1

Θεσσαλονίκη...

2

Η Πάργα, το μικρό θαύμα του Ιονίου...

3

Ναύπλιο, love is in the air...

4

Αθήνα, το λίκνο του πολιτισμού....

5

Δήλος, εκεί που το Φως βρήκε το σπίτι του...

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Κινητά... Η μάχη των γιγάντων... iPhone 5 vs Samsung Galaxy S III vs LG Optimus G vs Nokia Lumia 920

Apple, Nokia, Samsung ή LG;
Το ερώτημα που έχει απασχολήσει λίγο πολύ όλους τους "gadgetakides" την φετινή χρονιά, πόσο μάλλον ένεκα των εορτών και δεδομένου του τελευταίου(;) δώρου των Χριστουγέννων... Μια σύγκρουση γιγάντων που θα μονοπωλήσει την αγορά της κινητής τηλεφωνίας. Στο βωμό του gadget και με τη βοήθεια του techgear.gr, σας παραθέτουμε ένα συγκριτικό τεχνικών χαρακτηριστικών για τέσσερα από τα κορυφαία μοντέλα της αγοράς... Τα συπεράσματα δικά σας...
 iPhone 5 vs Samsung Galaxy S III vs LG Optimus G vs Nokia Lumia 920

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Ιός είναι το μήνυμα παράδοσης της FedEX στο email

Ένα πλαστό email που φέρεται να προέρχεται από τη FedEx αποτελεί τον νέο ιό που έχει προσβάλει δεκάδες χρήστες.
Λόγω της εορταστικής περιόδου οι χρήστες είναι πιο ευάλωτοι και ακόμα κι αν δεν περιμένουν κάτι από την FedEx, πατάνε πάνω στο email με αποτέλεσμα να εγκαθιστούν στον υπολογιστή τους το worm Kuluoz.A και το πλαστό antivirus “System Progressive Protection”.Ιός είναι το μήνυμα παράδοσης της FedEX στο email

Το iPhone 5 πωλείται στην Ελλάδα ακριβότερα απ' οπουδήποτε αλλού

Το γεγονός ότι πολλά προϊόντα πωλούνται στην Ελλάδα σε υψηλότερες τιμές απ' ό,τι στο εξωτερικό επιβεβαίωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης χρησιμοποίησε, μάλιστα, το παράδειγμα του iPhone 5 για να δείξει ότι πολλές φορές για τις τιμές που υπάρχουν στην αγορά έχουν μεγάλη ευθύνη και οι καταναλωτές.

«Το iPhone 5 έχει έρθει στην Ελλάδα στην υψηλότερη τιμή που διακινείται διεθνώς», τόνισε ο κ. Σκορδάς και έθεσε το ερώτημα: «Γιατί νομίζετε; Πώς έρχεται σε μια αγορά που είναι σ' αυτήν την ύφεση ένα προϊόν στην υψηλότερη τιμή διεθνώς;».

Την απάντηση την έδωσε ο ίδιος ο υφυπουργός, υποστηρίζοντας ότι όταν μια εταιρεία βλέπει ότι κάποιο προϊόν της έχει ζήτηση κι ότι ο καταναλωτής το θέλει σ' αυτή την τιμή, δεν θα το χαρίσει, γιατί δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα...

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Μειώθηκε δραματικά το σπέρμα των Γάλλων



Η ποσότητα του σπέρματος των γάλλων έχει μειωθεί 32% τα τελευταία 16 χρόνια, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση journal Human Reproduction, γεγονός που απειλεί τη γονιμότητα του μέσου άντρα.
Οι γάλλοι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς εκτιμούν πως η κατάσταση παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις και τονίζουν ότι πρέπει να ληφθούν επειγόντως κάποια μέτρα, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω επιδείνωση.
Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες το μέσο σπέρμα εμφάνισε αραίωση κατά περίπου ένα τρίτο από το έτος 1989 έως το 2006. Η συγκέντρωση των σπερματοζωαρίων στο σπέρμα εμφάνισε μέση μείωση 1,9% ανά έτος, από τα 73,6 εκατ. σπερματοζωάρια ανά χιλιοστό του λίτρου το 1989 σε 49,9 εκατ. το 2005.
Αν και η ποσότητα αυτή είναι ακόμα αρκετά πάνω από το επίσημο όριο αναφοράς της ανδρικής υπογονιμότητας που είναι τα  15 εκατ. ανά χιλιοστό του λίτρου, είναι αρκετά χαμηλότερα από το όριο των 55 εκατ. ανά χιλιοστό του λίτρου που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). Και μπορεί η νέα έρευνα έγινε μόνο στη Γαλλία, οι ειδικοί εκτιμούν ότι αντανακλά ένα παγκόσμιο φαινόμενο.
Η αραίωση του σπέρματος σε παγκόσμιο επίπεδο έχει συνοδευτεί με μια εξίσου διεθνή αύξηση του καρκίνου των όρχεων, του οποίου τα περιστατικά έχουν διπλασιαστεί τα τελευταία 30 χρόνια, και η επιδημιολογία της νόσου έχει αλλάξει ηλικία, καθώς μέχρι το 1980 αφορούσε κυρίως εφήβους.