1

Θεσσαλονίκη...

2

Η Πάργα, το μικρό θαύμα του Ιονίου...

3

Ναύπλιο, love is in the air...

4

Αθήνα, το λίκνο του πολιτισμού....

5

Δήλος, εκεί που το Φως βρήκε το σπίτι του...

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Και η Τζούλια για Κατίδη...

Και η Τζούλια για Κατίδη


Θέση για την χειρονομία του παίκτη της ΑΕΚ, Γιώργου Κατίδη, πήρε η πλέον πολιτικοποιημένη, Τζούλια Αλεξανδράτου μέσω του προσωπικού λογαριασμού της στο facebook. «Τα γερμανικά κανάλια για ακόμα μια φορά αναφέρθηκαν στην ξεφτίλα της χώρας αυτής, για τη ναζιστική αυτή χειρονομία! ΝΤΡΟΠΗ». Αυτό πόσταρε η εγκαταστημένη μόνιμα στην Βιέννη με τον αρραβωνιαστικό της ηθοποιός ερωτικών ταινιών, Τζούλια Αλεξανδράτου.
Στην συνέχεια πόσταρε ένα link σε ένα γερμανικό δημοσίευμα που αναφερόταν στην συμπεριφορά του ποδοσφαιριστή. Άξιο επισήμανσης είναι ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Τζούλια επιλέγει να στραφεί δημόσια κατά της Ελλάδας και των κατοίκων της. Πλέον δημόσια τοποθέτηση για την χειρονομία του Κατίδη αναμένεται να πάρει και η Μαριάνα Ντούβλη. Αναμένουμε.....





Πηγή : sportygossip.com

Η..."ντόπα" του Ρονάλντο

Η..."ντόπα" του Ρονάλντο

Πολύς είναι ο κόσμος ανά τον πλανήτη και με το δίκιο του, την ζωή που κάνει ο Κριστιάνο Ρονάλντο, με την φήμη την δόξα και τα χρήματα. Πιο πολύ όμως ζηλεύουν την σέξι σύντροφο του Κριστιάνο, Ιρίνα Σάικ η οποία αυτή μτη στιγμή είναι από τα πιο hot ονόματα στον χώρο της μόδας. Η Ιρίνα σε κάθε της φωτογράφιση προκαλεί ζαλάδες στον ανδρικό πληθυσμό και κάνει όλους να ρίχνουν μπινελίκια στον Ρονάλντο για την τύχη του να έχει δίπλα του την Ιρίνα. Δείτε την 









Πηγή : sportygossip.com

Στο «κόκκινο» η αγωνία των Ελλήνων επιχειρηματιών για την Κύπρο

Στο «κόκκινο» η αγωνία των Ελλήνων επιχειρηματιών για την Κύπρο
Με το βλέμμα «καρφωμένο» στις δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο είναι τα τελευταία 24ωρα οι Έλληνες επιχειρηματίες που έχουν εμπορικές σχέσεις με τη Μεγαλόνησο.

Η αγωνία για την τύχη της κυπριακής οικονομίας είναι μεγάλη καθώς παρά το μικρό μέγεθός της σε επίπεδο πληθυσμού αποτελεί, σήμερα, τον τέταρτο σημαντικότερο εξαγωγικό προσανατολισμό για τα ελληνικά προϊόντα μετά τη Γερμανία, την Ιταλία και την Τουρκία.


Με... κομμένη την ανάσα παρακολουθεί ο επιχειρηματικός κόσμος τις δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο, δηλώνοντας εξαιρετικά ανήσυχος για τις συνέπειες που θα έχει σε ολόκληρη την Ευρωζώνη ενδεχόμενη κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας. Έλληνες επιχειρηματίες χαρακτηρίζουν πρωτοφανή τα όσα συμβαίνουν στην Κύπρο και τονίζουν την ανάγκη να βρεθεί άμεση λύση στο πρόβλημα (μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές όλα τα ενδεχόμενα ήταν ανοιχτά) προτού ένα καταστροφικό ντόμινο πλήξει και αποσταθεροποιήσει την ευρωπαϊκή οικονομία.
Μεγαλύτερη είναι η αγωνία όσων δραστηριοποιούνται στη Μεγαλόνησο, καθώς βλέπουν έναν από τους πολυτιμότερους εμπορικούς εταίρους της χώρας, τον τέταρτο πιο σημαντικό, μετά τη Γερμανία, την Ιταλία και την Τουρκία να βρίσκεται ένα βήμα πριν το χείλος του γκρεμού και να αντιμετωπίζει το φάσμα της χρεοκοπίας. Επιπλέον, βλέπουν σε πανευρωπαϊκό, αλλά και παγκόσμιο επίπεδο να αναζωπυρώνεται το αίσθημα ανασφάλειας και αβεβαιότητας για το μέλλον της Ευρωζώνης, το οποίο επηρεάζει άμεσα τον αγώνα που κάνουν να επεκταθούν στο εξωτερικό. Οι ίδιοι επισημαίνουν ότι δεν κρύβουν ότι φοβούνται την επόμενη ημέρα, όταν ανοίξουν οι τράπεζες στην Κύπρο και σημειώνουν πως περιμένουν τις τελικές αποφάσεις για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους. Ξεκαθαρίζουν πως δεν έχουν λάβει -προς το παρόν τουλάχιστον- κάποιο έκτακτο μέτρο και τονίζουν οτι η έκθεσή τους στην κυπριακή αγορά είναι περιορσιμένη.
Στάση αναμονής
Ειδικότερα, ο όμιλος Fourlis, ο οποίος λειτουργεί ένα κατάστημα ΙΚΕΑ και τρία καταστήματα Intersport στην Κύπρο τηρεί στάση αναμονής. Στέλεχος της εταιρείας σημειώνει ότι η διοίκηση του περιμένει με αγωνία την έκβαση στο ζήτημα της Κύπρου, προκειμένου να καθορίσει τη στρατηγική της επόμενης ημέρας. Το ίδιο στέλεχος αναφέρει ότι ο όμιλος δεν διαθέτει σημαντικές αποταμιεύσεις σε τράπεζες του νησιού και ως εκ τούτου η ζημία σε περίπτωση που προκριθεί μια λύση που θα περιλαμβάνει «κούρεμα» των καταθέσεων περιορίζεται σε μερικές χιλιάδες ευρώ.
«Τυχερή» μέσα στην ατυχία της δηλώνει η «Γρηγόρης Μικρογεύματα», η οποία λειτουργεί λιγότερα από δέκα καταστήματα γρήγορου φαγητού στην Κύπρο. Όπως λέει ο επικεφαλής της εταιρείας, Βλάσσης Γεωργάτος, η αλυσίδα δεν έχει καμία σχέση και συνδιαλλαγή με κυπριακές τράπεζες ούτε στην Κύπρο, αλλά ούτε και με υποκαταστήματά τους στην Ελλάδα. Επιπλέον, το γεγονός πως δραστηριοποιείται στον κλάδο των τροφίμων που είναι από τους ανθεκτικότερους στην ύφεση μετριάζει τους φόβους για σοβαρές συνέπειες στη λειτουργία της, χωρίς αυτό να σημαίνει πως επαναπαύεται. Το αντίθετο. Συνεχίζει να παρακολουθεί από πολύ κοντά τις εξελίξεις καθώς ο αντίκτυπος του προβλήματος, -όποια και αν είναι η διευθέτησή που θα προκριθεί-, στην ευρωπαϊκή, αλλά και στην παγκόσμια οικονομία θα είναι μεγάλος.
Στη νησί της Αφροδίτης έχει στραμμένο το βλέμμα της και η διοικητική ομάδα της «Kleemann Hellas», η οποία αποφάσισε να συστήσει εκεί θυγατρική εταιρεία πριν από μερικές εβδομάδες. Ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Χρήστος Πετρίδης εμφανίζεται καθησυχαστικός, τονίζοντας πως η θυγατρική είναι απλά μια εταιρεία συμμετοχών και δεν διενεργεί συναλλαγές. Επιπλέον, οι πελάτες της βορειοελλαδίτικης βιομηχανίας ανελκυστήρων στην Κύπρο δεν υπερβαίνουν τους πέντε, ενώ δεν έχει καταθέσεις στις κυπριακές τράπεζες και άρα δεν φοβάται ένα «κούρεμα».
Καταθέσεις
Τέλος, και η Marfin Inve-stment Group έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι οι οποιεσδήποτε εξελίξεις στην Κύπρο δεν αναμένεται να έχουν σημαντική επίδραση στη λειτουργία και τα αποτελέσματά της. Συγκεκριμένα, όπως επεσήμανε σε ανακοίνωση που εξέδωσε, οι συνολικές καταθέσεις του ομίλου σε τραπεζικά ιδρύματα στην Κύπρο ανέρχονται συνολικά σε περίπου 5,2 εκατ. ευρώ, ήτοι 2,4% των συνολικών καταθέσεων του ομίλου. Διευκρίνισε ότι η έκθεση του αποτυπώνεται κυρίως στην επένδυση στο ξενοδοχείο Hilton Λευκωσίας μέσω της «MIG Leisure Limited» και στην κλινική Ευαγγελισμός Πάφου μέσω της «Διαγνωστικόν και Θεραπευτικόν Κέντρον Αθηνών Υγεία Α.Ε.», ο συνολικός κύκλος εργασιών των οποίων αποτελεί ποσοστό 1% περίπου του συνολικού κύκλου εργασιών του ομίλου.
Ακόμη, σημείωσε ότι η θυγατρική του ομίλου «Vivartia Συμμετοχών Α.Ε.» διατηρεί μειοψηφική συμμετοχή ποσοστού 10% στη γαλακτοκομική εταιρεία «Χαραλαμπίδης - Κρίστης ΛΤΔ» (πρώην «Vivartia Cyprus Ltd»), ενώ η συμμετοχή της Marfin Investment Group στη «Cyprus Popular Bank Public Co Ltd» έχει περιοριστεί σε ποσοστό 0,69% επί του συνόλου του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου και αποτιμάται σύμφωνα με την τρέχουσα χρηματιστηριακή της αξία.
Να σημειωθεί ότι παρουσία στην Κύπρο έχουν ακόμη οι αλυσίδες καταστημάτων Goody's, Everest και Flocafe, τα Public, η Jumbo και η Ηλεκτρονική Αθηνών, ενώ η DEMCO του επιχειρηματία Δ. Κοντομηνά και η Printec Group έχουν μεταφέρει την έδρα τους στην Κύπρο.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΙΚΡΗ Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Παρακολουθεί τις εξελίξεις η Coca-Cola 3Ε
Πολύ στενά παρακολουθεί τα τεκταινόμενα γύρω από την κυπριακή οικονομία και ο όμιλος της «Coca-Cola Hellenic». Εκπρόσωπος της εταιρείας μιλώντας στην «ΗτΣ», ξεκαθάρισε ότι οι πρόσφατες εξελίξεις στην Κύπρο δεν επηρεάζουν σημαντικά την «Coca-Cola Hellenic» καθώς η τοπική αγορά είναι σχετικά μικρή. Τόνισε, ωστόσο πως με δεδομένη τη δέσμευσή του ομίλου στην Κύπρο θα μεριμνά για την συνέχιση της επιχειρηματικής του παρουσίας στη χώρα. Η «Coca-Cola Hellenic» δραστηριοποιείται στην Κύπρο μέσω της εταιρείας «Αδελφοί Λανίτη», η οποία είναι η μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου των μη αλκοολούχων ποτών στην Κύπρο και ταυτόχρονα δικαιοδόχος εταιρεία εμφιαλώσεως των προϊόντων της The Coca-Cola Company. Εξυπηρετεί τις ανάγκες περίπου 778.000 Κύπριων καταναλωτών, αλλά και πέραν του 2.400.000 τουριστών που επισκέπτονται το νησί ετησίως.
Η εταιρεία «Αδελφοί Λανίτη» ξεκίνησε την επιχειρηματική της δραστηριότητα το 1943. Σήμερα έχει την έδρα της στη Λευκωσία όπου και διατηρεί δύο εργοστάσια εμφιαλώσεως των προϊόντων της. Διαθέτει τα προϊόντα της στην αγορά μέσω τεσσάρων εγκαταστάσεων αποθήκευσης και κέντρων διανομής και απασχολεί άμεσα 430 εργαζόμενους. Εκτός από τα προϊόντα της σειράς Coca-Cola στο χαρτοφυλάκιό της συγκαταλέγονται τοπικά παραγόμενα προϊόντα όπως οι χυμοί και το γάλα Λανίτη, το νερό Κύκκος και η σειρά ποτών γάλακτος Shake.
«Πολύτιμος εμπορικός εταίρος της Ελλάδας»
Ενας από τους πολυτιμότερους εμπορικούς εταίρους της χώρας μας είναι η Κύπρος. Σύμφωνα με την τελευταία διαθέσιμη έκθεση του γραφείου οικονομικών και εμπορικών σχέσεων της ελληνικής πρεσβείας στη Λευκωσία, παρότι η κυπριακή αγορά είναι μικρή σε επίπεδο πληθυσμού (περί τις 805 χιλιάδες στην περιοχή που ελέγχει το κράτος), αποτελεί, σήμερα, τον τέταρτο σημαντικότερο εξαγωγικό προσανατολισμό για τα ελληνικά προϊόντα μετά τη Γερμανία, την Ιταλία και την Τουρκία. Σύμφωνα με την Κυπριακή Στατιστική Υπηρεσία (ΥΣΤΑΤ) οι ελληνικές εξαγωγές προς την Κύπρο ανήλθαν, το 2011, σε 1,34 δισ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο της τάξεως του 9,7% έναντι του 2010 (1.218,7 δισ. ευρώ), ενώ το εμπορικό ισοζύγιο εμφανίζει συνεχές πλεόνασμα υπέρ της Ελλάδος. Συνολικά το εύρος των διμερών εμπορικών συναλλαγών διαμορφώθηκε το 2011, στο επίπεδο των 1,67 δισ. ευρώ, έναντι 1,46 δισ. ευρώ το 2010, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 14,4 %. Όσον αφορά στη σύνθεση των ελληνικών εξαγωγών προς την Κύπρο κυριαρχούν τα πετρελαιοειδή, οι ηλεκτρικές συσκευές, τα φαρμακευτικά προϊόντα, τα μηχανήματα, οι ράβδοι σιδήρου, τα ενδύματα, οι πλαστικές ύλες και τα τρόφιμα. Στον αντίποδα, οι ελληνικές εισαγωγές από την Κύπρο δεσπόζουν τα εξής προϊόντα: Οργανικά χημικά και φαρμακευτικά, απορρίμματα σιδήρου, ηλεκτρικές συσκευές, ιατροχειρουργικός εξοπλισμός και οπτικά, λαχανικά και μηχανολογικός εξοπλισμός.
Η οικονομία της Κύπρου σε αριθμούς
Αναφορικά με την οικονομία της Κύπρου, στην έκθεση της ελληνικής Πρεσβείας επισημαίνεται ότι μετά από μακροχρόνια ανοδική πορεία, που είχε ως επιστέγασμα την ένταξη της χώρας στην Ε.Ε. και την Ευρωζώνη, εισήλθε σε ύφεση το 2009, με το ΑΕΠ να συρρικνώνεται κατά 1,9 % και το 2010 να περιορίζεται σε αύξηση της τάξεως του 1,1%. Την ίδια ώρα, σημαντική επιδείνωση σημειώθηκε σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου για το 2011, στο δημοσιονομικό ισοζύγιο της κεντρικής κυβέρνησης, καθώς το έλλειμμα υπολογίζεται ότι ανήλθε σε -6,1% από -4,9% (το 2010). Ανοδικά επίσης κινήθηκε το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου το 2011 (-1,9 δισ. ευρώ), σε σχέση με το προηγούμενο έτος (-1,7 δισ. ευρώ).
Σε επίπεδο εμπορικού ισοζυγίου, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία της Κύπρου (ΥΣΤΑΤ), το έλλειμμα περιορίσθηκε, το 2011, κατά 9,8% σε σχέση με το 2010, ανερχόμενο σε 4.854,5 εκατ. ευρώ, ενώ ο συνολικός όγκος εμπορίου ανήλθε σε 7.666,4 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας πολύ μικρή αύξηση (0,2%) σε σχέση με το 2010. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει η εξέλιξη του δημοσίου χρέους, το οποίο ανήλθε, το 2011, σε 12,7 δισ. ευρώ ή 71,6% του ΑΕΠ (έναντι 10,7 δισ. ευρώ ή 61,5% του ΑΕΠ το 2010). Αυξητικά κινήθηκε και το εξωτερικό χρέος, το οποίο ανήλθε στα 6,7 δισ. ευρώ (ήτοι 37,9% του ΑΕΠ) το 2011 από 5,27 δισ. ευρώ το 2010 (ήτοι 30,4% του ΑΕΠ).





Πηγή : e-go.gr

Τερματοφύλακας έκανε την κοπέλα του τροφή για σκυλιά

Τερματοφύλακας έκανε την κοπέλα του τροφή για σκυλιά

Σοκ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο προκάλεσε η είδηση, ότι ο διεθνής Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής Μπρούνο Φερνάντες, ομολόγησε στο δικαστήριο πώς πλήρωσε για να δολοφονήσουν την ερωμένη του, ενώ στην συνέχεια την διαμέλισε και έδωσε κομμάτια του σώματός της στα σκυλιά του.


Μέχρι τώρα ο φυλακισμένος, πλέον, τερματοφύλακας της Φλαμένγκο, είχε επανειλημμένα αρνηθεί την οποιαδήποτε ανάμειξή του στη δολοφονία της πρώην ερωμένης του. Την Τετάρτη, όμως, έσπασε και ομολόγησε πως ο καλύτερός του φίλος, Λουίζ Ενρίκε Ρομάο, χρημάτισε κάποιον προκειμένου να την δολοφονήσει. Μπορεί ο διεθνής ποδοσφαιριστής να μην διέπραξε ο ίδιος τη δολοφονία, ωστόσο είχε αποδεχθεί το σχέδιο.
Ο πρώην τερματοφύλακας της Φλαμένγκο βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της συνωμοσίας, της απαγωγής και της δολοφονίας της Σαμούδιο, μαζί με οκτώ ακόμα άτομα, συμπεριλαμβανομένης της συζύγου του, Νταϊάν και ενός πρώην αστυνομικού. Οι φήμες που κυκλοφορούν θέλουν τον Μπρούνο Φερνάντες να ήταν αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας της πρώην ερωμένης τους.
Μάλιστα, ορισμένοι υποστηρίζουν πως ο διεθνής βραζιλιάνος ποδοσφαιριστή βοήθησε στο διαμελισμό της Σαμούδιο και ότι έδωσαν μέλη της άτυχης κοπέλας ως τροφή στα σκυλιά του Φερνάντες, ενώ το υπόλοιπο σώμα της θάφτηκε σε τσιμέντο.






Πηγή : sportygossip.com

Θεοφανία Καλογιάννη, η ελληνίδα Πάμελα, σε ..... στησίματα!

Θεοφανία Καλογιάννη, η ελληνίδα Πάμελα, σε γυμνά στησίματα!

Της έχει προσδοθεί ο τίτλος ελληνίδα Πάμελα αφού η εκρηκτική ξανθιά πλησιάζει πολύ αυτό το πρότυπο! Τούμπανο με όλη τη σημασία της λέξης, η Θεοφανία Καλογιάννη έχει τρελάνει κόσμο τόσο με το υπερπλούσιο στήθος της όσο και με τα θανατηφόρα της οπίσθια! Ακόμα δεν μύρισε άνοιξη καλά καλά η «PamKiller» θα σας βγάλει από τα ρούχα της με τέτοιες πόζες… Πάρτε μία γερή δόση από το ατελείωτο κορμί της!






Πηγή : sportygossip.com

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Το χωριό που δεν έχει δρόμους. Κυκλοφορούν όλοι με.. βάρκες

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Το χωριό που δεν έχει δρόμους. Κυκλοφορούν όλοι με.. βάρκες


Πως θα σας φαινόταν να ζείτε σε ένα σπίτι που δεν έχει δρόμους; Οι κάτοικοι στο χωριό Giethoorn της ολλανδικής επαρχίας του Overijssel το έχουν συνηθίσει. Αντί για δρόμους to xvri;o έχει… κανάλια που φτάνουν τα 7,5 χιλιόμετρα!

Έχουν κατασκευαστεί περίπου 50 μικρές ξύλινες γέφυρες, που περνούν πάνω από το τρεχούμενο νερό και διευκολύνουν την πρόσβαση στα σπίτια, τα περισσότερα από τα οποία είναι χτισμένα πάνω σε νησάκια.

Όλες οι μετακινήσεις είναι… πλωτές και αθόρυβες, με βαρκούλες που δεν διαταράσσουν την ηρεμία και τη γαλήνη των κατοίκων.

Το χωριό αποκαλείται και «Βενετία της Ολλανδίας», κι όπως θα δείτε και στις εικόνες όχι άδικα…


ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Το χωριό που δεν έχει δρόμους. Κυκλοφορούν όλοι με.. βάρκες

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Το χωριό που δεν έχει δρόμους. Κυκλοφορούν όλοι με.. βάρκες

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Το χωριό που δεν έχει δρόμους. Κυκλοφορούν όλοι με.. βάρκες





Πηγή : star.gr

Φέσωνε τη Μονή για τη βενζίνη του!

Φέσωνε τη Μονή για τη βενζίνη του! Έγινε κι αυτό στην Ιεράπετρα


Ένας νεαρός συνελήφθη χθες τα ξημερώματα στην Ιεράπετρα Λασιθίου με την κατηγορία ότι έβαζε δωρεάν καύσιμα και τα χρέωνε σε... μοναστήρια. Ο νεαρός είχε πάει σε πρατήριο υγρών καυσίμων και προσποιούμενος τον υπάλληλο της Ι.Μ. Ιεραπύτνης Σητείας, έβαλε βενζίνη αξίας 69 ευρώ, Ισχυριζόμενος ότι το χρηματικό ποσό θα το κατέβαλε η Μητρόπολη.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, την προηγούμενη μέρα είχε πάει σε συνεργείο αυτοκινήτων και με τον ίδιο τρόπο εξαπάτησε τον ιδιοκτήτη, για εργασίες του αυτοκινήτου του, ύψους 200 €.
Παράλληλα κάνοντας χρήση πλαστής σφραγίδας της Ιεράς Μονής Τοπλού και δηλώνοντας ότι είναι εκπρόσωπος της Εκκλησίας, εφοδίαζε το όχημά του με καύσιμα από πρατήριο της Σητείας.





Πηγή : thebest.gr

Ήρθε ο καιρός να αντικαταστήσουμε το Gorilla Glass με το συνθετικό ζαφείρι στα smartphones

sapphire-glass-gt-advanced-tech


Ίσως είναι κοντά η εποχή που στις ναυαρχίδες των κατασκευαστών smartphone, δεν θα βλέπουμε πια Gorilla Glass, αλλά συνθετικό ζαφείρι. Κρύσταλλο δηλαδή που κατασκευάζεται από συνθετικό ζαφείρι και ήδη χρησιμοποιείται στην υψηλής ποιότητας ωρολογοποιία  αλλά και τον στρατό. Γιατί είναι αυτό καλή ιδέα; Γιατί το ζαφείρι είναι πιο σκληρό, αμέσως μετά από το διαμάντι.
Θα αναρωτηθείτε εύλογα: Και γιατί δεν το χρησιμοποιούν ήδη, ώστε να γλιτώσουμε από γρατζουνιές στην οθόνη ή σπασίματα, ακόμα κι όταν πετάμε το smartphone μας στο τσιμέντο; Η απάντηση είναι στην τιμή του. Αυτή τη στιγμή, μία οθόνη από κρύσταλλο από ζαφείρι κοστίζει περίπου 30 δολάρια, σύμφωνα με το Mashable, ενώ μία οθόνη από Gorilla Glass, κοστίζει περίπου στα 3 δολάρια.
Σύμφωνα με το MIT Technology Review report, η εταιρεία GT Advanced technologies προσπαθεί να κατασκευάσει φύλλα από κρύσταλλο ζαφειριού που είναι πιο λεπτά ακόμα και από μία ανθρώπινη τρίχα. Αν τα καταφέρει, θα μπορεί η επίστρωση αυτή πάνω στις οθόνες, να χρησιμοποιηθεί, αλλά και να είναι οικονομικότερη για τους κατασκευαστές.
Για να είμαστε ειλικρινείς, όμως, το κρύσταλλο ζαφειριού έχει ήδη χρησιμοποιηθεί από εταιρείες που φτιάχνουν τα εξωφρενικά ακριβά τηλέφωνα, όπως αυτό το… Lamborghini που κοστίζει περίπου 3000 ευρώ. Ελπίζουμε να μην χρειαστεί το επόμενο iPhone ή Samsung Galaxy S4 με οθόνη από αυτό το υλικό, να χρειαστεί να το πληρώσουμε σε ανάλογη τιμή. Όχι τίποτε άλλο, αλλά οι Ρώσοι μεγιστάνες αυτού του κόσμου, είναι λίγοι.





Πηγή : digitallife.gr

Στο νοσοκομείο με αιμορραγία στο στόμα η Κατερίνα Καινούργιου


Μεγάλη ταλαιπωρία υπέστη η παρουσιάστρια Κατερίνα Καινούργιου, τη στιγμή που ήταν έτοιμη να παραβρεθεί στη επίσημη πρεμιέρα του τραγουδιστή Γιώργου Δασκαλάκη, στο Athens Live Stage.

Ενώ ήταν έτοιμη να κατευθυνθεί προς στην πρεμιέρα, ένιωσε ξαφνικά ένα δυνατό πόνο, που είχε ως αποτέλεσμα να γεμίσει αίμα το στόμα της.

Ο γιατρός όπου και απευθύνθηκε πριν δυο μέρες για μια απονεύρωση είχε τελικώς ξεχάσει να καθαρίσει ένα ακρορίζιο-ένα από τα νεύρα του δοντιού με αποτέλεσμα να πρηστεί το ούλο και στο τέλος να αιμορραγήσει.

Σοκαρισμένη από τη θέα του αίματος και με τρομερούς πόνους, η Κατερίνα υποχρεώθηκε το βράδυ της Παρασκευής να αναβάλλει την έξοδό της και να περάσει αρκετές ώρες σε ιδιωτική κλινική. Της χορήγησαν κατασταλτική αγωγή και «καθάρισαν» την περιοχή του νεύρου.

Κατά εντολή των γιατρών, θα περάσει ολόκληρη την ημέρα στο κρεβάτι της.




Πηγή : protothema.gr

Το Ισλάμ, το περιβάλλον και η προστασία των φτωχών οι προτεραιότητες του Πάπα


Ο Πάπας Φραγκίσκος όρισε σήμερα ως προτεραιότητα του ποντιφικάτου του την καταπολέμηση της φτώχειας, υλικής και πνευματικής, την ενίσχυση του διαλόγου με το Ισλάμ και τους απίστους, καθώς και την προστασία του περιβάλλοντος, στην πρώτη του ομιλία ενώπιον της ολομέλειας του διαπιστευμένου στην Αγία Έδρα διπλωματικού σώματος.

Στην ομιλία που εκφώνησε στη Sala Regia (βασιλική αίθουσα) του Παπικού Μεγάρου, ο πρώην καρδινάλιος Αργεντινής Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο επέλεξε να μιλήσει στα ιταλικά, αφήνοντας τη γλώσσα των διπλωμάτων, τα γαλλικά, στην οποία μιλούσαν οι προκάτοχοί του, προχωρώντας σε μια νέα ρήξη με τις παραδόσεις.

Ενώπιον των αντιπροσώπων των 180 χωρών με τις οποίες το Βατικανό διατηρεί διπλωματικές σχέσεις, ο Πάπας Φραγκίσκος δεν αναφέρθηκε στις διεθνείς κρίσεις ή σε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα. Δήλωσε όμως την προτεραιότητά του: "Πρέπει να καταπολεμηθεί η φτώχεια είτε υλική είτε πνευματική είναι αυτή".

"Υπάρχουν ακόμη τόσοι φτωχοί στον κόσμο και οι άνθρωποι αυτοί αντιμετωπίζουν τόσα δεινά", υπογράμμισε ζητώντας από τα κράτη να αναγνωρίσουν "τη γενναιόδωρη προσφορά φιλοχρίστων ανθρώπων", που έχουν αφοσιωθεί στην αποστολή να ανακουφίζουν από τα δεινά αυτά.

Ο Ποντίφικας πρόσθεσε: "Υπάρχει επίσης μια άλλη φτώχεια, η πνευματική φτώχεια της εποχής που αφορά επίσης σε μεγάλο βαθμό τις χώρες που θεωρούνται οι πιο πλούσιες". "Είναι αυτό που ο προκάτοχός μου, ο αγαπητός και σεβαστός Βενέδικτος Ιστ', αποκαλεί δικτατορία του σχετικισμού η οποία δεν αναγνωρίζει τίποτε ως οριστικό, τοποθετεί το εγώ του καθενός και τις επιθυμίες του ως έσχατο μέτρο και απειλεί τη χαρά ανάμεσα στους ανθρώπους".

Ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας δήλωσε ότι προτίθεται να "ενισχύσει τον διάλογο με το Ισλάμ" και τους απίστους και να "οικοδομήσει γέφυρες", υπογραμμίζοντας την έννοια του όρου "ποντίφικας", που στα λατινικά σημαίνει "γεφυροποιός", "ο οικοδομών γέφυρες με τον Θεό και μεταξύ των ανθρώπων".

"Είναι σημαντικό να ενισχυθεί ο διάλογος μεταξύ των θρησκειών, σκέφτομαι κυρίως το διάλογο με το Ισλάμ", είπε αναφέροντας ότι ένιωθε ευγνώμων όταν τόσοι πολλοί μουσουλμάνοι, ιερωμένοι και πολιτικοί ηγέτες, παρακολούθησαν την πρώτη του λειτουργία την Τρίτη. Ο Ποντίφικας είπε επίσης ότι θέλει "ενίσχυση των προσπαθειών για τον διάλογο με τους απίστους".

Ο Πάπας μίλησε για τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος, όταν εξήγησε γιατί αποφάσισε να πάρει το όνομά του από τον Άγιο Φραγκίσκο της Ασίζης, ο οποίος ταυτίζεται με τη λιτότητα, τη βοήθεια προς τους φτωχούς και την αγάπη για τη φύση.

"Εδώ επίσης, αυτό με βοηθά να σκέφτομαι το όνομα του (Αγίου) Φραγκίσκου, που μας διδάσκει τον βαθύ σεβασμό για το σύνολο της δημιουργίας και την προστασία του περιβάλλοντος, που όλοι τόσο συχνά, αντί να χρησιμοποιούμε για το καλό, εκμεταλλευόμαστε με απληστία σε βάρος του συνανθρώπου μας".

"Η καταπολέμηση της φτώχειας, είτε υλικής είτε πνευματικής, η οικοδόμηση της ειρήνης και γεφυρών, η προστασία του περιβάλλοντος: αυτά είναι τα σημεία αναφοράς μιας πορείας στην οποία θέλω να καλέσω να διανύσουμε μαζί καθεμιά από τις χώρες που εκπροσωπείτε", επισήμανε κλείνοντας την αρκετά σύντομη ομιλία του.



Πηγή : protothema.gr

Stephen Elop: Είναι ντροπή να έχεις iPhone 5

Stephen Elop: Είναι ντροπή να έχεις iPhone 5


Σε συνέντευξη που παραχώρησε και προβλήθηκε σε κανάλι της φινλανδικής τηλεόρασης, ο CEO της Nokia, Stephen Elop, απάντησε σε αρκετά ερωτήματα, αλλά όταν πιέστηκε να δώσει επιπρόσθετες πληροφορίες για το επερχόμενο Lumia 928 απέφυγε την όλη κουβέντα, μιας και πρόκειται άλλωστε για ένα φημολογούμενο προϊόν.

Αυτό που ξεχώρισε από τις δηλώσεις του Elop στην συγκεκριμένη συνέντευξη δεν ήταν τόσο οι δηλώσεις του, όσο η στιγμή που ο παρουσιαστής του δείχνει ένα iPhone λέγοντας του πως θέλει να το αντικαταστήσει με το φημολογούμενο Lumia 928. Η αντίδραση του Elop στην θέα του iPhone ήταν να αναφέρει πως αυτό είναι «ντροπιαστικό», παίρνοντας την συσκευή και πετώντας την μακριά.




Αναφερόμενος πάντως στις νέες προτάσεις της εταιρείας, δήλωσε πως έχει γίνει πολύ καλή δουλειά και πως οι ίδιοι είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι με την νέα γκάμα συσκευών της Nokia, συμπληρώνοντας πως τα smartphones της κατασκευάστριας από την Φινλανδία είναι πλέον γνωστά για την όμορφη εξωτερική τους σχεδίαση αλλά και τις πολύ αξιόλογες δυνατότητες στην λήψη εικόνων με ισχυρές κάμερες, μια άποψη που όπως υποστηρίζει την έχει ακούσει και από πολλούς καταναλωτές. Υπογράμμισε πως είναι ενθουσιασμένοι για τα «όμορφα τηλέφωνα» που ετοιμάζουν, τονίζοντας ιδιαίτερα τις βελτιώσεις που θα υπάρξουν στον φωτογραφικό τομέα.

Σύμφωνα με τον Elop, η Nokia θα πουλήσει περισσότερες συσκευές κατά την διάρκεια του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2012. «Τώρα ξεκινάμε με ένα ολοκαίνουργιο σύνολο προϊόντων, βαδίζουμε με χαμηλούς αριθμούς, αλλά μου αρέσει που το τέταρτο τρίμηνο είχε υψηλότερα νούμερα από το τρίτο και θέλουμε να συνεχίσουμε να έχουμε άνοδο και μεγαλύτερη ποσότητα.» δήλωσε ο επικεφαλής της Nokia.






Πηγή : myphone.gr

Η Βίκυ μιλά για το πρόβλημα της επιδερμίδας της


Η Βίκυ Καγιά ταλαιπωρήθηκε αρκετά στο ξεκίνημα της καριέρας της με ένα αλλεργικό πρόβλημα στην επιδερμίδα της.

Το γνωστό μοντέλο ήταν καλεσμένο στην εκπομπή «Όλα Για Την Υγεία Mou» και μίλησε με ειδικούς για την περιπέτεια με την αλλεργία.

«Είχα κολλήσει σταφυλόκοκκο από ένα σφουγγάρι μολυσμένο. Μετά πέρασε αυτό και μεταφερθήκαμε σε μια περίεργη μορφή ακμής. Επειδή ήταν έντονες οι θεραπείες που έπρεπε να κάνω, γιατί ήμουν μοντέλο, μπροστά στις κάμερες και στα φώτα, και έπρεπε να έχουμε αποτέλεσμα άμεσα, αυτό δημιούργησε μια τεράστια ευαισθησία στην επιδερμίδα μου και άρχισε να αντιδρά αλλεργικά σε διάφορα προϊόντα, καλλυντικά κλπ».

Τα προβλήματα στο μόντελινγκ:

«Πολλές φορές έχασα και δουλειές, επειδή αντέδρασε αλλεργικά η επιδερμίδα μου. Πολλές φορές, επίσης, ένιωσα σαν πειραματόζωο γιατί προσπαθούσαν να δουν τι στο καλό συμβαίνει και με ενοχλούν όλα».

Πώς το αντιμετώπισε;

«Μπορώ να χρησιμοποιήσω πολύ απλά πράγματα μόνο, σαν να είμαι μωράκι. Είμαι πολύ προσεκτική, σχολαστική στο μακιγιάζ, κόψαμε τα σφουγγάρια και τα πολλά πινέλα στην επιδερμίδα και προτιμάμε τα δάχτυλα και πολύ καλά πλυμένα με σαπούνι. […] Less is more. Πολύ λίγα πράγματα, πολύ συγκεκριμένα: Το σαπούνι μου, μία κρέμα, η οποία είναι ουδέτερη, χωρίς λιπαρά, αρώματα και άλλα πράγματα, και μια μάσκα άργιλο μια φορά την εβδομάδα. Αυτή είναι η ρουτίνα μου».





Πηγή : zougla.gr

Άλλα 10 κιλά ηρωίνης έκρυβε ο συνταξιούχος αστυνομικός από τη Φλώρινα


Η έρευνα αποκάλυψε, σε αποθήκη που είχε με συγγενικό του πρόσωπο, ποσότητα ηρωίνης βάρους 10,6 κιλών, ένα όπλο τύπου καλάσνικοφ και δεκάδες σφαίρες
.
Mεγάλη ποσότητα ηρωίνης βάρους 10,6 κιλών, ένα όπλο τύπου καλάσνικοφ και δεκάδες σφαίρες, αποκάλυψε η συνέχιση της έρευνας της Αστυνομίας στην Φλώρινα, για την υπόθεση του συνταξιούχου αστυνομικού ο οποίος συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα, πριν 3 ημέρες να μεταφέρει ναρκωτικά.

Πέραν της μεταφοράς, με το αυτοκίνητό του, των 12 κιλών ηρωίνης και το οπλοστάσιο που βρήκαν οι αστυνομικοί στο σπίτι του στην Φλώρινα, η έρευνα αποκάλυψε, σε αποθήκη που είχε με συγγενικό του πρόσωπο, τη νέα ποσότητα των ναρκωτικών και το όπλο.

Οι διωκτικές αρχές θεωρούν ότι ο 53χρόνος απόστρατος αστυνομικός, είναι μέλος οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζουν το ενδεχόμενο η ηρωίνη να προέρχεται από την Τουρκία, διότι κατά την έρευνα στο αυτοκίνητο και στο σπίτι του, βρήκαν αποδείξεις από την συγκεκριμένη χώρα.





Πηγή : skai.gr

Φέτελ: «Βοήθησε η βροχή»


Ο Σεμπάστιαν Φέτελ κατέκτησε την pole position στη Σεπάνγκ της Μαλαισίας και πιστεύει ότι σε αυτή την εξέλιξη βοήθησε πολύ η βροχή τη χρονική στιγμή που ήρθε.


Τη δεύτερη pole position φέτος πανηγύρισε στη Μαλαισία ο Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο Γερμανός αποδείχθηκε... δυνατός ακόμα και στη βροχή, η οποία θεωρεί πως τον βοήθησε τη χρονική στιγμή που ήρθε, αφού ξεκίνησε τρία λεπτά πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου.
«Δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι θα παίρναμε την pole position αν οι κατατακτήριες γινόντουσαν σε στεγνές συνθήκες. Η χρονική στιγμή της βροχής μας βοήθησε. Σίγουρα είχαμε τον ρυθμό για να βρεθούμε στον τελικό των κατατακτήριων, αλλά ο καιρός μας βοήθησε να φυλάξουμε κάποια σετ ελαστικών για τον αγώνα.
Ήμασταν ανταγωνιστικοί τις προηγούμενες ημέρες και ένιωθα άνετος με το μονοθέσιο. Στη δεύτερη περίοδο ο ρυθμός ήταν πολύ καλός και δεν ξέρω αν ήμασταν αρκετά δυνατοί για να ανταγωνιστούμε αυτόν το χρόνο», είπε ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής.




Πηγή : gazzetta.gr

Χρησμός υπέρ του χρυσού της Κασσάνδρας

Κέρδισε την πρώτη μάχη η εταιρεία

Χάθηκε η πρώτη δικαστική μάχη κατά της δημιουργίας μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική. Το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν έκανε δεκτή την προσφυγή να ανασταλεί η κοινή υπουργική απόφαση που ενέκρινε, στις 26 Ιουλίου 2011, την περιβαλλοντική μελέτη για την εκμετάλλευση του χρυσωρυχείου στην Κασσάνδρα από την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός ΑΕΜΒΧ», θυγατρική της Eldorado Gold στην Αθήνα.


Εν αναμονή της οριστικής απόφασης επί της κύριας αίτησης, το Ε' τμήμα του ΣτΕ, υπό την προεδρία της Αγγελικής Θεοφιλοπούλου, απέρριψε τους ισχυρισμούς των εννέα σωματείων και δασικών-αγροτικών συνεταιρισμών που έχουν προσφύγει στο δικαστήριο κατά του έργου.
Εκρινε ότι δεν πρέπει να δοθεί η αναστολή, με το σκεπτικό ότι οι λόγοι που προβάλλονται στην αίτηση δεν είναι προδήλως βάσιμοι.
Οι δικαστές τονίζουν ότι οι εγκαταστάσεις του έργου βρίσκονται εκτός του προστατευόμενου οικολογικού δικτύου Natura 2000, με εξαίρεση μια μικρή περιοχή στην οποία θα γίνει προσωρινή απόθεση των τελμάτων και στη συνέχεια θα αποκατασταθεί, καθώς και ότι προστατεύονται οι οικότοποι της περιοχής.
Παρέμβαση υπέρ των μεταλλείων έχουν κάνει η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός», το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χαλκιδικής και ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων. Θυμίζουμε ότι με τη σύμβαση του 2004 μεταξύ του Δημοσίου και της «Ελληνικός Χρυσός» μεταβιβάστηκε στην εταιρεία έναντι του ποσού των 11 εκατ. ευρώ το σύνολο των στοιχείων του ενεργητικού των Μεταλλείων Κασσάνδρας
Τα σωματεία
Από την πλευρά τους, τα σωματεία τονίζουν ότι η υπουργική απόφαση επιτρέπει την εκμετάλλευση των χρυσοφόρων κοιτασμάτων της Χαλκιδικής, μέχρις εξαντλήσεώς τους, ενώ η διοίκηση παρέλειψε να εξετάσει έναν πιο φειδωλό τρόπο αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της περιοχής.
Οπως αναφέρουν στην προσφυγή τους, έπειτα από τριάντα χρόνια λειτουργίας της εγκριθείσης εξορυκτικής-βιομηχανικής δραστηριότητας, η περιοχή της βορειοανατολικής Χαλκιδικής θα είναι απογυμνωμένη από τον ορυκτό της πλούτο αλλά και επιβεβαρημένη από τις αναπόφευκτες και μη αναστρέψιμες περιβαλλοντικές πληγές.
Το 2012 το Τμήμα Αναστολών του ΣτΕ είχε απορρίψει το αίτημα ασφαλιστικών μέτρων κατοίκων της περιοχής κατά της υλοτόμησης.





Πηγή : enet.gr