1

Θεσσαλονίκη...

2

Η Πάργα, το μικρό θαύμα του Ιονίου...

3

Ναύπλιο, love is in the air...

4

Αθήνα, το λίκνο του πολιτισμού....

5

Δήλος, εκεί που το Φως βρήκε το σπίτι του...

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Confederations Cup: Νίκησε η Ισπανία, γκολάρα ο Σουάρεζ- Δείτε τα γκολ

Τα γκολ των Πέδρο και Σοδάδο ήταν αρκετά για να δώσουν τη νίκη στην Εθνική Ισπανίας στην πρεμιέρα του 2ου ομίλου του 2013 FIFA Confederations Cup  με αντίπαλο την Ουρουγουάη.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης και κόσμου δε δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και κατάφερε έχοντας τη συτνριπτική κατοχή της μπάλας να μην απειληθεί. Τα γκολ των Πέδρο (20') και Σολδάδο (32') ήταν αρκετά για να πάρουν οι Ίβηρες τους τρεις βαθμούς, παρά την προσπάθεια του Λουίς Σουάρεζ που μείωσε με καταπληκτική κετέλεση φάουλ στο 88'.

Με αυτό το τέρμα άσος της Λίβερπουλ έφτασε τα 33 γκολ με την εθνική, όσα έχει και ο Ντιέγκο Φορλάν στην κορυφή της σχετικής λίστας (ο Φορλάν έπαιξε ως αλλαγή φτάνοντας τις 99 συμμετοχές).

Στο 48ο λεπτό της αναμέτρησης ο Ίκερ Κασίγιας συμπλήρωσε 1000 σερί λεπτά στο τέρμα της "Furia Roja" σε Μουντιάλ 2010, EURO 2012 και Confederations 2013, στα οποία δέχτηκε μόνο ένα γκολ, αυτό από την Ιταλία στην πρεμιέρα του EURO 2012.

Τα 1000 λεπτά ξεκίνησαν να μετράνε από το γκολ που δέχτηκε από την Χιλή την 3η αγωνιστική στον όμιλο του Μουντιάλ 2010, ενώ στα 1040 δέχτηκε και δεύτερο από τον Λουίς Σουάρες.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Κασίγιας, Αρμπελόα, Σέρχιο Ράμος, Πικέ, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι (77' Χάβι Μαρτίνεθ), Ινιέστα, Πέδρο (81' Μάτα), Φάμπρεγκας (65' Καθόρλα), Σολδάδο.

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Μουσλέρα, Μάξι Περέιρα, Λουγκάνο, Γκοντίν, Μαρτίν Κάσερες, Γκαργκάνο (63' Λοδέιρο), Ντιέγκο Πέρες (69' Φορλάν), Γκαστόν Ραμίρες (46' Άλβαρο Γκονσάλες), Κριστιάν Ροντρίγκες, Λουίς Σουάρες,



Πηγή : protothema.gr

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Internet από τη... στρατόσφαιρα σε όλο τον πλανήτη σχεδιάζει η Google

Internet από τη... στρατόσφαιρα σε όλο τον πλανήτη σχεδιάζει η Google
Πρόσβαση στο Ιντερνετ μέσω... στρατόσφαιρας για όλο τον πλανήτη σχεδιάζει η Google, σε μία προσπάθεια να φέρει το Διαδίκτυο και στα υπόλοιπα 4,8 δισεκατομμύρια άτομα που παραμένουν αποκλεισμένα από τον κυβερνοχώρο.
Στα εργαστήρια της εταιρείας ετοιμάζουν το «Σχέδιο (Τρελό) Αερόστατο» εδώ και 18 μήνες. Αυτές τις μέρες, κάνουν τις πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις των πρώτων ιντερνετικών αερόστατων στη Νέα Ζηλανδία.
Πρόκειται για χιλιάδες αερόστατα που θα πετούν 18 χιλιόμετρα από την επιφάνεια της γης και θα στέλνουν με ακτίνες το Ιντερνετ στο έδαφος. Τα αερόστατα κινούνται με ηλιακή ενέργεια και χρειάζονται επίγειους σταθμούς σε απόσταση 100 χιλιομέτρων ο ένας από τον άλλο για να λειτουργήσουν.
Ένα αερόστατο παρέχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε μία περιοχή με έκταση διπλάσια από τη Νέα Υόρκη. Οι χρήστες χρειάζονται έναν δέκτη της Google που θα εγκατασταθεί στον υπολογιστή τους. Αγνωστο παραμένει το κόστος για τον χρήστη.
Στη Νέα Ζηλανδία, οι δοκιμές έγιναν σε 50 εθελοντές. Νωρίτερα, η Google είχε κάνει αντίστοιχα πειράματα στην Καλιφόρνια.




Πηγή : tanea.gr

Ημέρα του πατέρα 2013: Αφιερωμένο το doodle της google

Ημέρα του πατέρα 2013: Αφιερωμένο το doodle της google
Αφιερωμένο στην «Ημέρα του Πατέρα» είναι το σημερινό doodle της google.
Πως καθιερώθηκε ο εορτασμός της ημέρας
Η παγκόσμια ημέρα του πατέρα πρωτογιορτάστηκε στις 19 Ιουνίου 1910 και έκτοτε γιορτάζεται κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου.
Η «ημέρα του πατέρα», όπως την αποκαλούν στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθιερώθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα, ώστε να συμπληρώσει τη «γιορτή της μητέρας» και να εορτάζεται η πατρότητα.
Ύστερα από την αντπόκριση, που είχε η γιορτή της μητέρας (μία ιδέα της Άννα Τζάρβις), κάποιοι θέλησαν να δημιουργήσουν μία παρόμοια «γιορτή» και για τον μπαμπά. Διάφοροι διεκδικούν τη σύλληψη της ιδέας στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά επίσημα αναγνωρίζουν ότι δημιουργός της είναι... γυναίκα. Η Σονόρα Ντόντ, η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην καθιέρωσή της.
Η γιορτή του πατέρα καθιερώθηκε στο Σποκέιν, της Ουάσιγκτον, το 1910. Οι πρώτες εορταστικές εκδηλώσεις έγιναν στις 19 Ιουνίου στο YMCA. Ο πατέρας της Σονόρα, βετεράνος του αμερικανικού εμφυλίου, μεγάλωσε μόνος του έξι παιδιά, καθώς είχε χάσει τη σύζυγό του. Η Σονόρα, όταν άκουσε το 1909 έναν λόγο στην εκκλησία για τη γιορτή της μητέρας, είπε στον εφημέριο πως και οι πατεράδες θα έπρεπε να έχουν, επίσης, μία ημέρα προς τιμήν τους. Αρχικά, πρότεινε η ημέρα του πατέρα να καθιερωθεί στις 5 Ιουνίου, οπότε και είχε τα γενέθλιά του ο πατέρας της, αλλά ο εφημέριος της εκκλησίας δεν είχε τον απαραίτητο χρόνο για τις προετοιμασίες και έτσι μετέφερε τη «γιορτή» για την Τρίτη Κυριακή του Ιουνίου.
Τα πρώτα χρόνια δεν έτυχε ιδιαίτερης αποδοχής και γύρω στα 1920 η Σονόρα σταμάτησε την προσπάθειά της να προωθεί τη γιορτή, καθώς αφιερώθηκε στις σπουδές της και έβλεπε πως ούτε στο Σποκέιν (όπου ξεκίνησε) δεν είχε την επιτυχία, που αρχικά πίστευε και επιθυμούσε. Η δημιουργός της γιορτής του πατέρα, όμως, φαίνεται πως έκανε μόνο ένα διάλειμμα. Επέστρεψε στην προσπάθειά της δέκα χρόνια αργότερα, αλλά αυτή τη φορά προσπάθησε να διαδώσει την ιδέα της σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.




Πηγή : newsbomb.gr

Ιπτάμενος δίσκος έκανε την εμφάνισή του στο Λονδίνο

Έκπληκτοι έμειναν οι πελάτες εστιατορίου
Γρήγορο φαγητό όνομα και πράγμα. Αυτό προσφέρει ιαπωνική αλυσίδα εστιατορίων στο Λονδίνο αφού αντικατέστησε το ανθρώπινο δυναμικό και συγκεκριμένα τους σερβιτόρους με έναν ιπτάμενο δίσκο.

Ο δίσκος μπορεί να ίπταται με ταχύτητα που πιάνει ακόμη και τα 24 μίλια την ώρα, δηλαδή έξι φορές μεγαλύτερη από αυτή των απλών σερβιτόρων.

Το προσωπικό του εστιατορίου έχει τη δυνατότητα να ελέγχει τη διαδρομή του δίσκου μέσω ενός iPad ρυθμίζοντας το ύψος και τους ελιγμούς του ανάμεσα στα τραπέζια και τις καρέκλες.







Πηγή : digitalnews.gr

Στο ρελαντί η Βραζιλία, επεισόδια πριν το ματς (vds)

Στο ρελαντί η Βραζιλία, επεισόδια πριν το ματς (vds)
Η Βραζιλία που έχει να δώσει επίσημο ματς εδώ και περίπου δυο χρόνια, καθώς περνάει «by» στο Mundial του 2014 ως διοργανώτρια, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και νίκησε με 3-0 την Ιαπωνία στο εναρκτήριο ματς του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών.
Η ομάδα του Λουίς Φελίπε Σκολάρι νίκησε τους Ασιάτες μπροστά σε περίπου 67.000 χιλιάδες θεατές με την χώρα του ανατέλλοντος ηλίου να μην προβάλει σθεναρή αντίσταση.
Το σκορ άνοιξε μόλις στο 3ο λεπτό ο νέος μεγάλος σταρ της «σελεσάο», Νεϊμάρ, ο οποίος σημείωσε ένα εξαιρετικό γκολ, ενώ οι γηπεδούχοι χτύπησαν και στο τρίτο λεπτό της επανάληψης (48'). «Δράστης» αυτή τη φορά ήταν ο Παουλίνιο.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Ζο στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων παραβιάζοντας για τρίτη φορά την εστία της ομάδα του Αλμπέρτο Τζακερόνι παίρνοντας εξαιρετική κάθετη από τον Οσκαρ.
Η Βραζιλία θα ψάξει για το τρίτο διαδοχικό συνομοσπονδιών μετά τις κατακτήσεις του 2005 και του 2009!
Στον πρώτο όμιλο της διοργάνωσης μετέχουν ακόμα οι Ιταλία-Μεξικό, που θα παίζουν την Κυριακή (16/6) στις 22:00.
ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ζούλιο Σέζαρ, Ντάνι Αλβες, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μαρσέλο, Παουλίνιο, Λουίζ Γκουστάβο, Χουλκ (75' Ερνάνες), Οκσαρ, Νεϊμάρ (74' Λούκας Μόουρα), Φρεντ (81' Ζο).

ΙΑΠΩΝΙΑ: Καβασίμα, Ουτσίντα, Γιοσίντα, Κόνο, Ναγκατόμο, Χασέμπε, Χασέμπε, Εντο (78' Χοσογκάι), Κιοτάκε (51' Μαέντα), Χόντα (88' Ινούι), Καγκάβα, Οκαζάκι


Διαδηλώσεις κι επεισόδια πριν το ματς
Το ματς ωστόσο, αμαυρώθηκε από επεισόδια που έλαβαν χώρα έξω από το «Μανε Γκαριντσα», καθώς έγιναν διαδηλώσεις με την αστυνομία να επιδίδεται σε ρίψη δακρυγόνων. Οι Βραζιλιάνοι διαμαρτύρονται για την πολιτική λιτότητας της κυβέρνησης και αντιτίθενται στην ανάληψη μεγάλων και δαπανηρών διοργανώσεων.
Τα αέρια έφτασαν και μέσα στο γήπεδο κάνοντας αποπνικτική για κάποια λεπτά την κατάσταση, ενώ αρκετοί ήταν οι θεατές στους οποίους προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες.




Πηγή : sentragoal.gr

Θεσσαλονίκη: Αεροσκάφος ξέφυγε από το διάδρομο προσγείωσης


Καλά στην υγεία τους είναι οι 160 επιβάτες του αεροσκάφους της εταιρείας Astra Airlines, το οποίο ξέφυγε από το διάδρομο προσγείωσης στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Το αεροσκάφος, προερχόμενο από τη Ρωσία, βγήκε εκτός του διαδρόμου προσγείωσης περίπου στις 07.30 το πρωί.

Σημειώνεται ότι το αεροδρόμιο Μακεδονία λειτουργεί κανονικά.




Πηγή: skai.gr

Άγριο ξύλο στην προπόνηση του Ηρακλή

«Χαμός» στην προπόνηση του Ηρακλή το Σάββατο. Οπαδοί της ομάδας επισκέφτηκαν το προπονητικό κέντρο της Μίκρας, στο οποίο εισέβαλαν με άγριες διαθέσεις για να διαμαρτυρηθούν για την αποτυχία της ομάδας να εξασφαλίσει την άνοδό της στη Σούπερ Λίγκα μέσω των πλέι-οφ και για την διοικητική αβεβαιότητα.

Οι περίπου 50 οπαδοί κατευθύνθηκαν με απειλητικές διαθέσεις προς τους παίκτες της ομάδας, που άφησαν την προπόνηση και… κλειδώθηκαν στα αποδυτήρια. Επόμενος στόχος, τα περίπου πέντε μέλη της διοίκησης που παρακολουθούσαν από κοντά την προπόνηση.

Ενώ τα πνεύματα έδειχναν να έχουν ηρεμήσει, έπειτα και από την παρέμβαση των δυνάμεων των ΜΑΤ που έφτασαν στη Μίκρα, οι παίκτες του Ηρακλή όταν ξαναβγήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να συνεχίσουν την προετοιμασία τους δέχθηκαν δεύτερο κύμα εισβολής από τους οπαδούς. Ακολούθησαν έντονες συμπλοκές μεταξύ οπαδών και παικτών, που αναγκάστηκαν να έρθουν στα χέρια προκειμένου να επιστρέψουν και πάλι στα αποδυτήρια.      

Την επίθεση καταδίκασε με ανακοίνωση της η ΠΑΕ Ηρακλής

«Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ 1908 καταδικάζει τα απαράδεκτα γεγονότα, τα οποία έλαβαν χώρα σήμερα στις εγκαταστάσεις της Μίκρας. Επιπλέον δηλώνει ρητά ότι είναι αποφασισμένη να προστατεύσει με κάθε τρόπο τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος από γεγονότα τα οποία αμαυρώνουν την ιστορία της ομάδας μας. 

Τέλος, δηλώνει ότι τα γεγονότα αυτά δημιουργούν ερωτηματικά, καθώς εκδηλώθηκαν λίγες ημέρες πριν την ανακοίνωση συνέντευξης τύπου του σχεδιασμού της επόμενης ημέρας της ομάδας». 




Πηγή : sport-fm.gr, protothema.gr

Τη Δευτέρα η κηδεία του πρωταθλητή του κανόε καγιάκ, Ανδρέα Κιλιγκαρίδη

Τη Δευτέρα η κηδεία του πρωταθλητή του κανόε καγιάκ, Ανδρέα Κιλιγκαρίδη
Τη Δευτέρα στις 17:00 στην Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του Ανδρέα Κιλιγκαρίδη.

Ο Έλληνας πρωταθλητής του κανόε καγιάκ απεβίωσε στο Μπίντγκος της Πολωνίας, έπειτα από «μάχη» μερικών ημερών στο νοσοκομείο της πόλης, όπου διαγνώστηκε πως έπασχε από οξεία λευχαιμία.Ο
Ο Έλληνας κανοΐστας άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της πόλης Μπίντγκος στην Πολωνία, βυθίζοντας σε πένθος την οικογένειά του -τη σύζυγό του Ιωάννα και τα δύο παιδιά του, Βλαδίμηρο και Ιλιάνα- ολόκληρη την «οικογένεια» του κάνοε καγιάκ και του αθλητισμού.
Η ελληνική αποστολή του σπριντ είχε αναχωρήσει στις 27 Μαΐου για το Πόζναν της Πολωνίας, για να συμμετάσχει στο 3ο Παγκόσμιο Κύπελλο. Εκτός από τον Ανδρέα Κιλιγκαρίδη στο C1, είχε ταξιδέψει και ο Μιχάλης Παπασάββας για την κατηγορία του Κ1. Ο Κιλιγκαρίδης είχε δέκατα πριν αναχωρήσει η ελληνική αποστολή για την Πολωνία, υπεβλήθη σε γενικές εξετάσεις στην Ελλάδα και σύμφωνα με την ιατρική διάγνωση είχε απλά μία ίωση. Καθώς οι γιατροί έδωσαν το «πράσινο φως» να αγωνιστεί, ο Κιλιγκαρίδης ταξίδεψε στην Πολωνία. Όμως, συνέχισε να έχει πυρετό και δεν κατάφερε ν' αγωνιστεί. Παρέμεινε στην Πολωνία για να παρακολουθήσει τους αγώνες.
Την περασμένη Τετάρτη (5/6) ένιωσε αδιαθεσία και πήγε στο δωμάτιό του και, καθώς περνούσε η ώρα και δεν επέστρεφε, τον αναζήτησε στο δωμάτιό του ο Πολωνός προπονητής της εθνικής, Ζντίσλαβ Ζούμπσκι. Όταν τον βρήκε, ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης είχε πέσει ήδη σε κώμα. Ο αθλητής διακομίστηκε άμεσα σε νοσοκομείο του Μπίντγκος και, μετά από ενδελεχείς ιατρικές εξετάσεις, οι γιατροί διέγνωσαν οξεία λευχαιμία.
Έξι ημέρες αφότου έπεσε σε κώμα, ο Κιλιγκαρίδης παρέμενε στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου του Μπίντγκος. Μία αρχική σκέψη να χειρουργηθεί ο Έλληνας πρωταθλητής για να του αφαιρεθεί το υγρό από τον εγκέφαλο εγκαταλείφθηκε, λόγω του υψηλού ρίσκου που εμπεριείχε. Υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία και αφού πρώτα συγκλήθηκε ιατρικό συμβούλιο με συμμετοχή εξειδικευμένων καθηγητών, αποφασίστηκε να επιλεγεί η χημειοθεραπεία -αντί της εγχείρησης- στην προσπάθεια να βγει από το κώμα ο 37χρονος αθλητής. Οι θεράποντες γιατροί εναπόθεταν τις όποιες ελπίδες τους σε αντίδραση του οργανισμού του Ανδρέα Κιλιγκαρίδη στις θεραπείες, να έβγαινε δηλαδή σε πρώτη φάση από το κώμα και στη συνέχεια, θα άρχιζε μία νέα μάχη, αυτή με την οξεία λευχαιμία. Όμως, σήμερα, στις 11 Ιουνίου, τα εγκεφαλικά κύταρρα νέκρωσαν και ο Κιλιγκαρίδης ήταν κλινικά νεκρός, καθώς μόνο η καρδιά του τον κρατούσε στη ζωή. Βάσει νομοθεσίας της Πολωνίας, όποιος άνθρωπος θεωρείται κλινικά νεκρός αποσυνδέεται από τα μηχανήματα και καταλήγει. Η σύζυγός του και η ελληνική Ομοσπονδία ήθελαν να μεταφερθεί ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης στην Ελλάδα ή σε άλλη χώρα για να μην αποσυνδεθεί από τα μηχανήματα υποστήριξης. Η ομοσπονδία έκανε μεγάλο αγώνα, ενώ και η η Ελληνίδα πρέσβης στην Πολωνία, Τασία Αθανασίου έκανε ρηματική διακοίνωση για να το πετύχει. Όμως, μετά το ιατρικό συμβούλιο που συγκλήθηκε στις 14:00 στο νοσοκομείο και το ιατρικό ανακοινωθέν που επιβεβαίωνε πως ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης ήταν κλινικά νεκρός, ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης έσβησε.

Γεννημένος στις 5 Αυγούστου του 1976 στη Ρωσία από Πόντιους γονείς, ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης είχε αρχίσει την ενασχόλησή του με το κάνοε καγιάκ σε ηλικία 11 χρόνων. Έξι χρόνια αργότερα, η οικογένειά του επέστρεψε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αλεξανδρούπολη για μόνιμη εγκατάσταση. Κανοΐστας ήρεμων νερών (στα 500 και στα 1000μ), ο Κιλιγκαρίδης φόρεσε το εθνόσημο στο στήθος, αποτελώντας την καλύτερη διαφήμιση για την προώθηση του αθλήματος στην Ελλάδα και για την ελληνική ομοσπονδία κάνοε καγιάκ, που αναγνωρίστηκε επίσημα με απόφαση της ΓΓΑ μόλις το 1998.
Ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης συμμετείχε τρεις φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες (Σίδνεϊ 2000, Αθήνα 2004 και Πεκίνο 2008), φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά στις τρεις παρουσίες του στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου πέρυσι δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκριση, χάνοντάς τη σε αγώνες στην Πολωνία το διήμερο 16-17 Μαϊου 2012... την ίδια χώρα όπου άφησε την τελευταία πνοή του περίπου έναν χρόνο αργότερα.
Στη δοκιμαστική διοργάνωση (test event) ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, το 2003 στο κωπηλατοδρόμιο του Μαραθώνα, ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης έγινε ο πρώτος Ελληνας που κατέκτησε μετάλλιο στο νεόδμητο τότε Ολυμπιακό Κέντρο Κωπηλασίας του Σχοινιά. Ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε στην πρώτη θέση στον τελικό του μονοθέσιου κανό στα 1000 μέτρα.
Ο αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης ήδη από το 1997 εκπροσώπησε την Ελλάδα στους Μεσογειακούς Αγώνες, όπου κατέλαβε την 4η θέση. Το 1999 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κατέλαβε την 6η θέση, όπως και σε αυτό του 2002. Την ίδια χρονιά είχε αναδειχθεί 5ος στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα, το 2001, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Βαλκανικό πρωτάθλημα. Το 2002 ήταν και η χρονιά που η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροή επιβράβευσε με υποτροφία τον Ανδρέα Κιλιγκαρίδη. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Ντούισμπουργκ το 2006 αναδείχτηκε 5ος και 7ος στους «μικρούς τελικούς» του C1 1000 και 500 μέτρων αντίστοιχα. Στον ημιτελικό των 1000 μέτρων κατέλαβε την 4η θέση, χάνοντας για περίπου ένα δευτερόλεπτο την πρόκριση στον τελικό. Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2006 στην πόλη Ρατσίτσε της Τσεχίας είχε τερματίσει 7ος. Στις 25 Μαρτίου του 2007 ο Κιλιγκαρίδης, στην πρώτη του συμμετοχή σε αγώνα Ευρωπαϊκού Κυπέλλου 10 χλμ., κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο μαραθώνιο αγώνα, στο Μιλάνο. Τον Αύγουστο του 2007 ήταν 2ος στο «μικρό τελικό» του C1 1.000 μέτρων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ήρεμων νερών, στο Ντούισμπουργκ της Γερμανίας. Στον τελικό του C1 200μ. του Παγκοσμίου Κυπέλλου ήρεμων νερών, που διεξήχθη στο Ζέγκεντ της Ουγγαρίας τον Ιούνιο του 2008, τερμάτισε στην 6η θέση, ενώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Πόζναν το 2008 ήταν 3ος στο C1 1000 μ., 4ος στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Πολωνίας το 2009 στο C1 1000μ. Το 2010 έφτασε μέχρι τα ημιτελικά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Τρασόνα της Ισπανίας στο C 200μ. Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ τον Ιούνιο του 2012 κατέλαβε την 9η θέση στο μονό κανό 1000μ.




Πηγή : imerisia.gr

Το γάντι στον Μπέιλ ο Ζιντάν

Το γάντι στον Μπέιλ ο Ζιντάν
Το όνομα του Ουαλού, ο οποίος πραγματοποίησε εκπληκτική χρονιά, ακούγεται εδώ και καιρό για τη Ρεάλ χωρίς να έχουν υπάρξει εξελίξεις. Ο ίδιος δηλώνει χαρούμενος στο Λονδίνο, με τον Ζιντάν να τονίζει ότι αν θέλει να πάρει μεταγραφή πρέπει να το πει.
«Νομίζω ότι η Ρεάλ Μαδρίτης έχει κάνει ξεκάθαρο τον θαυμασμό της για τον Γκάρεθ Μπέιλ και επίσης είναι ξεκάθαρο ότι το κόστος του παίκτη δεν μας αποθαρρύνει. Αλλά αν ο Γκάρεθ αισθάνεται ότι έχει έρθει η ώρα για να πάρει μεταγραφή πρέπει να κανονίσει ιδιωτική συζήτηση με  το σύλλογο και να εκφράσει το ότι θέλει να φύγει», τόνισε ο «Ζιζού».




Πηγή : gazzetta.gr

Λειτουργία περίμεναν... Μότσαρτ άκουσαν

Λειτουργία περίμεναν... Μότσαρτ άκουσαν Δεν μεταδόθηκε απο το κανάλι της Βουλής η Λειτουργία
Μότσαρτ και άλλους κλασικούς μουσικούς άκουσαν σήμερα όσοι είχαν συντονιστεί στο κανάλι της Βουλής για να παρακολουθήσουν τη Θ. Λειτουργία που υποτίθεται πως θα μετέδιδε προσωρινά το κανάλι μέχρι να λειτουργήσει ξανά η νέα ΕΡΤ.
Για την ώρα όσοι άνθρωποι αδυνατούν να προσέλθουν στους Ναούς, για να παρακολουθήσουν τη Θ. Λειτουργία, καλύπτονται είτε μέσω των ραδιοφωνικών σταθμών της Εκκλησίας και των Μητροπόλεων είτε μέσω των εκκλησιαστικών τηλεοπτικών σταθμών όπου μπορούν να συντονιστούν με το σήμα τους.

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Παρά το γεγονός πως μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία πρόβλεψη για τα θρησκευτικά προγράμματα που προέβαλε η ΕΡΤ, πληροφορίες του Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων, αναφέρουν πως στο Μέγαρο Μαξίμου σκέφτονται σοβαρά την αναβάθμιση της εκκλησιαστικής παρουσίας στην ΝΕΡΙΤ σε σχέση με το παρελθόν.

Μάλιστα ορισμένοι θεωρούν δεδομένο πως Λειτουργία και Αρχονταρίκι θα επανέλθουν κανονικά στο νέο πρόγραμμα ενώ γίνονται και σκέψεις για την προσθήκη επιπλέον εκκλησιαστικού προγράμματος.
Έτσι σήμερα, για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, είναι η πρώτη Κυριακή που οι Έλληνες δεν έχουν την γνωστή εικόνα της Θείας Λειτουργίας στους τηλεοπτικούς δέκτες τους.

Μέχρι στιγμής μετά την δήλωση του Αρχιεπισκόπου που τάχθηκε κατά του κλεισίματος της ΕΡΤ, αλλά και τις δημόσιες παρεμβάσεις αρκετών Μητροπολιτών δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το τι θα γίνει με την Εκκλησία και τις θρησκευτικές μεταδόσεις, παρά το γεγονός πως μέχρι προχθές κυβερνητικά στελέχη έλεγαν πως οι Έλληνες δεν θα μείνουν χωρίς τη Θ. Λειτουργία.

Στο επίσημο πρόγραμμα της τηλεόρασης της Βουλής δεν υπάρχει αναφορά σε Θ. Λειτουργία




Πηγή : thebest.gr

Σαμαράς: «Δεν θα μας εγκλωβίσουν σε έκτακτες εκλογές»

«Δεν θα μας εγκλωβίσουν σε έκτακτες εκλογές», δήλωσε, κατά τη σημερινή ομιλία του, στο συνέδριο της ΝΔ στο Ναύπλιο, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στέλνοντας μήνυμα προς τους κυβερνητικούς εταίρους, στους οποίους υπενθύμισε ότι έχουν συναινέσει στο να γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο.
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την ΕΡΤ «πρόσχημα για να μπλοκαριστούν οι μεταρρυθμίσεις» και εξαπέλυσε εκ νέου σφοδρή επίθεση στους «βολεμένους», δηλώνοντας ότι στη θέση της «αμαρτωλής και απαξιωμένης ΕΡΤ» ανοίγει μια ανεξάρτητη δημόσια τηλεόραση, «απαλλαγμένη από τα κυκλώματα».
«Κάποιοι πιστεύουν αφελώς ότι θα μας εγκλωβίσουν σε δίλημμα εκλογών. Ας μη κουράζονται. Δεν πρόκειται να μας εγκλωβίσουν σε τέτοια διλήμματα. Το πραγματικό δίλημμα δεν είναι ποιος θα προκαλέσει έκτακτες εκλογές, γιατί κανείς δεν τις θέλει. Το πραγματικό δίλημμα είναι ποιος θα χρεωθεί το μπλοκάρισμα των μεταρρυθμίσεων», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, διερωτώμενος ποιος θα αναλάβει το τεράστιο βάρος της διακοπής της χρηματοδότησης της χώρας, αν προκηρυχθούν τώρα εκλογές.




Πηγή : imerisia.gr

Τουρκία: Αποκλεισμένη από την αστυνομία η πλατεία Ταξίμ

Η τουρκική αστυνομία έχει αποκλείσει το πάρκο Γκεζί και την πλατεία Ταξίμ στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης μετά την ανακατάληψη τους από τους διαδηλωτές στη διάρκεια της νύχτας και ενώ ο πρωθυπουργός, Recep Tayyip Erdogan προγραμματίζει μια μαζική συγκέντρωση των οπαδών του στην πόλη, μεταδίδει το Bloomberg.

Οι συμπλοκές της αστυνομίας με τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές συνεχίστηκαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα όλο το βράδυ και μέχρι νωρίς το πρωί, με την αστυνομία να κάνει και πάλι χρήση δακρυγόνων και κανονιών νερού για να απομακρύνει τους διαδηλωτές.

Εκατοντάδες δημοτικοί υπάλληλοι επιστρατεύτηκαν σήμερα για να αποσυναρμολογήσουν και να απομακρύνουν τις σκηνές και τα πανό από το πάρκο Γκεζί, το σημείο που ξεκίνησε το κύμα της αναταραχής που συγκλονίζει την Τουρκία από τις 31 Μαΐου.

Μεγάλες συγκεντρώσεις έγιναν χθες το βράδυ στην Άγκυρα, τη Σμύρνη και σε άλλες πόλεις για την υποστήριξη των διαδηλωτών της Ταξίμ.

Οι διαδηλώσεις αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τον Erdogan ο οποίος -μετά από παραπάνω από 10 χρόνια στην εξουσία – κατηγορείται για αυταρχισμό. Την ίδια στιγμή, οι εικόνες της αστυνομίας να αντιμετωπίζει τους χιλιάδες διαδηλωτές στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα με δακρυγόνα και αντλίες νερού έχουν οδήγησαν σε μεγάλες απώλειες το χρηματιστήριο και τα τουρκικά ομόλογα, ενώ προκάλεσαν την καταδίκη των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρει το Bloomberg.

Λίγες ώρες πριν την αστυνομική επιχείρηση για την ανακατάληψη της πλατείας Ταξίμ ο Τούρκος πρωθυπουργός είχε προειδοποιήσει "για τελευταία φορά" τους διαδηλωτές να εγκαταλείψουν την περιοχή

Σε ομιλία του στην Άγκυρα μπροστά σε ένα πλήθος χιλιάδων υποστηρικτών του, ο  Erdogan κατηγόρησε τους διαδηλωτές ότι προσβάλουν την αστυνομία, ότι καταναλώνουν αλκοόλ μέσα σε τζαμιά αλλά και ότι προσβάλουν γυναίκες που φορούν την παραδοσιακή μαντίλα.

Δήλωσε επίσης ότι θα παρουσιάσει αποδείξεις ότι οι διαδηλώσεις συντονίζονται από ένα "δίκτυο προδοσίας" μέσα και έξω από τη χώρα.

Ο νομάρχης της Κωνσταντινούπολης, Huseyin Avni Mutlu δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι στα χθεσινοβραδυνά επεισόδια τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί. Από τους 40 διαδηλωτές που τραυματίστηκαν στις επιχειρήσεις της αστυνομίας όλοι εκτός από έναν πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο, όπως δήλωσε.




Πηγή : capital.gr