1

Θεσσαλονίκη...

2

Η Πάργα, το μικρό θαύμα του Ιονίου...

3

Ναύπλιο, love is in the air...

4

Αθήνα, το λίκνο του πολιτισμού....

5

Δήλος, εκεί που το Φως βρήκε το σπίτι του...

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Στο Badminton οι Voca People

Στο Badminton οι Voca People

Το θέατρο Badminton παρουσιάζει για δεύτερη φορά τους Voca People, οι οποίοι μετά την περσινή μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν, έρχονται για δύο εμφανίσεις στις 12 και 13 Ιανουαρίου 2013.

Οι Voca People, οι λευκοντυμένοι τραγουδιστές από τον πλανήτη Voca, είναι οι πιο μουσικόφιλοι κάτοικοι του Γαλαξία.

Για δεύτερη φορά, παίρνουν το διαστημόπλοιό τους και με καύσιμο τη μουσική, το χιούμορ και τα ξεκαρδιστικά γκαγκς έρχονται στην Αθήνα και κάνουν τη γήινη μουσική να μοιάζει εξωγήινη: χωρίς μουσικά όργανα, μόνο με τις ασύλληπτες φωνές τους, οι οκτώ τραγουδιστές αυτού του απίθανου σχήματος ζωντανεύουν μια ολόκληρη ορχήστρα.

Ντραμς, τρομπέτες, κιθάρες αλλά και beat box, όλα από τα χείλη των Voca People, δίνουν μια... διαστημική μορφή σε κλασικές επιτυχίες και αγαπημένες μελωδίες από τη δεκαετία του ’70 μέχρι σήμερα. Από την ιδιοφυή, απολαυστικά ανατρεπτική τρέλα τους δεν ξεφεύγει ούτε ο Μότσαρτ.

Η αστείρευτη φαντασία των εξωγήινων συμπαρασύρει και τους... γήινους θεατές, που σε κάθε παράσταση γίνονται συμμέτοχοι στα παρεΐστικα πειράγματα και τα πρωτότυπα αστεία τους.

Οι Voca People δημιουργήθηκαν το 2009 κι έκτοτε εξελίχθηκαν σε παγκόσμιο μουσικό και θεατρικό φαινόμενο.
Το θεότρελο ταξίδι τους έχει μέχρι στιγμής «αναστατώσει» όλον τον πλανήτη: μέσα σε τρία χρόνια το σκάφος τους έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από είκοσι χώρες, από τις ΗΠΑ ως τη Νότια Αφρική.





Πηγή : newsbeast.gr

Οι άγνωστες λίστες με καταθέτες στο εξωτερικό: Από το 2007 οι Γερμανοί έδιναν στοιχεία


ΣΦΥΡΙΖΑΝ ΑΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ - ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ

Οι άγνωστες λίστες με καταθέτες στο εξωτερικό: Από το 2007 οι Γερμανοί έδιναν στοιχεία

«Πλούσια κοιτάσματα μαύρου χρήματος» σε τέσσερις λίστες, από τις οποίες η μία αγνοήθηκε προκλητικά από το 2007, με καταθέτες στο εξωτερικό και ιδιοκτήτες ακινήτων και σκαφών αναψυχής έρχονται τώρα στο φως.
Μάλιστα η λεγόμενη «λίστα Λίχτενσταϊν» πέρασε από πολλά κύματα αδράνειας και ολιγωρίας των αρχών καθώς, αν και έγινε γνωστή το 2007, η τότε κυβέρνηση της ΝΔ δεν συγκινήθηκε, παραπέμποντας το θέμα στις ελληνικές καλένδες.
Μετά τον πολιτικό θόρυβο, το 2008 ο τότε υφυπ. Οικονομικών Α. Μπέζας υποσχέθηκε ότι θα υποβάλει αίτημα προς τις γερμανικές αρχές για την αποστολή των ονομάτων των Ελλήνων καταθετών. Ωστόσο, τα επόμενα δύο χρόνια επικράτησε «σιγή ασυρμάτου» ώσπου το 2010 έγινε γνωστό ότι η λίστα είχε περιέλθει σε ελληνικά χέρια.
Λίστα Λιχτενστάιν: Ασυλία στους μεγαλοκαταθέτες για μια πενταετία
Λίστα Λουξεμβούργου: Μαύρο χρήμα στον παράδεισο της Ευρώπης
Λίστα Ολλανδίας: Θαλαμηγοί με σημαία... Ολλανδίας και φοροδιαφυγής
Λίστα Λονδίνου: Αγορές ακινήτων έως 3 εκατ. ευρώ την τελαυταία τριετία

Αναλυτικό ρεπορτάζ στο Εθνος της Κυριακής που κυκλοφορεί, εκτάκτως, σήμερα.





Πηγή : imerisia.gr

Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός 1-2

Ένας μέτριος Παναθηναϊκός με έναν τραγικό... Μπουμσόνγκ ο οποίος είχε να παίξει τρεισίμιση μήνες και έκανε δώρο δυο γκολ στον Λεβαδειακό γνώρισε την ήττα με 1-2 μέσα στο ΟΑΚΑ από την ομάδα της Βοιωτίας η οποία έδειξε πολύ καλά στοιχεία.



Ο Γάλλος ο οποίος είχε να παίξει από τις 24 Σεπτεμβρίου, αγωνίστηκε δηλαδή μετά από τρεισίμιση μήνες, ήταν τραγικός και στο τέλος περίλυπος παρέμεινε περισσότερο από κάθε άλλον στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ πριν αποχωρήσει αποδοκιμαζόμενος όμως από τον κόσμο του Παναθηναϊκού.
Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα στο πρώτο παιχνίδι του 2013 παρέταξε με αρκετές αλλαγές την ομάδα του Παναθηναϊκού βάζοντας μέσα σε σχέση με το ματς με την Βέροια τους Πίντο, Μπουμσόνγκ και Κουίνσι με τον Γάλλο άσο να παίζει μετά από τρεισίμιση μήνες και να αποτελεί την... μαύρη τρύπα του Παναθηναϊκού στην αναμέτρηση με την ομάδα της Βοιωτίας.
Ο Γάλλος άσος έκανε δυο λάθη στην διάρκεια του αγώνα τα οποία τα πλήρωσε ο Παναθηναϊκός στον έπακρο βαθμό καθώς δέχτηκε δυο ισάριθμα τέρματα. Το Τριφύλλι ναι μεν βρέθηκε σε μια μέτρια μέρα αλλά αν δεν είχαν γίνει αυτά τα δυο λάθη θα μπορούσε να είχε πάρει τη νίκη.
Από την πλευρά του ο Λεβαδειακός με τον Βασιλείου εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα λάθη των γηπεδούχων και κατάφερε να πετύχει δυο γκολ και να πανηγυρίσει μια μεγάλη νίκη, την πρώτη επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Διαιτητής: Τριτσώνης
Βοηθοί: Σαραϊδάρης, Σωτηρόπουλος
Παναθηναϊκός (Ρότσα): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Πίντο, Μπουμσόνγκ, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Σισοκό, Ζέκα, Μαυρίας (74' Μπαρμπαρούσης), Κουίνσι (85' Φορναρόλι), Τοτσέ.
Λεβαδειακός (Παράσχος): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Λισγάρας, Γεωργίου, Μεντί, Κόρμπος, Ζησόπουλος, Βασιλείου, Μάρτινς, Πόι (72' Ακόστα), Ρομέου (46' Μαχαίρας), Βασιλείου (88' Κουτσόπουλος).
Διατητής: Στυλιάρας (Αιτ/νίας), Μαγιάνης, Ποντίκης
Γκολ: 12' Τοτσέ/ 38'-75' Βασιλείου
Κίτρινες κάρτες: 65' Βασιλείου, 68' Μεντί, 70' Κουτσόπουλος

Ανασκόπηση αγώνα

Ο Παναθηναϊκός είχε την υπεροχή του αγώνα από την αρχή της αναμέτρησης και με καλή κυκλοφορία πίεσε τον αντίπαλο του με σκοπό ένα γρήγορο γκολ. Ένα γκολ το οποίο ήρθε μάλιστα στο 12' όταν ο Βιτόλο έκανε την σέντρα ο Τοτσέ πήρε την κεφαλιά από τον Κυριακίδη και με δεύτερη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ.
Οι πράσινοι συνέχισαν να πιέζουν με σκοπό ένα ακόμη γκολ και έχασαν δυο πολύ καλές στιγμές στις οποίες αν είχαν σκοράρει σίγουρα τα πράγματα θα εξελίσσονταν διαφορετικά. Η πρώτη ήταν στο 32' όταν μετά από κόρνερ από τα δεξιά ο Ζέκα έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή, σούταρε αλλά με τάκλιν ο Ζησόπουλος αποσόβησε το 2-0.
Στο 36' ο Σεϊταρίδης από τα δεξιά έκανε την σέντρα ο Τοτσέ ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι έπιασε την κεφαλιά με τον Κυριακίδη όμως να διώχνει σωτήρια και το Τριφύλλι να χάνει σπουδαία ευκαιρία.
Λάθος από τον Μπουμσόνγκ
Σαν να μην έφτανε αυτό στο 38' ο Μπουμσόνκ στην προσπάθεια του να γυρίσει την μπάλα στον Καρνέζη από το κέντρο δεν υπολόγισε σωστά με τον Βασιλείου να παίρνει την μπάλα και να σουτάρει εύστοχα για το 1-1 που ήταν και το τελικό σκορ του πρώτου ημιχρόνου.
Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός ναι μεν είχε την υπεροχή αρχικά αλλά δεν ήταν τόσο απειλητικός. Έχασε βέβαια δυο ευκαιρίες και πάλι πριν σκοράρει ο Λεβαδειακός ο οποίος ουσιαστικά στις επιθετικές του ενέργειες είχε το δυο στα δυο.
Δυο φάσεις στο δεύτερο ημίχρονο
Στο 55' ο Σπυρόπουλος έβγαλε την σέντρα από τα αριστερά ο Σισοκό μόνος του στο ύψος του πέναλτι πήρε την κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα να περάσει δίπλα στο δεξί δοκάρι του Κυριακίδη.
Στο 70' ο Παναθηναϊκός κέρδισε φάουλ το οποίο εκτέλεσε ο Τοτσέ πολύ όμορφα αλλά ο Κυριακίδης και πάλι πετάχτηκε στην δεξιά του γωνία και έβγαλε την μπάλα στερώντας από το Τριφύλλι το 2-1.
Νέο λάθος από τον Γάλλο
Στο 75' του αγώνα ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ έγινε κάτοχος της μπάλας στα δεξιά αλλά προσπάθησε να αποφύγει τον αντίπαλο του αντί να απομακρύνει την μπάλα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο Ακόστα να του κλέψει την μπάλα και να την γυρίσει την κατάλληλη στιγμή στον Βασιλείου ο οποίος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε με προβολή να κάνει το 1-2.
Από εκείνο το σημείο έως το τέλος του αγώνα οι πράσινοι δεν μπόρεσαν να φτιάξουν κάποια ευκαιρία ενώ και οι αλλαγές του Ρότσα δεν βοήθησαν καθόλου τον Παναθηναϊκό να γίνει απειλητικός.


Ο MVP της αναμέτρησης

Δεν χωράει αμφιβολία πως ο MVP της αναμέτρησης ήταν ο Στέλιος Βασιλείου. Ο επιθετικός των φιλοξενούμενων δυο φορές βρέθηκε σε θέση βολής και δυο φορές έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ορέστη Καρνέζη δίνοντας στην ομάδα του μια πολύ σημαντική νίκη στην προσπάθεια που κάνει για να κυνηγήσει την είσοδο της στα πλέι οφ. Ο μικρός έχει το γκολ και το δείξε και κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ο αδύναμος κρίκος

Όσο εύκολο είναι κάποιος να βρει τον MVP της αναμέτρησης άλλο τόσο και ακόμα ευκολότερο είναι να βρει και τον αδύναμο κρίκο. Ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ ήταν απλά τραγικός. Ίσως το γεγονός ότι είχε να παίξει τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα να είχε κάποιο ρόλο στην απόδοση του. Τα λάθη που έκανε όμως πραγματικά δεν δικαιολογούνται για την αξία και την καριέρα του Γάλλου ποδοσφαιριστή.

Στατιστικά Αγώνα

1Γκολ2
0Ασίστ1
10Τελικές Προσπάθειες5
2Σουτ εντός μεγάλης περιοχής4
3Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής1
5Κεφαλιές0
2Αποκρούσεις6
7Επεμβάσεις28
21Κλεψίματα29
10Φάουλ18
0Οφσάιντ0
10Κόρνερ2
66Λάθη65
8/33Γεμίσματα5/9





Πηγή : sport24.gr

"Μονομαχία" Γιούβε-Μίλαν για Ντρογκμπά


"Μονομαχία" Γιούβε-Μίλαν για Ντρογκμπά

Δίαυλο επικοινωνίας με το καμπιονάτο άνοιξε ο ατζέντης του Ντιντιέ Ντρογκμπά. Ο Κάρλος Αρίνο Μπάχο παραχώρησε συνέντευξη σε ιταλική ιστοσελίδα και δήλωσε ότι υπάρχουν "... αρκετές πιθανότητες να συνεχίσει την καριέρα του στην Ιταλία". Ο Μπάχο μίλησε επίσης για "γνήσιο ενδιαφέρον της Μίλαν, της Γιουβέντους αλλά και τιου ίδιου του Ντιντιέ", είπε ότι υπάρχουν επαφές με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές και την επόμενη εβδομάδα θα κριθούν πολλα.


Εως τώρα, υπήρχαν μόνο φήμες για επικείμενη μεταγραφή στον πρώην ηγέτη της Τσέλσι και "ήρωα" στον τελικό του περσινού Τσάμπιονς Λιγκ. Αλλωστε, έχουν περάσει μόλις έξι μήνες από τότε που "μετανάστευσε" στην Κίνα για να παίξει στη Σανγκάη Σίνχουα. Ωστόσο, ο Αντόνιο Κόντε σε σημερινή του τοποθέτηση διέψευσε τα πάντα! «Ποτέ δεν έχω κάνει οποιαδήποτε κουβέντα σχετικά με τον Ντρογκμπά. Πρέπει πάντα να λαμβάνουμε υπόψη τις οικονομικές παραμέτρους μιας τέτοιας συμφωνίας. Μια μεταγραφή πρέπει να είναι έξυπνη και χαμηλού κόστους» είπε ο προπονητής της "Γιούβε".





Πηγή : novasports.gr

Μόνιμος κάτοικος Ρότερνταμ ο Πέλε


Μόνιμος κάτοικος Ρότερνταμ ο Πέλε

Με συνοπτικές διαδικασίες η Φέγενορντ ενεργοποίησε τη ρήτρα απόκτησης του Γκρατσιάνο Πέλε, ο οποίος ανήκει από σήμερα στην ομάδα του Ρότερνταμ. Ο 27χρονος αποκτήθηκε ως δανεικός τον περασμένο Αύγουστο από την Πάρμα και με 14 γκολ σε ισάριθμους αγώνες στην ολλανδική Ερεντιβίζιε ξεπέρασε και τις πιο ευοίωνες προβλέψεις. 


Ο Ιταλός στράικερ ξεκίνησε την καριέρα του στη Λέτσε και σε ηλικία 22 ετών μετακόμισε στην Ολλανδία για λογαριασμό της Άλκμααρ, στην οποία αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια. Το καλοκαίρι του 2011 επέστρεψε στην πατρίδα του καθώς αποκτήθηκε από την Πάρμα, όμως δεν "στέριωσε" εκεί και παραχωρήθηκε δανεικός στη Σαμπντόρια τον Ιανουάριο του 2012.

Ακολούθησε ο δανεισμός του στη Φέγενορντ και ακόμα ένα ταξίδι Ιταλία-Ολλανδία που έχει γίνει συνήθεια πλέον για τον πανήψυλο (1.93) στράικερ. Αυτή τη φορά, όμως, φαίνεται πως θα αργήσει να αλλάξει ξανά περιβάλλον, αφού η Φέγενορντ τον "έδεσε" με συμβόλαιο έως το 2017, καταβάλλοντας αντίτιμο 3.000.000 ευρώ στην Πάρμα.



Πηγή : novasports.gr

Ισπανία: Ο Βιλανόβα επιστρέφει στον πάγκο της Μπαρτσελόνα


Ο Τίτο Βιλανόβα επιστρέφει στον πάγκο της Μπαρτσελόνα και θα κοουτσάρει την ομάδα στο ματς της Κυριακής με την Εσπανιόλ.

Αυτό ανακοίνωσε ο συνεργάτης του, Ζόρντι Ρούρα, ο οποίος πρόσθεσε: «Ο Τίτο μας εξέπληξε όλους με την γρήγορη επιστροφή του. Χρειάζεται να κάνει κάποιες θεραπείες ακόμα αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι πολύ καλά και πολύ δυνατός»

Θυμίζουμε ότι ο Βιλαβόβα υποβλήθηκε σε αφαίρεση όγκου στην παρωτίδα στις 20 Δεκεμβρίου.

Στο μεταξύ, η Λεβάντε αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Europa League, νίκησε 3-1 τη Μπιλμπάο σε αγώνα για την 18η αγωνιστική.





Πηγή : tanea.gr

Μαθήτρια νάρκωσε τους γονείς της για να «σερφάρει» στο διαδίκτυο


Μια δεκαπεντάχρονη μαθήτρια από την Καλιφόρνια κατηγορείται ότι νάρκωσε τους γονείς της (!) για να μπορέσει να σερφάρει ανενόχλητη στο διαδίκτυο μαζί με τον φίλο της. Σύμφωνα με την αστυνομία του Ρόκλιν η μαθήτρια φέρεται να προχώρησε σε αυτήν την πράξη καθώς οι γονείς της δεν της επέτρεπαν να συνδέεται στο διαδίκτυο μετά τις 10.00 το βράδυ.


Στις 28 Δεκεμβρίου η μαθήτρια μαζί με τον φίλο της αγόρασαν μιλκσέικ για τους γονείς της πρώτης στα οποία είχαν ρίξει υπνωτικά χάπια.
«Οι γονείς ήπιαν μόνο λίγο επειδή τα μιλκσέικ είχαν περίεργη γεύση και ένιωθαν κάτι να τρίβεται στα δόντια τους» είπε ο αστυνομικός.

Οι δράστες, ηλικίας 15 και 16 ετών, μπόρεσαν να σερφάρουν ανενόχλητοι μέχρι τη μία το βράδυ, οπότε οι γονείς ξύπνησαν με πονοκέφαλο. Συνέχισαν όμως να αισθάνονται υπνηλία και σύντομα ξαναέπεσαν για ύπνο.

Την επόμενη μέρα οι γονείς της 15χρονης συνειδητοποίησαν πως κάτι δεν είχε πάει καλά και πήγαν στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα όπου αγόρασαν τεστ ναρκωτικών.

«Συνήθως οι γονείς αγοράζουν τα τεστ για να διαπιστώσουν αν τα παιδιά τους χρησιμοποιούν ναρκωτικά. Αυτή τη φορά όμως οι γονείς τα χρησιμοποίησαν στον εαυτό τους», ανέφερε η αστυνομία.

Όταν τα τεστ βγήκαν θετικά, οι γονείς κατέδωσαν την κόρη τους και οι δύο νεαροί κατηγορούνται πλέον για συνωμοσία και εσκεμμένη ανάμειξη φαρμακευτικών προϊόντων σε τρόφιμα.




Πηγή : protothema.gr

Η υπερεκτιμημένη ταινία του 2012



Σε δημοσκόπηση που έκαναν οι Los Angeles Times, με ποσοστό 85% η πιο υπερεκτιμημένη ταινία της χρονιάς αναδείχθηκε η ταινία " The Avengers", ενώ μόλις 5% συγκέντρωσε η ταινία "Prometheus".
Aπ΄ότι φαίνεται τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης είναι σωστά, αφού ακόμα και ο σκηνοθέτης της ταινίας, Joss Whedon είχε δηλώσει: " Δεν νομίζω ότι είναι μια τέλεια ταινία. Δεν νομίζω καν ότι είναι υπέροχη!".
To 2011 στην κορυφή της λίστας βρέθηκε η ταινία " Twilight saga: Breaking Dawn - Part 1".




Πηγή : enikos.gr

Τα 5 μυστικά του "Billie Jean"



Ο Michael Jackson "πουλάει" και όσο συμβαίνει αυτό, όλο και περισσότερες "άγνωστες λεπτομέρειες" θα δημοσιοποιούνται.

Αυτή τη φορά, αποκαλύπτονται τα "μυστικά" του Billie Jean, που ήταν, είναι και θα παραμείνει μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Michael Jackson.

Τα "μυστικά", λοιπόν, είναι πέντε και θα σας εκπλήξουν,
1. Ο παραγωγός του Michael Jackson, o Quincy Jones, μισούσε το bassline του τραγουδιού.
2. Αυτός δεν ήθελε να συμπεριληφθεί το τραγούδι στο δίσκο "Thriller".
3. O Michael Jackson ηχογράφησε το τραγούδι έξι φορές, τραγουδώντας μέσα από έναν σωλήνα, φτιαγμένο από χαρτόνι.
4. Μια και μόνο ηχογράφηση ήταν αρκετή για να κάνει όλα τα φωνητικά ο βασιλιάς της pop.
5. Το τραγούδι μιξαρίστηκε 91 φορές πριν βγει στον αέρα.
Το περιοδικό Rolling Stone το έχει κατατάξει στην 58η θέση, ανάμεσα στα 500 καλύτερα τραγούδια του κόσμου.

Θυμηθείτε το τραγούδι







Πηγή : enikos.gr

Η ζωή της Βάνας στο χαρτί


Μια ζωή-μύθος η οποία καταλήγει με τη γέννηση της κόρης της Θεοδώρας-Φαίδρας, που ολοκλήρωσε τον κύκλο της, όπως λέει η ίδια. «Δεν είναι αυτοβιογραφία. Εγώ το λέω οδοιπορικό ζωής από τα Γιάννενα μέχρι την Αθήνα. Περιγράφει τη ζωή ενός παιδιού που έρχεται από την επαρχία και φτιάχνει ένα πλάνο πορείας ξεκινώντας από την Ελλάδα και φτάνοντας μέχρι το Χόλιγουντ. Ζούσα το όνειρο και είχα μουδιάσει», λέει στο Έθνος της Κυριακής η ηθοποιός.
Αυτή τη στιγμή η Βάνα Μπάρμπα βρίσκεται στην αναζήτηση τίτλου για το βιβλίο της ενώ επισημαίνει πως: «Το βιβλίο είναι αφιερωμένο στην κόρη μου, το κάνω για το παιδί μου, για να μπορεί να έχει κάτι από εμένα καθώς και για να δει πως εξελίχθηκε η ζωή μου μέχρι να έρθει εκείνη». Και συμπληρώνει «Όμως αυτό που θέλω να μείνει αφορά όλα τα νέα κορίτσια. Πρέπει να γνωρίζουν, πριν ξεκινήσουν την πορεία τους, ότι ο δρόμος της καλλιτεχνίας δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Πίσω από τα λαμπερά φώτα κρύβονται παγίδες».
Η ηθοποιός μιλώντας στο Έθνος της Κυριακής αναφέρει πως «στις σελίδες του δεν ωραιοποιώ τίποτα. Αντιθέτως λέω μόνο αυτά που έζησα, με αληθινά πέρα ως πέρα γεγονότα. Μιλάω για τη δουλειά μου και όχι για τις ίντριγκες. Το βιβλίο περιέχει τα πάντα και όλη την αλήθεια. Είμαι εγώ 100%. Δεν ακολουθώ το δρόμο της ματαιοδοξίας». Ξεκαθαρίζοντας πως «φυσικά και αναφέρομαι εκτενώς στους έρωτες που έζησα, αλλά όχι στον αριθμό τους, παρά μόνο στην ουσία. Το πόσους ερωτεύθηκε κανείς δεν έχει για μένα καμία σημασία. Η δύναμη του πάθους μετράει και αυτή βγαίνει».
Μένει λοιπόν να δούμε τι ακριβώς γράφει η Βάνα Μπάρμπα για όλα αυτά στο βιβλίο που θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο στα βιβλιοπωλεία.



ΠΗΓΗ: Eθνος της Κυριακής

Συλλήψεις για πλαστά διαβατήρια


Ο βουλευτής πήγε επίσκεψη στα πορνεία



Διαβάστε τι έγραψε:
"Χτύπησα χθες βράδυ την πόρτα τους. Τρία σπίτια, τρεις διαφορετικοί κόσμοι, η Εβίτα, η Ανιέλα, η Λούσυ, η καθεμιά και το κρεβάτι της. Ο δημόσιος αξιωματούχος θέλησα να γνωρίσω τις εργαζόμενες που δεν κρύβονται, δεν προσποιούνται, με τον ιδρώτα του κορμιού τους υπηρετούν τη γύμνια των κοινωνιών αιώνες τώρα. Αυτές οι δηλωμένες να τις πετροβολούμε, κι οι άλλες οι καθωσπρέπει να μας κυβερνούν. Το είχα κάτι σαν τάμα, να βρεθώ ένας άντρας στο σαλονάκι τους, έτοιμος να προσφέρει γλυκά κι ανθρωπιά, Καλή Χρονιά να ευχηθώ, όχι να τις σπρώξω στον ανάσκελο κόσμο των ενστίκτων.
Με καλοδέχθηκαν, αν και φοβήθηκα πως θα με σιχαθούν, τόση ανηθικότητα που εκπροσωπώ πια. Συγκινήθηκαν, μελαγχόλησαν, σοκαρίστηκαν. Κρατώ σαν φυλαχτό τα λόγια της Εβίτας : “Να ξαναβρούμε την αξιοπρέπειά μας. Να αγαπήσουμε τον εαυτό μας, αλλιώς κανείς δεν θα μας σεβαστεί, δεν θα μας τιμήσει. Είμαι πολύ περήφανη που είμαι Ελληνίδα!”





Πηγή : enikos.gr

Σιμαρδάνης: "Mε το "like" δεν γίνονται επαναστάσεις"



Διαβάστε ένα απόσπασμα από τη συνέντευξή του:

Ενώ οι πάντες κάνουν λόγο για αφύπνιση, μέχρι τώρα ζούμε την επανάσταση του καναπέ...
Αναμφισβήτητα, γιατί οι πάντες είναι χαμένοι μέσα σε έναν υπολογιστή. Για να καταλάβετε τι εννοώ, πέρυσι, που είχε δημιουργηθεί το κίνημα των "αγανακτισμένων", υπήρχε στο Ίντερνετ μαι επιστολή που είχε γραφτεί για τα κινητρά τους, πολύ επαναστατικά, πολύ εύστοχα, σχεδόν συγκινητικά. Την επιστολή αυτή τη διάβασα και όντως ένιωσα να συγκινούμαι. Όταν, όμως, έφτασα στο τέλος και έλεγε κάντε "like" αν σας άρεσε, τρελάθηκα! Με το "like" δεν γίνονται επαναστάσεις.

Σε κάποιο άλλο σημείο, η συζήτηση πάει στα τουρκικά σίριαλ και ο Χρήστος Σιμαρδάνης δεν διστάζει να τα χαρακτηρίσει "κατάρα".
Η κρίση έχει προκαλέσει "τηλε - ξηρασία". Τα τουρκικά κάνουν πάρτι!
Η κατάρα της εποχής. Δεν κοστίζουν τίποτα στα κανάλια και φέρνουν έσοδα, αφού έχουν τεράστια απήχηση στον κόσμο. Οι τουρκικές σειρές είναι άκρως προσεγμένες, εντυπωσιακές, πλούσιες και έχουν καταφέρει να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.
Αυτά να τα δούμε εμείς, που όλα αυτά τα χρόνια είχαμε την καραμέλα, που έλεγε ότι οι δουλειές μας δεν μπορούν να βγουν έξω, λόγω της γλώσσας μας. Ε, και οι Τούρκοι μας έβαλαν τα γυαλιά. Και όσο τα τουρκικά σίριαλ θα κάνουν πάρτυ, τόσο οι Έλληνες ηθοποιόι θα αργοπεθαίνουν.






Πηγή: TV έθνος

Βίντεο-Τώρα: Με 37-13 ψήφους Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας ο Απ. Τζιτζικώστας


Με 37-13 ψήφους Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας ο Απ. Τζιτζικώστας
Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση στις εκλογές για την ανάδειξη Περιφερειάρχη στην Κεντρική Μακεδονία. Νέος Περιφερειάρχης αναδείχθηκε ο Απόστολος Τζιτζικώστας με ψήφους 37-13 έναντι του Διονύση Ψωμιάδη.
Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Mega.







Πηγή : enikos.gr


Εντυπωσιακό κάρφωμα από Κόμπι Μπράιαντ! (vid)


See video

Ο Κόμπι Μπράιαντ χαρακτήρισε τους Λέικερς «αργούς & γέρους» αλλά ο ίδιος απέδειξε πως ισχύει το αντίθετο. Οι «Λιμνάθρωποι», βέβαια, έχασαν από τους Κλίπερς, ο Κόμπι όμως κάρφωσε στο... πρόσωπο του Κρις Πολ.


Δείτε την φάση με τον Μπράιαντ να κλέβει την μπάλα και να τελειώνει με θεαματικό κάρφωμα στο video που ακολουθεί:





Πηγή : gazzetta.gr

Facebook: Φωνητικά μηνύματα στην εφαρμογή Messenger για Android και iOS



Στην ενσωμάτωση δυνατότητας φωνητικών μηνυμάτων στην εφαρμογή Messenger προχώρησε η δημοφιλής υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης, το facebook.
Συγκεκριμένα οι εφαρμογές iOS και Android Messenger διαθέτουν πλέον εκτός από τις επιλογές για κάμερα και φωτογραφία ένα νέο κουμπί, που δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να εγγράψουν γρήγορα φωνητικά μηνύματα στα πρότυπα των εφαρμογών HeyTell και Voxer. Αν για οποιοδήποτε λόγο ο χρήστης δεν επιθυμεί την καταγραφή του μηνύματος, συνεπώς θελήσει να το ακυρώσει, μπορεί να το κάνει εύκολα με μια απλή κίνηση του χεριού στην οθόνη της συσκευής τους.

Ενώ η υπηρεσία voice messaging αν και αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες επικοινωνούν με τους φίλους τους, το Facebook δήλωσε ότι δοκιμάζει την διάθεση και μιας νέας VoIP υπηρεσίας μέσω του iOS Messenger app, επιτρέποντας στους χρήστες να δημιουργήσουν μια peer-to-peer σύνδεση μεταξύ τους και να επικοινωνήσουν.

Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι την υπηρεσία φωνητικών κλήσεων (τα μηνύματα θα είναι διαθέσιμα σε όλους) θα μπορούν να την χρησιμοποιούν αρχικά μόνο οι χρήστες στον Καναδά ενώ για την πραγματοποίηση φωνητικών κλήσεων θα πρέπει να έχουν εγκατεστημένη την τελευταία έκδοση της εφαρμογής στην συσκευή τους.

Πρόσφατα, αξίζει να σημειωθεί, ότι το Facebook μείωσε τις απαιτήσεις πρόσβασης , επιτρέποντας στους χρήστες του Android Messenger να πραγματοποιήσουν log-in μόνο με το όνομά τους και με τον αριθμό τηλεφώνου, κάνοντάς την χρήση του πιο ελκυστική από άτομα που δεν επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το facebook, αλλά μόνο τις αξιόπιστες υπηρεσίες messaging.

Site: thenextweb.com

‘A Good Day to Die Hard": Πολύ σκληρός για να πεθάνει..για πέμπτη φορά!


‘A Good Day to Die Hard": Πολύ σκληρός για να πεθάνει..για πέμπτη φορά!

Στο "A Good Day To Die Hard" o αστυνομικός John McClane βρίσκεται σε ξένο έδαφος και έχει ως αποστολή να σώσει..τον γιο του, χωρίς να γνωρίζει ότι εκείνος είναι κορυφαίο στέλεχος της CIA σε αποστολή για εξεύρεση πυρηνικών όπλων.
Στο "A Good Day To Die Hard" o αστυνομικός John McClane βρίσκεται σε ξένο έδαφος και έχει ως αποστολή να σώσει..τον γιο του, χωρίς να γνωρίζει ότι εκείνος είναι κορυφαίο στέλεχος της CIA σε αποστολή για εξεύρεση πυρηνικών όπλων.
Οι δυο McClanes θα ενωθούν για να αποτρέψουν έναν βέβαιο πόλεμο σε μια επική ταινία δράσης, που κάνει πρεμιέρα στην Αμερική, στις 29 Φεβρουαρίου:





Πηγή : mtvgreece.gr

Γιάννης Μπέζος: "Δεν θα ξανακάνω τηλεόραση"


O Γιάννης Μπέζος μίλησε στο TV ΖΑΠΙΝΓΚ και τον Βασίλη Μπουζιώτη, ο γνωστός ηθοποιός δήλωσε πως με την σειρά "Κλινική περίπτωση" κλείνει τον κύκλο του στην τηλεόραση.
Στα τέλη Νοέμβρη ήταν να ξεκινήσουν τα γυρίσματα για το νέο κύκλο της σειράς, "Κλινική Περίπτωση", μα αυτό δεν έγινε πότε!
Ήμουν βέβαιος ότι είχαν λυθεί κάποια προβλήματα και ήξερα ότι, ναι, θα μπαίναμε για γυρίσματα- τα πρώτα μάλιστα όπως είχα πει, θα γίνονταν στην Καρδαμύλλη. Δεν λύθηκαν, όμως, και υπήρξαν αναποδιές, που, ενώ έμοιαζαν να λύνονται, δεν κατέστη δυνατόν κι έτσι αποφασίστηκε να σταματήσει η δουλειά...Η πίκρα μας και η στεναχώρια μας είναι πολύ μεγάλες, γιατί και ο κόσμος την αγάπησε πολύ τη δουλειά και εμείς, που δίναμε σ΄αυτήν τον καλύτερο μας εαυτό. Πέσαμε κι εμείς θύματα της άγριας κρίσης κι έτσι ή σειρά μας μένει ημιτελής. Δυστυχώς...
Είχες πει ότι αυτή θα είναι η τελευταία σου σειρά...
Έχω κάνει πολλή τηλεόραση, πάνω από είκοσι χρόνια. Και, όπως ξέρεις καλά, είχα την ευθύνη πολλών σειρών που έκανα. Από το στήσιμο και τη διανομή μέχρι τα σενάρια και όλη την εικόνα τους. Τώρα θέλω να απέχω. Πόσο δε μετά την τροπή που πήρε η ιστορία με την "Κλινική περίπτωση". Είμαι πολύ στεναχωρημένος... Μπορεί να κάνω κάποιο γκεστ ή κάτι σε μίνι σειρά, κι αυτό αν προκύψει. Σειρά όπως έκανα μέχρι τώρα δεν θα κάνω πια! Αλλά τι να λέμε γενικά, όταν... ειδικά η τηλεόραση βρίσκεται στην κατάσταση που βρίσκεται πια; Τι;
Παίζει πολύ η είδηση ότι αναλαμβάνεις το Εθνικό;
Έχουν γίνει κουβέντες κι είναι κάτι που με ενδιαφέρει, αλλά για την ώρα τίποτα δεν έχει προχωρήσει και δεν είναι σίγουρο. Η θέση του διευθυντή της πρώτης σκηνής κρατικής σκηνής μας έχει απαιτήσεις πολλές και, αν τελικά μου ανατεθεί, θα έχω πάρα πολύ δουλειά μπροστά μου αλλά και πολλές υποθέσεις να δεχτώ!
Δεν "μασάς" όμως σε επιθέσεις- και υπήρξαν πολλές ως τώρα.
Δεν "μασάω" και δεν με αφορούν διόλου. Σε βεβαιώ για αυτό"





πηγή zappit.gr

Ρωσία: Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ έφθασε στη Μόσχα για να παραλάβει το νέο του, ρωσικό διαβατήριο


Ο γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ έφθασε στη Ρωσία για να λάβει νέο, ρωσικό διαβατήριο ύστερα από την απόφασή του να αποποιηθεί την υπηκοότητά του προκειμένου να μην φορολογηθεί με τους νέους υψηλούς συντελεστές της πατρίδας του και την απόφαση του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν να του εξασφαλίσει τη ρωσική υπηκοότητα, μετέδωσαν σήμερα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.


Ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντμίτρι Πέσκοφ, δήλωσε ότι ο ρώσος πρόεδρος θα έχει συνάντηση με τον Ντεπαρντιέ στο θέρετρο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας σήμερα το απόγευμα.

"Δεν αποκλείεται στη διάρκεια της συνάντησής τους να δοθεί διαβατήριο στον Ντεπαρντιέ", είπε ο Πέσκοφ όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός Ηχώ της Μόσχας μετέδωσε ότι τόσο ο Πούτιν όσο και ο προστατευόμενός του, πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, βρίσκονται στο Σότσι για την εορταστική περίοδο που λήγει στις 9 Ιανουαρίου.

ΜΜ
News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ

Δίωξη κατά JP Morgan


Δίωξη κατά του τραπεζικού κολοσσού JP Morgan Chase ασκεί η ομοσπονδιακή υπηρεσία τραπεζικής εποπτείας στις ΗΠΑ, για εξαπάτηση συνεταιριστικών τραπεζών με "τοξικά" παράγωγα.

Ειδικότερα, JP Morgan κατηγορείται ότι πούλησε μέσω θυγατρικής της, τίτλους συνδεόμενους με ριψοκίνδυνα στεγαστικά δάνεια, ύψους 2,2 δισ. δολαρίων πριν την έναρξη της κρίσης, σε τρεις συνεταιριστικές τράπεζες με αποτέλεσμα οι τελευταίες να καταστούν αφερρέγυες και να εκκαθαρισθούν λόγω των απωλειών που τους προκάλεσαν αυτοί οι τίτλοι.





Πηγή : megatv.com

Έδεσαν και φίμωσαν επιβάτη αεροπλάνου γιατί ήταν... μεθυσμένος!


Απίστευτο κι όμως αληθινό!

Τον κόλλησαν στο κάθισμα με μονωτική ταινία και τον φίμωσαν, μέχρι που το αεροπλάνο έφτασε στη Νέα Υόρκη και εκεί τον παρέλαβε η αστυνομία. Ο λόγος για έναν 46χρονο επιβάτη αεροπορικής εταιρείας από το Ρέικιαβικ στη Νέα Υόρκη, ο οποίος αφού αγόρασε από τα duty free ό,τι βρήκε σε αλκοόλ στη συνέχεια το κατανάλωσε… ενώ βρισκόταν στον αέρα.


Αποτέλεσμα αυτού να κάνει το αεροπλάνο άνω - κάτω. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο μεθυσμένος επιβάτης βγήκε εκτός ελέγχου και άρχισε να τρομοκρατεί τους συνεπιβάτες του λέγοντας ότι το αεροπλάνο πέφτει, ενώ προσπάθησε να στραγγαλίσει τη γυναίκα που καθόταν στη διπλανή θέση.

Τη φωτογραφία του δεμένου επιβάτη τράβηξε άνδρας, που επίσης βρισκόταν στην πτήση και τη δημοσίευσε στο Ίντερνετ.




To Curiosity ανακάλυψε "λουλούδι" στον πλανήτης Άρη!‘flower’ on surface of Mars


Φωτογραφία για To Curiosity ανακάλυψε λουλούδι στον πλανήτης Άρη!‘flower’ on surface of MarsΤο αμερικανικό όχημα επιφανείας Curiosity της ΝΑΣΑ κατάφερε φωτογραφίζοντας εκατοντάδες τοπία στην επιφάνεια του Άρη να αποτυπώσει ένα άγνωστο αντικείμενο, το οποίο θυμίζει λουλούδι που βγαίνει μέσα από το έδαφος!

Οι επιστήμονες ονόμασαν αυτό το αντικείμενο "Το λουλούδι του Άρη". Ωστόσο, το "λουλούδι" είναι ανόργανο και οι ειδικοί πιστεύουν ότι το πιο πιθανό είναι να πρόκειται για ένα κομμάτι τσαλακωμένου πλαστικού που έπεσε από το ίδιο το Curiosity!






Πηγή : newsnow.gr

Συνάντηση Μέρκελ-Σαμαρά την Τρίτη

Συνάντηση με την Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ θα έχει την προσεχή Τρίτη ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του εκπροσώπου της Καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ.

Ο κ. Ζάιμπερτ έκανε λόγο για «ανεπίσημη ανταλλαγή απόψεων», ενώ διευκρίνισε ότι η συνάντηση θα είναι κλειστή για τον Τύπο. Πρόσθεσε δε ότι ο κ. Σαμαράς θα βρεθεί στο Βερολίνο προκειμένου να λάβει μέρος σε οικονομικό συνέδριο που διοργανώνει η εφημερίδα «Die Welt», στο οποίο θα συμμετάσχει και η κυρία Μέρκελ.
"Είναι φυσικό να εκμεταλλευθούμε την ευκαιρία προκειμένου να επισημάνουμε για μία ακόμη φορά την πρόοδο που έχει σημειωθεί από την Ελλάδα σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειές της», τόνισε ο κ. Ζάιμπερτ, ενώ σημείωσε ότι «η Καγκελάριος και ο Πρωθυπουργός έχουν εδώ και μήνες συχνή και εντατική επικοινωνία». Ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας, παρά τις αλλεπάλληλες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, δεν αποκάλυψε πάντως ο,τιδήποτε σχετικώς με την ατζέντα της συνάντησης.




Πηγή : kathimerini.gr

Αύξηση ρεκόρ στους επισκέπτες του 'Αουσβιτς το 2012!


Περισσότεροι από 1.400.000 άνθρωποι πραγματοποίησαν μέσα στο 2012 επίσκεψη με χαρακτήρα προσκυνήματος στις εγκαταστάσεις του διαβόητου ναζιστικού κρεματορίου 'Αουσβιτς-Μπιρκενάου.

Ο αριθμός αποτελεί ρεκόρ επισκεπτών στην διάρκεια ενός μονάχα έτους.
Την ανακοίνωση έκανα σήμερα πολωνοί αξιωματούχοι, καθώς το στρατόπεδο βρίσκεται σε έδαφος το οποίο μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο περιήλθε στην Πολωνία.
Ο διευθυντής του 'Αουσβιτς, Πιότρ Σιβίνσκι, επεσήμανε ότι το Αουσβιτς-Μπιρκενάου έχει στη διάρκεια των 10 τελευταίων ετών μετατραπεί σε μνημειακό τόπο για ολόκληρη την Ευρώπη.
Σύμφωνα με τα αρχεία επισκεπτών, σημαντική αύξηση έχει υπάρξει τα τελευταία χρόνια και στον αριθμό των επισκεπτών από τις ΗΠΑ και τον Καναδά.
Στο τέλος του Β' Παγκόσμιου πολέμου εκτιμήθηκε ότι στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις έχασαν τη ζωή τους συνολικά 1.100.000 άνθρωποι.
Η συντριπτική πλειοψηφία των θυμάτων ήταν Εβραίοι από ολόκληρη την Ευρώπη, μεταξύ αυτών και Έλληνες εβραίοι από τις μεγάλες εβραϊκές κοινότητες οι οποίες ανθούσαν στην Ελλάδα μέχρι την Κατοχή.





Πηγές: ΑΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο

Ο τόνος των 1,76 εκατομμυρίων δολαρίων


Στο ποσό ρεκόρ του 1,76 εκατομμυρίων δολαρίων, αγοράστηκε ένα ψάρι τόνος, βάρους 222 κιλών στην ψαραγορά Τσουκίι στο Τόκιο. Ποιος ήταν ο αγοραστής

Στο αστρονομικό ποσό των 155,4 εκατομμυρίων γεν (1,76 εκατομμύρια δολάρια) πωλήθηκε στην Ιαπωνία ένα ψάρι, τόνος, βάρους 222 κιλών, στην πρώτη δημοπρασία του έτους στην ψαραγορά Τσουκίι στο Τόκιο.
Αγοραστής ήταν ο Κουόσι Κιμούρα, πρόεδρος της μεγάλης αλυσίδας εστιατορίων Σούσι Ζανμάι. Ο επιχειρηματίας πλήρωσε ουσιαστικά 700.000 γεν ανά κιλό.
"Ήταν λίγο ακριβό" δήλωσε ο Κιμούρα στο πρακτορείο ειδήσεων Κιόντο, συμπληρώνοντας όμως ότι ελπίζει αυτή η τιμή να ενθαρρύνει τους Ιάπωνες στην παραγωγή- αλίευση καλού τόνου.
Ο Κιμούρα πληρώνοντας αυτό το αστρονομικό ποσό για τον τόνο, έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ, πριν από ένα χρόνο, που ο ίδιος κατείχε, όταν τότε κατέβαλε 56,49 εκατομμύρια γεν για ένα ψάρι τόνο, βάρους 269 κιλών.
Το ψάρι αλιεύθηκε στις βόρειες θάλασσες της Ιαπωνίας η οποία είναι η μεγαλύτερη καταναλώτρια τόνου στον κόσμο προκαλώντας εκτεταμένη υπεραλίευση και δημιουργώντας σφοδρές διεθνείς αντιδράσεις για την πρακτική της.

Στο τραπέζι και μείωση στον φόρο πετρελαίου

Στο τραπέζι και μείωση στον φόρο πετρελαίου
ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ

Ακόμη και το ενδεχόμενο μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο καθώς και τη διεύρυνση των κριτηρίων για τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης, βάζουν στο τραπέζι κυβερνητικοί παράγοντες σε μια προσπάθεια να βρουν λύσεις για τον περιορισμό της ρύπανσης από την καύση ξύλων.
Σε έκτακτη σύσκεψη που έγινε χθες στο υπουργείο Περιβάλλοντος, έγινε ενημέρωση για τις συνέπειες από το φαινόμενο της αιθαλομίχλης και όλοι φαίνεται να συμφώνησαν ότι μπορεί να υπάρχουν μακροχρόνιες επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών και φυσικά στο περιβάλλον. Τη λύση της μείωσης των τιμών πετρελαίου και φυσικού αερίου, προκειμένου οι πολίτες να επιστρέψουν σε υψηλού επιπέδου ενέργεια, «έδειξε» με δηλώσεις της η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη. Η κ. Σκοπούλη δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θα κάνουμε το παν».
Ανακοίνωσε μάλιστα ότι η κυβέρνηση θα λάβει «συνολικά μέτρα ευόδωσης της κατανάλωσης ενέργειας υψηλού επιπέδου». Η υφυπουργός επεσήμανε την ανάγκη επιδοτήσεων για εναλλακτική μορφή ενέργειας και για να ληφθούν μέτρα για οικολογική θέρμανση. Διευκρινίζοντας ότι στην Ελλάδα, σήμερα, τέτοια ενέργεια είναι το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο.
Μεγάλο το πρόβλημα
Στη διάρκεια της σύσκεψης, οι συμμετέχοντες παραδέχτηκαν ότι το θέμα της αιθαλομίχλης είναι υπαρκτό και μεγάλο, παραθέτοντας μάλιστα τα στοιχεία των μετρήσεων για τον Δεκέμβριο όπου καταγράφηκε κατακόρυφη αύξηση των τιμών αιωρούμενων σωματιδίων. Υπογράμμισαν ωστόσο, ότι το θέμα δεν είναι επείγον σε επίπεδο δημόσιας υγείας και αποφάσισαν τον συντονισμό των υπηρεσιών για τις μετρήσεις και τις αναλύσεις των ρύπων.
Αποφασίστηκε επίσης να γίνεται συστηματικός έλεγχος της ποιότητας των πέλετ που διατίθεται στην αγορά καθώς ο προϊστάμενος των Ράμπο του Περιβάλλοντος Μέρκος ανέφερε υπόθεση πώλησης πέλετ από ανακυκλωμένα υλικά στη Λάρισα. Τα συναρμόδια υπουργείο πρόκειται να προχωρήσουν στην έκδοση οδηγιών σχετικά με τα καυσόξυλα και τα πέλετ.
Χθες ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος προειδοποίησε ότι «η μεγάλη ρύπανση του περιβάλλοντος από την αιθαλομίχλη δημιουργεί τεράστιους κινδύνους για τη δημόσια υγεία». Ο ΠΙΣ επικαλούμενος ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ για την επικίνδυνη κατάσταση για την υγεία των πολιτών, ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, από την αιθαλομίχλη που έχει δημιουργηθεί, σε πολλές περιοχές της χώρας (Αττική, Βοιωτία, Θεσ/νικη κ.λπ.), από την καύση προϊόντων ξύλου, ως πηγή θέρμανσης επισημαίνει τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία και την εν γένει νοσηρότητα του πληθυσμού.





Πηγή : imerisia.gr

Νέο δελτίο τιμών φαρμάκων …. για γέλια ή για κλάματα ??


Νέο δελτίο τιμών φαρμάκων …. για γέλια ή για κλάματα ?? της Μάριον Κοντογιάννη

Για 5η φορά μέσα σε λίγους μόλις μήνες, εκδόθηκε από το Υπουργείο Υγείας Δελτίο τιμών φαρμάκων και για 5η φορά ….. ξεπέρασε τον εαυτό του.
Υποτίθεται πως με τις μειώσεις που πατρονάρει και προβάλει (το ΥΥΚΑ) σε 1200 σκευάσματα από τα 12.000 που κυκλοφορούν, θα γίνει συνολική μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 10%. Σύμφωνα όμως με τα μαθηματικά που μάθαμε στο σχολείο, για να ισχύει αυτό θα πρέπει αυτά τα 1200 σκευάσματα που αποτελούν το 10% του συνόλου των σκευασμάτων να έχουν πλέον μηδενική τιμή. Και αυτό, φυσικά, δεν συμβαίνει!!
Από την άλλη πλευρά, οι διορθώσεις που ζήτησαν οι φαρμακευτικές εταιρίες με τις ενστάσεις τους αγνοήθηκαν εντελώς… Όχι από όλες …. Γιατί κάποιες από αυτές , μια μικρή μειοψηφία, ευνοείται από τις κατακρεουργημένες τιμές των ανταγωνιστικών τους φαρμακευτικών εταιριών και από τη Δευτέρα 07/01, που θα τεθεί σε ισχύ το νέο Δελτίο Τιμών «αριστούργημα», θα ξεπουλάνε!!!
Στο «πάρτυ» αυτό θα συμμετέχουν και φαρμακαποθηκάριοι, μια και θ΄ αγοράζουν φάρμακα σ΄ εξευτελιστικές τιμές και θα τα πουλάνε στο εξωτερικό με ασύλληπτο κέρδος !!!!
Και όλα αυτά τη στιγμή που φάρμακα εμφανίζονται με τιμές κάτω από τις τρεις χαμηλότερες των 22 χωρών της Ευρώπης (που είναι παράνομο), και κάποια γενόσημα, με τιμές που ξεπερνούν τα πρωτότυπα (που είναι παράνομο και άθλιο).
Και όλα αυτά τη στιγμή που οι ασθενείς μένουν εδώ και δύο χρόνια χωρίς νέες θεραπείες (έπρεπε τα νέα φάρμακα να τιμολογούνται κάθε 90 ημέρες!!!!! )…. Κι αυτό, είναι εγκληματικό.
Οι ασθενείς όμως θα επιβαρυνθούν ακόμα περισσότερο μια και οι τιμές αυτές έτσι όπως διαμορφώνονται θα αποτελούν τιμές αναφοράς της επίσης αναμενόμενης θετικής λίστας φαρμάκων……
Σ΄ αυτό το παιχνίδι που μοιάζει με ρώσικη ρουλέτα οι μόνοι που «τραβούν τη σκανδάλη» είναι οι ασθενείς. Κάποιοι κερδοσκοπούν, εκμεταλλεύονται, μα πιο πολύ από όλους φταίει η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας γιατί εκείνη καθορίζει τους κανόνες για να διαφυλάξει τη ζωή όλων μας. Για να προστατέψει τη ζωή όλων μας. Για να προσφέρει υγεία και αλληλεγγύη σε όλους μας….




Πηγή : thebest.gr

Νέο περιφερειάρχη εκλέγει το Σάββατο η Κεντρική Μακεδονία


Μετά την οριστική παύση του Π.Ψωμιάδη

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης
Θεσσαλονίκη
Εκλογές για την ανάδειξη νέου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας διεξάγονται σήμερα, Σάββατο, μετά την οριστική παύση του Παναγιώτη Ψωμιάδη για την υπόθεση με την μείωση προστίμου σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων.

Υποψήφιοι είναι ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Διονύσης Ψωμιάδης, ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και ο περιφερειακός σύμβουλος Θεοχάρης Αποστολίδης.

Το προηγούμενο διάστημα καθήκοντα περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας εκτελούσε o Διονύσης Ψωμιάδης αδελφός του έκπτωτου περιφερειάρχη.

Η συνεδρίαση για την εκλογή του διαδόχου του Παναγιώτη Ψωμιάδη θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου και θα κατατεθούν επισήμως οι υποψηφιότητες.




Πηγή : in.gr

Economist: Ενοχος ή εξιλαστήριο θύμα ο Παπακωνσταντίνου;


Αρθρο του βρετανικού περιοδικού για τον πρώην «τσάρο» της ελληνικής οικονομίας
«Ο πρώτος ένοχος στο μεγαλύτερο σκάνδαλο φοροδιαφυγής στην πρόσφατη μνήμη της Ελλάδας δεν θα είναι ενδεχομένως ένας άφρονας κροίσος, αλλά ο πρώην υπουργός Οικονομικών».
Με αυτήν τη -βαρύγδουπη- εικασία ξεκινάει το ρεπορτάζ του βρετανικού περιοδικού Economist, το οποίο φιλοξενεί στην έντυπη έκδοσή του, άρθρο για τον πρώην «τσάρο» της ελληνικής οικονομίας και την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».
Ο Economist παραθέτει συνοπτικά τα στοιχεία εκείνα που επιβαρύνουν τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο παραπεμπτικό προς τη Βουλή για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».
«Το 2010», αναφέρει το βρετανικό περιοδικό, «ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, βασικός διαπραγματευτής του πρώτου προγράμματος στήριξης της Ελλάδας από την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, έλαβε από την κυβέρνηση της Γαλλίας ένα CD με τα ονόματα περίπου 2.000 Ελλήνων οι οποίοι διατηρούσαν τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία». Και συνεχίζει: «Ο κ. Παπακωνσταντίνου θα έπρεπε να είχε δώσει αμέσως τη "λίστα Λαγκάρντ" (όπως ονομάστηκε από την τότε γαλλίδα υπουργό Οικονομικών), στην οικονομική αστυνομία».
Επιπλέον, γράφει: «Αντ’ αυτού, σύμφωνα με το παραπεμπτικό πόρισμα προς τη Βουλή (σσ. το οποίο αποκάλυψε ΤΟ ΒΗΜΑ), το κράτησε ο ίδιος. (Το συγκεκριμένο πόρισμα) αναφέρει ότι υπάρχουν "ενδείξεις" ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου διέγραψε τα ονόματα τριών μελών της οικογένειας του πριν μεταφέρει τη λίστα σε USΒ. Η έρευνα σταμάτησε: δύο επικεφαλής του ΣΔΟΕ δήλωσαν ότι δεν έλαβαν ποτέ επίσημη εντολή από τον κ. Παπακωνσταντίνου».Αναφέρει επίσης ότι: «Ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι σήμερα αντιμέτωπος με τη διεξαγωγή πλήρους κοινοβουλευτικού ελέγχου, το ενδεχόμενο άρσης της ασυλίας του και δίκης για νόθευση εγγράφων και παράβαση καθήκοντος. Διεγράφη από το ΠαΣοΚ και αποκηρύχθηκε από το πρώην αφεντικό του, τον Γιώργο Παπανδρέου, πρώην πρωθυπουργό και πρώην επικεφαλής του ΠαΣοΚ. Ο ίδιος αρνείται ότι πείραξε το CD, ισχυριζόμενος ότι έγινε ο αποδιοπομπαίος τράγος, από αυτούς που δεν εξασφάλισαν, ως όφειλαν, τη διεξαγωγή έρευνας για να διαπιστωθεί αν οι άνθρωποι της λίστας ήταν φοροφυγάδες».
Οπως το άρθρο συνεχίζει: «Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από κοινοβουλευτικό έλεγχο πρέπει να περάσει και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σημερινός επικεφαλής του ΠαΣοΚ, ο οποίος διαδέχθηκε τον κ. Παπακωνσταντίνου στη θέση του υπουργού Οικονομικών. Ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι ο κ. Βενιζέλος κράτησε το USB στο συρτάρι του γραφείου του πάνω από έναν χρόνο προτού το στείλει στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, μία ημέρα αφότου ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι θα ξεκαθαρίσει τα πράγματα, ζητώντας άλλο ένα αντίγραφο του δίσκου».
Επιπλέον, σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Economist: «Τα ονόματα τα οποία περιλαμβάνονται στη λίστα τα οποία διέρρευσαν σε περιοδικό ερευνητικής δημοσιογραφίας θα μπορούσαν να διαβαστούν σαν κατάλογος της σπουδασμένης στην Εσπερία επιχειρηματικής και επαγγελματικής ελίτ της Ελλάδας. Το νέο CD, στα χέρια σήμερα του οικονομικού Εισαγγελέα, περιλαμβάνει ονόματα της οικογένειας του κ. Παπακωνσταντίνου: της Ελένης Παπακωνσταντίνου, δικηγόρου εμπορικού δικαίου απόφοιτης του Χάρβαρντ και μέλους του ΤΑΙΠΕΔ, και του συζύγου της, με κοινό λογαριασμό ύψους 1,2 εκ. ευρώ, καθώς και του συζύγου της αδερφής της κυρίας Παπακωνσταντίνου, μεσίτη αγοράς όπλων για το Πολεμικό Ναυτικό. Στις 2 Ιανουαρίου, η κυρία Παπακωνσταντίνου, η οποία ισχυρίζεται ότι δεν έκανε τίποτα παράνομο, παραιτήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ».
Και το περιοδικό καταλήγει: «Ο κ. Σαμαράς υποσχέθηκε στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, άμεση τιμωρία των φοροφυγάδων, ισχυριζόμενος ότι κανείς δεν μπορεί να έχει ασυλία στη δίωξη. Οι συμπατριώτες του ωστόσο εκφράζουν σκεπτικισμό: σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση (σσ. την οποία παρουσίασε το ΒΗΜΑ της Κυριακής στις 30.12.2012) τα δύο τρίτα των Ελλήνων πιστεύουν ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει στο κυνήγι της φοροδιαφυγής».



Πηγή : tovima.gr

Αναβάθμιση Android για το πρώτο Samsung Galaxy Note


H Samsung ανακοίνωσε πως το πρώτο Galaxy Note θα αναβαθμιστεί σε έκδοση Jelly Bean του λειτουργικού Android. 


Αναβάθμιση Android για το πρώτο Samsung Galaxy Note
Η λεγόμενη Premium Suite θα είναι διαθέσιμη σύντομα και θα αναβαθμίζει τη συσκευή έτσι ώστε να μπορούν οι κάτοχοί της να εκμεταλλεύονται διάφορα νέα χαρακτηριστικά.

Ακόμη θα προσφέρεται πλέον η δυνατότητα χρήσης του Google Now, το οποίο και προσφέρει υλικό και ενημέρωση για όσα θέματα έχει επιλέξει ο χρήστης. Μένει να μάθουμε και πότε ακριβώς θα προσφερθεί η αναβάθμιση.




Πηγή: enternity.gr

Νέο video από το στάδιο εξέλιξης της Maserati Quattroporte (vid)

H Maserati έχει σκοπό να μας τρελάνει με τη νέα Quattroporte. Λίγες μόλις μέρες πριν παρουσιαστεί το μοντέλο στην έκθεση του Detroit, ανεβάζει στο διαδίκτυο ένα video από τη διαδικασία εξέλιξης του αυτοκινήτου στην ιστορική πίστα δοκιμών Βalocco Proving Ground στη Βόρεια Ιταλία.
Αυτή είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ποτέ έως τώρα η ιταλική εταιρεία δεν παρουσίασε video της εξέλιξης ενός αυτοκινήτου λίγες μέρες πριν από την παρουσίασή του. Και όταν λέμε video, δεν εννοούμε μια απλή λήψη λίγων δευτερολέπτων, αλλά κανονική παραγωγή με σενάριο. Ο υπεύθυνος δοκιμών Fabrizio Galvan μάς δίνει λεπτομέρειες για το νέο μοντέλο, ενώ παράλληλα μας αναφέρει ότι για πρώτη φορά οι πόρτες δεν θα έχουν πλαίσιο. Αυτό σημαίνει πολλές ακόμα ώρες εξέλιξης, μια και θα πρέπει τα επίπεδα θορύβου στο εσωτερικό να παραμείνουν χαμηλά.
Αν προσθέσουμε και τις πολύ ωραίες φωτογραφίες που έχουμε δει από το μοντέλο μέχρι σήμερα, γίνεται φανερό πως η Quattroporte έχει μεγάλη σημασία για τη Maserati.
Σας θυμίζουμε πως, όταν αργότερα μέσα στο 2013 θα διατίθεται το εν λόγω μοντέλο, θα υπάρχει η δυνατότητα επιλογής μεταξύ δυο εκδόσεων. Η βασική έκδοση θα αποδίδει 410 Ps και θα υπάρχει προαιρετικά η δυνατότητα παραγγελίας με σύστημα τετρακίνησης, ενώ η μεγάλη έκδοση θα εφοδιάζεται με έναν κινητήρα απόδοσης 530Ps και βέβαια την κίνηση στον πίσω άξονα.

Με λίγα λόγια
• Η Maserati μας αναστατώνει
• Το νέο video μας μιλάει για τις αλλαγές του νέου μοντέλου








Πηγή : capital.gr

Με Jelly Bean το 10% των συσκευών Android



Με τη σταδιακή υιοθέτηση της έκδοσης Android 4.0 Ice Cream Sandwich (ICS) να συνεχίζεται, η Google έχει εδώ και καιρό ξεκινήσει τη διάθεση της επόμενης αναβάθμισης, Jelly Bean.

Η τελευταία ενημέρωση από την εταιρεία, μάς δείχνει πως το 29,1% των συσκευών Android διαθέτουν την ICS, που παρουσιάζει σημαντική αύξηση από το 15,9% του περασμένου Αυγούστου.

Οι εκδόσεις Jelly Bean, Android 4.1 και 4.2, σε συνδυασμό, καταφέρνουν να φτάσουν στο 10,2% των συσκευών της πλατφόρμας, επίδοση απόλυτα ικανοποιητική για το πρώτο εξάμηνο κυκλοφορίας τους. Μάλιστα, αν κάνουμε τη σύγκριση με την ICS, βλέπουμε πως η έκδοση Jelly Bean έχει καταφέρει να καλύψει το συγκεκριμένο ποσοστό, αρκετούς μήνες νωρίτερα από ό,τι ο προκάτοχος του.

Η ταχύτητα εξάπλωσης βέβαια των νέων εκδόσεων, είναι και αποτέλεσμα τις διαφοράς της τεχνολογίας και των χαρακτηριστικών των ίδιων των συσκευών. Οι διαφορές ανάμεσα στην Android 2.3 GingerBread και την ICS ήταν πολύ μεγαλύτερες, από ό,τι ανάμεσα στην 4.0 και την 4.1.
Τα επίπεδα των συσκευών όμως επιτρέπουν την αλλαγή από την ICS στη Jelly Bean πολύ πιο εύκολα, πράγμα που δεν μπορούσε να συμβεί παλαιότερα με τη GingerBread.

Αξίζει να σημειωθεί πως ενώ η έκδοση Android 2.3 παραμένει υψηλά με ένα ποσοστό της τάξης του 47,6% των συσκευών, είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται πτώση της κάτω από το 50%, σύμφωνα πάντα με τις επίσημες ανακοινώσεις της Google.



ΠΗΓΗ:techit.

Αποκαλύφθηκαν οι νέες Mercedes-Benz E-Class Coupe και Cabriolet (vid)


Μετά τις εκτεταμένες αλλαγές στις sedan και estate εκδόσεις της E-Class, ήρθε η σειρά για τα δυο γοητευτικά δίπορτα της σειράς.
Ξεκινώντας από την εξωτερική εμφάνιση παρατηρούμε πως, όπως και στις sedan και estate, αντικαταστάθηκαν τα δυο διπλά εμπρός φωτιστικά από δύο μονά. Ωστόσο στη Mercedes-Benz δεν τα μετέφεραν αυτούσια. Όντας πιο νεανικές και σπορτίφ, στις εκδόσεις cabriolet και coupe έχουν διαφορετικό σχήμα. Τα διπλά led ημέρας είναι διαφορετικά, ενώ και το σχήμα των φωτιστικών είναι πιο επιθετικό. Η γρίλια στον πάνω αεραγωγό έγινε μια από δύο, ενώ οι πλαϊνοί αεραγωγοί κάτω από τα φωτιστικά μεγάλωσαν. Το αποτέλεσμα είναι ένα σαφώς πιο επιθετικό και αθλητικό σύνολο.
Προχωρώντας προς τα πίσω, εντύπωση προκαλούν τα νέα πίσω τονισμένα φτερά, ο νέος πίσω προφυλακτήρας αλλά και τα νέα πίσω φωτιστικά.
Στο εσωτερικό η γενική σχεδίαση μένει ίδια και οι αλλαγές αφορούν τον εξοπλισμό και την διακόσμηση. Το τιμόνι είναι νέο και όπως στο sedan και estate εμπεριέχει τα χειριστήρια DIRECT SELECT για το αυτόματο κιβώτιο. Υπάρχουν νέες επιλογές στα υλικά και στα χρώματα των επενδύσεων, ενώ πλέον μεταξύ των δυο κεντρικών αεραγωγών υπάρχει αναλογικό ρολόι. Νέα είναι η οθόνη TFT των 14,7 cm, ενώ το ηχοσύστημα έχει υποδοχή usb και Bluetooth.
Όλες οι εκδόσεις θα έχουν στον στάνταρ εξοπλισμό κρεμαγιέρα μεταβλητής υποβοήθησης Direct Steer καθώς και την προσαρμοζόμενη στις συνθήκες ανάρτηση, AGILITY CONTROL. Στην περίπτωση που κάποιος παραγγείλει το πακέτο εξοπλισμού Dynamic Handling, προστίθεται πιο σφιχτή ανάρτηση, ρύθμιση απόσβεσης, πιο επιθετική απόκριση στο γκάζι και γρηγορότερες αλλαγές στο κιβώτιο ταχυτήτων.

Στην Ευρώπη θα υπάρχουν διαθέσιμοι έξι κινητήρες βενζίνης με απόδοση μέχρι 408 Ps στην E 500. Για τη χώρα μας μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα έχουν οι εκδόσεις E200 με 184 Ps και E 250 με 211Ps που μοιράζονται έναν νέο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα δυο λίτρων. Στους κινητήρες πετρελαίου υπάρχουν 3 επιλογές, ενώ το σύστημα start-stop είναι μέρος του εξοπλισμού όλων των εκδόσεων.

Όπως συμβαίνει και στις sedan και estate οι πιο δυνατές εκδόσεις έχουν στον βασικό τους εξοπλισμό μια πληθώρα ηλεκτρονικών βοηθημάτων. Επιγραμματικά αναφέρουμε το DISTRONIC PLUS που βοηθά τον οδηγό να κρατήσει το αυτοκίνητο στη λωρίδα του, το Brake Assist με το υποσύστημα Junction Assist που μπορεί να διαγνώσει κυκλοφορία σε διασταυρώσεις και να φρενάρει, καθώς και το PRE-SAFE Brake που εντοπίζει πεζούς και οχήματα και αν αντιληφθεί πιθανότητα σύγκρουσης, φρενάρει. Στα παραπάνω μπορούμε να προσθέσουμε και το PRE-SAFE PLUS που αν διαγνώσει πιθανότητα σύγκρουση από πίσω ετοιμάζει τα υποσυστήματα για την προφύλαξη των επιβατών, καθώς και το Active Lane Keeping Assist, το οποίο προειδοποιεί για την κατά λάθος αλλαγή λωρίδας, ενώ αν αντιληφθεί πως η διπλανή λωρίδα είναι κατειλημμένη προειδοποιεί τον οδηγό σε περίπτωση προσπάθειας αλλαγής.

Είναι προφανές πως η Mercedes-Benz δίνει πολύ μεγάλη έμφαση στη θωράκιση του οδηγού και των επιβατών σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί ένα ατύχημα. Εκτός λοιπόν από την ανανεωμένη εμφάνιση, κάτω από τις γοητευτικές λαμαρίνες κρύβεται ένα αυτοκίνητο με ανανεωμένα μηχανικά μέρη αλλά και αυξημένη ασφάλεια.

Με λίγα λόγια
• Νέα πιο επιθετική και γοητευτική εμφάνιση
• Ανανεωμένοι κινητήρες
• Έμφαση στην ενεργητική ασφάλεια και την αποφυγή ατυχήματος



Δείτε το video των δυο νέων μοντέλων













Πηγή : capital.gr


Γκέκας: "Ό,τι και να μου έταζε ο Πρίγκηπας, δεν θα πήγαινα στον Παναθηναϊκό"


Ο Φάνης Γκέκας απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής του στον Παναθηναϊκό και ξεκαθάρισε πως η μόνη ομάδα για την οποία θα επαναπατριζόταν είναι η ΑΕΛ.

Ο 32άχρονος φορ παραμένει χωρίς ομάδα μετά το πρόσφατο διαζύγιό του με τη Λεβάντε, ωστόσο ξεκαθάρισε πως δεν τον ενδιαφέρει να συνεχίσει την καριέρα του στο ελληνικό πρωτάθλημα παρά μόνο αν έρθει κάποια πρόταση στο μέλλον από την ΑΕΛ.
"Ακόμη και αν μέχρι την 31η Ιανουαρίου δεν έχω βρει ομάδα, δεν πρόκειται να γυρίσω στην Ελλάδα. Τελεία και παύλα.
Ακόμη και αν ο πρίγκιπας έβαζε τα λεφτά και μου έταζε χίλιες και μία νύχτες, πάλι δεν θα πήγαινα στον Παναθηναϊκό.
Στην Ελλάδα θα επιστρέψω στο μέλλον μόνο για τη Λάρισα και για καμία άλλη ομάδα", δήλωσε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα "Sportday" ο Έλληνας διεθνής επιθετικός.
Υπενθυμίζεται πως ο Γκέκας κατάγεται από την πόλη της Λάρισας, με την ΑΕΛ να είναι η ομάδα στην οποία έκανε τα πρώτα επαγγελματικά βήματά του, φορώντας τη φανέλα της από το 1998 μέχρι το 2001, πριν πάρει δηλαδή μεταγραφή στην Καλλιθέα.



Πηγή : sport24.gr

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

«Έφυγε» ο Νίκος Σαμαράς


Το ελληνικό βόλεϊ πενθεί! Ο Νίκος Σαμαράς «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή την Παρασκευή (4/1) σε ηλικία 42 ετών από ανεύρυσμα.

Με τον χειρότερο τρόπο μπήκε στον αθλητικό κόσμο το 2013! Μόλις 4 ημέρες από την έλευση του ένας σπουδαίος αθλητής του παρελθόντος... έφυγε! Θλίψη και οδύνη στην οικογένεια του αθλήματος προκάλεσε ο ξαφνικός χαμός του Νίκου Σαμαρά μόλις στα 42 του χρόνια.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Σαμαράς αισθάνθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις του, ενώ παρά τις προσπάθειες ανάνηψης, από τους ανθρώπους του ΕΚΑΒ μέσα στο ασθενοφόρο δεν επανήλθε ποτέ. Κατά τη διακομιδή του στο Λαϊκό Νοσοκομείο επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του.
Ο Σαμαράς ήταν πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με σπουδές στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ενώ εκτός της Ελλάδας, ήταν από τους λίγους Έλληνες που έκανε καριέρα και στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ιταλία και την Ισπανία, ενώ πέρασε επίσης από Τουρκία και Ελβετία. Στην δεκαετία του '90, αλλά και ως τα μέσα της δεκαετίας του 2000 ήταν το μεγαλύτερο όνομα στο ελληνικό βόλεϊ κι ένα από τα σπουδαιότερα στην Ευρώπη!
Τα... μεγάλα του παιχνίδι τα έκανε με την φανέλα της Ορεστιάδας, την οποία έβαλε για τα καλά στον χάρτη του ελληνικού βόλεϊ, ενώ πρωταγωνιστής ήταν επίσης τόσο στον Ηρακλή όσο και στον Παναθηναϊκό! Aκόμη κι όσοι δεν... κατέχουν πολλά από το άθλημα δεν πρόκειται να ξεχάσουν ποτέ έχοντας τον δει αγωνιζόμενο το «φαρμακερό» σερβίς του και το... καρφί που «σκότωνε»!
Ο Νίκος Σαμαράς γεννήθηκε στη Στουτγκάρδη την 1η Ιουνίου 1970. Είχε συμπληρώσει 263 συμμετοχές στην Εθνική Ανδρών και αγωνίζονταν στην θέση του διαγώνιου με ύψος 2.02.
Η πορεία του στο φιλέ...

- Μέλος Ενικής ομάδας Πετοσφαίρισης Εφήβων - 160 συμμετοχές
- Μέλος Εθνικής ομάδας Πετοσφαίρισης Ανδρών - 300 συμμετοχές
- 6η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων Αθήνα 1989
- 6η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών Αθήνα 1994
- 2η θέση στο κύπελλο συνομοσπονδίας (SEV) Ευρώπης με την Ορεστιάδα
- Κυπελλούχος Ελλάδος με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης 2000

Οι ομάδες του...

- Ορεστιάδα
- Ηρακλής Θεσσαλονίκης
- Παναθηναϊκός
- Φαλκονάρα - Ιταλία
- Σεβίλλη - Ισπανία
- Φενερμπαχτσέ - Τουρκία
- Σενουά - Ελβετία
- Εθνικός Αλεξανδρούπολης
- Μίλωνας
Συλλυπητήρια από ΕΣΑΠ
Στο άγγελμα της θλιβερής είδησης για τον χαμό του Νίκου Σαμαρά, η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος εξέδωσε ανακοίνωση με θερμά συλλυπητήρια προς την οικογένεια του παίκτη, και παράλληλα κάνει γνωστή την απόφαση για ενός λεπτό σιγή στους αγώνες της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος!
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΑΠ αναφέρει τα ακόλουθα: «Η ΕΣΑΠ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή της στην οικογένεια του εκλιπόντος.
Στη μνήμη του διεθνούς άσου η ΕΣΑΠ αποφάσισε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλους τους αγώνες της 12ης αγωνιστικής της Volleyleague ΟΠΑΠ».




Πηγή : gazzetta.gr

Συνέλαβαν ιερέα για εικονικά τιμολόγια!


Οι περιοριστικοί όροι του είχαν επιβληθεί ύστερα από ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του για έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων για συναλλαγές ανύπαρκτες στο σύνολό τους, συνολικής αξίας άνω των (150.000) ευρώ. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων.





Πηγή:trikalavoice.gr

Εξαπατούν ανέργους για δουλειά στο "εξωτερικό"


Τη δική του ιστορία αφηγείται o 31χρονος Γιώργος Παπαοικονόμου.
Συγκεκριμένα, πριν 2 χρόνια, το καλοκαίρι του 2011, έπεσε θύμα ενός ανθρώπου που του υποσχόταν εργασία στη Γερμανία . Ο ίδιος του κατέθεσε στην τράπεζα 750 ευρώ, αλλά ποτέ δεν πήγε στη Γερμανία, ούτε , φυσικά, του δόθηκαν πίσω τα χρήματα...
Θύματα του επιτήδειου έπεσαν άνθρωποι από όλη την Ελλάδα, όπως διαπίστωσε ο 31χρονος όταν ανήρτησε σε ιστοσελίδα το πάθημά του! Δεκάδες ήταν εκείνοι που ήρθαν σε επαφή μαζί του, γνωστοποιώντας τη δική τους ιστορία.
Ο 31χρονος τελικά βρήκε ένα νόμιμο γραφείο στη Θεσσαλονίκη. Πλήρωσε για αυτόν και για τη γυναίκα του, άφησαν πίσω το 45 ημερών μωρό τους και ξεκίνησαν για ενα ελληνικό εστιατόριο στην Αυστρία.
Θα δούλευαν ένα γεμάτο 8ωρο με ένα ρεπό την εβδομάδα, για 1000 ευρώ ο καθένας, με εξασφαλισμένο το φαγητό και τον ύπνο.
Όταν έφτασαν εκεί, από την πρώτη κιόλας μέρα, διαπίστωσαν ότι δεν ίσχυε τίποτα από όλα αυτά... Δούλευαν, το λιγότερο, 15 ώρες την ημέρα και το ρεπό ήταν κάθε Δευτέρα ... από το πρωί ως το μεσημέρι. Εργάζονταν από τις 09.00 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα, με μία ώρα ξεκούραση το μεσημέρι, για 600 ευρώ, έκαστος.
Έμειναν ένα μήνα εκεί, γύρισαν πίσω καθώς έκριναν ότι δεν άξιζε να συνεχίσουν. Προτρέπει, μάλιστα, όσους θέλουν να φύγουν στο εξωτερικό να το σκεφτούν καλά. Ο ίδιος παραμένει άνεργος για τρίτο... χρόνο, με τη γυναίκα του περιμένουν δεύτερο μωρό και είναι ανασφάλιστοι.







Πηγή:cretalive.gr

Σε club της Θεσσαλονίκης ο Σαμαράς


Στη συντροφιά του, ήτα τρία πανέμορφα κορίτσια. Όπως αναφέρει το Sportdog, ο υψηλόσωμος επιθετικός έγινε άμεσα αντιληπτός από τους θαμώνες του μαγαζιού, που του ζητούσαν μεταξύ σοβαρού και αστείου να πάρει μεταγραφή στον ΠΑΟΚ.






Πηγή: Sportdog.gr

Δύο ελέφαντες οδηγούν την Μπριζίτ Μπαρντό στον δρόμο του Ντεπαρντιέ


Εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει και εκείνη την ρωσική υπηκοότητα


Η Μπαρντό ζητεί από τις γαλλικές αρχές να παρέμβουν ώστε να ματαιωθεί η προγραμματισμένη ευθανασία των Μπέιμπι και Νεπάλ, δύο άρρωστων ελεφάντων στο ζωολογικό κήπο της Λιόν.Τον δρόμο του Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ο οποίος έλαβε την ρωσική υπηκοότητα, απειλεί να ακολουθήσει η Μπριζίτ Μπαρντό, εάν προχωρήσει η διαδικασία ευθανασίας δύο ελεφάντων σε ζωολογικό κήπο της Λιόν.
Η Μπαρντό ζητεί από τις γαλλικές αρχές να παρέμβουν ώστε να ματαιωθεί η προγραμματισμένη ευθανασία των Μπέιμπι και Νεπάλ.
Η γαλλίδα ηθοποιός έκανε λόγο για «δειλία» και «θράσος» από πλευράς εξουσίας, σε περίπτωση που θανατωθούν οι δύο ελέφαντες και σημείωσε ότι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, θα ζητήσει και εκείνη την ρωσική υπηκοότητα, φεύγοντας παράλληλα από τη Γαλλία.
Οι δύο ελέφαντες προσεγγίζουν το 40ό έτος της ηλικίας τους, ηλικία όχι ιδιαίτερα μεγάλη για το συγκεκριμένο είδος ζώων, ωστόσο φαίνεται ότι έχουν προσβληθεί από φυματίωση.
Την απόφαση για την θανάτωσή τους σαν προληπτικό μέτρο για την προστασία της δημόσιας υγείας έλαβε δικαστήριο της Λιόν.
Οι ελέφαντες είχαν παραδοθεί στον ζωολογικό κήπο από το Τσίρκο Πίντερ, ο επικεφαλής του οποίου απηύθυνε επίσης έκκληση στον Φρανσουά Ολάντ να μην προχωρήσει η διαδικασία της ευθανασίας.

Μαντσίνι: "Θα δώσω 100 ευκαιρίες στον Μπαλοτέλι"


Να υποβαθμίσει το επεισόδιο που είχε στην προπόνηση της Πέμπτη με τον Μάριο Μπαλοτέλι επιχείρησε την Παρασκευή ο Ρομπέρτο Μαντσίνι.


Αναλυτικά τόνισε: "Αν είναι δυνατόν, θα δώσω 100 ακόμη ευκαιρίες στον Μπαλοτέλι. Το πιστεύω ότι μπορεί να αλλάξει και γι' αυτό είμαι εδώ. Αυτό που έγινε δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο. Ναι, έχασα την ψυχραιμία μου για ένα ή δύο δευτερόλεπτα διότι αρνήθηκε να φύγει από το γήπεδο. Οι φωτογραφίες δεν αποδίδουν την πραγματικότητα.
Στο παιχνίδι με τη Γούτφορντ το Σάββατο θα είναι στον πάγκο. Μίλησα μαζί και χθες, είναι δύσκολο να να τον διαχειριστείς αλλά η σκέψη μου γι' αυτόν δεν αλλάζει". 




Πηγή : contra.gr

Η «Μαύρη Καλλονή», που έπεσε από τον Άρη στη Σαχάρα, μαγεύει τους ερευνητές


Επιστημονικά ανεκτίμητο πέτρωμα

Σκούροχρωμο πέτρωμα από τον Άρη που βρέθηκε στην Σαχάρα έχει ενθουσιάσει τους επιστήμονες με την ιδιαιτερότητά του: Το πέτρωμα, με το παρατσούκλι «Μαύρη Καλλονή» και μέγεθος μπάλας του μπέιζμπολ, είναι σπάνιο τόσο λόγω της ηλικίας του -πάνω από δύο δισεκατομμύρια έτη- όσο και του περισσότερου νερού που περιέχει σε σύγκριση με άλλα πετρώματα που προέρχονται από τον Κόκκινο Πλανήτη.

Τα περισσότερα ξένα σώματα που πέφτουν στη Γη προέρχονται από τη Ζώνη των Αστεροϊδών, αλλά η προέλευση λίγων από αυτά φτάνει μέχρι τη Σελήνη ή τον Άρη.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι χτυπήματα μετεωριτών στη Σελήνη και τον Άρη μπορούν να αποκολλήσουν κομμάτια του εδάφους τους και να τα στείλουν στο διάστημα -και έπειτα να φτάσουν έτσι στη Γη.

Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί περίπου 65 πετρώματα στη Γη που θεωρούνται αρειανά, κυρίως στην Ανταρκτική και τη Σαχάρα. Το αρχαιότερο από αυτά έχει ηλικία 4,5 δισ. ετών, λιγότερα από δέκα είναι ηλικίας 1,5 δισ. ευρώ και τα υπόλοιπα δεν ξεπερνούν τα 600 εκατομμύρια χρόνια.

Το εν λόγω πέτρωμα, με «επίσημο» όνομα NWA 7034, δώρησε Αμερικανός στο Πανεπιστήμιο του Νέου Μεξικό, ο οποίος με τη σειρά του το είχε αγοράσει πέρυσι από Μαροκινό έμπορο. Είναι το δεύτερο αρχαιότερο τέτοιο πέτρωμα που βρίσκεται στα χέρια των επιστημόνων.

Εκτός από την ηλικία της, η Μαύρη Καλλονή ενθουσιάζει τους επιστήμονες επειδή προκύπτει ότι έχει αλλοιωθεί από νερό. Αν και η ποσότητα νερού που απελευθερώθηκε κατά την υποβολή σε υψηλές θερμοκρασίες ήταν μικρή (περίπου 6.000 μέρη ανά εκατομμύριο), και πάλι υπερτερεί εκείνων που έχουν παρατηρηθεί σε άλλα πετρώματα.



Πηγή : tanea.gr

Στην έξοδο οι Δομάζος και Αντωνιάδης


Ο Μίμης Δομάζος και ο Αντώνης Αντωνιάδης είχαν γραπτώς υποβάλει τις παραιτήσεις τους από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός και αυτές θα συζητηθούν στο Δ.Σ. της Τρίτης!


Οι δύο παλαίμαχοι άσοι του Παναθηναϊκού είχαν υποβάλει από χθες γραπτώς τις παραιτήσεις τους από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ. Άλλωστε, ο Αντώνης Αντωνιάδης είχε δηλώσει πως υπάρχει η επιταγή του Πρίγκιπα με αποτέλεσμα να υπάρξει «ρήξη» με τον Γιάννη Αλαφούζο, ενώ ο Μίμης Δομάζος πίστεψε τον Τσάκα και ήταν στην 16άδα του Πρίγκιπα Φεϊζάλ.
Την προσεχή Τρίτη θα πραγματοποιηθεί το Διοικητικο Συμβούλιο που δεν έγινε σήμερα, όπου θα εκλεχτούν τα νέα μέλη με τους παλαίμαχους άσους να αποτελούν πιθανότατα παρελθόν. Βέβαια, ακόμα τίποτα δεν είναι οριστικό και στο ΔΣ θα τεθεί το ζήτημα αποχώρησής τους, με τους δυο προαναφερθέντες να βρίσκονται κοντά στην έξοδο.



Πηγή : gazzetta.gr