1

Θεσσαλονίκη...

2

Η Πάργα, το μικρό θαύμα του Ιονίου...

3

Ναύπλιο, love is in the air...

4

Αθήνα, το λίκνο του πολιτισμού....

5

Δήλος, εκεί που το Φως βρήκε το σπίτι του...

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

«Για όλα φταίει ο Καραμανλής, επείγει το νέο κούρεμα»

Κώστας Σημίτης

Η κοινωνική συνοχή στην Ελλάδα κινδυνεύει, η Ευρώπη χρειάζεται ενιαία οικονομική διακυβέρνηση και το ελληνικό χρέος πρέπει να αναδιαρθρωθεί ξανά, με τη συμμετοχή των θεσμικών πιστωτών, υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Γερμανό δημοσιογράφο Γκερντ Χέλερ και δημοσιεύτηκε την Παρασκευή στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας «Handelsblatt».

Σε σημαντικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας υπάρχει απογοήτευση για την οικονομική κατάσταση, αλλά και η αίσθηση ότι καταστρέφεται το μέλλον μιας ολόκληρης γενιάς, λέει ο κ. Σημίτης. Υπό αυτό το πρίσμα, η κοινωνική συνοχή στην Ελλάδα κινδυνεύει, εάν δεν βελτιωθεί η κατάσταση.

Ο κ. Σημίτης δεν δέχεται ότι για την κρίση έχει ευθύνες η δική του διακυβέρνηση. Ισχυρίζεται ότι κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του η χώρα βίωσε οικονομική και κοινωνική πρόοδο, αλλά η κυβέρνηση Καραμανλή ακολούθησε λαϊκίστικη πολιτική δαπανών. Το κράτος διόρισε περισσότερα από 150.000 άτομα και το δημόσιο χρέος αυξήθηκε σε 5,5 χρόνια κατά 130 δισ. ευρώ, από 95,4% του ΑΕΠ το 2003 σε 129,4% στα τέλη του 2009.

Βορράς - Νότος

Το ευρωπαϊκό πρόβλημα, λέει, δεν οφείλεται μόνο στην ανεύθυνη πολιτική δαπανών μερικών χωρών και στο γεγονός ότι οι τράπεζες δεν έλαβαν μέτρα προφύλαξης, αλλά και στο διαφορετικό επίπεδο ανάπτυξης μεταξύ Βορρά και Νότου. Εξαιτίας της μικρής ανταγωνιστικότητας των χωρών της περιφέρειας, οι ισχυροί γίνονται πιο ισχυροί και οι αδύναμοι πιο αδύναμοι. Η Ε.Ε. δεν έχει αποσαφηνίσει με ποιον τρόπο θα επιλύσει το πρόβλημα, επισημαίνει ο κ. Σημίτης, αλλά και πάλι αποφεύγει να μιλήσει για τις ευθύνες της δικής του κυβέρνησης, η οποία θα έπρεπε να έχει προβλέψει ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στο ευρώ θα οδηγούσε σε ραγδαία περαιτέρω μείωση ανταγωνιστικότητας και διόγκωση του χρέους.

Η χώρα, υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός, χρειάζεται νέο «κούρεμα» χρέους, καθώς η μείωση του χρέους δεν είναι ρεαλιστική χωρίς μια αναδιάρθρωση με τη συμμετοχή των θεσμικών πιστωτών.




Πηγή : enet.gr 

Μεγάλες νίκες για Τσέλσι, Άρσεναλ




Το Λονδίνο...είχε την τιμητική του στην 26η αγωνιστική της πρέμιερ λιγκ, καθώς μετά τη νίκη της Τότεναμ επί της Νιουκάστλ, ακολούθησαν αυτές των Τσέλσι και Άρσεναλ επί των Γουίγκαν και Σάντερλαντ αντίστοιχα.
Με τέσσερις διαφορετικούς παίκτες να σκοράρουν η Τσέλσι επιβλήθηκε 4-1 της Γουίγκαν, που...μέχρι το 86΄ είχε βάλει δύσκολα στους παίκτες του Ράφα Μπενίτεθ. Ο Ραμίρες στο 25΄ και ο Αζάρ στο 56΄ έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στους «μπλε», αλλά στο 58΄ ο Μαλόνεϊ μείωσε σε 2-1. Ο Φρανκ Λάμπαρντ στο 86΄ «σφράγισε» ουσιαστικά τη νίκη της ομάδας του, ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μαρίν έδωσε διαστάσεις θριάμβου.
Αν κι έπαιζε με 10 παίκτες από το 62΄ λόγω της αποβολής του Τζένκινσον με δεύτερη κίτρινη κάρτα, η Άρσεναλ πέρασε νικηφόρα από το «στάδιο του φωτός», χάρη στο γκολ του Σάντι Καθόρλα στο 35΄.
Με το Γιώργο Καραγκούνη στον πάγκο, η Φούλαμ απέσπασε «λευκή» ισοπαλία από τη Νόριτς, ενώ χάρη στα γκολ των Χουτ (68΄) και Ζερόμ (81΄) η Στοόυκ Σίτι επικράτησε 2-1 της Ρέντινγκ, που μείωσε στο 84΄ με τον Μαριάπα.
Εμφατική νίκη επί της ΚΠΡ με 4-1 πέτυχε στην Ουαλία η Σουόνσι. Ο Μίτσου με δύο γκολ (8΄,67΄) ήταν σε ένα ακόμη παιχνίδι ο κορυφαίος των «κύκνων», ενώ σκόραραν και οι Ράνχελ (28΄) και Ερνάντες (50΄). Για τους Λονδρέζους είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 47΄ ο Ζαμόρα.




Πηγή : naftemporiki.gr

Παραιτήθηκε η υπουργός Παιδείας Ανέτε Σαβάν



Μετά την αφαίρεση του διδακτορικού της τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Ντίσελντορφ, λόγω λογοκλοπής, η γερμανίδα υπουργός Παιδείας Ανέτε Σαβάν υπέβαλε σήμερα την παραίτησή της.
Οι πιέσεις είχαν γίνει αφόρητες για την Ανέτε Σαβάν τις τελευταίες ημέρες. Η αφαίρεση του διδακτορικού τίτλου από μια υπουργό Παιδείας και Έρευνας εξαιτίας «συστηματικής και συνειδητής λογοκλοπής» στέρησε από την καγκελάριο οποιοδήποτε επιχείρημα για να διατηρήσει στην θέση της την Ανέτε Σαβάν. Η ίδια η πρώην υπουργός δικαιολόγησε την παραίτησή της, υπογραμμίζοντας ότι δεν επιτρέπεται «να βλάψει το αξίωμά της». Επανέλαβε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη προκειμένου να ανατρέψει την απόφαση της ειδικής επιτροπής του Πανεπιστημίου του Ντίσελντορφ και ευχαρίστησε όλους όσους της συμπαραστάθηκαν τις τελευταίες ημέρες. Η καγκελάριος Μέρκελ από την πλευρά της τόνισε πως δέχθηκε την παραίτηση της Ανέτε Σαβάν «με βαριά καρδιά».
Γιοχάνα Βάνκα η νέα ομοσπονδιακή υπουργός Παιδείας
Η νέα υπουργός Παιδείας Γιοχάνα ΒάνκαΗ νέα υπουργός Παιδείας Γιοχάνα Βάνκα

Είχε προηγηθεί συνάντηση της καγκελαρίου με την πρώην υπουργό, μετά το πέρας της οποίας η Άγκελα Μέρκελ εξήρε την εξαίρετη δραστηριότητα και τις υπηρεσίες της Ανέτε Σαβάν προς την Επιστήμη και την Εκπαίδευση της Γερμανίας. «Την ευχαριστώ με όλη μου την καρδιά», υπογράμμισε χαρακτηριστικά η καγκελάριος.
Την Ανέτε Σαβάν θα διαδεχθεί στο υπουργείο Παιδείας και Έρευνας η υπουργός Επιστημών της τοπικής κυβέρνησης της Κάτω Σαξωνίας Γιοχάνα Βάνκα.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον πρύτανη του Πανεπιστήμιο του Ντίσελντορφ, στο διδακτορικό της Σαβάν με θέμα «Άτομο και Συνείδηση», που κατέθεσε το 1980, υιοθετούνται σε μεγάλη έκταση κείμενα χωρίς όμως να αναφέρεται η πηγή τους. Επί μήνες η υπουργός Παιδείας υποστήριζε ότι υπάρχουν ενδεχομένως λάθη από απροσεξία, αλλά δεν γίνει καμία προσπάθεια παραπλάνησης ούτε λογοκλοπή. Ας σημειωθεί ότι το Πανεπιστήμιο έχει βαθμολογήσει τότε το διδακτορικό της Ανέτε Σαβάν με «άριστα».




Πηγή : dw.de

Σημαντικό βαθμό πήρε η Βέροια στο Περιστέρι



Έξι ημέρες μετά το «διπλό» επί του Ολυμπιακού, ο Ατρόμητος δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Βέροιας στο Περιστέρι (0-0), με την ομάδα της Ημαθίας να παίρνει έναν «χρυσό» βαθμό στη μάχη που δίνει για την αποφυγή του υποβιβασμού.
Φαίνεται ότι η μεγάλη νίκη στο Καραϊσκάκη δεν είχε ξεχαστεί από τους «κυανόλευκους», οι οποίοι με το βαθμό που απέσπασαν σίγουρα δεν έμειναν ικανοποιημένοι, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους, που αποδείχθηκαν «σκληρό καρύδι» κι αποφασισμένοι να παλέψουν με «νύχια και δόντια» όλα τα παιχνίδια που απομένουν.

Το ματς ήταν πολύ κακό μέχρι τα πρώτα 30 λεπτά, με τη Βέροια να προσπαθεί με αντεπιθέσεις να γίνει απειλητική και στο 31΄ λίγο έλλειψε να προηγηθεί με τον Μοκάκε, το σουτ του οποίου από πλάγια βρήκε την εξωτερική πλευρά των δικτύων. Η σειρά του Ατρομήτου να απειλήσει ήρθε ένα λεπτό μετά, όταν ο Λόπεζ απέκρουσε την προβολή του Καραγκούνη. Τη μεγάλη ευκαιρία του πρώτου μέρους είχε η Βέροια, στο 36΄, όταν ο Μοκάκε βρέθηκε απέναντι στο Ράντμαν, αλλά το πλασέ που επιχείρησε έφυγε άουτ.
Καλύτερος ήταν ο Ατρόμητος στο δεύτερο μέρος. Μέχρι το 60ο λεπτό είχε δύο καλές φάσεις για να προηγηθεί, στο 49΄ με τον Επστάιν να καθυστερεί να τροφοδοτήσει τον Καραγκούνη και στο 57΄ με την κεφαλιά του Καραμάνου να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να πάρουν τη νίκη στο 81΄, με το Ναπολεόνι στο ντεμπούτο του με την φανέλα του Ατρόμητου να αστοχεί απο εξαιρετικά πλεονεκτική θέση.



Πηγή : naftemporiki.gr

Έπεσε αεροπλάνο στο Βέλγιο

Έπεσε αεροπλάνο στο Βέλγιο

Τραγικό θάνατο βρήκαν οι πέντε επιβαίνοντες του Τσέσνα όταν το μικρό αεροσκάφος στο οποίο βρίσκονταν, συνετρίβη στο αεροδρόμιο του Σαρλερουά στο Βέλγιο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έρχονται από την χώρα, το αεροπλάνο αντιμετώπιζε προβλήματα από την απογείωση. Ο πιλότος προσπάθησε να το γυρίσει πίσω αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε αφού το αεροσκάφος συνετρίβη στην άκρη του αεροδιαδρόμου. Οι νεκροί είναι δύο ενήλικες και τρία παιδιά.




Πηγή : sport-fm.gr

Επιτέλους νίκη με οδηγό τον Λόρενς ο ΠΑΟΚ, 3-1 τον ΟΦΗ


Με κορυφαίο τον Λόρενς, που είχε δύο ασίστ (Αθανασιάδης, Κατσικάς) κι ένα γκολ, ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη μετά από 2 ισοπαλίες και 2 ήττες, κερδίζοντας με ανατροπή 3-1 τον ΟΦΗ, που είχε προηγηθεί με τον Περογαμβράκη και δικαιούται να φωνάζει και για πέναλτι όταν ακόμη το σκορ ήταν 0-1. Στην δεύτερη θέση ο Δικέφαλος περιμένει να χάσει βαθμούς ο Αστέρας από τον Ολυμπιακό
.
O Γιάννης Πετράκης παρουσιάστηκε διαβασμένος και παρέταξε τον ΟΦΗ εξαιρετικά στο ξεκίνημα της αναμέτρησης κρατώντας μακριά τους κινδύνους από την εστία του Αγριμάκη και χτύπησε στην κόντρα επίθεση. Μόλις στο 9ο λεπτό, από κάθετη του Περογαμβράκη στον Κουτσιανικούλη, ο τελευταίος σε θέση τετ α τετ με τον Ιτάνζ, δεν μπόρεσε να τον νικήσει, ωστόσο στη συνέχεια της φάσης, η σέντρα του Μπούρμπου από δεξιά, βρήκε τον ''Πέρο'' νικητή στον αέρα και με όμορφη γυριστή κεφαλιά έγραψε το 0-1.

Ο Δικέφαλος προσπάθησε να απαντήσει, είχε την εδαφική υπεροχή (71%-29% η κατοχή της μπάλας), αλλά δεν απειλούσε τους Κρητικούς, αν εξαιρέσουμε τη φάση που ξεκίνησε από το λάθος γύρισμα του Κουρδάκη στο 15' και το πλασέ του Αθανασιάδη άουτ.

Στο 26' ο ΟΦΗ έχει κάθε λόγο να νιώθει αδικημένος, καθώς από κάθετη του Παπάζογλου ο Περογαμβράκης βγήκε τετ α τετ με τον Ιτάνζ, που τον ανέτρεψε, αλλά ο διαιτητής Κύζας έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι κιτρινίζοντας παράλληλα τον Μπούρμπο για διαμαρτυρία. Τρία λεπτά αργότερα και πάλι οι Κρητικοί έγιναν απειλητικοί, με τον Περομβράκη να πιάνει "ψαλίδι" μέσα από την περιοχή και την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Ωστόσο, ο Κύζας καταλόγισε επιθετικό φάουλ στον Μπούρμπο πάνω στον Σίλντενφελντ...

Κι ενώ ο ΟΦΗ είχε ισορροπήσει το ματς, ο ΠΑΟΚ έφτασε στην ισοφάριση, μάλλον αναπάντεχα... Σε φάση διαρκείας μέσα στα καρέ των Κρητικών, που δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν την μπάλα, ο Λόρενς έσκαψε τη μπάλα προς την εστία του Αγριμάκη, αυτή βρήκε το κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά βρήκε πάνω στον Αθανασιάδη, που έκανε προβολή και μπήκε με τη μπάλα στα δίχτυα (1-1).

Στην τελευταία φάση του ημιχρόνου ο Δικέφαλος κατάφερε να φέρει... τούμπα το ματς με τον Λόρενς να εκτελεί συστημένα το φάουλ για το κεφάλι του Κατσικά που από την καρδιά της άμυνας του ΟΦΗ σκόραρε με κεφαλιά κάνοντας το 2-1 για τον ΠΑΟΚ.

Αυτό το γκολ ήταν... μαχαιριά για τον ΟΦΗ που δεν άξιζε να χάνει με βάση την εμφάνισή του στο πρώτο ημίχρονο και ταυτόχρονα έδωσε ώθηση στον ΠΑΟΚ που βγήκε με ανεβασμένη ψυχολογία στο δεύτερο ημίχρονο και στο 49' ουσιαστικά κλείδωσε τη νίκη. Από κάθετη πάσα του Λάζαρ, ο Κουρδάκης διώχνει άτσαλα, η μπάλα πάει στον Λόρενς, ο οποίος με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Αγριμάκη (3-1).

Από εκείνο το σημείο το ματς ήταν ένας επιθετικός μονόλογος για τον Δικέφαλο που έχασε αρκετές ευκαιρίες να πετύχει περισσότερα γκολ, ενώ στο 83' ο Δώνης έδωσε την ευκαιρία στον 18χρονο Βασίλη Παπαδόπουλο να κάνει το ντεμπούτο του στην Σούπερ Λίγκα.

Πηγή : sport.gr

Ο Γιώργος Παπανδρέου αρθρογραφεί για τον... Αγ. Βαλεντίνο

Ο Γιώργος Παπανδρέου αρθρογραφεί για τον... Αγ. Βαλεντίνο


Αφορμή στην εορτή του Αγίου Βαλεντίνου για να καταπιαστεί με τα δικαιώματα των γυναικών βρήκε Γιώργος Παπανδρέου.
Ο τέως πρωθυπουργός συνυπογράφει από κοινού με την Oυάφα Χάτζι, πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γυναικών, άρθρο στην ιστοσελίδα του «Project Syndicate» (συμφερόντων του Τζωρτζ Σόρος) στο οποίο σχολιάζει ότι την ημέρα που θα εορτάζουν οι ερωτευμένοι ένα δισ. γυναίκες ανά τον κόσμο διεκδικούν τα δικαιώματά τους.
«Την ώρα που αμέτρητα ζευγάρια θα γιορτάσουν τον ρομαντισμό υπό το φως των κεριών, ένα εκατομμύριο γυναίκες και άνδρες παγκοσμίως αγωνίζονται για να ακουστούν οι φωνές κακοποιημένων γυναικών».
Βιασμοί, παρενοχλήσεις, κακοποιήσεις, είναι μερικά από τα παραδείγματα που αναφέρει ο κ.Παπανδρέου στο άρθρο το οποίο μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο (στα αγγλικά) εδώ.





Πηγή : imerisia.gr

Τσίπρας: Ο Σαμαράς υιοθετεί την ατζέντα της Χρυσής Αυγής


Απανωτά πυρά εξαπέλυσε στη συγκυβέρνηση Σαμαρά ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας την ότι κινείται στη ζώνη της άκρας δεξιάς υιοθετώντας την ατζέντα της Χρυσής Αυγής.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι τόνισε μεταξύ άλλων:
«Αυτοί που μας κυβερνούν είναι ακραίοι. Ο Αντώνης Σαμαράς περιστοιχίζεται από ακροδεξιούς συμβούλους. Η ΝΔ του Σαμαρά με ομήρους τον Ευ.Βενιζέλο και τον Φ.Κουβέλη αναπαράγουν μία ακροδεξιά ατζέντα και πριμοδοτούν τη Χρυσή Αυγή» είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Μάλιστα ο Α. Τσίπρας παρομοίασε τον πρωθυπουργό με τον Ρομπέρτο Μπενίνι στην ταινία «Η ζωή είναι ωραία» αναφέροντας ότι προσπαθεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα και να δείξει ότι τα πράγματα πάνε καλά, αλλά «όχι με τον ίδιο ωραίο τρόπο όπως στην ταινία».
Πρόσθεσε, ότι «η πραγματικότητα αυτή δεν παίρνει Photoshop, δεν ρετουσάρεται», η χώρα οδεύει προς την καταστροφή. «Δεν με τρομάζει το χαλκείο της Ρηγίλλης. Κάθονται και επεξεργάζονται τι γράφει ο κάθε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Facebook. Εγώ εάν είχα σύμβουλο μέσα στη λίστα Λαγκάρντ θα με είχαν αναγκάσει να παραιτηθώ».
Κομπάρσος
«Ο πρωθυπουργός πήγε στην Σύνοδο κορυφής για να παρακολουθήσει και όχι να διεκδικήσει» υποστήριξε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, αναφερόμενος στον προϋπολογισμό της ΕΕ, σημειώνοντας ότι η χώρα μας πήρε 25% λιγότερα από ό,τι δεν αξιοποίησε στον προηγούμενο προϋπολογισμό.
Τόνισε ότι ο Αντώνης Σαμαράς «πανηγύριζε» επειδή πήραμε περισσότερα από όσα είχαν υπολογιστεί το Νοέμβριο, υπογραμμίζοντας ότι η ελληνική πλευρά δεν διεκδίκησε τίποτα και χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «κομπάρσο».
Μάλιστα, είπε ότι η κυβέρνηση δεν πήρε ούτε ένα ευρώ παραπάνω από το ταμείο αγροτικής ανάπτυξης, ενώ άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου, όπως η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Γαλλία, πήραν γιατί τα διεκδίκησαν.
Σημείωσε ότι αν συνεχιστεί να υπάρχει διαφθορά και πελατειακό σύστημα στο κράτος θα μείνουν αναξιοποίητα και τα κονδύλια που εξασφαλίστηκαν.
Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το πρώτο που θα κάνει όταν βρεθεί στο τιμόνι της χώρας θα είναι να αναπροσαρμόσει το μηχανισμό απορρόφησης κονδυλίων στη βάση εξυπηρέτησης συμφερόντων της κοινωνίας.
«Αν βρισκόμασταν στο τιμόνι της χώρας θα είχαμε γυρίσει τον κόσμο ανάποδα και θα διεκδικούσαμε ειδικά κονδύλια και στοχευμένες δράσεις για τις χώρες που βρίσκονται στο μνημόνιο» δήλωσε χαρακτηριστικά στο Σκάι.
ΔΝΤ... "λάθος"
Για το «λάθος» του ΔΝΤ είπε ότι «δεν είναι δυνατόν ένας εκ των τριών της τρόικας να λέει ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει και ο Σαμαράς να κάνει την πάπια».
«Εμείς κατ' αρχάς θα πρέπει να σταματήσουμε την καταστροφή. Δεν είμαι ο Χάρι Πότερ και δεν έχω μαγικά ραβδιά. Αυτό θα το πετύχουμε με διεκδίκηση σε ευρωπαϊκό πλαίσιο, γιατί δεν έχουν αξιοποιηθεί οι δυνατότητες της χώρας και με φορολόγηση αυτών που έχουν», σημείωσε στο Σκάι.
Έριξε, επίσης, τα βέλη του και στον υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα λέγοντας ότι απειλεί με δήμευση της περιουσίας των ιδιοκτητών και ότι τους μετατρέπει σε ενοικιαστές.
«Είναι άδικη αυτή η φορολογία. Εμείς θα φτιάξουμε περιουσιολόγιο για να καταγράψουμε όλα τα περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Θα αποκαταστήσουμε σταδιακά στην προ μνημονιακή εποχή τις χαμηλές συντάξεις», τόνισε.
Για το ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι είναι ένα ενιαίο κόμμα που έρχεται να ενώσει και όχι να διχάσει. «Έχουμε αδυναμίες, δεν το κρύβουμε. Δεν βλέπουμε, όμως, το λαό ως τροφή για ψηφαλάκια».




Πηγή : enet.gr 

Νέες φήμες για την Σπυροπούλου που κάνουν το γύρο των δημοσιογραφικών γραφείων

Φωτογραφία για Νέες φήμες για την Σπυροπούλου που κάνουν το γύρο των δημοσιογραφικών γραφείων

Τις τελευταίες μέρες φουντώνουν οι φήμες που θέλουν την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου να «γλυκοκοιτάει» την θέση άλλης παρουσιάστριας.

Στους διαδρόμους του καναλιού της Κάντζας κυκλοφορεί η φήμη ότι η νεαρή παρουσιάστρια πήγε εκεί με σκοπό να αποκτήσει δική της εκπομπή. Όλοι πίστευαν ότι θέλει να πάρει την θέση της Ναταλίας Γερμανού στο «Μες την καλή χαρά», αλλά μάλλον κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Οι τελευταίες φήμες θέλουν την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου να κοιτάει την θέση της Κατερίνας Καινούργιου στο «Δέστε τους». Βέβαια, όπως αναφέρει και το star, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν θέλει να παρουσιάζει την εκπομπή ή να είναι μέλος της.





Πηγή: gossip

Οι νέες εκπλήξεις που ετοιμάζει ο Ρουβάς

Οι νέες εκπλήξεις που ετοιμάζει ο Ρουβάς


O Σάκης Ρουβάς ετοιμάζει το νέο βιντεοκλίπ του τραγουδιού του Νιώσε τι θέλω, που θα έχει ανατρεπτικό ύφος. Ο pop star ανέβασε στο Twitter μια φωτογραφία από τα γυρίσματα που τον δείχνει με έναν παραμορφωτικό φακό στο ένα του μάτι...

Στη νέα του δισκογραφική δουλειά ο Σάκης συνεργάστηκε, για μία ακόμη φορά, με τον Δημήτρη Κοντόπουλο, που είναι πολύ καλός του φίλος και επί σειρά ετών συνθέτης μεγάλων επιτυχιών του. Με το κομμάτι «Νιώσε τι θέλω» (που τους στίχους του έχει γράψει η Ολγα Βλαχοπούλου) ο τραγουδιστής στοχεύει σε ένα ακόμα μεγάλο σουξέ που θα αγαπηθεί από τις... απανταχού «Ρουβίτσες. Ο ίδιος ο Σάκης Ρουβάς -που είναι φανατικός των social media- μαζί με την πρώτη φωτογραφία από τα γυρίσματα του τραγουδιού ανέβασε στο Διαδίκτυο και την εξής φράση: «Είμαι στην πιο δημιουργική περίοδο της ζωής μου. Ολα αλλάζουν, μαζί κι εγώ. Σας στέλνω την αγάπη μου».




Πηγή : pelop.gr

«Έφοδος» της Χρυσής Αυγής σε νοσοκομείο της Τρίπολης



Σε έναν αιφνιδιαστικό έλεγχο στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης προχώρησε αργά το βράδυ της Πέμπτης η Χρυσή Αυγή για να διαπιστώσει εάν εργάζονται παράνομες αποκλειστικές νοσοκόμες. Όπως αναφέρει το arcadiaPortal.gr η τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής είχε δεχτεί καταγγελίες από μέλη του Σωματείου Αποκλειστικών Νοσοκόμων ότι λαθρομετανάστριες προσφέρουν παράνομες και ανασφάλιστες υπηρεσίες αποκλειστικής νοσοκόμας και γι'αυτό το λόγο προχώρησαν σε αυτόν τον έλεγχο, στον οποίο διαπίστωσαν πως πράγματι εργάζονταν παράνομες αποκλειστικές.



Πηγή : protothema.gr

Ο αστεροειδής 2012 DA14 πλησιάζει τη γη. Βίντεο

Ο αστεροειδής 2012 DA14 πλησιάζει τη γη. Βίντεο


Ο αστεροειδής 2012 DA14 πλησιάζει τη γη. Ο αστεροειδής με μέγεθος ίσο με μισό γήπεδο ποδοσφαίρου θα περάσει «ξυστά» από τη Γη την ερχόμενη εβδομάδα.
Ο 2012 DA14 που έχει διάμετρο 45 μέτρα, αναμένεται να περάσει περίπου 17.000 μίλια από τη Γη στις 15 Φεβρουαρίου. Η συγκεκριμένη απόσταση είναι μικρότερη ακόμη και από τις τροχιές των δορυφόρων και είναι η πιο κοντινή που έχει καταγραφεί ποτέ από ένα αντικείμενο τέτοιου μεγέθους. Η ταχύτητά του θα είναι 7,8 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο, όπως αναφέρουν επιστήμονες της NASA.

Στην επίσημη σελίδα της η NASA ενημερώνει πως ο αστεροειδής 2012 DΑ14 θα περάσει πολύ κοντά από τη Γη στις 15 Φεβρουαρίου και μάλιστα ανάμεσα από δορυφόρους. Ειδικό πρόγραμμα της NASA μπορεί να προβλέψει την πορεία του αστεροειδούς, για αυτόν το λόγο και διαβεβαιώνει πως δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί σε πορεία σύγκρουσης με τη Γη. Εξάλλου, πάντοτε σύμφωνα με τη NASA, το πέρασμα του αστεροειδούς θα δώσει μια μοναδική ευκαιρία στους ερευνητές να εξετάσουν ένα αντικείμενο σε τόσο κοντινή απόσταση.

Οι επιστήμονες ερευνούν τους κινδύνους που έχει η Γη από τα αντικείμενα που περνούν σε τόσο κοντινή απόσταση και αναφέρουν πως η εξέταση του αστεροειδούς που θα περάσει τόσο κοντά θα βοηθήσει τη NASA να προετοιμαστεί για την εκτόξευση πυραύλων της το 2016. Οι επιστήμονες τονίζουν πως μία σύγκρουση του αστεροειδούς 2012 DA14 με τη Γη δεν θα είχε καταστροφικά αποτελέσματα για τον πληθυσμό του πλανήτη.

Αντικείμενο παρόμοιου μεγέθους έρχεται τόσο κοντά στη Γη κάθε σαράντα χρόνια, ενώ μία σύγκρουση με αστεροειδή έχει υπολογιστεί πως μπορεί να συμβεί κάθε 1.200 χρόνια. Εταιρίες και επιχειρηματίες «βλέπουν» τους αστεροειδείς ως πιθανές πηγές για πολύτιμα μέταλλα.









Πηγή : madata.gr

Βίλες και κτήματα έγιναν 6 εκατ. στρέμματα φύσης




Περισσότερα από έξι εκατομμύρια στρέμματα φυσικών εκτάσεων απώλεσε η χώρα μας μέσα σε είκοσι χρόνια. Από αυτά 1.311.382 δάση! Αντίστοιχα, αυξήθηκαν οι γεωργικές και αστικές καλύψεις: με το γνωστό κόλπο των αλλεπάλληλων πυρκαγιών και στη συνέχεια με την ανεξέλεγκτη βόσκηση στις αναδασωτέες εκτάσεις σταδιακά το δάσος μετατρέπεται σε γεωργική έκταση και μετά, ανάλογα με την περίπτωση, το μόνο είδος που μπορεί και «φυτρώσει» είναι οι βίλες διαφόρων επιτηδείων.
Τα σημαντικά αυτά στοιχεία της μεταβολής των καλύψεων γης προκύπτουν από την έκδοση «Η Ελλάδα τότε και τώρα: Διαχρονική χαρτογράφηση των καλύψεων γης 1987-2007», την οποία παρουσίασε χθες το WWF Ελλάς. Η χαρτογράφηση των αλλαγών αυτών υλοποιήθηκε από το Εργαστήριο Δασικής Διαχειριστικής και Τηλεπισκόπησης της Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ.
«Μέσα από αυτήν την τεκμηριωμένη αποτύπωση», αναφέρουν οι επιστήμονες του WWF, καταδεικνύεται η διαχρονική, συνεχής και άναρχη μείωση των φυσικών εκτάσεων, προς όφελος της επέκτασης της γεωργικής γης, των υποδομών και των οικισμών. Μια υποχώρηση που κρύβει αρκετές εκπλήξεις και αποτελεί τη συνισταμένη πολλών αντικρουόμενων παραγόντων. Σίγουρα όμως χαρακτηρίζεται από την απόλυτη έλλειψη τεκμηριωμένου και μακροχρόνιου εθνικού χωροταξικού σχεδιασμού».
Ιόνια Νησιά
Σύμφωνα με τα όσα παρουσιάστηκαν, κατά τη εικοσαετία 1987-2007, υπήρξαν σε απόλυτα νούμερα οι εξής μεταβολές στις καλύψεις γης: τα δάση μειώθηκαν κατά 1.311.382 στρέμματα. Η αντίστοιχη μείωση για τις εκτάσεις θαμνώδους και χαμηλής βλάστησης ανέρχεται σε 4.886.431 στρέμματα. Αντίθετα αυξήθηκαν οι γεωργικές εκτάσεις σε 5.736.939 στρέμματα και οι λοιπές καλύψεις (δόμηση, έργα υποδομής κ.λπ.) σε 333.675 στρέμματα.
Από το WWF σημειώνεται επίσης ότι «τα απόλυτα νούμερα των αλλαγών όμως δεν διηγούνται τη συνολική ιστορία, καθώς εξίσου σημαντική με τις αλλαγές στην έκταση είναι και η μετατόπιση των καλύψεων γης ανάμεσα σε διαφορετικές περιοχές. Ενδεικτική είναι η αντίφαση που προκύπτει εξετάζοντας τις γεωργικές εκτάσεις στα γεωγραφικά διαμερίσματα Ιονίων Νήσων και Πελοποννήσου».
Στα Ιόνια Νησιά, σχεδόν 289.000 στρέμματα φυσικής γης (12,6% της συνολικής έκτασης) μετατράπηκαν σε γεωργική. Από την άλλη πλευρά, φαίνεται ότι εγκαταλείπεται η αγροτική παραγωγή στα ορεινά της χώρας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Πελοπόννησο, όπου 1.390.000 στρέμματα γεωργικής γης μετατράπηκαν διαχρονικά σε άλλες καλύψεις.
Σύμφωνα με τους μελετητές, τρία είναι τα βασικά συμπεράσματα που προκύπτουν:
* Οι πλέον θιγόμενες φυσικές εκτάσεις είναι οι περιοχές χαμηλής βλάστησης, οι οποίες, κατά κύριο λόγο, απορροφούν τις πιέσεις επέκτασης της γεωργικής γης, των οικισμών και των υποδομών.
* Οι πιέσεις για μετατροπή των καλύψεων (και κατά συνήθη συνέπεια των χρήσεων) της γης δεν εκδηλώνονται πάντα στιγμιαία, αλλά είναι, συχνά, απόρροια πολλών διαδοχικών βημάτων.
* Η εφαρμογή της νομοθεσίας για το χώρο χωλαίνει σε έντονο βαθμό, ενώ ο οποιοσδήποτε σχεδιασμός πάσχει από έλλειψη μακροχρόνιας προοπτικής και συνοχής.





Πηγή : enet.gr

Η αναβίωση του θρυλικού Beetle GSR



Σαράντα χρόνια μετά το λανσάρισμα του περιορισμένης παραγωγής Beetle GSR, η sport και δίχρωμη έκδοση του «σκαραβαίου» επιστρέφει. Όπως και τότε, έτσι και σήμερα θα παραχθεί σε 3.500 μονάδες, με την τιμή στη Γερμανία να ορίζεται στα 30.300 ευρώ. Οι παραγγελίες θα αρχίσουν τον Μάιο και στη Volkswagen ευελπιστούν ότι η ειδική έκδοση του Beetle θα… ξεπουλήσει. Για το πρώτο GSR χρειάστηκαν μόλις δύο μήνες για να πωληθούν όλα τα αντίτυπα.
Πίσω στα τέλη του 1972, ο κινητήρας 1.6 του 1303 S απέδιδε στο GSR 50 PS. Σήμερα το Beetle GSR εξοπλίζεται από το 2λιτρο TSI, στην έκδοση με τα 210 PS. Χρειάζεται 7,3 sec για να φθάσει τα 100 km/h και αγγίζει σε τελική ταχύτητα 229 km/h. Την ίδια στιγμή, η Volkswagen ανακοινώνει μέση κατανάλωση 7,3 lt/100 km. Στάνταρ είναι το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, προαιρετικά όμως μπορεί να συνδυαστεί με το DSG ίδιου αριθμού σχέσεων.

Το αμάξωμα είναι βαμμένο κίτρινο με το μαύρο να δημιουργεί αντίθεση στο καπό, την πίσω πόρτα, την οροφή και τους εξωτερικούς καθρέπτες. Στο πλάι υπάρχουν αυτοκόλλητα που αναγράφουν «GSR», ενώ οι προφυλακτήρες είναι δανεισμένοι από το Bettle R-Line. Η δίχρωμη πίσω αεροτομή, ο διαχύτης με τη διπλή απόληξη της εξάτμισης και οι τροχοί 19 ιντσών ολοκληρώνουν την εικόνα. Σε αντίθεση με το αυθεντικό GSR, το νέο μοντέλο μπορεί να παραγγελθεί και σε διχρωμία γκρι/μαύρου.
Στο εσωτερικό συναντάμε sport καθίσματα από το πακέτο R-Line, το σήμα «GSR» στο ντουλαπάκι του συνοδηγού, κίτρινες ραφές στα καθίσματα και το τιμόνι, στο κάτω μέρος του οποίου υπάρχει το λογότυπο «R-Line» και η αρίθμηση από το 1 έως το 3.500.
Η παγκόσμια πρεμιέρα του περιορισμένης παραγωγής Beetle θα γίνει από 7 έως 18 Φεβρουαρίου στο Σικάγο και στην Ευρώπη θα παρουσιαστεί τον Μάρτιο, στην έκθεση της Γενεύης.






Πηγή : newsauto.gr

Εξελιγμένη τεχνολογία αναγνώρισης φωνής στο επόμενο Xbox

ekseligmeni-texnologia-anagnorisis-fonis-sto-epomeno-Xbox


Σύμφωνα με δημοσίευμα του Verge, η Microsoft φέρεται να έχει στόχο να βελτιώσει σημαντικά την τεχνολογία αναγνώρισης φωνής του επόμενου Xbox, το οποίο φέρει την κωδική ονομασία Durango.

Θα μπορεί κάποιος για παράδειγμα να ενεργοποιεί το Xbox, ή να βλέπει μια ταινία από εκεί που την είχε σταματήσει, απλά μιλώντας στη συσκευή.

Χάρη στη δυνατότητα μετατροπής τής ομιλίας σε κείμενο, η Microsoft πιθανότατα θα προσφέρει και κάποια υπηρεσία γραπτών μηνυμάτων, ενώ αναμένεται ότι και το Skype θα κάνει το ντεμπούτο του στη νέα της κονσόλα.

Η Microsoft ερευνά επίσης σενάρια όπου μετά από ερώτηση του χρήστη, μέσω του Kinect το Xbox θα εντοπίζει τον αριθμό των ατόμων σε ένα δωμάτιο και θα προτείνει τα κατάλληλα multiplayer games.

Η αναγνώριση φωνής στο νέο Xbox θα λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο, όπως αυτή στο σύστημα Siri της Apple, όπου σε απλή γλώσσα ο χρήστης θα δίνει εντολές, ή θα ρωτά και η συσκευή θα αποκρίνεται ανάλογα.




Πηγή: e-pcmag.gr

Microsoft: Δυσφημιστική καμπάνια Scroogled κατά της Google

Microsoft:  Δυσφημιστική καμπάνια Scroogled κατά της Google

Η Microsoft με την δυσφημιστική καμπάνια της Scroogled κατά της Google, βάζει στο στόχαστρο την υπηρεσία Gmail, κατηγορώντας τον κολοσσό των search engines για παραβίαση της ιδιωτικότητας των πολιτών με στόχο το κέρδος. Όπως θα δείτε και στο βίντεο η Microsoft που έβγαλε το Outlook.com. web client για το mail, περνά στην αντεπίθεση και λέει ότι η Google μπαίνει, βλέπει και χρησιμοποιεί το κείμενο των mail σου για να σου προσφέρει -και κατ' επέκταση πουλήσει- διαφημίσεις πιο έυκολα.

Η επιθετική διαφημιστική καμπάνια, η οποία μάλιστα φιλοξενείται σε ειδική ιστοσελίδα (www.scroogled.com), ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο, όταν η Microsoft κατηγόρησε την Google ότι η ταξινόμηση των αποτελεσμάτων αναζήτησης στην υπηρεσία Google Shopping γίνεται όχι με βάση τη σχετικότητα, αλλά τις πληρωμένες διαφημίσεις και παρότρυνε τους χρήστες να χρησιμοποιούν τη δική της υπηρεσία (www.bing.com).

Τώρα, όμως, η Microsoft προχωρά ένα βήμα παραπέρα και στρέφει τα βέλη της στο δημοφιλές ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Google, το Gmail. Συγκεκριμένα, η Microsoft ισχυρίζεται ότι η Google «σκανάρει» τα προσωπικά emails των χρηστών για λέξεις-κλειδιά και στη συνέχεια χρησιμοποιεί τα δεδομένα που αντλεί για την προβολή στοχευμένων διαφημίσεων, καταπατώντας την ιδιωτικότητα των χρηστών.

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, η ανίχνευση των λέξεων περιλαμβάνει τόσο την εισερχόμενη όσο και την εξερχόμενη αλληλογραφία και πραγματοποιείται όχι μόνο στα θέματα των email αλλά και στο περιεχόμενό τους. Επίσης, η Microsoft υποστηρίζει ότι η παραβίαση του δικαιώματος ιδιωτικότητας αφορά και χρήστες άλλων υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δεν έχουν αποδεχθεί τους όρους χρήσης του Gmail, αφού το «σκανάρισμα» γίνεται και στα email που στέλνουν οι τελευταίοι σε χρήστες Gmail.

Η μεγάλη εταιρεία λογισμικού προσθέτει ακόμη ότι το 70% των χρηστών έχει πλήρη άγνοια για τη συγκεκριμένη τακτική, ενώ από εκείνους που έχουν επίγνωση, το 88% δεν την εγκρίνει. Μάλιστα προτρέπει το κοινό να προσυπογράψει κείμενο… διαμαρτυρίας που ζητά από την Google να σταματήσει αυτή την τακτική.








Πηγή : madata.gr

Το ψάχνει ο Σαββίδης

Το ψάχνει ο Σαββίδης

Αποφασισμένος να προχωρήσει το πλάνο για τη δημιουργία νέου προπονητικού κέντρου στον ΠΑΟΚ παρουσιάζεται τις τελευταίες μέρες ο Ιβάν Σαββίδης.

Ο μεγαλομέτοχος της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ έχει ενημερωθεί για τις πολλές ατέλειες και την ακαταλληλότητα των αντίστοιχων εγκαταστάσεων στη Νέα Μεσημβρία, οι οποίες δεν μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα να προπονηθεί υπό κανονικές συνθήκες.

Πάνω σε αυτήν τη βάση ψάχνει εδώ και καιρό κάποια έκταση στη Θεσσαλονίκη για να φτιάξει το νέο αθλητικό κέντρο.

Μάλιστα, όπως γράφει η SportDay, έμεινε ικανοποιημένος από την επαφή που είχε με τον δήμαρχο Θέρμης, Θόδωρο Παπαδόπουλο.

Ο ομογενής επιχειρηματίας είδε συγκεκριμένη έκταση και δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρξουν κι ανακοινώσεις.





Πηγή : sport-fm.gr      

Πρώτο κύμα εξόδου από το Δημόσιο

Πρώτο κύμα εξόδου από το Δημόσιο


Συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα καταρτίζει η κυβέρνηση για τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων. Το θέμα συζητούν στη σημερινή συνάντησή τους ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκη.

Στο στόχαστρο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης τίθενται ο ευρύτερος δημόσιος τομέας που περιλαμβάνει τα νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, τις ΔΕΚΟ, τις ανώνυμες εταιρείες του κράτους και τις δημοτικές επιχειρήσεις, καθώς από τους οργανισμούς του Δημοσίου και τις περιφερειακές κρατικές υπηρεσίες εκτιμάται ότι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα 15.000 υπάλληλοι από το σύνολο των 25.000 που θα προκύψουν το 2013.
Οι καθυστερήσεις που καταγράφονται στη μεταρρύθμιση του κράτους, αλλά και τα μειωμένα έσοδα των δημοσίων ταμείων έχουν κινητοποιήσει τόσο την κυβέρνηση όσο και τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, που, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησαν πρόσφατα από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών να παρουσιάσουν το δημοσιονομικό όφελος που θα προκύψει από 25.000 απολύσεις.
Στην κυβέρνηση έχει σημάνει συναγερμός και επιταχύνεται, με παρέμβαση του πρωθυπουργού, ο σχεδιασμός για την αναδιοργάνωση των δομών και τη διαμόρφωση των νέων οργανογραμμάτων.
Λεπτομέρειες στην έντυπη έκδοση του «Εθνους»






Πηγή : ethnos.gr

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Νέα κόντρα κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για τους «4» της Κοζάνης


Τέσσερα ερωτήματα -αντί για απαντήσεις- προκαλεί, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, το πόρισμα της ΕΛΑΣ για τις καταγγελίες περί βασανισμού των τριών εκ των συλληφθέντων από τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό. Για πολιτικό τυχοδιωκτισμό και απρέπεια κατηγορεί η κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το αποτέλεσμα της διοικητικής έρευνας της ΕΛΑΣ έδειξε ότι οι τραυματισμοί προέκυψαν από συμπλοκή των τεσσάρων με άνδρες της Αστυνομίας, κατά τη σύλληψή τους.

Αντίσταση κατά τη σύλληψή τους προέβαλαν τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες. Ο τέταρτος συνελήφθη χωρίς να προβάλει αντίσταση και δεν έφερε κακώσεις.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρωτά:

  • « Πόσο αξιόπιστη είναι μια έρευνα όταν ο ερευνών και ο ερευνώμενος ταυτίζονται;
  • » Σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΛΑΣ τα τραύματα των συλληφθέντων οφείλονται σε σκληρή πάλη με τους αστυνομικούς. Πώς όμως είναι δυνατόν σε μια τέτοια πάλη να μην τραυματίζονται οι αστυνομικοί, ενώ οι συλληφθέντες εμφανίζουν βαριές κακώσεις;
  • » Οι καταθέσεις των αστυνομικών επιβεβαιώνονται από ιατροδικαστικά ευρήματα;
  • » Πώς μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστη η έρευνα της ΕΛΑΣ, όταν ο Μάρεκ Μαρζίνσκι, υποδιευθυντής της Διεθνούς Αμνησίας, της πλέον αξιόπιστης σχετικής με το θέμα ΜΚΟ, μιλά για κουλτούρα ατιμωρησίας στην Ελληνική Αστυνομία, όπως και άλλοι διεθνείς και ευρωπαϊκοί οργανισμοί;».
Απάντηση Κεδίκογλου
«Είναι απορίας άξιο πώς ένα κόμμα, που δηλώνει κοινοβουλευτικό, επιμένει να θεωρεί πιο αξιόπιστους τους ισχυρισμούς κατηγορουμένων για ένοπλες ληστείες και τρομοκρατικές ενέργειες, από τις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων και τα αποδεικτικά στοιχεία της Αστυνομίας» σημειώνει ο Σίμος Κεδίκογλου.

«Ελπίζουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να αντιληφθεί τις ευθύνες του και να απολογηθεί τουλάχιστον για τον χαρακτηρισμό του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια, ως νεοναζί και των αστυνομικών ως βασανιστών» υπογραμμίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός και η απρέπεια έχουν τα όριά τους» καταλήγει.

Πηγή : tanea.gr

Το πορισμα Της ΕΛΑΣ

Αθήνα
Τα αποτελέσματα της διοικητικής έρευνας που διενεργήθηκε για την κακοποίηση των τεσσάρων συλληφθέντων για τη διπλή ληστεία στη Κοζάνη έδωσε στη δημοσιότητα την Παρασκευή η ΕΛΑΣ. Όπως δήλωσε ο διοικητής της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Παναγιώτης Στάθης, οι τραυματισμοί προέκυψαν από συμπλοκή των τεσσάρων με άνδρες της Αστυνομίας, κατά τη σύλληψή τους.

Σύμφωνα με τον κ. Στάθη, αντίσταση κατά τη σύλληψή τους προέβαλαν τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες. Ο τέταρτος συνελήφθη χωρίς να προβάλει αντίσταση και δεν έφερε κακώσεις. Επίσης, ο κ. Στάθης υποστήριξε ότι ο 20χρονος συλληφθείς μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Βέροιας, εξετάστηκε από ιατρούς και «η κατάσταση της υγείας του περιγράφεται σε εμπεριστατωμένη ιατρική γνωμάτευση».

Ο κ. Στάθης υποστήριξε ότι σύμφωνα με στοιχεία και προφορικές μαρτυρίες «προκύπτει σαφώς ότι υπήρξε συμπλοκή, πάλη, για να καταβληθεί η αντίσταση των δραστών, να επιτευχθεί η σύλληψή τους και να ελευθερωθεί ο απαχθείς ιατρός όμηρος, τον οποίον οι δράστες είχαν επιβιβάσει βίαια σε κλειστό φορτηγάκι που επέβαιναν».

«Η ύπαρξη σωματικής πάλης αστυνομικών και ληστών στο σημείο ακινητοποίησης του οχήματος των δραστών, στην οδό Τρύφωνος στη Βέροια» συνέχισε ο Π.Στάθης «προκύπτει από μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων που βρίσκονταν στο συγκεκριμένο τόπο και οι οποίοι ανάλογα με την οπτική γωνία που βρίσκονταν μιλούν για συμπλοκή σώμα με σώμα, αντίσταση των δραστών, πτώση στο έδαφος και κύλισμα».

Σύμφωνα με τον κ. Στάθη, ο απαχθείς ιατρός δηλώνει ότι δεν αντιλήφθηκε με ποιο τρόπο εξήλθαν από το φορτηγάκι οι τέσσερις νεαροί. «Η μαρτυρία του, λαμβανομένων υπόψη των συνθηκών και του ρόλου του -συγκινησιακό στρες, κατάσταση αιχμαλωσίας- εκτιμάται ως ειλικρινής» είπε ο κ. Στάθης.

Ο κ. Στάθης επικαλέστηκε και μαρτυρίες αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας, που δεν συμμετείχαν άμεσα στην επιχείρηση σύλληψης των τεσσάρων αλλά ήταν αυτόπτες κατά την προσαγωγή τους στην Αστυνομική Διεύθυνση, οι οποίοι -όπως είπε- υποστήριξαν ότι είδαν τους συλληφθέντες να φέρουν μώλωπες, τραύματα και ίχνη αίματος στα πρόσωπά τους «κατά το χρόνο της αρχικής μεταφοράς στο αστυνομικό κατάστημα».

«Επιβεβαιώνεται η ύπαρξη συμπλοκής στο πεδίο από τις καταθέσεις τις προφορικές, τις μαρτυρίες των μαρτύρων, τις φωτογραφίες που ελήφθησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Βέροιας κατά την προσαγωγή των συλληφθέντων, όπου εμφανίζονται τα πρόσωπά τους, όπως ήταν το χρόνο που μεταφέρθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση» κατέληξε ο κ. Στάθης, σημειώνοντας ότι είναι σε εξέλιξη η προδικαστική έρευνα της Υπηρεσίας.
Πηγή : in.gr

Απευθύνθηκε στον γερμανικό ΟΑΕΔ, της βρήκαν θέση σε οίκο ανοχής



Μια 19χρονη Γερμανίδα που ζητούσε δουλειά δεν έμεινε καθόλου ευχαριστημένη με την επιστολή που έλαβε από το γραφείο εύρεσης εργασίας: την καλούσε να εργαστεί ως σερβιτόρα σε πολυτελή οίκο ανοχής.

«Ήθελα να εργαστώ ως απλή καθαρίστρια, όχι στο μπαρ ενός οίκου ανοχής» είπε η νεαρή άνεργη στην εφημερίδα Augsburger Allgemeine Zeitung. «Η μητέρα μου άρχισε να τσιρίζει όταν είδε την επιστολή» πρόσθεσε.

Οι υπεύθυνοι του Γερμανικού Γραφείου Εργασίας στην πόλη Άουγκσμπουργκ παραδέχτηκαν ότι επρόκειτο για λάθος, παρόλο που είχαν υπόψη τους ότι η επιχείρηση με την επωνυμία «Augsburg Colosseum» ήταν οίκος ανοχής.

Το λάθος τους, είπαν, ήταν ότι δεν τηλεφώνησαν πρώτα στην κοπέλα για να την ρωτήσουν αν ενδιαφέρεται για τη θέση.

Οι οίκοι ανοχής, εξάλλου, είναι νόμιμοι στη Γερμανία.




Πηγή : tanea.gr

Της τρελής για μία νάρκη


Κωμικοτραγικές στιγμές διαδραματίστηκαν χθες το μεσημέρι στο λιμάνι της Κυλλήνης, στην Ηλεία, με πρωταγωνιστές βατραχάνθρωπους του Λιμενικού Σώματος, δύτες, τσιγγάνους, πολίτες που περίμεναν να ταξιδέψουν προς τα νησιά του Ιονίου και μια νάρκη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η οποία... έπεσε μέσα στο λιμάνι κατά τη μεταφορά της σε ασφαλές σημείο.
Το αλιευτικό
Ολα ξεκίνησαν προχθές το πρωί, όταν μια τράτα, στην προσπάθειά της να «δέσει» στο χώρο του αλιευτικού καταφυγίου, «βρήκε» σε κάποιο αντικείμενο. Με εντολή του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης Ανδρέα Κορομηλά, ο δύτης Γιώργος Δραγώνας βούτηξε στο σημείο για να διαπιστώσει ύστερα από λίγο έκπληκτος ότι στο βυθό βρισκόταν μια μεγάλη νάρκη!
«Με προσεκτικές ενέργειες, και αφού απομακρύναμε τον κόσμο, βγάλαμε τη νάρκη από τη θάλασσα και την τοποθετήσαμε στην άκρη της προβλήτας του λιμανιού, ενώ ενημερώσαμε το ειδικό σώμα του Λιμενικού προκειμένου να έρθει και να την εξουδετερώσει», ανέφερε στην «Ε» ο κ. Κορομηλάς.
Χθες το πρωί, όμως, ξεκίνησαν οι απίστευτες περιπέτειες με τη νάρκη. Λίγο πριν εμφανιστεί το ειδικό κλιμάκιο του Λιμενικού, δύο τσιγγάνοι με ένα αγροτικό προσπάθησαν να τη φορτώσουν πάνω σε αυτό, με σκοπό να την πουλήσουν για παλιοσίδερα! Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, οι ψαράδες τούς ενημέρωσαν για το αντικείμενο που ήθελαν να πάρουν, κι έτσι οι δύο τσιγγάνοι αμέσως έφυγαν τρομοκρατημένοι!
Λίγες ώρες αργότερα το κλιμάκιο του Λιμενικού φόρτωσε τη νάρκη σε ένα μικρό σκάφος, με σκοπό να τη βγάλει έξω από το λιμάνι και να την καταστρέψει με ελεγχόμενη έκρηξη.
Την έχασαν
Ομως στη μέση του λιμανιού, για άγνωστους λόγους, η νάρκη κύλησε από το σκάφος τους και χάθηκε μέσα στα νερά.
Αμέσως σήμανε συναγερμός, ενώ όλα τα δρομολόγια προς και από την Κυλλήνη διακόπηκαν για λόγους ασφαλείας. Τα πλοία που είχαν προορισμό την Κυλλήνη, από τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά, παρέμεναν μέχρι αργά χθες το απόγευμα στα ανοιχτά, με συνέπεια τη μεγάλη ταλαιπωρία των επιβατών, καθώς στην περιοχή επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες. Μέχρι αργά χθες το βράδυ, παρά τις έρευνες των λιμενικών, δεν είχε βρεθεί κανένα ίχνος της νάρκης.
Και σήμερα, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, δύτες επιχειρούν στο σημείο αναζητώντας τη νάρκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πλοία που εκτελούν τις γραμμές Κεφαλονιάς-Κυλλήνης και Ζακύνθου-Κυλλήνης παραμένουν αρόδο. Ακινητοποιημένα βρίσκονται αρόδο τα οχηματαγωγά-επιβατηγά «Ionian Star» και «Zakynthos 1», καθώς και το φορτηγό «Reliance» στο λιμάνι. Οπως έχει επισημανθεί, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και λαμβάνονται προληπτικά μέτρα ασφαλείας.



Πηγή : enet.gr

Hurriyet: Ούτε ο Ερντογάν δεν θα έλεγε όσα λεει ο Θεοδωρίδης(ΣΥΡΙΖΑ)


Εκτεταμένο ρεπορτάζ για τις δηλώσεις του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Θεοδωρίδη στο Facebook ότι τα Ίμια είναι τουρκικά φιλοξενούν τα τουρκικά ΜΜΕ, προεξάρχουσας της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet (έχει σχετικό θέμα και στο αγγλόφωνο portal της).

Ο τίτλος του ρεπορτάζ της Hurriyet είναι χαρακτηριστικός: «Είπε ότι τα Ιμια είναι τουρκικά και αναστάτωσε την Αθήνα», μάλιστα στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι τέτοια σχόλια δεν θα τα έκανε ούτε ο Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται ότι στην ανάρτηση ο Θεοδωρίδης αναφέρει:


«Με αφορμή την επέτειο των "Ιμίων" (κατ εμέ "Καρντάκ", διότι η παραχώρηση Δωδεκανήσων από Ιταλία προς Ελλάδα περιελάμβανε ΜΟΝΟ τις ΠΑΡΑΚΕΙΜΕΝΕΣ προς αυτά βραχονησίδες, ενώ οι συγκεκριμένες είναι ΣΑΦΩΣ πιο κοντά στην Τουρκία παρά στην Κάλυμνο), αξίζει να τονιστεί ότι η πιο ευφυής επινόηση του ελληνικού καπιταλισμού για την απόσπαση της συναίνεσης των καταπιεζόμενων μαζών είναι η επίσημη κρατική προπαγάνδα περί δήθεν ύπαρξης "εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων", σύμφωνα με την οποία αθροίζονται ως τάχα ευρισκόμενοι οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι της...».

»Για να μην ξανασυμβεί μια κρίση όπως τότε με τα Ίμια/Καρντάκ, μια ριζοσπαστική αντιεθνικιστική κομμουνιστική Αριστερά θα απαιτούσε να σταματήσουν εδώ και τώρα οι αναχαιτίσεις αεροπλάνων που κοστίζουν ζωές και χρήμα, να απεμποληθεί η παράλογη αξίωση της επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια και να ξεκινήσουν απευθείας διαπραγματεύσεις για όλα τα ζητήματα ώστε να λυθούν οι διαφορές με συμβιβασμούς και αμοιβαίες υποχωρήσεις».


Ο ΣΥΡΙΖΑ
έσπευσε να αποπέμψει τον κ. Θεοδωρίδη από την Επιτροπή Ανθρώπινων Δικαιωμάτων της Βουλής, παρότι δεν τον διέγραψε από το κόμμα.





Πηγή: skai.gr

Δεν θα διασωθεί η Peugeot από το γαλλικό δημόσιο

Η Γαλλία δεν σχεδιάζει να υποστηρίξει την αυτοκινητοβιομηχανία PSA Peugeot Citroen που αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας, δήλωσε σήμερα ο γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Μαρκ Ερό, στη Γκρενόμπλ, διαψεύδοντας τα περί διάσωσης της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Οι φήμες σχετικά με εξαγορά μεριδίου της αυτοκινητοβιομηχανίας από το γαλλικό δημόσιο, εντάθηκαν μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της εταιρείας ότι προχωρά σε απομειώσεις ύψους 4,1 δις ευρώ εξαιτίας της μειωμένης ζήτησης στην Ευρώπη.
«Η εξαγορά ποσοστού στην εν λόγω εταιρεία δεν βρίσκεται στην ατζέντα της γαλλικής κυβέρνησης, εφόσον η ίδια η εταιρεία δεν έχει ζητήσει κάτι τέτοιο», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο γάλλος πρωθυπουργός.
Παράλληλα, διευκρίνισε πως σε περίπτωση που χρειαστεί να εξαγοραστεί μερίδιο της εταιρείας, το γαλλικό κράτος διαθέτει το ταμείο διάσωσης FSI. «Προς το παρόν, πάντως, η υπόθεση αυτή δεν εξετάζεται», είπε χαρακτηριστικά.




Πηγή : enet.gr

Θερμή υποδοχή για Ντρογκμπά στην Πόλη (vid.)

Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά έφτασε το απόγευμα της Παρασκευής (8/2) στην Κωνσταντινούπολη και έτυχε εντυπωσιακής αποδοχής από τους οπαδούς της Γαλατάσαραϊ.


Δύο εβδομάδες περίπου μετά την άφιξη του Γουέσλι Σνάιντερ στην Τουρκία, έφτασε και το δεύτερο σπουδαίο μεταγραφικό απόκτημα της Γαλατάσαραϊ σε αυτή την χειμερινή περίοδο, ο Ντιντιέ Ντρογκμπά.
Ο 34χρονος Ιβοριανός άσος προσγειώθηκε με προγραμματισμένη πτήση στο αεροδρόμιο "Κεμάλ Ατατούρκ" και εκεί έγινε αντικείμενο λατρείας και αποθέωσης από αρκετούς εκατοντάδες οπαδούς της "Τσιμπ Μπομ" που θέλησαν να του δώσουν μία πρώτη γεύση από το τι θα τον περιμένει στο νέο του σύλλογο.
Στη συνέχεια, ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Τσέλσι την περασμένη σεζόν και πρώην άσος της Σανγκάη Σενχούα κατευθύνθηκε στα γραφεία της Γαλατάσαραϊ όπου είχε την πρώτη του συνάντηση με τον τεχνικό της ομάδας, Φατίχ Τερίμ.
"Δέχτηκα ένα όμορφο και θερμό χειροκρότημα από τους οπαδούς και με έκαναν πολύ χαρούμενο. Συναντήθηκα πριν λίγο για πρώτη φορά με τον Φατίχ Τερίμ, είμαι πολύ χαρούμενος που θα δουλέψω μαζί του", τόνισε κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής του συνέντευξης ο Ντρογκμπά και πρόσθεσε:
"Ο Εμπουέ είναι ο αδερφός μου, μιλήσαμε αρκετές φορές πριν τη μεταγραφή μου. Ο Μουρίνιο μου είπε επίσης ότι η Κωνσταντινούπολη είναι μία ωραία πόλη και η Γαλατάσαραϊ ένας σπουδαίος σύλλογος. Το έργο μας στην Ευρώπη δεν είναι εύκολο αφού η Σάλκε είναι μία πολύ καλή και σημαντική ομάδα. Έχουμε όμως στόχο τη διάκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ".






Πηγή : sport.gr

Στην Ελλάδα ο El Matador!

Αθηναϊκό έδαφος πάτησε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής (6/2) το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, Λουτσιάνο Φιγκερόα. Διαβάστε τι είπε στις πρώτες του δηλώσεις...

Με καθυστέρηση πέντε ωρών, λόγω ενός προβλήματος που αντιμετώπισε στην ανταπόκριση της πτήσης του από το Λονδίνο, έφτασε στο "Ελ. Βενιζέλος" ο 32χρονος επιθετικός, συνοδευόμενος από τον πατέρα και ατζέντη του Χόρχε.

Ο Φιγκερόα θα περάσει μέσα στο Σαββατοκύριακο από ιατρικές εξετάσεις και εφόσον όλα πάνε καλά την Δευτέρα θα υπογράψει συμβόλαιο, σε πρώτη φάση μέχρι το τέλος της σεζόν, και κατόπιν θα ανακοινωθεί η μεταγραφή του και θα παρουσιαστεί από την ΠΑΕ.

"Ηρθα σε μεγάλη ομάδα με πολύ κόσμο και πλούσια ιστορία"

Στις πρώτες του δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου που βρέθηκαν στο αεροδρόμιο τόνισε: "Ηρθα σε μία μεγάλη ομάδα που έχει πολύ κόσμο και πλούσια ιστορία. Αυτή την περίοδο μπορεί να περνάει κάποιες δύσκολες στιγμές, αλλά όπως συμβαίνει με τις μεγάλες ομάδες, θα βρει το δρόμο της".

"Να πετύχουμε τους στόχους μας και να συνεχίσουμε την συνεργασία μας"

Για το τι γνωρίζει από τον Παναθηναϊκό, ο Αργεντίνος είπε: "Ηξερα τον Παναθηναϊκό. Είχα ακούσει αρκετές φορές να γίνεται κουβέντα για τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό που θεωρούνται σημαντικές ομάδες στο εξωτερικό. Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθε εδώ. Ελπίζω να πάνε όλα καλά, να πετύχουμε τους στόχους μας και γιατί όχι να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας"!

"Δουλειά μου είναι να βάζω γκολ και σκοπός μου να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό"

Για το θέμα της αγωνιστικής του ετοιμότητας, επισήμανε: "Πριν από τρεις μήνες έκανα εγχείρηση στον αστράγαλο. Χρειάζομαι ακόμα λίγο για να επανέλθω οριστικά, κάτι που πιστεύω πως δεν θα αργήσει να συμβεί. Θέλω να πιστεύω ότι θα είμαι διαθέσιμος να βοηθήσω την ομάδα το συντομότερο δυνατόν. Δεν μου αρέσει να δίνω υποσχέσεις. Δουλειά μου είναι να βάζω γκολ και σκοπός μου να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για την ομάδα".

"Μου λείπει η προπόνηση με μπάλα"
Οσο για το τι του λείπει από την αγωνιστική του απραξία ανέφερε: "Αυτό που μου λείπει είναι να κάνω προπόνηση με τη μπάλα. Ελπίζω ο αστράγαλος μου να ανταποκριθεί όπως πρέπει. Θα μιλήσω με τον προπονητή και θα του εξηγήσω την κατάσταση στην οποία βρίσκομαι. Από πλευράς φυσικής κατάστασης είμαι εντάξει, αλλά μου λείπει να προπονηθώ κανονικά με την ομάδα".





Πηγή : sport.gr

Στον τελικό… αέρα οι Παίδες

Στον τελικό… αέρα οι Παίδες
Το 7/7 έκανε η Εθνική Παίδων, καθώς επικράτησε άνετα με 68-47 της Γαλλίας και πέρασε στον τελικό του τουρνουά της Τουρκίας.


Ασταμάτητη η Εθνική Παίδων, συνέτριψε και τη Γαλλία με 68-47, έκανε το 7/7 στο τουρνουά τουρνουά που φιλοξενείται στην πόλη Σακάρια της Τουρκίας και προκρίθηκε στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει το Σάββατο τη Σερβία που νίκησε 46-44 τη Γερμανία.

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος του Παναθηναϊκού με 17 πόντους ήταν και πάλι ο πρώτος σκόρερ της ελληνικής ομάδας.

Δεκάλεπτα: 17-11, 33-18, 52-37, 68-47.

Ελλάδα (7/9β., 23/44δ., 5/16τρ., 31 ριμπ., 18 ασ., 13κλ., 15λ., 7κ.): Κόνιαρης 11 (1), Δίπλαρος 3 (1), Φλιώνης 8, Μιχαλούτσος 7, Σκουλίδας 9 (1), Μουράτος 3 (1), Παπαγιάννης 10, Χαραλαμπόπουλος 17 (1), Ντουζίδης, Θεοδωρίδης, Παπαδημητρίου, Κοντόπουλος.

Γαλλία: Τζόναθαν 1, Λικ 13 (1), Μαξένς 2, Αρτούρ 2, Ρανατάν 7 (2), Κέβιν 2, Μπριάν 2, Γκοτιέ 5 (1), Στεφάν 11 (1), Νταρέλ 2, Ουγκό, Γκρέγκορι.




Πηγή : sport-fm.gr

Ford Kuga 2013: SUV ευρείας αποδοχής

Το νέο Kuga υιοθετεί αρκετά από τα σχεδιαστικά στοιχεία του απερχόμενου μοντέλου, διατηρώντας σχεδόν αναλλοίωτο το ευρωπαϊκό του προφίλ. Τα οκτώ επιπλέον εκατοστά στο συνολικό μήκος του αμαξώματος δεν οδήγησαν στην αύξηση του βάρους

Το νέο Kuga υιοθετεί αρκετά από τα σχεδιαστικά στοιχεία του απερχόμενου μοντέλου, διατηρώντας σχεδόν αναλλοίωτο το ευρωπαϊκό του προφίλ. Τα οκτώ επιπλέον εκατοστά στο συνολικό μήκος του αμαξώματος δεν οδήγησαν στην αύξηση του βάρους.
To γεγονός ότι από το 2008 μέχρι και σήμερα το Ford Kuga -το πρώτο ευρωπαϊκών προδιαγραφών SUV στην γκάμα της "μπλε οβάλ" φίρμας- ξεπέρασε τις 300.000 πωλήσεις δεν σου επιτρέπει να μιλήσεις για μία άνευ προηγουμένου επιτυχία.

Ακόμη και έτσι, πάντως, θα πάρει καιρό για να ξεχάσεις τις σμιλεμένες επιφάνειες του αμαξώματός του, τον γεμάτο ενέργεια πεντακύλινδρο και αποκλειστικά υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης των 2,5 λίτρων και το αριστοτεχνικό στήσιμο της ανάρτησης που σε κάθε στροφή δεν έχανε την ευκαιρία να "εκμηδενίσει" την απόσταση που σε χώριζε από το έδαφος.

Αν το Focus αποτελούσε παραδοσιακά την πιο οδηγοκεντρική πρόταση στην ευρύτερη κατηγορία των μικρομεσαίων hatchbacks, τότε στην περίπτωση του Kuga μόνο ο τίτλος του GTi θα μπορούσε να περιγράψει τη θέση του απέναντι στον ανταγωνισμό.

Βέβαια, για τους ίδιους ακριβώς λόγους το Kuga δεν είχε την ευρύτερη δυνατή αποδοχή. Σε μία αγορά, όπως η ελληνική, η μοναδική έκδοση βενζίνης των 2,5 λίτρων έθετε σαφείς -φορολογικούς ή μη- περιορισμούς.

Οι συμπαγείς διαστάσεις και συνεπώς οι περιορισμένοι χώροι στο εσωτερικό αποτέλεσαν ένα ακόμα σημείο… τριβής με όσους αναζητούσαν ένα αυτοκίνητο που θα χωρούσε χωρίς δεύτερη σκέψη τα… βάρη της οικογένειας και θα ικανοποιούσε την φιλοδοξία τους για ακόμη περισσότερο μέταλλο.

Ακόμη και ο ξεκάθαρα ασφάλτινος προσανατολισμός του δέχτηκε τα πυρά των νοσταλγών του όχι και τόσο μακρινού παρελθόντος, καθώς η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη τετρακίνηση δεν σου επέτρεπε να καρφώσεις την ελληνική σημαία σε κάποια ανεξερεύνητη βουνοπλαγιά της Πίνδου και το αυτοφερόμενο πλαίσιο δεν δεχόταν αδιαμαρτύρητα τις κακουχίες κατά τη διάρκεια της πορείας σου προς την κορυφή.

Πέντε χρόνια μετά το Kuga αλλάζει ρότα. Στην προσπάθειά του να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της ευρωπαϊκής αγοράς και στις απαιτήσεις του κοινού στο οποίο απευθύνεται, αυξάνει τις διαστάσεις του, αποκτά μεσαίου κυβισμού υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες βενζίνης και περισσότερη… διαλλακτικότητα ως προς τις ρυθμίσεις του πλαισίου του.

Το αποτέλεσμα, αν και δεν απέχει από ό,τι είχε να παρουσιάσει μέχρι σήμερα το ένα και μοναδικό SUV στην γκάμα της Ford, επιβεβαιώνει την αλλαγή του προσανατολισμού.

Τα οκτώ επιπλέον εκατοστά μετάλλου «οδήγησαν» το συνολικό μήκος του αμαξώματος στα 4,52 μέτρα, χωρίς ωστόσο να διαφοροποιήσουν και το μήκος του μεταξονίου, το οποίο διατηρήθηκε στα 2,69 μέτρα.

Παρότι «παγκόσμια» -το νέο Kuga διατίθεται ή θα διατεθεί και στις υπόλοιπες αγορές του πλανήτη χωρίς ουσιαστικές διαφοροποιήσεις- η σχεδίαση του αμαξώματος βρίσκεται πολύ κοντά στα ευρωπαϊκά πρότυπα και αν μη τι άλλο δεν διαθέτει τις ιδιομορφίες που συναντάς στο πίσω, κατά κύριο λόγο, τμήμα του Focus.

Αντιθέτως, το εσωτερικό έχει ακολουθήσει κατά γράμμα τα σχεδιαστικά και ποιοτικά πρότυπα του μικρομεσαίου hatchback, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τα υλικά και την εργονομία.

Η επιβλητική, σε μέγεθος, κεντρική κονσόλα είναι αυτή που κυριαρχεί φιλοξενώντας πλήθος διακοπτών αλλά και μία έγχρωμη οθόνη στην κορυφή της. Οι «ανοιχτοί» αποθηκευτικοί χώροι απουσιάζουν, το ίδιο και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που θα επέτρεπαν στο νέο Kuga να σταθεί απέναντι σε πολυτελέστερες προτάσεις.

Αντιθέτως, ο εξοπλισμός -τόσο σε επίπεδο άνεσης όσο και σε επίπεδο ασφάλειας- έχει προσαρμοστεί στο σήμερα, ικανοποιώντας και με το παραπάνω τις υψηλότερες απαιτήσεις.

Ακόμη και αν προσπεράσεις, λοιπόν, το γεγονός ότι το Kuga του 2013 αποτελεί αυτή τη στιγμή την ασφαλέστερη πρόταση της κατηγορίας του, έχοντας αποσπάσει με χαρακτηριστική ευκολία τα πέντε αστέρια του ανεξάρτητου ευρωπαϊκού οργανισμού EuroNCAP, οι εφαρμογές όπως το Active City Stop (σύστημα αυτόματης ακινητοποίησης του αυτοκινήτου) και το Emergency Assistant (σύστημα αυτόματης κλήσης έκτατης ανάγκης) δηλώνουν με ξεκάθαρο τρόπο το προηγμένο τεχνολογικό του προφίλ.

Στην ενεργητική ασφάλεια ή αν προτιμάτε στην βελτίωση των χαρακτηριστικών κίνησης του αυτοκινήτου συμβάλλει και το νέο, ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τετρακίνησης.

Αξιολογώντας μία σειρά παραμέτρων 20 φορές ταχύτερα από το χρόνο που χρειάζεται κανείς για να ανοιγοκλείσει τα μάτια του, μεταβάλλει την κατανομή της ροπής ώστε να εξασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή πρόσφυση, ενώ από τη στιγμή που η ταχύτητα κίνησης ξεπεράσει τα 30 χλμ./ώρα, προτεραιότητα αποκτά η βελτιστοποίηση της οδικής συμπεριφοράς.

Στην πράξη, πάντως, τίποτα από τα παραπάνω δεν γίνεται αντιληπτό από τον οδηγό ή τους επιβάτες, παρά μόνο αν επιλέξεις εκείνη τη λειτουργία του υπολογιστή ταξιδίου που οπτικοποιεί την κατανομή της ροπής σε πραγματικό χρόνο.

Τις προδιαγραφές ενός SUV που… μεγάλωσε, ωρίμασε και απέκτησε ανταγωνιστικότερα χαρακτηριστικά καλούνται να υποστηρίξουν δύο υπερτροφοδοτούμενοι κινητήρες -ένας βενζίνης και ένας diesel- σε τέσσερις εκδόσεις ισχύος.

Ειδικότερα, η βενζινοκίνητη γκάμα του νέου Kuga περιλαμβάνει τον 1.600άρη κινητήρα άμεσου ψεκασμού σε εκδόσεις των 150 και 182 ίππων. Στην πρώτη περίπτωση ο EcoBoost των 1.599 κ.εκ. συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, το οποίο μεταφέρει την κίνηση στους μπροστινούς τροχούς, ενώ στη δεύτερη με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων και την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη τετρακίνηση.

Περισσότερες επιλογές προσφέρει η πετρελαιοκίνητη γκάμα του αυτοκινήτου, καθώς ο δίλιτρος κινητήρας diesel των 140 ή των 163 ίππων εξοπλίζει δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις, με τη δεύτερη να προσφέρεται είτε με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων είναι με ημι-αυτόματο διπλού συμπλέκτη με τον ίδιο αριθμό ταχυτήτων.

Στην Βαλένθια, όπου βρεθήκαμε για τις ανάγκες της πανευρωπαϊκής παρουσίασης του νέου Kuga, η μοναδική διαθέσιμη έκδοση ήταν η τετρακίνητη diesel των 163 ίππων.

Πολιτισμένος σε λειτουργία και επαρκής για τα περίπου 1.700 κιλά του συνόλου, ο τετρακύλινδρος πετρελαιοκινητήρας δεν εμφανίζει κενά στην απόδοσή του, φροντίζοντας με τα 340 Nm ροπής να υποστηρίξει τις δραστηριότητες του αυτοκινήτου εντός και εκτός πόλης.

Με τη σειρά τους, τα γόνατα McPherson του μπροστινού άξονα και οι πολλαπλοί σύνδεσμοι των πίσω τροχών, χαρίζουν υψηλά επίπεδα άνεσης φροντίζοντας να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις νέες ρυθμίσεις των ελατηρίων και των αμορτισέρ.

Υπό πίεση, λοιπόν, το νέο SUV της Ford θα δείξει το βάρος του και την αδυναμία του ηλεκτρικά υποβοηθούμενου συστήματος διεύθυνσης να διατηρήσει τα «κοφτερά» χαρακτηριστικά του.

Πλέον μπορείς να δηλώσεις με σιγουριά ότι το νέο Kuga έχει επιλέξει έναν διαφορετικό δρόμο, υποκαθιστώντας τα δυναμικά στοιχεία που το διαφοροποιούσαν στο πρόσφατο παρελθόν με το προφίλ ενός φιλήσυχου, οικογενειακού αλλά σε κάθε περίπτωση αποτελεσματικού SUV.

Η δεύτερη γενιά του Ford Kuga αναμένεται στη χώρα μας στα τέλη Φεβρουαρίου, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει μέχρι σήμερα γνωστές οι εκδόσεις εξοπλισμού ή οι τιμές τους.

Το Ford Kuga 2013 με μία ματιά
Διαστάσεις (μέτρα): Μ/Π/Υ: 4,524/ 1,838 / 1,745
Μεταξόνιο (μέτρα): 2,69
Κινητήρες (κ.εκ.): 1.599 (EcoBoost 150 PS), 1.599 (EcoBoost 182 PS), 1.997 (Duratorq 140 PS), 1.997 (Duratorq 163 PS)
Iσχύς (Ίπποι/σ.α.λ.): 150/5.700 (EcoBoost 150 PS), 182/5.700 (EcoBoost 182 PS), 140/3.750 (Duratorq 140 PS), 163/3.000 (Duratorq 163 PS)
Ροπή (Νm/σ.α.λ.): 240/1.600 (EcoBoost 150 PS), 240/1.600 (EcoBoost 182 PS), 320/1.750 (Duratorq 140 PS), 340/2.000 (Duratorq 163 PS)
Βάρος (κιλά): Aπό 1.580
Κατανάλωση (λίτρα καυσίμου/100 χλμ. στο μικτό κύκλο): 6,6 (EcoBoost 150 PS), 7,7 (EcoBoost 182 PS), 5,3 (Duratorq 140 PS), 5,9 (Duratorq 163 PS)
Εκπομπή CO2 (γραμ./χλμ.): 154 (EcoBoost 150 PS), 179 (EcoBoost 182 PS), 139 (Duratorq 140 PS), 154 (Duratorq 163 PS)
Επιτάχυνση (0-100χλμ./ώρα): 9,7 (EcoBoost 150 PS), 9,7 (EcoBoost 182 PS), 10,6 (Duratorq 140 PS), 9,9 (Duratorq 163 PS)
Τελική ταχύτητα (χλμ./ώρα): 195 (EcoBoost 150 PS), 200 (EcoBoost 182 PS), 190 (Duratorq 140 PS), 198 (Duratorq 163 PS)









Πηγή : in.gr

Rossi: «Θα παλέψουμε»

Rossi-tha-palepsoyme



Ο Valentino Rossi βρέθηκε στην τρίτη θέση στην τελευταία ημέρα του opening των δοκιμών για το 2013.
Οι κακές καιρικές συνθήκες ανάγκασαν τον Rossi να επιστρέψει με τηνΥΖΡ-Μ1, μια μηχανή με την οποία ο Ιταλός έχει κατακτήσει τους 4 από τους 7 τίτλους του στο MotoGP.

Ο Rossi φοβήθηκε πως θα μπορούσε να χάσει και άλλες θέσεις εξαιτίας της βελτίωσης του χρόνου των Perdosa και Lorenzo, όσο ήταν σε διαδικασία οι δοκιμές.

Μάλιστα, ο ίδιος ο Ιταλός προέβη σε δηλώσεις σχετικά με αυτό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
«Είμαι πολύ χαρούμενος. Δεν μπορούσα να περιμένω μια καλύτερη αρχή σε αυτή τη νέα περιπέτεια, επειδή η πρώτη δοκιμή για μας είναι τόσο θετική. Είχα κάποιες αμφιβολίες. Δεν ήξερα πόσο ανταγωνιστικοί θα μπορούσαμε να είμαστε και στο τέλος των τριών αυτών ημερών, είμαι πολύ πιο χαρούμενος και χαλαρός. Νομίζω ότι μπορούμε να παλέψουμε για ορισμένα σημαντικά αποτελέσματα, γιατί είμαι γρήγορος και ανταγωνιστικός. Ως πρόσθετο πλεονέκτημα , Rossi ήταν σε θέση να κερδίσει μια θέση στα τελικά φύλλων ημέρα, κινείται μπροστά από τον Pedrosa πρωτάρη του team mate του Marc Marquez για την τρίτη συνολικά».



Πηγή: woop.gr

Αστεροειδής θα «ξυρίσει» τη Γη

Αστεροειδής θα «ξυρίσει» τη Γη


Προσομοίωση της NASA δείχνει τη μικρή απόσταση διέλευσης


Σε απόσταση αναπνοής θα περάσει από τον πλανήτη μας, ένας αστεροειδής βάρους 130.000 τόνων και διαμέτρου περίπου 45 μέτρων.

Η διέλευση του αστεροειδή 2012 DA14, όπως είναι η ονομασία του, θα γίνει στις 15 Φεβρουαρίου.

Θα πλησιάσει τη Γη σε απόσταση 27.680 χιλιομέτρων, «πετώντας» έτσι χαμηλότερα από μετεωρολογικούς δορυφόρους και αυτούς που χρησιμοποιούνται για πλοήγηση με συσκευές GPS !

Αν και επιστήμονες της NASA τονίζουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να συγκρουστεί με τη Γη, η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει πόσο κοντά πρόκειται να περάσει ο DA14.

Δείτε το...











Πηγή : newsbeast.gr

On the... rocks Opel Adam

On the... rocks Opel Adam

Φουλ επίθεση από την Opel, βλέποντας τη Fiat να έχει κάμπριο 500αράκι και τη Citroen ανοικτό DS3 (τέλη Απριλίου στην Ελλάδα). Στη Διεθνή Εκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, τον επόμενο μήνα, πρόκειται να παρουσιάσει την πρωτότυπη μεν, προς την παραγωγή δε, ανοικτή έκδοση του Adam, ώστε να έχει κι αυτή προϊόν στον ανταγωνισμό.

Αναμφίβολα, προσφέροντας 61.000 000 συνδυασμούς για το εξωτερικό, περίπου 82.000 για το εσωτερικό και ένα προηγμένο σύστημα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας IntelliLink infotainment, το μοδάτο Opel Adam είναι πραγματικός πρωταθλητής εξατομίκευσης. Τώρα, το πρωτότυπο Adam Rocks, με νέο 3-θυρο αμάξωμα, μήκος 3,70 μ.m, μυώδεις αναλογίες, τολμηρή σχεδίαση και δυνατότητες ανοιχτού αυτοκινήτου, προσφέρει ακόμα περισσότερα.

Το Rocks Concept απευθύνεται σε όσους αναζητούν προσωπική ελευθερία "εκτός της πεπατημένης", πέραν του αστικού τοπίου. Εμπνευσμένο από τους αθλητές Parkour, είναι ψηλότερο και φαρδύτερο, με πιο σκληρή και στιβαρή εμφάνιση. Η ξεχωριστή αίσθηση προσωπικής ελευθερίας που προσφέρει, αναδεικνύεται με την κάμπριο αισθητική και την υφασμάτινη οροφή που ανοίγει ένα παράθυρο στον ουρανό. Η υφασμάτινη επένδυση εκτείνεται σε όλο το πλάτος και μήκος της οροφής, μέχρι τη μεσαία κολόνα.

Περισσότερα, τον ερχόμενο μήνα από την Εκθεση.






Πηγή : sport-fm.gr

«Επίθεση» της Microsoft στο Gmail της Google


Συνέχεια στη διαφημιστική της εκστρατεία, υπό τον τίτλο «Scroogled», που στρέφεται ευθέως κατά των υπηρεσιών της Google, δίνει η Microsoft, στοχεύοντας αυτήν τη φορά κατά του Gmail.

Όταν ξεκίνησε η συγκεκριμένη καμπάνια, αρχικός στόχος ήταν η υπηρεσία Google Shopping, με τη Microsoft να κατηγορεί τη Google τα αποτελέσματα των αναζητήσεων της, βγαίνουν με βάση τις πληρωμένες διαφημίσεις και όχι με κριτήριο τη σχετικότητα τους με αυτό που ζητάει ο χρήστης.

Αυτή τη φορά, η Microsoft στρέφεται εναντίον του γνωστού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, Gmail, υποστηρίζοντας την άποψη πως η μηχανή της Google αναζητά λέξεις-«κλειδιά», ακόμα και μέσα από τα εμπιστευτικά e-mail των χρηστών, ώστε να εμφανίσει στοχευμένες διαφημίσεις, καταπατώντας κατάφωρα την ιδιωτικότητά τους.

Μάλιστα, τονίζεται πως το 70% των χρηστών έχουν πλήρη άγνοια για τη συγκεκριμένη τακτική, ενώ εξ αυτών που έχουν πλήρη επίγνωση, το 88% δεν την εγκρίνει.

Φυσικά, πρόκειται για διαφημιστική καμπάνια, οπότε η λύση που προτείνει η Microsoft είναι η χρήση του Outlook mail, που όπως εγγυάται η εταιρεία δεν χρησιμοποιεί τέτοιες πρακτικές, σεβόμενη τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών.






Πηγή : protothema.gr

ΠΑΟ: Ο τραυματισμός του Βελάσκες φέρνει (;) στόπερ

ΠΑΟ: Ο τραυματισμός του Βελάσκες φέρνει (;) στόπερ

Με θλάση στον αριστερό προσαγωγό επέστρεψε από την Βενεζουέλα ο αμυντικός του Παναθηναϊκού Σέμα Βελάσκες, ο οποίος τραυματίστηκε στις υποχρεώσεις του με την εθνική ομάδα της πατρίδας του. Ο λατινοαμερικάνος στόπερ θα μείνει εκτός δράσης περίπου για ένα μήνα γεγονός που προκαλεί πρόβλημα στους Πράσινους που θα έχουν στη διάθεσή τους για το κέντρο της άμυνας τους Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, Αντρέ Πίντο και Κώστα Τριανταφυλλόπουλο.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού κ. Φάμπρι, ούτως ή άλλως, έχει ζητήσει ενίσχυση στην αμυντική γραμμή και οι διοικούντες την ΠΑΕ προσπαθούν την ύστατη ώρα των χειμερινών μεταγραφών να ανακαλύψουν κάποιο «λαβράκι» από τη λίστα των ελεύθερων ποδοσφαιριστών.

Δεδομένων ωστόσο των πενιχρών οικονομικών της ΠΑΕ, γίνεται αντιληπτό ότι στο Τριφύλλι αναζητούν έναν παίκτη χαμηλού κόστους, ο οποίος θα περιοριστεί σε μια μικρή προκαταβολή και σε ένα χαμηλό συμβόλαιο. Ως εκ τούτου, δύσκολα θα βρεθεί κάτι αξιόλογο για τους Πράσινους την παρούσα χρονική περίοδο...

Εν τω μεταξύ, στον Παναθηναϊκό προετοιμάζονται για τον κυριακάτικο (10/2) εντός έδρας αγώνα με την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ. Πέραν του Βελάσκες, ο κ. Φάμπρι δεν υπολογίζει επίσης στους τραυματίες Κουίνσι, Χουχούμη και Φορναρόλι, ενώ ακόμη δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο αργεντινός σέντερ φορ Λουτσιάνο Φιγκερόα, του οποίου η μεταγραφή, εκτός απροόπτου, θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 9/2.




Πηγή : tovima.gr

Μαρινέλλα και Κώστας Χατζής απόψε στο Παλλάς

Μαρινέλλα και Κώστας Χατζής απόψε στο Παλλάς


Η Μαρινέλλα συναντά τον Κώστα Χατζή απόψε στο Παλλάς, 36 χρόνια μετά τις εμφανίσεις τους στη μπουατ «Σκορπιός».
Οι δύο μουσικοί δίνουν ακόμη λίγα εντυπωσιακά «Ρεσιτάλ». Η φωνή της Μαρινέλλας, ο ήχος της κιθάρας του Κώστα Χατζή και 8 ακόμη μουσικοί θα αφήσουν το δικό τους στίγμα στην μεγάλη σκηνή του θεάτρου. Την σκηνοθετική επιμέλεια της παράστασης έχει ο Σταμάτης Φασουλής.
Παλλάς (Βουκουρεστίου 5, City Link)
Παρασκευή και Σάββατο: 9 μ.μ., Κυριακή 8 μ.μ.
Εισητήρια: € 25, 30, 35, 40, 50, 60





Πηγή: iefimerida.gr

Ο Γιώργος Παπανδρέου γράφει για τις γυναίκες

Ο Γιώργος Παπανδρέου γράφει για τις γυναίκες


Με αφορμή την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, στις 14 Φεβρουαρίου, ο πρώην Έλληνας πρωθυπουργός γράφει στο Project Syndicate για τα πρόσφατα φαινόμενα σεξουαλικής κακοποίησης σε ένα άρθρο με τίτλο «Τερματίζοντας τον Πόλεμο Εναντίον των Γυναικών».

Στο άρθρο του ο Γιώργος Παπανδρέου συνδέει την ημέρα των ερωτευμένων με τη μάστιγα του βιασμού και τις κινητοποιήσεις που θα γίνουν τη μέρα εκείνη διεθνώς ως μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κόσμου.
«Την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου αναρίθμητα ζευγάρια θα γιορτάσουν ρομαντικά υπό το φως των κεριών. Την ίδια μέρα, ένα εκατομμύριο γυναίκες και άνδρες ανά τον κόσμο θα σταθούν για να κρατήσουν ένα αναμμένο κερί για την πιο σκοτεινή πλευρά των σχέσεων μεταξύ των δύο φύλων».
Στη συνέχεια, παραθέτοντας στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, ο πρώην πρωθυπουργός προσεγγίζει το πρόβλημα της σεξουαλικής κακοποίησης των γυναικών, ενώ αναφέρει τον πρόσφατο βιασμό της 23χρονης Ινδής γυναίκας από συμπατριώτες της καθώς και παραδείγματα από την Αίγυπτο και το Αφγανιστάν.
«Ο φεμινισμός καλείται να παίξει έναν πολύ ζωτικό ρόλο τον 21ο αιώνα. Η αλλαγή είναι πιθανή αλλά απαιτεί συλλογική δράση», τονίζει ο Γιώργος Παπανδρέου ενώ κλείνει το άρθρο του ως εξής:
«Όλοι οι άνθρωποι αξίζουν δικαιοσύνη, ισότητα και ελευθερία από την βία. Στις 14 Φεβρουαρίου, άνδρες και γυναίκες απ' όλον τον κόσμο θα στηρίξουν το 'One Billion Rising', μια διεθνή έκκληση στήριξης στο ένα δισεκατομμύριο των γυναικών που έχουν επιβιώσει από τη βία και την κακομεταχείριση. Είτε επιλέξετε να διαδηλώσετε, να χορέψετε, να φωνάξετε ή απλά να αντισταθείτε, η συμμετοχή σας θα φέρει τον κόσμο πιο κοντά στο τέλος αυτού του θανάσιμου πολέμου κατά των γυναικών».
Το άρθρο συνυπογράφει η Quafa Hajji, πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γυναικών. 





Πηγή : ethnos.gr

Θύμα βανδαλισμού ο πίνακας “Ελευθερία” του Ντελακρουά στο Λούβρο


Επίθεση από βανδάλους δέχθηκε ένα εθνικό σύμβολο της Γαλλίας, που εκτίθεται στο μουσείο του Λούβρου και ανάγκασε σήμερα τους υπεύθυνους να απαγορεύσουν την είσοδο σε επισκέπτες.

Πρόκειται για τον πίνακα “Ελευθερία” που φιλοτέχνησε ο Ντελακρουά το 1830, τον οποίο σημάδεψαν με ανεξίτηλο μαύρο μαρκαδόρο.
Οι αρχές συνέλαβαν μια 29χρονη γυναίκα για την οποία δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι έγραψε “AE911” στον καμβά.
Πρόκειται για το κλασικό σύμβολο της Γαλλικής Επανάστασης και έμεινε αθάνατο ως η κύρια εικόνα του γαλλικού φράγκου στο χαρτονόμισμα των 100, από το 1978 έως το 1995.
Ο πίνακας απεικονίζει μια γυμνόστηθη γυναικεία φιγούρα που με το ένα χέρι υψώνει τη γαλλική σημαία και με το άλλο ένα τουφέκι.
Το πρωί γαλλικά μέσα υπέθεταν ότι το σημείωμα θα μπορούσε να σχετίζεται με την ομάδα “Αρχιτέκτονες και Μηχανικοί για την αλήθεια της 11/9”, που θεωρεί ότι η κατάρρευση των δίδυμων πύργων στη Νέα Υόρκη το 2001 δεν θα μπορούσε να επέλθει απλά από δύο αεροπλάνα.
“Δεν γνωρίζουμε εάν υπάρχει πολιτική σημασία στο γεγονός μέχρι να ολοκληρωθούν οι αστυνομικές έρευνες” δήλωσε στο FRANCE 24 η υπεύθυνη επικοινωνίας του μουσείου Ραφαέλ Γουλφ.
Επίσης απέφυγε να μιλήσει για το μέγεθος της ζημιάς λέγοντας πως “η ομάδα αποκατάστασης εργάζεται σκληρά και αργότερα σήμερα θα γνωρίζουμε το πόσο άσχημα αλλοιώθηκε ο πίνακας “Ελευθερία””.




Πηγή : enet.gr

Β. Μαρινάκης: «Ημέρα μνήμης η 8η Φεβρουαρίου»

Β. Μαρινάκης: «Ημέρα μνήμης η 8η Φεβρουαρίου»

Συμπληρώνονται 32 χρόνια από τον τραγικό θάνατο 21 νεαρών φιλάθλων του Ολυμπιακού στην Θύρα 7 του σταδίου «Γ. Καραϊσκάκης». Στις 8 Φεβρουαρίου 1981, στο τέλος του αγώνα Ολυμπιακός - ΑΕΚ (6-0) κατά την έξοδο από τη Θύρα 7 τα τουρνικέ ήταν ελάχιστα ανοιχτά με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί συνωστισμός και να καταπλακωθούν δεκάδες άνθρωποι από εκείνους που αποχωρούσαν από την εξέδρα και δεν γνώριζαν τι είχε συμβεί στα τελευταία σκαλοπάτια.

Με αφορμή την αποφράδα μέρα για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Βαγγέλης Μαρινάκης που μάλιστα ήταν «παρών» σε εκείνο το παιχνίδι, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία χαρακτηρίζει ημέρα μνήμης την 8η Φεβρουαρίου.

«H σημερινή ημέρα είναι για τη μεγαλύτερη ελληνική οικογένεια, την οικογένεια του Ολυμπιακού μας, μια ημέρα ιερής μνήμης. Κάθε φορά που ο χρόνος σταματά στην 8η του Φλεβάρη, όλοι μας στρέφουμε τα μάτια μας στον ουρανό και θυμόμαστε με αγάπη και πόνο ανυποχώρητο τα 21 αθώα θύματα της τραγωδίας της Θύρας 7. Η σκέψη όσων ήμασταν εκεί, εκείνο το θλιμμένο απόγευμα, τους ακολουθεί, όπως ακολουθεί και τις οικογένειές τους. Ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ αυτούς που έφυγαν σκεπασμένοι με την Ερυθρόλευκη σημαία και θα αγωνίζεται πάντα για να τους κάνει υπερήφανους» αναφέρει η ανακοίνωση του κ. Μαρινάκη.




Πηγή : tovima.gr

ONIRAMA & Crystallia LIVE @ Gotham City Stage

ONIRAMA & Crystallia LIVE @ Gotham City Stage
Το πιο δυναμικό ελληνικό συγκρότημα
στο νέο Gotham City Stage,
Κάθε Παρασκευή & Σάββατο, από 8 Φεβρουαρίου.
Μαζί τους σε guest εμφανίσεις η Κρυσταλλία.



Συνεχίζοντας τις επιτυχημένες τους εμφανίσεις στη Θεσσαλονίκη κάθε Τετάρτη, οι Onirama επιστρέφουν δυναμικά και στην Αθήνα με ένα ανατρεπτικό πρόγραμμα στο νέο, ατμοσφαιρικό και sexy Gotham City Stage, την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου. Μαζί τους η Κρυσταλλία, που για πρώτη φορά θα μαγνητίσει με την solo παρουσία της!!
Το εκρηκτικό συγκρότημα παρουσιάζει τις επιτυχίες του καθώς και διασκευές ελληνικών και ξένων τραγουδιών, σε έναν ανανεωμένο χώρο για να διασκεδάζουμε αληθινά και να περάσουμε αξέχαστες στιγμές κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Ο dj Κωνσταντίνος Βούλγαρης σε ένα μοναδικό dj set θα κρατά ανεβασμένα τα vibes!
Το Gotham μεταμορφώθηκε σε σκηνικό από film neo-noir. Επιβλητικό, ιδιαίτερο κι αισθησιακό, σε κάθε γωνιά κρύβει ένα καλά κρυμμένο μυστικό διασκέδασης. Ένας ιδιαίτερα σκηνοθετημένος χώρος που αποπνέει τη διαχρονική γοητεία του Guzel με την υπογραφή του Γιάννη Μωράκη και την ανατρεπτικότητα του H.O.P.E. bar (Γιώργος Μαυρούλιας, Τίτος Αντύπας, Γιάννης Καγιούλης, Μάκης Ρούσσος).




Πηγή : mtvgreece.gr

Τα οφέλη για την ελληνική παραγωγή από το νέο deal της Philip Morris

Ένα ακόμη deal έρχεται να προστεθεί στη λίστα των πρόσφατων μεγάλων επενδύσεων από ισχυρούς πολυεθνικούς ομίλους αλλά και υγιείς ελληνικές επιχειρήσεις που ενισχύουν την παρουσία της στη χώρα μας και δίνουν ένα θετικό στίγμα για την επόμενη ημέρα. Έτσι μετά τις Hewlett Packard, Henkel, P&G, Sunlight, οι οποίες είτε επαναπάτρισαν γραμμές παραγωγής ή ενίσχυσαν την παρουσία τους στην αγορά, χθες η Philip Morris Παπαστράτος -η οποία σημειωτέον εγκαινίασε στις αρχές Δεκεμβρίου τη νέα γραμμή παραγωγής στον Ασπρόπυργο- «ξαναχτύπησε».

Ο λόγος για τη συμφωνία που βρίσκεται στα σκαριά και αποκάλυψε ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης Α. Τσαυτάρης, βάσει της οποίας η Philip Morris θα αγοράζει το 50% της ελληνικής παραγωγής καπνών.

Σήμερα η ελληνική παραγωγή καπνών κάθε άλλο παρά στην ακμή της βρίσκεται. Από 110 εκατομμύρια κιλά το 2005, πλέον η παραγωγή έχει περιοριστεί στα 26 εκατ. κιλά (ποσότητες που κατευθύνθηκαν σε μεταποιητικές μονάδες) ως αποτέλεσμα της αποσύνδεσης των επιδοτήσεων από την παραγωγή. Ταυτόχρονα οι αγρότες που ασχολούνται με την παραγωγή καπνού έχουν περιοριστεί από τις 50 χιλιάδες το 2005 στις 15 χιλιάδες.

Ακόμη και με μειωμένη παραγωγή ωστόσο, τα καπνά συνεχίζουν να συνεισφέρουν σημαντικά στην ελληνική οικονομία και οι εξαγωγές (από τις επιχειρήσεις επεξεργασίας καπνού) υπολογίζονται στα 200 εκατ. ευρώ, με τα καπνά ανατολικού τύπου να παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη ζήτηση, ιδιαίτερα από τις μεγάλες πολυεθνικές.

Η συμφωνία ωστόσο δίνει νέα ώθηση και στην ίδια την πολυεθνική, η οποία μέσα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την ελληνική οικονομία έχει εξαπολύσει μια επενδυτική… επίθεση φιλίας, όπως φάνηκε και με την τελευταία επένδυση στον Ασπρόπυργο. Συνολικά η Philip Morris Παπαστράτος έχει επενδύσει στην Ελλάδα ποσό της τάξης των 800 εκατ. ευρώ, ενώ η τελευταία επενδυτική απόφαση ελήφθη σε μια περίοδο που η εταιρεία για πρώτη φορά εμφανίζει ζημιές στη χώρα μας. Ωστόσο όπως είχε τονίσει το Δεκέμβριο η διοίκηση της Παπαστράτος υπάρχει πίστη στην ελληνική αγορά και οι επενδύσεις γίνονται για να ενισχυθεί η θέση της εταιρείας την επόμενη μέρα.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Philip Morris Παπαστράτος κ. Νικήτας Θεοφιλόπουλος δήλωσε ότι με η εταιρεία με την πρότασή της ελπίζει να βοηθήσει τους Έλληνες καπνοκαλλιεργητές «που πλήττονται από την οικονομική κρίση και με τους οποίους μας συνδέουν ιστορικοί δεσμοί».

«Προσπαθούμε να ενισχύσουμε την προβλεψιμότητα για τον κλάδο της καπνοκαλλιέργειας που απασχολεί 15.000 καλλιεργητές και 12.000 εργάτες και που αποτελεί έναν ισχυρό πυλώνα της ελληνικής αγροτικής οικονομίας» προσέθεσε, διευκρινίζοντας ότι η συνολική πρόταση θα υποβληθεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τις επόμενες ημέρες «και ευελπιστούμε ότι θα προχωρήσουμε άμεσα με την υλοποίησή της».




Πηγή : capital.gr

ΣΔΟΕ: Διεξάγει έρευνα για εικονικά τιμολόγια ύψους 300 εκατ. ευρώ

ΣΔΟΕ: Διεξάγει έρευνα για εικονικά τιμολόγια ύψους 300 εκατ. ευρώ

Εκτεταμένη έρευνα διεξάγει το ΣΔΟΕ Αττικής, για την αποκάλυψη κυκλώματος εικονικών τιμολογίων τύπου «carusel», στην οποία εμπλέκονται πολλές μεγάλες επιχειρήσεις που ασχολούνται με εμπόριο ηλεκτρικών συσκευών.

Πρόκειται για εικονικά τιμολόγια ύψους 300.000.000 ευρώ και η ζημία του Δημοσίου από τον ΦΠΑ αγγίζει τα 70.000.000 ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Ηδη, έχουν προσέλθει και καταβάλλει τον ΦΠΑ, μαζί με τα πρόστιμα, οι μισές και πλέον επιχειρήσεις και ένα μεγάλο μέρος έχει ζητήσει συμβιβασμό με το υπουργείο Οικονομικών.

Αιτία του ελέγχου στάθηκε η ξαφνική εμπορική γιγάντωση της εκδότριας εταιρείας, της οποίας ο τζίρος μετεβλήθη από 300.000 ευρώ σε 300.000.000 ευρώ.

Τα πρόστιμα ανέρχονται στο διπλάσιο των συναλλαγών.

Εντατικοί έλεγχοι τον Ιανουάριο

Κατά τους ελέγχους του ΣΔΟΕ στην αγορά τον Ιανουάριο διαπιστώθηκαν μεταξύ άλλων και οι ακόλουθες υποθέσεις:

• Διαπιστώθηκε ότι δέκα επιχειρήσεις στην περιοχή της Αττικής εξέδωσαν εικονικά τιμολόγια ύψους 42.500.000 ευρώ, προκειμένου να καλύψουν ανύπαρκτες συναλλαγές, με αποτέλεσμα να απολέσει το Δημόσιο έσοδα από ΦΠΑ ύψους 9.800.000 ευρώ. Τα πρόστιμα ανέρχονται στο διπλάσιο των συναλλαγών.

Πρόκειται για επιχειρήσεις Μεταλλικών Κατασκευών και Αλουμινίου, Εμπορίου Σιδήρου, εργασίες επιχωματώσεων, εμπόριο Ξυλείας και επιχείρηση ιατρικών υπηρεσιών.

• Εικονικά τιμολόγια ύψους 27.000.000 ευρώ, έλαβαν 16 επιχειρήσεις προκειμένου να καλύψουν συναλλαγές για τις οποίες δεν κατείχαν νόμιμα φορολογικά και τελωνειακά έγγραφα.

Πρόκειται για τρεις εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών, μια εταιρεία κατασκευής ψυκτικών μηχανημάτων, επιχείρηση εμπορίας και επισκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών, επιχείρηση εμπορίας ανταλλακτικών, έναν πολιτικό μηχανικό, ένα εστιατόριο πολυτελείας και μια επιχείρηση εμπορίας χρωμάτων.

• Το ΣΔΟΕ Ηπείρου αποκάλυψε υπόθεση εικονικών αγορών αγροτικών προϊόντων (κρεμμύδια), ύψους 1.403.000 ευρώ από αγρότες της Θήβας.

Ο εκδότης των εικονικών τιμολογίων ήταν οπωροπωλείο στην Πρέβεζα.

• Σε 16 φαρμακεία, τα οποία ελέγχθηκαν από το ΣΔΟΕ Π.Δ. Πελοποννήσου, διαπιστώθηκε ότι, δημιουργούσαν τις προϋποθέσεις σε φαρμακευτική επιχείρηση - φαρμακαποθήκη να σχηματίζει απόθεμα φαρμάκων ώστε, είτε απευθείας είτε μέσω Κύπρου, να πραγματοποιεί αποστολές-εξαγωγές φαρμάκων προς τη Γερμανία.

Επίσης, ορισμένα από τα ελεγχθέντα φαρμακεία εξήγαγαν τα φάρμακα στην Γερμανία χωρίς να έχουν πραγματοποιήσει τις αντίστοιχες αγορές. Ερευνάται η προέλευση των φαρμάκων για τα οποία δεν υπήρξαν παραστατικά.

Η υπόθεση κοινοποιήθηκε και στο υπουργείο Υγείας για τις δικές του έρευνες

* Τέλος από το ΣΔΟΕ ΠΔ Αττικής συνελήφθησαν τρεις ιταλοί υπήκοοι για παράνομη διακίνηση 1.400.000 τσιγάρων.

Οι διαφυγόντες δασμοί και λοιποί φόροι ανέρχονται στο ποσό των 232.436 ευρώ.

Από τους συλληφθέντες επ' αυτοφώρω, ο ένας συνελήφθη στο χώρο μεταφόρτωσης στην περιοχή Ασπροπύργου, ενώ οι άλλοι δύο σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών κατά την ώρα της διαφυγής τους.




Πηγή : tovima.gr

Σου περισσεύουν 20 ευρώ; Πας στης Eurovision τον ελληνικό τελικό

eurosong2013.JPG



Διαθέσιμα από σήμερα και έναντι 20 ευρώ είναι τα «μαγικά» χαρτάκια για τον ελληνικό τελικό της Eurovision, με κάποιους να παραπονιούνται πως η τιμή είναι ακριβούτσικη για τις μέρες που ζούμε κι άλλους να λένε ότι οι εκπλήξεις που θα έχει το event αξίζουν τα χρήματα αυτά!
Όπως σας έχουμε ήδη γράψει, το «Εurosong 2013 - A Mad Show» θα γίνει την Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου, στο «Gazi Music Hall» (Ιερά Οδός 7 – 11) και θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΤ1.
Με παρουσιαστές την Δέσποινα Βανδή και τον Γιώργο Καπουτζίδη, ο ελληνικός τελικός, σε σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού, υπόσχεται πολλές εκπλήξεις, ενώ θα κορυφωθεί με την επιλογή του τραγουδιού που θα στείλουμε τον Μάιο στο Μάλμε της Σουηδίας!
Στη σκηνή θα δούμε έξι νικητές της Εurovision, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τα τραγούδια, που νίκησαν στο διαγωνισμό σε ολοκαίνουργια ντουέτα με δημοφιλείς νέους Έλληνες τραγουδιστές: Dima Bilan, Ruslana, Alexander Rybak, Marija Serifovic, Βίκυ Λέανδρος και Έλενα Παπαρίζου θα «συναντήσουν» τους Demy, Vegas, Ήβη Αδάμου, Ελευθερία Ελευθερίου, Κώστας Μαρτάκης, MEΛΙSSES και Ελένη Φουρέιρα.
Τα εισιτήρια προπωλούνται από τα καταστήματα «Γερμανός» και από την ιστοσελίδα boxoffice.gr.




Πηγή : star.gr

Δύσκολες στιγμές για τον Θέμη Αδαμαντίδη

Δύσκολες στιγμές  για τον Θέμη Αδαμαντίδη

Ο γνωστός τραγουδιστής Θέμης Αδαμαντίδης περνά δύσκολες ώρες. Ο τραγουδιστής συντετριμμένος από το θάνατο του πατέρα του, καθώς έφυγε από τι ζωή πρίν λίγες μέρες.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού «Λοιπόν», ο πατέρας του Θέμη Αδαμαντίδη, Αντώνης, έφυγε από τη ζωή την περασμένη Κυριακή.
Ο τραγουδιστής βρέθηκε από την πρώτη στιγμή κοντά στη μητέρα του για να την στηρίξει.



Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ