1

Θεσσαλονίκη...

2

Η Πάργα, το μικρό θαύμα του Ιονίου...

3

Ναύπλιο, love is in the air...

4

Αθήνα, το λίκνο του πολιτισμού....

5

Δήλος, εκεί που το Φως βρήκε το σπίτι του...

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

"Νοικιάζει" το στήθος της για θηλασμό σε gay ζευγάρια!

"Νοικιάζει" το στήθος της για θηλασμό σε gay ζευγάρια! Τι σκέφτηκε μια Γαλλίδα για να ζήσει

Μια Γαλλίδα σκέφτηκε έναν πολύ περίεργο τρόπο για να κερδίσει χρήματα. Έβαλε αγγελία για να θηλάζει τα μωρά των gay ζευγαριών με αμοιβή 100 ευρώ την ημέρα.
Η αγγελία αναφέρει: "Είμαι μια νέα μητέρα, απόλυτα υγιής, εκπαιδευόμενη νοσοκόμα 29 ετών και νοικιάζω το στήθος μου για θηλασμό".
Η γυναίκα μένει κοντά στο Παρίσι, μπορεί να μετακινηθεί και υπόσχεται ότι μπορεί να θηλάζει το μωρό δέκα φορές την ημέρα.
Οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας, στην οποία δημοσιεύτηκε η πρωτότυπη αγγελία, δηλώνουν ότι είναι γνήσια και απόλυτα νόμιμη.
Μάλιστα, η γυναίκα έχει δεχθεί περισσότερες από 12 απαντήσεις, από τις οποίες όμως μόνο οι έξι είναι σοβαρές.






Πηγή : thebest.gr

Να μην κυκλοφορήσει η ταινία «Λάβλεϊς», ζήτησε η εταιρεία παραγωγής

Να μην κυκλοφορήσει η ταινία «Λάβλεϊς», ζήτησε η εταιρεία παραγωγής Η ταινία του 1972 έγινε μια από τις εμπορικότερες του είδους

Η εταιρεία παραγωγής που έχει τα δικαιώματα της ταινίας «Βαθύ Λαρύγγι» κατέθεσε αγωγή, ζητώντας να σταματήσει η διανομή της ταινίας «Λάβλεϊς» («Lovelace») - της βιογραφικής ταινίας της πορνοστάρ Λίντα Λάβλεϊς - η οποία πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα.
Η «Arrow Productions Ltd», ιδιοκτήτρια των δικαιωμάτων της ταινίας του 1972, κατέθεσε αγωγή για τα δικαιώματα ζητώντας 10 εκατομμύρια δολάρια στο αμερικανικό περιφερειακό δικαστήριο του Μανχάταν κατά των παραγωγών της ταινίας με πρωταγωνίστρια την Αμάντα Σέιφριντ και της εταιρείας διανομής της, «Weinstein Company». Σύμφωνα με τη δικογραφία, η εταιρεία παραγωγής χρησιμοποίησε περισσότερα από πέντε λεπτά πλάνων από το «Βαθύ Λαρύγγι» χωρίς την άδεια της ιδιοκτήτριας των δικαιωμάτων, «Arrow».
Η ταινία «Λάβλεϊς» του 1972 έγινε μια από τις εμπορικότερες του είδους και έκανε τεράστιο σάλο, προκαλώντας μάλιστα τη σύγκρουση μεταξύ των συντηρητικών και των υπέρμαχων της σεξουαλικής απελευθέρωσης. Πέρα όμως από όλες αυτές τις προεκτάσεις, έκανε διάσημη, εν μια νυκτί, τη Λίντα Λάβλεϊς. Η ιστορία της πρωταγωνίστριας ενέπνευσε τους παραγωγούς του ιδιόρρυθμου «Howl», Ρομπ Επστάιν και Τζέφρι Φρίντμαν, να σκηνοθετήσουν τη βιογραφία της.
Τα αρχικά σχέδια προέβλεπαν την Κέιτ Χάτσον και τον Τζέιμς Φράνκο στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, αλλά τελικά η Αμάντα Σέιφριντ και ο Πίτερ Σάρσγκαρντ ανέλαβαν να ερμηνεύσουν τη Λίντα και το δυνάστη σύζυγο, ατζέντη και προαγωγό της Τσακ Τρέινορ. Οι δύο ηθοποιοί πλαισιώνονται από ένα πολυάστερο καστ, στο οποίο περιλαμβάνονται και οι Ντέμι Μουρ, Σάρον Στόουν, Έρικ Ρόμπερτς, Γουές Μπέντλεϊ, Χανκ Αζάρια και Έινταμ Μπρόντι.
Η ταινία έκανε πρεμιέρα τον Ιανουάριο στο κινηματογραφικό Φεστιβάλ «Sundance» και πρόκειται να βγει στους κινηματογράφους σύντομα.
Η Λίντα Λάβλεϊς, η οποία αργότερα στη ζωή της έγινε ακτιβίστρια κατά της πορνογραφίας, πέθανε σε ηλικία 53 ετών το 2002, υποκύπτοντας σε σοβαρά τραύματα που υπέστη σε τροχαίο.







Πηγή : thebest.gr

Το Sex and the City 3 θα γυριστεί στην Ελλάδα;



Φημολογείται ότι σκέφτονται να γυρίσουν την τρίτη συνέχεια της ταινίας στη Μεσσηνία

Πληθαίνουν οι φήμες που θέλουν την τρίτη και τελική συνέχεια της ταινίας Sex and the City να γυρίζεται στην Ελλάδα, είτε το Σεπτέμβριο του 2014, είτε το Μάιο του 2015. Μάλιστα λέγεται ότι τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν στον αγαπημένο προορισμό του ζεύγους Beckham, μέρος όπου έγιναν τα γυρίσματα της ταινίας «Πριν τα Μεσάνυχτα»και δεν είναι άλλο από το ξενοδοχείο Costa Navarino.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει ούτε επιβεβαιωθεί, ούτε διαψευστεί από τους ανθρώπους της παραγωγής τόσο το αν θα υπάρξει τρίτη συνέχεια της πολύ πετυχημένης σειράς που έγινε ταινία, ούτε αν τελικά η Ελλάδα θα είναι ο προορισμός των ηθοποιών.

Προς το παρόν όλα είναι υπό συζήτηση και σε θεωρητικό επίπεδο. Το μόνο βέβαιο είναι ότι αυτή τη φορά τη μερίδα του λέοντος θα έχει και πάλι η Ν.Υόρκη, πράγμα που δεν έγινε στη δεύτερη ταινία, της οποίας μεγάλο μέρος γυρίστηκε στο Άμπου Ντάμπι και για το οποίο επικρίθηκαν οι σεναριογράφοι και παραγωγοί.





Πηγή : protothema.gr

1.000 "μαϊμού" εισιτήρια σε συναυλία του Πλούταρχου

Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ έκαναν έφοδο σε συναυλία του δημοφιλή τραγουδιστή Γιάννη Πλούταρχου το βράδυ της Τετάρτης στο Εθνικό Στάδιο της Αλεξανδρούπολης και εντόπισαν 1.000 "μαϊμού" εισιτήρια με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο διοργανωτής της εκδήλωσης, σύμφωνα με το thrakitoday.com.

Ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος δήλωσε σε πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του ΑΝΤ1 ότι περίπου 1.500 εισιτήρια έφεραν σφραγίδα της εφορίας, ενώ 1.000 εισιτήρια ήταν αθεώρητα.

Μέχρι στιγμής δεν προκύπτουν ευθύνες σε βάρος του τραγουδιστή, ωστόσο ο κ. Στασινόπουλος διεμήνυσε ότι "θα ελέγξουμε το συμφωνητικό. Θα δούμε αν είχε κατατεθεί στην εφορία και αν ήταν πραγματικό".

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών

"Σε έλεγχο που πραγματοποίησε η Π.Δ. Σ.Δ.Ο.Ε.  Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδίου, διαπιστώθηκε ότι:

Σε συναυλία που διοργάνωσε ποδοσφαιρικό σωματείο με γνωστό καλλιτέχνη, είχαν εκδοθεί τουλάχιστον 916 μη νόμιμα εισιτήρια με αναγραφόμενη τιμή 15 Ευρώ.

Κατόπιν τούτου, κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθη ο εκπρόσωπος του αθλητικού σωματείου, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία και θα προσαχθεί σήμερα ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης".





Πηγή : nooz.gr

Διαθέσιμος ο Firefox 23 με... αλλαγμένο λογότυπο


newfirefox1Η Mozilla κυκλοφόρησε την έκδοση 23 του Firefox, που, πέραν των αλλαγών στα χαρακτηριστικά, έρχεται και με καινούριο λογότυπο ελαφρώς ανανεωμένο. (Αν θέλετε να δείτε τις αλλαγές στο λογότυπο του browser με τα χρόνια και να εντοπίσετε τις διαφορές, μπορείτε να ρίξετε μία ματιά σε ένα άκρως ενδιαφέρον σχετικό infographic εδώ).

Λίγο μετά αφότου ο browser προσέθεσε τη δυνατότητα ενσωμάτωσης social sites, όπως το Facebook, το Cliqz και το Mix, τώρα επεκτείνει το χαρακτηριστικό προσθέτοντας ένα κουμπί διαμοιρασμού γι' αυτά στη γραμμή εργαλείων του.
Το νέο χαρακτηριστικό συνεργάζεται με τον Facebook Messenger for Firefox, επιτρέποντας σας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Firefox team, να "δημοσιεύετε ένα ενδιαφέρον άρθρο στο προφίλ σας, να μοιράζετε μία συνταγή με τους φίλους σας ή να στέλνετε μία ιδέα για ένα δώρο με pm ή email χωρίς να πρέπει να εγκαταλείψετε την ιστοσελίδα που βρίσκεστε".
Από τη Mozilla πιστεύουν ότι αυτό το social API θα υποστηριχθεί από περισσότερες υπηρεσίες σύντομα, προσφέροντας απεριόριστες προοπτικές και δυνατότητες ενσωμάτωσης στον browser.
Όσον αφορά τώρα τις υπόλοιπες αλλαγές του update, προσφέρει mixed content blocking, ενώ εγκαταλείπει την υποστήριξη του < blink >, ενός στοιχείου το οποίο υπήρχε στις ερασιτεχνικές σελίδες των '90s.
Αλλαγμένη είναι και η έκδοση Firefox 23 for Android που μπορείτε να κατεβάσετε από το Google Play.
Μπορείτε να δείτε όλες τις αλλαγές στην έκδοση 23 του δημοφιλούς browser εδώ





Πηγή : digitallife.gr

Ιός Δυτικού Νείλου: χάρτης με τις επικίνδυνες περιοχές

Ιός Δυτικού Νείλου: χάρτης με τις επικίνδυνες περιοχές
Τον «χάρτη» με τις επικίνδυνες περιοχές για τη μετάδοση του ιού του Δυτικού Νείλου δημοσιοποίησε το ΚΕΕΛΠΝΟ.
Σύμφωνα με τον «χάρτη» οι επικίνδυνες περιοχές είναι οι εξής:
Αττική: Σπάτα, Παιανία, Μαρκόπουλο, Παλλήνη, Πικέρμι, Ηράκλειο, Μαρούσι, Χαλάνδρι, Βριλήσσια και Πεντέλη.
Θεσσαλονίκη: Μενεμένη-Αμπελόκηποι, Εύσμος-Κορδελιό, Ωραιόκαστρο και 1ο δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Θεσσαλονικέων.
Θράκη: Δήμος Ξάνθης, Τοπείρου και Αβδήρων
Ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται μέσω του τσιμπήματος των απλών κουνουπιών και στην πλειονότητα των περιπτώσεων οι ασθενείς παραμένουν ασυμπτωματικοί, δηλαδή δεν παρουσιάζουν κάποιο σύμπτωμα ή έχουν ήπια συμπτωματολογία και δεν χρειάζονται ιατρική βοήθεια.
Συνήθως οι πιο σοβαρές εκδηλώσεις της νόσου εμφανίζονται σε ηλικιωμένα άτομα και ανοσοκατεσταλμένους (με προβλήματα στο ανοσοποιητικό) ασθενείς.
Τα μέτρα προστασίας από τα κουνούπια περιλαμβάνουν τόσο τη χρήση εντομοαπωθητικών ουσιών, σητών, κουνουπιέρων κ.λπ., όσο και την αποφυγή λιμναζόντων νερών σε αυλές και μπαλκόνια (γλάστρες κ.λπ.). Συστήνεται επίσης το πότισμα των φυτών και του γρασιδιού να γίνεται κατά τις πρωινές ώρες. Επίσης, συστήνονται συστηματικές κουνουποκτονίες στις περιοχές, απομάκρυνση λιμναζόντων υδάτων καικαθαρισμός αγωγών ομβρίων υδάτων.





Πηγή : econews.gr

Το κακάο βοηθάει στη διατήρηση της μνήμης υποστηρίζουν αμερικανοί ερευνητές

Το κακάο βοηθάει στη διατήρηση της μνήμης υποστηρίζουν αμερικανοί ερευνητές
Η κατανάλωση δύο φλιτζανιών ζεστής σοκολάτας - κακάο κάθε ημέρα, μπορεί να βοηθήσει τους ηλικιωμένους να διατηρήσουν πιο υγιή τη μνήμη τους και γενικότερα τον εγκέφαλό τους, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το ρόφημα του κακάο συσχετίζεται με την υγεία των αγγείων του αίματος.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την ιρανικής καταγωγής νευρολόγο Φαρζανέχ Σορόντ της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Neurology» της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας, σύμφωνα με το ΒΒC, μελέτησαν 60 ανθρώπους με μέση ηλικία 73 ετών, που δεν είχαν άνοια.

Οι εθελοντές έπιναν δύο φλιτζάνια ζεστού κακάο καθημερινά επί 30 μέρες και δεν κατανάλωναν σοκολάτα σε οποιαδήποτε άλλη μορφή στη διάρκεια αυτού του μήνα.

Παράλληλα, υποβάλλονταν σε μνημονικά και νοητικά τεστ, ενώ μέσω υπερήχων καταγραφόταν η ποσότητα του αίματος που κυκλοφορούσε στον εγκέφαλό τους. Εξάλλου, η απεικόνιση του εγκεφάλου των εθελοντών με τομογραφία έδειξε ότι όσοι είχαν ήδη πριν την έναρξη της μελέτης μειωμένη κυκλοφορία αίματος στον εγκέφαλό τους, ήταν επίσης πιο πιθανό να εμφανίζουν εγκεφαλικές βλάβες.

Η μελέτη έδειξε ότι, μετά από έναν μήνα κατανάλωσης κακάο, είχε βελτιωθεί κατά μέσο όρο κατά 8,3% η κυκλοφορία του αίματος στον εγκέφαλο των εθελοντών εκείνων (18 άτομα) που στο ξεκίνημα της έρευνας είχαν μειωμένη ροή αίματος (μια ένδειξη πιθανής προϊούσας άνοιας και Αλτσχάιμερ).

Αντίθετα, δεν φάνηκε να βελτιώνεται ανάλογα η κυκλοφορία του αίματος σε όσους εξ αρχής δεν είχαν τέτοια προβλήματα.

Ακόμα, οι άνθρωποι με μειωμένη κυκλοφορία αίματος στον εγκέφαλο εμφάνισαν βελτιωμένη επίδοση στα τεστ μνήμης μετά τη συστηματική κατανάλωση κακάο, ενώ πάλι ήταν μικρότερη η ωφέλεια σε όσους η κυκλοφορία του αίματος εξαρχής ήταν φυσιολογική.

Οι ερευνητές είχαν χωρίσει τους εθελοντές σε δύο ομάδες, από τις οποίες η μία έπινε κακάο πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες (φλαβονόλες) και η άλλη χωρίς αυτές, αλλά δεν υπήρξαν διαφορές στην εικόνα των δύο ομάδων μετά το πείραμα.

«Περισσότερες έρευνες απαιτούνται για να αποδείξουμε ότι υπάρχει όντως σχέση ανάμεσα στο κακάο, στα προβλήματα της κυκλοφορίας του αίματος και στην έκπτωση των νοητικών λειτουργιών. Όμως η εν λόγω μελέτη αποτελεί ένα σημαντικό πρώτο βήμα που θα καθοδηγήσει τα επόμενα», δήλωσε ο Πολ Ρόζενμπεργκ της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς σε ξεχωριστό άρθρο γνώμης στο ίδιο ιατρικό περιοδικό.




Πηγή : tanea.gr

Τα δελφίνια ίσως έχουν την καλύτερη μνήμη στο ζωικό βασίλειο (Vid)



Την καλύτερη κοινωνική μνήμη μετά από τον άνθρωπο ενδέχεται να έχουν τα δελφίνια, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας μελέτης που αποκαλύπτει ότι τα συμπαθή θηλαστικά μπορούν να αναγνωρίσουν τα σφυρίγματα συντρόφων τους ακόμη και μετά από 20 χρόνια.
Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Σικάγο συνέλεξαν δεδομένα από 56 ρινοδέλφινα, τα οποία ζουν σε έξι εγκαταστάσεις, στις Ηνωμένες Πολιτείες και στις Βερμούδες. Αρχικά αναπαρήγαγαν σφυρίγματα από θηλαστικά που δεν τους ήταν γνωστά για να διαπιστώσουν ότι τα δελφίνια μετά από λίγο βαρέθηκαν και άρχισαν να περιεργάζονται το υποβρύχιο ηχείο, από το οποίο έβγαιναν οι ήχοι.
Τότε οι επιστήμονες άρχισαν να παίζουν τα σφυρίγματα παλιών συντρόφων τους, τους οποίους είχαν χάσει έως και δύο δεκαετίες νωρίτερα, και είδαν ότι τα δελφίνια άλλαξαν αυτόματα συμπεριφορά, δείχνοντας να αναγνωρίζουν τους ήχους. Προσεγγίζοντας κι άλλο το ηχείο, κάποια σφύριξαν το “όνομά” τους περιμένοντας... ανταπόκριση από το μηχάνημα.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση δύο θηλυκών δελφινιών, της Άλι και της Μπέιλι, που κάποτε ζούσαν μαζί στα Φλόριντα Κις. Η Μπέιλι φιλοξενείται πλέον σε εγκατάσταση στις Βερμούδες, όμως όταν άκουσε από το ηχείο το κάλεσμα της Άλι, ανταποκρίθηκε άμεσα παρότι τα δύο θηλαστικά ζούσαν χωριστά επί 20,5 χρόνια.

«Όταν το κάλεσμα τους είναι οικείο, τα δελφίνια είναι πιθανότερο να προσεγγίσουν τα ηχεία για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα”, δήλωσε στο BBC ο επκεφαλής της ερευνητικής ομάδας Δρ. Τζέισον Μπρακ. “Θα διατηρήσουν την επαφή με το ηχείο, ενώ αν το κάλεσμα δεν τους είναι οικείο, τότε είναι πιθανότερο να αγνοήσουν αυτό που παίζω. Ο εντοπισμός τόσο μακροπρόθεσμης μνήμης είναι πρωτοφανής στη μελέτη της συμπεριφοράς των ζώων».

Για να βεβαιωθούν ότι τα συμπεράσματά τους είναι σωστά, οι ερευνητές αναπαρήγαγαν ήχους άγνωστων μεταξύ τους δελφινιών, αλλά ίδιου φύλου και ηλικίας. Όπως γράφουν στην επιθεώρηση Proceedings of the Royal Society B, τα ρινοδέλφινα αδιαφόρησαν.


Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι τα αποτελέσματα της μελέτης τους υπογραμμίζουν τη βαθιά και ουσιαστική σχέση ανάμεσα στα δελφίνια, καθώς και το ότι πρόκειται για ευφυή ζώα που επικοινωνούν με περίπλοκο τρόπο και είναι ικανά για πνευματικές διεργασίες υψηλού επιπέδου.

Επόμενος στόχος του Μπρακ και της ομάδας του είναι να διαπιστώσουν κατά πόσο ένα κάλεσμα φέρνει στο νου των δελφινιών την εικόνα των παλιών συντρόφων τους. Επιπλέον επισημαίνουν ότι ελέφαντες και χιμπατζήδες πιστεύεται ότι έχουν ανάλογες ικανότητες, όμως αυτό δεν έχει ακόμη διαπιστωθεί με εκτενείς έρευνες.






Πηγή : naftemporiki.gr

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

10 πράγματα που ενδυναμώνουν τον εγκέφαλο

Φωτογραφία για 10 πράγματα που ενδυναμώνουν τον εγκέφαλο
Διαβάστε δέκα πράγματα που πρέπει να κάνετε αν θέλετε να ενδυναμώσετε τον εγκέφαλό σας.

Πιείτε καφέ

Φυσικά, η συνεχής έλλειψη ύπνου και η υπερβολική κατανάλωση καφέ δεν είναι θετικά για τον οργανισμό, αλλά η βραχυπρόθεσμη επίδραση της καφεΐνης σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, αυξάνει την ενέργεια, βοηθά στη συγκέντρωση και βελτιώνει τη λογική σκέψη ή το χρόνο αντίδρασης

Επιτρέψτε στον εαυτό σας λίγο κρασί

Οι επιπτώσεις του αλκοόλ είναι τόσο θετικές όσο και αρνητικές. Πρόσφατες έρευνες Νορβηγών επιστημόνων υποστηρίζουν ότι οι άνθρωποι που πίνουν κρασί με μέτρο έχουν κατά μέσο όρο καλύτερη απόδοση στα τεστ γνωστικής λειτουργίας από εκείνους που απέχουν από το αλκοόλ, με τις γυναίκες να υπερέχουν.

Αφεθείτε στις αχτίδες του ήλιου

Η υπερβολική έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία είναι επιβλαβής για τον οργανισμό και το δέρμα, αλλά η βιταμίνη D που λαμβάνεται από τον ήλιο είναι χρήσιμη για τον εγκέφαλο, καθώς επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης των εγκεφαλικών κυττάρων. Επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι οι λουόμενοι ως εθελοντές τα έχουν καταφέρει καλύτερα σε διάφορες εργασίες από εκείνους που δεν κολυμπούν καθόλου.

Αφήστε ελεύθερες τις σκέψεις σας

Όπως αποδείχθηκε κατά τη διάρκεια πρόσφατων μελετών, μερικές φορές είναι καλύτερο να απελευθερώσει κάποιος τις σκέψεις του να σκεφτεί κάτι άσχετο και κατόπιν να ασχοληθεί με την επίλυση ενός προβλήματος ή να επιστρέψει στην εργασία του.

Σκεφτείτε φωναχτά

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όταν ο άνθρωπος μιλά φωναχτά με τον εαυτό του μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ τη νοημοσύνη του. Άλλωστε ο διάλογος ποτέ δεν έβλαψε κανέναν.

Χορέψτε

Ο χορός απαιτεί ακριβή ψυχοκινητικό συντονισμό, κάτι που ενισχύει την προσοχή και έχει θετική επίδραση στον προσανατολισμό στο χώρο. Η εκμάθηση νέων βήματα στο χορό κάνει επίσης τη διαδικασία της σκέψης πιο ευέλικτη.

Φροντίστε τη διατροφή σας

Η ποιότητα των τροφίμων έχει μεγάλο αντίκτυπο τόσο στον εγκέφαλο όσο και σε όλο το σώμα, μειώνοντας την κούραση και βελτιώνοντας τη διανοητική προσπάθεια.

Παίξτε «Tetris»

Ενδιαφέροντα αποτελέσματα προέκυψαν από τους επιστήμονες που μελέτησαν τη λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού «Tetris»: Αύξηση της ποσότητας της φαιάς ουσίας, βελτίωση στην ικανότητα επίλυσης προβλημάτων σχετικά με τη χωρική σκέψη καθώς και αύξηση της συνολικότερης πνευματικής απόδοσης.

Γυμναστείτε

Η φυσική αγωγή δεν θα αυξήσει το επίπεδο του δείκτη νοημοσύνης αλλά θα βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος, επιτρέποντας στον εγκέφαλο να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά.

Μην τρώτε όλο σας το φαγητό.





Πηγή : newsnow.gr

Από τη Δευτέρα λειτουργεί η Μονάδα Τεχνητού νεφρού στο νέο νοσοκομείο Αγρινίου

Φωτογραφία για Από τη Δευτέρα λειτουργεί η Μονάδα Τεχνητού νεφρού στο νέο νοσοκομείο
Από αύριο Δευτέρα 5 Αυγούστου η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού θα λειτουργεί στο νέο χώρο του νοσοκομείου Αγρινίου. Με καινούργιο εξοπλισμό και με δυνατότητες να παρέχει υπηρεσίες περισσότερες από ότι μέχρι σήμερα, αν υπάρξει παράλληλη βοήθεια στην αύξηση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. «Τότε θα μπορέσει να λειτουργήσει σαν τμήμα με δυνατότητες ελέγχου των ασθενών που αντιμετωπίζουν νεφρικά νοσήματα», αναφέρει στο AgrinioNet.gr ο διευθυντής της Μονάδας Τεχνητού νεφρού Νίκος Γερμανός, και συνεχίζει « αυτό σημαίνει την ανάπτυξη της νεφρολογικής κλινικής καθώς επίσης και ενός ξεχασμένου για μας τρόπου αντιμετώπισης της χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας που είναι η χρόνια περιτοναϊκή κάθαρση. Ήδη στα μεγάλα νοσοκομεία παράλληλα με την αιμοκάθαρση λειτουργεί και τμήμα περιτοναϊκής κάθαρσης το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον ασθενή να κάνει τη θεραπεία του εκτός του νοσοκομείου αφού προηγουμένως έχει γίνει η κατάλληλη εκπαίδευση».

Ο καινούργιος εξοπλισμός έχει ως πλέον σύγχρονος έχει ανάγκη και αναλόγου ποιότητας αναλώσιμου υλικού και επομένως θα υπάρξει πρόβλημα κόστους το οποίο όπως υποστηρίζει ο κ. Γερμανός «πρέπει να αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα». Η ΔΕΠΑΝΟΜ είναι αυτή που προχώρησε πάντως τη επιλογή των μηχανημάτων χωρίς να ερωτηθεί κανείς από τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού με αποτέλεσμα παρόλο που τα μηχανήματα είναι τελευταίας τεχνολογίας τα αναλώσιμα υλικά που χρειάζονται έχουν μεγάλο κόστος.

Ερωτηθείς ο κ. Γερμανός πως αντιμετωπίζουν οι ασθενείς τη μετακίνηση στον καινούργιο χώρο απαντά «με πολύ μεγάλη αισιοδοξία, γιατί αναμένουν πως θα βελτιωθούν οι συνθήκες θεραπείας τους και επομένως θα υπάρξει και καλύτερη προοπτική για τη ζωή τους».

Σχετικά με την εκπαίδευση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα νέα μηχανήματα ο Διευθυντής της Κλινικής αναφέρει «επειδή δεν έχει γίνει εκπαίδευση στα νέα μηχανήματα θα κάνουμε χρήση αρχικά των μηχανημάτων που έχουμε στη Μονάδα με επιλογή των μηχανημάτων που αγοράστηκαν την τελευταία 5ετία. Βαθμιαία και ανάλογα των οικονομικών μας θα αυξήσουμε τη χρήση των νέων μηχανημάτων. Η εκπαίδευση θα γίνει στο χώρο της Μονάδας από εξειδικευμένους τεχνικούς και με την πάροδο του χρόνου θα είμαστε σε θέση να χρησιμοποιήσουμε όλο και περισσότερα μηχανήματα από τον καινούργιο εξοπλισμό».

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι τα καινούργια μηχανήματα όπως και όσα από τα παλιά χρησιμοποιούνται, θα έχουν τη δυνατότητα παραλλαγών αιμοκάθαρσης όπως αιμοδιήθηση on line η οποία ελαχιστοποιεί επιπλοκές που παρουσιάζει η χρόνια αιμοκάθαρση. Υπάρχει ωστόσο και η εκκρεμότητα της βελτίωσης της επεξεργασίας του νερού με σύστημα on line η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο.

Σήμερα οι ασθενείς που εξυπηρετούνται από τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού φθάνουν περίπου τους 90 και ο κ. Γερμανός υπόσχεται « ότι θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε και τους εκτός Αγρινίου ασθενείς που θέλουν να έρθουν να δουν την πατρίδα τους το καλοκαίρι και λόγω της μετακίνησης και των προβλημάτων δεν μπορούν. Βέβαια τίποτα δεν μπορεί να γίνει ακόμη και με τη θέληση των γιατρών αν δεν υπάρξει αρκετό νοσηλευτικό προσωπικό. Εμείς πρέπει να αποκτήσουμε τα νέα δεδομένα δηλαδή 5 νοσηλευτές για την αιμοκάθαρση και 3 για την περιτοναϊκή».





Πηγή : newsnow.gr

Βανδή – Καπουτζίδης κάνουν μαζί βουτιές!


Μετά την πολύ πετυχημένη συνεργασία τους στον ελληνικό τελικό της Eurovision, η Δέσποινα Βανδή και ο Γιώργος Καπουτζίδης – που ως τότε ήταν απλώς γνωστοί – φαίνεται ότι έγιναν πολύ καλοί φίλοι.

Δεν είναι λίγες οι φορές που και οι δύο πλευρές μέσα από συνεντεύξεις τους έχουν δηλώσει ότι ταίριαξαν τόσο που θα μπορούσαν να κάνουν παρέα και εκτός δουλειάς. Έτσι και έγινε!

Ο ηθοποιός και η τραγουδίστρια συναντήθηκαν και απόλαυσαν μαζί τον ήλιο και τη θάλασσα, ανεβάζοντας μάλιστα και μια κοινή φωτογραφία τους στο Instagram.





Πηγή : protothema.gr

To ΒΒC πήρε ταξί σε Αθήνα-Τόκιο

Φωτογραφία για To ΒΒC πήρε ταξί σε Αθήνα-Τόκιο
Ένα διαφορετικό ρεπορτάζ αποφάσισε να κάνει το BBC προκειμένου να συγκρίνει τις υπηρεσίες, τις συνθήκες αλλά και το κόστος μιας διαδρομής στην Αθήνα και το Τόκιο.

Και παρά τις κατηγορίες που ακούγονται κατά καιρούς για τους Έλληνες οδηγούς ταξί, ο ανταποκριτής του βρετανικού καναλιού έμεινε ευχαριστημένος.

Ο ανταποκριτής του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου στην Ελλάδα, Mάρκ Λόουεν φάνηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τις υπηρεσίες των αθηναϊκών ταξί και σχολιάζει πόσο εύκολα και γρήγορα βρήκε μέσω κινητού τηλεφώνου ένα ταξί για να πάει στην παραλία. Μάλιστα βρήκε... λογικά τα 13 ευρώ με απόδειξη που πλήρωσε για να διανύσει τα μόλις 10 χιλιόμετρα της διαδρομής.

Ίσως εμάς μας φαίνεται υπερβολικό το ποσό όμως για την ίδια διαδρομή ο ο συνάδελφός του πλήρωσε 40 ευρώ. Βέβαια στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου εντύπωση προκαλεί και η σύγχρονη τεχνολογία των ταξί αφού ακόμη και οι πόρτες ανοιγοκλείνουν μόνες τους!






Πηγή : newsnow.gr

Τρεις καφέδες την ημέρα, την αυτοκτονία κάνουν πέρα

Η καφεΐνη περιορίζει ως και 50% τις αυτοκτονικές τάσεις, υποστηρίζουν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ
Η καφεΐνη περιορίζει ως και 50% τις αυτοκτονικές τάσεις, υποστηρίζουν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ


Διαιτολόγοι και ψυχολόγοι του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ μετά από μακροχρόνιες έρευνες διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι, που πίνουν από 2 έως 4 φλυτζάνια φυσικού καφέ την ημέρα, είναι λιγότερο επιρρεπείς σε τάσεις αυτοκτονίας από αυτούς που δεν καταναλώνουν αυτό το ρόφημα.

Σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο "WorldJournalofBiologicalPsychiatry", οι ερευνητές ανέλυσαν την κατανάλωση καφέ περίπου 200.000 ατόμων, μέσα σε διάστημα μιας 20ετίας.

Είδαν λοιπόν ότι, άνδρες και γυναίκες που κατανάλωναν 400 mg καφεΐνης την ημέρα – ποσότητα που αντιστοιχεί σε περίπου τρία φλιτζάνια καφέ – αντιμετώπιζαν, στατιστικά, 50% μικρότερο κίνδυνο αυτοκτονίας συγκριτικά με άλλους.             

Όπως διαπιστώθηκε, η καφεΐνη όχι μόνο διεγείρει το κεντρικό νευρικό σύστημα, αλλά λειτουργεί και ως αντικαταθλιπτικό. Η καφεΐνη επιταχύνει την παραγωγή νευροδιαβιβαστών στον εγκέφαλο, τέτοιων όπως η ντοπαμίνη και η σεροτονίνη, που αποτελούν ορμόνες ευτυχίας.






Πηγή : prismanews.gr

Φάουλερ Για Ολυμπιακό: "Μίλαγαν πολύ αντί να παίξουν μπάλα"



Αναμφισβήτητα, ο Ρόμπι Φάουλερ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του φιλικού της Λίβερπουλ με τον Ολυμπιακό μετά τον Στίβεν Τζέραρντ που ήταν και το τιμώμενο πρόσωπο.
Στα 38 του χρόνια φόρεσε ξανά τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας και ''πολιορκήθηκε'' μετά τον αγώνα από τα αγγλικά Μέσα.



"Επίσημα δεν έχω αποσυρθεί αλλά αυτό το 20λεπτο στο φιλικό με τον Ολυμπιακό προς τιμήν του Τζέραρντ, νομίζω  οτι ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι. Θα το θυμάμαι για όλη μου τη ζωή.
Δεν υπάρχει και πολλά καλύτερα πράγματα από το να φοράς την κόκκινη φανέλα και να παίζεις για την Λίβερπουλ. Είναι απίστευτο αυτό που συμβάινει όταν μπαίνεις στο Άνφιλντ. Δεν περιγράφεται με λέξεις. Είμαι ευγνώμων και ευλογημένος που έπαιξα πάλι εδώ.
Βέβαια, για να είμαι ειλικρινής, το έκανα για τον Στίβεν'', ήταν τα λόγια του Φάουλερ για την Λίβερπουλ.
Ενδιαφέρον φυσικά για το ελληνικό κοινό, είχε και η άποψή του για την ομάδα του Μίτσελ:
"Ο Ολυμπιακός είναι καλή ομάδα. Και είναι ακόμα σε στάδιο προετοιμασίας. Ωστόσο αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι οι ποδοσφαιριστές του μίλαγαν πολύ μέσα στο γήπεδο και δεν έριχαν το βάρος τους στο να παίξουν την μπάλα τους".






Πηγή : sport24.gr

Το ξύπνημα ενός αρχαίου θεάτρου

Το ξύπνημα ενός αρχαίου θεάτρου
Από το 1988 που ανακαλύφθηκε, χρειάστηκε πολύς κόπος και χρήμα μέχρι τη στιγμή των εγκαινίων του αναστηλωμένου αρχαίου θεάτρου της Μεσσήνης


Σάββατο βράδυ στην αρχαία Μεσσήνη. Ανάμεσα στα σπουδαία οικοδομήματα που οι κάτοικοί της είχαν αναγείρει για να κοσμήσουν την πόλη τους, το θέατρό της ανοίγει και πάλι για το κοινό, που θα παρακολουθήσει την πρώτη εκδήλωση στη σύγχρονη εποχή: μια συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών με άριες και ντουέτα από όπερες του Βέρντι και του Πουτσίνι υπό τη διεύθυνση του Βασίλη Χριστόπουλου και με σολίστ τη ρουμάνα υψίφωνο Τσέλια Κοστέα και τον βαρύτονο Δημήτρη Πλατανιά. Περί τις 2.000 είναι οι θέσεις που διατίθενται, στη συντριπτική τους πλειονότητα τα αρχαία εδώλια, με την προσθήκη ορισμένων ξύλινων παταριών - και ας μπορούσε το θέατρο να φιλοξενήσει στην αρχαιότητα περισσότερους από 10.000 θεατές.

Το 1988, δύο χρόνια μετά την ανάληψη του έργου ανασκαφής και αναστήλωσης της αρχαίας Μεσσήνης, εντόπισε το θέατρό της ο καθηγητής κ. Πέτρος Θέμελης. Από τότε και παράλληλα με το υπόλοιπο έργο της αποκάλυψης των μνημείων της πόλης, άρχισε και ο καθαρισμός του θεάτρου. Γιατί στα πέντε μέτρα έφθαναν οι επιχώσεις που είχαν συσσωρευθεί με τον χρόνο, ένας δρόμος περνούσε από πάνω του, ενώ στο επιθέατρο είχαν κτιστεί κατά τη βυζαντινή εποχή κάποια φτωχικά σπίτια. Και φυσικά είχαν δημιουργηθεί και ιδιοκτησίες.

Χρειάστηκε λοιπόν πολύς κόπος και χρήμα ώσπου να φθάσει η τωρινή ευχάριστη στιγμή των εγκαινίων, για την οποία τα εύσημα αξίζουν πρώτα και κύρια στον κ. Θέμελη, ο οποίος κατέβαλε κάθε προσπάθεια ώστε να μπορεί να λειτουργήσει το θέατρο. Ιδιαίτερη εξάλλου ήταν η συμβολή του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», που χρηματοδοτεί την τελευταία τριετία τις εργασίες στην αρχαία Μεσσήνη.

Το διέλυσαν για να χτίσουν σπίτια
Ευτυχές ήταν το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του αρχαίου υλικού που είχε διασωθεί βρέθηκε μέσα στην ορχήστρα! Ο λόγος είναι απλός: Από τα τέλη του 3ου με αρχές του 4ου μ.Χ. αιώνα, όταν το θέατρο εγκαταλείφθηκε, οι άνθρωποι της εποχής άρχισαν σιγά-σιγά να το διαλύουν προκειμένου να χρησιμοποιήσουν τους έτοιμους, λαξευμένους λίθους του για τα δικά τους κτίσματα, οικίες ή ναούς. Ξεκίνησαν από το άνω κοίλον και καθώς ξήλωναν την κατασκευή έσπρωχναν τις πέτρες που κατρακυλούσαν στην ορχήστρα, από όπου μπορούσαν να τις πάρουν όποια στιγμή ήθελαν. Οχι μόνον ατόφιες αλλά και για να τις κάνουν ασβέστη, φυσικά.

Από τους πέντε θρόνους που υπήρχαν πάντως στο θέατρο έχουν διασωθεί μόνο οι δύο (ο ένας εξ αυτών χωρίς πλάτη). Διάσπαρτοι, εξάλλου, εκεί στις πρώτες σειρές, υπήρχαν έξι χάλκινοι ανδριάντες επάνω σε βάθρα, τα οποία και σώζονται. Οσον αφορά τη σκηνή, σήμερα διασώζεται αυτή της ρωμαϊκής εποχής, η οποία όμως διατήρησε ανέπαφη μια ιδιαιτερότητα αυτού του ελληνιστικού θεάτρου. Πρόκειται για τη σκηνοθήκη, ένα μεγάλο οικοδόμημα που χρησίμευε για την αποθήκευση της κινητής σκηνής του θεάτρου, ώστε να προστατεύεται τον χειμώνα.

Οι Ρωμαίοι είχαν κάνει ιδιαίτερα πολυτελείς επεμβάσεις στο θέατρο της Μεσσήνης αναμορφώνοντας κυρίως τη σκηνή του, η οποία απέκτησε τουλάχιστον τριώροφη πρόσοψη με θύρες, αψίδες, κόγχες και κίονες από μάρμαρο και γρανίτη. Στην κιονοστοιχία του «ισογείου» εξάλλου υπήρχαν έξι κολοσσιαία αγάλματα ευεργετών και άλλων τιμώμενων προσώπων ενώ αντίστοιχα αγάλματα ήταν τοποθετημένα στις κόγχες των άνω ορόφων.

Μονομαχίες, γιορτές και ρητορείες
Επειδή όμως... άλλοι καιροί και άλλα ήθη, μετατροπές είχαν γίνει από τους Ρωμαίους και στην ορχήστρα, κυρίως για την προστασία των θεατών. Διότι το θέατρο χρησιμοποιούνταν πλέον και για μονομαχίες, οπότε τεράστια δίχτυα απλώνονταν από πάνω της ώστε να μην ξεφύγει κάποιο όπλο και κινδυνεύσει το κοινό. Θηριομαχίες όμως δεν γίνονταν. Γι' αυτό το «άθλημα» χρησιμοποιούνταν το Στάδιο, όπως δείχνουν οι ανασκαφές. Οι θεατές της πρώτης σύγχρονης εκδήλωσης, τέλος, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό το θέατρο ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε στην αρχαιότητα για παραστάσεις αρχαίου δράματος αφού η χρήση του περιοριζόταν σε μεγάλες θρησκευτικές εορτές ή σε πολιτικές συνάξεις. Αντίθετα, όμως, καλό είναι να ξέρει κανείς ότι εκεί έβγαλε λόγο ο Φίλιππος Ε' το 214 π.Χ. διεξάγοντας μάλιστα δημόσια συζήτηση με τον Αρατο τον Σικυώνιο, ενώ περίπου έναν αιώνα αργότερα, το 138 π.Χ., όταν ο στρατηγός της Αχαϊκής Συμπολιτείας Φιλοποίμην ο Μεγαλοπολίτης αιχμαλωτίστηκε από τους Μεσσήνιους, οι κάτοικοι της πόλης απαίτησαν να μεταφερθεί στο θέατρο για να τον δουν.

Να σημειωθεί ότι για την εκδήλωση συνεργάστηκαν το Ελληνικό Φεστιβάλ, το σωματείο Διάζωμα, που ενεργοποιείται με επιτυχία στη διάσωση των αρχαίων θεάτρων, και φυσικά η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων.






Πηγή : tovima.gr

Η Κατερίνα Στικούδη στο κρεβάτι

Η Κατερίνα Στικούδη στο κρεβάτι

Κάθε καλοκαίρι η ίδια ιστορία. Αστέρια και κυρίως αστεράκια που δεν έχουν πια εκπομπή για να περιφέρουν τον εαυτό τους βρίσκουν ευκαιρία μέσα από τα social media και δημιουργούν ντόρο γύρω από το όνομά τους.
Κάτι η έλλειψη θεμάτων καλοκαιριάτικα, κάτι η ανασφάλεια των επωνύμων μήπως και ξεχαστούν τώρα που έχουν τελειώσει τα πρωινάδικα, η showbiz έχει πάρει σβάρνα τα social media και ανεβάζει φωτογραφίες από την προσωπική της ζωή.
stikoudi.JPG
Έτσι και η Κατερίνα Στικούδη. Σου λέει εκπομπές τώρα δεν υπάρχουν, πώς θα γεμίσω εγώ τα μαγαζιά που… τραγουδάω; Ας ανεβάσω μερικές φωτογραφίες στο Twitter για να γίνω θέμα.
Και το έκανε. Ανέβασε μια φωτογραφία της ξαπλωμένη στο κρεβάτι, φορώντας μόνο τα απαραίτητα, με τα μαλλιά της ράστα και το χαλκά στη μύτη και ευχήθηκε να ασχοληθούν όλοι μαζί της.
Και το έκαναν… Γιατί είπαμε Αύγουστος είναι, θέματα δεν υπάρχουν και όλοι είναι ικανοποιημένοι.






Πηγή : star.gr