1

Θεσσαλονίκη...

2

Η Πάργα, το μικρό θαύμα του Ιονίου...

3

Ναύπλιο, love is in the air...

4

Αθήνα, το λίκνο του πολιτισμού....

5

Δήλος, εκεί που το Φως βρήκε το σπίτι του...

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Κίνδυνος πρόωρου θανάτου για τους λάτρεις του κόκκινου κρέατος



Νέα Υόρκη
Τα λουκάνικα, το σαλάμι, το μπέικον, τα χάρμπουγκερ και τα άλλα προϊόντα κόκκινου κατεργασμένου κρέατος αυξάνουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου, σύμφωνα με μεγάλη ευρωπαϊκή έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο BMC Medicine.

Η μελέτη που συμπεριέλαβε στοιχεία για 500.000 ανθρώπους από δέκα χώρες, διήρκεσε κατά μέσο όρο 13 χρόνια και αναδεικνύει τους κινδύνους από την κατανάλωση κατεργασμένου κρέατος, ειδικά ως προς τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εντέρου.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Σαμπίν Ρόρμαν του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης, διαπίστωσαν ότι η διατροφή που είναι πλούσια σε τέτοιου είδους κρέατα, συνδέεται με καρδιαγγειακές παθήσεις, καρκίνο και, τελικά, πρόωρο θάνατο.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η αιτία μπορεί να είναι το αλάτι και οι άλλες χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται κατά την παρασκευή και τη συντήρηση των κατεργασμένων προϊόντων κρέατος.

Από την άλλη, η μελέτη έδειξε ότι όσοι τρώνε κατεργασμένα κρέατα, τείνουν επίσης να τρώνε λιγότερα φρούτα και λαχανικά, να καπνίζουν, να πίνουν περισσότερο αλκοόλ, να είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, να ασκούνται λιγότερο και γενικότερα να έχουν ανθυγιεινές συνήθειες.

Η ανάλυση των στοιχείων αποκάλυψε ότι όσοι έτρωγαν πάνω από 160 γραμμάρια κατεργασμένου κρέατος την ημέρα (δηλαδή περίπου δύο λουκάνικα και μια φέτα μπέικον) είχαν κατά μέσο όρο 44% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα στη διάρκεια των 13 ετών που διήρκεσε η μελέτη, σε σχέση με όσους έτρωγαν μόνο 20 γραμμάρια κατεργασμένου κρέατος καθημερινά.

Συνολικά κατά τη διάρκεια της μελέτης, πέθαναν περίπου ένας στους 17 ανθρώπους του δείγματος, οι 10.000 από καρκίνο και οι 5.500 από καρδιακά προβλήματα.

«Η διακοπή του καπνίσματος είναι πιο σημαντικό από τον περιορισμό της κατανάλωσης κατεργασμένου κρέατος, αλλά θα συνιστούσα στους ανθρώπους να μειώσουν την κατανάλωσή του», εξηγεί η Δρ Ρόρμαν. Όπως λέει, αν όλοι όσοι συμμετείχαν στην έρευνα, έτρωγαν το πολύ 20 γραμμάρια κατεργασμένου κρέατος τη μέρα, το 3% των πρόωρων θανάτων θα είχαν αποφευχθεί. Από την άλλη, προσθέτει ότι, λίγη κατανάλωση κόκκινου κρέατος χρειάζεται, επειδή περιέχει βιταμίνες και θρεπτικές ουσίες, όπως σίδηρο.

Πάντως, για να πάρει ένας άνθρωπος τις αναγκαίες πρωτεΐνες, υπάρχουν και εναλλακτικές πηγές, όπως το κοτόπουλο, το ψάρι, τα όσπρια κ.α.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ερευνητική ομάδα συμμετείχε ο ακαδημαϊκός Δημήτριος Τριχόπουλος (καθηγητής επιδημιολογίας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ), η βιοπαθολόγος-διατροφολόγος Αντωνία Τριχοπούλου και η Ανδρονίκη Νάσκα (επίκουρη καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών).




Πηγή : in.gr

"Μαϊμού με μουστάκια" αποκαλεί τον Αγάθωνα ο Ζαφείρης Μελάς


Αποκαλυπτικός, αλλά και προκλητικός ήταν σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Ζαφείρης Μελάς, ο οποίος μίλησε για… «αγόρια κοπέλες» που κάνουν κουμάντο στα ραδιόφωνα και αποκαλώντας «μαϊμού με μουστάκια» τον Αγάθωνα!

«Οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί δεν έχουν πια λόγο και αυτό είναι πολύ κακό για τη μουσική. Από τη στιγμή που πήραν τα σκήπτρα κάποια “αγόρια-κοπέλες”, που δεν είναι και “φανατικοί” άντρες, κάνουν δυστυχώς κουμάντο στο ραδιόφωνο και παίρνουν χρηματικά ανταλλάγματα ή οτιδήποτε άλλο. Αυτό το θεωρώ πολύ γελοίο και πολύ ανόητο, διότι τον καλλιτέχνη τον ακούει ο κόσμος επειδή τον θέλει και όχι επειδή θέλει ο κάθε παραγωγός να τον κάνει μάγκα. Η πλύση εγκεφάλου που κάνουν στη νεολαία δεν τους αφήνει περιθώρια να ακούσουν κάτι άλλο και αυτό που ακούν επειδή το ακούν ξανά και ξανά, το θεωρούν επιτυχημένο. Εμένα δεν με παίζει κανένα από τα σύγχρονα ραδιόφωνα, διότι λένε ότι είμαι λαϊκός και δεν παίζουν αυτό το στυλ. Απαγορεύεται να ακουστεί το μπουζούκι. Πολλοί λαϊκοί τραγουδιστές αναγκάζονται και κάνουν στροφή στο μοντέρνο, μόνο και μόνο για να τους παίζουν. Εγώ δεν μπορώ να το κάνω, διότι έτσι προδίδω την ιστορία μου, που εδώ και 40 χρόνια υπηρετώ το λαϊκό τραγούδι. Αν υπήρχε καλλιτεχνικό δικαστήριο θα έπρεπε να πάνε φυλακή κάποιοι τραγουδιστές που ντρέπεσαι να τους ακούσεις, αλλά και όλοι αυτοί που τους προωθούν», δήλωσε ο λαϊκός τραγουδιστής στο tralala.gr.

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την επιλογή του Αγάθωνα και των Koza Mostra για την εκπροσώπησή μας στην Eurovision, είπε    : «Πίστεψε με ειλικρινά δεν ασχολούμαι καθόλου με αυτό θέμα. Εκνευρίζομαι τόσο πολύ, γιατί εδώ ο κόσμος πεινάει και εμείς πάμε στη Eurovision ; Πετάμε άσκοπα λεφτά και ο κόσμος ψάχνει στα σκουπίδια για φαγητό. Είμαστε σοβαροί; Ποιόν να δούμε τον Αγάθωνα ; τι είναι αυτός ; να ακούσουμε μια μαϊμού με μουστάκια να τραγουδάει; Ποιο είναι το όφελος και τι θα κερδίσουμε;».



Πηγή : protothema.gr

Η Σάλκε το ντέρμπι, γκολάρα ο Βιεϊρίνια! (vids.)


Η Σάλκε είναι η... Βασίλισσα της κοιλάδας του Ρουρ, καθώς πήρε και το δεύτερο φετινό ντέρμπι με την Ντόρτμουντ, επικρατώντας της 2-1 στη Veltins-Arena για την 25η αγωνιστική της Bundesliga, η οποία είχε και... ελληνικό χρώμα, καθώς ο "δικός" μας Αντελίνο Βιεϊρίνια σκόραρε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Βόλφσμπουργκ!

Στο ντέρμπι η Σάλκε μπήκε... φουριόζα και το εξαργύρωσε με δύο γκολ στο ημίχρονο. Μόλις στο 11' ο Ντράξλερ με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ, ενώ στο 25' ο Χούντελαρ έκανε το 2-0 με κεφαλιά. Το μόνο που κατάφερε ή Ντόρτμουντ ήταν απλώς να μειώσει στο τελικό 2-1 με τον Λεβαντόφσκι στο 60ό λεπτό.

Η Μπάγερν συνέχισε νικηφόρα, ωστόσο για να το πετύχει απέναντι στη Φορτούνα, καρδιοχτύπησε. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν δύο φορές στο Μόναχο, αλλά το γκολ του Μπόατενγκ στο 86' έδωσε τη νίκη με 3-2 στην Μπάγερν.

Εντυπωσιακή η Βόλφσμπουργκ, ακόμα πιο εντυπωσιακός ο Βιεϊρίνια, που πέτυχε γκολάρα στο 5-2 των "Λύκων" στην έδρα της Φράιμπουργκ.

Νέα απώλεια για τη Λεβερκούζεν, που ηττήθηκε 0-1 στην έδρα της Μάιντς. Δράστης ο Αντρέας Ιβανσιτς που "εκτέλεσε" την Μπάγερ από το σημείο του πέναλτι.

Σημαντική νίκη, τέλος, πέτυχε η Χόφενχαϊμ, που πέρασε με 3-0 από την έδρα της ουραγού Γκρόιτερ.

Η γκολάρα του Βιεϊρίνια










Πηγή : sport.gr

Εντολή νίκης από Μίτσελ


Να μην επηρεαστούν από το γιορτινό κλίμα ούτε από το όνομα του αντιπάλου θέλει ο Μίτσελ από τους παίκτες του, ζητώντας νίκη κόντρα στην ΑΕΚ.

Οι Πειραιώτες ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους για το κυριακάτικο ματς στο οποίο φιλοδοξούν να γιορτάσουν την κατάκτηση του 40ου πρωταθλήματος με νίκη κόντρα στην Ένωση.

Ο Ισπανός τεχνικός των "ερυθρολεύκων" θέλει οι παίκτες του να μην αποπροσανατολιστούν και γι' αυτό ζήτησε να δώσουν το καλύτερο τους εαυτό και να φτάσουν σε μια ακόμα νίκη κόντρα στην ΑΕΚ.

Συγκεκριμένα δήλωσε: 

"Εμείς θέλουμε ως Ολυμπιακός νίκη και καλή εμφάνιση όπως σε όλα τα ματς. Το γεγονός πως θα έχουμε απέναντί μας την ΑΕΚ δεν αλλάζει την αντιμετώπισή μας ως προς τον αγώνα. Η ομάδα μας πηγαίνει πάντα για να κερδίζει και για να παίξει καλά, όποιος και εάν είναι απέναντί μας."




Πηγή : sport.gr

Η Nokia "συμμαχεί" με την Apple εναντίον της Samsung



Η Apple φαίνεται να βρήκε έναν σύμμαχο στο δικαστικό “αγώνα” της εναντίον της Samsung, καθώς την περασμένη Δευτέρα η Nokia κατέθεσε υπέρ της πρώτης για την απαγόρευση πώλησης smartphones της κορεάτικης εταιρείας.
Οι προσπάθειες της Apple να πάρει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον συσκευών της Samsung έχει ξεκινήσει από τον προηγούμενο χρόνο όταν κέρδισε σε μία από τις μεγαλύτερες δικαστικές διαμάχες αποζημείωση ύψους $1.05 δις δολαρίων λόγω παραβίασης πατεντών. Το ποσό αυτό μειώθηκε στο μισό πριν από μερικές μέρες, με την Apple να χάνει τα ασφαλιστικά μέτρα που ζήτησε καθώς θα πρέπει να αποδείξει ότι τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που παραβιάστηκαν αποτελούν σημαντικά κομμάτια των συσκευών που “κρίθικαν ένοχες”.

Ύστερα από αυτά η Apple κατέθεσε έφεση με τη Nokia να βρίσκεται με το μέρος της, και τους δικηγόρους της να ευελπιστούν ότι αυτή τη φορά δε θα είναι δύσκολο να κερδίσουν την έφεση.

Αρκετό ενδιαφέρον παρουσιάζει η εξέλιξη που θα έχει η υπόθεση, καθώς Apple και Nokia τουλάχιστον στην αγορά των smartphones είναι ένα από τα ζευγάρια των μεγαλύτερων ανταγωνιστών. Επίσης ύστερα από τα τελευταία γεγονότα επιβεβαιώθηκε η φήμη που ήθελε τις δύο αυτές εταιρείες να συνεργάζονται εναντίον της Samsung.

Site: neowin.net

Μουσείο high tech στην Τεγέα

Δουλεύοντας πάνω στην πέτρα συντηρητές του Μουσείου Τεγέας
Δουλεύοντας πάνω στην πέτρα συντηρητές του Μουσείου Τεγέας

Μουσείο στο Facebook και στο Twitter; Πάει, χάλασε ο κόσμος, θα πουν όσοι ήθελαν το μουσείο αυστηρά περιχαρακωμένο σαν μια εγκυκλοπαίδεια ιστορικής τεκμηρίωσης με πλήθος αναφορές στις πηγές και το βλέμμα στραμμένο στους ειδικούς.


Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Τεγέας κάνει τη διαφορά, όχι μόνο γιατί μπήκε χωρίς περιστροφές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά γιατί καλεί το κοινό να παρακολουθήσει καθημερινά τι γίνεται πίσω από τις κλειστές πόρτες του κτηρίου. Αυτός κι αν είναι «Big Brother», αλλά ευτυχώς του πολιτισμού. Οι φίλοι του μουσείου κι όσοι αρέσκονται να κατασκοπεύουν από την κλειδαρότρυπα μπαίνουν στην ιστοσελίδα του μουσείου (archaiological museum of Tegea) και παρακολουθούν κορίτσια σκυμμένα σε αγάλματα να τα συντηρούν, επιδέξια χέρια να φροντίζουν αρχιτεκτονικά μέλη αρχαίων ναών, τεχνικούς να μεταφέρουν προθήκες, αρχαιολόγους να στήνουν μικρά αγγεία μέσα σ' αυτές, κάποιους πάνω στις σκάλες να δοκιμάζουν το φωτισμό. Κάθε μέρα αναρτάται κι ένα νέο επεισόδιο αυτής της δράσης.
Ιστοσελίδα
Ετσι, σε λίγο θα υπάρχει καταγεγραμμένο όλο το ιστορικό της προετοιμασίας του μουσείου. Ο κόσμος θα γνωρίζει τι δουλειά πρόσφεραν οι κατά τα άλλα «τεμπέληδες», πλην αφοσιωμένοι, δημόσιοι υπάλληλοι που δεν λογαριάζουν ωράρια και δεν χτυπούν κάρτες για να στήσουν ένα νέο μουσείο. Επικεφαλής όλης αυτής της προσπάθειας είναι η Αννα Καραπαναγιώτου, προϊσταμένη της ΛΘ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, η οποία μας παροτρύνει να δούμε την ιστοσελίδα τους, και πώς στήνεται ένα high tech μουσείο σε μια επαρχιακή πόλη. «Η Εφορεία μας υλοποιεί ένα μουσειακό έργο σύγχρονων προδιαγραφών, κάτι που γίνεται πρώτη φορά στην Αρκαδία», τονίζει με υπερηφάνεια. «Το έργο πραγματοποιείται με ιδιαίτερη αγάπη και ενθουσιασμό από όλους μας».
Το Μουσείο της Τεγέας είναι ένα μικρό πέτρινο κτήριο, χαρακτηριστικό της εποχής του (κτίστηκε το 1909), ενταγμένο απόλυτα στο περιβάλλον του. Βρίσκεται στο χωριό Αλέα (12 χλμ. από την Τρίπολη), κοντά στο Ιερό της Αλέας Αθηνάς, έναν από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους ναούς της Πελοποννήσου με τα περίφημα αρχιτεκτονικά γλυπτά. Το παλιό μουσείο πριν από έξι χρόνια αναβαθμίστηκε (2006 - 2009) με χρηματοδότηση από το Γ' ΚΠΣ.
«Χρειαζόταν ριζική επανέκθεση των ευρημάτων του, επικαιροποίηση της επιστημονικής τεκμηρίωσης του υλικού του και παρουσίαση των φημισμένων γλυπτών της Τεγέας, μέσα από μια νέα κριτική θεώρηση και σε συνάρτηση με το κοινωνικοοικονομικό πλαίσιο της εποχής», υποστήριξε η κ. Καραπαναγιώτου στο Συμβούλιο Μουσείων παρουσιάζοντας τη μουσειολογική μελέτη. Σύμφωνα με αυτή, πρόκειται να εκτεθούν 770 ευρήματα από την Τεγέα και τη γύρω περιοχή και αρχειακό υλικό από το πολύτιμο αρχείο της Αρχαιολογικής Εταιρείας.
Η αφήγηση της έκθεσης θα ξεκινάει από την ιστορία του ίδιου αυτού μουσείου και την Τεγέα όπως παρουσιάζεται σε άλλα μουσεία του κόσμου. Σ' αυτή την ενότητα θα εκτεθούν οι πρώτοι κατάλογοι καταγραφής των μουσείων της Πελοποννήσου (1889) όπως και των επισκεπτών του Μουσείου Τεγέας με την ιδιόχειρη σημείωση του αρχαιολόγου Κωνσταντίνου Ρωμαίου (26 Σεπτεμβρίου 1907). Επίσης, φωτογραφίες από ευρήματα της περιοχής που «στολίζουν» άλλα μουσεία της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Η προϊστορία
Στη δεύτερη ενότητα θα παρουσιασθεί «Η πόλις της Τεγέας» αρχίζοντας από τα νεολιθικά χρόνια μέχρι το τέλος της εποχής του xαλκού (77 εκθέματα). Θα ακολουθήσουν «Οι δήμοι στη δημιουργία του άστεως» με 233 εκθέματα από τα ιερά της περιοχής γεωμετρικών χρόνων, «Η πόλη της Τεγέας από τα περσικά χρόνια στην Αχαϊκή Συμπολιτεία κατά την ύστερη αρχαιότητα» με 235 ευρήματα, που θα απεικονίζουν τις πολιτικές, θρησκευτικές, κοινωνικές και άλλες δραστηριότητες της πόλης. Και τέλος «Το Ιερό της Αλέας Αθηνάς και ο Σκόπας», με 221 ευρήματα από το Ιερό, το γλυπτό διάκοσμο και την αρχιτεκτονική του ναού.
Την έκθεση θα συμπληρώνουν φωτογραφίες από τα γλυπτά της Τεγέας που εκλάπησαν το 1992, ενώ θα επιχειρηθεί και ανασύσταση των αετωματικών γλυπτών και τμήματος του εσωτερικού του ναού της Αλέας Αθηνάς.
Μακέτα της επανέκθεσης του Μουσείου 

 Εξω θα λειτουργεί και μια υπαίθρια έκθεση επιγραφών και αρχιτεκτονικών μελών, που θα συμπληρώνει τα εκθέματα του μουσείου. Οι πρώτοι επισκέπτες θα περάσουν μέσα στα τέλη του έτους.




Πηγή : enet.gr

Αποδοκιμασίες κατά Παπούλια και Σαμαρά


Δέκτες αποδοκιμασιών έγιναν το βράδυ της Pαρασκευής, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Οι κ.κ. Παπούλιας, Σαμαράς και Ιερώνυμος βρίσκονταν στην Ακαδημία Αθηνών στην εκδήλωση για το σήμερα και το αύριο της ελληνικής γλώσσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις κοπέλες, που παρακολουθούσαν την εκδήλωση στο κοινό, πλησίασαν τους επισήμους, φωνάζοντας «προδότες, προδότες. Με ποιο δικαίωμα το κάνατε αυτό;», εννοώντας, καθώς φαίνεται, το Μνημόνιο και τις συνέπειές του στην Ελλάδα.



Πηγή : protothema.gr

Πακιστάν: Επίθεση σε χριστιανική συνοικία λόγω φημών

Πακιστανοί Χριστιανοί

Επίθεση σε χριστιανική συνοικία λόγω φημών. Αιτία των βιαιοτήτων, η φήμη "ότι Χριστιανός ενήλικος, σύμφωνα με την φήμη, προσέβαλε δημόσια τον Προφήτη", όπως δήλωσε στα τοπικά μμε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Εξαγριωμένοι μουσουλμάνοι, περίπου 1.500 άτομα, επιτέθηκαν το Σάββατο στην χριστιανική συνοικία Μπαντάμι Μπαγκ στη Λαχόρη του Πακιστάν πυρπολώντας στην πορεία μεγάλο αριθμό κατοικιών και οχημάτων. Αιτία των βιαιοτήτων, η φήμη "ότι Χριστιανός ενήλικος, σύμφωνα με την φήμη, προσέβαλε δημόσια τον Προφήτη", όπως δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Πάντως, κανένας κάτοικος της συνοικίας δεν έπαθε το παραμικρό. Αντιθέτως, τραυματίστηκαν 12 πακιστανοί αστυνομικοί προσπαθώντας να αποσοβήσουν τα χειρότερα.

Στη Λαχόρη, κρατείται στην απομόνωση σε αστυνομικό τμήμα ο 20χρονος Σαουάν Μάσιχ, για τον οποίο καταγγέλθηκε ότι βλαστήμησε δημόσια τον Μωάμεθ (καταγγελία που τιμωρείται με θάνατο.




Πηγή: ΑΜΠΕ

Ο ΠΑΟΚ ήταν το παλικάρι!


Μπορεί να ισοφαρίστηκε με αυτογκόλ και να τέλειωσε το παιχνίδι με 9 παίκτες, όμως ο ΠΑΟΚ έκανε κατάθεση ψυχής και πέρασε από τα Χανιά με 2-1 επί του Πλατανιά, παραμένοντας έτσι σε απόσταση αναπνοής από τον Αστέρα.


Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, με τον ΠΑΟΚ να ανοίγει το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Σαλπιγγίδη, ο οποίος τον τελευταίο καιρό δείχνει να είναι σε πολύ καλή φόρμα.
Ο Καμαρά εκτέλεσε κόρνερ, ο Αθανασιάδης πήρε την πρώτη κεφαλιά, ακόμα μία από τον Σίντεφελντ, με την άμυνα του Πλατανιά να μην μπορεί να κόψει. Η μπάλα στην συνέχεια έφτασε στον Σαλπιγγίδη, ο οποίος μόνος του μπροστά από το τέρμα των γηπεδούχων δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με προβολή και να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του.
Παρά το γρήγορο τέρμα, το παιχνίδι δεν είχε καλό ρυθμό, αφού οι φιλοξενούμενοι προτίμησαν να κάνουν διαχήριση και να μην πιέσουν. Από την άλλη ο Πλατανιάς έδειχνε να τα έχει χαμένα από το τέρμα που δέχτηκε και έψαχνε τα πατήματά του στο γήπεδο, χωρίς να ξέρει πως να διασπάσει την καλά στημένη άμυνα του ΠΑΟΚ.
Παρόλα αυτά, με μία προσωπική ενέργεια και με την βοήθεια της τύχης οι Κρητικοί κατάφεραν να σκοράρουν με τον Τέτε και να φέρουν προσωρινά στα ίσα το παιχνίδι. Ο μέσος των ερυθρόλευκων αφού πέρασε δύο αντιπάλους του έκανε ένα σουτ έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ, η μπάλα ανέπτυξε ταχύτητα και αφού χτύπησε στο δοκάρι και στην πλάτη του Ιτάνζ κατέληξε στο βάθος της εστίας των φιλοξενούμενων.
Οι γηπεδούχοι όμως δεν μπόρεσαν να χαρούν για πολύ την ισοφάριση, αφού ο Σαλπιγγίδης ανέλαβε να πάρει την ομάδα του από το χέρι και να την οδηγήσει στην νίκη. Ο έμπειρος διεθνής επιθετικός εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τα πολλά λάθη των παικτών του Πλατανιά και πέτυχε το 2ο προσωπικό του τέρμα, δίνοντας εκ νέου προβάδισμα στον Δικέφαλο του Βορρά.
Ο Αθανασιάδης έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από λάθος στο κέντρο, πέρασε την μπάλα στον Σαλπιγγίδη, ο οποίος έκανε ένα αδύναμο σουτ λίγο έξω από την περιοχή. Ο Λαζαρίδης όμως, αν και έδειχνε να ελέγχει την μπάλα δεν απέκρουσε καλά, με αποτέλεσμα να του φύγει η μπάλα και να καταλήξει στο βάθος της εστίας του.
Στην επανάληψη, το παιχνίδι πριν καλά καλά ξεκινήσει πήρε... φωτιά, αφού στην πρώτη επίθεση του Πλατανιά, ο Σίτεφελντ κανε λάθος, ο Σταφυλίδης προσπάθησε να το διορθώσει όμως έκανε σκληρό φάουλ και αυτό του στοίχισε την 2η κίτρινη κάρτα, αφήνοντας έτσι με παίκτη λιγότερο για το υπόλοιπο ημιχρόνου τους φιλοξενούμενους.
Ο Πλατανιάς μετά από αυτή την εξέλιξη κατάφερε να πάρει την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του κέντρου, χωρίς όμως να γίνεται αισθητός στην άμυνα του ΠΑΟΚ, με τους φιλοξενούμενους να είναι αυτοί που έδειχναν πιο κοντά στην επίτευξη ακόμα ενός τέρματος.
Ο κορυφαίος πάντως στο ματς Δημήτρης Σαλπιγγίδης, λίγο έλειψε να γίνει μοιραίος, αφού σε μία πολύ απρόσεκτη ενέργεια αναλογικά με την εμπειρία του, έκανε μία χειρονομία στον βοηθό στο 76' , με αποτέλεσμα να αντικρίσει την απευθείας κόκκινη και να αφήσει την ομάδα του με 9 ποδοσφαιριστές.
Αυτό έδωσε τεράστιο πλεονέκτημα στους Κρητικούς, οι οποίοι έπαιζαν για πάνω από 15 λεπτά με 2 παίκτες παραπάνω. Παρά την υπεροχή και την καθολική κατοχή που είχαν, δεν μπορούσαν να αναπτύξουν ορθολογικά το παιχνίδι τους και προσπαθούσαν να απειλήσουν τον Ιτάνζ με άστοχα γεμίσματα, τα οποία καθάρισε εύκολα ο Κουμάλο και ο Σίντεφελντ.
Έτσι, το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν μία τεράστια νίκη, τόσο για την κρισιμότητά της, όσο και για τις συνθήκες μέσα από τις οποίες ήρθε. Βέβαια, οι δύο κόκκινες σίγουρα είναι κάτι πολύ αρνητικό για τον Δικέφαλο του Βορρά, αφού μπορεί τώρα να μην στοίχισαν, όμως ακολουθούν πολύ κρίσιμα παιχνίδι στα οποία οι απουσίες θα παίξουν σημαντικό ρόλο.
MVP Σαλπιγγίδης: Πέτυχε και τα δύο τέρματα της ομάδας του, οδηγώντας στην νίκη τον ΠΑΟΚ σε μία δύσκολη έδρα και κάτω από αντίξοες συνθήκες. Παρά και την κόκκινη, παραμένει κορυφαίος.
Στο ύψος του: Ο Κουμάλο, ο οποίος καθάριζε και έκανε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις στην χώρας. Πολύ σημαντική η παρουσία του, ειδικά όταν ο Πλατανιάς πίεσε για να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα.
Στραγάλι: Σωστές και οι δύο κόκκινες από τον διαιτητή κ. Δελφάκη, παρά τα παράπονα που έχουν οι παίκτες των φιλοξενούμενων. Καλή σε γενικές γραμμές οι διαιτησία σε ένα παιχνίδι που ήταν αρκετά δύσκολο όπως εξελίχθηκε.
Αδύναμος κρίκος: Η επιθετική λειτουργία του Πλατανιά είναι τουλάχιστον κακή, αφού ακόμα και όταν έμεινε με 2 παίκτες περισσότερους στον αγωνιστικό χώρο δεν μπορούσε να παρουσιάσει σωστή ανάπτυξη και να φτάσει τουλάχιστον στην ισοφάριση.
Γκάφα: Ανήκει στον Σαλπιγγίδη, ο οποίος αμαύρωσε την πολύ καλή του παρουσία με μία απερίσκεπτη ενέργεια που του κόστισε την αποβολή του. Και μπορεί τώρα να μην το πλήρωσε ο ΠΑΟΚ, όμως ενδέχεται να απουσιάζει μέχρι και για 6 αγώνες καθώς ήταν αρχηγός, ανάλογα με το τι θα γράψει ο διαιτητής στο φύλλο αγώνα.
Πλατανιάς (Άγγελος Αναστασιάδης): Λαζαρίδης, Αργυρόπουλος, Κανακούδης, Ποτουρίδης, Δημήτρης (62’ Γιακουάκης), Τετέ, Κάλαιτζιτς, Λαμπάρθε, Μιρτσέτα (46’ Γκονζάλες), Μπέλιτς (72’ Τσιντί), Αναστασάκος
ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Σταφυλίδης, Σίλντενφελντ, Κουμάλο, Κωνσταντινίδης, Κάτσε, Λάζαρ, Καμαρά (81’ Έτο), Ολίσε (52’ Λίνο), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης (52’ Φωτάκης)





Πηγή : gazzetta.gr

Ο Έλληνας που γοήτευσε την κόρη του εμίρη του Κατάρ

Ο Έλληνας που γοήτευσε την κόρη  του εμίρη του Κατάρ


Είναι ο Ελληνας που γοήτευσε μία από τις κόρες του εμίρη του Κατάρ, γεγονός που μέχρι τώρα γνώριζαν μόνο οι άνθρωποι του οικογενειακού του περιβάλλοντος. Τα φτερωτά βέλη του Ερωτα τους τρύπησαν την καρδιά το καλοκαίρι που μας πέρασε στη κοσμοπολίτικη Μύκονο. Πρωταγωνιστές του love story, που θα μπορούσε να είναι και σενάριο χολιγουντιανής αισθηματικής ταινίας, είναι το μοντέλο Γιάννης Κεγαχιάς και η 30χρονη Φατιμέ.

Εκείνος μπορεί να μην έχει το χρήμα της κόρης του εμίρη, έχει όμως λάμψη. Στο πέρασμά του τα φλας ακτινοβολούν. Αποδεδειγμένα ο Γιάννης Κεχαγιάς, που κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη, δύσκολα περνάει απαρατήρητος στον γυναικείο πληθυσμό. Τα σωματικά του προσόντα, σε συνδυασμό με την εξωτική ομορφιά του, τον έκαναν να συνεργαστεί με τους σπουδαιότερους μόδιστρους στον κόσμο, όπως ο Giorgio Armani και ο Thiery Mugler, και να γίνει το κεντρικό πρόσωπο σε αρκετές καμπανιές τους. Τα τελευταία χρόνια πάντως αποφάσισε να ακολουθήσει τον δρόμο του τραγουδιού και πριν από δύο μήνες κυκλοφόρησε το single του με τίτλο «Ξαναγεννήθηκα».

Το καλοκαίρι λοιπόν ο «Ελληνας θεός» βρέθηκε στο Νησί των Ανέμων για μερικές εμφανίσεις σε ένα από τα γνωστά μαγαζιά του νησιού. Με τίποτα φυσικά δεν φανταζόταν πως εκεί θα γνώριζε την κόρη του εμίρη του Κατάρ. Η Φατιμά από την πρώτη στιγμή έδειξε να γοητεύεται από τον Γιάννη και, αφού του εξέφρασε τον θαυμασμό της, τον προσκάλεσε στο παλάτι της στο Κατάρ προκειμένου να δώσει το παρών στα γενέθλιά της και να τραγουδήσει για εκείνη και τους εκλεκτούς καλεσμένους της. Εκείνη την εποχή όσοι τους έβλεπαν να μιλούν οι δυο τους, είτε στο λόμπι του ξενοδοχείου είτε σε κάποια από τα κεντρικά μαγαζιά της Μυκόνου, έλεγαν ότι γεννιόταν ένας φλογερός έρωτας. Κι όμως... Η Φατιμά έπεσε σε «βράχο», καθώς ο Γιάννης Κεχαγιάς δεν έδωσε happy end σε αυτό τον έρωτα. Αδιαφόρησε για τα πλούτη της κοπέλας με την εξωτική ομορφιά και δεν τυφλώθηκε από τη πρόταση να πάει στο Κατάρ για να ζήσει μια πριγκιπική ζωή. Σύμφωνα με άτομα του περιβάλλοντός του, ακόμη κι αν τα αισθήματά του για τη Φατιμά ήταν πολύ δυνατά, ο λόγος που δεν προχώρησε αυτή η σχέση ήταν το γεγονός πως ο Γιάννης δεν άφηνε με τίποτα την Ελλάδα. Αυτό μάλιστα της το τόνισε και μετά την ειδική πρόσκληση που του έκανε, να πάει στο εμιράτο και να μείνει στο παλάτι της. Επίσης της εξήγησε πως η αιτία που δεν μπορούν να κάνουν δεσμό είναι η απόσταση. Εκείνη έδειξε να τον καταλαβαίνει απόλυτα ζητώντας του άλλη μία φορά να την επισκεφτεί στο παλάτι της. Οι ελπίδες της όμως έπεσαν στο κενό, καθώς τα 30στά γενέθλιά της τα πέρασε με μεγαλοπρέπεια, αλλά χωρίς ο Γιάννης να βρίσκεται στο birthday party, αφού -όπως ο ίδιος είπε- δεν ήθελε να της δώσει ψεύτικες ελπίδες. Ο Γιάννης Κεχαγιάς δεν δίνει περισσότερες λεπτομέρειες γι' αυτή τη σπουδαία γνωριμία, καθώς δεν θέλει να τις μοιραστεί δημόσια, αλλά γεγονός είναι πως αυτή η ιστορία τον στιγμάτισε για πάντα...

Ποια είναι η (πανέμορφη) Φατίμα Αλ Θανί

Η δυναστεία του βαθύπλουτου εμίρη του Κατάρ Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θανί αποτελείται από τρεις συζύγους, έντεκα γιους και δεκατρείς κόρες. Η πανέμορφη Φατίμα Αλ Θανί είναι το όγδοο παιδί και η έκτη κατά σειρά κόρη του από τον πρώτο του γάμο με τη Μαριάμ Μοχάμεντ Μπιν Χαμάντ Μπιν Αμπντουλάχ Αλ Θανί. Σύμφωνα με τα βιογραφικά στοιχεία της οικογένειάς της που υπάρχουν στο Διαδίκτυο, οι γονείς της εκτός από ένα αγαπημένο ζευγάρι είναι και πρώτα ξαδέρφια, αφού ο πατέρας του εμίρη και ο πατέρας της όμορφης συζύγου του ήταν αδέλφια. Η 30χρονη Φατίμα επαγγελματικά ασχολείται με τον χώρο της μόδας, ενώ μαζί με την αγαπημένη της ξαδέρφη Νοόρ Αλ Θανί και την καλύτερή τους φίλη, τη Μονέιρα Αλ Μασάλαμ, έχει δημιουργήσει ένα από τα πρώτα περιοδικά μόδας που κυκλοφορούν στο Κατάρ. Η πολυτελής τριμηνιαία έκδοση του διεθνούς περιοδικού με τίτλο «Haute Muse magazin» θεωρείται σήμερα το καλύτερο περιοδικό μόδας του Κατάρ, με πολύ υψηλές πωλήσεις και στιλ που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τη βρετανική του έκδοση. «Το περιεχόμενο θα είναι σύγχρονο, μοντέρνο, συναρπαστικό, ενώ στόχος είναι να προσελκύσουμε όλο και περισσότερο αναγνωστικό κοινό» είχε δηλώσει η Φατίμα Αλ Θανί. Η κίνησή τους αυτή σχολιάστηκε από όλα τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας, αφού θεωρήθηκε επαναστατική για το Κατάρ, καθώς εκεί ο γυναικείος πληθυσμός δεν αποχωρίζεται ποτέ τη μαντίλα του. Τα τρία επιτυχημένα πλέον κορίτσια διοργανώνουν πολύ συχνά και μεγάλα events μόδας, ενώ σε ένα από αυτά είχε τη χαρά να συμμετάσχει και η Ελληνίδα σχεδιάστρια Μαίρη Κατράντζου.




Πηγή : madata.gr

«Φουλ ολοταχώς» για το τζαμί της Αθήνας


Στην τελική ευθεία, με εντολή Σαμαρά, έχει μπει η κατασκευή του μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα. Όπως αναφέρει με σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", το μόνο που απομένει για την ανέγερση του μοντέρνου κτιρίου που σε τίποτα δεν θα θυμίζει τα παραδοσιακά τζαμιά με τους μιναρέδες, είναι η δημοπράτηση του έργου από το Υπουργείου Μεταφορών.

Η απόφαση για την υλοποίηση του τζαμιού είχε παρθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο, αρκετά πριν από την προσβλητική προσφορά του Τούρκου πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν, να πληρώσει η Τουρκία για την οικοδόμηση του τεμένους, απόφαση κατά της οποίας τάχθηκαν οι μουσουλμανικές ενώσεις της Αθήνας, υπογραμμίζοντας ότι το έργο είναι υπόθεση της ελληνικής πολιτείας.

Να σημειωθεί, ότι ο Αρχιεπίσκοπος στην περιοχή του οποίου θα ανεγερθεί το μουσουλμανικό τζαμί έχει ταχθεί υπέρ της κατασκευής του στο πλαίσιο του σεβασμού όλων των θρησκευτικών ελευθεριών.

Το κόστος του μουσουλμανικού τεμένους -χωρητικότητας 350 ατόμων- θα αγγίξει τα 846.000 ευρώ, ενώ από το κτίσμα θα απουσιάζουν οι παραδοσιακοί μιναρέδες, καθώς το αρχιτεκτονικό γραφείο του Αλέξανδρου Τομπάζη που έχει αναλάβει το έργο, έκρινε ότι η κατασκευή ενός μιναρέ δεν έδενε αρμονικά με το περιβάλλον.



Πηγή : protothema.gr

Μαζική διαδήλωση στρατιωτικών στο κέντρο της Αθήνας

Φωτογραφία αρχείου

Απόστρατοι και εν ενεργεία αξιωματικοί, πολλοί από τους οποίους ήταν ένστολοι, συγκεντρώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας έως τη Βουλή. Οι διαμαρτυρόμενοι ανέδειξαν ζητήματα αποδοχών, μιλώντας ανάμεσα σε άλλα για διπλές περικοπές συντάξεων. Για το θέμα έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη και σε πρώτο βαθμό η σχετική διάταξη κρίθηκε αντισυνταγματική από το πρωτοδικείο Αθηνών.


Χιλιάδες απόστρατοι και εν ενεργεία στελέχη των ένοπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας φώναξαν συνθήματα και σήκωσαν πανό ενάντια στο Μνημόνιο και στη φτωχοποίηση.
Μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο Σύλλογος Αποφοίτων Σχολών Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Ηρακλείου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών, ο Σύνδεσμος Απόστρατων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας νομού Μεσσηνίας και η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών νομού Αττικής.
Σε ψήφισμά τους, οι στρατιωτικοί αναφέρουν ότι αγωνίζονται «ενάντια στην απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας, στην ισοπέδωση της υγείας, της παιδείας και της δικαιοσύνης». 

Οι απόστρατοι και εν ενεργεία αξιωματικοί υπογραμμίζουν ότι εκκρεμούν οι συναντήσεις τους με τους «κ.κ Τσίπρα, Παπαρήγα και Βενιζέλο». Προσθέτουν δε ότι σταδιακά θα αποφασίσουν για τους επόμενους τρόπους αντίδρασής τους.
 
Για το θέμα της συμμετοχής των εν ενεργεία στελεχών με στολή στη συγκέντρωση, το συντονιστικό συμβούλιο είχε ζητήσει από τα στελέχη να συμμορφωθούν με το έγγραφο του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, που απαγορεύει τη συμμετοχή τους με στολή σε μη υπηρεσιακές δημόσιες συγκεντρώσεις, ωστόσο, συμπλήρωνε ότι «η τελική απόφαση ανήκει ατομικά στον καθένα». 
 
Ο εκπρόσωπος των εν ενεργεία αξιωματικών ανέφερε ότι δεν επιθυμούν να συγκρουστούν με τη φυσική ηγεσία τους, σημειώνοντας παράλληλα ότι «όλοι οι Έλληνες είναι εν δυνάμει υπόδικοι».
 
Ανάλογη συγκέντρωση των στρατιωτικών έχει προγραμματιστεί και για τις 13 Μαρτίου στη 1 το μεσημέρι στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.





Πηγή : enet.gr

Ο Φίλος Μας X aker Προτείνει για το Στοίχημα




THN ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΡΟΔΙ 3 ΣΤΑ 5 ΠΗΡΑΜΕ ΤΗΝ ΑΝΖΕ ΣΤΟ 90 ΚΑΙ ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΒΕΛΕΖ ΣΤΟ 90 ΜΙΑ Η ΑΛΛΗ ΣΗΜΕΡΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ
κωδ308 ΧΙΜΠΕΡΝΙΑΝ-ΧΑΡΤΣ Χ ΝΤΕΡΜΠΙ ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟΥ Η ΧΙΜΠΙΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ Η ΧΑΡΤΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΛΕΙΨΕΙΣ ΑΛΛΑ ΕΔΕΙΞΕ ΝΑ ΑΝΕΒΕΝΕΙ  ΜΕΣΟΒΔΟΜΑΔΑ ΠΗΡΕ ΑΝΕΤΑ ΤΗΝ ΣΕΝΤ ΤΖΟΝΣΟΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΦΑΝΕΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ Χ
κωδ322 ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ-ΣΤΟΟΥΚ Χ Η ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ ΕΧΕΙ ΟΥΕΦΑ ΘΑ ΦΟΡΤΣΑΡΕΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΣ ΒΓΕΙ ΤΟ ΓΚΟΛ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟ Χ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΗ ΣΤΟΟΥΚ
κωδ336 ΝΑΣΙΟΝΑΛ -ΡΙΟ ΑΒΕ  Χ ΑΝΕΒΕΝΕΙ Η ΝΑΣΙΟΝΑΛ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ. Η ΡΙΟ ΑΒΕ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑ ΑΠΟΔΟΣΗ 6Ν-1Ι-3Η ΣΦΙΧΤΟ ΜΑΤΣ ΣΤΟ ΓΚΟΛ ΑΝ ΜΠΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ Χ
κωδ 340 ΛΙΜΕΡΙΚ-ΚΟΡΚ Χ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ Β ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ Η ΛΙΜΕΡΙΚ ΚΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟ 2012 ΣΕ 2 ΦΙΛΙΚΑ ΜΕ ΚΟΡΚ ΕΦΕΡΕ 2 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΝΓΚ ΚΑΠ ΤΗΝ ΚΕΡΔΙΣΕ Η ΚΟΡΚ ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΗ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΣΤΟ SEDANA CUP ΠΑΜΕ ΜΕ ΤΟ Χ
κωδ355 ΠΟΥΕΜΠΛΑ-ΠΟΥΜΑΣ Χ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΝΑ ΑΝΕΒΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΠΑΜΕ ΜΕ ΤΟ Χ
κωδ308 Χ
κωδ322 Χ
κωδ336 Χ
κωδ340 Χ
κωδ355 Χ
ΣΕ ΣΥΣΤΗΜΑ 3-4-5


οι κωδικοι που αναγραφονται αντιστοιχουν σε κωδικους απο το δελτιο ΟΠΑΠ
ΤΟ ΣΤΟΙΧΙΜΑ ΘΕΛΕΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΓΙΝΕΙ ΕΜΜΟΝΗ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Χ aker




Ο «άγνωστος» Ούγκο Τσάβες



Ιστορίες με επανάσταση και πετρέλαιο από τη ζωή του Ούγκο Τσάβες
Ο άνθρωπος που οραματίστηκε ότι θα άλλαζε τον (λατινοαμερικάνικο) κόσμο νικήθηκε από τον καρκίνο στα 58 του χρόνια. Αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, αλλά με σαφή επιρροή στο παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό, αφήνει πίσω του κενά και ερωτηματικά. Κατά το πρότυπο των μεγάλων σοβιετικών ηγετών του παρελθόντος η σορός του αποτίθεται σε μαυσωλείο, ενώ οι «Τσαβίστας» σε όλο τον κόσμο θρηνούν για την απώλεια κάποιου που θέλησε να γίνει «Μεσσίας», για τη Βενεζουέλα και όχι μόνο. 

H παρουσία του κ. Αλέξη Τσίπρα στην κηδεία του Ούγκο Τσάβες και η συνάντηση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ με την οικογένεια του εκλιπόντος υπογράμμισε τη θερμή σχέση που είχε αρχίσει να δημιουργείται ανάμεσα στους δύο άντρες. Μια σχέση η οποία ξεκίνησε το 2007 με μια τολμηρή προσδοκία: Την παροχή φτηνού πετρελαίου σε ελληνικούς δήμους. Ο κ. Τσίπρας ήταν τότε σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων και μαζί με τον τότε δήμαρχο Καισαριανής, κ. Σπύρο Τζόκα είχε ταξιδέψει ως το Καράκας για να διερευνήσει εκ του σύννεγυς τις προοπτικές που θα μπορούσε να έχει η απευθείας εισαγωγή του πετρελαίου της Βενεζουέλας στην Ελλάδα. Η υπόθεση δεν είχε ευτυχή κατάληξη και σήμερα κανείς δεν θέλει να τη θυμάται -ιδιαίτερα η διοίκηση που διαδέχτηκε εκείνη του κ. Τζόκα στο δήμο Καισαριανής. Ετσι, η Αθήνα δεν έγινε Λονδίνο ως προς την προμήθεια πετρελαίου, καθώς η ιδέα της συνεργασίας με τον Τσάβες δεν ήταν ακριβώς έμπνευση του κ. Τσίπρα, εφόσον είχαν προηγηθεί διαπραγματεύσεις του δήμαρχου του Λονδίνου, Κεν Λίβινγκστον, με τον Ούγκο Τσάβες. Μάλιστα, είχε υπάρξει και συμφωνία για μια ποσότητα πετρελαίου αξίας 18 εκ. ευρώ, η οποία προοριζόταν για την κίνηση των κλασικών κόκκινων διώροφων λεωφορείων της βρετανικής πρωτεύουσας. Ο Τσάβες αντί χρημάτων είχε προτιμήσει την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας που θα του προσέφεραν οι Βρετανοί στους τομείς της διαχείρισης της τροχαίας κυκλοφορίας, της ανακύκλωσης, των αστικών απορριμάτων κ.λπ. Ατυχώς η συμφωνία ακυρώθηκε σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους, καθώς ο «Κόκκινος Κεν» έχασε τη δημαρχία του Λονδίνου το 2008. Παρόλ' αυτά, ο Λίβινγκστον ανέλαβε χρέη συμβούλου του Τσάβες, καθώς είχε ήδη δημιουργηθεί μεταξύ τους σχέση αμοιβαίας εκτίμησης και φιλίας. Εξάλλου ο Βενεζουελανός ηγέτης ήταν γνωστός για την πληθωρική, γοητευτική του προσωπικότητα που μαγνήτιζε κατά καιρούς ανθρώπους από κάθε πεδίο. Ο Σον Πεν, η Ναόμι Κάμπελ ανάμεσα σε πολλούς άλλους παγκοσμίως διάσημους συγκαταλέγονταν στην μεγάλη ακολουθία των πιστών του φίλων. Ο κ. Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να θεωρείται και αυτός μέλος της εκλεκτής αυτής συντροφιάς. 

Στον καθρέφτη έβλεπε τον Μπολιβάρ
Το ότι με κάθε του εκδήλωση ο Τσάβεζ έμοιαζε να εικονογραφεί το πρότυπο του χαρισματικού ηγέτη και μάλιστα στην πλέον χαρακτηριστική, λατινοαμερικάνικη εκδοχή του, είναι κάτι αδιαμφισβήτητο. Ωστόσο, απαραίτητο συστατικό της προσωπικής του πολιτικής συνταγής ήταν μια ορισμένη δόση μεγαλομανίας. Αντιλαμβανόταν τον εαυτό του σαν ένα μίγμα από τα προτερήματα του Φιντέλ Κάστρο, του Ερνέστο «Τσε» Γκουεβάρα και, κυρίως, του Σιμόν Μπολιβάρ. Ο Ούγκο Τσάβες είχε εμμονή με τον θρυλικό επαναστάτη και απελευθερωτή, όχι μόνο της Βενεζουέλας αλλά και πολλών άλλων χωρών της Λατινικής Αμερικής από το ζυγό των Ισπανών κατακτητών, τον ήρωα Σιμόν Μπολιβάρ, ο οποίος έδρασε στην αρχή του 19ου αιώνα. Ο Τσάβες αρνήθηκε επανειλλημμένα τη μομφή ότι θεωρεί τον εαυτό του μετενσάρκωση του Μπολιβάρ και ότι στα οικογενειακά γεύματα άφηνε πάντα μια θέση κενή για το πνεύμα του «Ελ Λιμπερταδόρ». Στην πράξη όμως ο Τσάβες επιβεβαίωνε τους επικριτές του: Σε επίσημες εκδηλώσεις εμφανιζόταν με το χρυσό και αδαμαντοποίκιλτο σπαθί του Μπολιβάρ, ενώ με μεγάλη συγκίνηση είχε παρουσιάσει μια τρισδιάστατη ψηφιακή αναπαραγωγή της κεφαλής του επαναστάτη. Κυρίως όμως ο Τσάβες είχε αποδυθεί με σχεδόν παρανοϊκή επιμονή σε μια προσπάθεια να αποδείξει ότι το είδωλό του είχε πέσει θύμα συνωμοσίας και, τελικά, δολοφονίας. Πριν από περίπου πέντε χρόνια ο Τσάβες είχε διατάξει την εκταφή του Μπολιβάρ, έτσι ώστε να γίνει ιατροδικαστική έρευνα στα οστά του -έστω και 180 χρόνια μετά από το θάνατό του. Ο Τσάβες πίστευε ακράδαντα ότι ο Μπολιβάρ δεν είχε πεθάνει από φυματίωση, αλλά ότι τον είχαν δηλητηριάσει οι πολιτικοί του αντίπαλοι. Προς μεγάλη απογοήτευση του Τσάβες η σχετική εξέταση δεν επαλήθευσε τη θεωρία του, γεγονός όμως που ουδόλως επηρέασε τα σχέδια για την κατασκευή ενός μεγαλειώδους, μεταμοντέρνου μαυσωλείου εντός του οποίου εναποτέθηκε η σορός του Σιμόν Μπολιβάρ. 
Από την πρώτη ημέρα του στην εξουσία της Βενεζουέλας ο Τσάβες κήρυξε πόλεμο στη φτώχεια του λαού του και, όντως, κατόρθωσε να αλλάξει δραστικά τη ζωή των συμπατριωτών του, δεν κατάφερε όμως να εξαφανίσει τελείως τη μιζέρια, καθώς μεγάλο μέρος των Βενεζουελανών εξακολουθεί σήμερα να διαβιεί υπό συνθήκες τραγικής ανέχειας. Ωστόσο, η επένδυση 105 εκ. ευρώ από το κρατικό ταμείο στην κατασκευή του Μαυσωλείου για τον Μπολιβάρ, ήταν για τον Ούγκο Τσάβες απολύτως επιβεβλημένη. Πολλοί είχαν επικρίνει δριμύτατα αυτή την παράλογη δαπάνη, επισημαίνοντας ότι ο Τσάβες, μέσω των τιμών που επιδαψίλευε στον μέγα Μπολιβάρ, στην ουσία ετοίμαζε το δικό του μνημείο, αντάξιο του μεγέθους της δικής του προσωπικότητάς. Και μάλλον δεν έπεσαν έξω. 

Ο Μεσσίας της Λατινικής Αμερικής
Είτε ήταν η δική του ψευδαίσθηση μεγαλομανίας είτε όχι, η Ιστορία δεν αποκλείεται να δικαιώσει το ρόλο που ο Τσάβες οραματίστηκε για τον εαυτό του, σαν «νέου Μπολιβάρ». Αφότου κατέκτησε την εξουσία, το 1998, ακολούθησε ένα ολόκληρο ρεύμα ηγετών αριστερών πολιτικών πεποιθήσεων σε διάφορες χώρες της Λατινικής/Νότιας Αμερικής: Ο Λουίς Ινάσιο «Λούλα» ντα Σίλβα ανακηρύχθηκε πρόεδρος της Βραζιλίας το 2002, ο Λούσιο Γκουτιέρες στο Εκουαδόρ το 2003, λίγους μήνες αργότερα ακολούθησε ο Νέστορ Κίρχνερ στην Αργεντινή, ο Ταμπαρέ Βάσκες στην Ουρουγουάη το 2004, ο Εβο Μοράλες στη Βολιβία το 2005, ο Ραφαέλ Κορρέα στο Εκουαδόρ το 2006, ενώ από το 2007 ο Ντανιέλ Ορτέγκα έχει αναλάβει την διακυβέρνηση της Νικαράγουας. Κάποιες από τις δομικές αλλαγές που συντελέστηκαν στο νοτιοαμερικάνικο πολιτικό σκηνικό οφείλονταν, σε σημαντικό βαθμό, στον ίδιο τον Τσάβες και στο «Μπολιβαριανό» του κίνημα για την ανεξαρτησία των λατινοαμερικανικών λαών. Από το 1999 και κατ' εντολήν του επαναστάτη νέου ηγέτη της εκείνη την εποχή, στην επίσημη ονομασία της Βενεζουέλας προστέθηκαν οι λέξεις «Μπολιβαριανή Δημοκρατία». Λίγα χρόνια αργότερα, το τολμηρό όνειρο του Τσάβες για μια αντι-αμερικανική και αντι-ιμπεριαλιστική συσπείρωση των χωρών που μπορούσε να επηρεάζει ο ίδιος, άρχισε να γίνεται πραγματικότητα: Με αντάλλαγμα τη γενναία οικονομική βοήθεια, η Βολιβία και το Εκουαδόρ έγιναν οι πρώτοι δορυφόροι της Βενεζουέλας, ενώ το 2004 με πρωτοβουλία του Ούγκο Τσάβες και του Φιντέλ Κάστρο συστήθηκε η «Alianza Bolivariana para los Pueblos de Nuestra América» («Μπολιβαριανή Συμμαχία των Λαών της Δικής μας Αμερικής»). Σήμερα η Συμμαχία αριθμεί 8 κράτη-μέλη, το μέλλον της όμως είναι άγνωστο χωρίς πλέον το φυσικό της ηγέτη, τον άνθρωπο που εμπνεύστηκε και οραματίστηκε την ύπαρξή της, τον από πολλές απόψεις αναντικατάστατο Ούγκο Τσάβες.

Τα αδέλφια Ούγκο και Φιντέλ, o καουμπόι Μπους
Θα ήταν πολύ παράξενο εάν ο Τσάβες δεν δήλωνε πιστός οπαδός και θαυμαστής του Φιντέλ Κάστρο. Στην πραγματικότητα, η σχέση ανάμεσα στους δύο ηγέτες ήταν κάτι περισσότερο από στενή, καθώς ο Φιντέλ ήταν για τον Τσάβες η πιο ισχυρή πηγή επιρροής -και όχι μόνο επί κρίσιμων πολιτικών ζητημάτων, όπως πχ το σχεδιασμό της «Δημοκρατίας του 21ου αιώνα» που εφαρμόστηκε στη Βενεζουέλα. Το ότι ο Τσάβες επέλεξε το ιατρικό χειρουργικό και ερευνητικό κέντρο CIMEQ της Αβάνας για τη θεραπεία της ασθένειάς του αποδίδεται στην προτροπή του Κάστρο. Στο CIMEQ, εξάλλου, είχε νοσηλευτεί το 2006 ο ίδιος ο Κουβανός ηγέτης, όταν είχε καταρρεύσει εξαιτίας προβλημάτων με το στομάχι του. 
Η περίθαλψη του Τσάβες θα μπορούσε να συμβολίζει συνολικά τη σχέση ανάμεσα στις δύο χώρες, καθώς η Βενεζουέλα χορηγεί στην Κούβα μια ποσότητα πετρελαίου περί τα 90.000 βαρέλια ανά ημέρα. Τυπικά, πρόκειται για μια δωρεά, υπάρχουν όμως αντισταθμιστικά οφέλη για το λαό της Βενεζουέλας: Δεκάδες χιλιάδες Κουβανοί γιατροί, δάσκαλοι, γυμναστές κ.λπ προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη Βενεζουέλα. Επίσης, χιλιάδες Βενεζουελανοί ασθενείς ακολουθούν το παράδειγμα του ηγέτη τους και νοσηλεύονται δωρεάν σε κουβανικά νοσοκομεία -έστω και εάν πολλοί απέδωσαν τον θάνατο του Ούγκο Τσάβες στις ξεπερασμένες μεθόδους θεραπείας που υποτίθεται ότι εφαρμόζονται σε αυτά.
Ομως η εκτίμηση και ο σεβασμός του Τσάβες προς τον Κάστρο δεν εκφράστηκε μόνο με την γενναιοδωρία του ως προς το πετρέλαιο, αλλά και με ένα προσωπικό δώρο, ιδιαίτερης συμβολικής αξίας: Ενα πιστό αντίγραφο από το περίφημο σπαθί του Μπολιβάρ παραδόθηκε στον Φιντέλ, σφραγίζοντας τη φιλία ανάμεσά τους. (Το ίδιο δώρο, βέβαια, έχει δώσει στον Ιρανό πρόεδρο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, τον Ρόμπερτ Μουγκάμπε της Ζιμπάμπουε κ.α.)
Ο Ούγκο Τσάβες είχε φροντίσει να αντιγράψει διάφορα στοιχεία από τον Κάστρο, όπως τους μακρόσυρτες και παραληρηματικές ομιλίες, τις «αυθόρμητες» μαζικές συγκεντρώσεις, τις παρελάσεις προς τόνωσιν των πατριωτικών αισθημάτων του λαού κ.λπ. Κυρίως, βέβαια, φρόντισε να μιμηθεί τον «αδελφό» του όπως τον αποκαλούσε, στην πύρινη αντι-αμερικανική ρητορική. «Ας σώσουμε το ανθρώπινο είδος, ας εκτελέσουμε τις ΗΠΑ» είχε πει ο Τσάβες απευθυνόμενος στην ηγεσία του Ιράν το 2006. Οσο για τον Τζορτζ Μπους, τον αποκαλούσε συχνά «τρομοκράτη», «φασίστα», ακόμη και «διάβολο, τυλιγμένο στην οσμή του θειαφιού από την κόλαση». Με αφορμή την αντίδρασή του στην καταστροφή ύστερα από τον τυφώνα Κατρίνα, ο Ούγκο Τσάβες χαρακτήρισε περιφρονητικά τον Αμερικανό πρόεδρο «καουμπόι», που δεν είχε τίποτα να πει στους πολίτες της χώρας του που χάνονταν στη θεομηνία, παρακολουθώντας απαθής την υπόθεση από το ράντσο του στο Τέξας. Φαίνεται ότι η επίμονη άρνηση των ΗΠΑ ότι οι μυστικές τους υπηρεσίες αναμίχθηκαν στην προσωρινή και εν τέλει ανεπιτυχή ανατροπή του το 2002, δεν είχαν πείσει τον Τσάβες.





Πηγή : protothema.gr

Φτώχεια καταραμένη: «τσάκισαν» αστακούς Ελένη και Ματέο!

Φτώχεια καταραμένη: «τσάκισαν» αστακούς Ελένη και Ματέο!


Τέτοια βλέπει η τρόικα και πέφτουν οι περικοπές «βροχή»: λύσσαξαν η Ελένη Μενεγάκη και ο Ματέο να τρώνε αστακούς σου λέω!!!

1.JPG

Μετά το τέλος της εκπομπής της, η παρουσιάστρια πήρε τον αγαπημένο της και συνεργάτες της και πήγαν στην γειτονιά όπου μεγάλωσε, στην Αμφιάλη.

2.JPG

Με άδειο στομάχι θα τους έκανε tour; Jamais!
Στρογγυλοκάθισαν, λοιπόν, σε γνωστή ψαροταβέρνα του Πειραιά και «τσάκισαν» -με τα χέρια πάντα, για να είναι μεγαλύτερη η απόλαυση- αστακούς, μύδια, ψάρια και λοιπά... φθηνά και αφροδισιακά!

3.JPG

Αφού έσκασαν από τον αστακό και έγλυψαν και τα δάχτυλά τους, έριξαν και μια βόλτα στα παλιά λημέρια της Ελένης για... να χωνέψουν τα παιδιά!
Σημειολογική η επίσκεψη, πάντως: «κοινή θνητή» έφυγε από την περιοχή η παρουσιάστρια, ζάμπλουτη που τρώει αστακούς επέστρεψε! 
5.JPG




Πηγή: φωτογραφίες από το περιοδικό «Ciao»

Ερευνητές βρήκαν το γονίδιο που επαναφέρει έναν γηρασμένο εγκέφαλο στην εφηβική κατάσταση



Είναι προφανές ότι ο εγκέφαλος λειτουργεί καλύτερα όταν ο άνθρωπος βρίσκεται στην εφηβεία, υπό την έννοια ότι μαθαίνει πιο εύκολα και επουλώνεται πιο γρήγορα απ’ ότι σε μεγαλύτερη ηλικία, κάτι που νοιώθουμε όλοι μας όσο περνούν τα χρόνια. Επομένως, δε θα μας πείραζε να μπορούσαμε να επαναφέρουμε το μυαλό μας στην κατάσταση που ήταν τότε.

Σύμφωνα με ερευνητές του Yale University, ο εγκέφαλος γίνεται πιο σταθερός και άκαμπτος με την πάροδο των χρόνων επειδή ενεργοποιείται το γονίδιο Nogo Receptor 1, το οποίο παρατηρήθηκε ότι ευθύνεται για τη σταδιακή επιβράδυνση των συναπτικών συνδέσεων μεταξύ των νευρώνων. Αποτέλεσμα αυτής της επιβράδυνσης είναι η “ωρίμανση” του εγκεφάλου.

Για να επαληθεύσουν τους ισχυρισμούς τους, μπλόκαραν τη λειτουργία του γονιδίου σε γηρασμένα ποντίκια και παρατήρησαν ότι ο εγκέφαλος τους επανέκτησε την πλαστικότητα που είχε όταν ήταν νεώτερα. Στη συνέχεια παρατήρησαν ότι αναρρώνουν από εγκεφαλικές βλάβες το ίδιο γρήγορα με τα νεαρά ποντίκια, ενώ έμαθαν να εκτελούν πολύπλοκες διεργασίες πολύ πιο γρήγορα από άλλα γηραιά ποντίκια με ενεργοποιημένο το συγκεκριμένο γονίδιο.

Ακόμη, μια πολύ ενδιαφέρουσα παρατήρηση για το Nogo Receptor 1 είναι ότι επιβραδύνει την απώλεια μνήμης στον “ώριμο” εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να είναι πιο δύσκολο να ξεπεραστεί μια τραυματική ανάμνηση σε όσους εγκεφάλους είναι ενεργοποιημένο.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αναμένεται ότι θα φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα για την αντιμετώπιση και αποκατάσταση τραυματισμένων εγκεφάλων (π.χ. από εγκεφαλικό επεισόδιο, μετατραυματικό στρες κλπ.).



Πηγή : digitallife.gr

Η Samsung θα επιμείνει στη χρήση πλαστικού και στο Galaxy S IV

Η Samsung θα επιμείνει στη χρήση πλαστικού και στο Galaxy S IV


Θυσιάζει την αισθητική για τη λειτουργικότητα

Η Samsung τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να κερδίσει τον κόσμο των smartphones, διαγράφοντας τη μία επιτυχία μετά την επόμενη. Το Samsung Galaxy S III ξεπέρασε κάθε προσδοκία σε πωλήσεις, ενώ έλαβε εξαιρετικές κριτικές από όσους είχαν την ευκαιρία να το δουν από κοντά.

Ωστόσο, ένα χαρακτηριστικό των συσκευών που δίνει τροφή για αρνητικά σχόλια, είναι το περίβλημα από πλαστικό που χρησιμοποιεί η εταιρία και που το κάνει να μοιάζει πιο “φθηνό” από τον ανταγωνισμό.

Αυτή η φιλοσοφία δε φαίνεται να αλλάζει για τον κορεατικό κολοσσό, αφού σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπροέδρου της Y.H. Lee στο CNET, όταν η Samsung αναζητά τα υλικά που θα χρησιμοποιήσει στις συσκευές της, δεν εστιάζει μόνο στην αισθητική αλλά και σε άλλους τομείς, όπως η ανθεκτικότητα και η ευκολία στην κατασκευή, που θα της δώσει τη δυνατότητα να καλύψει τη μεγάλη ζήτηση.

Επίσης γίνεται λόγος και για το αποσπώμενο κάλυμμα της μπαταρίας, που εξαιτίας της χρήσης πλαστικού είναι πιο ελαφρύ και ανθεκτικό από αυτά άλλων ανταγωνιστικών συσκευών όπως τα Nexus 4 και Optimus G, αφού το πλαστικό απορροφά καλύτερα τους κραδασμούς από ότι το γυαλί και το αλουμίνιο.

Ο Lee τέλος, παραδέχεται την καλύτερη αίσθηση στο χέρι που προσφέρουν τα άλλα υλικά, όμως τονίζει πως το πλαστικό που χρησιμοποιεί η Samsung είναι καλύτερο ποιοτικά από των άλλων εταιριών ενώ υπερασπίζεται τη φιλοσοφία της εταιρίας να θεωρεί σημαντικότερη τη λειτουργικότητα και την ευκολία στη χρήση και την κατασκευή, από ότι την αισθητική. 




Πηγή : newsbeast.gr

Το FBI «κατασκόπευε» χιλιάδες χρήστες της Google!



Με την κάλυψη τη μάχη κατά της τρομοκρατίας, το FBI και όχι μόνο, παρακολουθούσε από το 2009 έως το 2012 χιλιάδες χρήστες του Ίντερνετ, ανακοίνωσε η Google!

Ο ακριβής αριθμός των λογαριασμών που «κατασκοπεύθηκαν» δεν έγινε γνωστός.
Η Google δημοσιοποιεί αυτήν την εβδομάδα στοιχεία σχετικά με τις επιστολές «εθνικής ασφάλειας», τις οποίες έλαβε και οι οποίες ανταποκρίνονται στα επίσημα αιτήματα για δεδομένα, βάσει του αντιτρομοκρατικού νόμου «Πατριωτική Πράξη», που υιοθετήθηκε στις ΗΠΑ μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

Είναι η πρώτη φορά που μια ιδιωτική επιχείρηση δημοσιεύει δεδομένα για αυτές τις επιστολές, οι οποίες έχουν επικριθεί πολύ από τις οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Από το 2009 ως το 2012, η Google δέχθηκε από την κυβέρνηση μεταξύ των 0 και 999 αιτημάτων. Τα αιτήματα αυτά αφορούσαν κάθε χρονιά μεταξύ των 1.000 και 1.999 λογαριασμών, με εξαίρεση το 2010, κατά το οποίο τα αιτήματα αφορούσαν μεταξύ των 2.000 και 2.999 λογαριασμών, σύμφωνα με την αμερικανική μηχανή αναζήτησης.

«Παρατηρείτε ότι δημοσιεύουμε κλίμακες των αριθμών, αλλά όχι τους ακριβείς αριθμούς. Αυτό γίνεται για να ανταποκριθούμε στα αιτήματα του FBI, του υπουργείου Δικαιοσύνης και άλλων (κυβερνητικών) υπηρεσιών που φοβούνται ότι η δημοσιοποίηση των ακριβών αριθμών αποκαλύπτει πληροφορίες για τις έρευνες που διεξάγονται», διευκρίνισε ο διευθυντής για την ασφάλεια στην Google, Ρίτσαρντ Σαλγκάντο, στο μπλογκ του ομίλου.

Ενώσεις όπως η Aclu (Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών) κρίνουν ότι οι επιστολές αυτές δίνουν υπερβολική εξουσία στην κυβέρνηση, η οποία μπορεί έτσι να παρακολουθεί λογαριασμούς στο Ίντερνετ χωρίς ένταλμα από την δικαιοσύνη.




Πηγή : protothema.gr

Hydrobot έφτιαξαν μαθητές του 1ου Γυμνασίου Παλαιού Φαλήρου


Ένα ρομπότ νερού (Hydrobot), ικανό να εξερευνά τον θαλάσσιο βυθό, να κάνει μετρήσεις και να συλλέγει δείγματα με τη βοήθεια αισθητήρων και ειδικών συσκευών, κατασκεύασαν μαθητές του 1ου Γυμνασίου Παλαιού Φαλήρου, στηριζόμενοι στον σχεδιασμό πλοίων και υποβρυχίων, της ναυπηγικής και της θαλάσσιας μηχανικής.
Πρόκειται για ένα ξεχωριστό τηλεκατευθυνόμενο υποβρύχιο όχημα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί εξίσου σε λίμνες και ποτάμια, φέρνοντας εις πέρας διάφορες εργασίες, ανάλογα με τον εξοπλισμό που διαθέτει, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να εξελίσσεται. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο καθηγητή Πληροφορικής του σχολείου Δημήτρη Καρακώστα, η πρωτοτυπία του ρομπότ βρίσκεται στην ανεξαρτησία των κινήσεών του, οι οποίες μπορούν να κατευθύνονται και να ελέγχονται όπως επιθυμεί ο χρήστης.

Ήδη, οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Παλαιού Φαλήρου δοκίμασαν τις δυνατότητες του ρομπότ νερού σε πισίνα και είναι έτοιμοι να βυθίσουν το σκάφος τους στην περιοχή Φλοίσβος της παραλίας του Π. Φαλήρου, προκειμένου να καταγράψουν τον βυθό της. Οι μαθητές θα εξοπλίσουν το υποβρύχιο όχημα με ειδική κάμερα παρακολούθησης και με αισθητήρες για τη συλλογή δειγμάτων νερού και μετρήσεις στη σύστασή του. Επιθυμούν δε να διαθέσουν το ρομπότ σε ερευνητές για συστηματικότερη μελέτη του θαλάσσιου οικοσυστήματος της χώρας μας.

Οι εργασίες κατασκευής του σκάφους έγιναν στο εργαστήριο τεχνολογίας του σχολείου, σε συνεργασία με το εργαστήριο φυσικής και πληροφορικής, όπου οι μαθητές συνδύασαν τις επιστήμες βασιζόμενοι στις βασικές αρχές φυσικής, υδροδυναμικής, ηλεκτρισμού, μηχανολογίας, ναυπηγικής αλλά και σε τεχνικές σχεδιασμού, συγκόλλησης και συναρμολόγησης. "Οι εργασίες γινόταν με ενθουσιασμό από τα μέλη της ομάδας, καθώς καλούνταν να εξερευνήσουν και να αποκτήσουν ικανότητες σε διαφορετικούς τομείς επιστημών σε σχέση με τη θάλασσα, όπως η ναυπηγική και η θαλάσσια βιολογία" δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κ.Καρακώστας.

Το σχολείο αξιοποίησε το πρόγραμμα Ρομποτικής του Ιδρύματος Ευγενίδου σε συνεργασία με το Εργαστήριο Sea Grant του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης (ΜΙΤ). Το Ίδρυμα Ευγενίδου χορήγησε δωρεάν στην ομάδα Ρομποτικής του σχολείου τα υλικά (κιτ) που απαιτούνται για την κατασκευή του Hydrobot και τις οδηγίες κατασκευής.
Η εργασία των μαθητών (Γιώργος Ραμιάς, Φώτης Γαλάνης, Ματθαίος Βασιλικός, Αρτέμιος Αρμακόλας) πρόκειται να παρουσιαστεί αύριο, στο πλαίσιο του 3ου μαθητικού συνεδρίου Επιστήμης και Τεχνολογίας (ACSTAC) του Κολλεγίου Ανατόλια, που ξεκινά σήμερα στη Θεσσαλονίκη και θα διαρκέσει τρεις μέρες. Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν με εργασίες τους πάνω από 500 μαθητές από 53 σχολεία της Ελλάδας, από τη Γερμανία και την Τουρκία, καθώς και κορυφαίοι επιστήμονες.

Εφευρέτες μαθητές Στο πλαίσιο του 3ου ACSTAC, οι μαθητές των σχολείων επέδειξαν τη δημιουργικότητα και εφευρετικότητά τους, αλλά και το ενδιαφέρον τους για την τεχνολογία, μέσα από τις πρωτότυπες ιδέες και εργασίες τους. Μαθητές του Κολλεγίου Ανατόλια, ίδρυσαν μια εικονική εταιρία (RevoRootion Inc), το προϊόν της οποίας (EXAPOT), ένα έξυπνο αυτόματο ποτιστικό σύστημα, κέρδισε έπαινο πράσινης ανάπτυξης σε δύο πανελλαδικές μαθητικές εμπορικές εκθέσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Φεβρουάριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (Trade Fairs 2013).

Το EXAPOT, λαμβάνοντας ενδείξεις σχετικά με τη θερμοκρασία, την υγρασία και γενικά τις συνθήκες γύρω από το φυτό, έχοντας υπόψη την ανθεκτικότητα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του εκάστοτε φυτού, ποτίζει την ποσότητα νερού που αυτό χρειάζεται, δεδομένων των καταστάσεων. Η ιδέα πίσω από το προϊόν είναι ο καταναλωτής να εγκαθιστά το EXAPOT και στη συνέχεια να μη χρειάζεται να αφιερώνει χρόνο στο πότισμα των φυτών. Στα πλεονεκτήματά του είναι η μηδαμινή απώλεια νερού και η περιορισμένη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος.
Η ομάδα μαθητών του Πρότυπου Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, χρησιμοποίησε smartphones για να μετρήσει την ηχορύπανση σε διάφορους χώρους, όπως γυμναστήρια, σχολεία ή όπου συχνάζουν νέοι.

Το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας κατασκεύασε ένα ρομπότ – καφετιέρα, που φτιάχνει ελληνικό καφέ με απολύτως αυτοματοποιημένο τρόπο. Η δυσκολία του εγχειρήματος έγκειται στο ότι το ρομπότ πρέπει να συνδυάσει τις καθημερινές συσκευές οικιακής χρήσης, όπως το ηλεκτρικό μάτι, το μπρίκι του καφέ, το νερό, ο καφές και η ζάχαρη.

Η ομάδα των εκπαιδευτηρίων "Ροδίων Παιδεία" παρουσίασε μία μελέτη για την οικολογική πόλη του μέλλοντος, που διαχειρίζεται ήπιες μορφές ενέργειας και συνεπώς μειώνει τους αέριους ρύπους. Η πόλη των περίπου 25.000 κατοίκων παρουσιάζει το μικρότερο οικολογικό αποτύπωμα, ενώ για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας χρησιμοποιούνται αποκλειστικά η καύση υδρογόνου, η αιολική και ηλιακή ενέργεια. Υπολογίστηκαν, επίσης, οι ποσότητες σε νερό και έκταση γης που απαιτούνται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με εναλλακτικούς τρόπους, φιλικούς προς το περιβάλλον, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των κατοίκων της πόλης, αλλά και η χρήση οικολογικών μέσων μεταφοράς.
*Πηγή των συνημμένων φωτογραφιών: 1ο Γυμνάσιο Παλαιού Φαλήρου.




Πηγή : express.gr

Εννιά νεκροί απο επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ


Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 14 τραυματίσθηκαν κατά την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στη νότια πύλη του αφγανικού υπουργείου Άμυνας στην Καμπούλ, στη διάρκεια της επίσκεψης του νέου υπουργού 'Αμυνας των ΗΠΑ Τσακ Χάγκελ, ανακοίνωσαν αξιωματούχος του υπουργείου και αστυνομική πηγή.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι ταλιμπάν.

Εκπρόσωπος της δύναμης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν δήλωσε ότι ο Χάγκελ βρίσκεται σε σε ασφαλές μέρος σε εγκαταστάσεις της Isaf.
"Στόχος μας δεν ήταν ο υπουργός, αλλά να δείξουμε ότι είμαστε πάντα έτοιμοι να πλήξουμε την Καμπούλ, ακόμα κι όταν βρίσκεται εδώ ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας», δήλωσε ο Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ, εκπρόσωπος των ταλιμπάν σε τηλεφώνημά του στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι ο βομβιστής επέβαινε σε παγιδευμένη μοτοσυκλέτα.
Αξιωματούχος του υπουργείου τόνισε ότι υπάρχουν πολίτες μεταξύ των θυμάτων.





Πηγή : kathimerini.gr

Γιατί κλειδώνουν τους Καρδινάλιους στην εκλογή του Πάπα

Γιατί κλειδώνουν τους Καρδινάλιους στην εκλογή του Πάπα Το έθιμο ανάγεται χρονολογικά τον 13ο αιώνα


Ένας παλιός θεσμός, το κονκλάβιο, που ανάγεται χρονολογικά τον 13ο αιώνα θ’ αναβιώσει μιας και ο Πάπας Βενέδικτος εξέδωσε την παραίτηση του. Ο συγκεκριμένος θεσμός θέτει το κλείδωμα των καρδινάλιων σε μια αίθουσα προκειμένου όπως λέγεται, να επιταχυνθεί η διαδικασία εκλογής του Πάπα.
Αυτό που οδήγησε στη «γένεση» αυτού του θεσμού ήταν οι διάφορες εσωτερικές διαφωνίες που είχαν μεταξύ τους οι καρδινάλιοι, η καθυστέρηση των διαδικασιών αλλά καθώς και η προφύλαξη των εκλεκτόρων από τις εξωτερικές «πιέσεις».
Το κονκλάβιο απαρτίζεται από 207 μέλη αλλά κανονικά εν έτει 2013 115 θα είναι αυτοί που θα συμμετέχουν στην συνεδρίαση για την εκλογή του Πάπα της Ρώμης. Αυτοί που δικαιούνται να ψηφίσουν είναι οι καρδινάλιοι που έχουν ηλικία κάτω των 80 ετών και συγκεκριμένα αυτοί που όταν άρχισε η περίοδος της «κενής έδρας», στις 28 Φεβρουαρίου, ύστερα από την επίσημη παραίτηση του Βενέδικτου ΙΣΤ’.
Έτσι λοιπόν όπως προαναφέρθηκε, από τους 207, μπορούν να ψηφίσουν οι 115 αφού δύο δεν θα έχουν τη δυνατότητα να μεταβούν στο Κονκλάβιο: ο καρδινάλιος Ριγιάντιο Νταρμαατμάτζα απ την Ινδονησία για λόγους υγείας και ο Κιθ Ο’ Μπράιαν από τη Βρετανία ο οποίος έχει κατηγορηθεί για «ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά». Όλοι οι καρδινάλιοι, θα πραγματοποιήσουν συνάντηση στο Βατικανό, στη Καπέλα Σιξτίνα, με στόχο τους να επιλέξουν τον νέο Πάπα.
Από αυτούς, οι 48 έγιναν καρδινάλιοι επί Ιωάννη Παύλου Β’ και οι 67 επί Βενέδικτου ΙΣΤ’. Αξίζει ν’ αναφερθεί, ότι από τους 115 εκλέκτορες οι 60 είναι Ευρωπαίοι, εκ των οποίων οι 28 είναι Ιταλοί.
Η Λατινική Αμερική με τη σειρά της κατέχει 19 εκπροσώπους ενώ παράλληλα, η Βόρεια Αμερική 14. Έντεκα είναι από την Αφρική, δέκα είναι από την Ασία ενώ ένας μόνο, ο αρχιεπίσκοπος του Σίδνεϊ Τζορτζ Πελ είναι Αυστραλός.





Πηγή : thebest.gr

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Το πρώτο πλήρως 3D printed φόρεμα, είναι αποτέλεσμα… μαθηματικών

teese

Έχουμε δει στο παρελθόν 3D printed φορέματα, αλλά ποτέ εξ ‘ ολοκλήρου. Στην αρχή της εβδομάδας όμως, έκανε την πρώτη του εμφάνιση το πρώτο φόρεμα που έχει δημιουργηθεί εξ ολοκλήρου με τη μέθοδο της τρισδιάστατης εκτύπωσης. Η εμφάνιση πραγματοποιήθηκε στο Ace Hotel της Νέας Υόρκης και το κορμί που το φιλοξένησε, αλλά και για το οποίο κατασκευάστηκε αρχής εξ ‘αρχής, είναι η Dita Von Teese.
teese2
Το φόρεμα αποτελείται από 3000 ξεχωριστές ενώσεις και σχεδιάστηκα αποκλειστικά για το κορμί της δεσποινίδος Von Teese. Στο βίντεο παρακάτω, θα σας πει ο σχεδιαστής με ποια λογική αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την χρυσή συμμετρία, τους αριθμούς του Ιταλού Fibonacci που χαρακτηρίζουν την ομορφιά και την αρμονία στη φύση.
Το φόρεμα πάντως, που στολίστηκε με 12000 κρύσταλλα Swarovski, αποτελεί ένα μικρό θαύμα μηχανικής, καθώς το νάιλον απ’ το οποίο δημιουργήθηκε, συστέλλεται και διαστέλλεται ανάλογα με την κίνηση του κορμιού που το φοράει. Πράγμα που σημαίνει βέβαια πως, αν δεν έχετε τις αναλογίες της Dita, καλό είναι να το αφήσετε στην… ντουλάπα σας.






Πηγή : digitallife.gr

Η Νεφέλη Γράφει...



ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ.ΜΑΤΑΙΑ….
ΠΕΡΑΣΑΝ ΜΗΝΕΣ ΩΣΠΟΥ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΑΘΟΤΑΝ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΑΚΟΥΣΕ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟΥΣ ΘΟΡΥΒΟΥΣ.
ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΕΝΤΡΟΜΗ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΙΣ ΣΚΑΛΕΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΗΣ.
ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ….
ΠΛΗΣΙΑΣΕ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΡΥΣΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΟΨΗ.
ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΗΣ ΕΤΡΕΜΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ,ΚΑΙ ΟΙ ΧΤΥΠΟΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΧΟΡΕΥΑΝ
ΣΕ ΤΡΕΛΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΤΙ;
ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΩ;ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕ ΚΑΙ ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΤΥΠΟΥΣ.
ΜΠΟΡΕΙΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΦΕΡΕΙΣ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ ΝΑ ΔΩΣΩ ΣΤΟ ΑΛΟΓΟ ΜΟΥ;
ΒΕΒΑΙΩΣ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΚΑΙ ΕΤΡΕΞΕ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ. 



Samsung Galaxy S4 με νέο TouchWiz Nature UX 2.0 και ρυθμίσεις

Samsung Galaxy S4 με νέο TouchWiz Nature UX 2.0 και ρυθμίσεις


Έρχονται σημαντικές αλλαγές στο νέο Samsung Galaxy S4 με νέο TouchWiz Nature UX 2.0. Οι Κορεάτες ετοιμάζονται να αλλάζουν το Android δραστικά και να βελτιώσουν το TouchWiz Nature UX που ήδη γνωρίζουμε από το Galaxy S3. Είναι λογικό.

Galaxy S4 με βελτιωμενο TouchWiz Nature UX 2.0 και Android

Νέο hardware, νέα μεγάλη οθόνη, νέο TouchWiz Nature UX 2.0. Το Galaxy S4 θα είναι νέο αλλά θα διατηρήσει τα χαρακτηριστικά που το καθιστούν οικείο. Υπάρχουν αναφορές για νέα εικονίδια και πιθανότατα νέα μενού από την εμπειρία της Samsung με τα Galaxy Note.
Ίσως η σημαντικότερη αλλαγή να είναι αυτή που φημολογείται ότι θα γίνει στις ρυθμίσεις. Το νέο Samsung Galaxy S4 λέγεται ότι θα έχει πολύ πιο απλές ρυθμίσεις και μενού στο Android. Υπάρχουν αναφορές για χρήση tabs και λευκού background στις νέες ρυθμίσεις.
ΜΑΘΕ: Τα νέα χαρακτηριστικά του Galaxy S4: Smart Stay, Smart Pause, Smart Scroll
Είναι λογικό άλλωστε. Το μενού ρυθμίσεων του Android είναι εκνευριστικά δύσχρηστο. Μικρές λεπτομέρειες είναι κρυμμένες σε μενού που πρέπει να ξέρεις ή να ψάξεις να βρεις. Με το νέο TouchWiz Nature UX 2.0 η Samsung θα απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο από το vanilla Android και θα βελτιώσει την εμπειρία που δημιούργησε με το GS3.
Όλα αυτά και περισσότερα θα τα μάθουμε στην επίσημη παρουσίαση του Galaxy S4 στις 14 Μαρτίου 2013 από την Νέα Υόρκη. Προς το παρόν τα leaked specs κάνουν λόγο για νέα χαρακτηριστικά στο software και αλλά και οθόνη 4.99 ιντσών με full HD 1080p ανάλυση, τετραπύρηνο επεξεργαστή στο 1.8GHz, 2GB RAM, χωρητικότητα 16GB – 32GB – 64GB, κάμερα 13 megapixel και δεύτερη κάμερα 2 megapixel μπροστά, Android 4.2.





Πηγή : pestaola.gr

Μεγάλη κομπίνα με επανεξαγωγές φαρμάκων

Μεγάλη κομπίνα με επανεξαγωγές φαρμάκων

Κύκλωμα απάτης στο χώρο του φαρμάκου κατήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς.
Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση και στον ρ/σ Βήμα Fm, o κ. Σαλμάς χαρακτήρισε τεχνητή την έλλειψη πολλών φαρμακευτικών σκευασμάτων, η οποία προέρχεται από σε παράνομες επανεξαγωγές, με τη συνεργασία φαρμακαποθηκών και φαρμακείων.

Όπως είπε ο κ. Σαλμάς, μιλώντας στη ΝΕΤ, πέντε φαρμακαποθήκες στην Ελλάδα συνεργαζόμενα με τουλάχιστον 500 φαρμακεία πληρώνουν «μαύρα» στους φαρμακοποιούς το ποσοστό κέρδους που θα είχαν από τα συγκεκριμένα σκευάσματα εάν τα πωλούσαν, και έπειτα, στο πλαίσιο της επιστροφής, ξαναπαίρνουν τα φάρμακα στα χέρια τους προκειμένου να τα επανεξαγάγουν στο εξωτερικό σε τιμή πολλαπλάσια της εγχώριας.
Με αυτή την κομπίνα, όπως ανέφερε, οι φαρμακοποιοί κερδίζουν δεκάδες εκατομμύρια αφορολόγητα και οι φαρμακαποθήκες πολλά περισσότερα.
Πάντως ο κ. Σαλμάς εμφανίστηκε απορριπτικός στο αίτημα της τρόικας για πώληση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων από τα σουπερμάρκετ.




Πηγή : ethnos.gr

Στο σκαμνί Ακης, Βίκυ, Σμπώκος και άλλοι 16

Στο σκαμνί Ακης, Βίκυ, Σμπώκος και άλλοι 16

Για τις 22 Απριλίου προσδιορίστηκε, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου και των 18 συγκατηγορουμένων του για τις «μίζες» από τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Προηγήθηκε, σήμερα, η έκδοση βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών, που παραπέμπει τον πρώην υπουργό, οικείους του αλλά και συνεργάτες του, για νομιμοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, που φέρονται να δωρίθηκαν προκειμένου να επιλέξει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας τα υποβρύχια και τα αντιπυραυλικά συστήματα TORM1.
Βάσει της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για την μεγάλη υπόθεση διαφθοράς, ο βασικός κατηγορούμενος μέσω υπεράκτιων ή εξωχώριων εταιριών που αφανώς του ανήκαν, νομιμοποιούσε παράνομες αμοιβές του, εμφανίζοντας αγοραπωλησίες ακινήτων ή άλλες επενδυτικές δραστηριότητες.
Στην όλη επιχείρηση φέρονται να τον συνέδραμαν καθοριστικά, είτε με μικρότερο είτε με μεγαλύτερο βαθμό εμπλοκής, επιχειρηματίες, δικηγόροι κ.ά., ενώ αντίστοιχη συμπεριφορά αποδίδεται στην πρώην και τη νυν σύζυγό του και στην κόρη του.
Ο προσδιορισμός της δίκης, όταν θα συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη σύλληψη του Τσοχατζόπουλου, έγινε κατ' επιταγή του νόμου για διαφορά κρατικών αξιωματούχων, που ορίζει την επ' ακροατηρίω εξέτασή τους σε διάστημα ακόμη και 4 μηνών μετά την εισαγωγή τους σε ανάκριση.
Με το βούλευμά τους οι εφέτες αποφαίνονται ότι στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, εκτός από τον Ακη Τσοχατζόπουλο, θα καθίσουν η σύζυγος του Βίκυ Σταμάτη, η κόρη του Αρετή Τσοχατζόπουλου και ο άλλοτε στενός συνεργάτης του πρώην γγ Εξοπλισμών, Γιάννης Σμπώκος, όσο και άλλα 15 πρόσωπα, που από την επίπονη δικαστική έρευνα προέκυψαν στοιχεία ενεργής συμμετοχής τους στην όλη υπόθεση.
Με το βούλευμα απαλλάσσονται από τις κατηγορίες, που τους βαρύνουν, οι Αικατερίνη Σταμάτη, θεία της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου και ο Ευτύχιος Ατσοπάρδης, εκπρόσωπος της εξωχώριας εταιρίας «Bluebell», καθώς κρίνεται ότι δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις για να παραπεμφθούν σε δίκη. Αντίστοιχη πρόταση για τον Ευτ. Ατσοπάρδη είχε υποβάλει και ο εισαγγελέας εφετών.
Με το βούλευμα παραπέμπονται σε δίκη για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ΄επάγγελμα και κατ΄εξακολούθηση οι:
  • Άκης Τσοχατζόπουλος
  • Αστέριος Οικονομίδης, επιχειρηματίας στον χώρο των κατασκευών
  • Ευφροσύνη Λαμπροπούλου λογίστρια
  • Νίκος Ζήγρας, επιχειρηματίας, εξάδελφος του πρώην υπουργού
  • Γιώργος Σαχπατζίδης, επιχειρηματίας
  • Αρετή Τσοχατζοπούλου, κόρη του βασικού κατηγορούμενου
  • Βίκυ Σταμάτη σύζυγος του βασικού κατηγορούμενου
  • Γιάννης Σμπώκος
  • Ταλίτα Μαρία Τσεκούρα, δικηγόρος
  • Νίκος Γεωργουλάκης, εμφανιζόμενος ως ιδιοκτήτης υπεράκτιας εταιρείας
  • Παναγιώτης Σταμάτης, αδελφός της συζύγου του πρώην υπουργού
  • Παντελής Ζαχαριάδης, εμφανιζόμενος ως συνιδιοκτήτης υπεράκτιας εταιρείας
  • Οράτιος Μελάς, εκπρόσωπος υπεράκτιας εταιρείας
  • Κωνσταντίνος Αντωνιάδης
  • Σπύρος Χατζηνικολάου, δικηγόρος
  • Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, πρώην σύζυγος του Τσοχατζόπουλου
  • Φώτης Αρβανιτίδης
  • Νίκος Καρατζάς, ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ
  • Γιώργος Κωνσταντάτος
Με το βούλευμα κρίνεται, επίσης, ότι πρέπει να παύσει οριστικά η δίωξη του Άκη Τσοχατζόπουλου και της πρώην συζύγου του για την επιμέρους πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, που αφορά το έτος 1997 και σχετίζεται με αγορά ακινήτου. Επίσης, παύει οριστικά η ποινική δίωξη για όλους τους κατηγορούμενους, που αφορά τη σύσταση οργάνωσης.




Πηγή : ethnos.gr

Αχμαντινετζάντ: Ο Τσάβες θα αναστηθεί




Υψηλόβαθμοι Ιρανοί ιερωμένοι επέκριναν σήμερα τον πρόεδρο του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ για τη δήλωσή του ότι ο εκλιπών πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες θα αναστηθεί μαζί με τον Ιησού Χριστό και τον κρυμμένο ιμάμη, που οι σιίτες μουσουλμάνοι πιστεύουν ότι θα επανεμφανιστεί για να φέρει την παγκόσμια ειρήνη.
Την Τετάρτη, μετά το θάνατο του Τσάβες, το Ιράκ κήρυξε μία ημέρα εθνικού πένθους. Ο Αχμαντινετζάντ ήταν ένας από τους πολλούς ηγέτες χωρών που ταξίδεψαν σήμερα στη Βενεζουέλα για να παραστούν στην κηδεία.
Σε συλλυπητήρια επιστολή του που δημοσιεύτηκε στην προσωπική ιστοσελίδα του ο Ιρανός πρόεδρος δηλώνει βέβαιος ότι ο Τσάβες «θα επιστρέψει» μαζί με τον Ιησού Χριστό και τον Ιμάμη Μάχντι για τον οποίο οι σιίτες θεωρούν ότι κρύφτηκε από τα εγκόσμια τον 10ο αιώνα αλλά μια μέρα θα επανεμφανιστεί και θα φέρει την δικαιοσύνη στον κόσμο.
Το σχόλιο του Αχμαντινετζάντ ωστόσο προκάλεσαν την οργή ορισμένων ιερωμένων. «Οι όροι που χρησιμοποίησε ο κ. Αχμαντινετζάντ για να περιγράψει τον πρόεδρο της Βενεζουέλας δεν είναι ορθοί για εμάς» φέρεται να δήλωσε, σύμφωνα με το ημιεπίσημο πρακτορείο Mehr, ο Γορμπαναλί Ντορί Νατζαφαμπαντί, υψηλόβαθμο μέλος της Συνέλευσης των Ειδικών.
"Φυσικά μπορεί κάποιος να στείλει μια διπλωματική επιστολή χωρίς να εμπλακεί σε θρησκευτικά ζητήματα», είπε από την πλευρά του ο σκληροπυρηνικός ιεροκήρυκας Άχμαντ Χαταμί ενώ ο βουλευτής Μοχαμάντ Τακί Ραχμπάρ είπε ότι τα σχόλια του προέδρου ήταν «ασφαλώς λανθασμένα και υπερβολικά».




Πηγή : kathimerini.gr

FASHION REPORT: O πιο πλούσιος άνδρας της μόδας, σύμφωνα με τη λίστα Forbes!

FASHION REPORT: O πιο πλούσιος άνδρας  της μόδας, σύμφωνα με τη λίστα Forbes!


Ο Amancio Ortega κάτοχος της πολυεθνικής Zara σύμφωνα με τη λίστα Forbes ανακυρήχθηκε ο πιο πλούσιος για το 2013! O Mr Zara ήρθε πρώτος με εισόδημα 57 δισεκατομμυρίων δολαρίων! Μόλις μέσα σε έναν χρόνο κατάφερε να αυξήσει κατα 19,5 δισεκατομμύρια δολάρια!


Προφανώς αναφερόμαστε σε αμύθητα ποσά τα οποία με τον έναν ή τον άλλον τρόπο εντυπωσιάζουν. Δέκατος στη λίστα με 29 εκατ. δολάρια ήρθε ο Bernard Arnault, διευθυντής της LVMH!

Στο top 10 είδαμε και την διευθύντρια της L' Oreal , Liliane Bettencourt η οποία με εισόδημα 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι η πιο πλούσια γυναίκα στον κόσμο!





Πηγή : mtvgreece.gr

Αίσωπος και Καραγκιόζης μετά... μουσικής



Κάποια από τα αρχαιότερα παραμύθια, τους Μύθους του Αισώπου, επέλεξε ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου ως βασικό αφηγηματικό καμβά πάνω στον οποίο δομείται η νέα του δουλειά, ένα σπονδυλωτό μουσικό έργο, κατεξοχήν ορχηστρικό, με τραγουδιστές και αφηγητή, το οποίο παρουσιάζεται το σαββατοκύριακο από την Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.
Στη Στέγη Γραμμάτων
Επιδιώκοντας να αντλήσει από την πηγή της ελληνικής παράδοσης, ο Δ. Παπαδημητρίου εμπιστεύτηκε τον ρόλο του "εμψυχωτή" των ηρώων των μύθων στον Ηλία Καρελλά, που με το θέατρο σκιών του μπολιάζει την αισωπική παράδοση με εκείνη του Καραγκιόζη. Άλλωστε και ο Αίσωπος, σύμφωνα με την παράδοση του Βίου του, ήταν κι αυτός ένας άσχημος, μαυριδερός και καμπούρης. Κι αν υπήρξε πολυταξιδεμένος, όλοι συμφωνούν ότι ήταν ταπεινής καταγωγής και φτωχός.
Η ιδέα για τη "συνάντηση" του Αισώπου με τον Καραγκιόζη προέκυψε κατά την πορεία δημιουργίας του έργου, και ανήκει στον Γιώργο Κορδέλλα, ο οποίος έγραψε τα κείμενα της παράστασης, όπου ανάμεσα στους μύθους, ο Αίσωπος/Καραγκιόζης μάς αφηγείται επεισόδια από τη ζωή του.
Όσο για τον ίδιο τον συνθέτη, θεωρεί ότι οι Μύθοι είναι η "αρχέτυπη αγωγή του πολίτη", καθώς διαμορφώνουν κοινωνική και πολιτική σκέψη και, σε αντίθεση με τα κλασικά ευρωπαϊκά παραμύθια, δεν περιέχουν το μεταφυσικό στοιχείο ούτε εκείνο του φόβου.
Το έργο θα εκτελεστεί από την Καμεράτα, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου, ενώ ερμηνεύουν οι Ειρήνη Καράγιαννη (μέτζο σοπράνο), Δημήτρης Ναλμπάντης (λυρικός τενόρος,) Γιάννης Χριστόπουλος (τενόρος), Νίκος Σπανάτης (κόντρα τενόρος), Βάσια Ζαχαροπούλου (σοπράνο).





Πηγή : avgi.gr

“Ποιο είναι το καλύτερο γάλα για το παιδί μου;”



Η ερώτηση του τίτλου είναι μια ερώτηση που απασχολεί όλους τους γονείς και κυρίως τους νέους γονείς που βγαίνοντας από το μαιευτήριο, βρίσκονται χαμένοι σε μια άγνοια και μια έλλειψη εμπειρίας και αναρωτιούνται συνέχεια τι γάλα να δώσουν στο παιδί τους και ποιο είναι το καλύτερο γάλα για να μεγαλώσει ένα βρέφος. Σίγουρα όλοι έχουμε ακούσει πάντως ότι σαν το μητρικό γάλα, δεν υπάρχει άλλο κανένα. Και πράγματι. Στο επιστημονικό άρθρο που θα διαβάσετε θα ενημερωθείτε για το πιο είναι το καλύτερο γάλα να δίνετε στο παιδί σας, τι να κάνετε όταν η μητέρα δεν θηλάζει, ή όταν το παιδί δεν δέχεται κάποιο γάλα και το σημαντικότερο θα δείτε ανά ηλικία, τι γάλα ένα βρέφος και ένα παιδί, πρέπει να λαμβάνει.


Ξεκινώντας από την ημέρα της γέννησής του ,το καλύτερο γάλα για τον άνθρωπο είναι το μητρικό. Το μητρικό γάλα είναι το γάλα που ταιριάζει απόλυτα στον ανθρώπινο οργανισμό αφού είναι βιολογικό προϊόν ,με τόσο ιδανική σύσταση που το καθιστά αναντικατάστατο. Κάθε μητέρα έχει το καλύτερο γάλα για τις ανάγκες του δικού της παιδιού στην χρονική περίοδο που εκείνο το λαμβάνει .Μία μητέρα μπορεί να θηλάζει όσο θέλει και μόνο αυτή αποφασίζει για τον πόσο χρόνο θα θηλάσει το μωρό της.
Το γάλα είναι η αποκλειστική τροφή του βρέφους έως τον 6ο μήνα αφού μετά ξεκινά η είσοδος των στερεών τροφών . Μετά τον 6ο μήνα το μωρό μπορεί να θηλάζει κυρίως πρωί – βράδυ, όμως μπορεί να θηλάζει και όποτε το χρειάζεται .Μετά το 1ο χρόνο της ζωής ο θηλασμός συνεχίζεται με τον ίδιο ρυθμό (πρωί-βράδυ) ,αν αυτό είναι ευχάριστο για τη μάνα και το μικρό της παιδί.
Στις περιπτώσεις που η μητέρα για τους δικούς της λόγους (λόγοι υγείας, επαγγελματικοί ή κοινωνικοί) δεν μπορεί να θηλάσει ή να χορηγήσει το δικό της γάλα στο νεογέννητο ,τότε το νεογνό πρέπει να διατραφεί με τεχνητό εξανθρωποποιημένο αγελαδινό γάλα της 1ης βρεφικής ηλικίας. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τις εταιρείες βρεφικής διατροφής να δημιουργήσουν ένα γάλα 1ης βρεφικής ηλικίας που να μοιάζει με το ανθρώπινο γάλα. Με οδηγό τη σύσταση του μητρικού γάλατος το αγελαδινό γάλα εμπλουτίζεται με, προβιοτικά, αμινοξέα, βιταμίνες ,ολιγοσακχαρίτες, λιπαρά οξέα, αφαιρούνται ουσίες και ιχνοστοιχεία όπως το χλωριούχο νάτριο (αλάτι) με σκοπό να γίνεται εύληπτο και να προκαλεί τα λιγότερα πεπτικά προβλήματα.
Υπάρχει μεγάλη γκάμα γαλάτων 1ης βρεφικής ηλικίας με μικρές διαφορές το ένα από το άλλο εφόσον ακολουθούν κοινές προδιαγραφές που καθορίζονται από τις οδηγίες της ESPGHAN .Η απόφαση για το ποιο είναι το καταλληλότερο γάλα 1ης βρεφικής ηλικίας θα παρθεί με τη βοήθεια του παιδιάτρου ο οποίος παρακολουθεί το βάρος που παίρνει αυτό κάθε μήνα ,τις αντιδράσεις του στη νέα τροφή ,αν κάνει εμετό ,διάρροια, δυσκοιλιότητα ,αν παρουσιάζει εξανθήματα, ατοπική δερματίτιδα .Όταν το γάλα ταιριάζει στο βρέφος τότε αυτό είναι ήρεμο, δεν παρουσιάζει πεπτικά ενοχλήματα (δυσκοιλιότητα,διάρροια,πόνο,εμετό),και βέβαια κερδίζει βάρος.
Με την είσοδο των στερεών τροφών μετά τον 6ο μήνα ,αντικαθιστώντας σταδιακά το δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό γάλα με φρουτόκρεμα, σούπα, απογευματινό σνακ (γιαούρτι ή κρέμα )αντίστοιχα ,το γάλα αλλάζει και γίνεται 2ης βρεφικής ηλικίας. Το γάλα αυτό είναι εμπλουτισμένο σε θρεπτικά συστατικά ,έχει περισσότερες θερμίδες από το γάλα της 1ης βρεφικής ηλικίας έτσι ώστε να καλύπτει τις ανάγκες της ηλικίας αυτής. Το γάλα αποτελεί το πρωινό και το βραδινό γεύμα του βρέφους.
Μετά το 1ο χρόνο της ζωής του ένα υγιές παιδί πίνει γάλα πρωί βράδυ ,συνολικά πίνει περίπου 500 ml το 24ωρο και μπορεί να καταναλώσει αγελαδινό γάλα σε οποιαδήποτε μορφή. Τα τελευταία χρόνια , στα πλαίσια της προσπάθειας για τη βελτίωση της υγείας των παιδιών ,οι εταιρείες βρεφικής διατροφής κυκλοφόρησαν γάλα ειδικά παρασκευασμένο για τις ανάγκες των προνήπιων 1-3 ετών .Πρόκειται για τροποποιημένο αγελαδινό γάλα σε σκόνη ή υγρή μορφή εμπλουτισμένο με βιταμίνες και σίδηρο που φορτίζει το αναπτυσσόμενο με ταχέως ρυθμούς παιδικό σώμα με θρεπτικά στοιχεία που έχει ανάγκη . Την περίοδο αυτή το νήπιο αρρωσταίνει συχνότερα από λοιμώξεις ιογενείς ή μικροβιακές αφού είτε πηγαίνει σε παιδικό σταθμό είτε συγχρωτίζεται με τα μεγαλύτερα αδελφάκια του που πηγαίνουν σχολείο.
Επίσης στην ηλικία 1-3 ετών κάποια παιδιά παρουσιάζουν ανορεξία στα πλαίσια πόνων οδοντοφυίας και άρνησης τροφής (συνήθως αρνούνται να φάνε φρούτα και λαχανικά) γιατί περνούν την φάση του «όχι» .Έτσι ένα εμπλουτισμένο με σίδηρο και βιταμίνες γάλα είναι η καλύτερη επιλογή για την ηλικία αυτή .Στην αγορά κυκλοφορούν και φρέσκα παστεριωμένα γάλατα που είναι εμπλουτισμένα, με μικρό χρόνο συντήρησης στα ψυγεία όπως επίσης και γάλατα υψηλής παστερίωσης U.H.T. με μεγαλύτερο χρόνο συντήρησης στο ψυγείο επίσης εμπλουτισμένα με σίδηρο και βιταμίνες.
Μία γνωστή κατηγορία γαλάτων είναι το εβαπορέ γάλα δηλαδή γάλα που έχει υποστεί αφυδάτωση και χρειάζεται ανασύσταση με νερό. Το μειονέκτημά του είναι ότι δεν είναι φρέσκο προιόν, συνήθως είναι πολύ πλούσιο σε σάκχαρα και ευθύνεται όταν γίνεται υπερκατανάλωση (περισσότερα από δύο ποτήρια την ημέρα) για παιδική παχυσαρκία .Το πλεονέκτημά του είναι ότι είναι φτηνό ,μπορεί να μεταφερθεί και αποθηκευτεί ,δεν χρειάζεται συντήρηση και το βρίσκεις παντού.
Οι γονείς πάντα σε συνεργασία με τον παιδίατρο του παιδιού τους αποφασίζουν για το γάλα που πρέπει να δώσουν στο παιδί τους ανάλογα με την κατάσταση της υγείας του και τον τρόπο ζωής της οικογένειας.





Πηγή : iatropedia.gr

Θεράπευσαν την νευρική ανορεξία διεγείροντας εγκεφαλικές περιοχές

Θεράπευσαν την νευρική ανορεξία διεγείροντας εγκεφαλικές περιοχές


Καναδοί επιστήμονες από το Κέντρο νευροεπιστήμης Κρέμπιλ του Τορόντο με επικεφαλής τον καθηγητή Αντρες Λοζάνο, εμφύτευσαν έναν βηματοδότη στον εγκέφαλο σε 6 σοβαρά ανορεξικές γυναίκες (ηλικίας 24 μέχρι και 57 ετών) οι οποίες είχαν νευρική ανορεξία από 4 μέχρι και 37 ολόκληρα χρόνια. Οι μισές από αυτές όχι μόνο βελτίωσαν την ψυχική τους διάθεση αλλά κατάφεραν να πάρουν και κιλά και να αυξήσουν το βάρος τους. Οι γυναίκες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα αυτό, δεν είχαν την σχετική πρόοδο με άλλες θεραπείες που είχαν δοκιμάσει κατά το παρελθόν.
Οι ίδιοι οι επιστήμονες επισημαίνουν στη σχετική τους δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «The Lancet», ότι πρόκειται για πιλοτική μέθοδο που στόχος της είναι αρχικά να διαπιστωθεί η ασφάλεια της και μετά να εφαρμοστεί μαζικά σε όσους έχουν πρόβλημα με την νευρική ανορεξία. Με απλά λόγια η τεχνική της βαθιάς εγκεφαλικής διέγερσης (Deep Brain Stimulation), η οποία χρησιμοποιείται ήδη για τη θεραπεία του Πάρκινσον, του Αλτσχάιμερ, της επιληψίας ή και της κατάθλιψης, έχει ως εξής:
Με μια μικρή νευροχειρουργική επέμβαση εισάγεται στον εγκέφαλο μια μικροσυσκευή που διεγείρει με ηλεκτρόδια συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου. Από εκεί και μετά οι επιστήμονες αλλάζουν την ένταση του ηλεκτρισμού που διοχετεύουν, βρίσκουν την κατάλληλη που διεγείρει και επιδρά θετικά στην ψυχολογία τους. Στην αρχή του συγκεκριμένου εγχειρήματος και οι 6 ανορεξικές γυναίκες έχασαν βάρος, όμως μετά από τρεις μήνες που συνεχιζόταν η θεραπεία, το βάρος μερικών ασθενών άρχισε να αυξάνεται. Κοντά στον χρόνο, και συγκεκριμένα στους 9 μήνες, 3 από τις γυναίκες άρχισαν να παίρνουν βάρος και ζύγιζαν περισσότερο από ότι στην αρχή της διαδικασίας.
Ο επικεφαλής καθηγητής Λοζάνο τόνισε: “ τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά, καθώς η βαθιά εγκεφαλική διέγερση φαίνεται να επέφερε ένα μονιμότερο θεραπευτικό αποτέλεσμα, τουλάχιστον σε μερικές ασθενείς, οι οποίες δεν έχασαν ξανά τα κιλά που είχαν πάρει.”
Όμως η συγκεκριμένη θεραπεία είχε και παρενέργειες. Για παράδειγμα 2 εβδομάδες μετά την έναρξη της μια από τις ασθενείς εμφάνισε κρίση επιληψίας. Οι επιστήμονες τονίζουν ότι χρειάζεται επιπλέον έρευνα ενώ και άλλα ερευνητικά κέντρα στις ΗΠΑ άρχισαν να χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη μέθοδο που πλέον μπαίνει στη φάση Β.
Η σοβαρή νευρική ανορεξία έχει πολύ υψηλά ποσοστά θνησιμότητας που ξεπερνάνε το 15% στους πάσχοντες ενώ θεωρείται σαν ψυχική διαταραχή συχνότερη στα κορίτσια 15 μέχρι 20 ετών.





Πηγή : iatropedia.gr

Κατεψυγμένα Android ομολογούν τα μυστικά τους

Το κατεψυγμένο ανδροειδές αναγκάστηκε να τρέξει το λογισμικό υποκλοπής Frost


Βερολίνο
Γερμανοί ερευνητές κατάφεραν να ανακτήσουν προσωπικά δεδομένα από ένα κινητό τηλέφωνο Android, αφού πρώτα το έβαλαν στην κατάψυξη για να παρακάμψουν το σύστημα κρυπτογράφησης.

Το σύστημα κρυπτογράφησης της Google ενσωματώθηκε στην έκδοση 4.0 του Android (Ice Cream Sandwich) προκειμένου να προστατεύσει τους χρήστες από την υποκλοπή δεδομένων στην περίπτωση απώλειας της συσκευής.

H τακτική της «ψυχρής επίθεσης», όπως ονομάζεται η συγκεκριμένη μέθοδος παραβίασης, αποδείχθηκε αποτελεσματική σε ένα κινητό Samsung Galaxy Nexus, ένα από τα πρώτα μοντέλα με Android Ice Cream Sandwich.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου «Φρίντρικ-Αλεξάντερ» στο Ερλάνγκεν της Γερμανίας εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι τα δεδομένα της μνήμης RAM δεν σβήνουν εύκολα σε χαμηλή θερμοκρασία.

Σε πρώτη φάση, εξηγούν οι ίδιοι, τοποθέτησαν ανοιχτό το κινητό στην κατάψυξη μέχρι να φτάσει τους -10 βαθμούς Κελσίου. Στη συνέχεια, προχώρησαν σε μια απότομη επανεκκίνηση της συσκευής βγάζοντας στιγμιαία τη μπαταρία από τη θέση της.

Το ευάλωτο πλέον κινητό αναγκάστηκε στη συνέχεια να πραγματοποιήσει εκκίνηση με αυτοσχέδιο λογισμικό των ερευνητών, αντί με το λογισμικό Android. Στο τελικό βήμα, η συσκευή συνδέθηκε σε υπολογιστή που έτρεχε το εξειδικευμένο πρόγραμμα Frost (Forensic Recovery of Scrambled Telephones) μέσω του οποίου αντιγράφηκαν τα κλειδιά της κρυπτογράφησης από τη μνήμη RAM.

Οι ερευνητές μπόρεσαν έτσι να ανακτήσουν δεδομένα που είχαν παραμείνει στη μνήμη RAM, όπως φωτογραφίες, λίστες επαφών και ιστορικά περιήγησης στο Διαδίκτυο.

Η ερευνητική ομάδα υποστηρίζει ότι ανέπτυξε το λογισμικό Frost προκειμένου να διευκολύνει την ανάκτηση δεδομένων από τα κινητά τηλέφωνα υπόπτων.

Προσπαθεί όμως τώρα να επινοήσει μεθόδους προστασίας από επιθέσεις «ψυχρής εκκίνησης», έτσι ώστε τα κλειδιά να μην αποθηκεύονται στη μνήμη RAM αλλά μόνο στη μνήμη του ίδιου του επεξεργαστή.





Πηγή : in.gr

Σκεπτικισμός για τη θεραπεία μωρού με AIDS



Η είδηση για την ίαση μωρού-φορέα του AIDS στις ΗΠΑ χαιρετίστηκε ως ένα θετικό βήμα για την εύρεση αποτελεσματικής θεραπείας κατά της νόσου . Γερμανοί ειδικοί παραμένουν ωστόσο ακόμη επιφυλακτικοί.

Η ανακοίνωση για την ίαση ενός βρέφους- φορέα του ΑΙDS στις ΗΠΑ, μετά από χορήγηση αντιρετροϊκής θεραπείας αμέσως μετά την γέννησή του, γρήγορα έγινε γνωστό σε όλον τον κόσμο προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις. Από πολλούς χαρακτηρίστηκε ως ένα καλό νέο, ένα βήμα το οποίο ενδέχεται να οδηγήσει στο μέλλον στη θεραπεία παιδιών που γεννιούνται φορείς του ιού. Το περιστατικό αυτό παρουσιάσθηκε σε πρόσφατο ιατρικό συνέδριο για τους ρετροϊούς στο Πανεπιστήμιο John Hopkins της Βαλτιμόρης.

Μία νέα μητέρα, η οποία δεν γνώριζε ότι ήταν φορέας του ιού, με αποτέλεσμα και το μωρό που γέννησε το 2010 να είναι φορέας. Η ίδια ακριβώς επειδή δεν γνώριζε την κατάσταση, δεν είχε λάβει ειδικά φάρμακα κατά τη διάρκεια της κύησης. Έτσι οι γιατροί, αποφάσισαν στη συνέχεια, να χορηγήσουν άμεσα στο βρέφος σχετική αγωγή, η οποία συνδύαζε μάλιστα τρεις διαφορετικές θεραπευτικές μεθόδους. Η θεραπεία αυτή είναι γνωστή ως λειτουργική θεραπεία, που σημαίνει ότι τα αποτελέσματα στις ιατρικές εξετάσεις είναι μεν αρνητικά, ωστόσο ίχνη του ιού παραμένουν. Σύμφωνα με τους γιατρούς έναν μόλις μήνα μετά ο ιός HIV ήταν μετά βίας ανιχνεύσιμος.

Σκεπτικισμός στη Γερμανία

Στη Γερμανία η αντίδραση της επιστημονικής κοινότητας ήταν συγκρατημένη. Ο γερμανός επιστήμονας Νόρμπερτ Μπροκμέιερ, ειδικός στην έρευνα για τη θεραπεία κατά του ΑΙDS εκτιμά πως η είδηση αυτή παρουσιάζει σίγουρα μεγάλο ενδιαφέρον, ωστόσο τα σχετικά με την αποτελεσματικότητα της λειτουργικής θεραπείας πρέπει να αντιμετωπισθούν προς το παρόν με επιφυλακτικότητα. Ήδη κατά τη διάρκεια του συνεδρίου στη Βαλτιμόρη επιστήμονες είχαν εκφράσει αρκετές επιφυλάξεις αλλά και ενστάσεις.
«Προσωπικά αναρωτιέμαι εάν το εν λόγω βρέφος είχε στην πραγματικότητα προσβληθεί από τον ιό ή εάν επρόκειτο απλώς για προληπτική θεραπευτική αγωγή προς αποφυγή της μόλυνσης από τον ιό αμέσως μετά τη γέννησή του», αναφέρει ο κ. Μπροκμέιερ.

Σε πολλές περιπτώσεις, όπου υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να έχει προσβληθεί κάποιος από τον ιό, και στο διάστημα μου μεσολαβεί μέχρι την ανίχνευσή του, αντίστοιχες θεραπείες ενδέχεται να είναι αποτελεσματικές, εφόσον εφαρμοστούν άμεσα και επιθετικά. Στην περίπτωση αυτή, χορηγείται μία μεγάλη δόση αντιρετροϊκής θεραπείας, 24 ώρες μετά την φερόμενη μόλυνση, ως επείγουσα αγωγή. Ο Νόρμπερτ Μπρόκμέιερ καταλήγει έτσι να θεωρεί πως η χρήση του όρου «θεραπεία» είναι παρακινδυνευμένη.
Θεραπεία ή απλά πρόληψη;

Παρόμοια είναι και η θέση του Γιούργκεν Ρόκστροχ από την Πανεπιστημιακή Κλινική της Βόννης.«Πρόκειται όντως για θεραπεία ή για λήψη προφύλαξης έναντι ενδεχόμενης μόλυνσης, όπως συμβαίνει και σε άλλες περιπτώσεις;». Το στοιχείο που λείπει και που δεν έχει ξεκαθαριστεί από την συγκεκριμένη ιατρική ομάδα είναι κατά πόσο τα βρεφικά κύτταρα του νεογέννητου κοριτσιού είχαν προσβληθεί από τον ιό. Μόνο σε αυτή την περίπτωση, εάν δηλαδή υπήρχε πράγματι ιατρικώς διαγνωσμένη πρόληψη, μπορούμε να κάνουμε λόγο για θεραπεία. Διαφορετικά μιλάμε για πρόληψη.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, αυτό που συνάγεται από την όλη ιστορία και στο οποίο συμφωνούν και οι δύο γερμανοί ειδικού είναι ότι σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση του ιού HIV παίζει η έγκαιρη διάγνωση και αγωγή κατά του HIV.




Πηγή: dw.de