1

Θεσσαλονίκη...

2

Η Πάργα, το μικρό θαύμα του Ιονίου...

3

Ναύπλιο, love is in the air...

4

Αθήνα, το λίκνο του πολιτισμού....

5

Δήλος, εκεί που το Φως βρήκε το σπίτι του...

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Η νέα Sauber!

Η νέα Sauber C32

Σε μια τυπική τελετή στην έδρα της στο Χίνβιλ στην Ελβετία η Sauber παρουσίασε το μονοθέσιο με το οποίο θα αγωνίζεται φέτος στο πρωτάθλημα της F1.

Η Sauber C32 θα χρησιμοποιεί κινητήρα Ferrari και ελαστικά Pirelli ενώ πίσω από το τιμόνι θα βρίσκονται δυο νέοι πιλότοι για την ομάδα. Ο Γερμανός Νίκο Χούλκενμπεργκ που πέρυσι εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του για λογαριασμό της Force India αλλά και ο νεαρός Μεξικάνος Εστέμπαν Γκουτιέρεζ που κάνει το ντεμπούτο του στη F1. Ο Γκουτιέρεζ απολαμβάνει την στήριξη που είχε και ο Πέρεζ στη Sauber από την TelMex και άλλες Μεξικάνικες εταιρείες συμφερόντων του Κάρλος Σλιμ.

Με μια πρώτη ματιά όπως μπορείτε να δείτε το μονοθέσιο έχει πιο σκούρα χρώματα και αρκετές αλλαγές σχεδιαστικά.

Μιλώντας σχετικά ο επικεφαλής σχεδιασμού της ομάδας Ματ Μόρις τόνισε μεταξύ άλλων:
«Η περσινή C31 ήταν ένα άκρως ανταγωνιστικό μονοθέσιο με πολλά δυνατά σημεία. Στόχος μας για τη C32 ήταν να ενισχύσουμε αυτά τα σημεία και να εξαλείψουμε τις όποιες αδυναμίες. Πέρυσι ξοδέψαμε αρκετό χρόνο και ενέργεια για να κατανοήσουμε εις βάρος το μονοθέσιό μας. Καταλήξαμε σε συγκεκριμένα αεροδυναμικά θέματα στο πίσω μέρος. Οι αεροδυναμιστές μας έκαναν εξαιρετική δουλειά ενσωματώνοντας αυτή τη γνώση στη C32».

Παρατηρώντας τη C32 είναι εμφανής η απουσία σκαλοπατιού στο ρύγχος σύμφωνα με τους φετινούς κανονισμούς που το οριοθέτησαν. Οι πλαϊνοί μορφοποιητές ροής αέρα προς τα ψυγεία είναι ασυνήθιστα μικροί και την ίδια λογική ακολουθεί και το πίσω μέρος. Εκεί έχει δοθεί έμφαση στην έξοδο των εξατμίσεων ώστε να είναι δυνατή η εκμετάλλευση της κινητικής ενέργειας των καυσαερίων.

Τόσο ο κινητήρας όσο και το κιβώτιο αλλά και το KERS είναι ίδια μ’ αυτά που χρησιμοποιεί φέτος η F138 των Αλόνσο και Μάσα.



Αναφερόμενος στο 2013 ο Μόρις συμπλήρωσε:
«Πέρυσι το μονοθέσιο μας δεν έφθειρε πολύ τα ελαστικά στον αγώνα. Αλλά είχαμε πρόβλημα στο να τα αξιοποιήσουμε πλήρως στις δοκιμές. Το αναλύσαμε προσεκτικά αυτό και κάναμε τις απαραίτητες αλλαγές. Στόχος μας είναι με τη C32 να κάνουμε ένα βήμα μπροστά σε σχέση με την περσινή καλή C31 και να παρουσιάσουμε από τον πρώτο αγώνα ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο το οποίο θα προσφέρει δυνατότητες εξέλιξης κατά τη διάρκεια της χρονιάς».

Από την πλευρά της η επικεφαλής της ομάδας, Μονίσα Καλντεμπρόν συμπλήρωσε:
«Αδημονώ. Τα αποκαλυπτήρια ενός νέου μονοθεσίου είναι μια ιδιαίτερη στιγμή. Πρόκειται για κόπους σχεδόν ενός έτους που αποκαλύπτονται και περιμένεις τα πρώτα σχόλια και τις πρώτες εντυπώσεις. Είμαστε καλά προετοιμασμένοι και μένει να δούμε σε τι επίπεδο θα παρουσιαστούμε στην Αυστραλία».



Η Sauber έχει φέτος δυο νέους πιλότους το Νίκο Χούλκενμπεργκ και τον Εστέμπαν Γκουτιέρεζ. 





Πηγή : protothema.gr

«Χαρτογράφησαν» την εξάπλωση του ιού της ηπατίτιδας C


Για πρώτη φορά έλληνες ερευνητές κατάφεραν να «χαρτογραφήσουν» το μοτίβο εξάπλωσης της ηπατίτιδας C, δείχνοντας ότι η πρώιμη διάγνωση είναι και το «κλειδί» πρόληψης επιδημιών όπως η «σιωπηλή» αυτή επιδημία.

Μετάδοση από 1 σε 20
Μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «PLoS Computational Biology» με κύριο συγγραφέα τον ερευνητικό υπότροφο Marie Curie στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης Γκίκα Μαγιορκίνη και επιβλέποντα τον καθηγητή Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών Αγγελο Χατζάκη έδειξε ότι μεταξύ ατόμων που κάνουν ενδοφλέβια χρήση ναρκωτικών στη χώρα μας κάθε μολυσμένο με τον ιό της ηπατίτιδας άτομο μεταδίδει την ασθένεια σε 20 άλλα άτομα – μάλιστα τα 10 εξ αυτών πέφτουν «θύματά» του μέσα στα δύο πρώτα χρόνια από τη μόλυνση. Για να εννοήσει κάποιος το «δριμύ» μοτίβο μετάδοσης του ιού της ηπατίτιδας C, αξίζει να αναλογιστεί, όπως εξηγεί ο κ. Χατζάκης στο «Βήμα», ότι ένα άτομο μολυσμένο με τον ιό της γρίπης τον μεταδίδει σε άλλα δύο άτομα κατά μέσο όρο.

Σε παγκόσμιο επίπεδο ως και 180 εκατομμύρια άτομα ζουν με τον ιό της ηπατίτιδας C (εκτιμάται ότι στη χώρα μας το 1,5% του πληθυσμού είναι φορείς του ιού) και αποτελούν «πηγή» εξάπλωσής του, πολλές φορές χωρίς να το αντιλαμβάνονται – οι φορείς μπορεί να μην εμφανίσουν συμπτώματα της νόσου ως και για 20 χρόνια. Η καινούργια μελέτη δείχνει ότι πρέπει να μπει ένα «φρένο» σε αυτούς τους φορείς «υψηλού κινδύνου» προκειμένου να πέσει και η… ταχύτητα εξάπλωσης της ηπατίτιδας C.

Όπως αναφέρει στο «Βήμα» ο κ. Μαγιορκίνης η πηγή επιδημιών όπως της γρίπης είναι εύκολο να εντοπιστεί καθώς σε τέτοιες περιπτώσεις τα συμπτώματα της νόσου εμφανίζονται μέσα σε λίγες ημέρες. Στην περίπτωση όμως της ηπατίτιδας C μέχρι σήμερα δεν είχε καταστεί δυνατόν να αποτυπωθεί η εξάπλωση του ιού επειδή ακριβώς τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μπορεί να εμφανιστούν μετά από μήνες ή χρόνια.

«Πάντρεμα» επιδημιολογίας και γενετικής ανάλυσης
Οι έλληνες ερευνητές μπόρεσαν να αποτυπώσουν το μοτίβο εξάπλωσης του ιού «παντρεύοντας» την κλασική επιδημιολογία με τη γενετική ανάλυση. Διερεύνησαν στοιχεία που αφορούσαν τέσσερις επιδημίες ηπατίτιδας C στην Ελλάδα, χρησιμοποιώντας δεδομένα σχετικά με 943 ασθενείς τα οποία είχαν συλλεχθεί μεταξύ του 1995 και του 2000. Ο κ. Μαγιορκίνης σημειώνει πως σε ό,τι αφορά την ηπατίτιδα C στη χώρα μας έχουν γίνει αρκετές επιδημιολογικές μελέτες ενώ υπάρχουν και πολλά δείγματα ασθενών που καλύπτουν μια 20ετία. «Μπορούμε να πούμε λοιπόν ότι έχει γίνει μια από τις καλύτερες καταγραφές σχετικά με τον συγκεκριμένο ιό παγκοσμίως».

Στο πλαίσιο της μελέτης περιελήφθησαν επίσης γενετικές αλληλουχίες του ιού που εξήχθησαν από100 κατεψυγμένα δείγματα πλάσματος που είχαν συλλεχθεί μεταξύ του 1996 και του 2006. Όλα αυτά τα δεδομένα εισήχθησαν σε ένα μαθηματικό μοντέλο σε υπολογιστή το οποίο και έδειξε το μοτίβο μετάδοσης. Ο κ. Χατζάκης λέει ότι «μέχρι σήμερα το μοτίβο εξάπλωσης του ιού αποτελούσε αίνιγμα. Είδαμε τώρα πως ένα άτομο μολύνει άλλα 20 ενώ παράλληλα εντυπωσιακό ήταν το εύρημα που αφορούσε το ότι η μετάδοση σε άλλα άτομα γίνεται κυρίως κατά το πρώτο διάστημα από τη μόλυνση». Για ποιον λόγο συμβαίνει αυτό το τελευταίο; Οριστική απάντηση δεν υπάρχει, αλλά όπως αναφέρει ο κ. Μαγιορκίνης πιθανότατα επειδή «κατά το πρώτο διάστημα μετά τη μόλυνση το ιικό φορτίο στον οργανισμό είναι υψηλότερο ενώ παράλληλα τη χρονική στιγμή που μολύνεται ένα άτομο έχει και συμπεριφορά ‘υψηλού κινδύνου’ με αποτέλεσμα να υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να μολύνει και άλλα άτομα. Από τον έναν στον άλλον ο κύκλος τελικώς ανοίγει».

Μείζον πρόβλημα δημόσιας υγείας
Υπογραμμίζεται ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θεωρεί την ηπατίτιδα C ως μείζον πρόβλημα δημόσιας υγείας. Το 20% των φορέων του ιού μετά από 20 χρόνια εμφανίζει καρκίνο ή κίρρωση του ήπατος και σε αυτή τη φάση η μόνη θεραπεία είναι η μεταμόσχευση ήπατος – διαδικασία ιδιαιτέρως δύσκολη τόσο από την άποψη του κόστους όσο και λόγω της έλλειψης μοσχευμάτων.

Σε αντίθεση με άλλες μορφές της ηπατίτιδας δεν υπάρχει σήμερα διαθέσιμο εμβόλιο για την ηπατίτιδα C – αν και υφίστανται αποτελεσματικές θεραπείες. Ο ιός μεταδίδεται κυρίως μέσω του μολυσμένου αίματος και πριν το 1990 η βασικότερη οδός μετάδοσής του ήταν οι μεταγγίσεις αίματος. Ωστόσο, αφότου ξεκίνησε ο έλεγχος του αίματος για ύπαρξη του ιού – μετά την ανακάλυψη του ιού το 1989 – η μόνη σημαντική οδός μετάδοσης είναι η ενδοφλέβια χρήση ναρκωτικών (οι χρήστες κινδυνεύουν καθώς μοιράζονται τις σύριγγες ή τις επαναχρησιμοποιούν).

Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνουν τα νέα ευρήματα; Ο κ. Μαγιορκίνης σημειώνει ότι «λύνουν ένα παζλ 20 ετών σχετικά με τα μοτίβα μετάδοσης του ιού» και ο κ. Χατζάκης προσθέτει ότι «δείχνουν ποιες παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν προς όφελος της δημόσιας υγείας. Αποδεικνύεται ότι χρειάζεται να ξεκινήσει άμεσα μεγάλο πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου του πληθυσμού προκειμένου να πετύχουμε ‘με έναν σμπάρο δτο τρυγόνια’: να έχουμε δηλαδή καλύτερο θεραπευτικό αποτέλεσμα για τους ασθενείς χάρη στην πρώιμη διάγνωση σταματώντας όμως συγχρόνως και την εξάπλωση του ιού».





Πηγή : real.gr

Η BMW πούλησε τη Husqvarna

Η BMW πούλησε τη Husqvarna

Την αγόρασε προσωπικά ο CEO της KTM, Stefan Pierer




Χτες αναφέραμε με κάποιον σκεπτικισμό την είδηση για την πώληση της Husqvarna στο διευθύνοντα σύμβουλο της KTM, το Stefan Pierer. Σήμερα η επίσημη ανακοίνωση από πλευράς BMW Motorrad επιβεβαιώνει ακριβώς την είδηση.

Για την ακρίβεια τη Husqvarna αγόρασε η εταιρεία του Pierer, Pierer Industrie AG με έδρα την Αυστρία. Η πώληση υπόκειται ακόμα στον έλεγχο και την έγκριση από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές για θέματα αντί-τράστινγκ.

Στην ανακοίνωση της BMW Motorrad AG περιγράφεται και το σκεπτικό της απόφασης-έκπληξης των Γερμανών.

Διαβάστε ποιοι είναι οι λόγοι πίσω από την επιλογή των Γερμανών να ξεφορτωθούν, τώρα που η τύχη της δείχνει να γυρίζει, την πρώην σουηδική, αργότερα ιταλική, νυν γερμανική, μέλλουσα αυστριακή και με κατάληξη ινδική εταιρεία:

«Προσαρμογή στις αλλαγές των αγορών, στα νέα δημογραφικά δεδομένα και στις διαρκώς μεγαλύτερες απαιτήσεις προστασίας του περιβάλλοντος.» Οι τρεις προσαρμογές συμπυκνώνονται στην ανάπτυξη από πλευράς BMW προϊόντων που εξυπηρετούν την αστική μετακίνηση και επιπλέον την ηλεκροκίνητη μετακίνηση.

Σήμερα ο πυρήνας της παραγωγής της αποτελείται από μοτοσυκλέτες που καλύπτουν τις κατηγορίες «Tourer», «Enduro», «Sport», «Roadster» και «Maxi-Scooter» με κινητήρες από 650 ως 1.600 κ.εκ.



Ο τομέας στον οποίο θέλει να ρίξει τώρα βάρος η βαυαρική εταιρεία είναι αυτός της αστικής μετακίνησης, στον οποίο μπήκε μόλις το 2012 με τα δύο μάξι σκούτερ C 650 GT και C 600 Sport. Το επόμενο βήμα είναι η ανάπτυξη της συγκεκριμένης σειράς μέσω των ηλεκτρικών C-evolution, τα οποία θα παρουσιαστούν το 2014.

Η γκάμα πόλης θα επεκταθεί με μοντέλα που θα προσφέρουν κάθε συνδυασμό κινητήριας μονάδας. Δηλαδή σχεδιάζονται δίκυκλα με κινητήρα εσωτερικής καύσης (χαμηλών εκπομπών πάντως), με υβριδικό σύστημα κίνησης (ηλεκτροκινητήρα και ΚΕΚ) και τέλος αμιγώς ηλεκτροκίνητα.

Η απόφαση της BMW αποκαλύπτει την ένταση με την οποία έχει αποφασίσει να εστιάσει στις νέες τάσεις, δηλαδή τη δημιουργία μέγα-μητροπόλεων ανά τον κόσμο (προφανώς δεν εννοούν στην Ευρώπη) με τρομακτική πυκνότητα κυκλοφορίας και οικτρή ποιότητα αέρα, λόγω των εκπεμπόμενων ρύπων. Ανάλογα προϊόντα, επισημαίνει η ανακοίνωση, ήδη προσφέρει η BMW στον τομέα της τετράτροχης αυτοκίνησης.

Πέρα από αυτά όμως υπάρχει και ένας ακόμα σημαντικός λόγος που οδήγησε στην απόσυρση των Γερμανών. Όπως παραδέχτηκε ο επικεφαλής επικοινωνίας προϊόντων Μάνφρεντ Γκρούνερτ μιλώντας στην ολλανδική nieuwsmotor.nl, σημαντικά επηρέασε την τελική απόφαση και η καταρράκωση της αγοράς για μοτοσυκλέτες χώματος, αυτές ακριβώς που αποτελούν τον πυρήνα της παραγωγής της Husqvarna.

Έχοντας κάνει, με τη Nuda και τα υπόλοιπα νέα street μοντέλα, το πρώτο επιτυχημένο βήμα για την ανόρθωση της Husky μέσω διαφοροποίησης της παραγωγής της -φέτος για πρώτη φορά μετά από 7 χρόνια η ιταλική εταιρεία είδε άνοδο πωλήσεων- οι Γερμανοί προτίμησαν να στρέψουν το ενδιαφέρον τους εκεί που η αγορά υπόσχεται περισσότερα.

Και είναι «τυχεροί» που βρήκαν τόσο σύντομα πρόθυμο αγοραστή, στο πρόσωπο του έμπειρου από τέτοιες καταστάσεις Stefan Pierer. Μην ξεχνάμε ότι είχε αναλάβει πριν 20 χρόνια την ΚΤΜ ως ετοιμοθάνατη για να την κάνει το μεγαλύτερο (εκτός του Piaggio Group) από τους ευρωπαίους κατασκευαστές σε πωλήσεις μονάδων.




Ινδικές δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι κατά πληροφορίες από την Bajaj, τελικά η Husqvarna θα μεταπωληθεί στην ΚΤΜ - Bajaj.






Πηγή : newsbeast.gr

Στα αζήτητα έμεινε το επίδομα θέρμανσης



Στα αζήτητα παραμένει το επίδομα θέρμανσης τόσο εξαιτίας της κάθετης πτώσης της κατανάλωσης του πανάκριβου πλέον καυσίμου όσο και εξαιτίας της άγνοιας των καταναλωτών για τα κριτήρια και τις διαδικασίες χορήγησής του.
Ενδεικτικά της μέχρι σήμερα αποτυχίας του μέτρου είναι τα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία κατά τη διάρκεια του 2012 η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων προχώρησε στην πίστωση επιδομάτων ύψους μόλις 7 εκατ. ευρώ στους λογαριασμούς των δικαιούχων, όταν στην άκρη είχαν μπει στον προϋπολογισμό γι' αυτόν τον σκοπό 80 εκατ. ευρώ.
Και τον πρώτο μήνα του 2013 η εικόνα δεν είναι καλύτερη. Συνολικά στον προϋπολογισμό έχει προβλεφθεί για το σύνολο του έτους κονδύλι 270 εκατ. ευρώ, αλλά οι μέχρι σήμερα επιστροφές φόρου είναι μόλις 15 εκατ. ευρώ.
Η βουτιά της κατανάλωσης έως και κατά 70% σε σχέση με πέρυσι, μετά την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης από τα 60 στα 330 ευρώ και το άλμα της τιμής από τα 90 λεπτά το λίτρο έως και στα 1,40 ευρώ, είναι η μία βασική αιτία. Η άλλη όμως φαίνεται να είναι η άγνοια των καταναλωτών, η οποία οδήγησε το υπουργείο Οικονομικών στο να κάνει κάτι πρωτοφανές. Για πρώτη φορά στα χρονικά ενημερώνει τους φορολογουμένους με ηλεκτρονικό ειδοποιητήριο όχι ότι χρωστούν λεφτά στην Εφορία, αλλά ότι δικαιούνται επιστροφή φόρου.
Συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων, η οποία «παντρεύει» τα στοιχεία που υποβάλλουν ηλεκτρονικά οι πρατηριούχοι για τις πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης με τις αιτήσεις χορήγησης επιδόματος πετρελαίου από τους καταναλωτές και τα κριτήρια χορήγησής του, διαπίστωσε ότι υπήρχαν 140.000 καταναλωτές οι οποίοι αφενός αγόρασαν πετρέλαιο θέρμανσης, αφετέρου πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για να λάβουν επιστροφή φόρου. Δεν είχαν κάνει όμως την παραμικρή κίνηση για να το εισπράξουν. Η ΓΓΠΣ έστειλε σε 115.000 από αυτούς, για τους οποίους είχε στη διάθεσή της διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ηλεκτρονικές επιστολές με τις οποίες τους καλεί να υποβάλουν αίτηση για να λάβουν το επίδομα που δικαιούνται.
Ενδεικτικό είναι ότι ακόμη και οι εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών διαφημίζουν με σποτ στο ραδιόφωνο ότι οι περισσότεροι καταναλωτές δικαιούνται το επίδομα θέρμανσης προκειμένου να τονώσουν την κατανάλωση.
Οι οκτώ στους 10 δικαιούχοι. Αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζουν ότι το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, το οποίο ανέρχεται σε 28 λεπτά το λίτρο, το δικαιούνται οκτώ στους 10 φορολογουμένους. Τα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος είναι τα εξής:
n Εισόδημα. 25.000 ευρώ για ατομικό εισόδημα και 35.000 ευρώ για ζευγάρι χωρίς παιδιά. Το ποσό αυτό προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για καθένα από τα τρία πρώτα προστατευόμενα τέκνα.
n Ακίνητη περιουσία. Η αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας του δικαιούχου δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ για τον άγαμο ή τα 200.000 ευρώ για τον έγγαμο.
n Επιφάνεια. Το πλαφόν τίθεται στα 120 τ.μ. πρώτης κατοικίας, χωρίς να σημαίνει ότι φορολογούμενος με σπίτι 130 τ.μ., για παράδειγμα, θα εξαιρείται από την επιστροφή. Θα δικαιούται επιστροφή φόρου για το πετρέλαιο θέρμανσης που απαιτείται για το τμήμα των 120 τ.μ. εφόσον καλύπτει και τα υπόλοιπα κριτήρια.
n Τεκμήρια. Εξαιρούνται από τις επιστροφές όσοι έχουν στην κατοχή τους πισίνες, σκάφη αναψυχής, αεροσκάφη, ελικόπτερα και γενικότερα περιουσιακά στοιχεία τα οποία αποτελούν τεκμήρια.
n Μέγιστη κατανάλωση. Εφόσον πληρούνται τα προαναφερθέντα κριτήρια, η επιστροφή φόρου προσδιορίζεται με βάση μέγιστη κατανάλωση 5 έως 25 λίτρων πετρελαίου ανά τετραγωνικό μέτρο κατοικίας ανάλογα με την περιοχή (Βόρεια Ελλάδα, Κεντρική Ελλάδα, νησιά κ.λπ.).

Πώς γίνεται η επιστροφή. Για την επιστροφή φόρου οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ (HYPERLINK «http: //www.gsis.gr» www. gsis.gr), στην εφαρμογή «Επίδομα Θέρμανσης» στην πρώτη σελίδα. Η είσοδος στην υπηρεσία μπορεί να γίνει με τους κωδικούς πρόσβασης στο Τaxisnet για πιστοποιημένους χρήστες. Οσοι δεν διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΓΓΠΣ μπορούν να συνδεθούν χρησιμοποιώντας ως όνομα χρήστη τον ΑΦΜ τους και ως κωδικό πρόσβασης τον αριθμό ειδοποίησης ενός εκ των εκκαθαριστικών σημειωμάτων των τελευταίων πέντε ετών.




Πηγή : tanea.gr

Η Sony σταματά την παραγωγή του Mini-Disc



Η ιαπωνική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών Sony ανακοίνωσε ότι σταματά την παραγωγή του Mini-Disc, σύμφωνα με την εξειδικευμένη σε θέματα τεχνολογίας διαδικτυακή πύλη slashgear.

Τα τελευταία κομμάτια θα κυκλοφορήσουν στην αγορά τον Μάρτιο. Τον Ιούλιο του 2011, η Sony είχε γνωστοποιήσει ότι θα μειώσει αισθητά την παραγωγή του άλλοτε δημοφιλούς Mini-Disc, οι πωλήσεις του οποίου είχαν συρρικνωθεί λόγω της εξάπλωσης των Mp3 Players.

Το Mini-Disc κυκλοφόρησε στην αγορά τον Σεπτέμβριο του 1992. Παρότι έχει μικρότερο μέγεθος από ένα συνηθισμένο CD, διαθέτει τον ίδιο χώρο «αποθήκευσης» ψηφιακών αρχείων - περίπου 80 λεπτά μουσικής - γεγονός που του επέτρεψε να κερδίσει σημαντικό μερίδιο της αγοράς.

Ιδιαίτερα στην Ιαπωνία, το κοινό έδειξε σαφώς την προτίμησή του στο Mini-Disc έναντι του κοινού CD, ωστόσο στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ δεν είχε αντίστοιχη απήχηση.

Η κυκλοφορία των πρώτων iPod το 2001 σε συνδυασμό με την διάδοση των Mp3 Players σήμανε την αρχή του τέλους για το Mini-Disc, το οποίο μετά από 21 χρόνια εισέρχεται στο «χρονοντούλαπο» της τεχνολογικής ιστορίας.




Πηγή : protothema.gr

Τελικά το σεξ δεν αδυνατίζει!

Τελικά το σεξ δεν αδυνατίζει!

Αμερικάνοι ερευνητές, καταρρίπτοντας τον σχετικό μύθο, επιβεβαιώνουν ότι το σεξ δεν αδυνατίζει!

Σύμφωνα με τους επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα, που προχώρησαν σε μέτα-ανάλυση προηγούμενων ερευνών- κατέληξαν στο ότι το σεξ δεν βοηθά στην απώλεια σωματικού βάρους.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα -που δημοσιεύεται στο «New England Journal of Medicine»- ανεπαρκή είναι και τα μαθήματα γυμναστικής, αφού δεν είχαν ούτε την απαραίτητη χρονική διάρκεια, αλλά ούτε την απαιτούμενη ένταση ώστε να οδηγήσουν σε απώλεια βάρους.

Πάντως, έχε κατά νου πως κάποιοι αμφισβητούν την έρευνα, επισημαίνοντας πως οι θερμίδες που καίμε κατά την διάρκεια του σεξ δεν εξαρτώνται μόνο από την διάρκεια της πράξης, αλλά από πολλούς παράγοντες,...




Πηγή : star.gr

Δεδομένα 250.000 χρηστών του Twitter έκλεψαν άγνωστοι χάκερ


Ονόματα χρηστών, κωδικούς, διευθύνσεις e-mail και άλλα προσωπικά δεδομένα περίπου 250.000 χρηστών του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης Twitter κατόρθωσαν να αποσπάσουν άγνωστοι χάκερ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής ασφαλείας της εταιρείας, Μπομπ Λορντ.

Οι κωδικοί των χακαρισμένων λογαριασμών έχουν ακυρωθεί και η εταιρεία έχει στείλει e-mail σε όλους τους χρήστες που επηρεάζονται. Το Twitter έχει περίπου 200 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες.

«Η επίθεση δεν ήταν έργο ερασιτεχνών, και δεν πιστεύουμε πως πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Λορντ. «Αυτοί που επιτέθηκαν ήταν εξαιρετικά εξελιγμένοι, και πιστεύουμε πως άλλες εταιρείες και οργανισμοί έχουν πρόσφατα υποστεί παρόμοιες επιθέσεις».

Υπενθυμίζεται πως κατά τις τελευταίες δύο ημέρες οι εφημερίδες New York Times και Wall Street Journal κατήγγειλαν πως υπήρξαν στόχοι πρόσφατων κυβερνο-επιθέσεων, επισημαίνοντας μάλιστα πως τα περιστατικά συνδέονται με την Κίνα.

Το δημοσίευμα των Times υπογραμμίζει πως οι εισβολές στα υπολογιστικά συστήματα της εφημερίδας ξεκίνησαν λίγο πριν τη δημοσίευση ενός πολύκροτου ρεπορτάζ σχετικά με τον πλούτο που φέρεται να έχει συγκεντρώσει η οικογένεια του απερχόμενου κινέζου πρωθυπουργού Γουέν Ζιαμπάο.







Πηγή: skai.gr

Ξάνθη-Πλατανιάς 2-0


Ανεβάζοντας την απόδοσή της στο β' μέρος η Ξάνθη νίκησε 2-0 τον Πλατανιά στα Πηγάδια και έφτασε τους 25 βαθμούς. Ο Ράνος (που αποβλήθηκε) και ο Μάνταλος τα γκολ των γηπεδούχων.


H EIKONA TOY ΑΓΩΝΑ:
Τα πολλά λάθη εκατέρωθεν στο χώρο του κέντρου και οι λιγοστές ευκαιρίες σημάδεψαν το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης. Οι αριθμοί έδειξαν... ισοπαλία, επί της ουσίας όμως, η Ξάνθη ήταν κυρίαρχη στο μεγαλύτερο διάστημα και θα μπορούσε κάλλιστα να προηγηθεί στο 17ο λεπτό αν η κεφαλιά του προωθημένου Σπύρου Βάλλα δεν τράνταζε το οριζόντιο δοκάρι του Φώτη Κηπουρού.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ακριτική ομάδα ήταν πιο ουσιαστική από το πρώτο και σκοράροντας δύο φορές μέσα σε ένα δεκάλεπτο πήρε τη νίκη, η οποία ήρθε να "κουμπώσει" στο σπουδαίο διπλό της περασμένης αγωνιστικής στην Τούμπα.

Με τη συμπλήρωση 56 λεπτών παιχνιδιού, ο 19χρονος Αντώνης Ράνος βγήκε τετ α τετ με τον Κηπουρό, τον νίκησε και σημείωσε το πρώτο του γκολ στη Super League, ενώ στο 66' ο Πέτρος Μάνταλος κέρδισε πέναλτι από τον Μηνά Τζάνη, το εκτέλεσε εύστοχα και έγραψε το 2-0.
Στη συνέχεια η Ξάνθη τέθηκε αντιμέτωπη με την ατυχία, αφού ο νεοεισελθών Σάκης Πρίττας τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε, ενώ στο 84ο λεπτό ο Ράνος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στην επόμενη φάση η κεφαλιά-ψαράκι του Μάρκου Μαραγκουδάκη δεν βρήκε στόχο και κάπου εκεί οι ελπίδες του Πλατανιά για θετικό αποτέλεσμα εξανεμίστηκαν.
ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:
Το δεκάλεπτο 56'-66'. Στο εν λόγω χρονικό σημείο η Ξάνθη έβαλε δύο γκολ και από τη στιγμή που το ελληνικό πρωτάθλημα δεν φημίζεται για τις μεγάλες ανατροπές, προσέθεσε ακόμη τρεις πολύτιμους βαθμούς στο σακούλι της.
MVP:
Ο Αντώνης Ράνος μπορεί να αποβλήθηκε στο 84ο λεπτό, αλλά πρέπει να του δοθεί ο τίτλος του MVP για το παρθενικό (και παράλληλα σημαντικό) γκολ του στη Super League.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ:
Άγγελος Αναστασιάδης. Όταν μία ομάδα αγνοεί τη νίκη στο πρωτάθλημα για περισσότερους από δύο μήνες (τελευταίο τρίποντο στις 25 Νοεμβρίου με θύμα τον Παναθηναϊκό) η ευθύνη βαραίνει τον προπονητή και όχι τους παίκτες.









Πηγή : contra.gr

Πώς έπεσαν στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ οι «Πυρήνες της Φωτιάς»



Στον ανακριτή Κοζάνης οδηγήθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου οι τέσσερις δράστες της διπλής ληστείας που έγινε χθες το πρωί σε τράπεζες, στο Βελβενδό, εκ των οποίων οι δύο καταζητούνταν για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους συλληφθέντες είναι φίλος του Αλέξη Γρηγορόπουλου που μάλιστα ήταν ήταν μαζί του το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του. Ο συλληφθείς είχε κληθεί και στη δίκη των δύο αστυνομικών για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου ως βασικός μάρτυρας, αλλά τελικά δεν κατάφερε να καταθέσει. Από τότε τα ίχνη του χάθηκαν, μέχρι την Παρασκεύη που συνελήφθη στο Βελβεντό.

Τα αποτελέσματα των βαλλιστικών εξετάσεων στα τρία καλάζνικοφ και στα τρία πιστόλια, αλλά -κυρίως- τι θα δείξουν τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας στα ευρήματα που κατασχέθηκαν στο «ασθενοφόρο» που χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους, οι ληστές της διπλής επίθεση στο Βελβεντό, περιμένουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής για να ξετυλιχθεί το κουβάρι της υπόθεσης.

Την ίδια ώρα, πέντε οχήματα που βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα στην περιοχή λίγη ώρα μετά τη ληστεία στο ταχυδρομείο και την τράπεζα γίνονται φύλλο και φτερό σε μια προσπάθεια να βρεθούν πολύτιμα στοιχεία που θα δείξουν νέα πρόσωπα. Εκτός από τα παραπάνω οχήματα εξετάζεται και το βανάκι που είχαν μετατρέψει σε ασθενοφόρο οι δράστες και μέσα στο οποίο βρέθηκαν τρία καλάζνικοφ και τρία πιστόλια. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής επικρατεί αισιοδοξία πως οι 4 συλληφθέντες θα ανοίξουν το δρόμο για την εξιχνίαση της επίθεσης στο εμπορικό κέντρο «The Mall». Ίσως το μυστικό να κρύβεται στο όσα κατέγραψαν οι κάμερες στα δυο τραπεζικά υποκαταστήματα στην κωμόπολη της Κοζάνης, τα οποία συγκρίνονται με τις εικόνες με κατέγραψαν οι 500 καμέρες του εμπορικού κέντρου.

Αξίζει να τονισθεί πως οι τέσσερις συλληφθέντες κρατούν αρνητική στάση και δεν αποκαλύπτουν ούτε τα ονόματά τους.

Ο επονομαζόμενος και «τοξοβόλος» που τον τελευταίο ενάμισι χρόνο ήταν καταζητούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς, ένας επίσης καταζητούμενος για συμμετοχή στην ίδια οργάνωση και δύο νεαροί φοιτητές από την Κοζάνη είναι οι τέσσερις συλληφθέντες για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης. Πλέον, όλα δείχνουν πως πρόκειται για ακόμη έναν πυρήνα από τη συγκεκριμένη οργάνωση που προσπαθεί να ανασυγκροτηθεί και για το λόγο αυτό απαλλοτριώνει τράπεζες προκειμένου να ενισχύσει το «επαναστατικό» ταμείο.

Επίσης, στην Αντιτρομοκρατική είναι βέβαιοι πως εκτός από την αιματηρή ληστεία στην Πάρο τον περασμένο Αύγουστο και τη συγκεκριμένη στην κωμόπολη της Κοζάνης υπάρχουν τουλάχιστον άλλες τρεις περιπτώσεις ληστειών από άτομα που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο στη βόρεια Ελλάδα και την Πελοπόννησο.

Γνωρίζουν και τους υπόλοιπους τέσσερις
Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι στην Κοζάνη ή κάποια πόλη της βορειοδυτικής Ελλάδας οι δράστες διατηρούν κρησφύγετο στο οποίο κρύβουν οπλισμό και ετοιμάζουν τα επόμενα βήματα τους.

Παράλληλα, στην περιοχή έχουν μεταβεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από τους δύο νομούς, στήνουν μπλόκα και ερευνούν κάθε πληροφορία που φθάνει στα κεντρικά της Ασφάλειας. Οι πληροφορίες λένε πως οι αστυνομικοί γνωρίζουν την ταυτότητα και των υπολοίπων τεσσάρων ληστών (οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για έξι ασύλληπτους δράστες) που διέφυγαν και αναζητούνται.
Πώς έγινε η ληστεία σε ΑΤΕ και ΤΤ Βελβεντού
Σύμφωνα με ανακοίνωση της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, «χθες (01-02-2013) το πρωί, οκτώ συνολικά δράστες, συμμετείχαν σε ταυτόχρονες ένοπλες ληστείες σε δύο χρηματοπιστωτικά καταστήματα, στο Βελβεντό Κοζάνης».

Δύο άτομα, που φορούσαν κουκούλες, έσπασαν με τσεκούρι τον υαλοπίνακα του υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας, και αφού εισήλθαν σε αυτό, αφαίρεσαν με την απειλή όπλων το χρηματικό ποσό των 175.940 ευρώ, ενώ ένας συνεργός τους βρισκόταν έξω ακριβώς από την πόρτα της Τράπεζας.

Ταυτόχρονα, άλλα δύο άτομα, που φορούσαν επίσης κουκούλες, μπήκαν στο Γραφείο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, από την κεντρική είσοδο και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 4.020 ευρώ, ενώ ένας συνεργός τους βρισκόταν έξω ακριβώς από την πόρτα του Ταμιευτηρίου.

Παράλληλα ένα έβδομο οπλισμένο άτομο, βρισκόταν σε κοντινή απόσταση έχοντας οπτική επαφή με την Αγροτική Τράπεζα και με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, παρέχοντας κάλυψη στους συνεργούς του. Ακολούθως, οι επτά δράστες διέφυγαν με δύο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα.
Η καταδίωξη και η σύλληψη των τεσσάρων ληστών
Για τον εντοπισμό των δραστών υπήρχε άμεση κινητοποίηση των Αστυνομικών Αρχών και παράλληλη ενημέρωση των όμορων Αστυνομικών Διευθύνσεων. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης «στήθηκαν» αστυνομικά «μπλόκα» σε επίκαιρα σημεία του ευρύτερου οδικού δικτύου και ενεργοποιήθηκε μεγάλος αριθμός εποχούμενων περιπολιών και αστυνομικών δυνάμεων.

Οι δράστες - όπως προέκυψε - εγκατέλειψαν τα δύο οχήματα με τα οποία διέφυγαν αρχικά από το Βελβεντό Κοζάνης και μετεπιβιβάστηκαν σε κλειστό Ι.Χ.Φ. (κλούβα). Στη συνέχεια, με την απειλή όπλων, ακινητοποίησαν Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο στην Εθνική Οδό Κοζάνης Βέροιας (στο Δ.Δ. Καστανιάς) και εξανάγκασαν τον οδηγό του να επιβιβαστεί στην κλούβα μαζί με τρεις από τους δράστες. Οι υπόλοιποι τέσσερις δράστες επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο του ιδιώτη και κατευθύνθηκαν προς την Βέροια.

Αστυνομικοί, που συμμετείχαν στις αναζητήσεις, εντόπισαν το προαναφερόμενο Ι.Χ.Φ. (κλούβα) να κινείται στην Εθνική Οδό Κοζάνης – Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση προς Βέροια. Το όχημα καταδιώχθηκε, με τη συνδρομή αστυνομικών δυνάμεων της Ημαθίας και τελικά εγκλωβίστηκε - ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς, μέσα στην πόλη της Βέροιας. Ένας από τους δράστες απείλησε τους αστυνομικούς με όπλο, ωστόσο, μετά από δυναμική επέμβαση συνελήφθησαν και οι τρεις δράστες και απελευθερώθηκε ο απαχθείς ιδιώτης. Στην κατοχή των δραστών βρεθήκαν και κατασχέθηκαν δυο τυφέκια τύπου Kalashnikov , ένα υποπολυβόλο τύπου Scorpion , μια επαναληπτική καραμπίνα, ένα πιστόλι zastava και ένα πιστόλι Beretta .

Νωρίτερα, κοντά στην Εθνική οδό Κοζάνης – Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του Πολυμύλου, εντοπίστηκε άλλο Ι.Χ.Φ. (κλούβα) με επιβάτη ένα άνδρα, ο οποίος, όπως προέκυψε, ανέμενε στο σημείο κατόπιν προσυνεννόησης με τους συνεργούς του για να τους παραλάβει και να διαφύγουν. Το όχημα (κλούβα) έφερε εξωτερικά διακριτικά, ώστε να προσομοιάζει με ασθενοφόρο.

Ο επιβάτης του οχήματος, αντιλαμβανόμενος τους αστυνομικούς, τράπηκε σε φυγή, αναπτύσσοντας ταχύτητα και αφού καταδιώχθηκε, ακινητοποιήθηκε σε χώρο των ορυχείων της Δ.Ε.Η Πτολεμαΐδας. Ο δράστης βγήκε από το όχημα φέροντας τυφέκιο τύπου Kalashnikov και συνελήφθη στη συνέχεια από αστυνομικούς, ενώ προηγουμένως με τη χρήση εύφλεκτου υλικού επιχείρησε να βάλει φωτιά στο όχημα, με αποτέλεσμα να καεί το πίσω μέρος του.

Συνολικά μέχρι τώρα συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί δράστες, ενώ αναζητούνται οι υπόλοιποι τέσσερις.

Στην ευρύτερη περιοχή του Βελβεντού βρέθηκαν τα δυο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα με τα οποία είχαν διαφύγει αρχικά οι δράστες.

Για την εξερεύνηση των χώρων των ληστειών καθώς και των οχημάτων, έχει επιληφθεί συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης που ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης, εξετάζεται η συμμετοχή των ανωτέρω ατόμων και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.





Πηγή : protothema.gr

Εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο ο Κώστας Βουτσάς

Εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο ο Κώστας Βουτσάς

Στο νοσοκομείο Υγεία εισήχθη την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου ο ηθοποιός κ. Κώστας Βουτσάς ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες των ιατρών, έπαθε ελαφρά λοίμωξη του αναπνευστικού ύστερα από βαρύ κρυολόγημα.

Το κρυολόγημα του γνωστού ηθοποιού προέκυψε κατά την διάρκεια των γυρισμάτων τηλεοπτικής σειράς του MEGA Chanel. Η εισαγωγή του Κ. Βουτσά στο νοσοκομείο στάθηκε αιτία για την ακύρωση την Πέμπτη, της θεατρικής παράστασης «Ο παππούς έχει πίεση» όπου πρωταγωνιστεί στο θέατρο Ηβη.

Ο κ. Βουτσάς αντικαταστάθηκε από τον ηθοποιό Γιώργο Κάπιο και όπως αναφέρουν πληροφορίες, αν και στο νοσοκομείο, αγωνιά για την εξέλιξη της θεατρικής παράστασης.

Αν δεν αλλάξει κάτι στην πορεία, η έξοδός του από το νοσκομείο αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες.





Πηγή : tovima.gr

Το ελληνικό γιαούρτι κατακτά τα σχολεία των ΗΠΑ

Πιλοτικό πρόγραμμα στις ΗΠΑ με στόχο να μπει το ελληνικό γιαούρτι στη διατροφή των παιδιών. Γιατί το προτιμά η USDA


Το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ θα εφαρμόσει πιλοτικό πρόγραμμα, που θα βάλει το ελληνικό γιαούρτι σε όλες τις σχολικές καφετέριες της χώρας, μέχρι των Απρίλιο.
Σύμφωνα με τη Huffington Post, στόχος είναι να αποτελέσει εναλλακτική για την κατανάλωση κρέατος, αλλά και κύρια πηγή πρωτεΐνης στα σχολεία.
Αν ευοδωθεί η προσπάθεια, θα πρόκειται για μια πολύ μεγάλη νίκη για τους παραγωγούς ελληνικού γιαουρτιού στη Νέα Υόρκη.
Η αρμόδια επιτροπή USDA, θα έρθει σε επαφή με τα σχολεία τις επόμενες εβδομάδες, ώστε να διερευνήσει αν υπάρχει ενδιαφέρον για συμμετοχή στο πρόγραμμα.
Μέχρι στιγμής η λίστα με τα υποκατάστατη του κρέατος για τη λήψη πρωτεΐνης στα αμερικανικά σχολεία, περιλαμβάνει φυστίκια, φασόλια, τυρί, αυγά κ.α.
"Σύντομα, το υγιές και πλούσιο σε πρωτεΐνες ελληνικό γιαούρτι, μπορεί να γίνει το βασικό κολατσιό στα σχολεία της Νέας Υόρκης και όλης της χώρας", δήλωσε ο γερουσιαστής της Νέας Υόρκης Charles Schumer.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το ελληνικό γιαούρτι, είναι πλουσιότερο σε πρωτεΐνες από το συνηθισμένο αμερικανικό γιαούρτι και στόχος του προγράμματος είναι η λήψη πρωτεΐνης με έναν πολύ υγιεινό τρόπο.




Πηγή : news247.gr

Google Science Fair: Διαφωνισμός για νέους επιστήμονες

Google Science Fair: Διαφωνισμός για νέους επιστήμονες


Η Google κάνει για τρίτη χρονιά μεγάλο διαγωνισμό για να εντοπίσει νέους επιστήμονες, νέους μηχανικούς από όλο τον κόσμο.
Η Google σε συνεργασία με τα CERN, LEGO Group, National Geographic και Scientific America, προκήρυξε για άλλη μία χρονιά τον online διαγωνισμό Google Science Fair.
Νικήτρια του περσινού διαγωνισμού αναδείχτηκε η 17χρονη Brittany Wenger η οποία ανέπτυξε ένα παγκόσμιο τεχνητό νευρωνικό cloud-based δίκτυο για τη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.Μέρος στον διαγωνισμό μπορούν να υποβάλλουν τις ιδέες τους έφηβοι ηλικίας 13-18 ετών από όλο τον κόσμο σε 13 διαφορετικές γλώσσες και μέχρι τις 30 Απριλίου 2013.
Οι 90 φιναλίστ, 30 από Αμερική, 30 από Ασία, 30 από Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική θα ανακοινωθούν τον Ιούνιο.
Τον Σεπτέμβριο θα επιλεγούν οι 15 από αυτούς για να αναδειχτούν αργότερα οι τρεις μεγάλοι νικητές ανά ηλικιακή ομάδα (13-14, 15-16, 17-18).
Ένας από αυτούς θα κερδίσει το μεγάλο βραβείο του διαγωνισμού που περιλαμβάνει ένα 10ημερο ταξίδι στα νησιά Γκαλαπάγκος και υποτροφία αξίας $50.000


Υπογράφει για 1,5 έτος ο Μίτσελ


ΣΤΗΝ Αθήνα αναμένεται μέσα στο Σαββατοκύριακο ο Ισπανός προπονητής Μίτσελ για να συζητήσει τις τελικές λεπτομέρειες με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη και να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του συλλόγου. Ο 50χρονος προπονητής θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας 1,5 χρόνου αρχικά, με προοπτική ανανέωσης για άλλον έναν και δεν αποκλείεται την ερχόμενη Δευτέρα να πραγματοποιήσει την πρώτη προπόνηση της ομάδας. Μαζί του θα φέρει και τρεις συνεργάτες του (ένας βοηθός, ένας γυμναστής κι ένας άνθρωπος για το σκάουτινγκ των αντιπάλων), ενώ δίπλα του θα παραμείνει ως πρώτος βοηθός προπονητής ο Αντώνης Νικοπολίδης, ο οποίος ανέλαβε χρέη υπηρεσιακού μετά το «διαζύγιο» των «ερυθρολεύκων» με τον Λεονάρντο Ζαρντίμ. Την είδηση της συμφωνίας του Ολυμπιακού με τον Μίτσελ επισημοποίησε χθες η κρατική τηλεόραση της Ισπανίας, η οποία μετέδωσε ότι ο Ισπανός είναι ο νέος προπονητής των «ερυθρολεύκων», καθώς έχει συμφωνήσει με την ελληνική ομάδα για συμβόλαιο συνεργασίας από τώρα.

Ο Χοσέ Μιγκέλ Γκονσάλες Μαρτίν ντελ Κάμπο ή Μίτσελ έγινε γνωστός στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο από τη σπουδαία καριέρα που έκανε ως ποδοσφαιριστής με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης (1982-1996). Έκανε τα πρώτα του προπονητικά βήματα το 2005 στον πάγκο της Ράγιο Βαγιεκάνο και ένα χρόνο αργότερα ανέλαβε τη δεύτερη ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης, την οποία ανέδειξε πρωταθλήτρια. Τον Απρίλιο του 2009 αντικατέστησε τον πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού, Βίκτορ Μουνιόθ, στη Χετάφε, στην οποία έμεινε μέχρι το 2011. Το Φεβρουάριο του 2012 ανέλαβε τη Σεβίλλη, από την οποία απολύθηκε στις 14 Ιανουαρίου 2013, μετά την ήττα από τη Βαλένθια, αφήνοντας την ομάδα της Ανδαλουσίας στη 13η θέση της Primera Division.

Στο μεταξύ, καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Ράφικ Τζιμπούρ για το θέμα που προέκυψε σχετικά με το «ύποπτο» έμβασμα ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ από στοιχηματική εταιρία του εξωτερικού στους τραπεζικούς λογαριασμούς του και τη διενέργεια προανακριτικής έρευνας για να διαπιστωθεί αν έχει υποβάλει φορολογικές δηλώσεις από το 2007, αρχικά ως παίκτης του Πανιωνίου, στη συνέχεια της ΑΕΚ και τώρα του Ολυμπιακού. Ο Αλγερινός φορ, μιλώντας χθες στο περιθώριο της βράβευσής του από χορηγό για τα 100 γκολ που έχει πετύχει στην Ελλάδα, δήλωσε σχετικά: «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, όλα θα πάνε καλά. Υπήρχε μια μικρή παράλειψη και θα διορθωθεί. Δεν ανησυχώ και δεν χρειάζεται να ανησυχεί κανένας για το θέμα αυτό». Παράλληλα, μίλησε και για την πρόσφατη ανανέωση της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό: «Έγινε αυτό που ήθελα» ανέφερε.

Στα αγωνιστικά, σημαντικό πρόβλημα με τον Πίνο προέκυψε στον Ολυμπιακό. Ο Κολομβιανός άσος υπέστη θλάση δευτέρου βαθμού που σημαίνει πως θα μείνει εκτός δράσης για 3-4 εβδομάδες και εκτιμάται πως θα χάσει τα ματς με τη Λεβάντε για τους «32» της Europa.






Πηγή : express.gr

Ελεωνόρα Ζουγανέλη live στον Σταυρό του Νότου


Λίγο πριν την κυκλοφορία του νέου της άλμπουμ με τίτλο "ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ ΤΩΡΑ" και μετά τις sold out εμφανίσεις της στη Θεσσαλονίκη, η ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ "μετακομίζει" και "επιστρέφει" στον Σταυρό του Νότου Plus.

Έχοντας ετοιμάσει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη ετοιμάζεται να υποδεχτεί από 2 Φεβρουαρίου 2013 και για κάθε Σάββατο, τους φίλους της στον χώρο που πρωτοξεκίνησε τις live εμφανίσεις της, στον Σταυρός του Νότου Plus για να παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Αθήνα δείγμα της καινούργιας της, πολυαναμενόμενης δουλειάς, αλλά και τραγούδια γνωστά και αγαπημένα.

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, στη πιο δημιουργική της περίοδο, έχει ετοιμάσει ένα μελωδικό ταξίδι πέρα από όρια και σύνορα, που μόνο η μαγική φωνή της και η ιδιαίτερη σκηνική της παρουσία μπορούν να ταξιδέψουν το κοινό.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει καινούργια τραγούδια από το επερχόμενο άλμπουμ της, όπως το "ΜΟΝΑΧΑ ΕΓΩ" σε μουσική του Θέμη Καραμουρατίδη και στίχους του Γεράσιμου Ευαγγελάτου, τραγούδι που έχει ήδη εντυπωσιάσει και αγαπηθεί πολύ κ.α., καθώς και τραγούδια από το προσωπικό της ρεπερτόριο αλλά και τραγούδια διασκευασμένα, πολύ αγαπημένα που θα ενθουσιάσουν και θα αγγίξουν όλους τους φίλους της.








Πηγή : nooz.gr

Στάλινγκραντ 70 χρόνια μετά: «Οταν ο Βόλγας πήρε φωτιά...»

Στάλινγκραντ 70 χρόνια μετά: «Οταν ο Βόλγας πήρε φωτιά...»

Πριν από ακριβώς 70 χρόνια στις 2 Φεβρουαρίου 1943, έληξε με νίκη των ηρωικών Σοβιετικών στρατιωτών μία από τις πιο αιματηρές πολιορκίες στην ιστορία των πολέμων: η επί πέντε μήνες, μία εβδομάδα, και τρεις ημέρες πολιορκία του Στάλινγκραντ από τους ναζί, μια Κόλαση επί της Γης για πολιορκητές, πολιορκημένους και αμάχους. Ηταν η φοβερή εποχή που, κατά τις μαρτυρίες, «ο ποταμός Βόλγας πήρε φωτιά».


Την ώρα που το τότε Στάλινγκραντ, νυν Βόλγκογκραντ, τιμά την φετεινή επέτειο της φοβερής σύγκρουσης Χίτλερ - Στάλιν η οποία άλλαξε την έκβαση του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, δύο επιζώντες μίλησαν στο BBC για τις εμπειρίες τους.

Η Βαλεντίνα Σαβέλιεβα είναι 75 ετών. Δεκαοκτώ από αυτά τα πέρασε αναζητώντας τα λείψανα του πατέρα της, αγνοούμενου της μάχης. Βρέθηκαν το 1961, και μεταφέρθηκαν στο Μνημείο των Πεσόντων, σε έναν λόφο έξω από την πόλη.
Ηταν πέντε ετών όταν η χιτλερική 6η Στρατιά εισέβαλε στο Στάλινγκραντ, το καλοκαίρι του 1942. Το σπίτι τους καταστράφηκε, και αναζήτησαν καταφύγιο, με την μητέρα και τον μικρότερο αδελφό της, σε μια χαράδρα, που τέλειωνε στις όχθες του Βόλγα.

«Κλείνω τα μάτια, και βλέπω ακόμη τον Βόλγα να καίγεται, από το χυμένο πετρέλαιο... Σκάψαμε, σαν τα ζώα, τρύπες στη γη, λαγούμια για να μείνουμε. Τρώγαμε λάσπη, μόνο λάσπη, και πίναμε νερό από το ποτάμι. Από πάνω μας βούιζαν τα αεροπλάνα που βομβάρδιζαν», λέει. Εκείνη επέζησε, αλλά όχι ο αδελφός της, που πέθανε από την πείνα και το κρύο.

Μια στρατιά ενός εκατομμυρίου ανδρών του Κόκκινου Στρατού μεταφέρθηκε στο Νοτιοδυτικό Μέτωπο του στρατηγού Νικολάϊ Βατούτιν, και στο Μέτωπο του Στάλινγκραντ του στρατάρχη Αντρέϊ Γιερεμένκο. Εστησαν για τους ναζιστές του στρατάρχη Πάουλους την παγίδα της «Επιχείρησης Ουρανός», κωδική ονομασία για την σχεδιαζόμενη περικύκλωση και εξόντωση της Εκτης Στρατιάς των Γερμανών εισβολέων.

Το 1942, ο Κονσταντίν Ντουβάνοφ ήταν στρατιώτης 19 ετών. Είχε επιστρέψει από την Ουκρανία, με τον Κόκκινο Στρατό, πίσω στη γεννέτειρά του, το Στάλινγκραντ. Η πιο ζωντανή ανάμνησή του είναι τα ερείπια, και ο Βόλγας που καιγόταν. «Ολα είχαν πάρει φωτιά», λέει στο BBC. Πολέμησε εκεί μέχρι το τέλος της μάχης, όταν ο Πάουλους παραδόθηκε, στο υπόγειο του πολυκαταστήματος Univermag. Ο γερμανός στρατάρχης επέζησε του πολέμου, και πήγε μετά στην ανατολική Γερμανία. Από τους άνδρες του, 91.000 πιάστηκαν αιχμάλωτοι στο Στάλινγκραντ. Μόνο 6.000 γύρισαν πίσω στην πατρίδα.

Στην καρδιά του ρωσικού χειμώνα οι Σοβιετικοί πολέμησαν, σκοτώθηκαν, τραυματίστηκαν, είδαν την πόλη να γίνεται ερείπια, αλλά νίκησαν. Ετσι κατέστρεψαν την ελπίδα των ναζιστών για την «κυριαρχία των 1.000 ετών» του Ράϊχ. Μαζί, αυτοί οι 1,2 εκατομμύρια στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού, οι εργάτες που τους εξόπλισαν, και οι αγρότες που τους τάισαν, μετέτρεψαν το Στάλινγκραντ στη μάχη που περισσότερο από κάθε άλλη είχε την μεγαλύτερη συνεισφορά για την έκβαση του πολέμου.

«Οι Σύμμαχοι μάλλον θα είχαν νικήσει, στο τέλος, τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ακόμη και αν είχαν κατακτήσει οι ναζιστές το Στάλινγκραντ. Αλλά η όποια νίκη των Συμμάχων θα απαιτούσε την χρήση πυρηνικών όπλων σε ευρεία κλίμακα, και έναν απολογισμό νεκρών στην Ευρώπη που μάλλον θα ήταν διπλάσιος από τον πραγματικό, των 40 εκατ. ανθρώπων, στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο», εκτιμά γράφοντας για την επέτειο ο Τζ. Μπράντφορντ ΝτεΛόνγκ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϊ

«Οι στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού, οι εργάτες και οι αγρότες της Σοβιετικής Ενωσης, προσέφεραν μια τεράστια υπηρεσία, πριν από 70 χρόνια, στην ανθρωπότητα - και ιδιαιτέρως στην ανθρωπότητα της δυτικής Ευρώπης», προσθέτει.

Η επέτειος φέρνει στο φως άγνωστες, μέχρι σήμερα, πτυχές για τον μαρτυρικό χειμώνα του 1942-1943. Στο βιβλίο του «Πρωτόκολλα του Στάλινγκραντ» ο γερμανός καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Rutgers των ΗΠΑ Γιόχαν Χέλμπεκ καταγράφει ανέκδοτες μαρτυρίες Ρώσων άμαχων και στρατιωτών. Αφορμή ήταν η πρόσφατη ανακάλυψη αυθεντικών πηγών της εποχής εκείνης, εικόνες, γραπτά ντοκουμέντα και ηχογραφημένες μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν τις αιματοβαμμένες ημέρες περί τα τέλη Ιανουαρίου και αρχές Φεβρουαρίου του 1943.

«Oμάδα Ρώσων ιστορικών είχε πάρει συνεντεύξεις από 215 αυτόπτες μάρτυρες, καταγράφοντας με κάθε λεπτομέρεια τις αφηγήσεις τους. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται αξιωματικοί και στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού άλλα και πολλοί από τον άμαχο πληθυσμό», λέει στην Deutsche Welle o γερμανός καθηγητής. Επί σειρά δεκαετιών το καταγεγραμμένο αυτό σπάνιο πρωτογενές υλικό βρισκόταν σε απρόσιτα ρωσικά αρχεία.

Το βιβλίο του Χέλμπεκ βασίζεται στη μελέτη και ιστορική ανάλυση όλων αυτών των ντοκουμέντων, με τη συνδρομή και Ρώσων ερευνητών. Σύμφωνα με τη ναζιστική προπαγάνδα η πανωλεθρία που υπέστη η Βέρμαχτ στο Στάλινγκραντ ήταν μία «πράξη αυτοθυσίας». Στην πραγματικότητα επρόκειτο για μία σφοδρή ήττα με τεράστιες απώλειες και σημαντικά πλήγματα για τα γερμανικά στρατεύματα, όπως λένε σήμερα οι περισσότεροι ιστορικοί.

Επρόκειτο, επίσης, για άλλη μία μακρά περίοδο ναζιστικών θηριωδιών. Το καλοκαίρι του 1942 γερμανικά στρατεύματα κατέλαβαν την πόλη για περίπου έξι μήνες, ώσπου οι ρωσικές δυνάμεις την ανακατέλαβαν εκδιώκοντας την Βέρμαχτ. Η περίοδος αυτή της κατάληψης της πόλης και της άγριας κατοχής που επέβαλαν οι ναζιστές αποσιωπήθηκε από το χιτλερικό καθεστώς. Για σειρά ετών αποτελούσε μία σκοτεινή περίοδο για τα όσα συνέβησαν στο ανατολικό μέτωπο.

Τα στοιχεία που έρχονται τώρα στο φως αποκαλύπτουν εκτοπίσεις, εν ψυχρώ δολοφονίες πολιτών, καταλήψεις σπιτιών, καταστροφές και λεηλασίες περιουσιών. Ο αποκλεισμός της περιοχής περιμετρικά του Στάλινγκραντ οδήγησε σε ακραία φαινόμενα πείνας. Η μαρτυρία της Αγκραφένα Ποσντνιάκοβα είναι ανατριχιαστική. «Δεν υπήρχε τίποτα να φάμε. Αναγκαζόμασταν όλοι να τρώμε κρέας αλόγου. Ακόμη και οι Γερμανοί. Βέβαια αυτοί έτρωγαν τα καλά κομμάτια και σ' εμάς πετούσαν το κεφάλι και τα αποφάγια», είπε.

Με την απελευθέρωση της πόλης από τον Κόκκινο Στρατό οι επιζώντες βρέθηκαν εξαθλιωμένοι ανάμεσα σε ερείπια και πτώματα. Αλλά η είσοδος των ρωσικών στρατευμάτων δεν σήμανε το τέλος των δεινών. Η επανάκτηση του ελέγχου είχε για τον Ιωσήφ Στάλιν μεγάλη συμβολική αξία. Ηταν η πόλη που πήρε, τελικά, το όνομά της από τον ίδιο,

«Το Στάλινγκραντ έμεινε στη γερμανική ιστορία από τη δεκαετία του 1950 και μετά ως η μάχη μεταξύ δύο δικτατόρων, η οποία άφησε πίσω της εκατοντάδες χιλιάδες θύματα», λέει ο Γερμανός ιστορικός Τόρστεν Ντίτριχ από το Κέντρο Στρατιωτικής Ιστορίας και Κοινωνικών Επιστημών του Πότσνταμ.

Στο πλευρό των Γερμανών εισβολέων πολέμησαν επίσης Ιταλοί, Ρουμάνοι, Ούγγροι και Κροάτες φασίστες. Στους 850.000 υπολογίζεται ο συνολικός αριθμός νεκρών, αγνοουμένων και τραυματιών για τον Αξονα, στους 1.130.000 ο αντίστοιχος αριθμός για τους Σοβιετικούς - ανάμεσά τους και 40.000 άμαχοι κάτοικοι της πόλης, που παγιδεύτηκαν χωρίς δυνατότητα διαφυγής.

Καταστράφηκαν 900 αεροπλάνα, 1.500 τανκς και 6.000 μονάδες πυροβολικού από γερμανικής πλευράς, ενώ οι νικητές Σοβιετικοί είχαν μεγαλύτερες απώλειες χάνοντας 2.769 αεροπλάνα, 4.341 τανκς και 15.728 μονάδες πυροβολικού.

Στο Στάλινγκραντ έγειρε οριστικά η πλάστιγγα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου υπέρ των συμμάχων. Η θανάσιμα επικίνδυνη πολεμική μηχανή του Χίτλερ κόλλησε στα ρωσικά χιόνια, ποτέ δεν απέκτησε ξανά την προηγούμενη ισχύ της.




Πηγή : tovima.gr

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Εξάρθρωση κυκλώματος με τοκογλυφίες στην Κέρκυρα

Εξάρθρωση κυκλώματος με τοκογλυφίες στην Κέρκυρα

Πολυμελές κύκλωμα, που αποτελούνταν από τέσσερις ομάδες, και δραστηριοποιούνταν τα τελευταία επτά χρόνια σε τοκογλυφίες, εκβιασμούς, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και άλλα αδικήματα στην Κέρκυρα και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. στις υποθέσεις αυτές εμπλέκονται συνολικά 63 άτομα, εκ των οποίων τρεις αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής, ενώ τρία άτομα έχουν αποβιώσει.

Από τους εμπλεκόμενους συνελήφθησαν τις δυο τελευταίες ημέρες του Ιανουαρίου στην Κέρκυρα 24 άτομα, μεταξύ των οποίων και τέσσερις που φέρονται ως οι «εγκέφαλοι» καθώς και μεγάλο μέρος των βασικών συνεργατών τους, που αποτελούσαν τους κεντρικούς «βραχίονες» των επιμέρους ομάδων.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, κατ΄ επάγγελμα τοκογλυφίας, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, αρπαγής (ιδιοκτήτη εστιατορίου), ένοπλης απειλής και εκβίασης, πλαστογραφίας καθώς και διακεκριμένων κλοπών σε βάρος οφειλετών-θυμάτων.

Από την πολύμηνη έρευνα των αστυνομικών προέκυψε πως το κύκλωμα ξεκίνησε τη δράση του το 2005 έχοντας ως «ηγετικά στελέχη», τρεις Ρομά, εμπόρους 58, 45 ετών και 61 ετών και έναν 64χρονο επίσης έμπορο. Σταδιακά το κύκλωμα απέκτησε συγκεκριμένη εσωτερική ιεραρχική διάρθρωση και δομή.

Οι επιμέρους ομάδες λειτουργούσαν είτε από μόνες τους, είτε σε συνεργασία με άλλες, ενώ ακολουθούσαν κοινή μεθοδολογία και ίδιο τρόπο δράσης. Η δομή της κάθε ομάδας περιελάμβανε τον «αρχηγό» και τα ηγετικά στελέχη, τα οποία κατά βάση συνδέονταν με συγγενικούς δεσμούς. Επίσης περιλάμβανε μέλη με περιφερειακούς ρόλους (νομιμοποίηση εσόδων, καθοδήγηση, ανεύρεση θυμάτων κλπ) και ξεχωριστά μέλη, ως επιχειρησιακά - εκτελεστικά όργανα.

Οπως προέκυψε από την έρευνα το κύκλωμα χρηματοδοτούνταν από «συνεργαζόμενους» επιχειρηματίες, οι οποίοι έπαιρναν μέρος από τα χρήματα που λάμβαναν από τις τοκογλυφικές συναλλαγές. Επιπλέον τα ηγετικά και εκτελεστικά μέλη των ομάδων, καθώς και οι «χρηματοδότες» τους, εμφανίζονται να έχουν παράλληλη κεντρική δράση και στις τέσσερις ομάδες.

Το γράφημα με τη δομή του κυκλώματος
Ως προς τη μεθοδολογία που ακολουθούσαν, αφού εντόπιζαν αρχικά τα υποψήφια θύματα τους, στη συνέχεια τους δάνειζαν διάφορα χρηματικά ποσά, με επιτόκιο που κυμαίνεται σε μηνιαία βάση από 10% έως και 100%. Στη συνέχεια, σε περίπτωση αδυναμίας των θυμάτων να επιστρέψουν τα ποσά που είχαν δανειστεί, τα «εκτελεστικά όργανα» αφαιρούσαν ή υπεξαιρούσαν με απειλές ή/και χρήση βίας κινητά ή ακίνητα περιουσιακά τους στοιχεία.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 47 υποθέσεις επιχειρηματιών-εμπόρων που έπεσαν θύματα των δραστών σε Κέρκυρα, Βέροια, Πάτρα και Αθήνα ενώ τα χρήματα που κέρδισαν από τις τοκογλυφίες ξεπερνούν τα δυο εκατομμύρια ευρώ. Επίσης το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος γινόταν μέσω επιχειρήσεων «βιτρίνα» που είχαν τα ηγετικά στελέχη.

Σε έρευνες που έγιναν βρέθηκαν αντίγραφα επιταγών, σημειώσεις με στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών, ενώ παράλληλα κατασχέθηκαν εννέα πολυτελή οχήματα των ηγετικών στελεχών, τα οποία είχαν αγοράσει με τα χρήματα που είχαν πάρει μέσω της παράνομης δράσης τους.

Η έρευνα για τον εντοπισμό και των υπολοίπων εμπλεκόμενων στην υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.



Πηγή : tovima.gr

Καταζητούμενοι των «Πυρήνων» οι δύο ληστές της Κοζάνης

Καταζητούμενοι των «Πυρήνων» οι δύο ληστές της Κοζάνης


Καταζητούμενοι της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» είναι οι δύο από τους τέσσερις δράστες της διπλής ληστείας που έγινε το πρωί σε τράπεζες, στο Βελβενδό της Κοζάνης. Οι τρεις από τους ληστές εντοπίστηκαν στην πόλη της Κοζάνης και ο τέταρτος στην Πτολεμαϊδα.

Στις έρευνες συμμετέχει από την πρώτη στιγμή η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, καθώς οι ληστές χρησιμοποίησαν όπλα καλάσνικοφ. Μάλιστα εξετάζεται το ενδεχόμενο οι συλληφθέντες να έχουν συμμετάσχει και σε άλλες εγκληματικές ενέργειες στην περιφέρεια και στην Αττική, όπως τελευταία, η εμπρηστική επίθεση στο εμπορικό κέντρο The Mall.
Οι δράστες ήταν χωρισμένοι σε δύο ομάδες και μπήκαν στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτηριο γύρω στις δέκα το πρωί.
Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, ήταν δέκα άτομα και χτύπησαν, σχεδόν, ταυτόχρονα.
Ο τρόπος που έδρασαν, παραπέμπει σε οργανωμένες ομάδες και ήταν το στοιχεία αυτό που έκανε τους αστυνομικούς να μιλάνε εξαρχής για ληστεία με ...άρωμα τρομοκρατίας.
Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μαζί με την Ασφάλεια προσπαθούν να συλλάβουν όλους τους δράστες.
Καταζητούμενοι των «Πυρήνων» οι δύο ληστές της Κοζάνης
Οι άλλοι δύο δράστες που συνελήφθησαν είναι σπουδαστές στην Κοζάνη και ανήκουν στον αντεξουσιατικό χώρο.
Οι κακοποιοί χρησιμοποίησαν για τις ληστείες δύο αυτοκίνητα. Πρώτα πήγαν στο Ταχυδρομείο Ταμιευτήριο και στη συνέχεια, οι συνεργοί τους από τη δεύτερη ομάδα, εισάβαλαν στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 100 μέτρα πιο κάτω.
Καταζητούμενοι των «Πυρήνων» οι δύο ληστές της Κοζάνης
Στην τράπεζα οι ληστές έσπασαν την τζαμαρία με βαριοπούλα και αφού απείλησαν με τα όπλα τους, ακινητοποίησαν τους παρευρισκόμενους πελάτες και τους υπαλλήλους. Μάλιστα, τους είπαν ότι δεν θα τους πειράξουν και ότι το μόνο που ήθελαν ήταν τα χρήματα.
Οι δράστες, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, άρπαξαν 200.000 ευρώ από την Αγροτική, ενώ από το Ταμιευτήριο περίπου 5.000 ευρώ.
Διέφυγαν με τα αυτοκίνητά τους, προς την περιοχή Μετόχι και στην Καστανιά Ημαθίας, σταμάτησαν έναν οδοντίατρο και αφού του άρπαξαν το τζίπ, διέφυγαν.
Ο ένας από τους ληστές συνελήφθη κοντά στα Ορυχεία της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, σταμάτησε προκειμένου να βάλει φωτιά στο όχημα για να εξαφανίσει τα ίχνη του.
Οι άλλοι τρεις συνεργοί του συνελήφθησαν στο κέντρο της Βέροιας, μέσα σε όχημα, τύπου βαν, όπου στο εσωτερικό του βρέθηκε οπλισμός.
Στην κατοχή των συλληφθέντων, όλοι τους Έλληνες, βρέθηκε βαρύς οπλισμός, ο οποίος εστάλη στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστωθεί εάν έχει χρησιμοποιηθεί κατά το παρελθόν σε εγκληματικές πράξεις.
Έως το απόγευμα οι συλληφθέντες, οι οποίοι έχουν οδηγηθεί στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, αρνούνται να μιλήσουν στους αστυνομικούς που ανέλαβαν την ανάκριση.
Οι έρευνες για τον εντοπισό των υπολοίπων ατόμων που πήραν μέρος στις ληστείες, συνεχίζονται.





Πηγή : ethnos.gr

Αφιέρωμα στον Αντονιόνι από το Μέγαρο Μουσικής


Eνα αφιέρωμα στον κορυφαίο ιταλό σκηνοθέτη Μικελάντζελο Αντονιόνι για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του διοργανώνεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 5 Φεβρουαρίου. Παράλληλα, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο πραγματοποιεί κάθε Δευτέρα αφιέρωμα στο σύγχρονο ιταλικό σινεμά.

Εκατό χρόνια από τη γέννηση του Mικελάντζελο Αντονιόνι (1912 - 2007), συμπληρώθηκαν στις 29 Σεπτεμβρίου 2012. Ο Αντονιόνι απετέλεσε σπουδαία μορφή του πολιτισμού του 20ού αιώνα, καθώς κατάφερε με το έργο του (16 ταινίες μεγάλου μήκους και 18 μικρού μήκους στη διάρκεια 50 χρόνων) να επισημάνει και να αναλύσει την «αρρώστια των συναισθημάτων», τα προβλήματα, τις αγωνίες και τις φοβίες που κατατρέχουν τον σύγχρονο άνθρωπο.

Στον σημαντικό ιταλό δημιουργό που εξελίχθηκε σε πρωτοπόρο της κινηματογραφικής γλώσσας και μετρ του ύφους, ζώντας την εποχή του και κινούμενος συγχρόνως και έξω απ' αυτήν, είναι αφιερωμένη η εκδήλωση του Megaron Plus που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου, στις 19:00 στο Μέγαρο Μουσικής.

Η εκδήλωση του Megaron Plus εγκαινιάζει το αφιέρωμα «Eνα ταξίδι μέσα από τον κινηματογραφικό φακό του Αντονιόνι», σε επιμέλεια Κάρλο ντι Κάρλο, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Το αφιέρωμα που φιλοδοξεί να συμβάλει στο να κρατήσει ζωντανό το μοναδικό και απαράμιλλο βλέμμα του κορυφαίου Ιταλού σκηνοθέτη, διοργανώνεται από 5-13 Φεβρουαρίου στους χώρους του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης» με την προβολή και άλλων ταινιών του.
Η εκδήλωση της 5ης Φεβρουαρίου θα έχει ως κεντρικό ομιλητή τον διακεκριμένο κριτικό και ιστορικό του κινηματογράφου, στενό συνεργάτη και φίλο του Αντονιόνι, Κάρλο ντι Κάρλο, δημιουργό του ντοκιμαντέρ «Antonioni su Antonioni» που πρωτοπροβλήθηκε στο Φεστιβάλ της Βενετίας το 2008, έναν χρόνο μετά τον θάνατο του κινηματογραφιστή από τη Φεράρα, αποκαλύπτοντας το «ενδόμυχο» πορτρέτο του «πρωταγωνιστή» του, Μικελάντζελο Αντονιόνι, μέσα από τη συλλογή πολύτιμων τηλεοπτικών του συνεντεύξεων και προσωπικών του εξομολογήσεων.
Σε μια συνομιλία του με τον κριτικό και δημοσιογράφο Γιάννη Μπακογιάννοπουλο, ο Κάρλο ντι Κάρλο θα εκμυστηρευτεί στο κοινό του Megaron Plus - έχοντας τη τύχη μιας 40χρονης φιλίας με τον Αντονιόνι - «την ιστορία ενός δημιουργού που στοχάζεται πάνω στο έργο και τη ζωή του, που συνεχώς αποτολμά, έτοιμος να υπερασπιστεί με επιμονή και θάρρος τις επιλογές του, με το βλέμμα άγρυπνο και διορατικό ως προς τις επερχόμενες αλλαγές του μέλλοντος. Την ιστορία του, κάποιες φορές, ντροπαλού και αμήχανου μπροστά στα μικρόφωνα, ακόμα και αυστηρού Αντονιόνι, αλλά αμέσως μετά πρόθυμου, φιλικού, ευγενικού, ειρωνικού και πνευματώδους», μέσα από λέξεις και συλλογισμούς «που αποδεικνύουν ότι, αν και σπάνια μίλησε για τον εαυτό του, δεν υπήρξε ποτέ απρόθυμος να το κάνει».
Τη διάλεξη του Κάρλο ντι Κάρλο θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας του Μικελάντζελο Αντονιόνι L' Avventura. Ένα πρωτοποριακό στη μορφή, το περιεχόμενο και την αφήγηση, δραματικό φιλμ του Ιταλού μετρ του σινεμά, διάρκειας 140', που τιμήθηκε το 1960 με το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής του Φεστιβάλ των Καννών.
Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας.

Την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου στις 20:00 στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» θα πραγματοποιηθεί συζήτηση του Κάρλο Ντι Κάρλο με συντονιστή τον Μισέλ Δημόπουλο (με μετάφραση στα ελληνικά).

Θα ακολουθήσει η προβολή του ντοκιμαντέρ «Antonioni su Antonioni» με αποσπάσματα από τηλεοπτικές συνεντεύξεις του σκηνοθέτη.

Από την Πέμπτη 7 έως την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου θα προβληθούν στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη οι ταινίες: «Μπλόου Απ», «Ζαμπρίσκι πόιντ», «Η ταυτότητα μιας γυναίκας», «Το χρονικό ενός έρωτα», «Το μυστήριο του Ομπρεβαλντ», «Η κόκκινη έρημος».

Παράλληλα, πριν από τις ταινίες θα προβληθούν ντοκιμαντέρ και μικρού μήκους ταινίες του ιταλού σκηνοθέτη, ενώ θα παρουσιαστεί το ντοκιμαντέρ «Κίνα» που ο Αντονιόνι γύρισε το 1972 μετά από πρόσκληση της κινεζικής κυβέρνησης. Η προβολή του στη Κίνα επιτράπηκε, τελικά, μόλις το 2002.

Το σύγχρονο ιταλικό σινεμά

Παράλληλα, στο auditorium του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου (Πατησίων 47) θα προβάλλονται κάθε Δευτέρα ταινίες του σύγχονου ιταλικού κινηματογράφου.

Το αφιέρωμα ξεκίνησε στις 21 Ιανουαρίου με την προβολή της ταινίας L' industriale του Τζιουλιάνο Μοντάλντο, μια ταινία για την Ιταλία της μεγάλης οικονομικής κρίσης των τελευταίων ετών. Το αφιέρωμα θα διαρκέσει έως την Δευτέρα 11 Μαρτίου (δεν θα πραγματοποιηθεί προβολή την Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου).

Πολλές από τις ταινίες προβλήθηκαν σε διεθνή φεστιβάλ, αλλά δεν αγοράστηκαν από ελληνικές εταιρείες διανομής.




Πηγή : tanea.gr

Και επίσημα Ανελκά στην Γιουβέντους


Παίκτης της Γιουβέντους είναι και επίσημα ο Νικολά Ανελκά, με την διοίκηση των μπιανκονέρι να ανακοινώνει την απόκτηση του γάλλου επιθετικού μέχρι το τέλος της σεζόν.

Στο συμβόλαιο που υπέγραψε ο γάλλος περιλαμβάνεται οψιόν ανανέωσης μέχρι το καλοκαίρι του 2014, εφόσον αμφότερες οι πλευρές μείνουν ικανοποιημένες.
Στις πρώτες του δηλώσεις, ο Ανελκά παρουσιάστηκε υπερήφανος που θα αγωνιστεί με την φανέλα της Μεγάλης Κυρίας, την οποία χαρακτήρισε μεγάλη οικογένεια και τεράστια ομάδα, ενώ υποσχέθηκε να κάνει τα πάντα για την κατάκτηση του Scudetto


Πηγή : sport.gr

Παρουσιάστηκε η Ferrari F138

Μέσω twitter έγινε η παρουσίαση της F138, του μονοθεσίου με το οποίο η Ferrari φιλοδοξεί να επιστρέψει στους τίτλους του 2013.


Παρουσία του ιδιοκτήτη της FIAT, Τζον Έλκαν και του προέδρου της Ferrari, Λούκα ντι Μοντετζέμολο έγιναν τα αποκαλυπτήρια του καινούργιου μονοθεσίου της Ferrari, F138 στο Μαρανέλο.
Αυτό είναι το 59ο μονοθέσιο στην ιστορία της ομάδας και με αυτό το όμορφο στο μάτι μονοθέσιο, η Ferrari και ο Φερνάντο Αλόνσο φιλοδοξούν να επιστρέψουν στους τίτλους.


Και αυτό το μονοθέσιο σχεδιάστηκε από τον Νικόλα Τομπάζη με τον Σιμόνε Ρέστα να είναι ο επικεφαλής της ομάδας σχεδιασμού.


Ο επικεφαλής της Scuderia, Στέφανο Ντομενικάλι εξήγηση πως το καινούργιο μονοθέσιο αποτελεί εξέλιξη του προηγούμενου, F2013, προσθέτοντας πως είναι σημαντικό να ξεκινήσει η ομάδα τη σεζόν όσο πιο ανταγωνιστικά γίνεται.


Εν τω μεταξύ η Ferrari άδραξε την ευκαιρία για να ανακοινώσει τη συμφωνία με νέους χορηγούς όπως είναι η κινεζική εταιρεία Weichai Power και η Hublot, ενώ στο μονοθέσιο είναι εμφανής η μεγαλύτερη διαφήμιση του ενεργειακού ποτού TNT και η ρωσική Kasperky Lab που δραστηριοποιείται στους τεχνικούς υπολογιστές.
Aξίζει να αναφερθεί πως οι φωτογραφίες της καινούργιας Ferrari διέρρευσαν στο Twitter περίπου μισή ώρα πριν από το ξεκίνημα της επίσημης παρουσίασης.




Πηγή : sport24.gr

Έτοιμη η Force India


Στο Σίλβερστοουν έγινε η παρουσίαση και το shakedown του καινούργιου μονοθεσίου της Force India με παρόντα τον Πολ ντι Ρέστα και το όνομα του δεύτερου οδηγού να συζητιέται στα πηγαδάκια.


Αρκετά ερωτηματικά υπάρχουν γύρω από το μέλλον της Force India. Ο μοναδικός οδηγός της ομάδας με συμβόλαιο, ο Πολ ντι Ρέστα ήταν το πρωί στο Σίλβερστοουν προκειμένου να κάνει τα αποκαλυπτήρια της VJM06.
Ακολούθησε το shakedown του μονοθεσίου. Σύμφωνα με τον τεχνικό διευθυντή Άντριου Γκριν έχει σημειωθεί βελτίωση στην αεροδυναμική και εξέφρασε την άποψη πως το μονοθέσιο θα είναι καλύτερο από το περσινό.


Η ομάδα φαίνεται πως κράτησε τους χορηγούς της, ενώ συνεχίζεται η συνεργασία με τη Mercedes (κινητήρες) και τη McLaren σε άλλους τομείς. Όσο υπάρχουν χρήματα, θα συνεχιστεί η συνεργασία.
Στην παρουσίαση συζητήθηκε έντονα το όνομα του οδηγού που θα πάρει τη θέση του Νίκο Χούλκενμπεργκ με τον Ζουλ Μπανσί που ανήκει στη Ferrari, να είναι το μεγάλο φαβορί.




Πηγή : sport24.gr

Σε ιδρύματα τα χρήματα του «Γάλλου» Μπέκαμ




Το «χρυσόμπαλο δέρας» του Ντέιβιντ Μπέκαμ προσγειώθηκε στη Γαλλία και φόρεσε την τρικολόρ φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν, έναντι πινακίου φακής. «Θα χαρίσω τους μισθούς μου σε φιλανθρωπικά ιδρύματα για τα άπορα παιδιά του Παρισιού», υποσχέθηκε ο Αγγλος στη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης. «Και, ξέρετε, δεν είναι λίγα τα λεφτά.
Είμαι πολύ περήφανος για αυτή τη χειρονομία».
Το συμβόλαιο που υπέγραψε ο Μπέκαμ εκπνέει το ερχόμενο καλοκαίρι. Είναι, άραγε, το τελευταίο της καριέρας του; «Εχω κουραστεί να απαντώ σε αυτή την ερώτηση», απάντησε ο 38χρονος σούπερ σταρ. «Κάθε πρωί αισθάνομαι σαν να είμαι είκοσι ετών. Το ποδόσφαιρο είναι το πάθος μου και θα συνεχίσω όσο αντέχω».
Αμέσως με το «μπονζούρ» («η μόνη γαλλική λέξη που θυμάμαι από το σχολείο»), ο Μπέκαμ δήλωσε ενθουσιασμένος για την επιστροφή του στο παλκοσένικο του Τσάμπιονς Λιγκ. «Είμαι πολύ τυχερός», τόνισε. «Μολονότι έχω κλείσει τα 37, είχα πολλές και γενναιόδωρες προσφορές.
Η Παρί θα είναι μία από τις πιο επιτυχημένες ομάδες των επόμενων 10 ή 20 χρόνων. Ανυπομονώ να παίξω υπό τις οδηγίες του Κάρλο Αντσελότι, δίπλα στον Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς.
Τα φάουλ, πάντως, θα τα εκτελεί εκείνος. Είναι μεγαλύτερο αστέρι από μένα...»




Πηγή : enet.gr

Έ«Χ»ασε την ευκαιρία ο Ηρακλής


Σε ένα κακό παιχνίδι στα Γιαννιτσά ο Ηρακλής έμεινε στο 0-0 με την τοπική Αναγέννηση, πήρε την ενδέκατη ισοπαλία στο πρωτάθλημα και έχασε την ευκαιρία να πιάσει στη δεύτερη θέση Νίκη, Απόλλωνα και Ψαχνά.


Την ευκαιρία να ισοβαθμίσει, έστω και προσωρινά, στη δεύτερη θέση με Νίκη Βόλου, Απόλλων Σμύρνης και Ηρακλή Ψαχνών σπατάλησε ο Ηρακλής στα Γιαννιτσά. Εκεί αντιμετώπισε την τοπική Αναγέννηση, με την οποία έμεινε στο 0-0. Το παιχνίδι ήταν πολύ κακό, με τις φάσεις μπροστά στις δυο εστίες να είναι ελάχιστες.
Οι αξιόλογες ήταν τρεις όλες κι όλες, μια για τους γηπεδούχους και δυο για τους φιλοξενούμενους. Στο 8' ο Σκαθαρούδης έβγαλε τη σέντρα, ο Σιδηρόπουλος εκμεταλλεύτηκε την κόντρα στο σώμα του Σαββίδη, όμως στο τετ α τετ νικήθηκε από τον Χουάντερσον. Η επόμενη καλή στιγμή ήταν στο 31' για τον «Γηραιό», με τον Ισαάκ να κάνει τη σέντρα από αριστερά και τον Σουλίδη να στέλνει την μπάλα με κεφαλιά ελάχιστα άουτ όντας μόνος του στο δεύτερο δοκάρι.
Τελευταία ευκαιρία στο παιχνίδι ήταν και πάλι για την ομάδα του Γιάννη Χατζηνικολάου στο 77'. Τάι, Ισαάκ και Ουκάρ άλλαξαν ωραία την μπάλα, ο τελευταίος βρέθηκε σε θέση βολής, όμως ο Λαμπάκης του είπε «όχι» και απομάκρυνε σε κόρνερ. Έτσι, οι δυο ομάδες έμειναν στη «λευκή» ισοπαλία και μοιράστηκαν τον βαθμό.
Οι συνθέσεις
Αναγέννηση Γιαννιτσών (Σάββας Κωφίδης): Λαμπάκης, Κυριακίδης, Τσιάμης, Καρπαθάκης, Σπαθάρας (49' λ.τ Σαμαρόπουλος), Σερέτης, Σιδηρόπουλος, Γιόγιος, Σκαθαρούδης (85' Καρακάσογλου), Χαρμάνας (90' Βλαχόπουλος), Καπνίδης.
Ηρακλής (Γιάννης Χατζηνικολάου): Χουάντερσον, Χ. Παληγεώργος, Σαββίδης, Νατσούρας, Λόπεθ, Ουκάρ, Σουλίδης (68' Γεωργίου), Γ. Παληγεώργος (60' Ντατίδης), Ισαάκ, Στεφανίδης, Κιρόφσκι (75' Τάι).
Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής
Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου
Αναγέννηση Γιαννιτσών-Ηρακλής 0-0
Κυριακή 3 Φεβρουαρίου
Δόξα Δράμας-Νίκη Βόλου
Λάρισα-Φωκικός
Καλλιθέα-Βύζας Μεγάρων
Εργοτέλης -Παναχαϊκή
Πανσερραϊκός-Καβάλα
Ηρακλής Ψαχνών-Εθνικός Γαζώρου
Αναγέννηση Επανομής-ΑΕΛ Καλλονής
Απόλλων Σμύρνης-Παναιτωλικός
Ολυμπιακός Βόλου-Πιερικός
Ρεπό: Θρασύβουλος
Βαθμολογία (Αγώνες)
Εργοτέλης 34 (17)
Νίκη Βόλου 31 (18)
Απόλλων Σμύρνης 31 (17)
Ηρακλής Ψαχνών 31 (17)
Ηρακλής 29 (18)
Λάρισα 26 (17)
ΑΕΛ Καλλονής 26 (17)
Ολυμπιακός Βόλου 25 (17)
Δόξα Δράμας 25 (18)
Εθνικός Γαζώρου 24 (17)
Καβάλα 22 (17)
Πανσερραϊκός 22 (17)
Αναγέννηση Γιαννιτσών 21 (18)
Πιερικός 21 (17)
Καλλιθέα 21 (17)
Παναιτωλικός 21 (17)
Φωκικός 18 (17)
Θρασύβουλος 17 (18)
Παναχαϊκή 17 (17)
Βύζας Μεγάρων 9 (17)
Αναγέννηση Επανομής 7 (17)





Πηγή : gazzeta.gr

GTA V: Έρχεται στις 17 Σεπτεμβρίου για Xbox 360 και PlayStation 3



H Rockstar ανακοίνωσε ότι το Grand Theft Auto V, το νέο "κεφάλαιο" στο πιο επιτυχημένο franchise, θα γίνει πλέον διαθέσιμο για τις δημοφιλείς παιχνιδοκονσόλες του Xbox 360 και PlayStation 3, στις 17 Σεπτεμβρίου.
Η συγκεκριμένη ημερομηνία είναι λίγους μήνες αργότερα σε σχέση με το αρχικό χρονοδιάγραμμα που δημοσίευσε η εταιρεία, αλλά όπως σημειώνουν οι προγραμματιστές του παιχνιδιού, ορισμένος πρόσθετος χρόνος είναι αναγκαίος για να μπορέσει να προσφέρει την εμπειρία που υπόσχεται στο χρήστη. Αυτή τη στιγμή δεν γίνεται λόγος αν θα υπάρξει και αντίστοιχη έκδοση για ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Άνγωστο παραμένει ακόμη το κατά πόσο το GTA V θα κάνει το ντεμπούτο του για τις νέες κονσόλες που ετοιμάζει η Micrsoft και η Sony και τις οποίες αναμένεται να τις δούμε φέτος στην E3. Πάντως όπως φαίνεται, το συγκεκριμένο παιχνίδι θα αποτελέσει έναν από τους τελευταίους "μεγάλους" τίτλους για την υπάρχουσα γενιά κονσολών ψυχαγωγίας στο σπίτι.


Site: theverge.com

Κατέρρευσε τμήμα της εθνικής Τρίπολης - Αρχαίας Ολυμπίας


Τμήμα της εθνικής οδού Τρίπολης - Αρχαίας Ολυμπίας, στο ύψος της διασταύρωσης για Τουμπίτσι Γορτυνίας, κατέρρευσε σε μήκος περίπου δέκα μέτρων εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων των προηγούμενων ημερών.

Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων διεξάγεται κανονικά, ενώ επίσκεψη πραγματοποίησε στο σημείο ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας με μηχανικούς των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας, οι οποίοι προχώρησαν σε σήμανση για την προστασία των διερχόμενων.

Συνεργείο με μηχανήματα της περιφέρειας Πελοποννήσου επιχειρούν να αποκαταστήσουν τη ζημιά, προκειμένου να μην επιδεινωθεί περαιτέρω η κατάσταση και να διευκολύνουν τη διέλευση των αυτοκινήτων με περισσότερη ασφάλεια.



Πηγή : nooz.gr

Παραιτήθηκε ρώσος δικαστής που πιάστηκε να κοιμάται στην έδρα


Ρώσος δικαστής παραιτήθηκε μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο που τον δείχνει να κοιμάται κατά τη διάρκεια μιας δίκης, στο τέλος της οποίας ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε κάθειρξη πέντε ετών. Το βίντεο που εικονίζει τον δικαστή Γεβγκένι Μαχνό να κοιμάται κατά τη διάρκεια της αγόρευσης του συνηγόρου υπεράσπισης αναρτήθηκε στο διαδίκτυο τον Ιανουάριο.

«Η Επιτροπή Κρίσεως Δικαστών έκανε δεκτή την παραίτηση του Μαχνό» δήλωσε στο πρακτορείο Ria Novosti η δικαστίνα και μέλος της Επιτροπής Βαλεντίνα Ποζάρσκαγια.

Στο βίντεο, που φέρεται να γυρίστηκε κατά τη διάρκεια μιας δίκης για απάτη τον περασμένο Ιούλιο στην πόλη Μπλαγκοβεσένσκ, φαίνεται ο δικαστής Μαχνό να γέρνει στην καρέκλα του με το κεφάλι κρεμασμένο στη μια πλευρά.

Ο επιχειρηματίας που καταδικάστηκε σε καταναγκαστικά έργα θα ξαναδικαστεί στις 14 Φεβρουαρίου αφού έγινε δεκτή η έφεσή του.

Ο δικαστής Μαχνό μπορεί να επιστρέψει στην έδρα, εάν το θέλει, αρκεί να ξαναδώσει εξετάσεις, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.Δείτε τι επίμαχο βίντεο:






Πηγή : tanea.gr

Αναστήλωση της Μονής του Αποστόλου Ανδρέα στα Κατεχόμενα

Αναστήλωση της Μονής του Αποστόλου Ανδρέα στα Κατεχόμενα


Χάρη στη συνεργασία μεταξύ της Εκκλησίας της Κύπρου και του Προγράμματος Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UNDP) η ιστορική Μονή του Αποστόλου Ανδρέα στην Καρπασία, που βρίσκεται στα Κατεχόμενα, πρόκειταινα αναστηλωθεί, την ίδια στιγμή όμως, που η τουρκική πλευρά ετοιμάζεται να εγκαταστήσει στον περίβολό της καφέ, καταστήματα με σουβενίρ, γραφεία και καταλύματα.
Την τελευταία είδηση μετέδωσε το ΡΙΚ και όπως είναι φυσικό προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση στην Κύπρο, πόσω μάλλον που η κυβέρνηση του παράνομου κράτους προσπαθούσε επί μακρόν να δημιουργήσει εμπόδια για το έργο της αποκατάστασης της Μονής. Το πρωτόκολλο συνεργασίας όμως ανάμεσα στα δύο μέρη _Εκκλησία και ΟΗΕ_ υπογράφηκε ήδη στην Λευκωσία μεταξύ του χωροεπισκόπου Καρπασίας Χριστοφόρου και της υπεύθυνης του UNDP στην Λευκωσία Λουτζιάνας Τζενάρο, παρουσία του Αρχιεπισκόπου της Κύπρου Χρυσόστομου.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα η αναστήλωση θα γίνει σε τρεις φάσεις και η πρώτη, που αφορά το αρχαίο παρεκκλήσιο και τον μεταγενέστερο ναό έχει προϋπολογισμό 2,5 εκατ. ευρώ. Θα ακολουθήσουν οι επεμβάσεις στον ιστορικό πυρήνα της Μονής και τέλος στον περιβάλλοντα χώρο, εφ΄ όσον γλιτώσει φυσικά από τις τουρκικές ορέξεις. Ολα τα έργα άλλωστε θα γίνουν με βάση μελέτη, που έχει εκπονηθεί από το Πανεπιστήμιο Πατρών ενώ η χρηματοδότησή τους θα γίνει από το UNDP, τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ενωση, την Εκκλησία της Κύπρου και την τουρκοκυπριακή πλευρά.
Επισήμως πάντως ο Ιρσέν Κιουτσιούκ, πρωθυπουργός του παράνομου κράτους δηλώνει, ότι θα πρέπει να προστατεύονται οι χώροι λατρείας στην Κύπρο, κάτι ωστόσο που επ΄ ουδενί ισχύει αν μετρήσει κανείς τις περιπτώσεις καταστροφής χριστιανικών εκκλησιών και βέβαια τις κλοπές σε αυτές.
Να σημειωθεί, ότι η μεγάλη φήμη του μοναστηριού προέρχεται από την παράδοση σύμφωνα με την οποία ο Απόστολος Ανδρέας είχε αποβιβαστεί στο ακρωτήρι, όπου ιδρύθηκε η μονή. Από την πρώτη φάση του ιερού δεν έχουν διασωθεί ίχνη, διατηρείται όμως ο ναός του 15ου αιώνα που κτίσθηκε στη θέση τους, δίπλα στο κύμα. Εκεί αναβλύζει και το άγιασμα του Απόστολου Ανδρέα μέσα από τη γη. Υπάρχει τέλος και νεότερη εκκλησία του 19ου αιώνα, που ανηγέρθηκε σε μεγαλύτερο ύψος.
Πριν από την τουρκική εισβολή πλήθος ήταν οι προσκυνητές που έφθαναν στη Μονή σήμερα όμως επικρατεί εγκατάλειψη.





Πηγή : tovima.gr

Στις 20 Φεβρουαρίου το νέο Playstation 4




Στις 20 Φεβρουαρίου, το αμερικάνικο PlayStation Blog αναμένεται να αποκαλύψει νέες πληροφορίες για το μέλλον του PlayStation.
Το βίντεο ονομάζεται #PlayStation2013 κι έχει βάλει ήδη φωτιά στα πρώτα του σχόλια, καθώς κανείς δεν γνωρίζει τι ετοιμάζεται από πίσω.
Ο Φεβρουάριος μόλις μπήκε και σε 18 ημέρες από τώρα θα γνωρίζουμε περισσότερα.


Συντονιστείτε στις 20 Φεβρουαρίου στη διεύθυνση eu.playstation.com/meeting2013 και στο hashtag #playstation2013 για να μάθετε περισσότερα.
Μπορεί η Sony και η Microsoft να μην έχουν αποκαλύψει ακόμα επίσημα τις προδιαγραφές των δύο νέων τους κονσολών, όμως οι πρώτες φήμες έχουν ήδη διαρρεύσει στο διαδίκτυο.
Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του "PlayStation 4" (ή "PlayStation Orbis" όπως ονομάζεται) σύμφωνα με το Eurogamer, είναι τα παρακάτω:
  • Μνήμη: 4GB RAM GDDR5, με 512MB να δεσμεύονται από το λειτουργικό
  • Επεξεργαστής: Οκταπύρηνος AMD στα 1.6GHz
  • Κάρτα γραφικών: Radeon HD, 18 compute units στα 800MHz
  • Επιπλέον hardware: Compute module που θα μοιάζει με κάρτα γραφικών
  • Κωδική ονομασία του Chip μητρικής κάρτας: Liverpool



Πηγή : e-go.gr


«Εξυπνη» ανατομία περιστρέφει το κεφάλι της κουκουβάγιας

«Εξυπνη» ανατομία περιστρέφει το κεφάλι της κουκουβάγιας
Αερόσακκοι γύρω από αρτηρίες και «δεξαμενές» στις καρωτίτδες προστατεύουν το πτηνό


Νέα Υόρκη
Εκτός από... σοφή η κουκουβάγια είναι γνωστή και για μια ακόμη ιδιαίτερη ικανότητα που διαθέτει. Μπορεί να περιστρέφει το κεφάλι της σχεδόν πλήρως γεγονός που πονοκεφαλιάζει εδώ και πολλά χρόνια τους επιστήμονες που προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν τον μηχανισμό αυτής της μοναδικής στο ζωικό βασίλειο κίνησης του κεφαλιού. Δύο επιστήμονες στις ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι βρήκαν την απάντηση σε αυτό το ανατομικό μυστήριο.

Μοναδικός μηχανισμός

Τα μάτια της κουκουβάγιας δεν «κουνιούνται» και έτσι είναι υποχρεωμένη να μετακινεί ολόκληρο το κεφάλι της για να αλλάζει το οπτικό της πεδίο. Το μεγάλο ερώτημα είναι πώς καταφέρνει η κουκουβάγια να περιστρέφει το κεφάλι της χωρίς να «αυτοστραγγαλίζεται». Αν προσπαθήσει ένας άνθρωπος να το κάνει θα διακοπεί αυτόματα η παροχή αίματος στον εγκέφαλο και ο θάνατος θα είναι άμεσος.

Ο Φιλίπ Γκαγιού της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς και ο εικονογράφος επιστήμης Φαμπιάν ντε Κοκ-Μερκάντο του Ιατρικού Ινστιτούτου Χάουαρντ Χιουζ συνεργάστηκαν για να βρουν την λύση στο μυστήριο.
Οι κουκουβάγιες διαθέτουν διπλάσιο αριθμό οστών στο λαιμό τους από ό,τι ο άνθρωπος αλλά το μυστικό κρύβεται στο πώς καταφέρνουν να διαχειρίζονται την ομαλή ροή του αίματος στον εγκέφαλό τους.

Μετά τις μελέτες που έκαναν σε ζωντανές αλλά και νεκρές κουκουβάγιες οι δύο ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι καρωτίδες του πτηνού είναι τοποθετημένες κοντά στον άξονα περιστροφής και έτσι υφίστανται λιγότερη πίεση κατά τη συγκεκριμένη κίνηση. Επιπλέον, οι αρτηρίες που διέρχονται κανάλια στο εσωτερικό των σπονδύλων διαθέτουν περισσότερο χώρο απ' ό,τι στον άνθρωπο. Το αντίστοιχο κανάλι είναι στις κουκουβάγιες 10 φορές μεγαλύτερο. Τέλος, το κανάλι είναι εξοπλισμένο με «αερόσακκο».

Επιπλέον, οι καρωτίδες της κουκουβάγιας παρουσιάζουν ορισμένες διευρύνσεις ακριβώς κάτω από τη βάση του κρανίου στις οποίες μπορούν να αποθηκεύουν αίμα και να το διαχειρίζονται καταλλήλως κατά την κίνηση. Οι ερευνητές υπογραμμίζουν ότι αυτό το ανατομικό χαρακτηριστικό δεν έχει παρατηρηθεί στο παρελθόν.

«Οι κουκουβάγιες δεν ανέπτυξαν μια απάντηση στο πρόβλημά τους αλλά περισσότερες. Αυτός ο μηχανισμός εκτός των άλλων επιτρέπει στις κουκουβάγιες να είναι απρόσβλητες από εγκεφαλικά επεισόδια» αναφέρει ο κ. Γκαγιού. Οι δύο ερευνητές εφτιαξαν καλλιτεχνικές απεικονίσεις και σκίτσα της ιδιαίτερης ανατομίας του λαιμού της κουκουβάγιας. Μάλιστα με αυτά τα σκίτσα κέρδισαν το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «αφίσα και γραφικά» του διαγωνισμού International & Engineering Visualization Cahllenge τον οποίο διοργανώνει το Εθνικό Ιδρυμα Επιστήμης των ΗΠΑ και η επιθεώρηση «Science».



Ενα από τα σκίτσα που έφτιαξαν οι δύο ερευνητές για την ανατομία του λαιμού της κουκουβάγιας που τους επιτρέπει να περιστρέφουν το κεφάλι τους 270 μοίρες.





Πηγή : tovima.gr

Με αφορολόγητο όριο ο νέος φόρος ακινήτων


Να υπάρξει αφορολόγητο όριο στο νέο ενιαίο φόρο ακινήτων συμφώνησε την Παρασκευή η διακομματική επιτροπή που συνεδρίασε στο Υπουργείο Οικονομικών. Το θέμα θα συζητηθεί σε νέα σύσκεψη με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Η διακομματική επιτροπή συνεδρίασε υπό τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη με τη συμμετοχή από τη Νέα Δημοκρατία των Απόστολου Βεζυρόπουλου και Αντώνη Παναγόπουλου, από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Μακρυπίδη και από τη ΔΗΜΑΡ των Δημήτρη Χατζησωκράτη και Γιώργου Ιωαννίδη.
Η Επιτροπή, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, επεξεργάστηκε προτάσεις φορέων και πολιτών, ενώ εξέτασε, επίσης, το ύψος του αφορολογήτου.
Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στόχος είναι αφενός η δικαιότερη κατανομή του φορολογικού βάρους, μέσω της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης και της μείωσης της επιβάρυνσης των φυσικών προσώπων με προοδευτική κλίμακα φορολόγησης και αφετέρου ο εξορθολογισμός της φορολόγησης όσον αφορά τα νομικά πρόσωπα.
Τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜΑΡ επιμένουν στην ανάγκη ο ενιαίος φόρος ακινήτων να συνοδεύεται από αφορολόγητο όριο 50.000 ή 100.000 ευρώ, αν και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών τάσσονται υπέρ του μηδενικού αφορολογήτου, προκειμένου ο φόρος να διαχυθεί στο σύνολο των φορολογουμένων.

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «ο σχεδιαζόμενος νέος ενιαίος φόρος για τα ακίνητα ολοκληρώνει τη φορολογική αφαίμαξη των νοικοκυριών, δημιουργώντας συνθήκες πλήρους ασφυξίας» και εκτιμά ότι η εφαρμογή του θα οδηγήσει «κατ' ουσίαν στη δήμευση των ακινήτων».
ΔΗΜΑΡ: Αναζητώντας τον «χρυσό μέσο όρο»
Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον ραδιοσταθμό BHMA FM 99,5 ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος, δήλωσε:

«Από εμάς, δεν έχει ασκηθεί κριτική στον υπουργό Οικονομικών, διότι ούτως ή άλλως είμαστε σε μια φάση διαβούλευσης. Σε γενικές γραμμές έχουμε εκφράσει τη στήριξή μας και στο νέο φόρο ακίνητης περιουσίας. Λέμε ότι το θετικό θα είναι το αφορολόγητο να μείνει στα 100.000 ευρώ. Αυτό θα είναι ιδανικό. Από εκεί και πέρα, μπορεί να υπάρξουν μικροβελτιώσεις ή μικροδιαφωνίες.
Δεν διαβλέπω κίνδυνο για τη συνοχή της κυβέρνησης. Τα δύσκολα είναι πίσω. Από εδώ και πέρα, η κυβέρνηση πρέπει να λειτουργήσει λογικά και να λαμβάνει υπόψη ότι είμαστε τρία κόμματα στην κυβέρνηση, σε κάθε θέμα να βρίσκουμε ένα χρυσό μέσο όρο».





Πηγή : tanea.gr

Στην αντιτρομοκρατική η υπόθεση ληστείας στο Βελβεντό



Πιθανή διασύνδεση των ένοπλων ληστών τού Βελβεντού Κοζάνης με εγχώριες τρομοκρατικές οργανώσεις ερευνούν αξιωματικοί της Ασφάλειας αλλά και ειδικό κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που συμμετέχουν στην ανάκριση των τεσσάρων νεαρών αντρών που συνελήφθησαν νωρίτερα κατηγορούμενοι για το διπλό «χτύπημα» στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας και τα ΕΛ.ΤΑ. της κωμόπολης.
Στην κατοχή των συλληφθέντων, όλοι τους ελληνικής καταγωγής, βρέθηκε βαρύς οπλισμός, ο οποίος εστάλη στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστωθεί εάν έχει χρησιμοποιηθεί κατά το παρελθόν σε εγκληματικές πράξεις. Μέχρι στιγμής πάντως οι συλληφθέντες που έχουν οδηγηθεί στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία Θεσσαλονίκης, αρνούνται να μιλήσουν στους αστυνομικούς που ανέλαβαν την ανάκριση.
Το «δίδυμο» χτύπημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί όταν, σύμφωνα με την Αστυνομία, επτά με οκτώ πάνοπλοι δράστες λήστεψαν ταυτόχρονα το υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας και τα ΕΛ.ΤΑ. στο Βελβεντό, απειλώντας τους υπαλλήλους και τους πελάτες και σπέρνοντας τον πανικό στους κατοίκους της περιοχής.
Στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας οι δράστες έσπασαν την τζαμαρία με βαριοπούλα και ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την Αγροτική Τράπεζα άρπαξαν 200.000 ευρώ ενώ από τα ΕΛ.ΤΑ. περίπου 5.000 ευρώ.
Στη συνέχεια οι δράστες μπήκαν σε δύο αυτοκίνητα και τράπηκαν σε φυγή.
Αμέσως σήμανε συναγερμός στις αστυνομικές Αρχές και δύο ώρες αργότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τρεις εξ αυτών στη Βέροια και τους συνέλαβαν. Ένας ακόμη δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη κοντά στα ορυχεία της Πτολεμαΐδας, την ώρα που προσπαθούσε να βάλει φωτιά σε όχημα που ήταν «μεταμφιεσμένο» σε ασθενοφόρο, προκειμένου να εξαφανίσει τα ίχνη του.
Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, δύο εκ των συνεργών τους στην προσπάθεια να διαφύγουν ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε Κοζανίτης οδοντίατρος και εκινείτο στην περιοχή της Καστανιάς Ημαθίας. Αφού τον αποβίβασαν μπήκαν μέσα και εξαφανίστηκαν.
Οι έρευνες για τον εντοπισμό των ασύλληπτων δραστών συνεχίζονται.





Πηγή: ΑΜΠΕ


Βραδιά γυμνιστών διοργανώνει μουσείο στη Βιέννη


Βραδιά γυμνιστών αποφάσισε να διοργανώσει το Μουσείο Λέοπολντ της Βιέννης, στο πλαίσιο της έκθεσης «Γυμνοί Ανδρες: από το 1800 ώς τις μέρες μας». Το μουσείο, που είχε αναγκαστεί να καλύψει τα επίμαχα σημεία ποδοσφαιριστών σε αφίσες που διαφήμιζαν την έκθεση, καλεί τους επισκέπτες να... γδυθούν στις 18 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο της βραδιάς γυμνιστών.

«Κατόπιν αιτήματος πολλών συλλόγων γυμνιστών, αποφασίσαμε να προσφέρουμε αυτήν την δυνατότητα στους λάτρεις του γυμνισμού» διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος του μουσείου Κλάους Ποκόρνι.

«Το Μουσείο μας θα είναι μια ζώνη χωρίς ρούχα για ένα βράδυ» αναγράφεται στο δελτίο Τύπου. «Προσκεκλημένοι είναι οι γυμνιστές!» σημειώνει.

Η έκθεση προβλεπόταν αρχικά να διαρκέσει ως τις 21 Ιανουαρίου. Τελικά, παρατάθηκε έως τις 4 Μαρτίου.

Από τις 19 Οκτωβρίου έχει προσελκύσει πολύ κόσμο, επιτρέποντας στο Μουσείο να αυξήσει κατά ένα πέμπτο τον αριθμό των επισκεπτών του το 2012 σε σχέση με το 2011.

Καθώς οι εκθέσεις με θέμα το γυμνό στην τέχνη περιορίζονταν μέχρι σήμερα στο γυναικείο γυμνό, το βιενέζικο Μουσείο ήθελε να αφιερώσει μια έκθεση στο ανδρικό γυμνό.





Πηγή : tanea.gr

Eurostat: Πρώτη στην ανεργία η Ελλάδα με 26,8%


Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας μεταξύ των 27 κρατών της ΕΕ έχει η Ελλάδα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Eurostat. Παράλληλα, στη χώρα μας έχει σημειωθεί η μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας το τελευταίο έτος, ενώ σε ό,τι αφορά τους νέους έως 25 ετών χωρίς δουλειά είναι το 57,6% έναντι 23,4% κατά μέσο όρο στην Ευρώπη.

Τα στοιχεία, που ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία για την ανεργία στην ευρωζώνη και την ΕΕ, αφορούν το μήνα Δεκέμβριο, ενώ τα στοιχεία για την Ελλάδα έχουν επικαιροποιηθεί μέχρι το μήνα Οκτώβριο.

Στην ευρωζώνη και την ΕΕ, τα ποσοστά παρέμειναν αμετάβλητα, έναντι του προηγούμενου μήνα, σε 11,7% και 10,7% αντίστοιχα.

Στην Ελλάδα, η ανεργία διαμορφώθηκε σε 26,8% και δεύτερη ακολουθεί η Ισπανία με 26,1%. Τα χαμηλότερα ποσοστά σημειώθηκαν σε Αυστρία (4,3%), Γερμανία και Λουξεμβούργο (5,3%).

Η μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας το τελευταίο έτος σημειώθηκε σε Ελλάδα (26,8% από 19,7%), Κύπρο (14,7% από 9,7%) και Ισπανία (26,1% από 23,2%).

Τέλος, στους νέους ηλικίας έως 25 ετών η Ελλάδα έχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας (57,6%) και δεύτερη είναι η Ισπανία (55,6%), ενώ το χαμηλότερο είναι σε Γερμανία (8%), Αυστρία (8,5%) και Ολλανδία (10%).

Συνολικά, στην ΕΕ 5,702 εκατομμύρια νέοι έως 25 ετών δεν έχουν δουλειά, εκ των οποίων τα 3,624 εκατομμύρια ζουν στην ευρωζώνη.


ΣΥΡΙΖΑ: «Ντροπή η πρωτιά της χώρας μας στην ανεργία»
«Η πανευρωπαϊκή πρωτιά της χώρας μας στην ανεργία, αλλά και στην ανεργία των νέων, είναι η ντροπή και το αίσχος της τρόικας και των εγχώριων μνημονιακών κυβερνήσεων», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Στρατούλης.
«Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές σκληρής, μονόπλευρης λιτότητας, που εφαρμόζονται στην ευρωζώνη και την ΕΕ σε βάρος των εργαζομένων βαθαίνουν την ύφεση στις χώρες-μέλη και προκαλούν πρωτοφανή σε ύψος ποσοστά ανεργίας, σπάζοντας όλα τα ιστορικά μεταπολεμικά ρεκόρ. Η τρικομματική κυβέρνηση, η τρόικα και τα μνημόνιά τους πρέπει να φύγουν τώρα πριν η οικονομική, παραγωγική και κοινωνική καταστροφή που επιφέρουν στον λαό και στη χώρα μας γίνει ανεπανόρθωτη και μη αναστρέψιμη», πρόσθεσε ο ίδιος.




Πηγή : tanea.gr

Εν αναμονή της ανακοίνωσης του Playstation 4 στη Νέα Υόρκη



Πρόσκληση προς επενδυτές και τους δημοσιογράφους άρχισε να στέλνει η Sony στις Ηνωμένες Πολιτείες, με θέμα το μέλλον του Playstation. H εκδήλωση θα γίνει στην Νέα Υόρκη και έχει προγραμματιστεί στις 20 Φεβρουαρίου 2013. Η εταιρεία δεν επιβεβαιώνει τις φήμες περί ανακοίνωσης του διαδόχου του Playstation 3, PS4, ωστόσο οι θιασώτες της παιχνιδομηχανής της το θεωρούν σχεδόν βέβαιο.

Οι υποθέσεις περί ανακοίνωσης του Playstation 4, γνωστό και ως Orbis, βασίζονται στις προηγούμενες λιγοστές εκδηλώσεις που έχει διοργανώσει για το Playstation o ιαπωνικός κολοσσός. Τον Ιανουάριο του 2011, η συνάντηση αφορούσε στην δημοσιοποίηση ενός προτύπου του Playstation Vita. Το 2005 είχε επίσης διοργανώσει εκδήλωση δύο μήνες μετά την παρουσίαση της ιδέας για το Playstation 3 και το 1999 είχε παρουσιάσει τα σχέδιά της για το Playstation 2.

Οι φήμες για την επικείμενη ανακοίνωση του PS4 φουντώνουν, αν σκεφτεί κανείς την ηλικία του Playstation 3 (περισσότερα από έξι χρόνια) αλλά και την περίοδο που μεσολαβεί από το λανσάρισμα της μίας κονσόλας παιχνιδιών στην άλλη.

Τέλος, οι αναλυτές της αγοράς εκτιμούν πως η Sony δεν θα πρέπει να υποτιμήσει τον ανταγωνισμό, και μάλιστα όχι μόνο από τους παραδοσιακούς ανταγωνιστές της -το Xbox της Microsoft -ο διάδοχος του οποίου ακούγεται σχεδόν με βεβαιότητα ότι θα κυκλοφορήσει το 2013- ή το Nintendo Wii U. Ως ανταγωνιστικά θα πρέπει να θεωρούνται και τα tablet, οι δυνατότητες επεξεργασίας γραφικών των οποίων θα αυξηθούν πολύ μέσα σε λίγα μόλις χρόνια. Επιπλέον, η διάθεση πολλών και δωρεάν ή πολύ χαμηλού κόστους παιχνιδιών για ταμπλέτες 7, 8, 10+ ιντσών δεν θα πρέπει να παραγνωρίζεται, καταλήγουν.

Διαβάστε, για παράδειγμα, τι ανακοίνωσε η Nvidia στην CES 2013:

  • Tegra 4 και φορητή παιχνιδομηχανή για Android και Windows games από την Nvidia Η ανακοίνωση της Nvidia ήταν η πρώτη που εντυπωσίασε τους απανταχού θιασώτες της CES 2013. Η εταιρεία που έχει συνδέσει το όνομά της με το (καλό) παιχνίδι, δεν περιορίστηκε στην ανακοίνωση του διαδόχου του επεξεργαστή Tegra 3, αλλά γνωστοποίησε τα σχέδιά της για την διάθεση μιας φορητής παιχνιδομηχανής διαφορετικής από τις άλλες.
Γνωρίστε ακόμα, τις επεξεργαστικές ικανότητες του επερχόμενου Samsung Exynos Octa 5:
  • Samsung: Τι σημαίνει Octaπύρηνος, Exyπνος και Πράσιnos σε smartphone/tablet H Samsung συνεργάστηκε με την βρετανική ARM στην κατασκευή ενός νέου επεξεργαστή εφαρμογών για φορητές συσκευές, σε μια προσπάθεια να αυξήσουν μαζί όχι μόνο τις επιδόσεις κατά την εκτέλεση πολλαπλών εφαρμογών αλλά και να μειώσουν δραστικά την κατανάλωση ενέργειας. «Η αυτονομία είναι εξίσου σημαντική» με την επεξεργαστική ισχύ σε smartphone και tablet, δηλώνουν αμφότερες.
Σχετικά με όλα όσα έχουν ακουστεί γύρω από το Playstation 4 μπορείτε να διαβάσετε:
  • Το τέλος για τα χειριστήρια DualShock θα σημάνει το PS4, λένε οι φήμες Εταιρεία ανάπτυξης παιχνιδιών για την κονσόλα της Sony αποκαλύπτει σε δικτυακό τόπο αφιερωμένο στα βιντεοπαιχνίδια πως η Sony ετοιμάζει τον αντικαταστάτη του χειριστηρίου DualShock με το οποίο συνδέεται το Playstation επί 16 χρόνια. Την θέση του χειριστηρίου που δονείται με κάθε ενέργεια στο παιχνίδι θα πάρει ένα χειριστήριο με οθόνη αφής, μεταφέρει το computerandgames.com
  • Το PS4 δεν θα παίζει «μεταχειρισμένα» παιχνίδια; Η Sony υπέβαλλε προς κατοχύρωση στην Αμερικανική Υπηρεσία Πατεντών τεχνολογία που αφορά στην προστασία περιεχομένου που διατίθεται σε οπτικούς δίσκους, ώστε να αποτρέπεται η εκτέλεση «μεταχειρισμένων» δίσκων παιχνιδιών στα συστήματά της.