1

Θεσσαλονίκη...

2

Η Πάργα, το μικρό θαύμα του Ιονίου...

3

Ναύπλιο, love is in the air...

4

Αθήνα, το λίκνο του πολιτισμού....

5

Δήλος, εκεί που το Φως βρήκε το σπίτι του...

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Σωκράτης Μάλαμας Καλοκαιρινή Περιοδεία 2013! .


Ο Σωκράτης Μάλαμας παραμένει ένας από τους πιο δυνατούς τραγουδοποιούς της γενιάς του με εντελώς προσωπικό στίγμα και αναγνωρίσιμο μουσικό ύφος, που συσπειρώνει γύρω του φανατικούς οπαδούς και μουσικόφιλους ακροατές. Κάθε συναυλία, ένα μείγμα από διονυσιακές στιγμές.
Κάθε βραδιά, γεμάτη μουσικές, εικονοπλαστικούς στίχους και αφηγηματικά τραγούδια που φλερτάρουν με ηλεκτρισμένους ροκ δρόμους, μπολιασμένους με την δωρικότητα του λαϊκού, αλλά και την εσωτερικότητα της μπαλάντας.
Και φέτος, πιστός στο ραντεβού με το κοινό, παίρνει την κιθάρα του ξεκινάει την καλοκαιρινή περιοδεία του στο Θέατρο Βράχων, την Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013. Τα τραγούδια του, δοκιμασμένα στο χρόνο, θα μας παρασύρουν όλους σε μοναδικές μουσικές βραδιές.



Πρόγραμμα συναυλιών
Ιούνιος
Δευτέρα 10 Ιουνίου. Θέατρο Βράχων ¨Μελίνα Μερκούρη¨, Βύρωνας

Ιούλιος
Δευτέρα 1 Ιουλίου. Θεσσαλονίκη, Θέατρο Δάσους
Τετάρτη 3 Ιουλίου. Καβάλα, Κάστρο Καβάλας
Σάββατο 6 Ιουλίου. Μαλακάσα, Terra Vibe Park
Τρίτη 9 Ιουλίου. Τύρναβος, Παλιό Λατόμι
Παρασκευή 12 Ιουλίου. Κυριάκι Βοιωτίας , Μουσικό Φεστιβάλ Δάσους ¨Αρβανίτσας¨
Παρασκευή 19 Ιουλίου. Ναύπλιο
Σάββατο 27 Ιουλίου. Καμένα Βούρλα, Φεστιβάλ ¨Νύχτες Φθιώτιδος¨
Τετάρτη 31 Ιουλίου. Νεστόριο Καστοριάς, 35o River Party

Αύγουστος
Σάββατο 3 Αυγούστου. Βαρβάρα Χαλκιδικής, Φεστιβάλ Βαρβάρας
Τετάρτη 7 Αυγούστου. Σητεία Κρήτης, Λιθίνες
Παρασκευή 9 Αυγούστου. Ηράκλειο Κρήτης, Θέατρο των Αγρών
Κυριακή 11 Αυγούστου. Καρπενήσι, Φεστιβάλ ¨Εν Όρεσι¨
Τετάρτη 14 Αυγούστου. Πηγές Αχέροντα, Γλυκί Πρέβεζας
Παρασκευή 16 Αυγούστου. Βλαχιώτι Λακωνίας, Επιδαύρειο Θέατρο
Σάββατο 17 Αυγούστου. Δημητσάνα, Ορεινή Γορτυνία
Σάββατο 31 Αυγούστου. Ρόδος, Θέατρο Τάφρου

Σεπτέμβριος
Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου. Πετρούπολη, Θέατρο Πέτρας
Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου. Πάτρα, Πολυχώρος Πολιτεία
Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου. Νέα Σμύρνη, Άλσος Νέας Σμύρνης




Πηγή : musicity.gr

Δείτε το τελευταίο τεύχος της Ραδιοτηλεόρασης


Το περιοδικό Ραδιοτηλεόραση κυκλοφόρησε για τελευταία φορά την Πέμπτη 13 Ιουνίου μετά την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ.
Η κυκλοφορία του περιοδικού είναι παραπάνω από 2.000 τεύχη εβδομαδιαίως.
Το τελευταίο τεύχος, το 2261ο, έχει εξώφυλλο τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου.




Πηγή : news.gr

Zaz και Μαριέττα Φαφούτη στο Θέατρο Βράχων

Zaz και Μαριέττα Φαφούτη στο Θέατρο Βράχων
Η νέα γενιά της μουσικής και ο ήχος της είναι εδώ. Και η συναυλία της 3ης Σεπτεμβρίου στο θέατρο Λυκαβηττού θα το επιβεβαιώσει. Η βραδιά θα ανοίξει με την Μαριέττα Φαφούτη και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η Ζαζ.
Ως βάση της η Zaz έχει την jazz μουσική, αλλά με ένα ύφος που συνδυάζει τσιγγάνικες επιρροές, αυθεντικό chanson και σύγχρονες pop αναφορές. Το μεγαλύτερο εφόδιό της, ωστόσο, είναι η χαρακτηριστική, προικισμένη φωνή της (δεν είναι λίγοι εκείνοι που τολμούν τη σύγκριση με την Edith Piaf), που δείχνει να είναι πλασμένη ακριβώς για να ζει τραγουδώντας. Μια φωνή που μετατρέπεται μέχρι και σε μουσικό όργανο (Je Veux) και η οποία δείχνει να μην μπορεί να εκφραστεί παρά μόνο τραγουδώντας δυνατά. Η εξαιρετική εκφραστικότητά της φανερώνει άνθρωπο που αγαπά και ζει γι' αυτό που κάνει, απολαμβάνοντας και αξιοποιώντας στο έπακρο το εξαιρετικό της ταλέντο.
Ο πρώτος δίσκος της Zaz έφθασε στο #1 των γαλλικών chart, επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική αποδοχή ενός γνήσιου ταλέντου και δημιουργώντας ήδη μεγάλες προσδοκίες για τη συνέχεια. Και η συνέχεια ήρθε. Με νέα τραγούδια αλλά και με την γνωστή αγάπη της να διασκευάζει γνωστά κι αγαπημένα τραγούδια από το γαλλικό και όχι μόνο ρεπερτόριο, έρχεται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα, στο θέατρο Λυκαβηττού.
Και αυτή την φορά ενώνει τις δυνάμεις της με την Μαριέττα Φαφούτη που με την μπάντα της θα ανοίξει την συναυλία και θα μας προετοιμάσει με τον καλύτερο τρόπο για μια χορευτική και άκρως δροσιστική βραδιά.
H συναυλία θα γίνει στις 3 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Λυκαβηττού.





Πηγή : news.gr

Το πρώτο trailer για το 300: Rise of an empire


Η συνέχεια του γνωστού φιλμ 300. H ταινία θα βγει στις αίθουσες τον Μάρτιο του 2014.
Το Rise of an empire που θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες την επόμενη Άνοιξη διατηρεί το οπτικό στυλ των 300 παρά την απουσία του Ζακ Σνάιντερ από την σκηνοθετική καρέκλα και διηγείται τις περιπέτειες του Θεμιστοκλή στον πόλεμο με τους Πέρσες, με τον Ξέρξη αυτή τη φορά να έχει μεγαλύτερο ρόλο.





Πηγή : onair24.gr

Η Τζούλια Aλεξανδράτου μετράει αντίστροφα για το γάμο της!

Φωτογραφία για Η Τζούλια Aλεξανδράτου μετράει αντίστροφα για το γάμο της!
Μια εβδομάδα έμεινε μέχρι το γνωστό μοντέλο να ντυθεί στα λευκά στο πλάι του αγαπημένου της, Κριστιάν Καρπόζηλου.

Η πορνοστάρ που έχει ήδη αλλάξει το επώνυμό της σε Καρπόζηλου ανάρτησε στο λογαριασμό της ένα κόκκινο κουτάκι, που μάλλον περιέχει τις βέρες της, έγραψε ότι ανυπομονεί να έρθει η πιο σημαντική μέρα της ζωής της και μετράει αντίστροφα.

Αποκάλυψε ακόμα ότι μετά το γάμο, θα κάνει ένα μεγάλο πάρτι, στο οποίο θα παρευρεθούν πραγματικά μόνο λίγοι και καλοί φίλοι!

Το ζευγάρι, που μένει στην Αυστρία, θα ενωθεί με τα ιερά δεσμά του γάμου στις 20 του μήνα στις 14:40 το μεσημέρι.


Η Τζούλια Aλεξανδράτου μετράει αντίστροφα για το γάμο της! - Φωτογραφία 2




Πηγή : newsnow.gr

Διατροφή και παραλία: Αυτές είναι οι τροφές που πρέπει να καταναλώνετε δίπλα από το... κύμα!


Για να έχετε και το στομάχι γεμάτο και το κεφάλι σας ήσυχο!
Το καλοκαίρι σημαίνει ήλιος, διακοπές και φυσικά ατελείωτες ώρες στην παραλία! Και επειδή οι ώρες στη παραλία είναι όντως ατελείωτες, ειδικά αν η παρέα είναι καλή, δεν θα πρέπει για κανένα λόγο το στομάχι να μένει άδειο, μιας και οι κίνδυνοι κάτω από τον καυτό ήλιο διπλασιάζονται!
Και επειδή σίγουρα οι περισσότερες από εσάς, εκτός από το να γεμίσουν κάπως το άδειο τους στομάχι, θέλουν να διατηρήσουν και τη σιλουέτα τους, σας έχουμε κάποιες ενδεικτικές τροφές που μπορείτε να καταναλώσετε στην παραλία, χωρίς να επιβαρύνετε τον οργανισμό σας.
Αρχικά θα πρέπει οπωσδήποτε το τελευταίο σας γεύμα να είναι τουλάχιστον 3 ώρες πριν βουτήξετε για ευνόητους λόγους. Αποφύγετε τα αναψυκτικά και τα αλκοολούχα, διότι εκτός από τις θερμίδες που σας φορτώνουν, προκαλούν κατακράτηση αλλά και έντονη αφυδάτωση του οργανισμού. Και επειδή ακριβώς βρίσκεστε κάτω από τον καυτό ήλιο και θέλετε το σώμα σας να παραμείνει ενυδατωμένο, προτιμήστε εκτός φυσικά από νερό, πράσινο τσάι ή φυσικούς χυμούς.
Η αλήθεια είναι ότι την ώρα που ψήνεστε ένα παγωτό φαντάζει κυριολεκτικά σαν όαση αλλά πριν κάνετε το σφάλμα σκεφτείτε το και δεύτερη φορά! Αφενός δεν πρόκειται να σας δροσίσει και αφετέρου θα σας φορτώσει περιττές θερμίδες. Προτιμήστε γρανίτες ή φρούτα τα οποία θα έχετε πάρει μαζί σας, ενώ καλό θα ήταν να μην πέσετε στην παγίδα των σνακ που έχουν τα beach bars και οι καντίνες. Πάρτε από το σπίτι τοστ, κράκερς ή μπάρες δημητριακών.
Γιατί καλή η ξεγνοιασιά κορίτσια, αλλά έχετε δει καμία διάσημη κορμάρα να καταβροχθίζει μπέργκερς στην παραλία;




Πηγή : .healthierworld.gr

Επιστήμονας ανακάλυψε νέο μέλος του ανθρώπινου σώματος

Επιστήμονας ανακάλυψε νέο μέλος του ανθρώπινου σώματος

Νέο τμήμα του ανθρώπινου σώματος που οι ερευνητές δεν είχαν παρατηρήσει μέχρι σήμερα, εντόπισε ο Ινδικής καταγωγής Βρετανός καθηγητής Harminder Dua.
Ο Harminder, είναι καθηγητής οφθαλμολογίας και οπτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Nottingham, και εντόπισε το νέο μέλος στον κερατοειδή του ματιού, με μέγεθος μόλις 15 μικρόμετρα και το ονόμασε Dua Layer.
Το Dua Layer είναι ένα από τα έξι γνωστά πλέον στρώματα του κερατοειδούς, του διάφανου χιτώνα του ματιού που λειτουργεί σαν πρόσθιο προστατευτικό κέλυφος μπροστά από το χρωματιστό του μέρος.
«Πρόκειται για μια τεράστια ανακάλυψη που σημαίνει ότι όλα τα εγχειρίδια οφθαλμολογίας θα πρέπει να ξαναγραφτούν» δηλώνει ο  Ινδικής καταγωγής Βρετανός καθηγητής.
Η ανακάλυψη του Dua Layer αναμένεται να βοηθήσει στην καλύτερη διάγνωση και θεραπεία παθήσεων του κερατοειδούς και να συμβάλει σε καλύτερες μεταμοσχεύσεις.

o-LAYER-HUMAN-EYE-570.jpg




Πηγή : star.gr

ΤΟ ΞΕΡΕΣ;;;Γιατί ασπρίζουν τα μαλλιά μας;

Φωτογραφία για ΤΟ ΞΕΡΕΣ;;;Γιατί ασπρίζουν τα μαλλιά μας;
Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να αποφύγετε τον αποχρωματισμό τουςΕάν ανησυχείτε μήπως ασπρίσουν τα μαλλιά σας, προσπαθήστε να ηρεμήσετε.

Οι επιστήμονες εξηγούν ότι το στρες μπορεί να μας γκριζάρει.

Σύμφωνα με τον Dr Mayumi Ito από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης ο οποίος ηγήθηκε της πρόσφατης έρευνας σε ποντίκια, αναφορικά με το στρες και το χρώμα των μαλλιών φαίνεται ότι οι ορμόνες του στρες προκαλούν την «μετανάστευση» της μελανίνης – στην οποία οφείλεται το χρώμα των μαλλιών – μακριά από τους θύλακες της τρίχας. Πρόκειται ωστόσο για μια «μετανάστευση» χωρίς επιστροφή.

Εάν πάλι σκέφτεστε να χαλαρώσετε στην παραλία αυτό το καλοκαίρι, εξασφαλίζοντας έτσι και την προστασία των μαλλιών σας από το γκριζάρισμα, ξανασκεφτείτε το. Οι ίδιοι ερευνητές εξηγούν ότι η υπερβολική έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία μπορεί επίσης να προκαλέσει την «μετανάστευση» των μελανοκυττάρων από την τρίχα σε άλλα σημεία του δέρματος για την επανόρθωση βλαβών από την έκθεση στον ήλιο.

Έτσι το «ρεζερβουάρ» μελανοκυττάρων στο τριχωτό της κεφαλής αδειάζει και οι τρίχες σταδιακά γκριζάρουν και μετά ασπρίζουν.

Οι ερευνητές προσδοκούν να δημιουργήσουν φαρμακευτικά σκευάσματα που θα αντιπαρέρχονται την «γκρίζα» δράση του στρες στα μαλλιά μας, στην οποία είναι επιρρεπείς λόγου χάρη, εκείνοι που εργάζονται σε πολύ πιεστικές δουλειές.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature Medicine.



Πηγή : newsnow.gr

Διαφημιστική επίθεση της Microsoft εναντίον του iPad

Διαφημιστική επίθεση της Microsoft εναντίον του iPad

Νέο σποτ επισημαίνει τις αδυναμίες του tablet της Apple


Ενώ η Microsoft εγκαινίασε τη νέα της εφαρμογή στο iOS που έφερε το Office 365 στο iPhone, συνεχίζει την επιθετική της διαφημιστική καμπάνια κατά του iPad.

Στη νέα αυτή διαφήμιση βλέπουμε δίπλα δίπλα ένα Dell XPS 10 με Windows RT και το iPad.

Χρησιμοποιώντας την φωνή της Siri κοροϊδεύει το iPad που δεν μπορεί να κάνει zoom in/out SpringBoard, ότι δεν έχει ενσωματωμένη θύρα SD Card και τέλος το γεγονός ότι με το iPad δεν μπορεί ο χρήστης να κάνει 2 πράγματα ταυτόχρονα.

Δείτε τη νέα διαφήμιση...





Πηγή : newsbeast.gr

Ρέμος VS Σφακιανάκη: Και η κόντρα συνεχίζεται..

Ρέμος VS Σφακιανάκη: Και η κόντρα συνεχίζεται..

O Aντώνης Ρέμος βρέθηκε καλεσμένος στη ραδιοφωνική εκπομπή του Θέμη Γεωργαντά στον «ΔΡΟΜΟ 89.8», το απόγευμα της Πέμπτης και μέσα σε όλα απάντησε σε όσα είπε γι΄αυτόν ο Νότης Σφακιανάκης σε πρόσφατη συνέντευξη του στον Γιώργο Λιάγκα και στο Πρωινό mou.
Συγκεκριμένα ο Αντώνης είπε:
"Ο Νότης δε θέλει να ξεκαβαλικέψει από εκεί που έχει κάτσει. Εν πάσει περιπτώσει, σ’ αυτόν τον γαλαξία που ζούμε, όλοι έχουν δικαίωμα να εκφράσουν την άποψή τους, ακόμα και οι… εξωγήινοι. Τσίμπησε στα δολώματα που του έριξε ο Γιώργος Λιάγκας. Είναι δυνατόν; Κρίμα, γιατί εγώ τον είχα για πιο άγριο ψάρι, αλλά είναι χάνος»





Πηγή : attikipress.gr

Φήμες: iPhone των 4,7 και 5,7 ιντσών εξετάζει η Apple

Φωτογραφία για Φήμες: iPhone των 4,7 και 5,7 ιντσών εξετάζει η Apple
Μπορεί η Apple να μην έχει θελήσει να ξεφύγει έως σήμερα από την χρήση οθόνης μέγιστου μεγέθους των τεσσάρων ιντσών για τα διάφορα μοντέλα του iPhone που έχει κατά καιρούς παρουσιάσει, δεν είναι όμως λίγες οι φήμες που έκαναν την εμφάνιση τους μέσα στους τελευταίους μήνες και που ήθελαν την εταιρεία να εξετάζει πλέον όλα τα ενδεχόμενα γύρω από το συγκεκριμένο τομέα του smartphones της.

Το Reuters έρχεται σήμερα να «αναζωπυρώσει» τη συγκεκριμένη φημολογία με βάση δικές του πηγές, αναφέροντας πως η εταιρεία από το Cupertino εξετάζει την παρουσίαση δύο νέων μοντέλων του iPhone, με τις οθόνες αυτών να φτάνουν τις 4,7 και 5,7 ίντσες αντίστοιχα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως αν η Apple αποφασίσει τελικά να προχωρήσει στην κατασκευή των συγκεκριμένων μοντέλων, τότε αυτά θα φτάσουν στα ράφια των καταστημάτων μέσα στην επόμενη χρονιά.

Επιπρόσθετα, οι πηγές θέλουν την Apple να παρουσιάζει φέτος και το αναμενόμενο iPhone 5S, το οποίο φαίνεται πως θα διαθέτει και αναγνώστη δαχτυλικών αποτυπωμάτων, προσθέτοντας πως η ίδια συσκευή θα κάνει την εμφάνιση της και σε μια φθηνότερη έκδοση με πλαστικό περίβλημα και σε μια σειρά 5-6 διαφορετικών χρωμάτων για την εξωτερική της εμφάνιση. Η συσκευή αυτή δεν αποκλείεται να εμφανιστεί και μέσα στο 2014.

Οι πηγές του Reuters προσθέτουν πως το iPhone 5S θα κατασκευαστεί από την Foxconn, με την φθηνότερη εκδοχή να την αναλαμβάνει η Pegatron.

Η Apple αρνήθηκε να προβεί σε σχολιασμό επί του θέματος.



Πηγή : newsnow.gr

Νταβίντ Λουίς ο εκλεκτός της Παρί

Νταβίντ Λουίς ο εκλεκτός της Παρί

Για την απόκτηση του Νταβίντ Λουίς θα κινηθεί η Παρί Σεν Ζερμέν, ώστε να θωρακίσει τα μετόπισθεν τη νέα αγωνιστική σεζόν. Ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός της Τσέλσι θεωρείται ως η ιδανική επιλογή για τον παρτενέρ του Τιάγκο Σίλβα στο κέντρο της άμυνας των πρωτευουσιάνων.
Σύμφωνα με την αγγλική εφημερίδα «Mirror», ο 26χρονος αμυντικός δεν υπολογίζεται από τον Ζοσέ Μουρίνιο για το βασικό σχήμα των «μπλε» τη νέα σεζόν, καθώς ο Πορτογάλος φέρεται να έχει ζητήσει την απόκτηση του Μανγκαλά από την Πόρτο. Η ρήτρα αποδέσμευσης του Βραζιλιάνου φτάνει τα 30 εκατομμύρια ευρώ. Η πρωταθλήτρια Γαλλίας φέρεται διατεθειμένη να καταβάλει το συγκεκριμένο ποσό στην κάτοχο του Europa League, προκειμένου να αποκτήσει τον διεθνή αμυντικό.





Πηγή : novasports.gr

«Βλέπει Ολυμπιακό ο Αϊμάρ»!

«Βλέπει Ολυμπιακό ο Αϊμάρ»!

Η προοπτική του Ολυμπιακού και η συμμετοχή του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ φέρεται να εξιτάρει τον Πάμπλο Αϊμάρ. Όπως αναφέρουν ισπανικά ΜΜΕ ο έμπειρος Αργεντίνος μέσος, που έμεινε ελεύθερος από την Μπενφίκα, εμφανίζεται να εξετάζει πολύ θετικά την προοπτική να γίνει παίκτης των νταμπλούχων Ελλάδας για τον επόμενο χρόνο.
Όπως τονίζει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα «elperiodicodearagon.com», ο πρώην άσος των Μπενφίκα, Βαλένθια και Ρίβερ Πλέϊτ, είναι στόχος της Σαν Λορέντζο και συλλόγων από την Μαλαισία και την Βραζιλία ενώ τονίζεται με έμφαση ότι η πλευρά του βλέπει πολύ θετικά το να κλείσει σε Ολυμπιακό. Από πλευράς Πειραιωτών έχει ξεκαθαριστεί πως υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα...





Πηγή : gazzetta.gr

Ισχυρός σεισμός 6 Ρίχτερ στη Κρήτη

Ισχυρή σεισμική δόνηση που έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε ολόκληρη την Κρήτη σημειώθηκε στις 7:11 το απόγευμα προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους του νησιού, ενώ ηδη έχουν σημειωθεί τέσσερις μετασεισμοί μεγέθους από 2,3 έως 4,8 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού σεισμολογικού κέντρου ο σεισμός είχε μέγεθος 6 Ρίχτερ και επίκεντρο στο θαλάσσιο χώρο, 88 χλμ νότια του Πύργου, ενώ το εστιακό του βάθος εντοπίζεται στα 10 χλμ.

Τα πρώτα λεπτά μετά το σεισμό υπήρξαν μικροπροβλήματα σε ηλεκτρονικές συσκευές και στο διαδίκτυο ενώ δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές.

Στο Flashnews.gr δεχτήκαμε τηλεφωνήματα και μηνύματα από αναγνώστες που ζητούσαν ενημέρωση για τη σεισμική δόνηση.

Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν στενά το φαινόμενο καθώς και τη μετασεισμική ακολουθία

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αρχική εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού κέντρου έκανε λόγο για 5,5 Ρίχτερ, στη συνέχεια όμως με νεότερη ανακοίνωση το μέγεθος εκτιμήθηκε στα 6 Ρίχτερ, ενώ η εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών εκτιμά το μέγεθος του σεισμού στα 5,9 Ρίχτερ.

Δείτε το σχετικό χάρτη με το επίκεντρο του σεισμού


http://static1.emsc.eu/Images/EVID/32/321/321766/321766.regional.jpg



Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που είναι εγκατεστημένος στη Γαύδο






Πηγή : flashnews.gr

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Πώς θα λειτουργεί η ΝΕΡΙΤ ως διάδοχος της ΕΡΤ

Στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή, όργανο υπαγόμενο στη Γ.Γ. της κυβέρνησης, προκειμένου να «ελέγξει» το περιεχόμενό του, βρίσκεται από την Τετάρτη το απόγευμα το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για τον φορέα του νέου οργανισμού που θα έχει την ευθύνη λειτουργίας δημοσίων Μέσων Ενημέρωσης. Πρόκειται για μια πρόταση η οποία στηρίχθηκε σχεδόν αποκλειστικά σε σχέδιο που είχε επιμεληθεί ο συνταγματολόγος κ. Ν. Αλιβιζάτος, αλλά επισημαίνεται ότι στη δική του εισήγηση δεν προβλεπόταν το κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά η συνέχιση της λειτουργίας της με ένα εντελώς νέο καταστατικό.

«Συγκροτείται νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου για την ελληνική ραδιοφωνία, διαδίκτυο και τηλεόραση, που λειτουργεί με τη μορφή ανώνυμης εταιρείας», σημειώνεται στο πρώτο από τα 17 άρθρα του νομοσχεδίου. «Η επωνυμία της εταιρείας είναι “Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ιντερνετ και Τηλεόραση Α.Ε.” (ΝΕΡΙΤ – Α.Ε.). Είναι δημόσια επιχείρηση που ανήκει στον δημόσιο τομέα και εποπτεύεται από το κράτος. Εχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια», προστίθεται.
Σύμφωνα με το δεύτερο άρθρο, «η δημόσια ραδιοτηλεόραση, κατά τη λειτουργία της, είναι ανεξάρτητη από το κράτος, άλλους φορείς δημόσιας εξουσίας, φορείς που ελέγχονται από αυτούς και πολιτικά κόμματα». Αξιοσημείωτο είναι πως από την έκτη παράγραφο του εν λόγω άρθρου προκύπτει και «παρενέργεια» και όσον αφορά το Κανάλι της Βουλής, δεδομένου πως προβλέπεται το έργο του εν λόγω καναλιού να επιτελείται πλέον από τον νέο φορέα: «Η ΝΕΡΙΤ Α.Ε. προβάλλει τηλεοπτικά, διαδικτυακά και ραδιοφωνικά τις εργασίες της Βουλής των Ελλήνων. Προς τούτο μεταδίδει τις συνεδριάσεις της Ολομέλειας και των άλλων σχηματισμών της Βουλής σε δικές της ή σε ξεχωριστές συχνότητες». Κατά τα λοιπά, προβλέπεται:
1) Πόροι της ΝΕΡΙΤ είναι: «α) Εσοδα από ανταποδοτικό τέλος, β) Εσοδα από διαφημίσεις, γ) Εσοδα από κάθε άλλη πηγή».
2) Γενική Συνέλευση μετόχων: «Απαρτίζεται από τους υπουργούς Οικονομικών, Πολιτισμού και Τουρισμού, και τον υπουργό που είναι εκάστοτε αρμόδιος για θέματα Τύπου και Μέσων Ενημέρωσης. Η Γενική Συνέλευση έχει τις αρμοδιότητες Γενικής Συνέλευσης Ανώνυμης Εταιρείας».
3) Εποπτικό Συμβούλιο: «Είναι επταμελές και η θητεία των μελών του είναι εννεαετής. Εγγυάται την ανεξαρτησία της ΝΕΡΙΤ από κάθε μορφή κυβερνητικής ή άλλης παρέμβασης, μεριμνά για τη λειτουργία της σύμφωνα με το δημόσιο συμφέρον και διαμορφώνει τη στρατηγική και την αναπτυξιακή πολιτική της. Τα μέλη της διορίζονται με απόφαση του αρμόδιου υπουργού». Επίσης (άρθρο 11) «μπορεί να συγκροτεί περισσότερες συμβουλευτικές επιτροπές προγράμματος», ενώ με άλλη απόφαση του Ε.Σ. «συγκροτείται Επιτροπή Δεοντολογίας».
4) Διοικητικό Συμβούλιο: «Διορίζεται με απόφαση του Εποπτικού Συμβουλίου για πενταετή μη ανανεώσιμη θητεία».
Σύμφωνα με το δέκατο άρθρο του σχεδίου νόμου, «ο έλεγχος της ΝΕΡΙΤ Α.Ε. ως προς το εκπεμπόμενο πρόγραμμα και την τήρηση των προγραμματικών υποχρεώσεων γίνεται από το ΕΣΡ». • Το προσωπικό
Τέλος, ως προς το κρίσιμο θέμα του προσωπικού της εταιρείας, προβλέπονται τα ακόλουθα: Πρώτον, «η ΝΕΡΙΤ Α.Ε. προσλαμβάνει προσωπικό με σύμβαση εργασίας αορίστου και ορισμένου χρόνου, με σύμβαση έμμισθης εντολής, καθώς και με συμβάσεις έργου, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία». Δεύτερον, «κατ’ εξαίρεσιν η ΝΕΡΙΤ Α.Ε., ύστερα από πρόταση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, μπορεί να αναθέτει απευθείας την εκτέλεση ορισμένου έργου σε δημοσιογράφο, σε επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό υψηλής εξειδίκευσης, λογοτέχνες ή άλλους καλλιτέχνες, με την επιφύλαξη του κοινοτικού δικαίου». Τρίτον, «οι πάσης φύσεως αποδοχές του προσωπικού καθορίζονται ανάλογα με τα τυπικά και τα ουσιαστικά προσόντα και τα καθήκοντα που ασκεί το προσωπικό και ειδικότερα με την ατομική σύμβαση εργασίας που συνομολογείται με τη ΝΕΡΙΤ Α.Ε.».




Πηγή : kathimerini.gr

Με το σήμα της ΕΡΤ η κρατική τηλεόραση του Βελγίου

Με το σήμα της ΕΡΤ βγήκε χθες «στον αέρα» για κάποιες ώρες το κρατικό κανάλι των Βρυξελλών Tele Bruxelles.


«Η ιδέα ήρθε από το έντονο συναίσθημα που νιώσαμε όλοι από τη βιαιότητα, την αγριότητα με την οποία διακόπηκε το πρόγραμμα», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του καναλιού. Kάτω από το σήμα της ΕΡΤ υπήρχε η λέξη «solidarité» (σ.σ: αλληλεγγύη).





Πηγή : zougla.gr

Γιώργος Λιάγκας: «Η Ηλιάδη είπε ψέματα, όταν ήρθε στην εκπομπή»

Από την ενότητα σχολιασμού της εγχώριας showbiz από την εκπομπή «Πρωινό μου» δε θα μπορούσε να λείψει και το βίντεο στο οποίο φαίνεται η Αγγελική Ηλιάδη να δειπνεί με το φερόμενο ως σύντροφό της, Σάββα Γκέντσογλου στη Μύκονο.

«Δηλαδή όταν είχε έρθει στην εκπομπή είχε πει ψέματα. Συγκεκριμένα είχε πει “δεν είμαι ερωτευμένη”, οπότε δύο είναι τα τινά: Ή είπε ψέματα ή τον ερωτεύτηκε την επόμενη μέρα» είπε ο Γιώργος Λιάγκας, αναφερόμενος στην πρόσφατη εμφάνιση της τραγουδίστριας στο Πρωινό Mou, κατά την οποία είχε αρνηθεί πως είναι ερωτευμένη με τον 23χρονο ποδοσφαιριστή. Τότε, η Φαίη Σκορδά «πετάχτηκε» και είπε: «Μπορεί τότε να ήταν η αρχή της γνωριμίας και μετά να προχώρησε. Να είναι ευτυχισμένοι και καλά τα παιδιά!».

Στη συνέχεια, βέβαια, η 33χρονη οικοδέσποινα της εκπομπής συμπλήρωσε: «Ξεχνάτε την πιο σημαντική παράμετρο: Μιλάμε για μία γυναίκα, η οποία είναι μαμά και όπως έχει πει πολλές φορές η γυναίκα και το έχει δείξει, πρωταρχικό ρόλο στη ζωή της έχει το παιδί και πώς αυτό θα το προφυλάξει από όσα βγαίνουν προς τα έξω», ενώ ο σύζυγός της διαφώνησε, λέγοντας: «Ρε Φαίη, άμα δεν θες να θιγεί το παιδί, δεν πας στα Ματογιάννια. Όταν πας να κάνεις τη βόλτα σου στα Ματογιάννια της Μυκόνου και το μπάνιο σου στο νησί, ξέρεις ότι θα σε βρουν. Άμα δεν θέλει να μην το πει, δεν πάει να κάνει βόλτα εκεί».

Μάλιστα με τη Φαίη Σκορδά διαφώνησε και η Σάσα Σταμάτη, η οποία ανέφερε: «Εγώ δεν μίλησα για το παιδί σε καμία περίπτωση! Αλλά πώς το προφυλάσσει έτσι; Τη γνώμη μου λέω, βέβαια, δεν την κρίνω. Δεν υπάρχει πρέπει, ό,τι γουστάρεις κάνεις», ενώ ο Γιώργος Λιάγκας συνέχισε: «Διαφωνώ μαζί σου. Στη Μύκονο έχει στάνταρ φωτογράφους, θα σε ακολουθήσουν θες δε θες. Είναι κατεστημένο».




Πηγή : protothema.gr

Στο μουσείο η Εθνική ομάδα

Στις 16 Ιουνίου το μουσείο της Eθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου ανοίγει τις πόρτες του στην παλιά πόλη των Χανίων, από τον «Γαλανόλευκο Φάρο».
Στα εγκαίνια του μουσείου, την κορδέλα θα κόψουν ο Γιώργος Καραγκούνης με τον Μιχάλη Σηφάκη ενώ στα πλαίσια των εκδηλώσεων θα διεξαχθούν φιλανθρωπικοί αγώνες με παλαίμαχους.




Πηγή : onair24.gr

ΙΘΑΝ ΧΟΚ «Είμαι ξετρελαμένος με την Πελοπόννησο»

«Είμαι ξετρελαμένος με την Πελοπόννησο»
Ο Ιθαν Χοκ, η Ζιλί Ντελπί και ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ μπαίνουν στην αίθουσα ευχαριστώντας μας ευγενικά που είμαστε εκεί ενώ γνωρίζουν πως είναι μια δύσκολη μέρα για τους Ελληνες δημοσιογράφους δεδομένου των όσων συμβαίνουν. Σε μια ολιγόλεπτη συνέντευξη Τύπου, στη σκιά των γεγονότων της ΕΡΤ, οι πρωταγωνιστές και ο σκηνοθέτης είπαν μόνο καλά λόγια. «Είμαι ξετρελαμένος με την Πελοπόννησο όταν με ρωτούν...» ξεκίνησε να λέει ο Ιθαν Χοκ μιλώντας για την εμπειρία του κατά την περίοδο των γυρισμάτων. «Πολλοί μου προτείνουν άλλα μέρη, όπως την Ιθάκη... θα ήθελα να γυρίσω κι άλλη ταινία», συμπλήρωσε η Ντελπί.
Το ελληνικό συνεργείο
«Μία από τις ευχάριστες συγκινήσεις ήταν το ελληνικό συνεργείο», πρόσθεσε ο συμπρωταγωνιστής της και τόνισε: «Ολοι τους ορίζουν την εμπειρία για εμάς. Αυτό είναι ένας λόγος για να επιστρέψουμε».
Και οι τρεις συμφώνησαν πως «δεν υπήρχαν αρνητικά». «Συνήθως θέλω να πάρω την πρώτη πτήση πίσω για το σπίτι μου όταν έχω γυρίσματα εκτός έδρας, αλλά εδώ δεν συνέβη το ίδιο», είπε ο Λινκλέιτερ. «Αρχικά υπήρχαν πρακτικές ανησυχίες», εξηγεί ο σκηνοθέτης.
«Πάντα ψάχνω τοποθεσίες που να έχουν κάτι να προσφέρουν κι εδώ είχαμε υπέροχα μέρη διαθέσιμα. Ο παραγωγός Χρήστος Κωνσταντακόπουλος είχε πρόσβαση σε μερικές τοποθεσίες που ήταν μαγικές. Αυτό από μόνο του ήταν ουσιαστικό... βρήκαμε στον τόπο μια σειρά από μεταφορές ανάμεσα στο παλιό και το νέο που λειτούργησαν σε τόσα πολλά επίπεδα...
Το συνεργείο ήταν καταπληκτικό», κατέληξε και αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη βοήθεια της φίλης του σκηνοθέτιδας Αθηνάς Τσαγγάρη.
«Χαίρομαι γιατί όλο αυτό συνέπεσε με μια πολύ καλή στιγμή για το ελληνικό σινεμά, το οποίο αποκτά μια ολοένα μεγαλύτερη φήμη. Είναι υπέροχο που το ζήσαμε από κοντά και υπήρξαμε κομμάτι του και είχαμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε με ταλαντούχους ανθρώπους».




Πηγή : ethnos.gr

Άδωνις για ΕΡΤ: Φωνάξτε όσο θέλετε...

Άδωνις για ΕΡΤ: Φωνάξτε όσο θέλετε...
Από τις εξελίξεις για την ΕΡΤ δεν θα μπορούσε να λείπει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος έσπευσε να σχολιάσει τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter.
«Σε όλες τις διαδικτυακές ψηφοφορίες το +60% είναι υπέρ της αποφάσεως… φωνάξτε όσο θέλετε μερικοί. Η Κοινωνία ξέρει», έγραψε ο κ. Γεωργιάδης.




Πηγή : sofokleousin.gr

Οι ξηροί καρποί βοηθούν στον καρκίνο του προστάτη

Μία διατροφή πλούσια σε φυτικά έλαια και ξηρούς καρπούς αυξάνει τις πιθανότητες που έχει ένας ασθενής να επιβιώσει από καρκίνο του προστάτη, όπως έδειξε νέα μελέτη.

Σύμφωνα με τη μελέτη, που δημοσιεύτηκε online στο περιοδικό JAMA Internal Medicine, όσοι ασθενείς διαγνώστηκαν έγκαιρα διέτρεχαν μικρότερο κίνδυνο μετάστασης του καρκίνου εάν αντικαθιστούσαν στη διατροφή τους τα ζωικά λιπαρά με υγιεινά φυτικά λιπαρά. Πιο συγκεκριμένα, οι επιστήμονες βρήκαν πως μία κουταλιά φυτικού ελαίου την ημέρα στη σαλάτα μείωνε τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο του προστάτη κατά 29% και τον κίνδυνο θανάτου από οποιαδήποτε άλλη αιτία κατά 13%.
Στη μελέτη συμμετείχαν 4.577 ασθενείς με καρκίνο του προστάτη, οι οποίοι δεν είχαν παρουσιάσει μετάσταση. Από το σύνολο των αντρών που συμμετείχαν, το ένα πέμπτο πέθανε από καρκίνο του προστάτη κατά τη διάρκεια μιας περιόδου περίπου οκτώ ετών. Ένα 31% πέθανε από καρδιοπάθεια και το 21% από άλλη μορφή καρκίνου.
Η αντικατάσταση των ζωικών λιπαρών και των υδατανθράκων με υγιεινά φυτικά λιπαρά, όπως το ελαιόλαδο, το κραμβέλαιο και τα έλαια από ξηρούς καρπούς, σπόρους και αβοκάντο, διαπιστώθηκε ότι έχει σημαντική επίδραση στην εξέλιξη της νόσου και το θάνατο.
Όσοι άντρες αντικατέστησαν ένα 10% της ημερήσιας κατανάλωσης υδατανθράκων με φυτικά λιπαρά είχαν 29% μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν θανατηφόρο καρκίνο του προστάτη και 26% μικρότερο κίνδυνο να πεθάνουν από άλλη αιτία.
Η μελέτη έδειξε ακόμα ότι η κατανάλωση περίπου 30 γραμμαρίων ξηρών καρπών την ημέρα μείωσε τον κίνδυνο θανατηφόρου καρκίνου του προστάτη κατά 18% και τον κίνδυνο θανάτου από άλλη αιτία κατά 11%.
Όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, η κατανάλωση υγιεινών ελαίων και ξηρών καρπών αυξάνει τα αντιοξειδωτικά στο αίμα και μειώνει την ινσουλίνη και τις φλεγμονές, που ενδεχομένως αποτρέπουν την εξέλιξη του καρκίνου.




Πηγή : enet.gr

Το άγχος «γκριζάρει» τα μαλλιά;

Οι επιστήμονες έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτό που πάντα υποψιαζόμασταν. Το στρες μπορεί να προκαλέσει το γκριζάρισμα των μαλλιών! Ενώ οι ορμόνες του στρες είναι γνωστό ότι επηρεάζουν το χρώμα του δέρματος, φαίνεται ότι με την ίδια διαδικασία αλλάζει και η απόχρωση των μαλλιών.

Όταν συμβαίνει ένας τραυματισμός, τα βλαστικά κύτταρα που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή μελανίνης –η σκούρα ουσία που προστατεύει τον οργανισμό από την ηλιακή ακτινοβολία- μετακινούνται από τη βάση της τρίχας προς το δέρμα, ώστε να περιορίσουν τη ζημιά που έχει προκληθεί. Το στρες λοιπόν, μπορεί να προκαλέσει το γκριζάρισμα των μαλλιών, με την εξαφάνιση των βλαστικών κυττάρων που ελέγχουν το χρώμα στο δέρμα και τις τρίχες.

Τα βλαστικά κύτταρα είναι τα δομικά στοιχεία της ανάπτυξης των ιστών. Μπορούν να μετατραπούν σε οποιοδήποτε άλλο είδος κυττάρου υπάρχει στο σώμα, με αποτέλεσμα να είναι σε θέση να επισκευάσουν τα πάντα. Από τον εγκέφαλο, έως την καρδιά.

Τα μαλλιά και το χρώμα του δέρματος ελέγχονται από τα βλαστικά κύτταρα που ονομάζονται μελανοκύτταρα και βρίσκονται στη βάση των θυλάκων των τριχών – μια περιοχή γνωστή ως η «διόγκωση».

Ο Δρ Mayumi Ito και οι συνεργάτες του από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης των ΗΠΑ, ανακάλυψαν ότι το στρες, όχι μόνο προκαλεί την εξαφάνιση αυτών των κυττάρων αλλά, όταν κάτι τέτοιο συμβεί, αποτελεί διαδικασία μη αναστρέψιμη και που δε διορθώνεται. Ως εκ τούτου λοιπόν, οι τρίχες γίνονται λευκές.

Τα γκρίζα μαλλιά που προκαλούνται από τη γήρανση, είναι το αποτέλεσμα της εξάντλησης και της απώλειας των μελανοκυττάρων και το άγχος μπορεί να προκαλέσει παρόμοια αποτελέσματα.

Κατά τη διάρκεια της σύντομης, αλλά έντονης περιόδου του στρες, η αδρεναλίνη που εκκρίνεται από τον οργανισμό είναι ευεργετική καθώς προετοιμάζει το σώμα να πολεμήσει και μετά να ηρεμήσει. Αλλά όταν το άγχος συνεχίζει να υπάρχει, ξεκινά να δρα στο DNA μας, βλάβη του οποίου θεωρείται ότι έχει αντίκτυπο στα κύτταρα που πηγαίνουν να παράξουν τη χρωστική ουσία των μαλλιών!

Η μελέτη έχει συναρπάσει τους επιστήμονες από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου και του Rick Sturm, αναπληρωτή Καθηγητή από το Πανεπιστήμιο του Queensland στην Αυστραλία.




Πηγή : capitalhealth.gr

Διαθέσιμο στην Ελλάδα το νέο Golf GTI (τιμές)

Η έβδομη γενιά του Golf GTI έφθασε στη χώρα μας και η Kosmocar ανακοίνωσε τις τιμές πώλησής του. Η έκδοση επιδόσεων του δημοφιλούς μικρομεσαίου της Volkswagen διατίθεται τόσο με 3θυρο όσο και με 5θυρο αμάξωμα. Παράλληλα κυκλοφορεί με δύο εκδόσεις ισχύος του 2λιτρου TSI.
Στη βασική, ο 4κύλινδρος κινητήρας αποδίδει 220 PS και στην Performance 230 PS. Οι τιμές αρχίζουν από τα 30.500 ευρώ για το 3θυρο μοντέλο με τα 220 PS, υποχωρώντας στα 27.700 ευρώ με το όφελος της απόσυρσης. Στάνταρ είναι το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ενώ προαιρετικά διατίθεται το DSG διπλού συμπλέκτη με ίδιο αριθμό σχέσεων (επιπλέον χρώση 2.300 ευρώ).
Αναλυτικά οι τιμές ανά αμάξωμα και έκδοση ισχύος έχουν ως εξής:
Golf GTI 220PS 3-θυρο30.500 €27.700 € (απόσυρση)
Golf GTI 220PS 5-θυρο31.600 €28.800 € (απόσυρση)
Golf GTI Performance 230PS 3-θυρο31.800 €29.000 € (απόσυρση)
Golf GTI Performance 230PS 5-θυρο32.900 €30.100 € (απόσυρση)

Η έβδομη γενιά του Golf GTI μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα με το βασικό Golf (MQB) και είναι κατά 42 kg ελαφρύτερο από το προηγούμενο μοντέλο. Η Volkswagen δημιούργησε δύο εκδόσεις για το 2λιτρο TSI. Τη βασική με 220 PS και την Performance με 230 PS. Κοινή είναι η μέγιστη τιμή της ροπής, στα 35,7 kgm. Στάνταρ είναι το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, το οποίο σε συνδυασμό με σύστημα start/stop εξασφαλίζει μέση κατανάλωση 6 lt/100 km (139 CO2 ανά km) και στις δύο περιπτώσεις.
Προαιρετικά διατίθεται το DSG διπλού συμπλέκτη με ίδιο αριθμό σχέσεων, με την κατανάλωση σε μεικτό κύκλο να είναι ελαφρά μεγαλύτερη (6,4-6,5 lt/100 km, ανάλογα με την έκδοση ισχύος). Η έκδοση Performance φέρει διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης στον εμπρός άξονα, αλλά και μεγαλύτερα δισκόφρενα. Το νέο GTI είναι πιο γρήγορο, με τα 100 km/h από στάση να έρχονται σε 6,5 sec (6,4 sec για την έκδοση Performance) και την τελική ταχύτητα να ανέρχεται σε 246 km/h (250 km/h).




Πηγή : newsauto.gr

Αλλαγές κανόνων στη ζώνη Σένγκεν

Αλλαγές κανόνων στη ζώνη Σένγκεν
Τους νέους κανόνες για τη ζώνη Σένγκεν παρουσίασε χθες η Κομισιόν, σύμφωνα με τους οποίους τα κράτη-μέλη θα αποτρέπονται από το να αποφασίζουν μονομερώς την επαναφορά των μη αναγκαίων ελέγχων στα σύνορα εντός Σένγκεν. Κεντρικό ρόλο στον έλεγχο και την αξιολόγηση της κάθε περίπτωσης αναλαμβάνει με τη στήριξη του ευρωκοινοβουλίου η Κομισιόν.
Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα σε σχέση με την επαναφορά των συνοριακών ελέγχων «οι νέοι κανόνες επιτρέπουν μια ισχυρή διακυβέρνηση της περιοχής Σένγκεν, με βάση ξεκάθαρους και διαφανείς ευρωπαϊκούς κανόνες που θα καταστήσουν το σύστημα πιο αποδοτικό».
Η νέα διαδικασία αξιολόγησης, όπως τονίζεται, θα περιλαμβάνει μέτρα που στόχο έχουν να βοηθήσουν τα κράτη-μέλη να πληρούν τις συστάσεις που υιοθετούνται στο πλαίσιο της διαδικασίας αξιολόγησης.
Επαναφορά ελέγχων
Οπως συμπληρώνεται: «Υπάρχει πρόβλεψη και για την εξαιρετική περίπτωση που η μη συμμόρφωση σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων συνεχίζει να μην αντιμετωπίζεται.
Οι νέοι κανόνες περιλαμβάνουν την πιθανότητα τα κράτη-μέλη να αποφασίσουν την προσωρινή επαναφορά των ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα των αξιολογούμενων κρατών- μελών, για περιορισμένη χρονική περίοδο, ώστε να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις στη συμμόρφωση με τους νέους κανόνες».
Οι συνθήκες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν την Κομισιόν να προτείνει τέτοια μέτρα είναι προβλέψιμα γεγονότα με τοπικές βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις (αθλητικά γεγονότα, διαδηλώσεις, συναντήσεις κορυφής),
επείγοντα απρόβλεπτα γεγονότα, βραχυπρόθεσμα γεγονότα που απαιτούν άμεσες ενέργειες, και επίμονη σοβαρή ανεπάρκεια που σχετίζεται με τους εξωτερικούς συνοριακούς ελέγχους.




Πηγή : ethnos.gr

Η EBU μεταδίδει ΕΡΤ

"Το προσωπικό της ΕΡΤ συνεχίζει τη μετάδοση προγράμματος από τα στούντιό της και να εκπέμπει μέσω συνεχούς ροής στο διαδίκτυο, την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε στην αρχική σελίδα του ιστοτόπου της EBU. Η EBU διατηρεί την πρόσβασή της στο πρόγραμμα και το αναμεταδίδει μέσω δορυφόρου, προκειμένου να δώσει στα ευρωπαϊκά δημόσια ΜΜΕ πρόσβαση στο περιεχόμενο των ειδήσεων της ΕΡΤ", αναφέρει χαρακτηριστικά η EBU".
Σημειώνουμε ότι η EBU είναι η Επαγγελματική ένωση των εθνικών ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών που διαπραγματεύεται και συνηγορεί υπέρ των συμφερόντων των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών φορέων στην Ευρώπη.





Πηγή : avgi.gr

Anonymous: Ελληνική κυβέρνηση να μας περιμένεις (Video)

Προειδοποίηση για συντονισμένες επιθέσεις σε κυβερνητικά sites απευθύνουν οι Anonymous με αφορμή το λουκέτο στην ΕΡΤ και την απόλυση περίπου 2.600 εργαζομένων. "Να μας περιμένετε στις 15 Ιουνίου" αναφέρει το σχετικό βίντεο.

Το μήνυμα της πιο γνωστής ομάδας hackers στον κόσμο αναφέρει ότι έμαθαν πως η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να απολύει ανθρώπους που έχουν να συντηρήσουν οικογένειες. "Αυτό είναι απαράδεκτο" τονίζουν.

"Πρέπει να ξέρετε ότι τώρα είστε στο στόχαστρό μας" προσθέτουν και καταλήγουν: "Δεν συγχωρούμε, δεν ξεχνάμε. Ελληνική κυβέρνηση να μας περιμένεις".

Δείτε το βίντεο των Anonymous






Πηγή : nooz.gr

Ο ΠΑΟ 3-0 τον Ολυμπιακό: Ανίκητος στη ζούγκλα!

Ο ΠΑΟ 3-0 τον Ολυμπιακό: Ανίκητος στη ζούγκλα!
Βασιλιάς στη ζούγκλα του ΣΕΦ, ο Παναθηναϊκός επικράτησε (έστω και με αναγκαστική διακοπή) για 3η φορά του Ολυμπιακού κατακτώντας τον τίτλο με 3-0!
Δυστυχώς, οι γνωστοί - άγνωστοι της εξέδρας έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους και δεν επέτρεψαν να ολοκληρωθεί στο παρκέ ο αγώνας, στερώντας όχι μόνο την ευκαιρία από την ομάδα τους να διεκδικήσει τη νίκη (είχε την μπάλα χάνοντας 76-72 στο 1.27'' πριν από το φινάλε όταν και διεκόπη το ματς) αλλά αδιαφορώντας ακόμα και αν βάζουν σε σκέψεις τους προέδρους της ομάδας, τους αδελφούς Αγγελόπουλους, για το αν αξίζει να συνεχίζουν στον προεδρικό θώκο. Οι διαιτητές έπρεπε να είχαν διακόψει τον αγώνα πολύ νωρίτερα και όχι να περιμένουν μιάμιση ώρα να αποχωρήσουν οι λίγοι αμετανόητοι.
Αρκετά όμως με τους χούλιγκαν, τους οποίους παρακολουθούσαν τα ΜΑΤ να σπάνε με μανία τα καθίσματα στην εξέδρα και ενώ οι ομάδες είχαν πάει στα αποδυτήρια. Υπάρχει λοιπόν ο άθλος του νέου Παναθηναϊκού που πήρε με διαφορά το πιο μάγκικο πρωτάθλημα (33ο) της ιστορίας του (ξεπερνώντας ακόμα και τον άθλο της ομάδας του 1999) στο φλεγόμενο ΣΕΦ επιστρέφοντας πανηγυρικά στον θρόνο του Πρωταθλητή Ελλάδος. Είναι η δικαίωση για τον Αργύρη Πεδουλάκη που αμφισβητήθηκε τόσο έντονα στην αρχή, αλλά κατάφερε να βγει θριαμβευτής και μάλιστα με νταμπλ.
Ενώ δικαιωμένος σίγουρα θα αισθάνεται και ο νέος πρόεδρος Δημήτρης Γιαννακόπουλος που ενίσχυσε μέχρι το τέλος - μεταγραφικά - την ομάδα αλλά της δυσκόλεψε την αποστολή με την εν γένει συμπεριφορά του εκτός γηπέδου.

ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ. Για πρώτη φορά στην ιστορία του επαγγελματικού πρωταθλήματος μια ομάδα πήρε τον τίτλο με 3-0 κάνοντας δύο νίκες στο γήπεδο του αντιπάλου της!
Και το σπουδαίο γεγονός για τον Αργύρη Πεδουλάκη και τους παίκτες του ήταν ότι τον τρίτο τελικό τον κέρδισαν σε μια πραγματική έδρα και μάλιστα προσαρμόζοντας το παιχνίδι τους σε αυτό του Ολυμπιακού και όχι προσπαθώντας να το καταστρέψουν και να βγάλουν από τον ρυθμό τον αντίπαλό τους.
Μπορεί και ο Ολυμπιακός να μην έχει χορτάσει τίτλους, αλλά μόνο χθες έδειξε κάποιο παλμό στη σειρά των τελικών, αλλά είχε (λογικά πλέον) και έναν ακόμα μεγάλο αντίπαλο εκτός του Παναθηναϊκού. Το άγχος, που τον έπνιξε στα καθοριστικά σημεία με χαμένες βολές και βιαστική κυκλοφορία της μπάλας.
Σταθερά εξαιρετικός σε όλη τη σειρά ο Λάσμε, ενώ κράτησε τον Παναθηναϊκό στο πρώτο μέρος ο Ματσιούλις εκεί που οι Πράσινοι σούταραν με ποσοστά… Σαν Αντόνιο (6/7 τρίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο).
Ολυμπιακός: Χάινς 10, Λο 9, Αντιτς 2, Σπανούλης 13 (1), Περπέρογλου 5 (1), Σλούκας 8 (1), Πάουελ, Πρίντεζης 14 (3), Παπανικολάου 8 (2), Κατσίβελης 3


Παναθηναϊκός: Σχορτσιανίτης, Μπράμος 3 (1), Κάρι 4, Μασιούλις 11 (2), Ούκιτς 10 (2), Λάσμε 12, Τσαρτσαρής 14 (1), Διαμαντίδης 18 (5), Γκιστ 4 (1), Γκουίν, Ξανθόπουλος.




Πηγή : tanea.gr

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Άντζελα Δημητρίου: Πιο σέξι από ποτέ! (φωτό)

Είναι η Lady Άντζελα και στα 58 της είναι πιο σέξι από ποτέ! Η Άντζελα Δημητρίου είναι μητέρα και γιαγιά αλλά διαθέτει κορμί που θα το ζήλευαν πολλές!
Σε πρόσφατη συνέντευξη της η τραγουδίστρια είχε πει ότι φροντίζει τον εαυτό της, τρέφεται σωστά και γυμνάζεται καθημερινά! Σε φωτογραφίες που πόσταρε στο facebook φαίνεται η σκληρή γυμναστική. Η Άντζελα στις φωτογραφίες με ολόσωμο μαγιό που αναδεικνύει το καλλίγραμμο κορμί που διαθέτει!




Πηγή : showbiz.com.cy

Ιαπωνία: Πέθανε σε ηλικία... 116 ετών!

Ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο οποίος γιόρτασε τα 116 χρόνια της ζωής του τον περασμένο Απρίλιο, πέθανε νωρίς την Τετάρτη στη δυτική Ιαπωνία, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Κιόντο, επικαλούμενο τοπικούς αξιωματούχους της κυβέρνησης.
Ο Τζιρεομόν Κιμούρα κάτοικος της πόλης Κουότανγκο, γεννημένος το 1897, είχε «πιστοποιηθεί» από τα ρεκόρ Γκίνες ως ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, μετά το θάνατο μιας γυναίκας στις Ηνωμένες Πολιτείες που κατείχε το προηγούμενο ρεκόρ.
Ο Κιμούρα εργαζόταν σε ένα τοπικό ταχυδρομείο επί 38 χρόνια. Μετά την συνταξιοδότηση του έγινε καλλιεργητής, κάτι που συνέχισε έως τα 90 του χρόνια.

Πέθανε από φυσικά αίτια, ανέφερε το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων.




Πηγή : nooz.gr

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Ινδή 13χρονη εξυπνότερη από τον Αϊνστάιν!

27812-736-10863
Η Νέχα Ραμού, μια 13χρονη Ινδή μετανάστρια που διαμένει στην Βρετανία, αξιολογήθηκε ως εξυπνότερη από τον Αϊνστάιν και τον Χόκινγκ καθώς σύμφωνα με το IQ τεστ της Mensa στο οποίο υποβλήθηκε ξεπερνά τους δύο επιστήμονες κατά 2 μονάδες «εξυπνάδας» αγγίζοντας τους 162 βαθμούς! Τα αποτελέσματα του τεστ της Νέχα είναι εντυπωσιακά αφού για να γίνει κάποιος δεκτός στον οργανισμό της Mensa το κριτήριο είναι η συγκέντρωση βαθμολογίας ίσης ή περισσότερης των 148 βαθμών.
Μάλιστα στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ όπου διεξήχθη το τεστ, η 13χρονη ήταν η μικρότερη σε ηλικία μεταξύ των συμμετεχόντων αφού οι υπόλοιποι μαθητές που έλαβαν μέρος ήταν άνω των 15 ετών.
Έπειτα από τα αποτελέσματα του IQ τεστ, η Νέχα αποτελεί το 1% των εξυπνότερων ανθρώπων στην Βρετανία! Η ίδια όμως δηλώνει ότι δεν θεωρεί ότι είναι έξυπνη και πως το γεγονός ότι έχει υψηλότερο IQ από το μέσο όρο δεν έχει καμία σημασία αν δεν καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να το εκμεταλλευτεί σωστά και να φανεί αντάξιά του. Επιπλέον πιστεύει ότι είναι άστοχο να την συγκρίνουν με τον Αϊνστάιν και τον Χόκινγκ λόγω του IQ της καθώς οι δύο επιστήμονες έχουν πετύχει τόσα πολλά που ίδια , όπως δηλώνει δεν μπορεί καν να ονειρεύεται ότι θα πετύχει.
Το αγαπημένο της μάθημα είναι η χημεία και τα μαθηματικά γιατί οι πράξεις τους βασίζονται στην λογική όμως παρά το υψηλό IQ της η μητέρα της δηλώνει πως η Νέχα είναι ένα φυσιολογικό παιδί που δεν υπερβαίνει το μέτρο στις ώρες διαβάσματος και αφιερώνει τον ελεύθερό της χρόνο σε ασχολίες που την χαλαρώνουν όπως το σκάκι, την τηλεόραση και τους φίλους της ζώντας μια απόλυτα φυσιολογική ζωή όπως οι συνομήλικές της.
Η Νέχα, θέλει να σπουδάσει Νευρολογία καθώς είναι κάτι που την συναρπάζει και παρά το γεγονός ότι θα προτιμούσε να σπουδάσει στο Χάρβαρντ θα ήταν το ίδιο ευχαριστημένη σε οποιοδήποτε πανεπιστήμιο στο οποίο θα μπορούσε να διδαχθεί την επιστήμη αυτή.
Μεταξύ των 45 χωρών παγκοσμίως που υπάρχουν διεθνείς οργανώσεις Mensa είναι και η Ελλάδα η οποία σήμερα αριθμεί περίπου 600 ενεργά μέλη ενώ συχνά διεξάγει τεστ ευφυΐας σε όλη την χώρα.





Πηγή : rizopoulosspot.com

Αρχίζει η νέα κινεζική επανδρωμένη διαστημική αποστολή

Αρχίζει η νέα κινεζική επανδρωμένη διαστημική αποστολή
Η Κίνα θα αρχίσει τη νέα επανδρωμένη διαστημική αποστολή της αύριο, στέλνοντας τρεις αστροναύτες για 15 ημέρες σε ένα πειραματικό διαστημικό εργαστήριο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Διαστημική Υπηρεσία της, με την ελπίδα πως αυτό θα αποτελέσει άλλο ένα βήμα προς την ανάπτυξη ενός διαστημικού σταθμού.

Το διαστημόπλοιο Shenzhou 10 πρόκειται να εκτοξευτεί από μια απομακρυσμένη περιοχή στην έρημο Γκόμπι της δυτικής Κίνας στις 05:38 τοπική ώρα (12:38 ώρα Ελλάδας), ανέφερε η Γου Πινγκ, μια εκπρόσωπος του προγράμματος επανδρωμένων αποστολών της Εθνικής Διαστημικής Υπηρεσίας της Κίνας, σε μια ενημέρωση του Τύπου που μεταδόθηκε τηλεοπτικά σήμερα.

Αφού τεθεί σε τροχιά, το σκάφος θα συνδεθεί με το διαστημικό πειραματικό εργαστήριο Tiangong 1 ("Ουράνιο Παλάτι 1"), και οι δύο άνδρες και η μια γυναίκα που αποτελούν το πλήρωμά του θα εκτελέσουν διάφορα πειράματα και θα δοκιμάσουν τα συστήματα του εργαστηρίου.

Ακόμη, οι αστροναύτες θα παραδώσουν μια διάλεξη σε φοιτητές στη Γη, πρόσθεσε η Γου.

Η Κίνα απέχει πολύ ακόμη από το να φτάσει τις καθιερωμένες διαστημικές υπερδυνάμεις, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία. Όμως η αποστολή του Shenzhou 10 θα αποτελέσει άλλη μια επίδειξη της αυξανόμενης αυτοπεποίθησης του Πεκίνου όσον αφορά τις αποστολές στο διάστημα και καταγράφεται τη στιγμή που οι δημοσιονομικοί περιορισμοί και οι μεταβαλλόμενες προτεραιότητες αποτελούν τροχοπέδη για τις επανδρωμένες διαστημικές πτήσεις των ΗΠΑ.

Αυτή θα είναι η πέμπτη επανδρωμένη διαστημική πτήση της Κίνας από το 2003. Η Κίνα σχεδιάζει επίσης μια μη επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη και την ανάπτυξη ενός οχήματος εξερεύνησης του δορυφόρου της Γης.

Οι επιστήμονες της κινεζικής διαστημικής υπηρεσίας σχεδιάζουν να στείλουν έναν άνθρωπο στη Σελήνη, όχι όμως πριν από το 2020.





Πηγή : imerisia.gr

«Στο κόκκινο» το όζον στην Αττική

«Στο κόκκινο» το όζον στην Αττική
Υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης του κοινού καταγράφηκε σήμερα στις τιμές του όζοντος στην Αττική, οδηγώντας το υπουργείο Υγείας να παράσχει οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού.

Σύμφωνα με μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμόσφαιρας της Αθήνας στο σταθμό Θρακομακεδόνες, στις 14:00 καταγραφόταν υπέρβαση του ορίου με τιμή 188 μg/m³.

Tο όριο ενημέρωσης κοινού είναι το 180 μg/m³ και το όριο συναγερμού το 240 μg/m³.

Για το λόγο αυτό, από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης παρέχονται οι ακόλουθες οδηγίες:

«Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνίσταται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης, συνίσταται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».




Πηγή : sofokleousin.gr

Νέο λειτουργικό για το iPhone

Νέος σχεδιασμός, νέα αισθητική  και νέες λειτουργίες... Το ανανεωμένο iOS που παρουσίασε η Apple, το λειτουργικό σύστημα για τις φορητές της συσκευές, καλείται να δώσει πρωτίστως στο iPhone κάτι από τη χαμένη του φρεσκάδα.

Το iOS 7 θα λανσαριστεί το Φθινόπωρο, μαζί με την επόμενη γενιά του iPhone (5S;) και θα είναι δωρεάν διαθέσιμο  για αναβάθμιση στα iPhone (από το 4 και  μετά), τα iPad (από το 2 και μετά), το iPad Mini and και το iPod Touch (της 5ης γενιάς).

Με την επισήμανση ότι  «ο καλύτερος τρόπος για να εκτιμήσετε το iOS 7 είναι να το δείτε στην πράξη», οι μηχανικοί της εταιρείας αποκάλυψαν παρουσία του Τιμ Κουκ και με τη βίντεο-συνδρομή του Sir Jonathan Ive, του αντιπροέδρου και επικεφαλής σχεδιασμού όλων των προϊόντων της εταιρείας την τελευταία δεκαπενταετία, την ανανεωμένη εικόνα και τις νέες λειτουργίες που θα φέρει στις φορητές συσκευές της Apple το φρέσκο λειτουργικό σύστημα.

Οι αλλαγές είναι ορατές ήδη από την κεντρική οθόνη του τηλεφώνου, από όπου πλέον (στη λογική του Android) παρέχεται με μια κίνηση απευθείας πρόσβαση σε βασικές ρυθμίσεις -όπως η φωτεινότητα της οθόνης, το Bluetooth, το WiFi, η μετάβαση σε κατάσταση «πτήσης» και ο έλεγχος της αναπαραγωγής μουσικής.

Τα εικονίδια των βασικών, προεγκατεστημένων εφαρμογών έχουν  επανασχεδιαστεί, όπως και τα μενού  στο περιεχόμενό τους (γραμματοσειρές, χρώματα κλπ). Ιδιαίτερη εντύπωση φαίνεται, δε, να προκαλεί ένα οπτικό εφέ αλληλεπίδρασης των εικονιδίων, καθώς η συσκευή ακολουθεί τις κινήσεις του χεριού του χρήστη.

Επίσης και μεταξύ άλλων:
  • Αναφέρθηκαν βελτιώσεις που αφορούν στην παράλληλη εκτέλεση πολλών εφαρμογών (multitasking) και στη διαχείριση της ενέργειας, καθώς αυτές παραμένουν ενεργές στο παρασκήνιο.
  • Μέσω του AirDrop και όσων εφαρμογών υποστηρίζουν το μοίρασμα περιεχομένου, θα είναι δυνατή η (κρυπτογραφημένη) αποστολή αρχείων σε χρήστες της ίδιας υπηρεσίας που βρίσκονται σε μικρή απόσταση.
  • Το περιβάλλον χρήσης  της κάμερας ανανεώθηκε και  προστέθηκαν φίλτρα επεξεργασίας των φωτογραφιών τύπου Instagram.
  • Η Siri αποκτά νέα φωνή (γυναικεία και ανδρική) και πρόσθετες λειτουργίες θα τεθούν υπό τον φωνητικό έλεγχο του χρήστη.
  • Στο App Store έχουν προστεθεί  νέες κατηγορίες παρουσίασης  των εφαρμογών, βασισμένες και  σε γεωγραφικά κριτήρια, όπως «οι πιο δημοφιλείς εφαρμογές κοντά μου». Επίσης, θα είναι πλέον εφικτή η αυτόματη αναβάθμιση των εφαρμογών, χωρίς την παρέμβαση του χρήστη.
  • Στο iOS 7 θα ενσωματωθεί μια νέα υπηρεσία διαδικτυακού ραδιοφώνου (το αποκαλούμενο μέχρι στιγμής iRadio), η οποία όμως αρχικά θα αφορά μόνο στην αγορά των ΗΠΑ.

Ο διευθύνων σύμβουλος  της Apple, Τιμ Κουκ, χαρακτήρισε τη νέα έκδοση ως «τη μεγαλύτερη αλλαγή στο iOS από την παρουσίαση του iPhone».




Πηγή : protothema.gr

Ραντεβού τον Οκτώβριο για τους πλειστηριασμούς

Ραντεβού τον Οκτώβριο για τους πλειστηριασμούς
Ραντεβού τον Οκτώβριο για τη συζήτηση περί παράτασης της αναστολής των πλειστηριασμών έδωσε χθες από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, απορρίπτοντας την τροπολογία ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ που ζητούσαν η παράταση της αναστολής και για το 2014 να αποφασιστεί τώρα. «Το θέμα θα το χειριστεί η κυβέρνηση, όταν έρθει η ώρα και με τη μέγιστη κοινωνική ευαισθησία, όπως το έπραξε και πέρυσι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.
Ειδικότερα, κατά τη χθεσινή συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης για τους δανειολήπτες με ενήμερα δάνεια, ο υπουργός απέρριψε την τροπολογία που είχε καταθέσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ και ζητούσε παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών έως το 2015, λέγοντας ότι «δεν προτιθέμεθα να συζητήσουμε το συγκεκριμένο θέμα τώρα. Η συζήτηση θα γίνει πριν από το τέλος της λήξης της παράτασης αναστολής των πλειστηριασμών, δηλαδή λίγο πριν από την εκπνοή της προθεσμίας, που είναι στο τέλος του έτους». Ο κ. Χατζηδάκης υποστήριξε, άλλωστε, ότι σε μια τέτοια περίοδο η συζήτηση θα ήταν άκαιρη και επιζήμια και υπενθύμισε ότι θα πρέπει να προηγηθούν σχετικές συνεννοήσεις με την τρόικα.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ. Από την πλευρά τους οι κυβερνητικοί συγκάτοικοι επέμειναν στο θέμα, με τον εισηγητή του ΠΑΣΟΚ Θάνο Μωραΐτη να θέτει ζήτημα γενικευμένης λειτουργίας της κυβέρνησης, λέγοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν θα ανεχθεί τέτοιες πρακτικές».
Στο ίδιο μήκος κύματος, η εισηγήτρια της ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη εξέφρασε την ελπίδα ότι η κυβέρνηση θα κινηθεί τελικά προς όφελος των δανειοληπτών, ακόμα κι αν το ΔΝΤ πιέζει προς τη μη παράταση του μέτρου.
Πάντως, παρά τις επιμέρους επιφυλάξεις τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τη ΔΗΜΑΡ, το νομοσχέδιο ψηφίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στην Ολομέλεια της Βουλής, με τη συναίνεση και των τριών κομμάτων της κυβέρνησης.
Στον αντίποδα, κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης τάχθηκαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, χαρακτηρίζοντας τις ρυθμίσεις του «ανεπαρκείς» και προβάλλοντας το επιχείρημα ότι οι διευκολύνσεις θα πρέπει να αφορούν περισσότερους δανειολήπτες. 




Πηγή : tanea.gr

Sony: Χωρίς περιορισμούς στα παιχνίδια το Playstation 4 (videos)


Στην αποκάλυψη του επίσημου σχεδιασμού του PlayStation 4 προχώρησε η Sony στο πλαίσιο της έκθεσης E3 (Electronic Entertainment Expo), ωστόσο την παράσταση "έκλεψε" άλλη είδηση...

Στοχεύοντας ξεκάθαρα στη Microsoft και τις πρόσφατες ανακοινώσεις της για την πολιτική που θα ακολουθηθεί στο Xbox One όσον αφορά τα μεταχειρισμένα ψηφιακά παιχνίδια, η Sony κατέστησε σαφές ότι ο κάτοχος ενός παιχνιδιού, όντας ιδιοκτήτης του, θα μπορεί να το δανείσει και να το μεταπωλήσει χωρίς κανένα περιορισμό όπως έκανε και στις τρεις προηγούμενες γενιές κονσολών της. Ακόμα, δε θα απαιτείται σύνδεση στο διαδίκτυο για να ελέγχεται η κυριότητα του ψηφιακού παιχνιδιού. Η ανακοίνωση έγινε δεκτή με ενθουσιασμό στην Ε3.

Πάντως, δεν είναι όλα ρόδινα: Η συνδρομή στο PlayStation Plus για τους χρήστες προκειμένου να μπορέσουν να παίζουν παιχνίδια σε multiplayer είναι υποχρεωτική, αντίθετα με ό,τι συνέβαινε στο PS3.


Σε ό,τι αφορά το σχεδιασμό, η Sony είχε προχωρήσει στην ανακοίνωση των τεχνικών χαρακτηριστικών του PS4 σε ειδική εκδήλωση τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά δεν είχε αποκαλύψει τον σχεδιασμό της εκτός από το χειριστηρίο DualShock 4, δεχόμενη ειρωνικά σχόλια από το αντίπαλο “στρατόπεδο” της Microsoft.

Το PS4 μπορεί να τοποθετηθεί τόσο σε οριζόντια όσο και κάθετη θέση, ενώ η σχεδίασή του, με γυαλιστερές επιφάνειες ακμές και γωνίες, είναι αν μη τι άλλο πρωτότυπη, με κάποιους να παρουσιάζουν την κονσόλα με... βομβαρδιστικό stealth, άλλα άλλους να κάνουν λόγο για μια άχαρη κονσόλα που έχει κοινό σχεδιαστή με το Χbox One της Μicrosoft...

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης στην Ε3, η Sony επέδειξε και αρκετά ΑΑΑ (“πρώτης γραμμής” και μεγάλου προϋπολογισμού) παιχνίδια όπως τα: Elder Scrolls Online, InFAMOUS, Killzone, The Last of Us, Beyond: Two Souls, Assasin's Creed IV, Killzone: Shadow, Watch Dogs, Final Fantasy Versus XIII και Final Fantasy XV.

To PlayStation 4 θα κυκλοφορήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες λίγο πριν το τέλος του τρέχοντος έτους με τιμή 399 δολάρια και 399 ευρώ στην Ευρώπη, ενώ το "αντίπαλον δέος" Xbox One θα κοστίζει 499 δολάρια στις ΗΠΑ και 499 ευρώ στην Ευρώπη. Αναμένεται με ενδιαφέρον η αντίδραση της Microsoft στις ανακοινώσεις της Sony...









Μίτσελ: Καλή φήμη, λόγω Βαλβέρδε

O Μίτσελ μίλησε για την παρουσία του στον Ολυμπιακό και υπογράμμισε πως ο κόσμος τον εκτιμά και τον σέβεται, επειδή ο Ερνέστο Βαλβέρδε έφτιαξε καλή φήμη για τους ισπανούς προπονητές στην Ελλάδα
.
«Εδώ ο προπονητής απολαμβάνει της εκτίμησης και του σεβασμού, ειδικά αν είναι Ισπανός. Όλα αυτά οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στον Ερνέστο Βαλβέρδε, που άφησε μία πολύ θετική κληρονομιά στον Ολυμπιακό», τόνισε σε ισπανικό περιοδικό ο Μίτσελ.

Ως βασικό στόχο του Ολυμπιακού για την επόμενη περίοδο, ο ισπανός τεχνικός έθεσε το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη. «Ας πάμε βήμα-βήμα. Το πιο σημαντικό είναι να έχουμε μία πιο δυνατή παρουσία στο Champions League», ανέφερε.

Όσο για το αν ονειρεύεται να αναλάβει κάποια μέρα προπονητής στη Ρεάλ Μαδρίτης, την ομάδα με την οποία ταυτίστηκε ως ποδοσφαιριστής, είπε: «Δεν σχεδιάζω τίποτα για το μέλλον».




Πηγή : sport.gr

Γιατί δεν ήρθαν ποτέ τα 900 εκατ. της Gazprom

Η παραδοχή του Αλεξάντρ Μεντβέντεφ ότι οι μέσες τιμές πώλησης αερίου στην Ευρώπη απέχουν 30% από την τιμή πώλησης του αερίου στην Ελλάδα, δίνει την πραγματική διάσταση των προσδοκιών της ρωσικής πλευράς στην αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ. Όπως κατ’ επανάληψη έχει γράψει το «Κ» αλλά και το Capital.gr το υπερτίμημα που φερόταν να προσφέρει η Gazprom για τη ΔΕΠΑ αποτελούσε στην πράξη μια αμυντική κίνηση για την υπεράσπιση μιας αγοράς με μεγάλα περιθώρια κέρδους.

Και βέβαια το γεγονός ότι οι όροι του διαγωνισμού ήταν τέτοιοι που επέτρεπαν στο μεγαλύτερο παραγωγό αερίου και προμηθευτή της ΕΕ να συμμετάσχει στη διαδικασία έδινε εξαρχής στους Ρώσους ένα τεράστιο πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού: όταν από την ελληνική αγορά λόγω ακριβότερων τιμών υπάρχει επιπλέον κέρδος σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη, η Gazprom θα μπορούσε να αποσβέσει σε τρία χρόνια την εξαγορά της ΔΕΠΑ. Τα νούμερα άλλωστε είναι αδιαμφισβήτητα, αφού το επιπλέον κόστος που πληρώνουν οι Έλληνες καταναλωτές κυμαίνεται στα 250 με 300 εκατ. δολάρια ετησίως.

Εκείνο λοιπόν που εν πρώτοις πέτυχε η Gazprom ήταν να διώξει όλους τους επίδοξους ανταγωνιστές – μνηστήρες, οι οποίοι θα μπορούσαν να πιέσουν για καλύτερες τιμές.

Το ερώτημα που ανακύπτει είναι γιατί χάλασε το deal;

Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση εγκλωβίστηκε στο υπερτίμημα που οι Ρώσοι έβαλαν στο τραπέζι εκμεταλλευόμενοι την «τρύπα» στους όρους της προκήρυξης: στην προηγούμενη απόπειρα αποκρατικοποίησης, στις αρχές της δεκαετίας του 2000, είχε απαγορευτεί να καταθέσουν προσφορές προμηθευτές παραγωγοί, προκειμένου να αποφευχθούν τέτοιου είδους προβλήματα. Στη νέα αποκρατικοποίηση δεν υπήρχε σχετική μνεία, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να έχει ουσιαστικά προδιαγεγραμμένη πορεία.

Για τη μη κατάθεση προσφοράς, κάποιες πληροφορίες θέλουν τους Ρώσους να συνειδητοποιούν ότι εάν δώσουν έκπτωση στην τιμή του αερίου, το αρχικό υπερτίμημα να μη δικαιολογείται με εμπορικούς όρους. Το κατά πόσο προέκυψαν νέα δεδομένα που οδήγησαν τους Ρώσους να αλλάξουν στάση την τελευταία στιγμή ή εάν επρόκειτο για στρατηγική τακτική επιλογή, απομένει να φανεί στο άμεσο κιόλας μέλλον.

Κάποιες πληροφορίες θέλουν να έχει υπάρξει επαφή της Gazprom με την Κομισιόν την περασμένη εβδομάδα, κατά την οποία οι αρχές ανταγωνισμού διαμήνυσαν ότι η ΔΕΠΑ θα εξεταστεί «πακέτο» με την έρευνα για μονοπωλιακές πρακτικές της ρωσικής εταιρείας σε χώρες όπως η Ρουμανία, η Πολωνία και η Βουλγαρία. Πρακτικά δηλαδή η εξέταση της εξαγοράς θα γινόταν μετά από 1 με 1,5 χρόνο.

Πέρα από τη σεναριολογία που διακινείται πάντως, η κυβέρνηση έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να διαπιστώσει εάν οι Ρώσοι εννοούν τα περί στρατηγικής σχέσης με την Ελλάδα: θα πρέπει άμεσα να θέσει στο τραπέζι θέμα επαναδιαπραγμάτευσης της τιμής του αερίου και μείωσης του κόστους στα επίπεδα του ευρωπαϊκού μέσου όρου τουλάχιστον (-30%).

Εκτός βεβαίως από τις... «αγαθές» προθέσεις της Μόσχας, η κυβέρνηση σε μια τέτοια κίνηση θα έχει και πολυάριθμους συμμάχους, ιδιαίτερα στις Βρυξέλλες.

Να αναφέρουμε μόνο ότι στην Ευρώπη, αρκετές ευρωπαϊκές εταιρείες ζήτησαν και έκατσαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη Gazprom, ενώ ακόμη και εκείνες που δεν κατέληξαν σε συμφωνία προσέφυγαν στη διεθνή διαιτησία, εξαναγκάζοντας το ρωσικό γίγαντα να δώσει μειώσεις που ξεπέρασαν το 2012 τα 3 δισ. δολάρια.

Στην Ελλάδα πάντως η μετακύλιση κάποιων μικρών εκπτώσεων που έδωσε η Gazprom στη ΔΕΠΑ –εκπτώσεις πχ προς την ενεργοβόρο βιομηχανία– πάγωσε ενόψει... αποκρατικοποίησης από το ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα πάντως με τη δεύτερη ανακοίνωση της Gazprom και τις δηλώσεις του Α. Μεντβέντεφ, η Gazprom δηλώνει παρούσα στην ελληνική αγορά και επαναλαμβάνει το ενδιαφέρον της για αυτήν, γεγονός που δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για επαναδιαπραγμάτευση των τιμών και ελάφρυνση του τεράστιου κόστους που επιβαρύνονται οι Έλληνες καταναλωτές στο αέριο, συγκριτικά με την Ε.Ε.

ΔΕΣΦΑ – ΕΛΠΕ
Σε σχέση με την αποκρατικοποίηση του ΔΕΣΦΑ πάντως, η εκτίμηση που υπάρχει στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι ότι το τίμημα που προσφέρει η Socar είναι ανταγωνιστικό και ξεπερνά την αποτίμηση των 600 εκατ. ευρώ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η προσφορά της Socar ξεπερνά τα 400 εκατ. ευρώ για το 66% του ΔΕΣΦΑ, δηλαδή προσφέρεται ένα τίμημα αρκετά πάνω από την αποτίμηση. Εφόσον επιβεβαιωθεί η θετική προσδοκία της κυβέρνησης και του ΤΑΙΠΕΔ για το ΔΕΣΦΑ τότε αποχωρεί από μέτοχος του διαχειριστή του συστήματος φυσικού αερίου ο όμιλος των ΕΛΠΕ που πουλάει μαζί με το Δημόσιο το ποσοστό του. Από το συνολικό 66% που διατίθεται δηλαδή, το 31% είναι το ποσοστό του δημοσίου και το 35% το ποσοστό των Ελληνικών Πετρελαίων.

Η εξέλιξη αυτή ξεμπλοκάρει εν μέρει και την πώληση του ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων, καθώς με βάση την ευρωπαϊκή νομοθεσία, υπάρχουν ρήτρες ανεξαρτησίας και διαχωρισμού για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο κομμάτι της εμπορίας και στο κομμάτι της παραγωγής (unbundling) που πιθανόν να εμπόδιζαν την πώληση των ΕΛΠΕ πχ στη Gazprom.




Πηγή : capital.gr

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

ΣΟΚ: Για να της περάσει ο λόξυγγας της έδωσαν…

ΣΟΚ: Για να της περάσει ο λόξυγγας της έδωσαν…
Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται μια γυναίκα από την Αυστραλία, η οποία ήπιε καθαριστικού φούρνου για να της περάσει ο λόξιγκας, κατόπιν συμβουλής υπαλλήλου ενός εστιατορίου στο Κουίνσλαντ.
Οι υπάλληλοι του εστιατορίου The Point κατά λάθος πέρασαν ένα μπουκάλι χωρίς ετικέτα για συσκευασία ξυδιού, που συχνά δίνεται σε κάποιον για να του περάσει ο λόξιγκας.
«Ήταν ατύχημα, αλλά αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη», δήλωσε στην εφημερίδα Gold Coast Bulletin ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου.
«Είναι φοβερό για το εστιατόριο αλλά αυτή τη στιγμή δεν πρόκειται για εμάς. Θα κάνουμε τα πάντα για να βοηθήσουμε την οικογένεια της», πρόσθεσε.




Πηγή : tvkosmos.gr

Ο Σωκράτης Μάλαμας στο Θέατρο Βράχων

Σήμερα, Δευτέρα 10 Ιουνίου, ο Σωκράτης Μάλαμας στήνει ένα από τα καθιερωμένα γλέντια του και για αυτό το καλοκαίρι, στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη.

Πιστός στο ραντεβού με το κοινό του, αρπάζει την κιθάρα του παρέα με τους μουσικούς του, συσπειρώνοντας μουσικές και κέφια για άλλη μια βραδιά. Ο Σωκράτης ανακατεύει δημιουργικά δικά του τραγούδια με εκείνα που αγαπάει ο ίδιος και ετοιμάζει ένα πρόγραμμα εφ΄ όλης της ύλης. 

Ανάμεσα σε άλλα θα ακούσουμε για πρώτη φορά τραγούδια από τον τελευταίο του δίσκο με τον τίτλο ¨Κύρβα¨. 

Τραγούδι: Μαρίνα Δακανάλη & Λαμπρινή Καρακώστα 
Κρουστά: Νίκος Μαγνήσαλης 
Κοντραμπάσο: Γιάννης Παπατριανταφύλλου 
Νέυ: Νίκος Παραουλάκης 
Βιολί, βιόλα: Φώτης Σιώτας 
Λαούτο, μπουζούκι: Κυριάκος Ταπάκης 

Ηχοληψία: Βαγγέλης Λάππας, Γιάννης Ρούσσος 
Φωτισμοί: Χρήστος Λαζαρίδης, Βασίλης Πουφτής 
Επιμέλεια σκηνής: Δημήτρης Κατέβας 

Θέατρο Βράχων, είσοδος από Πλατεία Αναγνωσταρά, Βύρωνας 
Τηλέφωνο: 210-7626438




Πηγή : protothema.gr

Του πέταξαν αβγά στη σκηνή του Britain's Got Talent

Είναι μια καταξιωμένη βιολίστρια η Natalie Holt, που μάλιστα έχει βραβευτεί και το βραβείο BAFTA για συνθέσεις της, αλλά τελικά θα μείνει στην ιστορία ως η γυναίκα που άφησε το βιολί της, έπιασε μερικά αβγά και άρχισε να τα πετάει στον «κακό» -όπως τον χαρακτηρίζουν όλοι- κριτή της επιτροπής του Britain's Got Talent, Simon Cowell.

Και δεν υλοποίησε την σκέψη της απλά ένα βράδυ του σόου, αλλά επέλεξε το βράδυ του Σαββάτου, οπότε και διεξαγόταν ο μεγάλος τελικός.

Η μουσικός πήδηξε μπροστά από τη σκηνή και άρχισε να ρίχνει το ένα αβγό μετά το άλλο, στοχεύοντας τον Cowell, την ώρα που τα αδέρφια της, Richard και Adam, έδιναν τον καλύτερό τους εαυτό και ετοιμαζόντουσαν να ακούσουν τα σχόλια της κριτικής επιτροπής, αφήνοντάς τους ουσιαστικά ξεκρέμαστους, μιας και τους στήριζε μουσικά. Η ίδια φαίνεται ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που εμφανίστηκε μπροστά τους, καθώς είχε πάρει μέρος στο ίδιο παιχνίδι και το 2012, μαζί με τη τότε μπάντα της, Raven Quartet.

Παρόλο που ο αβγο... πόλεμος συνέβη στη μέση σχεδόν της εμφάνισης του Richard και του Adam, οι δύο άντρες, δείχνοντας τον επαγγελματισμό τους, συνέχισαν την ερμηνεία τους, πράγμα για το οποίο άκουσαν αργότερα ιδιαιτέρως κολακευτικά λόγια.






Το ελληνικό καλοκαίρι...των κουνουπιών

161 κρούσματα του Ιού του Δυτικού Νείλου 18 θάνατοι και 87 κρούσματα Ελονοσίας το 2012 δεν ήταν φαίνεται αρκετά για να υπάρξει η σπουδή και η μέριμνα εκ μέρους της πολιτείας για να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για να πραγματοποιηθούν εγκαίρως οι ψεκασμοί προνυμφοκτονίας κουνουπιών από εδάφους και αέρος.
Κι ενώ τα προγνωστικά δίνουν ρεκόρ ξένων αφίξεων τουριστών αυτό το καλοκαίρι στην Ελλάδα δημιουργώντας υψηλές προσδοκίες για τόνωση της οικονομίας μας σε μια περίοδο που το έχουμε ανάγκη, παρόλα έχουμε αφήσει πολύτιμο χρόνο να χαθεί για να πάρουμε μέτρα άκρως απαραίτητα για την προστασία των πολιτών με κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και τη δημόσια έκθεση της χώρας. όπως γνωρίζουν πολύ καλά ειδικοί που παρακολουθούν το πρόβλημα.
Έχει μπει ο Ιούνιος και οι προνυμφοκτονίες έχουν καθυστερήσει δραματικά με αποτέλεσμα να μην έχουν θανατωθεί οι πρώτες γενιές κουνουπιών πράγμα που οδηγεί σε σημαντικά υψηλούς πληθυσμούς κατά τους επόμενους μήνες.
Φυσικά το πρόβλημα δεν είναι φετινό αφού τα τελευταία χρόνια παρατηρείται υποβάθμιση της ποιότητας εκτέλεσης των προγραμμάτων με τις δύο τρεις ανάδοχες εταιρείες να επιλέγουν μόνες τους τα προνυμφοκτόνα σκευάσματα χωρίς να αξιολογούνται τα κριτήρια επιλογής των προϊόντων τους αλλά και χωρίς να ελέγχονται κατά την εφαρμογή τους στο πεδίο.
Σύμφωνα μάλιστα με μελέτη που έγινε για λογαριασμό των Αναπτυξιακών Εταιρειών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας τα χρησιμοποιούμενα προνυμφοκτόνα με δραστική ουσία diflubenzuron που σηκώνουν το κύριο βάρος των ψεκασμών, έχουν αργό τρόπο δράσης και χαμηλή αποτελεσματικότητα της τάξης του 20- 30 %.
Κατά την παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης  που παρουσιάσθηκε σε ευρεία Πανελλαδική σύσκεψη που έγινε  το Φεβρουάριο στο Υπουργείο Υγείας με την παρουσία του Υπουργού Υγείας κ. Α. Λυκουρέντζου, των Γενικών Γραμματέων Δημόσιας Υγείας, Εσωτερικών και εκπροσώπων του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης για την έγκαιρη αντιμετώπιση και πρόληψη των νοσημάτων που μεταδίδονται μέσω κουνουπιών, όπως η ελονοσία (επανεμφανίστηκε το 2009 μετά από το 1974) και ο Ιός του Δυτικού Νείλου, η γενική γραμματέας του υπουργείου Υγείας Χριστίνα Παπανικολάου τότε είχε δηλώσει: «αποτελεί θεμελιώδη υποχρέωση για την προστασία της Δημόσιας Υγείας στον Ελλαδικό χώρο, αλλά και για την αποφυγή δυσάρεστων επιπτώσεων στον τουρισμό και την οικονομία της χώρας από ενδεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων».
Παρόλα αυτά φαίνεται ότι δυστυχώς και αυτό το καλοκαίρι που περιμένουμε 16 εκατομμύρια επισκέπτες δεν καταφέραμε να έχουμε πάρει εγκαίρως τα απαραίτητα μέτρα. Για το ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στη δημόσια Υγεία αλλά και την Εθνική Οικονομία θα κάνουμε τον απολογισμό στο τέλος του καλοκαιριού…




Πηγή : healthview.gr

Αυτή είναι η πιο χοντρή γυναίκα στον κόσμο. ΒΙΝΤΕΟ

Αυτή είναι η πιο χοντρή γυναίκα στον κόσμο. ΒΙΝΤΕΟ
Η Σουζαν Έμμα, είναι μια γυναίκα 32 χρονών και μητέρα 2 αγοριών. Του 16χρονου Γκάμπριελ και του 12χρονου Μπρέντιν. Ζει στην Αγγλία. Η Σούζαν αυτή τη στιγμή είναι η πιο χοντρή γυναίκα στον κόσμο, ζυγίζει 330 κιλά, αλλά στόχος της είναι να φτάσει τα 460. Σκεφτείτε το σχεδόν μισός τόνος. Η Σουζαν λοιπόν όπως θα δείτε και στο βίντεο εργάζεται περιστασιακά και ως μοντέλο, αφού λόγω του πάχους της την προτιμούν διάφοροι φωτογράφοι.

Η Σούζαν όμως κινδυνεύει και δεν το έχει καταλάβει. Οι γιατροί της λένε πως πρέπει να σταματήσει να καταναλώνει καθημερινά περισσότερες από 30.000 θερμίδες και πως άμεσα θα πρέπει να χάσει κιλά, αλλιώς η καρδιά της μπορεί να σταματήσει να χτυπά. Εκείνη δεν τους ακούει. “όσο πιο πολλά κιλά παίρνω, τόσο πιο άνετα και σέξι νιώθω” λέει και συνεχίζει: “Θέλω να σπάσω το κοινωνικό στίγμα που υπάρχει για τους χοντρούς ανθρώπους”.

Δείτε το βίντεο κατά τη διάρκεια μιας φωτογράφησης της Σούζαν. Στο βίντεο, αυτό το ροζ που έχει μπροστά της (κατά τη διάρκεια μιας φωτογράφισης) δεν είναι κάποιο μαξιλαράκι αλλά η ίδια της η κοιλιά.





Πηγή : iatropedia.gr

Το χάπι προστατεύει από καρκίνο στις ωοθήκες

Μικρότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο των ωοθηκών έχουν όσες γυναίκες χρησιμοποιούν αντισυλληπτικά χάπια, συγκριτικά με τις γυναίκες που δεν παίρνουν, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρ. Λόρα Χαβριλέσκι της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Ντιουκ της Β. Καρολίνα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο γυναικολογικό περιοδικό «Obstetrics & Gynecology», σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, αξιολόγησαν στοιχεία από 24 δημοσιευμένες μελέτες πάνω στο ζήτημα και βρήκαν ότι όσες γυναίκες παίρνουν το χάπι, έχουν κατά μέσο όρο 27% μικρότερο κίνδυνο να διαγνωστούν με τη συγκεκριμένη μορφή καρκίνου.

Μάλιστα η λήψη του χαπιού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, φαίνεται να μειώνει περαιτέρω τον κίνδυνο.

«Υπάρχει μια θετική σχέση ανάμεσα στη χρήση των αντισυλληπτικών και στην πρόληψη του ωοθηκικού καρκίνου στον γενικό πληθυσμό», δήλωσε η Χαβριλέφσκι. Όμως, επεσήμανε, πως η μελέτη δεν μπορεί να αποδείξει ότι όντως το χάπι είναι η μόνη ή η κύρια αιτία μείωσης του κινδύνου για καρκίνο, αφού μπορεί να υπεισέρχονται και άλλοι παράγοντες.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρία Καρκίνου, μία γυναίκα στις 72 θα εμφανίσει καρκίνο των ωοθηκών στη ζωή της.

Δυστυχώς η διάγνωση γίνεται συνήθως σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης της νόσου, με συνέπεια οι περισσότερες ασθενείς να πεθαίνουν. Έτσι, οι γιατροί αναζητούν τρόπους που να μειώνουν τον κίνδυνο προληπτικά. Η υγιεινή διατροφή και ο έλεγχος του βάρους βοηθούν εν προκειμένω, όπως συμβαίνει και σε άλλες παθήσεις.

Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι η χρήση αντισυλληπτικών χαπιών που περιέχουν ορμόνες, μπορεί να μειώσει τον σχετικό κίνδυνο σε βάθος χρόνου. Η νέα μελέτη έρχεται να επιβεβαιώσει κάτι τέτοιο. Οι γυναίκες που παίρνουν αντισυλληπτικά επί τουλάχιστον δέκα χρόνια, έχουν τον μισό κίνδυνο για καρκίνο των ωοθηκών σε σχέση με τις γυναίκες που ποτέ δεν έχουν πάρει τέτοια χάπια.

Παραμένει πάντως ασαφές σε ποιο βαθμό πρέπει να «πιστωθεί» το ίδιο το χάπι αυτή την μείωση του κινδύνου. Γι' αυτό το λόγο, οι ερευνητές συνιστούν στις γυναίκες να είναι άκρως επιφυλακτικές, όταν αποφασίζουν αν θα πάρουν αντισυλληπτικά και για πόσο καιρό.

Ιδίως θα πρέπει να συνυπολογιστεί, όπως ανέφερε ο επιδημιολόγος Εντουάρντο Φράνκο του καναδικού πανεπιστημίου ΜακΓκιλ του Μόντρεαλ, ότι, σύμφωνα με άλλες μελέτες, τα εν λόγω χάπια φαίνεται να αυξάνουν τον κίνδυνο για μια άλλη μορφή γυναικείου καρκίνου, του τραχήλου της μήτρας.




Πηγή : nooz.gr

Προσοχή: Το πολύ Facebook…χωρίζει


Η υπερβολική χρήση του δημοφιλέστερου κοινωνικού δικτύου στον κόσμο, μπορεί να «διαλύσει» μια ερωτική σχέση, προειδοποιεί μια νέα αμερικανική έρευνα.

Φυσικά πρόκειται για το Facebook, το οποίο μεν έχει φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούν οι άνθρωποι παγκοσμίως, όμως παράλληλα μπορεί να αποδειχθεί η αιτία για να χωρίσει ένα ζευγάρι αναφέρουν σε μελέτη τους, ερευνητές των πανεπιστημίου του Μισούρι και της Χαβάης, με επικεφαλής τον δρα Ράσελ Κλέιτον.

Οι ερευνητές προσέγγισαν χρήστες του Facebook ηλικίας 18 έως 82 ετών και τους ζήτησαν να αναφέρουν πόσο συχνά χρησιμοποιούν το κοινωνικό δίκτυο και σε ποιο βαθμό προκαλούνται συγκρούσεις με τους νυν ή τους πρώην συντρόφους τους εξαιτίας της ενασχόλησής τους με το Facebook.

Σύμφωνα με την έρευνα, όσο υψηλότερη είναι η χρήση του κοινωνικού δικτύου, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα τριβών, τσακωμών, απιστίας, χωρισμού και διαζυγίου.

Όπως είπε ο Κλέιτον, όσο πιο πολύ κάποιος χρησιμοποιεί το Facebook, τόσο συχνότερα μπαίνει στον πειρασμό να παρακολουθεί κρυφά τις δραστηριότητες του/της συντρόφου του στο διαδίκτυο, πράγμα που αυξάνει τον βαθμό ζήλιας. Η ζήλια, με τη σειρά της, ανοίγει το δρόμο για προστριβές στο ζευγάρι.

Ακόμη σύμφωνα με τους ερευνητές, μέσω του Facebook αυξάνονται οι πιθανότητες να πέσουμε σε πρώην σχέσεις μας με αποτέλεσμα την αναζωογόνηση μιας παλαιότερης ερωτικής σχέσης και την απιστία στον/στην τωρινό σύντροφο.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό κυβερνο-ψυχολογίας, συμπεριφοράς και κοινωνικής δικτύωσης "Journal of Cuberpsychology, Behavior and Social Networking"
.



Πηγή : skai.gr

Τέσσερις σταθμοί του Μετρό στα νότια προάστια τέλος Ιουλίου

Τέσσερις σταθμοί του Μετρό στα νότια προάστια τέλος Ιουλίου
Τέλος Ιουλίου παραδίδονται στο επιβατικό κοινό τέσσερις σταθμοί του Μετρό στα νότια προάστια. Πρόκειται για τους σταθμούς, Ηλιούπολη, Άλιμος, Αργυρούπολη και Ελληνικό που θα εξυπηρετούν καθημερινά τουλάχιστον 80.000 επιβάτες, ενώ η διαδρομή Σύνταγμα – Ελληνικό θα γίνεται μόλις σε 14 λεπτά.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό το Σεπτέμβριο θα παραδοθεί ο σταθμός στην Αγία Μαρίνα Χαϊδαρίου, ενώ ξεκινά άμεσα η σύνδεση της λεωφόρου Βουλιαγμένης με την παραλιακή μέσω επέκτασης της γραμμής του τραμ. Τον Σεπτέμβριο όμως ξεκινά το σκάψιμο και ο μετροπόντικας από την Αγία Μαρίνα Χαϊδαρίου με προορισμό τον Πειραιά.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρόδρομες εργασίες, ενώ με την ολοκλήρωση του θα έχουν προστεθεί ακόμα 7,6 χιλιόμετρα νέας γραμμής του ΜΕΤΡΟ, 6 νέοι σταθμοί στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, ενώ η σύνδεση του αεροδρομίου με το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας θα γίνεται σε μόλις 45 λεπτά.

Έργο πνοής θεωρείται και η πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου μαζί με την ανάπλαση του κέντρου και την επέκταση της γραμμής του τραμ έως την Πατησίων. Η Αττικό Μετρό θα είναι ο φορέας υλοποίησης του έργου, ενώ τη χρηματοδότηση των μελετών έχει κάνει το Ίδρυμα Ωνάση και υπάρχει η αισιοδοξία ότι όλα θα κυλήσουν μέσα στα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα και από το τέλος του 2015 η Αθήνα θα έχει μεταμορφωθεί προς το καλύτερο.

Η αναμόρφωση της πόλης, με το τραμ στην Πανεπιστημίου, τους ποδηλατοδρόμους και τις αναπλάσεις στις μεγαλύτερες πλατείες της Αθήνας, αναμένεται να συμβάλει και στην οικονομική ανάκαμψη του κέντρου. Για την Αττικό Μετρό το έργο ύψιστης προτεραιότητας είναι η κατασκευή της γραμμής 4 που αρχικά θα ενώνει το Γαλάτσι με τον Ευαγγελισμό, μέσω σταθμών στις πυκνοκατοικημένες γειτονιές της Αθήνας. Οι μελέτες έχουν ωριμάσει και είναι πλέον θέμα χρηματοδότησης




Πηγή : imerisia.gr

Η Βίκυ Καγιά χαλαρώνει στην πισίνα

Φόρεσε το μπικίνι της και απόλαυσε τις βουτιές της στην πισίνα η Βίκυ Καγιά. Η γνωστή παρουσιάστρια και μοντέλο βρήκε τον καλύτερο τρόπο να χαλαρώσει και δεν έχασε την ευκαιρία να μοιραστεί με τους θαυμαστές της μια φωτογραφία με το υπέροχο κορμί της.

Η Βίκυ «ανέβασε», λοιπόν, τη φωτογραφία στο Facebook και ευχήθηκε σε όλους καλή Κυριακή γράφοντας: «Chilling!! Happy Sunday everybody!!».




Πηγή : protothema.gr

Στάχτη έγινε ταβέρνα στο Ηράκλειο

Στάχτη έγινε η ταβέρνα «Αγιοφύλλι» στο Ηράκλειο από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 10 χθες το βράδυ, ενώ ακολούθησαν εκρήξεις που τρομοκράτησαν τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι λόγω του εκκωφαντικού θορύβου, νόμιζαν ότι έγινε σεισμός.

Η ταβέρνα, που βρίσκεται ένα χιλιόμετρο έξω από το Γάζι στην περιοχή Κουμπέδες, στην παλιά Εθνική Οδό Ηρακλείου Ρεθύμνου, ευτυχώς δεν λειτουργούσε αυτό το διάστημα γιατί σε αυτή την περίπτωση, όπως εκτιμάται, η φωτιά θα είχε εξελιχθεί σε τραγωδία.
Άμεσα σήμανε συναγερμός και στο σημείο έσπευσαν 5 οχήματα της πυροσβεστικής με 10 άνδρες, όπως και ασθενοφόρα, καθώς οι αρχές δε γνώριζαν εάν υπήρχαν άτομα μέσα στην ταβέρνα.
Οι πυροσβέστες έσβησαν τις τελευταίες εστίες σήμερα τα ξημερώματα, με την καταστροφή να είναι μεγάλη, αφού πέρα από τον εξοπλισμό που κάηκε, έπεσε και η οροφή του κτιρίου, ενώ στην περιοχή παραμένει ένα πυροσβεστικό όχημα για τον κίνδυνο αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς.
Το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχει ξεκινήσει την έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια της φωτιάς εξετάζοντας όλα τα ενδεχόμενα.




Πηγή : enet.gr