1

Θεσσαλονίκη...

2

Η Πάργα, το μικρό θαύμα του Ιονίου...

3

Ναύπλιο, love is in the air...

4

Αθήνα, το λίκνο του πολιτισμού....

5

Δήλος, εκεί που το Φως βρήκε το σπίτι του...

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

"Ποιος μετεωρίτης; Δοκιμή νέου όπλου των ΗΠΑ ήταν!"

Φωτογραφία για Ποιος μετεωρίτης; Δοκιμή νέου όπλου των ΗΠΑ ήταν!

Ο Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι, ο επικεφαλής του ρωσικού Φιλελεύθερου-Δημοκρατικού Κόμματος, δήλωσε ότι δεν έπεσε μετεωρίτης στα Ουράλια την Παρασκευή αλλά οι ΗΠΑ "δοκίμασαν ένα νέο όπλο" πάνω από την περιοχή.

"Κάνετε σαν πρωτόγονοι. Ποιος μετεωρίτης;", είπε, προσθέτοντας ότι ''Το διάστημα είναι ένα σύμπαν που έχει τους δικούς της νόμους αλλά προβλέπουμε τη πτώση μετεωριτών. Όταν πέφτει κάτι τόσο απρόσμενα και ξαφνικά - είναι τεχνητό. Οι άνθρωποι είναι πολεμοκάπηλοι και προβοκάτορες ", εξήγησε.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ John Kerry φέρεται να προσπάθησε και απέτυχε να μιλήσει με τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στο τηλέφωνο για δύο συνεχόμενες ημέρες. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι η Kerry ήθελε να συζητήσει την πρόσφατη πυρηνική δοκιμή στη Β Κορέα, καθώς και τη σύγκρουση στη Συρία.

Ωστόσο, ο Ζιρινόφσκι ισχυρίστηκε ότι η κορυφαίος διπλωμάτης των ΗΠΑ "ήθελε να προειδοποιήσει τον Λαβρόφ για την πρόκληση και ότι αυτό μπορεί να επηρεάσει τη Ρωσία’’, ανέφερε.

Την Πέμπτη, η Μόσχα επιβεβαίωσε ότι στις 12 Φεβρουαρίου είχε λάβει αίτημα της Ουάσιγκτον να οργανώσει μια επείγουσα τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ Kerry και Λαβρόφ.

"Δυστυχώς, η συζήτηση δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί λόγω του εντατικού προγράμματος του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών και εργασίας αφού έχει περιοδεία σε χώρες της Αφρικής," δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλεξάντερ Λουκασένκο και συνέχισε, «Ενημερώσαμε τις ΗΠΑ για το θέμα αυτό αμέσως, αλλά δεν είχαμε καμία νέα απάντηση" πρόσθεσε ο διπλωμάτης.

Ακολουθεί το βίντεο με όλα τα πλάνα από την πτώση του μετεωρίτη.






Πηγή : newsnow.gr

Έλληνες μαθητές στο Βρετανικό Μουσείο : Φέρτε πίσω τα Ελγίνεια Μάρμαρα

Έλληνες μαθητές στο Βρετανικό Μουσείο : Φέρτε πίσω τα Ελγίνεια Μάρμαρα


Στην επίσκεψη τους στο Βρετανικό Μουσείο, μαθητές σχολείου από την Κόρινθο τάχθηκαν υπέρ της επιστροφής των Ελγίνειων Μαρμάρων στην Ελλάδα, σηκώνοντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα.
Οι νεαροί μαθητές, φώναξαν το σύνθημα «Bring Them Back» μπροστά από τα γλυπτά του Παρθενώνα, ενώ παράλληλα ύψωσαν ελληνικές σημαίες.
Στη συνέχεια παρέδωσαν στον Διευθυντή του Μουσείου επιστολές, στις οποίες εξέφραζαν το αίτημα τους για την επιστροφή των Ελγίνειων Μαρμάρων από τους Βρετανούς στην Ελλάδα.





Πηγή : gr.news.yahoo.com

Ίδρυση Παραρτήματος Πολεμικού Μουσείου στα Γρεβενά (video)

Φωτογραφία για Ίδρυση Παραρτήματος Πολεμικού Μουσείου στα Γρεβενά (video)

Αποφασίστηκε από το ΥΠΕΘΑ η ίδρυση Παραρτήματος Πολεμικού Μουσείου στην πόλη των Γρεβενών, σύμφωνα με ανακοίνωση που κοινοποιήθηκε στο Δήμο Γρεβενών.

Το Παράρτημα του Πολεμικού Μουσείου, το οποίο θα στεγαστεί στο «Μύλο του Μπούσιου» στις Εργατικές Κατοικίες, είναι το πέμπτο που θα λειτουργεί στην Ελλάδα και το δεύτερο στη Βόρειο Ελλάδα μετά από εκείνο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το δήμαρχο, Δημοσθένη Κουπτσίδη, υπολογίζεται πως κοντά στο Πάσχα θα είναι έτοιμο για να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια και να παρουσιαστεί στους δημότες και όχι μόνο. «Η πόλη των Γρεβενών αποκτά ένα σημείο αναφοράς για τους επισκέπτες πέρα από τα παραδοσιακά προϊόντα που διαθέτει ο τόπος» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κουπτσίδης.

Το κόστος δημιουργίας και λειτουργίας θα αναλάβει εξ ολοκλήρου ο Δήμος Γρεβενών.

http://greveniotis.gr/index.php/grevena/1649-idrysi-parartimatos-polemikoy-mouseiou-sta-grevena-video







Πηγή : newsnow.gr

"Μαθήματα Αρμονίας"... στην 63η Μπερλινάλε


Τρεις μέρες απομένουν για τη λήξη της φετινής Μπερλινάλε και η σημερινή μέρα πρόσφερε μια ευχάριστη έκπληξη στο διαγωνιστικό τμήμα του 63ου φεστιβάλ του Βερολίνου με την ταινία από το Καζακστάν "Μαθήματα αρμονίας" του Εμίρ Μπαλγκάζιν.

Ο νεαρός 13χρονος ήρωας, μαθητής στο σχολείο ενός με υψηλή εγκληματικότητα χωριού, δέχεται τους εξευτελισμούς ενός αρχηγού μιας ομάδας συμμαθητών του, που εκβιάζει, με πολύ βίαιους τρόπους, τους άλλους μαθητές να του δίνουν τα λεφτά τους.

Ο Μπαλγκάζιν χρησιμοποιεί την ιστορία του για να σχολιάσει την ωμότητα, τη διαφθορά (και όχι μόνο στο σχολείο) αλλά και τη φτώχεια που επικρατεί στην περιοχή και που οδηγεί σε ακρότητες, χρησιμοποιώντας εικαστικά ωραίες εικόνες και αποσπώντας πολύ καλές ερμηνείες από τους νεαρούς μαθητές - όλοι πραγματικοί μαθητές που ο σκηνοθέτης επέλεξε από διάφορα σχολεία της περιοχής του.


Στις ενδιαφέρουσες ταινίες του διαγωνιστικού και η γαλλική "Καμίλ Κλοντέλ 1915" του Μπρουνό Ντιμόντ ("Hors Satan", "Φλάνδρη", "29 Palms"). Ο Ντιμόντ περιορίζει την αφήγησή του στη χρονιά που η γλύπτρια Καμίλ, πρώην ερωμένη του διάσημου γλύπτη Ροντέν, βρίσκεται στο άσυλο, χρονιά που την επισκέπτεται και ο αδελφός της, ο διάσημος ποιητής/συγγραφέας Πολ Κλοντέλ. Εκείνο που ενδιαφέρει τον Ντιμόντ είναι η ψυχολογία της Καμίλ αλλά και μια σε βάθος παρουσίαση του θέματος της τρέλας, μαζί με μια έρευνα πάνω στις ιατρικές μεθόδους της τότε εποχής.

Παράλληλα βρίσκει την ευκαιρία, στη σκηνή της συνάντησης της Καμίλ με τον αδερφό της -σε μια από τις καλύτερες σκηνές της ταινίας- να κάνει ένα σχόλιο πάνω στη θρησκεία και την όχι και τόσο χριστιανική ανταπόκριση στο δράμα της αδερφής του από μέρους του Καθολικού Πολ Κλοντέλ.

Από τις μεγάλες αρετές της ταινίας, η εκπληκτική ερμηνεία της Ιρέν Ζακόμπ, που ενσαρκώνει με ξεχωριστό πάθος την Καμίλ - ερμηνεία που θα την κάνει φαβορί για το βραβείο του φεστιβάλ.


Στις εκτός συναγωνισμού ταινίες των δύο τελευταίων ημερών, περιλαμβάνεται και το "Νυχτερινό τρένο για τη Λισσαβώνα" του Σουηδού Μπιλ Ογκουστ ("Πέλε, ο κατακτητής"), με τον Τζέρεμι Αϊρονς στο ρόλο ενός καθηγητή των λατινικών που χρησιμοποιεί το εισιτήριο του τρένου για τη Λισσαβώνα, που βρίσκει στο ξεχασμένο παλτό της γυναίκας που σώζει από πνιγμό, για να ταξιδέψει στη Λισσαβώνα, ταξίδι που θα τον φέρει αντιμέτωπο με το ιστορικό παρελθόν της Πορτογαλίας.

Ακόμη, εκτός συναγωνισμού, προβλήθηκε και η αμερικανική ταινία "Dark Blood" του Τζορτζ Σλούιζερ, γύρω από τρία πρόσωπα που συναντιούνται και συγκρούονται στην έρημο: ένα χήρο, που η γυναίκα του έχει πεθάνει από τη ραδιενέργεια πυρηνικών δοκιμών στην περιοχή και που έχει πάει στην έρημο περιμένοντας το τέλος του κόσμου, και ένα ζευγάρι, που βρίσκονται άθελά τους εκεί όταν το αυτοκίνητό τους χαλάει.

Δυο ταινίες, περισσότερο εμπορικές, παρά για επίσημο πρόγραμμα ενός φεστιβάλ.



Πηγή : nooz.gr

43χρονη κτηνοτρόφος βιάστηκε από 69χρονο την ώρα που έβοσκε τα ζώα της

43χρονη κτηνοτρόφος βιάστηκε από 69χρονο την ώρα που έβοσκε τα ζώα της  O 69χρονος αναζητείται από την Αστυνομία


43χρονη σε χωριό έξω από την Αταλάντη, την ώρα που έβοσκε τα ζώα της το μεσημέρι της Παρασκευής, δέχτηκε επίθεση από 69χρονο κτηνοτρόφο, ο οποίος την βίασε. Η παθούσα παρουσιάστηκε στο αστυνομικο τμήμα Αταλάντης για να καταγγείλει το γεγονός και της συνέστησαν να μεταβεί στο νοσοκομείο Λαμίας και να υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση.
Τελικά το βράδυ της Παρασκευής και ο ιατροδικαστής απεφάνθη, ότι η 43χρονη υπέστη βιασμό. Ο 69χρονος συγχωριανός της αναζητείται από την Αστυνομία.





Πηγή : thebest.gr

Μετεωρίτης και αστεροειδής μαζί: Το πιο σπάνιο φαινόμενο όλων των εποχών!


Ένας αστεροειδής με μέγεθος ίσο με μισό γήπεδο ποδοσφαίρου πέρασε πιο κοντά από τον πλανήτη Γη, απ' ό,τι έχει περάσει οποιοδήποτε έως τώρα γνωστού μεγέθους αντικείμενο, σχεδόν τη χρονική στιγμή που ένας μετεωρίτης έπεφτε στην κεντρική Ρωσία, προκαλώντας σοκ και ωστικά κύματα, που έσπασαν παράθυρα και τραυμάτισαν 1.200 πολίτες.

Ο αστεροειδής με την ονομασία 2012 DA14, ανακαλύφθηκε μόλις πέρυσι, και πέρασε περίπου 17.200 μίλια (27.700 χιλιόμετρα) από τη Γη στις 2:25 μ.μ. EST (19.25 GMT, 21:25 ώρα Ελλάδος), σε σημείο που ήταν πιο κοντά απ' ότι τα δίκτυα των δορυφόρων που σχετίζονται με τις τηλεοπτικές μεταδόσεις, αλλά και την πρόγνωση του καιρού.

«Είχαμε δύο ασυνήθιστα γεγονότα με αντικείμενα που πλησίασαν τη Γη την ίδια ημέρα» ανέφερε ο επιστήμονας της NASA, Πολ Χόντας. Οι επιστήμονες λένε ότι τα δύο γεγονότα, και τα δύο σπάνια, δεν έχουν σχέση μεταξύ τους «Είναι απλά μια σύμπτωση» δήλωσε ο Χόντας.

Στη NASA ανατέθηκε από το Κογκρέσο να βρει και να παρακολουθεί όλα τα αντικείμενα που είναι κοντά στη Γη και έχουν διάμετρο 0,62 μίλια (1 χλμ) ή μεγαλύτερα.

Περίπου 66 εκατομμύρια χρόνια πριν, ένα αντικείμενο διαμέτρου 6 μιλίων (10 χλμ) έπεσε στην περιοχή που βρίσκεται η χερσόνησος Γιουκατάν στο Μεξικό, με αποτέλεσμα την εξαφάνιση των δεινοσαύρων, όπως και των περισσότερων φυτών και ζώων στη Γη.

Οι επιστήμονες υπολογίζουν ότι μόνο περίπου το 10% των μικρότερων αντικειμένων, όπως ο DA14 έχουν ανακαλυφθεί. «Τα αντικείμενα αυτά είναι μικροσκοπικά και είναι πολύ δύσκολο να τα εντοπίσουμε» δήλωσε ο Πολ Δημοτάκης, ένας καθηγητής της αεροναυτικής και Εφαρμοσμένης Φυσικής του California Institute of Technology στη Πασαντένα.

Ο αστεροειδής DA14, για παράδειγμα, ανακαλύφθηκε πέρυσι, εντελώς τυχαία, από μια ομάδα ερασιτεχνών αστρονόμων.



Πηγή : protothema.gr

Να ανοίξουν οι δρόμοι για ΕΣΠΑ και ανάπτυξη

Να ανοίξουν οι δρόμοι για ΕΣΠΑ και ανάπτυξη


Επείγουσες οδηγίες ώστε να προχωρήσει άμεσα η απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ έδωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στους υπουργούς του θέτοντας ως πρώτους στόχους την αντιμετώπιση της ύφεσης και της ανεργίας. Ταυτόχρονα όμως έστειλε αυστηρό μήνυμα σε όσους κλείνουν δρόμους και εμποδίζουν επενδύσεις αυτή την περίοδο.
«Όσοι μπλοκάρουν δρόμους, όσοι μπλοκάρουν επενδύσεις, θα με βρουν απέναντι. Πρέπει να σώσουμε την εργασία και αυτό δεν γίνεται όταν παραλύει η οικονομία. Πρέπει να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και αυτό δεν γίνεται όταν διώχνουμε επιχειρήσεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς δείχνοντας έτσι ότι κινητοποιήσεις που δημιουργούν παρατεταμένα προβλήματα στην οικονομική δραστηριότητα θα αντιμετωπίζονται με πυγμή.
Συνολικά η Ελλάδα έχει να λάβει από τα κοινοτικά ταμεία 44 δισ. τα επόμενα 9 χρόνια. Αναλυτικά 16,3 δισ. προέρχονται από το νέο ΕΣΠΑ, 1,8 δισ. από τις αγροτικές επενδύσεις, 2 δισ. για την αντιμετώπιση της κρίσης, 15 δισ. για τις απ΄ ευθείας αγροτικές ενισχύσεις και 8 δισ. από το προηγούμενο ΕΣΠΑ.
Να ανοίξουν οι δρόμοι για ΕΣΠΑ και ανάπτυξη
Οδηγίες
Ο κ. Σαμαράς κάλεσε τους υπουργούς να συνεννοούνται με τους περιφερειάρχες προκειμένου να αξιολογούν τα έργα. «Ο ξερολισμός είναι εχθρός μας» είπε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τις οδηγίες του πρωθυπουργού προτεραιότητα πρέπει να δωθεί στα μεγάλα έργα ώστε να μην υπάρχει κατακερματισμός των κονδυλίων. «Είναι ευκαιρία να ξεκολλήσουμε τη χώρα από το τέλμα» είπε χαρακτηριστικά.
Για τη βελτίωση της απορροφητικότητας ο πρωθυπουργός όρισε υφυπουργό αρμόδιο για το ΕΣΠΑ το βουλευτή Χανίων Κυριάκο Βιρβιδάκη ο οποίος θα ορκιστεί σήμερα στις 12 και θα ανήκει στο υπουργείο Ανάπτυξης. Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης διένειμε σε κάθε υπουργό φάκελο με τα έργα της αρμοδιότητας του που εκκρεμούν: «Ο μνημονιακός στόχος για το 2013 είναι περίπου 4 δισ. Προσοχή πρέπει να δοθεί σε όσα από τα έργα προτεραιότητας είναι προβληματικά. Χρειάζεται όμως η συνεργασία όλων».
Το ΠΑΣΟΚ επικρότησε την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να συγκαλέσει υπουργικό συμβούλιο για τα κοινοτικά κονδύλια και οργανώνει τη Δευτέρα συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς για να παρουσιάσει την πρότασή του για το ΕΣΠΑ. «Είναι θετικό το γεγονός ότι αφιερώνεται μια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στο ΕΣΠΑ 2014 - 2020 και ιδίως στο τρέχον ΕΣΠΑ.
Το ΠΑΣΟΚ παρακολουθεί σε καθημερινή βάση την πορεία και τα προβλήματα του ΕΣΠΑ και διατύπωσε συγκεκριμένες προτάσεις κατά την πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου και αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ στο υπουργείο Ανάπτυξης», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του κόμματος.
Ο κ. Σαμαράς κάλεσε τους υπουργούς να παρουσιάσουν συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας στους τομείς της ευθύνης τους. «Ο καθένας να φέρει άμεσα μια λίστα επίλυσης γραφειοκρατικών προβλημάτων για το υπουργείο του. Θα κριθούμε από το κατά πόσο χτυπάμε τη γραφειοκρατία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.
Μάλιστα το μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε πρόγραμμα συναντήσεων του κ. Σαμαρά με τους υπουργούς από τις 23 έως τις 27 Φεβρουαρίου προκειμένου να αντιμετωπισθούν άμεσα γραφειοκρατικά προβλήματα και αλληλεπικαλύψεις στα υπουργεία.




Πηγή : imerisia.gr

Λευκάδα: Χειροπέδες σε τρεις υπαλλήλους του ΣΔΟΕ για εκβίαση



Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας οδηγήθηκαν τρεις υπάλληλοι του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της Πάτρας οι οποίοι συνελήφθησαν την Παρασκευή το απόγευμα στο νησί, για παθητική δωροδοκία και εκβίαση σε βάρος 57χρονου επιχειρηματία.
Συγκεκριμένα στο πλαίσιο επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας προσημειώθηκε χρηματικό ποσό 15.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα, το οποίο ζητούσαν από τον επιχειρηματία οι δύο εκ των υπαλλήλων του ΣΔΟΕ (54 και 58 ετών αντίστοιχα), προκειμένου να διευθετήσουν εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις του.
Το μεσημέρι της Παρασκευής, ο 54χρονος και ο 58χρονος εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας σε καφετέρια στην Λευκάδα, ύστερα από προσυννενοημένη συνάντηση με τον 57χρονο επιχειρηματία και στην κατοχή τους βρέθηκε φάκελος με το προσημειωμένο χρηματικό ποσό που τους είχε παραδώσει πριν από λίγη ώρα ο επιχειρηματίας.
Από την εξέλιξη της έρευνας σχηματίστηκε δικογραφία στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος ενός ακόμη 58χρονου υπαλλήλου του ΣΔΟΕ Πατρών, ο οποίος και εντοπίστηκε το βράδυ της Παρασκευής στην Πάτρα από αστυνομικούς της τοπικής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο 58χρονος φέρεται να ενεργούσε σε συνεννόηση με τους άλλους δύο υπαλλήλους.
Επιπρόσθετα, σε έρευνες που έγιναν παρουσία δικαστικού λειτουργού, στις οικίες των δύο υπαλλήλων που συνελήφθησαν στη Λευκάδα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10.000 ευρώ και 1.920 δολαρίων στην οικία του 58χρονου και 19.360 ευρώ στην οικία του 54χρονου. Στην οικία του 58χρονου υπαλλήλου που συνελήφθη στην Πάτρα, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 46.950 ευρώ.
Πέραν της δικαστικής και αστυνομικής έρευνας που είναι σε εξέλιξη, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι θα κινήσει αμέσως όλες τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος και αφορούν υπαλλήλους που συλλαμβάνονται και απαγγέλλονται εναντίον τους κατηγορίες για τέτοιου είδους αδικήματα.




Πηγή : naftemporiki.gr

Κύπελλο Αγγλίας: Αποκλεισμός σοκ της Αρσεναλ από την Μπλάκμπερν

Κύπελλο Αγγλίας: Αποκλεισμός σοκ της Αρσεναλ από την Μπλάκμπερν

Νέα σούπερ έκπληξη στο κύπελλο Αγγλίας! Η Μπλάκμπερν, ομάδα της Τσάμπιονσιπ, νίκησε 1-0 στο Εμιρέιτς την Αρσεναλ και την απέκλεισε από την προημιτελική φάση!

Το γκολ που έδωσε την πρόκριση στην Μπλάκμπερν, πέτυχε ένας πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, ο Καζίμ Ρίτσαρντς στο 72'.

Ηταν η πρώτη φορά -στα 16 χρόνια του Αρσεν Βενγκέρ στον πάγκο- που η Αρσεναλ αποκλείεται στο κύπελλο σε ματς εντός έδρας.

Στα άλλα ματς: Λούτον-Μίλγουολ 0-1, Ντονς-Μπάρνσλει 1-3.



Πηγή : tanea.gr

Ρύθμιση... για λίγους στα στεγαστικά δάνεια



Ρύθμιση που ανακουφίζει για δυο χρόνια ένα τμήμα των νοικοκυριών που δυσκολεύονται να καταβάλλουν τις δόσεις των στεγαστικών τους δανείων, άλλα με αυστηρές προϋποθέσεις, προωθεί η Κυβέρνηση και το υπουργείο Ανάπτυξης.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Καθημερινή" με τροπολογία που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή,
προβλέπεται το πάγωμα των δόσεων στεγαστικών δανείων για δύο χρόνια, στη διάρκεια των οποίων θα καταβάλλονται μόνο τόκοι, με πολύ χαμηλό επιτόκιο 1,5%.
Ωστόσο η ρύθμιση αφορά ένα μικρό αριθμό δανειοληπτών που οφείλουν στεγαστικά
δάνεια καθώς προβλέπει και συνδυασμό άλλων όρων που μειώνουν σημαντικά τον αριθμό των δικαιούχων.
Ειδικότερα θα εφαρμοστεί για μισθωτούς , συνταξιούχους και αμειβόμενους με δελτίο παροχής υπηρεσιών από έναν εργοδότη (μπλοκάκια), μόνο εφόσον πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:
-Να έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 25.000 ευρώ.
-Το εισόδημά τους να έχει υποστεί μείωση τουλάχιστον 35% τη διετία 2010 - 2012.
-Να έχουν δάνειο για αγορά πρώτης κατοικίας.
-Η αντικειμενική αξία της κύριας κατοικίας να μην υπερβαίνει τα 180.000 ευρώ.
- Το δάνειο θα πρέπει να εξυπηρετείται κανονικά έως την υπαγωγή στη ρύθμιση διευκόλυνσης.
Η τροπολογία θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, αφού προηγουμένως αξιολογηθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος.
Τέλος για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στις τράπεζες, το υπουργείο Ανάπτυξης προωθεί βελτιώσεις στον νόμο Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.






Πηγή: newmoney.gr

Samsung Galaxy S IV, S IV mini και η απάντηση στο iWatch αναμένονται από την Samsung


Τρεις συσκευές περιλαμβάνει το εκτενές, όπως φαίνεται, πρότζεκτ της Samsung που πρόκειται να δημοσιοποιηθεί από την Ρωσία, αποκαλύπτει ο δικτυακός τόπος SamMobile.com. Η Samsung, ως επίσημος χορηγός των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2014 που θα διεξαχθούν στην Ρωσία, αναμένεται να παρουσιάσει εκεί το Samsung Galaxy S IV, μια οικονομική του εκδοχή σε μέγεθος μίνι καθώς και μια τρίτη, μυστηριώδη προς το παρόν συσκευή, που λέγεται ότι ίσως αποτελέσει την απάντηση στο φημολογούμενο smartphone-ρολόι της Apple, iWatch.

Ο δικτυακός τόπος SamMobile.com, αφιερωμένος σε ό,τι αφορά στην Samsung, μεταφέρει πληροφορίες από έμπιστη πηγή, σύμφωνα με τις οποίες o νοτιοκορεάτης κατασκευαστής εργάζεται στο πρότζεκτ J, στο οποίο περιλαμβάνονται το Samsung Galaxy S IV, το Samsung Galaxy S IV mini που χρησιμοποιεί τα ίδια αξεσουάρ με το μεγάλο «αδελφό» του, δεν έχει όμως δυνατότητα ασύρματης φόρτισης, κάτι που θα είναι εφικτό για πρώτη φορά σε smartphone της Samsung με τον διάδοχο του S III.

Η τρίτη, μυστηριώδης συσκευή δεν περιγράφεται με σαφήνεια, ωστόσο εικάζεται ότι πρόκειται για μια έξυπνη συσκευή που φοριέται στον ώμο (στα αξεσουάρ περιλαμβάνεται arm band) και δένεται στο ποδήλατο (bike mount).

To S IV λέγεται ότι θα ανακοινωθεί στα μέσα Μαρτίου 2013 και θα κυκλοφορήσει πρώτη φορά έναν μήνα αργότερα. Σε ότι αφορά στα χαρακτηριστικά του, οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες, δεν αποκλείεται όμως να βασίζεται σε ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει σήμερα η Samsung από πλευράς επεξεργαστικής ισχύος, δηλαδή τον οκταπύρηνο Exynos Octa 5, να έχει οθόνη 4,99 ιντσών 1080p SuperAMOLED με πυκνότητα εικονοστοιχείων 441ppi, κάμερα 13Mpixel και να φορτίζεται ασύρματα.




Πηγή : in.gr

Έδωσε τη λίστα ο Ολυμπιακός!


Τη λίστα με τα ονόματα των ανθρώπων που είχε διαπιστεύσει στον τελικό του Κυπέλλου δημοσιοποίησε η ΚΑΕ Ολυμπιακός, αναμένοντας όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση κάτι αντίστοιχο από τον Παναθηναϊκό και την Ομοσπονδία.


Ο Ολυμπιακός το έκανε αυτό για να μην θεωρηθεί ότι κρύβει ανθρώπους που πιθανόν να ξεκίνησαν τα επεισόδια και ζητάει να γίνει το ίδιο και από τις άλλες πλευρές...
Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός αναφέρει:
«Στον πρόσφατο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος όλοι μας είδαμε τα θλιβερά επεισόδια που έλαβαν χώρα. Για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις η ΚΑΕ Ολυμπιακός δίνει σήμερα στη δημοσιότητα τη λίστα με τα ονόματα των προσώπων, στα οποία διατέθηκαν οι διαπιστεύσεις που δικαιούταν και αναμένει το ίδιο να πράξει η ΕΟΚ και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΛΙΣΤΑ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΕΩΝ ΟΜΑΔΑΣ
Ονοματεπώνυμο Ιδιότητα
1 ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΘΛΗΤΗΣ
2 ΠΡΙΝTΕΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ
3 ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ
4 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ
5 ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΠΕΡΠΕΡΟΓΛΟΥ ΑΘΛΗΤΗΣ
6 ΣΛΟΥΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ
7 ΚΑΤΣΙΒΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ
8 ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ
9 ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ
10 HINES KYLE ΑΘΛΗΤΗΣ
11 LAW IV ACIE ΑΘΛΗΤΗΣ
12 POWELL JOSHUA DOMINIQUE RAJAE ΑΘΛΗΤΗΣ
13 ANTIC PERO ΑΘΛΗΤΗΣ
14 GECEVICIUS MARTYNAS ΑΘΛΗΤΗΣ
15 SHERMADINI GIORGI ΑΘΛΗΤΗΣ
16 ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
17 ΠΑΠΠΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Β. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
18 ΚΟΥΤΣΟΥΚΕΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Β. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
19 ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Β. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
20 TOMIC MILAN TEAM MANAGER – Β. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
21 ΝΤΑΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ Β. TEAM MANAGER
22 ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΑΤΡΟΣ
23 ΜΥΡΙΟΚΕΦΑΛΙΤΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΙΑΤΡΟΣ
24 ΓΚΑΤΖΟΥΛΗΣ ΑΝΔΕΑΣ ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ
25 ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ ΜΑΡΙΟΣ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ
26 ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ
27 ΠΑΣΧΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΣ
28 ΤΑΜΠΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΣ
29 ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
30 ΜΠΑΦΕΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
31 ΛΕΠΕΝΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
32 ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ OPERATIONS MANAGER
33 ΧΡΥΣΟΝΙΔΟΥ ΚΑΝΕΛΛΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
34 ΛΙΟΝΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΕ
35 ΓΙΟΒΑΝΟΒΙΤΣ ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΕ


ΛΙΣΤΑ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΕΩΝ ΣΥΓΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ
ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΣΥΓΓΕΝΙΚΟ – ΦΙΛΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ
1 GECEVICIENE RITA GECEVICIUS
2 POWELL LAUREN POWELL
3 ΝΤΟΣΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ POWELL
4 REGINALD TYLER HINES
5 BUESCHER ERIN ΠΕΡΠΕΡΟΓΛΟΥ
6 ΠΕΡΠΕΡΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΕΡΠΕΡΟΓΛΟΥ
7 ΓΚΟΥΝΤΡΙΔΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΠΕΡΠΕΡΟΓΛΟΥ
8 ΠΕΡΠΕΡΟΓΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΕΡΠΕΡΟΓΛΟΥ
9 ΣΜΥΡΛΗ ΑΝΝΑ ΠΕΡΠΕΡΟΓΛΟΥ
10 ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ ΙΩΣΗΦ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ
11 ΤΣΙΑΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ
12 ΤΣΙΑΜΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ
13 ΣΙΚΟΥΤΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ
14 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
15 ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
16 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
17 ΚΑΤΟΠΟΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
18 ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
19 ΚΑΝΑΓΚΙΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΝΤΑΗΣ
20 ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΗΣ
21 ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ
22 ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ ΤΑΣΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ
23 ΓΚΟΤΣΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΠΑΣΧΟΠΟΥΛΟΣ
24 ΠΙΤΣΙΡΕΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΑΣΧΟΠΟΥΛΟΣ
25 ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ
26 ΠΑΡΑΣΙΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ
27 ΔΑΡΔΑΒΙΛΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ
28 ΜΠΟΥΖΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ
29 SETTLE TIFFANY LAW
30 DWIGHT THORNE LAW
31 ΨΑΡΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ
32 ΤΣΙΑΛΤΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ
33 ΝΙΑΚΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
34 ΤΣΙΛΙΚΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
35 ΓΟΥΛΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
36 ΜΟΥΡΛΟΥΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
37 ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΛΟΥΚΑΣ
38 ΓΑΤΣΙΑΣ ΕΥΘΥΜΗΣ ΣΛΟΥΚΑΣ
39 ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΣΛΟΥΚΑΣ
40 ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ
41 ΓΑΡΔΕΡΗΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ
42 ΜΠΟΖΙΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ
43 ΛΙΩΝΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ ΚΑΤΣΙΒΕΛΗΣ
44 ΣΑΒΒΑΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΙΒΕΛΗΣ
45 ΑΡΑΠΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΠΑΣ
46 ΧΑΤΖΗΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΠΑΣ
47 ΤΣΟΥΚΑΡΕΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΕΡΑΣ
48 ΠΑΤΣΙΟΥΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΕΡΑΣ
49 ΧΟΨΟΝΙΔΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ
50 ΒΕΡΓΙΩΤΗΣ ΜΑΡΙΟΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ





Πηγή : gazzetta.gr

Ελεύθερη και ωραία και πάλι η Rihanna;

Ελεύθερη και ωραία και πάλι η Rihanna;


Η είδηση της επανασύνδεσης της Rihanna με τον Chris Brown είχε προκαλέσει πολλά ειρωνικά σχόλια προ εβδομάδων. Και τώρα οι «Κασσάνδρες» μάλλον επιβεβαιώνονται, αφού το διάσημο ζεύγος μάλλον δεν είναι (ξανά) μαζί...
Παρά την πρόσφατη επανασύνδεσή τους και την κοινή τους εμφάνιση στα βραβεία Grammy την εβδομάδα που πέρασε, οι καυγάδες συνέχισαν να είναι στην ημερήσια διάταξη.
Σύμφωνα με τη βρετανική The Daily Mail, οι δυο τους βρέθηκαν τυχαία στο club Playhouse του Λος Άντζελες και απέφυγαν να μιλήσουν ο ένας στον άλλο/
Αυτόπτης μάρτυρας υποστήριξε ότι η τραγουδίστρια αρνήθηκε να καθίσει δίπλα του, ενώ όταν αυτός την αντιλήφθηκε έκανε τα πάντα για να τραβήξει την προσοχή της.
Ωστόσο οι δύο του έφυγαν χωριστά από κλαμπ και τα διεθνή ΜΜΕ τρίβουν ήδη τα χέρια τους για το νέο αυτό επεισόδιο στην πολυσυζητημένη σχέση...




Πηγή : imerisia.gr

Το Λούβρο επιστρέφει τους πίνακες που έκλεψαν οι ναζί

Ενας από τους τέσσερις πίνακες που εκτίθενται στο Λούβρο και θα επιστραφούν


Επτά πίνακες που οι ναζί είχαν πάρει με τη βία από τους Εβραίους κατόχους τους στη δεκαετία του '30 επιστρέφουν στους συγγενείς που ζουν ακόμη σε μια προσπάθεια της Γαλλίας να επιστρέψει κλεμμένα έργα τέχνης.


Ανάμεσα σ' αυτούς είναι και τέσσερις που εκτίθενται στο Μουσείου του Λούβρου, ενώ συνολικά έξι ανήκαν στον Ρίτσαρντ Νέμαν, Αυστριακό Εβραίο, που πούλησε τη συλλογή του όσο όσο για να φύγει από τη Γαλλία. Ο έβδομος από αυτούς ανήκε σε Εβραίο τραπεζίτη της Πράγας.
Και οι επτά πίνακες προορίζονταν να εκτεθούν στην γκαλερί τέχνης που ο Αδόλφος Χίτλερ ήθελε να χτίσει στη Λινζ, την αυστριακή πόλη όπου μεγάλωσε και να τη γεμίσει με έργα που οι ναζί είχαν κλέψει από μουσεία και ιδιωτικές συλλογές ανά τον κόσμο (κυρίως Εβραίων ιδιοκτητών).



Πηγή : ethnos.gr

Σε ισχύ το νέο δελτίο φαρμάκων από την ερχόμενη Δευτέρα


Αναρτήθηκαν σήμερα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας οι νέες μειωμένες τιμές των φαρμάκων σύμφωνα με το δελτίο τιμών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Μάριος Σαλμάς, με απόφασή του ορίζει ότι οι νέες τιμές θα ισχύσουν από την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου για τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις και τις φαρμακαποθήκες, ενώ στα φαρμακεία οι νέες τιμές θα ισχύσουν μετά από μία εβδομάδα, δηλαδή από τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου.

Οι μειώσεις κυμαίνονται από 5% έως 10% στα γενόσημα φάρμακα καθώς και σε όσα έχει λήξει η πατέντα τους. Η μείωση θα είναι της τάξεως του 10% για τα φάρμακα αξίας 10 ευρώ και άνω και 5% για φάρμακα αξίας 5 έως και 10 ευρώ.
Οι μειώσεις αυτές αφορούν σχεδόν το σύνολο των σκευασμάτων που κυκλοφορούν στην χώρα μας (πρόκειται για 12.048 σκευάσματα) καθώς προστασία πατέντας έχουν 800 φάρμακα.

Η μεσοσταθμική μείωση είναι 7%, που κατά το υπουργείο μεταφράζεται σε εξοικονόμηση έως και 150 εκατ ευρώ από την ετήσια φαρμακευτική δαπάνη.

Παράγοντες του υπουργείου Υγείας εκτιμούν ότι με το νέο αυτό δελτίο αίρονται αρκετά από τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί στην αγορά με τις ελλείψεις φαρμάκων.

Αντιδράσεις από τους φαρμακοποιούς και τις φαρμακαποθήκες

Η άμεση εφαρμογή του νέου δελτίου τιμών κινητοποίησε τους φαρμακοποιούς και τις φαρμακαποθήκες, οι οποίοι θεωρούν ότι απαιτείται μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για την ομαλοποίηση της αγοράς υπό τα νέα δεδομένα –κι ενώ καταγράφονται ούτως ή άλλως ελλείψεις φαρμάκων.
Σε συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι των δύο κλάδων με τον αναπληρωτή υπουργό την Παρασκευή, κατά πληροφορίες, τους δόθηκε η διαβεβαίωση ότι θα δοθεί παράταση μιας εβδομάδας. Αυτό σημαίνει κι εφόσον αποτυπωθεί σε νέα υπουργική απόφαση ότι ενδέχεται η ισχύς του δελτίου τιμών να είναι για τις φαρμακευτικές και τις φαρμακαποθήκες από τις 25 Φεβρουαρίου και για τα φαρμακεία από τις 4 Μαρτίου.

Το νέο δελτίο τιμών είναι αναρτημένο στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

http://www.moh.gov.gr/articles/times-farmakwn/deltia-timwn/1590-deltio-timwn-farmakwn-15-2-2013



Πηγή : protothema.gr

Ασθενής κάηκε ζωντανός δεμένος σε κρεβάτι

Ασθενής κάηκε ζωντανός δεμένος σε κρεβάτι


Φρικτό θάνατο από πυρκαγιά, δεμένος επάνω στο κρεβάτι του, βρήκε σήμερα τα ξημερώματα ασθενής που νοσηλεύοταν στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Τρίπολης. Πρόκειται για έναν 34χρονο, ο οποίος κάηκε ζωντανός από τις φλόγες σήμερα τα ξημερώματα. Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος διερευνά το τραγικό γεγονός και εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα για την πυρκαγιά, ακόμη και να οφείλεται σε εσκεμένη ενέργεια.


Στο χώρο που εκδηλώθηκαν οι φλόγες πήγε το Πυροσβεστικό Σώμα και όπως έγινε γνωστό, οι πυροσβέστες βρήκαν απανθρακωμένο και δεμένο πάνω στο κρεβάτι του τον 34χρονο ασθενή.
Οι φλόγες εκδηλώθηκαν στις 2.30 τα ξημερώματα και όπως έγινε γνωστό από το Πυροσβεστικό Σώμα, ο ασθενής βρέθηκε καμένος από τη μέση και κάτω, ενώ τα περισσότερα εγκαύματα εντοπίζονται στα πόδια του.
Η φωτιά εκδηλώθηκε στο κάτω μέρος του στρώματος και αρχικά υπήρξε η εκτίμηση ότι οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα σε τσιγάρο.
Την υπόθεση όμως, λόγω της σοβαρότητας του θέματος, ανέλαβε η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Π.Σ., στελέχη της οποίας εστάλησαν από την Αθήνα στην Τρίπολη για τη διεξαγωγή ερευνών.
Εκτιμάται ότι οι φλόγες εκδηλώθηκαν ενώ ο 34χρονος κοιμόταν και όταν επεκτάθηκαν δεν μπόρεσε να σηκωθεί από το κρεβάτι και να σωθεί, αφού ήταν δεμένος...
Σιγά - σιγά οι φλόγες και οι καπνοί τον τύλιξαν, με συνέπεια να βρει φρικτό θάνατο επάνω στο κρεβάτι του αβοήθητος...



Πηγή : ethnos.gr

Θύμα επιθέσεων από χάκερ υποστηρίζει ότι έπεσε το Facebook



Στόχος μιας σειράς επιθέσεων από ομάδα χάκερ έγινε η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή.
«Τον περασμένο μήνα, η ασφάλεια του Facebook ανακάλυψε ότι τα συστήματα μας είχαν γίνει στόχος μιας "εκλεπτυσμένης" επίθεσης», ανέφερε η εταιρεία σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών βρέθηκαν ή είναι σε κίνδυνο.
Το δίκτυο, το οποίο υποστηρίζει ότι έχει περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες σε όλο τον κόσμο, πρόσθεσε: «Το Facebook δεν ήταν το μόνο που δέχτηκε επίθεση. Είναι σαφές ότι και άλλοι δέχτηκαν επιθέσεις».




Πηγή : naftemporiki.gr

Εντεκα συμφωνίες με την Αγκυρα

Εντεκα συμφωνίες με την Αγκυρα


Τη διεξαγωγή ενός ελληνοτουρκικού επιχειρηματικού φόρουμ, το οποίο θα συνεδριάσει στις 5 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη παράλληλα με το Ανώτερο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας, συμφώνησαν χθες ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Αχμέτ Νταβούτογλου στη συνάντησή τους, η οποία πάντως δεν άγγιξε τα αγκάθια των διμερών σχέσεων.
Εξάλλου, όπως σημείωναν διπλωματικές πηγές, βασικός στόχος της ανταποδοτικής επίσκεψης-αστραπής του υπουργού Εξωτερικών στην Αγκυρα ήταν να συμφωνηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες της δεύτερης συνεδρίασης του Ανώτερου Συμβουλίου Συνεργασίας.
Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν χθες η συνάντηση, της οποίας θα προεδρεύσουν ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ταγίπ Ερντογάν και θα συμμετέχουν περίπου δέκα υπουργοί από κάθε πλευρά, να πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη και να συνοδευτεί από ένα μεγάλο επιχειρηματικό φόρουμ, με σημαντικές εταιρείες από τις δύο χώρες. Διπλωματικοί κύκλοι σημείωναν ότι η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και ότι Δ. Αβραμόπουλος και Α. Νταβούτογλου συμφώνησαν στην ανάγκη συνέχισης των διερευνητικών επαφών.
Κυρίως, όμως, συζητήθηκαν οι 11 συμφωνίες στις οποίες έχουν καταλήξει οι δύο πλευρές, αλλά και οι εκκρεμότητες. Ετσι, στο Συμβούλιο αναμένεται να επαναβεβαιωθεί η βούληση για ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας, ειδικά σε τομείς χαμηλής πολιτικής, όπου θα υπογραφούν και αρκετές συμφωνίες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», αν και δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη η υπογραφή της, σχεδόν βέβαιη θεωρείται η κοινή δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του τούρκου υπουργού Εσωτερικών για συνεργασία στον τομέα της λαθρομετανάστευσης, η υπογραφή μνημονίου κατανόησης για συνεργασία στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών και η κοινή διακήρυξη για συνεργασία στον τομέα του τουρισμού.
Στα τελευταία στάδια πριν από την υπογραφή είναι ακόμη: συμφωνία ανάμεσα στην ΕΡΤ και στο τουρκικό κρατικό κανάλι TRT (θα υπογραφεί από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ), πρωτόκολλο συνεργασίας για θέματα Τύπου και Ενημέρωσης (θα υπογραφεί από τον Σίμο Κεδίκογλου), τρία πρωτόκολλα αρμοδιότητας του υπουργείου Υγείας (ανάμεσά τους και συμφωνία παροχής υπηρεσιών υγείας σε περιπτώσεις καταστροφών), πρωτόκολλο συνεργασίας στον τομέα του αθλητισμού, καθώς και περί απαγόρευσης και πρόληψης της παράνομης εισαγωγής, εξαγωγής, διακίνησης και μεταφοράς της πολιτιστικής περιουσίας (αμφότερα θα υπογραφούν από τον υπουργό Παιδείας). 




Πηγή : tanea.gr

Πασίγνωστη ηθοποιός: "Στα 16 μου με κακοποίησε σκηνοθέτης"

Φωτογραφία για Πασίγνωστη ηθοποιός: Στα 16 μου με κακοποίησε σκηνοθέτης

Το ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από σκηνοθέτη, κατά την διάρκεια οντισιόν στα 16 της χρόνια, αποκάλυψε πασίγνωστη ηθοποιός που έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες.

Πλέον μητέρα δύο παιδιών δυσκολεύεται να ξεχάσει τις σκηνές εκείνες και με αφορμή τη συμμετοχή της σε καμπάνια για τις κακοποιημένες γυναίκες αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή της.

Ο λόγος για την Θάντι Νιούτον (Thandie Newton) που αποκάλυψε το μεγάλο της μυστικό σε συνέντευξη της στο CNN.

"Πηγαίνοντας στα 16 μου, σε οντισιόν, με έκαναν να νοιώθω σαν ένα κομμάτι κρέας. Και υπήρχαν και περιπτώσεις όπου κακοποιήθηκα. Μπήκα στο δωμάτιο για να κάνω ένα screen test. Μαζί μου ήταν άλλα δύο άτομα, ο σκηνοθέτης και η υπεύθυνη του κάστινγκ.

Ο σκηνοθέτης μου ζήτησε να καθίσω με τα πόδια ανοικτά, βάζοντας το ένα από τα δύο πάνω στο μπράτσο μιας πολυθρόνας. Η κάμερα ήταν τοποθετημένη με τέτοιο τρόπο ώστε να μαγνητοσκοπεί ανάμεσα στα πόδια μου. Πριν αρχίσω να απαγγέλω τον διάλογο, μου είπαν ότι πρέπει να φαίνεται ότι ο χαρακτήρας μου θέλει πολύ να κάνει έρωτα σε αυτόν στον οποίο απευθύνεται.

Ξαφνιάστηκα, αλλά το περιβάλλον φαινόταν άκρως επαγγελματικό. Οπότε φαντάστηκα ότι αυτό είναι το νορμάλ" ανέφερε η 40χρονη. Και συμπλήρωσε ότι μετά από τρία χρόνια, ο παραγωγός είχε δείξει το βίντεο σε προσωπικούς του κύκλους, γεγονός που της δημιούργησε πρόβλημα στη δουλειά της.

Δείτε το βίντεο:







Πηγή : newsnow.gr

Τι έκανε κλεισμένη σε νταλίκα η Ελευθερία Ελευθερίου;

elle.JPG


Με αποκαλυπτικό κορμάκι και μπότες μέχρι το γόνατο βγήκε από... καρότσα φορτηγού η Ελευθερία Ελευθερίου!
Η νεαρή τραγουδίστρια φόρεσε ό,τι πιο αποκαλυπτικό είχε και αναστάτωσε τις αισθήσεις στο short movie που ετοίμασε μαζί με τον Νίκο Βουρλιώτη για το τραγούδι «Μυστικό Μου»!




Μάλιστα, ο NiVo οδήγησε για πρώτη φορά νταλίκα, ακολουθώντας τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιώργου Δέδε για την οπτικοποίηση της νέας επιτυχίας των Goin’ Through.

nivo.jpg

Λίγο πριν κάνει σέξι έξοδο από την νταλίκα, η Ελευθερία χορεύει ως προκλητική ντίβα μαζί με άλλες έξι χορεύτριες, μια σύγχρονη χορογραφία του Νίκου Μαριάνου.



Πηγή : star.gr

Σοκολατένιο ρεκόρ κινηματογραφικών εισιτηρίων


Είκοσι δυο χιλιάδες θεατές κατάφερε να προσελκύσει στην πρώτη κιόλας ημέρα προβολής της (Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου) η ελληνική ταινία «Η αγάπη έρχεται στο τέλος». Πρωτοφανές νούμερο, πόσο μάλλον για την δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η ταινία που διανέμεται από την κινηματογραφική εταιρία ODEON, παρόμοιο άνοιγμα ελληνικού έργου στις ελληνικές αίθουσες έχει να σημειωθεί εδώ και πέντε χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι το 75 % των ειστηρίων που κόπηκαν την Πέμπτη ανήκε στην «Αγάπη έρχεται στο τέλος».

Η ταινία που διόλου τυχαία διανεμήθηκε στις αίθουσες την «Ημέρα των Ερωτευμένων» σκηνοθετήθηκε από τον Βασίλη Κεχαγια, στο κινηματογραφικό ντεμπούτο του. Ωστόσο, το πιο ενδιαφέρον στοιχείο της είναι η γέννησή της. Ολα φαίνεται ότι ξεκίνησαν πριν από τέσσερις μήνες μέσα από μια πρωτότυπη διαδραστική ιδέα την οποία στήριξε η σοκολάτα Lacta και η διαφημιστική εταιρία της OgilvyOne Athens.

Συγκεντρώθηκαν αληθινές ιστορίες ανεκπλήρωτου έρωτα από το κοινό οι οποίες με την ανάλογη επεξεργασία σεναρίου θα κατάληγαν με ευτυχισμένο φινάλε. Οι Πάνος Σαμπράκος και Παναγιώτης Ιωσηφέλης επεξεργάσθηκαν το στόρι τριων από αυτές τις ιστορίες και με αυτόν τον τρόπο φτιάχθηκε ένα 20 λεπτο μικρού μήκους φιλμ που παρουσιάστηκε στο internet και λειτούργησε ως teaser της ταινίας που εν συνεχεία γυρίστηκε (ο Π. Ιωσηφέλης εμφανίζεται ως σεναριογράφος της).

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της ταινίας (που δεν παρουσιάστηκε στους κριτικούς κινηματογράφου) στα 90' λεπτά της παρακολουθούμε τρεις αληθινές περιπτώσεις ανεκπλήρωτου έρωτα να αποκτούν το happy end που ποτέ δεν είχαν! Οι ιστορίες λαμβάνουν χάρα σε αρκετές πόλεις όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Ρόδος και η Κωνσταντινούπολη και είναι οι εξής: Ένα κορίτσι που φοβάται να αισθανθεί, ερωτεύεται. Ένας άνδρας που λέει ψέματα επειδή δεν τολμάει να εκφράσει αυτά που νιώθει, πρέπει τώρα να πει την αλήθεια . Κι ένα ζευγάρι που κανείς από τους δύο δεν πιστεύει στον έρωτα, δεν μπορούν να ζήσουν μακριά ο ένας από τον άλλο.

Η καμπάνια που ακολουθήθηκε μετά την δημιουργία του 20λεπτου teaser συνεχίστηκε με ένα ανε Εναλλακτικό Παιχνίδι Reality και είχε τρομερή υποδοχή και επιτυχία. Σε νούμερα αυτό μεταφράζεται ως εξής: το 17 % του ελληνικού «ιντερνετικού» πληθυσμού είδε το 20λεπτο φιλμ, άρα 700.000 άνθρωποι είχαν υπόψη τους την ταινία προτού καν αυτή γυριστεί. Σήμερα η σελίδα της Lacta στο Facebook έχει παραπάνω από 670.000 likes (μου αρέσει).

Ανάμεσα στους ηθοποιούς που πρωταγωνιστούν στην «Αγάπη» είναι οι Τζωρτζίνα Λιώση, Λεωνίδας Καλφαγιάννης, Κατερίνα Γερονικολού, Πάνος Βλάχος, Νικόλας Αγγελής και Μυριέλλα Κουρεντή. Η ταινία είναι μια συμπαραγωγή ODEON Α.Ε. και ΝΟVA. Παραγωγός εταιρία είναι η VIEW MASTER FILMS A.E.



Πηγή : tovima.gr

Σενάριο για Ταχτσίδη και Ολυμπιακό



Η Ρόμα άλλαξε προπονητή, ο Ζντένεκ Ζέμαν, ο οποίος στήριζε τον Ταχτσίδη αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο και ο νέος τεχνικός Αουρέλιο Αντρεατσόλι δεν δείχνει να πιστεύει πολύ στις δυνατότητες του έλληνα χαφ. Ετσι, ο παίκτης εξετάζει εναλλακτικές για την καριέρα του και ο Ολυμπιακός είναι μια προοπτική.
Η «Gazzetta dello Sport» αποκάλυψε λοιπόν πως οι ερυθρόλευκοι ήδη βρίσκοντα σε συζητήσεις με τη διοίκηση των «τζιαλορόσι». Από τον Ολυμπιακό βέβαια δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι για την ώρα, αλλά ο νεαρός μέσος, που έγινε πρόσφατα και διεθνής δεν περνάει αδιάφορος στους Πρωταθλητές.




Πηγή : sport.gr

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στη Χαλκιδική



Σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 16.43΄με επίκεντρο στην περιοχή της Ουρανούπολης στη Χαλκιδική, χωρίς να αναφερθούν ζημίες. Ο σεισμός έγινε αισθητός στη Θεσσαλονίκη και σε άλλους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, προκαλώντας ανησυχία σε πολλούς κατοίκους.
Όπως ανακοινώθηκε από το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε σε απόσταση 90 χιλιομέτρων ανατολικά - νοτιοανατολικά από την πόλη της Θεσσαλονίκης, μεταξύ Ουρανούπολης και Αμμουλιανής, ενώ μέχρι αυτή την ώρα σημειώνονται ασθενείς μετασεισμικές δονήσεις.



Ο καθηγητής σεισμολογίας στο ΑΠΘ, Μανώλης Σκορδίλης, δήλωσε ότι θα πρέπει να περάσουν τα πρώτα δύο εικοσιτετράωρα προκειμένου να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για τη μετασεισμική εξέλιξη στην περιοχή και επισήμανε ότι οι σεισμολόγοι παρακολουθούν τη δραστηριότητα, μέσω του πυκνού δικτύου σεισμογράφων που είναι εγκατεστημένο στην Ουρανούπολη και την Ιερισσό.




Πηγή: ΑΠΕ

Τόπλες στον καθρέφτη του σπιτιού της (pics)


Η Rosie Huntington αγόρασε ένα παντελόνι και κατενθουσιασμένη για την τελευταία της αγορά θέλησε να το δείξει στους followers της στο twitter.

Πόζαρε λοιπόν στον καθρέφτη του σπιτιού της, χωρίς να φοράει τίποτα από πάνω και καλύπτοντας το στήθος της με τα χέρια της. Σκοπός της ήταν όλη η προσοχή να πέσει στο παντελόνι αλλά απορίας άξιο παραμένει εάν τα κατάφερε αφού το ενδιαφέρον απέσπασε το πάνω μέρος.















Πηγή: newsbeast.gr

To «όχι» στο γυμνό και η... σχέση με επιχειρηματία!

To-oxi-sto-gymno-kai-i-sxesi-me-epixeirimatia


Ο ελληνικός τελικός για το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει στη Eurovision πλησιάζει και το άγχος για τη νεαρή Θωμαή Απέργη γίνεται όλο και πιο έντονο μέρα με τη μέρα.

Καλεσμένη της εκπομπής του Θέμη Γεωργαντά, η νεαρή τραγουδίστρια ρωτήθηκε αν θα εμφανιζόταν γυμνή πάνω στη σκηνή της Eurovision και η ίδια απάντησε αρνητικά. Ακόμη και για το εξώφυλλο ενός CD, θα το σκεφτόταν πολύ σοβαρά να φωτογραφηθεί χωρίς ρούχα, υποστήριξε.

Την ίδια στιγμή, ρεπορτάζ της «Μεσημεριανής Μελέτης» θέλει τη Θωμαή Απέργη ερωτευμένη με γοητευτικό επιχειρηματία που ακούει στο όνομα Γιάννης Σαπουντζής. Οι δυο τους είναι μαζί τους τελευταίους επτά μήνες και κοινοποίησαν τη σχέση τους μέσω Facebook.

Ο αγαπημένος της τραγουδίστριας είναι 30 χρονών, κάτοικος Γλυφάδας και αγαπά το σερφ.




Πηγή : 

Το Skype ετοιμάζει υπηρεσία ανταλλαγής video σε iOS, Android και Mac

Φωτογραφία για Το Skype ετοιμάζει υπηρεσία ανταλλαγής video σε iOS, Android και Mac

Το Skype ξεκίνησε την κυκλοφορία μιας δοκιμαστικής υπηρεσίας των εφαρμογών του για iOS, Android και Mac επιτρέποντας τους χρήστες την αποστολή video μηνυμάτων ανεξάρτητα με το αν οι παραλήπτες είναι συνδεδεμένοι ή όχι. Αυτά τα videos μπορούν να είναι διάρκειας μέχρι και τριών λεπτών και, αν και οι χρήστες Windows και Windows Phone δεν υποστηρίζονται προς το παρών από την υπηρεσία θα μπορούν να λαμβάνουν κανονικά τα μηνύματα με σύνδεσμο που ανοίγει στο web browser τους.

Το Skype αναπτύσσει τη συγκεκριμένη υπηρεσία προσπαθώντας να προλάβει μικρότερους ανταγωνιστές του όπως το Tango οι οποίοι επιτρέπουν ήδη την ανταλλαγή video μηνυμάτων. Αρχικά η υπηρεσία είναι διαθέσιμη στους χρήστες ΗΠΑ και Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ σύντομα θα υποστηρίζονται και περισσότερες χώρες. Η υπηρεσία θα προσφέρει τα πρώτα 20 μηνύματα δωρέαν, ενώ τα υπόλοιπα θα χρεώνονται με βάση τιμοκατάλογο που προς το παρόν δεν έχει γνωστοποιηθεί. Η χρέωση της υπηρεσίας γίνεται κατά πάσα πιθανότητα για να μειωθούν τα κόστη της χρήσης των cloud λειτουργιών που απαιτούνται για τη λειτουργία της.




Site: techspot.com

Οι Ρώσοι κατέρριψαν με πύραυλο τον μετεωρίτη πριν πέσει στη Γη [βίντεο]

Οι Ρώσοι κατέρριψαν με πύραυλο τον μετεωρίτη πριν πέσει στη Γη [βίντεο]


Πλήγμα σε ένα τεράστιο τμήμα του αστεροειδούς, λίγο πριν πλήξει τις πόλεις της Σιβηρίας πέτυχε η ρωσική στρατηγική αεράμυνα, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές που μίλησαν στο πρακτορείο Russia Today.
Το ρωσικό αντιβαλλιστικό σύστημα έπληξε τον μετεωρίτη πριν ακόμη εισέλθει στην ατμόσφαιρα και σύμφωνα με πηγές της διοίκησης της στρατηγικής αεράμυνας της Ρωσίας, μετά το πλήγμα ο μετεωρίτης διασπάστηκε πάνω από τα Ουράλια και ανεφλέγη στα κατώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας. Κομμάτια του μετεωρίτη έπεσαν σε αραιοκατοικημένες ζώνες της περιοχής του Τσέλιαμπινσκ
Αν ο μετεωρίτης δεν «αναχαιτιζόταν» και έπεφτε στη Γη εκτιμάται ότι θα κατέστρεφε ολόκληρη την περιοχή στην οποία θα προσέκρουε και θα σκότωνε κάθε ζώντα οργανισμό, καθώς η ισχύς της πρόσκρουσης υπολογιζόταν σε 300 Kt.
Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή στις 07:00 το πρωί ώρα Ελλάδας, το σκηνικό στο Τσέλιαμπινσκ θύμιζε ταινία επιστημονικής φαντασίας, καθώς μετά τις εκρήξεις στα χαμηλά στρώματα της ατμόσφαιρας πάνω από τα Ουράλια και περιοχές της κεντρικής Ρωσίας προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές στην πόλη και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι.







Πηγή : iefimerida.gr

HTC One με ZOE UltraPixel κάμερα, 3 αισθητήρες σε ένα smartphone

HTC One με ZOE κάμερα, τρεις αισθητήρες σε ένα smartphone


HTC ZOE, αυτό είναι το κωδικό όνομα για την νέα κάμερα του νέου HTC One, το γνωστό μέχρι σήμερα HTC M7. Εκτός από γρήγορη επεξεργαστή και μπόλικη RAM, το νέο HTC One θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία UltraPixel για ακόμα καλύτερες φωτογραφίες.

HTC ZOE UltraPixel καμερα, 3 αισθητηρες μαζι

Η HTC ήδη προετοιμάζει το έδαφος για το νέο HTC One με την ZOE UltraPixel κάμερα. Η εταιρεία πριν από λίγο δημοσίευσε την φωτογραφίες που βλέπετε. Φακός DSLR μηχανής, που φαίνεται να είναι Canon, αλλά αυτό λίγο πειράζει. Το μήνυμα είναι: φωτογραφία με λεπτομέρεια και ποιότητα.
Για να πετύχει η HTC φωτογραφία και εικόνα καλύτερη και από αυτή του Nokia PureView θα χρησιμοποιήσει 3 αισθητήρες αντί για ένα. Τρεις αισθητήρες με ανάλυση 4.3 megapixel ο καθένας και την δυνατότητα να λειτουργούν παράλληλα. Το HTC One θα συνθέτει την φωτογραφία για το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Η τεχνική αυτή θα παρουσιαστεί με το marketing όνομα UltraPixel και στην θεωρία τουλάχιστον παράγει εικόνες με μεγαλύτερη λεπτομέρεια σε σύγκριση με μια κάμερα 13 megapixel.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η πρώτη leaked φωτογραφία του νέου HTC One (M7)
Αυτό είναι το HTC ZOE, μια κάμερα με 3 αισθητήρες που με την καθοδήγηση του Android θα παράγουν φωτογραφίες UltraPixel ανάλυσης. Ο στόχος είναι προφανής, η HTC θέλει να κερδίσει έδαφος όχι μόνο από την Nokia αλλά και στο απαιτητικό κοινό του Android που πλέον έχει δυνατότητα για HDR video με το Sony Xperia Z.
Υπομονή και το νέο HTC One aka HTC M7 σύντομα θα αποκαλυφθεί. Μετρήστε ανάποδα μαζί με την HTC.





Πηγή : pestaola.gr

Beyonce: Στο κόκκινο χαλί με αβυσσαλέο ντεκολτέ! (φωτό)

Beyonce-sto-kokkino-xali-me-avyssaleo-ntekolte-foto


Με μια nude σιθρού τουαλέτα με μεταλλικές ασημένιες λεπτομέρειες, που αγκάλιαζε το κορμί της και αναδείκνυε τις καμπύλες εμφανίστηκε η Beyonce στο κόκκινο χαλί της πρεμιέρας του «Life is But a Dream».

Το πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ εστιάζει στις άγνωστες λεπτομέρειες γύρω από τη ζωή της σταρ, τις προσωπικές της στιγμές με τον σύζυγό της Jay Z, αλλά και τις δυσκολίες της εγκυμοσύνης της στην κορούλα της Blue Ivy.

Η διάσημη τραγουδίστρια έκλεψε τις εντυπώσεις με την απαστράπτουσα εμφάνισή της, το φυσικό μακιγιάζ και τα ολόισια μαλλιά της.

Το ντοκιμαντέρ «Life is But a Dream» θα προβληθεί από το αμερικανικό δίκτυο HBO στις 16 Φεβρουαρίου.    






Πηγή : newpost.gr

Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης η Ανούσκα Σανκάρ


Η κόρη του θρυλικού μουσικού του ινδικού σιτάρ, Ραβί Σανκάρ, έκανε μία σοκαριστική αποκάλυψη μέσα από ένα βίντεο που ανάρτησε στο διαδίκτυο την Πέμπτη, ανακοινώνοντας ότι είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά όταν ήταν παιδί.

Η βιρτουόζα του σιτάρ και συνθέτρια Ανούσκα Σανκάρ, που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο, αποφάσισε να μιλήσει δημοσίως για τη σεξουαλική βία που υπέστη από έναν οικογενειακό φίλο.

Στο βίντεο η Σανκάρ αποκαλύπτει: "Όταν ήμουν παιδί, είχα υποστεί επί σειρά ετών σεξουαλική και ψυχική κακοποίηση στα χέρια ενός άντρα, στον οποίο οι γονείς μου είχαν τυφλή εμπιστοσύνη. Μεγαλώνοντας, όπως όλες οι γυναίκες που γνωρίζω έτσι κι εγώ, βίωσα ανάρμοστες χειρονομίες, λεκτική βία και άλλα πράγματα. Δεν ήξερα πώς να τα αντιμετωπίσω. Δεν ήξερα ότι μπορώ να τα αλλάξω".

Η Ανούσκα αφιέρωσε το διαδικτυακό μήνυμά της στην 23χρονη Ινδή φοιτήτρια Κινησιοθεραπείας, η οποία στις 16 Δεκεμβρίου είχε πέσει θύμα ομαδικού βιασμού και μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία, έχασε τη μάχη για τη ζωή στις 29 Δεκεμβρίου 2012.

"Αρκετά πια. Σηκώνω το ανάστημά μου, για μένα και για γυναίκες όπως αυτή. Σηκώνω το ανάστημά μου για τις υπέροχες γυναίκες της χώρας μου, αλλά για μένα το παιδί που κρύβω μέσα μου, το οποίο πιθανότατα ποτέ δεν θα επουλώσει τις πληγές του", καταλήγει η Ανούσκα Σανκάρ.

Η 31χρονη Ανούσκα κοινοποίησε την τραυματική της εμπειρία, για να υποστηρίξει την καμπάνια "One Billion Rising", ένα παγκόσμιο κίνημα για τα δικαιώματα των γυναικών.

Δείτε το βίντεο:





Πηγή : nooz.gr

Πέρασε σύρριζα από τη Γη ο αστεροειδής


Αστεροειδής, στο μέγεθος περίπου μισού ποδοσφαιρικού γηπέδου, πέρασε πολύ κοντά από τη Γη, αλλά με ασφάλεια και χωρίς να παρεκκλίνει από την τροχιά του, και ήταν ορατός την Παρασκευή από την ανατολική Ευρώπη, την Ασία και την Αυστραλία.

Η είδηση αυτή, έπειτα και από τη βροχή μετεωριτών στην περιοχή των Ουραλίων στη Ρωσία που άφησε πίσω της εκατοντάδες τραυματίες, προκάλεσε την έντονη ανησυχία σε εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο.

Ωστόσο, οι επιστήμονες ήταν καθησυχαστικοί, ενώ σύμφωνα με αστρονόμους η βροχή μετεωριτών στη Ρωσία δεν σχετίζεται με το πέρασμα του αστεροειδούς από τον πλανήτη μας και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Ο εν λόγω αστεροειδής πέρασε από τη Γη, στις 9 ώρα Ελλάδας και μέσω του protothema.gr παρακολουθήσατε live το φαινόμενο (η μετάδοση ξεκίινησε στις 19.00 ώρα Ελλάδας). Στις 21.24 ώρα Ελλάδας ο 2012 DA14 πέρασε πάνω από τη Τζακάρτα της Ινδονησίας σε απόσταση μόλις 27.700 χιλιομέτρων!



Free live streaming by Ustream
Η ονομασία του αστεροειδούς είναι 2012 DA14, αφού ανακαλύφθηκε πέρυσι από Ισπανούς αστρονόμους στο παρατηρητήριο Λα Σάγκρα και έχει διάμετρο περίπου 45 μέτρα, ενώ είναι το κοντινότερο πέρασμα που έχει καταγραφεί ποτέ για σώμα αυτού του μεγέθους.



Ο αστεροειδής είναι αρκετά μεγάλος ώστε θα μπορούσε να καταστρέψει μια ολόκληρη πόλη εάν προσέκρουε στη Γη, κάτι που οι επιστήμονες της NASA είχαν αποκλείσει.

Αν κάτι τέτοιο συνέβαινε, η ισχύς της πρόσκρουσης θα απελευθέρωνε ενέργεια 2,5 μεγατόνων TNT, όσο ένα ισχυρό πυρηνικό όπλο.

Ένα τέτοιο συμβάν έχει καταγραφεί και στο πρόσφατο παρελθόν: το 1908, ένας αστεροειδής ή κομήτης διαμέτρου 30-40 μέτρων έπεσε στην ακατοίκητη περιοχή της Τουνγκούσκα στη Σιβηρία και ισοπέδωσε 1.200 τετραγωνικά χιλιόμετρα δάσους. Ακόμα και σήμερα, χιλιάδες πεσμένα δέντρα απλώνονται ακτινωτά από το σημείο της πρόσκρουσης. Κρατήρας και υπολείμματα δεν βρέθηκαν ποτέ, καθώς το εισερχόμενο αντικείμενο εξερράγη στην ατμόσφαιρα και εξαερώθηκε λίγο πριν φτάσει στο έδαφος. Μετά και τη σημερινή βροχή μετεωριτών πάντως δημιουργεί ερωτήματα γιατί τέτοιου είδους φαινόμενα «προτιμούν» τη Ρωσία... (Διαβάστε σχετικά εδώ)

Ο 2012 DA14, ο οποίος ανακαλύφθηκε μόλις το Σεπτέμβριο του 2012, είναι ένας από τους 500.000 αστεροειδείς αυτού του μεγέθους που εκτιμάται ότι κινούνται σχετικά κοντά στη Γη. Από αυτούς, η NASA έχει εντοπίσει μόνο το 1%.

Ο αστεροειδής κινείτο με 7,8 χιλιόμετρα ανά δευτερόλεπτο και σύμφωνα με τους αστρονόμους είναι ένας από τους μεγαλύτερους που πέρασαν ποτέ από τόσο κοντά από τον πλανήτη μας. Αποτελεί, επίσης, ένα από τα αντικείμενα που θα περάσουν τόσο κοντά από τη Γη μέσα στον επόμενο αιώνα.

Κοστίζει μια... περιουσία - Έχει αξία 200 δισ. δολάρια

Mια... περιουσία κοστίζει ο αστεροειδής που πέρασε «ξυστά» από τη Γη τις επόμενες ώρες. Σύμφωνα με την εταιρεία εξόρυξης «Deep Space», η αξία του υπολογίζεται σε 200 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο αστεροειδής μπορεί να υποκρύπτει νερό αξίας 65 δισεκατομμυρίων και μέταλλα, αξίας περίπου 130 δισ. δολαρίων. Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, μόνο το 10% της μάζας του αστεροειδούς είναι εύκολα εξορύξιμο.

Η Deep Space δεν θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί τον αστεροειδή 2012ΔΑ14, καθώς η τροχιά του εμφανίζει πολύ μεγάλη κλίση συγκριτικά με τη Γη, γεγονός που θα έκανε ιδιαίτερα δύσκολο το εγχείρημα. Εξάλλου δεν διαθέτει τον εξοπλισμό ώστε να προσγειωθεί στον αστεροειδή και να ξεκινήσει επιχειρήσεις εξόρυξης αν και το κόστος θα ήταν απαγορευτικό.

Ωστόσο, στα επόμενα χρόνια θα πληροί αυτές τις προυποθέσεις και το κοντινό πέρασμα του αστεροειδούς, μόλις 27.700 χιλιόμετρα από τη Γη, αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα των πόρων που βρίσκονται διαθέσιμοι προς εξόρυξη και εκμετάλλευση στο κοντινό διάστημα. Με το σίδηρο και το νικέλιο που θα εξορυχθεί σε μελλοντικές αποστολές , η Deep Space θέλει να δημιουργήσει μία βιομηχανία βασισμένη στο Διάστημα, η οποία θα επεκταθεί σε κατασκευή οχημάτων, σταθμών και βάσεων μακριά από τη γη.

Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να μετατρέπει το νερό που θα αποσπά από τους αστεροειδείς σε καύσιμο το οποίο θα προμηθεύει σε δορυφόρους και διαστημόπλοια σε χαμηλό σχετικά κόστος.






Πηγή : protothema.gr

"Καθάρισε" με γκολάρα Ντρογκμπά η Γαλατά!



Ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Τσέλσι την περασμένη σεζόν πέρασε ως αλλαγή στο ματς στο 63' και χρειάστηκε μόλις πέντε λεπτά για να ανοίξει λογαριασμό τερμάτων για τη Γαλατά.
Σε μία φάση στο 68' που ξεκίνησε από τα πόδια του Γουέσλι Σνάιντερ, η μπάλα έφτασε στον Γιλμάζ που έβγαλε σέντρα από τα δεξιά, με τον Ιβοριανό άσο να νικάει τον αντίπαλο γκολκίπερ με εντυπωσιακή γυριστή ψηλοκρεμαστή κεφαλιά.



Ο Ντρογκμπά είχε το ρόλο του δημιουργού στο 70' όταν έδωσε την ασίστ στον Μπουράκ Γιλμάζ για το δεύτερο γκολ της ομάδας του Φατίχ Τερίμ, ενώ η ομάδα του Φάνη Γκέκα (αγωνίστηκε κανονικά χωρίς να μπορέσει αυτή τη φορά να σκοράρει όπως στους προηγούμενους αγώνες του) μπόρεσε μόνο να μειώσει στο 85' με τον Βαρντάρ.
Χάρη στην πρώτη της εκτός έδρας νίκη ύστερα από τρεις ανεπιτυχείς προσπάθειες (1 ισοπαλία-2 ήττες), η Γαλατά έφτασε στους 45 πόντους και αύξησε τη διαφορά στο +8 από τη δεύτερη Μπεσίκτας (παίζει το Σάββατο με την Γκαζιάντεπσπορ), ενώ ετοιμάζεται πλέον με ηθικό ακμαιότατο για τις αναμετρήσεις με τη Σάλκε στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ.
Ονειρεμένο το ντεμπούτο του Ντρογκμπά με τη Γαλατά












Το παρθενικό γκολ του Ντρογκμπά με τη Γαλατάσαραϊ


Ο Μπουράκ Γιλμάζ γράφει το 2-0 για τους πρωταθλητές Τουρκίας


Το γκολ του Βαρντάρ δεν έφτανε για την Ακχισάρ





Πηγή : sport24.gr

Παίρνουν κανονικά μισθούς και συντάξεις οι "εγκέφαλοι" του κυκλώματος στο ΙΚΑ Καλλιθέας!



- Υψηλόβαθμοι υπάλληλοι είχαν συλληφθεί για απάτη σε βάρος του ΙΚΑ
- Από τη φυλακή εξακολουθούν να εισπράττουν το 50% των αποδοχών τους
- Απίστευτη καθυστέρηση των διαδικασιών για την οριστική παύση τους
- Ακόμα να συνεδριάσει το Πειθαρχικό Συμβούλιο
- Πάνω από 16 εκατ. ευρώ η ζημιά στο Ταμείο

Αν και κοντεύει να περάσει ένας χρόνος από τη σύλληψη στελεχών του ΙΚΑ Καλλιθέας για απάτη σε βάρος του Ιδρύματος, τρεις υπάλληλοι που ήταν εν ενεργεία την περίοδο της σύλληψής τους εξακολουθούν να λαμβάνουν το 50% των αποδοχών τους. Σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, αν και νόμιμα παίρνουν αυτά τα χρήματα, αφού έχουν τεθεί σε δυνητική αργία, γεννάται το ερώτημα γιατί έχουν καθυστερήσει οι διαδικασίες για την οριστική παύση τους.

Κανονικά παίρνουν τη σύνταξή τους και οι δύο κατηγορούμενες που είχαν αποχωρήσει από την υπηρεσία. Οπως λέει στέλεχος του ΙΚΑ, «η σύνταξη είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα και δεν υπάρχει κανένας τρόπος να σταματήσει η χορήγησή της γι' αυτόν τον λόγο».

«Θα περάσουν πολύ σύντομα από το πειθαρχικό συμβούλιο. Για να γίνει αυτό θα έπρεπε είτε να έχει εκδικαστεί η υπόθεση είτε να έχει ολοκληρωθεί η έρευνα των υπηρεσιών του ΙΚΑ.Πλέον μπορούμε να προχωρήσουμε, και για ό,τι με αφορά θα εισηγηθώ την οριστική παύση τους, γιατί τέτοιες πρακτικές πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά. Δεν θέλουμε να νομίζει κανείς ότι χαριζόμαστε σε συναδέλφους», λέει ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΙΚΑ Αθήνας.

Εν τω μεταξύ, η έρευνα των επιθεωρητών του Ιδρύματος που ολοκληρώθηκε πρόσφατα αποκάλυψε ότι η οικονομική ζημιά που προκάλεσε η σπείρα στο υποκατάστημα της Καλλιθέας είναι σχεδόν τριπλάσια από τα 6 εκατομμύρια ευρώ που είχε υπολογιστεί αρχικά.

Το κύκλωμα χορηγούσε παράνομα και με το αζημίωτο επιδόματα σε ανθρώπους που δεν είχαν τα απαραίτητα πιστοποιητικά. Ο αρχικός υπολογισμός της ζημιάς ήταν 6 εκατ. ευρώ. Η ολοκλήρωση του ελέγχου όμως πριν από λίγες ημέρες έδειξε ότι η τρύπα ήταν πολύ μεγαλύτερη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ζημιά για το ΙΚΑ προσεγγίζει τα 16 εκατομμύρια ευρώ, είναι δηλαδή σχεδόν τριπλάσια απ' ό,τι είχε υπολογιστεί πέρυσι τον Μάρτιο.





Πηγή : newsit.gr

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Ο Σμιντ άφησε έξω τον Γκάλη από το Hall of Fame

O Όσκαρ Σμιντ συγκέντρωσε περισσότερες ψήφους για την είσοδο του στο αμερικανικό Hall of Fame, αφήνοντας εκτός τον κορυφαίο Νίκο Γκάλη


Και μόνο η παρουσία του ανάμεσα στους καλύτερους ήταν τεράστια τιμή και αναγνώριση των όσων πρόσφερε όσο "χόρευε" στα παρκέ.
Ο Νίκος Γκάλης δεν μπήκε τελικά στο αμερικανικό Hall of Fame, καθώς τη θέση "καπάρωσε" ένας άλλος μεγάλος του παγκόσμιου μπάσκετ, ο Όσκαρ Σμιθ.

Ο Νίκος Γκάλης βρέθηκε στην ίδια λίστα με τους μη Αμερικανούς παίκτες μαζί με τους Βλάντε Ντίβατς, Όσκαρ Σμιντ, Μίκι Μπέρκοβιτς, Ταλ Μπρόντι, Τζάκι Σαζαλόν, Λίντσεϊ Γκέιζ, Βλαντιμίρ Κοντράσιν, Σαρούνας Μαρτσουλιόνις, Τιάγκο Πάσος, Μανουέλ Σάινθ, Τόγκο Σοάρες και Ράνκο Ζεράβιτσα.
Για την τελική επιλογή, ψήφισαν τα εννέα άτομα που απάρτιζαν την επιτροπή, ωστόσο ο Νίκος Γκάλης ήταν ο μεγάλος νικητής στην ψηφοφορία του κοινού που διενεργήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα από το ESPN.




Πηγή : sport24.gr