1

Θεσσαλονίκη...

2

Η Πάργα, το μικρό θαύμα του Ιονίου...

3

Ναύπλιο, love is in the air...

4

Αθήνα, το λίκνο του πολιτισμού....

5

Δήλος, εκεί που το Φως βρήκε το σπίτι του...

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Ανάληψη ευθύνης με... στικάκι


Το στικάκι είχε τοποθετηθεί σε μία πλακέτα στη μνήμη του Βελουχιώτη, στην οδό Αναξαγόρα στην Καισαριανή
Το στικάκι είχε τοποθετηθεί σε μία πλακέτα στη μνήμη του Βελουχιώτη, στην οδό Αναξαγόρα στην Καισαριανή

Η πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα «Επαναστατική Ανατροπή» ανέλαβε με προκήρυξή της τη βομβιστική επίθεση στο σπίτι του εφοπλιστή Νίκου Τσάκου.
Η βόμβα περιορισμένης ισχύος είχε εκραγεί στις 27 Απριλίου στη... σκιά της Ακρόπολης, αφού το σπίτι βρίσκεται πολύ κοντά στο Ηρώδειο. Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (ΔΑΕΕΒ) εξετάζει τώρα τη γνησιότητα της προκήρυξης.
Γύρω στις 9.45 το πρωί άγνωστος τηλεφώνησε σε αθηναϊκή εφημερίδα και με μεταλλική, παραμορφωμένη φωνή ενημέρωσε ότι έχει αφεθεί φάκελος με ένα μαύρο στικάκι στην οδό Αναξαγόρα στην Καισαριανή, εκεί όπου βρίσκεται το άγαλμα του Αρη Βελουχιώτη. Ο υπάλληλος της εφημερίδας που απάντησε στο τηλέφωνο ενημέρωσε την Αμεση Δράση και λίγη ώρα μετά, το στικάκι βρισκόταν στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής. Στο σημείο υπάρχει μία πλακέτα στη μνήμη του Βελουχιώτη, επειδή εκεί το 1941 ο Α. Βελουχιώτης είχε μιλήσει για πρώτη φορά περί ένοπλου αγώνα ενάντια στους γερμανοναζί κατακτητές.
Αφού φάκελος και στικάκι ελέγχθηκαν για αποτυπώματα, γενετικό υλικό και άλλα τυχόν στοιχεία, το USB ανοίχτηκε από τους ειδικούς. Πράγματι, μέσα βρέθηκε ένα κείμενο ανάληψης ευθύνης της βομβιστικής επίθεσης κατά του Ν. Τσάκου, το οποίο μελετάται από τους υπεύθυνους αξιωματικούς.
Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχο τρόπο ανάληψης ευθύνης τρομοκρατικών επιθέσεων είχε επιλέξει η οργάνωση «6 Δεκέμβρη», με όνομα προφανώς εμπνευσμένο από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου, μετά την επίθεσή της στη γενική γραμματεία Τύπου τον Ιανουάριο του 2010. Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής δεν αποκλείουν να πρόκειται για μέλη της ίδιας ομάδας που εμφανίστηκαν με άλλο όνομα.




Πηγή : ethnos.gr

Μάνος Ξυδούς: 3 χρόνια χωρίς τον πρίγκιπα της δυτικής όχθης!


Σαν το τραγούδι που χάνει τη μιλιά του
με αλήτες στίχους που δεν άντεξαν το φως
σαν ένας έρωτας που πέρασε η μπογιά του
έτσι θα φύγω ένα βράδυ από δω.


Πέρασαν ήδη τρία χρόνια από την ημέρα (13 Απριλίου 2010) που ο συνθέτης, στιχουργός και τραγουδιστής Μάνος Ξυδούς, ταξίδεψε για πάντα προς την αιωνιότητα, στα 57 του χρόνια.

Ο Μάνος Ξυδούς γεννήθηκε και μεγάλωσε στους Αγίους Αναργύρους και ενώ αποφοίτησε από την ΑΣΟΕΕ η αρχική του εργασιακή απασχόληση ήταν ως DJ στο κλαμπ Καρυάτιδες στην Πλάκα, στη συνέχεια στην δισκογραφική εταιρία ΜΙΝΟΣ-ΕΜΙ ως πωλητής και στη συνέχεια ως Marketing Director


Ατέλειωτη η λίστα των καλλιτεχνών των οποίων υπήρξε παραγωγός σε αρκετούς δίσκους τους όπως οι Μουσικές Ταξιαρχίες του Τζίμη Πανούση, ο Νίκος Νομικός, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Δημήτρης Μητροπάνος, ο Πάνος Κατσιμίχας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Λάκης Παπαδόπουλος, Γιάννης Κούτρας, Μανώλης Λιδάκης, Νίκος Πορτοκάλογλου, Γιάννης Γιοκαρίνης, Βασίλης Καρράς, Μίλτος Πασχαλίδης, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γιάννης Χαρούλης, Όναρ, Ντομένικα, Λευκή Συμφωνία και πολλοί άλλοι.
Επίσης έβαλε δημιουργικά το χέρι του και σε κάποιες συνεργασίες Ελλήνων μουσικών με δημοφιλείς ξένους καλλιτέχνες, όπως του Μιχάλη Ρακιντζή με τον Ian Gillan των Deep Purple το 1992, αλλά και των Πυξ Λαξ με τους Eric Budron των Animals, Gordon Gano των Violent Femmes, Marc Almond των Soft Cell, και Steve Wynn.
Μεσολάβησε όμως και για την έκδοση του πρώτου δίσκου των Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα "Ζεστά Ποτά" το 1985, αλλά και για την πρώτη δισκογραφική δουλειά του Μίλτου Πασχαλίδη, την μετά Χαϊνηδων εποχή.



Για δύο χρόνια (1984-1986) διατηρούσε το γκρουπ Dreamer and the Full Moon, ενώ το 1989, εποχή EMI, συναντήθηκε με τους Φίλιππο Πλιάτσικα και Μπάμπη Στόκα, και έτσι δημιουργήθηκε η μπάντα των Πυξ Λαξ.
Στην αρχή ως παραγωγός του πρώτου και τρίτου δίσκου, στη συνέχεια πήρε μέρος στη δημιουργία κάποιων τραγουδιών, μέχρι το 1993 που έγινε πλέον σταθερό μέλος.

Κάποια από τα τραγούδια των Πυξ Λαξ που φέρουν τη δική του σφραγίδα είτε ερμηνευτικά είτε ως δημιουργού είναι τα "Πούλα με", "Εσύ εκεί", "Χωρίς ντροπή", "Υπάρχουν χρυσόψαρα εδώ", "Δεν θα δακρύσω πια για σένα", "Τα δοκάρια στο γρασίδι περιμένουν τα παιδιά" και πολλά άλλα φυσικά.

Ο Μάνος Ξυδούς είχε αρχίσει πλέον να είναι αναγνωρίσιμος και δημοφιλής ως μονάδα, καθώς υπήρξε ο οργανωτής των συναυλιών της μπάντας, αλλά και μετά τη διάλυσή τους το 2004, με τη σολο καριέρα που ακολούθησε, μέσα από το δικό του δισκογραφικό δρόμο των 6 άλμπουμ.



Η τελευταία του συναυλιακή περιοδεία ήταν το 2010 με το Best Of Tour των Χάρη & Πάνου Κατσιμίχα.
Ο Μάνος Ξυδούς έφυγε στην κυριολεξία πάνω στη σκηνή, στις 13 Απριλίου 2010 από ανακοπή καρδιάς, εν μέσω πρόβας, σε ηλικία 57 ετών.

Ο τελευταίος του δίσκος με τον τίτλο (!) "Οταν θα φύγω ένα βράδυ από δω" ολοκληρώθηκε μετά το θάνατό του από τους πρώην συνεργάτες και φίλους του Φίλιππο Πλιάτσικα και Μπάμπη Στόκα, ενώ σ' αυτόν συμμετείχαν σχεδόν όλοι οι φίλοι του όπως οι Διονύσης Τσακνής, Νίκος Πορτοκάλογλου, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μίλτος Πασχαλίδης, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Λάκης Παπαδόπουλος, Όναρ, Μύρωνας Στρατής, καθώς και οι δύο του κόρες Κατερίνα και Νέλλυ.



Δισκογραφία
Με τους Dreamer and the Full Moon
Sandrina (1985)
Never give it up (1986)
Anne Frank (1986)
Με τους Πυξ ΛαξΤι άλλο να πεις πιο απλά (1990)
Ζόρικοι καιροί (1991)
Ο ήλιος του χειμώνα με μελαγχολεί (1993)
Για τους πρίγκηπες της δυτικής όχθης (1994)
Ο μπαμπούλας τραγουδάει μόνος τις νύχτες (1996)
Νυχτερινός περίπατος στην Ιερά οδό (1997)
Ζωντανή ηχογράφηση στην Ιερά οδό (1997)
Παίξε παλιάτσο τα τραγούδια σου τελειώνουν(1997)
Ο έρωτας κοιμήθηκε νωρίς (1998)
Στίλβη (1998)
Άσε την εικόνα να μιλάει (1999)
Νετρίνο (1999)
Υπάρχουν Χρυσόψαρα Εδώ; (1999)
Τα δοκάρια στο γρασίδι περιμένουν τα παιδιά (2001)
Από εδώ κι από κει... (2002)
Χαρούμενοι στην πόλη των τρελών (2003)
Τέλος - Live Στο Λυκαβηττό (2004)
Προσωπικοί δίσκοιΚανάστα (2005)
Περιμένοντας το νέκταρ (2006)
Μέχρι να πάρεις παγωτό, σε βρίσκει ο χειμώνας (2007), με τον Πάνο Κατσιμίχα
Βράδιασε, τα ξαναλέμε (2007)
Τ' αστέρια θα 'ναι πάντα μακριά (2008)
Όταν θα φύγω ένα βράδυ από ’δω (2010)




Πηγή : in.gr

Κοινωνική έκρηξη «βλέπει» ο Κ. Καραμανλής



Αποκλείει ενδεχόμενη επιστροφή του -τουλάχιστον σε «ηγετικό ρόλο»- ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, σύμφωνα με συνεργάτες του, ενώ φέρεται να ξεκαθαρίζει πως δεν θα υπονόμευσε ποτέ τον Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «6 Μέρες», ο κ. Καραμανλής θεωρεί πως έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος για πρωτοβουλίες και φοβάται κοινωνικές εκρήξεις, ενώ πιστεύει πως το χάος στο οποίο θα οδηγούσε μια επιδείνωση της κρίσης.

Ο κ. Καραμανλής, σύμφωνα με συνεργάτες τους, δηλώνει ότι έχει διαμορφωμένη αντίληψη για τα όσα συνέβαιναν με τις υποκλοπές και τις παρακολουθήσεις από ξένη υπηρεσία.

Ωστόσο αποφεύγει να εκφράσει οποιαδήποτε άποψη για τα άλλα κόμματα και τους πολιτικούς τους αρχηγούς, ενώ οι συνεργάτες του σημειώνουν πως «δεν ξεχνά τον Γιώργο Παπανδρέου» επειδή τον Μάρτιο του 2009 τον ενημέρωσε πλήρως για την κατάσταση της οικονομίας και εκείνος απάντησε με τη λογική «λεφτά υπάρχουν» και δεύτερον, διότι σκέφτηκε μετεκλογικά να τον εμπλέξει σε «εξεταστικές».





Πηγή : protothema.gr

Έξαλλες οι φιλοζωικές με την Kate Upton!



Την έντονη αντίδραση των φιλοζωικών οργανώσεων προκάλεσε η φωτογράφιση της Kate Upton, υπό τον τίτλο «The Animal Nursery»! Η χυμώδης καλλονή, ντυμένη ως νοσοκόμα ζώων, ποζάρει αγκαλιά με έναν τριών μηνών τίγρη και έναν επτά μηνών πίθηκο, στο editorial μόδας του περιοδικού Harper's Bazaar Αυστραλίας! Η φιλοζωική οργάνωση PETA εξέφρασε σε ανακοίνωσή της, την πλήρη αντίθεσή της για την χρησιμοποίηση ζώων υπό εξαφάνιση ως αξεσουάρ σε φωτογράφιση μόδας: «Τα ζώα που εμφανίζονται στις φωτογραφίες είναι βρέφη και θα πρέπει να βρίσκονται με τη μητέρα τους, ανά πάσα στιγμή. Εκτός από το συναισθηματικά τραύματα που έχουν αναμφίβολα υποστεί ως αποτέλεσμα του διαχωρισμού τους, το ευαίσθητο ανοσοποιητικό τους σύστημα εξακολουθεί να αναπτύσσεται, και είναι ευάλωτα σε ασθένειες που μεταφέρουν οι άνθρωποι».
Παράλληλα, ο υπεύθυνος του World Society for the protection of animals σε συνέντευξή στην Daily Mail, δήλωσε: Δεν πρέπει το κοινό να αντιμετωπίζει τα συγκεκριμένα ζώα ως χαριτωμένα κατοικίδια», τονίζοντας παράλληλα πόσο επιβλαβές είναι το εμπόριο εξωτικών ζώων.
Ωστόσο, σύμφωνα, με την πρόεδρο του ζωολογικού κήπου, Wildlife Foundation, που διάθεσε τα ζώα για την φωτογράφιση, όλα έχουν γεννηθεί σε αιχμαλωσία και κατά την διάρκεια της φωτογράφησης είχαν μαζί τους ειδικούς εκπαιδευτές.
Η φωτογράφιση της Kate, που επιμελήθηκε η Global Fashion Director του περιοδικού, Carine Roitfeld, θα φιλοξενηθεί και στις 26 διεθνείς εκδόσεις του Harper's Bazaar. Εκτός από την Kate, που είναι η πρωταγωνίστρια της φωτογράφισης, στο 15σέλιδο editorial ποζάρουν στο φακό του Sebastian Faena με outfits από Pre-Fall συλλογές και κορυφαία ονόματα του modeling όπως η Irina Shayk, η Tida Lindstam, η Senait Gidey και η Soo Joo Park!
Μαζί
 






Πηγή : agelioforos.gr

Νέο τραγούδι: Στέλιος Ρόκκος – «Μες στα δυο της μάτια»

Στέλιος Ρόκκος - Μες στα δυο της μάτια

Το τραγούδι «Μες τα δυο της μάτια», που ερμήνευσε η Χάρις Αλεξίου με τους O.P.A., είναι το πρώτο single από το album «Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕΣΑ ΜΟΥ», αφού είναι το πιο αγαπημένο του Στέλιου Ρόκκου.
Ο ίδιος ο Στέλιος Ρόκκος γράφει για αυτό το δίσκο, που θα κυκλοφορήσει σε λίγες ημέρες από την ΕΜΙ:
«Είναι κάτι που ήθελα να κάνω από παλιά! Πάντα μου άρεσε να διασκευάζω και να «πειράζω» τραγούδια! Αυτή τη φορά όμως το έκανα ολοκληρωτικά. Δηλαδή ένα ολόκληρο άλμπουμ μόνο με διασκευές. Μόνο και μόνο που το λέω τρελαίνομαι από τη χαρά μου. Το παράξενο σε αυτή τη δουλειά, που ήταν και πρόκληση μαζί, είναι ότι όλα αυτά τα τραγούδια τα έχουν ερμηνεύσει άριστα γυναίκες! Γυναίκες που κρατάω τόσα χρόνια πολύ τρυφερά μέσα μου… Καλή ακρόαση!»
«Μες τα δυο της μάτια», σε μουσική Γιάννη Ευσταθίου και στίχους Γιώργου Γκικοδήμα…από το Στέλιο Ρόκκο.
Καλή ακρόαση!





Πηγή : hit-channel.com

Συγγενής μας από τη Νότιο Αφρική ήταν πραγματικά «πιθηκάνθρωπος»


O σκελετός του A.sediba ανάμεσα στους σκελετούς ενός ανθρώπου και ενός χιμπατζή. Ο αυστραλοπίθηκος μοιάζει με υβρίδιο των δύο συγγενών του.
O σκελετός του A.sediba ανάμεσα στους σκελετούς ενός ανθρώπου και ενός χιμπατζή. Ο αυστραλοπίθηκος μοιάζει με υβρίδιο των δύο συγγενών του.



Ουάσινγκτον
Αν προσπαθούσαμε να περπατήσουμε όπως περπατούσε αυτό το πλάσμα, σύντομα θα χρειαζόμασταν αρθροπλαστική στους γοφούς και στα γόνατα: ένα είδος αυστραλοπίθηκου που ζούσε κοντά στο Γιοχάνεσμπουργκ πριν από δύο εκατομμύρια χρόνια ήταν ένα «αλλόκοτο» μείγμα χαρακτηριστικών του ανθρώπου και των πιθήκων, αποκαλύπτουν έξι διαφορετικές μελέτες στο περιοδικό Science.

Οι νέες μελέτες εξετάζουν την ανατομία και τον τρόπο κίνησης και μάσησης του Australopithecus sediba, ενός είδος που κατατάχθηκε στη φυλή των ανθρωπίνων (η οποία περιλαμβάνει τους σύγχρονους ανθρώπους και όλους τους συγγενείς του που διαχωρίστηκαν από το εξελικτικό παρακλάδι των πιθήκων πριν από περίπου 5 εκατομμύρια χρόνια).

Ο A.sediba έζησε ένα εκατομμύριο χρόνια μετά τη «Λούσι», το διάσημο εκπρόσωπο του είδους Australopithecus afarensis. Παραμένει όμως ασαφές αν είναι άμεσος πρόγονος του ανθρώπου, ενδεχόμενο που πιθανότατα θα είναι αδύνατο να επιβεβαιωθεί ή διαψευστεί.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, η ανατομία αυτού του μεταβατικού πλάσματος δίνει μια ιδέα για το πώς οι πρόγονοί μας σηκώθηκαν στα δύο πόδια.

Μια από τις σημαντικότερες νέες μελέτες δείχνει ότι το βάδισμα του αυστραλοπίθηκου (όπως φαίνεται από την ανατομία των οστών της λεκάνης και των ποδιών) ήταν εντελώς διαφορετικό από το ανθρώπινο. Σε αντίθεση με τους ανθρώπους, ο Α.sediba δεν είχε ισχυρή φτέρνα και πατούσε το έδαφος πρώτα με το έξω τμήμα του πέλματος και στη συνέχεια με το εσωτερικό τμήμα του πέλματος.

Αυτό σημαίνει ότι το πλάσμα περπατούσε σέρνοντας τα πόδια ενώ ταυτόχρονα κρατούσε όρθια την πλάτη. Και, σαν να μην έφτανε αυτό, οι νέες μελέτες δείχνουν ότι ο αυστραλοπίθηκος δεν μπορούσε να κουνά τα χέρια όταν περπατούσε, όπως κάνουν οι άνθρωποι. Τα ίδια τα άνω άκρα είναι εξίσου περίεργα με τα κάτω, αφού οι ώμοι και οι βραχίονες παραπέμπουν σε πίθηκο, ενώ η παλάμη είναι σχεδόν ανθρώπινη με επιδέξιο, αντιτακτό αντίχειρα.

«Είναι ένας πραγματικά αλλόκοτος συνδυασμός» σχολιάζει ο Τζέρεμι ΝτεΣίλβα του Πανεπιστημίου της Βοστόνης, επικεφαλής μίας από τις έξι αναλύσεις.

Η τελική εικόνα που προκύπτει είναι αυτή ενός πιθηκόμορφου πλάσματος που μπορούσε να σκαρφαλώνει στα δέντρα αλλά δεν είχε πρόβλημα και να βαδίζει στην ανοιχτή σαβάνα της προϊστορικής Αφρικής.

Οι αναλύσεις ήταν δυνατό να φτάσουν σε αυτά τα επίπεδα λεπτομέρειας χάρη στην εξαιρετική κατάσταση στην οποία είχαν βρεθεί το 2008 τα απολιθωμένα οστά έξω από το Γιοχάνεσμπουργκ. Τα λείψανα ανήκουν σε μια γυναίκα και ένα νεαρό άτομο, πιθανώς παιδί της, οι οποίοι σκοτώθηκαν όταν έπεσαν σε μια σπηλιά.

Πριν από δύο χρόνια, μια διαφορετική σειρά μελετών που είχε δημοσιευτεί στο Science άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο A.sediba να είναι άμεσος πρόγονος του Homo erectus και του Homo sapiens. Πολλοί ειδικοί, όμως, αμφιβάλλουν, δεδομένου ότι υπήρξαν πολλά ακόμα είδη στη φυλή των ανθρωπίνων και αρκετά πρέπει να εξαφανίστηκαν χωρίς να αφήσουν απογόνους.

Εξάλλου, το γεγονός ότι ο A.sediba έζησε στη Νότιο Αφρική, πολύ μακριά από την Αιθιοπία όπου έζησε νωρίτερα η Λούσι, μαρτυρά ότι το γένος των αυστραλοπιθήκων παρουσίαζε μεγάλη γεωγραφική εξάπλωση και ποικιλία.

«Από ό,τι έχω δει στα απολιθώματα, πιστεύω ότι ο A.sediba ήταν απλώς ένα ακόμα είδος αυστραλοπίθηκου, το οποίο επιβεβαιώνει την ποικιλία των ειδών κατά την εξέλιξη των ανθρωπίνων» λέει ο Ντόναλντ Γιόχανσον του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Αριζόνα, ένας από τους παλαιοντολόγος που ανακάλυψαν τη Λούσι το 1974.

Με άλλα λόγια, ο Γιόχανσον εκτιμά ότι ο A.sediba πιθανώς συνάντησε ένα αδιέξοδο της εξέλιξης και χάθηκε χωρίς να αφήσει απογόνους.





Πηγή : in.gr

Αργεί το Office στo iOS και στο Android

Αργεί το Office στo iOS και στο Android


Δεν θα δούμε το Microsoft Office για τις iOS και Android συσκευές πριν το 2014
Μπορεί η Microsoft να έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό οτι σκέφτεται να κυκλοφορήσει το Microsoft Office και σε άλλα λειτουργικά όμως σύμφωνα με νέες πληροφορίες δεν πρόκειται να δούμε τη δημοφιλή πλατφόρμα εφαρμογών πριν το Φθινόπωρο του 2014 στις Android και τις iOS συσκευές. 
 
Η κίνηση αυτή της εταιρίας είναι πολύ στρατηγική μιας και με αυτό τον τρόπο η εταιρία κρατάει για ακόμα λίγο καιρό τη δημοφιλή σουίτα εφαρμογών αποκλειστικά για τις φορητές συσκευές πράγμα που ίσως βοηθήσει λίγο τις πωλήσεις...





Πηγή : newsit.gr

Ο Mozilla παρουσιάζει το Persona Beta 2


Εγγραφείτε σε ιστοσελίδες μόνο με τη χρήση του email λογαριασμού σας
Ο Mozilla κυκλοφόρησε τη δοκιμαστική έκδοση (Beta 2) της υπηρεσίας Persona, που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν νέους λογαριασμούς αλλά και να συνδεθούν σε ιστοσελίδες μόνο με τη χρήση του email τους.

Αυτό στην ουσία σημαίνει πολύ μεγαλύτερη ευκολία για τους χρήστες, που απλά και γρήγορα θα μπορούν να συνδεθούν σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα χρησιμοποιεί το χαρακτηριστικό Persona, χωρίς την ανάγκη δημιουργίας νέων κωδικών.

Επίσης, ο Mozilla υποστηρίζει πως η συγκεκριμένη λειτουργία, δε βοηθάει μόνο τους χρήστες αλλά και τις ίδιες τις ιστοσελίδες, αφού μειώνει τη διαδικασία σύνδεσης των χρηστών και την ανάγκη για ασφαλή αποθήκευση κωδικών. Η υπηρεσία προς το παρόν είναι συμβατή μόνο με το Yahoo Mail, όμως στο μέλλον θα υποστηρίζει και τις υπόλοιπες υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Φυσικά αν κάποιος δεν επιθυμεί να χρησιμοποιήσει το Persona, θα μπορεί εναλλακτικά να δημιουργήσει ένα νέο λογαριασμό, όπως έκανε μέχρι σήμερα. Η beta 2 έκδοση έρχεται με αρκετές αναβαθμίσεις στην ταχύτητα της υπηρεσίας αλλά και διάφορες διορθώσεις.




Πηγή : insomnia.gr

Αγωνιστική υβριδική Aston Martin με υδρογόνο



Μια Aston Martin Hybrid Rapide S θα συμμετάσχει στις 24 Ώρες του Nürburgring, εκπέμποντας μηδενικό CO2
Η Aston Martin σκίζει και ξαναγράφει το βιβλίο των ρεκόρ στην 41η διοργάνωση του ADAC Zurich* 24 Ώρες του Nürburgring τον επόμενο μήνα, ως η βρετανική εταιρεία που για πρώτη φορά στα χρονικά βάζει ένα υβριδικό αυτοκίνητο με υδρογόνο να τρέξει σε αγώνα.

Το ρεκόρ θα συντελεστεί από μια Hybrid Rapide S, ένα αυτοκίνητο που βασίζεται στη νέα 4πορτη και 4θέσια Aston Martin. Η υδρογονοκίνητη Aston θα είναι το πρώτο αγωνιστικό στον κόσμο που συμμετέχει σε διεθνή αγώνα και θα κάνει γύρο στο Nürburgring, χωρίς να εκπέμψει ούτε ένα γραμμάριο CO2.

Σε συνεργασία με τους ειδικούς στην κίνηση με υδρογόνο της εταιρείας Alset Global, οι τεχνικοί της Aston Martin εξέλιξαν ένα πρωτότυπο διτούρμπινο 6λιτρο μοτέρ V12 που θα κινεί την αγωνιστική Hybrid Rapide S του Nürburgring.
Ικανή να κινείται αποκλειστικά με βενζίνη, αποκλειστικά με υδρογόνο ή με συνδυασμό και των δύο, η υβριδική Aston Martin αποτελεί μηχανολογικό νεωτερισμό. Στην αμιγώς υδρογονοκίνητη διαμόρφωση, η Aston Martin και η Alset Clobal στοχεύουν να δείξουν ότι ένα αυτοκίνητο μπορεί να γυρίσει σε ρυθμό αγώνα χωρίς να εκπέμπει CO2, παρά μόνο βγάζοντας νερό από τις εξατμίσεις του.  
*Μην μπερδεύεστε. Δεν πρόκειται για την πόλη της Ζυρίχης, αλλά για την Zurich Insurance Group, πολυεθνική ασφαλιστική εταιρεία που είναι χορηγός στη συγκεκριμένη διοργάνωση.





Πηγή : drive.gr

Τέλος η σεζόν για Μπράιαντ! (vids+pics)


Σοκ στους Λος Άντζελες Λέικερς! Ο Κόμπι Μπράιαντ τραυματίστηκε στη νίκη επί των Γουόριορς και χάνει το υπόλοιπο της σεζόν!

Ο ηγέτης των Λέικερς υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις χάνει το υπόλοιπο της φετινής αγωνιστικής περιόδου, αλλά και τους πρώτους μήνες της επόμενης σεζόν!
Ο Μπράιαντ αποχώρησε από το παρκέ 3:06 πριν το τέλος της αναμέτρησης, αφού προηγουμένως είχε πέσει στο παρκέ στην προσπάθειά του να περάσει τον Μπαρνς. Ο Κόμπι ήξερε από την αρχή την σοβαρότητα του τραυματισμού και οι γιατροί των Λέικερς επιβεβαίωσαν τους φόβους του. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως ο Μπράιαντ έχει υποστεί ρήξη χιαστών, αλλά αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων που θα υποβληθεί σήμερα.
«Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ καν να περπατήσω. Προσπάθησα να πιέσω το πόδι μου, αλλά αισθάνομαι ότι δεν υπάρχει τίποτα εκεί. Έκανα μια κίνηση που έχω κάνει εκατομμύρια φορές στο παρελθόν και ο αχίλλειος απλά έσπασε. Είμαι τόσο κουρασμένος, τόσο απογοητευμένος, αηδισμένος. Δεν νιώθω τίποτα αυτή τη στιγμή. Είναι μακράν ο χειρότερος τραυματισμός στην διάρκεια της καριέρας μου. Δεν μπορώ να περπατήσω διάολε. Μιλάμε για ένα απαίσιο συναίσθημα», είπε δακρυσμένος ο άτυχος Κόμπι, που πρόσθεσε πως δεν υπάρχει περίπτωση να μην επανέλθει: «Με κοροϊδεύετε, έτσι δεν είναι; Έχω ήδη αρχίσει να ακούω τα σενάρια. Όχι, δεν θα το βάλω κάτω. Θα με ξαναδείτε μπροστά σας».









Πηγή : gazzetta.gr

Tι σκέφτεται ο Σαββίδης για Γκαρσία;

Tι σκέφτεται ο Σαββίδης για Γκαρσία;

Ο Ουρουγουανός μέσος θεωρείται από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ "χαρτί" που μπορεί να αξιοποιηθεί και εκτός γηπέδων για το "Δικέφαλο".


Ακόμη και εκτός ΠΑΟΚ, ο Πάμπλο Γκαρσία απασχολεί τους ανθρώπους της ομάδας και ιδιαίτερα τον Ιβάν Σαββίδη. Το όνομα του Ουρουγουανού είναι μεταξύ εκείνων που, σύμφωνα με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, θα μπορούσαν να παίξουν ιδιαίτερο ρόλο στην ομάδα και μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής τους καριέρας.
Τόσο οι εισηγήσεις στενών συνεργατών του, όσο και κάποια γεγονότα που είχαν συμβεί στο διάστημα που ο ίδιος κρατά τα ηνία του συλλόγου στα χέρια του (π.χ. η εκδήλωση στη μπουτίκ με μία λαοθάλασσα να δημιουργείται για χάρη του Πάμπλο), οδηγούσαν σε ένα μόνο συμπέρασμα: Ο Ουρουγουανός είναι το πλέον δημοφιλές πρόσωπο στην οικογένεια του ΠΑΟΚ και αυτό δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητο.
Άλλωστε, ο Ιβάν Σαββίδης, όπως συμβαίνει και με την περίπτωση Ζαγοράκη, θέλει ανθρώπους που έχουν έρεισμα σε μεγάλη μερίδα του κόσμου (ακόμη κι αν αυτό δυσαρεστεί κάποιους άλλους) εντός ΠΑΟΚ, εκτιμώντας ότι με αυτό τον τρόπο, έχοντας δηλαδή όσο το δυνατό περισσότερα σημαντικά κομμάτια του παζλ μαζί του, θα μπορέσει να δημιουργήσει την εικόνα ενός ισχυρού ΠΑΟΚ.
Αυτός είναι ο λόγος που σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, όταν γίνονταν οι συζητήσεις με τον Γκαρσία για το αν συνεχίσει ή όχι στην ομάδα, του πρότεινε όποιο πόστο ήθελε αυτός αν αποφάσιζε να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά παπούτσια.
Ο Γκαρσία, βέβαια, όπως έχουμε αναφέρει ξανά, αισθάνεται ακόμη ποδοσφαιριστής και έκοψε κάθε κουβέντα για άλλους ρόλους, ωστόσο είναι σαφές ότι η πρόταση δεν έχει πάψει αν ισχύει, απλά μπήκε στο συρτάρι για λίγο.
Το καλοκαίρι δεν αποκλείεται ο Σαββίδης να την επαναφέρει ενώπιον του Ουρουγουανού (ενδεχομένως ζητώντας του να κλείσει αρχικά την ποδοσφαιρική καριέρα του στον ΠΑΟΚ), κάτι που αποτελεί επιθυμία και του στενού περιβάλλοντος του Θόδωρου Ζαγοράκη. Οι συνεργάτες του τέως προέδρου, γνωρίζοντας ότι ο ίδιος έχει πολύ καλή άποψη για τον Πάμπλο Γκαρσία, τον "σπρώχνουν" να εισηγηθεί την επιστροφή του στον Σαββίδη, ο οποίος εμπιστεύεται ιδιαίτερα τον Ζαγοράκη για τέτοιου είδους θέματα. Το θέμα είναι, λοιπόν, ανοιχτό και δεν αποκλείεται να μας απασχολήσει ξανά σε λίγες εβδομάδες.




Πηγή : sportdog.gr

"Μίλησε" ο πρωταθλητής Ευρώπης


Ενα βήμα από το Final four απέχει μετά τη μεγάλη του νίκη επί της Εφές Αναντολού στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός, που ετοιμάζεται να... πετάξει για το Λονδίνο μέσω της αγαπημένης του Κωνσταντινούπολης

Το χρέος του ο Ολυμπιακός το έκανε και με... κληρονομιά το 2-0 ετοιμάζεται για τη συνέχεια της σειράς στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί, που σήκωσε τη δεύτερη ευρωπαϊκή του κούπα, ευελπιστεί πως θα βάλει τέλος στη ελληνοτουρκική μάχη και θα τσεκάρει το εισιτήριό του για το Final four στο Λονδίνο δίχως να χρειαστεί να επιστρέψει στον Πειραιά.
Αν η παράδοση έπαιζε μπάσκετ, τότε η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θα είχε εξασφαλίσει ήδη την πρόκριση στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Κι αυτό καθώς κατά το παρελθόν κανένας σύλλογος δεν κατέφερε να ανατρέψει το εις βάρος του 0-2.
Η παράδοση βέβαια δεν προκαθορίζει αποτελέσματα, αλλά οι ερυθρόλευκοι κρατούν την πρόκριση στα χέρια τους και θα ταξιδέψουν στην αγαπημένη τους Κωνσταντινούπολη με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία.
Βέβαια, κανείς από τους πειραιώτες δεν δείχνει να βρίσκεται σε άλλη διάσταση. Προπονητής και παίκτες σε κοινή γραμμή και με ίδια φιλοσοφία παίζουν κάθε ματς ξεχωριστά και δεν ονειρεύονται ημιτελικούς προτού τελειώσουν τη δουλειά.
Οπως και να έχει, ο Ολυμπιακός έδειξε το βράδυ της Παρασκευής (12/4) στο ΣΕΦ την απαραίτητη σοβαρότητα, απέφυγε τα λάθη του πρώτου αγώνα και έφτασε σε μία μεγάλη νίκη, ρίχνοντας στο καναβάτσο την πανάκριβη Εφές.
Αυτή τη φορά δεν χρειάστηκε να κάνει το ματς της ζωής του ο Πρίντεζης, αλλά ο έλληνας φόργουορντ παρέδωσε την σκυτάλη στον Βασίλη Σπανούλη. Σε αντίθεση με το πρώτο ματς ήταν ο ηγέτης, που χρειάζεται ο Ολυμπιακός στα μεγάλα παιχνίδια.
Ο αρχηγός των πειραιωτών οργάνωσε, δημιούργησε, εκτέλεσε και ήταν πραγματικός αρχηγός σε όλα του. Σε απόδοση τον ακολούθησε ο Πέρο Αντιτς, που ανέβασε επίσης ταχύτητα στο παιχνίδι του, ενώ Παπανικολάου, Πρίντεζης και Περπέρογλου πρόσθεσαν τις δικές τους πινελιές για να έρθει η νίκη.
Μεγάλο όπλο του Ολυμπιακού βέβαια ήταν η άμυνά του, με μπροστάρη τον Σλούκα. Ο νεαρός γκαρντ έπαιξε σπουδαία άμυνα, ήταν ήρεμος και έβγαζε σιγουριά στην οργάνωση, ενώ με το τρίποντο του στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου έδωσε τη χαριστική βολή στους τούρκους.
Ο Χάινς βέβαια στάθηκε για ακόμα μία φορά στο ύψος του, προσφέροντας σημαντικούς πόντους και κερδισμένες μάχες κάτω από τα καλάθια και όχι μόνο. Γενικότερα υστερήσαντες δεν υπήρχαν και γι' αυτό ακριβώς το λόγο ήρθε η νίκη με τη μεγάλη διαφορά.
Δεν θα πρέπει βέβαια να παραλείψουμε και την παρουσία του κόσμου, που έδωσε βροντερό παρών στο ΣΕΦ. Ειδικά όταν στα πρώτα λεπτά οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν μπει στο πνεύμα του αγώνα, ο κόσμος ήταν αυτός, που τους έδωσε την κατάλληλη ώθηση για το 2-0.





Πηγή : sport.gr

Η μουσική εφαρμογή του Twitter λανσάρεται σήμερα




To app Twitter Music κάνει σήμερα "πρεμιέρα"
 
Σύμφωνα με  πληροφορίες της AllThingsD, η μουσική εφαρμογή του twitter θα κάνει το λανσάρισμά της σήμερα, Παρασκευή. Την είδηση επιβεβαίωσε η ιστοσελίδα We Are Hunted. 
 
Η νέα αυτή εφαρμογή για το δημοφιλές site κοινωνικού δικτύου, έγινε γνωστή πριν από ένα περίπου μήνα, όταν δημοσιεύματα υποστήριξαν πως το twitter σχεδίαζε να λανσάρει μουσική εφαρμογή, το Twitter Music, για iOS συσκευές, μπαίνοντας στον εξαιρετικά ανταγωνιστικό τομέα της ψηφιακής της μουσικής.





Πηγή : sigmalive.com

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Σύζυγος γνωστού ποδοσφαιριστή μόνο με τα ...τακούνια της!



Άκρως αισθησιακή φωτογράφιση από την ξανθιά καλλονή Abbey Crouch, σύζυγο του διάσημου ποδοσφαιριστή Peter Crouch! Διαθέτοντας ένα καλίγραμμο σώμα που κόβει στην κυριολεξία την ανάσα πόζαρε ολόγυμνη και χωρίς ταμπού στο φακό του φωτογράφου Rankin για το περιοδικό «Hungry»!
Οι sexy πόζες της WAG (όρος που χρησιμοποιούν οι Βρετανοί για τις συζύγους και τα κορίτσια των διασήμων ποδοσφαιριστών), κάνουν εδώ και λίγες ώρες το γύρο της Αγγλίας συνοδευόμενες από σχόλια για τη φετινή κακή απόδοση του επιθετικού της Premier League club Stoke με την ομάδα του να κινδυνεύει σε υποβιβασμό.
Αυτό βέβαια ουδόλως ενδιαφέρει την Abbey που πόσταρε τις φωτογραφίες της στο Twitter προς τέρψιν των θαυμαστών της και όχι μόνο!








Σώθηκε από θαύμα η Πιερίδη

Σώθηκε από θαύμα η Πιερίδη


Άγιο είχε η Μαριάντα Πιερίδη! Η όμορφη τραγουδίστρια σώθηκε από θαύμα μετά από σοβαρό τροχαίο ατύχημα που είχε με το αυτοκίνητό της χθες το μεσημέρι στη Γλυφάδα.

Σύμφωνα με αξιωματικό της Τροχαίας Αττικής, η τραγουδίστρια βγήκε αιμόφυρτη μέσα από μια μάζα σιδερικών, καθώς το αυτοκίνητό της, τύπου Smart, διαλύθηκε από τη σύγκρουση.

Όπως φαίνεται και στις συγκλονιστικές φωτογραφίες που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα αποκλειστικά η «Espresso», το Smart της Μαριάντας Πιερίδη προσγειώθηκε με τον «ουρανό», αφού πρώτα έκανε τούμπες στον αέρα.




Πηγή : pelop.gr

«Πώς μου το “κανες αυτό»: Σύντομα το νέο τραγούδι του Κώστα Καραφώτη

Κώστας Καραφώτης

H Prime Productions εγκαινιάζει την συνεργασία της με τον Κώστα Καραφώτη με την κυκλοφορία του νέου single του δημοφιλούς τραγουδιστή.
Ο Κώστας Καραφώτης, μία απ’ τις σπουδαιότερες λαϊκές φωνές της νέας γενιάς, έρχεται να μας εντυπωσιάσει για ακόμη μια φορά.
Μια άκρως ερωτική μπαλάντα, σε μουσική Κυριάκου Παπαδόπουλου και στίχους Ναταλίας Γερμανού, που ερμηνεύει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο ο Κώστας Καραφώτης.
Το «Πώς μου το “κανες αυτό» έρχεται σε λίγες ημέρες, και συγκεκριμένα την Κυριακή 14 Απριλίου, σε πρώτη μετάδοση επιλεγμένα ραδιόφωνα ανά τη χώρα!





Πηγή : hit-channel.com

M. Jackson: Έδινε "μάχη" για να σταματήσει τα ναρκωτικά

M. Jackson: Έδινε "μάχη" για να σταματήσει τα ναρκωτικά


Νέες αποκαλύψεις για τον αγώνα που έδινε ο Μάικλ Τζάκσον (Michael Jackson) να επαναφέρει τη ζωή του σε φυσιολογικούς ρυθμούς και να σταματήσει τη χρήση των ναρκωτικών, είδαν το φως της δημοσιότητας.
Όπως έγινε γνωστό ο βασιλιάς της ποπ έπαιρνε συγκεκριμένο φάρμακο για να μπορέσει να σταματήσει τα ναρκωτικά.
Με την εξέταση της υπόθεσης στα δικαστήρια, τα επίσημα έγγραφα δείχνουν πως το σώμα του βασιλιά της ποπ, έφερε την ουσία ναλοξόνη, με πιθανότερο στόχο να προσπαθήσει να κόψει τα ναρκωτικά.
Το Narcan είναι γνωστό στους χρήστες ναρκωτικών, καθότι η δουλειά του είναι να μπλοκάρει τους αισθητήρες του εγκεφάλου που προσφέρουν ευχαρίστηση, με αποτέλεσμα η χρήση ναρκωτικών να είναι άνευ σημασίας. Τα στοιχεία αυτά ήρθαν στο φως μαζί με την δήλωση του αναισθησιολόγου Ντέιβιντ Φουρνιέρ, ενός από τους παλιούς γιατρούς που είχε ο Τζάκσον.
Ο ίδιος πιστεύει πως ο τραγουδιστής έκρυψε από τον ίδιο το γεγονός ότι χρησιμοποιούσε το συγκεκριμένο φάρμακο , την ίδια στιγμή που ο βασιλιάς της ποπ βρισκόταν μάλιστα στα πρόθυρα εγχείρησης.
Ο γιατρός αναμένεται να είναι μάρτυρας-κλειδί για την αγωγή που έχει κάνει η οικογένεια Τζάκσον στην AEG, κατηγορώντας τη για αμέλεια και υπεύθυνη για την πρόσληψη του γιατρού Ντέιβιντ Μάρεϊ, που σήμερα κατηγορείται ότι οδήγησε στο θάνατο τον βασιλιά της ποπ.





Πηγή : ikypros.com

Η Μαριάντα Πιερίδη κάνει pole dancing!


Είναι μια από τις πιο σέξι τραγουδίστριες και ραδιοφωνικούς παραγωγούς και καταφέρνει πάντα να τραβάει πάνω της όλα τα βλέμματα. Η Μαριάντα Πιερίδη μπορεί να έχει φορτωμένο επαγγελματικό πρόγραμμα, όμως πάντα βρίσκει χρόνο για τον εαυτό της και για να κάνει γυμναστική.

Αυτήν τη φορά, όμως, δοκίμασε ένα ιδιαίτερο είδος γυμναστικής που δεν είναι άλλο από τη νέα μόδα, το pole dancing!

Η ίδια ανέβασε και μια φωτογραφία της στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter γράφοντας: «Poledancing with Paris!!!!!».







Πηγή : protothema.gr

Ψηφιακό μουσείο στην Ακαδημία Πλάτωνος

Στιγμιότυπο από δράση της Επιτροπής Κατοίκων Ακαδημίας Πλάτωνος, που αντιτίθεται στην ανέγερση εμπορικού κέντρου και διεκδικεί τη συνολική ανάπλαση της γειτονιάς, με την ανάδειξη του ιστορικού χώρου. Φωτ.: Σπύρος Τσακίρης

Ένα ψηφιακό μουσείο αφής θα δημιουργηθεί στον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος, εκεί που κάνουν γωνία οι δρόμοι Μοναστηρίου και Κρέοντος, ύστερα από τη θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Το μουσείο θα φιλοξενηθεί προσωρινά σε μια λυόμενη κατασκευή και το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ.


Το μουσείο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ακαδημία Πλάτωνος- Η Πολιτεία και ο Πολίτης», το οποίο υλοποιείται από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Α. Ωνάσης» και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.
Την κατασκευή του θα αναλάβει ο δήμος Αθηναίων και το πρόγραμμα, που θα υλοποιήσει το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, έχει σκοπό να αναδείξει τη σημασία της πλατωνικής φιλοσοφίας.
Για μια «ακόμη σημαντική εξέλιξη» κάνει λόγο η Επιτροπή Κατοίκων Ακαδημίας Πλάτωνος, προσθέτοντας ότι «είναι μια κίνηση αναβάθμισης της γειτονιάς καθώς είναι το ένα από τα δύο μουσεία που σχεδιάζονται για την Ακαδημία Πλάτωνος. Το δεύτερο είναι το Μουσείο της Πόλης των Αθηνών για το οποίο έχει εγκριθεί η μουσειολογική μελέτη και αναζητούνται τα χρήματα για την προκήρυξη του διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού».
«Οι επενδύσεις που γίνονται στον πολιτισμό είναι η πραγματική προοπτική για την Ακαδημία Πλάτωνος, σε πείσμα εκείνων που διακινούν τη θεωρία του εμπορικού κέντρου. Και οι αγώνες της Επιτροπής Κατοίκων γίντονται για το σεβασμό της ιστορίας και την ουσίαστική αναβάθμιση της περιοχής υπέρ των πολλών», τονίζει.




Πηγή : enet.gr

Η Κωνσταντίνα καταθέτει αγωγή κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας

Η Κωνσταντίνα καταθέτει αγωγή κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας

Λόγω του κουρέματος των καταθέσεων

Τη νομική οδό θα ακολουθήσει η Κωνσταντίνα για να διεκδικήσει τα χρήματα που έχασε από τις καταθέσεις της μετά τις εξελίξεις στην Κύπρο, σύμφωνα με το showtime-cy.

Ο δικηγόρος της τραγουδίστριας μίλησε σε κυπριακή εκπομπή για την κίνηση της πελάτισσάς του. «Η Κωνσταντίνα είχε όλα τα λεφτά που έβγαλε από την καριέρα της σε τράπεζες της Κύπρου και είδε σε μια μέρα τους κόπους μιας ζωής να εξανεμίζονται με την άσχημη τροπή που πήρε η οικονομία του νησιού» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα.





Πηγή : newsbeast.gr

H Αngelina και οι γκρίζοι κρόταφοι


Εδώ και δέκα ημέρες είχε ανακοινωθεί η παρουσία της Angelina Jolie στη συνεδρίαση της G8 ως πρέσβειρα των Ηνωμένων Εθνών, καθώς προασπίζεται τα δικαιώματα παιδιών και γυναικών της Αφρικής.


Η δράση της είχε ξεκινήσει πριν από λίγες ημέρες όπου μαζί με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών επισκέφθηκαν χώρες της Νότιας Αφρικής, για να επιθεωρήσουν ιδίοις όμμασι τις χώρες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα κακοποίησης και σεξουαλικής εκμετάλλευσης.


Χθες, και πάλι συνοδευόμενη από τον William Hague η Angelina προσήλθε στο Lancaster House όπου συσκεπτόταν η G8, πιο... διαφορετική από ποτέ.



Κομψή μέσα στο μαύρο φόρεμα και μαύρο μαντό της, η σταρ του Χόλιγουντ με τις ευαισθησίες φαινόταν πολύ μεγαλύτερη από την ηλικία της. Και μπορεί η Χολιγουντιανή λάμψη της να εντυπωσίασε τους βλοσυρούς υπουργούς Εξωτερικών των οκτών ισχυρών κρατών, ωστόσο, η εμφάνισή της δεν ήταν και ό,τι καλύτερο.



Μάλιστα, η Angelina επικρίθηκε για τους γκρίζους κροτάφους της και το κουρασμένο πρόσωπό της. Όπως σχολιάστηκε, μπορεί να έχει έξι παιδιά και να μην έχει χρόνο για κομμωτήριο, αλλά σίγουρα δεν είναι και ό,τι καλύτερο για μία σταρ του βεληνεκούς της να κυκλοφορεί με γκριζαρισμένα μαλλιά.


  

Από την άλλη μπορεί να μην πέτυχε καλά η βαφή και να της βγήκε λίγο σταχτί η ανταύγεια αλλά και πάλι μάλλον έπρεπε να το προσέξει περισσότερο...







Πηγή : real.gr

Ιστορική δωρεά έργων κυβισμού στο Metropolitan της Νέας Υόρκης

Ιστορική δωρεά έργων κυβισμού στο Metropolitan της Νέας Υόρκης

Ο δισεκατομμυριούχος Αμερικανός κληρονόμος της εταιρείας καλλυντικών «Estee Lauder» και συλλέκτης έργων τέχνης, Λίοναρντ Α. Λόντερ, αποφάσισε να δωρίσει στο μουσείο Metropolitan (MET) της Νέας Υόρκης μια εξαιρετική συλλογή 78 κυβιστικών έργων, η αξία της οποίας υπολογίζεται σε ένα δισεκατομμύριο δολάρια.
Η συλλογή αυτή, η οποία δημιουργήθηκε υπομονετικά σε διάστημα 37 ετών, «είναι μία από τις σημαντικότερες στον κόσμο», διευκρίνισε χθες το βράδυ το μουσείο, ανακοινώνοντας αυτήν την «εξαιρετική» δωρεά, η οποία «θα μεταμορφώσει το μουσείο». Η συλλογή περιλαμβάνει 33 έργα του Πάμπλο Πικάσο, 17 του Ζορζ Μπρακ, 14 του Χουάν Γκρις και 14 του Φερνάν Λεζέ, καθώς και μεγάλο αριθμό αριστουργημάτων και εμβληματικών έργων του κυβισμού, όπως διευκρίνισε το μουσείο.
Μεταξύ των έργων του Πικάσο περιλαμβάνονται τα «Το μέλλον μας είναι στον αέρα» (1912), «Εύα» (1913) και «Ζήτω η Γαλλία» (1914-1915). Ανάμεσα στα έργα του Μπρακ, τα «Δένδρα στο Λ' Εστάκ» (1908) και «Το βιολί» (Mozart/Kubelick) (1912). «Είναι ένα εξαιρετικό δώρο για το μουσείο μας και την πόλη μας» δήλωσε ο διευθυντής και πρόεδρος του MET, Τόμας Κάμπελ. «Παρόλο που το MET είναι μοναδικό στη δυνατότητά του να παρουσιάζει περισσότερα από 5.000 χρόνια ιστορίας της τέχνης, από καιρό μάς έλειπε αυτή η κριτική διάσταση στην ιστορία του μοντερνισμού. Ο κυβισμός θα αντιπροσωπεύεται τώρα με ορισμένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματά του» πρόσθεσε.
Η πρώτη έκθεση της συλλογής, η οποία συγκεντρώθηκε από το 1976 έως το 2013 και αποτελείται σε μεγάλο μέρος από έργα που έγιναν από το 1909 έως το 1914, στη διάρκεια της πιο νεωτεριστικής περιόδου του κυβισμού, θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο του 2014. Ο Κάμπελ πρόσθεσε πως, παράλληλα με τη δωρεά αυτή, το διάσημο νεοϋορκέζικο μουσείο, το οποίο δέχεται περίπου έξι εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, θα δημιουργήσει ένα νέο κέντρο έρευνας αφιερωμένο στη μοντέρνα τέχνη χάρη σε μια δωρεά 22 εκατομμυρίων δολαρίων που χρηματοδοτήθηκε κυρίως από τον Λίοναρντ Λόντερ.
Αυτός ο ηλικίας 80 ετών επιχειρηματίας και διάσημος συλλέκτης έργων τέχνης είναι ο γιος του Τζόζεφ και της Εστέ Λοντέρ, συνιδρυτών της πολυεθνικής Estee Lauder Inc, που ειδικεύεται στα προϊόντα ομορφιάς και της οποίας ο Λίοναρντ Λόντερ είναι επίτιμος πρόεδρος. Μαζί με τον αδελφό του, τον Ρόναλντ, είναι ένας από τους σημαντικότερους συλλέκτες και μαικήνες της τέχνης στη Νέα Υόρκη, ενώ έχει επίσης δωρίσει εκατοντάδες έργα τέχνης στο Μουσείο Αμερικανικής Τέχνης «Whitney».
Το περιοδικό «Forbes» εκτιμά την αξία της συλλογής με τα κυβιστικά έργα σε 1,1 δισεκατομμύριο δολάρια, δηλαδή στο 13,5% της προσωπικής περιουσίας του Λόντερ, που ανέρχεται σε 8,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Με τη δωρεά του στο ΜET της Νέας Υόρκης, ο Λίοναρντ Λόντερ εισέρχεται «στο πάνθεον των πιο γενναιόδωρων φιλάνθρωπων όλων των εποχών», προσθέτει το περιοδικό, σύμφωνα με το οποίο είναι ο 24ος άνθρωπος στον κόσμο που δωρίζει εν ζωή περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Ο Λόντερ εξήγησε πως θέλησε έτσι να κάνει «ένα δώρο στους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στη Νέα Υόρκη και σ' αυτούς που έρχονται από ολόκληρο τον κόσμο για να επισκεφθούν τους μεγάλους καλλιτεχνικούς θεσμούς μας».





Πηγή : tvkosmos.gr

Διάφανο εγκέφαλο έφτιαξαν οι επιστήμονες (video)

diafanos-egefalos-98579

Μια νέα τεχνική που καθιστά τον εγκέφαλο διάφανο ανέπτυξαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.
Στο πλαίσιο της έρευνάς τους, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Nature, οι επιστήμονες αντικατέστησαν τα λιπίδια στα εγκεφαλικά κύτταρα ποντικών με ένα διάφανο τζελ.
Τα ποντίκια που συμμετείχαν στο πείραμα ήταν γενετικά τροποποιημένα για να παράγουν μια φθορίζουσα πρωτεΐνη.
Όταν εξέτασαν τον εγκέφαλό τους στο ηλεκτρονικό μικροσκόπιο, οι επιστήμονες κατάφεραν να δουν όλες τις εσωτερικές δομές, τα κύτταρα, τα μόρια, ακόμα και τα μικρά κενά στο τεράστιο δίκτυο των νευρώνων.
Οι νευροχειρούργοι εφάρμοσαν επίσης τη νέα τεχνική, που ονομάζεται Clarity (διαύγεια) σε έναν ανθρώπινο εγκέφαλο που είχε διατηρηθεί στο εργαστήριο για έξι χρόνια.
Και σε αυτή την περίπτωση οι επιστήμονες κατάφεραν να δουν ξεκάθαρα στον διάφανο εγκέφαλο τα νευρικά κύτταρα.
Μέχρι σήμερα, για να εξετάσουν την ανατομία του εγκεφάλου οι επιστήμονες τον χώριζαν σε μικρά τμήματα, με αποτέλεσμα να χάνονται σημαντικές πληροφορίες λόγω της παραμόρφωσης.
Η νέα τεχνική ωστόσο καθιστά διάφανο τον εγκέφαλο διατηρώντας την ακεραιότητά του, γεγονός που αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην επιστημονική έρευνα.






Πηγή : econews.gr

«Ψηφιακή διαθήκη» προσφέρει η Google


Τι θα γίνουν μετά το θάνατο κάποιου όλα αυτά τα ψηφιακά δεδομένα που έχει δημιουργήσει, αναρτήσει και αποθηκεύσει στους διάφορους λογαριασμούς του;

Η Google έρχεται πλέον να διευκολύνει την απάντηση, δίνοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να προγραμματίσουν ένα είδος«ψηφιακής διαθήκης», αποφασίζοντας εκ των προτέρων για την τύχη των δεδομένων τους (εγγράφων, φωτογραφιών, βίντεο κ.α.), είτε όταν πεθάνουν πραγματικά, είτε όταν πεθάνουν ψηφιακά (δηλαδή για οποιοδήποτε λόγο επιλέξουν να διακόψουν την online «ζωή» τους).

Στο πλαίσιο της νέας υπηρεσίας Inactive Account Manager («Διαχείριση Αδρανούς Λογαριασμού»), οι χρήστες θα μπορούν να διαλέξουν αν θα διαγραφούν οριστικά τα δεδομένα τους, αφού περάσει ένα ορισμένο χρονικό διάστημα μετά το θάνατό τους, ή αν θα τα «κληροδοτήσουν» σε συγκεκριμένους ανθρώπους, στην κατοχή των οποίων πλέον αυτά θα περάσουν.

Τα στοιχεία αυτά, σύμφωνα με το BBC και το Γαλλικό Πρακτορείο, μπορούν να αφορούν στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε λογαριασμούς της Google (Gmail), είτε άλλες υπηρεσίες της εταιρίας όπως το κοινωνικό δίκτυο Google Plus, η υπηρεσία ιστολογίων Blogger, αποθήκευσης δεδομένων Google Drive και άλλες (Picassa, Google Voice, YouTube).

Όλο και περισσότεροι χρήστες αναρτούν ή αποθηκεύουν περιεχόμενο που τους αφορά, στα κοινωνικά δίκτυα ή στο υπολογιστικό «νέφος». Η πρωτοβουλία της Google έρχεται μετά από ανησυχίες, που όλο και
συχνότερα εκφράζουν πλέον διάφοροι χρήστες και οργανώσεις χρηστών γι' αυτό το ευαίσθητο ζήτημα.

«Ελπίζουμε ότι αυτή η νέα υπηρεσία θα σας επιτρέψει να σχεδιάσετε την ψηφιακή μεταθανάτια ζωή σας με τρόπο που θα προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα και την ασφάλειά τους - και θα κάνει πιο εύκολη τη ζωή των αγαπημένων σας, αφού εσείς θα έχετε πια φύγει», αναφέρει η εταιρία σε σχετική ανάρτηση στο ιστολόγιό της.

Η διαγραφή των δεδομένων μπορεί να γίνει τρεις, έξι, εννέα ή 12 μήνες μετά το θάνατο κάποιου (ή απλώς μετά την εθελούσια εγκατάλειψη της online ζωής του και την απόσυρσή του από τα ψηφιακά εγκόσμια πράγματα, ενόσω ο ίδιος θα συνεχίσει να ζει). Εναλλακτικά, η εταιρeία θα στείλει σε όσους έχουν οριστεί ρητά ως «κληρονόμοι», ένα μέρος ή το σύνολο των δεδομένων του θανόντος.

Στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεται καν να ενημερωθεί η Google για το θάνατο κάποιου χρήστη. Απλώς αυτός έχει εκ των προτέρων επιλέξει μέσω του Inactive Account Manager το χρονικό διάστημα αδράνειας των λογαριασμών του (3, 6, 9, 12 μήνες), μετά το οποίο η εταιρία, όπως θα έχει ήδη ενημερωθεί, είτε θα διαγράψει τα ψηφιακά δεδομένα του θανόντος, είτε θα τα μεταβιβάσει στους προεπιλεγμένους οικείους του (έως δέκα).

Το ζήτημα της μεταθανάτιας χρήστης των ψηφιακών δεδομένων απασχολεί και άλλες εταιρίες. Ήδη, για παράδειγμα, το Facebook παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες να «απαθανατίσουν» κάποιον λογαριασμό τους, αφού θα έχουν πεθάνει.

Επίσης υπάρχουν εφαρμογές, όπως η Ifidie, που επιτρέπουν σε κάποιον να έχει λάβει τα μέτρα του, ώστε όταν πια θα έχει πεθάνει, ειδικά μηνύματα να σταλούν στους φίλους του στο Facebook. Μια άλλα εφαρμογή στο Twitter, η LivesOn, επιτρέπει στον χρήστη να στέλνει μηνύματα (tweets) και μετά το θάνατό του.

Το ζήτημα της «ψηφιακής» κληρονομιάς των περιεχομένων των online λογαριασμών είναι ένα νέο νομικό ζήτημα και δεν υπάρχουν σχετικές ή σαφείς νομοθεσίες στις περισσότερες χώρες, με συνέπεια να παρατηρούνται επιπλοκές και νομικές διαμάχες μεταξύ συγγενών ή άλλων οικείων που επιδιώκουν πρόσβαση στα δεδομένα του θανόντος.




Πηγή : protothema.gr

Γήπεδο στον Βοτανικό μέσα σε πέντε χρόνια

Γήπεδο χωρητικότητας 40.000 θεατών με υπόγειο πάρκινγκ 450 θέσεων θα χτίσει ο Παναθηναϊκός στον Βοτανικό
Γήπεδο χωρητικότητας 40.000 θεατών με υπόγειο πάρκινγκ 450 θέσεων θα χτίσει ο Παναθηναϊκός στον Βοτανικό


«Πράσινο φως» για την ανέγερση του νέου γηπέδου ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, αλλά και ενός μικρότερου εμπορικού κέντρου στην ίδια περιοχή «άναψε» χθες το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Μετά τις συνταγματικές ενστάσεις και αντιρρήσεις του ΣτΕ. που "μπλόκαραν" προ τριετίας τους πολεοδομικούς σχεδιασμούς για το γήπεδο, το εμπορικό κέντρο, το πολυλειτουργικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων κ.λπ., το ανώτατο δικαστήριο συναίνεσε στο πρόγραμμα διπλής ανάπλασης των περιοχών της Λ. Αλεξάνδρας και του Βοτανικού, αφού το νέο Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ) προβλέπει σημαντικές εκπτώσεις και αλλαγές σε σύγκριση με το αρχικό.
Το Ε' Τμήμα ΣτΕ (πρόεδρος Α. Θεοφιλοπούλου, εισηγητής Δ. Βασιλειάδης) έκρινε συνταγματικά ανεκτό το νέο σχέδιο ΠΔ αφού "κόπηκαν" πολλές από τις αρχικές ρυθμίσεις με συνέπεια να ελαττώνεται η δόμηση και το ΣτΕ να συμπεραίνει ότι οι νέες διατάξεις δεν επιδεινώνουν το οικιστικό περιβάλλον της περιοχής, ούτε των όρων διαβίωσης των κατοίκων.
Παράλληλα, το ΣτΕ έκρινε (88/13) συνταγματικό και το σκέλος του σχεδίου ΠΔ που επιτρέπει να παραμείνει και να αξιοποιηθεί το γήπεδο της Λ. Αλεξάνδρας για μία 5ετία μέχρι να χτιστεί το νέο γήπεδο, χωρητικότητας 40.000 θέσεων. Κατά το ΣτΕ, η πρόβλεψη αυτή της διπλής ανάπλασης είναι συνταγματικά ανεκτή, αφού έχει «εντελώς προσωρινό χαρακτήρα». Ωστόσο, ο ΠΑΟ θα πρέπει να εξασφαλίσει τα αναγκαία κονδύλια για τη σύντομη ανέγερση του γηπέδου -σε μια κρίσιμη οικονομική περίοδο-, αλλιώς η μη κατεδάφιση του γηπέδου της Λ. Αλεξάνδρας θα αποδειχθεί όχι "εντελώς προσωρινού χαρακτήρα" και η διπλή ανάπλαση θα κινδυνεύσει.
Με το νέο σχέδιο ΠΔ στην Λ. Αλεξάνδρας προβλέπεται η ανέγερση αθλητικού μουσείου - εντευκτηρίου, χώρου αναψυχής και εστίασης καθώς και η κατασκευή υπόγειου γκαράζ 700 θέσεων. Το παλιό γήπεδο θα λειτουργήσει το πολύ για 5 χρόνια και παράλληλα με την άδεια ανέγερσης του νέου γηπέδου πρέπει να εκδοθεί και άδεια κατεδάφισης του παλιού.
Οσον αφορά τις προσφυγικές πολυκατοικίες στα Κουντουριώτικα, αρχικά προβλεπόταν η απομάκρυνσή τους, αλλά το ΣτΕ είχε ακυρώσει στο παρελθόν την παράλειψη των συναρμοδίων υπουργείων να τις κηρύξουν διατηρητέες.
Εκπτώσεις
Στον Βοτανικό, το νέο ΠΔ προβλέπει σημαντικές εκπτώσεις, αφού αποκλείεται πλέον η ανέγερση του πολυλειτουργικού κτιρίου του Δήμου Αθηναίων, αλλά και του γηπέδου μπάσκετ και βόλεϊ του Παναθηναϊκού. Ταυτόχρονα, προβλέπεται δραστική μείωση του συντελεστή δόμησης (από 1,6 σε 1,2) για το εμπορικό κέντρο σε γειτονική έκταση, το οποίο είχε "μπλοκάρει" το όλο σχέδιο διπλής ανάπλασης.
Το νέο γήπεδο θα έχει υπόγειο γκαράζ 450 θέσεων, ενώ μειώνονται σημαντικά οι εμπορικές χρήσεις του. Οσον αφορά τις εμπορικές χρήσεις που είχαν προβλεφθεί αρχικά έξω από το κέλυφος αλλά ως συνέχεια του νέου γηπέδου, τώρα προβλέπεται η ενσωμάτωσή τους σε αυτό αλλά και στο γειτονικό εμπορικό κτίριο. Στο γήπεδο προβλέπονται χώροι ιατρικής υποστήριξης - αποκατάστασης αθλητών, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων πολιτισμού - αναψυχής, χώροι εστίασης, εμπορικές χρήσεις, αθλητικοί ξενώνες, χώροι φιλοξενίας, εξυπηρέτησης ΜΜΕ κ.λπ. (οι εμπορικές χρήσεις δεν θα υπερβαίνουν το 17% της συνολικής μέγιστης επιτρεπόμενης δόμησης).
Η συνολική δόμηση ανέρχεται σε 47.000 τ.μ., από τα οποία 34.700 τ.μ. αφορούν το γήπεδο (μέγιστο ύψος 35 μ., με προσαύξηση 8 μ. για στέγαστρα, φωτισμό κ.λπ.), 7.500 τ.μ. τις αθλητικές εγκαταστάσεις Ερασιτέχνη ΠΑΟ και 4.800 τ.μ. τις αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου.
Σε γειτονικό οικοδομικό τετράγωνο, όπου μειώνεται ο συντελεστής δόμησης σε 1,2, επιτρέπονται χρήσεις γραφείων, τραπεζών, ασφαλειών, κοινωφελών οργανισμών, εμπορικών καταστημάτων, πολυκαταστημάτων, εστιατορίων, αναψυκτηρίων, κτίρια κοινωνικής πρόνοιας.
Με μέγιστη κάλυψη 40% και μέγιστο ύψος 18 μ., το ΣτΕ κρίνει ότι μειώνονται δραστικά οι δομούμενες επιφάνειες, ενώ επιχειρείται η εξυγίανση της περιοχής περιβαλλοντικά, η δημιουργία μόνιμων θέσεων εργασίας και το σχέδιο ΠΔ κρίνεται συνταγματικά ανεκτό.





Πηγή : ethnos.gr

Πέταξε από λεωφορείο έγχρωμους αλλοδαπούς


Οδηγός του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης καταγγέλλεται ότι αποβίβασε δύο επιβάτες επειδή ήταν αλλοδαποί και έγχρωμοι... Οταν μάλιστα αντέδρασαν κάποιοι από τους υπόλοιπους επιβαίνοντες στο λεωφορείο, άρχισε να ωρύεται λέγοντας: «Ε ναι, ρε! Είμαι χρυσαυγίτης! Είμαι χρυσαυγίτης! Τρέχει κάτι;»!


Την καταγγελία έκανε μια επιβάτις του οχήματος, ενώ 11 δικηγόροι που συμμετέχουν στην Αμεση Πράξη κατά της Ρατσιστικής Βίας στη Θεσσαλονίκη (Nazi Free Thessaloniki Assembly - NAFTHA) έκαναν σχετική αναφορά προς τον ΟΑΣΘ και τον Συνήγορο του Πολίτη και έφεραν το θέμα στη δημοσιότητα.
Στην καταγγελία, όπως την κατέγραψαν οι δικηγόροι, αναφέρονται τα εξής: «Χθες 10.4.2013, επιστρέφοντας από την εργασία μου ανέβηκα σε όχημα της λεωφορειακής γραμμής ΟΑΣΘ υπ' αριθ. 26 (Καλλιθέα - Πλατεία Ελευθερίας). Στη στάση Ρήγα Φεραίου 1 επιχείρησαν να επιβιβαστούν από την πίσω πόρτα του λεωφορείου, μεταξύ άλλων επιβατών, και δύο μάλλον αφρικανικής καταγωγής έγχρωμα άτομα.
»Μόλις επιβιβάστηκαν, ο οδηγός σταμάτησε απότομα το όχημα, κατέβηκε από την μπροστινή πόρτα και απευθύνθηκε μεγαλόφωνα προς τους δύο εγχρώμους λέγοντας επιτακτικά "Εσείς οι δύο κάτω!". Αυτοί έκπληκτοι τον κοίταξαν, και ο ένας από αυτούς τον ρώτησε "γιατί;", αλλά μπροστά στην επίμονη και επιθετική στάση του οδηγού τελικά κατέβηκαν.
»Οπως κάποιοι από τους επιβάτες μουρμούρισαν, σταμάτησε ξανά απότομα το λεωφορείο στη μέση του δρόμου και είπε: "Εχει κανείς πρόβλημα; Να έρθει εδώ να μου το πει τώρα"! Ακούγοντας δε ψιθύρους του τύπου "είναι φασίστας, είναι φασίστας", ο οδηγός άρχισε να ωρύεται "Ε ναι, ρε! Είμαι χρυσαυγίτης! Είμαι χρυσαυγίτης! Τρέχει κάτι;"!
»Λέγοντας δε αυτά, προτάσσει επιδεικτικά το μενταγιόν που φορούσε εξωτερικά με εμφανέστατο το γνωστό σύμβολο του συγκεκριμένου πολιτικού σχηματισμού και προσθέτει με καμάρι: "Εχω και τατουάζ στο μπράτσο"! Μόνο κάποιος ηλικιωμένος κύριος κατάφερε να αντιδράσει, διακόπτοντάς τον και λέγοντάς του: "Τι είναι αυτά που λες, δεν μας νοιάζουν οι πολιτικές σου πεποιθήσεις, εσένα δουλειά σου είναι να οδηγείς το λεωφορείο και να μας πας στις δουλειές μας, ξεκίνα". Επειτα από αυτό ο οδηγός ξεκίνησε και μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα ξανασταμάτησε στην επόμενη στάση (Μαύρος Γάτος), όπου κατέβηκα ταραγμένη και φοβισμένη».
Οι δικηγόροι αναφέρουν ότι τα στοιχεία της καταγγέλλουσας βρίσκονται στη διάθεσή τους και ζητούν: «Να διερευνήσετε άμεσα το προαναφερθέν επικίνδυνο για την κοινωνική ομαλότητα περιστατικό και να προβείτε στις ενδεδειγμένες κατά νόμον κυρώσεις, ενημερώνοντάς μας πάραυτα για την όποια εξέλιξη. Ταυτόχρονα σας δηλώνουμε ότι η εντολέας μας επιφυλάσσεται κάθε νομίμου δικαιώματός της, έναντι του ίδιου του οδηγού αλλά και του ΟΑΣΘ».





Πηγή : enet.gr

Από τη Δευτέρα το κυνήγι για ιδιοκτήτες 1,5 εκατ. ανασφάλιστων Ι.Χ.



Από την προσεχή Δευτέρα ενεργοποιείται το κυνήγι της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων για την επιβολή των προστίμων στους κατόχους ανασφάλιστων οχημάτων, ο αριθμός των οποίων εκτιμάται ότι προσεγγίζει το 1,5 εκατομμύριο.

Η ΓΓΠΣ αναμένεται να στείλει ειδοποιητήρια στους κατόχους ανασφάλιστων οχημάτων με τα οποία θα τους ζητεί εντός οκτώ ημερών την ασφάλιση του οχήματός τους, με παράλληλη πληρωμή του προστίμου των 250 ευρώ. Αν οι κάτοχοι των οχημάτων δεν προσέλθουν οικειοθελώς, τότε η ΓΓΠΣ αποστέλλει τα στοιχεία του κατόχου του αυτοκινήτου στην αρμόδια αστυνομική αρχή του τόπου διαμονής του ιδιοκτήτη.

Στην περίπτωση αυτή, το πρόστιμο κλιμακώνεται στα 500 ευρώ για τα Ι.Χ., 1.000 ευρώ για φορτηγά και 250 για μοτοσικλέτες, ενώ ενεργοποιείται παράλληλα και η ποινική διαδικασία, με επιπλέον πρόστιμο που μπορεί να φτάσει έως 3.000 ευρώ. Το κυνήγι των ανασφάλιστων δεν σταματά εδώ, αφού σε περίπτωση που ένα αυτοκίνητο που δεν είναι ασφαλισμένο εμπλακεί σε ατύχημα, προβλέπεται αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια και σε περίπτωση υποτροπής, για τρία χρόνια.

Ο εντοπισμός των ανασφάλιστων γίνεται πλέον δυνατός από τη διαρκή διασταύρωση της βάσης δεδομένων με τα κυκλοφορούντα οχήματα του υπουργείου Μεταφορών και της βάσης δεδομένων με τα ασφαλισμένα οχήματα της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος. Από τη διασταύρωση προκύπτει ότι τα κυκλοφορούντα οχήματα ανέρχονται σε 8 εκατομμύρια, ενώ τα ασφαλισμένα δεν ξεπερνούν τα 5,6 εκατομμύρια. Η διαφορά είναι συντριπτική υπέρ ενός μεγάλου αριθμού ανασφάλιστων οχημάτων, αλλά όπως εξηγούν στελέχη από την ασφαλιστική αγορά, από τον αριθμό των 8 εκατομμυρίων, πρέπει να εξαιρεθούν τα κρατικά οχήματα, αλλά και να εντοπιστούν εκείνα των οποίων οι κάτοχοι παρέδωσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας το 2012.

Η ηλεκτρονική διασταύρωση και φυσικά τα υψηλά πρόστιμα που προβλέπονται έχουν θορυβήσει αρκετούς κατόχους ανασφάλιστων αυτοκινήτων, καθώς σύμφωνα με στοιχεία από τις ασφαλιστικές εταιρείες, τον τελευταίο μήνα παρατηρείται αυξημένη κινητικότητα, που συνδέεται με την ενεργοποίηση της διαδικασίας καταλογισμού προστίμων από το υπουργείο Οικονομικών. Στην κατεύθυνση της συμμόρφωσης βοηθάει το γεγονός ότι τα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων έχουν συμπιεστεί αρκετά και ξεκινούν από 130 ευρώ το εξάμηνο για την υποχρεωτική κάλυψη της αστικής ευθύνης έναντι τρίτου.




Πηγή : skai.gr

Για πάντα στον Παναθηναϊκό ο Διαμαντίδης

Για πάντα στον Παναθηναϊκό ο Διαμαντίδης


Ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε την περασμένη Δευτέρα στη Βαρκελώνη για να αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα και το συνήθως θορυβώδες κοινό της. Ωστόσο, κατά την παραμονή του στην Καταλονία, συνάντησε κι άλλους αντιπάλους και «θορύβους».
Ο «χαρτοπόλεμος» ανακοινώσεων με Ευρωλίγκα, ΤΣΣΚΑ και τους Ισπανούς θαρρεί κανείς πως έμοιαζε με έναν μακρόσυρτο ήχο πάνω σε... «γυαλί» που «ραγίζει». Οπως, προφανώς, οι σχέσεις των «πράσινων» με τη διοργανώτρια αρχή και τους δύο συλλόγους. Βεβαίως, κι ενώ χθες τόσο η Μπαρτσελόνα όσο και η ΤΣΣΚΑ απάντησαν στις προχθεσινές τοποθετήσεις του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, οι οπαδοί του «τριφυλλιού» άκουσαν και μία δήλωση από την Ιβηρική που ήχησε σαν... «μουσική» στα αυτιά τους.
Ο Δημήτρης Διαμαντίδης παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «La Vanguardia» και στην ερώτηση για τα μελλοντικά πλάνα του ξεκαθάρισε πως «αυτό που εύχομαι είναι να είμαι υγιής και να συνεχίσω να παίζω στον Παναθηναϊκό»! Ο αρχηγός των Κυπελλούχων, πάντως, επανάλαβε πως «δεν θα ξαναπαίξω στην Εθνική. Είμαι 33 ετών και δεν μπορώ να αντεπεξέλθω στο ίδιο επίπεδο παίζοντας καλοκαίρι-χειμώνα».
Αντιδράσεις Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ
Νωρίτερα μέσα στη μέρα, βεβαίως, οι «πράσινοι» άκουσαν και τις αντιδράσεις των Μπαρτσελόνα και ΤΣΣΚΑ. Οι πρώτοι ανέφεραν -σε ανακοίνωση με τίτλο «Μπαρτσελόνα-114 χρόνια ευ αγωνίζεσθαι»- «ότι οι κατηγορίες (σ.σ.: του Παναθηναϊκού) για τη διαιτησία του πρώτου ματς είναι αντίθετες με τη διαφάνεια και τον τρόπο λειτουργίας της Μπαρτσελόνα, που σ' όλα τα αθλήματα αμύνεται το fair play. Και πάντα δείχνει τον μέγιστο σεβασμό προς συλλόγους, παίκτες και προπονητές που αντιμετωπίζει, όσο και προς τους οργανισμούς που διαχειρίζονται τον επαγγελματικό αθλητισμό».
Οι Ρώσοι, από την πλευρά τους, ενώ την προηγούμενη είχαν ζητήσει να παίξουν στο εξής χωρίς κόσμο στο ΟΑΚΑ(!), ανέφεραν χθες τα περιστατικά για τα οποία ζητούν την τιμωρία του Παναθηναϊκού. Η διοίκηση της ΤΣΣΚΑ έκανε λόγο για ρίψη «μπουκαλιών, ποτηριών, τσιγάρων, αναπτήρων, νομισμάτων», για «άτομα που έφτυναν τον πρόεδρο, Αντρέι Βατούτιν, και την αντιπρόεδρο, Νατάλια Φουράεβα, και κουνούσαν μία φουσκωτή μπανάνα, που αποτελεί ρατσιστική κίνηση». Αλλά και για «ήχο σειρήνας στο 4ο δεκάλεπτο και το κάπνισμα, αν και απαγορεύεται» και κατέληξαν πως «μπορούμε να αποδείξουμε τα παραπάνω με βίντεο».
Στο μεταξύ, η ΤΣΣΚΑ υποδέχεται σήμερα (7:00 μ.μ., NovaSports-1) στη Μόσχα την Κάχα Λαμποράλ και η Ρεάλ στη Μαδρίτη τη Μακάμπι (9:45 μ.μ., NovaSports-3) στους δεύτερους προημιτελικούς, με στόχο των γηπεδούχων το 2-0.





Πηγή : ethnos.gr

Αίγυπτος: Τους χειρουργούσαν δίχως αναισθησία!



Διαταγή σε γιατρούς για να διενεργούν χειρουργικές επεμβάσεις δίχως αναισθησία σε διαδηλωτές φέρεται ότι έδωσε ο στρατός της Αιγύπτου, σύμφωνα με αποσπάσματα έκθεσης που δημοσίευσε ο Guardian.

Σύμφωνα με την έκθεση, την σύνταξη της οποίας διέταξε ο Μοχάμεντ Μόρσι, στελέχη του στρατού αλλά και ιατρικό προσωπικό βιαιοπραγούσαν σε διαδηλωτές ακόμα και μέσα στα νοσοκομεία.

Η έκθεση κάνει λόγο για βασανιστήρια και εξαφανίσεις στη διάρκεια της εξέγερσης κατά του καθεστώτος του Χόσνι Μουμπάρακ το 2011.

Όπως αναφέρει μια πηγή την οποία επικαλείται η έκθεση, ένας στρατιωτικός γιατρός διέταξε γιατρούς στο νοσοκομείο να χειρουργούν χωρίς αναισθησία και χωρίς αποστειρωμένα εργαλεία.

Ο διευθυντής της οργάνωσης Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χέμπα Μοράγιεφ, τόνισε ότι δεν μπορεί να υπερεκτιμήσει την σημασία της έκθεσης αυτής.





Πηγή : megatv.com