1

Θεσσαλονίκη...

2

Η Πάργα, το μικρό θαύμα του Ιονίου...

3

Ναύπλιο, love is in the air...

4

Αθήνα, το λίκνο του πολιτισμού....

5

Δήλος, εκεί που το Φως βρήκε το σπίτι του...

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Της πήραν τα λεφτά των συντάξεων


Το χρηματικό ποσό των 8.400 ευρώ, που προορίζονταν για πληρωμή συντάξεων, απέσπασαν από υπάλληλο των ΕΛ.ΤΑ. άγνωστοι, στην περιοχή Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Όπως κατήγγειλε στην Αστυνομία η 40χρονη ταχυδρομική υπάλληλος την ώρα που κινούνταν με το αυτοκίνητό της σε δρόμο της περιοχής, δύο άγνωστα άτομα, που επέβαιναν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, ακινητοποίησαν το όχημά της. Στη συνέχεια με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν τα κλειδιά του αυτοκινήτου και μία τσάντα, που περιείχε το παραπάνω χρηματικό ποσό και διέφυγαν.



ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κίνα: αντιδράσεις για τηλεοπτική μετάδοση περιφοράς μελλοθανάτων

Κίνα: αντιδράσεις για τηλεοπτική μετάδοση περιφοράς μελλοθανάτων


Πεκίνο, Κίνα
Τη μεταφορά στο σημείο της εκτέλεσης τεσσάρων ανδρών που είχαν καταδικαστεί από δικαστήριο για τη δολοφονία δεκατριών κινέζων ψαράδων μετέδωσε ζωντανά η κινεζική δημόσια τηλεόραση CCTV, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.

Οι άνδρες εκτελέστηκαν με θανατηφόρα ένεση στο Κουνμίμγκ της επαρχίας Γιουνάν αλλά η μετάδοση σταμάτησε προτού εκτελεστούν.

Επρόκειτο για τέσσερις ξένους οι οποίοι είχαν σκοτώσει τους ψαράδες στο δέλτα του Μεκόνγκ, στο Βιετνάμ, το 2011. Συνελήφθησαν στο Λάος και εκδόθηκαν στην Κίνα για να δικαστούν.

Ενας από αυτούς, ο Νάου Χαμ, «βαρόνος» του οργανωμένου εγκλήματος από τη Μιανμάρ, είχε εμφανιστεί την Πέμπτη στη δημόσια τηλεόραση λέγοντας ότι του λείπουν τα παιδιά και η μητέρα του.

Οπως σημειώνει το BBC, οι Αρχές μάλλον ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα αποφασιστικής καταστολής του εγκλήματος.
Κατά το επίσημο πρακτορείο Xinhua, πριν από την εκτέλεση τα δικαιώματα των ανδρών έγιναν πλήρως σεβαστά.

Η εκπομπή προκάλεσε κύμα διαμαρτυριών στα κοινωνικά δίκτυα, με πολλούς χρήστες να μιλούν για έλλειψη ευαισθησίας εκ μέρους των Αρχών και επιστροφή στις πρακτικές δημόσιων εκτελέσεων του παρελθόντος. Δεν έλειψαν πάντως και εκείνοι που επιδοκίμασαν την ενέργεια.

Είναι ίσως η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που μεταδίδεται παρόμοια εικόνα από τη δημόσια τηλεόραση, πράγμα που υπονοεί ότι έγινε μετά από έγκριση (αν όχι διαταγή) των Αρχών.

Παρόμοιο περιστατικό είχε καταγραφεί πρόσφατα σε περιφερειακό μέσο, με μια παρουσιάστρια να παίρνει συνέντευξη από μελλοθάνατους. Το 2008, σε άλλο περιστατικό, ένας μητροκτόνος μεταφέρθηκε στον τόπο της εκτέλεσης μέσα σε φορτηγό έχοντας στον λαιμό μια πινακίδα που περιέγραφε το έγκλημά του.





Πηγή : tovima.gr

Και Έλληνας αστροφυσικός συμμετέχει στην εξερεύνηση του πλανήτη Δία

Krimizis


Ο διακεκριμένος Έλληνας αστροφυσικός Σταμάτιος Κριμιζής, επόπτης του Γραφείου Διαστημικής Έρευνας της Ακαδημίας Αθηνών, είναι μεταξύ των ερευνητών που συμμετέχουν στο πείραμα Particle Environment Package του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος για την αποστολή Jupiter ICy moons Explorer (JUICE), που θα εκτοξευθεί το 2022, με σκοπό την εξερεύνηση του πλανήτη Δία και ειδικότερα των παγωμένων δορυφόρων του.
To Particle Environment Package είναι ανάμεσα στα 11 πειράματα που επιλέχθηκαν μετά από σκληρό ανταγωνισμό. Πρόκειται για ένα ανιχνευτή φορτισμένων και ουδέτερων σωματιδίων που υλοποιεί τεχνολογίες αιχμής της διαστημικής έρευνας, όπως η απεικόνιση ΕΝΑ και οι τελευταίας γενιάς μετρητές πλάσματος.
Ο σχεδιασμός και η κατασκευή του οργάνου ΡΕΡ συντονίζεται από το Σουηδικό Ινστιτούτο Διαστημικής Φυσικής (Swedish Institute of Space Physics-IRF) με τη συμμετοχή ινστιτούτων από την Ευρώπη αλλά και τις Η.Π.Α.
Ο Σταμάτιος Κριμιζής είναι Πρόεδρος της Διεθνούς Ακαδημίας Αστροναυτικής, επίτιμος διευθυντής στον Τομέα Διαστήματος του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Φυσικής του πανεπιστημίου Johns Hopkins (Τζον Χόπκινς) των ΗΠΑ, Εθνικός Εκπρόσωπος της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA), και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.
Μέρος επίσης λαμβάνει ως συνεργαζόμενος ερευνητής και ο επίκουρος Καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, Θεόδωρος Σαρρής, επιβεβαιώνοντας ότι η ελληνική συμμετοχή σε προγράμματα του ESA θα συνεχισθεί και στην επόμενη γενιά.





Πηγή: ana-mpa

Έγκυος ξανά η Σίσσυ Χρηστίδου!



Έγκυος στο δεύτερο παιδί της είναι η 33χρονη παρουσιάστρια Σίσσυ Χρηστίδου σύμφωνα με ανακοίνωσή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter.

Η Χρηστίδου, η οποία έχει ένα γιο με το σύζυγό της Θοδωρή Μαραντίνη, τον 4χρονο Φίλιππο Ραφαήλ, έχει δηλώσει πολλές φορές σε συνεντεύξεις της ότι θέλει να κάνει μια μεγάλη οικογένεια.

Η ανακοίνωση της εγκυμοσύνης από τη Σίσσυ έγινε με τη δημοσίευση της παρακάτω φωτογραφίας την οποία συνόδευσε με το κείμενο:

«Είχαμε ένα όνειρο και βγήκε αληθινό, τώρα περιμένουμε δεύτερο μωρό. #τόσο ευλογημένοι # τόσο χαρούμενοι#».







Πηγή : protothema.gr

Διευκρινίσεις για το εισοδηματικό ψαλίδι στα πολυτεκνικά επιδόματα


Φως στα σκοτεινά σημεία του επιδόματος των τριτέκνων ρίχνει το υπουργείο Οικονομικών, επανακαθορίζοντας τους όρους καταβολής του.


Με το νομοσχέδιο για την Κεφαλαιαγορά που κατατέθηκε στη Βουλή, το υπουργείο διευκρινίζει ότι δικαιούχοι του επιδόματος των 500 ευρώ κάθε χρόνο είναι οικογένειες με τρία και άνω εξαρτώμενα τέκνα, εφόσον το οικογενειακό τους εισόδημα δεν ξεπερνά τα 45.000 ευρώ για τις τρίτεκνες οικογένειες, τα 48.000 ευρώ για τις οικογένειες με τέσσερα παιδιά και αυξημένο κατά 4.000 ευρώ για κάθε επιπλέον παιδί από τα τέσσερα παιδιά και άνω. Το επίδομα θα χορηγείται κατόπιν αίτησης του δικαιούχου και η καταβολή του θα γίνει σε τρεις δόσεις.
Ως εξαρτώμενα τέκνα θεωρούνται τα παιδιά που προέρχονται από γάμο, θετά ή αναγνωρισθέντα, εφόσον τα παιδιά δεν έχουν παντρευτεί και δεν έχουν υπερβεί το 18ο έτος της ηλικίας τους. Το επίδομα δεν θα δίνεται στους «αιώνιους φοιτητές», καθώς εάν φοιτούν στην ανώτερη ή ανώτατη εκπαίδευση καθώς και σε ΙΕΚ, το επίδομα θα καταβάλλεται μόνο κατά το χρόνο φοίτησης που προβλέπεται από τη σχολή και όχι μετά το 24ο έτος της ηλικίας τους. Επιπλέον, ως εξαρτώμενα τέκνα για θεμελίωση του δικαιώματος λήψης του επιδόματος, θεωρούνται τα τέκνα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, καθώς και τα ορφανά και από τους δύο γονείς.
Το επίδομα καταβάλλεται με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις και στον πατέρα, ο οποίος έχει ένα ή περισσότερα παιδιά από διαφορετικούς γάμους, όπως και παιδιά που έχει αναγνωρίσει ή υιοθετήσει, εφόσον έχει την αποκλειστική ευθύνη διατροφής τους και η μητέρα δεν επιδοτείται για τα ίδια παιδιά.





Πηγή :enet.gr

«Κλείδωσαν» οι αλλαγές για τα αυθαίρετα


Πυρετός συσκέψεων και διαβουλεύσεων στου υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, προκειμένου να διαμορφωθεί το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων.

Ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης, δήλωσε στο «Εθνος» πως το νομοσχέδιο βρίσκεται στην τελική φάση της ετοιμασίας του. Στόχος είναι να δημοσιοποιηθεί μέσα στο επόμενο διάστημα, να τεθεί στη συνέχεια σε διαβούλευση και όπως εκτιμούν από το υπουργείο, να έχει ψηφιστεί από την εκπνοή της παράτασης της προθεσμίας που έχει δοθεί για την υποβολή των δηλώσεων τακτοποίησης των αυθαιρέτων.

Η προθεσμία λήγει στις 31 Μαϊου του 2013 και από ΤΟΥΦΕΚΑ τονίζουν πως δεν θα υπάρξει άλλη παράταση. Μέχρι την ίδια ημερομηνία παρατάθηκε η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων που έκλεισαν παράνομα.

Ο αναπληρωτής ΥΠΕΚΑ ξεκαθαρίζει πως αποκλείεται η νομιμοποίηση αυθαιρέτων που βρίσκονται στον αιγιαλό ή σε δάση και δασικές εκτάσεις, ενώ θέτει και το χρονικό όριο πέραν του οποίου αποκλείεται οποιαδήποτε νομιμοποίηση. Είναι η 28η Ιουλίου 2011, όταν κατατέθηκε στη Βουλή ο νόμος για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων ( νόμος 4014).

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, αναμένονται:

- Η νομιμοποίηση μικρών αυθαιρέτων εντός κτιρίων που διαθέτουν οικονομική άδεια. Πρόκειται για παρανομίες του τύπου αλλαγή της θέσης δωματίων ή της χρήσης αυτών ή για μετακίνηση ανοιγμάτων ή για άλλες μικροπαραβάσεις, οι οποίες μπλοκάρουν τη μεταβίβαση του ακινήτου. Οπως είναι γνωστό, στα συμβόλαια μεταβιβάσεων προσαρτάται υποχρεωτικά η βεβαίωση του μηχανικού ότι δεν υπάρχει αυθαιρεσία στο ακίνητο. Σε αντίθετη περίπτωση, η παράβαση πρέπει να τακτοποιηθεί με βάση τον νόμο 4014/11.

- Η νομιμοποίηση παράνομα κλεισμένων χώρων εντός του περιγράμματος νόμιμα δομημένου δομημένου κτιρίου που άλλαξαν χρήση και μετατράπηκαν σε κύριους χώρους. Εδώ περιλαμβάνονται οι ημιυπαίθριοι χώροι, πιλοτές, πατάρια, υπόγεια, σοφίτες, απολήξεις κλιμακοστασίων κ.λπ.., όπως προβλέπονται από τον νόμο 3843/2010. Σε δυσμενή θέση θα βρεθούν τα αυθαίρετα που δεν διαθέτουν οικονομική άδεια ή παρουσιάζουν μεγάλης κλίμακας αυθαιρεσία, για τα οποία μάλλον θα ισχύσει η περίοδος 30 χρόνων της τακτοποίησης. Σημειώνεται εδώ πως ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός εξαίρει από τον συντελεστή δόμησης μια σειρά από χώρους, όπως οι ανοικτοί εξώστες και ημιυπαίθριοι μέχρι ποσοστού 40% του σδ, επιφάνειες κλιμακοστασίων και ανελκυστήρων μέχρι 25 τετραγωνικά μέτρα ανά όροφο και μέχρι 40 τετραγωνικά μέτρα στο ισόγειο, αγωγοί αερισμού και αίθρια, όροφος βοηθητικής χρήσης κ.λπ. Στις ρυθμίσεις αυτές του ΝΟΚ μπορεί να ενταχθεί η νομιμοποίηση ορισμένων πολεοδομικών παραβάσεων, οι οποίες θα καταγραφούν και στην Ταυτότητα Κτιρίου που αναμένεται να λειτουργήσει σύντομα. Σύμφωνα πάντως με τον ΝΟΚ, οι αυθαίρετοι χώροι που νομιμοποιούνται, προσμετρώνται τελικά στον συντελεστή δόμησης.

Αναγκαίες προϋποθέσεις, για να προχωρήσει η νομιμοποίηση, θεωρούνται από το ΥΠΕΚΑ η κατηγοριοποίηση των αυθαιρεσιών και η ταξινόμηση της βαρύτητας κάθε παράβασης. Θ υπάρξει επίσης κωδικοποίηση των διατάξεων που διέπουν την αντιμετώπιση του φαινομένου της αυθαίρετης δόμησης με ενσωμάτωση των κατά καιρούς εγκυκλίων και οδηγιών της διοίκησης. Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί πέντε ερμηνευτικές εγκύκλιοι και οκτώ νεότεροι (του βασικού) νόμοι.




Πηγή: ethnos.gr

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 2-1


Με τη δεύτερη νίκη της σε διάστημα λίγων ημερών επί της επίδοξης πρωταθλήτριας, η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε το ντέρμπι γοήτρου και τον "αέρα" της Μπαρτσελόνα και πάει με φόρα στο κρίσιμο ματς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μπενζεμά και Ράμος τα γκολ των Μαδριλέων, ισοφάρισε προσωρινά ο Μέσι. Αποβλήθηκε μετά το φινάλε ο Βαλδές.



real 2-1 barcelona footyroom.com από Futbol2101

Όσο αδιάφορη κι αν ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης, όσο κι αν... παράτησε το παιχνίδι ο Ζοζέ Μουρίνιο βάζοντας αναπληρωματικούς, ο Καρίμ Μπενζεμά δεν... έπιασε το μήνυμα. Μόλις στο 6ο λεπτό άνοιξε το σκορ, συνεχίζοντας το έργο από εκεί που το άφησαν οι "μερέγκες" στο "Καμπ Νόου". Οι αποσβολωμένοι φιλοξενούμενοι το μόνο που μπορούσαν να κάνουν, ακόμα κι ελλείψει Τσάβι, ήταν να αλλάζουν επί ματαίω την μπάλα στο κέντρο του γηπέδου.


Παρότι με αρκετές αλλαγές από το παιχνίδι κυπέλλου, η Ρεάλ είχε την ίδια νοοτροπία, με τους παίκτες να μην χάνουν τη θέση τους στην άμυνα, με συνέπεια να σχηματίζουν τείχος μπροστά στην εστία του Ντιέγο Λόπεθ. Μία φορά που δεν πρόσεξαν, ο (κατά τα άλλα αρνητικός) Ντάνι Άλβες με μία μαγική πάσα έβγαλε τον Λιονέλ Μέσι σε θέση βολής και αυτός ισοφάρισε το ρεκόρ 18 γκολ σε clásicos του Αλφρέδο ντι Στέφανο. Από εκεί και πέρα, αέναο tiki taka που επέφερε ακόμα και αποδοκιμασίες από το κοινό όταν δεν είχε κατάληξη.




Αυτή η εικόνα διατηρήθηκε και στο 2ο ημίχρονο, αφού οι προπονητές δεν προχώρησαν σε αλλαγές. Η σπουδαία δουλειά του Λούκα Μόντριτς στο κέντρο και ο... γνωστός Ραφαέλ Βαράν που όσο περνούσε ο χρόνος, γινόταν ολοένα και πιο πολύτιμος, έδωσαν τη θέση τους στα φώτα της δημοσιότητας στον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στο 58'. Ο Πορτογάλος τελείωσε κάποιες φάσεις των "μερέγκες", με τους Σάμι Κεντίρα και Άλβαρο Αρμπελόα να αποτελούν τις επόμενες "πινελιές" του Μουρίνιο στην ενδεκάδα.


Ο Τζόρδι Ρόουρα από την πλευρά του "φρέσκαρε" την επίθεση με τους Αλέξις Σάντσες και Αντριάνο, αλλά οι Καταλανοί είχαν χάσει τον έλεγχο του ρυθμού μετά την είσοδο του Ρονάλντο και αναγκασμένοι να... αμυνθούν, έχασαν ορισμένα μέτρα στο γήπεδο. Σε συνδυασμό με το σκληρό παιχνίδι και τις συνεχόμενες κίτρινες κάρτες, τα λεπτά κυλούσαν δίχως ουσία, πλην ενός τετ α τετ του MVP του αγώνα, Άλβαρο Μοράτα, το οποίο έσωσε ο Βίκτορ Βαλδές. Ο Καταλανός τερματοφύλακας δεν ήταν δυνατό να κάνει το ίδιο και στην κεφαλιά του Σέρχιο Ράμος στο 82ο λεπτό μετά από κόρνερ και το 2-1 έδωσε στη Ρεάλ τη 2η νίκη σε 4 ημέρες απέναντι στην Μπαρτσελόνα, μειώνοντας τη διαφορά των 2 ομάδων στο πρωτάθλημα στους 13 βαθμούς.


Το παιχνίδι, πάντως, ολοκληρώθηκε μέσα σε πολύ έντονο κλίμα. Ένα φάουλ του Άλβες στον Ρονάλντο προκάλεσε την έκρηξη του Μουρίνιο ("puta, puta"), ακολούθησε ένα μαρκάρισμα για κόκκινη κάρτα του Αρμπελόα σε αντεπίθεση των Καταλανών, με τον διαιτητή να μην δείχνει κάρτα και να προκαλεί τη μήνη των Καταλανών, που λίγο αργότερα είδαν τον Αντριάνο να ανατρέπεται καθαρά από τον Ράμος στην περιοχή της Ρεάλ και να μην καταλογίζεται το πέναλτι. Ως εκ τούτου, το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους "μπλαουγκράνα" να έχουν περικυκλώσει τον Πέρεθ Λάσα, ο οποίος έδειξε κόκκινη στον Βαλδές.
Η live περιγραφή της αναμέτρησης







Πηγή : contra.gr

Πιστόλι και χειροβομβίδες σε κελί κρατουμένου στον Κορυδαλλό


Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, μετά από έλεγχο σωφρονιστικών υπαλλήλων ανευρέθησαν ένα πιστόλι με γεμιστήρα 5 σφαιρών και δύο χειροβομβίδες στη Δ' πτέρυγα του καταστήματος κράτησης Κορυδαλλού.
Ανησυχία έχει προκαλέσει στη διοίκηση των φυλακών Κορυδαλλού ο εντοπισμός ενός πιστολιού και δύο ενεργών χειροβομβίδων σε κελί της τέταρτης πτέρυγας μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο.
Πηγές από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, αναφέρουν ότι η σχετική πληροφορία υπήρχε εδώ και καιρό και είχε ενημερωθεί αρμοδίως το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση των φυλακών δεν αποκλείει να υπήρχε σχέδιο οργανωμένης απόπειρας απόδρασης .
Σημειώνεται ότι εδώ και καιρό σε όλες τις φυλακές της χώρας, υπάρχουν συνεχή έλεγχοι στις πτέρυγες των κρατουμένων, καθώς φοβούνται ότι δεν αποκλείεται κάποιοι να θελήσουν να μιμηθούν με διαφορετικό τρόπο, την οργανωμένη απόπειρα απόδρασης του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού από τις φυλακές Τρικάλων.
Οι έρευνες για το πως βρέθηκαν τα όπλα στη φυλακή και με ποιο στόχο είναι σε εξέλιξη.
Ανακοίνωση του υπ. Δικαιοσύνης για φυλακές Κορυδαλλού
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης «μετά από έλεγχο σωφρονιστικών υπαλλήλων ανευρέθησαν σήμερα περίπου στις 10.30 πμ ένα πιστόλι με γεμιστήρα 5 σφαιρών και δύο χειροβομβίδες στη Δ' πτέρυγα του καταστήματος κράτησης Κορυδαλλού».
Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, «αμέσως ειδοποιήθηκαν ο αρμόδιος Εισαγγελέας και η Αστυνομία, ενώ διεξάγονται έρευνες για να εντοπιστεί ο κάτοχος καθώς και να διακριβωθεί ο τρόπος εισαγωγής τους στο κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού.




Πηγή : kathimerini.gr

Αφαίρεση άδειας μέχρι και 3 χρόνια για κατόχους ανασφάλιστων Ι.Χ

Φωτογραφία για Αφαίρεση άδειας μέχρι και 3 χρόνια για κατόχους ανασφάλιστων Ι.Χ

Αυστηρές ποινές για όσους έχουν ανασφάλιστα οχήματα προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών «Επενδυτικά εργαλεία ανάπτυξης παροχή πιστώσεων και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε σήμερα, Παρασκευή, στη Βουλή.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ηλεκτρονικές διασταυρώσεις προκειμένου να εντοπιστούν όσοι οδηγούν ανασφάλιστα οχήματα. Σε περίπτωση κυκλοφορίας οχήματος που δεν έχει ασφαλιστική κάλυψη θα επιβάλλονται οι εξής κυρώσεις:

- Αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας μετά των κρατικών πινακίδων του οχήματος για δέκα (10) ημέρες με πράξη της Αστυνομικής Αρχής.

- Αν εμπλακεί σε ατύχημα προβλέπεται η επί τόπου αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για 2 χρόνια και αν είναι υπότροπος η αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για 3 χρόνια.

- Για την επιστροφή των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας μετά την παρέλευση των ανωτέρω περιόδων απαιτείται η προσκόμιση από τον ενδιαφερόμενο του σχετικού σήματος ασφάλισης.

- Χρηματικό πρόστιμο, το οποίο βεβαιώνεται με πράξη της Αστυνομικής Αρχής, υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου ίσο με 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και τα φορτηγά δημόσιας χρήσης, 500 ευρώ για τα επιβατηγά και άλλα οχήματα κάθε φύσης και 250 ευρώ για τα δίκυκλα.




Πηγή : newsnow.gr

Με βραχιολάκια στις άδειες οι κρατούμενοι

Στην τελική ευθεία η εφαρμογή της κατ΄ οίκον έκτισης της ποινής με «βραχιολάκι» Σε δημόσια διαβούλευση το νοσοχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης


Με ηλεκτρονικά βραχιολάκια - εικόνες που στην Ελλάδα βλέπαμε μέχρι τώρα μόνο σε κινηματογραφικές ταινίες - θα μπορούν να κυκλοφορούν πολύ σύντομα υπόδικοι, κατηγορούμενοι και κατάδικοι τις ημέρες των αδειών τους και στη χώρα μας.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης έδωσε από χθες σε δημόσια διαβούλευση το σχετικό νομοσχέδιο για «τα μέσα ηλεκτρονικής επιτήρησης υποδίκων, καταδίκων και εν αδεία κρατουμένων», προκειμένου να επιτύχει βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στις φυλακές, πρόβλημα που είναι άμεσα συνδεδεμένο με τον υπερπληθυσμό κρατουμένων.
Σύμφωνα με όσα ορίζονται στο νομοσχέδιο, δικαίωμα να τεθούν σε καθεστώς κατ' οίκον περιορισμού φορώντας το ηλεκτρονικό βραχιολάκι έχουν, εκτός από τους υπόδικους, όσοι έχουν καταδικαστεί σε πρόσκαιρη κάθειρξη και έχουν εκτίσει τα 2/5 της ποινής τους, αλλά και οι ισοβίτες που έχουν εκτίσει τουλάχιστον 16 χρόνια στη φυλακή.
Με το ίδιο νομοσχέδιο, διευρύνονται οι περιοριστικοί όροι που μπορεί να επιβληθούν σε έναν κατηγορούμενο, ο οποίος αντί να βρεθεί προσωρινά κρατούμενος σε φυλακή, μπορεί μέχρις ότου κριθεί από τη Δικαιοσύνη να παραμένει σε κατ' οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική επιτήρηση.
Από τις διατάξεις του νομοσχεδίου εξαιρούνται μόνο οι κατάδικοι για το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει σαφής διάταξη που ορίζει ότι «εάν η αποδιδόμενη πράξη στον κατηγορούμενο τελέστηκε στο πλαίσιο εγκληματικής ή τρομοκρατικής οργάνωσης δεν μπορεί να διαταχθεί ο κατ' οίκον περιορισμός με ηλεκτρονική επιτήρηση, όταν με βάση τα συγκεκριμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης κρίνεται αιτιολογημένα ότι αν αφεθεί ελεύθερος είναι πολύ πιθανό να διαπράξει και άλλα εγκλήματα».
Το πράσινο φως για να ξεκινήσει η διαδικασία της ηλεκτρονικής επιτήρησης για κάθε κατηγορούμενο δίνει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών του τόπου έκτισης της ποινής. Οπως προβλέπεται μάλιστα, «η απόλυση χορηγείται οπωσδήποτε, εκτός αν κριθεί με ειδική αιτιολογία ότι η διαγωγή του καταδίκου, κατά την έκτιση της ποινής του, καθιστά απολύτως αναγκαία τη συνέχιση της κράτησής του για να αποτραπεί από αυτόν η τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων».
Το κόστος για το ηλεκτρονικό βραχιολάκι που υπολογίζεται ότι θα διαμορφώνεται περίπου στα 3.000 ευρώ επιβαρύνει τον ίδιο τον κατηγορούμενο, εκτός αν κριθεί με ειδική αιτιολογία ότι δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να το πληρώσει οπότε τα έξοδα επιβάλλονται στο Δημόσιο.
Αν όμως ο κατηγορούμενος έχει την οικονομική ευχέρεια να πληρώσει, ορίζεται εκ των προτέρων η υποχρέωση προκαταβολής των εξόδων επιτήρησης για χρονικό διάστημα που δεν υπερβαίνει τους έξι μήνες.
Σε περίπτωση κατά την οποία το Δικαστικό Συμβούλιο απορρίψει το αίτημα κατηγορουμένου για την ηλεκτρονική επιτήρηση, τότε ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επανέλθει έπειτα από δύο μήνες με νέα αίτησή του.
Φορώντας το ηλεκτρονικό βραχιολάκι ο κατηγορούμενος μπορεί να απομακρυνθεί από το σπίτι του αποκλειστικά για λόγους εργασίας, εκπαίδευσης, επαγγελματικής κατάρτισης ή παρακολούθησης εγκεκριμένου προγράμματος απεξάρτησης.





Πηγή : tanea.gr

Έντονες αντιδράσεις από το προκλητικό video clip των Σκοπίων για τη Eurovision




Μέσα από το διαγωνισμό της Eurovision οι Σκοπιανοί επιχειρούν για μια ακόμα φορά να περάσουν την εθνικιστική τους προπαγάνδα με το τραγούδι «Imperia». Το video clip του τραγουδιού ξεκινά με δύο πλάνα από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων ενώ το τραγούδι μιλά για την ανάκτηση μιας χαμένης αυτοκρατορίας!

Όπως είναι φυσικό, έντονη ήταν η αντίδραση αρκετών Ελλήνων καλλιτεχνών, όπως επίσης και των Eurofans.

Από τους πρώτους που αντέδρασαν ήταν ο Αγάθωνας που φάνηκε αρκετά ενοχλημένος με την προπαγάνδα του Φύρομ.

«Την ιστορία της Ελλάδος δεν μπορεί να την προσβάλλει τίποτα και κανένας , ούτε την ίδια την Ελλάδα σε όλο το σύμπαν. Είμαι Έλληνας από τα νύχια ως τις τελευταίες τρίχες που μου μείνανε. Αυτοί δεν έχουν τίποτα. Εγώ σαν Έλληνας αισθάνομαι Γίγαντας», είπε.

Όλα τα ελληνικά site στο διαδίκτυο μιλάνε για την προκλητική στάση των Σκοπιανών που προσβάλλει την ιστορία της Ελλάδας.
«Φαντάζομαι, ότι οποιοσδήποτε είδε το video clip, στενοχωρήθηκε, εξοργίστηκε, Το Φύρομ συνεχίζει να προκαλεί , θεωρεί δικό του τον Μέγα Αλέξανδρο , δική του τη Μακεδονία. Πιστεύω, ότι το κάνουν περισσότερο για να πικάρουν τους Έλληνε», είπε ο Α. Καρατζίκος, πρόεδρος του OGAE Greece.

Λίγες ώρες μετά το ανέβασμα video clip στο YouTube, οι υπεύθυνοι το κατέβασαν αμέσως, με αποτέλεσμα να μην παίζει ούτε στο επίσημο κανάλι Eurovision, αφού θεώρησαν ότι επικρίθηκε από μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης.
«Η αντίδραση των Ελλήνων λογική είναι. Λογικό είναι να κράζουνε οι Έλληνες , για το κρατίδιο που θέλει να ονομάζεται Μακεδονία», είπε ο Πρύτανης από τα Ημισκούμπρια, ενώ ο Χρήστος Μάστορας από τις Melisses δήλωσε με νόημα:
«Σαφώς και το θεωρώ προκλητικό. Γενικά θεωρώ ότι η Eurovision είναι ένας θεσμός που αφορά τη μουσική, δεν θα έπρεπε να γίνονται τέτοιου είδους νύξεις για Αυτοκρατορίες. Δεν είναι σωστό».






Πηγή : star.gr

Κατασχέθηκαν 109 κιλά χασίς στην Αμφιλοχία

NEA EIDHSES -ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ ελλάδα, media, νέα κρίση, on line, άρθρα, Δημοκρατία, ειδήσεις, πληροφόρηση, ενημέρωση, κόσμος, οικονομία,αθλητισμός, Κρήτη, web tv, video, on line, ψηφιακή τηλεόραση, επικαιρότητα,ellada, apopseis, απόψεις, απόδημοι, Κρήτες, δημοσκοπήσεις


Νέα ποσότητα ναρκωτικών, συγκεκριμένα 109 κιλά χασίς που προορίζονταν για την Αθήνα μπλόκαραν οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών στην Αμφιλοχία, ενώ συνέλαβαν τον Αλβανό που τα μετέφερε με ΙΧ αυτοκίνητο.
Η πληροφορία, ότι στο μεθοριακό σημείο Παλαμπάς του Νομού Θεσπρωτίας, φορτώθηκε μεγάλη ποσότητα χασίς κινητοποίησε τη Δίωξη Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας και σε συνεργασία με τους αστυνομικούς του Αγρινίου έστησαν μπλόκο την Αμφιλοχία.
Η υπόθεση μεταφοράς μεγάλων ποσοτήτων χασίς από την Αλβανία στην χώρα μας, έχουν γίνει ο «καθημερινός πονοκέφαλος» των διωκτικών Αρχών στην Ήπειρο.
Στην Ηγουμενίτσα και τα Γιάννενα, οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών έχουν κατασχέσει από τις αρχές του χρόνου περισσότερο από 1,5 τόνους χασίς που προερχόταν από την Αλβανία με προορισμό την «ελληνική αγορά».




Πηγή : rethymnoguide.gr

Πέθαναν από το μαγκάλι γιατί δεν είχαν λεφτά για πετρέλαιο



Συγκλονιστικά είναι τα ευρήματα του ιατροδικαστή για τα αίτια του θανάτου των δύο φοιτητών στη Λάρισα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο ένας από τους τρεις φοιτητές που νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας διέφυγε τον κίνδυνο. Όπως αναφέρει το flashnews.gr ο φοιτητής από τα Χανιά, έχει διαφύγει τον κίνδυνο, αλλά όπως τονίζουν οι θεράποντες γιατροί, οι κλινικές και εργαστηριακές εξετάσεις που θα γίνουν θα καταδείξουν αν έχουν υπάρξει εγκεφαλικές βλάβες, λόγω της ελλιπούς οξυγόνωσης των ιστών.

Ωστόσο οι άλλοι δύο νέοι που βρίσκονταν γύρω από το μαγκάλι εξακολουθούν να χαροπαλεύουν στην εντατική. Ο ιατροδικαστής Χρήστος Κραβαρίτης αποκάλυψε μέσα από τηλεοπτικές του δηλώσεις ότι τους σκότωσε το μονοξείδιο του άνθρακα από την φωτιά, ενώ τα πρώτα ευρήματα καταδεικνύουν ότι οι φοιτητές είχαν καταναλώσει αλκοόλ.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο ιατροδικαστής στον ΣΚΑΙ οι πέντε νέοι είχαν ανάψει αυτοσχέδια ψησταριά σε κλειστό μικρό χώρο προκειμένου να ψήσουν κρέατα, και στη συνέχεια άφησαν την εστία αναμμένη για να ζεσταθούν, όμως τους πήρε ο ύπνος.

Αποσβολωμένη η κοινή γνώμη παρακολουθεί την τραγωδία με τους φοιτητές που αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα και σε τόσο τρυφερή ηλικία είχαν μια τέτοια τραγική κατάληξη. Συγκλονιστική είναι και η μαρτυρία της σπιτονοικοκυράς τους, η οποία μιλώντας στον ANT1 είχε ρωτήσει τους νεαρούς για το πετρέλαιο, αλλά εκείνοι της είχαν πει ότι δεν θέλουν. «Φέτος, τι θα γίνει παιδιά, θα πάρουμε πετρέλαιο, τα ρώτησα. Κανόνισε για σένα, εμείς δεν παίρνουμε, αν έχει πολύ κρύο θα δούμε, μου απάντησαν».



Η τραγωδία ανακαλύφθηκε όταν το απόγευμα της Πέμπτης μια νεαρή φίλη των παιδιών πήγε να τους επισκεφτεί στο σπίτι της οδού Παπαζαχαρίου στη Φιλιππούπολη της Λάρισας. Η νεαρή κοπέλα χτυπούσε το κουδούνι, αλλά δεν της άνοιγε κανείς. Τότε φώναξε τη σπιτονοικοκυρά, πήρε το κλειδί, άνοιξε και αντίκρισε το τραγικό θέαμα με τους πέντε νεαρούς να κείτονται στο έδαφος. Από αυτούς νεκροί είναι οι Σ.Π. και Ν.Π. 21 και 22 χρονών από την Εύβοια και την Κρήτη αντίστοιχα, ενώ oι τρεις νεαροί από την Αθήνα, τα Γιάννενα και τα Χανιά, που νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού και του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, βρίσκονται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ένας εξ αυτών που αρχικά η κατάσταση του θεωρήθηκε καλύτερη και νοσηλευόταν στην Πνευμονολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου τελικά μεταφέρθηκε επίσης στην ΜΕΘ, με μάσκα οξυγόνου ενώ οι άλλοι δύο είναι διασωληνωμένοι.

Οι σκηνές που εκτυλίχτηκαν αργά χθες τη νύχτα στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας όταν άρχισαν να καταφθάνουν γονείς και συγγενείς των πέντε παιδιών ήταν πραγματικά τραγικές.

Στο ΤΕΙ κηρύχθηκε για σήμερα ημέρα πένθους, ενώ οι σoροί των δύο παιδιών αναμένεται να μεταφερθούν εντός της ημέρας στις πατρίδες τους. Τα αίτια για την τραγωδία ερευνά η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας.






Πηγή : protothema.gr

Η ζάχαρη αυξάνει τον κίνδυνο διαβήτη ακόμα και στους αδύνατους



Οι θερμίδες που προέρχονται από τη ζάχαρη είναι πιθανότερο να προκαλέσουν διαβήτη απ’ ότι εκείνες που προέρχονται από άλλα τρόφιμα - και αυτό ισχύει ανεξάρτητα από το αν κάποιος είναι παχύσαρκος ή όχι, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Όπως έδειξε η μελέτη, στην οποία αναλύθηκαν στοιχεία από τη διαθεσιμότητα ζάχαρης και τα κρούσματα διαβήτη την τελευταία δεκαετία σε 175 χώρες, για κάθε πρόσθετες 150 θερμίδες την ημέρα από ζάχαρη, η συχνότητα του διαβήτη αυξάνεται κατά 1%.
Ωστόσο όταν αυτές οι πρόσθετες 150 θερμίδες προέρχονται απ’ οποιοδήποτε άλλο τρόφιμο, τα κρούσματα σακχαρώδους διαβήτη στον πληθυσμό αυξάνονται κατά μόλις 0,1%, λένε οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Stanford, το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϊ και το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο.
Είναι η πρώτη φορά που επιστημονική ομάδα αμφισβητεί την άποψη ότι η υπερκατανάλωση οποιουδήποτε τροφίμου μπορεί να προκαλέσει παχυσαρκία, η οποία με τη σειρά της είναι αυτή που οδηγεί στον διαβήτη.
Στη νέα μελέτη, οι ερευνητές έλαβαν υπ’ όψιν την παχυσαρκία και πλήθος άλλων παραγόντων που σχετίζονται με τον διαβήτη, για να καταλήξουν τελικά στο συμπέρασμα ότι η αυξημένη ζάχαρη στη διατροφή προκαλεί περισσότερα κρούσματα διαβήτη, ανεξάρτητα από τα ποσοστά παχυσαρκίας στον πληθυσμό.
Η μελέτη, η οποία παρέχει τα πρώτα ευρείας κλίμακας, πληθυσμιακά στοιχεία για τη θεωρία ότι δεν είναι ίδιες όλες οι θερμίδες όταν το θέμα είναι ο διαβήτης, θα δημοσιευθεί στην επιθεώρηση «PLoS One».
«Τα ευρήματά μας εξέπληξαν και εμάς τους ίδιους», δήλωσε ο δρ Σάντζεϊ Μπάσου, επίκουρος καθηγητής Ιατρικής στο Κέντρο Έρευνας της Πρόληψης του Stanford.
«Δεν υποτιμάμε διόλου την σημασία της παχυσαρκίας, αλλά αυτά τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι σε πληθυσμιακό επίπεδο υπάρχουν και πρόσθετοι παράγοντες οι οποίοι συμβάλλουν στον κίνδυνο διαβήτη.
»Δείχνουν επίσης ότι η ζάχαρη διαδραματίζει εξέχοντα ρόλο», πρόσθεσε.
Η μελέτη έδειξε πως όχι μόνον συσχετιζόταν με τον κίνδυνο διαβήτη η διαθεσιμότητα της ζάχαρης, αλλά όσο περισσότερο καιρό ήταν εκτεθειμένος ο πληθυσμός στην πρόσθετη ζάχαρη, τόσο υψηλότερα ήταν τα ποσοστά του διαβήτη.
Επιπλέον, τα κρούσματα της νόσου μειώνονταν με το πέρασμα του χρόνου, όταν ελαττωνόταν η διαθεσιμότητα της ζάχαρης – και μάλιστα ανεξάρτητα από το αν συνυπήρχε αλλαγή στην κατανάλωση άλλων θερμίδων και στην φυσική δραστηριότητα ή στα ποσοστά της παχυσαρκίας.
Ο δρ Μπασού διευκρινίζει πως τα νέα ευρήματα δεν υποδεικνύουν τη ζάχαρη ως αιτία του διαβήτη, αλλά ενισχύουν τα δεδομένα από προγενέστερες μελέτες, οι οποίες είχαν δείξει ότι η ζάχαρη επηρεάζει το πάγκρεας με τρόπους με τους οποίους δεν το επηρεάζουν άλλα τρόφιμα ή η ίδια η παχυσαρκία. 





Πηγή : tanea.gr

2025: το τέλος του χρήματος

photo_Maciavelius_1.3.13_b


Μέχρι το 2025 τα κέρματα και τα χαρτονομίσματα θα καταργηθούν και θα αντικατασταθούν από έξυπνα λειτουργικά των smartphones. Την άποψη αυτή υποστηρίζουν οι ειδικοί στο μεγάλο συνέδριο Mobile World Congress που γίνεται στη Βαρκελώνη. Τα νέα συστήματα που είναι ήδη έτοιμα να τεθούν σε λειτουργία θα ρίξουν το κόστος του χρήματος για τις τράπεζες και τις επιχειρήσεις, θα παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια για τον καταναλωτή, και καλύτερο έλεγχο της φοροδιαφυγής και του μαύρου χρήματος στο κράτος.
Μέσα στο 2013 η Visa σε συνεργασία με μια μεγάλη ελληνική τράπεζα θα λανσάρει το πρώτο ηλεκτρονικό πορτοφόλι, ενώ και άλλες εταιρείες ετοιμάζονται να μπουν στο παιγνίδι δυναμικά. Στην ουσία είναι η ίδια τεχνολογία με τις λεγόμενες «ανέπαφες πληρωμές» που λειτουργούν με το τερματικό μηχάνημα (POS) στο ταμείο του καταστήματος και την οθόνη του smartphone.
Πρέπει να πούμε ότι τα συστήματα αυτά θα λειτουργούν μόνο όπου υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές. Από τη στιγμή που όλα είναι ηλεκτρονικά, σε ένα black out θα είμαστε όλοι άφραγκοι…





Πηγή : rozopoulosspot.com

Μέσω καρτών, τραπεζικών λογαριασμών και επιταγών οι αγορές άνω των 1.500 ευρώ

Μέσω καρτών, τραπεζικών λογαριασμών και επιταγών οι αγορές άνω των 1.500 ευρώ


Οι συναλλαγές πάνω από 1.500 ευρώ που αφορούν αγορές αγαθών ή παροχή υπηρεσιών θα γίνονται οπωσδήποτε μέσω τραπεζικών καρτών, λογαριασμών ή επιταγών, αφού το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε χθες τις σχετικές αιτήσεις ακύρωσης που είχαν υποβάλει θιγόμενοι πολίτες.
Με τις αιτήσεις αυτές είχε προσβληθεί ως αντισυνταγματική, αλλά και αντίθετη σε διεθνείς κανόνες δικαίου η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να σταματήσει η συναλλαγή με μετρητά για ποσά άνω των 3.000 ευρώ από το 2011, «πλαφόν» που μειώθηκε σε 1.500 ευρώ από το 2012. Το μέτρο κρίθηκε αναγκαίο στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, αλλά η θέσπιση των σχετικών νομοθετικών ρυθμίσεων προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις και για πρακτικούς λόγους, με συνέπεια να ακολουθήσουν και νεότερες διατάξεις που καθόριζαν πως μπορούν να γίνουν οι σχετικές συναλλαγές όταν πραγματοποιούνται σε ημέρες και ώρες που δεν λειτουργούν οι τράπεζες.
Οι προσφεύγοντες θιγόμενοι πολίτες από την Ελλάδα και από το εξωτερικό υποστήριξαν ότι, με την υπουργική απόφαση που καταργεί από ένα σημείο και πέρα τα μετρητά, παραβιάζονται η Συνθήκη για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και μια σειρά συνταγματικών διατάξεων (για την οικονομική ελευθερία, τα προσωπικά δεδομένα κ.λπ.), αφού οι πολίτες εξαναγκάζονται να τηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς, να εκδίδουν πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες, να συναλλάσσονται μέσω του τραπεζικού συστήματος κ.λπ.
Το Β' Τμήμα ΣτΕ απέρριψε κατά πλειοψηφία (με ψήφους 5-2) την αίτηση για ακύρωση, σημειώνοντας ότι οι συνέπειες σε βάρος των καταναλωτών προκύπτουν κατευθείαν από το νομοθετικό πλαίσιο (Ν. 3842/10) για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Παράλληλα δέχθηκε ότι είναι ευνοϊκές γι' αυτούς οι διατάξεις που ρυθμίζουν τις σχετικές συναλλαγές όταν δεν λειτουργούν οι τράπεζες.
Αντίθετα η μειοψηφία των δύο ανώτατων δικαστών έκρινε (854/13) ότι η υποχρεωτική εξόφληση των φορολογικών στοιχείων μέσω τράπεζας και όχι με μετρητά, έτσι όπως εξειδικεύεται στην υπουργική απόφαση, βλάπτει τους συναλλασσόμενους πολίτες. Και ζήτησε να εξεταστεί όχι μόνο το ενδεχόμενο αντισυνταγματικότητας, αλλά κυρίως της προσβολής των διεθνών κανόνων δικαίου, καθώς «δεν νοείται ρύθμιση λεπτομερειών εφαρμογής νόμου, που προσκρούει σε υπερνομοθετικής ισχύος διατάξεις».




Πηγή : imerisia.gr

Τα κριτήρια για το επίδομα σε τρίτεκνους και πολύτεκνους


Σε 500 ευρώ κατ' έτος για κάθε τέκνο ορίζεται το επίδομα για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα. Το επίδομα δικαιούνται τρίτεκνες οικογένειες με εισόδημα έως 45.000 ευρώ ενώ το όριο αυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί σε οικογένειες με τέσσερα παιδιά και κατά 4.000 για οικογένειες με περισσότερα από τέσσερα παιδιά.


Αυτά προβλέπει το νομοσχέδιο «Επενδυτικά Εργαλεία - Ανάπτυξη - Παροχή Πιστώσεων Και 'Αλλες Διατάξεις», που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών.
Ως εξαρτώμενα θεωρούνται τα τέκνα που προέρχονται από γάμο, φυσικά, θετά ή αναγνωρισθέντα, εφόσον είναι άγαμα και δεν υπερβαίνουν το 18ο έτος της ηλικίας του ή το 19ο έτος, εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση.
Ειδικά, για τα τέκνα που φοιτούν στην ανώτερη ή ανώτατη εκπαίδευση καθώς και σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.), το επίδομα καταβάλλεται μόνο κατά το χρόνο φοίτησής τους που προβλέπεται από τον οργανισμό της κάθε σχολής και σε καμία περίπτωση αφότου συμπληρώσουν το 24ο έτος της ηλικίας τους.
Το επίδομα δικαιούνται επίσης οικογένειες που έχουν παιδιά με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω καθώς και παιδιά που έχουν χάσει και τους δύο γονείς.
Για να πάρει κάποιος το επίδομα θα πρέπει να υποβάλει σχετική αίτηση ενώ θα του καταβληθεί σε τρεις δόσεις.





Πηγή : enet.gr

Ισόβια σε Ρουμάνο που βίασε και σκότωσε 85χρονη

Ισόβια σε Ρουμάνο που βίασε και σκότωσε 85χρονη


Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Ορκωτό Δικαστήριο Νεάπολης Λασιθίου σε 46χρονο Ρουμάνο ο οπίος πριν από ένα χρόνο είχε δολοφονήσει μαζί με το γιο του, την 85χρονη Σοφία Κορναράκη, αφού είχε εισβάλει μέσα στο σπίτι της, στην Επισκοπή Πεδιάδος, για να τη ληστέψει, ενώ προηγουμένως την είχε βιάσει. Το δικαστήριο, εκτός της ισόβιας κάθειρξης για την ανθρωποκτονία, του επέβαλε ποινή φυλάκισης 20 χρόνων για το βιασμό και 5 χρόνων για τη ληστεία.
Ο 17 χρόνος γιός του ήδη έχει καταδικαστεί από το Σεπτέμβριο του 2012 από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Ηρακλείου σε 19 χρόνια κάθειρξη.





Πηγή : imerisia.gr

Επεισόδια μεταξύ οπαδών Νάπολι- Γιουβέντους



Επεισόδια ξέσπασαν στη Νάπολη όταν οπαδοί της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας επιτέθηκαν στο λεωφορείο που μετέφερε τους ποδοσφαιριστές της Γιουβέντους για τον αγώνα της Serie A του ιταλικού πρωταθλήματος χθες το βράδι.
Οι οπαδοί πέταξαν πέτρες και αυγά στο όχημα, το οποίο συνοδευόταν από περιπολικά της αστυνομίας ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης ΜΜΕ. Ένα από τα παράθυρα του λεωφορείου έσπασε χωρίς συνέπειες για τους ποδοσφαιριστές.



Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει τους οπαδούς της τοπικής αμάδας που επίσης επιτέθηκαν σε λεωφορεία με φιλάθλους της Γιουβέντους.
Μια ομάδα οπαδών της Γιουβέντους συγκρούστηκε με την αστυνομία έξω από το γήπεδο Σαν Πάολο. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης οι οπαδοί έβαλαν φωτιά σε ένα αυτοκίνητο και προκάλεσαν ζημιές σε άλλα δύο.
Το ντέρμπι κορυφής του καμπιονάτο τελείωσε ισόπαλο 1-1, γεγονός που δίνει μεγάλο προβάδισμα τίτλου στη Γιουβέντους (προηγείται 6 βαθμούς της Νάπολι).




πληροφορίες ΑΠΕ

Ο Ερντογάν προκαλεί σάλο με αντισιωνιστικές δηλώσεις

Ο Ερντογάν προκαλεί σάλο με αντισιωνιστικές δηλώσεις


«Απαράδεκτες» χαρακτήρισε χθες ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Αγκυρα τις δηλώσεις του τούρκου Πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος την Τετάρτη μιλώντας στο Παγκόσμιο Φόρουμ της Συμμαχίας των Πολιτισμών, παραπονούμενος για τις προκαταλήψεις εις βάρος των μουσουλμάνων, είχε δηλώσει ότι η ισλαμοφοβία θα έπρεπε να θεωρείται έγκλημα εναντίον της ανθρωπότητας «όπως ακριβώς και ο σιωνισμός, ο αντισημιτισμός και ο φασισμός».
Στην Τουρκία, το πρώτο μουσουλμανικό έθνος που επισκέπτεται ο Κέρι - έπειτα από τους τρεις πρώτους σταθμούς της ευρωπαϊκής περιοδείας του, το Βερολίνο, το Παρίσι και τη Ρώμη, όπου επιδόθηκε σε ασκήσεις γοητείας -, φαίνεται ότι έφθασε μάλλον εκνευρισμένος από τις δηλώσεις Ερντογάν. «Οχι μόνο δεν συμφωνούμε με αυτές, αλλά τις βρίσκουμε απαράδεκτες», είπε σε συνέντευξη Τύπου δίπλα από τον τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου, με τον οποίο, όπως έγινε γνωστό, είχε ήδη συζητήσει το θέμα, πράγμα που έκανε και με τον ίδιο τον Ερντογάν. Ο Κέρι τόνισε «την άμεση ανάγκη να προωθήσουμε ένα πνεύμα ανοχής, κάτι που περιλαμβάνει όλες τις δημόσιες δηλώσεις των ηγετών».
Η εξίσωση του σιωνισμού με έγκλημα κατά της ανθρωπότητας προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ισραήλ, της Ουάσιγκτον και του ΟΗΕ - το γεγονός ότι στα εγκλήματα ο Ερντογάν συμπεριέλαβε και τον αντισημιτισμό δεν θεωρήθηκε επαρκές ελαφρυντικό. «Αν το σχόλιο για τον σιωνισμό ερμηνεύτηκε σωστά, τότε δεν ήταν απλώς ανάρμοστο αλλά αντιβαίνει στις ίδιες τις αρχές στις οποίες βασίζεται η Συμμαχία των Πολιτισμών», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΟΗΕ. Για ένα «σκοτεινό και εμπαθές σχόλιο, ενός είδους που θεωρούσαμε πως ο κόσμος έχει αφήσει πίσω του», έκανε λόγο ο ισραηλινός Πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου. Μιλώντας μέσα από το αεροσκάφος που μετέφερε τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών στην Αγκυρα, αμερικανός αξιωματούχος κατέστησε σαφές πως ο Κέρι θα μετέφερε στον Ερντογάν την άποψη της Ουάσιγκτον για αυτό το «ιδιαίτερα κακόβουλο» σχόλιο που «περιπλέκει τη δυνατότητά μας να κάνουμε όσα θέλουμε από κοινού».
Η Ουάσιγκτον χρειάζεται όλους τους συμμάχους που μπορεί να έχει στα ταραγμένα πολιτικά ύδατα της Μέσης Ανατολής και θεωρεί την Τουρκία ως παράγοντα-κλειδί για την ενίσχυση της συριακής αντιπολίτευσης και τον σχεδιασμό τής μετά τον Ασαντ περιοχής. Η κατάρρευση των σχέσεων της Αγκυρας με το Ισραήλ όμως, μετά το ισραηλινό ρεσάλτο στο τουρκικό πλοίο «Νάβι Μαρμαρά» με προορισμό τη Γάζα το 2010 και τον θάνατο εννέα Τούρκων, υπονομεύει τις ελπίδες της πως η Τουρκία θα μπορούσε να παίξει ρόλο διαμεσολαβητή στην ευρύτερη περιοχή. Η Αγκυρα έχει γίνει ένας από τους σφοδρότερους επικριτές του Μπασάρ αλ Ασαντ. Η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε την Πέμπτη μέσω του Κέρι την πρόθεσή της να παράσχει για πρώτη φορά βοήθεια, η οποία δεν θα συμπεριλαμβάνει πάντως όπλα, απευθείας στους σύρους αντάρτες.

ΗΠΑ: Να τα βρουν Τουρκία και Ισραήλ
«Οι σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ βρίσκονται στην κατάψυξη. Θέλουμε να δούμε μια εξομάλυνση χάριν ολόκληρης της περιοχής. Μέχρι σχετικά πρόσφατα, υπήρχαν αυτές οι δύο χώρες που καταδείκνυαν πως μια μουσουλμανική κατά πλειοψηφία χώρα μπορούσε να έχει πολύ θετικές και δυνατές σχέσεις με το εβραϊκό κράτος και αυτό ήταν, για την περιοχή, ένα σημάδι του τι είναι εφικτό» δήλωσε αμερικανός αξιωματούχος.





Πηγή : tanea.gr

Οι Αλέξης Γεωργούλης και Μαρία Σολωμού θα πάνε στην Πάτρα με την παράσταση "Απ' την πρώτη στιγμή"

Οι Αλέξης Γεωργούλης και Μαρία Σολωμού θα έρθουν στην Πάτρα με την παράσταση "Απ' την πρώτη στιγμή" Η θεατρική ερωτική κωμωδία που φέρει και τη σκηνοθετική υπογραφή του Αλέξη Γεωργούλη, παίζεται αυτές τις μέρες στη Θεσσαλονίκη


Δύο δημοφιλείς και γοητευτικοί ηθοποιοί, ο Αλέξης Γεωργούλης και η Μαρία Σολωμού που είχαν παίξει και στην κινηματογραφική ταινία «Φούσκα» του Νίκου Περράκη, πρωταγωνιστούν σε ένα ρομαντικό θεατρικό έργο με τίτλο «Απ’ την πρώτη στιγμή» που από σήμερα 1η Μαρτίου ανεβαίνει στο «Αθήναιον» της Θεσσαλονίκης.
Η παράσταση επίκειται σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr να έρθει μέσα στο Μάρτιο, μετά την περίοδο του καρναβαλιού και στην Πάτρα, στη σκηνή του θεάτρου Πάνθεον της οδού Γούναρη.
Το έργο «Απ' την πρώτη στιγμή» του Ιωάννη Χαλαντώνη αποτελεί μια ερωτική κωμωδία που θίγει την πιο διαχρονική συνήθεια του νεοέλληνα, το «ότι δηλώσεις είσαι».
Όμως ο έρωτας δεν κρύβεται και δεν επιτρέπει σε κανένα να κρατήσει οποιαδήποτε πλαστή εικόνα έχει δημιουργήσει για τον εαυτό του. Χωρίς εξαιρέσεις αυτό το φαινόμενο εφαρμόζεται ως κανόνας στις περιπτώσεις των ηρώων αυτού του έργου.
Η Νάντια Γερασιμίδου ένα μοντέλο μεσαίας κατηγορίας με όνειρο κάποια στιγμή να γίνει αναγνωρίσιμη ηθοποιός, εγκλωβίζεται στο διαμέρισμα ενός φαντασμένου και πολύ μέτριου συγγραφέα, του Φίλιππου Πετρόπουλου.
Τα προσωπεία και οι μάσκες των ηρώων πέφτουν, οι συγκρούσεις γίνονται πιο σφοδρές και το αποτέλεσμα είναι να βιώσουν τον εντονότερο έρωτα της ζωής τους.
Από την πρώτη στιγμή οι δύο πλευρές υποκύπτουν στον πειρασμό και στο όνομα του έρωτα αναθεωρούν την άποψη που έχουν για τη ζωή...
Στιγμές τρέλας, αναπάντεχες επαφές, αμηχανίες φέρνουν τους εκ διαμέτρου αντίθετους χαρακτήρες σε απόσταση αναπνοής... Θα βρει ο ένας στον άλλο το ταίρι του;
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αλέξης Γεωργούλης που είχε μεταβεί για ένα διάστημα στις ΗΠΑ κυνηγώντας μία νέα καριέρα στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, υπογράφει και τη σκηνοθεσία αλλά και τη θεατρική διασκευή στο έργο «Απ’ την πρώτη στιγμή».
Επίσης ο Αλέξης Γεωργούλης που είχε παίξει και στην Χολυγουντιανή ταινία της Νία Βαρντάλος "Έρωτας αλά ελληνικά", συμμετείχε και στο ανανεωμένο σχήμα των «Άγαμοι Θύται» στις παραστάσεις που έδωσαν με επιτυχία στο θέατρο Μπάντμιντον.
Τα σκηνικά – κοστούμια υπογράφει η Έλενα Χριστούλη, τη μουσική ο Γιάννης Μακρίδης, τους φωτισμούς ο Μιχάλης Μπούρης ενώ βοηθός Σκηνοθέτη είναι ο Νίκος Μήτσας.
Φωτογραφία: George Alexandrakis
Αrt Work: Amarildo Topalis
Παραγωγή: TEXNIS.





Πηγή : thebest.gr

Δεύτερος γύρος δοκιμών στη Sepang για το MotoGP

Δεύτερος γύρος δοκιμών στη Sepang για το MotoGP


Ο Dani Pedrosa (Repsol Honda) ήταν και πάλι ο ταχύτερος της 3ης ημέρας των δοκιμαστικών ΜotoGP στη Sepang, ανεβαίνοντας στην κορυφή των χρονολογίων για 5η φορά στις έξι συνολικά μέρες δοκιμών στην πίστα της Μαλαισίας.

Ωστόσο δεν ήταν ο ταχύτερος του τριημέρου, καθώς ο τίτλος αυτός πάει στο Jorge Lorenzo που έκανε την Τετάρτη (2η ημέρα των δοκιμών) ένα φανταστικό χρόνο (2:00.282). Πάντως τον ταχύτερο χρόνο στη Sepang φέτος έχει κάνει ο Pedrosa, με 2:00.100 στις 7 Φεβρουαρίου.

Το πρώτο δίωρο έγινε σε υγρή πίστα. Η πρωινή βροχή κράτησε πολλούς αναβάτες στα γκαράζ, μέχρι που η άσφαλτος άρχισε να στεγνώνει. Τότε άρχισαν να ξετρυπώνουν οι οδηγοί, κάνοντας αναγνωριστικούς γύρους, και καθαρίζοντας με τα περάσματά τους τη λάσπη που είχε φέρει η βροχή, αν και η κατάσταση της πίστας δεν επανήλθε ποτέ σε εκείνη της Τρίτης και της Τετάρτης.

Σύντομα στην κορυφή ανέβηκε ο Pedrosa, ο οποίος το απόγευμα έκοψε μισό ακόμη δευτερόλεπτο από τον χρόνο του (στον 41ο από τους 57 γύρους του). Ο «άβγαλτος» νέος Marc Marquez (Repsol Honda) εντυπωσίασε και πάλι, κάνοντας τον 2ο χρόνο της ημέρας στον τελευταίο του γύρο στην πίστα, μόλις 81 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο πίσω.

Ήδη το τελευταίο 3λεπτο της ημέρας είχε μετατραπεί σε κανονικά χρονομετρημένα για τους αναβάτες και τις ομάδες που ήθελαν να μετρήσουν την πρόοδό τους, μετά από 3 μέρες ρυθμίσεων.

Ο Marquez επικέντρωσε την προσπάθειά του να μάθει την RC213V, δηλαδή τα όρια Bridgestone και carbon φρένων και βέβαια πώς δουλεύουν τα ηλεκτρονικά. Δοκίμασε και περιορισμένες προσομοιώσεις αγώνα, δηλαδή συνεχόμενους γρήγορους γύρους, αλλά εκεί απέχει ακόμη αρκετά από τον Pedrosa και κυρίως δεν είναι όσο σταθερός πρέπει στο γυρολόγιό του για να διεκδικήσει θέση. Σίγουρα όμως θα ξεκινήσει τον πρώτο αγώνα από τις 3 πρώτες θέσεις της σχάρας, έστω και αν αργότερα μείνει πιο πίσω.



Ο πρωταθλητής Jorge Lorenzo (Yamaha) έκλεισε την ημέρα του ως τρίτος ταχύτερος, αλλά φεύγει από τη Μαλαισία ως ο πιο γρήγορος του τριημέρου. Ο καλύτερος χρόνος του Jorge την Πέμπτη ήταν «0,4 και» δευτερόλεπτα χειρότερος του Dani. Όμως όπως έγινε γνωστό ο αναβάτης της Yamaha προτίμησε στη συνέχεια να ασχοληθεί με το αγωνιστικό σετάρισμα της μοτοσυκλέτας του.

Μάλιστα στο τέλος της μέρας έκανε ένα απίστευτα γρήγορο σερί 20 γύρων, οι 16 από τους οποίους ήταν στο 2:01 και μάλιστα στο κάτω όριό του, δηλαδή κοντά στο 2:00. Έκανε δηλαδή έναν αγώνα σχεδόν, μετά από μία μέρα δοκιμαστικών. Ο άνθρωπος είναι ρομποτικός!

Μόνον ένας γύρος του ήταν στο 2:05, αποτέλεσμα κάποιου πολύ σπάνιου λάθους, ή προβλήματος με πιο αργό αναβάτη.



Ο Valentino Rossi φεύγει από τη Μαλαισία μισό δευτερόλεπτο πιο αργός από τον Pedrosa, αλλά έχοντας μικρύνει τη διαφορά από το Lorenzo, που ήταν και ο αντικειμενικός του στόχος.

Ωστόσο δεν πρέπει να είναι απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοσή του. Έκανε τον καλύτερο χρόνο του στο τελευταίο τρελό μισάωρο, ενώ ο Lorenzo ούτε που ασχολήθηκε με κάτι τέτοιο, προτιμώντας την προσομοίωση αγώνα.

Κάποιες φορές ο Rossi έμοιαζε εκνευρισμένος, ενώ η ομάδα του προσπαθούσε να βρει τις ρυθμίσεις που θα τον βοηθούσαν να πλησιάσει τους 3 πρώτους. Μάλιστα στο μεγαλύτερο διάστημα ήταν 7ος...



Ο καλύτερος χρόνος του τον αφήνει στην 5η θέση του τριημέρου πίσω και από τον φτερωτό Cal Crutchlow (Monster Tech3 Yamaha). Είναι ώρα να ανησυχήσει ο Γιατρός; Μάλλον θέλει χρόνο να θυμηθεί όλα του τα κόλπα.

Ο Crutchlow ήταν συνολικά ο 4ος ταχύτερος του τριημέρου, όμως την Πέμπτη δεν κατάφερε να πλησιάσει τον Alvaro Bautista και την Go&Fun Gresini Honda. Ο Ισπανός βρήκε ρυθμίσεις στις Showa του και έκανε τον 5ο χρόνο της ημέρας. Απ' ό,τι φαίνεται ο Alvaro έχει τον τρόπο του με τις αναρτήσεις της Showa, τις οποίες έχει αναλάβει να εξελίξει κατ' απαίτηση του HRC με αντάλλαγμα την εργοστασιακή υποστήριξη της RC213V του.

Πίσω από τον Cal βρέθηκε ο Stefan Bradl, που έκλεισε την ημέρα αλλά και το τριήμερο σαν 7ος ταχύτερος. Πίσω του, πολύ θετικό για τη Ducati, ανέβηκε ο Andrea Dovizioso, ο οποίος μείωσε τη διαφορά του από τον Pedrosa λίγο πάνω από το δευτερόλεπτο, παρότι κατάφερε έναν μόνον γύρο στο 2:01. Ο Dovi ασχολήθηκε περισσότερο με την κατανομή του βάρους της GP13, τώρα που το ρεζερβουάρ μετακινήθηκε κάτω από τη σέλα όπως και στις ιαπωνικές μοτοσυκλέτες.



Για λίγο δοκίμασε και τη μοτοσυκλέτα-εργαστήριο, δηλαδή αυτή που οδηγεί ο Michele Pirro, δοκιμάζοντας νέα μέρη. Αυτή η μοτοσυκλέτα έχει μεγάλες αλλαγές, μία από τις οποίες είναι η μετακίνηση της εξάτμισης πιο χαμηλά, κάτω από την ποδιά, προφανώς σε μια προσπάθεια μεταφοράς του βάρους χαμηλότερα και προς το κέντρο.

Οι άλλοι δύο «πιτσιρικάδες» των MotoGP προόδευσαν επίσης, με τον Andrea Iannone να κάνει «άλμα» με την Pramac Ducati του, την οποία έφερε στα δύο δευτερόλεπτα πίσω από τον Pedrosa. Ο Bradley Smith πάλι είναι μόλις 1,7 δευτερόλεπτα πίσω από το Dani. Πάντως ο Smith υστερεί σε σχέση με την απόδοση του Stefan Brandl πέρυσι, όταν βρισκόταν στην ίδια θέση, rookie σε δορυφορική ομάδα.

Από τις CRT, εντυπωσίασε ο Randy de Puniet, που για πρώτη φορά αποδείχτηκε ταχύτερος του συναθλητή του Espargaro, με χρόνο 2,3 δεύτερα πίσω από τον Pedrosa. Πάντως γύρισε πιο γρήγορα από το Ben Spies πάνω στη δεύτερη Pramac Ducati.



Ο αμερικανός Spies θέλει ακόμα δουλειά με τη Ducati καθώς την Πέμπτη ήταν μόλις 14ος ταχύτερος και συνολικά στο τριήμερο 16ος. Πίσω δηλαδή και από τις δύο Aprilia CRT της ομάδας Aspar, αλλά και το δοκιμαστή της Yamaha, τον Katsayuki Nakasuga. Είτε ο ώμος του τον ενοχλεί ακόμη, είτε δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στην άγρια Ducati, μετά τη βελούδινη Yamaha του.

Οι ομάδες θα συναντηθούν όλες μαζί πάλι στην τελευταία προαγωνιστική δοκιμή IRTA, στην πίστα της Χερέθ (23-25 Μαρτίου). Προηγουμένως όμως οι Honda και Yamaha συν τον Bradl θα βρεθούν για δοκιμές στη νέα και άγνωστη πίστα F1 του Ώστιν, στο Τέξας (12 Μαρτίου).

Η Ducati δεν θα πάει, καθώς όπως δήλωσε το αφεντικό της ομάδας Paolo Ciabatti στο γερμανικό Speedweek.de το κόστος είναι αστρονομικό. Λέγεται πως η Yamaha θα ξοδέψει 350.000 ευρώ για τις 3 αυτές ημέρες στην πίστα. Μήπως είναι αστείο μετά να αναζητούνται τρόποι περιορισμού του κόστους;

Πάντως η Yamaha μάλλον σύρθηκε στο Ώστιν μετά την απόφαση της Honda να πάει και την επιμονή των Lorenzo - Rossi ότι κάτι τέτοιο θα πρόσφερε μεγάλο πλεονέκτημα στους Dani Pedrosa και Marc Marquez.







Συνολικά αποτελέσματα 2ης σειράς δοκιμών στην Sepang






Πηγή : newsbeast.gr

Μετεωρίτης βάρους 18 κιλών στην Ανταρκτική




Η Ανταρκτική είναι ένα από τα πιο άθικτα τοπία. Παντού κυριαρχεί το λευκό των πάγων.
Μια ερευνητική ομάδα βρήκε σε απόσταση 140 χιλιομέτρων από τον εξερευνητικό σταθμό Princess Elisabeth και σε υψόμετρο 2.900 μέτρων στην ανατολική Ανταρκτική έναν μετεωρίτη βάρους 18 κιλών!
Τόσο μεγάλος μετεωρίτης είχε να βρεθεί στην περιοχή εδώ και 25 χρόνια, αναφέρουν οι επιστήμονες οι οποίοι έμειναν εκεί για περισσότερο από σαράντα μέρες με σκοπό να εξερευνήσουν την περιοχή και να συλλέξουν μετεωρίτες. Συνολικά κατάφεραν να μαζέψουν 425 από αυτούς συνολικού βάρους 75 κιλών.
Ο γεολόγος Vinciane Debaille από το αναφέρει: "Ήταν ένα αναπάντεχο εύρημα ο μετεωρίτης. Συνήθως δεν βρίσκουμε στην Ανταρκτική τόσο μεγάλους" και προσθέτει "ο μετεωρίτης ήταν ένας χονδρίτης, δηλαδή το πιο συνηθισμένο είδος μετεωριτών που «κυκλοφορεί» στο ηλιακό μας σύστημα".
Ο βράχος ανακαλύφθηκε στις 28 Ιανουαρίου, και υποβάλλεται σε μια ειδική διαδικασία απόψυξης στην Ιαπωνία, ώστε το νερό του να μελετηθεί.
Οι επιστήμονες εξετάζοντας τους, ελπίζουν να αποσπάσουν πληροφορίες για τον ηλιακό μας σύστημα, τις συνθήκες δημιουργίας του, ίσως και το πώς διαφοροποιήθηκε η Γη και έγινε ένας ζωντανός πλανήτης.
Στο πρόγραμμα που φέρει το όνομα SAMBA λαμβάνουν μέρος οκτώ άτομα από πανεπιστήμια των Βρυξελλών και της Ιαπωνίας.
Ο μεγαλύτερος μετεωρίτης που βρέθηκε στην Ανταρκτική ήταν το 1977 και ήταν 407 κιλά.



Search for meteorites in Antarctica with the... από stefanelonikitelo




Πηγή : news247.gr

Με 5μηνη καθυστέρηση στις αίθουσες το τρίτο "Hobbit"


Το τρίτο και τελευταίο μέρος της τριλογίας "The Hobbit" θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 17 Δεκεμβρίου 2014, πέντε μήνες αργότερα απ' ότι ήταν αρχικά προγραμματισμένο, δήλωσε την Πέμπτη εκπρόσωπος της Warner Bros.

Η ταινία "The Hobbit: There and Back Again" ήταν προγραμματισμένο να προβληθεί τον Ιούλιο του 2014. Το δεύτερο μέρος της τριλογίας με τίτλο "The Hobbit: The Desolation of Smaug" αναμένεται να προβληθεί στους κινηματογράφους τον Δεκέμβριο του 2013.

"Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα ολοκληρώσουμε την τριλογία με τον ίδιο τρόπο που ξεκίνησε, ως μια όμορφη απόλαυση στις διακοπές για όλους του θεατές στον κόσμο", δήλωσε ο Dan Fellman, πρόεδρος διανομής της Warner Bros.

Η πρώτη ταινία "The Hobbit: An Unexpected Journey" (Χόμπιτ: Ένα αναπάντεχο ταξίδι) αποτέλεσε μια υπερπαραγωγή καταγράφοντας παγκόσμιες πωλήσεις 981 εκατομμυρίων δολαρίων.




Πηγή : http://www.nooz.gr

Καλό μήνα με τις προβλέψεις του Μαρτίου για όλα τα ζώδια!

Καλό μήνα με τις προβλέψεις του Μαρτίου για όλα τα ζώδια!


Ο χειμώνας φέυγει, η άνοιξη έρχεται και μπορεί ο ανάδρομος Ερμής να ταλανίζει μέχρι τις 18 Μαρτίου, την επικοινωνία και τις συνεννοήσεις μας, ωστόσο ένας μήνας με ανατροπές ξεδιπλώνεται μπροστά μας! Διάβασε αναλυτικά την πρόβλεψη για το δικό σου ζώδιο!
Κριός Η αλήθεια είναι πως θα πρέπει να φροντίσεις τα έξοδα σου αυτό το μήνα να γίνονται με φειδώ. Ευκαιρίες θα σου έρθουν γι’αυτό φρόντισε να τις αδράξεις! Το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα θα είναι σαφώς καλύτερο για σένα, καθώς η Αφροδίτη θα περάσει στο ζώδιό σου από τις 22 και μετά, χαρίζοντάς σου τις καλύτερες επιρροές της! Ξεκαθάρισε ό,τι σε στεναχωρεί στα αισθηματικά σου και άνοιξε πλώρη για να βρεις τον ιδανικό σύντροφο! Άσε τον εαυτό σου ελεύθερο, για να είσαι προσβάσιμος/η στον άλλο!
Ταύρος
Νευράκια τσαταλάκια τα νεύρα σας Ταύροι! Μην πάρεις σημαντικές αποφάσεις, που θα σε δεσμεύσουν επαγγελματικά ή αισθηματικά, τουλάχιστον το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα. Να περιμένεις αιφνίδιες αλλαγές στην οικογενειακή σου κατάσταση και πιθανόν μία αναπροσαρμογή στα επαγγελματικά σου σχέδια. Επωφελήσου μέχρι τις 22 του μήνα, (που η Αφροδίτη θα κινείται στους Ιχθείς) για να βελτιώσεις ην εξωτερική σου εμφάνιση, γιατί από τις 17 και μετά θα βιώσεις καταστάσεις με ευτυχή κατάληξη.
Δίδυμοι
Έχεις τον κυβερνήτη σου ανάδρομο…το ξέρεις! Μια ένταση στο σπίτι, λίγα νεύρα κι εσύ μέχρι τις 18 Μαρτίου θα τα έχεις! Προσπάθησε να τακτοποιήσεις οικονομικές και άλλες εκκρεμότητες που έχεις. Φρόντισε να μην είσαι ευέξαπτος στις συζητήσεις που θα κάνεις με ανθρώπους του στενού σου περιβάλλοντος ή ακόμη και με ανωτέρους ή συναδέλφους σου, που επηρεάζουν άμεσα την πρόοδο και τα συμφέροντά σου. Στις 27 του μήνα, που θα πραγματοποιηθεί η Πανσέληνος στο ζώδιο του Ζυγού, πρόσεξε να μην εκτεθείς κοινωνικά και δημιουργήσεις άλλη εικόνα από αυτή που έχεις.. Προσπάθησε καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα να ξεπεράσεις τις ανασφάλειες που έχεις απέναντι στον σύντροφό σου και έχουν τις ρίζες τους στο παρελθόν του.
Καρκίνος
Πρέπει να δείξεις σθένος και αντοχή σε οικονομικά και αισθηματικά ζητήματα αυτό το μήνα. Ο μήνας αυτός, καθ’ όλη τη διάρκεια του, απαιτεί από εσένα ένα μέτρο, ένα ρυθμό και να μείνεις μακριά από εντάσεις και βιασύνες. Το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα, που η Αφροδίτη θα εισέλθει στον Κριό, στις 22, μείνε συνετός στη διαχείριση των οικονομικών σου και μην βιαστείς να ανοιχτείς σε καινούργια έξοδα, όσο κι αν το κλίμα της άνοιξης σε παρακινεί να το κάνεις. Με την Αφροδίτη να κινείται στους Ιχθείς μέχρι τις 22, θα τον απολαύσεις τον έρωτα αλλά πρόσεξε να μην εξιδανικεύεις πολύ τις καταστάσεις και τα πρόσωπα που είναι στη ζωή σου. Πάντως πάθη και συγκινήσεις θα τα βιώσεις…!
Λέων
Δεν είσαι και πολύ στα καλά σου εδώ που τα λέμε! Κάτι ο ανάδρομος Ερμής που επηρεάζει την διάθεση και τις προσωπικές σου σχέσεις, κάτι οι δυσκολίες επικοινωνίας, κάτι οι εχθροί και ανταγωνιστές σου που καραδοκούν, πόσο να αντέξεις κι εσύ! Σου έχω ένα νέο όμως, γύρω στις 12 Μαρτίου και μέχρι το τέλος του μήνα που ο Άρης και η Αφροδίτη θα κινούνται στο φιλικό για σένα Κριό, και τύχη θα έχεις και καλύτερες προοπτικές στην εργασία σου και αξέχαστες στιγμές, γεμάτες έρωτα, πάθος και ρομαντισμό με το ταίρι…. που μέχρι τώρα περίμενες να γνωρίσεις.
Παρθένος
Έχεις τον κυβερνήτη σου Ερμή ανάδρομο και τα νεύρα σου είναι λίγο «κρόσσια». Μην αφήνεις το θυμό ή τα νεύρα σου να σε οδηγήσουν σε ασύμφορες και σπασμωδικές αντιδράσεις και μην επαναλαμβάνεις λάθη, τόσο σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Αν δεν το παρακάνεις με την παροιμιώδη τελειομανία σου και δεν έχεις τρελές απαιτήσεις από τον σύντροφό σου, τα πράγματα πρόκειται να κυλήσουν ευνοϊκά για σένα, ενώ με την Πανσέληνο στις 27 στο Ζυγό, παραδόξως για πανσέληνο θα ζήσεις ενδιαφέρουσες ερωτικές στιγμές!
Ζυγός
Από τις 12 του μήνα μια ένταση σε όλη την γκάμα των σχέσεών σου θα την έχεις1 Οι κίνδυνοι μπορεί να μην ορατοί, αλλά είναι υπαρκτοί, τόσο στα αισθηματικά όσο και στα επαγγελματικά σου ζητήματα. Στις 27, που πραγματοποιείται η Πανσέληνος στο ζώδιό σου, καλό θα είναι μην εμπλακείς σε σχόλια και σε παρεξηγήσεις και να μην αναμειχθείς σε υποθέσεις που δεν σε αφορούν. Ο Μάρτιος πάντως δεν πρόκειται να σου δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα στα αισθηματικά σου!
Σκορπιός
Ανάδρομος Ερμής και ανάδρομος Κρόνος για σένα! Μέχρι τις 17 απόφυγε διαφωνίες στο επαγγελματικό σου περιβάλλον, αλλά και με ανθρώπους που ανήκουν στον στενό σου κύκλο. Συναισθηματικά θα επικρατεί καλό κλίμα, λόγω της θέσης της Αφροδίτης στους Ιχθείς μέχρι τις 22, αλλά με περιστασιακές εντάσεις. Θα νιώσεις πάντως πολύ πιο ελεύθερος από δεσμεύσεις του παρελθόντος και μάλλον αυτό το μήνα θα τελειώσουν οι ταλαιπωρίες που βιώνεις με τον άνθρωπο σου.
Τοξότης
Από τις 12 του μήνα που ο Άρης περνά στον Κριό αυξάνονται οι υποχρεώσεις σου, και πληθαίνουν οι αντιξοότητες στο καθημερινό σου πρόγραμμα. Σημαντικός ο μήνας αυτός για τις επαγγελματικές και τις οικονομικές σου υποθέσεις και, παρά τις δυσκολίες, θα μπορέσεις να προωθήσεις τις δουλειές σου, έστω και μέσα σε ένα κλίμα νευρικό ή εμπόλεμο. Η αισθηματική σου ζωή από την άλλη, τουλάχιστον για το πρώτο δεκαήμερο του μήνα θα ζήσει αναταράξεις, είτε από την συμπεριφορά του συντρόφου σου είτε από γενικότερες συγκυρίες. Το κλίμα θα βελτιωθεί σταδιακά από τα μέσα του μήνα και μετά. Κοντά στην Πανσέληνο, στις 27 του μήνα στο Ζυγό, θα έχεις την ευκαιρία να δραπετεύσεις με ένα ταξίδι, που θα σε ανανεώσει και θα σε κάνει να δεις τα πράγματα με μία πιο αισιόδοξη ματιά.
Αιγόκερως
Απόφυγε εκνευρισμούς, βιαστικές αποφάσεις και κάθε τι που βάζει σε κίνδυνο τα σχέδιά σου. Μην ξεκινήσεις τίποτε σημαντικό αυτό το διάστημα και αν τυχόν μετακινηθείς ή ταξιδέψεις, φρόντισε να έχεις κάνει καλή οργάνωση. Να είσαι δίκαιος και αντικειμενικός, ενώ από τις 17 και μετά βάλε σε εφαρμογή τα σχέδια σου για να λύσεις σημαντικά οικονομικά και αισθηματικά σου προβλήματα. Αισθηματικά θα καταφέρεις να ισορροπήσεις τα πράγματα στις σχέσεις σου και θα νιώσεις επιτέλους ικανοποίηση από τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω σου. Οι ελεύθεροι του ζωδίου, αν αφήσετε πίσω το παρελθόν, θα μπορέσετε να προχωρήσετε σε νέα δεδομένα, που θα σας απογειώσουν, κυριολεκτικά και μεταφορικά.
Υδροχόος
Άμεσος και καθοριστικός για τη ζωή σου θα είναι ο Μάρτιος. Μπορεί να νιώθεις ότι τίποτα δεν σου πηγαίνει ιδιαίτερα καλά, αλλά μην απογοητεύεσαι! Προσπάθησε να μην κάνεις έξοδα, ούτε ν’ αναλάβεις υποχρεώσεις, που θα μπορούσαν να σε φέρουν σε δύσκολη θέση. Στα αισθηματικά, ο Άρης στον Κριό από τις 12 και μετά, θα τονίσει την παρουσία σου και η σχέση με τον σύντροφό σου θα αποτελέσει το επίκεντρο της ζωής σου. Είναι στο χέρι σου να εφαρμόσεις στην πράξη τις αποφάσεις σου!
Ιχθείς
Επεισοδιακός και ανατρεπτικός θα είναι ο μήνας των γενεθλίων σου! Η διέλευση του Άρη στον Κριό στις 12, σε διατηρεί επιστρατευμένο στο χώρο της εργασίας σου, ακόμα και όταν τα αποτελέσματα από τις προσπάθειες δεν είναι απόλυτα επιτυχή. Την περίοδο αυτή πρέπει να αποδείξεις την υπομονή, την επιμονή και την αντοχή σου. Προσοχή στις αισθηματικές σου σχέσεις, καθώς ο Άρης θα είναι στο ζώδιό σου, και με τη νέα θέση του στον Κριό από τις 12 τα προβλήματα θα είναι πιο έντονα! Οι αδέσμευτοι Ιχθείς να περιμένετε ευχάριστα μαντάτα από το πρόσωπο που έχετε ερωτευτεί, καθώς τώρα θα έχετε τη δυνατότητα να βάλετε τις βάσεις για να ξεκινήσετε μία νέα σχέση με μεγάλη διάρκεια...!
Καλό μήνα!




Πηγή : star.gr

Η Anastacia ακύρωσε συναυλίες λόγω καρκίνου


Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Anastacia ανακοίνωσε ότι ακυρώνει την ευρωπαϊκή περιοδεία της, καθώς διαγνώστηκε για δεύτερη φορά ότι πάσχει από καρκίνο.

Η ευρωπαϊκή περιοδεία, με τίτλο "It's A Man's World", είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 6 Απριλίου 2013, στο Λονδίνο.

"Δυστυχώς η Anastacia διαγνώστηκε ότι πάσχει από καρκίνο του μαστού για δεύτερη φορά μετά την επιτυχημένη θεραπεία στην οποία είχε υποβληθεί το 2003, οπότε και είχε νικήσει την ασθένειά της", αναφέρεται στη δήλωση που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ποπ σταρ.

"Κατά συνέπεια, αναγκάστηκε να ακυρώσει όλες τις εμφανίσεις, περιοδείες και προγραμματισμένα ταξίδια μέχρι νεωτέρας".

Η 44χρονη τραγουδίστρια, γνωστή από τις επιτυχίες "One Day in Your Life", "I'm Outta Love" και "Left Outside Alone" δήλωσε ότι αισθάνεται απαίσια που δεν θα μπορέσει να πραγματοποιήσει την περιοδεία της. "Ραγίζει η καρδιά μου που απογοητεύω τους θαυμαστές μου", αναφέρεται χαρακτηριστικά στη δήλωσή της.

Ωστόσο, η τραγουδίστρια αισιοδοξεί ότι σύντομα σε είναι θέση να ανακοινώσει νέες ημερομηνίες και παρά τη νέα περιπέτεια της υγείας της θα συνεχίσει την ηχογράφηση του νέου της άλμπουμ.

"Η Anastasia είναι αποφασισμένη περισσότερο από κάθε άλλη φορά να ακολουθήσει το μότο της: 'Μην αφήσεις ποτέ τον καρκίνο να πάρει το καλύτερο κομμάτι σου'. Η γεννημένη αγωνίστρια Anastacia έχει μόνον έναν στόχο μπροστά της και αυτός είναι να αναρρώσει πλήρως με την υποστήριξη της οικογένειάς της, των φίλων της και όλων όσοι την περιβάλλουν", κλείνει η ανακοίνωση.




Πηγή : nooz.gr

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Συγκρατούμενοι σε Παπαγεωργόπουλο: «Καλώς τη φίρμα»

Συγκρατούμενοι σε Παπαγεωργόπουλο: «Καλώς τη φίρμα»


Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, δεν κατάφερε να κλείσει μάτι όλη τη νύχτα, ενώ μεταφέρθηκε στο ιατρείο με πίεση και αφού του χορηγήθηκαν φάρμακα επέστρεψε στο κελί του.
Το κελί 9, ένας χώρος φτιαγμένος για να «φιλοξενεί» τέσσερις κρατούμενους αλλά εκεί βρισκόταν επτά.
Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, από τη βίλα του Πανοράματος βρέθηκε σε ένα βρώμικο κελί στον πρώτο όροφο των φυλακών Διαβατών, με συγκρατούμενους έναν Αλβανό, Αφγανούς και Νιγηριανούς όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα Espresso.
«Καλώς τη φίρμα στο κελί 9» φέρονται να του είπαν οι συγκρατούμενοι του μόλις μπήκε στο κελί. «Έχουμε μια φίρμα ανάμεσά μας» έλεγαν, ξεσπώντας στα γέλια. Εκείνος, τους ζητούσε επίμονα να σταματήσουν να καπνίζουν γιατί (ως πρώην αθλητής, γιατρός και αντικαπνιστής) τον ενοχλούσε. Αλλά εκείνοι, τον αγνοούσαν επιδεικτικά.
Η σύζυγός του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, Ελένη, του έφερε είδη ρουχισμού και κάποια είδη πρώτης ανάγκης, ενώ σήμερα αναμένεται να τον επισκεφθεί.
"Προσπάθησε να μου δώσει κουράγιο. Όμως, εγώ κατάλαβα ότι ο ίδιος δεν είναι καλά. Έχει γίνει ράκος. Έχει καταρρεύσει", είπε η ίδια.
Μεταξύ άλλων, ο Β. Παπαγεωργόπουλος όταν μπήκε στις Φυλακές Διαβατών φόρεσε τις φόρμες του και ρώτησε τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους από πού μπορεί να προμηθευτεί τηλεκάρτες. Μετέπειτα μεταφέρθηκε στο κελί του και άφησε τα πράγματά του.
Μάλιστα, ζήτησε να μεταφερθεί σε κελί μη καπνιστών καθώς οι περισσότεροι συγκρατούμενοί του είναι καπνιστές. Στο ίδιο κελί διαμένει και ο στενός συνεργάτης του και πρώην γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας.
Αργότερα, πήγε μαζί με όλους τους κρατουμένους για βραδινό στο εστιατόριο αλλά δεν άγγιξε τα μακαρόνια του. Το βράδυ παρακολούθησε τα δελτία ειδήσεων ενώ ήταν αμίλητος και έγειρε στο κρεβάτι του. Όλο το βράδυ δεν έκλεισε μάτι και σκεφτόταν τη δίκη.
Σημειώνεται ότι οι φυλακές των Διαβατών, όπως και πολλές άλλες στη χώρα, φιλοξενούν περισσότερους κρατούμενους από όσους επιτρέπει η χωρητικότητά τους και δεν υπάρχουν VIP κελιά.
Ανάμεσα στους κρατούμενους των φυλακών Διαβατών είναι και ο βιαστής - δολοφόνος της Ξάνθης, Χρήστος Παπάζογλου, ο οποίος είχε κακοποιήσει και δολοφονήσει την 34χρονη Ζωή Δαλακλίδου στην Ξάνθη τον περασμένο Δεκέμβριο.





Πηγή : newsbomb.gr

Στο μέσον ελληνο-σκοπιανού διπλωματικού θρίλερ ο Μ. Ψωμιάδης


Η αλήθεια είναι πως ο Μάκης Ψωμιάδης, Big Mac για τους φίλους, ξυπνούσε πάντα πάθη… Πιστοί θαυμαστές και ορκισμένοι εχθροί ήταν πάντα ένα εκρηκτικό μείγμα που συνέθετε το σκηνικό γύρω του. Οι παρτίδες του με την ελληνική δικαιοσύνη ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας και οι τρόποι με τους οποίους συνήθως κυκλοφορούσε ελεύθερος , θα αποτελέσουν αντικείμενο έρευνας για τον ιστορικό του μέλλοντος που θα ξεψαχνίσει τα αρχεία της ελληνικής Δικαιοσύνης. Πλέον όμως ο μεγαλοπαράγοντας του ποδοσφαίρου που έγινε γνωστός για τα υπερ-μεγέθη πούρα του και το υποκοριστικό «αγαπούλα» (που λέγεται πως χρησιμοποιούσε για τους άλλους) είναι και international!

Διπλωματικό Θρίλερ
Κι αυτό γιατί ο Μάκης Ψωμιάδης είναι πλέον το κεντρικό πρόσωπο ενός νέου διπλωματικού θρίλερ για την υπόθεση της υπεξαίρεσης 21 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία της ΑΕΚ. Σχεδόν ένα χρόνο μετά την έκδοση του πρώην μεγαλοπαράγοντα του ποδοσφαίρου στη χώρα μας για την υπόθεση των στημένων αγώνων και οι αρχές των Σκοπίων εξακολουθούν να «κωφεύουν» στα αιτήματα των ελληνικών αρχών προκειμένου να λογοδοτήσει ο Μάκης Ψωμιάδης και για την κακουργηματική πράξη της υπεξαίρεσης. Το έχει συμβεί; Ο κ. Ψωμιάδης έχει εκδοθεί μόνο για τα αδικήματα γύρω από τους «στημένους αγώνες» και για να δικαστεί για επιπλέον αδικήματα θα πρέπει να δοθεί- σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες δικαίου- έγκριση από τις αρχές των Σκοπίων.

Δεν Απαντούν
Τρεις φορές χρειάστηκε να απευθυνθεί στις Σκοπιανές αρχές η Εισαγγελία Εφετών, στέλνοντας το σχετικό φάκελο με όλα τα συνοδευτικά έγγραφα αλλά ουδεμία απάντηση έλαβε. Η «σιγήν ιχθύος» που τηρείται όλο αυτό το διάστημα από τις αρχές των Σκοπίων, θεωρείται πλέον ως κωλυσιεργία, αφού ουσιαστικά απομακρύνει χρονικά ολοένα και περισσότερο τη δίκη του Μ. Ψωμιάδη για την υπόθεση της υπεξαίρεσης. Έτσι, η Εισαγγελία (τμήμα εκδόσεων) αναγκάστηκε να αναζητήσει… «βοήθεια» από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, το υπουργείο Δικαιοσύνης και το υπουργείο Εξωτερικών σε μια προσπάθεια να εξαντληθεί κάθε πρόσφορο μέσο προκειμένου να «σπάσει» τη σιωπή των αρχών των Σκοπίων ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημά των ελληνικών αρχών.




Πηγή : capital.gr

Περιστατικό λύσσας και στα Τρίκαλα

Περιστατικό λύσσας και στα Τρίκαλα

Στα 83 έχουν ανέβει τα ύποπτα περιστατικά με λύσσα στη χώρα μας από τις αρχές Οκτωβρίου, μετά και το πιο πρόσφατο κρούσμα, μία 48χρονη στα Τρίκαλα. Η νόσος είχε να εμφανιστεί στην Ελλάδα από τη δεκαετία του ’60.

Η γυναίκα, η οποία νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, δαγκώθηκε από τη γάτα της στην Αγριελιά Τρικάλων. Η γάτα βρέθηκε ψόφια, υποβλήθηκε σε έλεγχο και ήταν θετική στη λύσσα.

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ η νόσος μεταδίδεται μεταξύ των όλων των θηλαστικών (όχι μόνο σκύλος και γάτα), είναι θανατηφόρος και δεν υπάρχει θεραπεία εάν εκδηλωθεί πλήρως. Αυτό σημαίνει ότι «το ιδανικό είναι η θεραπεία είναι να γίνει το πρώτο εικοσιτετράωρο ή τις πρώτες μέρες μετά την έκθεση (δάγκωμα, γρατσουνιά από μολυσμένο ζώο), ακόμη και με την υποψία ότι το ζώο είναι θετικό», εξηγεί στα ΝΕΑ ο Γιώργος Δουγάς, κτηνίατρος του γραφείου Ζωονόσων στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Τι θα πρέπει να κάνουμε

«Αν εκδηλωθεί η ασθένεια δεν υπάρχει θεραπεία. Είναι ένα νόσημα με 100% θνητότητα, εάν δεν γίνουν άμεσα κάποιες κινήσεις…», εξηγεί ο κ. Δουγάς.

Αυτό που θα πρέπει να κάνει κάποιος αμέσως μετά το δάγκωμα ή τη γρατσουνιά είναι να ρίξει άφθονο νερό στο σημείο που είναι η πληγή. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η πλύση πρέπει να γίνει σε τρεχούμενο νερό για 15 λεπτά.

Αφού φύγει και το σαπούνι πρέπει να ρίξει αμέσως αντισηπτικό (οινόπνευμα ή ιώδιο). Ακολούθως, θα πρέπει να επισκεφθεί γιατρό ή κέντρο υγείας.

Οι ειδικοί πάντως συμβουλεύουν να αποφεύγει κάποιος να πλησιάσει ζώα που δείχνουν αλλαγή συμπεριφοράς, εγείρουν υποψία λύσσας και να ειδοποιούν την κτηνιατρική υπηρεσία.

Επειδή η λύσσα είναι πολυσύνθετο πρόβλημα, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να τα έχουν πλήρως εμβολιασμένα τα σκυλιά και τα γατιά τους.

Μάλιστα, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει εξαγγείλει πρόγραμμα εμβολιασμού των αλεπούδων στη Βόρεια Ελλάδα σε εκτεταμένη περιοχή, ώστε να γίνει βιολογικός φραγμός της λύσσας.



Πηγή : tanea.gr

Οι κρίσεις των Αντιστρατήγων της Ελληνικής Αστυνομίας

Οι κρίσεις των Αντιστρατήγων της Ελληνικής Αστυνομίας

Συνεδρίασε σήμερα το Συμβούλιο Κρίσης Αντιστρατήγων Αστυνομίας, υπό την Προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Νικόλαου Παπαγιαννόπουλου και τη συμμετοχή δύο Αντιστρατήγων του Στρατού Ξηράς.
Εκρινε διατηρητέους τους Αντιστρατήγους Αδαμάντιο Σταματάκη και Δημήτριο Τσακνάκη.

Ευδόκιμα τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους έκρινε τους Δημήτριο Παπαδόπουλο, στον οποίο απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας και Παναγιώτη Φλήρη, στον οποίο απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου Προϊσταμένου του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
Το Ανώτατο Συμβούλιο θα συνεδριάσει εκ νέου προκειμένου να κρίνει τους Υποστρατήγους της Ελληνικής Αστυνομίας.



Πηγή : tanea.gr

Σκότωσε το 9χρονο γιο της γιατί θεωρούσε ότι είχε μικρό πέος...

Σκότωσε το 9χρονο γιο της γιατί θεωρούσε ότι είχε μικρό πέος...


Tο ίδιο της το παιδί έπνιξε στην μπανιέρα μία γυναίκα από την Ινδονησία, καθώς έκρινε ότι είχε μικρό πέος, κάτι που θα του κατέστρεφε τη ζωή του στο μέλλον.


Η 38χρονη γυναίκα από την πρωτεύουσα Τζακάρτα είπε στην αστυνομία ότι ο 9χρονος γιος της είχε μικρό πέος πριν υποβληθεί σε περιτομή και μετά την επέμβαση μίκρυνε κι άλλο.



"Είπε στους αστυνομικούς ότι τον σκότωσε γιατί θα είχε άσχημο μέλλον εξαιτίας του μικρού του πέους", είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας και πρόσθεσε ότι του έδεσε τα άκρα και κατόπιν "τον έπνιξε μέσα σε μία μπανιέρα γεμάτη νερό. Στη συνέχεια τον έντυσε και τον ξάπλωσε στο κρεβάτι. Μετά πήγε στο γειτονικό αστυνομικό τμήμα και ομολόγησε την πράξη της".


Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η γυναίκα είχε πλήρη συναίσθηση της πράξης της, αλλά η αστυνομία διέταξε τη διενέργεια ψυχιατρικής εξέτασης για την αξιολόγηση της ψυχικής της κατάστασης.





Πηγή : imerisia.gr

Στο στόχαστρο της Ίντερ ο Μαυρίας




Σε αναζήτηση παικτών για τη νέα σεζόν βρίσκεται η Ίντερ, η οποία σύμφωνα με την "Gazzetta dello Sport" θα κινηθεί δυνατά στο μεταγραφικό παζάρι προκειμένου να καλύψει κάποια κενά.
Οι περιπτώσεις που απασχολούν είναι πολλές και μία εξ αυτών είναι ο Χάρης Μαυρίας του Παναθηναϊκού.



Οι "νερατζούρι" θέλουν έναν ακραίο και οι Αλέξις Σάντσες και Άνχελ Ντι Μαρία φαντάζουν ιδανικές περιπτώσεις. Ωστόσο, θεωρούνται σχεδόν απλησίαστοι. Επομένως, υπάρχουν και εναλλακτικές, δύο εκ των οποίων είναι οι Ζουλιάν Ντράξλερ και Μαυρίας.
Ο πρώτος αγωνίζεται στη Σάλκε και σύμφωνα με το δημοσίευμα ενδιαφέρει και αρκετές ομάδες της Αγγλίας, ενώ το κόστος του είναι 14-15 εκατομμύρια ευρώ. Από την άλλη, ο 19χρονος Έλληνας "αρέσει" πολύ, "έχει πολύ καλά στοιχεία" σύμφωνα με το δημοσίευμα, και θα τον παρακολουθήσουν οι άνθρωποι της Ίντερ στενά στο παιχνίδι με την ΑΕΚ.
Να σημειωθεί πως σκάουτερ των Μιλανέζων είχε παρακολουθήσει τον Μαυρία και στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ και έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοσή του.




Πηγή : sport24.gr

Παραδοσιακή η Jennifer Aniston


Της αρέσει ο ήχος του ονόματος του αρραβωνιαστικού της και σκοπεύει μόλις παντρευτούν να... μετονομαστεί. Ο λόγος για την Jennifer Aniston που οι φήμες τη φέρουν να είναι παραδοσιακή γυναίκα και να ανυπομονεί να παντρευτεί τον αγαπημένο της ώστε να πάρει το όνομά του.

Όπως δημοσιεύει το αμερικανικό People η Jen απολαμβάνει πώς αντηχεί το όνομα του Justin στη γλώσσα και αστειεύεται. Είναι βέβαια ακόμη αδιευκρίνιστο αν η ηθοποιός θα διατηρήσει το δικό της όνομα στον χώρο της δουλειάς της ή θα μετονομαστεί... πλήρως.

Σύμφωνα με πηγές, το ζευγάρι σκοπεύει να παντρευτεί πολύ σύντομα, καθώς η τελευταία της ταινία όπου πρωταγωνιστεί, ολοκληρώνεται στις 8 Μαρτίου. Έχουν ήδη επιλέξει δαχτυλίδια και νυφικό και σκοπεύουν να κάνουν μία πολύ κλειστή τελετή με τους πιο κοντινούς τους φίλους. Πηγή ανέφερε στο People ότι η Jennifer είναι τρελή για τον Justin και ανυπομονεί να γίνει γυναίκα του.



Πηγή : real.gr

«Έγραψα ένα τραγούδι για το αιδοίο μου μαζί με την μαμά μου», αποκάλυψε πλατινένια τραγουδίστρια

«Έγραψα ένα τραγούδι για το αιδοίο μου μαζί με την μαμά μου», αποκάλυψε πλατινένια τραγουδίστρια


Έμπνευση στα γεννητικά όργανα της κόρης της αναζήτησε η μητέρα της Κέσα προκειμένου να γράψουν το Gold Trans Am, ένα τραγούδι που ξεκίνησε να μιλάει για το αγαπημένο αυτοκίνητο της τραγουδίστριας, αλλά κατέληξε να περιγράφει συγκεκριμένα σημεία της ανατομίας της.
«Ξεκίνησε ως ένα τραγούδι για την Trans Am μου, η οποία παίρνει μπροστά γύρω στο 40% των φορών. Αλλά δεν έχω μπει στην διαδικασία να αγοράσω άλλο, γιατί το αγαπάω όσο τίποτα άλλο. Κάπου στην πορεία, καθώς γράφαμε τους στίχος μαζί με την μαμά μου, η Trans Am έγινε μεταφορά για κάτι άλλο. Το αιδοίο μου». Αυτό δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα Sun η -διαβόητη για την ακραία συμπεριφορά της- 25χρονη σταρ.
Συμπληρώνοντας, για να μην παρεξηγηθεί και χάσει μελλοντικούς «αγοραστές», πως «Με την μόνη διαφορά ότι το αιδοίο μου είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Έχει κάνει όλα τα σέρβις του και δουλεύει κάθε φορά στην εντέλεια».





Πηγή: iefimerida.gr

Ηράκλειο: Ληστεία στα ΕΛΤΑ Αγίου Μύρωνα



Ληστεία με λεία περίπου 10.000 ευρώ πραγματοποιήθηκε γύρω στις 8 το πρωί στα ΕΛΤΑ Αγίου Μύρωνα Ηρακλείου.
Δύο κουκουλοφόροι μπήκαν στο κατάστημα που βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο του χωριού και στο οποίο περίμεναν αρκετά άτομα για να παραλάβουν τη σύνταξή τους.
Με την απειλή όπλων απέσπασαν σάκο με περίπου 10.000 ευρώ, πυροβόλησαν για εκφοβισμό στον αέρα και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε αγροτικό αυτοκίνητο στο οποίο τους περίμενε συνεργός τους και εξαφανίσθηκαν.
Οι δράστες αναζητούνται από την αστυνομία.



Πηγή: ΑΜΠΕ

«Κόκκινος διάβολος» για έναν ακόμη χρόνο ο Ράιαν Γκιγκς

«Κόκκινος διάβολος» για έναν ακόμη χρόνο ο Ράιαν Γκιγκς

Φορώντας την κόκκινη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα τον βρει και η αυγή της πέμπτης δεκαετίας της ζωής του τον Ράιαν Γκιγκς.

Οι εντυπωσιακές του εμφανίσεις τη φετινή σεζόν έπεισαν τους Κόκκινους Διαβόλους να του ανανεώσουν για έναν ακόμα χρόνο το συμβόλαιο του. Ετσι, τα 40ου γενέθλια στις 29 Νοεμβρίου θα τον βρουν να οργώνει την αριστερή πλευρά του Ολντ Τράφορντ, όπως κάνει εδώ και 23 χρόνια στη διάρκεια των οποίων σκοράρει ανελλιπώς!

Ο Γκιγκς είναι ο παίκτης με τους περισσότερους τίτλους στην ιστορία του βρετανικού ποδοσφαίρου. Ο επόμενος αγώνας του θα είναι ο 1000ος σε επίσημες αναμετρήσεις , ενώ αν η Γιουνάιτεντ κατακτήσει τον τίτλο στην Πρέμιερ Λιγκ θα είναι για τον Ουαλό ο 13ος στην καριέρα του!

«Τι μπορώ να πω για τον Ράιαν το οποίο δεν έχει ειπωθεί; Είναι καταπληκτικός παίκτης και εξαιρετικός άνθρωπος. Ο Ράιαν αποτελεί παράδειγμα για όλους μας για τον τρόπο που φροντίζει τον εαυτό του», είπε για τον σπουδαίο παίκτη ο προπονητής και μέντοράς του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον.



Πηγή : tanea.gr