1

Θεσσαλονίκη...

2

Η Πάργα, το μικρό θαύμα του Ιονίου...

3

Ναύπλιο, love is in the air...

4

Αθήνα, το λίκνο του πολιτισμού....

5

Δήλος, εκεί που το Φως βρήκε το σπίτι του...

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

"Κόκκινα" στεγαστικά δάνεια: Σχέδιο για "κούρεμα" και "κοράκια"

 Κόκκινα  στεγαστικά δάνεια: Σχέδιο για  κούρεμα  και  κοράκια

Από τον Ιανουάριο 2014 δεκάδες χιλιάδες υπερήμεροι οφειλέτες στεγαστικών δανείων θα βρεθούν υπό την απειλή κατασχέσεων και πλειστηριασμών.
Για τους περισσότερους τα περιθώρια διευθετήσεων θα είναι ουσιαστικά ανύπαρκτα, καθώς δεν θα έχουν πλέον να κάνουν με τις τράπεζες: Πιστωτές τους θα είναι distress funds και εξειδικευμένες εταιρίες-"κοράκια", που θα έχουν αγοράσει εν τω μεταξύ τα δάνεια από τις τράπεζες και θα προσπαθούν παντί τρόπω να αποκομίσουν κέρδος.
Θα προηγηθεί ασφυκτικό πρέσινγκ από τις τράπεζες, οι οποίες θα προσπαθήσουν να εισπράξουν και να διασφαλίσουν ό,τι περισσότερο μπορούν, προσφέροντας ευνοϊκούς όρους ρύθμισης-αποπληρωμής, εφ' όσον εκτιμούν κατά περίπτωση ότι ο δανειολήπτης θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί μελλοντικά στις υποχρεώσεις του.
Αυτό βέβαια θα γίνεται μόνον εαν η τρέχουσα αγοραία αξία του ακινήτου υπερβαίνει το ανεξόφλητο υπόλοιπο της οφειλής προς την τράπεζα.
Για να διευκολύνει τέτοιες συμφωνίες που θα αμβλύνουν το κοινωνικό πρόβλημα από κατασχέσεις-πλειστηριασμούς, η κυβέρνηση εξετάζει τη δυνατότητα εφαρμογής ενός σχεδίου κουρέματος των στεγαστικών δανείων, που το ανεξόφλητο υπόλοιπο τους υπερβαίνει την τρέχουσα εμπορική αξία του ακινήτου. Ετσι οι οφειλέτες θα έχουν κίνητρο να επιδιώξουν κάποιο διακανονισμό με την τράπεζα και να συνεχίσουν την πληρωμή των δόσεων.
Παράλληλα θα ωφεληθεί η τράπεζα, η οποία θα χάσει μεν μέρος της απαίτησης της (την οποία έχει εγγράψει ήδη ως εισφάλεια), αλλά θα εισπράξει το υπόλοιπο, το οποίο υπολογίζεται ότι θα είναι τουλάχιστον 60%.
Η είσπραξη από την τράπεζα του 60% μιας απαίτησης για την οποία έχει διενεργήσει ήδη πρόβλεψη επισφάλειας, αποτελεί την καλύτερη δυνατή εξέλιξη, η οποία μάλιστα οδηγεί στην εγγραφή λογιστικού κέρδους. Αν το δάνειο δεν ρυθμισθεί κατ' αυτόν τον τρόπο και η τράπεζα θελήσει να το πουλήσει σε distress fund, θα εισπράξει πολύ λιγότερα.
Τραπεζικοί παράγοντες εκτιμούν ότι αν οι ελληνικές τράπεζες αποφασίσουν να πουλήσουν πακέτα "κοκκινων" στεγαστικών δανείων σε εξειδικευμένα ξένα distress funds, το τίμημα θα αντιστοιχεί σε κάτι λιγότερο από 40% των απαιτήσεων τους.
Θα έχουν λοιπόν κέρδος αν τα ρυθμίσουν έστω και "κουρεμένα", εξασφαλίζοντας την αποπληρωμή τους από τους δανειολήπτες.
Σύμφωνα με τους πρώτους σχεδιασμούς που έχουν γίνει σε κυβερνητικό επίπεδο, τον Σεπτέμβριο - και ναάλογα με τις μέχρι τότε εξελίξεις - θα οριστικοποιηθεί τι μέλλει γενέσθαι με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.
Η απαγόρευση που ισχύει τώρα για οφειλές μέχρι 200.000 ευρώ, λήγει στις 31 Δεκεμβρίου και δεν πρόκειται να παραταθεί.Σχεδιάζεται όμως η άρση να γίνει σταδιακά και ανά τρίμηνο ή ανα εξάμηνο να μειώνεται το ποσό τη οφιλής για την οποία δεν επιτρέπεται πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Προτείνεται ειδικότερα να μειωθεί τον Ιανουάριο σε 150.000 ευρώ, τον Μάρτιο σε 120.000, τον Ιούνιο σε 90.000 ευρώ κ.ο.κ.
Παράλληλα σχεδιάζεται να θεσπισθούν κάποιες ρυθμίσεις για την προστασία ατόμων με ειδικές ανάγκες, ανέργων και άλλων κοινωνικών ομάδων.






Πηγή : imerisia.gr

Με υπερβολικά παρτό μαγιό η Κατερίνα Καινούργιου [βίντεο]

Με υπερβολικά παρτό μαγιό η Κατερίνα Καινούργιου-Δυσκολεύτηκε με τα βατραχοπέδιλα [βίντεο]
Διακοπές στην Μύκονο μαζί με τον συντροφό της Βασίλη Σταθοκοστώπουλο κάνει τις τελευταίες μέρες η Κατερίνα Καινούργιου. Με την επιλογή μαγιό που έκανε να σχολιάζεται ποικιλοτρόπως.
Ένα καυτό ολόσωμο μαγιό και ένα ζευγάρι βατραχοπέδιλα είναι τα μοναδικά αξεσουάρ που επέλεξε η -συνήθως βαμμένη και μακιγιαρισμένη στην εντέλεια- Κατερίνα Καινούργιου προκειμένου να απολαύσει τον ήλιο και την θάλασσα στο νησίω των Ανέμων.
Η πανταχού παρούσα κάμερα του Mykonos Live TV βρέθηκε εκεί για να καταγράψει το γεγονός. Με το συγκεκριμένο βίντεο να κάνει το γύρο του διαδικτύου σε χρόνο dt.






Πηγή : iefimerida.gr

Βρείτε τον καρκίνο με... σοκολάτα

Βρείτε τον καρκίνο με... σοκολάτα

Θα μπορούσατε ποτέ σκεφτείτε ότι η σοκολάτα και τα αναψυκτικά με ζάχαρη θα μπορούσαν να αποτελέσουν «εργαλεία» της επιστημονικής κοινότητας για την ανίχνευση του καρκίνου; Και όμως, επιστήμονες του University College στο Λονδίνο, ανέπτυξαν μια τεχνική, η οποία εντοπίζει τον καρκίνο ελέγχοντας πόση γλυκόζη απορροφάται από τον οργανισμό. Αυτό τους βοηθά να βρουν τον καρκίνο, διότι οι κακοήθεις όγκοι καταναλώνουν περισσότεροι γλυκόζη σε σχέση με τους καλοήθεις.
Ο επικεφαλής της νέας μελέτης, καθηγητής Μαρκ Λίθγκοου, διευθυντής του Κέντρου Προηγμένης Ιατρικής Απεικόνισης στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο, ανέφερε ότι τα νέα αποτελέσματα ήταν αναπάντεχα.«Ειλικρινά δεν πίστευα ότι ήταν δυνατόν να συντονίσουμε έναν μαγνητικό τομογράφο ώστε να καταγράφει την κίνηση και την απορρόφηση της γλυκόζης στον οργανισμό. Εντούτοις η μελέτη μας δείχνει ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί. Μπορεί να γίνει εύκολα μετά την κατανάλωση ενός γλυκού ποτού, όπως ένα αναψυκτικό τύπου κόλα ή ένας φρουτοχυμός, ή την κατανάλωση μιας γλυκιάς τροφής. Μπορούμε να ανιχνεύσουμε τον καρκίνο χρησιμοποιώντας την ίδια περιεκτικότητα ζάχαρης με εκείνη που περιέχεται σε μισή πλάκα σοκολάτας», δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Δεν χρειάζεται να εγχυθεί κάποια ουσία στον ασθενή, αφού εκείνος θα μπορεί απλώς να φάει ή να πιει κάτι γλυκό. Άρα τα νέα είναι καλά και για όσους δεν αντέχουν τις βελόνες», συμπλήρωσε. «Δεν χρειάζεται να τελειοποιήσουμε τη μέθοδο, καθώς είναι αποτελεσματική στη σημερινή μορφή της. Σε έναν χρόνο, εκτιμώ ότι θα δούμε πως νοσοκομεία θα αρχίσουν να τη χρησιμοποιούν», κατέληξε.






Πηγή : imerisia.gr

Το μήνυμα της Χουρέμ μέσα από την ψυχιατρική κλινική

Το μήνυμα της Χουρέμ μέσα από την ψυχιατρική κλινική

"Tελειώσαµε µε τη Μεριέµ Ουζερλί! Έχουμε αποφασίσει να συνεχίσουμε τα γυρίσματα χωρίς εκείνη. Δυστυχώς, έχει ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να λύσει" είχε δηλώσει ο Τιµούρ Σαβτζί, παραγωγός του "Σουλεϊμάν" στο ελληνικό τηλεοπτικό περιοδικό My TV, επιβεβαιώνοντας τις φήμες πως η ηθοποιός που υποδύεται τη Χουρέμ, αποχωρεί από το επιτυχημένο τούρκικο σίριαλ.
Μάλιστα, όπως είχε γίνει γνωστό τη θέση της στον τέταρτο κύκλο της επόμενης σεζόν θα πάρει η 48χρονη Βαχιντέ Γκιόρντουµ, που γεννήθηκε στη Σµύρνη από Έλληνες γονείς.
Τώρα, η Ουζερλί έστειλε το δικό της μήνυμα στους θαυμαστές της μέσα από την ψυχιατρική κλινική στη Γερμανία, ενημερώνοντάς τους για την κατάσταση της υγείας της.
Έγραψε στην προσωπική της σελίδα στο Facebook:
"Aγαπημένοι φίλοι, θέλω καταρχήν να ζητήσω συγνώμη που άργησα να επικοινωνήσω μαζί σας. Αυτή είναι η πρώτη μέρα που νιώθω λίγο καλύτερα. Η θεραπεία μου πάει πολύ καλά και οι δύσκολες μέρες είναι τώρα πίσω μου. Ο σύντροφός μου είναι στο πλευρό μου και αυτό μου κάνει πολύ καλό. Σας στέλνω την αγάπη μου και ευχαριστώ για τις ευχές σας. Με τη θέληση του θεού θα επιστρέψω πιο δυνατή μετά από αυτή τη δύσκολη περίοδο της ζωής μου. Το πιο σημαντικό είναι ότι είμαι ζωντανή! Με παρακολουθεί ένας από τους σημαντικότερους και καλύτερους καθηγητές ψυχιατρικής της Γερμανίας και ελπίζω ότι γρήγορα θα ανακτήσω την ενέργεια και τη δύναμή μου. Αυτή την περίοδο της ζωής μου πρέπει να ξεκουραστώ για αυτό δεν θα μπορώ να επικοινωνώ συχνά μαζί σας στο διαδίκτυο. Ο θεός να σας έχει καλά σας αγαπώ πολύ όλους".
Στο μεταξύ, σύμφωνα με το περιοδικό Λοιπόν, οι υπεύθυνοι του σταθμού εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τον τρόπο με τον οποίο ο παραγωγός χειρίστηκε το θέμα της διαπραγμάτευσης και της άμεσης αντικατάστασης της Ουζερλί.






Πηγή : news.gr

Μια 16χρονη έχει το μεγαλύτερο στήθος στον κόσμο!

Η έφηβη κοπέλα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την υγεία της, ενώ πολλοί της προτείνουν να ακολουθήσει καριέρα πορνοστάρ!

Είναι μόλις 16 ετών, ζει στο Πεκίνο και κάποιοι τη θεωρούν... τυχερή. Η Τινκ Ξιαφέν μπορεί να φαίνεται χαρούμενη στος φωτογραφίες αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι.

Η Τινκ ζει ένα δράμα αφού το στήθος της άρχισε να μεγαλώνει πριν πέντε χρόνια και δεν έλεγε να σταματήσει με αποτέλεσμα τώρα να ζυγίζουν και οι δύο μαστοί μαζί, 26 κιλά.

Δεν μπορεί να κοιμηθεί, υποφέρει από πόνους στον αυχένα και στην πλάτη ενώ τον τελευταίο καιρό πηγαίνει σε ψυχολόγο αφου η καθημερινότητα της στο σχολείο είναι τραγική.

Οι συμμαθήτριες της την κοροϊδεύουν, τα αγόρια δεν μπορούν να βγάλουν τα μάτια τους από πάνω της ενώ έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση ακόμα και από καθηγητές της.

Η νεαρή κοπέλα παραγγέλνει ειδικό στηθόδεσμο προκειμένου να καταφέρει να απαλύνει τον πόνο της. Οι γιατροί που την εξέτασαν είπαν ότι θα πρέπει να κάνει μερική μαστεκτομή προκειμένου να σταματήσουν οι πόνοι που τη βασανίζουν.















Πηγή : protothema.gr

Δεύτερο σοκ στην κωπηλασία

Ο Στρατής με μετάλλιο στο στήθος Δεύτερο σοκ στην κωπηλασία

Οι παλιοί του συναθλητές απαντούν στις υπόνοιες για απαγορευμένες ουσίες
Ο θάνατος και η οξεία λευχαιμία παραμονεύουν στα ελληνικά κουπιά. Είκοσι επτά ημέρες μετά την απώλεια του πρωταθλητή του κανόε καγιάκ, Ανδρέα Κιλιγκαρίδη, σε νοσοκομείο της Πολωνίας, η κωπηλασία θρηνεί τον θάνατο ενός δικού της παιδιού: του 26χρονου Στρατή Αλεξίδη, που άφησε την τελευταία του πνοή το Σάββατο σε νοσοκομείο της Νορβηγίας -χώρα καταγωγής της μητέρας του, όπου διέμενε το τελευταίο διάστημα- έπειτα από ολιγοήμερη «μάχη» με τη λευχαιμία.
Βέβαια, ο Μυτιληνιός Στρατής από το 2009 δεν αποτελούσε ενεργό μέλος της κωπηλασίας, αφού κρέμασε το κουπί του για χάρη των σπουδών του, όμως ο θάνατός του έχει βυθίσει σε πένθος τους πρώην συναθλητές του. Η δεύτερη απώλεια από την ίδια ασθένεια όπως και ο αδόκητος χαμός της 23χρονης πρωταθλήτριας του επί κοντώ, Μαριάννας Ζαχαριάδου, στα τέλη Απριλίου από λέμφωμα Χότσκινς, συγκλονίζουν τον ελληνικό αθλητισμό και εγείρουν πολλές υποψίες. Τις οποίες όμως απορρίπτουν πρώην συναθλητές του Αλεξίδη, ο προπονητής του και διοικούντες την Ομοσπονδία.
Τερατώδεις σκέψεις
«Είναι μεγάλο λάθος να συνδυάσει κανείς αυτά τα γεγονότα και να κάνει τερατώδεις σκέψεις. Είμαι πολλά χρόνια στον αθλητισμό, στην πρώτη γραμμή και ποτέ δεν δέχθηκα ενοχλήσεις για λήψη απαγορευμένων ουσιών», υποστηρίζει ο δις Ολυμπιονίκης (τρίτος το 2004 στην Αθήνα, ασημένιος το 2008 στο Πεκίνο) Βασίλης Πολύμερος. «Οι έλεγχοι είναι πολύ συχνοί. Δεν τολμάει να κάνει κανείς τίποτα. Ειδικά για τον Στρατή το... υπογράφω», λέει ο παλιός του προπονητής, Πρόδρομος Πολυκαρπίδης. Το ίδιο διαβεβαιώνει και το μέλος της Ομοσπονδίας, Γιώργος Μουτσάτσος. Ενώ ο παρτενέρ του στο διπλό σκιφ, Βασίλης Τζανίνης, που ανέβασε πρώτος το θλιβερό συμβάν στο Facebook, συντετριμμένος από τον χαμό του φίλου του διαρρηγνύει τα ιμάτιά του:
«Τι λέτε τώρα; Μην κάνετε τέτοιες υποθέσεις. Η Ομοσπονδία μάς υποβάλλει σε εξετάσεις κάθε λίγο και λιγάκι». Ενώ περιγράφει τον Στρατή ως έναν άνθρωπο γεμάτο ζωή και όνειρα: «Πριν από 10 μέρες μού είπε πως έχει δέκατα και ότι θα πάει στον γιατρό. Περίμενε και την κοπέλα του και μου είπε πως θα με ξανακαλέσει εκείνος. Γι' αυτό δεν του τηλεφώνησα όλες αυτές τις ημέρες. Ο Στρατής ήταν στη φάση που άνοιγε τα... φτερά του. Πριν από ενάμιση μήνα πήρε το πτυχίο του από το Τμήμα Ηλεκτρονικών στο ΤΕΙ Πειραιά. Η αφοσίωση στις σπουδές του ήταν και ο λόγος που το 2009,όταν κατακτήσαμε το χάλκινο στους Πανελλήνιους Αγώνες Κ23, άφησε την κωπηλασία.
Οι γονείς του τον στήριζαν πολύ (ο πατέρας του είναι καπετάνιος), αλλά ήθελε να στηριχθεί στις δυνάμεις του. Στην Ελλάδα εργάστηκε σε εταιρεία φωτοβολταϊκών. Ομως στη Νορβηγία πριν από έναν μήνα βρήκε δουλειά στο αντικείμενό του, ενώ σκόπευε να γραφτεί στο κωπηλατοδρόμιο του Ολυμπιονίκη Ολαφ Τούφτε. Ηταν πολύ χαρούμενος».
Ο Στρατής έκανε σχέδια, όμως η ζωή είχε κάνει ήδη γι' αυτόν. Το μόνο που είχε προλάβει να ζητήσει ήταν να σκορπίσουν τη τέφρα του στη θάλασσα της Μυτιλήνης...
Η καριέρα του
Ασημένιο μετάλλιο στους Βαλκανικούς
Γέννημα θρέμμα Μυτιλήνης ο Στρατής Αλεξίδης ξεκίνησε την κωπηλασία στον ΝΑΣ Αίολος Παμφίλων, ενώ στα 18 του, όταν και εισήχθη στο τμήμα Ηλεκτρονικών ΤΕΙ Πειραιά, μεταγράφηκε στον Ομιλο Ερετών. Το 2009 εγκατέλειψε τον αθλητισμό, προκειμένου να ολοκληρώσει τις σπουδές του, παρότι υπήρξε αθλητής με πολλές δυνατότητες και αποτελούσε ελπίδα για το μέλλον της ελληνικής κωπηλασίας. Μέχρι τότε στο ενεργητικό του μετρούσε αρκετές διακρίσεις σε εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις, έχοντας κατακτήσει μετάλλια σε Πανελλήνια πρωταθλήματα, αλλά κι ένα ασημένιο στους Βαλκανικούς Αγώνες του 2003, αγωνισθείς με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας.






Πηγή : ethnos.gr

Νίκη στον πόλεμο του καρκίνου

Η νέα μέθοδος αναμένεται να «οπλίσει» τους γιατρούς στη μάχη κατά του καρκίνου και να προσφέρει γρήγορη και ασφαλή διάγνωση, χωρίς άλλες παρενέργειες για τους ασθενείς

Πολύτιμο χρόνο, χρήμα και ζωές υπόσχονται να σώσουν οι επιστήμονες με μια ασφαλέστερη και απλούστερη μέθοδο ανίχνευσης καρκινικών όγκων.

Πίνοντας ένα... αναψυκτικό ή τρώγοντας μια σοκολάτα πριν από μια απλή εξέταση μαγνητικής τομογραφίας σε 18 μήνες από σήμερα θα μπορούν οι καρκινοπαθείς -ακόμα και οι έγκυες και τα παιδιά- να παρακολουθούν την κατάσταση των όγκων τους ακόμα και σε καθημερινή βάση, για να διαπιστώνουν εάν ανταποκρίνονται στη θεραπεία στην οποία έχουν υποβληθεί.
Επιστήμονες του Κέντρου Προηγμένης Βιοϊατρικής Απεικόνισης (CABI) του University College του Λονδίνου (UCL) εκμεταλλεύθηκαν την ιδιότητα που έχουν τα καρκινικά κύτταρα -σε αντίθεση με τους υγιείς ιστούς- να απορροφούν μεγάλη ποσότητα γλυκόζης προκειμένου να τροφοδοτήσουν την ταχεία ανάπτυξή τους. Κάνοντας μια απλή προσαρμογή στον μαγνητικό τομογράφο, έτσι ώστε να αναζητά την πρόσληψη γλυκόζης, διαπίστωσαν σε πειραματόζωα ότι έπειτα από κατανάλωση ζάχαρης οι καρκινικοί όγκοι στο έντερο εμφανίζονται πολύ λαμπεροί στην τομογραφία.
Ενθουσιασμός
Η μέθοδος «είναι πολλά υποσχόμενη. Μπορείς να δεις την απορρόφηση της γλυκόζης στην περιοχή γύρω από τον όγκο», δήλωσε ενθουσιασμένος ο επικεφαλής ερευνητής δρ Μαρκ Λίθγκο, ο οποίος εξομολογήθηκε ότι πριν από έναν χρόνο «δεν πίστευε ότι είναι εφικτή η προσαρμογή του μαγνητικού τομογράφου, έτσι ώστε να ανιχνεύει τη γλυκόζη».
Σύμφωνα με τη δημοσίευσή τους στην επιθεώρηση Nature Medicine, πρόκειται για μια ασφαλέστερη και απλούστερη εναλλακτική της τομογραφίας εκπομπής ποζιτρονιών (PET), δηλαδή του σπινθηρογραφήματος, που είναι απαγορευτική σε εγκύους και παιδιά και δεν προσφέρεται για συχνή εξέταση.
Σε αντίθεση με την PET, η οποία γίνεται μέσω ανίχνευσης μια ραδιενεργής ουσίας που χορηγείται στον ασθενή σε ενέσιμη μορφή, η πρωτοποριακή μέθοδος των Βρετανών επιστημόνων δεν είναι καθόλου επιβλαβής, αφού απαιτεί μόνο την κατανάλωση ποσότητας ζάχαρης που περιέχεται σε μισή μπάρα σοκολάτας, και μπορεί να γίνεται ακόμη και καθημερινά ή εβδομαδιαία για να ελέγχεται η αποτελεσματικότητα της θεραπείας.
Επίσης το κόστος της εξέτασης στον μαγνητικό τομογράφο είναι σημαντικά χαμηλότερο και προσφέρεται σε πολύ περισσότερα νοσοκομεία, ενώ αναμένεται να είναι διαθέσιμη σε μόλις ενάμιση χρόνο από σήμερα, αφού θα έχουν ολοκληρωθεί οι κλινικές δοκιμές. Μέχρι στιγμής η εξέταση έχει εφαρμοστεί σε λίγους ασθενείς και τα πρώτα αποτελέσματα είναι άκρως ενθαρρυντικά.«Οι ερευνητές γνωρίζουν εδώ και χρόνια ότι τα καρκινικά κύτταρα παράγουν ενέργεια και απορροφούν τη ζάχαρη διαφορετικά από τα υγιή κύτταρα.
Αυτή η συναρπαστική μέθοδος απεικόνισης (...) έχει τη δυνατότητα να γίνει ένας ασφαλέστερος, οικονομικότερος τρόπος διάγνωσης και απεικόνισης του καρκίνου», σχολίασε η δρ Κατ Αρνι του βρετανικού «Cancer Research» και εξήγησε ότι «το επόμενο βήμα είναι η δοκιμή του σε ασθενείς χρησιμοποιώντας ελεγχόμενες δόσεις καθαρής γλυκόζης, αντί για γλυκά ή σοκολάτα για να διαπιστωθεί πώς λειτουργεί στην κλινική».






Πηγή : ethnos.gr

Ξεκινάει η διάθεση του Android 4.2.2 στο HTC One



Ύστερα από μικρή καθυστέρηση, η HTC ξεκινάει την αποστολή της αναβάθμισης στην τελευταία έκδοση του Android, την 4.2.2 στους κατόχους του One.
Με την αναβάθμιση αυτή το HTC One γίνεται μέλος σε μια κλειστή «παρέα» smartphones τα οποία διαθέτουν την πιο πρόσφατη έκδοση του Android, όπως το Galaxy S4 και φυσικά το Nexus 4.

Από τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν είναι η δυνατότητα για συγκεκριμένα widgets να εμφανίζονται στην οθόνη κλειδώματος, το νέο μενού για γρήγορη πρόσβαση σε σημαντικές ρυθμίσεις του κινητού όπως η φωτεινότητα, η ενεργοποίηση του WiFi, του Bluetooth κ.α.

Όμως η HTC προχώρησε σε αλλαγές που αφορούν κυρίως το δικό της γραφικό περιβάλλον το οποίο βρίσκεται στην επιφάνεια του Android καθώς και σε διάφορες σημαντικές διορθώσεις που είχαν επισημανθεί από την προηγούμενη έκδοση. Από τις πιο σημαντικές είναι η εξαφάνιση της μαύρης μπάρας για το μενού η οποία εμφανιζόταν στο κάτω μέρος σε αρκετές εφαρμογές, «τρώγοντας» αρκετό χώρο από την οθόνη. Πλέον η λειτουργία της έχει περάσει στο home button φτάνει να το κρατήσετε πατημένο για λίγα δευτερόλεπτα ενώ το Google Now εμφανίζεται κρατώντας το home πλήκτρο και σέρνοντας προς τα πάνω, όπως γίνεται και στις άλλες συσκευές.

Επιπλέον το Blinkfeed υποστηρίζει πλέον λογαριασμούς στο Instagram ενώ υπάρχει καλύτερη διαχείριση των Zoe, των ειδικών φωτογραφιών/βίντεο που υποστηρίζει η Ultrapixel κάμερα του HTC One. Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για πιο γρήγορη πλοήγηση στα μενού της συσκευής καθώς και αυξημένη αυτονομία, κάτι που μας είχε ικανοποιήσει ούτως η άλλως και στην προηγούμενη έκδοση.

Τέλος η HTC έχει υποσχεθεί μια ειδική έκδοση ROM η οποία θα φέρνει το stock android χωρίς το Sense UI σε όλους τους κατόχους One εκτός από αυτούς που θα προμηθευτούν την developer έκδοση της συσκευής.






Πηγή : insomnia.gr

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Επαναστατική τεχνολογία παράγει καύσιμα από τον αέρα!

petrol_from_air

Μια μικρή βρετανική εταιρεία ονόματι Air Fuel Synthesis ανέπτυξε μια νέα επαναστατική τεχνολογία που χρησιμοποιεί αέρα και ηλεκτρική ενέργεια για την παραγωγή συνθετικών καυσίμων και συγκεκριμένα βενζίνης με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα.
Ο αέρας εισέρχεται σε μια υποδοχή που περιέχει διάλυμα υδροξειδίου του νατρίου και έπειτα από αντίδραση του τελευταίου με το διοξείδιο του άνθρακα του αέρα σχηματίζεται ανθρακικό νάτριο. Από εκεί το μείγμα υποβάλλεται σε ηλεκτρικό ρεύμα με αποτέλεσμα να απελευθερώνεται περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα, το περίσσευμα του οποίου συλλέγεται και αποθηκεύεται για μετέπειτα αντίδραση.
Στη συνέχεια ένας αφυγραντήρας διαχωρίζει το νερό από τον αέρα και το ηλεκτρικό ρεύμα το διασπά σε υδρογόνο και οξυγόνο. Το διοξείδιο του άνθρακα και το υδρογόνο αντιδρούν και σχηματίζουν ένα μίγμα υδρογονάνθρακα, τη μεθανόλη, η σύνθεση της οποίας μπορεί να ρυθμιστεί ανάλογα με τον τύπο του καυσίμου που θέλουμε να παραχθεί (κηροζίνη, πετρέλαιο, βενζίνη κ.ο.κ.).
Μέχρι στιγμής η εταιρεία έχει παράγει πέντε λίτρα βενζίνης σε λιγότερο από τρεις μήνες ενώ το πλάνο της για την επόμενη διετία είναι η παραγωγή ένός τόνου καυσίμων τη μέρα. Η νέα τεχνολογία παραγωγής βενζίνης από τον άερα έχει λάβει χρηματοδότηση $1.8 δισ. και έχει κινήσει το ενδιαφέρον του Βρετανικού Ινστιτούτου Μηχανολόγων Μηχανικών, ωστόσο μέχρι στιγμής καμία μεγάλη εταιρεία καυσίμων δεν έχει προβεί σε σχόλιο.







Πηγή : techgear.gr

Η Γη είχε κάποτε δύο φεγγάρια

(Northwestern University, JPL, NASA)

Σύμφωνα με τον καθηγητή Erik Asphaug από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στη Σάντα Κρουζ, το μικρότερο «δίδυμο» φεγγάρι επέζησε μόλις μερικά εκατομμύρια χρόνια πριν να συντριβεί με το μεγαλύτερο και απομείνει μόνο ένα μεγάλο σώμα, η Σελήνη που έχουμε σήμερα.
Το μικρότερο φεγγάρι, που φαίνεται να ήταν 30 φορές μικρότερο σε μέγεθος από αυτό που έχει η Σελήνη σήμερα, περιστρεφόταν γύρω από τη Γη με την ίδια ταχύτητα και στην ίδια περίπου απόσταση. Ωστόσο, κάποια στιγμή το ένα φεγγάρι συγκρούστηκε με το άλλο και τα δύο ουράνια σώματα έγιναν ένα, αποκτώντας τη σημερινή μορφή που έχει το φεγγάρι.
Όπως υποστηρίζει ο Asphaug, το γεωλογικό ανάγλυφο της Σελήνης, με τα βουνά που διαθέτει, είναι απομεινάρια εκείνης της σύγκρουσης με τον μικρότερο δορυφόρο της Γης.
Η θεωρία του Asphaug θα παρουσιαστεί σε συνέδριο που θα γίνει τον Σεπτέμβριο στη Βασιλική Εταιρεία του Λονδίνου.







Πηγή : enet.gr

Η Heidi Klum θέλει να γνωρίζουν στο Instagram ότι «καίγεται» στις Μπαχάμες

heidi-klum-instagram

Δε χρειάζεται συστάσεις… Ούτε χρειάζεται να σχολιάσεις ότι πριν ένα μήνα συμπλήρωσε τα 40 της χρόνια…Ούτε καν ότι έχει τέσσερα παιδιά… Είναι απλά η Heidi Klum και είχε τον τρόπο της να «αναστατώσει» το Instagram με την παρουσία της αυτό το Σαββατοκύριακο, ανεβάζοντας hot -πιο hot δε γίνεται- στιγμές από τις διακοπές της στις Μπαχάμες.



Η κριτής του «American Got Talent» μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Instagram δημοσιεύει τις τελευταίες μέρες φωτογραφικές στιγμές που δύσκολα θα ξεπεράσεις. Αν μη τι άλλο, το Internet προσφέρεται και για «οφθαλμόλουτρο», οπότε, αν θες να δεις κάτι τέτοιο, μπορείς να συνεχίσεις στη σελίδα της «ταλαντούχας» Heidi ή να την ακολουθήσεις στο Instagram. Εμείς σου δίνουμε απλά μία πρόγευση, καθώς στο link τα πράγματα είναι -πιστέψτε μας- ακόμη πιο… καυτά.
heidi-klum-instagram2







Πηγή : dogitallife.gr

Ανοιξε το πρώτο θερινό σχολείο νανοτεχνολογίας

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου, διευθυντής του εργαστηρίου νανοτεχνολογίας LTFN, Στέργιος Λογοθετίδης.

Είναι ένα σχολείο πολύ διαφορετικό από όλα τα άλλα. Σε αυτό σχολείο, το οποίο δεν είναι υποχρεωτικό, οι μαθητές παρακολουθούν τα μαθήματα που τους ενδιαφέρουν και παρόλο που δεν θα κληθούν να γράψουν εξετάσεις, ωστόσο αν χρειαζόταν να το πράξουν σίγουρα θα προέκυπταν πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα.
Πρόκειται για τα θερινό σχολείο νανοτεχνολογίας, στο οποίο για πρώτη φορά φέτος συμμετέχουν τρεις μαθητές Λυκείου, ενώ παράλληλα άλλοι 40 φοιτητές από όλη την Ελλάδα θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα και να έρθουν σε επαφή με την τελευταία εξέλιξη της έρευνας στον τομέα που τους ενδιαφέρει. Το θερινό σχολείο αυτό, διοργανώνεται στο πλαίσιο του πολυγεγονότος Nanotexnology 2013 και το πρώτο κουδούνι χτύπησε σήμερα το πρωί.
Έτσι, από σήμερα και για την περίοδο μέχρι τις 13 Ιουλίου η Θεσσαλονίκη τίθεται στο επίκεντρο των παγκόσμιων επιστημονικών εξελίξεων, αφού κατά τις εργασίες του πολυγεγονότος Nanotexnology 2013 πρόκειται να αναδειχθούν τα τελευταία νέα της τεχνολογίας και της καινοτομίας, ενώ θα παρουσιαστούν 40 ευρωπαϊκά προγράμματα με χρηματοδότηση για έρευνα της τάξης των 8-10 εκατ. ευρώ έκαστο.
Στη διάρκεια του Nanotexnology 2013 θα γίνουν 780 παρουσιάσεις από 55 χώρες του κόσμου, ενώ δυναμικό «παρών» θα δώσουν 250 ερευνητές και επιστήμονες από πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού. Στις συμμετοχές συμπεριλαμβάνονται άνθρωποι του χώρου από 140 ερευνητικά κέντρα, 50 εταιρείες υψηλής τεχνολογίας και 125 διακεκριμένοι επιστήμονες από κάθε γωνιά της γης, με τους 20 μάλιστα εξ αυτών να είναι Έλληνες.
Φέτος, στο Διεθνές Συνέδριο Νανοεπιστημών και Νανοτεχνολογιών που συμπληρώνει μία δεκαετία διοργάνωσης θα μιλήσουν ονόματα διεθνούς φήμης στον τομέα της Νανοτεχνολογίας όπως ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Cambridge Andrea Ferrari που έχει διακριθεί για την έρευνά του στο γραφένιο, o καθηγητής Γιώργος Χατζηϊωάννου από το Πανεπιστήμιο του Bordeaux που ηγείται της έρευνας των οργανικών ηλεκτρονικών αλλά και ο καθηγητής Buddy Ratner καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Washington που θεωρείται από τους πρωτεργάτες στο χώρο της νανοϊατρικής και των βιοϋλικών.
«Το Nanotexnology 2013 είναι ένα επιστημονικό και τεχνολογικό πολυγεγονός που περιλαμβάνει το 10ο Διεθνές Συνέδριο Νανοεπιστημών και Νανοτεχνολογιών (9-12 Ιουλίου), το 6ο Διεθνές Συμπόσιο για τα Εύκαμπτα Οργανικά Ηλεκτρονικά (ISFOE13) ( 8-11 Ιουλίου), το 7ο Διεθνές Θερινό Σχολείο στις Νανοεπιστήμες τα Οργανικά Ηλεκτρονικά και τη Νανοϊατρική (ISSON13) ( 6-13 Ιουλίου), την 3η Διεθνή Έκθεση Νανοτεχνολογιών και Οργανικών Ηλεκτρονικών (EXPO 13) με τη συμμετοχή 30 εκθετών απ' όλο τον κόσμο (8-12 Ιουλίου), αλλά και τις ξεχωριστές συναντήσεις επιχειρηματιών με ερευνητές (matchmaking). «Ξεκινάμε δηλαδή από την εκπαιδευτική διάσταση για να φθάσουμε μέχρι και το κλείσιμο συμφωνίας μεταξύ ερευνητών και επιχειρηματιών στη διάρκεια των συναντήσεων που γίνονται στο πλαίσιο του Nanotexnology 2013», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου, διευθυντής του εργαστηρίου νανοτεχνολογίας LTFN, Στέργιος Λογοθετίδης.
Όπως τονίστηκε πρόσφατα, οι εφαρμογές της Νανοτεχνολογίας που αναμένεται να αλλάξουν την καθημερινή μας ζωή τα επόμενα χρόνια ήδη δημιουργούν το τελευταίο διάστημα έναν τζίρο 600-700 δισεκ. δολαρίων που το 2015 αναμένεται να φθάσει στο 1 δισεκ. δολάρια και το 2020 στα 4 τρισεκ. δολάρια σε παγκόσμιο επίπεδο.
Παράλληλα σε όλο τον κόσμο την τελευταία οκταετία έχουν δημιουργηθεί 120.000 εταιρείες νανοτεχνολογικών εφαρμογών, ενώ μόνο το 2013 συστήθηκαν 40.000 σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα υπολογίζονται σε κάτω από 100 οι σχετικές εταιρείες και στο πλαίσιο αυτό ο κ. Λογοθετίδης τόνισε ότι «γίνεται αμέσως σαφές, ότι το πεδίο ανάπτυξης στη χώρα μας είναι τεράστιο».






Πηγή : ethnos.gr

Η κρυφή - αλλά θανατηφόρα - ιδιότητα των ιστών της αράχνης



Γιατί οι ιστοί της αράχνης είναι τόσο αποτελεσματικοί στο να παγιδεύουν το θήραμα; Όπως αποκαλύπτουν τα αποτελέσματα μιας νέα μελέτης, η απάντηση δεν βρίσκεται μόνο στην ανθεκτικότητα ή στην κολλώδη φύση τους, αλλά... στην ηλεκτροστατική έλξη που ασκούν σε έντομα, τα οποία έχουν την ατυχία να περνούν από κοντά τους.
Γράφοντας στην επιθεώρηση Scientific Reports, οι ερευνητές από τα πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας και της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϊ εξηγούν ότι, κατά τον ίδιο τρόπο που εμείς παράγουμε στατικό ηλεκτρισμό τρίβοντας τα πόδια μας σε έναν τάπητα, έτσι αναπτύσσεται και σε έντομα, όπως οι μέλισσες και οι μύγες, ιδιαίτερα όταν περπατούν πάνω σε συγκεκριμένες επιφάνειες.
«Επιπλέον, όταν πετούν και φτερουγίζουν, τα έντομα μπορούν να αποκτήσουν θετικό φορτίο καθώς τα φτερά τους τρίβονται στον αέρα», εξηγεί ο βιολόγος Βίκτορ Ορτέγκα-Χιμένες, εκ των συντακτών της έκθεσης. «Εμείς δείξαμε ότι ηλεκτροστατικά φορτισμένα έντομα μπορούν να προκαλέσουν ταχείες και σχετικά μεγάλες παραμορφώσεις στον ιστό της αράχνης της διαδηματοφόρου, οι οποίες είναι πιθανό να αυξάνουν τον κίνδυνο αιχμαλωσίας για τα ιπτάμενα θηράματα.»
Ο ερευνητής άντλησε έμπνευση για τη μελέτη του καθώς έπαιζε με ένα ηλεκτροστατικό «μαγικό ραβδί» της κόρης του, το οποίο κάνει αντικείμενα όπως το χαρτί να «αιωρούνται». Γνώριζε ότι και οι μέλισσες αναπτύσσουν ηλεκτρική τάση έως και 200 βολτ καθώς πετούν, κάτι που ενδέχεται να τις βοηθά στη συλλογή γύρης από τα λουλούδια.
Για να διαπιστώσουν εάν το ίδιο βρίσκει εφαρμογή στις αράχνες και στον τρόπο που προσελκύουν το θήραμά τους, ο Ορτέγκα-Χιμένες και οι συνάδελφοί του συνέλεξαν ιστούς από την πανεπιστημιούπολη του Μπέρκλεϊ και χρησιμοποιώντας κάμερες υψηλής ταχύτητας μελέτησαν τις παραμορφώσεις τους όταν έντομα περνούν από κοντά τους.
Είδαν ότι πράγματι, όταν ένα θετικά φορτισμένο έντομο περνάει από μικρή απόσταση, οι ίνες μετακινούνται κατά αρκετά χιλιοστά, κάτι που σημαίνει ότι πολλά από τα μικροσκοπικά πλάσματα καταλήγουν στον ιστό μόνο και μόνο εξαιτίας αυτής της μεταβολής. Αντιθέτως, διαπίστωσαν ότι έντομα που δεν ήταν φορτισμένα δεν προκαλούσαν κίνηση του ιστού.







Πηγή : naftemporiki.gr

Κρυφή συντάντηση Σαββίδη-Μελισσανίδη

Κρυφή συντάντηση Σαββίδη-Μελισσανίδη

Aθήνα
Ιβάν Σαββίδης και Δημήτρης Μελισσανίδης συναντήθηκαν στην Κύπρο και σύμφωνα με δημοσιεύματα χάραξαν κοινή γραμμή για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Goal, η οποία ακόμη προσθέτει πως τα «αφεντικά» του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ συμφώνησαν μάλιστα για την εκπόνηση μελέτης την οποία θα αναθέσουν σε ειδικούς.

Στη συνέχεια, και με βάση τα αποτελέσματά της, θα καταθέσουν από κοινού πρόταση νέας δομής και οργάνωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου σε όλα τα επίπεδα.






Πηγή : in.gr

Πέθανε στη Θεσαλονίκη ο ηθοποιός Νίκος Ναουμίδης

Πέθανε στη Θασσαλονίκη ο ηθοποιός Νίκος Ναουμίδης Σε ηλικία 63 ετών

Ο γνωστότερος ίσως άνθρωπος του θεάτρου στην πόλη, πέθανε χθες τη νύχτα απο ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 63 ετών.
Το... έργο της ζωής του "κατέβηκε" απρόσμενα το Σάββατο το βράδυ στη Θεσσαλονίκη. Ο ηθοποιός Νίκος Ναουμίδης, ο γνωστότερος ίσως άνθρωπος του θεάτρου στην πόλη, πέθανε χθες τη νύχτα απο ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 63 ετών.
Απο τους ιδρυτές του "Θεατρικού εργαστηρίου" την περίοδο της Χούντας , επαιξε σε δεκάδες παραστάσεις, συνεργάστηκεμε το Κρατικό θέατρο Βόρειας, όπου σκηνοθέτησε σειρα "Λογοτεχνικών πρωινών" (θεατροποιημένα αφιερώματα σε λογοτέχνες ), καθώς και με θεατρικά σχήματα της πόλης. Ηταν μέλος της επιτροπής θεάτρου του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Η τελευταία του εμφάνιση ήταν τον περασμένο Μάιο, όταν στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου στη Διεθνή Εκθεση Βιβλίου ερμήνευσε -σε μια παράσταση στο αμφιθέατρο του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού- σύνθεση ποιημάτων του Κ. Καβάφη. Η κηδεία του θα γίνει αύριο στη Θεσσαλονίκη.






Πηγή : thebest.gr

Νέο αεροπορικό δυστύχημα με 10 νεκρούς

Νέο αεροπορικό δυστύχημα με 10 νεκρούς

Μετά την αεροπορική τραγωδία στο Σαν Φρανσίσκο με το Boeing 777 της Asiana, ένα ακόμη αεροπορικό δυστύχημα σημειώθηκε, αυτή τη φορά στην Αλάσκα, στοιχίζοντας τη ζωή 10 ανθρώπων, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές.


Το αεροσκάφος, ένα De Havilland DHC-3 Otter της εταιρίας Rediske Air, με εννέα επιβάτες και τον πιλότο, συνετρίβη το πρωί της Κυριακής πριν τυλιχθεί στις φλόγες, διευκρίνισε ο Κλιντ Τζόνσον, ο τοπικός επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας των Μεταφορών (NTSB) κοντά στο Ανκορατζ.
Το αεροσκάφος πήρε φωτιά προτού το προσεγγίσουν οι πυροσβέστες, σύμφωνα με δηλώσεις τοπικού αξιωματούχου στο Associated Press.
Τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν αδιευκρίνιστα, ενώ τις έρευνες έχει αναλάβει η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών, η οποία έστειλε εμπειρογνώμονα που είχε μεταβεί στο Σαν Φρανσίσκο, στο σημείο του αεροπορικού δυστυχήματος με το Boeing της Asiana Airlines, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο KTUU.
Η πόλη Σόλντοτνα, με 4.200 κατοίκους, βρίσκεται σε απόσταση 120 χλμ. νοτιοανατολικά του 'Ανκορατζ στη βορειοδυτική πολιτεία των ΗΠΑ.






Πηγή : ethnos.gr