1

Θεσσαλονίκη...

2

Η Πάργα, το μικρό θαύμα του Ιονίου...

3

Ναύπλιο, love is in the air...

4

Αθήνα, το λίκνο του πολιτισμού....

5

Δήλος, εκεί που το Φως βρήκε το σπίτι του...

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Που «τα ‘σπασε» χθες η Δέσποινα Βανδή και με ποιόν;

Που «τα ‘σπασε» χθες η Δέσποινα Βανδή και με ποιόν;


Στα καλύτερά της φαίνεται να είναι η όμορφη τραγουδίστρια Δέσποινα Βανδή, αφού τον τελευταίο καιρό όλο και πιο συχνά τη βλέπουμε να διασκεδάζει σε κάποιο νυχτερινό κέντρο!
Αυτή τη φορά και συγκεκριμένα την Παρασκευή το βράδυ πήγε στο Gotham City στο Μαρούσι για να απολαύσει τους Onirama μαζί με το καλό της φίλο και make up artist Δημήτρη Γιαννέτο!

H Δέσποινα κι ο Δημήτρης διασκέδασαν με την ψυχή τους υπό τους ήχους της διάσημης μπάντας και ευχήθηκαν «στην υγειά μας» μέσω Instagram!
bandi.jpg

vandi1.jpg





Πηγή : star.gr

Προλάβετε το εγκεφαλικό με πράσινο τσάι και καφέ


Μία νέα έρευνα, που διεξήχθη από Ιάπωνες επιστήμονες και δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Stroke», έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των μελετών που έχουν αποδείξει την ευεργετική δράση του καφέ και του πράσινου τσαγιού όσον αφορά στην πρόσληψη των εγκεφαλικών επεισοδίων.

Οι ειδικοί παρακολούθησαν επί περίπου δεκατρία χρόνια 83.000 ανθρώπους, ηλικίας 45-74 ετών, και διαπίστωσαν ότι εκείνοι που έπιναν τουλάχιστον ένα φλιτζάνι καφέ την ημέρα μείωναν τον κίνδυνο εγκεφαλικού κατά 20%. Το ίδιο (δηλαδή μείωση του κινδύνου κατά 20%) παρατήρησαν και για όσους κατανάλωναν τουλάχιστον τέσσερα φλιτζάνια τσάι.

Επίσης, εκείνοι που έπιναν δύο ή τρία φλιτζάνια πράσινο τσάι ημερησίως είχαν κατά 14% μικρότερο κίνδυνο εγκεφαλικού.

Ειδικότερα, ο κίνδυνος των αιμορραγικών εγκεφαλικών επεισοδίων μειωνόταν κατά 32% για όσους έπιναν ένα φλιτζάνι καφέ ή δύο φλιτζάνια πράσινο τσάι την ημέρα.




Πηγή: vita

Αποπλανεί με ένα... burger η Heidi Klum


Έχει τον τρόπο να τρελαίνει τους άντρες... Αυτή τη φορά,η ξανθιά 40άρα δαγκώνει με τον πιο σέξι τρόπο ένα burger!

Η Heidi πρωταγωνιστεί στη νέα διαφήμιση της γνωστής αλυσίδας fast food Carl's Jr and Hardee's, προσπαθώντας να αποπλανήσει ένα toy-boy. Όπλο της είναι ένα γιγαντιαίο burger της γνωστής αμερικάνικης αλυσίδας Carl's Jr.


Μάλιστα το σποτ αναπαριστά μια σκηνή από τη ταινία «Ο Πρωτάρης» με το διάσημο μοντέλο να κάνει τον ρόλο της κυρίας Robinshon.

Μετά λοιπόν την Audrina Patridge, Kate Upton, Kim Kardashian ήρθε και η ώρα της Heidi να δαγκώσει όπως πρέπει... ένα Jim Beam Bourbon burger.






Πηγή : protothema.gr

Blackberry Z10 vs Samsung Galaxy S4, σημειώσατε 1.000.000

Blackberry Z10 vs Samsung Galaxy S4, σημειώσατε 1.000.000


Το Samsung Galaxy S4 αναμένεται αύριο αλλά το Blackberry Z10 είναι διαθέσιμο εδώ και τώρα. Τουλάχιστον στις χώρες που πουλάει η Blackberry γιατί οι Αμερικανοί ακόμα περιμένουν το νέο Blackberry Z10 smartphone. Τα νέα όμως είναι καλά.
Το εταιρεία ανακοίνωσε, πολύ βολικά μια μέρα πριν την παρουσίαση του Samsung Galaxy S4, ότι το Blackberry Z10 έλαβε παραγγελία για 1.000.000 νέα smartphone. Ο πελάτης δεν κατονομάζεται αλλά είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι πρόκειται για μία από τις μεγάλες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στην Αμερική.

Blackberry Z10 vs Samsung Galaxy S4 ποιος θα κερδισει την μαχη του email;

Σύμφωνα με την Blackberry η παραγγελία 1 εκατομμυρίου νέων Blackberry Z10 αποτελεί ρεκόρ για την εταιρεία. Ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχαν λάβει τόσο μεγάλη παραγγελία, ακόμα και στις καλές μέρες που το Blackberry ήταν το de facto κινητό για email και αυτό που θεωρούσαμε ως smartphone.
Όπως ήταν φυσικό η μετοχή της Blackberry σημείωσε σημαντική αύξηση. Μένει να δούμε τις αντιδράσεις καταναλωτών και επενδυτών αύριο, μετά την ανακοίνωση του Samsung Galaxy S4 στην Νέα Υόρκη. Η Samsung σίγουρα ετοιμάζεται για πολλές περισσότερες παραγγελίες από το ένα εκατομμύριο Blackberry Z10 και έχει φροντίζει για αυτό από την πρώτη κιόλας στιγμή. Για αυτό το πίσω μέρος του Galaxy S4 είναι φτιαγμένο από πλαστικό.





Πηγή : pestaola.gr

Βρέθηκαν σφαίρες στο νοσοκομείο του Βόλου!


Με μία πλαστική σακούλα, η οποία περιείχε 14 σφαίρες και μία θήκη περιστρόφου, ήρθαν αντιμέτωποι την Παρασκευή εργαζόμενοι στο νοσοκομείο του Βόλου.

Το...φονικό αυτό εύρημα, εντοπίστηκε στο γραφείο του πρώην διοικητή του νοσοκομείου κ. Ζαχαρόπουλου.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του 'Ταχυδρόμου' του Βόλου, το κουβάρι της υπόθεσης ξετυλίχθηκε την Πέμπτη, όταν ο κ. Ζαχαρόπουλος κατέθεσε στο Ειρηνοδικείο αίτηση να μεταβεί στο νοσοκομείο και να παραλάβει τα προσωπικά του αντικείμενα.

Στην αίτηση αναφερόταν ότι τα αντικείμενα αυτά ήταν δύο ζευγάρια παπούτσια, μαρκαδόροι, τσαντάκια, βιβλιάρια καταθέσεων και 5.200 ευρώ, τα οποία βρίσκονταν σε φάκελο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ειρηνοδίκης απέρριψε το αίτημα και πρότεινε στον κ. Ζαχαρόπουλο να παραστεί το απόγευμα της Παρασκευής στη διαδικασία παράδοσης και  παραλαβής, ενώπιον ειδικής επιτροπής.

Αρνήθηκε

Ο κ. Ζαχαρόπουλος αρνήθηκε και απαίτησε να του παραδοθούν τα παραπάνω αντικείμενα.

Η επιτροπή εισήλθε στο γραφείο, όπου είχαν μεταφερθεί - πριν από μία εβδομάδα - 20 σακούλες απορριμμάτων με είδη που βρίσκονταν στο γραφείο του πρώην διοικητή.

Μέλη της επιτροπής διαπίστωσαν έκπληκτα ότι μέσα σε σακούλα σούπερ - μάρκετ εντόπισαν δύο θήκες πυροβόλου όπλου (περίστροφο) με τις εξαρτύσεις τους και 13 σφαίρες από ατομικό πυροβόλο όπλο.

Ειδοποιήθηκε το Α΄ Αστυνομικό Τμήμα από το νυν διοικητή του νοσοκομείου κ. Γ. Ντόκο.

Λίγη  ώρα αργότερα, έφτασαν δύο αστυνομικοί, οι οποίοι κατέσχεσαν τις σφαίρες και αποχώρησαν!




Πηγή : iatronet.gr

Σ. Μπουλάς: «Το πρόβλημα της υγείας μου είναι σοβαρότερο, αλλά είμαι αισιόδοξος»

image


Για την σοβαρή περιπέτεια της υγείας του μίλησε στη Real News ο δημοφιλής ηθοποιός, ο οποίος παραδέχτηκε ότι παρά την αισιοδοξία του, τα πράγματα είναι ιδιαιτέρως κρίσιμα.
Καθηλωτικός ήταν στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News ο Σάκης Μπουλάς. Ο δημοφιλής ηθοποιός που αγαπήθηκε ιδιαίτερα στον ρόλο του στο 50-50, αντιμετωπίζει πολύ σημαντική πρόβλημα υγείας, που έγινε γνωστό ήδη από το 2005.
"Όταν είχα τη μεγάλη περιπέτεια με την υγεία μου, το 2005, δεν τρόμαξα, δεν φοβήθηκα καθόλου. Είχα την αίσθηση ότι θα πέσω και θα κοιμηθώ, θα ξεκουραστώ. Απλώς συνειδητοποίησα κάποια πράγματα και είδα τι έπρεπε να αλλάξω. Αν φτάσεις στο παραπέντε, αν δεις τα ραδίκια ανάποδα, επιστρατεύεις επιμονή και πειθαρχία", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σάκης Μπουλάς.
"Όταν είχα τη μεγάλη περιπέτεια με την υγεία μου, το 2005, δεν τρόμαξα, δεν φοβήθηκα καθόλου"
Για την πάλη με τον εαυτό και την ψυχολογία του, ο ηθοποιός τόνισε: "Πολλές φορές, όταν βρίσκω δύναμη, πειθαρχώ. Γίνομαι άλλος άνθρωπος. Έτσι ξεπέρασα και το πάθος μου με το ποτό, με πειθαρχία και επιμονή και τα κατάφερα μόνος μου. Είμαι, βέβαια, λίγο των άκρων. Ή του ύψους ή του βάθους. Ή όλα ή τίποτα".
Αναφερόμενος στη σημερινή κατάσταση της υγείας του, ο Σάκης Μπουλάς δείχνει να γνωρίζει απόλυτα την σοβαρότητα, αλλά δεν χάνει ίχνος από την δύναμή του. "Ξεπέρασα το πάθος μου με το ποτό, με πειθαρχία και επιμονή και τα κατάφερα μόνος μου. Τώρα το πρόβλημα της υγείας μου είναι πολύ σοβαρό, αλλά για άλλη μια φορά είμαι αισιόδοξος. Είμαι από τη φύση μου αισιόδοξο άτομο. Πρέπει να υπάρχει ελπίδα. Διαισθητικά το λέω. Είμαι δυνατός εγώ. Είμαι δεκαθλητής. Είμαι Ράμπο! Αυτό είναι κατάρα και ευχή ταυτόχρονα. Αλλά θα τα καταφέρω", δηλώνει με αισιοδοξία.





Πηγή : sporfm.gr

Με νέο άλμπουμ και δισκογραφική επιστρέφουν οι Pet Shop Boys

Με νέο άλμπουμ και δισκογραφική επιστρέφουν οι Pet Shop Boys


Λίγους μόνο μήνες μετά την κυκλοφορία του «Elysium» οι Pet Shop Boys επιστρέφουν ξανά με ολοκαίνουργιο άλμπουμ. Η νέα τους δουλειά θα έχει τίτλο «Electric», ενώ θα βγει στην αγορά τον Ιούνιο, κάτι από την ομπρέλα της εταιρείας Kobalt Music Services, καθώς αποφάσισε να διακόψει την συνεργασία με την εταιρεία Parlophone.
«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συνεργάτες μας στην Parlophone», δήλωσαν τα μέλη των Pet Shop Boys. «Όταν υπογράψαμε το πρώτο συμβόλαιο μαζί τους το 1985 δεν γνωρίζαμε ότι η συνεργασία μας θα ήταν τόσο επιτυχημένη», συμπλήρωσαν.




Πηγή : attikipress.gr

Μουσείο Μπενάκη: Ματιές στον μουσουλμανικό κόσμο της Θράκης




Η φωτογράφος Πέπη Λουλακάκη μαζί και η δημοσιογράφος Έλενα Μοσχίδη ξεκίνησαν ένα οδοιπορικό στη Θράκη, το 2008, που διήρκεσε δύο χρόνια και κατέγραψαν πτυχές του άγνωστου και για τους περισσότερους, απροσπέλαστου, μουσουλμανικού κόσμου.
Από την ερχόμενη εβδομάδα (27/3), οι εικόνες που αποτύπωσε ο φακός της Πέπης Λουλακάκη εμφανίζονται στη φωτογραφική έκθεση «Θράκη. Τόσο κοντά, τόσο μακριά. Ο μουσουλμανικός κόσμος της» στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Κουμπάρη. Στόχος είναι να έρθουν σε επαφή οι άνθρωποι και οι πολιτισμοί, να μεγαλώσει ο χώρος του διαλόγου και της πολιτισμικής ανταλλαγής και να μικρύνουν οι διαστάσεις της άγνοιας και της προκατάληψης.
Πρωταγωνιστές της έκθεσης είναι οι Πομάκοι, τουρκογενείς, ρομά και η άγνωστη μειονότητα Σουδανών Αφρικανών, στον κάμπο της Ξάνθης.
Το οδοιπορικό έγινε σε χωριά του Έβρου, της Ξάνθης και της Ροδόπης. Μικρές ιστορίες, καθημερινών ανθρώπων γεμάτες αντιφάσεις. Τα ίχνη τους οδηγούν τη φωτογράφο μέχρι τα χιονισμένα ελληνοβουλγαρικά σύνορα στους Πομάκους, με τους οποίους μοιράζεται στιγμές του μόχθου τους στα καπνά και σε επαγγέλματα που χάνονται, Συνοδεύει τα νυχτέρια και τα πανηγύρια τους. Μπαίνει στους μεγαλύτερους καταυλισμούς των ρομά στο Δροσερό και την τενεκεδούπολη και καταγράφει τις συνήθειές τους. Ζει με τους νέους που σπουδάζουν στις μεγάλες πόλεις, Ξάνθη και Κομοτηνή, ενώ ονειρεύονται και προσπαθούν για ένα καλύτερο μέλλον.
Αποτυπώνει τη συμβίωση με τους χριστιανούς στα χωριά και τις πόλεις. Φωτογραφίζει τους σύγχρονους καλλιτέχνες και μερικές από τις πιο ιδιαίτερες προσωπικότητες της μειονότητας.
«Ξεκινήσαμε αυτό το οδοιπορικό με δική μας πρωτοβουλία και με το πλεονέκτημα ότι είμαστε γυναίκες τολμήσαμε να σπάσουμε το άβατο της μουσουλμανικής κοινωνίας της Θράκης» σημειώνουν οι δυο τους, στον κοινό πρόλογό τους στο ομώνυμο λεύκωμα, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη.
«Φωτογραφίσαμε τη σύγχρονη μουσουλμάνα γυναίκα σε προσωπικές της στιγμές. Τα παιδιά και τους νέους στο σχολειό και τη διασκέδασή τους. Τη δουλειά στα καπνά, εργασία που οδεύει στη δύση της. Καταφέραμε να μας χορηγηθεί πολύμηνη άδεια από το υπουργείο Παιδείας για να μπούμε στα μειονοτικά σχολεία. Εκεί γνωρίσαμε τα σοβαρά προβλήματα στην εκπαίδευση, πηγή των προβλημάτων της κοινωνίας αυτής. Ακούσαμε τους μουσουλμάνους Έλληνες πολίτες να μας αποκαλύπτουν τα καυτά ζητήματα που απασχολούν την κοινωνικοπολιτική τους ζωή» σχολιάζουν η Έλενα Μοσχίδη και η Πέπη Λουλακάκη.
Η έκθεση στο Μπενάκη θα διαρκέσει έως τις 28 Απριλίου.





Πηγή : kathimerini.gr

Ρόδος: Εξετάζονται καταγγελίες για διάθεση κρέατος γαϊδουριού

Διατροφή: Ύποπτη η κλοπή δύο γαϊδουριών στη Ρόδο

Στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης στη Ρόδο οι καταγγελίες περί διάθεσης κρέατος γαϊδουριού σε κρεοπωλεία και εστιατόρια του νησιού. Κρατούνται προσωρινά δύο άτομα που συνελήφθησαν να να μεταφέρουν δύο κλεμμένα γαϊδούρια.

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για διασπορά ψευδών ειδήσεων, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου Κωνσταντίνος Μπούτσικος, αναφορικά με τις καταγγελίες περί διάθεσης κρέατος γαϊδουριού σε κρεοπωλεία και εστιατόρια της Ρόδου.

Στο πλαίσιο της έρευνας, που ανατέθηκε στην πταισματοδίκη Ρόδου θα κληθούν να καταθέσουν οι δύο γυναίκες που προέβησαν στις σχετικές καταγγελίες. Φέρονται ως υπεύθυνες του υπό ίδρυση συλλόγου Paws & Claws Animal Rescue Rhodes.

Εν τω μεταξύ, προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν την Πέμπτη δύο άνδρες 35 και 31 ετών αντίστοιχα, που συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω να μεταφέρουν δύο γαϊδούρια, που είχαν κλέψει νωρίτερα. Τα δύο αδέλφια, κατηγορούνται για ζωοκλοπή και ζωοκτονία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και ισχυρίστηκαν πως θα χρησιμοποιούσαν τα γαϊδούρια για «δουλειές» δικές τους, σε καμία περίπτωση όμως δεν θα τα έσφαζαν για να διαθέσουν το κρέας τους στην αγορά.




Πηγή : skai.gr

1.400 προσλήψεις γιατρών προανήγγειλε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας

1.400 προσλήψεις γιατρών προανήγγειλε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας

Προσλήψεις 600 τακτικών και 800 επικουρικών γιατρών οι οποίοι θα καλύψουν τις ανάγκες της νησιωτικής Ελλάδας, θα στελεχώσουν τις εντατικές και θα καλύψουν κενά κλινικών που αντιμετωπίζουν προβλήματα υποστελέχωσης προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Όπως είπε, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Γιάννη Σταθά σχετικά με τα προβλήματα του νοσοκομείου Θηβών, οι προσλήψεις αυτές έχουν ζητηθεί, το τακτικό προσωπικό έχει επιλεγεί και μόλις εγκριθούν οι πιστώσεις θα δρομολογηθούν όπως θα προκηρυχθούν και τα επικουρικά των γιατρών.

Αναφορικά με τα προβλήματα του Αττικού νοσοκομείου που περίγραψε με μελανά χρώματα η βουλευτής Α΄ Αθήνας του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη σε επίκαιρη ερώτησή της, τονίζοντας πως «η κυβέρνηση κάνει οικονομία στην Υγεία με κίνδυνο ανθρώπινων ζωών», ο υπουργός Υγείας ανέφερε: «Οικονομία κάνουμε στον περιορισμό της δαπάνης στα διοικητικά έξοδα. Περιορίζουμε τις διοικήσεις και την σπατάλη στις προμήθειες. Δεν επιχειρούμε να αδικήσουμε τους ιατρούς».

Ανάφερε μάλιστα ότι υπάρχει ανοιχτή προκήρυξη για προσλήψεις 750 νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού, που θα απορροφηθεί και στο Αττικό νοσοκομείο. Ανακοίνωσε δε, πως όλες οι δεδουλευμένες εφημερίες πληρώνονται, ενώ στην παρούσα φάση που υπήρξε πρόβλημα από το Γενικό Λογιστήριο, επιλύθηκε πλέον και θα εξοφληθούν άμεσα οι εφημερίες του τελευταίου τριμήνου.




Πηγή : tanea.gr

Παπαγεωργόπουλος: «Ακούω γύρω μου ροχαλητά...»


Με ένα γράμμα από τη φυλακή συνεχίζει την επικοινωνία του με τον έξω κόσμο ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Περιγράφει την καθημερινότητά του στη φυλακή και για άλλη μία φορά κάνει λόγο για άδικη απόφαση.

Αναλυτικά, η επιστολή του Β.Παπαγεωργόπουλου από τη φυλακή:

"Είναι αλήθεια ή ψέματα;  Για ποιο λόγο βρίσκομαι εδώ;

Πάντως όχι για την υπόθεση της υπεξαίρεσης με την οποία δεν έχω καμία απολύτως σχέση και ως Δήμαρχος προχώρησα ακαριαία σε όλες τις ενέργειες που προβλέπει ο νόμος σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Σε 20 τετρ. μέτρα 10 άτομα! 10 κρεβάτια, 5 ντουλαπάκια, 2 τραπεζάκια, 4 σκαμπό, 1 ψυγειάκι, 30 τσάντες, παράθυρα ψηλά να μη βλέπεις τον ορίζοντα, μία τουαλέτα για 10 άτομα η οποία όμως είναι υπερυψωμένη και από το παράθυρό της βλέπεις τις εγκαταστάσεις της ESSO! Ξεκουράζεται το μάτι…

Ευτυχώς οι πάντες είναι ευγενέστατοι και εξυπηρετικοί!…

Με κοιτούν με σεβασμό. Με ρωτούν αν θέλω κάτι…

Στις 5 το πρωί περνά και το τραίνο.

Αναρωτιέμαι γιατί σφυρίζει όταν βρίσκεται στο ύψος της φυλακής; Θέλει να μας ξυπνήσει; Αφού δεν κοιμόμαστε… Μήπως μας χαιρετά; Ίσως…

Ήταν η επιβράβευσή μου γιατί ποτέ στην ζωή μου δεν διανοήθηκα να καταχρασθώ ούτε 1€!

Αυτό άλλωστε είναι φανερό.

Όπως έλεγα με χιούμορ, «Είμαι από τους λίγους Θεσσαλονικείς που δεν έχω εξοχικό στην Χαλκιδική»! Και βέβαια μπουζούκια, καζίνο, προκλητική ζωή, βίλες στην Μύκονο ή την Σαντορίνη, διακοπές στην Καραϊβική ή τις Μαλδίβες ήταν άγνωστα σε μένα. Από το πρωί μέχρι το βράδυ δουλειά. Εργασιοθεραπεία. Ίσως μου είχε μείνει από τον Αθλητισμό…

Ήταν η επιβράβευσή μου για όσα έκανα για την πόλη μου την Θεσσαλονίκη και την Πατρίδα μου.

Ως Υπουργός Αθλητισμού παρέδωσα στους Θεσσαλονικείς 14 Κλειστά Γυμναστήρια, το Κολυμβητήριο της Νεάπολης, το «Σπίτι της Γυμναστικής» στην Μίκρα, ποδοσφαιρικά γήπεδα στην Μίκρα και το Κορδελιό, ταρτάν σε Καλαμαριά και Νεάπολη, έργα στο Καυτζοντζόγλειο στάδιο, στα γήπεδα του ΑΡΗ, του ΠΑΟΚ, του ΗΡΑΚΛΗ, του ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ κ.λ.π., το «παλατάκι» του ΠΑΟΚ και τόσα άλλα!…

Και βέβαια από οικονομικής πλευράς τα πάντα άψογα.

Ανταμοιβή μου το χειροκρότημα…

Ως Δήμαρχος επί 12 χρόνια παρέδωσα στους Θεσσαλονικείς 12 κτίρια για να μη επιβαρύνονται με ενοίκια 2 εκ. € τον χρόνο (Κτίριο Κοινωνικής Πολιτικής, Κτίριο Δημοτικής Αστυνομίας, Κτίριο Αθλητισμού, Κέντρο Πολιτισμού στην Τούμπα κ.λ.π., κ.λ.π.!

Και Κολυμβητήριο και Μηχανουργείο!

Και Δημαρχείο και παραλία!

Και αναπλάσεις σε όλους τους μεγάλους οδικούς άξονες.

Και 50.000 νέα δένδρα.

Και 65 απορριμματοφόρα. Και τόσα άλλα…

Και βέβαια από οικονομικής πλευράς τα πάντα άψογα.

Ανταμοιβή μου το χειροκρότημα…

Και ξαφνικά βρίσκομαι έγκλειστος στα Διαβατά!

Αβάσταχτο! Είτε ήταν για μια μέρα, είτε για όλη μου την ζωή, για μένα είναι ακριβώς το ίδιο…

Το μόνο που με ενδιέφερε και με ενδιαφέρει είναι η υστεροφημία μου. Και γι’ αυτό θα αγωνισθώ μέχρι τέλους για να αποδειχθεί όλη η αλήθεια.

Καθώς τα σκέφτομαι αυτά, το μυαλό μου γυρίζει 15 μέρες πίσω.

Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου διαβάζει την απόφαση.

Πριν τελειώσει τις πρώτες σελίδες της απόφασης είχα ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ!

Θεέ μου, γιατί τέτοια ΑΔΙΚΙΑ;

Ποιος σκοπός εξυπηρετείται με τον ηθικό, κοινωνικό, πολιτικό και ίσως βιολογικό μου θάνατο;

Άκουγα όλους αυτούς τους μήνες για «δίκαια δίκη».

Άκουγα ότι καλύτερα να αθωωθούν 100 ένοχοι, παρά να πάει στη φυλακή ένας αθώος.

Άκουγα ότι το πρώτο που εξετάζεται είναι η αξιοπιστία αυτού που εκτοξεύει κατηγορίες προς όλες τις κατευθύνσεις και άλλα λέει στην μία κατάθεσή του και άλλα στην άλλη.

Άκουγα ότι ένοχος, ένοχο ου ποιεί.

Άκουγα από τους δικηγόρους για το περίφημο άρθρο 211Α του Ποινικού Κώδικα που λέει το ίδιο με διαφορετικά λόγια.

Που πήγαν όλα αυτά;

Ένα συγκρατούμενος μου έφερε ένα βιβλίο του Επίτιμου Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ.Ευάγγ. Κρουσταλάκη με τίτλο «ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣΗ».

Διαβάζω στην σελ. 28: «Η οποιαδήποτε ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ πρέπει να βρίσκεται μακριά από τις σκέψεις της δικαστικής λειτουργίας. Μόνο η νομιμότητα ενδιαφέρει την δικαιοσύνη».

Τι ωραία που ακούγεται!…

Ακούω γύρω μου ροχαλητά.

Κάποιοι κοιμούνται. Η ώρα είναι 5 το πρωί.

Άραγε οι δικαστές μου κοιμούνται; Το εύχομαι.

Ο Σαξώνης κοιμάται; Ποιος ξέρει…

Ακούω το τραίνο. Έρχεται. Σφυρίζει!

Τώρα κατάλαβα. Εμένα χαιρετάει!

Μου δίνει θάρρος. Μου λέει ότι η αδικία είναι ολοφάνερη. Ότι κατά βάθος κανένας δεν πιστεύει ότι ο Παπαγεωργόπουλος μπορεί να έχει παρανομήσει!

Σφύριξα σιγανά και εγώ. Το ευχαρίστησα…

Και έκλεισα τα μάτια...




Πηγή: www.seleo.gr

Σκοπιανοί βεβήλωσαν ελληνικό στρατιωτικό νεκροταφείο

Σκοπιανοί βεβήλωσαν ελληνικό στρατιωτικό νεκροταφείο


«Αγνωστοι» βεβήλωσαν χθες τη νύχτα τους τάφους των Ελλήνων στρατιωτών που έχασαν την ζωή τους στον Α’ΠΠ,στο ελληνικό στρατιωτικό νεκροταφείο στην πόλη Βαλάντοβο της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για Σκοπιανούς παρακρατικούς. Το Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια ενημερώθηκε για την καταστροφή και επικοινώνησε άμεσα με το Υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του, και ζήτησε την άμεση διερεύνηση της υπόθεση.
Τόνισε ότι «γεγονότα όπως αυτό επιβαρύνουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και δεν υπηρετούν τις σχέσεις καλής γειτονίας».
Εκπρόσωπος του Γραφείου Συνδέσμου και ο Ακόλουθος Άμυνας μεταβαίνουν επί τόπου. Το νεκροταφείο έχει καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς.
Με εντολή του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο Επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου στα Σκόπια θα πραγματοποιήσει επίσημο διάβημα διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, δια του οποίου θα ζητήσει από τις αρχές να καταδικάσουν το γεγονός και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον εντοπισμό και την τιμωρία των ενόχων, καθώς και για την αποκατάσταση των υλικών ζημιών.
Το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «για άλλη μια φορά τους κινδύνους και τις συνέπειες του εθνικισμού και του λαϊκισμού, που καλλιεργείται στην ΠΓΔΜ και που φτάνει στο σημείο να προσβάλει βάναυσα τους νεκρούς και να ασεβεί απέναντι στην ιστορία».





Πηγή : attikipress.gr

Η έγκαιρη έναρξη της θεραπείας, «κλειδί» για το AIDS


Μερικές ημέρες μετά την αποκάλυψη ότι ένα μωρό στις ΗΠΑ θεραπεύτηκε από τον ιό HIV του AIDS, Γάλλοι επιστήμονες του Ινστιτούτου Παστέρ του Παρισιού ανακοίνωσαν ότι μια παρόμοια «λειτουργική» θεραπεία (ο ιός υπάρχει στον οργανισμό, αλλά ο άνθρωπος δεν νοσεί πια) μπορεί να υπάρξει και για τους ενήλικες.

Το «κλειδί» φαίνεται να είναι κατά πόσο η θεραπεία θα ξεκινήσει πολύ έγκαιρα. Οι Γάλλοι ερευνητές εκτιμούν ότι είναι δυνατό να υπάρξει «λειτουργική θεραπεία» για περίπου έναν στους δέκα (ποσοστό 10%) ασθενείς με AIDS, για τους οποίους υπάρχει έγκαιρη διάγνωση και έναρξη της θεραπείας.

Η μελέτη ανέλυσε τι ακριβώς συνέβη στο ανοσοποιητικό σύστημα των ασθενών. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρ. Αζιέ Σαέζ-Σιριόν, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό "PLoS Pathogens", σύμφωνα με το BBC και το «New Scientist», ανέφεραν ότι 14 ενήλικοι ασθενείς (δέκα άνδρες και τέσσερις γυναίκες) έχουν σταματήσει πλέον τη θεραπεία και δεν υπάρχει καμία ένδειξη πως ο ιός ενεργοποιήθηκε ξανά.

Μάλιστα, κανείς από τους 14 δεν ανήκει στην τυχερή «ελίτ» του 1% του ανθρώπινου πληθυσμού, των οποίων ο οργανισμός διαθέτει φυσική αντίσταση απέναντι στον ιό HIV λόγω των κατάλληλων προστατευτικών γονιδίων, που τους επιτρέπουν να καταστέλλουν τη λοίμωξη γρήγορα. Αντίθετα, οι περισσότεροι από τους 14 είχαν σοβαρά συμπτώματα εξ αρχής, πράγμα που τελικά τους ωφέλησε, γιατί έτσι υπήρξε έγκαιρη έναρξη της φαρμακευτικής θεραπείας.

Όλοι οι ασθενείς (γνωστοί ως «ομάδα Βισκόντι») είχαν αρχίσει τη θεραπεία το νωρίτερο 35 ημέρες και το αργότερο δέκα εβδομάδες μετά την αρχική μόλυνσή τους με τον ιό, δηλαδή πολύ πιο νωρίς από ό,τι συμβαίνει συνήθως με τον μέσο ασθενή του AIDS. Ακολούθησαν μια θεραπεία με φάρμακα επί τρία χρόνια κατά μέσο όρο και μετά τη σταμάτησαν.

Τα φάρμακα κατά του AIDS κρατούν απλώς υπό έλεγχο τον ιό, αλλά δεν μπορούν να τον «ξεριζώσουν» από τον οργανισμό. Συνήθως, όταν σταματά η φαρμακευτική θεραπεία, ο ιός επανακάμπτει, κάτι όμως που δεν συνέβη με τους ασθενείς της «ομάδας Βισκόντι».

Κατά μέσο όρο, οι 14 ενήλικοι έχουν μείνει χωρίς φάρμακα εδώ και επτά χρόνια, ενώ ένας από αυτούς επί 10,5 χρόνια. Όλοι έχουν θέσει υπό έλεγχο τη νόσο, καθώς ο ιός βρίσκεται πλέον σε πολύ χαμηλά επίπεδα στο αίμα τους και το σώμα τους τον ελέγχει μόνο με τις φυσικές άμυνες που διαθέτει, χωρίς τη βοήθεια των φαρμάκων.

«Οι περισσότεροι ασθενείς που ακολουθούν την ίδια θεραπεία, δεν θα θέσουν υπό έλεγχο τη λοίμωξη, όμως υπάρχουν λίγοι που θα το πετύχουν», δήλωσε ο Σαέζ- Σιριόν και τόνισε ότι το 5% έως 15% των ασθενών ουσιαστικά μπορούν να θεραπευτούν λειτουργικά, με την έννοια ότι δεν θα χρειάζονται πια φάρμακα. «Έχουν ακόμα τον ιό HIV, δεν τον έχουν ξεριζώσει, αλλά έχουν απαλλαχτεί από την μόλυνση», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Γάλλο επιστήμονα, «υπάρχουν τρία οφέλη από την έγκαιρη θεραπεία: Περιορίζει τα σημεία όπου ο ιός HIV μπορεί να παραμείνει κρυμμένος, μειώνει την ποικιλομορφία του ιού και διατηρεί την ανοσολογική αντίδραση απέναντι στον ιό, κρατώντας τον έτσι υπό έλεγχο».

Όμως, οι ερευνητές παραδέχτηκαν ότι δεν είναι σαφές γιατί μερικοί μόνο ασθενείς θεραπεύονται λειτουργικά και άλλοι όχι. Επιπλέον, το βασικό πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που μολύνονται με AIDS, αργούν να το μάθουν και όταν πια έχουν τη διάγνωση, ο ιός έχει εξαπλωθεί για τα καλά στον οργανισμό τους, οπότε είναι δύσκολο η θεραπεία να έχει αποτέλεσμα.



Πηγή : protothema.gr

Άγριο θηλυκό η Candice Swanepoel

Άγριο θηλυκό η Candice Swanepoel


Φωτογραφίες και βίντεο από την ξανθιά καλλονή


Η Candice Swanepoel στη νέα φωτογράφισή της για τα μαγιό της Victoria’s Secret, φόρεσε ένα μαύρο ολόσωμο μαγιό με κοψίματα και animal print λεπτομέρειες που την έκανε να μοιάζει με ένα άγριο θηλυκό.

Το super model, μετά το τέλος της φωτογράφισης, έγραψε στο twitter: «το αγαπώ αυτό το μαγιό»!

Η αλήθεια είναι ότι όποιο μαγιό και να φορά η εντυπωσιακή ξανθιά δείχνει υπέροχη αφού διαθέτει ένα από τα καλύτερα κορμιά.








Πηγή : newsbeast.gr

Καρχαρίας πέθανε σε γύρισμα διαφήμισης από στρες


Την έντονη οργή φιλοζωικών οργανώσεων στις ΗΠΑ έχει προκαλέσει ο θάνατος -από έντονο στρες- ενός καρχαρία, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων μιας διαφήμισης της αλυσίδας καταστημάτων Kmart.

Ο λευκοπτέρυγος καρχαρίας, μήκους 1,5 μέτρων, πέθανε σε εξωτερική πισίνα στο Λος Άντζελες.

Όπως δήλωσε στο Associated Press η αντιπρόεδρος της PETA Λίζα Λαντζ, ο καρχαρίας παρουσίασε τα πρώτα σημάδια στρες όταν οι ηθοποιοί άρχισαν να πηδούν μέσα και έξω από την πισίνα.

Αμέσως οι φροντιστές του έκαναν ένεση αδρεναλίνης και του χορήγησαν οξυγόνο, ωστόσο ο καρχαρίας πέθανε αμέσως μόλις τον απομάκρυναν από την πισίνα.

Η οργάνωση για την προστασία των ζώων American Humane Association (AHA), μέλος της οποίας ήταν παρών στο γύρισμα, ανέφερε ότι λήφθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια του καρχαρία, διακόπτοντας τα γυρίσματα μετά τις πρώτες ενδείξεις στρες.

Η άποψη της φιλοζωικής οργάνωσης PETA ωστόσο είναι διαφορετική.

"Για άλλη μια φορά φάνηκε ότι κανείς δεν προστατεύει τα ζώα από την εκμετάλλευση, τα βασανιστήρια και το θάνατο", ανέφερε η Λαντζ.

Μετά το περιστατικό, η PETA έστειλε επιστολή στην Kmart, ζητώντας από την εταιρεία να σταματήσει να χρησιμοποιεί ζώα της άγριας φύσης για τις διαφημίσεις της.

Σε επιστολή της επίσης προς την AHA, η ΡΕΤΑ ανέφερε: "Οι καρχαρίες είναι ευαίσθητα ζώα που, σε συνθήκες αιχμαλωσίας, χρειάζονται εξειδικευμένο και ελεγχόμενο περιβάλλον. Δεδομένης της εξαιρετικά ευαίσθητης φύσης του είδους, γιατί η AHA ενέκρινε τη μεταφορά και τη χρήση του καρχαρία;".




Πηγή : nooz.gr

Το ταχύτερο smartphone στον κόσμο...


Μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας να τα έχει τραβήξει η επίσημη παρουσίαση του νέου Galaxy S IV, όμως χθες είχαμε και την παρουσίαση του «ταχύτερου smartphone στον κόσμο,» σύμφωνα με την Intel.

Πρόκειται για το Xolo X1000 που παρουσιάστηκε χθές στην Ινδία, από τη Lava και την Intel. Η νέα συσκευή θα διαθέτει οθόνη TFT LCD4,7 ιντσών με ανάλυση 1280x720 και πυκνότητα εικονοστοιχείων 314ppi.

Το X1000 θα τροφοδοτείται από τον επεξεργαστή Intel Atom Z2480 με χρονισμό στα 2.0GHz με 1GB μνήμης RΑM και 8GB αποθηκευτικού χώρου με δυνατότητα επέκτασης με κάρτα microSD.

Επίσης θα είναι εξοπλισμένο με κάμερα 8 megapixels, εμπρόσθια κάμερα 1.3 megapixels, μπαταρία 1.900mAh, συνδεσιμότητα WiFi καιBluetooth, ενώ θα υποστηρίζει dualSIM και λειτουργικό σύστημα Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich .

Το νέο Xolo X1000 θα κυκλοφορήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες με τιμή που θα φτάνει τα 365 δολάρια (περίπου 280 ευρώ) για την αγορά της Ινδίας στην οποία θα κάνει το ντεμπούτο του.



ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Ασπιρίνη εναντίον μελανώματος

Ασπιρίνη εναντίον μελανώματος


Ουάσινγκτον 
Ολο και περισσότερες έρευνες έρχονται να προσθέσουν νέες αρετές σε ένα από τα πιο κοινά και διαδεδομένα παυσίπονα, την ασπιρίνη. Εκτός από την ήδη αποδεδειγμένη δράση της ως ασπίδα εναντίον των καρδιαγγειακών παθήσεων και του καρκίνου του παχέος εντέρου, η ασπιρίνη φαίνεται σύμφωνα με μια νέα μεγάλη μελέτη ότι προστατεύει και από το μελάνωμα, την πιο επικίνδυνη μορφή καρκίνου του δέρματος.
Μελέτη σε γυναίκες
Η μελέτη έγινε από ερευνητές του Πανεπιστημίου Στάνφορντ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι επιστήμονες μελέτησαν δεδομένα που αφορούσαν 59.806 λευκές γυναίκες για μια περίοδο 12 ετών. Διαπίστωσαν ότι η εμφάνιση του μελανώματος ήταν κατά 21% μικρότερη στις γυναίκες που έπαιρναν υψηλή δόση ασπιρίνης τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα σε σχέση με εκείνες που δεν έπαιρναν τακτικά το μη στεροειδές αντιφλεγμονώδες φάρμακο (ΜΣΑΦ).
Σύμφωνα με τα αποτελέσματά τους, τα οποία δημοσιεύθηκαν στην επιθεώρηση «Cancer», από τις 15.089 γυναίκες που έπαιρναν τακτικά ασπιρίνη εμφάνισαν μελάνωμα οι 115, σε σχέση με 334 γυναίκες που εμφάνισαν τον συγκεκριμένο καρκίνο από την ομάδα των 35.529 που δεν έπαιρναν ασπιρίνη. Μια πιθανή ερμηνεία είναι, σύμφωνα με τους ερευνητές, ότι με την αντιφλεγμονώδη δράση της η ασπιρίνη «κλείνει» μονοπάτια που ευνοούν την εξάπλωση του καρκίνου, αυτό όμως είναι κάτι το οποίο χρήζει περαιτέρω ερευνών.
Περαιτέρω ερευνών χρήζουν όμως επίσης και τα αποτελέσματα της μελέτης, σύμφωνα με άλλους ειδικούς που δεν μετείχαν σε αυτήν. «Τα ευρήματα θα πρέπει να εξεταστούν περαιτέρω και να επαναληφθούν για να δούμε αν υπάρχει πραγματική δράση» τόνισε μιλώντας στο «New Scientist» η Χέιζελ Ναν του ιδρύματος Cancer Research της Βρετανίας, προσθέτοντας ότι το μελάνωμα μπορεί να προληφθεί με μια σωστή προστασία από τα ηλιακά εγκαύματα.
Τα καλά και τα κακά
Αρκετές έρευνες έχουν διαπιστώσει επίσης στο παρελθόν ότι η ασπιρίνη λειτουργεί αποτρεπτικά ενάντια στον κίνδυνο εμφάνισης διαφόρων καρκίνων, όπως του ήπατος και των ωοθηκών, καθώς επίσης και ότι μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο. Αλλες έχουν αναδείξει ευεργετικές συνέπειες στον εγκέφαλο και στις νοητικές λειτουργίες των ηλικιωμένων.
Ορισμένες μελέτες ωστόσο έχουν εντοπίσει προβλήματα από τη χρόνια λήψη της: είναι γνωστό ότι επιβαρύνει το γαστρεντερικό σύστημα ενώ πρόσφατα ερευνητές διαπίστωσαν ότι όταν λαμβάνεται συστηματικά και για πολύ καιρό, ενδέχεται να πυροδοτήσει σε ένα μικρό ποσοστό εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, οδηγώντας ακόμη και σε τύφλωση.
Καθώς όμως είναι πραγματικά σωτήρια σε τόσο πολλές περιπτώσεις, οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν στο ότι η συστηματική χορήγησή της θα πρέπει να γίνεται όταν κρίνεται απαραίτητη, συνοδευόμενη από εξίσου συστηματική παρακολούθηση, όπως ισχύει άλλωστε για όλα τα φάρμακα.





Πηγή : tovima.gr

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Στις 27 Μαρτίου οι εκλογές του Ερασιτέχνη ΟΦΗ

image


Στις 27 Μαρτίου στις 4 το μεσημέρι στα γραφεία του Ερασιτέχνη ΟΦΗ στην Οδό Ισαύρων 93 στο γήπεδο «Θ. Βαρδινογιάννης» θα πραγματοποιηθεί η Τακτική Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΟΦΗ στην οποία θα εκλεγεί και η νέα διοίκηση καθώς και ο νέος πρόεδρος από την στιγμή που ο Β. Ξημέρης δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος.
Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ μετά από 17 συναπτά έτη παρουσίας στην προεδρία του Ερασιτέχνη ΟΦΗ αποφάσισε να μην διεκδικήσει εκ νέου την θέση του προέδρου και επικρατέστερος αντικαταστάτης του παρουσιάζεται ο αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ Παναγιώτης Αντωνακάκης που φαίνεται ότι θα κατεβάσει και το μοναδικό ψηφοδέλτιο στην εκλογική διαδικασία καθώς αυτή την στιγμή δεν φαίνεται να υπάρχει ενδιαφέρον από άλλα άτομα για συγκρότηση και άλλου ψηφοδελτίου.
Αναλυτικά στην πρόσκληση του για την Τακτική Γενική Συνέλευση ο Ερασιτέχνης ΟΦΗ αναφέρει:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ερασιτέχνη ΟΦΗ στη συνεδρίαση του στις
06 Μαρτίου 2013 αριθμός πρακτικού 53 αποφάσισε ομόφωνα και καλεί τα Μέλη του Σωματείου σε Τακτική Γενική Συνέλευση, σύμφωνα με το καταστατικό του, άρθρο 5 παράγραφο Ά, που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαρτίου 2013 ημέρα Τετάρτη και ώρα 16:00 στα γραφεία του Σωματείου οδός Ισάυρων 93 στο γήπεδο ποδοσφαίρου «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» με θέματα ημερησίας διατάξεως :
Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής
Λογοδοσία και απολογισμός της απερχόμενης διοίκησης
Οικονομικός απολογισμός και ανάγνωση εκθέσεως της εξελεγκτικής επιτροπής
Αρχαιρεσίες για την ανάδειξή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής.
Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη ημέρα 28 Μαρτίου 2013 την ίδια ώρα, στον ίδιο τόπο και με τα ίδια θέματα ημερησίας διάταξης όπως το καταστατικό ορίζει.
Προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων, θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 22 Μαρτίου ημέρα Παρασκευή και ώρα 20:30 στα γραφεία του Σωματείου, οδός Ισάυρων 93 στο Ηράκλειο και στον Γενικό Γραμματέα του Δ.Σ. κ. Σπυριδάκη Παναγιώτη και μόνο.
Εντολή Δ.Σ. ΟΦΗ
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας»





Πηγή : sportfm.gr

Διάρρηξη κοσμηματοπωλείου στην Ξάνθη

Διάρρηξη κοσμηματοπωλείου στην Ξάνθη


Συντρίμμια άφησαν πίσω τους οι άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες που διέρρηξαν τα ξημερώματα της Παρασκευής κοσμηματοπωλείο στην πόλη της Ξάνθης.

Οι δράστες αφού έδεσαν με ιμάντα το προστατευτικό ρολό του καταστήματος στη συνέχεια το τράβηξαν με αυτοκίνητο το οποίο και είχαν σταθμεύσει έξω από το κοσμηματοπωλείο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πλάτωνος και Π. Τσαλδάρη.

Στη συνέχεια οι ίδιοι έσπασαν την κεντρική είσοδο του καταστήματος αφαιρώντας το χρηματοκιβώτιο μέσα στο οποίο υπήρχαν όλα τα χρυσαφικά του κοσμηματοπωλείου.

Οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από τους γείτονες οι οποίοι και ειδοποίησαν την αστυνομία ενώ κάποιοι κατάφεραν να συγκρατήσουν και τον αριθμό των πινακίδων του οχήματος.

Ωστόσο όπως εξηγεί ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου στο ThrakiToday.com πρόκειται για πιθανόν πλαστές πινακίδες καθώς μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί.

Το κατάστημα δεν διέθετε κάμερες ασφάλειες, κάτι που πιθανόν να γνώριζαν οι δράστες, που κινήθηκαν ακαριαία καταφέρνοντας να αποσπάσουν τη λεία τους και να εξαφανιστούν.

Οι αστυνομικές Αρχές διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ από τη μεριά του ο ιδιοκτήτης αισθητά σοκαρισμένος από τη διάρρηξη ξεκίνησε ήδη τις διαδικασίες για την πρώτη αποκατάσταση των ζημιών. 





Πηγή : newsbeast.gr

Γιατί χώρισαν Μπουγιούρης και Πηνελόπη Πλάκα;

Γιατί χώρισαν  Μπουγιούρης και Πηνελόπη Πλάκα;


Ο Παναγιώτης Μπουγιούρης και η Πηνελόπη Πλάκα χώρισαν και είναι οριστικό. Ο λόγος;
Εκείνη μόλις 21 χρονών! Εκείνος βγήκε και δήλωσε πως στο πρόσωπο της νεαρής ηθοποιού βρήκε την ιδανική σύντροφο και πως την ερωτεύτηκε περισσότερο από όλες.
Μετά από ένα χρόνο σχέσης, το ζευγάρι είδε ότι πως τα θέλω του είναι διαφορετικά.

Η 21χρονη Πηνελόπη, από τη μια χάρηκε πολύ, αλλά από την άλλη προβληματίστηκε για το μέλλον της σχέσης τους, μιας και ο Μπουγιούρης ήθελε να το πάει σοβαρότερα, ενώ εκείνη αισθανόταν πολύ μικρή για γάμο και παιδιά.
Ο ηθοποιός επέμεινε, εκείνη έκανε μπρος πίσω και τελικά πήραν από κοινού την απόφαση να χωρίσυν.
Το μελλον θα δείξει τι θα γίνει τελικά!




Πηγή : madata.gr

Πήρε απολυτήριο λυκείου σε ηλικία 106 ετών!


Το όνειρο της Ρίμπα Ουίλιαμς από το Οχάιο των Ηνωμένων Πολιτειών ήταν να πάρει το απολυτήριου λυκείου και τα κατάφερε σε ηλικία... 106 ετών.

Μπορεί να τελείωσε το σχολείο το 1925, όμως μια εργασία που είχε αρνηθεί να κάνει επειδή δεν την άρεσε το περιεχόμενο, της στοίχισε το απολυτήριό.

Τα χρόνια πέρασαν και η Ρίβα έκανε παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα αλλά ο πόθος της ήταν ένας: να πάρει το απολυτήριό της.

Έτσι λοιπόν έκανε γνωστή την ιστορία της μέσω τοπικών εφημερίδων, μέχρι που έφτασε στο διοικητικό συμβούλιο του σχολείου της το οποίο αποφάσισε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα.

Σε μια ειδική τελετή που έγινε στο σπίτι της, καθώς η ίδια είναι πλέον καθηλωμένη στο κρεβάτι, ο διευθυντής του σχολείου της απένειμε το πολυπόθητο απολυτήριο...

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player




Πηγή : protothema.gr

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην ντράμερ των Iron Maiden



Δυσάρεστα νέα για τους φίλους της θρυλικής μέταλ μπάντας Iron Maiden. Ο πρώην ντράμερ του συγκροτήματος, Clive Burr, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών, καθώς υπέφερε εδώ και χρόνια από σκλήρυνση κατά πλάκας.
Ο Burr ήταν μέλος των Iron Maiden από το 1979 μέχρι και το 1982 και συμμετείχε στα τρια πρώτα άλμπουμ τους, «Iron Maiden», «Killers» και «Number Of The Beast». «Πρόκεται για τρομερά δυσάρεστα νέα. Ο Clive ήταν παλιός φίλος μας, ένα υπέροχο άτομο και ένας εκπληκτικός ντράμερ με πολύτιμη συνεισφορά από την πρώτη μέρα που ξεκινήσαμε. Είναι μια πολύ δυσάρεστη μέρα για όλους μας και η σκέψη μας είναι με την οικογένεια του», τόνισε συγκινημένος ο μπασίστας και ηγέτης των Iron Maiden, Steve Harris.




Πηγή : mad.tv

Ένας στους δέκα ασθενείς με HIV «μπορεί να διακόψει τα φάρμακα»

Ιός HIV (ροζ) τη στιγμή που εξέρχεται από λεμφοκύτταρο του ανοσοποιητικού συστήματος


Παρίσι
Η χορήγηση των στάνταρτ φαρμάκων αμέσως μετά τη μόλυνση μπορεί να προσφέρει «λειτουργική ίαση» σε ένα μικρό ποσοστό των ανθρώπων που μολύνονται με ΗΙV. Το συμπέρασμα προέρχεται από γαλλική μελέτη, η οποία εξετάζει 14 ασθενείς που διέκοψαν τη φαρμακευτική αγωγή χωρίς καμία παρενέργεια.

Η νέα μελέτη, η οποία δημοσιεύεται την Παρασκευή στην επιθεώρηση PLoS Pathogens, έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την ανακοίνωση γιατρών στις ΗΠΑ ότι θεράπευσαν από τον HIV ένα βρέφος οροθετικής μητέρας, στο οποίο χορηγήθηκαν φάρμακα αμέσως μετά τη γέννηση.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, ο ιός δεν εξαλείφθηκε πλήρως από τον οργανισμό των ασθενών, οπότε κανείς δεν μπορεί να μιλά για πραγματική ίαση. Ωστόσο τα επίπεδα του ιού παραμένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα, και οι τυχεροί ασθενείς ζουν πλέον χωρίς φάρμακα, ορισμένοι εδώ και μια δεκαετία.

Στη νέα μελέτη, η ομάδα του Δρ Ασιέ Σαέζ-Σιριόν στο Ινστιτούτο Παστέρ εκτιμά ότι η πιθανότητα λειτουργικής ίασης για έναν οποιοδήποτε ασθενή είναι μικρή κυμαίνεται από 5 έως 15 τοις εκατό.

Οι ερευνητές διευκρινίζουν επίσης ότι οι ασθενείς στους οποίους παρατηρήθηκε το φαινόμενο δεν ανήκουν σε μια σπάνια κατηγορία ανθρώπων -περίπου το 1% του γενικού πληθυσμού- που απαλλάσσονται αυθόρμητα από τον ιό ακόμα και χωρίς φάρμακα.

Στις περιπτώσεις αυτές, ο πολλαπλασιασμός του ιού εμποδίζεται από συγκεκριμένες γονιδιακές ποικιλομορφίες.

Αντίθετα, στην περίπτωση των ασθενών της Γαλλικής Μελέτης ο μηχανισμός της λειτουργικής  θεραπείας παραμένει αδιευκρίνιστος.

Όπως και στην περίπτωση του βρέφους που θεραπεύτηκε στις ΗΠΑ, οι Γάλλοι ερευνητές υποθέτουν ότι η έγκαιρη χορήγηση φαρμάκων εμποδίζει τον ιό να κρυφτεί μέσα σε κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος.

Και οι 14 περιπτώσεις αφορούν ασθενείς που ξεκίνησαν την αντιρετροϊκη θεραπεία εντός 10 εβδομάδων από την αρχική μόλυνση.

Σχετικά λίγοι ασθενείς προλαβαίνουν να διαγνώσουν την πάθησή τους σε αυτό το χρονικό παράθυρο.




Πηγή : in.gr

Μάχη «γιγάντων» στη μεγάλη κατηγορία των smartphones

Μάχη «γιγάντων» στη μεγάλη κατηγορία των smartphones


Το Galaxy S IV εναντίον των iPhone 5, HTC One και BlackBerry Z10

Μετά την παρουσίαση του Galaxy S IV από τη Samsung, ήταν φυσικό να ξεκινήσουν άμεσα οι συγκρίσεις με τις υπόλοιπες high-end συσκευές της αγοράς.

Η κόντρα φυσικά με το iPhone 5 ήταν αναπόφευκτη, όμως στη «μάχη» πλέον μπαίνουν και οι προτάσεις της HTC με το One και της BlackBerry με το Z10.

Οι συγκρίσεις δεν επικεντρώνονται στο λειτουργικό, με το HTC παρόλα αυτά, να υστερεί λόγω παλαιότερης έκδοσης Android, ενώ για το BlackBerry 10 δεν έχουμε ακόμα πλήρη εικόνα. Ωστόσο, το iOS6 και το Android 4.2.2 θεωρούνται οι καλύτερες επιλογές, αναλόγως βέβαια και τις προτιμήσεις του καθενός.

Στις οθόνες, παρατηρούμε πως η μεγαλύτερη σε μέγεθος είναι αυτή του νέου Galaxy, που φτάνει τις 5 ίντσες, με την οθόνη του HTC One όμως να κλέβει τις εντυπώσεις με πυκνότητα εικονοστοιχείων που αγγίζει τα 468ppi!

Και οι τέσσερις συσκευές υποστηρίζουν συνδέσεις σε δίκτυα LTE, με το iPhone 5 να είναι η μοναδική που δεν υποστηρίζει λειτουργία NFC.

Σε επίπεδο επιδόσεων, αν και δεν μπορούμε να είμαστε ακόμα απολύτως σίγουροι, η Samsung οδηγεί την κούρσα με το νέο οκταπύρηνο επεξεργαστή Exynos 5-Οcta και χρονισμό στα 1,6GHz, ενώ φαίνεται να την ακολουθεί η HTC με τον τετραπύρηνο επεξεργαστή της Qualcomm SnapDragon 600 και χρονισμό στα 1,7GHz.

Τέλος, στη λειτουργία της κάμερας και πάλι το προβάδισμα, δείχνει να παίρνει το Galaxy S IV, με κάμερα 13 megapixles και δυνατότητα λήψης βίντεο υψηλής ανάλυσης.

Μέχρι στιγμής, φαίνεται πως η Samsung έχει καταφέρει να μας παρουσιάσει μία συσκευή πολύ υψηλών επιδόσεων, που ξεπερνά τον ανταγωνισμό.

Μένει να δούμε τι μπορεί να ετοιμάζει η Apple για την επόμενη γενιά του iPhone, με το διευθυντή του τμήματος μάρκετινγκ της εταιρίας, Phil Schiller να δηλώνει πως «εμείς στην Apple γνωρίζουμε πως δεν είναι αρκετό να παρουσιάζουμε απλά μεγάλα νούμερα. Πρέπει να φτιάχνουμε συσκευές που θα αγαπάει ο κόσμος να χρησιμοποιεί».







Πηγή : newsbeast.gr

Πάγκαλος: «Ας ονομάσουν τη FYROM “Μέγας Αλέξανδρος”»

Πάγκαλος: «Ας ονομάσουν τη FYROM “Μέγας Αλέξανδρος”»

Συνέντευξη στην εφημερίδα των Σκοπίων «Ουτρίνσκι Βέσνικ» έδωσε ο Θόδωρος Πάγκαλος ο οποίος επέκρινε την κυβέρνηση της πΓΔΜ, τονίζοντας ότι κάνει «αστεία πράγματα». Αναφέρθηκε, επίσης, στο θέμα του ονόματος, λέγοντας ότι «η συζήτηση έχει κλείσει».

«Νομίζω ότι η συζήτηση για το όνομα έχει κλείσει, η οποία σε γενικές γραμμές δεν έπρεπε καν να είχε ανοίξει. Πρέπει να βρεθεί ένα σύνθετο όνομα. Ας δείξει θάρρος ο πρωθυπουργός σας, Γκρούεφσκι, ή οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός ηγέτης σας, να βάλει έναν προσδιορισμό στο όνομα για να τελειώνει το ζήτημα. Οποιο θέλει, μπορεί να είναι Μέγας Αλέξανδρος», είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος.

Και ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προσέθεσε: «Εχουμε και εμείς εδώ ανά διαστήματα, μερικούς γραφικούς ανθρώπους σε εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς κύκλους, που ντύνονται σαν τους αρχαίους Έλληνες και άλλοι που εξακολουθούν να πιστεύουν στους αρχαίους θεούς και στις θυσίες.

» Εχω έναν φίλο από την Κίνα που έχει το όνομα Λεωνίδας. Οταν κάποιος από τη Σανγκάη ονομάζεται Λεωνίδας και ένας από τα Σκόπια μπορεί να ονομασθεί Αλέξανδρος ή Φίλιππος. Νομίζω ότι είναι ένα ζήτημα που δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει. Πιστεύω ότι η γλώσσα και η εθνική συνείδηση είναι ζητήματα αυτοπροσδιορισμού και ότι ο καθένας είναι αυτό που νομίζει ότι είναι. Δεν μπορεί κάποιος να πει στον άλλο τι είναι και τι δεν είναι», συμπλήρωσε.

Στη συνέντευξή του ο Θόδωρος Πάγκαλος επέκρινε την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ για την τοποθέτηση αγαλμάτων προσωπικοτήτων από την αρχαία ελληνική ιστορία και λέει ότι αυτά είναι «αστεία πράγματα».



Πηγή : tanea.gr

Κυκλοφόρησε η επίσημη εφαρμογή του Twitter για Windows 8

Κυκλοφόρησε η επίσημη εφαρμογή του Twitter για Windows 8

Εκμεταλλεύεται πλήρως τις δυνατότητες του νέου λειτουργικού


Το Twitter κυκλοφόρησε μέσω του Windows Store την επίσημη εφαρμογή του για το νέο λειτουργικό της Microsoft. Η νέα εφαρμογή εκτός από τις βασικές καρτέλες Home, Connect, Discover και Me, εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες των Windows 8 και προσφέρει νέα χαρακτηριστικά.

Σημαντική προσθήκη είναι αυτή της λειτουργίας SnapView, η οποία επιτρέπει στον χρήστη να “προσκολλήσει” το Twitter στην αριστερή ή δεξιά πλευρά της οθόνης, ενώ στην υπόλοιπη “τρέχει” οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή θέλει.

Επίσης, με ένα “σύρσιμο” από τα δεξιά μπορεί πλέον ο καθένας να συντάξει άμεσα ένα tweet μέσα από την επιλογή Share Charm ή να αναζητήσει οποιονδήποτε λογαριασμό ή hashtag μέσω του Search Charm.

Για παράδειγμα, ενώ ο χρήστης βρίσκεται στην εφαρμογή της κάμερας, σέρνοντας από το δεξιό μέρος της οθόνης προς τα αριστερά, και πατώντας στην επιλογή Share, του δίνεται η δυνατότητα άμεσα να δημοσιεύσει τη φωτογραφία που μόλις τράβηξε στο Twitter και να την μοιραστεί με τους γνωστούς του.

Τέλος, την εμφάνισή τους κάνουν και τα Live Tiles, που μαζί με τις ειδοποιήσεις της εφαρμογής σας κρατούν ενήμερους για όλες τις δημοσιεύσεις αυτών που ακολουθείτε. 






Πηγή : neawsbeast.gr

Η γυμνή Kate Moss σταματά την κυκλοφορία!



Μποτιλιάρισμα προκαλεί η θέα της γυμνής καλλονής Kate Moss στους πολυσύχναστους δρόμους της Νέας Υόρκης! Φέρνοντας… αναταραχή στους άνδρες οδηγούς, το όμορφο μοντέλο ποζάρει topless για τις ανάγκες της νέας διαφημιστικής καμπάνιας της εταιρίας παπουτσιών Stuart Weitzman, κοσμώντας τεράστια billboards!
 
Το υπέροχο φωτογραφικό αποτέλεσμα, από τα μαγικά χέρια του Mario Testino, ενθουσιάζει, ομολογουμένως, περισσότερο το ανδρικό κοινό λόγω της διαχρονικής ομορφιάς της ξανθιάς θεάς, αποτυγχάνοντας μάλλον να δώσει τη δέουσα προβολή στο… διαφημιζόμενο προϊόν!





Πηγή : agelioforos.gr

Τέλος στην κυριαρχία της Apple στα tablet

Η εταιρεία IDC υποστηρίζει πως οι Android ταμπλέτες θα έχουν για πρώτη φορά φέτος μεγαλύτερο μερίδιο πωλήσεων.
Για πρώτη φορά φέτος, τα tablet PC με Android που θα διατεθούν σε όλο τον κόσμο θα ξεπεράσουν αριθμητικά τις πωλήσεις των iPad της Apple. Αυτό προβλέπει μελέτη της εταιρείας ερευνών IDC, σύμφωνα με την οποία τα σκήπτρα στην κατηγορία των «ταμπλετών» θα περάσουν πλέον στις συσκευές με το λειτουργικό της Google.

Η αιτία εντοπίζεται στα μικρά και οικονομικά Android, τα οποία αναμένεται να προσελκύσουν ακόμη περισσότερους καταναλωτές μέσα στο 2013, εκθρονίζοντας έτσι την Apple από την κατηγορία ηλεκτρονικών συσκευών που εκείνη δημιούργησε και στην οποία κυριαρχεί από το 2010. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι ακόμη περισσότεροι κατασκευαστές λανσάρουν φθηνές και μικρές ταμπλέτες, όπως έκανε για παράδειγμα πρόσφατα και η Hewlett Packard.
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι οι πωλήσεις των iPad θα σημειώσουν κατακόρυφη πρώτη, καθώς από το 51% που κατείχαν πέρυσι, φέτος το μερίδιό τους αναμένεται να διαμορφωθεί στο 46%. Την ίδια στιγμή, όμως, οι ταμπλέτες με Android θα καταλάβουν μερίδιο 49%, από το 42% που κατείχαν πέρυσι.
Παράλληλα, συγκρατημένες είναι οι εκτιμήσεις της IDC για τις ταμπλέτες με το λειτουργικό Windows 8, καθώς η εταιρεία εκτιμά ότι το μερίδιό τους δεν θα καταφέρει να ξεπεράσει το 7,4% μέχρι το 2017, από το 1% που ήταν πέρυσι. Η IDC είναι ιδιαίτερα απαισιόδοξη για τις συσκευές που «τρέχουν» Windows RT, την έκδοση των Windows είναι συμβατή με επεξεργαστές αρχιτεκτονικής ARM και δεν είναι συμβατή με όσα προγράμματα έχουν αναπτυχθεί για παλιότερες εκδόσεις του λειτουργικού της Microsoft.
Έτσι, σύμφωνα με την εταιρεία, το μερίδιο των tablet με Windows RT θα παραμείνει καθηλωμένο κάτω από 3% μέχρι το 2017.





Πηγή : kathimerini.gr

Η ... απιστία του Τσαλίκη!

Η ... απιστία του Τσαλίκη!

Ενα περίεργο ερωτικό τρίγωνο δημιουργήθηκε ανάμεσα στον Γιώργο Τσαλίκη, την Κατερίνα Ζαρίφη και τη Λάουρα Νάργες. Και όλα αυτά εν αγνοία της Δώρας, της συζύγου του δημοφιλούς τραγουδιστή.

Τόπος του ροζ σκανδάλου; το πλατό, μια και όλα έγιναν για τις ανάγκες του video clip του τραγουδιού «Δεν σου κάνω τον άγιο». Η επιτυχία, σε μουσική Αλέκου Χρυσοβέργη, στίχους Σπύρου Γιατρά και remix Νίκου Σουλιώτη - Κωνσταντίνου Παντζή,  οπτικοποιήθηκε  από τον Μανώλη Τζιράκη, με τα γυρίσματα να πραγματοποιούνται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο σε περιοχή της ανατολικής Αττικής. Ο Γιώργος Τσαλίκης μετά το «Dancing with the stars», ξανασυνάντησε τη Λάουρα Νάργες, το έτερόν του ήμισυ, που στο κλιπ υποδύεται τη σύζυγό του. Ομως, ο Τσαλίκης αποδεικνύεται αρκετά ζωηρός, μια και δεν μπορεί να αντισταθεί στον πειρασμό μιας γυναίκας με πλούσιες καμπύλες, την οποία υποδύεται η Κατερίνα Ζαρίφη.

Πώς εκτυλίσσεται το χρονικό της απιστίας; Ο τραγουδιστής ενώ είναι με τη σύζυγό του (που υποδύεται, όπως είπαμε, η Λάουρα Νάργες) φεύγει από το σπίτι τους και πηγαίνει στο σπίτι της Ζαρίφη, όπου γίνονται «Σόδομα και Γόμορρα» με το πάθος να κυριεύει την ατμόσφαιρα. Οταν μετά από όλα αυτά ο τραγουδιστής επιστρέφει στο σπίτι, η Λάουρα τα έχει μάθει όλα και του κάνει μεγάλη σκηνή, με πολλές εντάσεις και διαπληκτισμούς. Και μπορεί στο κλιπ να υπάρχουν σκηνές με την ένταση να χτυπάει κόκκινο, δεν συνέβη όμως το ίδιο στα διαλείμματα και στα backstage του video clip.  Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο, αφού συνέχεια γίνονταν πλάκες και ο τραγουδιστής είχε τρελά κέφια. Η Κατερίνα Ζαρίφη, που έχει δικό της ξεχωριστό στιλ, αλλά και πηγαίο χιούμορ, δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα γέλια της, αφού ο Γιώργος Τσαλίκης την πείραζε συνέχεια. Η Λάουρα Νάργες σε στιλ pin up girl δεν σταμάτησε στιγμή να μιλάει και να κάνει πλάκα στην κάμερα, όλο ενέργεια. «Περάσαμε πάρα πολύ ωραία. Ηταν καταπληκτικά! Γελάσαμε πολύ και χαίρομαι που τη δουλειά μου την ακολουθούν οι συνεργάτες μου, οι φίλοι μου και ελπίζω να αρέσει και στον κόσμο» δήλωσε ο τραγουδιστής  Γιώργος Τσαλίκης. Και μέσα σε όλα αυτά κατά τη διάρκεια του clip εμφανίζεται η... Ελένη Λουκά σε ρόλο-έκπληξη.




Πηγή : madata.gr

Αφαιρέθηκαν apps που μπλοκάρουν διαφημίσεις


Η Google αφαίρεσε από το Play Store όλες τις ad blocking εφαρμογές, αφήνοντας τους χρήστες χωρίς επιλογή εάν θέλουν να μπλοκάρουν διαφημίσεις που εμφανίζονται στα προγράμματα που χρησιμοποιούν.

Τυπικά, οι συγκεκριμένες εφαρμογές, παραβιάζουν τη συμφωνία διανομής εφαρμογών τού Google Play στην οποία υποχρεούνται να συναινέσουν οι developers, όπου αναφέρεται πως δεν επιτρέπεται κάποιο app να αλλάζει τη μορφή κάποιου άλλου χωρίς άδεια.

Τα ad blocking apps, όπως τα AdFree και Adblock Plus, παρεμποδίζουν από το να προβάλλουν διαφημίσεις άλλα apps, άρα επεμβαίνουν στη λειτουργία τους παραβιάζοντας τη σχετική συμφωνία τού Play Store.

Με αυτό ως δεδομένο, οι κατασκευαστές προγραμμάτων της συγκεκριμένης κατηγορίας δεν θα μπορέσουν να αξιώσουν την επαναφορά των προϊόντων τους στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Google και οι χρήστες μόλις έχασαν πολύτιμους συμμάχους στη "μάχη" κατά των ενοχλητικών διαφημίσεων στις δωρεάν εφαρμογές που κατεβάζουν στα Android smartphones και tablets τους.




Πηγή:e-pcmag.gr

Το κάπνισμα των… δύο φύλων

Το κάπνισμα των… δύο φύλων


Λονδίνο 
Οι άνδρες καπνίζουν για διασκέδαση ενώ οι γυναίκες για να καλμάρουν τα νεύρα τους, υποστηρίζει δημοσκόπηση που διενήργησε η βρετανική εταιρεία ηλεκτρονικών τσιγάρων SKYGIG με αφορμή την Εθνική Ημέρα κατά του Καπνίσματος (14/3) της Βρετανίας.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις των καπνιστών που έλαβαν μέρος, το 56% των ανδρών καπνίζουν περισσότερο όταν είναι έξω με φίλους, ποσοστό το οποίο πέφτει στο 48% στην περίπτωση των γυναικών. Κάτι τέτοιο, πιστεύουν οι ψυχολόγοι, θα μπορούσε να σημαίνει ότι ένας άνδρας καπνιστής είναι κοινωνικά πιο αποδεκτός από ό,τι μια γυναίκα καπνίστρια.
Κάπνισμα λόγω στρες
Το 33% των εθελοντριών δήλωσαν ότι καπνίζουν περισσότερο όταν αισθάνονται ψυχολογικά πιεσμένες. Σε γενικές γραμμές, το 55% ανδρών και γυναικών πιστεύουν ότι ο εθισμός τους στο τσιγάρο σχετίζεται περισσότερο με τον ψυχολογικό παράγοντα και λιγότερο με τη νικοτίνη που περιέχει αυτό.
Τα 2/3 των γυναικών και το 54% των ανδρών, έχουν προσπαθήσει να κόψουν το κάπνισμα τουλάχιστον έξι φορές.    

Ψυχολογικά φαίνεται πως είναι τα αίτια που «αγκιστρώνουν» τις γυναίκες στο τσιγάρο
«Η διαφοροποίηση της συμπεριφοράς ανάμεσα στα δύο φύλα – το ότι δηλαδή περισσότερο οι άνδρες καπνίζουν δημοσίως συγκριτικά με τις γυναίκες - είναι ενδιαφέρουσα ιδιαίτερα στην εποχή μας. Θα μπορούσε να υποδεικνύει ότι οι γυναίκες εκδηλώνουν μια συμπεριφορά ντροπής ως προς το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους» σχολιάζει η ψυχολόγος δρ Τζο Χέμινγκς.
«Όταν είναι μόνες τους, οι γυναίκες τείνουν να χρησιμοποιούν το κάπνισμα ως μηχανισμό αντιμετώπισης του στρες. Συγκριτικά με τους άνδρες, στην περίπτωση των γυναικών ο εθισμός στη νικοτίνη εμφανίζεται εντονότερος. Αν δηλαδή το τσιγάρο αποτελεί για τις καπνίστριες μηχανισμό “ανταμοιβής” κάθε φορά που ξεπερνούν μια κατάσταση στρες ή άγχους, τότε το να εθιστούν σε έναν τέτοιο κύκλο στρες-ανταμοιβής είναι πολύ πιο εύκολο και γρήγορο» προσθέτει η ψυχολόγος.
«Πολλές φορές το κάπνισμα έχει μπει τόσο “βαθιά” στη ζωή των καπνιστών που η κίνηση του να βγάλουν τσιγάρο, αποτελεί περισσότερο μια αυτοματοποιημένη αντίδραση παρά μια συνειδητή απόφαση» καταλήγει η δρ Χέμινγκς.





Πηγή : tovima.gr

H Samsung κάνει κόλπα... μαγικά με το Galaxy S4


O JK Shin. επικεφαλής του τμήματος Mobile της νοτιοκορεάτικης εταιρείας, παρουσιάζει το Galaxy S τέταρτης γενιάς
O JK Shin. επικεφαλής του τμήματος Mobile της νοτιοκορεάτικης εταιρείας, παρουσιάζει το Galaxy S τέταρτης γενιάς   


H Samsung έκανε τα αποκαλυπτήρια της τέταρτης γενιάς Galaxy S παρουσία πλήθους κόσμου στην Νέα Υόρκη. Το Galaxy S 4 έχει οθόνη μεγαλύτερης διαγωνίου από τον προκάτοχό του (5 ίντσες έναντι 4,8'' στο SIII), αν και σε πιο λεπτό σασί 7,9 χιλιοστών. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του το τοποθετούν στην πρώτη γραμμή μαζί με το Sony Xperia Z, το HTC One και το LG Optimus Pro ή το Nokia Lumia 920, με την Samsung να επιχειρεί να επιφέρει ένα πλήγμα σε κάθε έναν από τους ανταγωνιστές του S4.


Τα κυριότερα τεχνικά χαρακτηριστικά του Samsung Galaxy S4

  • Οθόνη 5'' Full HD Super AMOLED (1920 x 1080) με 441 pixel ανά ίντσα
  • Corning Gorilla Glass 3
  • Η οθόνη αφής ανταποκρίνεται στο άγγιγμα και με γάντια
  • Ο επεξεργαστής διαφέρει ανά αγορά και μπορεί να είναι είτε τετραπύρηνος στα 1,9GHz ή οκταπύρηνος στα 1,6GHz. Στην Ευρώπη και στην Ασία, όπως μας μεταφέρει το TechChrunch, θα κυκλοφορήσει με τον Samsung Exynos Octa 5
  • Φέρει την τελευταία έκδοση του Android, Android 4.2.2 Jelly Bean
  • Η κύρια κάμερα έχει αισθητήρα 13Mpixel, με αυτόματη εστίαση, φλας και μηδενική καθυστέρηση στην λειτουργία του κλείστρου, και αισθητήρα BIS
  • Η μπροστινή κάμερα υποστηρίζει ανάλυση 2Mpixel και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την λήψη βίντεο Full HD με ταχύτητα 30 καρέ το δευτερόλεπτο, επίσης με Zero Shutter Lag και BIS
  • Διαθέτει NFC, Bluetooth 4.0, MHL 2.0 και, μεταξύ άλλων, αισθητήρα «νευμάτων» (Gesture sensor)
  • Το S 4 έχει RAM 2GB, θα διατεθεί σε μοντέλα με 16, 32, 64GB και θα έχει υποδοχή microSD για κάρτες μνήμης έως 64GB
  • Υποστηρίζει HSPA+ 42Mbps και 4G LTE.
  • Οι διαστάσεις του είναι 136.6 x 69.8 x 7.9 mm και το βάρος του 130g
  • Τέλος, διαθέτει μπαταρία 2.600 mAh.
Το S 4 θα κυκλοφορήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2013 διεθνώς. Η τιμή του δεν ανακοινώθηκε, όπως άλλωστε αναμενόταν.




Πηγή : in.gr

Αγωνία για την κλήρωση σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ



Σήμερα το μεσημέρι στην  έδρα της UEFA, τη Νιόν, θα διεξαχθεί η κλήρωση των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ (13:00), αλλά και του Γιουρόπα Λιγκ.
Για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια δεν θα μπει στην κληρωτίδα κάποια αγγλική ομάδα, ενώ το αποτέλεσμα της διαδικασίας θα αφορά μόνο την φάση των «8» και δεν θα γίνουν γνωστά τα ζευγάρια των ημιτελικών, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.
Δεν αποκλείεται να προκύψει μεγάλο ζευγάρι ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Μπαρτσελόνα, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις δύο εκπροσώπους της Γερμανίας, Μπάγερν Μονάχου και Ντόρτμουντ, που δεν αποκλείεται να κληρωθούν μεταξύ τους.
Οι αγώνες της προημιτελικής φάσης θα πραγματοποιηθούν 2-3 Απριλίου και 9-10 Απριλίου! Στις 12 Απριλίου θα διεξαχθεί η κλήρωση για την ημιτελική φάση της διοργάνωσης… (οι αγώνες 23-24 Απριλίου και 30 Απριλίου-1η Μαΐου).

Οι ομάδες που θα μπουν στην κληρωτίδα για τη φάση των «8» του Τσάμπιονς Λιγκ: Ντόρτμουντ (Γερμανία), Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία). Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία), Μπαρτσελόνα (Ισπανία), Γιουβέντους (Ιταλία), Γαλατάσαραϊ (Τουρκία), Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία), Μάλαγα (Ισπανία).
Σε ό,τι αφορά το Γιουρόπα Λιγκ δεν υπάρχει ισπανική ομάδα στους «8» τη στιγμή που τα προηγούμενα χρόνια οι εκπρόσωποι της ιβηρικής χερσονήσου έφταναν πολύ ψηλά, ενώ δύο από αυτές κατάκτησαν το τρόπαιο (Σεβίλη, Ατλέτικο Μαδρίτης).
Οι αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στις 4 Απριλίου και οι επαναληπτικοί στις 11 του ίδιου μήνα. Η κλήρωση για τη φάση των «4» θα διεξαχθεί στις 12 Απριλίου. Οι αγώνες για την ημιτελική φάση είναι προγραμματισμένοι στις 25 Απριλίου και 2 Μαϊου.
Οι ομάδες που θα μπουν στην κληρωτίδα για τη φάση των «8» του Γιουρόπα Λιγκ: Τότεναμ (Αγγλία), Τσέλσι (Αγγλία), Νιούκαστλ (Αγγλία), Λάτσιο (Ιταλία), Μπενφίκα (Πορτογαλία), Βασιλεία (Ελβετία), Φενέρμπαχτσε (Τουρκία), Ρούμπιν Καζάν (Ρωσία).





Πηγή : naftemporiki.gr

Κατατίθεται σήμερα το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης



Το συνολικό ποσό των 37,7 εκ. ευρώ θα πιστωθεί σήμερα στους λογαριασμούς των δικαιούχων που ολοκλήρωσαν τη σχετική διαδικασία για τη λήψη του επιδόματος θέρμανσης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, το ποσό αυτό αφορά 278.489 δικαιούχους σε όλη την Ελλάδα, ενώ συγκριτικά με την τελευταία πληρωμή, ο αριθμός των δικαιούχων αλλά και το ποσό πληρωμής έχει υπερδιπλασιαστεί.




Πηγή : kathimerini.gr







Κεραυνός χτύπησε και σκότωσε ψαρά στον Αμβρακικό

Κεραυνός χτύπησε και σκότωσε ψαρά στον Αμβρακικό

Κεραυνός χτύπησε τη βάρκα στην οποία επέβαιναν δύο ψαράδες στη θαλάσσια περιοχή έξω από τη Βόνιτσα.

Ο 37χρονος ψαράς και ιχθυέμπορος έχασε την ζωή του ενώ ο δεύτερος που εργαζόταν ως υπάλληλος στην επιχείρηση του, τραυματίστηκε στο ένα μάτι.

Το δυστύχημα συνέβη χθες στις 9.30 το βράδυ στην θαλάσσια περιοχή της Αγίας Παρασκευής Βόνιτσας, στον Αμβρακικό κόλπο.

Ο άτυχος ιχθυέμπορος μαζί με τον συνεργάτη του είχαν πάει για να ψαρέψουν.

Στην Βόνιτσα εκείνη την ώρα, επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες.

Η μικρή κοινωνία της Βόνιτσας, έχει υποστεί σοκ από την είδηση του τραγικού συμβάντος ενώ την σχετική προανάκριση έχει αναλάβει το Λιμεναρχείο της Πρέβεζας.




Πηγή : tanea.gr

Αποτρόπαιο έγκλημα στην Κόρινθο: Έβαλε φωτιά στον σπίτι του και έκαψε την γυναίκα του

Σοκαρισμένη η κοινή γνώμη στην Κόρινθο. Ένας 65χρονος έβαλε φωτιά στο ίδιο του σπίτι και έκαψε τη γυναίκα του


Σοκ στην κοινή γνώμη της Κορίνθου. Εξιχνιάστηκαν τα αίτια της φωτιάς από την οποία βρήκε φρικτό θάνατο η άτυχη 55χρονη στην Καλλιθέα Κορίνθου.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας το ανακριτικό γραφείο της Πυροσβεστικής Κορίνθου μετά από πολύωρη εξέταση του συζύγου της γυναίκας που κάηκε ζωντανή σήμερα το πρωί κατέληξε στο τεκμηριωμένο συμπέρασμα ότι ο 65χρονος Ελ.Πρ. ήταν ο εμπρηστής του σπιτιού του για να κάψει ζωντανή την γυναίκα του!
Ήδη το ανθρωπόμορφο κτήνος βρίσκεται κρατούμενος στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου και την Τρίτη θα προσκομισθεί στον Εισαγγελέα Κορίνθου για να του απαγγελθούν οι κατηγορίες εμπρησμός από πρόθεση και ανθρωποκτονία από πρόθεση.
Τα πρώτα στοιχεία που συλλέξαμε για τον δράστη είναι ότι ήταν ένας περίεργος “τύπος” που είχε πολλά πάρε-δώσε με Ρομά.
Αξίζουν συγχαρητήρια στο ανακριτικό γραφείο της πυροσβεστικής Κορίνθου γιατί πράγματι με την αποκάλυψη του δράστη ικανοποίησε το κοινό αίσθημα των Κορινθίων που ζητούσε εξιχνίαση της υπόθεσης!





Πηγή : news247.gr

Αυτόματη πρόσβαση του ΣΔΟΕ σε τραπεζικούς λογαριασμούς


Τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογούμενων που θα ελέγχονται θα έχει το ΣΔΟΕ από την ερχόμενη Τρίτη. Ο νέος μηχανισμός θα παρέχει πληροφόρηση για το ύψος των τραπεζικών καταθέσεων που έχει κάποιος στις τράπεζες ενώ για τα έτη από το 2008 και μετά θα παρέχεται πληροφόρηση και για τις κινήσεις των λογαριασμών.


Με αυτό τον τρόπο εκτιμάται ότι θα γίνονται με ταχύτερες διαδικασίες οι διασταυρώσεις φορολογικών στοιχείων των φορολογούμενων, που μέχρι τώρα δυσχεραίνονταν από τις καθυστερήσεις στη διαδικασία ενημέρωσης των φορολογικών αρχών από τις τράπεζες.
Δικαίωμα πρόσβασης σε λογαριασμούς θα έχουν δέκα στελέχη της κεντρικής υπηρεσίας του ΣΔΟΕ καθώς και δύο από κάθε περιφερειακή διεύθυνση.
Το θέμα της εντατικοποίησης των οικονομικών ελέγχων από το ΣΔΟΕ ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να εκκαθαριστούν κραυγαλέες υποθέσεις εκτεταμένης διαφθοράς και φοροδιαφυγής απασχόλησε την προηγούμενη εβδομάδα τον Άρειο Πάγο αλλά και την ηγεσία του ΣΔΟΕ.

Σε συνάντηση που είχαν ο εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Ι. Τέντες, ο αντεισαγγελέας Ν. Παντελής και ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Σ. Στασινόπουλος, ο τελευταίος αναφέρθηκε στην ολιγωρία των τραπεζών να αποστείλουν στοιχεία με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σημαντικά εμπόδια στη διασταύρωση των φορολογικών στοιχείων των ελεγχόμενων.
 
Προς αυτή την κατεύθυνση πίεσε άλλωσε και ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής του ΣΔΟΕ και ένας από τους βασικούς χειριστές της λίστας Λαγκάρντ, Παν. Μαντούβαλος, ο οποίος ζήτησε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής να ασκήσει πίεση στις τράπεζες προκειμένου να αποστείλουν ηλεκτρονικά όλα τα στοιχεία που ζητεί το ΣΔΟΕ.




Πηγή : enet.gr

Εν έτει 2013... μαθητής λιποθύμησε από την πείνα!


Εικόνες που πριν από λίγα χρόνια φάνταζαν αδιανόητες εκτυλίσσονται πλέον καθημερινά και σε σχολεία της Πάτρας όπου το μόνο που… ευημερεί είναι η πείνα.

Η πιο πρόσφατη πράξη σε ένα έργο χωρίς τέλος και με πρωταγωνιστές κατά το πλείστον μικρούς μαθητές συνέβη το πρωί της περασμένης Τρίτης σε κεντρικό δρόμο της Οβρυάς όταν ένας μαθητής του δευτέρου Δημοτικού πηγαίνοντας στο σχολείο κατέρρευσε μπροστά στα μάτια άλλων μαθητών αλλά και γονέων.

Κοντά του έσπευσαν συμμαθητές αλλά και συνοδοί τους, οι οποίοι του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες για να αποδειχθεί στη συνέχεια πως το παιδί είχε να φάει δυο ημέρες, καθώς οι γονείς του αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα στοιχειώδη για τη διατροφή της οικογένειας.

Ο διάλογος μεταξύ των γονέων και του παιδιού είναι αποκαλυπτικός του δράματος που περνά η οικογένειά του, καθώς όταν ρωτήθηκε «εάν το πονάει κάτι και τι νιώθει» η απάντηση ήταν σοκαριστική, με τον μικρό να τους κάνει γνωστό «πως έχει να φάει δυο ημέρες και ότι στο στόμα του έχει βάλει μόνο λίγο γάλα».

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων αποφάσισε να προχωρήσει στην αγορά τροφίμων τα οποία με διακριτικό τρόπο θα δοθούν στην οικογένεια του αγοριού, οι γονείς του οποίου πριν ξεσπάσει η κρίση είχαν ένα καλό εισόδημα.




Πηγή: Patrastimes.gr

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Selena Gomez: Τα πάντα για το νέο της album! (+το τραγούδι που έγραψε για τον Bieber!)

Selena Gomez: Τα πάντα για το νέο της album! (+το τραγούδι που έγραψε για τον Bieber!)

H Selena Gomez εμφανώς sexy και ανανεωμένη μίλησε για το comeback της στην δισκογραφία με album-έκπληξη! Μαθαίνουμε πως το πρώτο single θα έχει τίτλο "Come And Get It" και θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο, οι μουσικές της επιρροές κυμαίνονται από Britney Spears μέχρι Skrillex, ενώ υπάρχει και ένα τραγούδι που φημολογείται ότι έγραψε μετά τον χωρισμό της με τον Justin Bieber! Το "Rule The World" έχει στίχους όπως:
Our love was made to rule the world / You came and broke the perfect girl / Our love was made to rule the world / You left me wanting what we were / Forget forever / Forget forever / Forget you ever knew my name.”





Πηγή : mtvgreece.gr

Μήνυση κατά του τραγουδιστή των Guns N' Roses


Ένας θαυμαστής του ροκ συγκροτήματος Guns N' Roses πρόκειται να καταθέσει μήνυση κατά του τραγουδιστή του γκρουπ, Axl Rose ο οποίος του έσπασε τα δόντια, χτυπώντας τον με ένα… μικρόφωνο.

Ο Darren Wright έγινε «στόχος» του Rose κατά τη διάρκεια συναυλίας στην Perth Arena της Αυστραλίας, καθώς ο ροκ σταρ κατά τη διάρκεια της «κορύφωσης» της συναυλίας έριξε ένα μικρόφωνο στο πλήθος το οποίο κατέληξε στο… στόμα του Wright, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να χάσει τα δύο μπροστινά του δόντια.

Το θύμα ανέφερε στην εφημερίδα West Australian: «Καθώς τα φώτα ήταν πολύ δυνατά, δεν μπορούσα να δω τίποτα. Λίγο αργότερα συνειδητοποίησα ότι είχα τραυματιστεί στο στόμα. Νόμιζα ότι κάποιος με είχε γρονθοκοπήσει αλλά αμέσως μετά κατάλαβα ότι είχα χτυπηθεί από το μικρόφωνο που πέταξε ο Rose».
Το περιστατικό συνέβη το περασμένο Σάββατο και τώρα ο ενάγων ζητεί αποζημίωση 5.000 δολαρίων.




Πηγή : zougla.gr

Βόλος: “Francesca da Rimini” του Zandonai στο «Αχίλλειον»

Βόλος: “Francesca da Rimini” του Zandonai στο «Αχίλλειον»


Με το αριστούργημα του RiccardoZandonai«FrancescadaRimini», που θα μεταδοθεί το Σάββατο 16 Μαρτίου, στις 18.00, στο «Αχίλλειον», συνεχίζεται το επιτυχημένο πρόγραμμα με τις απευθείας μεταδόσεις των λυρικών παραστάσεων της Μετροπόλιταν Όπερας Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο συνεργασίας του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – Δη.Πε.Θε. Βόλου με τον «Αντέννα».
Η όπερα «Francesca da Rimini» είναι ένα σπουδαίο έργο του Zandonai, η πιο φημισμένη του όπερα και θεωρείται ένα από τα πιο αυθεντικά ιταλικά μελοδράματα του 20ου αιώνα. Την όπερα εμπνεύστηκε και δημιούργησε στις αρχές του 20ου αιώνα και είναι βασισμένη σε έργο του Γκαμπριέλε Ντ’Ανούτσιο. Η παράσταση μετά από 25 χρόνια, επιστρέφει σήμερα στη Μετροπόλιταν Όπερα σε μια σύγχρονη αναβίωσή της. Την πληθωρική και ρεαλιστική σκηνοθεσία υπογράφει ο ταλαντούχος Piero Faggioni. Η ιστορία εξελίσσεται στον 17ο αιώνα και παρουσιάζει το δράμα της FrancescadaRimini (που την υποδύεται η Eva-MariaWestbroek), της πλούσιας αριστοκράτισσας, κόρης του Γκουίντο της Πολέντα, με τους γιους του Μαλατέστα του Ρίμινι, την οποία εξαπατούν με σκοπό να παντρευτεί τον κτηνώδη Τζιαντσιότο (που τον υποδύεται ο Mark Delavan), αντί του αληθινού αγαπημένου της Πάολο (που τον αποδίδει ο Marcello Giordani). Στον ρόλο του επίβουλου Μαλατεστίνο συναντάμε τον Robert Brubaker. Την ορχήστρα διευθύνει ο Marco Armiliato.

Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται από το Κέντρο Νεότητας του Δήμου Βόλου «Δίαυλος» καθημερινά από τις 9.30 το πρωί έως και τις 9.30 το βράδυ και μισή ώρα πριν την έναρξη στο Αχίλλειο. Η παράσταση του Zandonai «Francesca da Rimini» θα μεταδοθεί, παράλληλα με το Βόλο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης καθώς και στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου, στο Δημοτικό Κινηματογράφο «Απόλλων» στη Λευκάδα, στο θέατρο «Ριάλτο» και στη Λεμεσό της Κύπρου. Η ίδια παράσταση θα μεταδοθεί στην Πάτρα το Σάββατο 23 Μαρτίου στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών.  

Σημειώνεται ότι στις 27 Απριλίου με το έργο του Handel «Giulio Cesare» σε μια νέα παραγωγή, ολοκληρώνεται με τεράστια επιτυχία άλλη μια σεζόν προβολής του βραβευμένου προγράμματος «The Met: Live in HD», στη χώρα μας. Τη μεγάλη αυτή συνεργασία με τη Μetropolitan Opera της Νέας Υόρκης εξασφάλισε από πέρυσι ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ και για μια τριετία για την Ελλάδα και την Κύπρο, προσφέροντας στους φίλους της όπερας ένα ξεχωριστό πολιτιστικό θέαμα, με την υπογραφή των πιο καταξιωμένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας λυρικής σκηνής. Με τη σειρά του ο ΔΟΕΠΑΠ-Δη.Πε.Θε. Δήμου Βόλου πέτυχε την υλοποίηση του προγράμματος και στο Βόλο, με εντυπωσιακή ανταπόκριση από το κοινό. 




Πηγή : ert.gr