1

Θεσσαλονίκη...

2

Η Πάργα, το μικρό θαύμα του Ιονίου...

3

Ναύπλιο, love is in the air...

4

Αθήνα, το λίκνο του πολιτισμού....

5

Δήλος, εκεί που το Φως βρήκε το σπίτι του...

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Γκέλαρε ο... Πανθρακικός!


Ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό που συνηθίζει. Έψαξε τρόπους να μην κερδίσει και τα κατάφερε με διπλή γκάφα Σπυρόπουλου-Καρνέζη στο 85'. Ο Πανθρακικός πήρε 1-1 και μπορούσε στο τέλος να φύγει και με διπλό...

Μέσα Βύντρα, «Μπουμ»
Ο Φάμπρι επανέφερε όπως αναμενόταν στην 11άδα τον Λουκά Βύντρα και τον Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις από τους οργανωμένους του Παναθηναϊκού, οι οποίοι αποδοκίμασαν και φώναξαν συνθήματα κατά του Έλληνα αμυντικού. Ο Σπυρόπουλος ήταν αριστερά στην άμυνα, δεξιά ο Σεϊταρίδης. Στη μεσαία γραμμή ξεκίνησαν ο Σο με τον Ζέκα και τον Βιτόλο και στην κορυφή ο Τοτσέ, έχοντας αριστερά τον Μαυρία και δεξιά τον Σισοκό. Για τον Πανθρακικό ο Κουτσόπουλος, ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Σέρφα, Μπαϊκαρά, Σαρακατσάνος και Χρήστου στην άμυνα, ο Λαδάκης με τον Κατσελάν αμυντικά χαφ και οι Μίνγκας, Βαϊρουά και Λουσέρο πίσω από τον Παπαδόπουλο.
Αποδοκιμασίες και ... μετακίνηση
Το... εξωαγωνιστικό κομμάτι ήταν αυτό που μονοπώλησε το ενδιαφέρον στα πρώτα λεπτά, με τους οργανωμένους να αποδοκιμάζουν τον Βύντρα, κάποιους να αποδοκιμάζουν τους οργανωμένους και ένα κομμάτι από το πέταλο να φεύγει για τη θύρα 9 στο κέντρο, φωνάζοντας συνθήματα κατά του Βαρδινογιάννη. Στο παιχνίδι, μια απευθείας εκτέλεση του Σο πέρασε πάνω από τα δοκάρια στο 4', ενώ το σουτ του Βαϊρουά στο 6' πήγε πάνω στον Καρνέζη. Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε προβλήματα στην ανάπτυξη, με τον Μαυρία να έχει μετατοπιστεί αριστερά, ωστόσο είχε την κατοχή. Η πρώτη ευκαιρία πάντως, άνηκε στον Πανθρακικό. Ο Βαϊρουά έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή στο 16', με τον Καρνέζη να αποκρούει σε κόρνερ.
Καλύτερος ο Παναθηναϊκός, μοιραίος ο Ζέκα
Οι «πράσινοι» απάντησαν στο 18', με τον Τοτσέ από τα αριστερά να γυρίζει στο Ζέκα, ο οποίος με τον Κουτσόπουλο εκτός εστίας σούταρε άουτ. Η ωραία ενέργεια του Μαυρία στο 23' σταμάτησε στα σώματα, ενώ στο 26' ο Ζέκα δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το καλό γύρισμα του Σισοκό και ο Μαυρίας που ήταν πιο πίσω δεν κατάφερε να μπει στη φάση. Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο, με τους φιλοξενούμενους να έχουν δώσει μέτρα και να ψάχνουν τις αντεπιθέσεις. Ένα καλό διάστημα των γηπεδούχων έβγαλε μόνο μια σέντρα του Σισοκό προς τον Τοτσέ στο 31', με τον Κουτσόπουλο να μπλοκάρει. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Πανθρακικός βγήκε κάπως από το καβούκι του, κυκλοφόρησε λίγο μπάλα, αλλά δεν κατάφερε να φτιάξει κάποια αξιόλογη ευκαιρία. Το... σουρεαλιστικό σκηνικό με το μισό γήπεδο να αποδοκιμάζει και το άλλο μισό να χειροκροτά όποτε η μπάλα πήγαινε στον Βύντρα συνεχιζόταν!
Είχε τον έλεγχο, δεν έβρισκε το γκολ
Ο Φάμπρι πέρασε το Σισοκό στον άξονα και τον Ζέκα δεξιά στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, με τους Βιτόλο και Σο να μένουν στα αμυντικά χαφ και το σύστημα να γίνεται ουσιαστικά 4-2-3-1. Ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να έχει τον έλεγχο του αγώνα, αλλά ήταν προβλέψιμος. Ένα μακρινό σουτ του Σο στο 51΄πέρασε πολύ άουτ, ενώ στο 56' ο Μαυρίας έκανε ωραία κίνηση από τα αριστερά, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι. Σταδιακά ο Παναθηναϊκός ανέβαζε στροφές. Το κέντρο του λειτουργούσε καλύτερα, ενώ ο Πανθρακικός ήταν ακίνδυνος. Στο 59΄ο Τοτσέ έκανε πολύ όμορφη κίνηση, αλλά το σουτ του βρήκε κόντρα. Στο 64' ο Ζέκα μετά από γρήγορη επίθεση έβγαλε τη σέντρα για τον Τοτσέ, ωστόσο η κεφαλιά ψαράκι του Ισπανού φορ πέρασε δίπλα από το δοκάρι, στην καλύτερη ευκαιρία των «πράσινων» στο δεύτερο ημίχρονο μέχρι εκείνο το σημέιο. Ο Τοτσέ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί δύο ακόμα καλές μεταβιβάσεις προς το μέρος του πριν η όποια δημιουργική διάθεση χαθεί ξανά.
Το «κόλλησε» ο Τοτσέ, απάντηση από «Παπ!»
Στο 73' ο Μπαϊκαρά έκλεψε την μπάλα και βγήκε μπροστά, δίνοντας την κατάλληλη στιγμή στον Παπαδόπουλο, ο οποίος σούταρε άουτ. Στην αμέσως επόμενη επίθεση, οι «πράσινοι» βρήκαν δίχτυα! Από σέντρα του Σπυρόπουλου και κακή απομάκρυνση της άμυνας, ο Ζέκα κοντρόλαρε έξω από την περιοχή, βρήκε τον Τοτσέ και εκείνος με δυνατό σουτ αυτή τη φορά δεν αστόχησε. Ο Πανθρακικός πλέον ήταν με την πλάτη στον τοίχο και βγήκε μπροστά να ψάξει το γκολ. Στο 81' ο Παπαδόπουλος έπιασε το σουτ από τη γωνία της μικρής περιοχής, με τον Καρνέζη να απομακρύνει εντυπωσιακά και να κρατά το 1-0. Στο 85' όμως ο πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού δεν λάθεψε. Μετά από σέντρα του Κοντογουλίδη και λάθος εκτίμηση του Καρνέζη και του Σπυρόπουλου, ισοφάρισε σε 1-1 σε μία πολύ περίεργη φάση, φέρνοντας ξανά τα σύννεφα στο ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» έψαξαν το γκολ, αλλά ο Πανθρακικός έκλεισε τους χώρους και έφυγε από την Αθήνα με τον βαθμό, αφού Μίνγκας και Κουίνσι στις καθυστερήσεις έχασαν δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες.
MVP: Ο Παπαδόπουλος. Ο πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού «πλήγωσε» ξανά τους «πράσινους» και χάρισε στην ομάδα του τον βαθμό.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Λουκάς Βύντρα. Παρά τα όσα άκουσε δε «έσπασε» ούτε αντέδρασε, διατηρώντας τη συγκέντρωσή του. Από τους φιλοξενούμενους πολύ καλό παιχνίδι έκανε ο Μπαϊκαρά.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο τρόπος που αντέδρασε ο Παναθηναϊκός μετά το γκολ. Έδωσε στον Πανθρακικό την δυνατότητα να βγει μπροστά και να πάρει την ισοπαλία.
Η ΓΚΑΦΑ: Την έκανε ο Καρνέζης στο τέλος. Εκτίμησε λάθος την σέντρα προς τον Παπαδόπουλο και δεν κατάφερε να «καθαρίσει» τη φάση, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να δεχτεί ένα ακόμα «φτηνό» γκολ.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Χωρίς το σημαντικό λάθος διαιτητής Δελφάκης. Στις αρχές του πρώτου μέρους ο Σπυρόπουλους ακούμπησε τον Μίνγκα, που ζήτησε πέναλτι, αλλά η επαφή ήταν στιγμιαία, από αυτές που δύσκολα δίνονται. Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Ζέκα, αλλά ο Πορτογάλος δεν είχε πρόθεση και η μπάλα ήταν πολύ κοντά για να αντιδράσει. Ο Παναθηναϊκός διαμαρτυρήθηκε για κάποια φάουλ εκτός περιοχής.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Παναθηναϊκός είχε τα γνωστά προβλήματα και για μια ακόμα φορά δέχτηκε αστείο γκολ. Η ομάδα του Φάμπρι είχε κάποια καλά διαστήματα, ωστόσο από το σημείο που πέτυχε το γκολ και ο Πανθρακικός βγήκε μπροστά ο κόσμος ήταν σε... αναμμένα κάρβουνα, αφού οι «πράσινοι» κλείστηκαν και τελικά δέχτηκαν το γκολ. Τραγικά τα όσα έλαβαν χώρα και εκτός γηπέδου, με το γήπεδο να είναι χωρισμένο στα δύο και στην αρχή να ανεβαίνουν τα αίματα, ευτυχώς χωρίς να υπάρξει σύγκρουση.
Οι συνθέσεις:
Παναθηναϊκός (Φάμπρι): Καρνέζης, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Σεϊταρίδης, Μπουμσόνγκ, Βιτόλο, Σο, Ζέκα, Μαυρίας (64' Κουίνσι), Σισοκό, Τοτσέ
Πανθρακικός (Δερμιτζάκης): Κουτσόπουλος, Βαϊρουά (67' Μουνάφο), Καστσελάν, Παπαδόπουλος (89' Κυβελίδης), Λουσέρο, Σέρφα, Μίνγκας, Μπαϊκαρά, Χρήστου, Σαρακατσάνος, Λαδάκης (78'΄Κοντογουλίδης)




Πηγή : gazzetta.gr

20ή αγ.: Η Ρεάλ Σοσιεδάδ σόκαρε την Μπαρτσελόνα


Ούτε Ρεάλ Μαδρίτης, ούτε Ατλέτικο. Η Ρεάλ Σοσιεδάδ είναι σε θέση να περηφανεύεται πως είναι η μοναδική ομάδα που έχει κερδίσει την Μπαρτσελόνα στην Primera Division, μετά την απίθανη ανατροπή στο "Ανοέτα" και το 3-2 (από 0-2) που σόκαρε τους "μπλαουγκράνα".


Στο 2ο ημίχρονο οι Βάσκοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Η ορθή αποβολή του Γεράρδ Πικέ βοήθησε την ομάδα του Φιλίπ Μοντανιέ, που ισοφάρισε λίγο αργότερα ξανά με τον Ουρουγουανό επιθετικό. Το tiki taka των "μπλαουγκράνα" δεν βοήθησε στη δημιουργία νέων ευκαιριών. Η απώλεια ενός μέσου (Τσεσκ Φάμπρεγας) για την αναπλήρωση του κενού του Πικέ από τον Χαβιέρ Μαστσεράνο ήταν εμφανής και στα τελευταία λεπτά οι Βάσκοι ολοκλήρωσαν την ανατροπή. Ο Ιμανόλ Αγκιρέτσε έκανε το 3-2 και έδωσε μία ανέλπιστη νίκη στην ομάδα του, η οποία έγινε η πρώτη που κερδίζει την Μπαρτσελόνα στο πρωτάθλημα μετά τη Ρεάλ Μαδρίτης στις 22 Απριλίου του 2012.

Σε ρυθμούς twitter

# Ο Γεράρδ Πικέ αποβλήθηκε για 6η φορά στο πρωτάθλημα με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Μόνο οι Πεπ Γκουαρδιόλα, Χρίστο Στόιτσκοφ (8) και Τιάγκο Μότα (7) έχουν περισσότερες κόκκινες.
# Τελευταία ομάδα που βρέθηκε 2 γκολ πίσω από την Μπαρτσελόνα και δεν ηττήθηκε ήταν η... Ρεάλ Σοσιεδάδ, όταν το Σεπτέμβριο του 2011 απέσπασε ισοπαλία 2-2.

Τα αποτελέσματα της 20ής αγωνιστικής

Εσπανιόλ - Μαγιόρκα 3-2
(16' Σιμάο, 68' πέν. Βερδού, 83' Μπαένα - 35' Ντος Σάντος, 42' Μάρκεθ)
Γρανάδα - Ράγιο Βαγεκάνο 2-0
(25' αυτ. Αμάτ, 80' Ρέθιο)
Ρεάλ Σοσιεδάδ - Μπαρτσελόνα 2-2
(41', 63' Κάστρο - 7' Μέσι, 25' Πέδρο)
19/01 21:00 Χετάφε - Σεβίλλη
19/01 23:00 Μάλαγα - Θέλτα
20/01 13:00 Οσασούνα - Λα Κορούνια
20/01 18:00 Βαγιαδολίδ - Σαραγόσα
20/01 20:00 Ατλέτικο Μαδρίτης - Λεβάντε
20/01 22:00 Βαλένθια - Ρεάλ Μαδρίτης
21/01 22:30 Μπέτις - Αθλέτικ Μπιλμπάο

Τα υπόλοιπα videos της 20ής αγωνιστικής

Εσπανιόλ - Μαγιόρκα 3-2


Γρανάδα - Ράγιο Βαγεκάνο 2-0






Πηγή : contra.gr

Σινεμά: " Django ο τιμωρός"


Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Jamie Foxx, o Samuel Jackson, o Leonardo Di Caprio και o Christoph Waltz.
Δείτε το τρέιλερ








Πηγή : enikos.gr

Σινεμά: "Ψάχνοντας το Νέμο"


Τι συμβαίνει όταν ο πατέρας Μάρλιν υπερπροστατεύει το γιο του Νέμο; Αυτό αρκεί για να οδηγήσει στην απαγωγή του γιου του.
Θα καταφέρει να τον σώσει;

Δείτε το τρέιλερ









Πηγή : enikos.gr

Νέος έρωτας για την Demi Moore;


Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν φουντώσει οι φήμες που θέλουν την Demi Moore να ζει έναν νέο έρωτα με τον πρώην της Lindsay Lohan, Harry Morton.
Οι δυο τους εθεάθησαν σε βραδινό ραντεβού σε εστιατόριο του Μπέβερλι Χιλς να περνούν μαζί το βράδυ τους και να διασκεδάζουν φλερτάροντας. Σύμφωνα με τους αυτόπτες το ζευγάρι έμοιαζε να φλερτάρει διαρκώς και να απολαμβάνει ο ένας την παρέα του άλλου.
Ο 31χρονος Harry Morton, ο οποίος είναι τρία χρόνια μικρότερος από τον τέως σύζυγό της Demi Moore Ashton Kutcher,το 2006 είχε σχέση με τη Lindsay Lohan και το 2010 ένα σύντομο ειδύλλιο με την Jennifer Aniston.
Στην φωτογραφία είναι ο Harry Morton με την Lindsay Lohan.







Πηγή: Daily Mail

Οι Onirama είναι "Back In Athens"


Με το γνωστό τους ύφος θα ταξιδέψουν τους θαυμαστές τους σε μουσικά μονοπάτια γεμάτα ένταση και ρυθμό!
Οι εμφανίσεις των Onirama ξεκινούν 1η Φεβρουαρίου.







Πηγή : enikos.gr

ΒΙΝΤΕΟ-Κύμα κακοκαιρίας


Κύμα κακοκαιρίας έχει σαρώσει την Ευρώπη. Στα λευκά έχουν ντυθεί Βρετανία, Γαλλία, Ρωσία και Βαλκάνια.
Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Mega.






Πηγή : enikos.gr

Τέταρτη ακριβότερη η Ελλάδα


Η υπερβολική αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης έχει ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να είναι πλέον η τέταρτη ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη των "27".
Δείτε παρακάτω τον πίνακα:






Πηγή: 6 μέρες

Έξαλλoς ο Αλβέρτος με την Kidman



Οι παραγωγοί της ταινίας για τη ζωή της αείμνηστης πριγκίπισσα του Μονακό, Grace Kelly, έκαναν έξαλλα τα μέλη της πριγκιπικής οικογένειας.
Η ταινία επικεντρώνεται στην προσκόλληση της Grace Kelly στον πρίγκιπα Rainier κατά τη διάρκεια μιας φορολογικής περιπέτειας που είχε η πριγκίπισσα με την Γαλλία.
Στην ταινία, την πριγκίπισσα υποδύεται η Nicole Kidman, η οποία έχει ακούσει τα εξ΄αμάξης από τους γαλαζοαίματους.
Το παλάτι έλαβε το σενάριο από τους παραγωγούς και αμέσως με ανακοίνωσή του, την οποία υπογράφουν ο Albert και η Caroline, εξέφρασε την δυσαρέσκειά του, τονίζοντας ότι η ταινία είναι "φανταστική και ιστορικά ανακριβής" ενώ επισημαίνει ότι σε καμία περίπτωση αυτό δεν είναι βιογραφία.
Χαρακτηριστικά, στην ανακοίνωση αυτή, που έχει κάνει το γύρο του κόσμου, αναφέρεται: " Το παλάτι του Μονακό δεν μπορεί να δεχθεί ότι οι παραγωγοί της ταινίας έχουν λάβει την υποστήριξη των γαλαζοαίματων με οποιονδήποτε τρόπο".
Δεν έχει οριστεί ακόμα ημερομονία για την προβολή της ταινίας, αλλά όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει συνέχεια.




Πηγή : enikos.gr

Ξαφνιασμένοι οι Πορτογάλοι για Ζαρντίμ


Ξαφνιασμένοι οι Πορτογάλοι για Ζαρντίμ
Ως μια παράξενη επιλογή αντιμετωπίζει ο Πορτογαλικός Τύπος την απομάκρυνση του Ζαρντίμ από τον Ολυμπιακό, στεκούμενος, κυρίως στους αριθμούς.

«Πρώτος και αήττητος στο πρωτάθλημα, ενώ συνεχίζει στο Κύπελλο και το Europa League. Κι όμως ο Ολυμπιακός απέλυσε τον Ζαρντίμ»...

Η εισαγωγή αυτή προέρχεται από το δημοσίευμα της O Jogo για την απομάκρυνση του Λεονάρντο Ζαρντίμ από τον πάγκο των ερυθρόλευκων και αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο... αντιμετωπίζουν την είδηση στην Πορτογαλία.

«Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας του με τον Λεονάρντο Ζαρντίμ, εντελώς ξαφνικά, σε σχέση με το τι έχει πετύχει η ομάδα στον αγωνιστικό χώρο», συνεχίζει το δημοσίευμα της πορτογαλικής ιστοσελίδας.

Στη συνέχεια του το δημοσίευμα κάνει μια αναφορά στον ελληνικό Τύπο αλλά εμμένει στην απόφασή του να λαμβάνει υπόψη του τους... αριθμούς.

"Ο ελληνικός Τύπος αναφέρει ότι η αγωνιστική εικόνα της ομάδας ήταν ο λόγος της αποχώρησης, ωστόσο τα νούμερα δεν μπορούν να αφήσουν αμφιβολία", προσθέτει το δημοσίευμα το οποίο συνεχίζει με μια πληρέστατη αναφορά του βαθμολογικού πίνακα και τα σημαντικότερα επιτεύγματα του Ολυμπιακού του Λεονάρντο Ζαρντίμ στο Κύπελλο και την Ευρώπη.



Πηγή : sport-fm.gr      

Φούσκωσε επικίνδυνα ο Αλφειός




Σε επιφυλακή βρίσκονται οι Αρχές στην Ηλεία μετά την ξαφνική άνοδο της στάθμης στον ποταμό Αλφειό από προχθές το μεσημέρι, με συνέπεια να έχουν πλημμυρίσει οι παρόχθιες περιοχές στους δήμους Ανδρίτσαινας - Κρεστένων και Αρχαίας Ολυμπιας!
Εκατοντάδες στρέμματα με εσπεριδοειδή και άλλες καλλιέργειες έχουν μετατραπεί σε... λίμνη. Επισης στην περιοχή της Αλφειούσας πνίγηκαν 40 πρόβατα όταν παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο δημαρχείο Κρεστένων πάρθηκε η απόφαση για εκκένωση της περιοχής από το φράγμα του Αλφειού στα Μακρίσια έως και τα Καλυβάκια, αφού τα «νέα» που έρχονται από την Αρκαδία και το φράγμα του Λάδωνα δεν είναι ευχάριστα.
Η νεροποντή εκεί συνεχίζεται με αμείωτη ένταση διογκώνοντας τους υδάτινους πόρους που συσσωρεύονται και αποτελούν πλέον μεγάλη απειλή για την Ηλεία. Ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων έχει ζητήσει από την ΕΜΑΚ να βρίσκεται σε ετοιμότητα για πιθανούς απεγκλωβισμούς πλημμυροπαθών.
Μεγάλες καταστροφές έχουν προκαλέσει οι νεροποντές και στην περιοχή της Φιγαλείας και της Ανδρίτσαινας όπου υπάρχουν πληροφορίες ότι δρόμοι «έσπασαν», γκρεμίστηκαν γέφυρες και αποκλείστηκαν οικισμοί.




Πηγή : ethnos.gr

Συνελήφθη 21χρονος που εκβίαζε 15χρονη μέσω facebook



Σε εφιάλτη εξελίχθηκε η διαδικτυακή γνωριμία μιας 15χρονης κοπέλας με νεαρό, πριν από έναν χρόνο, με συνομιλία μέσω προφίλ που διατηρούσε στο facebook. Ο δράστης εκβίαζε την ανήλικη, που ζει με την οικογένειά της στην Αγγλία, και τελικά δημοσιοποίησε προσωπικές της φωτογραφίες στο Διαδίκτυο.
Επειτα από διαδικτυακή έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ο δράστης εντοπίστηκε. Πρόκειται για Ελληνα ηλικίας 21 χρόνων, ο οποίος συνελήφθη για πορνογραφία ανηλίκων μέσω Διαδικτύου, εκβίαση και παραβίαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.
Σύμφωνα με την καταγγελία, η κοπέλα κατά τη συνομιλία με τον άγνωστο χρήστη πείστηκε να του αποστείλει προσωπικές της γυμνές φωτογραφίες. Το επόμενο χρονικό διάστημα και αφού η ανήλικη δεν δεχόταν να του αποστείλει περισσότερες φωτογραφίες, την εκβίαζε ότι θα δημοσιοποιούσε στο Διαδίκτυο τις φωτογραφίες που ήδη κατείχε και ότι παράλληλα θα ενημέρωνε τη μητέρα της.
Λόγω του εκβιασμού και των απειλών η 15χρονη αναγκάστηκε να του αποστείλει και άλλες φωτογραφίες καθώς και βίντεο. Ο δράστης συνέχισε τον εκβιασμό, ζητώντας ακόμη περισσότερα αρχεία. Μετά την άρνησή της παραβίασε το προφίλ της και αλλάζοντας τους κωδικούς πρόσβασης, ανήρτησε 370 γυμνές φωτογραφίες της. Ο εκβιασμός δεν σταμάτησε εκεί αλλά συνεχίστηκε με απειλές ότι θα πήγαινε στο σπίτι της με φίλους του για να τη χτυπήσει.
Μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο, μέσω της μητέρας της έγινε καταγγελία με υπόμνημα που υπεβλήθη στην Αστυνομία.
Αμέσως ξεκίνησε έρευνα, έγινε άρση του απορρήτου έπειτα από εισαγγελικό βούλευμα και σε συνεργασία με τις εταιρείες του συγκεκριμένου διαδικτυακού χώρου, των παρόχων υπηρεσιών Διαδικτύου και κινητής τηλεφωνίας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 21χρονου.





Πηγή : tanea.gr

Η θεά Αφροδίτη στο Λουτρό των Αέρηδων


Έκθεση για την θεά Αφροδίτη - Εικαστικά
Έργο της Ερατώς Χατζησάββα «Αναφορά στον Botticelli», 2012, Μικτά μέσα.



Περισσότεροι από 50 έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες, εμπνεόμενοι από το μύθο της θεάς Αφροδίτης, καταθέτουν τις δημιουργίες τους στην έκθεση με θέμα «Αφροδίτη 2012: Ιεροί και Βέβηλοι Καθαρμοί», που πραγματοποιείται στο Λουτρό των Αέρηδων, παράρτημα του Μουσείου Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης [Κυρρήστου 8, Πλάκα].

Η εικαστική έκθεση, που υπάρχει ήδη στο Λουτρό των Αέρηδων και θα διαρκέσει ως τις 30 Απριλίου, εμπλουτίζεται με λογοτεχνία, καθώς κείμενα σχετικής θεματολογίας διαβάζονται τις Κυριακές, από τους ίδιους τους συγγραφείς.
Την αρχή κάνει την Κυριακή 20 Ιανουαρίου ο Νάνος Βαλαωρίτης και ακολουθούν ο Μάνος Ελευθερίου, ο Βασίλης Βασιλικός, η Ιωάννα Καρατζαφέρη, η Λένα Διβάνη, ο Γιάννης Ξανθούλης, η Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ κ.ά..
Επίσης, κάθε Σάββατο έλληνες μουσικοί, συνθέτες και ερμηνευτές προσεγγίζουν με μελωδίες και στίχους τον έρωτα, την αγάπη, το χωρισμό και τον πόνο και θα ακουστούν από ρεμπέτικα και ηπειρώτικα μέχρι αμερικανικά μπλουζ και πορτογαλικά fados.

Παράλληλα, θα παρουσιαστούν θεατρικές παραστάσεις και χορευτικά δρώμενα, ενώ στην Ταινιοθήκη Ελλάδος θα προβληθούν οι ταινίες «Τρωάδες» του Μιχάλη Κακογιάννη, «Μικρές Αφροδίτες» του Νίκου Κούνδουρου, «Δάφνις και Χλόη» του Ορέστη Λάσκου, «Τα φτερά του έρωτα» του Βιμ Βέντερς και «Περιφρόνηση» του Ζακ Λικ Γκοντάρ.

Μετεγκατάσταση του Μουσείου στο τέλος του 2015

Λουτρό των αέρηδων
Το Λουτρό των αέρηδων
«Ο επαναπροσδιορισμός του ρόλου του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης, που παρουσιάζει τον νεότερο ελληνικό πολιτισμό, θα συντελεστεί και με τη μετεγκατάστασή του στο οικοδομικό τετράγωνο Άρεως, Ανδριανού, Κλάδου και Βρυσακίου, η οποία θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2015» ανέφερε μεταξύ άλλων η διευθύντρια του Μουσείου, Έλενα Μελίδη, στην παρουσίαση των εκδηλώσεων στο Λουτρό των Αέρηδων.
Το έργο, που βρίσκεται σε εξέλιξη, έχει κόστος 13 εκατομμύρια ευρώ, είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και στο τέλος του μήνα θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την εργολαβία.
Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα http://aphrodite-project.eu/gr .




Πηγή : naftemporiki.gr

Ο Αλ Πατσίνο στον ρόλο του προπονητή Τζο Πατέρνο


Ο Αλ Πατσίνο συναντά για τρίτη φορά στη μεγάλη οθόνη τον Μπράιαν Ντε Πάλμα


Για τρίτη φορά θα συνεργαστούν ο Αλ Πατσίνο και ο Μπράιαν Ντε Πάλμα, τριάντα χρόνια μετά την πρώτη τους συνεργασία στον «Σημαδεμένο» και είκοσι μετά την «Υπόθεση Καρλίτο».
Ο Αλ Πατσίνο συναντά για τρίτη φορά στη μεγάλη οθόνη τον Μπράιαν Ντε Πάλμα
Είναι η αληθινή ιστορία του Αμερικανού προπονητή των Penn State Nittany Lions, Τζο Πατέρνο, ο οποίος μετά από 40 χρόνια επιτυχημένης καριέρας κρίθηκε ένοχος για τη συγκάλυψη μιας υπόθεσης παιδοφιλίας χάνοντας όσα είχε κατακτήσει ως τότε, που φέρνει κοντά ηθοποιό και σκηνοθέτη.
Το φιλμ, με τίτλο «Happy valley», βασίζεται στο μπεστ σέλερ «Paterno», γραμμένο από τον αθλητικό δημοσιογράφο Τζο Ποσνάνσκι.




Πηγή : ethnos.gr

Ντουράντ, 52άρης και ρέκορντμαν



Ο Κέβιν Ντουράντ έκανε ρεκόρ καριέρας πετυχαίνοντας 52 πόντους απέναντι στους Μάβερικς, οδηγώντας έτσι την Οκλαχόμα στη νίκη μετά από παράταση με 117-114. Ντέρμπι από τα παλιά το Σέλτικς - Μπουλς.
Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα, ποιος άλλος από τον Κέβιν Ντουράντ, ο οποίος αν και δεν ήταν ιδιαίτερα εύστοχος (13/31 σουτ), κατάφερε να τελειώσει τον αγώνα με 52 πόντους γεγονός που συνιστά ρεκόρ καριέρας, σημειώνοντας το ένα μεγάλο καλάθι μετά το άλλο στην παράταση.
Το Ντάλας για άλλη μία φορά το πάλεψε απέναντι στους Θάντερ. Γύρισε το παιχνίδι από το -14 χάρη στο εξαιρετικό παιχνίδι του Βινς Κάρτερ (29 πόντοι) και το ξύπνημα του Νοβίτσκι στην τέταρτη περίοδο (18 πόντοι), έστειλε τον αγώνα στην παράταση με τρίποντο του Ο΄ Τζέι Μάγιο (18 πόντοι), αλλά τελικά υπέκυψε στην ανωτερότητα του Ντουράντ.
Ντάλας Μάβερικς (17-24)-Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ (32-8) 114-117 (κ.α. 105-105)
Κάρτερ 29, Νοβίτσκι 18, Μέιο 18, Κόλισον 15, Μπραντ 10 (13 ριμπ.), Τζέιμς 10-Ντουράντ 52, Γουέστμπρουκ 31, Ιμπάκα 11 (14 ριμπ.), Μάρτιν 11.
Αναλυτικά τα υπόλοιπα αποτελέσματα της ημέρας:
Φιλαδέλφεια 76ερς (17-23)-Τορόντο Ράπτορς (14-26) 108-101 (κ.α. 96-96)
Χόλιντεϊ 33 (14 ασίστ), Θ. Γιανγκ 27 (14 ριμπ.), Άλεν 12, Χόους 12-Ντέιβις 18 (10 ριμπ.), Άντερσον 18, Ρος 18, Καλντερόν 13, Λάουρι 11 (11 ασίστ).
Ορλάντο Μάτζικ (14-25)-Σάρλοτ Μπόμπκατς (10-29) 100-106
Αφλάλο 23, Νέλσον 22, Ρέντικ 13, Βούτσεβιτς 11, Νίκολσον 10-Γουόκερ 25, Χέντερσον 17, Γουόρικ 15, Σέσιονς 15.
Μπόστον Σέλτικς (20-19)-Σικάγο Μπουλς (23-15) 99-100 (κ.α. 88-88)
Ρόντο 30, Γκαρνέτ 16, Πιρς 13, Μπας 10, Σάλιντζερ 7 (15 ριμπ.)-Χάμιλτον 20, Μπούζερ 19 (20 ριμπ.), Νοά 14 (13 ριμπ.), Μπάτλερ 13, Ρόμπινσον 11, Μπελινέλι 10.
Ιντιάνα Πέισερς (25-16)-Χιούστον Ρόκετς (21-20) 105-95
Τζορτζ 31, Γουέστ 20 (11 ριμπ.), Χιλ 15, Χίμπερτ 12-Ασίκ 22 (12 ριμπ.), Χάρντεν 17, Ντελφίνο 17, Πάρσονς 16, Λιν 10.
Μπρούκλιν Νετς (24-16)-Ατλάντα Χοκς (22-17) 94-89
Ουίλιαμς 24, Λόπεζ 20, Τζόνσον 18, Μπλάτσε 11, Έβανς 2 (20 ριμπ.)-Τιγκ 21 (10 ασίστ), Χάρις 17, Σμιθ 12, Κόρβερ 11.
Μέμφις Γκρίζλις (25-13)-Σακραμέντο Κινγκς (15-25) 85-69
Κόνλεϊ 19, Γκασόλ 18 (10 ριμπ.), Άλεν 14, Γκέι 13, Σπέιτς 10-Κάζινς 22 (12 ριμπ.), Τόμας 9, Έβανς 8, Άουτλο 8.
Σαν Αντόνιο Σπερς (31-11)-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς (23-15) 95-88
Πάρκερ 25, Ντάνκαν 24 (10 ριμπ.), Σπλίτερ 19, Γκριν 13-Λι 22, Τόμπσον 21, Τζακ 20 (10 ασίστ), Λάντρι 15.
Ντένβερ Νάγκετς (24-18)-Ουάσινγκτον Ουίζαρντς (8-29) 108-112
Λόσον 29, Μπρούερ 17, Μίλερ 17, Γκαλινάρι 16, Φαρίντ 10-Μπιλ 23, Σεραφέν 18, Γουόλ 14 (12 ασίστ), Αρίζα 14, Οκαφόρ 10, Ουέμπστερ 10.





Πηγή : contra.gr

"Επτάρα" η Σίντνεϊ με 4 γκολ του Ντελ Πιέρο!



Ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο βρήκε τέσσερις φορές το δρόμο προς τα δίχτυα (πρώτη φορά στην καριέρα του σε ένα ματς) και οδήγησε τη Σίντνεϊ σε θρίαμβο με 7-1 επί της Γουέλινγκτον Φίνιξ (video)!


Tέσσερα γκολ σε ένα ματς δεν είχε πετύχει ποτέ ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο στα 19 χρόνια παρουσίας του στην πρώτη ομάδα της Γιουβέντους, έμελε όμως να το πετύχει αυτό ύστερα από μερικούς μήνες στην A-League.
Ο "Πιντουρίκιο" ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στη νίκη της Sydney FC επί της Wellington Phoenix πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ (και έχοντας μία ασίστ) στο επιβλητικό 7-1 της ομάδας του μπροστά στο κοινό της, με το αποτέλεσμα αυτό να την ξαναβάζει σε τροχιά πλέι οφ.
"Είμαι πραγματικά χαρούμενος, αλλά το 7-1 είναι όπως το 1-0. Είναι τρεις πόντοι και συγκεντρωνόμαστε στο επόμενο ματς", δήλωσε μετά τον αγώνα ο 38άχρονος άσος, ο οποίος σημείωσε χατ-τρικ πριν καν συμπληρωθούν 40 λεπτά αγώνα, για να πανηγυρίσει καρέ τερμάτων στο 70'.
Σημειώνεται ότι λίγο μετά τον θρίαμβο της Syndney FC, ο Ιταλός επιθετικός ανέβασε στη σελίδα του στο Twitter φωτογραφία από το σκορ της αναμέτρησης αλλά και με τον ίδιο με "λάφυρο" τη μπάλα του αγώνα:
"Στο τέλος πήρα σπίτι μου τη μπάλα, όπως κάνει ο κάθε παίκτης που σημειώνει τριά γκολ (συν ένα!)", έγραψε χαρακτηριστικά.





Πηγή : sport24.gr

Με Καραλή στη Θεσσαλονίκη


Ο Γιάννης Καραλής βρίσκεται κανονικά στην αποστολή της ΑΕΚ για την αναμέτρηση με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη όπου και αναμένεται να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του. Εκτός -όπως αναμενόταν- ο Κοντοές αλλά και ο τραυματίας Γιάγκο.
Η προετοιμασία των κιτρινόμαυρων για τον κρίσιμο αγώνα με τον Άρη ολοκληρώθηκε χωρίς απρόοπτα για τον Έβαλντ Λίνεν. Ο Γερμανός τεχνικός καταστρώνει τα πλάνα του δίχως τον τιμωρημένο Κουτρουμπή, τον τραυματία Γιάγκο, αλλά και τον Κοντοέ του οποίου η συμμετοχή κρίθηκε παρακινδυνευμένη από τη στιγμή που ελοχεύει ο κίνδυνος να καταθέσουν ένσταση οι Θεσσαλονικείς.
Την 19μελή αποστολή αποτελούν οι: Κωνσταντόπουλος, Αραμπατζής, Κορδέρο, Κατίδης, Γκερέιρο, Παυλής, Ρίκκα, Σταματής, Φούντας, Φέτσης, Πετρόπουλος, Τσουμάγκας, Β. Βλάχος, Μπουγαΐδης, Καραλής, Αρκούδας, Τσούπρος, Μητρόπουλος, Τσουκαλάς.





Πηγή : contra.gr

Στην πείνα οι ασθενείς


Ελλείψεις βασικών τροφίμων καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο Σισμανόγλειο, τονίζοντας ότι πρόσφατα τα μαγειρεία τους δανείστηκαν λάδι από άλλα νοσοκομεία!


ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΟ ΛΑΔΙ ΛΟΓΩ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ
Το Μνημόνιο κόβει και το φαγητό των ασθενών! Οικονομία και στα τρόφιμα κάνουν πλέον στα δημόσια νοσοκομεία στο πλαίσιο της περιστολής των δαπανών, με αποτέλεσμα πολλοί ασθενείς να υποσιτίζονται.
Ελλείψεις βασικών τροφίμων καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο Σισμανόγλειο, τονίζοντας ότι πρόσφατα τα μαγειρεία τους δανείστηκαν λάδι από άλλα νοσοκομεία! Μετά το Θεραπευτήριο της Λέρου, όπου οι ψυχικά πάσχοντες έμειναν χωρίς τρόφιμα για μεγάλο διάστημα, το «Ελπίς», όπου οι ασθενείς κινδύνεψαν να πάνε με τάπερ στο κρεβάτι του πόνου, τώρα και στο Σισμανόγλειο της Αθήνας καταγράφεται δραματική μείωση των τροφίμων.
Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου καταγγέλλουν ότι από το μενού των αρρώστων απουσιάζουν καιρό τώρα βασικά τρόφιμα που επιβάλλονται για τη βελτίωση της υγείας τους. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Νίκο Μαλλίνογλου του σωματείου των εργαζομένων, οι περικοπές στην παραγγελία των τροφίμων αγγίζουν το 60% με 70% ενώ σταδιακά οι αποθήκες αδειάζουν.
Υποσιτίζονται
«Είναι σαφές ότι οι ασθενείς υποσιτίζονται, καθώς δεν υπάρχουν πλέον τα απαραίτητα τρόφιμα. Η διοίκηση κόβει ποσότητες που χρειάζονται σήμερα για τους νοσηλευομένους. Αποτέλεσμα είναι να δανειζόμαστε πρώτες ύλες από γειτονικά νοσοκομεία για να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς και για να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα μαγειρεία. Για παράδειγμα, μόλις πρόσφατα δανειστήκαμε ακόμη και λάδι. Κατά την πρόσφατη επίσκεψή μας στις αποθήκες διαπιστώσαμε ότι και αυτές ήταν άδειες καθώς έλειπαν τα περισσότερα είδη, όπως ζυμαρικά και ρίζι».
Την έλλειψη τροφίμων επισημαίνει και ο Κώστας Λιβαδάς, εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. του νοσοκομείου αλλά και μέλος της ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ).
«Υπάρχει μείωση στα τρόφιμα και μάλιστα καταγράφονται περιοδικές ελλείψεις σε βασικά είδη».
Πάντως, η διοίκηση του νοσοκομείου υπογραμμίζει ότι γίνονται αγορές με βάση τις ανάγκες του νοσοκομείου ώστε να υπάρχουν εκείνα τα τρόφιμα που χρειάζονται για τους ασθενείς. Επίσης διαψεύδεται κατηγορηματικά ότι υπάρχει υποσιτισμός των ασθενών, ενώ τονίζεται ότι αν υπάρχουν ελλείψεις γίνονται προσπάθειες να αντιμετωπιστούν.
«Δεν μειώνουμε απλά τις ποσότητες αλλά τις περιορίζουμε στις απαιτούμενες, δεδομένου ότι υπήρχαν ενδείξεις για υπερκατανάλωση. Γι' αυτό και γίνεται πλέον έλεγχος στις παραγγελίες».
Να σημειωθεί ότι το Σισμανόγλειο διαθέτει περίπου 420 κρεβάτια και κατά μέσο όρο νοσηλεύει 300 ασθενείς.
Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι πολλά νοσοκομεία της χώρας αντιμετωπίζουν καιρό τώρα πρόβλημα με τα τρόφιμα. Ενδεικτικό είναι ότι το περασμένο καλοκαίρι ο διοικητής του Θεραπευτηρίου της Λέρου είχε απευθύνει δραματική έκκληση στο υπουργείο Υγείας και τους πολιτικούς αρχηγούς, αναφέροντας: «Αδυνατούμε να ανταποκριθούμε στις βασικές ανάγκες σίτισης των ψυχασθενών μας, οι οποίοι υποσιτίζονται αυτή τη στιγμή, λόγω μεγάλων ελλείψεων σε τρόφιμα».
Παρέμβαση
Τελικώς είχε παρέμβει ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας Χρ. Κίττας, για να λυθεί έστω προσωρινά το πρόβλημα.






Πηγή : enet.gr 

Honda NSX Concept: Λίγο πριν την παραγωγή το νέο supercar της Honda!


Honda NSX Concept: Λίγο πριν την παραγωγή το νέο supercar της Honda!
Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Β. Αμερικής NAIAS παρουσίασε η Honda (Acura) τον προπομπό του νέου της supercar, το NSX. Το εντυπωσιακό πρωτότυπο βρίσκεται ένα στάδιο πριν το μοντέλο παραγωγής, κάτι που σημαίνει ότι το τελευταίο δε θα διαφέρει και πολύ σχεδιαστικά. Το νέο NSX Concept θα παρουσιαστεί στο περίπτερο της Honda στο Σαλόνι της Γενεύης 2013 το Μάρτιο.

Το NSX Concept εκφράζει ξεκάθαρα τα στοιχεία ενός supercar τόσο από πλευράς εμφάνισης όσο και από μεριάς αναλογιών αμαξώματος.Το ιδιαίτερα χαμηλό ρύγχος με τα λεπτά φωτιστικά σώματα σε σχήμα λεπίδας καθώς και οι μαγάλες εισαγωγές στα άκρα του προφυλακτήρα χαρίζουν μια άκρως επιθετική όψη ενώ το σφηνοειδές προφίλ του με τις δυναμικές γραμμές και το πίσω τμήμα με τα hi-tech φωτιστικά σώματα και τον ειδικά διαμορφωμένο διαχύτη υπογραμμίζουν τον άκρως σπορτίφ χαρακτήρα του μοντέλου. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι διαστάσεις του θα είναι 4.330 mm μήκος, 1.895 mm πλάτος. 1.160 mm ύψος, ενώ το μεταξόνιο θα είναι στα 2.575 mm. Οι εμπρός ζάντες είναι 19 ιντσών και οι πίσω 20, ενώ αντίστοιχα τα ελαστικά είναι διαστάσεων 255/35 και 275/30 πίσω.

Η ειδιεταιρότητα αυτής της καθαρόαιμης σπορ κατασκευής συνεχίζεται και στο μαχητικό εσωτερικό του NSX. Χυτές γραμμές, hi-tech στοιχεία (ψηφιακός πίνακας οργάνων ''Simple Sports Interface'' και οθόνη αφής πολυμέσων) καθώς και προσεγμένα υλικά (σουέτ δέρμα και ανθρακόνημα) συνθέτουν το εξίσου εντυπωσιακό σύνολο της καμπίνας. Σύμφωνα μάλιστα με τους Ιάπωνες, στο εσωτερικό του NSX η θέση οδήγησης είναι άριστη - ως οφείλει σε αυτοκίνητο του είδους - ενώ εξαιρετική είναι και η ορατότητα (πράγμα δύσκολο για τέτοιου είδους όχημα).Παραμένοντας πιστοί στο πνεύμα του πρώτου NSX, οι σχεδιαστές της Honda προσπάθησαν να πετύχουν τη βέλτιστη επικοινωνία/συνεργασία μεταξύ ανθρώπου/μηχανής.

Το NSX στοχεύοντας να προσφέρει μία νέα εμπειρία στα supercars που συνδυάζει δυναμικές ικανότητες με προηγμένες περιβαλλοντικές επιδόσεις, θα αντλεί ισχύ από ένα V6 κινητήρα άμεσου ψεκασμού τοποθετημένο στο κέντρο σε συνδυασμό με το σύστημα Sport Hybrid SH-AWD (Super Handling All-Wheel Drive) της Honda.
Ο V6 κινητήρας θα είναι τεχνολογίας VTEC άμεσου ψεκασμού και χωρητικότητας 3,5 λίτρων η ισχύς του θα πηγαίνει στους πίσω τροχούς, ενώ θα υπάρχουν δύο ηλεκτροκινητήρες τοποθετημένοι στους δύο εμπρός τροχούς. Φυσικά μιλάμε για τετρακίνητο όχημα με τη συνολική ισχύ να αγγίζει τους 400 ίππους, ενώ το κλασικό 0-100 km/h θα πραγματοποιείται σε λιγότερο από 5 sec. Ο συνδυασμός του υβριδικού συστήματος θα γίνεται με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, το νέο NSX εξελίσσεται από μία παγκόσμια ομάδα R&D της οποίας προΐστανται σχεδιαστές και μηχανικοί της Honda R&D Americas, Inc. με έδρα στο Los Angeles, την California, και το Raymond, Ohio ενώ θα κατασκευάζεται σε ένα νέο εργοστάσιο παραγωγής στο κεντρικό Ohio.





Πηγή : sportdrive.gr

Αναστολή εφημερίας από το «Αττικόν»


Αναστολή της γενικής εφημερίας τού νοσοκομείου «Αττικόν», την Τρίτη 22 Ιανουαρίου και το Σάββατο 26 Ιανουαρίου, καθώς και όλων των τακτικών εισαγωγών, με εξαιρέσεις που αναφέρονται παρακάτω, αποφάσισαν σε γενική τους συνέλευση οι εργαζόμενοι, καταγγέλλοντας ελλείψεις προσωπικού και απαιτώντας να σταματήσει οριστικά και αμετάκλητα το καθεστώς των ράντζων στο νοσοκομείο.
Προϋπόθεση για να πραγματοποιηθεί κανονικά η εφημερία της 30ής Ιανουαρίου, αναφέρουν οι εργαζόμενοι, είναι να εφημερεύουν και άλλα νοσοκομεία και να υποχρεούνται οι εκάστοτε κλινικές να διαθέτουν κατά την έναρξη της εφημερίας κατά 25% κενές κλίνες στο δυναμικό τους.
Στην ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι σε περίπτωση που παρουσιαστούν και πάλι προβλήματα υπερκάλυψης των αντίστοιχων τομέων με ασθενείς, αυτόματα η εφημερία θα διακόπτεται και το ΕΚΑΒ θα διοχετεύει τους ασθενείς σε άλλα συνεφημερεύοντα νοσοκομεία.
Από την αναστολή των τακτικών εισαγωγών εξαιρούνται οι ογκολογικοί ασθενείς, που είναι σε πρόγραμμα χημειοθεραπείας ή ακτινοθεραπείας, των παιδιών (Παιδιατρική κλινική), των επιτόκων (Μαιευτική κλινική) και των αιμοκαθαρόμενων ασθενών.
Τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μαζική κινητοποίηση στην έδρα της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, επί της Λεωφόρου Θηβών, και να συμμετάσχουν στην πανυγειονομική απεργία που κήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ και η ΟΕΝΓΕ στις 31 Ιανουαρίου.





Πηγή: ΑΠΕ

Φρούτα και λαχανικά «θρέφουν» την αισιοδοξία


Φρούτα και λαχανικά «θρέφουν» την αισιοδοξία
Τα αντιοξειδωτικά που περιέχουν φαίνεται ότι δρουν ενάντια στο στρες
Η «πράσινη» διατροφή ανεβάζει τη διάθεση, σύμφωνα με νέα μελέτη



Ουάσινγκτον
Τα άτομα που καταναλώνουν πολλά φρούτα και λαχανικά τείνουν να είναι πιο αισιόδοξα, σύμφωνα με νέα μελέτη ειδικών της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ. Οι ερευνητές αναφέρουν με δημοσίευσή τους στο επιστημονικό περιοδικό «Psychosomatic Medicine» ότι οι πιο αισιόδοξοι εθελοντές εμφάνιζαν υψηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικών ουσιών που ονομάζονται καροτενοειδή στο αίμα τους.
Ένα γνωστό καροτενοειδές είναι η β-καροτίνη, μια χρωστική που περιέχεται σε μεγάλες ποσότητες στα φρούτα και λαχανικά πορτοκαλί χρώματος καθώς και στα πράσινα σκούρα, φυλλώδη λαχανικά.
Δείκτης καλής υγείας τα αντιοξειδωτικά στο αίμα
Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι τα υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών όπως είναι τα καροτενοειδή στο αίμα, μπορούν να αποτελούν δείκτη καλής υγείας. Τα αντιοξειδωτικά δρουν ενάντια στις ελεύθερες ρίζες οι οποίες παράγονται στον οργανισμό και μπορούν να προκαλούν βλάβες στα κύτταρα και να συμβάλλουν στην εμφάνιση νόσων.
«Τα άτομα με μεγαλύτερη αισιοδοξία έτειναν να έχουν υψηλότερα επίπεδα καροτενοειδών όπως η β-καροτίνη στο αίμα τους» ανέφερε η επικεφαλής της μελέτης Τζούλια Μπόεμ και προσέθεσε: «Η συγκεκριμένη είναι η πρώτη μελέτη η οποία συνδέει τη θετική σκέψη με τα επίπεδα καροτενοειδών στον ανθρώπινο οργανισμό». Σύμφωνα με την ερευνήτρια είναι πιθανό τα αντιοξειδωτικά να έχουν αντιστρεσογόνο δράση.
Η μελέτη
Προκειμένου να καταλήξουν στα συμπεράσματά τους οι επιστήμονες μέτρησαν τις συγκεντρώσεις εννέα διαφορετικών αντιοξειδωτικών, όπως τα καροτενοειδή αλλά και η βιταμίνη Ε, στο αίμα σχεδόν 1.000 αμερικανών ανδρών και γυναικών ηλικίας 25 ως 74 ετών. Οι εθελοντές συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια σχετικά με τον τρόπο ζωής τους ενώ παρείχαν και δείγμα αίματος στους ειδικούς. Μετρήθηκε επίσης και ο βαθμός αισιοδοξίας των συμμετεχόντων.
Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα άτομα που ήταν πιο αισιόδοξα είχαν αυξημένα ως και 13% επίπεδα καροτενοειδών στο αίμα τους σε σύγκριση με όσα ήταν πιο απαισιόδοξα. Πιστεύουν ότι τα αποτελέσματα αυτά μπορούν, ως έναν βαθμό, να εξηγηθούν μέσω της μεγαλύτερης κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών που κάνουν τα πιο αισιόδοξα άτομα.
Τρεις «πράσινες» μερίδες την ημέρα, «κλειδί» αισιοδοξίας
Όπως προέκυψε από τη μελέτη, οι εθελοντές που έτρωγαν δύο ή λιγότερες μερίδες φρούτων και λαχανικών ημερησίως ήταν πολύ λιγότερο αισιόδοξοι σε σύγκριση με εκείνους που έτρωγαν τρεις ή περισσότερες «πράσινες» μερίδες μέσα στην ημέρα.
Πέρυσι μελέτη ειδικών του Πανεπιστημίου Γουόρικ έδειξε ότι άτομα που κατανάλωναν επτά μερίδες φρούτων και λαχανικών ημερησίως ήταν και τα πιο ευτυχισμένα σε σύγκριση με όσα δεν κατανάλωναν καθόλου φρούτα και λαχανικά. Η σύνδεση φάνηκε μάλιστα να ισχύει ακόμη και όταν ελήφθησαν υπόψη παράγοντες όπως η άσκηση και το γενικότερο μοτίβο διατροφής – αμφότεροι αυτοί οι παράγοντες επιδρούν στη διάθεση. Οι επιστήμονες που βρίσκονταν πίσω και από εκείνη τη μελέτη υπέθεταν ότι τα αντιοξειδωτικά των φρούτων και των λαχανικών φαίνεται να είναι εκείνα που δρουν ως «ασπίδα προστασίας» ενάντια στο στρες.





Πηγή : tovima.gr 

Με Νικοπολίδη κόντρα στον ΠΑΣ!


Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις στον Ολυμπιακός καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Λεονάρντο Ζαρντίμ θα φύγει πριν τον αγώνα με τον ΠΑΣ.
Η απόφαση του Βαγγέλη Μαρινάκη για την απομάκρυνση του Πορτογάλου τεχνικού από τον πάγκο των «ερυθρολεύκων» θα πρέπει να θεωρείται ειλημμένη, καθώς στον Ολυμπιακό δεν είναι ικανοποιημένοι από την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό, ο Ζαρντίμ να απομακρυνθεί από τη θέση του πριν από το ματς της Κυριακής με τον ΠΑΣ Γιάννενα στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Με την απόφαση αυτή στον Ολυμπιακό, θέλουν να προλάβουν και τις αποδοκιμασίες των οπαδών στο πρόσωπο του Πορτογάλου τεχνικού καθώς έχει χάσει για τα καλά το λαϊκό έρεισμα.

Στην αναμέτρηση αυτή, τις οδηγίες στους παίκτες του Ολυμπιακού, θα δίνει όπως όλα δείχνουν ο βοηθός του Πορτογάλου προπονητή, Αντώνης Νικοπολίδης.

Το κλίμα για τον Ζαρντίμ είναι βαρύ αφού ακόμα και οι υποστηρικτές του στην ομάδα δεν πιστεύουν ότι μπορεί να αλλάξει την κατάσταση στον Ολυμπιακό. Πέραν της εικόνας της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο που δεν ικανοποιεί, στη διοίκηση των «ερυθρολεύκων» θεωρούν ότι ο 39χρονος τεχνικός δεν μπορεί να επιβληθεί σε θέματα πειθαρχίας.





Πηγή : gazzetta.gr

Διέρρευσε το Optimus G Pro με 1080p οθόνη


LG-Optimus-G-Pro-1080p
Τον τελευταίο καιρό, έχουμε ακούσει πολλά για την επερχόμενη ναυαρχίδα Android smartphone της LG και υποτίθεται ότι θα ονομάζεται Optimus G2. Αλλά αποδεικνύεται ότι υπάρχει επίσης ένα νέο Optimus G Pro, το οποίο φαίνεται είναι έτοιμο για να ανακοινωθεί επίσημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το LG Optimus G Pro έρχεται με μια 5 ιντσών Full HD (1920 x 1080) οθόνη, με το Android Jelly Bean, quad-core 1,7 GHz Qualcomm Snapdragon APQ8064 επεξεργαστή, LTE, 13MP κάμερα πίσω, 2MP κάμερα στο μπροστινό μέρος, 2GB μνήμη RAM, 32GB εσωτερικής μνήμης και μια 3.000 mAh μπαταρία. Τα περισσότερα από αυτά τα χαρακτηριστικά φημολογείται ότι θα έχει και το Optimus G2, έτσι το G Pro και το G2 είναι πιθανώς η ίδια συσκευή.
Σύμφωνα με την εικόνα φαίνεται παραπάνω, το Optimus Pro G θα ξεκινήσει να διατίθεται στην Ιαπωνία από την NTT DoCoMo κάποια στιγμή φέτος την άνοιξη (με τον αριθμό μοντέλου LG L-04E). Το τηλέφωνο φαίνεται να έχει διαστάσεις139,0 χ 70 χ 10 χιλιοστά και θα ζυγίζει 160 γραμμάρια. Θα έρθει σε δύο χρωματισμούς, σε μαύρο και λευκό.
Δεν υπάρχει ενημέρωση για το πότε ακριβώς η LG θα ανακοινώσει επίσημα το Optimus G Pro. Θα μπορούσε να συμβεί τον επόμενο μήνα στην MWC 2013 στη Βαρκελώνη (Φεβ. 25 – 28). Το νέο smartphone θα ανταγωνιστεί τα HTC M7, Sony Xperia Ζ (και ZL), Huawei Ascend D2 και Galaxy S4 της Samsung.






Πηγή : unwiredview.com

Γλιτώνει την κατεδάφιση, για πέντε χρόνια, το γήπεδο του ΠΑΟ



Προθεσμία πέντε ετών στον Παναθηναϊκό δίνει τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σταύρο Καλαφάτη. Με την τροπολογία αποσυνδέεται η κατεδάφιση από την εξέλιξη των έργων για τη Διπλή Ανάπλαση, στον Βοτανικό και στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.
Διευκρινίζεται ότι τόσο ο νόμος όσο και το Προεδρικό Διάταγμα - το οποίο βρίσκεται στο τελικό στάδιο νομοτεχνικής επεξεργασίας από το Συμβούλιο της Επικρατείας - θέτουν ως προϋπόθεση προκειμένου να γίνει το νέο γήπεδο στον Βοτανικό την κατεδάφιση των εγκαταστάσεων στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.
Ειδικότερα, με τη νέα ρύθμιση προβλέπεται ότι το γήπεδο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας μαζί με τις συνοδευτικές εγκαταστάσεις του εξαιρείται από την κατεδάφιση για τα επόμενα πέντε χρόνια, ανεξαρτήτως της έναρξης και της προόδου των έργων στον Βοτανικό. Παράλληλα, παγώνει - πάλι για πέντε χρόνια - η είσπραξη των προστίμων για τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες που βαρύνουν το γήπεδο του Παναθηναϊκού στην Αλεξάνδρας, ενώ νομιμοποιούνται για το ίδιο διάστημα οι αυθαίρετες κατασκευές, όπως είναι για παράδειγμα το στέγαστρο.
Μάλιστα, δίνεται η δυνατότητα έκδοσης οικοδομικών αδειών για τη βελτίωση, τη μετασκευή και τη στατική ενίσχυση όλων των νόμιμων και αυθαίρετων εγκαταστάσεων του γηπέδου.




Πηγή : tanea.gr

Henkel: Νέα συνεργασία για παραγωγή απορρυπαντικών στην Ελλάδα

Συμφωνία για διανομή προϊόντων από τη SKAG-Θ.Κ.Σκαγιάς.
Την παραγωγή προϊόντων αρχίζει εκ νέου στην Ελλάδα η γερμανική πολυεθνική Henkel, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες.

Ειδικότερα, η Henkel, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επανέρχεται στην ελληνική αγορά αναθέτοντας στην ελληνική βιομηχανία απορρυπαντικών Rolco- Βιανίλ εκ νέου την παραγωγή προϊόντων της προκειμένου να εξυπηρετήσει την εγχώρια αγορά.
Σημειώνεται ότι η Henkel μέχρι το έτος 2000 διέθετε εργοστάσιο παραγωγής απορρυπαντικών στην Αταλάντη, Φθιώτιδας. Μετά το κλείσιμο του εργοστασίου της διατήρησε συμφωνίες για την παραγωγή των προϊόντων της (Dixan, Neomat και Persil) με τον όμιλο Alapis, οι οποίες διακόπηκαν λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπισε ο όμιλος.
Το ΑΠΕ-ΜΠΕ απευθύνθηκε στη διοίκηση της Henkel, με αφορμή σχετικά σημερινά δημοσιεύματα, για τη νέα της συνεργασία, ωστόσο η εταιρεία επιφυλάχθηκε σχολίου έως την προσεχή Τρίτη και την προγραμματισμένη συνάντηση ενημέρωσης που θα έχει με εκπροσώπους του Τύπου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα αναλύσει τα επιχειρηματικά της σχέδια.
Εξάλλου, τη διανομή προϊόντων της στην εταιρεία SKAG- Θ.Κ. Σκαγιά ΑΒΕΕ ανέθεσε η Henkel Ελλάς ΑΒΕΕ.
Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η SKAG αναλαμβάνει τη διανομή προϊόντων διόρθωσης, συγκόλλησης, ταινιών & προϊόντων χειροτεχνίας Pritt, LOCTITE και PATTEX στα χαρτοπωλεία και βιβλιοπωλεία, πανελλαδικά από 1/1/2013. Η συνεργασία των δύο εταιρειών προβλέπει τη διανομή σε πρώτη φάση των προϊόντων της Henkel σε 2.300 χαρτοπωλεία και βιβλιοπωλεία. Σημειώνεται ότι η SKAG που το 2013 συμπληρώνει 57 χρόνια λειτουργίας, παράγει, εξυπηρετεί και διανέμει πανελλαδικά πάνω από 1.300 προϊόντα.
Πηγή: ΑΜΠΕ 

Αθωώθηκαν έξι από τους οκτώ αστυνομικούς για τον ξυλοδαρμό του Αυγουστίνου Δημητρίου



ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 

ΑΘΩΩΣΕ τους έξι από τους οκτώ αστυνομικούς που κατηγορούνταν για τον ξυλοδαρμό του Κυπρίου φοιτητή κ. Αυγουστίνου Δημητρίου, σήμερα 29 χρονών, τον Νοέμβριο του 2006 στη Θεσσαλονίκη, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της πόλης. Οι έξι αντιμετώπιζαν κατηγορίες για συνέργεια και επικίνδυνη σωματική βλάβη. Η απόφαση λήφθηκε κατά πλειοψηφία, ενώ στους άλλους δύο εμπλεκόμενους αστυνομικούς επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης 2,5 χρόνων στον καθένα με τριετή αναστολή, για την πράξη της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.
Οι δύο καταδικασθέντες ομολόγησαν ότι χτύπησαν τον Κύπριο φοιτητή και δικαιολόγησαν την πράξη τους λέγοντας ότι προσπαθούσαν να τον ακινητοποιήσουν για να τον συλλάβουν, ενώ εκείνος αντιδρούσε έντονα. Εξ αυτών ο ένας παραμένει εν ενεργεία και ο δεύτερος είναι εν αποστρατεία.

Σε πρώτο βαθμό, στους οκτώ αστυνομικούς είχαν επιβληθεί ποινές φυλάκισης από 15 μήνες έως 3 χρόνια και 3 μήνες, οι οποίες ήταν, κατά περίπτωση, εξαγοράσιμες και με τριετή αναστολή. Για την ίδια υπόθεση, επίσης, το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης είχε επιδικάσει στον κ. Αυγουστίνο Δημητρίου το χρηματικό ποσό των 300.000 ευρώ ως αποζημίωση. Ο κ. Δημητρίου δεν έκρυψε την πικρία του για την απόφαση του δικαστηρίου και δήλωσε: «Έξι χρόνια τώρα έχω διαλυθεί, έχω χάσει τη ζωή μου, δεν θα ξανάρθω ποτέ στην Ελλάδα».




Πηγή : sigmalive.com

Δωρεάν διανομή ρυζιού σε άπορους στα Τρίκαλα


Μέσω του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
Συνεχίστηκε και σήμερα η δωρεάν διανομή τροφίμων, μέσω του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σε συλλόγους και φορείς των Τρικάλων. Στις αποθήκες πολυτέκνων στη Νέα Ζωαγορά δόθηκαν 24.808 κιλά ρυζιού για τον Σύλλογο Πολυτέκνων και άλλα 24.240 κιλά ρυζιού σε μεγάλο αριθμό φορέων.

Το πρόγραμμα διανομής δωρεάν τροφίμων σε απόρους του νομού Τρικάλων, υλοποιείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και την ευθύνη για το νομό Τρικάλων έχει η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Το πρόγραμμα της δωρεάν διανομής τροφίμων αφορά άπορα άτομα και συγκεκριμένα αυτά που έχουν πραγματική ανάγκη και τα κριτήρια για τη συμμετοχή είναι εισοδηματικά (ανάλογα με το ύψος της φορολογικής δήλωσης).





Πηγή : protothema.gr

Χωρίς Μετρό το σαββατοκύριακο



Για το ενιαίο μισθολόγιο

Μεσοσταθμικά στον ΗΣΑΠ επέρχονται μειώσεις μισθών 25%, στο Μετρό 17% και στο Τραμ 9%
Τελευταία ενημέρωση:
Ακινητοποιημένοι θα μείνουν σήμερα, Σάββατο και την Κυριακή οι συρμοί του Μετρό μετά τη νέα απεργία που προκήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (Σ.Ε.Λ.Μ.Α.), σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο. Συνεδριάζει σήμερα το Συντονιστικό των εργαζομένων σε Μετρό, Ηλεκτρικο και Τραμ
Το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών είχε προαναγγείλει ότι θα προχωρήσει σε επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις καθώς θεωρεί ότι η ένταξη στο ενιαίο μισθολόγιο καταργεί αυτομάτως τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Οι εργαζόμενοι στο Μετρό μπορεί να προχωρούν σε νέα απεργία, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο απεργιών διαρκείας, ωστόσο το υπουργείο Μεταφορών δεν συζητά την εξαίρεσή τους από το ενιαίο μισθολόγιο.
«Δεν υπάρχει περιθώριο υποχώρησης για την κυβέρνηση. Έχει ψηφιστεί νόμος. Κατανοώ τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα, αλλά υπάρχει μια συγκεκριμένη απόφαση ότι, από το ενιαίο μισθολόγιο, δεν θα εξαιρεθεί καμία κατηγορία εργαζομένων στο δημόσιο ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα», ανέφερε χθες ο υπουργός Μεταφορών.
Μεσοσταθμικά, για τους εργαζομένους του ΗΣΑΠ επέρχονται μειώσεις 25%, του Μετρό 17% και του Τραμ 9%.
Σήμερα, Σάββατο,συνεδριάζει το Συντονιστικό των εργαζομένων σε Ηλεκτρικό, Μετρό και Τραμ προκειμένου να αποφασίσει για το μέλλον των κινητοποιήσεων στα μέσα σταθερής τροχιάς ενώ την ερχόμενη εβδομάδα σε τροχιά κινητοποιήσεων αναμένεται να μπουν οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τρόλεϊ και τον ΟΣΕ.






Πηγή : enet.gr

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Έχει ο Russell Crowe εξωσυζυγικές σχέσεις με τη Dita Von Teese;


Έχει ο Russell Crowe εξωσυζυγικές σχέσεις με τη Dita Von Teese;

Δεν τον αφήνουν τον ηθοποιό να «φτιάξει» τον γάμο του, πριν αυτός οδηγηθεί στο διαζύγιο και να πάλι που δημοσιεύματα τον θέλουν να είχε σχέσεις με την μπουρλέσκ περφόρμερ Dita Von Teese!
Και μάλιστα οι πηγές τους θέλουν να έχουν περάσει καυτές νύχτες στο ξενοδοχείο “Four Seasons”. Όπου υπάρχει «καπνός» υπάρχει και «φωτιά»!
Όμως ο ηθοποιός ο οποίος τα «παίζει» όλα για όλα με τον γάμο του, καθώς η σύζυγός του, πρόσφατα πήγε να κινήσει τις διαδικασίες του διαζυγίου, έγραψε μέσω twitter: «Η Dita Von Teese, είναι θαραλέα, έξυπνη και γλυκιά. Είναι φίλη μου. Ποιος δεν θα ήθελε τέτοια φίλη;».




Πηγή : attikipress.gr

Geri Halliwell με το σουτιέν στο στούντιο!


Geri Halliwell με το σουτιέν στο στούντιο!

Ηχογραφούσε τα τραγούδια της η γυναίκα και έσκασε! Έκανε τόση ζέστη στο στούντιο που έβγαλε τα ρούχα της η Geri Halliwell.

Η ίδια ανέβασε αυτή τη φωτογραφία που βλέπετε με τα εσώρουχά της!

Η τραγουδίστρια έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter: "Αν και με προειδοποίησαν να μην την ανεβάσω, ορίστε..
Τρελή ζέστη στο στούντιο.

Η πρώην τραγουδίστρια των "Spice Girls" είναι αποκαλυπτική και προωθεί με τον καλύτερο τρόπο τρα τραγούδια της!




Πηγή : madata.gr

Σε ποιόν πρότεινε να κάνει στριπτιζ η Lady Gaga;


Η "σέξυ" πρόταση της τραγουδίστριας


Σε μια "καυτή" αποκάλυψη προχώρησε o Charlie Sheen μιλώντας στο περιοδικό Daily Beast. Ο διάσημος ηθοποιός, ο οποίος έχει απασχολήσει πολλές φορές τα σκανδαλοθηρικά ΜΜΕ με τα καμώματα του, δήλωσε πως η Lady Gaga του είχε προτείνει να παίξει σε ένα video clip της, στο οποίο η ίδια θα του προσέφερε ένα αισθησιακό στριπτίζ!
Ο ηθοποιός δήλωσε χαρακτηριστικά: "Μου ζήτησε να παίξω σε ένα video clip στο οποίο αυτή και η Britney Spears θα υποδύονταν τις χορεύτριες και εγώ θα έκανα τον πελάτη του strip club. Μου είπε πως αν κάποιος αξίζει να του κάνει ένα στριπτίζ η Lady Gaga, αυτός είμαι εγώ, αλλά από τότε δεν επικοινωνήσαμε ξανά."
Για να δούμε αν θα προκύψει αυτή η "εκρηκτική" συνεργασία στο μέλλον.




Πηγή : mad.tv

Νίκος Αναδιώτης: «Όλοι θέλουν να παντρευτούν, αλλά δε βρίσκουν την κατάλληλη»


Ο Νίκος Αναδιώτης, καλεσμένος στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη το μεσημέρι της Πέμπτης, μίλησε για το «Dancing With The Stars», αλλά και για τη σύζυγό του, Βασιλική Παπαδοπούλου.

«Σαν πρόκληση το είδα το ‘Dancing With The Stars’. Είναι μια πολύ καλή παραγωγή, είναι εξαιρετικό το cast των διαγωνιζομένων. Είχα ελεύθερο χρόνο -αλλά δεν φανταζόμουν ότι θα απαιτούσε τόσο χρόνο- το συζήτησα και με τη γυναίκα μου…και το δέχτηκα», απάντησε το μοντέλο εξηγώντας τι τον έκανε να συμμετάσχει στο show.

Μιλώντας για την απόφασή του να παντρευτεί σε ηλικία 29 ετών, ο Νίκος δήλωσε: «Όλοι θέλουν να παντρευτούν, απλά οι συνθήκες είναι τέτοιες που δεν βρίσκουν την κατάλληλη γυναίκα. Δεν θα το ρίσκαρα να σκεφτώ ότι ίσως βρω μεγαλύτερος κάποια καλύτερη. Ποτέ πριν δεν είχα τέτοια συναισθήματα για γυναίκα που ήταν δίπλα μου».

Όσο για τη γνωριμία τους; «Γνωριστήκαμε τυχαία σε μια δουλειά που εκείνη έκανε την επιμέλεια των μαλλιών και του make-up. Μιλούσαμε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και φρόντισα να ανανεώσω το ραντεβού μας!».




Πηγή : protothema.gr

Νέες ελπίδες για την καταπολέμηση του HIV


Νέες ελπίδες για την καταπολέμηση του HIV


Αυστραλός επιστήμονας κατάφερε να τροποποιήσει μία πρωτεΐνη του ιού

Αυστραλός ερευνητής κατάφερε να τροποποιήσει γενετικά μια πρωτεΐνη του HIV και να τη στρέψει εναντίον του ίδιου του ιού.

Όπως μεταδίδει το Daily Mail, ο David Harrich από το Ινστιτούτο Ιατρικών Ερευνών Queensland του Μπρισμπέιν δηλώνει ότι δεν έχει ξαναδεί ποτέ κάτι παρόμοιο. Η μεταλλαγμένη πρωτεΐνη εμποδίζει τον in vitro (σε εργαστηριακές συνθήκες) πολλαπλασιασμό του ιού, ενώ σε λίγο καιρό θα ελεγχθεί η συμπεριφορά της in vivo, σε πειράματα που θα γίνουν σε ζωικούς οργανισμούς.

Η μέθοδος που ανακάλυψε ο Harrich δεν αποτελεί θεραπεία για τον HIV, αφού δεν μπορεί να «διορθώσει» τη μόλυνση από τον ιό. Αν όμως τελικά αποδειχθεί λειτουργική, ο ιός θα παραμένει στη λανθάνουσα φάση του, δε θα πολλαπλασιάζεται και ο φορέας δε θα αναπτύσσει AIDS, ενώ το ανοσοποιητικό του σύστημα θα παραμένει υγιές. Έτσι δε θα χρειάζεται αντιρετροϊκή θεραπεία.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού Human Gene Therapy και είναι καρπός εργασίας τριών δεκαετιών από τον Harrich, ο οποίος μελετούσε τον ιό στο πανεπιστήμιο UCLA του Λος Άντζελες από την αρχή της έκρηξής του στα 80s.

Σήμερα, οι φορείς του HIV ανέρχονται σε 32,2 εκατομμύρια παγκοσμίως.






Πηγή : lifo.gr

Demi Moore: Στην παραλία με νεότερο άντρα!


Demi Moore: Στην παραλία με νεότερο άντρα!

Η αλήθεια είναι ότι δεν βλέπεις 50αρες με αυτό το κορμί και με αυτό το λουκ, είναι όμως κάτι που πρέπει να προσθέσουμε στα «υπέρ» της ηθοποιού, που άνετα «περνάει» για σαραντάρα!
Μετά τις πρόσφατες ειδήσεις ότι η ηθοποιός βγαίνει με τον πρώην της Lindsay Lohan, τώρα η «αθεράπευτη» Demi εμφανίστηκε σε παραλία του Μεξικού με άλλον «αθληταρά» νεαρό άντρα!
Η ηθοποιός δεν έχασε τον χρόνο της και μονοπώλησε την παρέα του εν λόγω κυρίου αγνώστων λοιπών στοιχείων, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που ανέτρεχε στην «βοήθεια» ενός τονωτικού ποτού με ταυρίνη.
Πάντως, οι διακοπές της Demi δεν περιελάμβαναν μόνο αντρική παρέα, αλλά και άσκηση yoga, zumba, χορό και διαλογισμό.
Για το ταξίδι αυτό η Demi έφυγε από τις 23 Δεκεμβρίου, μόλις 2 μέρες αφού ο πρώην σύζυγός της, Ashton Kutcher, κατέθεσε αίτηση διαζυγίου ενώ είναι άγνωστο το πότε θα επιστρέψει!




Πηγή : attikipress.gr

Η Μόνα Λίζα ταξίδεψε στο φεγγάρι

Εκτός από διάσημος πίνακας του Λεονάρντο ντα Βίντσι, η Μόνα Λίζα είναι πλέον και η πρώτη ψηφιακή εικόνα που μεταδόθηκε, μέσω ακτίνων λέιζερ, από τη Γη σε δορυφόρο που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από το φεγγάρι, σε απόσταση περίπου 384.000 χιλιομέτρων. Η μετάδοση αποτέλεσε την πρώτη επίδειξη μιας νέας τεχνολογίας, που επιτρέπει την επικοινωνία σε μεγάλες αποστάσεις με τη βοήθεια λέιζερ.

Η αποστολή της εικόνας έγινε από κέντρο διαστημικών πτήσεων Goddard προς τον δορυφόρο «Lunar Reconnaissance Orbiter» (LRO) της NASA, ο οποίος βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια.
Η εικόνα μεταδόθηκε μέσω των παλμών λέιζερ που αποστέλλονται σε συνεχή βάση στο ειδικό όργανο – δέκτη λέιζερ (LOLA - Lunar Orbiter Laser Altimeter) του LRO, για να εντοπίζεται η ακριβής του θέση.
«Είναι η πρώτη φορά που κάποιος πέτυχε μονής κατεύθυνσης επικοινωνία μέσω λέιζερ σε πλανητικές αποστάσεις», δήλωσε ο ερευνητής της NASA και του πανεπιστημίου ΜΙΤ, Ντέιβιντ Σμιθ. Όπως είπε, στο άμεσο μέλλον αυτού του είδους η απλή επικοινωνία μέσω λέιζερ μπορεί να αποτελέσει μια εναλλακτική λύση απέναντι στις ραδιοεπικοινωνίες που χρησιμοποιούν σήμερα οι δορυφόροι. Στο απώτερο μέλλον, είναι πιθανό ότι θα επιτρέψει επικοινωνίες με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα μετάδοσης δεδομένων σε σχέση με τις σημερινές ραδιοεπικοινωνίες.
Οι δορυφόροι που βρίσκονται εκτός της τροχιάς της Γης, χρησιμοποιούν ραδιοκύματα για την επικοινωνία και τον έλεγχο της πορείας τους. Ο LRO είναι ο μόνος σε τέτοια απόσταση δορυφόρος, που η πορεία του μπορεί να ελεγχθεί και μέσω λέιζερ. Οι επιστήμονες της NASA εκμεταλλεύτηκαν αυτή τη δυνατότητα, για να κάνουν πραγματικότητα την μονής κατεύθυνσης επικοινωνία μέσω λέιζερ με έναν απομακρυσμένο δορυφόρο.
Όπως αναφέρει η NASA, η αυστηρή τήρηση του χρονοδιαγράμματος, ήταν το κλειδί για την αποστολή της εικόνας. Έτσι, η εικόνα χωρίστηκε σε 152 επί 200 πίξελ (εικονοστοιχεία), κάθε πίξελ μετατράπηκε σε απόχρωση του γκρι και στάλθηκε στο φεγγάρι μέσω ενός παλμού λέιζερ, με ταχύτητα μετάδοσης περίπου 300 δυαδικών ψηφίων (bits) ανά δευτερόλεπτο.
Το όργανο LOLA του δορυφόρου LRO έλαβε τους παλμούς λέιζερ και, στη συνέχεια, από αυτούς ανακατασκεύασε τη διάσημη εικόνα. Η επιτυχία της μετάδοσης επιβεβαιώθηκε χάρη στην επιστροφή της Μόνα Λίζα στη Γη μέσω του συστήματος ραδιοτηλεμετρίας του δορυφόρου.
Η επόμενη αποστολή «Lunar Atmosphere and Dust Environment Explorer» (LADEE) της NASA, ενός δορυφόρου που θα εκτοξευτεί αργότερα φέτος και θα μελετήσει την ατμόσφαιρα και το περιβάλλον του φεγγαριού, θα τεστάρει την επικοινωνία μέσω λέιζερ σε πιο υψηλές ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων. Σε επόμενη φάση, η NASΑ θα δοκιμάσει την πρώτη μακράς διάρκειας οπτική (δηλαδή μέσω λέιζερ) δορυφορική επικοινωνία με τη Σελήνη, στο πλαίσιο του προγράμματός της να αναπτύξει νέες τεχνολογίες επικοινωνίας με το μακρινό διάστημα.
Επιστημονικό έγγραφο που περιγράφει ολόκληρη τη διαδικασία δημοσιεύθηκε στο Optics Info Base.










Πηγή : enet.gr

Υπόθεση «ζαρντινιέρας»: Αθώοι οι 6 από τους 8 αστυνομικούς


Ηταν κατηγορούμενοι για τον ξυλοδαρμό του Αυγουστίνου Δημητρίου
Φωτογραφία από το σημείο όπου σημειώθηκε ο ξυλοδαρμός
Αθώοι κρίθηκαν έξι από τους οκτώ αστυνομικούς που κατηγορούνταν για τον ξυλοδαρμό του 29χρονου, την Παρασκευή του Κύπριου Αυγουστίνου Δημητρίου, υπόθεση η οποία έγινε γνωστή ως «ζαρντινιέρα».

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, δικάζοντας σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση, αθώωσε, κατά πλειοψηφία, τους έξι αστυνομικούς, ενώ καταδίκασε σε ποινές φυλάκισης 2,5 ετών, στον καθένα, με 3ετή αναστολή, τους άλλους δύο, έναν εν ενεργεία κι έναν εν αποστρατεία, για την πράξη της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Οι δύο καταδικασθέντες, στους οποίους το δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικά, απολογούμενοι ομολόγησαν ότι χτύπησαν τον νεαρό Κύπριο, αλλά δικαιολόγησαν τη βία λέγοντας ότι προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν, επειδή αυτός αντιδρούσε.

Οι αθωωθέντες αστυνομικοί, οι οποίοι αντιμετώπιζαν κατηγορίες για συνέργεια και επικίνδυνη σωματική βλάβη, υποδέχθηκαν την απόφαση του δικαστηρίου με ανακούφιση και έκαναν λόγο για δικαίωση.

Αντιθέτως ο Αυγ. Δημητρίου εξέφρασε την πικρία του για την παραπάνω ετυμηγορία. «Έξι χρόνια τώρα έχω διαλυθεί, έχω χάσει τη ζωή μου, δε θα ξαναέρθω ποτέ στην Ελλάδα» δήλωσε.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε επιβάλλει στους οκτώ αστυνομικούς ποινές φυλάκισης από 15 μήνες έως 3 χρόνια και 3 μήνες. Οι συγκεκριμένες ποινές ήταν κατά περίπτωση με 3ετή αναστολή και εξαγοράσιμες.

Για την ίδια υπόθεση το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης είχε επιδικάσει στον Αυγ. Δημητρίου το χρηματικό ποσό των 300.000 ευρώ ως αποζημίωση για τον ξυλοδαρμό που έγινε στις 17 Νοεμβρίου 2006.




Πηγή : tovima.gr

Google: Κατασκευή νέων κεντρικών γραφείων στο Λονδίνο με κόστος 1 δισ. στερλίνες


Google: Κατασκευή νέων κεντρικών γραφείων στο Λονδίνο με κόστος 1 δισ. στερλίνες
Το κτίριο θα είναι 11 ορόφων σε έκταση 2,4 στρεμμάτων


Αθήνα
Η Google ανακοίνωσε συμφωνία ενός δισ. στερλινών για την ανοικοδόμηση νέων κεντρικών γραφείων στη Μεγάλη Βρετανία σε μια έκταση 2,4 στρέμματα πίσω από το σιδηροδρομικό σταθμό King Cross του Λονδίνου.

Οι ιθύνοντες της μεγαλύτερης μηχανής αναζήτησης του διαδικτύου επιβεβαίωσαν την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου ότι θα ξεκινήσει η κατασκευή ενός νέου κτιρίου 11 ορόφων που στόχο έχει να ενοποιήσει τις υπηρεσίες της εταιρείας, οι οποίες αυτή τη στιγμή μοιράζονται μεταξύ δύο περιοχών, της Βικτώρια και του Χολμπορν.

«Είναι μια μεγάλη επένδυση για τη Google, δεσμευόμαστε περαιτέρω με το Ηνωμένο Βασίλειο όπου εφευρέθηκαν οι υπολογιστές και το διαδίκτυο» δήλωσε ο Ματ Μπρίτιν, αντιπρόεδρος της Google για τη Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη.

Η συμφωνία είναι μια από τις σημαντικότερες συναλλαγές ακινήτων στη Μεγάλη Βρετανία από την έναρξη της χρηματοπιστωτικής κρίσης και ακολουθεί το παράδειγμα άλλων μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών όπως η Skype, η Oracle και η Amazon που μετέφεραν τα γραφεία τους από την Ολντ Στριτ στο Σίτι του Λονδίνου, το Γουέστ Εντ και άλλες περιοχές.




Πηγή : tovima.gr

Απάτη 920 εκατ. ευρώ στη Βρετανία

Καταδικάστηκε σε 7ετή φυλάκιση ο Αχ. Καλλάκης για τις «δραστηριότητές» του στην αγορά ακινήτων Reuters, A.P.
Ολοκληρώθηκε χθες στη Βρετανία η πολύκροτη δίκη ενός Ελληνα πρώην μεγιστάνα, ο οποίoς καταδικάστηκε σε επταετή φυλάκιση ως ένοχος απάτης με δάνεια ύψους 769 εκατ. στερλινών (περίπου 920 εκατ. ευρώ) από τράπεζες της χώρας. Ο 44χρονος Αχιλλέας Καλλάκης (ο οποίος άλλαξε το όνομά του λόγω παρελθούσης καταδίκης) θεωρείται ότι μαζί με τον παλαιόθεν συνεργό του Αλεξ Γουίλιαμς (ο οποίος, επίσης, είχε αλλάξει το όνομά του) οργάνωσαν τη μεγαλύτερη απάτη στην αγορά ακινήτων της Βρετανίας. Ο Καλλάκης με τη χρήση ψευδεπίγραφων εγγράφων είχε πείσει την Allied Irish Bank να του χορηγήσει δάνειο 740 εκατ. στερλινών, ενώ και από την Βank of Scotland με την ίδια μέθοδο έλαβε 29 εκατ.στερλίνες.
Ο καταδικασθείς δεν ήταν άγνωστος ούτε στον διεθνή χώρο του πόκερ και έφερε το ψευδώνυμο «The Don», ενώ το 2005 είχε αναδειχθεί νικητής σε διαγωνισμό ηλεκτρονικού πόκερ με έπαθλο 100.000 δολ. Ο συνεργός του καταδικάστηκε σε κάθειρξη πέντε ετών για την κατάρτιση πλαστών εγγράφων, τα οποία ήταν αναγκαία να στηρίξουν τους ισχυρισμούς του Αχιλλέα Καλλάκη στις τράπεζες.
Το γεγονός πως αμφότεροι πριν από δεκαοκτώ χρόνια είχαν κριθεί και πάλι ένοχοι για απάτη εις βάρος ιδιωτών, δεν τους πτόησε. Με την «ικανότητα» του Γουίλιαμς στην πλαστογραφία και τη συνεργασία ενός φερόμενου ως διεφθαρμένου Ελβετού δικηγόρου ο Καλλάκης έπεισε τράπεζες να χρηματοδοτήσουν τις επενδύσεις του στα ακίνητα από το 2003-2008. Με το ελικόπτερό του και το ιδιωτικό του τζετ κινούνταν μεταξύ Λονδίνου και Μονακό, όπου και είχε ελλιμενίσει το πολυτελές σκάφος του. Εδινε την εικόνα μεγιστάνα, ενώ μέσω τραπεζών εξασφάλιζε κεφάλαια υψηλότερα από την αξία των ακινήτων που στόχευε. Κατόρθωσε να αγοράσει περιζήτητες πολυτελείς κατοικίες σε κομβικές περιοχές του Λονδίνου, στο Μέιφερ και το Νάιτσμπριτζ, αλλά και εμπορικά ακίνητα όπως τα κεντρικά γραφεία του όμιλου ΜΜΕ, Telegraph Media Group, στην περιοχή του σταθμού της Βικτώριας. Οι καταδικασθέντες κατόρθωσαν να εξαπατούν επί 5ετία τράπεζες και αρχές, εργαζόμενοι συνεχώς, ώστε να «κατασκευάζουν» συνεχώς μία ανύπαρκτη ναυτιλιακή αυτοκρατορία με ανύπαρκτους επενδυτές και εγγυήσεις.




Πηγή : kathimarini.gr

Ξερίζωσαν την Ιερή Ελιά του Πλάτωνα για... καυσόξυλα!


Ξερίζωσαν την Ιερή Ελιά του Πλάτωνα για... καυσόξυλα!
Τίποτε δεν μοιάζει ικανό να μείνει αλώβητο από τις επιπτώσεις της κρίσης στην σύγχρονη Ελλάδα. Ούτε καν η ελιά του Πλάτωνα στην Ιερά οδό, την οποία άγνωστη ξερίζωσαν για να την χρησιμοποιήσουν για... καυσόξυλα.
Η ελιά που βρίσκεται στην περιοχή του Βοτανικού, κοντά στο σημερινό Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, είχε καταστραφεί από πρόσκρουση λεωφορείου το 1975.
Εκτοτε, το ξύλο μεταφέρθηκε και διατηρείται στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ στο σημείο έμειναν κάποιες ρίζες που έδωσαν και πάλι ζωή.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ελιά ξεριζώθηκε από άστεγους προκειμένου να την χρησιμοποιήσουν για καυσόξυλα, ενώ το περιστατικό διερευνάται.
Σημειώνεται ότι κάτω από το περίφημο δέντρο ο Πλάτωνας δίδασκε τους μαθητές του τον 5ο αιώνα π.Χ.





Πηγή : imerisia.gr

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Μιχαλολιάκος: Η Χ.Α. θα ψηφίσει και στις 4 κάλπες




Υπεραμύνθηκε της απόφασης του κόμματός του να ψηφίσει υπέρ της παραπομπής των Γ. Παπακωνσταντίνου, Ευ. Βενιζέλου, Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμου ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, κατά την παρέμβασή του στη συζήτηση στη Βουλή για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής.
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος καταλόγισε «βαρύτατες ευθύνες» στους δύο πρώην υπουργούς Οικονομικών για τον τρόπο που χειρίστηκαν το θέμα. Κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ότι είχε πλήρη επίγνωση, ενώ για τον Λουκά Παπαδήμο είπε ότι «εφόσον ανέλαβε να συμμαζέψει τα οικονομικά, όφειλε και αυτός να ξέρει για τη λίστα».
Παράλληλα, υποστήριξε ότι κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα και τους νόμους περισσότερο η ατιμωρησία των υπουργών, παρά η εθνική κυριαρχία.




Πηγή : enet.gr

ΕΜΥ: Έκτακτα φαινόμενα από το βράδυ της Πέμπτης


ΕΜΥ: Έκτακτα φαινόμενα από το βράδυ της Πέμπτης
Καταιγίδες, χιονοπτώσεις και άνεμοι που θα φτάσουν τα 8 με 9 μποφόρ


Έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ προειδοποιεί ότι οι καταιγίδες και οι χιονοπτώσεις που σημειώνονται την Πέμπτη στα δυτικά θα επεκταθούν το βράδυ προς τα ανατολικά και την Παρασκευή θα καλύψουν όλη σχεδόν τη χώρα. Στη θάλασσα, ο νότιος άνεμος θα φτάσει τα 8 με 9 μποφόρ.

Βροχές και καταιγίδες σημειώνονται την Πέμπτη στη Δυτική Ελλάδα, ενώ χιόνι πέφτει σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς.

Τα φαινόμενα προβλέπεται να ενταθούν στη διάρκεια της νύχτας και να επεκταθούν στη Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο.

Την Παρασκευή τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν σε αυτές τις περιοχές περιοχές και πρόσκαιρα θα επηρεάσουν και την Ανατολική Στερεά (και την Αττική) την Εύβοια, την Ανατολική και Νότια
Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από το απόγευμα.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι κρατικές υπηρεσίες έπειτα από ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η οποία συνιστά στους πολίτες να είναι προσεκτικοί: να αποφύγουν τις μετακινήσεις, και ειδικά τις ακτές και γέφυρες σε ρέματα και χειμάρρους, να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να ασφαλίσουν αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο





Πηγή : tovima.gr

Internet Statistics 2012: Αυξάνεσθε και Πληθύνεσθε


Η εταιρεία διαδικτυακών υπηρεσιών Pingdom συγκέντρωσε και δημοσίευσε μετά από εκτεταμένη έρευνά της σειρά στατιστικών στοιχείων αναφορικά με την κίνηση των χρηστών στον κυβερνοχώρο, άκρως κατατοπιστικά για το μέγεθος του χώρου που τείνουν να καταλαμβάνουν στη ζωή μας οι νέες τεχνολογίες και τα social media.
Tα στοιχεία αφορούν εύρος ηλεκτρονικών δραστηριοτήτων των χρηστών ως επί το πλείστον για το σύνολο της χρονιάς του 2012 και πολλά από αυτά είναι άκρως ενδιαφέροντα.
Ενδεικτικά:
2,4 δισεκατομμύρια χρήστες στο Internet παγκοσμίως (καταγραφή Ιουνίου)
  • 2,2 δισεκατομμύρια χρήστες e-mail παγκοσμίως
  • 144 δισεκατομμύρια η καθημερινή κίνηση των e-mail
  • 68,8% των e-mail ήταν spam
  • 634 εκατομμύρια websites καταγράφηκαν παγκοσμίως
  • 51 εκατομμύρια websites προστέθηκαν το 2012
  • 40,5 ετών ο μέσος όρος ηλικίας των χρηστών στο Facebook
  • 37,3 ετών ο μέσος όρος ηλικίας των χρηστών στο Twitter
  • 1,2 τρισεκατομμύρια αναζητήσεις έγιναν στη Google
  • 47% των χρηστών στο Facebook είναι γυναίκες
  • 5,3 δισεκατομμύρια συσκευές κινητών τηλεφώνων υπάρχουν παγκοσμίως
  • 13% της κίνησης στο Internet γίνεται από mobile συσκευές
  • 4 δισεκατομμύρια ώρες βίντεο έβλεπαν οι χρήστες στο Youtube κάθε μήνα
  • 300 εκατομμύρια φωτογραφίες προσέθεταν οι χρήστες του Facebook καθημερινά


Πηγή: skai.gr

Δικαίωση της Samsung στα ολλανδικά δικαστήρια για την υπόθεση των tablets



Μία ακόμα θετική απόφαση απέσπασε η Samsung στην ανοιχτή δικαστική κόντρα που μαίνεται με την Apple τους τελευταίους μήνες αναφορικά με τα δικαιώματα βιομηχανικής και πνευματικής ιδιοκτησίας επί των προϊόντων tablet.

Μετά την αγγλική, και η ολλανδική δικαιοσύνη απεφάνθη υπέρ της νοτιοκορεάτικης εταιρείας καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι τα υπό κρίση προϊόντα της δεν προσβάλλουν σε καμία περίπτωση τα πνευματικά δικαιώματα της ανταγωνίστριας εταιρείας. Πιο συγκεκριμένα το ολλανδικό δικαστήριο έκρινε χθες ότι τα μοντέλα Galaxy 10.1, Galaxy Tab 8.9 και Galaxy Tab 7.7 της Samsung δεν παραβιάζουν πατέντα της Apple για το σχεδιασμό του iPad. Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση «δεν τίθεται καν θέμα παραβίασης»


“Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η Apple δεν ήταν η πρώτη που σχεδίασε ένα tablet με ορθογώνιο σχήμα και στρογγυλεμένες άκρες και ότι οι καταβολές των σχεδιαστικών χαρακτηριστικών που έχει κατοχυρώσει η Apple μπορούν να βρεθούν σε πολυάριθμα παραδείγματα”, εμμένει σε σχετική της ανακοίνωση η Samsung ενώ η πλευρά της Apple δεν έχει προβεί ακόμα σε κάποια επίσημη ανακοίνωση.


Πηγή: skai.gr

Πραγματοποιήθηκε η Αφή της Φλόγας της Ελπίδας για τους Χειμερινούς Special Olympics


H Τελετή Αφής της Φλόγας της Ελπίδας, για τους 10ους Παγκόσμιους Χειμερινούς Αγώνες Special Olympics, που θα γίνουν από τις 29 Ιανουαρίου έως τις 5 Φεβρουαρίου, στην πόλη Τιεονγκ Σανγκ της Νοτίου Κορέας, πραγματοποιήθηκε στο περιστύλιο του Ζαππείου. Ο υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής, Τίμοθι Σράιβερ, και την πρόεδρο των Special Olympics Ελλάδας, Γιάννα Δεσποτοπούλου για την πρόσκληση, αναφέρθηκε στην Τελετή της Αφής της Φλόγας της Ελπίδας η οποία «είναι πραγματικά πλήρης συμβολισμών, γιατί πρώτιστα το φώς προσελκύει την ελπίδα. Συμβολίζει, επίσης, το αρχέγονο ελληνικό φως που απλόχερα παραδόθηκε στον κόσμο, καταγράφοντας στους αιώνες αυτή τη συνεισφορά των Ελλήνων στην ανθρωπότητα».
Και συνέχισε: «Για το κίνημα των Special Olympics συμβολίζει κάτι επιπλέον: την πρώτη πράξη στη διεξαγωγή των ομώνυμων Αγώνων, στη διάρκεια των οποίων αναδεικνύονται πανανθρώπινες αξίες όπως η αποδοχή και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και το μεγαλείο της ανθρώπινης θέλησης. Πρωταγωνιστές είναι οι αθλητές των Special Olympics που, μέσα από τη συμμετοχή τους στον Αθλητισμό, διδάσκουν σε όλους μας τι σημαίνει ζωή. Θαυμάζω τον αγώνα τους και κάθε προσπάθεια που κάνουν. Η σκέψη και η καρδιά μου είναι κοντά σε κάθε ένα από τα μέλη της ελληνικής αποστολής που θα βρεθεί στη Νότια Κορέα και ειλικρινά εύχομαι διακρίσεις και επιτυχίες για όλους τους αθλητές μας», τόνισε ο κ. Ιωαννίδης.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος της Αθήνας, Γιώργος Καμίνης, μαζί με την πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής, Γιάννα Δεσποτοπούλου, και τον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής, Τίμοθι Σράιβερ. Το «παρών» έδωσε και ο Έλληνας αθλητής των Special Olympics της ιστιοπλοΐας, Γιάννης Στρατηγόπουλος, ο οποίος παρέδωσε τη φλόγα, μαζί με τους άλλους Έλληνες αθλητές. Την τελετή άνοιξαν οι ιέρειες με τον καθιερωμένο χορό πραγματοποιώντας τη Αφή της Φλόγας, ενώ στη συνέχεια η φλόγα έκανε το γύρο της Αθήνας, ξεκινώντας από τον χώρο του Ζαππείου, περνώντας από τη στήλη του Ολυμπίου Διός και καταλήγοντας στο Καλλιμάρμαρο.


Πηγή: skai.gr