1

Θεσσαλονίκη...

2

Η Πάργα, το μικρό θαύμα του Ιονίου...

3

Ναύπλιο, love is in the air...

4

Αθήνα, το λίκνο του πολιτισμού....

5

Δήλος, εκεί που το Φως βρήκε το σπίτι του...

Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Γυμνό άγαλμα της εγκύου Kim Kardashian σύμβολο γονιμότητας!

Φωτογραφία για Γυμνό άγαλμα της εγκύου Kim Kardashian σύμβολο γονιμότητας!
Οι πληθωρικές καμπύλες της εγκυμονούσας τηλεπερσόνας Kim Kardashian σύμβολο γονιμότητας Ο καλλιτέχνης Daniel Edwards δημιούργησε ένα γυμνό άγαλμα της εγκύου Kim σε πραγματικές διαστάσεις και το ονόμασε «L.A. Fertility», δηλαδή «Λος Άντζελες Γονιμότητα».

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του Edwards, το άγαλμα προβάλλει τα γεμάτα γάλα στήθη και τη μεγαλόπρεπη κοιλιά της, αφού η επιθυμία του καλλιτέχνη είναι να αλλάξει την άποψη του κόσμου για τη γυναικεία μορφή.

Το άγαλμα της εγκύου Kim εκτίθεται στην καινούργια έκθεση του καλλιτέχνη «L.A. Fertility» στην αίθουσα Τέχνης «LAB» του Los Angeles! Μάλιστα, οι επισκέπτες της έκθεσης θα καλούνται να χαϊδέψουν με «όλο το σεβασμό» την κοιλιά της Kim , ως μία αναφορά στον «Βούδα» για να έχουν τύχη και ευτυχία!

Ο καλλιτέχνης είναι γνωστός από το 2006, όταν παρουσίασε ένα μπρούτζινο άγαλμα της Britney Spears να γεννάει το παιδί της γονατισμένη στα τέσσερα! Πρόσφατα... τάραξε και πάλι τα νερά με το χρυσό άγαλμα του αγέννητου μωρού της Kate Middleton και του πρίγκιπα William να φοράει στέμμα.

Γυμνό άγαλμα της εγκύου Kim Kardashian σύμβολο γονιμότητας! - Φωτογραφία 3




Πηγή : newsnow.gr

Ερασιτέχνης ανακάλυψε γιγάντιο προϊστορικό τέρας 12 τόνων

Βρετανοί επιστήμονες αναγνώρισαν ως νέο είδος ένα προϊστορικό θαλάσσιο ερπετό και το ονόμασαν Κέβαν, από τον κυνηγό απολιθωμάτων που το ανακάλυψε.
Ο 68χρονος Κέβαν Σίχαν εντόπισε το 2003 απολιθώματα του ερπετού, που έζησε πριν 150 εκατομμύρια χρόνια στην παραλία Όσμιγκτον, στο Ντόρσετ.
Η περιοχή, στη νοτιοδυτική Αγγλία, φιλοξενεί πολλά απολιθώματα της ιουρασικής περιόδου.
Ο ιδιοκτήτης καφέ και ερασιτέχνης κυνηγός απολιθωμάτων επισκεπτόταν τακτικά την ακτή για πέντε χρόνια και τελικά κατάφερε να συγκεντρώσει 25 απολιθώματα που συνθέτουν τα σαγόνια του προϊστορικού ζώου, με το μεγαλύτερο να ζυγίζει 80 κιλά.
Pliosaurus kevani
Ο Pliosaurus kevani (ο πλειόσαυρος του Κέβαν), όπως ονομάστηκε, είναι ένα «θαλάσσιο τέρας» μήκους 180 μέτρων και βάρους περίπου 12 τόνων.
Έζησε την Ιουρασική και Κρητική περίοδο και θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους θηρευτές που εμφανίστηκαν στον πλανήτη, τέσσερις φορές ισχυρότερος από τον Τυραννόσαυρο Ρεξ.
Τρεφόταν κατά κύριο λόγο με ιχθυόσαυρους, θαλάσσια ζώα που μοιάζουν με δελφίνια, και τεράστιες ποσότητες καλαμαριών.
Από το 1820 οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει αρκετά απολιθώματα πλειόσαυρων, ωστόσο από την εξέταση των ευρημάτων εκτιμούν ότι το νέο είδος, ο πλειόσαυρος του Κέβαν, ήταν πολύ ισχυρότερο συγκριτικά με τους συγγενείς του.
Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Plos One, το θαλάσσιο τέρας είχε τέσσερα πτερύγια και μπορούσε να καταπιεί έναν μεγάλο λευκό καρχαρία ή να κόψει στα δύο ένα αυτοκίνητο με τα σαγόνια του.

Το σπάνιο απολίθωμα πωλήθηκε έναντι 20.000 λιρών Αγγλίας στο μουσείο του Ντόρσετ. Τα χρήματα τα μοιράστηκαν ο κυνηγός απολιθωμάτων και ο ιδιοκτήτης της γης που βρέθηκε το προϊστορικό ζώο.




Πηγή : econews.gr

Συνεργασία της Fresh Line με το Μουσείο Ελιάς και Γευσιγνωσίας

Συνεργασία της Fresh Line με το Μουσείο Ελιάς και Γευσιγνωσίας
Μια νέα και ιδιαίτερη συνεργασία ξεκίνησε η Fresh Line με το Μουσείο Ελιάς και Γευσιγνωσίας στην Πάργα. Στο μουσείο εκτίθεται η διαδικασία παραγωγής ελαιολάδου σε μηχανοκίνητο ελαιοτριβείο και παρουσιάζεται η σύνδεση μεταξύ της παραγωγής της ελιάς και του λαδιού με την ιστορία της Πάργας, από τα χρόνια των Ενετών μέχρι σήμερα.

Πρόκειται για το πρώτο μηχανοκίνητο ελαιοτριβείο στην περιοχή της Πάργας, που δημιουργήθηκε το 1929. Στόχος των σημερινών ιδιοκτητών του, Αθηνά και Ηλία Λιάκρη, αποτέλεσε η αναστήλωσή του προκειμένου να διαφυλαχτεί και να αναδειχτεί η βιοτεχνική αυτή δραστηριότητα, καθώς και η αφήγηση της εν γένει ιστορίας της ελιάς και της επεξεργασίας της, στην περιοχή της Πάργας.
Τα προϊόντα της Fresh Line, εμπνευσμένα από μυστικές οικογενειακές συνταγές και διδάγματα αρχαίων συγγραμάτων Βοτανοθεραπείας και Αρωματοθεραπείας, βασίζονται σε εκλεκτά βότανα και σπάνια φυτά της ελληνικής φύσης με αρωματικές αλλά και θεραπευτικές ιδιότητες.
H Fresh Line διαθέτει στον ειδικό χώρο πώλησης του μουσείου προϊόντα περιποίησης προσώπου και μαλλιών από τη σειρά ΑΘΗΝΑ. Τα προϊόντα βασίζονται στις ευεργετικές ιδιότητες της ελιάς και τα παράγωγα της, όπως το ελληνικό βιολογικό ελαιόλαδο, το βιολογικό εκχύλισμα φύλλων ελιάς και το βούτυρο ελιάς.
Η σειρά προσώπου ΑΘΗΝΑ εξειδικεύεται στην περιποίηση της ξηρής και αφυδατωμένης επιδερμίδας και είναι εμπλουτισμένη με ισχυρά αντιοξειδωτικά, όπως το εκχύλισμα του φύλλου ελιάς, που δρα επανορθωτικά στα σημάδια φωτογήρανσης και προστατεύει το δέρμα από επιβαρυντικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες. Τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών είναι κατάλληλα για όλους τους τύπους, προσφέρουν βαθιά ενυδάτωση και αποτοξινωτική δράση ενώ ενισχύουν τη φυσική δομή της τρίχας.
Με φαντασία και μεράκι, η Fresh Line, παράγει σήμερα πάνω από 450 περίτεχνα, χειροποίητα και ασφαλή καλλυντικά για όλη την οικογένεια. Διαθέτει δική της παραγωγική μονάδα στην Αττική και διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο καταστημάτων που αριθμεί 40 σημεία πώλησης στην εγχώρια αγορά. Στο εξωτερικό δραστηριοποιείται σε 14 χώρες, με πάνω από 190 σημεία πώλησης συνολικά. Διαθέτει πιστοποίηση από το διεθνές πρότυπο διαχείρισης ποιότητας ISO 9008:2001, καθώς και από τον ιταλικό οργανισμό Πιστοποίησης ICEA. Η μέθοδος που χρησιμοποιείται για την ανάπτυξή της είναι αυτή του franchising και στρατηγικών συνεργασιών με μεγάλα πολυκαταστήματα, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί εταιρικά καταστήματα στην Αθήνα και το Βερολίνο.




Πηγή : newsbomb.gr

Elisabetta μην το βάζεις κάτω

Elisabetta μην το βάζεις κάτω
Η Elisabetta Canalis έτυχε παγκόσμιας αναγνώρισης, όταν την διάλεξε ο George Clooney για τη νέα του φιλενάδα.Δεν την ακούσαμε ποτέ να μιλά, απλώς στεκόταν δίπλα του, δίνοντάς του πολλά credits.
Μετά χωρίσανε και τη χάσαμε.

Η 34χρονη καλλονή συμμετείχε και σε κάποιο «Dancing» στις ΗΠΑ και εκεί γνώρισε τον σημερινό της φίλο, έναν personal trainer.
Συχνά όμως ανεβάζει πικάντικες φωτογραφίες στο Instagram, για να μην τη χάσουμε τελείως.




Πηγή : zougla.gr

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά μήκος της Εγνατίας Οδού, απ΄τον ανισόπεδο κόμβο της Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙΠΕ) Αλεξανδρούπολης μέχρι εκείνον του Αρδανίου, θα τεθούν σε ισχύ από τη Δευτέρα 10 Ιουνίου μέχρι τις 30 του μηνός, λόγω εργασιών συντήρησης του οδοστρώματος.
Για τις ανάγκες των εργασιών, σε πρώτη φάση θα γίνει πλήρης αποκλεισμός στο εν λόγω τμήμα της οδού και εκτροπή της κυκλοφορίας στην παλαιά εθνική Αλεξανδρούπολης- συνόρων. Η εταιρεία Εγνατία Οδός ΑΕ συνιστά στους οδηγούς να προσέχουν την εγκατεστημένη σήμανση για τις κυκλοφοριακές διευθετήσεις και να τηρούν τα όρια ταχύτητας.




Πηγή : ethnos.gr

Ο αρχαιότερος όγκος

Ο αρχαιότερος όγκος
Κάνσας 
Τον αρχαιότερο όγκο που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα εντόπισαν ερευνητές σε έναν Νεάντερταλ. Ο Νεάντερταλ ζούσε πριν από περίπου εκατό χιλιάδες έτη στη σημερινή βόρεια Κροατία και αμερικανοί ειδικοί εντόπισαν τον όγκο σε ένα οστό των πλευρών του. Τα αρχαιότερα ευρήματα όγκων σε οστά μέχρι σήμερα ήταν σε αιγυπτιακές μούμιες ηλικίας 4 χιλιάδων ετών.


Ο όγκος
Την ανακάλυψη έκαναν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κάνσας με τη συνεργασία ειδικών του Μουσείου Αρχαιολογίας και Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια.
Οι ερευνητές διεξήγαγαν ακτινογραφίες και αξονικές τομογραφίες στα οστά του Νεάντερταλ τα οποία εντοπίστηκαν στις αρχές του 20ου αιώνα στο σπήλαιο Κράπινα. Σε ένα από τα οστά εντόπισαν τον όγκο που εκτιμούν  ότι ήταν καλοήθης.
Εικάζουν ότι ο... προϊστορικός ασθενής έπασχε από ινώδη δυσπλασία, ένα συγγενές, μη κληρονομικό, σκελετικό νόσημα άγνωστης αιτιολογίας. Η πάθηση δεν προκαλεί κακοήθεις όγκους αλλά αφορά σε αντικατάσταση του οστικού ιστού από μαλακό ινώδη ιστό, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να αδυνατίζουν τα οστά και να εμφανίζεται πόνος. Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «PLoS ONE». 




Πηγή : tovima.gr

Αναβάλλονται οι καλοκαιρινές συναυλίες της Δέσποινας Βανδή

Είχε ενθουσιάσει τους θαυμαστές τόσο της ίδιας, όσο και του Νίνο και του Γιώργου Παπαδόπουλου η είδηση ότι οι τρεις καλλιτέχνες θα κάνουν κοινές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, αλλά τελικά έμειναν απλά με τη χαρά.
Η Δέσποινα Βανδή αυτές τις ημέρες βρίσκεται στο studio, ετοιμάζοντας την νέα της δισκογραφική δουλειά και γι' αυτό τον λόγο αναγκάζεται να αναβάλει τις συναυλίες. Μέσα από ανακοίνωσή της στην επίσημη σελίδα της στο facebook, αλλά και στο twitter, η Δέσποινα ήταν εκείνη που επιβεβαίωσε την ματαίωση των συναυλιών.

«Η Δέσποινα Βανδή έχει ξεκινήσει τη διαδικαδία της ηχογράφησης των νέων της τραγουδιών στο studio. Για το λόγο αυτό, αναβάλλονται οι εμφανίσεις της αυτό το καλοκαίρι. Stay tuned!», έγραψε στους λογαριασμούς της.




Πηγή : protothema.gr

Το Tetris γίνεται 29 χρονών

Το δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι- παζλ Tetris γιορτάζει τα 29α «γενέθλιά» του. Το βιντεοπαιχνίδι δημιουργήθηκε στις 6 Ιουνίου 1984 από τον Ρώσο μαθηματικό Αλεξέι Πατζίτνοφ.

Η ονομασία του προέρχεται από το ελληνικό αριθμητικό πρόθημα «τέτρα-» και τη λέξη «τένις».

Το Tetris γνώρισε τεράστια επιτυχία παγκοσμίως σε σχεδόν όλα τα ηλεκτρονικά μέσα ψυχαγωγίας, από ηλεκτρονικούς υπολογιστές μέχρι κινητά τηλέφωνα. Η αρχή έγινε το 1989 μέσα από τη φορητή κονσόλα της Nintendo «GameBoy».

Διάφορα διεθνή περιοδικά έχουν κατατάξει το Tetris πρώτο στη λίστα με τα δημοφιλέστερα παιχνίδια όλων των εποχών. Από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε στην αγορά έχουν πουληθεί περισσότερα από 125 εκατομμύρια παιχνίδια Tetris.




Πηγή : real.gr

Μανδύας αορατότητας... εξαφανίζει γεγονότα!

Ένας νέος μανδύας αορατότητας, που δημιούργησαν αμερικανοί ερευνητές, δεν κρύβει αντικείμενα στον χώρο, αλλά κρύβει γεγονότα στον χρόνο, κάνοντας διαδοχικές «χρονικές τρύπες» στη ροή του φωτός που μεταδίδεται μέσω μιας οπτικής ίνας.

Οι επιστήμονες κατάφεραν να κρύψουν σχεδόν τα μισά δεδομένα (ποσοστό 46%) που μετέφερε το φως και ευελπιστούν ότι στο μέλλον θα βελτιώσουν και άλλο την αποτελεσματικότητα της τεχνικής τους, η οποία στην ουσία «σβήνει» τα γεγονότα από την ιστορία, σαν να μην συνέβησαν ποτέ.

Μεταξύ άλλων δυνητικών πρακτικών εφαρμογών, ο μανδύας θα μπορούσε μελλοντικά να κάνει πολύ πιο ασφαλείς τις οπτικές τηλεπικοινωνίες και το Διαδίκτυο, «εξαφανίζοντας» τα μεταφερόμενα δεδομένα και κάνοντας έτσι δύσκολη τη ζωή σε όσους θα ήθελαν να κρυφακούσουν και να υποκλέψουν στοιχεία.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Πέρντιου της Ιντιάνα, με επικεφαλής τον καθηγητή της σχολής ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών Άντριου Γουάινερ και τον βοηθό του Τζόζεφ Λούκενς, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature», σύμφωνα με το BBC και το «New Scientist», διευκρίνισαν ότι «χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά να γίνει, έως ότου η εν λόγω μέθοδος βρει πρακτική εφαρμογή, όμως χρησιμοποιεί τεχνολογία που μπορεί να ενσωματωθεί ομαλά στην υπάρχουσα υποδομή τηλεπικοινωνιών».

Ο πρώτος που πρότεινε να δημιουργηθεί ένας χρονικός μανδύας, ήταν το 2010 ο φυσικός Μάρτιν Μακ Κολ του Imperial College του Λονδίνου.

Πέρυσι, ερευνητές του πανεπιστημίου Κορνέλ των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον φυσικό Αλεξάντερ Γκαέτα, ανακοίνωσαν τον πρώτο χρονικό μανδύα στον κόσμο, όμως ήταν πολύ μικρότερων δυνατοτήτων σε σχέση με τον νέο μανδύα αορατότητας.

Επίσης ο προηγούμενος χρονικός μανδύας απαιτούσε ένα πολύπλοκο λέιζερ, ενώ η νέα τεχνική χρησιμοποιεί κοινά εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται στις εμπορικές οπτικές τηλεπικοινωνίες.

Η νέα τεχνολογία βασίζεται στη «χειραγώγηση» του χρονισμού των παλμών του φωτός, με δεδομένο ότι το φως -που είναι ταυτόχρονα κύμα και σωματίδιο- διαδίδεται σαν τα κύματα της θάλασσας. Αν τη στιγμή που ένα κύμα ανεβαίνει, ένα άλλο κατεβαίνει και όταν συναντηθούν, αυτή η συμβολή οδηγεί στην αλληλοεξουδετέρωσή τους.

Χρησιμοποιώντας κάτι ανάλογο με το φως, οι Αμερικανοί επιστήμονες πέτυχαν να δημιουργήσουν «τρύπες» του φωτός, εξαφανίζοντας μέσα σε αυτές τα δεδομένα που μεταφέρει το φως μέσω των οπτικών ινών.

Οι «χρονικές τρύπες» -δηλαδή η απόκρυψη των πληροφοριών- είναι δυνατό να επαναλαμβάνονται με συχνότητα 12,7 gigabits ανά δευτερόλεπτο, ταχύτητα κατάλληλη για εμπορικές εφαρμογές.

Ο μανδύας στην πραγματικότητα δεν χειραγωγεί τον χρόνο, αλλά τα φωτόνια, τα σωματίδια του φωτός που μεταφέρουν τα γεγονότα (τις πληροφορίες) στον χρόνο. «Φανταστείτε ότι παίρνουμε ένα τμήμα ποταμού και ωθούμε ένα μέρος του προς τα εμπρός κι ένα άλλο προς τα πίσω, έτσι ώστε να δημιουργούνται τρύπες εκεί όπου δεν υπάρχει πια καθόλου νερό…Με αυτό τον τρόπο ελέγχουμε τη ροή του φωτός, ωθώντας το εμπρός και πίσω στο χρόνο, αποφεύγοντας έτσι συμβάντα που αλλιώς θα το διατάρασσαν», δήλωσε ο Γουάινερ.

«Οι ωτακουστές δεν θα συνειδητοποιήσουν ότι το σήμα έχει καμουφλαριστεί, επειδή δεν φαίνεται καθόλου ότι κάποιο σήμα έχει σταλεί» δήλωσε ο Λούκενς.

Επεσήμανε ότι είναι προφανείς οι εν δυνάμει εφαρμογές στο πεδίο του στρατού και των υπηρεσιών ασφαλείας (καθόλου τυχαία, η νέα έρευνα χρηματοδοτήθηκε από το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ), αλλά και από μεγάλες εταιρίες που επίσης αναζητούν ύψιστη ασφάλεια στις επικοινωνίες τους.

Μέχρι τώρα η ερευνητική έμφαση είχε δοθεί στη δημιουργία μανδυών από τεχνητά «μετα-υλικά» που «ξεγελούν» το φως και εξαφανίζουν στο χώρο αντικείμενα από τα μάτια του παρατηρητή. Σταδιακά όμως, οι μανδύες επεκτείνονται στην εξαφάνιση συμβάντων και δεδομένων στο χρόνο, χωρίς μάλιστα να απαιτούν ειδικά και εξεζητημένα υλικά.

Τελικά, το «ιερό δισκοπότηρο» θα είναι ένας ενιαίος χωροχρονικός μανδύας, που θα μπορεί να εξαφανίσει ταυτόχρονα τα αντικείμενα στο χώρο και τα συμβάντα στο χρόνο. Όμως, σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι δυσκολίες είναι πολύ μεγάλες και συνεπώς δεν πρόκειται να υπάρξει στο άμεσο μέλλον.




Πηγή : nooz.gr

Η Samsung χάνει την αξία της ως εταιρεία κατά 12 δις. Γιατί κυκλοφορεί πολλά μοντέλα…

samsung-galaxy-s4-polycarbonate-body-macro1
Να την παθαίνεις από αποτυχημένες πωλήσεις, να πεις «δικαιολογείται». Αλλά να την παθαίνεις από την κυκλοφορία υπερβολικά πολλών συσκευών; Κι όμως, αυτό έχει συμβεί στη Samsung, η αξία της οποίας έπεσε κατά 12 δισεκατομμύρια, μετά από την πτώση της αξίας των μετοχών της αυτή την εβδομάδα κατά 6,2%.

Οι αναλυτές εξηγούν στο Reuters ότι σε λιγότερο από τρεις μήνες από την ανακοίνωση της ναυαρχίδας της Samsung, του Galaxy S4, έχουν ήδη ανακοινωθεί άλλες δύο εναλλακτικές της εκδόσεις: το Samsung Galaxy S4 mini και το Galaxy S4 Active, ενώ αναμένεται να ανακοινωθεί και το Galaxy S4 Zoom με την κάμερα των 16 MP. Αυτή η λογική του «ένα μοντέλο τηλεφώνου για τον καθένα», έχει ως αποτέλεσμα τα κέρδη της εταιρείας να εμφανίζονται μειωμένα. Η διασπορά σε πολλά «high-end» smartphones, κάνει τις πωλήσεις να φθίνουν, ενώ εξακολουθεί η εταιρεία να πουλάει πάρα πολύ, mid-level smartphones.
Μπορεί λοιπόν η Samsung να έχει απίθανους τζίρους, αλλά με τα πολλά smartphones που ανακοινώνει, μειώνεται το κέρδος της ανά συσκευή. Και οι επενδυτές πιστεύουν πως αυτό απειλεί την αναπτυξιακή της πορεία. Εμείς λέμε απλά πως ο κόσμος δεν χρειάζεται 50 Samsung Galaxy S4. Χρειάζεται ένα. Και μετά χρειάζεται όλα εκείνα τα εκπληκτικά mid level τηλέφωνα που βγάζει η Samsung και αγοράζει σαν τρελός ο πολύς ο κόσμος. Και πολύ καλά κάνει.




Πηγή : digitallife.gr

ΠΑΟΚ: Σενάρια για Καρνέζη

ΠΑΟΚ: Σενάρια για Καρνέζη | onsports.gr
Ανοιχτό μένει στον ΠΑΟΚ το θέμα του τερματοφύλακα και σενάρια εμπλέκουν τον Ορέστη Καρνέζη!
Ο Ιτάνζ αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από τον «Δικέφαλο του Βορρά», ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη η ανανέωση του συμβολαίου του Χακόμπο. Οπότε στον ΠΑΟΚ εξετάζουν λύσεις για τον «άσο» και η περίπτωση του Ορέστη Καρνέζη μοιάζει ενδιαφέρουσα, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Ο Παναθηναϊκός δεν θα έλεγε όχι σε μια καλή πρόταση για την παραχώρηση του διεθνούς τερματοφύλακα. Ωστόσο τον κοστολογεί γύρω στα 2 εκατ. ευρώ και το ερώτημα είναι αν ο ΠΑΟΚ θα επιχειρήσει να κάνει μια κίνηση για να αποκτήσει παίκτη που δεσμεύεται με συμβόλαιο, από μια άλλη ελληνική ομάδα...




Πηγή : onsports.gr

H NASA μας παρουσιάζει πώς θα ήταν η Ανταρκτική χωρίς τους πάγους [Video]

Ερευνητές της NASA κατόρθωσαν για πρώτη φορά να χαρτογραφήσουν την Ανταρκτική βλέποντας κάτω από τα χιόνια της και να μας παρουσιάσουν πώς θα ήταν η νοτιότερη ήπειρος αν έλιωναν οι πάγοι.

hi-nasa-bedmap2
Επιστήμονες του British Antarctic Survey σε συνεργασία με το δορυφόρο ICESat της NASA συνέλλεξαν δεδομένα και ανέλυσαν σημαντικές παραμέτρους όπως το υψόμετρο και το πάχος του πάγου με αποτέλεσμα να δημιούργησαν τον χάρτη Bedmap2. Όπως θα δείτε κάτω από το παγωμένο τοπίο της Ανταρκτικής κρύβονται βουνά, οροσειρές και βράχοι.
Τα όσα μας παρουσιάζει ο χάρτης είναι εξαιρετικής σημασίας για τους επιστήμονες αφού γνωρίζοντας τη μορφολογία του εδάφους κάτω από τους πάγους, μπορούν πλέον να υπολογίσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια το ρυθμό με τον οποίο λιώνουν οι πάγοι και το πόσο θα ανέβει η στάθμη της θάλασσας μέσα στα επόμενα χρόνια.





Πηγή : techgear.gr

Ο «killer» Φαμπιάνο για Ολυμπιακό! (vids)

Ο «killer» Φαμπιάνο για Ολυμπιακό! (vids)Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ από τη Βραζιλία, ο Ολυμπιακός έχει ήδη καταθέσει πρόταση ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ για τον επιθετικό της Σάο Πάολο. Στα 32 του χρόνια ο Λουίς Φαμπιάνο δεν ξεχνά ποτέ την τέχνη του σκοραρίσματος, φορτώνοντας με γκολ τα αντίπαλα δίχτυα και στη Βραζιλία, μετά το πέρασμά του από την Ευρώπη.
Η αρχή ήταν δύσκολη
Ο Λουίς Φαμπιάνο γεννήθηκε στις 8 Νοεμβρίου του 1980 και γράφτηκε από παιδική ηλικία στις ακαδημίες της Πόντε Πρέτα, με την οποία και υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο σε ηλικία 18 ετών. Κάποια γκολ που σημείωσε εμφάνισαν το ταλέντο του στο σκοράρισμα με αποτέλεσμα δύο χρόνια αργότερα, το καλοκαίρι του 2000, να κάνει το άλμα στο εξωτερικό υπογράφοντας στη γαλλική Ρεν. Το πέρασμά του όμως ήταν απογοητευτικό με τον Λουίς Φαμπιάνο να μη σημειώνει ούτε ένα τέρμα στις 11 εμφανίσεις που πραγματοποίησε γυρίζοντας μετά από δύο σεζόν στη Βραζιλία.
Φόρτωνε τα δίχτυα στη Βραζιλία
Με τον επαναπατρισμό του υπογράφει στη Σάο Πάολο με την οποία πιστοποιεί ότι το γεγονός ότι δεν έπιασε στη Γαλλία ήταν απλά τυχαίο. Με τον βραζιλιάνικο σύλλογο πετυχαίνει σχεδόν 60 τέρματα σε τρεις σεζόν και τραβάει τα βλέμματα της Πόρτο, η οποία τον θεωρεί ένα από τους πιο φονικούς κυνηγούς της βραζιλιάνικης βιομηχανίας ποδοσφαίρου και τον εντάσσει στο δυναμικό της το καλοκαίρι του 2004.
Δύσκολη σεζόν και στην Πόρτο
Ο Λουίς Φαμπιάνο αυτή τη φορά ήθελε να αποδείξει πως μπορεί να τα καταφέρει και στην Ευρώπη, ωστόσο και πάλι οι εμφανίσεις του ήταν κάτω από το αναμενόμενο. Με 22 συμμετοχές και μόλις τρία τέρματα απογοητεύει τους «Δράκους», οι οποίοι δεν πείθονται και τον παραχωρούν την αμέσως επόμενη χρονιά στη Σεβίλλη.
Βρήκε τον παράδεισο του
Στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» ο Λουίς Φαμπιάνο κατάφερε επιτέλους να αποδείξει τη μεγάλη του ικανότητα στο σκοράρισμα και στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Παρότι άργησε δύο χρονιές κατά τις οποίες αν και βασικός πανηγύρισε λίγα τέρματα, τελικά... ξεμπουκάρει την τρίτη του χρονιά στη Σεβίλλη όπου και ματώνει τα δίχτυα! Σε τέσσερις σεζόν σημειώνει 83 τέρματα με τους Ανδαλουσιανούς, διαψεύδοντας όλους όσους τον είχαν πικάρει για την αφλογιστία του τα προηγούμενα χρόνια.


Η επιστροφή στη Σάο Πάολο
Το 2011 ο Λουίς Φαμπιάνο επιστρέφει ξανά στη Βραζιλία και φοράει για δεύτερη φορά τη φανέλα της Σάο Πάολο με την οποία συνεχίζει να σκοράρει ακατάπαυστα! Τα στατιστικά του είναι σχεδόν ένα γκολ ανά παιχνίδι με αποτέλεσμα να σκαρφαλώσει στην έβδομη θέση των πίνακα των σκόρερ στην ιστορία της Σάο Πάολο.


Γκολ και με τη «Σελεσάο»
Ο Λουίς Φαμπιάνο από το 2003 αποτελεί μέλος και της Εθνικής Ομάδας της Βραζιλίας με την οποία κέρδισε φανέλα βασικού από τη στιγμή που ανέβηκε αγωνιστικά κατά την περίοδο που έπαιζε στη Σεβίλλη. Μάλιστα ο Βραζιλιάνος φορ δεν έχασε την ευκαιρία να αποδείξει πόσο πολύ μυρίζεται το γκολ και με τη «Σελεσάο» με την οποία μετράει μέχρι σήμερα 28 γκολ σε 45 συμμετοχές.


Προβληματίζει ο οξύθυμος χαρακτήρας του
Παρά και το δεύτερο πετυχημένο πέρασμά του από τη Σάο Πάολο, πρόσφατα ο πρόεδρος του βραζιλιάνικου συλλόγου δήλωσε σε Μέσα της χώρας του πως θα παραχωρούσε τον παίκτη αν έφτανε μια ικανοποιητική πρόταση. Κι αυτό γιατί μπορεί ο Λουίς Φαμπιάνο να αποτελεί έναν δεινό σκόρερ στην επιθετική γραμμή της Σάο Πάολο, ωστόσο ο οξύθυμος χαρακτήρας του και οι πολλές τιμωρίες από κάρτες αμαυρώνουν το προφίλ του και στοιχίζουν στην ομάδα. Κατά το παρελθόν άλλωστε ο Λουίς Φαμπιάνο είχε επιτεθεί σε παίκτη της Ρίβερ Πλέιτ το 2003 σε ματς του Σουνταμερικάνα, ενώ πρόσφατα είχε επιτεθεί και σε διαιτητή σε αγώνα του Λιμπερταδόρες με αποτέλεσμα να δεχθεί «καμπάνα» τεσσάρων αγωνιστικών.
Ενδιαφέρον από Ανζί
Τον Μάρτιο που μας πέρασε τα ρεπορτάζ κάνανε λόγο για ενδιαφέρον της Ανζί να τον φέρει στη Ρωσία προσφέροντας του ένα ηγεμονικό συμβόλαιο με τον ίδιο τον παίκτη μάλιστα σε δηλώσεις του να παραδέχεται πως θα τον ενδιέφερε η προοπτική του να αγωνιστεί με τη φανέλα του ρωσικού συλλόγου.




Πηγή : gazzetta.gr

Κυβερνοχώρος και νέο μοντέλο σχέσεων ΗΠΑ-Κίνας στις συζητήσεις Ομπάμα- Σι Τζινπίνγκ


Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο Κινέζος ομόλογός του Σι Τζινπίνγκ συμφώνησαν αργά χθες βράδυ στην αναγκαιότητα συνεργασίας τους για την επίλυση των διαφορών όσον αφορά την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, ένα θέμα που έχει προκαλέσει πλείστες τριβές στις σχέσεις των δύο πρωτευουσών.
Μιλώντας στην πρώτη από μία σειρά συναντήσεων που θα έχει με τον Σι στην ηλιόλουστη Καλιφόρνια, ο Ομπάμα δήλωσε πως μαζί με τον Κινέζο ομόλογό του κατέληξαν στη σύμφωνη γνώμη πως είναι αναγκαίο να τεθούν κοινοί κανόνες πάνω στο ακανθώδες τούτο θέμα.
Η σειρά συναντήσεων στην Καλιφόρνια αποβλέπει στο να δοθεί ανεπισήμως μία ευκαιρία γνωριμίας των δύο ηγετών και να αποτελέσει αφορμή για μία νέα αρχή για τον μελλοντικό διάλογο ανάμεσα στις δύο ηγετικές οικονομίες στον κόσμο.
Ο Κινέζος πρόεδρος κάλεσε τον Ομπάμα να επισκεφθεί τη χώρα του για μία νέα ανεπίσημη σύνοδο κορυφής. «Προσκαλώ τον πρόεδρο Ομπάμα να έλθει στην Κίνα για μία σύνοδο παρόμοια με αυτήν», δήλωσε ο Σι κατά τη διάρκεια σύντομης συνέντευξης Τύπου μετά το πέρας της πρώτης συνάντησης των δύο ηγετών στο Ράντσο Μιράζ, σε απόσταση 160 χλμ ανατολικά του Λος Άντζελες.
Αναφορικά με το θέμα της ασφάλειας στον Κυβερνοχώρο, ο Σι πρόσθεσε πως «η Κίνα είναι θύμα επιθέσεων στον Κυβερνοχώρο» και μίλησε για «παρεξηγήσεις».
Ο Αμερικανός πρόεδρος και ο ομόλογός του δεσμεύθηκαν να θέσουν τα θεμέλια για ένα «νέο μοντέλο» στις σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών.
Οι δύο πρόεδροι επιβεβαίωσαν ότι οι καλές σχέσεις ανάμεσα στο Πεκίνο και την Ουάσινγκτον είναι σημαντικές «για τον κόσμο» με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να ελπίζει την επιτευξη ενός «νέου μοντέλου συνεργασίας» με το Πεκίνο, ενώ η διατύπωση από την πλευρά του Κινέζου προέδρου παρέπεμψε «σε ένα νέο μοντέλο σχέσεων μεταξύ των μεγάλων χωρών».
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος Ομπάμα «ο Κινέζος πρόεδρος ανέλαβε τα ηνία της χώρας του το Μάρτιο, και η απόφασή του να μας επισκεφτεί τόσο γρήγορα καταδεικνύει τη σημασία των σχέσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας».
«Αυτή η σχέση δεν είναι σημαντική μόνο για την ευημερία των δύο χωρών μας, αλλά είναι επίσης σημαντική για την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, και ως εκ τούτου για όλο τον κόσμο», σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Η Ουάσιγκτον κατηγορεί το Πεκίνο για μαζικές πράξεις κλοπής ψηφιακών δεδομένων, ιδιωτικών ή δημόσιων, κάτι που η Κίνα αρνείται. Το θέμα του «ιντερνετικού πολέμου» συζητήθηκε τη στιγμή που και η αμερικανική κυβέρνηση βρίσκεται στο επίκεντρο σκληρής κριτικής μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου της μεγάλης κλίμακας συλλογής ηλεκτρονικών δεδομένων στο «όνομα» της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.
Ο Ομπάμα κα ο Σι Τζινπίνγκ συζήτησαν επίσης το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας, συμμάχου του Πεκίνου, καθώς και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που είναι το «κλειδί για την επιτυχία, την ευημερία και τη δικαιοσύνη», σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο.
Από την πλευρά του, ο κ. Σι είπε ότι «συναντιόμαστε εδώ σήμερα για να διαμορφώσουμε το μέλλον των σινο-αμερικανικών σχέσεων». Ανέφερε την πραγματικότητα της δεκαετίας του 1970, υπό την προεδρία του Ρίτσαρντ Νίξον, όταν το Πεκίνο και την Ουάσινγκτον ήρθαν κοντά μετά από χρόνια εχθρότητας.
«Εκείνη την εποχή, οι Κινέζοι και οι ηγέτες των ΗΠΑ είχαν το πολιτικό και στρατηγικό θάρρος όσο και τη σοφία, να τείνουν χείρα φιλίας πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό», ανέφερε σημειώνοντας ότι και τώρα οι σινο-αμερικανικές σχέσεις έχουν φτάσει σε ένα «νέο σημείο εκκίνησης». «Πρέπει να σκεφτούμε δημιουργικά και ενεργητικά να συνεργαστούμε προς την κατεύθυνση ενός νέου μοντέλου των σχέσεων μεταξύ των μεγάλων χωρών», είπε
Στην ευρύτερη περιοχή όπου γίνονται οι διμερείς συνομιλίες έχουν ταξιδέψει αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτές πολέμιοι του κινεζικού καθεστώτος, όπως μέλη του κινήματος Falun Gong, ή υποστηρικτές της ανεξαρτησίας του Θιβέτ και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Η συνάντηση πάντως ήταν μια χαμένη ευκαιρία, για την πρώτη συνάντηση και των «Πρώτων Κυριών» Μισέλ Ομπάπα και Πενγκ Λιχουάν που είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στις χώρες τους Η κα Ομπάμα παρέμεινε στην Ουάσιγκτον, αφήνοντας «μόνη» την πρώτη κυρία της Κίνας στο Rancho Mirage.




Πηγή : kathimerini.gr

Πήρε μαζί την ανήλικη κόρη της σε διάρρηξη

Σε διάρρηξη μαζί με τη 14χρονη κόρη της, προχώρησε την Παρασκευή στην Κατερίνη, μια 37χρονη Ελληνίδα, η οποία αφαίρεσε κοσμήματα αξίας 6000 ευρώ από το σπίτι 36χρονης.

Το κορίτσι, καθώς και ο 39χρονος πατέρας της, συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, η μεν 14χρονη για την κλοπή, ο δε άνδρας για παράνομη οπλοκατοχή και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Η μητέρα αναζητείται.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, κατόπιν αστυνομικής έρευνας στην κατοικία όπου διαμένει η οικογένεια, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα αυτοσχέδιο σπαθί μήκους 90 εκατοστών που κατείχε ο 30χρονος σε ειδικό χώρο και το χρηματικό ποσόν των 360 ευρώ. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης.
 
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.




Πηγή : enet.gr

Νέος χάρτης για τους εκπαιδευτικούς

Νέος χάρτης για τους εκπαιδευτικούς
Με 13.000 λιγότερους δασκάλους και καθηγητές θα λειτουργήσουν από τον Σεπτέμβριο τα δημόσια σχολεία. Οι 6.000 εκπαιδευτικοί που συνταξιοδοτούνται δεν θα αντικατασταθούν, όπως δεν θα προσληφθούν και 7.000 αναπληρωτές. Το υπουργείο Παιδείας θα καλύψει τα κενά που δημιουργούνται με αύξηση του ωραρίου διδασκαλίας και μεταθέσεις Κατά περίπου 13.000 άτομα θα μειωθεί φέτος το εκπαιδευτικό προσωπικό των δημόσιων σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εξαιτίας της μεγάλης περικοπής στον αριθμό πρόσληψης αναπληρωτών και λόγω των χιλιάδων συνταξιοδοτήσεων.
Από αυτούς οι περίπου 6.000 (3.500 στη δευτεροβάθμια και 2.500 στην πρωτοβάθμια) θα συνταξιοδοτηθούν. Οι υπόλοιποι είναι αναπληρωτές που φέτος δεν θα προσληφθούν και υπολογίζονται κοντά στους 7.000.
Εκτός από τους εκπαιδευτικούς που θα μείνουν εκτός σχολείου, θα υπάρξουν και αρκετοί μόνιμοι, οι οποίοι θα μετατεθούν υποχρεωτικά -σύμφωνα με τον νέο νόμο- είτε σε σχολεία της ίδιας περιφέρειας είτε σε άλλες περιοχές της χώρας, όπου θα υπάρχει ανάγκη.
Σε αυτό το εξαιρετικά δύσκολο τοπίο που διαμορφώνεται εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, θα πρέπει να προστεθούν και οι μηδαμινές προσλήψεις σε μόνιμο προσωπικό.




Πηγή : ethnos.gr

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Βουτιά κομήτη αποκαλύπτει τα μυστικά του ηλιακού στέμματος

Βουτιά κομήτη αποκαλύπτει τα μυστικά του ηλιακού στέμματος
Η ατμόσφαιρα του Ήλιου - το λεγόμενο ηλιακό στέμμα- είναι υπερβολικά καυτό για να μπορεί να μελετηθεί από τα διαστημικά σκάφη, καθώς η θερμοκρασία φθάνει σε αρκετά εκατομμύρια βαθμούς Κελσίου. Όμως, οι επιστήμονες έλαβαν μια απρόσμενη βοήθεια από έναν κομήτη, τον «Λαβτζόι» (πήρε το όνομα του αυστραλού αστρονόμου που τον ανακάλυψε), τον πρώτο που κατάφεραν να παρατηρήσουν να κάνει μια παράτολμη βουτιά μέσα στην υπέρθερμη ανάσα του άστρου μας και μετά να βγαίνει από την απέναντι πλευρά του Ήλιου.

Ο κομήτης, ο οποίος το Δεκέμβριο του 2011 πλησίασε τον Ήλιο με ταχύτητα 600 χλμ. το δευτερόλεπτο σε απόσταση μόλις 140.000 χι.λιομέτρων, βγήκε πρόσκαιρα σώος και, στο μεταξύ, οι αστρονόμοι κατόρθωσαν να αναλύσουν την επίπτωση του ηλιακού μαγνητικού πεδίου πάνω του. Δυστυχώς όμως για τον κομήτη, δύο ημέρες αργότερα, ο πορήνας του διαλύθηκε και ο ίδιος εξαφανίστηκε πια για τα καλά, μάλλον λόγω της πρόσφατης καυτής επαφής του με τον Ήλιο, την οποιία -έστω και με καθυστέρηση- δεν άντεξε.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Κούπερ Ντάουνς, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Science", σύμφωνα με το BBC και το "New Scientist", μελέτησαν με τη βοήθεια των διαστημικών τηλεσκοπίων την παγωμένη ουρά του κομήτη, καθώς εξαερωνόταν υπό την επίδραση της θερμότητας του Ήλιου και του μαγνητικού πεδίου του στέμματος. Η ανάλυση του μαγνητικού πεδίου της ατμόσφαιρας του Ήλιου θα βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση του ηλιακού ανέμου και των περιοδικών ηλιακών εκλάμψεων, που εκτοξεύουν φορτισμένα σωματίδια στο ηλιακό σύστημα, τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν απειλή για τη Γη.

Την επόμενη δεκαετία, οι αστρονόμοι περιμένουν και άλλους κομήτες να κάνουν παρόμοιες βουτιές θανάτου, δίνοντας έτσι νέες ευκαιρίες για συλλογή στοιχείων σχετικά με την ηλιακή ατμόσφαιρα. Μια τέτοια περίπτωση αναμένεται να είναι ο κομήτης ISON, ο θεωρούμενος «κομήτης του αιώνα» λόγω της πιθανής κοντινής προσέγγισης του στη Γη, ο οποίος θα πλησιάσει τον Ήλιο φέτος τον Νοέμβριο.

Περίπου 1.600 κομήτες έχουν παρατηρηθεί με τροχιές που τους έρχουν φέρει κατ' ευθείαν στην «αγκαλιά» του Ήλιου, όμως έως τώρα κανείς, εκτός του «Λαβτζόι», δεν είχε κατορθώσει, έστω και πρόσκαιρα, να διασχίσει το καυτό ηλιακό στέμμα, χωρίς να εξαφανιστεί αμέσως μέσα σε αυτό.

Link: Για την πρωτότυπη επιστημονική εργασία (με συνδρομή) στη διεύθυνση: http://www.sciencemag.org/content/340/6137/1196




Πηγή : imerisia.gr

Μακρή: "Είσαι αγράμματη" - Πιπιλή: "Είσαι ξερόλα!"

Μακρή: "Είσαι αγράμματη" - Πιπιλή: "Είσαι ξερόλα!"
Αγρια κόντρα ξέσπασε στην πρωινή εκπομπή του Mega ανάμεσα στην βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή και την βουλευτή της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή αναφορικά με τις δηλώσεις του Ηλία Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής περί άρνησης του Ολοκαυτώματος.
H βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων ανέφερε στο πάνελ ότι έπρεπε να ασκηθεί η ίδια κριτική και στην Μαρία Ρεπούση για τα όσα έχει δηλώσει για τη γενοκτονία των Ποντίων.
Εκεί επενέβη η κ. Πιπιλή για να πει πως είναι αδιανόητο να εξομοιώνονται «οι φασίστες με μια επιστημονική άποψη»... και κάπου εκεί ο άγριος καυγάς ξεκίνησε!
«Είστε ιστορικός ή έχετε λαμπρή καριέρα;», ρωτά η Φωτεινή Πιπιλή, με την κ. Μακρή να απαντά: «Γιατί είστε εσείς;», και συνέχισε, «Ίσως και εγώ όταν φθάσω στην ηλικία σας να έχω λαμπρή καριέρα».
Οι τόνοι όλο και ανέβαιναν, όσο προχωρούσε η συζήτηση με την κ. Πιπιλή να αμφισβητεί τον τρόπο με τον οποίο η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων μπήκε στο Δημόσιο, κάτι που έκανε έξαλλη την ίδια.
Η κ. Ραχήλ Μακρή αποκάλεσε την κ. Πιπιλή αγράμματη.
«Ήταν μαζί μας και η βουλευτής Ραχήλ Μακρή αλλά αποχώρησε στο διάλειμμα, διαμαρτυρόμενη εντόνως και για το διάλογο που είχε με την κ. Πιπιλή…», είπε ο δημοσιογράφος Γιώργος Οικονομέας μετά το τέλος του διαλείμματος της εκπομπής, από το πάνελ της οποίας απουσίαζε η κ. Μακρή.




Πηγή : ikypros.gr

Θρίλερ στη Σητεία: Βρέθηκε νεκρός μέσα σε πηγάδι

Νεκρός είναι τελικά ο άνδρας που εντοπίστηκε πριν λίγο σε πηγάδι στο χωριό Απίδι της Σητείας. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα άνδρες της ΕΜΑΚ και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ωστόσο όπως φαίνεται ο άτυχος άνδρας ήταν πεθαμένος μέσα στο πηγάδι, βάθους τεσσάρων μέτρων, αρκετές ώρες.

Στο σημείο φτάνουν άνδρες της ασφάλειας και ιατροδικαστής προκειμένου να ερευνήσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας άνδρας έχει εξαφανιστεί από την περιοχή τις τελευταίες δύο ημέρες και θα εξεταστεί αφού βγάλουν το πτώμα από το πηγάδι αν πρόκειται για εκείνον.




Πηγή : flashnews.gr

Xbox One: Απαιτεί ένα online check-in κάθε 24 ώρες, χωρίς χρέωση τα used games

Xbox One Details
Όσο πλησιάζει η παρουσίαση της Microsoft για την E3 2013, τόσο αυξάνονται και οι πληροφορίες για τα ζητήματα που “καίνε” αυτή τη στιγμή το κοινό σχετικά με το Xbox One, όπως είναι το τι θα γίνει με τα μεταχειρισμένα παιχνίδια, το offline gaming και την προστασία των προσωπικών δεδομένων από τον αισθητήρα Kinect.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τη Microsoft στο νέο blog Xbox Wire, ο χρήστης θα πρέπει να συνδέεται online τουλάχιστον μία φορά κάθε 24 ώρες, έτσι ώστε να έχει πρόσβαση στα δεδομένα του και να μπορεί να παίζει offline. Σε περίπτωση που περάσει το 24ωρο, θα μπορεί να παρακολουθήσει τηλεόραση ή να δει Blu-rays και DVDs, αλλά δε θα μπορεί να παίξει.
Ο λόγος αυτού του ημερησίου online check-in είναι για να γίνεται έλεγχος από τη Microsoft για τη γνησιότητα του παιχνιδιού, για updates, αλλά και για τις υπόλοιπες δραστηριότητες του χρήστη, όπως αν έχει πουλήσει/δανείσει κάποιο παιχνίδι σε φίλο του ή τις νέες αγορές κλπ. Χμμμ…
Σε ό,τι αφορά τα μεταχειρισμένα παιχνίδια και τις μεταπωλήσεις τονίζεται ότι ΔΕΝ θα υπάρχουν χρεώσεις, αλλά για να γίνει οποιαδήποτε μεταβίβαση θα πρέπει ο αγοραστής να βρίσκεται στη λίστα των φίλων του πωλητή για τουλάχιστον 30 ημέρες και κάθε παιχνίδι θα μπορεί να ανταλλάσεται μόνο ΜΙΑ φορα.
Πάντως, το τοπίο παραμένει θολό στον τομέα των ενοικιάσεων, αφού η Microsoft πετά το μπαλάκι στην πλευρά των developers και των καταστημάτων (να αποφασίζουν μεταξύ τους αν θα επιτρέπεται η ενοικίαση), αλλά αν κρίνουμε από το σχόλιο ότι στην αρχή δεν θα επιτρέπεται η ενοικίαση/δανεισμός των παιχνιδιών μάλλον μας δείχνει ότι ακόμη δεν υπάρχει ξεκάθαρο σχέδιο.
Τέλος, η Microsoft είχε πει στην παρουσίαση του Xbox One ότι ο αισθητήρας Kinect 2.0 θα είναι ενεργός σε μόνιμη βάση (τόσο η κάμερα, όσο και το μικρόφωνο), αλλά οι αντιδράσεις του κοινού οδήγησαν στη διευκρίνηση ότι θα υπάρχουν οι επιλογές “on,off και pause”. Επομένως, όταν το Xbox One είναι ανοικτό, αυτό δε θα σημαίνει ότι γίνεται καταγραφή όσων συμβαίνουν μέσα στο σαλόνι του χρήστη και ο αισθητήρας θα αντιλαμβάνεται μόνο την εντολή “Xbox, on”.
Θα περιμένουμε περισσότερες λεπτομέρειες και διευκρινήσεις στην E3 2013, αλλά κάτι μου λέει ότι στη Sony τρίβουν τα χέρια τους…




Πηγή : techgear.gr

Βουλή: Ομόφωνο «κατηγορώ» για κακούργημα κατά Παπακωνσταντίνου

Βουλή: Ομόφωνο «κατηγορώ» για κακούργημα κατά Παπακωνσταντίνου
Με την κατηγορία της απιστίας, σε βαθμό κακουργήματος, επεκτείνεται το κατηγορητήριο που θα αντιμετωπίσει ο πρώην υπουργός Οικονομικών, για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Υπερ της διεύρυνσης ψήφισαν 234 βουλευτές, κατά της πρότασης ψήφισαν 21 και παρών επτά, σε σύνολο 266 ψηφισάντων. Βρέθηκε επίσης ένα άκυρο ψηφοδέλτιο, μετά τη μυστική ψηφοφορία στην ολομέλεια της Βουλής.
Για επιχείρηση εξόντωσής του έκανε λόγο ο πρώην υπουργός, κάνοντας χρήση του δικαιώματος του να μιλήσει στη Βουλή για την πρόταση επέκτασης του κατηγορητηρίου. Ο κ. Παπακωνσταντίνου χρησιμοποίησε εξαιρετικά σκληρή γλώσσα για τη στάση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου.
«Ο κ. Βενιζέλος είχε το θράσος να με ταυτίσει με τον κ. Τσοχατζόπουλο. Ως βάρος που δεν μπορεί να κουβαλάει. Δεν ήμουν όμως εγώ αυτός που υπερασπίστηκε τον κ. Τσοχατζόπουλο στη Βουλή. Ο κ. Βενιζέλος ήταν», είπε χαρακτηριστικά, και μίλησε για πολιτικό παιχνίδι στις πλάτες ενός ανθρώπου, αλλά προειδοποίησε πως δεν είναι μια βολική περίπτωση «γιατί δεν έδωσα ποτέ δικαιώματα σε θέματα διαφάνειας».
Υπογράμμισε ότι κινήθηκε με μόνο γνώμονα την προσπάθεια να πιαστούν φοροφυγάδες και επέμεινε ότι δεν πρωτοκόλλησε το CD με τη λίστα των καταθετών στην HSBC γιατί δεν ήθελε και δεν έπρεπε να υπάρχει παραδοχή επίσημης κτήσης των παράνομων στοιχείων από την ελληνική διοίκηση.
Αναφέρθηκε στο έγγραφο από τις γαλλικές αρχές και υπογράμμισε ότι για την ύπαρξη του είχε ενημερώσει και την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και τον οικονομικό εισαγγελέα στην κατάθεσή του και ισχυρίστηκε ότι από τον τρόπο σύνταξης της επιστολής των Γάλλων προκύπτει ότι τα στοιχεία μας χορηγήθηκαν ανεπισήμως και με ρήτρα εμπιστευτικότητας.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών βούρκωσε τη στιγμή που δήλωσε: «Πολιτικό παιχνίδι είναι δυστυχώς αυτό που παίζεται σήμερα εδώ σε αυτή την αίθουσα. Στις πλάτες ενός ανθρώπου. Και όλοι εδώ μέσα το ξέρετε πολύ καλά ότι αυτό συμβαίνει. Μόνο που όσο και αν βολεύει η δική μου εξόντωση δεν είμαι βολική περίπτωση. Δεν έχω σκιές στη ζωή μου, δεν έδωσα δικαιώματα σε θέματα διαφάνειας, δεν έχω κάνει ούτε μισό ρουσφέτι, δεν είχα πάρε δώσε, δεν προσπορίστηκα ποτέ τίποτα, δεν έχω δυσθεώρητο πόθεν έσχες, μόνο χρέη έχω».
Να σημειωθεί ότι υπέρ της διεύρυνσης του κατηγορητηρίου για το αδίκημα της απιστίας του πρώην υπουργού είχαν ταχθεί νωρίτερα όλα τα κόμματα.
Ο εισηγητής της ΝΔ Ανδρέας Κουτσούμπας μίλησε για ενδείξεις που υπάρχουν κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών, που στοιχειοθετούν το αδίκημα περί απιστίας στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος, καλώντας το Σώμα να κάνει δεκτή την πρόταση.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσει την πρόταση, γιατί είναι η ίδια που το κόμμα της είχε καταθέσει τον περασμένο Ιανουάριο και η κυβερνητική πλειοψηφία την είχε απορρίψει χαρακτηρίζοντάς την προπετή. Παράλληλα επέμεινε στη θέση του κόμματός της για ευθύνες και για τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και για τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Τόσο ο πρόεδρος της Προανακριτικής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, όσο και ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή Παναγιώτης Ρήγας επισήμαναν ότι τότε δεν υπήρχαν τα απαραίτητα στοιχεία που υπάρχουν σήμερα και τα οποία προέκυψαν από τα γαλλικά έγγραφα, που κατατέθηκαν πρόσφατα στην Επιτροπή και τεκμηριώνουν το αδίκημα της απιστίας για τον κ. Παπακωνσταντίνου.
Πέραν των ποινικών ευθυνών του κ. Παπακωνσταντίνου, ευθύνες επίσης που πρέπει να διερευνηθούν, όπως υποστήριξαν, καταλογίζουν τόσο στον Γιώργο Παπανδρέου, όσο και στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Βασίλης Καπερνάρος από τους ΑΝΕΛ, ο Ηλίας Κασιδιάρης από τη Χρυσή Αυγή και ο Σπύρος Χαλβατζής από το ΚΚΕ.
Ο εισηγητής της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου ανέφερε πως όταν έρθει στην Προανακριτική το πόρισμα από το ΣΔΟΕ για τη φορολογική κατάσταση της οικογένειας του κ. Παπακωνσταντίνου, τότε θα διαλυθούν οι υποψίες και θα διαπιστωθεί αν, πράγματι, προκύπτουν ζητήματα κακουργηματικού χαρακτήρα.




Πηγή : imerisia.gr

Αποσύρεται ο ιδιοκτήτης του ΙΚΕΑ

Ο άνθρωπος που άλλαξε τον τρόπο σκέψης στη επίπλωση του σπιτιού, ο ιδρυτής του ΙΚΕΑ Ίνγκβαρ Κάμπραντ, ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την εταιρεία στα 87 του χρόνια αφήνοντας στη θέση του το γιο του, Ματίας.

«Είναι καλά προετοιμασμένος να αναλάβει και θα τα πάει περίφημα» δηλώνει ο Σουηδός μεγιστάνας για το μικρότερο γιο του, που θα είναι ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ. του Inter IKEA.

Οι άλλοι δύο γιοί του, Peter και Jonas, έχουν θέσεις στα άλλα σημαντικά τμήματα της οικογενειακής τους αυτοκρατορίας. Ο Peter είναι πρόεδρος της Ikano, της εταιρείας που διαχειρίζεται την οικογενειακή περιουσία στην οποία ανήκουν πολλά καταστήματα της ΙΚΕΑ, ενώ ο Jonas είναι πρόεδρος της Ingka, της μητρικής εταιρείας της Ikea Group. Η Inter Ikea έχει διαφορετική διαχείριση και έχει την ιδιοκτησία του brand name, ενώ όλα τα καταστήματα Ikea της καταβάλουν πνευματικά δικαιώματα 3% επί των εσόδων.

Παρά τα 87 του χρόνια και την επί 70 συνεχόμενα έτη ενασχόλησή του με την εταιρεία, την οποία ίδρυσε το 1943, ο Κάμπραντ δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει να δουλεύει, ώστε να αποτελέσει έμπνευση σε μια ολόκληρη γενιά στην Ευρώπη που βλέπει ότι οι συντάξεις πλέον είναι είδος προς εξαφάνιση.




Πηγή : protothema.gr

Νέα υποσχόμενη θεραπεία για τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Νέα υποσχόμενη θεραπεία για τη σκλήρυνση κατά πλάκας
Ουάσινγκτον 
Μια πειραματική θεραπεία η οποία αποτρέπει τον οργανισμό από το να επιτεθεί λανθασμένα στο νευρικό σύστημα ατόμων με πολλαπλή σκλήρυνση (σκλήρυνση κατά πλάκας) έδειξε να είναι ασφαλής στο πλαίσιο κλινικών δοκιμών.
Η καταστροφή της μυελίνης
Τα νευρικά μας κύτταρα διαθέτουν ένα περίβλημα μυελίνης το οποίο λειτουργεί ως μονωτικό υλικό. Στην πολλαπλή σκλήρυνση το περίβλημα αυτό καταστρέφεται με αποτέλεσμα τα νευρικά κύτταρα να «παλεύουν» να μεταφέρουν μηνύματα από το ένα στο άλλο. Το αποτέλεσμα είναι η εμφάνιση προβλημάτων στην κίνηση, στην ισορροπία, αλλά και στην όραση. Σήμερα υπάρχουν φάρμακα τα οποία μειώνουν τον αριθμό και τη δριμύτητα των συμπτωμάτων, δεν υφίσταται όμως οριστική θεραπεία για τη νόσο.
Η νέα μικρή κλινική δοκιμή σε εννέα ασθενείς που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Science Translational Medicine» αφορούσε «εκπαίδευση» του ανοσοποιητικού συστήματος ώστε να σταματήσει να επιτίθεται στη μυελίνη.
Η δοκιμή
Η… εκπαιδευτική τεχνική αναπτύχθηκε από ειδικούς της Ιατρικής Σχολής Feinberg του Πανεπιστημίου Νορθγουέστερν. Οι ερευνητές έλαβαν δείγματα αίματος και απομόνωσαν λευκά αιμοσφαίρια (κύρια «συστατικά» του ανοσοποιητικού συστήματος) τα οποία και ένωσαν με τμήματα μυελίνης. Το «μείγμα» αυτό επανεγχύθηκε στον οργανισμό των ασθενών κάνοντάς τον να… ανέχεται τη μυελίνη και να μην την καταστρέφει.
Τα μέχρι στιγμής στοιχεία έδειξαν ότι η θεραπεία είναι ασφαλής – σε αυτή τη φάση λόγω του τόσο μικρού εύρους της δοκιμής δεν ήταν δυνατόν να αποδειχθεί η αποτελεσματικότητα της προσέγγισης, ωστόσο φαίνεται να χαρίζει… ηρεμία στο υπερδραστήριο ανοσοποιητικό σύστημα των ασθενών.
Ο επικεφαλής της μελέτης καθηγητής Στίβεν Μίλερ τόνισε ότι «η μέθοδός μας αφήνει ανέπαφη την υπόλοιπη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, κάτι που αποτελεί ‘Αγιο Δισκοπότηρο’ σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο πεδίο έρευνας».
Προς δοκιμές σε ασθενείς πρώιμου σταδίου
Σύμφωνα με τον καθηγητή, μελλοντικές δοκιμές θα στοχεύσουν ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας σε πρώιμο στάδιο. «Επιθυμούμε να δοκιμάσουμε τη θεραπεία σε ασθενείς που βρίσκονται σε πολύ πρώιμο στάδιο της νόσου τους προτού εμφανιστεί παράλυση εξαιτίας της καταστροφής της μυελίνης. Αν η μυελίνη καταστραφεί είναι δύσκολη η ‘επιδιόρθωση’ του προβλήματος».
Σχολιάζοντας τα πρώιμα αυτά ευρήματα η δρ Σούζαν Κόλχας, επικεφαλής του Τμήματος Βιοϊατρικής Ερευνας της βρετανικής Εταιρείας για την Πολλαπλή Σκλήρυνση ανέφερε ότι «το να καταφέρουμε να σταματήσουμε στοχευμένα το ανοσοποιητικό σύστημα από το να επιτίθεται στη μυελίνη αφήνοντας όμως ανέπαφες τις υπόλοιπες φυσιολογικές λειτουργίες του είναι πολύ σημαντικό καθώς μπορεί να προσφέρει μια πιθανή θεραπεία για την πολλαπλή σκλήρυνση. Αυτή η καινοτόμος τεχνική επαναπρογραμματισμού του ανοσοποιητικού συστήματος φαίνεται υποσχόμενη και αναμένουμε τώρα περαιτέρω έρευνες ώστε να δούμε τα ασφαλέστερα αποτελέσματα μεγαλύτερων κλινικών δοκιμών».




Πηγή : tovima.gr

Βάζουν «μετρητή» στις μικρές διαδηλώσεις

Το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τις μικρές διαδηλώσεις έχει σταλεί για επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας
Υπεγράφη χθες από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που προβλέπει τον περιορισμό των μικρών αριθμητικά διαδηλώσεων, ώστε να μην παρακωλύονται η οδική κυκλοφορία και η κοινωνικοοικονομική ζωή της πόλης. Το Σχέδιο απεστάλη στο Συμβούλιο της Επικρατείας, μέσω της Γενικής Γραμματείας της κυβέρνησης, για την προβλεπόμενη επεξεργασία.
Το Σχέδιο έχει τίτλο «Τροποποίηση του Π.Δ. 141/1991 (Α΄ 58/30-04-1991) "Αρμοδιότητες οργάνων και υπηρεσιακές ενέργειες του προσωπικού του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και θέματα οργάνωσης Υπηρεσιών"» και αναφέρει ότι «σε πόλεις με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων δεν επιτρέπεται η κατάληψη ολόκληρου του οδοστρώματος και η πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από ιδιαίτερα μικρές, σε σχέση με τη σημασία της συγκεκριμένης οδού για την εξυπηρέτηση της οδικής κυκλοφορίας και της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πόλης, συναθροίσεις».
Σύμφωνα με το Π.Δ., η εκτίμηση περί του ιδιαίτερα μικρού μεγέθους της συνάθροισης και η δυνατότητα περιορισμού της σε μέρος του οδοστρώματος ανήκει στον αρμόδιο αστυνομικό διευθυντή, ο οποίος εκδίδει σχετική απόφαση την οποία γνωστοποιεί άμεσα στους ενδιαφερομένους. Η απόφαση αυτή μπορεί να είναι κατ' αρχάς προφορική και έπεται η έγγραφη διατύπωση και επίδοσή της εντός 24 ωρών.
«Κατά τη λήψη της προαναφερόμενης απόφασης υποχρεωτικά λαμβάνεται υπόψη ιδίως ο αριθμός των συμμετεχόντων στη συνάθροιση και η σημασία της συγκεκριμένης οδού για την κυκλοφορία των οχημάτων δημόσιας συγκοινωνίας, την τουριστική κίνηση της περιοχής, την ομαλή πρόσβαση σε αρχαιολογικούς ή ιστορικούς χώρους και την εν γένει εμπορική και οικονομική δραστηριότητα», σημειώνεται.
«Οι περιορισμοί δεν ισχύουν για συναθροίσεις και πορείες που εξαγγέλλονται και διοργανώνονται από πολιτικά κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή και από τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές ενώσεις ή για συναθροίσεις ιστορικού εορτασμού ή επετειακού χαρακτήρα», διευκρινίζει το προεδρικό διάταγμα, που συμπληρώνει ότι «επί παραβάσεων ισχύουν οι κείμενες ποινικές διατάξεις».
Συναντήσεις
Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες μέρες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης είχε συναντηθεί με μια σειρά φορέων, προκειμένου να εξασφαλίσει τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση στο ζήτημα αυτό.
Τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ είχαν τοποθετηθεί αρνητικά στο ζήτημα, ωστόσο τόσο ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης όσο και τα στελέχη του υπουργείου Τουρισμού και οι εκπρόσωποι των εμπόρων και όσων δραστηριοποιούνται στον τουρισμό ήταν θετικοί στην πρωτοβουλία του Νίκου Δένδια.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Εντονη αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ
«Με ένα ΠΔ που θα ζήλευε ακόμα και ο Ερντογάν, η κυβέρνηση βάζει στο στόχαστρό της τώρα και τις διαδηλώσεις», ήταν η καυστική απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, μέσα από ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου στην οποία αναφέρεται -μεταξύ άλλων- ότι πρόκειται για «ένα ακόμα ακραία αυταρχικό μέτρο».
«Η ανακοίνωση καθιστά προφανές ότι προ πολλού ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει διαζύγιο με τη λογική», ήταν η απάντηση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.
Ανακοίνωση εξέδωσε και το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, που κάνει λόγο για «αντιλαϊκή επίθεση» και «εφαρμογή του δόγματος «νόμος και τάξη» εναντίον των εργαζομένων», καλώντας το λαϊκό κίνημα για «απάντηση στην κρατική καταστολή».



Πηγή : ethnos.gr

Επικίνδυνος ιός στο Facebook «αδειάζει» τραπεζικούς λογαριασμούς

Επικίνδυνος ιός έχει αναστατώσει τις τελευταίες ώρες τους χρήστες του δημοφιλούς ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης «Facebook». Σύμφωνα με διάφορα διεθνή μέσα ενημέρωσης, μέσω αυτού οι χρήστες πατάνε σε διάφορα εμφανιζόμενα links με αποτέλεσμα να αδειάζουν οι τραπεζικοί του λογαριασμούς.

Το όνομα του ιού είναι  Zeus, ωστόσο πρέπει να σημειωθεί πως δεν πρόκειται για κάποιο νέο ιό, καθώς κυκλοφορεί ήδη από το 2007, ενώ έχει παρεισφρήσει από την Amazon έως και τη NASA. Για την ίδια υπόθεση έχουν κλαπεί δεκάδες εκατομμύρια κωδικοί και έχουν συλληφθεί τουλάχιστον 100 άτομα σε Μεγάλη Βρετανία και  Ανατολική Ευρώπη.

Πιο αναλυτικά, αφορά σε έναν ιό τύπου Trojan Horse που έχει «μολύνει» εκατομμύρια υπολογιστές, κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μόλις περάσει σε κάποιον υπολογιστή ο ιός παραμένει ανενεργός, έως ότου ο χρήστης μπει σε ένα σάιτ τράπεζας, καθώς τότε είναι που κλέβει το κωδικό του και στη συνεχεία αδειάζει τους λογαριασμούς του.  Να σημειωθεί ακόμη, πως προσβάλλει κυρίως υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows.
 
Πως, όμως, αναμεταδίδεται ο Zeus μέσω του προφίλ σας στο Facebook; Στέλνοντας μηνύματα στους φίλους σας. Συγκεκριμένα, στο μήνυμα που αποστέλλεται υπάρχει ένας σύνδεσμος, που φαινομενικά μοιάζει με εικόνα ή βίντεο, ο οποίος παραπέμπει σε κάποια σελίδα, συνήθως από την ιστοσελίδα mediafire, και αν πατήσετε επάνω του, κατεβάζετε χωρίς να το θέλετε κάποιο αρχείο. Οπότε ιδιαίτερη προσοχή στα μηνύματά σας και στα λινκς που ανοίγετε.

Στη συνέχεια ο ιός παραμένει ανενεργός έως ότου συνδεθείτε μέσω web banking στον τραπεζικό σας λογαριασμό. Το Facebook έχει ενημερωθεί για τον κίνδυνο όμως μέχρι στιγμής δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για την καταπολέμηση του.




Πηγή : protothema.gr

Ανοιγμα λογαριασμών και κατασχέσεις καταθέσεων εξπρές

Άρση του τραπεζικού απορρήτου με διαδικασίες εξπρές θα γίνεται σύντομα. Με νομοσχέδιο σκούπα που πρόκειται να καταθέσει στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα μπορούν να μαθαίνουν πολύ σύντομα, εντός 24 ωρών, τα στοιχεία και τα υπόλοιπα των τραπεζικών λογαριασμών όσων ελέγχονται.

Το νομοσχέδιο θα προβλέπει τη δημιουργία του λεγόμενου Μητρώου Καταθετών στο οποίο θα έχουν πρόσβαση οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών (π.χ. ΣΔΟΕ) για τη διενέργεια ελέγχων πόθεν έσχες, παράνομου πλουτισμού και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Η πρόσβαση στα στοιχεία θα γίνεται μόνο από διαβαθμισμένους υπαλλήλους και μόνο μετά την έκδοση σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας. 

Σημειώνεται ότι  το ΣΔΟΕ έχει ζητήσει το άνοιγμα περισσότερων από 5.000 τραπεζικών λογαριασμών φυσικών και νομικών προσώπων στο πλαίσιο διενέργειας ελέγχων πόθεν έσχες, αλλά ούτε οι μισοί δεν έχουν «ανοίξει». Στελέχη του Σώματος  αποδίδουν στις  τράπεζες απροθυμία και ολιγωρία στην ανταπόκριση των αιτημάτων και όπως λένε για να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί προσώπων που ελέγχονται για φοροδιαφυγή και οικονομικά εγκλήματα μπορεί να απαιτηθεί χρονικό διάστημα 8 μηνών ή ακόμη και ενός έτους. Επίσης σημειώνουν ότι τα στοιχεία πολλές φορές φθάνουν στο ΣΔΟΕ σε μορφή που είναι πολύ δύσκολα αξιοποιήσιμη, όπως σε έντυπες καταστάσεις.

Στο ίδιο νομοσχέδιο επέρχονται και άλλες σημαντικές αλλαγές που θα επιταχύνουν σημαντικά τις διαδικασίες κατάσχεσης ποσών «στα χέρια τρίτων» για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο.   Το ΥΠΟΙΚ αξιοποιώντας  τα μέσα που του παρέχουν οι  νέες τεχνολογίες για την κοινοποίηση κατασχέσεων σε βάρος οφειλετών του Δημοσίου στα χέρια τρίτων και πιστωτικών ιδρυμάτων θα προχωρά στην έκδοση ηλεκτρονικών κατασχετηρίων.

Όλα τα κατασχετήρια για δέσμευση λογαριασμών ή κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων (καταθέσεων) εις χείρας τρίτων θα διαβιβάζονται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο προκειμένου να συντμηθεί η διαδικασία των κατασχέσεων.  Σημειώνεται ότι με βάση τη φορολογική νομοθεσία δεν επιτρέπεται η κατάσχεση μισθών και συντάξεων για το ποσό μισθού ή σύνταξης έως 1.000 ευρώ.




Πηγή : capital.gr

Εκλεβαν μετασχηματιστές και καλώδια της ΔΕΗ στην Αργολίδα

Εκλεβαν μετασχηματιστές και καλώδια της ΔΕΗ στην Αργολίδα
Εξαρθρώθηκε από την ασφάλεια Αργους οργανωμένη εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές μετασχηματιστών και καλωδίων από υποσταθμούς της ΔΕΗ. Συνολικά εξιχνιάστηκαν 27 κλοπές μετασχηματιστών και καλωδίων από υποσταθμούς στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν στα διόδια Καλαμακίου Κορινθίας πέντε Πακιστανοί, καθώς και ένας 22χρονος Αφγανός, όλοι μέλη της εγκληματικής ομάδας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμη δύο Πακιστανούς, 24 και 27 ετών, επίσης μέλη της ίδιας εγκληματικής ομάδας, οι οποίοι αναζητούνται.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η ομάδα αυτή, από τις αρχές Απριλίου του τρέχοντος έτους έως και χθες είχε διαπράξει 27 κλοπές και μία απόπειρα κλοπής, κατά τις οποίες είχε αφαιρέσει μετασχηματιστές και καλώδια από υποσταθμούς της ΔΕΗ, από τις περιοχές Στέρνας, Φιχτίων, Μυκηνών, Κουτσοποδίου, Αγίας Τριάδας, Νέας Τίρυνθας και Καρνεζέικων Αργολίδας.

Επιπλέον, κατά τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ. επιβατηγά αυτοκίνητα, χαλκός βάρους 400 κιλών, 12 μέτρα καλώδιο, καθώς και έξι κινητά τηλέφωνα.
Συνολικά από την παράνομη δράση τους είχαν προκαλέσει ζημιά στο δίκτυο της ΔΕΗ που ξεπερνά τις 145.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου




Πηγή : imerisia.gr

Η ΕΕ «αφορίζει» το ΔΝΤ

Η ΕΕ «αφορίζει» το ΔΝΤ
Σε πρωτοφανή δημόσια σύγκρουση οδηγούνται οι σχέσεις Κομισιόν - ΔΝΤ με αφορμή την έκθεση του Ταμείου για το ελληνικό πρόγραμμα.
Στον καταιγισμό των ερωτήσεων που δέχτηκε, ο εκπρόσωπος του Ολι Ρεν αρνήθηκε χθες να αναγνωρίσει -όπως το ΔΝΤ- ότι έγιναν λάθη και με τον πλέον κυνικό τρόπο υποστήριξε ότι το ελληνικό πρόγραμμα ήταν «μια διαδικασία απόκτησης εμπειρίας».
Σε αυτήν την άγρια κόντρα μεταξύ των δύο πλευρών, ο Σ. Ο'Κόνορ επιχείρησε μάλιστα να υποβαθμίσει τη σημασία της έκθεσης, τονίζοντας ότι είναι έγγραφο υπαλλήλων του ΔΝΤ και δεν έχει εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου, ώστε να αντανακλά την επίσημη θέση του οργανισμού.
Το ΔΝΤ, η ΕΚΤ, η Κομισιόν και τα κράτη-μέλη «έχουν συλλογική ευθύνη» για τα όσα αποφάσισαν και συνυπέγραψαν το 2010 για την Ελλάδα, ήταν η αιχμή του εκπροσώπου της Κομισιόν στις κατηγορίες του ΔΝΤ προς τις Βρυξέλλες. «Μea culpa» δεν υπάρχει λοιπόν για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία εμφανίστηκε ανυποχώρητη στη συνταγή που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, εκφράζοντας την πλήρη διαφωνία της με το ΔΝΤ σε δύο βασικά ζητήματα.
Η ΕΕ «αφορίζει» το ΔΝΤ
Για το «κούρεμα»
Πρώτον, όπως δήλωσε ο Σάιμον Ο'Κόνορ, η Κομισιόν διαφωνεί με τη διαπίστωση του ΔΝΤ πως το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους θα έπρεπε να είχε γίνει το 2010. Οπως υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Ολι Ρεν, η έκθεση του ΔΝΤ αγνοεί τον αλληλένδετο χαρακτήρα των χωρών της Ευρωζώνης και το γεγονός ότι η αναδιάρθρωση του ιδιωτικού χρέους θα είχε αναμφίβολα διαστάσεις συστημικού χαρακτήρα και θα υποβάθμιζε τη σημασία του προγράμματος.
Υποστήριξε επίσης ότι δεν μπορούμε να διαχωρίσουμε το ζήτημα της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη από τον κίνδυνο μετάδοσης της κρίσης ύστερα από μια ενδεχόμενη τότε αποπομπή της Ελλάδας από το ευρώ. Οπως είπε, μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της Ελλάδας το 2009 ή το 2010 ή μια αναδιάρθρωση τότε, θα είχε καταστροφικές συνέπειες για την Ευρωζώνη και τα κράτη-μέλη, αλλά και για την Ελλάδα.
Πάντως, πηγές της Κομισιόν ανέφεραν ότι οι αντιρρήσεις της Επιτροπής σχετικά με την αναδιάρθρωση του χρέους το 2010 συνδέονται με το γεγονός ότι παρόμοια εξέλιξη θα συνιστούσε ουσιαστικά αντικίνητρο για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα.
Δεύτερον, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ολι Ρεν, η Επιτροπή διαφωνεί κάθετα ως προς το ότι δεν έγιναν αρκετά για να ληφθούν διαρθρωτικά μέτρα αναπτυξιακού χαρακτήρα στην Ελλάδα. «Θεωρούμε ότι αυτό είναι λάθος και αβάσιμο και η Κομισιόν υπήρξε η κινητήρια δύναμη, ώστε να δοθεί βάρος στο πρόγραμμα και στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Ολι Ρεν.
Φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις
Σε ό,τι αφορά τον ρόλο της Κομισιόν στον σχεδιασμό του προγράμματος είπε ότι «πάντα επιμείναμε στην ανάγκη για φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, θέμα για το οποίο η Κομισιόν έχει εμπειρία», ανέφερε ο Σ. Ο'Κόνορ απαντώντας στις επικρίσεις του ΔΝΤ.
Ο ίδιος εκπρόσωπος τόνισε επίσης ότι το προσεχές διάστημα θα πρέπει να αναμένεται έκθεση της Κομισιόν με αντικείμενο την αποτίμηση του ελληνικού προγράμματος, η οποία θα εξετάζει, μεταξύ άλλων, και το επίπεδο συνεργασίας της Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ εντός της τρόικας. Με ενδιαφέρον θα πρέπει να αναμένονται οι εξηγήσεις της Κομισιόν για το ρήγμα που βαθαίνει μεταξύ των δύο πλευρών του Ατλαντικού.
Για τον εκπρόσωπο του Ολι Ρεν το ελληνικό Μνημόνιο ήταν «μια διαδικασία απόκτησης εμπειρίας», καθώς είχαμε να επιλύσουμε δύσκολα, πολύπλοκα ζητήματα με αφόρητες πολιτικές πιέσεις σε πολλά επίπεδα, αλλά και οικονομικές πιέσεις.
Επιχειρώντας να εξηγήσει την αμετακίνητη στάση της Επιτροπής και στρέφοντας προς άλλες κατευθύνσεις την ευθύνη, ο Σ. Ο'Κόνορ δήλωσε: «Προφανώς εάν κοιτάξουμε πίσω ύστερα από τρία χρόνια, ίσως πούμε ότι κάποια πράγματα θα μπορούσαν να είχαν γίνει με διαφορετικό τρόπο». Επίσης, δεν θα πρέπει να υποτιμήσουμε το γεγονός ότι οι συστηματικές εικασίες για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ είχαν καταστροφικές συνέπειες στις επενδύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις.
«Ολα αυτά σε ένα αβέβαιο πολιτικό περιβάλλον με το πρόγραμμα να είναι εκτός τροχιάς για πολλούς λόγω των σοβαρών προβλημάτων στην εφαρμογή του το 2010 και το 2011». Ολοι αυτοί οι παράγοντες είχαν προφανώς επιπτώσεις σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη, ισχυρίστηκε ο εκπρόσωπος του Ολι Ρεν, αποδίδοντας τις ευθύνες της αποτυχίας κατά κύριο λόγο στις ελληνικές αρχές.
Επιβεβαιώνοντας την άποψη ότι η Κομισιόν είναι κατώτερη των περιστάσεων στον χειρισμό των μνημονιακών χωρών, ο εκπρόσωπος υποχρεώθηκε -στις επίμονες ερωτήσεις- να αναγνωρίσει και τις αδυναμίες της Ευρωζώνης, η οποία δεν διέθετε τα οικονομικά μέσα τότε. Επρεπε λοιπόν, όπως είπε, μέσα σε λίγες βδομάδες να δημιουργήσουμε ένα τείχος προστασίας με τη δημιουργία μιας ad hoc λύσης που να επιτρέπει την προσφυγή της Ελλάδας σε χρηματοδότηση, μέσα από διμερή δάνεια, ενώ στη συνέχεια δημιουργήθηκαν το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας.
Παράλληλα, εξήγησε ότι οι προτάσεις που καταθέτει η Κομισιόν, ως θεματοφύλακας της Συνθήκης, είναι συμβατές με το κοινοτικό δίκαιο, αλλά συγχρόνως κάνουμε χρήση κάθε δυνατής ευελιξίας χωρίς να παραβιάζουμε τους κανόνες.
Μάριο Ντράγκι:
Η ΕΚΤ δεν έχει λόγο να απολογηθεί
«Η ΕΚΤ δεν έχει λόγο να απολογηθεί προς την Ελλάδα όπως το ΔΝΤ» δήλωσε ο επικεφαλής της ευρωτράπεζας Μάριο Ντράγκι για να προσθέσει ότι «η αναγνώριση λαθών από το Ταμείο δεν σημαίνει ότι υπήρχε ταυτόχρονα κριτική στη στάση της ΕΚΤ». Απέδωσε επίσης τα εύσημα στην ελληνική κυβέρνηση, τονίζοντας: «Η Ελλάδα υλοποιεί ένα πρόγραμμα που ξεπερνά τα συνηθισμένα. Και αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουμε. Η αλλαγή του κλίματος δείχνει ότι ακόμη και αν έγιναν λάθη αυτά δεν επηρέασαν την προσπάθεια διόρθωσης της οικονομίας».
Σάιμον Ο'Κόνορ:
Σε σωστή τροχιά το πρόγραμμα που υλοποιεί η Ελλάδα
O Σ. Ο'Κόνορ τόνισε ότι σήμερα το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων είναι στη σωστή τροχιά και υπάρχουν σημαντικά στοιχεία σταθεροποίησης και αυξανόμενης εμπιστοσύνης της οικονομίας, όπως ο δείκτης εμπιστοσύνης που είναι σε πενταετές υψηλό.
Πρόσθεσε ότι αυτό που είναι σημαντικό τώρα και υπάρχει πλήρης συμφωνία της τρόικας και της Ευρωζώνης είναι να υπάρξει «πολιτική ιδιοκτησία» από την Ελλάδα της διαδικασίας των μεταρρυθμίσεων, που θα πρέπει να βασίζεται στο ότι πρέπει ακόμη πολλά να γίνουν.
Εξάλλου, προχωρώντας σε μια... ιστορική αναδρομή του Μνημονίου, ο ίδιος εκπρόσωπος είπε ότι από την αρχή στόχος του ελληνικού προγράμματος ήταν να τεθούν ισχυρά θεμέλια για την ανάπτυξη και την απασχόληση που θα βασίζονται σε βιώσιμα δημόσια οικονομικά, έναν σταθερό χρηματοπιστωτικό τομέα και μια πιο ανταγωνιστική και δυναμική οικονομία. Δεν παρέλειψε να πει ότι τους στόχους αυτούς συμμερίστηκαν οι εταίροι στην τρόικα, οι χώρες της Ευρωζώνης αλλά και η ελληνική κυβέρνηση, κάτι που εξακολουθεί να ισχύει σήμερα.
Για τον Σ. Ο'Κόνορ σημαντική πρόοδος έχει επιτευχθεί στην επίτευξη των στόχων αυτών σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.
Στις επιτυχίες του προγράμματος περιλαμβάνονται η ισχυρή δημοσιονομική σταθεροποίηση, η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, της αγοράς εργασίας και της Υγείας και ο περιορισμός των αρνητικών επιπτώσεων και μετάδοσης της κρίσης.




Πηγή : ethnos.gr

Έκρηξη βόμβας στο ΙΧ της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού

φωτογραφία αρχείου
Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στις 4.40 τα ξημερώματα στο ΙΧ αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού, το οποίο ήταν σταθμευμένο στη Δάφνη, στη διασταύρωση των οδών Διομήδου και Αγ. Βαρβάρας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό.

Προηγήθηκαν προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και στην ιστοσελίδα «Ζούγκλα» στις 4.15, όπου δόθηκε χρονικό περιθώριο 20 λεπτών για την έκρηξη. Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή και πράγματι η έκρηξη σημειώθηκε στο χρόνο που είχε δώσει ο άγνωστος που τηλεφώνησε.
 
Ο αυτοσχέδιος μηχανισμός είχε τοποθετηθεί κάτω από το αυτοκίνητο και η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που διέλυσε το ΙΧ, ενώ έσπασαν τα τζάμια πολυκατοικιών και προκλήθηκαν ζημιές σε παρακείμενα αυτοκίνητα.
 
Στο σημείο παραμένουν πυροτεχνουργοί και μέλη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που διερευνά την υπόθεση.




Πηγή : enet.gr

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Η φυτοφαγία συντελεί στη μακροζωία

Νέα Υόρκη
Η φυτοφαγία φαίνεται να σχετίζεται με την μακροζωία αφού αμερικανική μελέτη διαπιστώνει ότι οι φυτοφάγοι έχουν κατά μέσο όρο 12% μικρότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου σε σχέση με τους κρεατοφάγους, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο JAMA Internal Medicine.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου «Λόμα Λίντα» της Καλιφόρνια, με επικεφαλής τον Δρ Μάικλ Όρλιχ μελέτησαν 73.000 ανθρώπους, μέλη της εκκλησίας των Αντβεντιστών της Έβδομης Μέρας.

Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε τέσσερις κατηγορίες: όσους δεν τρώνε καθόλου ζωικά προϊόντα, όσους τρώνε γαλακτοκομικά και αβγά, όσους τρώνε επίσης ψάρια, καθώς και όσους είναι ημι-φυτοφάγοι δηλαδή τρώνε κρέας μια φορά την εβδομάδα.

Κατά τη διάρκεια των έξι ετών της μελέτης, πέθαναν 2.570 άτομα, εκ των οποίων οι περισσότεροι ήταν κρεατοφάγοι. «Πρωταθλητές» της μακροζωίας αναδείχτηκαν οι φυτοφάγοι που τρώνε και ψάρι (μείωση του κινδύνου πρόωρου θανάτου κατά 19%), ακολουθούμενοι κατά σειρά από τους αυστηρούς φυτοφάγους (μείωση κινδύνου κατά 15%), όσους τρώνε και γαλακτοκομικά και, τέλος, όσους τρώνε σπάνια κρέας. Οι άνδρες φυτοφάγοι είχαν μεγαλύτερο όφελος από τις γυναίκες.

Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι οι διάφορες φυτοφαγικές δίαιτες σχετίζονται με μειωμένο κίνδυνο χρόνιων παθήσεων, όπως ο διαβήτης τύπου ΙΙ, η παχυσαρκία, το μεταβολικό σύνδρομο, η υπέρταση κ.α. Όσοι είναι φυτοφάγοι, συνήθως ακολουθούν ένα ευρύτερο υγιεινό τρόπο ζωής, με σωματική άσκηση, αποφυγή καπνίσματος και αλκοόλ, έλεγχο του βάρους κ.α. Εξάλλου, προηγούμενη μελέτη είχε δείξει ότι οι Αντβεντιστές (μία προτεσταντική αίρεση) στις ΗΠΑ ζουν τέσσερα έως επτά χρόνια περισσότερα από τον γενικό πληθυσμό.

Οι ερευνητές τονίζουν πως η μελέτη τους δείχνει ότι γενικά οι διάφοροι τύποι φυτοφαγίας είναι όχι μόνο ασφαλείς, αλλά παρέχουν σαφή πλεονεκτήματα υγείας σε σχέση με τη διατροφή όπου κυριαρχούν τα επεξεργασμένα τρόφιμα και το κρέας. Πάντως η μελέτη EPIC που δημοσιεύθηκε το 2009 από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης δεν είχε βρει διαφορές στη θνησιμότητα μεταξύ φυτοφάγων και μη, ίσως επειδή οι ευρωπαίοι γενικά διατρέφονται πιο υγιεινά από τους αμερικανούς.

Εξάλλου, μία δεύτερη μελέτη, από ερευνητές του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς των ΗΠΑ, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Epidemiology, δείχνει ότι ο συνδυασμός τακτικής σωματικής άσκησης, μεσογειακής διατροφής, αποφυγής του καπνίσματος και ελέγχου του βάρους μειώνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης στεφανιαίας νόσου. Όσοι υιοθέτησαν αυτό τον τρόπο, είχαν σε διάστημα 7,5 ετών 80% μικρότερη θνησιμότητα σε σχέση με όσους δεν τήρησαν κανέναν από αυτούς τους παράγοντες υγιεινής συμπεριφοράς.




Πηγή : in.gr

Το πρώτο ελικόπτερο που πετά με τη δύναμη της σκέψης (video)

Ένα ελικόπτερο που πετά με τη δύναμη της σκέψης ανέπτυξαν ερευνητές του Κολεγίου Επιστημών και Μηχανικής του πανεπιστημίου της Μινεσότα, με επικεφαλής τον καθηγητή Ben He.
Στην έρευνα, που παρουσιάστηκε στην επιθεώρηση Neural Engineering, συμμετείχαν τρείς γυναίκες και δυο άνδρες, οι οποίοι κατάφεραν γρήγορα και με ακρίβεια να χειριστούν το ελικόπτερο, το οποίο διαθέτει τέσσερις έλικες.
Οι συμμετέχοντες κατάφεραν να ελέγξουν το ελικόπτερο μέσω μιας ηλεκτροεγκεφαλογραφικής τεχνικής που καταγράφει την ηλεκτρική δραστηριότητα στον εγκέφαλο του υποκειμένου με τη χρήση ενός καπέλου, εφοδιασμένου με 64 ηλεκτρόδια.
Ο χειριστής σκέφτεται εφικτές κινήσεις και μανούβρες και το καπέλο μετατρέπει τα εγκεφαλικά σήματα σε εντολές κατεύθυνσης, τις οποίες αποστέλλει ασύρματα (Wi-fi) στο ιπτάμενο ελικόπτερο.
Οι συμμετέχοντες στη μελέτη δεν μπορούσαν να δουν απευθείας το ελικόπτερο, ωστόσο το παρακολουθούσαν να κινείται ανάλογα με τη σκέψη τους μέσω μιας οθόνης.
Στόχος της έρευνας είναι η ανάπτυξη μιας εγκεφαλικής συσκευής η οποία θα επιτρέπει σε ανθρώπους με προβλήματα κίνησης να κινούν τεχνητά άκρα με τη δύναμη της σκέψης.

Η τεχνολογία θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει άτομα με νοητικά προβλήματα να επιτελούν με μεγαλύτερη ευκολία καθημερινές λειτουργίες.





Πηγή : econews.gr

Samsung: Φωτό του Galaxy S4 Active

Samsung: Φωτό του Galaxy S4 Active
Ο κορεατικός κολοσσός ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Galaxy S4 Active, του «σκληροτράχηλου αδερφού» του γνωστού Galaxy S4. Το Αctive διαθέτει παρόμοια χαρακτηριστικά με το S4 αλλά πιο σκληρό εξωτερικό το οποίο το κάνει ανθεκτικό σε σκόνη, νερό και κραδασμούς, μέσω της πιστοποίησης IP67 που ενσωματώνει.

Από τεχνικά χαρακτηριστικά, το Active διαθέτει οθόνη full HD 5 ιντσών, τον τετραπύρηνο επεξεργαστή του S4 στα 1.9GHz, 2GB RAM και μπαταρία 2600mAh. Η διαφορά ωστόσο μεταξύ των δυο μοντέλων είναι ότι το Active θα ενσωματώνει οπίσθια κάμερα 8 και όχι 13MP όπως το κλασικό S4, τη στιγμή που η εμπρόσθια κάμερα παραμένει στα 2MP. Ακόμα, αντί για τα δυο capacitive κουμπιά και το φυσικό «Home», όλα τα κουμπιά είναι φυσικά, επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για άλλη συσκευή.

Το Active διαθέτει και αυτό συνδεσιμότητα σε δίκτυα 4G και Android 4.2.2 Jelly Bean, αλλά όπως πάντα θα έχει το TouchWiz interface της Samsung. Οι διαστάσεις του είναι 139,7 x 71,3 x 9,1 χιλιοστά και είναι 21 γραμμάρια βαρύτερο από το S4, φτάνοντας έτσι στα 151 γραμμάρια.

Το μόνο που είναι γνωστό για τη κυκλοφορία της συσκευής είναι ότι θα κάνει την εμφάνιση της μέσα στο καλοκαίρι και σε συγκεκριμένες χώρες.




Πηγή : peolop.gr

Αποκαλύφθηκε από κάθε πλευρά το… “τηλεσκοπικό” Nokia EOS!

EOS_8
Ένα από τα πολυναμενόμενα smartphones είναι αναμφισβήτητα το Nokia EOS, κυρίως εξαιτίας των εκπληκτικών δυνατοτήτων της κάμερας που φημολογείται ότι θα ενσωματώνει. Το Nokia EOS, όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν, θα ενσωματώνει κάμερα με αισθητήρα PureView 41 Megapixels με Xenon flash και οπτικά Carl Zeiss ενώ θα κάνει χρήση της αποκλειστικής εφαρμογής Nokia Pro Camera.

Η οθόνη του, θα είναι μάλλον όμοια με αυτή των κορυφαίων Nokia (Lumia 928 και 925) σε διαστάσεις (4,5″) και ανάλυση (768×1280 pixels) και θα είναι τεχνολογίας AMOLED. Αναμένεται να διαθέτει 32GB αποθηκευτικού χώρου και φυσικά θα “τρέχει” Windows Phone 8.
EOS_9
Πρόσφατα διέρρευσαν και άλλες φωτογραφίες – πολλές περισσότερες από εκείνες που αναρτήσαμε εχθές και ευτυχώς οι… αληθινές – και αυτό σημαίνει ότι βρισκόμαστε κοντά στην επίσημη ανακοίνωση.
EOS_7 EOS_6
EOS_1 EOS_2
EOS_5 EOS_4




Πηγή : dιgιtallife.gr

Επιχειρηματίας κρεμάστηκε στο μαγαζί του

Επιχειρηματίας κρεμάστηκε στο μαγαζί του
Η ώρα είχε πάει εννέα και μισή και ακόμα ο άτυχος πατέρας δεν είχε επιστρέψει στο σπίτι του.

Συνήθως τέτοια ώρα έκλεινε το μαγαζί του και βρίσκονταν στην οικογένεια του.

Όταν όμως άρχισε να αργεί, τον πήραν τηλέφωνο και δεν απαντούσε. Αυτό ήταν που έκανε τους δικούς του ανθρώπους να ανησυχήσουν.

Αμέσως ο γαμπρός του βρέθηκε στο κατάστημα που διατηρεί στην πόλη και πάγωσε όταν τον είδε κρεμασμένο.

Ο 53χρονος, λίγη ώρα πριν, κρεμάστηκε μέσα στο κατάστημα που διατηρούσε, με ιμάντα. Τα αίτια που τον οδήγησαν στην πράξη αυτή είναι άγνωστα.





Πηγή : pelop.gr

Η Νατάσσα Μποφίλιου στις πόλεις

Η δημοφιλέστατη και ταλαντούχα ερμηνεύτρια Νατάσσα Μποφίλιου, εκπρόσωπος της σύγχρονης ελληνικής σκηνής και αγαπημένη της νεολαίας, βγαίνει στο δρόμο με την παράσταση "Το Πέρασμα των Μάγων" καθώς η καλοκαιρινή της περιοδεία περιλαμβάνει πολλούς σταθμούς σε Ελλάδα και Κύπρο.

Συνοδοιπόροι του ταξιδιού της οι δύο στενοί συνεργάτες της Θέμης Καραμουρατίδης (συνθέτης) και Γεράσιμος Ευαγγελάτος (στιχουργός) που μαζί θα επισκεφθούν επιλεγμένους συναυλιακούς χώρους.

Πρόγραμμα καλοκαιρινής περιοδείας
Παρασκευή 31 Μαΐου 2013 - Λευκωσία Κύπρου - Αμφιθέατρο Λακατάμιας
Σάββατο 01 Ιουνίου 2013 - Λεμεσός Κύπρου - Αρχαίο Θέατρο Κουρίου
Τετάρτη 05 Ιουνίου 2013 - Πάτρα - Πολιτεία
Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013 - Κομοτηνή - θερινό Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο
Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013 - Θεσσαλονίκη – Μονή Λαζαριστών
Δευτέρα 08 Ιουλίου 2013 - Κως - Θέατρο Κάστρου
Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013 - Ρόδος - Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου
Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013 - Λευκάδα - Ανοικτό Θέατρο Λευκάδας
Σάββατο 13 Ιουλίου 2013 -Κέρκυρα - Θέατρο Ρένας Βλαχοπούλου
Τρίτη 16 Ιουλίου 2013 - Ρέθυμνο - Θέατρο Ερωφίλη Φορτέτζα
Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013 - Ηράκλειο - Θέατρο των Αγρών
Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013 - Χανιά - Θέατρο Ανατολικής Τάφρου
Σάββατο 3 Αυγούστου 2013 – Φεστιβάλ Βαρβάρα Χαλκιδικής
Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013 - CAMPING ARMENISTIS Σιθωνία Χαλκιδικής
Σάββατο 10 Αυγούστου 2013 – ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΕΝ ΟΡΕΣΙ 2013» Καρπενήσι
Σάββατο 17 Αυγούστου 2013 – ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ-Κάστρο Πλαταμώνα
Σάββατο 31 Αυγούστου 2013 – ΑΙΣΧΥΛΙΑ 2013 - Παλαιό Ελαιουργείο - Παραλία Ελευσίνας

Επιμέλεια προγράμματος: Γεράσιμος Ευαγγελάτος
Ενορχηστρώσεις: Θέμης Καραμουρατίδης
Ήχος: Γιάννης Παξεβάνης
Σχεδιασμός φωτισμών: Αλέξανδρος Προδρόμου
Artwork: Κωνσταντίνος Γεωργαντάς

Παίζουν οι Μουσικοί: Πιάνο: Θέμης Καραμουρατίδης,
Τύμπανα: Φοίβος Κουντουράκης,
Κιθάρες: Σωτήρης Καστάνης,
Μπάσο: Γιώργος Μπουλντής,
Τσέλο: Άρης Ζέρβας,
Βιολί-Μαντολίνο: Δημήτρης Κουζής




Πηγή : in.gr

Στη Σκιάθο κάνει διακοπές η Εύη Αδάμ

Θέλησε να ξεφύγει λίγο από άγχος και τις υποχρεώσεις, ετοίμασε τη βαλίτσα της και με μόνη παρέα τις δύο κόρες της με τον Λάμπη Λιβιεράτο, έφυγε η η Εύη Αδάμ για το νησί της Σκιάθου.

Το πρώην μοντέλο χάρηκε και με το παραπάνω τον ήλιο και τη θάλασσα του νησιού των Σποράδων.

Μάλιστα, ο φωτογραφικός φακός του περιοδικού «ΟΚ!» την απαθανάτισε μαζί με την 13χρονη Νεφέλη και την 9χρονη Δανάη σε γνωστό ξενοδοχείο στις Κουκουναριές, την ώρα που απολάμβαναν τα παιχνίδια και τις βουτιές στην πισίνα.










Πηγή : protothema.gr

"Αντίο" γεμάτο αστέρια για Μπάλακ

Υπό τις οδηγίες του Ζοζέ Μουρίνιο και με τον... Μίχαελ Σουμάχερ για συμπαίκτη, ο Μίχαελ Μπάλακ είπε "αντίο" ως ποδοσφαιριστής, σε μία βραδιά όπου ήταν όλοι εκεί για να τιμήσουν τον πρώην αρχηγό της εθνικής Γερμανίας.

Μπροστά σε 50.000 φιλάθλους στη Λειψία (μεταξύ των οποίων οι Όλιβερ Μπίρχοφ, Ούλι Χένες, Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε και Μπόρις Μπέκερ), ο 36χρονος Μπάλακ έδωσε μία τελευταία ποδοσφαιρική παράσταση, σημειώνοντας χατ τρικ στη νίκη της Μικτής Κόσμου (με προπονητή τον Special One) επί της Ομάδας Μπάλακ και Φίλοι (με προπονητή τον Ρούντι Φέλερ) με 4-3.
Ο πρώην άσος των Τσέμνιτσερ, Κάιζερσλαουτερν, Λεβερκούζεν, Μπάγερν Μονάχου και Τσέλσι αγωνίστηκε και με τις 2 ομάδες. Στο πλευρό του βρέθηκαν εν ενεργεία και βετεράνοι ποδοσφαιριστές όπως ο Αντρέι Σεφτσένκο, ο Αντρέ Σίρλε, ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, ο Μικαέλ Εσιέν, ο Φλοράν Μαλουντά, ο Ρικάρντο Καρβάλιο, ο Λότας Ματέους, ο Κάρστεν Γιάνκερ, ο Τόρστεν Φρινγκς, ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, ο Φίλιπ Λαμ και ο Χασάν Σαλιχάμιντζιτς.










Πηγή : contra.gr

Εθνική: «Μονόδρομος η νίκη» δηλώνουν Μανωλάς και Γκέκας

Εθνική: «Μονόδρομος η νίκη» δηλώνουν Μανωλάς και Γκέκας
Μονόδρομος είναι η νίκη για την Εθνική ποδοσφαίρου στο επερχόμενο (7 Ιουνίου) παιχνίδι με τη Λιθουανία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014, σύμφωνα με τους διεθνείς άσους Φάνη Γκέκα και Κώστα Μανωλά.

Οι δύο έλληνες ποδοσφαιριστές τόνισαν ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα πρέπει να κατακτήσει τους τρεις βαθμούς προκειμένου να παραμείνει στο κυνήγι της προπορευόμενης Βοσνίας αλλά και να διατηρήσει διαφορά ασφαλείας από την τρίτη Σλοβακία, που απειλεί να αφήσει τη χώρα μας ακόμη και εκτός μπαράζ.

Η αποστολή της εθνικής ομάδας που έχει να αντιμετωπίσει τις απουσίες των στόπερ Αβραάμ και Κυριάκου Παπαδόπουλου και Στέλιου Μαλεζά θα αναχωρήσει το πρωί της Πέμπτης (6 Ιουνίου) για το Βίλνιους, όπου θα πραγματοποιηθεί το παιχνίδι.

Από την πλευρά του, ο Φάνης Γκέκας δήλωσε: «Δεν υπάρχουν πολλά προβλήματα και η ομάδα δείχνει σε καλή κατάσταση. Είμαστε έτοιμοι και πρέπει να πάμε για να κερδίσουμε. Θέλουμε τους τρεις βαθμούς οπωσδήποτε. Εχουμε αποδείξει στο παρελθόν ότι μετά από άτυχα αποτελέσματα καταφέρνουμε να πάρουμε αυτό που θέλουμε και την Παρασκευή, όποιες συνθήκες και αν έχουμε να αντιμετωπίσουμε, πρέπει να πάμε να κερδίσουμε και πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Ο αμυντικός του Ολυμπιακού Κώστας Μανωλάς, είπε: «Είναι μια πάρα πολύ κρίσιμη αναμέτρηση και πρέπει πάση θυσία να κερδίσουμε. Ευελπιστούμε να παρουσιαστούμε καλοί στο παιχνίδι και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Υπάρχουν τα προβλήματα του Αβραάμ, του Κυριάκου Παπαδόπουλου και του Μαλεζά, αλλά η Εθνική έχει βάθος και πιστεύω ότι όλοι οι παίκτες είμαστε ισάξιοι και μπορούμε να καλύψουμε τα κενά. Ο προπονητής μας, μας έχει πει όσα έπρεπε να μας πει για τη Λιθουανία όπως κάθε φορά το κάνει. Την έχουμε διαβάσει καλά και πιστεύω θα την κερδίσουμε εύκολα ή δύσκολα».

Οσο για το... εμπόδιο του πλαστικού χλοοτάπητα που έχει το γήπεδο, όπου θα γίνει το ματς, σχολίασε: «Δεν είναι η πρώτη φορά που πατάμε συνθετικό χλοοτάπητα. Σίγουρα είναι διαφορετικό το να παίζεις όλη τη χρονιά σε φυσικό χορτάρι, αλλά δεν υπάρχουν δικαιολογίες».




Πηγή : tovima.gr

Ο προμηθεϊκός «Ολλανδός» του Ρίχαρντ Βάγκνερ

Ο «Ιπτάμενος Ολλανδός» θεωρείται αφετηρία του καινοτόμου δημιουργικού έργου του Βάγκνερ, εστιάζοντας στα –μετέπειτα βασικά σε όλη τη δραματουργία του– θέματα του καταραμένου, περιπλανώμενου χωρίς πατρίδα στο χώρο και το χρόνο άντρα, όπως και της λύτρωσής του μέσα από την αιώνια πίστη μιας γυναίκας. Συναρπαστική μουσική τρομακτικής δύναμης σκιαγραφεί την κυρίαρχη παρουσία της φύσης αλλά και των υπερφυσικών στοιχείων, που τελικά εξουδετερώνονται μέσα από την αγάπη και την αυτοθυσία.
Η υπόθεση αφορά έναν ναυτικό, τον Ολλανδό, ο οποίος κατά τη διάρκεια μιας τρομερής θύελλας ορκίστηκε στον Διάβολο ότι θα περνούσε οπωσδήποτε από ένα ακρωτήρι, ακόμη κι αν χρειαζόταν να ταξιδεύει για πάντα. Ο Διάβολος τον άκουσε και τον καταδίκασε –για την υπεροψία του– να περιπλανιέται αενάως στις θάλασσες με το πλοίο του, το οποίο πιάνει στεριά κάθε επτά χρόνια. Ο Ολλανδός θα λυτρωθεί από την κατάρα της διαρκούς περιπλάνησης, μόνο αν μια γυναίκα τού ορκιστεί αιώνια πίστη. Η γυναίκα αυτή είναι η νεαρή Ζέντα, η οποία έμοιαζε να περίμενε τον Ολλανδό από πάντα. Όταν ο όρκος της αμφισβητείται, η Ζέντα αποδεικνύει, πέφτοντας στη θάλασσα, ότι θα παραμείνει πιστή μέχρι το θάνατο.
Ο Ρίχαρντ Βάγκνερ αποτελεί μια εμβληματική φυσιογνωμία ανάμεσα στους συνθέτες του ρομαντικού 19ου αιώνα, καθώς η δράση και το δημιουργικό έργο του επηρέασαν βαθύτατα τη σκέψη, τα γράμματα και την τέχνη της δικής του και μεταγενέστερων εποχών. Ο συνθέτης, οι μεγαλόπνοες όπερες του οποίου παρουσιάζονται φέτος στα λυρικά θέατρα όλου του κόσμου, οραματίστηκε μια τέχνη πέρα από την ψυχαγωγία, με διδακτικό περιεχόμενο, στα πρότυπα του αρχαίου ελληνικού δράματος. Η πρωτοποριακή δομή των κειμένων και οι μουσικές καινοτομίες του (σε αρμονία, προσωδία, χρήση εξαγγελτικών θεμάτων) επέβαλαν τη θεώρηση του συνόλου της μουσικής τέχνης με διαφορετική οπτική. Ο εγκατεστημένος στο Παρίσι Γιάννης Κόκκος, συνεργάτης του Αντουάν Βιτέζ κι ένας από τους πλέον καταξιωμένους διεθνώς σκηνοθέτες όπερας, επιχειρεί ακόμη μία ανάγνωση υψηλής αισθητικής, με επιρροές από τη φανταστική λογοτεχνία και τη ζωγραφική (Χάμερσοϊ και Αϊβαζόφσκι) του 19ου αιώνα. Σε αυτήν θα κυριαρχήσει η δύναμη της θάλασσας και της φύσης μέσω προβολών στα ερείπια του ρωμαϊκού κοίλου.
Αναφερόμενος ευθέως στο αρχαίο ελληνικό θέατρο, ο σκηνοθέτης θεωρεί ότι ο Ολλανδός, «πρόδρομος όλων των μελλοντικών βαγκνερικών ηρώων, που αποδιωγμένοι από θεούς ή ανθρώπους αναζητούν τη λύτρωση την οποία μπορεί να τους προσφέρει ο έρωτας ή η συμπόνια των άλλων», είναι κατά κάποιον τρόπο ένας προμηθεϊκός ήρωας. «Έχει το στοιχείο της ύβρης, της επανάστασης εναντίον των ανώτερων δυνάμεων, της πάλης με τη φύση, γεγονός που τον συντρίβει καταδικάζοντάς τον στη μοναξιά». Ο Κόκκος, επιδιώκοντας να δείξει πώς στο βαγκνερικό σύμπαν το φανταστικό στοιχείο εισέρχεται στην πραγματικότητα, δίνει μια πανανθρώπινη και διαχρονική διάσταση στον Ολλανδό, την ιστορία του οποίου θα παρακολουθήσουμε μέσα από τα μάτια της Ζέντα: «Η νοσηρή, ερωτική εμμονή από την οποία αυτή η νεαρή κοπέλα –αλλά ταυτόχρονα και παιδί– διακατέχεται για τη συναρπαστική και μοιραία προγονική μορφή του Ολλανδού, αλλοιώνει την πραγματικότητα, φέρνοντας τελικά την αυτοκαταστροφή». Όπως συμβαίνει πάντοτε με τις καλοκαιρινές της παραγωγές, η Λυρική εξασφάλισε εξαιρετική διανομή, κυρίως ξένων μονωδών διεθνούς επιπέδου.
Στο ρόλο του Ολλανδού εναλλάσσονται ο Γερμανός περιζήτητος βαρύτονος Τόμας Μάγερ και ο συμπατριώτης του Τόμας Γκατσέλι. Η θαυμάσια –και υποκριτικά– Αμερικανίδα υψίφωνος Ζαν- Μισέλ Σαρμπονέ θα ενσαρκώσει τη Ζέντα, ενώ ως Έρικ εμφανίζεται ο Βρετανός διακεκριμένος τενόρος Ίαν Στόρεϊ. Το ρόλο του Ντάλαντ ερμηνεύουν εναλλάξ ο Έλληνας μπάσος Δημήτρης Καβράκος και ο Γκρέγκορι Φρανκ. Τα σύνολα της ΕΛΣ διευθύνει ο αρχιμουσικός Λουκάς Καρυτινός. Χωρίς αμφιβολία, το κορυφαίο γεγονός του φετινού καλοκαιριού.





Πηγή : athinorama.gr

Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει η κόρη του Michael Jackson;

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κόρη του Michael Jackson, Paris,αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει κόβωντας τις φλέβες της μέσα στο πατρικό της σπίτι στο Καλαμπάσας.

Η κλήση για ασθενοφόρο έγινε νωρίς το μεσημέρι και αυτός που κάλεσε είπε ότι η Paris έκοψε τις φλέβες της.

Αργά χτες το βράδυ, η νεαρή κοπέλα δημοσίευσε κάποια αινιγματικά tweets στα οποία έλεγε :"Αναρωτιέμαι γιατί τα δάκρυα είναι τόσο αλμυρά;" και ένα ακόμα που έγραφε " χτες, όλα μου τα προβλήματα έμοιαζαν να είναι τόσο μακρινά και τώρα μου φαίνονται σαν να ήρθαν για να μείνουν".

Πάντως σύμφωνα με το TMZ δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο





Πηγή : protothema.gr