1

Θεσσαλονίκη...

2

Η Πάργα, το μικρό θαύμα του Ιονίου...

3

Ναύπλιο, love is in the air...

4

Αθήνα, το λίκνο του πολιτισμού....

5

Δήλος, εκεί που το Φως βρήκε το σπίτι του...

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Τελειόφοιτη Αμαζόνα με τολμηρή ματιά




Το «νέο αίμα» του θεάτρου, ολοκληρώνοντας τις σπουδές του, προσεγγίζει ένα κατεξοχήν νεανικό έργο με τον δικό του τολμηρό τρόπο, προσκαλώντας με ελεύθερη είσοδο το θεατρόφιλο κοινό.
Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Ακύλλα Καραζήση, οι φετινοί τελειόφοιτοι της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου  επιχειρούν το πρώτο τους «επίσημο» ανέβασμα στο θέατρο της Σχολής,  παρουσιάζοντας το έργο «Πενθεσίλεια» του Χάινριχ φον Κλάιστ, από τη Δευτέρα 1 Απριλίου.
Αντλώντας έμπνευση από την «Ιλιάδα» του Ομήρου, ο μεγάλος γερμανός δραματουργός του 19ου αιώνα εστιάζει στην ερωτική συνάντηση της βασίλισσας των Αμαζόνων, Πενθεσίλειας, και του Αχιλλέα.
«Πόλεμος, έρωτας, πόλεμος»
Όπως σημειώνει ο σκηνοθέτης της παράστασης: «Η “Πενθεσίλεια” ανεβαίνει στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Ο Κλάιστ γράφει στις αρχές του 19ου αιώνα ένα έργο, που διαδραματίζεται στη μυθική εποχή του Τρωικού Πολέμου και παίζεται από  μια τάξη νέων παιδιών. Τρεις εποχές, λοιπόν. Αλλά και τρεις γλώσσες. Τα γερμανικά του Κλάιστ, τα ελληνικά της μεταφράστριας και η σύγχρονη αργκό των παιδιών.
Πώς παίρνει μπρος η γλωσσική μηχανή του έργου; Ενός έργου που μιλάει ακατάπαυστα, τρέχοντας, παφλάζοντας, γκρεμίζοντας;
Δεκατέσσερις νέοι άνθρωποι του σήμερα βουτούν στο θορυβώδες νόημα του παλαιού γερμανού κλασσικού. Πόλεμος, έρωτας, πόλεμος. Όλα μέσα στη γλώσσα. Μέσα στον κόσμο δεκατεσσάρων νέων ηθοποιών. Καλή αρχή παιδιά».
Ταυτότητα παράστασης
Μετάφραση: Τζένη Μαστοράκη, σκηνοθεσία: Ακύλλας Καραζήσης, επιμέλεια κοστουμιών: Ιωάννα Τσάμη, λαϊκοί χοροί: Χρυσούλα Τζαρδή. Παίζουν οι τελειόφοιτοι σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου: Στέλλα Βογιατζάκη, Μάνος Βαβαδάκης, Ελίζα Γεροντάκη, Χαρά - Μάτα Γιαννάτου, Κατερίνα Παπανδρέου, Δάφνη Ιωακειμίδου - Πατακιά, Αλέξανδρος Φράγκος, Μιχάλης Κίμωνας, Γιάννης Νιάρρος, Έλλη Ιγγλίζ, Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Γιώργος Ονησιφόρου, Σπύρος Σταμούλης, Αναστασία Κονίδη.
Πληροφορίες
Δραματική Σχολή Εθνικού Θεάτρου, Πειραιώς 35 – Αθήνα, τηλ.: 210 5225634. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: όλο τον Απρίλιο, κάθε Παρασκευή και Σάββατο, στις 21:00. Είσοδος ελεύθερη, με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων ξεκινάει μια ώρα πριν την έναρξη της κάθε παράστασης.




Πηγή : naftemporiki.gr

Αφγανιστάν: Δύο παιδιά νεκρά από Νατοϊκή επίθεση



Δύο παιδιά και εννιά Ταλιμπάν σκοτώθηκαν από ΝΑΤΟϊκό αεροπορικό πλήγμα στην πόλη Γκαζνί.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, το περιστατικό σημειώθηκε όταν ελικόπτερο της νατοϊκής δύναμης επενέβη για να υποστηρίξει τις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας.

Η αφγανική αστυνομία περιπολούσε στην νοτιοανατολική πόλη Γκαζνί όταν δέχτηκε επίθεση από ενόπλους, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ, Άνταμ Ουότζακ.

Σύμφωνα με τον ανώτατο αξιωματικό της αστυνομίας, Μοχάμεντ Χουσέιν, εννέα ταλιμπάν σκοτώθηκαν και οκτώ άμαχοι τραυματίστηκαν.

Δημοσιογράφος του Ρόιτερς στην περιοχή είδε τα πτώματα δύο παιδιών που σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής σκοτώθηκαν στη συγκεκριμένη επίθεση.

Οι νέοι αυτοί θάνατοι αμάχων επαναφέρουν στο προσκήνιο τον διάλογο μεταξύ εκείνων που κατηγορούν τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ για τους θανάτους αμάχων και εκείνους που υποστηρίζουν ότι η ΝΑΤΟϊκή αεροπορική υποστήριξη είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία των ευάλωτων αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας.

Μόλις πριν απο έναν μήνα ο πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι απαγόρευσε στα στρατεύματα να ζητούν ξένη υποστήριξη από αέρος
.



Πηγή : skai.gr

Εξέταση εντοπίζει τον καρκίνο χρόνια πριν εμφανιστεί

Εξέταση εντοπίζει τον καρκίνο χρόνια πριν εμφανιστεί

Την πιο σημαντική ανακάλυψη στην ιστορία της πρόληψης του καρκίνου ανακοίνωσαν οι επιστήμονες 200 ερευνητικών κέντρων.

Πρόκειται για μια εξέταση, που μπορεί να εντοπίσει τον καρκίνο πολλά χρόνια πριν εκδηλωθεί με αποτέλεσμα ο πάσχων να έχει 95% πιθανότητες να το νικήσει!

Η εξέταση μέχρι στιγμής αφορά τρεις μορφές καρκίνου: του προστάτη, του μαστού και των ωοθηκών και είναι φθηνή (έχει κόστος από 10 έως 15 ευρώ).

Αυτό που προβληματίζει τους επιστήμονες είναι ο ψυχολογικός αντίκτυπος που έχει στον ασθενή η αποκάλυψη της αλήθειας. Το να γνωρίζεις κάποιος ότι θα νοσήσει στο μέλλον δεν είναι και ότι πιο εύκολο.

Πάντως, η ανακάλυψη αυτή θα βοηθήσει και στην ανάπτυξη νέων φαρμάκων για την καταπολέμηση της νόσου.




Πηγή : madata.gr

Απονομή πλατινένιου δίσκου στην Πέγκυ Ζήνα


Πλατινένιο έγινε το άλμπουμ της Πέγκυς Ζήνα "Σου χρωστάω ακόμα ένα κλάμα" και το γεγονός γιορτάστηκε με ένα πάρτυ στο RICH στη Γλυφάδα, με την υποστήριξη του 89,8 ΔΡΟΜΟΣ FM.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΜΙ Μαργαρίτα Μάτσα τόνισε πως με τόσες επιτυχίες που ξεχώρισαν από αυτό το άλμπουμ "Να μη μου γράφεις σ΄ αγαπώ", "Τα ΄χω με μένα", "Μείνε εδώ μαζί μου", "Σου χρωστάω ακόμα ένα κλάμα", "Εγώ θα τραγουδήσω", "Είχα πει θα φύγω", ένιωθε σαν να έκανε απονομή σε best της Πέγκυς.

Η απονομή αυτή δεν ήταν η καθιερωμένη. Η ίδια η Πέγκυ κάλεσε τους συνεργάτες της και συντελεστές του δίσκου και λέγοντας δύο λόγια για τον καθένα και το τραγούδι που της έγραψε, τους έδινε την πλακέτα τους.

Με την παρουσία τους την τίμησαν οι φίλοι της, η οικογένεια της, η εταιρεία της, ο Γιάννης Πλούταρχος, με τον οποίο θα συνεργαστεί αυτή τη σεζόν στο ΘΕΑ, οι συνεργάτες της Στέλιος Ρόκκος, Χρήστος Δάντης, Γιώργος Σαμπάνης, Βίκυ Γεροθόδωρου, Ελένη Γιαννατσούλια, Ηλίας Φιλίππου, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Νίκος Σαρρής, Άκης Δείξιμος, ο Ηλίας Μπενέτος, ο Κωνσταντίνος Φωτόπουλος, διευθύνοντας συμβουλος του 89,8 ΔΡΟΜΟΣ FM,  η Ιωάννα Παυλάκη, διευθύντρια marketing του ομίλου των Αττικών εκδόσεων, δημοσιογράφοι και ακροατές του ΔΡΟΜΟΥ 89,8.

Η βραδιά όμως επεφύλαξε και άλλες εκπλήξεις για τους παρευρισκόμενους, αφού η Πέγκυ ερμήνευσε αρκετές επιτυχίες της και κάλεσε τον Στέλιο Ρόκκο, το Χρήστο Δάντη, το Γιώργο Σαμπάνη και τον Άκη Δείξιμο και ερμήνευσαν μαζί τα τραγούδια που της έγραψαν για το "Σου χρωστάω ακόμα ένα κλάμα".

Στο τέλος της βραδιάς τραγούδησε μαζί με το Γιάννη Πλούταρχο, προετοιμάζοντάς μας για τις όμορφες βραδιές που θα μας χαρίζουν από τις 12 Απριλίου στο ΘΕΑ.





















Photo credits: Manolis Chiotis




Πηγή : nooz.gr

Πιθανή πώληση της μονάδας κινητών τηλεφώνων της NEC στη Lenovo

Φωτογραφία για Πιθανή πώληση της μονάδας κινητών τηλεφώνων της NEC στη Lenovo

Η γνωστή εταιρία NEC εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης της «προβληματικής» μονάδας κινητών τηλεφώνων, σύμφωνα με αναφορά του... ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters. Μάλιστα, η Lenovo συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να είναι ο αγοραστής.

Το τελευταίο διάστημα υπήρχαν αρκετές αναφορές πως η Lenovo ψάχνει να αποκτήσει μία μονάδα κινητών τηλεφώνων, με πιο πρόσφατη την δήλωση του ίδιο του CEO της εταιρίας, Yang Yuanqing, που πως η εταιρία του είναι ανοιχτή στην ενδεχόμενη εξαγορά της BlackBerry.

Η NEC δεν κατάφερε να γίνει ανταγωνιστική στο χώρο των κινητών, παρουσιάζοντας δύο συνεχόμενα χρόνια ζημιές. Η πώληση της συγκεκριμένης μονάδας ίσως θα μπορούσε να βοηθήσει οικονομικά τα υπόλοιπα τμήματα της εταιρίας, ώστε να επιστρέψει στην κερδοφορία.

Σε δήλωση των εκπροσώπων της προς τους επενδυτές στο χρηματιστήριο του Τόκιο, η NEC τόνισε πως «εξετάζουμε διάφορους τρόπους για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των δραστηριοτήτων κινητής τηλεφωνίας μας, αλλά τίποτα δεν έχει αποφασιστεί ακόμα». Απέφυγε να σχολιάσει το αν βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για πώληση του τμήματος σε κάποια άλλη εταιρία.




Πηγή : newsnow.gr

Η Κατερίνα Καινούργιου ποζάρει με τη γιαγιά της!


Στην παρουσίαση της νέας συλλογής ρούχων που φέρουν την υπογραφή της βρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης η Κατερίνα Καινούργιου και πολλοί φίλοι και αγαπημένα της πρόσωπα, όπως η Έλενα Παπαβασιλείου, ο Θέμης Γεωργαντάς, η Μαρία Μπεκατώρου, ο Νίκος Αναδιώτης, η Λάουρα Νάργες , η Σάσα Σταμάτη και η Πατρίτσια Μίλικ Περιστέρη.

Στο πλευρό της ήταν και η αγαπημένη της γιαγιά, με την οποία έβγαλε μια φωτογραφία, που στη συνέχεια μοιράστηκε με τους followers της στο λογαριασμό της στο Twitter, γράφοντας στη λεζάντα «με τη λατρεμένη του γιαγιάκα».

Νωρίτερα, η παρουσιάστρια είχε ανεβάσει μια άλλη φωτογραφία, στην οποία φορούσε ένα τεράστιο κόκκινο καπέλο και μια μαύρη ολόσωμη φόρμα από την συλλογή της με την οποία η Κατερίνα ευχαρίστησε μέσω Twitter όσους βρέθηκαν στην εκδήλωση για το νέο της εγχείρημα.







Πηγή : protothema.gr

Βρίσκουν λύση στο θέμα των απλήρωτων εφημεριών


Προς επίλυση βαίνει το πρόβλημα των απλήρωτων εφημεριών των γιατρών  του ΕΣΥ καθώς από το υπουργείο Υγείας κατατέθηκε την Παρασκευή σχετική τροπολογία σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών η οποία ορίζει ότι θα εξοφληθούν αναδρομικά όλες οι δεδουλευμένες εφημερίες των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία κατά προτεραιότητα.

Στη ρύθμιση εντάσσεται επίσης το προσωπικό του ΕΚΑΒ, του Αιγινήτειου, του Αρεταίειου και του ΝΙΜΤΣ.
Συγκεκριμένα, στην προσθήκη – τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, προβλέπεται ότι «οι δαπάνες για τις εφημερίες των γιατρών του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ, του Αρεταίειου, του Αιγινήτειου και του ΝΙΜΤΣ καθώς και οι πρόσθετες αμοιβές για εργασία εξαιρέσιμων ημερών, νυχτερινών ωρών, υπερωριακής απασχόλησης προς συμπλήρωση του υπουχρεωτικού ωραρίου του πάσης φύσεως προσωπικού, πλην γιατρών, που πραγματοποιήθηκαν από τον Οκτώβριο 2012 μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος, καθ’ υπέρβαση των εγγεγραμμένων πιστώσεων του προϋπολογισμού, δύνανται να εκκαθαριστούν όλες εξαιρετικά σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού του υπουργείου Υγείας του τρέχοντος έτους, κατά παρέκκλιση των σχετικών με τα ανωτέρω διατάξεων».
Σε ότι αφορά τις πρόσθετες αμοιβές του προσωπικού, πλην ιατρικού, του Αιγινήτειου, του Αρεταίειου και του ΝΙΜΤΣ διευκρινίζεται ότι αυτές βαρύνουν τις πιστώσεις των προϋπολογισμών των φορέων αυτών.




Πηγή : protothema.gr

Κατασκευάζεται συσκευή για έλεγχο των υπολογιστών με τον εγκέφαλό μας

Κατασκευάζεται συσκευή για έλεγχο των υπολογιστών με τον εγκέφαλό μας


Δεν είναι ακόμα έτοιμη για κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους

Ερευνητές από το πανεπιστήμιου Brown στο Rhode Island των Ηνωμένων Πολιτειών, κατασκευάζουν την πρώτη συσκευή στην ιστορία για ασύρματη επικοινωνία του ανθρώπινου εγκεφάλου με τους υπολογιστές.

Η νέα αυτή συσκευή διεπαφής έχει το μέγεθος ενός σπιρτόκουτου και τοποθετείται στο επάνω μέρος του κρανίου του χρήστη. Ένα λεπτό καλώδιο που συνδέεται σε ένα chip 100 ηλεκτροδίων εκτείνεται από τη συσκευή και εμφυτεύεται μέσα στο κρανίο και τον κινητικό φλοιό.

Έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει ασύρματα τα δεδομένα που συλλέγει, σε έναν υπολογιστή σε απόσταση έως και ένα μέτρο από τον χρήστη μέσω του πομπού που διαθέτει. Η συσκευή διαθέτει μπαταρία Li-ion 200mAh, η οποία της προσφέρει αυτονομία έως και 7 ώρες (με μία φόρτιση) και μπορεί να επαναφορτιστεί ασύρματα.

Ωστόσο, δεν είναι ακόμα έτοιμη για κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους, καθώς πρέπει να λυθούν κάποια προβλήματα που προκαλούν υψηλές θερμοκρασίες.

Ίσως δεν έχει έρθει ακόμα η στιγμή που θα μπορούμε να αποθηκεύσουμε τα δεδομένα του εγκεφάλου μας σε έναν σκληρό δίσκο για παράδειγμα, όμως η στιγμή που θα μπορούμε να ελέγξουμε ένα ρομπότ καθαρά με το μυαλό μας ίσως να πλησιάζει.








Πηγή : newsbeast.gr

Η νέα τεχνολογία απόδοσης των εκφράσεων του προσώπου μας αφήνει άφωνους




Πάρτε μία γεύση από τις δημιουργίες των Nvidia και Activision
Η τεχνολογία προχωράει με άλματα και δε θα γινόταν να μην ισχύει το ίδιο για τον τομέα των γραφικών. Ήδη, μέσα σε μία δεκαετία έχουμε γίνει μάρτυρες εντυπωσιακών αλλαγών, ειδικά στα εντυπωσιακά εφέ των ταινιών αλλά και από τα γραφικά που συναντάμε σε παιχνίδια υπολογιστών.

Πρόσφατα οι γνωστές εταιρίες Nvidia και Activision, μας παρουσίασαν το πως θα μοιάζουν τα παιχνίδια σε λίγο καιρό, χρησιμοποιώντας τα δεδομένα υψηλής ανάλυσης που είχε συλλέξει το Ινστιτούτο Δημιουργικών Τεχνολογιών USC.

Αν και οι δύο εταιρίες χρησιμοποίησαν τα ίδια δεδομένα, η τεχνική του rendering (η διαδικασία δημιουργίας εικόνας από ένα μοντέλο) που ακολούθησαν ήταν τελείως διαφορετική, με το αποτέλεσμα να είναι και στις δύο περιπτώσεις άκρως εντυπωσιακό.

Πραγματικά οι εκφράσεις του προσώπου που δημιούργησαν, σε συνδυασμό με την άρτια κίνηση των ματιών αλλά και την πραγματοποίηση ομιλίας, δίνουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Φυσικά, θα χρειαστούν ακόμα μερικά χρόνια μέχρι να δούμε τέτοιου επιπέδου γραφικά στους υπολογιστές μας, αφού η ισχύς των σημερινών μηχανημάτων δεν είναι αρκετή για να τα υποστηρίξει. Όμως σίγουρα κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση.





Πηγή : digitalnews.gr

Το πιο εθιστικό βιντεοπαιχνίδι όλων των εποχών



Κατά καιρούς έχουν διεξαχθεί αρκετές έρευνες που προσπαθούν να κατανοήσουν τους λόγους που ένα βιντεοπαιχνίδι είναι εθιστικό.
Το 2007 σε μία έρευνα που δημοσίευσε το περιοδικό CyberPsychology and Behavior, παρουσιάστηκε το πόσο εύκολο είναι για κάποιον να χάσει τη αίσθηση του χρόνου, ενώ είναι προσηλωμένος σε κάποιο παιχνίδι.
 
Σε αντίστοιχη έρευνα του Richard T.A Wood και της ομάδας του στη μονάδα International Research Unit Division of Psychology, του πανεπιστημίου Trend στο Nottingham, τονίζεται πως το 99% των 280 ατόμων που έλαβαν μέρος, βίωσαν το φαινόμενο απώλειας του χρόνου καθώς έπαιζαν ένα παιχνίδι. Μάλιστα το 24,3% δήλωσε πως αυτό το φαινόμενο είναι κάτι θετικό, τη στιγμή που το 29,3% απάντησε το αντίθετο.
 
Ποια είναι όμως τα στοιχεία που θα πρέπει να έχει ένα παιχνίδι για να γίνει τόσο εθιστικό; Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα, πως τα παιχνίδια που μπορούν να καθηλώσουν τους παίκτες θα πρέπει να είναι περίπλοκα και συναρπαστικά, να έχουν ισχυρή πλοκή, να μπορεί κανείς να τα παίξει με άλλους και τέλος να διαθέτουν επίπεδα εξέλιξης (levels).
 
Η προφανής επιλογή λοιπόν είναι το World of Warcraft. Το δημοφιλές MMORPG (Massive Multiplayer Online Role Playing Game) της Blizzard που κατάφερε να προσελκύσει περισσότερους από 10 εκατομμύρια παίκτες, που πληρώνουν μηνιαία συνδρομή για να μπορούν να παίξουν. 
 
Το γνωστό και ως «WoW», συνδυάζει όλα τα παραπάνω και μάλιστα δίνει τη δυνατότητα ελευθερίας στον παίκτη, επιτρέποντας του να παίξει το παιχνίδι με όποιον τρόπο εκείνος επιλέξει.
 
Το WoW μπορεί να μην είναι ο τίτλος που ανακάλυψε το συγκεκριμένο είδος παιχνιδιών, όμως σίγουρα είναι εκείνος που κατάφερε να το εξελίξει και να επηρεάσει πολλούς μεταγενέστερους τίτλους. Μάλιστα το WoW είναι το παιχνίδι με τις περισσότερες αναφορές στα στοιχεία της έρευνας. 
 
Ψηλά στη λίστα με τους πιο εθιστικούς τίτλους παιχνιδιών μπορεί να βρει κανείς τα «Halo», «Call of Duty», «The Sims», «Portal» αλλά και πολλούς άλλους που πληρούν τα παραπάνω κριτήρια.





Πηγή : onair24.gr

Το νέο Golf ανακηρύσσεται «World Car of the Year 2013»

Φωτογραφία για Το νέο Golf ανακηρύσσεται «World Car of the Year 2013»

Μετά τον τίτλο του «Car of the Year 2013» σε όλη την Ευρώπη, η 7η γενιά του Golf ανακηρύχτηκε και «World Car of the Year 2013». Το σημαντικό αυτό βραβείο απονεμήθηκε στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης και αποτελεί ένα ακόμη ορόσημο στην μεγάλη λίστα βραβεύσεων του Golf.

Η κριτική επιτροπή του World Car of the Year αποτελείται από 66 δημοσιογράφους αυτοκινήτου από 23 χώρες, οι οποίοι αξιολογούν όλα τα νέα αυτοκίνητα που εμφανίζονται στην παγκόσμια αγορά, και ξεχωρίζουν εκείνο που σε παγκόσμιο επίπεδο αποτελεί την κορυφαία τους επιλογή.

Για την έβδομη γενιά του Golf, το «World Car of the Year 2013» είναι το 17ο βραβείο από τότε που ξεκίνησε την εμπορική του πορεία το Νοέμβριο του 2012. Αιτιολογώντας το αποτέλεσμα, η κριτική επιτροπή ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το Golf είναι το μόνο αυτοκίνητο μέχρι σήμερα που έχει πλησιάσει τον ιδανικό hatchback σχεδιασμό. Με σωστό μέγεθος, είναι ταυτόχρονα ευρύχωρο, πρακτικό και άνετο. Αν υπάρχει ένα αυτοκίνητο για τον καθένα, αυτό είναι το Golf».

Τα τελευταία 5 χρόνια, η Volkswagen έχει αποσπάσει 4 φορές τον τίτλο του Παγκόσμιου Αυτοκινήτου της Χρονιάς. Μάλιστα η Volkswagen είναι η μόνη μάρκα στην ιστορία που έχει καταφέρει να κατακτήσει 2 φορές τους τίτλους «Car of the Year» και «World Car of the Year» την ίδια χρονιά– το 2013 με το Golf και το 2010 με το Polo.




Πηγή : newsnow.gr

Κατάθεση Ψυχής για Πολλούς ή για Λίγους . . .


Δεν ξέρω τελικά τι είναι καλό και τι είναι κακό, ίσως τελικά αυτό που φαίνεται κακό να είναι και το καλύτερο για όλους. Πολλές φορές λέμε ότι παίρνουμε αυτό που μας αξίζει. Το παίρνουμε όμως ή μας το δίνει ο Θεός και εμείς απλά το βλέπουμε έχοντας την εντύπωση ότι είναι δικό μας; Το ότι κάτι μπορεί να είναι στο δικό μας οπτικό πεδίο δεν το κάνει αυτεπάγγελτα και δικό μας.
                Έρχονται πολλές φορές σκέψεις στο μυαλό μου που μπορεί να φέρνουν γλυκές αναμνήσεις, έχοντας μία γλυκόξινη αίσθηση από την επιδερμίδα μέχρι τα βάθη της Ψυχής για το τι μπορεί να είχε γίνει αν τότε στην ανάμνηση είχαμε κάνει κάτι διαφορετικό και χάνουμε την ουσία του παρόντος, γκρεμίζοντας το μέλλον προσπαθώντας να αποδείξουμε στον εαυτό μας ότι το παρελθόν μας είχε Αξία.
                Ξέρω πλέον ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Ο καθένας μας όμως ελπίζει να έχει αυτό που του υποδεικνύουν και όχι αυτό που πραγματικά ζητάει η Ψυχή του. Τελικά το μόνο που θέλει η ψυχή είναι Αγάπη. Έχω μάθει ότι σώμα χωρίς ψυχή δεν ζει, η ψυχή όμως μπορεί και χωρίς το σώμα. Ίσως κάπως έτσι να έχουμε φτιαχτεί να ζήσουμε, φυλακισμένοι σε αυτό που η επιστήμη αποκαλεί «σώμα». Μετά όμως τι γίνεται; Αν η ψυχή δεν βρει Αγάπη;
                Ποιος από εμάς δεν έχει κάνει όνειρα; Ποιος δεν ελπίζει σε κάτι; Ποιος όμως έχει την τόλμη να πολεμήσει για αυτά: Εσύ που διαβάζεις τώρα αυτές τις γραμμές, σήκω πήγανε στον πιο κοντινό καθρέφτη, κοίτα και πες στο είδωλο μέσα, τι βλέπεις; Πόσοι και πόσοι δεν έχουν περάσει ώρες ατελείωτες μπροστά στον καθρέφτη αυτόν παριστάνοντας ένα από τα είδωλα τους, παραβλέποντας ότι απέναντι δεν είναι το είδωλο που φαντάζονται, αλλά το είδωλο του ίδιου τους του εαυτού.
                Σε όλους δίνεται κάποτε η επιλογή ανάμεσα στον δρόμο της Αρετής και της Κακίας. Ανάλογα με την επιλογή μας, ο δρόμος άλλοτε είναι τραχύς και άλλοτε σαν να τον έχουν στρώσει Άγγελοι, σαν όμως. Σημασία δεν έχει πόσο δρόμο θα κάνεις, αλλά πόσο έντονα θα βιώσεις κάθε βήμα…
                Υπάρχουν γύρω μας άνθρωποι που η λέξη έννοια δεν έχει καμία αξία για αυτούς, που χρησιμοποιούν όποια λέξη χρειαστεί για να κάνουν την «δουλειά τους», αρθρώνουν προτάσεις για ιδίο όφελος αφήνοντας πίσω στάχτη. Έχουν μείνει και κάποιοι λίγοι που κάθε τι που κάνουν έχει και μία έννοια. Νοιάζονται και έχουν την πρόθεση να δώσουν, που είναι πολέμιοι του ψέματος. Υπέρμαχοι της Αλήθειας και του Φωτός. Στο χέρι μας είναι αν θέλουμε να παραμείνουμε στάχτη ή σαν Φοίνικας να γεννηθούμε μέσα από τα υπολείμματα μας.

Λίγες γραμμές, με πολύ Ψυχή…


Αυτό το κείμενο γράφτηκε και αναρτήθηκε χωρίς να διαβαστεί ή διορθωθεί, είναι μία κατάθεση , μέσα από την Ψυχή …



Moi

Ειδική λεωφορειακή γραμμή θα συνδέει τα δικαστήρια στην Αθήνα


Ξεκινά από τη Δευτέρα, 1 Απριλίου, η ειδική λεωφορειακή γραμμή 070, «Γηροκομείο-Άρειος Πάγος-Δικαστήρια Ευελπίδων», με στόχο την καλύτερη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των μετακινούμενων από και προς τα Δικαστήρια Αθηνών.

Η γραμμή, που θα εξυπηρετεί το επιβατικό κοινό το οποίο επιθυμεί να μεταβεί στα Δικαστήρια Αθηνών (Διοικητικά Δικαστήρια επί της οδού Λουίζης Ριανκούρ, Άρειο Πάγο και Εφετείο επί της Λεωφ. Αλεξάνδρας και Κυρίλλου Λουκάρεως καθώς και Πρωτοδικείο επί της οδού Ευελπίδων), θα έχει αφετηρία επί της Λεωφ. Κηφισίας στο ύψος του Γηροκομείου και την εξής διαδρομή: Από Λεωφ. Κηφισίας στο ύψος του Γηροκομείου, συνέχεια Λεωφ. Κηφισίας, δεξιά Λεωφ. Αλεξάνδρας, δεξιά Μουστοξύδη, δεξιά Ευελπίδων, αναστροφή στο παρκάκι έναντι των Δικαστηρίων, δεξιά Ευελπίδων, αριστερά Μουστοξύδη, δεξιά Μπούσγου, αριστερά Βραΐλα, αριστερά Λεωφ. Αλεξάνδρας, αριστερά Λεωφ. Κηφισίας, αναστροφή στη διασταύρωση Λεωφ. Κηφισίας και Κατεχάκη πάνω από τη γέφυρα, αριστερά Λεωφ. Κηφισίας έως την εσοχή της στάσης Γηροκομείου.

Στάσεις θα πραγματοποιούνται σε όλες τις υπάρχουσες της διαδρομής. Η γραμμή θα λειτουργήσει δοκιμαστικά για χρονικό διάστημα δύο μηνών, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, από τις 8.00 έως τις 15.00 με συχνότητα δρομολογίων ανά 30'.

Η συνέχιση λειτουργίας της νέας γραμμής, μετά την πάροδο των δύο μηνών, θα εξαρτηθεί από την επιβατική κίνηση την οποία θα παρουσιάσει στο διάστημα δοκιμαστικής λειτουργίας της.





Πηγή : protothema.gr

Κόβεται το επίδομα γάμου από τη Δευτέρα


Πρακτικά, με το τέλος του χρόνου μετενέργειας (από 6 μειώθηκε σε 3 μήνες) παύουν να ισχύουν και όλοι οι όροι των συμβάσεων, εφόσον δεν έχουν προβλεφθεί για τις ατομικές συμβάσεις.

Από την προσεχή Δευτέρα, 1η Απριλίου, χιλιάδες εργαζόμενοι ενδέχεται να υποστούν νέα μείωση μισθών, σε ποσοστό 10% εφόσον αμείβονται με τα κλιμάκια της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Το 10% αφορά το επίδομα γάμου, το οποίο μπορούν στο εξής να μην καταβάλλουν ακόμη και οι εργοδότες – μέλη των οργανώσεων που υπέγραψαν την τελευταία ΕΓΣΣΕ. Αιτία, το τέλος της μετενέργειας της ΕΓΣΕΕ καθώς λήγει και το τρίμηνο εντός του οποίου παρέμεναν σε ισχύ (για τους εργοδότες – μέλη των εργοδοτικών οργανώσεων) τόσο το επιδομα γάμου όσο και άλλες πρόσθετες παροχές (επιδόματα σπουδών ή άδειες) που είχαν συμφωνηθεί με τη ΓΣΕΕ αλλά δεν είχαν κυρωθεί με νόμο.

Πρακτικά, με το τέλος του χρόνου μετενέργειας (από 6 μειώθηκε σε 3 μήνες) παύουν να ισχύουν και όλοι οι όροι των συμβάσεων, εφόσον δεν έχουν προβλεφθεί για τις ατομικές συμβάσεις. Το επίδομα γάμου αντιστοιχεί σε 58,61 ευρώ για τους αμειβόμενους με τα κατώτατα όρια (586,08 ευρώ μεικτά εφόσο0ν είναι άνω των 25 ετών και 511 ευρώ μεικτά για τους νεότερους, κάτω των 25 ετών).




Πηγή : skai.gr

Ανθρωποκυνηγητό στην Πελοπόννησο




Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου με τη συνδρομή ειδικών δυνάμεων και ελικοπτέρου της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό και σύλληψη των κακοποιών που εμπλέκονται σε χθεσινοβραδινή ένοπλη ληστεία σε ταβέρνα στην Π.Ε.Ο Αθηνών- Θηβών. Στην επακόλουθη καταδίωξη και ανταλλαγή πυροβολισμών στα Ίσθμια Κορινθίας τραυματίστηκε- γύρω στις 11.30 το βράδυ- διερχόμενη 25χρονη ημεδαπή που επέβαινε σε ΙΧΕ αυτοκίνητο στο δρόμο προς Επίδαυρο, η οποία κατέληξε στο νοσοκομείο Κορίνθου.
Οι κακοποιοί θεωρούνται ιδιαίτερα επικίνδυνοι, καθώς έχουν βαρύ οπλισμό, και επέβαιναν σε όχημα τζιπ μάρκας Subaru Forester χρώματος μαύρου, με αριθμό κυκλοφορίας ΥΡΟ-1394, το οποίο αφαίρεσαν κατά τη διάρκεια της προαναφερόμενης ένοπλης ληστείας.
Η υπόθεση ξεκίνησε από τις 9:00 χθες το βράδυ όταν τρεις κουκουλοφόροι, οπλισμένοι με καλάσνικοφ εισέβαλαν στην ταβέρνα «Ο Μπάμπης» στην περιοχή Παλαιοκούνδουρα στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θηβών και με την απειλή των όπλων άρπαξαν από τον ιδιοκτήτη χρήματα και το αυτοκίνητό του τύπου τζιπ, με το οποίο διέφυγαν. Οι δράστες εντοπίστηκαν μετά από αναζητήσεις στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου λίγο μετά την Κινέττα, από όπου ξεκίνησε η καταδίωξη.
Οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν, και μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί τα ίχνη τους. Επίσης, δεν έχει βρεθεί ακόμα το κλεμμένο αυτοκίνητο.
Σε ό,τι αφορά τον θάνατο της 25χρονης δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα από τι όπλο έχει βληθεί. Σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου πιθανολογείται ότι έχει δεχθεί σφαίρα από καλάσνικοφ. Έχει διαταχθεί νεκροτομή.




Πηγή : www.kathimerini.gr

Θιβέτ: Δεν έχουν βρεθεί επιζώντες από την κατολίσθηση

"Τα μέλη των σωστικών συνεργείων δεν έχουν βρει επιζώντες ούτε πτώματα"

Δεν έχουν βρεθεί επιζώντες 28 ώρες μετά την μεγάλη κατολίσθηση που σημειώθηκε την Παρασκευή σε μια περιοχή με ορυχεία στο Θιβέτ, παγιδεύοντας κάτω από τόνους χώματος 83 μεταλλωρύχους, παρά το μέγεθος των προσπαθειών που καταβάλλονται από τα σωστικά συνεργεία και τα σημαντικά μέσα που χρησιμοποιούνται στην έρευνα, ανακοίνωσαν σήμερα οι κινεζικές αρχές.

"Τα μέλη των σωστικών συνεργείων δεν έχουν βρει επιζώντες ούτε πτώματα", σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές, τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Ένα τμήμα εδάφους μήκους τριών χιλιομέτρων κατέρρευσε σε μια πλαγιά σε μια ζώνη με ορυχεία, προκαλώντας τον εγκλωβισμό 83 μεταλλωρύχων στην κομητεία Μαϊζοκουνγκάρ, ανατολικά της πρωτεύουσας του Θιβέτ, Λάσα
.


Πηγή : skai.gr

Κατέρρευσε υπό κατασκευή κτίριο στην Τανζανία

Κατέρρευσε υπό κατασκευή κτίριο στην Τανζανία


Άγνωστος ο αριθμός των παγιδευμένων

Ένα υπό κατασκευή κτίριο κατέρρευσε σήμερα το πρωί στο κέντρο του Νταρ ες Σαλάμ, οικονομικής πρωτεύουσας της Τανζανίας, όπου σύμφωνα με μαρτυρίες τη στιγμή εκείνη εργάζονταν περίπου 60 άνθρωποι.

Το υπό κατασκευή κτίριο των 15 ορόφων κατέρρευσε στις 08:45 τοπική ώρα στην επιχειρηματική συνοικία της πόλης.

Δεκάδες διασώστες, πολίτες και εργαζόμενοι της περιοχής έχουν σπεύσει για να βοηθήσουν τους παγιδευμένους εργάτες.






Πηγή : newsbeast.gr

Βραδιά... κατασκόπων στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Βραδιά... κατασκόπων στο «Γ. Καραϊσκάκης» | onsports.gr


Δυνατό παιχνίδι γοήτρου αναμένεται να γίνει το βράδυ της Κυριακής στο «Γ. Καραϊσκάκης» μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ και αρκετοί είναι οι σκάουτ ευρωπαϊκών ομάδων που θα δώσουν το παρών.
Την ΠΑΕ Ολυμπιακός έχουν ενημερώσει επίσημα πως άνθρωποι της Μαρσέιγ, της Νανσί και της Φορτούνα Ντίσελντορφ θα βρεθούν στα επίσημα του φαληρικού σταδίου.
Οι Μασσαλοί θα έχουν τα μάτια τους στους Ραφίκ Τζεμπούρ και Κώστα Μήτρογλου, καθώς αναζητούν παίκτη στην επίθεση. Επίσης φήμες θέλουν την Μαρσέιγ να εξετάζει και τον Τζαμέλ Αμπντούν.
Οσο για τη Νανσί, δεν είναι ξεκάθαρο ποιον παίκτη θα δει, ενώ έχει ενημερώσει ότι θα στείλει τον διευθυντή ακαδημιών, γεγονός που σημαίνει πως θα στρέψει την προσοχή της στον αγώνα των ομάδων Κ20. Τέλος, η  Φορτούνα κοιτάζει περισσότερο παίκτες του ΠΑΟΚ, έχοντας ήδη ανοίξει δίαυλο με την απόκτηση του Μαλεζά.
Παράλληλα, το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ ίσως βρεθούν κι άλλοι «κατάσκοποι» ευρωπαϊκών ομάδων, όπως της Φούλαμ, της Ουντινέζε και της Λιλ.





Πηγή : onsports.gr

Έχασαν την εξεταστική αλλά κέρδισαν έναν διαγωνισμό και €18.000

Έχασαν την εξεταστική αλλά κέρδισαν έναν διαγωνισμό και €18.000


O Σπύρος Γιωτάκης και ο Άγις-Παναγιώτης Μουρελάτος είναι δύο φοιτητές της Αρχιτεκτονικής, ο πρώτος στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και ο δεύτερος στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Πριν καν αποφοιτήσουν από τη σχολή τους θα μπορούν να λένε ότι σχεδίασαν ένα κτίριο που θα αναγνωρίζουν οι περισσότεροι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου. Είναι νικητές του διαγωνισμού που διοργάνωσε το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» (ΚΠΙΣΝ) με θέμα τον σχεδιασμό του Κέντρου Επισκεπτών του εργοταξίου στο οποίο θα δημιουργηθεί το Κέντρο Πολιτισμού του ιδρύματος.

Στον σπουδαστικό διαγωνισμό πήραν μέρος συνολικά 93 υποψήφιες προτάσεις τις οποίες δημιούργησαν 250 φοιτητές. Οι δέκα επικρατέστερες προτάσεις αξιολογήθηκαν από τον Ρέντσο Πιάνο, αρχιτέκτονα του ΚΠΙΣΝ, ο οποίος ήταν αυτός που ανακοίνωσε τους νικητές την Πέμπτη μέσω τηλεδιάσκεψης σε απονομή που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη.

Οι δύο φοιτητές κέρδισαν το χρηματικό έπαθλο των 18.000 ευρώ και βέβαια τη σπάνια, ειδικά για την ηλικία τους, ευκαιρία να δουν την ιδέα τους να μη μένει στα χαρτιά ούτε σε μορφή μακέτας αλλά να υλοποιείται. Το Κέντρο Επισκεπτών αναμένεται να είναι έτοιμο τον Ιούλιο του 2013 και θα λειτουργήσει ως και τα μέσα του 2015 όταν και είναι προγραμματισμένο να έχει αποπερατωθεί το Κέντρο Πολιτισμού (μεταξύ άλλων θα στεγάσει τη Λυρική Σκηνή και την Εθνική Βιβλιοθήκη).

Γι' αυτό τον λόγο ένα από τα κριτήρια με τα οποία αξιολογήθηκαν όσες προτάσεις διακρίθηκαν (δόθηκαν συνολικά τρία βραβεία και ισάριθμες αναφορές ευφήμου μνείας, όλα με χρηματικά έπαθλα) ήταν και η ελαφρότητα, το πόσο εύκολο θα είναι η αποσυναρμολόγηση του κτιρίου και βέβαια η φιλικότητα των υλικών προς το περιβάλλον.

«Το δικό μας σχέδιο προβλέπει η κατασκευή να γίνει με μέταλλο και γυαλί» λέει ο Σπύρος Γιωτάκης. Όσο για το τι τους στοίχισε όλη αυτή η ιστορία. «Απλά χάθηκε ουσιαστικά μια εξεταστική».






Πηγή : tovima.gr

Stoker: μια ταινία που έγινε με...διερμηνέα!


Το Stoker θα μπορούσε να είναι ένα...πείραμα: είναι η η πρώτη απόπειρα του Κορεάτη Παρκ Τσαν-Γουκ να σκηνοθετήσει μια ταινία στην Αγγλική γλώσσα. Τα κατάφερε;


Ο σκηνοθέτης του Old Boy, Παρκ Τσαν Γουκ, σίγουρα έχει κότσια. Αποφασίζει στα 50 του, για πρώτη φορά, να ξεφύγει από το στενό κύκλο του κορεατικού σινεμά και των ηθοποιών της ίδιας εθνικότητας, και σκηνοθετεί ένα θρίλερ, στα αγγλικά, γεγονός που σημαίνει ότι όλη η δουλειά έγινε με διερμηνέα μια και ο ίδιος δεν μιλά τη γλώσσα, με πρωταγωνιστές χολιγουντιανούς ηθοποιούς, πολύ μακριά δηλαδή από τα ως τώρα δεδομένα του!


Νικόλ Κίντμαν. Μία Βασικόβσκα. Μάθιου Γκουντ. Διάλεξε "βαριά" υλικά της αμερικανικής κινηματογραφίας. Αυτό είναι σίγουρο και είναι ένα αναμφισβήτητο αβαντάζ για την ταινία του. Μια ταινία που συνδυάζει τρόμο, σασπένς, σεξ, μυστήριο και το στοιχείο του απρόβλεπτου, καθώς δεν ξέρεις ποια θα είναι η εξέλιξη ανά πάσα στιγμή, ποιες θα είναι οι αντιδράσεις των πρωταγωνιστών.

Ο Παρκ Τσαν Γουκ επιχειρεί να συνδυάσει συστατικά δυτικού θρίλερ -βλέπε Χίτσκοκ, χωρίς φυσικά να τον πλησιάζει- έχει ένα σενάριο επίσης δυτικού τύπου, γραμμένο μάλιστα από τον ηθοποιό Γουέντγουρθ Μίλερ, πρωταγωνιστή της τηλεοπτικής σειράς Prison Break - το οποίο δεν τον βοήθησε και πολύ είναι η αλήθεια -αλλά διατηρεί και τις δικές του κινηματογραφικές καταβολές.


Οι δύο βασικοί πρωταγωνιστές του, Μία Βασικόβσκα στο ρόλο μιας περίεργης 18χρονης που ο πατέρας της πεθαίνει και ο άγνωστος μέχρι τώρα θείος της έρχεται να τον αναπληρώσει, αλλά και ο Μάθιου Γκουντ -που δεν πείθει αρκετά στο ρόλο του θείου- είναι χαρακτήρες αδίστακτοι και αιμοδηψείς, όπως συνέβαινε και στις προηγούμενες ταινίες του Κορεάτη σκηνοθέτη.

Αν και σεναριακά το Stoker δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, η σκηνοθεσία του "μάγου" του κινηματογράφου, Παρκ Τσαν Γουκ με την εξαιρετική ικανότητα να δημιουργεί εκπληκτικές εικόνες αλλά και σοκαριστικές βεβαίως -θυμηθείτε τη σκηνή στο Old Boy όπου ο πρωταγωνιστής έκοβε τη γλώσσα του- σε κρατά σε μια σχετική αγωνία ως το τέλος. Σίγουρα όμως δεν είναι αυτό που θα περίμενε κανείς, δηλαδή το ανάλογο του Old Boy σε θρίλερ...αυτή η ταινία μάλλον έχει στοιχειώσει τον Κορεάτη σκηνοθέτη, μια και παραμένει ως τώρα αξεπέραστη πανθομολογουμένως.

Η Νικόλ Κίντμαν, ως μητέρα της 18χρονης Ίντια και χήρα, θυμίζει κάτι από εκείνη την υπόκωφη ένταση του ρόλου που είχε υποδυθεί στους "Άλλους" του Αμενάμπαρ και αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι το ψυχολογικό θρίλερ, της πάει πολύ!

Όσο για την 24χρονη Μία Βασικόβσκα, τη νεαρή που κάθε ρόλος επιβεβαιώνει τη δυναμική της, επίσης Αυστραλή στην καταγωγή, είναι άπεχτη! Είχε ήδη δείξει τη μοναδική στόφα της το 2010 στην ταινία "Τα Παιδιά Είναι Εντάξει" ως κόρη ενός παράξενου ζευγαριού δύο γυναικών (Ανέτ Μπένινγκ, Τζούλιαν Μουρ) η οποία αποφασίζει να ψάξει για το βιολογικό της πατέρα...και τον βρίσκει! Την ίδια χρονιά Ως "Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων" συμπρωταγωνίστησε με τον Τζόνι Ντεπ σε αυτό το τρισδιάστατο εκρηκτικό από χρώματα παραμύθι, και ξαφνικά την απολαύσαμε ως Τζέιν Εϊρ, σε μια εκπληκτικά απλή, λιτή, ήσυχη και όμως τόσο δυναμική ερμηνεία, παρά το νεαρό της ηλικίας της! Συμπρωταγωνιστής της, αυτή τη φορά, ο Μάικλ Φασμπέντερ!

Ακολούθησε ένας ρόλος στους Παράνομους, που είδαμε πρόσφατα αλλά και στο Albert Nobbs, πλάι στην Γκλεν Κλόουζ. Καταλαβαίνετε ότι δεν πρόκειται περί απλής περίπτωσης. Το κορίτσι είναι ταλεντάρα και αυτό δεν κρύβεται!

Στο Stoker είναι μια 18χρονη που αρχικά φαίνεται ήρεμη και σιωπηλή αλλά σταδιακά αποκαλύπτεται πως είναι φορτωμένη με σκοτεινά, ανεξέλεγκτα, έως διαστροφικά πάθη.

Το κόκκινο του αίματος είναι το χρώμα της και αχνίζει συνεχώς τριγύρω της! Το σκοτεινό, βίαιο συναισθηματικά, περίτεχνα τρομακτικό περιβάλλον που στήνει πλάνο-πλάνο ο Παρκ Τσαν Γουκ, με σκηνές που βασίζονται στις σκιές, σε γρήγορες και αγωνιώδεις κινήσεις των χεριών, σε θολές επιφάνειες που δεν αφήνουν το μάτι να δει καθαρά τι γίνεται πίσω τους, σε μυστηριώδεις συνομιλίες αλλά και κρυφοκοιτάγματα από την κλειδαρότρυπα, δυστυχώς δεν έχει την κορύφωση και τη λύση που περιμένει ο θεατής. Όλο αυτό το σκηνικό ξεφουσκώνει απότομα, ενώ εμείς περιμέναμε ένα μεγαλειώδες τέλος!







Οι 70άρηδες Rolling Stones πάνε... φεστιβάλ


Θα μπορούσαν να είναι ακόμα και οι παππούδες πολλών από τους θεατές που θα δώσουν το παρόν στο φετινό φεστιβάλ του Glastonbury. Όμως, το βράδυ της Τετάρτης η ανακοίνωση του ονόματος του συγκροτήματος των Rolling Stones φαίνεται ότι μάλλον χαροποίησε τους περισσότερους ροκάδες που έχουν ήδη αρχίσει να ψάχνουν το πολυπόθητο χαρτάκι που θα τους επιτρέπει να τους απολαύσουν από κοντά τον Ιούνιο.


Ο 69χρονος Sir Mick Jagger, ο επίσης 69χρονος Keith Richards, ο 65χρονος Ronnie Wood και ο drummer των γερόλυκων της ροκ μουσικής, Charlie Watts γιόρτασαν τα 50 χρόνια παρουσίας στη μουσική σκηνή το 2012 πραγματοποιώντας συναυλίες σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη.



Και μετά τη δήλωση του Wood ότι είναι αποστολή του να φέρει το συγκρότημα στο φεστιβάλ του καλοκαιριού, οι Stones ετοιμάζονται να παίξουν στο Glastonbury για πρώτη φορά στην καριέρα τους.

Πέρυσι,
δεν ήταν λίγοι εκείνοι που είχαν σχολιάσει αρνητικά τις τιμές των εισιτηρίων που καλούνταν να αγοράσουν όσους ήθελαν να τους απολαύσουν από κοντά και να τους ευχηθούν «χρόνια πολλά», μιας και οι τιμές κυμαίνονταν από £106 μέχρι £406, ενώ όποιος επιθυμούσε να καθίσει σε θέση VIP έπρεπε να καταβάλει το ποσό των £950.

Εν αντιθέσει, όσοι επιθυμούν αυτή τη φορά να κουνηθούν στο ρυθμό της μουσικής των Rolling Stones θα μπορέσουν να το κάνουν, καταβάλλοντας το ποσό των £205 που όμως θα τους επιτρέψει να δουν από κοντά όχι μόνο το μεγάλο όνομα του φεστιβάλ, αλλά και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες του Glastonbury.

Τα εισιτήρια για το φεστιβάλ εξαντλήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ όταν έγιναν διαθέσιμα τον περασμένο Οκτώβριο και όταν λέμε χρόνο ρεκόρ εννοούμε μόνο μέσα σε 1 ώρα και 40 λεπτά.

Οι οργανωτές πιστεύουν ότι το στάδιο θα κατακλυστεί από 135.000 κόσμου. Οι Stones θα εμφανιστούν στη σκηνή του Somerset festival το Σάββατο 29 Ιουνίου.

Το βράδυ της Τετάρτης, ο Jagger έκανε και δηλώσεις σχετικά με αυτή την απόφαση του συγκροτήματος: «Ανυπομονώ να εμφανιστούμε στο Glastonbury».

Ανάμεσα στα υπόλοιπα 200 ονόματα που θα δώσουν επίσης το παρόν στο φεστιβάλ και θα ξεσηκώσουν το κοινό είναι οι Arctic Monkeys, οι Mumford & Sons, αλλά και ο Elvis Costello, ο Dizzee Rascal, ο σταρ της κάντρι μουσικής Kenny Rogers, αλλά και ένας παλιός γνώριμος των Stones, ο παλιός τους μπασίστας Bill Wyman, με το συγκρότημά του Rhythm Kings.




Πηγή : protothema.gr

Πολύς καπνός χωρίς φωτιά στο Διαδίκτυο


Η είδηση έκανε λόγο για μία από τις μεγαλύτερες κυβερνοεπιθέσεις στην ιστορία, που ξεκίνησε με στόχο μια εταιρεία εντοπισμού ανεπιθύμητων μηνυμάτων, τη Spamhaus, αλλά είχε επιπτώσεις στην ταχύτητα του Διαδικτύου παγκοσμίως.


Μια πιο προσεκτική αξιολόγηση δείχνει ότι το πρόβλημα, τουλάχιστον στην Ευρώπη, μάλλον δεν είναι τόσο σοβαρό, ενώ η όλη υπόθεση φαίνεται να σχετίζεται κυρίως με τον ανταγωνισμό μεταξύ εταιρειών παροχής ιντερνετικών υπηρεσιών.
Η Spamhaus, μια μη κερδοσκοπική εταιρεία με έδρα τη Γενεύη, η οποία δημοσιεύει «μαύρες λίστες» διευθύνσεων spam (ανεπιθύμητων μηνυμάτων), τις οποίες χρησιμοποιούν τα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία για να φιλτράρουν τα ανεπιθύμητα μηνύματα, ανακοίνωσε ότι δέχεται εδώ και μέρες μεγάλης κλίμακας ηλεκτρονική επίθεση. Η επίθεση γίνεται με τη μορφή DDOS, η οποία μεταφράζεται σε βομβαρδισμό των παρόχων με αιτήσεις σύνδεσης από πολλαπλά συστήματα, που καταλήγουν να το μπλοκάρουν τα σάιτ.
Το πρόβλημα ξεκίνησε μόλις η Spamhaus προσέθεσε στη μαύρη λίστα της το ολλανδικό σάιτ Cyberbunker, το οποίο φιλοξενεί και παραπέμπει σε κάθε είδους ιστοσελίδα, εκτός εκείνων που στηρίζουν την τρομοκρατία και την παιδική πορνογραφία. Η εταιρεία κυβερνοασφάλειας CloudFlare, στην οποία προσέφυγε η Spamhaus, έκανε προχθές λόγο για τεράστια επίθεση που επιβάρυνε σταδιακά όλο το Διαδίκτυο, προκαλώντας σοβαρή επιβράδυνση της ταχύτητας και καθυστερήσεις στην ανταπόκριση διαφόρων υπηρεσιών, ενώ προειδοποίησε για τον κίνδυνο σοβαρότερων επιπλοκών, δείχνοντας εμμέσως πλην σαφώς τη Cyberbunker. Η εφημερίδα «New York Times» επικαλέστηκε από την πλευρά της εκπρόσωπο ομάδας χάκερ που δήλωσε ότι η τελευταία προχώρησε όντως σε αντίποινα εναντίον της Spamhaus, η οποία «κάνει κατάχρηση της επιρροής της».
Κι ενώ οι φραστικοί και ηλεκτρονικοί διαξιφισμοί συνεχίζονταν, δύο από τους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς οργανισμούς διαχείρισης διευθύνσεων ΙΡ (internet protocol) και παροχής υπηρεσιών Ιντερνετ ανακοίνωσαν χθες ότι στην Ευρώπη δεν παρατηρήθηκε κορεσμός της κυκλοφορίας στο Δίκτυο, ούτε ιδιαίτερες καθυστερήσεις ή μπλοκαρίσματα. Οπως μάλιστα δηλώνει χαρακτηριστικά ένας εκπρόσωπός τους, «ορισμένοι παράγοντες του χώρου έχουν συμφέρον να χρησιμοποιούν το μύθο της κατάρρευσης του Διαδικτύου, για να κάνουν θόρυβο γύρω από το όνομά τους και να προωθούν τις υπηρεσίες τους».





Πηγή : enet.gr

Το BitTorrent “στο στόχαστρο” της ΜPAA

Το BitTorrent “στο στόχαστρο” της ΜPAA


Η MPAA (Motion Picture Association of America) φαίνεται πως έχει βάλει στο μάτι την δραστηριότητα του BitTorrent.
Το σύστημα Προειδοποίησης για τα Πνευματικά Δικαιώματα, γνωστό και ως “six Strikes”, τέθηκε πρόσφατα σε εφαρμογή στις ΗΠΑ, από τον οργανισμό Center for Copyright Information(CCI).
 
Οι οργανισμοί MPAA, ΡΙΑΑ, καθώς και οι πάροχοι internet που συμμετέχουν σε αυτό, υπέβαλλαν στην επιτροπή «Congressional Internet Caucus Advisory Committee» σχετική έκθεση, γνωστοποιώντας τα μελλοντικά τους σχέδια.
 
Στόχος του ΜPAA είναι η παρακολούθηση της υπηρεσίας διαμοιρασμού αρχείων BitTorrent, η οποία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για κατέβασμα ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών.
 
Στην σχετική έκθεση που κατέθεσε ο οργανισμός περιλαμβάνεται επίσης λεπτομερής παρουσίαση σχετικά με τις μεθόδους εντοπισμού αλλά και συλλογής αποδεικτικών στοιχείων έναντι των παράνομων file- sharers.





Πηγή : newsit.gr

ΕΕΑΑ: Ανακύκλωση γυαλιού από επαγγελματίες

ΕΕΑΑ: Ανακύκλωση γυαλιού από επαγγελματίες


H Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), πρόκειται να τοποθετήσει το επόμενο χρονικό διάστημα, περίπου 200 ειδικούς κάδους για την ανακύκλωση γυαλιού. Στη δράση αυτή θα συμμετάσχουν επαγγελματίες από ξενοδοχεία, εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ, χώρους δεξιώσεων, εταιρείες εστίασης κ.λπ.  σε διάφορες πόλεις της χώρας. Από τους ειδικούς κάδους, αναμένεται να εξυπηρετηθούν συνολικά 600 επιχειρήσεις και οι γυάλινες συσκευασίες που θα συλλέγονται θα οδηγούνται προς αξιοποίηση.
Η συγκεκριμένη δράση αποσκοπεί στη συλλογή γυάλινων συσκευασιών (ξεχωριστά από τους μπλε κάδους), και στοχεύει στους μεγάλους παραγωγούς των γυάλινων συσκευασιών σε σημεία και περιοχές επαγγελματικών δραστηριοτήτων, όπου καταναλώνονται προϊόντα σε γυάλινη συσκευασία και απορρίπτονται σε μεγάλες ποσότητες.





Πηγή : greenbusiness.gr

H Κατερίνα Καινούργιου... "ερωτοτροπεί" με τον παντρεμένο, Νίκο Αναδιώτη!



Για πρώτη φορά συναντήθηκαν µπροστά στον φακό η Κατερίνα Καινούργιου και ο Νίκος Αναδιώτης, µε αφορµή φωτογράφηση για την καλοκαιρινή καµπάνια γνωστής ελληνικής εταιρίας ρούχων, μέρος της οποίας υπογράφει η όμορφη παρουσιάστρια....


Το 29χρονο µοντέλο και πρώην διαγωνιζόµενος του Dancing with the Stars ΙΙΙ και η παρουσιάστρια υποδύθηκαν - σύµφωνα µε το κόνσεπτ - ένα καλλιτεχνικό ζευγάρι. Η Κατερίνα Καινούργιου δήλωσε στο περιοδικό OK! για την συνεργασία τους: "Δεν είµαι µοντέλο, δεν είναι αυτή η δουλειά µου και σαφώς απαιτήθηκε αρκετή προσπάθεια για να βγει το αποτέλεσµα άρτιο, όπως έπρεπε.
Αρκετές ηµέρες νωρίτερα είχα αρχίσει να προετοιµάζοµαι, προσέχοντας λίγο περισσότερο τη διατροφή µου. Παρότι γνωριζόµασταν µε τον Νίκο, αυτή ήταν η πρώτη φορά που συνεργαστήκαµε. Δεν θα σας κρύψω ότι είχα αρκετό άγχος και επειδή είχαµε κάποιες σέξι σκηνές µαζί, ντρεπόµουν πολύ", παραδέχτηκε η ξανθιά παρουσιάστρια.





Πηγή : difernews.gr

Μακαρονάδα ολικής άλεσης κατά του… εγκεφαλικού!


Μακαρονάδα ολικής άλεσης κατά του… εγκεφαλικού!
Ενα μπολ ζυμαρικών ολικής άλεσης με σάλτσα ντομάτας και σαλάτα θα μπορούσε να χαρίσει στον οργανισμό πολύτιμη προστασία, υποστηρίζουν οι βρετανοί επιστήμονες



Λονδίνο 
Αν δηλώνετε λάτρεις των ζυμαρικών ολικής άλεσης με σάλτσα φρέσκιας τομάτας ή λαχανικών, τότε πέρα από γευστική απόλαυση, το αγαπημένο σας πιάτο μπορεί να προσφέρει και προστασία ενάντια στα εγκεφαλικά.

Νέα βρετανική μελέτη αποκαλύπτει ότι τα άτομα που κατανάλωναν κατά 7γρ. επιπλέον φυτικές ίνες την ημέρα (σύμφωνα με τους αρμόδιους οργανισμούς η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη φυτικών ινών είναι της τάξεως των 20-30γρ.), αντιμετώπιζαν κατά 7% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικού επεισοδίου συγκριτικά με άλλους.

Όπως εξηγούν μάλιστα οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Leeds με δημοσίευσή τους στο επιστημονικό έντυπο «Stroke», πρόκειται για μια ποσότητα που μπορούμε να λάβουμε καταναλώνοντας ένα μπολ ζυμαρικών ολικής άλεσης σε συνδυασμό με δύο μερίδες φρούτων ή λαχανικών.
«Φυσική» προστασία μέσω της διατροφής
Οι βρετανοί επιστήμονες προχώρησαν σε μετα-ανάλυση συνολικά οκτώ προηγούμενων μελετών γύρω από τη διατροφή και τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, οι οποίες είχαν πραγματοποιηθεί από το 1990 ως το 2012.
Οι φυτικές ίνες αποτελούν ουσίες φυτικής προέλευσης οι οποίες δεν διασπώνται και για τον λόγο αυτόν δεν αφομοιώνονται από τον οργανισμό. Τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες είναι τα προϊόντα ολικής άλεσης, τα φρούτα, τα λαχανικά, οι ξηροί καρποί και τα όσπρια.
«Η μεγαλύτερη πρόσληψη φυτικών ινών από τροφές όπως προϊόντα ολικής άλεσης (δημητριακά, ψωμί, ζυμαρικά), αλλά και από φρούτα, λαχανικά, όσπρια και ξηρούς καρπούς είναι σημαντική για όλους και ιδιαίτερα για εκείνους που λόγω παραγόντων όπως π.χ. η παχυσαρκία, το κάπνισμα και η υπέρταση, ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου για εγκεφαλικό» εξηγεί χαρακτηριστικά η επικεφαλής της μελέτης δρ Νταϊάν Θρέπλετον.
«Μεγάλη μερίδα του κόσμου δεν λαμβάνει την ημερήσια συνιστώμενη ποσότητα φυτικών ινών και για τον λόγο αυτό είναι πολύ σημαντικό να βοηθήσουμε  τον πληθυσμό ώστε να μάθει πώς μπορεί να αυξήσει την πρόσληψη φυτικών ινών μέσω της διατροφής του» προσθέτει η ειδικός.





Πηγή : tovima.gr

Ματιάμπα: Έχω βιώσει τον ρατσισμό

Ματιάμπα: Έχω βιώσει τον ρατσισμό

Καλεσμένος στην εκπομπή «Βράδυ» του Πέτρου Κωστόπουλου ήταν τη νύχτα της Πέμπτης ο Ησαϊας Ματιάμπα.

Ο τραγουδιστής μίλησε για τα παιδικά του χρόνια, αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό, τον οποίο τον πείσμωσε και αποκάλυψε ότι έχει βιώσει τον ρατσισμό λόγω του χρώματός του.

Για το αν του την έχουν πέσει γυναίκες λόγω του χρώματός του, ο Ματιάμπα είπε: «Καθώς μεγάλωνα ναι, γινόταν αυτό», για να απαντήσει ο Κωστόπουλος ότι «οι γυναίκες δεν είναι ρατσίστριες».

«Έχω βιώσει δυο, τρία περιστατικά ρατσισμού», είπε ο τραγουδιστής και μίλησε για ένα περιστατικό που συνέβη σε Αστυνομικό Τμήμα όταν πήγε με τους γονείς του –ανήλικος τότε- να βγάλει ταυτότητα. «Σε κάποια φάση σηκώνει ο υπάλληλος το κεφάλι του και είπε ‘τι γυρεύουν όλοι αυτοί οι μαύροι εδώ μέσα’; Νευρίασα πάρα πολύ», είπε ο καλεσμένος και συνέχισε: «Όταν μπήκα στο αμάξι να φύγουμε είπα, μακάρι να με αξιώσει ο Θεός κάποια στιγμή να κάνω πράγματα για να δείξω ότι το διαφορετικό δεν είναι κακό».




Πηγή : madata.gr

Λίστα Λαγκάρντ: Έρχονται ποινικές διώξεις για μη πολιτικά πρόσωπα


Οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης (αριστερά) και Σπύρος Μουζακίτης (δεξιά).



Στην άσκηση ποινικών διώξεων σε ό,τι αφορά στα μη πολιτικά πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, αναμένεται να προχωρήσουν τις επόμενες ημέρες οι οικονομικοί εισαγγελείς μετά την ολοκλήρωση της έρευνας που διενήργησαν.
Η έρευνα των δύο εισαγγελέων, που ξεκίνησε το περασμένο Φθινόπωρο, ολοκληρώθηκε και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα η άσκηση ποινικών διώξεων.
Ήδη βάσει των στοιχείων της δικογραφία που σχηματίστηκε, έχει υποβληθεί σχετική αναφορά από τον αναπληρωτή οικονομικό εισαγγελέα Σπύρο Μουζακίτη, στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη με τα συμπεράσματα στα οποία έχει καταλήξει για την ποινική αξιολόγηση των μη πολιτικών προσώπων που ενεπλάκησαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στη διαχείριση της λίστας, η οποία παρέμεινε επί σχεδόν 20 μήνες αναξιοποίητη.
Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας κλήθηκαν και κατέθεσαν με την ιδιότητα του υπόπτου για την διάπραξη αδικημάτων οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Καπελέρης και Ιωάννης Διώτης, μία δικηγόρος και πρώην συνεργάτιδα του κ. Διώτη καθώς και οι τρεις συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου τα ονόματα των οποίων απαλείφτηκαν από την επίμαχη λίστα.
Ο κ. Καπελέρης στις έγγραφες εξηγήσεις που παρέδωσε στους Εισαγγελείς τόνιζε πως δεν παρέλαβε ποτέ από τον τότε υπουργό Γ. Παπακωνσταντίνου ολόκληρο το ψηφιακό υλικό παρά μόνο μία λίστα με τους 20 μεγαλύτερους καταθέτες με εντολή να ελέγξει το φορολογικό τους προφίλ.
Ο κ. Διώτης όταν εκλήθη ως ύποπτος από τους οικονομικούς εισαγγελείς υποστήριξε ότι αντέγραψε ολόκληρο το αρχείο στις 8 Ιουλίου του 2011 και ότι διέγραψε το δεύτερο στικάκι.
Ως ύποπτοι κλήθηκαν και κατέθεσαν επίσης και οι τρεις συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου οι οποίοι αρνήθηκαν οποιαδήποτε ποινική εμπλοκή τους στην υπόθεση.
Οι τρεις είχαν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις για τα κακουργήματα της ηθικής αυτουργίας σε υπεξαγωγή και νόθευση εγγράφου με βάση τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, φοροδιαφυγή, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος. Και οι τρεις υποστηρίζουν ότι οι καταθέσεις τους στην ελβετική τράπεζα HSBC ήταν νόμιμες, φορολογημένες και δικαιολογούνταν από τα εισοδήματά τους.






Πηγή : naftemporiki.gr

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Ireland Baldwin: Η σούπερ σέξι κόρη της Kim Basinger


 Τα  πρώτα της βήματα στο χώρο του μόντελινγκ κάνει η όμορφη κόρη του ηθοποιού Alec Baldwin και της Kim Basinger, η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Twitter ότι υπέγραψε συμβόλαιο με τα αμερικανικά πρακτορεία μοντέλων Two Management και IMG Models.

Η 17χρονη καλλονή «παίζει» με το Instagram τον τελευταίο καιρό δημοσιεύοντας φωτογραφίες της που δείχνουν το καλλίγραμμο σώμα της, το οποίο φυσικά κληρονόμησε από τη μητέρα της.

Το IMG Models στη Νέα Υόρκη εκπροσωπεί και τις έτερες καλλονές Miranda Kerr, Karlie Kloss και Kate Moss, κάτι που έκανε την Ireland να γράψει στο Twitter της: «Είμαι τυχερή, πανευτυχής και έτοιμη για δουλειάαααα».





Πηγή : protothema.gr

H ταινία «9 1/2 Εβδομάδες» ψηφίστηκε η πιο καυτή του σινεμά [εικόνες]

H ταινία «9 1/2 Εβδομάδες» ψηφίστηκε η πιο καυτή του σινεμά [εικόνες]


Σύμφωνα με ψηφοφορία της «Sun» στην οποία πήραν μέρος πάνω από 35.000 άνθρωποι, η ταινία «9 1/2 Εβδομάδες» έρχεται πρώτη στη λίστα των πιο «καυτών» ταινιών στην ιστορία του σινεμά.
Ακολουθεί το Monster's Ball με τη Hallie Berry και τον Billy Bob Thornton.
Τρίτη θέση στη λίστα κατέχει ο Τιτανικός με την Kate Winslet και τον Leonardo DiCpario.







Πηγή : iefimerida.gr