1

Θεσσαλονίκη...

2

Η Πάργα, το μικρό θαύμα του Ιονίου...

3

Ναύπλιο, love is in the air...

4

Αθήνα, το λίκνο του πολιτισμού....

5

Δήλος, εκεί που το Φως βρήκε το σπίτι του...

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Anonymous: Επίθεση hacking κατά της FEMA

Επίθεση hacking πραγματοποίησαν οι Anonymous στους servers της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών (FEMA), υποκλέπτοντας πληροφορίες σχετικά με τα μέλη εκατοντάδων οργανισμών παγκοσμίως.

Η FEMA (Federal Emergency Management Agency) είναι ένας οργανισμός που έχει την εξουσία να αναλάβει την διακυβέρνηση των ΗΠΑ, σε περίπτωση ειδικών καταστάσεων.

Οι Anonymous δήλωσαν ότι η επίθεση πρόκειται ουσιαστικά για μια υπενθύμιση ότι θα συνεχίσουν να μάχονται έναντι της αστυνόμευσης του διαδικτύου από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Το έγγραφο, το οποίο υποκλάπηκε από το σύστημα της FEMA και δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, περιλαμβάνει διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και στοιχεία επικοινωνίας για εκατοντάδες επαφές: μέλη των εθνικών αστυνομικών και πυροσβεστικών υπηρεσιών, ειδικούς πράκτορες του FBI, οργανισμούς που συνεργάζονται με την αστυνομία, προγράμματα για την καταστολή της τρομοκρατίας και για την αντιμετώπιση καταστροφών.

Το έγγραφο περιέχει επίσης έναν πίνακα με τα αναγνωριστικά (IDs) χρηστών και τα MD5 hashes των αντίστοιχων κωδικών πρόσβασης.

Επίσης περιλαμβάνεται ένα μικρό σύνολο από ασκήσεις του οργανισμού (πχ «Παρακολούθηση των καιρικών συνθηκών και λήψη των αναγκαίων προφυλάξεων») που χρονολογούνται από το 2004 έως το 2007.




Πηγή : nooz.gr

Προειδοποίηση της ΕΛ.ΑΣ για απάτη με SMS

Προειδοποίηση προς τους πολίτες για παραπλανητικά ηλεκτρονικά μηνύματα, με σκοπό να τους εξαπατήσουν και να τους αποσπάσουν χρήματα, απευθύνει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, το τελευταίο χρονικό διάστημα αποστέλλονται σε χρήστες κινητών τηλεφώνων, σύντομα μηνύματα sms, για δήθεν κέρδη από διαγωνισμό.

Στο μήνυμα αναφέρεται ότι ο αποδέκτης κέρδισε σημαντικό χρηματικό ποσό σε διαγωνισμό (λοταρία) με την ονομασία «The Millions Mobile Award», ενώ στη συνέχεια, για να εισπράξει το ποσό, προτρέπεται να αποστείλει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) με τα προσωπικά του στοιχεία στην ηλεκτρονική διεύθυνση eurostakes@msn.com.

Ειδικότερα, το μήνυμα είναι γραμμένο στην αγγλική γλώσσα και αναφέρει: «Your Mobile Number has Won £1,500,000.00 in the Millions Mobile Award. To claim Funds, Kindly Email us: EML 424756, Your Name &Number to: eurostakes@msn.com».

Σημειώνεται ότι εάν κάποιος χρήστης πεισθεί και επικοινωνήσει με τους επιτήδειους, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, του ζητούνται χρήματα για δήθεν προπληρωμή φόρων ή εξόδων εκταμίευσης των κερδών.

Η Αστυνομία παρακαλεί τους πολίτες να μην πείθονται από τέτοιου είδους μηνύματα και συγκεκριμένα:


• Να μην ανταποκρίνονται σε μηνύματα (sms ή email) που αναφέρουν ότι κέρδισαν χρηματικά ποσά σε διαγωνισμό (λοταρία), στον οποίο ποτέ δεν δήλωσαν συμμετοχή.
• Να μην προβαίνουν στην αποστολή προσωπικών ή τραπεζικών στοιχείων.
• Να μην καταβάλουν κανένα χρηματικό ποσό.
• Να καταγγέλλουν άμεσα τις περιπτώσεις αυτές.

Σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες μπορούν να καλούν στους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476464 & 210-6476461 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση ccu@cybercrimeunit.gov.gr της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τη λήψη οδηγιών.

Επιπλέον, στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr και ειδικότερα στην επιλογή «Οδηγός του Πολίτη» έχουν αναρτηθεί χρήσιμες συμβουλές προς τους πολίτες για ανάλογα περιστατικά.





Πηγή : nooz.gr

Chromecast, μια νέα συσκευή της Google;


Το Google Play στη σελίδα «Σχετικά με τις συσκευές» πρόσθεσε κάτι που ονομάζεται Chromecast, το οποίο εξαφανίστηκε άμεσα.
Αυτή η νέα συσκευή που κανείς δεν ξέρει γιατί εισήχθη, βρισκόταν κάτω από τη λίστα με όλα τα τηλέφωνα και τα Chrombooks.
Εικασίες, βέβαια, έσπευσαν να αναφέρουν ότι το Chromecast είναι κάτι παρόμοιο με την Apple TV, ενώ άλλοι αναφέρουν ότι πρόκειται για μια προσαρμοσμένη διαδικτυακή πύλη για τη σύνδεση με συσκευές τηλεόρασης υψηλής ευκρίνειας.
Ωστόσο, δεν υπάρχει κανένας τρόπος να γνωρίζουμε τι ακριβώς ήταν εφόσον ο σύνδεσμος εξαφανίστηκε.
Τέλος, η Google έχει ανακοινώσει μια προγραμματισμένη εκδήλωση την Τετάρτη (31.07) και η νέα συσκευή θα μπορούσε να είναι στη λίστα των νέων προϊόντων.
Ας ελπίσουμε ότι θα μάθουμε σύντομα περισσότερες λεπτομέρειες.






Πηγή : nooz.gr

Η αιτία της αλλεργίας σε γάτες

Βρετανοί επιστήμονες βρήκαν πώς πυροδοτείται η αντίδραση στους ανθρώπους. Ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία προληπτικού φαρμάκου μέσα στα επόμενα 5 χρόνια.

Τον τρόπο με τον οποίο πυροδοτούνται οι αλλεργικές αντιδράσεις από τις γάτες ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν οι επιστήμονες, αυξάνοντας τις ελπίδες για τη δημιουργία προληπτικού φαρμάκου. Η ομάδα ερευνητών του πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ κατάφερε να αναλύσει πώς το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα εντοπίζει το αλλεργιογόνο της γάτας. Η αλλεργία στις γάτες αποτελεί την πιο κοινή εκδήλωση αλλεργίας στα κατοικίδια ζώα. Ο οργανισμός των πασχόντων αντιδρά όταν έρχεται σε επαφή με το σάλιο, τα ούρα ή τμήματα του τριχώματος και του δέρματος της γάτας. Ο χρόνος εκδήλωσης των συμπτωμάτων μπορεί να κυμαίνεται από λίγα λεπτά έως μερικές ώρες.

Προκαλούν αντιδράσεις
Με την ανάλυση, ωστόσο, της αντίδρασης του οργανισμού οι επιστήμονες πιστεύουν ότι θα υπάρξουν σύντομα νέες θεραπείες για να την εμποδίσουν και να προστατεύσουν τους πάσχοντες από την αλλεργία. Για το εθνικό φιλανθρωπικό ίδρυμα «Allergy UK» η έρευνα αποτελεί μεγάλο βήμα προόδου στην κατανόηση του πώς τα αλλεργιογόνα προκαλούν τις αντιδράσεις. Οι μελετητές με επικεφαλής τη δρα Κλερ Μπράιαντ, ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, εξέτασαν τις πρωτεΐνες που εντοπίσθηκαν σε τμήματα του δέρματος της γάτας, που αποτελούν την κύρια αιτία αλλεργίας στο ζώο.
Κατά την ανάλυσή τους, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όταν το άτομο εκτίθεται στο αλλεργιογόνο και αυτό εισέρχεται στο σώμα δημιουργείται μία δίοδος κατά την πρόσδεσή του σε κάποιο χημικό του οργανισμού. Αυτό πυροδοτεί μία μεγάλη ανοσοποιητική αντίδραση στον πάσχοντα, προκαλώντας τα συμπτώματα, που είναι συνήθως βήχας, φτάρνισμα, άσθμα και καταρροή.
«Εχουμε ανακαλύψει πως οι πρωτεΐνες ενεργοποιούν τα ανοσοποιητικά κύτταρα του ξενιστή», δήλωσε η κ. Μπράιαντ. «Υπάρχουν φάρμακα που έχουν σχεδιασθεί για άλλες παθήσεις, όπως η σήψη, και βρίσκονται σε στάδιο κλινικών δοκιμών. Κατανοώντας τον τρόπο που πυροδοτείται ο μηχανισμός αντίδρασης, πιθανόν πλέον να καταφέρουμε να τα αξιοποιήσουμε με διαφορετικό τρόπο και να αντιμετωπίσουμε την αλλεργία στις γάτες ή να την προλάβουμε», συμπλήρωσε.
Η έρευνα της ομάδας χρηματοδοτήθηκε από το ίδρυμα «Wellcome Trust» και το ιατρικό συμβούλιο ερευνών. «Το αλλεργιογόνο της γάτας είναι ιδιαίτερα δύσκολο να το αποφύγει κανείς και το μόριό του προσκολλάται πολύ αποτελεσματικά σε κάθε ρούχο ή παπούτσι, με αποτέλεσμα να μεταφέρεται σε όλα τα κτίρια», είπε η διευθύντρια κλινικών υπηρεσιών του Allergy UK, Μορίν Τζένκινς. «Επίσης, μπορεί να βρεθεί σε σπίτια, τοίχους και ταβάνια ακόμα και για λίγα χρόνια αφού η γάτα σταματήσει να ζει στον χώρο», πρόσθεσε. «Κατ’ επέκταση, οι νέες πληροφορίες που εντοπίζουν τη συγκεκριμένη αντίδραση του ανθρώπινου σώματος μπορεί να ανοίξουν τον δρόμο για θεραπείες που θα διευκολύνουν εκείνους που υποφέρουν από την επίμονη αυτή αλλεργία στις γάτες. Στο μέλλον μπορεί να χρησιμεύσουν για την αντιμετώπιση και άλλων αλλεργιών», κατέληξε η κ. Τζένκινς. Οι αλλεργικές αντιδράσεις πυροδοτούνται όταν το ανοσοποιητικό σύστημα εντοπίζει κάποιο είδος κινδύνου. Η φαρμακευτική θεραπεία αναμένεται να είναι έτοιμη μέσα στην επόμενη πενταετία.







Πηγή : kathimerini.gr

Εξοργιστικό! Μόνο σε ξένους θα πουληθεί η Eurobank

Εξοργιστικό! Μόνο σε ξένους θα πουληθεί η Eurobank

Είναι εξοργιστικό. Η τρόικα επιβάλει την πώληση της Eurobank μόνο σε ξένο επενδυτή. Η αναφορά στο επικαιροποιημένο μνημόνιο είναι σαφής και αποκλείει τυχόν ενδιαφερόμενους Ελληνες επενδυτές, δικαιώνοντας όσυς εξέφραζαν υπόνοιες για αφελληνισμό του τραπεζικού συστήματος.
Επισημαίνει επίσης, σύμφωνα με την εφημερίδα "Καθημερινη" ότι η πώληση θα πρέπει να γίνει το αργότερο έως το τέλος Μαρτίου 2014.
Σύμφωνα με το κείμενο, η κυβέρνηση δεσμεύεται να επιλεγούν μέχρι το τέλος Αυγούστου σύμβουλοι οι οποίοι θα αναζητήσουν επενδυτές, βήμα που θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως τα μέσα Οκτωβρίου. Κατόπιν οι επενδυτές που θα επιλεγούν, θα πρέπει όχι αργότερα από το τέλος Νοεμβρίου (2013) να μπορούν να ξεκινήσουν τις διαδικασίες οικονομικού και νομικού ελέγχου της Eurobank (due diligence). Παράλληλα, θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο κινήτρων για τους επενδυτές που επιθυμούν να αποκτήσουν πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της τράπεζας σε βάθος χρόνου. Στελέχη τραπεζών εκτιμούν ότι η ρητή αναφορά σε ξένο στρατηγικό επενδυτή γίνεται για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο εμπλοκής στη διαδικασία άλλης εγχώριας τράπεζας, ουσιαστικά για να αποκλειστεί κάθε πιθανότητα αναβίωσης της συγχώνευσης Εθνικής - Eurobank. Σε άλλο σημείο του Mνημονίου επαναλαμβάνεται η δέσμευση της κυβέρνησης για την ύπαρξη τεσσάρων συστημικών τραπεζών, οι οποίες θα λειτουργούν με καθαρά ιδιωτικά - εμπορικά κριτήρια.
Στο Μνημόνιο γίνεται αναφορά και στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, σημειώνοντας ότι ώς τα μέσα Σεπτεμβρίου θα επανεξεταστεί ο ρόλος του σε συνεργασία με την τρόικα. Για το stress test αναφέρεται ότι η άσκηση έχει αρχικά προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου. Η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι δεν θα εφαρμόσει κανένα δημοσιονομικό μέτρο που θα υπονομεύσει την κεφαλαιακή βάση των τραπεζών. Οπως τονίζεται, οι τράπεζες δεν θα υποχρεωθούν σε καμία καταβολή μερίσματος για τις προνομιούχες μετοχές ή ειδικές αμοιβές ή φόρους εκτός αν διανείμουν κέρδη στους μετόχους τους. Από τα κέρδη εξαιρούνται έκτακτα κέρδη που μπορεί να προκύψουν από συγχωνεύσεις ή πώληση θυγατρικών στο εξωτερικό.






Πηγή : imerisia.gr

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

«Μονόδρομος» η διακοπή των πτήσεων προς Θεσσαλονίκη, Ρόδο και Ηράκλειο, λέει η Olympic Air

«Μονόδρομος» η διακοπή των πτήσεων προς Θεσσαλονίκη, Ρόδο και Ηράκλειο, λέει η Olympic Air
«Μονόδρομο» χαρακτήρισε την απόφαση για τη διακοπή από το φθινόπωρο της σύνδεσης της Αθήνας με Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Ρόδο, η Olympic Air, σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη.

Στην ανακοίνωσή της, η εταιρεία σημείωσε ότι ο εξορθολογισμός των πτήσεων είναι «μη αναστρέψιμος», υπογράμμισε ότι η ζήτηση για ταξίδια «είναι πολύ μειωμένη» αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εάν η κατάσταση στην αγορά αλλάξει, τότε θα επανεξετάσει τη στάση της.

«Η Olympic Air, κάτω από την ιδιοκτησία της Marfin Investment Group (MIG), έχει κάνει τεράστιες προσφορές υπέρ της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας σε πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες και με μεγάλες οικονομικές θυσίες. Ο εξορθολογισμός του πτητικού της έργου αυτή την περίοδο είναι μονόδρομος προκειμένου η εταιρεία να ενισχύσει την προσπάθειά της για βελτίωση των οικονομικών της μεγεθών ώστε να συνεχίσει το έργο της» ανέφερε η εταιρία.

«Είναι προφανές ότι οι αποφάσεις της Olympic Air υπαγορεύονται από τη σημαντικά μειωμένη ζήτηση και εάν στο μέλλον, λόγω αλλαγής συνθηκών της αγοράς, φανεί ότι από τη μείωση ή διακοπή δρομολογίων δεν καλύπτεται η υπάρχουσα ζήτηση αερομεταφορικών υπηρεσιών η Olympic Air ενδεχομένως θα επανεξετάσει τις αποφάσεις της».

Η Olympic Air θα διακόψει από τις 14 Οκτωβρίου τη σύνδεση της Αθήνας με τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο και στα τέλη του Σεπτεμβρίου τη σύνδεση της Αθήνας με τη Ρόδο.





Πηγή : tanea.gr

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τζόελ Κάμπελ, η "σφαίρα" της Άρσεναλ, "παίζει" για Ολυμπιακό (Vid)



Για πρώτη φορά χθες έδειχνε να βρίσκεται "άκρη" στις κουβέντες με τον Βενγκέρ που αρνείται να βάλει ρήτρα 5.000.000 ευρώ και συζητά μόνο δανεισμό!
Το όνομα του, Τζόελ Κάμπελ. Η χώρα προέλευσης του; Η Κόστα Ρίκα. Και η… ποδοσφαιρική προέλευση του; Το απίθανο "εργοστάσιο" παραγωγής, της Άρσεναλ. Αυτό που δημιούργησε η ιδιοφυΐα που ακούει στο όνομα Αρσέν Βενγκέρ και προσφέρει εδώ και τόσα χρόνια, παίκτες που "βγαίνοντας" από το πουθενά φτάνουν στην κορυφή του κόσμου.

Ναι, τέτοια περίπτωση είναι ο 21άχρονος. Ένα από τα νέα "πουλέν" του προφέσορα Βενγκέρ. Ένας παίκτης που σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο Ολυμπιακός τον έχει προσεγγίσει. Και από χθες το βράδυ είναι πολύ κοντά στο να τον κάνει δικό του.
Αυτό το… μυστικό υπάρχει εδώ και μέρες στο Ερυθρόλευκο στρατόπεδο. Πολύ προσεκτικοί χειρισμοί και πολλές συζητήσεις, με την Άρσεναλ και τον ίδιο τον Αρσέν Βενγκέρ. Μέχρι χθες; Δεν έφερναν το επιθυμητό. Οι Κανονιέρηδες απλά δεν το συζητούσαν. Δεν τον πουλάνε.
Χθες όμως για πρώτη φορά άφησαν ένα παράθυρο ανοιχτό για δανεισμό ενός χρόνου. Χωρίς όμως να θέλουν να βάλουν οψιόν αγοράς και παρότι ο Ολυμπιακός πρότεινε το εξωφρενικό για τα ελληνικά δεδομένα ποσό των 5.000.000 ευρώ. Και γιατί δεν δέχεται η Άρσεναλ; Γιατί πρόκειται για περίπτωση… τύπου Τσάμπερλέιν, που σε ένα-δύο χρόνια, αν έχει την τύχη με το μέρος του μπορεί η τιμή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο να είναι "μη ελεγχόμενη".
Ο Ολυμπιακός λοιπόν το "παλεύει". Και από χθες είναι κοντά στο να πετύχει τον δανεισμό αυτού του σπουδαίου παίκτη. Δεν αποκλείεται λοιπόν να προκύψουν άμεσα εξελίξεις. Ειδικά αν η Νανσί επιμένει στα 3,5 εκατ ευρώ για τον Μολό. Ειδικά αν δεν βρεθεί άκρη με τους Γάλλους. Αν και μεταξύ μας; Δεν θα πρέπει να αφήνουμε στην άκρη και ένα άλλο σενάριο. Το να έρθουν και οι δύο! Αν βέβαια είναι αυτό εφικτό. Να έρθουν και μαζί με τον Βάις και τον Σαβιόλα να… χρειάζονται λάσο οι αντίπαλοι.
Ο Κάμπελ ήταν πέρσι δανεικός στη Μπέτις (28 ματς). Τώρα είναι να γυρίσει στο Λονδίνο. Όλα όμως δείχνει πως ο Ολυμπιακός είναι κοντά στο να καταφέρει να πείσει τον Βενγκέρ. Και μια ωραία… λεπτομέρεια ακόμη; Εννοείται ότι αν η Άρσεναλ συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό, ο παίκτης… δεν έχει λόγο στη συζήτηση. Εκεί είναι Αγγλία, και ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ στον κόσμο. Εκεί αν ο Βενγκέρ πει… "Ολυμπιακός", ο Κάμπελ έρχεται τρέχοντας. Ειδικά για τον νεαρό βέβαια οι Ερυθρόλευκοι και το Τσάμπιονς Λιγκ είναι "σούπερ ευκαιρία". Για να αναδείξει ακόμη περισσότερο το ταλέντο του.
Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή θα είναι η 4η (!) μεταγραφή του Ολυμπιακού σε 24 ώρες, μετά τον Χαβιέρ Σαβιόλα, τον Καρλ Μετζανί και τον Ρομπέρτο Χιμένεθ. Το αφεντικό των Πειραιωτών τρελάθηκε και έχει κάνει τρομερό μεταγραφικό μπαράζ..


Joel Campbell vs Toulouse από thearsenalvideos

Joel Campbell Amazing Goal vs Deportivo La Coruna από AFCArabianet

Gol de Joel Campbell - Costa Rica 2-0 Bolivia από Norbeck





Πηγή : sport24.gr

Ο Ρέμος τα «ξαναρίχνει» στον Σόιμπλε



Με συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα, που τον κατηγόρησε ότι «χλεύασε τον Σόιμπλε», ετοιμάζεται να απαντήσει ο γνωστός τραγουδιστής

Με μια μεγάλη και αποκαλυπτική συνέντευξη ετοιμάζεται να απαντήσει ο γνωστός τραγουδιστής Αντώνης Ρέμος σε όσους τον κατακρίνουν για αυτά που είπε για Σόιμπλε και Μέρκελ κατά τη διάρκεια της συναυλίας που έδωσε στο Nammos, στη Μύκονο.

Μόνο που, τη συνέντευξη που ετοιμάζεται να παραχωρήσει, για να ακουστεί, όπως επιθυμεί και ο ίδιος, η άποψή του, δεν θα τη φιλοξενήσει κάποιο ελληνικό μέσο, αλλά η γερμανική Bild, η εφημερίδα που κυκλοφόρησε με τίτλο «ο Έλληνας τραγουδιστής που χλεύασε τον Σόιμπλε» και αναφέρεται τόσο στον τραγουδιστή όσο και στους Έλληνες θαυμαστές που παρακολούθησαν από κοντά τη συναυλία του με υποτιμητικά σχόλια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δημοσιογράφος της Bild επικοινώνησε με τον Αντώνη Ρέμο και του μετέφερε το αίτημα της διεύθυνσης της γερμανικής εφημερίδας να παραχωρήσει συνέντευξη με αφορμή τα όσα συνέβησαν στο νησί των ανέμων.

Εκείνος, χωρίς να ζητήσει περισσότερο χρόνο, για να το σκεφτεί, απάντησε θετικά, τη στιγμή που στενοί συνεργάτες του και φίλοι τον συμβούλευαν να μη μιλήσει στο γερμανικό μέσο με τις 2,7 εκατ. πωλήσεις ημερησίως, διότι με αυτό τον τρόπο θα ρίξει περισσότερο λάδι στη φωτιά.

Όσοι γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει και σχολιάζει η Bild τα πρόσωπα της επικαιρότητας, τον παρότρυναν να αρνηθεί ευγενικά το αίτημα των δημοσιογράφων της, καθώς είναι βέβαιο πως δεν θα χαριστούν, ειδικά σε έναν Έλληνα που τόλμησε, κατά τα λεγόμενά τους, να χλευάσει τον υπουργό των Οικονομικών της Γερμανίας και την καγκελάριό της.

Τι έγραψε η Bild

«Το εκτροχιασμένο πλήθος ζητωκραύγαζε και γέλαγε σε σχόλιο του τραγουδιστή για την αναπηρία του υπουργού Οικονομικών, έπειτα από την απόπειρα δολοφονίας του το 1990» έγραψε, μεταξύ άλλων, η Bild, για όσα διαδραματίστηκαν στο Nammos κατά τη συναυλία του Αντώνη Ρέμου.

Το δημοσίευμα σχολιάζει ότι προφανώς το μίσος προέρχεται από φόβο για τα περιουσιακά στοιχεία, και αυτό γιατί ο Σόιμπλε έχει ζητήσει επανειλημμένως η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα να ελέγχεται καλύτερα.

Αναφορά γίνεται και για όσα ειπώθηκαν για τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, την οποία ο Αντώνης Ρέμος χαρακτήρισε ουκ ολίγες φορές «κου...λα». Διαβάστε περισσότερα εδώ






Πηγή : protothema.gr

Ποια Lady Gaga;;; ΜΟΝΟ ΘΕΟΠΟΥΛΑ! Δείτε την να πρωταγωνιστεί στο video clip του Διονύση Μακρή!!!

Ποια Lady Gaga;;; ΜΟΝΟ ΘΕΟΠΟΥΛΑ! Δείτε την να πρωταγωνιστεί στο video clip του Διονύση Μακρή!!!

Ο Διονύσης Μακρής, επιστρέφει με νέο single, το «Έχεις Ξεφύγει», σε μουσική του BO και στίχους του Δημήτρη Τσάφα.
Μαζί με το τραγούδι όμως, κυκλοφόρισε και το video clip κι εκεί κρύβεται η μεγάλη έκπληξη...
Η Έφη Παπαθεοδώρου, η γνωστή σ' όλους μας «Θεοπούλα», κλέβει τις εντυπώσεις με το αστείρευτο ταλέντο της για μια ακόμα φορά.
Η σκηνοθεσία του clip έγινε από την ομάδα Pick Codes.

Δείτε το:






Πηγή : tvkosmos.gr

Η Ελένη Φουρέιρα στη Μύκονο με... μικροσκοπικό μπικίνι



Η τραγουδίστρια δεν ήταν μαζί με τον σύντροφό της όμως φαίνεται πώς πέρασε και μόνη της καλά απολαμβάνοντας τον ήλιο και τη θάλασσα στο νησί των ανέμων

Άλλη μια σέξι παρουσία αναστάτωσε τις τελευταίες ημέρες τις παραλίες της Μυκόνου με το καλλίγραμμο κορμί της.

Ο λόγος για την Ελένη Φουρέιρα η οποία εθεάθη στη γνωστή παραλία Ελιά φορώντας ένα μικροσκοπικό, μαύρο μπικίνι.

Η τραγουδίστρια δεν ήταν μαζί με τον σύντροφό της όμως φαίνεται πώς πέρασε και μόνη της καλά απολαμβάνοντας τον ήλιο και τη θάλασσα στο νησί των ανέμων.






Πηγή : protothema.gr

Σοκ: Εφηβη πνιγόταν και δευτερόλεπτα πριν την ανασύρουν από τη θάλασσα την έφαγε καρχαρίας

Σοκ: Εφηβη πνιγόταν και δευτερόλεπτα πριν την ανασύρουν από τη θάλασσα την έφαγε καρχαρίας

Ασύλληπτα τραγική ήταν η μοίρα της Μπρούνι Γκόμπι, 18 ετών, που κινδύνευσε με πνιγμό στη θάλασσα της πόλης Recife στη Βραζιλία, μαζί με ξαδελφό της. Τη στιγμή που οι ναυαγοσώστες είχαν προσεγγίσει και τους έβγαζαν από νερό, καρχαρίας δάγκωσε και έκοψε το δεξί της πόδι.
Σύμφωνα με το CNN όλα έγιναν κατά τη διάρκεια της διάσωσης. Η Μπρούνι μεταφέρθηκε αιμόφυρτη στο νοσοκομείο όπου και εξέπνευσε. Από το 1992, 57 άνθρωποι έχουν δεχθεί επίθεση καρχαρία στη συγκεκριμένη περιοχή, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Ομως η Μπρούνι ήταν πρώτη που έχασε τη ζωή της.





Πηγή : iefimerida.gr

Γιατί νικοτίνη και αλκοόλ είναι απαγορευμένος συνδυασμός

Γιατί νικοτίνη και αλκοόλ είναι απαγορευμένος συνδυασμός

Ουάσινγκτον 
Όπως οι… ξενύχτηδες γνωρίζουν καλά, όταν πίνουν καπνίζουν περισσότερο ενώ παράλληλα επιζητούν περισσότερο αλκοόλ όταν καπνίζουν. Μέχρι σήμερα δεν ήταν γνωστό γιατί συμβαίνει αυτός ο «φαύλος κύκλος», ωστόσο τώρα αμερικανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι βρήκαν την απάντηση. Όπως συγκεκριμένα αναφέρουν ειδικοί του Κολεγίου Ιατρικής Μπέιλορ, τα «κλειδιά» της όλης διαδικασίας είναι οι ορμόνες του στρες και το κέντρο ευχαρίστησης του εγκεφάλου.
Αρουραίοι… πότες και καπνιστές
Προκειμένου να καταλήξουν στα συμπεράσματά τους οι ερευνητές μελέτησαν αρουραίους στους οποίους έδωσαν νικοτίνη προτού τους προσφέρουν αλκοόλ. Είδαν ότι η νικοτίνη αύξησε το ενδιαφέρον των πειραματοζώων για… ποτό, ακόμη και όταν το αλκοόλ τούς προσφέρθηκε μέχρι και 15 ώρες μετά τη νικοτίνη.
Με δεδομένο ότι απαιτούνται περί τα 90 λεπτά προκειμένου να αποβληθεί η νικοτίνη από τον οργανισμό των αρουραίων, τα ευρήματα μαρτυρούν ότι η ουσία μεταβάλλει την απόκριση του εγκεφάλου στο αλκοόλ ακόμη και όταν έχει απομακρυνθεί ώρες πριν από το σώμα.
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το αλκοόλ αυξάνει τα επίπεδα ντοπαμίνης στο κέντρο ευχαρίστησης του εγκεφάλου. Ανακάλυψαν όμως ότι συγχρόνως μειώνει την ικανότητα του εγκεφάλου να αποκρίνεται σε αυτό, γεγονός που σημαίνει ότι απαιτείται όλο και περισσότερο αλκοόλ για να επιτευχθεί το ίδιο επίπεδο ευχαρίστησης.
Nικοτίνη + περισσότερο αλκοόλ= ίδια ευχαρίστηση
Εκτιμούν ότι η νικοτίνη ενισχύει αυτό το φαινόμενο, γεγονός που μεταφράζεται στο ότι τα άτομα που καπνίζουν χρειάζονται περισσότερο αλκοόλ για να φθάσουν στα ίδια επίπεδα ευχαρίστησης.
Επιπλέον οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως η νικοτίνη αυξάνει τα επίπεδα γλυκοκορτικοειδών (ορμονών του στρες), τα οποία μειώνουν την ευχαρίστηση που βιώνουν τα ζώα χάρη στην έκλυση ντοπαμίνης.
Ο δρ Τζον Ντάνι που ήταν εκ των ερευνητών της νέας μελέτης ανέφερε στην ιστοσελίδα Medical Daily ότι «τα νεαρά άτομα πειραματίζονται συχνά με τη νικοτίνη και το αλκοόλ από την εφηβεία και η έκθεσή τους αυτή πιθανότατα συμβάλλει στο να γίνονται πιο ευάλωτα στην κατάχρηση αλκοόλ αργότερα στη ζωή τους. Ετσι απαιτείται περισσότερη εγρήγορση ώστε να αποτραπεί εξαρχής η έκθεση στη νικοτίνη. Επιπροσθέτως η μελέτη μας μαρτυρεί ότι οι ορμόνες του στρες αποτελούν υποψήφιους στόχους για την πρόληψη ή τη θεραπεία των εθισμών στη νικοτίνη και στο αλκοόλ».
Οι καπνιστές παθαίνουν πιο βαρύ hangover
Η νέα μελέτη έρχεται λίγο μετά τα ευρήματα ειδικών του Πανεπιστημίου Μπράουν τα οποία έδειξαν ότι τα άτομα που καπνίζουν παθαίνουν πιο σοβαρά hangover σε σύγκριση με όσα δεν καπνίζουν. Συγκεκριμένα οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ο καπνός του τσιγάρου περιέχει χημικά τα οποία και προκαλούν συμπτώματα hangover. 






Πηγή : tovima.gr

Το ξέρατε ότι τα δελφίνια έχουν ονόματα;

Το ξέρατε ότι τα δελφίνια έχουν ονόματα;

Όλο και πιο εξελιγμένη αποδεικνύεται η νοημοσύνη των δελφινιών, των εκπληκτικών αυτών θηλαστικών της θάλασσας.
Όπως δείχνει μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Sciences, τα δελφίνια χρησιμοποιούν "ονόματα" για να φωνάξουν το ένα το άλλο.
Όπως ανακάλυψαν οι επιστήμονες, τα δελφίνια σφυράνε με διαφορετικό τρόπο το καθένα στο άλλο, ένας διακριτός και μοναδικός ήχος που αντιστοιχεί στον τρόπο και στο στόχο για τον οποίο χρησιμοποιούμε εμείς οι άνθρωποι τα ονόματα.
Μάλιστα κάθε δελφίνι ανταποκρίνεται στο σφύριγμα αυτό που το καλεί απαντώντας με το ίδιο ακριβώς σφύριγμα.
Και παλαιότερα είχε διαπιστωθεί ότι κάθε δελφίνι έκανε μοναδικά σφυρίγματα αλλά δεν είχε εξακριβωθεί ποιο σκοπό ακριβώς εξυπηρετούσαν.
Το εύρημα αυτό, σύμφωνα με τους ειδικούς, ενισχύει τους παραλληλισμούς μεταξύ του σφυρίγματος των δελφινιών και της κατάκτησης της γλώσσας από τα ανθρώπινα όντα.






Πηγή : news.gr

Το Cassini φωτογράφισε τη Γη από τον Κρόνο!


Μια σπάνια φωτογραφία της Γης και της Σελήνης που τραβήχτηκε από το εξωτερικό ηλιακό σύστημα και στην οποία απεικονίζονται τα δαχτυλίδια του Κρόνου έδωσε την Τρίτη στη δημοσιότητα η NASA.

Η λήψη της φωτογραφίας έγινε στις 19 Ιουλίου από το διαστημικό σκάφος Cassini της NASA σε απόσταση περίπου 1,4 δισ. χιλιομέτρων από τη Γη.

Πριν από λίγες ημέρες, η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ είχε καλέσει τους κατοίκους της Γης να χαμογελάσουν στο Cassini για μια... διαστημική φωτογραφία – κάλεσμα που συγκέντρωσε 20.000 συμμετέχοντες, παρά το γεγονός ότι η Γη εμφανίζεται ως μια μικροσκοπική κουκίδα.

Η εκδήλωση, με τίτλο «Η Ημέρα που η Γη χαμογέλασε», σηματοδότησε «την πρώτη φορά που οι Γήινοι είχαν εκ των προτέρων ειδοποιηθεί ότι το πορτρέτο τους θα συλλαμβάνονταν σε μια φωτογραφία τραβηγμένη από το διάστημα», ανακοίνωσε η NASA.

«Είναι, επίσης, η πρώτη φορά που η υψηλής ανάλυσης κάμερα του Cassini συλλαμβάνει την Γη και τη Σελήνη ως δύο διαφορετικά αντικείμενα» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ασυνήθιστη γωνία λήψης οφείλεται στο γεγονός ότι ο Ηλιος είχε μετακινηθεί πίσω από τον Κρόνο από το σημείο που βρισκόταν το διαστημικό σκάφος, μπλοκάροντας το μεγαλύτερο μέρος του φωτός που διαφορετικά θα κατέστρεφε τους ανιχνευτές της φωτογραφικής μηχανής.

«Μπορεί να μην είμαστε σε θέση να δούμε τις ηπείρους ή τους ανθρώπους σε αυτό το πορτρέτο της Γης, αλλά αυτή η ανοιχτή μπλε κουκίδα είναι μια σύντομη περίληψη του ποιοι ήμασταν στις 19 Ιουλίου», δήλωσε η Λίντα Σπίλκερ, επιστήμονας της NASA.

»Η φωτογραφία του Cassini μας θυμίζει πόσο μικρός είναι ο πλανήτης μας μπροστά στην απεραντοσύνη του διαστήματος» πρόσθεσε.




Πηγή : tanea.gr

Οι μπανάνες της... κοκαΐνης


Πιθανολογείται πως ο αποστολέας έστειλε το φορτίο σε κύκλωμα ναρκωτικών στην Ιταλία, αλλά οι παραλήπτες δεν κατάφεραν να το ξεφορτώσουν (φωτογραφία αρχείου)
Πιθανολογείται πως ο αποστολέας έστειλε το φορτίο σε κύκλωμα ναρκωτικών στην Ιταλία, αλλά οι παραλήπτες δεν κατάφεραν να το ξεφορτώσουν (φωτογραφία αρχείου)

Περισσότερα από 500 κιλά κοκαΐνης, τα 240 εκ των οποίων βρέθηκαν σε αποθήκη στου Ρέντη, εντόπισαν σε κιβώτια με μπανάνες αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, καταφέρνοντας ένα μεγάλο πλήγμα στα κυκλώματα εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.


Το κουβάρι του μεγάλου φορτίου ναρκωτικών ξεκίνησε να ξετυλίγεται την Κυριακή 21 Ιουλίου, όταν έμπορος οπωροκηπευτικών στη Ρόδο, που περίμενε φορτίο με μπανάνες, ανακάλυψε στο εσωτερικό του κοντέινερ 240 κιλά κοκαΐνης! Εκπληκτος ειδοποίησε την Αστυνομία και τέθηκε σε εφαρμογή μεγάλη επιχείρηση για να εντοπιστεί το κύκλωμα ναρκωτικών.
Οι έρευνες της Υπηρεσίας Ναρκωτικών, σε συνεργασία με Περιφερειακές Υπηρεσίας Ασφαλείας, οδήγησαν τους αστυνομικούς σε μία μεγάλη εισαγωγική εταιρεία οπωροκηπευτικών που εδρεύει στου Ρέντη. Από τα πρώτα στοιχεία δεν προκύπτει ανάμειξη της εταιρείας, η οποία δραστηριοποιείται στην εισαγωγή μπανάνας από τη Λατινική Αμερική.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το φορτίο με την κοκαΐνη κρυμμένη σε μπανάνες εστάλη από την Κολομβία και πριν έρθει στη χώρα μας σταμάτησε στην Ιταλία. Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών εκτιμούν πως στην Ιταλία μπορεί να έγινε λάθος στη μεταφόρτωση των κοντέινερ ή να μην πρόλαβαν οι ιδιοκτήτες να τα αφαιρέσουν πριν ξεκινήσουν για την Ελλάδα.
Οι μπανάνες της... κοκαΐνης
Πιθανολογείται, δηλαδή, ο αποστολέας να τα έστειλε σε κύκλωμα ναρκωτικών στην Ιταλία, χρησιμοποιώντας ελληνικές παραγγελίες, αλλά στη γειτονική χώρα να μην κατάφεραν οι παραλήπτες των ναρκωτικών να τα ξεφορτώσουν.
Το δεύτερο σενάριο των αστυνομικών είναι να φορτώθηκαν στην Ιταλία τα ναρκωτικά σε λάθος κιβώτια και έτσι να κατέληξαν στα χέρια ανυποψίαστων μανάβηδων. Η Αστυνομία έχει έρθει σε επικοινωνία με τις ιταλικές Αρχές και αναμένει απάντηση για το αν κατασχέθηκε από τους «καραμπινιέρι» φορτίο κοκαΐνης.
Πέρασαν τα σύνορα
Από τα παραστατικά της εισαγωγικής εταιρείας που βρέθηκαν τα κιβώτια με την κοκαΐνη, προκύπτει πως τα κοντέινερ ήρθαν στην Ελλάδα στις 15 Ιουλίου, όπου αποθηκεύτηκαν σε χώρο μεταφορικής εταιρείας. Στις 18 Ιουλίου ξεκίνησε η διανομή των παραγγελιών με φορτηγά της μεταφορικής σε Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ρόδο και σε άλλες μεγάλες πόλεις. Κατά τη χθεσινή επιχείρηση η Δίωξη Ναρκωτικών ακινητοποίησε φορτηγό με προορισμό το Γύθειο και το γύρισε πίσω για έλεγχο.
Το φορτίο του μισού τόνου κοκαΐνης είναι πάντως τεράστιο για την Ελλάδα. Οπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, συνήθως κοντέινερ με ναρκωτικά για την αγορά της Ελλάδας είναι στο 25%, δηλαδή περίπου 50-100 κιλά κοκαΐνης. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα 500 κιλά είναι πολλά ακόμη και για την αγορά της Ευρώπης.
Μέχρι και χθες αργά το βράδυ δεν είχε γίνει καμία προσαγωγή υπόπτου, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. επρόκειτο να έρθει σε επικοινωνία και με την Ιντερπόλ, καθώς εκτιμάται πως έχουν πέσει σε μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών, με το οποίο δεν αποκλείεται να είναι και Ελληνες συνδεδεμένοι.






Πηγή : ethnos.gr

Δείτε ποια είναι τα 118 σχολεία που καταργούνται



Συγχωνεύονται επίσης 17 δημοτικά και 12 νηπιαγωγεία  -  Θα εξοικονομηθούν 76.000 ευρώ για το 2013, λέει το υπουργείο Παιδείας

Υπογράφηκε από τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο η τελική απόφαση που ορίζει τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που καταργούνται, συγχωνεύονται και σε ποιους νομούς ιδρύονται νέες.

Συγκεκριμένα, καταργούνται 118 δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία (31 δημοτικά και 87 νηπιαγωγεία), ενώ συγχωνεύονται 17 δημοτικά σχολεία και 12 νηπιαγωγεία.

Υποβιβάζονται σε θέσεις πέντε νηπιαγωγεία και 34 δημοτικά σχολεία, ενώ προάγονται δύο δημοτικά σχολεία

Την ίδια ώρα  ιδρύονται τρία δημοτικά σχολεία και δύο νηπιαγωγεία, τα οποία θα επανδρωθούν με εκπαιδευτικούς όταν λειτουργήσουν.

Σύμφωνα με στοιχεία ο αριθμός είναι μικρότερος σε σχέση με παλαιότερα χρόνια. To  2011 καταργήθηκαν δια των συγχωνεύσεων περίπου 800 σχολικές μονάδες, το 2012 περίπου 120 και το 2013 το ΥΠΑΙΘΠΑ προχωρά στην κατάργηση 118 σχολικών μονάδων, μετά από εισήγηση των Διευθυντών Εκπαίδευσης και των Περιφερειακών Διευθυντών και στις περισσότερες περιπτώσεις με σύμφωνη γνώμη των ΟΤΑ που εδρεύουν.

Πηγές του υπουργείου Παιδείας τονίζουν ότι προχωρούν δηλαδή σε συγχωνεύσεις που κρίνονται από την υπηρεσία απαραίτητες για λόγους μη βιωσιμότητας των σχολικών μονάδων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, οι καταργήσεις - συγχωνεύσεις θα εξοικονομήσουν 76.000 ευρώ για το 2013 - καθώς οι αλλαγές υλοποιούνται σχεδόν στα μισά του οικονομικού έτους- ενώ από το 2014 η εξοικονόμηση πόρων θα ανέλθει στις 228.000 ευρώ.

Καταργήσεις σχολείων γίνονται, μεταξύ άλλων, στην  Ανατολική Αττική, τη Ροδόπη, την Ξάνθη, τη Στερεά Ελλάδα.

Δείτε εδώ ποια είναι τα σχολεία που καταργούνται





Πηγή : protothema.gr

Τρέλα για τον "ερυθρόλευκο" Σαβιόλα (pics)

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το... μπαμ με την απόκτηση του Χαβιέρ Σαβιόλα, ανακοινώνοντας την απόκτηση του Αργεντινού για τα επόμενα δύο χρόνια! Ανυπόμονος να πιάσει δουλειά δήλωσε ο ποδοσφαιριστής. Περίπου 2000 οπαδοί του Ολυμπιακού τον υποδέχτηκαν στα γραφεία της ΠΑΕ.


"Θέλω καταρχήν να ευχαριστήσω τους πάντες τόσο για την υποδοχή, όσο και για την αγάπη που μου έχουν δείξει από την πρώτη στιγμή που έφτασα στην Αθήνα", είπε αρχικά το νέο μεταγραφικό απόκτημα των Πρωταθλητών και συνέχισε...

"Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ κι ανυπομονώ να γνωρίσω τους συμπαίκτες μου, να αρχίσω την προπόνηση και να παίξω στους αγώνες. Περιμένω τη νέα χρονιά, θέλω να πετύχουμε όλους τους στόχους μας και είμαι χαρούμενος που όλα πήγαν καλά και είμαι πλέον εδώ".



Ο Αργεντινός έφτασε στα γραφεία της ΠΑΕ στις 20.40GR και αποθεώθηκε με συνθήματα (...την τιμητική του είχε και ο αιώνιος αντίπαλος, Παναθηναϊκός) και καπνογόνα από 2000 οπαδούς του Ολυμπιακού!

Είναι χαρακτηριστικό ότι το αυτοκίνητο που τον μετέφερε έμεινε... ακινητοποιημένο για περίπου 10 λεπτά.

O Σαβιόλα, που έμοιαζε να τα έχει χαμένα με την υποδοχή, ανταπέδωσε μ' ένα χειροκρότημα και μπήκε στα γραφεία της ΠΑΕ, όπου υπέγραψε συμβόλαιο διετούς διάρκειας. Στην είσοδο τον υποδέχτηκε ο Κώστας Καραπαπάς.



Στις 20.50GR έφτασε πεζός στα γραφεία ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος επίσης αποθεώθηκε από τους οπαδούς του Ολυμπιακού

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ και ο Αργεντινός συνομίλησαν για περίπου 20 λεπτά. Πρώτος αποχώρησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ενώ πανζουρλισμός επικράτησε τη στιγμή που ο ποδοσφαιριστής βγήκε από τα γραφέια φορώντας την ερυθρόλευκη φανέλα με το Νο9!





► 22.30GR - Ανακοινώθηκε ο... γάμος!

"Η Π.Α.Ε. Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Αργεντινού ποδοσφαιριστή Χαβιέρ Σαβιόλα για τα επόμενα δύο (2) χρόνια.

Σύντομο βιογραφικό
Ένα από τα πλέον γνωστά ονόματα του ευρωπαϊκού -και όχι μόνο- ποδοσφαίρου, ο Χαβιέρ Σαβιόλα, είναι πλέον μέλος της μεγάλης οικογένειας του Ολυμπιακού! Γεννηθείς στις 11 Δεκεμβρίου του 1981, ο 31χρονος διεθνής με την εθνική Αργεντινής επιθετικός άρχισε την επαγγελματική του καριέρα στην Αργεντίνικη Ρίβερ Πλέιτ. Αγωνίστηκε με τα χρώματα των «μιγιονάριος» από το 1998 μέχρι το 2001. Έκανε 86 συμμετοχές και πέτυχε 45 γκολ!
Μεταπήδησε στην Μπαρτσελόνα το 2001 και παρέμεινε εκεί μέχρι το 2007, παίζοντας όμως ως δανεικός και σε άλλους συλλόγους, κατά το διάστημα της εκεί παραμονής του. Συνολικά με την «Μπάρτσα» έκανε 123 συμμετοχές και πέτυχε 49 γκολ! Στο μεσοδιάστημα, αγωνίστηκε ως δανεικός στη Μονακό (2004-2005, 29 συμμετοχές και 7 γκολ) και τη Σεβίλλη (2005-2006, 29 συμμετοχές και 9 γκολ).
Αμέσως μετά, πήρε μεταγραφή στο αντίπαλο δέος της Μπαρτσελόνα, τη Ρεάλ Μαδρίτης! Από το 2007 μέχρι και το 2009 ο Σαβιόλα σε 17 συμμετοχές πέτυχε 4 γκολ, πριν μετεγγραφεί στην Μπενφίκα. Και στην Πορτογαλία είχε καλή παρουσία, καθώς σε 69 συμμετοχές πέτυχε 24 γκολ. Την περασμένη σεζόν ήταν μέλος της ομάδας της Μάλαγα, η οποία εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις της. Σε 27 συμμετοχές πέτυχε 8 γκολ και πλέον θα φορά τη φανέλα του Ολυμπιακού μας!
Αξιοσημείωτα στοιχεία για τον Σαβιόλα είναι τα δύο ακόλουθα. Στις 16 Οκτωβρίου του 1998 και σε ηλικία 16 ετών και 311 ημερών, ο Σαβιόλα έκανε ντεμπούτο με τη Ρίβερ Πλέιτ, στο ματς εναντίον της Χιμνάσια. Σκόραρε, μάλιστα, μπαίνοντας ως αλλαγή και έγινε ο νεότερος παίκτης που πέτυχε γκολ στο πρώτο του επίσημο ματς στην Αργεντινή!
Στις 17 Αυγούστου του 2004 στο πλαίσιο του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου, Αθήνα 2004, έπαιξε για πρώτη φορά στο Καραϊσκάκη, πριν καν προλάβει να… αγωνιστεί εκεί ο Ολυμπιακός μας και πλέον επιστρέφει σε αυτό φορώντας την ερυθρόλευκη φανέλα. Ο Χαβιέρ Σαβιόλα θα φορά το Νο. 9!"









Πηγή : sport.gr

Σε συζητήσεις ο νέος μέτοχος της Forthnet



Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Forthnet, καθώς οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο νέος μέτοχος της εισηγμένης εταιρείας τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, η κυπριακή Fine Life Group, βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για συμφωνία αναφορικά με την τύχη του 27,04% του μετοχικού κεφαλαίου που απέκτησε πριν από μία εβδομάδα.
Οι υπάρχουσες πληροφορίες αναφέρουν πως η κυπριακή εταιρεία, συμφερόντων του κ. Φώτου Πιττάτζη, έχει επαφές με όλους τους ενδιαφερομένους για τη Forthnet, στους οποίους, ως γνωστόν, περιλαμβάνονται τόσο η Wind Ελλάς όσο και η hellas online. Αυτή που δείχνει να έχει προβάδισμα είναι η Wind και μάλιστα ανακοινώσεις επί του θέματος δεν αποκλείεται να έχουμε ακόμη και εντός της ημέρας.
ΕΙΤ
Σε περίπτωση που η Fine Life Group κάνει κίνηση με τη Wind ή με κάποιον άλλο ενδιαφερόμενο, το «μπαλάκι» πλέον θα πεταχτεί προς την πλευρά της Emirates Telecommunications International (EIT), του επενδυτικού fund από το Ντουμπάι, το οποίο ελέγχει το 40% της Forthnet και τα τελευταία χρόνια δεν αποδέχτηκε καμία από τις προτάσεις που είχαν πέσει στο τραπέζι.
Υπενθυμίζεται ότι η Wind τον περασμένο Οκτώβριο προσέφερε 200 εκατ. ευρώ για τον τομέα σταθερής τηλεφωνίας και Internet της Forthnet, ενώ η τελευταία είχε βρεθεί πολύ κοντά στην υπογραφή συμφωνίας συγχώνευσης με την hellas online. Οι συζητήσεις επισήμως είχαν διακοπεί, ανεπισήμως, όπως επιμένουν οι σχετικές πληροφορίες, ουδέποτε σταμάτησαν.
Επίσης, με ενδιαφέρον αναμένεται και η στάση που θα κρατήσουν οι πιστώτριες τράπεζες. Οι δανειακές υποχρεώσεις της Forthnet ανέρχονται σε περίπου 330 εκατ. ευρώ και η εταιρεία έχει ζητήσει από τις πιστώτριες τράπεζες να υπάρξει νέα συμφωνία αναδιάρθρωσης του δανεισμού. Οι συζητήσεις είχαν μεν προχωρήσει, πλέον, όμως, δεν αποκλείεται να υπάρξει αλλαγή των δεδομένων.






Πηγή : imerisia.gr

Δεν παίρνεις άδεια ή έχεις απενεργοποιημένο κινητό τηλέφωνο; Είσαι υποπτος φοροδιαφυγής

Δεν παίρνεις άδεια ή έχεις απενεργοποιημένο κινητό τηλέφωνο; Είσαι υποπτος φοροδιαφυγής

«Πες μου τι ρούχα φοράς, αν παίρνεις άδεια απο τη δουλειά σου, αν έχεις απενεργοποιημένο κινητό και αν κάνεις σπάταλη ζωή για να κρίνω αν είσαι φοροφυγάς και να σε καταγγείλω στην εφορία». Αυτός θα είναι ο διάλογος μεταξύ λογιστών, εμπόρων, μειστών, ενεχυροδανειστών με πελάτες τους προκειμένου να διαπιστώσουν αν οι τελευταίοι θεωρούνται για ξέπλυμα «μαύρου χρήματος».
Τα βασικά κριτήρια ύποπτης συναλλαγής για «ξέπλυμα» χρήματος που πρέπει να εξετάζουν μία σειρά από επαγγελματίες και επιχειρήσεις δεν αφορύν μόνο τους πελάτες τους αλλά και τους ίδιους τους υπαλλήλους της εταιρείας όπως προβλέπεται σε διευκρινιστική εγκύλιο του υπουργείου Οικονομικών.
Οι επαγγελματίες που συναλλάσονται με πελάτες τους θα λαμβάνουν υπόψη μία σειρά από κριτήρια προκειμένου στη συνέχεια να δώσουν τα στοιχεία των πελατών τους στην αρμόδια υπηρεσία για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και η τελευταία να προχωρήσει σε διεξοδικούς ελέγχους.
Μεταξύ των βασικών κριτηρίων είναι τα εξής:
- Απροθυμία πελάτη να προσκομίσει στοιχεία ταυτότητας
- Επιμονή του πελάτη για πληρωμή σε μετρητά συναλλαγών μεγάλης αξίας άνω των 15.000 €
- Υπάρχουν πληροφορίες από την τοπική κοινωνία, μέσα ενημέρωσης, κ.λπ. ότι ο πελάτης εμπλέκεται σε δραστηριότητες που συνδέονται με φοροδιαφυγή ή διάγει πολυτελή βίο
- Συχνές ή σημαντικού ύψους συναλλαγές για αγαθά μεγάλης αξίας οι οποίες δεν συμβαδίζουν με την οικονομική εικόνα του πελάτη
- Ασυνήθης νευρικότητα στη συμπεριφορά κατά τη διεξαγωγή συναλλαγής
- Άρνηση του πελάτη να έχει προσωπικές επαφές με την επιχείρηση
- Συχνές συναλλαγές κάτω από το «ελεγκτικό όριο» των 15.000 €
- Πελάτες που αλλάζουν συνεχώς εμφάνιση και συμπεριφορά
- Το τηλέφωνο του σπιτιού ή της επιχείρησης του πελάτη είναι απενεργοποιημένο
- Υπάλληλοι που κάνουν σπάταλο τρόπο ζωής και δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από το μισθό τους
- Υπάλληλοι απρόθυμοι να πάρουν άδεια
- Υπάλληλοι που διατηρούν κοινωνικές σχέσεις πέραν του συνήθους με πελάτες της εταιρείας
- Συχνή αλλαγή διεύθυνσης του πελάτη που δεν δικαιολογείται από την επαγγελματική του δραστηριότητα
- Αγορές σκαφών αναψυχής, πολυτελών αυτοκινήτων ή έργων τέχνης, από οφσορ εταιρείες για λογαριασμό φυσικού προσώπου με χαμηλό εισόδημα
Η εγκύκλιος απευθύνεται σε 12 κατηγορίες επιχειρηματιών και ελευθέρων επαγγελματιών:  εταιρείες κεφαλαίου επιχειρηματικών συμμετοχών, εταιρείες παροχής επιχειρηματικού κεφαλαίου, φορολογικούς ή φοροτεχνικούς συμβούλους, εταιρείες παροχής φορολογικών ή φοροτεχνικών συμβουλών, λογιστές που δεν συνδέονται με σχέση εξηρτημένης εργασίας, ιδιώτες ελεγκτές, κτηματομεσίτες, κτηματομεσιτικές εταιρείες, οίκους δημοπρασίας, εμπόρους αγαθών μεγάλης αξίας, εκπλειστηριαστές και ενεχυροδανειστές.
Τα πρόσωπα αυτά οφείλουν να ενημερώνουν τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές για κάθε συμπεριφορά ή συναλλαγή ή δραστηριότητα που θεωρούν ως ύποπτη για παράνομη νομιμοποίηση εσόδων.

Αναλυτικά οι ενδείξεις συγκεκριμένων συναλλαγών / δραστηριοτήτων - που πρέπει να θεωρούνται ως ασυνήθεις ή ύποπτες νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και μπορεί να αφορούν στην ταυτότητα του πελάτη είναι οι ακόλουθες σύμφωνα με την εγκύκλιο:

1. Απροθυμία πελάτη να προσκομίσει κατά τη σύναψη της συναλλαγής τα προβλεπόμενα έγγραφα επαλήθευσης της ταυτότητάς του  ή όταν αυτός προσκομίζει έγγραφα αμφιβόλου γνησιότητας ή δίνει ανεπαρκείς ή ανακριβείς πληροφορίες.

2. Εκπρόσωπος νομικού προσώπου που επιχειρεί να πραγματοποιήσει συναλλαγή για λογαριασμό του νομικού προσώπου, αρνείται να δώσει τα προβλεπόμενα έγγραφα πιστοποίησης και επαλήθευσης της ταυτότητας του νομικού προσώπου

3. Επιμονή του πελάτη για διενέργεια και πληρωμή σε μετρητά συναλλαγών μεγάλης αξίας (ιδίως άνω των 15.000 ευρώ).

4. Υπάρχουν πληροφορίες από εξωτερική πηγή (τοπική κοινωνία, μέσα ενημέρωσης, κ.λπ.) ότι πελάτης εμπλέκεται σε δραστηριότητες που πιθανώς συνδέονται με φοροδιαφυγή ή ότι διάγει πολυτελή βίο.

5. Διενεργούνται συχνές ή σημαντικού ύψους συναλλαγές επί αγαθών μεγάλης αξίας οι οποίες δεν είναι συμβατές με το συνήθη τρόπο συναλλακτικής δραστηριότητας.

6. Χρησιμοποιείται προσωπικός λογαριασμός του ιδιοκτήτη ή του υπαλλήλου εταιρείας, αντί του εταιρικού λογαριασμού, για τη διενέργεια συναλλαγών της εταιρείας, με σκοπό την απόκρυψη πωλήσεων ή άλλων εταιρικών γεγονότων.

7. Πραγματοποιούνται αγορές αγαθών μεγάλης αξίας, όπως σκαφών αναψυχής, πολυτελών αυτοκινήτων ή έργων τέχνης, από πρόσωπα εγκατεστημένα σε περιοχή εξωχώριων δραστηριοτήτων ή χώρα χαμηλής φορολογίας, των οποίων ο πραγματικός δικαιούχος είναι φυσικό πρόσωπο με δηλούμενο εισόδημα (βάσει εκκαθαριστικού σημειώματος) που δεν δικαιολογεί τις αγορές αυτές.

8. Δικηγόρος φέρεται να χρησιμοποιεί προσωπικούς του λογαριασμούς για συναλλαγές φυσικών ή νομικών προσώπων που εκπροσωπεί.

9. Ασυνήθης νευρικότητα στη συμπεριφορά προσώπων κατά τη διεξαγωγή συναλλαγής.

10. Μη επίδειξη εύλογου ενδιαφέροντος από τον πελάτη για τους κινδύνους ή τους οικονομικούς όρους της συναλλαγής.

11. Άρνηση του πελάτη να έχει προσωπικές επαφές με την επιχείρηση.

12. Επαναλαμβανόμενες όμοιες συναλλαγές για ποσά λίγο κάτω από το ελάχιστο όριο, για το οποίο απαιτείται εφαρμογή μέτρων δέουσας επιμέλειας (15.000 ευρώ).

13. Συχνή αλλαγή διεύθυνσης του πελάτη που δεν δικαιολογείται από την επαγγελματική του δραστηριότητα.

14. Περιπτώσεις πελατών, των οποίων αλλάζει συνεχώς η εμφάνισή και η συμπεριφορά, υποδηλώνοντας αλλαγή του βιοτικού τους επιπέδου.

15. Το τηλέφωνο του σπιτιού ή της επιχείρησης του πελάτη είναι απενεργοποιημένο.

16. Η ύπαρξη υπόνοιας ή η διαπίστωση ίδρυσης εικονικών επιχειρήσεων από τον πελάτη.

17. Αγοραπωλησία ακινήτου εμφανίζεται να έχει πραγματοποιηθεί χωρίς να έχει τηρηθεί ο απαιτούμενος από το νόμο τύπος, π.χ. με ιδιωτικό συμφωνητικό.

18. Από τα στοιχεία του ακινήτου που αναφέρονται στο συμβόλαιο μεταβίβασης προκύπτει ότι το ακίνητο έχει περιέλθει στην κυριότητα του πωλητή πολύ πρόσφατα (διαδοχικές αγοραπωλησίες ακινήτων).

νδείξεις συμπεριφοράς υπαλλήλων υπόχρεων προσώπων που μπορεί να θεωρηθούν ύποπτες ότι συνδέονται με πρόθεση νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και θα πρέπει να ενεργοποιούν την προβλεπόμενη στις σχετικές διατάξεις διαδικασία:

1. Ο υπάλληλος κάνει σπάταλο τρόπο ζωής που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από το μισθό του.

2. Ο υπάλληλος παραλείπει να συμμορφωθεί με αναγνωρισμένες πολιτικές, διαδικασίες και μεθόδους.

3. Ο υπάλληλος είναι απρόθυμος να πάρει άδεια.

4. Αλλαγές στην απόδοση ή στον τρόπο συμπεριφοράς του υπαλλήλου.

5. Υπάλληλος διατηρεί κοινωνικές σχέσεις πέραν του συνήθους με πελάτες της εταιρείας.






Πηγή : tovima.gr

Και το όνομα αυτού... Γεώργιος Ζ’

Και το όνομα αυτού... Γεώργιος Ζ’
Το βασιλικό μωρό απέκτησε και όνομα. Οι ευτυχείς γονείς του δούκας και δούκισσα του Κέμπριτζ ανακοίνωσαν χθες πως ο τρίτος στη διαδοχή του βρετανικού θρόνου θα φέρει το όνομα Γεώργιος Αλέξανδρος Λουδοβίκος, βάζοντας έτσι άνω τελεία στο παραμύθι που έχει τρελάνει τους Βρετανούς από την πρώτη ημέρα που έγινε γνωστή η εγκυμοσύνη της Κέιτ Μίντλτον. Πιστοί στο πρωτόκολλο, το οποίο επιβάλλει τα νέα μέλη της βασιλικής οικογένειας να παίρνουν το όνομα προγενέστερων μοναρχών, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ έδωσαν στον γιο τους το όνομα έξι βρετανών Βασιλιάδων. Ο τελευταίος Γεώργιος (ΣΤ') ήταν ο πατέρας της Βασίλισσας Ελισάβετ και κάθησε στον βρετανικό θρόνο από το 1936 έως το 1952. Η είδηση του ονόματος σκόρπισε μία ακόμη φορά ρίγη συγκίνησης στους Βρετανούς, ειδικότερα σε όσους είχαν ποντάρει διόλου ευκαταφρόνητα ποσά στο «φαβορί» Γεώργιος και φαντάζονταν - ως είθισται - ότι θα περιμένουν ημέρες ή και βδομάδες μέχρι να μάθουν εάν «επένδυσαν» σωστά τα χρήματά τους.  

Η ΕΛΙΣΑΒΕΤ. Τον νέο της δισεγγονό είδε χθες πρώτη φορά και η Ελισάβετ. Η 87χρονη Βασίλισσα - η πρώτη έπειτα από 120 χρόνια που αποκτά δισεγγονό διάδοχο του θρόνου - πραγματοποίησε σύντομη επίσκεψη στο Παλάτι του Κέσιγκτον, χωρίς τον πρίγκιπα Φίλιππο όμως, ο οποίος αναρρώνει ακόμη από επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στις αρχές Ιουνίου. Οπως ανακοίνωσε το Παλάτι, τον ανιψιό του γνώρισε χθες και ο πρίγκιπας Χάρι.
Επειτα από ημέρες αγωνίας, τίποτα δεν θύμιζε χθες τον πανζουρλισμό που επικρατούσε από τη Δευτέρα τα ξημερώματα έξω από το μαιευτήριο Σεν Μέρι, στο Λονδίνο. Κάμερες, φωτογράφοι και δημοσιογράφοι ξέστησαν τα «αντίσκηνά» τους την Τρίτη το απόγευμα, μετά την πρώτη - και τελευταία για αρκετό καιρό - εμφάνιση του βασιλικού μωρού με τους γονείς του. Γουίλιαμ και Κέιτ αναχώρησαν χθες για το εξοχικό των γονιών της στο Μπάκλμπερι, δυτικά του Λονδίνου. Το μόνο που τους μένει τώρα είναι να επιλέξουν τον φωτογράφο που θα επιμεληθεί το πρώτο φωτογραφικό άλμπουμ του πρίγκιπα Γεώργιου.





Πηγή : tanea.gr

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Bild για Ρέμο: Ο τραγουδιστής που χλεύασε τον Σόιμπλε



Το δημοσίευμα σχολιάζει ότι προφανώς το μίσος προέρχεται από φόβο για τα περιουσιακά στοιχεία, και αυτό γιατί ο Σόιμπλε έχει ζητήσει επανειλημμένως η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα να ελέγχεται καλύτερα

Με την φωτογραφία του Αντώνη Ρέμου δίπλα στον υπουργό Οικονομικών, Wolfgang Schäuble, η γερμανική εφημερίδα «Bild» μιλά για ένα πάρτι που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα για πλούσιους και διάσημους, εκεί όπου ο υπουργός χλευάστηκε με τον πιο... άγευστο τρόπο!

«Ο Έλληνας τραγουδιστής που χλεύασε τον Schäuble», γράφει χαρακτηριστικά στον τίτλο της η εφημερίδα. Μιλώντας για το νησί των Ανέμων που μαζεύει κάθε καλοκαίρι το jet - set, την ελιτ των Ελλήνων επωνύμων που έχουν πολλά χρήματα, ειρωνεύεται τη χλιδή του πάρτι που... απεικονίζει, όπως αναφέρει, τη δραματική οικονομική κατάσταση της χώρας. 
Ό,τι συνέβη εκείνη τη βραδιά είναι καταγεγραμμένο στο ρεπορτάζ. 1.500 επισκέπτες, οι σαμπάνιες με αριθμούς και κόστος (μέγιστη τιμή 25.000 ευρώ ανά φιάλη - 300 μπουκάλια) και τα λόγια του τραγουδιστή κατά γράμμα...

«Το εκτροχιασμένο πλήθος ζητωκραύγαζε και γέλαγε σε σχόλιο του τραγουδιστή για την αναπηρία του υπουργού Οικονομικών, έπειτα από την απόπειρα δολοφονίας του το 1990».

Το δημοσίευμα σχολιάζει ότι προφανώς το μίσος προέρχεται από φόβο για τα περιουσιακά στοιχεία, και αυτό γιατί ο Σόιμπλε έχει ζητήσει επανειλημμένως η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα να ελέγχεται καλύτερα. Αναφορά γίνεται και για όσα ειπώθηκαν για την γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

Τέλος, το δημοσίευμα καταλήγει χαρακτηρίζοντας την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας πιο δραματική από ποτέ.





Πηγή : protothema.gr

Απολύονται 20 γιατροί του ΕΣΥ για «φακελάκι»

Απολύονται 20 γιατροί του ΕΣΥ για «φακελάκι»

Με απόφαση του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία 20 γιατροί κλάδου ΕΣΥ, μέχρις ότου ολοκληρωθεί η πειθαρχική διαδικασία.


Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, οι συγκεκριμένοι γιατροί έχουν κατηγορηθεί στην πλειοψηφία τους για χρηματισμό («φακελάκι») αλλά και για γενικότερες παραβάσεις.
Με την απόφαση αυτή, οι γιατροί δεν θα μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται, όπως συνέβαινε , έως ότου εξεταστούν οι καταγγελίες εναντίον τους και αποφανθούν τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα.






Πηγή : ethnos.gr

Σημαντικό το καλό πρωινό για την προστασία της καρδιάς


Το συστηματικό και καλό πρωινό αποτρέπει την εμφάνιση καρδιακών νοσημάτων, ενώ είναι μεγάλο λάθος να παραβλέπουμε αυτό το γεύμα και να τρώμε κατευθείαν το μεσημέρι

Περισσότερα από 27 χιλιάδες άτομα εξέτασε ομάδα ερευνητών της σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ σε σχέση με το πρωινό που τρώνε και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι εκείνοι που δεν τρώνε συστηματικά πρωινό αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο να παρουσιάσουν καρδιακά προβλήματα. Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Circulation υποδηλώνει ότι η έλλειψη του πρωινού γεύματος ασκεί πίεση στην υγεία του σώματος.

Η έρευνα διήρκεσε 16 χρόνια και συμμετείχαν σε αυτήν άντρες ηλικίας από 45 μέχρι 82 ετών. Κατά τη διάρκεια των 16 ετών σημειώθηκαν τουλάχιστον 1500 καρδιακές προσβολές. Εκείνοι που δεν έτρωγαν πρωινό είχαν 27% περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν καρδιοπάθειες.

Σύμφωνα με τους ερευνητές το σωστό είναι να τρώμε πάντα όταν ξυπνάμε το πρωί και κατά προτίμηση μέσα στην πρώτη ώρα. Ακόμη και λίγο όπως τονίζουν είναι καλύτερο από το τίποτα. Προειδοποιούν παράλληλα ότι το να τρώμε μια φορά το μεσημέρι δημιουργεί μεγάλες πιθανότητες αύξησης της αρτηριακής πίεσης, της παχυσαρκίας και του διαβήτη που μπορούν να βλάψουν την καρδιά.





Πηγή : protothema.gr

Με υπογραφή «Sam» η Σέλτικ

Με υπογραφή «Sam» η Σέλτικ

Έπειτα από τον... περίπατο της προηγούμενης εβδομάδας και την τριάρα μέσα στην Β.Ιρλανδία, οι Σκωτσέζοι είχαν μετατρέψει σε τυπική διαδικασία τον επαναληπτικό. Το γκολ μάλιστα του Άμπρους μόλις στο 16ο λεπτό της αναμέτρησης έβαλε από νωρίς τις βάσεις για να ντουμπλάρει τις νίκες του το συγκρότημα του Λένον.
Χωρίς να κινδυνέψει ιδιαίτερα στη συνέχεια του ματς, η Σέλτικ βρήκε ξανά δίχτυα στην επανάληψη, όταν ο Σαμαρας διαμόρφωσε στο 70' το τελικό 2-0, σκοράροντας και στο δεύτερο παιχνίδι με την Κλέφτονβιλ.
Αναλυτικά τα υπόλοιπα αποτελέσματα των επαναληπτικών (με τονισμένο χρώμα, οι ομάδες που προκρίθηκαν):
Ζελέζνιτσαρ (Βοσνία) - Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία) 1-2
Σαχτέρ (Καζακστάν) - ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία) 1-0
Στρέιμουρ (Νησιά Φαρόε) - Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία) 1-3
Σουτέσκα (Μαυροβούνιο) - Σέριφ Τιρασπολ (Μολδαβία) 0-5
Χαφναρφιόρντουρ (Ισλανδία) - Εκράνας (Λιθουανία) 2-1
Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) - Φόλα (Λουξεμβούργο) 1-0
 (ΠΓΔΜ) - Στεάουα (Ρουμανία) 1-2
Νέμε Κάλιου (Εσθονία) - Ελσίνκι (Ισλανδία) 2-1
Σκεντέρμπεου (Αλβανία) - Νέφτσι Μπακού (Αζερμπαϊτζάν) 1-0 παρ.
Μόλντε (Νορβηγία) - Σλίγκο Ρόβερς (Ιρλανδία) 2-0
Νταουγκάβα (Λετονία) - Έλφσμποργκ (Σουηδία) 0-4
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) - Γκιόρ (Ουγγαρία) 2-1
Σέλτικ (Σκωτία) - Κλίφτονβιλ (Β.Ιρλανδία) 2-0






Πηγή : gazzetta.gr

Πριν το “μπαμ” με Σαβιόλα ο Ολυμπιακός!



Ο Ολυμπιακός βρίσκεται μία ανάσα από την απόκτηση του Χαβιέρ Σαβιόλα.. Μετεγγραφικός... οργασμός στους”ερυθρόλευκους”, που θα έχουν οριστικές εξελίξεις με Μολό και Μεντζανί.

Έτοιμος για το μεγάλο μεταγραφικό "μπαμ" του καλοκαιριού είναι ο Ολυμπιακός, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να φέρνει τον Χαβιέρ Σαβιόλα στο Λιμάνι και να στέλνει τους οπαδούς της ομάδας…. αεροδρόμιο, για να υποδεχθούν τον μικρό "μάγο".

Ο Αργεντινός επιθετικός έχει στα χέρια του πρόταση από τους Πειραιώτες, σαφώς καλύτερη από της Σάντος. Οι απαιτήσεις του 32χρονου επιθετικού αγγίζουν το 1,9 εκατομμύριο ευρώ. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην Αθήνα είναι ο μάνατζέρ του Σαβιόλα για τις τελικές διαπραγματεύσεις.

Αυτή όμως δεν είναι η μοναδική μετεγγραφή που πιθανότατα θα ολοκληρωθεί στον Ολυμπιακό. Η διαφορά που υπήρχε ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ομάδα του Μολό, Νις, φαίνεται πως δεν είναι αρκετή για να βάλει εμπόδια στην μετεγγραφή κι έτσι ο παίκτης θα αντικαταστήσει τον Τζαμέλ Αμπντούν, που αποχαιρετά (πιθανότατα εντός της ημέρας)

Παράλληλα, ο Ολυμπιακός έχει συμφωνήσει σε όλα με τον Καρλ Μεντζανί. Ο Αλγερινός στόπερ βρέθηκε στη χθεσινή προπόνηση της Μονακό, στην οποία αποχαιρέτησε όλους τους συμπαίκτες του, λέγοντας: "Φεύγω για την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό".






Πηγή : newsit.gr

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Ρέμος: Αυτό θα δει ο Σόιμπλε και θα περπατήσει ο π... (vid)

Picture 0 for Ρέμος: Αυτό θα δει ο Σόιμπλε και θα περπατήσει ο π... (vid)

Αίσθηση προκάλεσαν τα λόγια του γνωστού τραγουδιστή Αντώνη Ρέμου για τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών

Αίσθηση προκάλεσαν τα λόγια του γνωστού τραγουδιστή Αντώνη Ρέμου, ο οποίος, σε χλιδάτο πάρτυ στην Ψαρού της Μυκόνου, αναφέρθηκε στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε, με άκομψο τρόπο και χωρίς σεβασμό στο γνωστό πρόβλημα αναπηρίας που αντιμετωπίζει.
Συγκεκριμένα, ο Αντώνης Ρέμος την ώρα που βρισκόταν στη σκηνή και τραγουδούσε σε πάρτυ, στο οποίο συμμετείχε η "αφρόκρεμα" της κοσμικής ζωής της Αθήνας, αλλά και η γνωστή κολομβιανή ηθοποιός Σοφία Βεργκάρα, ξαφνικά είπε: «αυτό θα δει ο Σόιμπλε και θα περπατήσει ο πού...ς. Θαύμα παιδιά σηκώθηκε ο Σόιμπλε και περπάτησε ο πού..ς!».

Δείτε το βίντεο:







Πηγή : voria.gr

Βίκυ Καγιά: «Οι σχέσεις μού έδειξαν πως ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός»

Η πρώτη συνέντευξη μετά τις φήμες περί χωρισμού

Η Βίκυ Καγιά φωτογραφήθηκε για το περιοδικό GLOW και μίλησε για όσα της έμαθε η ζωή τα τελευταία χρόνια: «Τα media την ακολουθούν με ενδιαφέρον για χρόνια σε δημόσιες ή ιδιωτικές της στιγμές, χωρίς ποτέ αυτή να τους γυρίζει την πλάτη, όπως έκανε και στον γάμο της με τον Νίκο Κριθαριώτη, για τον οποίο έχει χυθεί πολύ μελάνι το τελευταίο διάστημα. Η πολυσυζητημένη κρίση στο γάμο τους πιθανόν να ισχύει. Και το θέμα δεν είναι τελικά αν η Βίκυ δίνει εξηγήσεις για την προσωπική της ζωή στα Μέσα, καθώς δε θεωρεί ότι είναι η πλέον κατάλληλη στιγμή, αλλά στον ίδιο της τον εαυτό» αναφέρει η δημοσιογράφος Σόνια Ταλαντινού στην εισαγωγή της πριν τη συνέντευξη, εξηγώντας ότι η Βίκυ Καγιά δεν νιώθει ακόμα έτοιμη να μιλήσει ανοιχτά για τον χωρισμό της.


Μερικά αποσπάσματα της συνέντευξης:


Γεννήθηκα… στις 4 Ιουλίου, στο κέντρο της Αθήνας.

Από μικρό παιδί ονειρευόμουν… να κάνω μια επιτυχημένη καριέρα.

Η στιγμή που άλλαξε καθοριστικά η ζωή μου ήταν όταν… με σταμάτησαν στο δρόμο 14 ετών και μου πρότειναν να γίνω μοντέλο.

Η οικογένεια για μένα είναι… η βάση του ανθρώπου. Είναι απαραίτητη, αποτελεί το στήριγμα και την πηγή της δύναμής μας.

Έχω μεγάλη αδυναμία… στα παιδάκια! Η αθωότητα που διαθέτουν, σε συνδυασμό με μια απρόσμενη ωριμότητα, που πολλές φορές εκπλήσσει, με ξετρελαίνουν.

Οι άνθρωποι που με πρωτογνωρίζουν, νομίζουν για μένα ότι… είμαι απρόσιτη και σνομπ. Μέχρι που με γνωρίζουν καλά κι αναθεωρούν!

Ο έρωτας στη ζωή μου.. είναι σημαντικό κομμάτι. Ποιος, άλλωστε, μπορεί να ζήσει χωρίς έρωτα;

Οι προσωπικές μου σχέσεις μέχρι τώρα μου έδειξαν…πως ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός.

Σκέφτομαι για το μέλλον να… μην κάνω σχέδια!

Η ζωή μού δίδαξε ότι…τα γερά θεμέλια χτίζονται με μικρά πετραδάκια.





Πηγή : missbloom.gr

ΦΩΤΟ: Σε ποια celebrity ανήκουν αυτά τα καλογυμνασμένα πόδια;

ΦΩΤΟ: Σε ποια celebrity ανήκουν αυτά τα καλογυμνασμένα πόδια;

Μπορεί να αγγίζει τα 44 χρόνια ζωής, αλλά παραμένει κομψή και πάνω απ’ όλα, γυμνασμένη.
Τη γνωρίσαμε από μια δεκαετή (περίπου) τηλεοπτική σειρά, στην οποία είχε πρωταγωνιστικό ρόλο!
Ο λόγος, για τη Τζένιφερ Άνιστον, η οποία «συνελήφθη» από το φωτογραφικό φακό την Παρασκευή, στα γυρίσματα της νέας ταινίας της Squirrels to the Nuts.
Η Τζένιφερ φορούσε μια στενή μίνι φούστα που αναδείκνυε τα καλλίγραμμα πόδια της καθώς έκανε μια βόλτα στη Νέα Υόρκη.
Πάντως όπως μπορείτε να δείτε έχει φουλ αυτοπεποίθηση και γιατί να μην έχει; Αφού στα 44 της είναι πιο σέξι από ποτέ!






Πηγή : tvkosmos.gr

H Ζέτα Μακρυπούλια ως Μέριλιν Μονρόε [εικόνες]

Με ζαρτιέρες και πλατινέ μαλλί η Ζέτα Μακρυπούλια [εικόνες]
Στην δημοσιότητα βγήκαν οι πρώτες φωτογραφίες από το μιούζικαλ «Μερικοί το προτιμούν καυτό». Εκεί που ξεχωρίζει η Ζέτα Μακρυπούλια στον ρόλο που υποδύθηκε με τρομακτική επιτυχία η Μέριλιν Μονρόε.
Άκρως «λαχταριστές» είναι οι πρώτες φωτογραφίες από το μιουζικαλ «Sugar» (πάνω στο οποίο βασίστηκε η θρυλική κωμωδία «Μερικοί το προτιμούν καυτό») που σκηνοθετεί ο Σταμάτης Φασουλής και κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο στο θέατρο Παλλάς.

Πρόκειται για την γνωστή ιστορία των δυο άνεργων μουσικών (Θοδωρή Αθερίδη, Γιάννη Ζουγανέλη) στα 30s που για να γλυτώσουν από τους μαφιόζους ντύνονται γυναίκες και εισβάλουν σε ένα γυναικείο μουσικό συγκρότημα. Εκεί όπου γνωρίζουν και ερωτεύονται την «Sugar» Ζέτα Μακρυπούλια. Guest star ο Κώστας Βουτσάς που ερωτεύεται τον -ντυμένο γυναίκα- Γιάννη Ζουγανέλη.







Πηγή : iefimerida.gr

Σούπερμαν και Μπάτμαν, για πρώτη φορά στην ίδια ταινία


Ο  αμερικανός σκηνοθέτης Ζακ Σνάιντερ, δημιουργός της ταινίας «Άνθρωπος από ατσάλι», ετοιμάζει την ιστορική συνάντηση του Σούπερμαν και του Μπάτμαν στη μεγάλη οθόνη, για πρώτη φορά στα κινηματογραφικά χρονικά.
Ο 47άχρονος σκηνοθέτης, μιλώντας στην ετήσια και μεγαλύτερη έκθεση των κόμικ, Comic - Con, στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, ανακοίνωσε πως ήδη γράφεται το σενάριο, ενώ τον ρόλο του Σούπερμαν θα αναλάβει ο Χένρι Κάβιλ.

Στη διάρκεια της ομιλίας του,  ανέβασε στη σκηνή τον Χάρι Λένιξ, που έπαιζε στην ταινία «Άνθρωπος από ατσάλι», ο οποίος διάβασε την μυστηριώδη φράση: «Θέλω να θυμάσαι Κλαρκ, όσα χρόνια και αν περάσουν, στις πιο ιδιωτικές σου στιγμές, θέλω να θυμάσαι το χέρι μου στον λαιμό σου. Θέλω να θυμάσαι τον έναν άνθρωπο που σε νίκησε», αφήνοντας να εννοηθεί, πως πρόκειται για απόσπασμα από το σενάριο της νέας ταινίας, όπου ο Μπάτμαν απευθύνεται στον Σούπερμαν.

Η Warner Bros, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει ότι εκτός από τον Χένρι Καβίλ, τους ρόλους που υποδύθηκαν στο «Άνθρωπος από ατσάλι», θα υποδυθούν εκ νέου και οι Έιμι Άνταμς (Λόις Λέιν), Λόρενς Φίσμπερν (Πέρι Γουάιτ) και Νταιάν Λέιν (Mάρθα Κεντ).
Η νέα ταινία εκτιμάται ότι έχει ως στόχο να ανοίξει το δρόμο για τη «Λεγεώνα των Υπερηρώων», ομάδα - αντίβαρο στους «Εκδικητές» της Marvel, η ταινία των οποίων έσπασε τα ταμεία το 2012.
Τέλος, το μεγάλο ερώτημα είναι ποιος θα αναλάβει να ενσαρκώσει το ρόλο του επιχειρηματία Μπρους Γουέιν -  Μπάτμαν, καθώς μετά την ολοκλήρωση της τριλογίας του Κρίστοφερ Νόλαν, ο Κρίστιαν Mπέιλ δήλωσε ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει.







Πηγή : naftemporiki.gr

Τον Αύγουστο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στους γιατρούς

Τον Αύγουστο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στους γιατρούς
Τη διαβεβαίωση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρη Κοντού ότι στις αρχές Αυγούστου θα εκταμιευθούν 108.000.000 ευρώ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σε γιατρούς, έλαβαν οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Για το θέμα αυτό, ο πρόεδρος του ΠΙΣ κ. Μιχάλης Βλασταράκος θα έχει την Τετάρτη 24 Ιουλίου διαδοχικές συναντήσεις με τον υφυπουργό Υγείας κ. Αντώνη Μπέζα και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων θα δοθεί το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών (έως 31.12.2011), αλλά και των τρεχουσών οφειλών προς παρόχους υγείας. Επίσης θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στην λειτουργία του ΕΟΠΥΥ και της ιατρικής περίθαλψης.

Σημειώνεται ότι ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στηρίζει την εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία της Τετάρτης 24 Ιουλίου, την οποία έχουν προκηρύξει από κοινού η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). 





Πηγή : tovima.gr

Χάπι αντικαθιστά την άσκηση

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορεί να είμαστε πολύ κοντά στην ανάπτυξη ενός νέου πρωτοπόρου φαρμάκου, που θα προσφέρει τα οφέλη της άσκησης, χωρίς όμως να κουνάμε ούτε έναν μυ μας. Πόσο ξεκούραστο ακούγεται αυτό!

Μια μελέτη έχει δείξει πως, μια ένωση που επηρεάζει τα επίπεδα της πρωτεΐνης REV-ERB των μυών, ενισχύει τον μεταβολισμό, ομαλοποιεί τα επίπεδα της χοληστερόλης και επηρεάζει το πόσο πολύ κοιμόμαστε. Οι ειδικοί ελπίζουν ότι, η ένωση θα μπορούσε μια μέρα να βοηθήσει τα άτομα με αναπηρία, ώστε να μπορέσουν να λάβουν τα οφέλη της άσκησης χωρίς να χρειάζεται να μετακινούνται.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε από ερευνητές στο Scripps Research Institute στη Φλόριντα, διαπίστωσε ότι, όταν η εν λόγω ένωση εγχύθηκε σε παχύσαρκα ποντίκια, τα βοήθησε να χάσουν βάρος, ακόμα και όταν έτρωγαν τροφές με πολλά λιπαρά, ενώ παράλληλα βελτιώθηκαν τα επίπεδα της χοληστερόλης τους. Επίσης, τα εν λόγω ποντίκια, άρχισαν να χρησιμοποιούν περισσότερο οξυγόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας, ξοδεύοντας περίπου 5% περισσότερη ενέργεια από ότι τα ποντίκια χωρίς θεραπεία, ακόμα και αν δεν κινούνταν περισσότερο από τα υπόλοιπα ζώα.

Στην πράξη αυτό σημαίνει πως αυξήθηκε ο μεταβολισμός τους.

Οι επιστήμονες από τη Φλόριντα, συνεργάστηκαν επίσης και με ερευνητές από το Ινστιτούτο Παστέρ στη Γαλλία, αλλά και άλλα θεσμικά όργανα, ώστε να ανακαλύψουν τι μπορεί να κάνει η συγκεκριμένη ένωση στο εσωτερικό των μυών, προσφέροντας αυτή την «αόρατη» άσκηση! Γνώριζαν ότι το φάρμακό τους αυξάνει την ισχύ της προαναφερθείσας πρωτεΐνης, αλλά κανείς δε γνώριζε τι μπορεί να κάνει πραγματικά στους μύες.

Ένα από τα χαρακτηριστικά της τακτικής αερόβιας άσκησης είναι ότι, αυξάνει τον αριθμό και τη δραστηριότητα των μιτοχονδρίων, οι δομές των οποίων βοηθούν στην παραγωγή ενέργειας, ενώ καταναλώνουν οξυγόνο στους μύες. Όμως, οι μύες ποντικιών που θεωρούνται «αντι- αθλητικά», περιείχαν πολύ λίγα μιτοχόνδρια. Ως αποτέλεσμα αυτού, τα συγκεκριμένα ζώα είχαν μειωμένη αντοχή, με μέγιστη χωρητικότητα οξυγόνου περίπου 60% λιγότερη από το κανονικό και κατά τη δοκιμασία κόπωσης, εξαντλούνταν πολύ πιο γρήγορα από τα άλλα ποντίκια.

Εντούτοις, όταν τους προστέθηκε η ένωση, τα κύτταρα άρχισαν να αντλούν πολύ περισσότερη REV-ERB, στη συνέχεια δημιούργησαν μεγάλο αριθμό νέων μιτοχονδρίων και ενίσχυσαν τα ήδη υπάρχοντα. Δηλαδή το φάρμακο λειτούργησε σαν μια μορφή άσκησης.

Οι ειδικοί αναφέρουν πως, είναι πολύ πιθανό στο μέλλον, ένα τέτοιο φάρμακο να επιτρέψει στους ανθρώπους, ειδικά σε εκείνους που αδυνατούν λόγω υγείας, να απολαύσουν τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία η άσκηση.






Πηγή : capital.gr

«Εχεις πρόσωπο», πληρώνεις!


Τα βιομετρικά χαρακτηριστικά του χρήστη «πληρώνουν» τον λογαριασμό μέσω του συστήματος που ανέπτυξε η φινλανδική εταιρεία Uniqul. Δείτε το σχετικό βίντεο

Ελσίνκι 
Μια τεχνολογία η οποία θα μπορούσε να καταργήσει το… πορτοφόλι κατά τις καταναλωτικές εξορμήσεις στα μαγαζιά ανέπτυξε η φινλανδική εταιρεία Uniqul. Το υπερσύγχρονο σύστημα βασίζεται σε μια κάμερα και, σύμφωνα με τους επινοητές του, θα μπορούσε να τοποθετηθεί στα ταμεία των καταστημάτων για την αυτόματη πληρωμή του λογαριασμού του πελάτη, χωρίς την ανάγκη κάποιας επιπλέον ηλεκτρονικής συσκευής, π.χ. κινητό τηλέφωνο ή κάποιο «έξυπνο» βραχιόλι.

Πελάτης προς… σάρωση
Το σύστημα λειτουργεί «σαρώνοντας» το πρόσωπο του πελάτη, μόλις εκείνος φτάσει στο ταμείο. Στη συνέχεια ανατρέχει σε μια τράπεζα δεδομένων για την ανεύρεση και ταυτοποίηση των στοιχείων του συγκεκριμένου χρήστη, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η οικονομική συναλλαγή. Οι ενδιαφερόμενοι, κατά την εταιρεία, μπορούν να δημιουργήσουν ένα προφίλ χρήστη, δηλώνοντας στο σύστημα τα στοιχεία της πιστωτικής τους κάρτας ή του λογαριασμού PayPal που διατηρούν.
«Οι ειδικοί αλγόριθμοι του συστήματος επεξεργάζονται τα βιομετρικά στοιχεία του χρήστη, μόλις εκείνος φτάσει στο ταμείο και βάσει αυτών εντοπίζουν τον λογαριασμό του» εξηγεί εκπρόσωπος της Uniqul. «Η όλη συναλλαγή πραγματοποιείται σε λιγότερο από πέντε δευτερόλεπτα – χρόνος που αντιστοιχεί μόνο στην κίνηση του να βγάλει κάποιος το πορτοφόλι του από την τσάντα ή την τσέπη του».
Στην παρούσα φάση το καινοτόμο σύστημα δοκιμάζεται στο Ελσίνκι. Και επειδή η υψηλή τεχνολογία στοιχίζει κάτι παραπάνω, οι χρήστες της καλούνται προς το παρόν να πληρώσουν μηνιαία συνδρομή 0,99 ευρώ για να απολαμβάνουν τα αυτοματοποιημένα προνόμια σε μια ακτίνα 1,6 χλμ. από το επιλεγμένο σημείο αναφοράς, ή 1,99 ευρώ για την κάλυψη ολόκληρης της πόλης στην οποία διαμένουν.






Πηγή : tovima.gr

Τοξική «βόμβα» φρούτων και λαχανικών στο «πιάτο» μας

Τοξική «βόμβα» φρούτων και λαχανικών στο «πιάτο» μας

Δεκάδες φυτοφάρμακα καταλήγουν στο πιάτο μας θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη διατροφή μας, την υγεία μας και το οικοσύστημα, όπως αποδεικνύει ο δεύτερος κύκλος αναλύσεων σε φρούτα και λαχανικά που πραγματοποίησε η Greenpeace.
Αναλύσεις 34 δειγμάτων 11 λαχανικών και φρούτων ευρείας κατανάλωσης στην ελληνική αγορά, που πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα Απριλίου - Ιουνίου 2013 «έδειξαν» τοξικά υπολείμματα από 32 εξαιρετικά επικίνδυνα φυτοφάρμακα, πολλά εκ των οποίων είναι απαγορευμένα εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Σύμφωνα με την έρευνα, ένα από τα πιο ανησυχητικά ευρήματα αφορά τα χημικά κοκτέιλ (παράλληλη χρήση πολλών φυτοφαρμάκων στο ίδιο φρούτο ή λαχανικό), καθώς στα 4 δείγματα μήλων εντοπίστηκαν 17 διαφορετικές δραστικές ουσίες με το ένα δείγμα να συγκεντρώνει 9 από αυτές ταυτοχρόνως.
Την ίδια στιγμή, σε ένα μόνο δείγμα αχλαδιών βρέθηκαν 6 δραστικές ουσίες. Στα 4 δείγματα κερασιών βρέθηκαν συνολικά 7 δραστικές ουσίες και 4 ουσίες στα 2 δείγματα ντομάτας. Πάνω από τις μισές δραστικές ουσίες που εντοπίστηκαν στο σύνολο των δειγμάτων είναι διασυστηματικές, δηλαδή δεν παραμένουν μόνο στον εξωτερικό φλοιό του φρούτου και του λαχανικού, αλλά εισχωρούν στους ιστούς του, άρα βρίσκονται σε ολόκληρο τον καρπό και όχι μόνο στην επιφάνεια.
Τοξική «βόμβα» φρούτων και λαχανικών στο «πιάτο» μας
Συνέπειες
Ταυτόχρονα, οκτώ από τις δραστικές ουσίες που βρέθηκαν είναι πολύ επικίνδυνες για τις μέλισσες, με 5 να ανήκουν στην κατηγορία των νεονικοτινοειδών. Επτά στα δέκα λαχανικά και φρούτα εξαρτώνται από την επικονίαση των μελισσών (η μεταφορά της γύρης για να γονιμοποιηθούν τα άνθη και να γίνουν καρποί). Οσο οι πληθυσμοί των μελισσών καταρρέουν λόγω της χρήσης φυτοφαρμάκων, τόσο εμείς στερούμαστε βασικά είδη διατροφής. Οπως καταγγέλλει η Greenpeace, η Ευρώπη έχει αρχίσει να κατανοεί τη σοβαρότητα του προβλήματος, αφού πρόσφατα προχώρησε σε μερική απαγόρευση 3 νεονικοτινοειδών και του φυτοφαρμάκου Fipronil, ζητώντας παράλληλα από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να απαγορεύσει οριστικά όλα τα φυτοφάρμακα που βλάπτουν σοβαρά την υγεία μας και βάζουν σε κίνδυνο τις μέλισσες, στηρίζοντας τη βιώσιμη γεωργία στην Ελλάδα.
Το πρόβλημα αποδεικνύεται και από τα αποτελέσματα των αναλύσεων της Greenpeace αλλά και από το γεγονός πως αρκετές φορές ελληνικά προϊόντα για εξαγωγή έχουν θεωρηθεί ακατάλληλα και δεν έχουν γίνει δεκτά από άλλες χώρες. Σύμφωνα με την περιβαλλοντική οργάνωση, μερίδιο ευθύνης για τη σημερινή κατάσταση έχουν και οι καταναλωτές, καθώς εξοικειώθηκαν με το να βρίσκουν προϊόντα που καλλιεργήθηκαν αφύσικα και δεν ξέρουν καν να τα ξεχωρίζουν. «Στην Ελλάδα της κρίσης που κάθε ευρώ μετράει, ας χρησιμοποιήσουμε σωστά τα χρήματά μας για να κάνουμε τις καλύτερες δυνατές επιλογές για εμάς και τα παιδιά μας και να δημιουργήσουμε όλο και μεγαλύτερη ζήτηση για νόστιμα και θρεπτικά, ελληνικά προϊόντα χωρίς επικίνδυνα φυτοφάρμακα».
Φρούτα και λαχανικά εποχής
Οταν βρίσκουμε φρούτα και λαχανικά εκτός εποχής, αυτό μπορεί να σημαίνει τρία πράγματα: α) τα φυτά έχουν αναγκαστεί να παράξουν εκτός εποχής και ενάντια στη φύση τους, σε θερμοκήπια, β) η συγκομιδή τους έχει γίνει πολύ καιρό πριν και έχουν συντηρηθεί σε ψυγεία για μήνες μέχρι να τα αγοράσουμε, γ) ποικιλίες που δεν διατηρούνται σε ψυγεία έρχονται από το Νότιο ημισφαίριο, αφού έχουν καλλιεργηθεί κάτω από άγνωστες συνθήκες, ίσως μάλιστα με φυτοφάρμακα τα οποία απαγορεύονται στην Ε.Ε. και στη χώρα μας. Ενα φυτό που μεγαλώνει στις αγαπημένες του συνθήκες έχει λιγότερες ανάγκες για φυτοφάρμακα.
Επίσης, το εποχικό προϊόν δεν θα έχει συντηρηθεί για μήνες, θα είναι φρέσκο. Η εποχικότητα δεν μας εξασφαλίζει απολύτως. Ακόμα και στα εποχικά γίνεται χρήση φυτοφαρμάκων. Φανταστείτε, όμως, τι συμβαίνει σε ένα καλοκαιρινό είδος το οποίο αναγκάζεται να μεγαλώσει τον χειμώνα ή σε ένα είδος που καλλιεργείται σε χώρα όπου δεν απαγορεύονται πολύ επικίνδυνα φυτοφάρμακα. Σύμφωνα με τη Greenpeace, διαλέγοντας τοπικά είδη μπορείτε να αποφύγετε τα τοξικά φυτοφάρμακα που επιτρέπονται σε κάποιες άλλες χώρες, παρόλο που απαγορεύονται στην Ε.Ε.
Ταυτόχρονα, στηρίζεται τις τοπικές κοινωνίες και την ελληνική οικονομία. Η «ανάγκη» για φυτοφάρμακα, υβρίδια και μεταλλαγμένα είναι τεχνητή και ξεκινάει κυρίως από εκείνους που κερδοφορούν από την πώλησή τους: τις εταιρείες που τα παράγουν. Τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα όταν οι εταιρείες διευκολύνονται από αδιάφορες κυβερνήσεις, που δεν ξέρουν καν ποια και πόσα φυτοφάρμακα έχουν χρησιμοποιηθεί σε ποια καλλιέργεια, που δεν εμποδίζουν τη χρήση των παράνομων και πολύ επικίνδυνων φυτοφαρμάκων, που δεν κάνουν αναλύσεις στα προϊόντα, που δεν φροντίζουν να εκπαιδεύσουν σωστά τους αγρότες.
Κρούσματα στη Θεσσαλονίκη
Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, μετά από καταγγελίες ότι στη Λαχαναγορά της Θεσσαλονίκης χρησιμοποιείται επικίνδυνο φυτοφάρμακο για να ωριμάζουν πιο γρήγορα οι μπανάνες, διέταξε ο εισαγγελέας πρωτοδικών Λάμπρος Τσόγκας. Η εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε μετά την κοινοποίηση του προστίμου που επέβαλε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Σύμφωνα με τα έγγραφα που κοινοποίησαν οι εισαγγελικές αρχές, υπάρχουν εκθέσεις που δείχνουν την ύπαρξη του συγκεκριμένου, απαγορευμένου φυτοφάρμακου στα προϊόντα που ελέγχθηκαν.
Τι έδειξαν τα ευρήματα έρευνας Απριλίου - Ιουνίου 2013
Τοξικά υπολείμματα από 32 εξαιρετικά επικίνδυνα φυτοφάρμακα εντοπίστηκαν στην έρευνα, πολλά εκ των οποίων είναι απαγορευμένα εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Στα 4 δείγματα μήλων εντοπίστηκαν 17 διαφορετικές δραστικές ουσίες, με το ένα δείγμα να συγκεντρώνει 9 από αυτές ταυτοχρόνως.
Σε ένα μόνο δείγμα αχλαδιών βρέθηκαν 6 δραστικές ουσίες.
Στα 4 δείγματα κερασιών βρέθηκαν συνολικά 7 δραστικές ουσίες και 4 ουσίες στα 2 δείγματα ντομάτας.
Πάνω από το 50% των δραστικών ουσιών που εντοπίστηκαν στο σύνολο των δειγμάτων είναι διασυστηματικές, δηλαδή δεν παραμένουν μόνο στον εξωτερικό φλοιό.
Οκτώ από τις δραστικές ουσίες που βρέθηκαν είναι πολύ επικίνδυνες για τις μέλισσες, με 5 να ανήκουν στην κατηγορία των νεονικοτινοειδών.
Το 70% των λαχανικών και φρούτων εξαρτώνται από την επικονίαση των μελισσών (μεταφορά της γύρης).





Πηγή : imerisia.gr

Φωτογραφήθηκε topless για μια ακόμα φορά η Heidi Klum

Φωτογραφήθηκε topless για μια ακόμα φορά η Heidi Klum

Τη μία πόζαρε με τον… ποπό της έξω και μας τον μόστραρε φάτσα φόρα στο Instagram. Την άλλη είπε να μας δώσει μια μικρή γεύση από το στητό της στήθος και τώρα αποφάσισε να φωτογραφηθεί topless αγκαλιά με έναν… φοίνικα.
heidi1.jpg
Ο λόγος για την Heidi Klum που συνεχίζει τις διακοπές της στα νησιά  Μπόρα Μπόρα και δεν σταματά να δείχνει στους… followers της πόσο καλά τα περνάει.
Ανέβασε λοιπόν μια φωτογραφία της, topless να ποζάρει στο φακό μες στην τρελή χαρά.
heidi2.jpg
Τώρα που χώρισε καλέ το κορίτσι δεν τη σταματά τίποτα. Έχει ξανανιώσει κιόλας δίπλα στον νέο της αγαπημένο και δεν κωλώνει πουθενά η Γερμανίδα καλλονή. Μόνο μην ανεβάσει φωτογραφία της που είναι εντελώς τσίτσιδη γιατί τότε θα πάρει στην κυριολεξία φωτιά το Instagram.






Πηγή : star.gr

Ιός Δυτικού Νείλου: Σε επαγρύπνηση το υπουργείο Υγείας



Υπενθυμίζεται για το 2013 έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής τρία κρούσματα του ιού του Δυτ. Νείλου, τα δύο στην Ανατολική Αττική και το ένα στη Θεσσαλονίκη.



Σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα με σκοπό τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας από τον ιό του Δυτικού Νείλου, βρίσκονται οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, όπως διαπιστώθηκε κατά τη σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την υφυπουργό Υγείας Ζέττα Μακρή.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη η πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Τζ. Κρεμαστινού, ο διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θ. Παπαδημητρίου, η εκπρόσωπος του ΕΚΕΠΥ, Μ. Μπέμπη, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Παράλληλα κατά τη σύσκεψη τονίστηκε πως η επιδημιολογική επιτήρηση, το συστηματικό και έγκαιρο πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών και η ενημέρωση του κοινού για την προστασία από τα κουνούπια αποτελούν αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση της νόσου.
Υπενθυμίζεται για το 2013 έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής τρία κρούσματα του ιού του Δυτ. Νείλου, τα δύο στην Ανατολική Αττική και το ένα στη Θεσσαλονίκη.
Οδηγίες για την προστασία από τα κουνούπια
Την ανάγκη τήρησης των ατομικών μέτρων προστασίας από τα κουνούπια επισημαίνει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) ενώ έχει εκδώσει σχετικές οδηγίες και συμβουλές.
Πώς μπορούμε να αποφύγουμε τα τσιμπήματα των κουνουπιών;
- Με τα κατάλληλα ενδύματα: μακριά μανίκια και παντελόνια. Πιο αποτελεσματικά είναι τα φαρδιά και ανοιχτόχρωμα ρούχα.
- Με εντομοαπωθητικά στο ακάλυπτο δέρμα και πάνω από τα ρούχα.
Πώς μπορούμε να αποφύγουμε τα κουνούπια στο σπίτι;
- Με αντικουνουπικά πλέγματα (σήτες) σε παράθυρα, φεγγίτες και αεραγωγούς τζακιού.
- Με χρήση κουνουπιέρας σε περιοχές με μεγάλη συχνότητα κουνουπιών ή σε περιπτώσεις που αντεδείκνυται η χρήση άλλων προστατευτικών μέσων.
- Με χρήση εντομοκτόνων στον αέρα. Τα εντομοκτόνα δεν πρέπει να εφαρμόζονται στο δέρμα.
- Με χρήση ανεμιστήρων ή κλιματιστικών. Ο δροσερός αέρας μειώνει τη δραστηριότητα των κουνουπιών αλλά δεν τα σκοτώνει. Η χρήση ανεμιστήρων (ιδίως οροφής) δυσχεραίνει την προσέγιση εντόμων.
- Με χρήση λαμπτήρων κίτρινου χρώματος για το φωτισμό εξωτερικών χώρων.
- Με κούρεμα γρασιδιού, θάμνων, φυλλωσιών (σημεία που βρίσκουν καταφύγιο τα κουνούπια).
- Προτιμήστε το πότισμα να γίνεται κατά τις πρωινές ώρες.
- Με απομάκρυνση του στάσιμου νερού από λεκάνες, βάζα, γλάστρες, παλιά λάστιχα, υδρορροές και άλλα μέρη του κήπου ώστε να μην έχουν πρόσβαση τα κουνούπια σε λιμνάζοντα νερά που αποτελούν σημεία εναπόθεσης των αυγών τους.
Προσοχή τα περισσότερα είδη κουνουπιών τσιμπούν από το σούρουπο μέχρι το χάραμα.
Σημειώνεται πως με τσιμπήματα κουνουπιών μπορούν να μεταδοθούν αρκετά νοσήματα όπως η ελονοσία, η λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου, ο δάγκειος πυρετός κλπ.
Ο ιός του ΔΝ μεταδίδεται μέσω δήγματος μολυσμένων κουνουπιών.
Όπως επισημαίνει το ΚΕΕΛΠΝΟ, η κύρια δεξαμενή του ιού στη φύση είναι τα πτηνά, ενώ οι άνθρωποι και τα  θηλαστικά θεωρούνται ως αδιέξοδοι ξενιστές καθώς ο τίτλος του ιού στο αίμα τους, κατά τη διάρκεια της ιαιμίας, είναι χαμηλός και δεν επαρκεί για τη μόλυνση των κουνουπιών.
Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, η πλειονότητα των ανθρώπων που μολύνονται με τον ιό είναι ασυμπτωματικοί, περίπου 20% εμφανίζουν ήπια συμπτώματα γριπώδους συνδρομής και λιγότεροι από 1% παρουσιάζουν σοβαρότερες εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα, κυρίως εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα, οξεία χαλαρή παράλυση. Οι πιο σοβαρές εκδηλώσεις εμφανίζονται σε ηλικιωμένα άτομα και ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς.






Πηγή : naftemporiki.gr

Apple: Δοκιμάζει πιο μεγάλες οθόνες σε iPhone και iPad

Apple: Δοκιμάζει πιο μεγάλες οθόνες σε iPhone και iPad

Μεγαλύτερες οθόνες στις φορητές συσκευές της (iPhone και iPad) δείχνει να επιδιώκει να προσφέρει η Apple που πραγματοποιεί τις σχετικές δοκιμές της. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει σε δημοσίευμα της η Wall Street Journal, μία πληροφορία που είχαν μεταδώσει πρόσφατα και άλλα ηλεκτρονικά μέσα, όπως το κορεατικό ET Times και το Reuters.
Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες που υπάρχουν κάνουν λόγο για ένα iPad με οθόνη λίγο κάτω από τις 13 ίντσες και για συσκευές της “κατηγορίας” iPhone με οθόνες που θα είναι μεταξύ 4,7 και 5,7 ιντσών. Η κίνηση, τουλάχιστον όσον αφορά στο iPhone, είναι μάλλον αναμενόμενη δεδομένου ότι ο ανταγωνισμός έχει ανέβει επίπεδο όσον αφορά στο μέγεθος των οθονών και η Apple έχει βρεθεί να μην έχει μοντέλο σε μία κατηγορία που έχει δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες και αναπτύσσεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Το πιθανότερο σενάριο είναι πάντως ένα iPhone με οθόνη άνω των 5 ιντσών.
Πάντως, μοιάζει δύσκολο να υπάρξει κάποια νέα πρόταση εντός του 2013. Μάλλον, η Apple θα προτιμήσει απλώς να παρουσιάσει ένα νέο iPad πιο ελαφρύ, πιο λεπτό και πιο γρήγορο, καθώς και το iPhone 5S, το οποίο θα είναι μία βελτιωμένη έκδοση του υπάρχοντος μοντέλου.







Πηγή : imerisia.gr

Όλη η προκήρυξη για τις 589 θέσεις της μεταβατικής Δημόσιας Τηλεόρασης


Διαβάστε την προκήρυξη – Αιτήσεις κατατίθενται ηλεκτρονικά έως τις 2 Αυγούστου

Δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών (www.minfin.gr) η προκήρυξη αλλά και η φόρμα της αίτησης για την πρόσληψη με δίμηνες συμβάσεις των 589 εργαζομένων για την πρώτη φάση της μεταβατικής Δημόσιας Τηλεόρασης.

Οι 589 θέσεις αφορούν θέσεις:  Διοικητικών καθηκόντων, τεχνικών, προγράμματος, και δημοσιογράφων για την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη, την Καβάλα, την Καστοριά, την Κέρκυρα, την Κεφαλονιά, τα Ιωάννινα, την Ακαρνανία, το Πήλιο, τη Μυτιλήνη, τη Ρόδο, τα Γεράνεια, την Τρίπολη, την Καλαμάτα, την Κρήτη, και την Πάτρα.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει:

Να είναι ενήλικοι
Οσοι δεν έχουν την ελληνική ιθαγένεια να αποδείξουν ότι γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα σε επαρκή βαθμό προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά
Να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα για τη θέση
Να μην έχουν κώλυμα πρόσληψης
Να κατέχουν τους απαραίτητους τίτλους σπουδών μέχρι την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων
Να μην κατέχουν έμμισθη θέση ή απασχόληση στο στενό και στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα
Να έχουν προϋπηρεσία σε ραδιοτηλεοπτικό φορέα στην ειδικότητα που υποβάλλουν αίτηση
Οι άνδρες υποψήφιοι να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις

Στην προκήρυξη προβλέπεται ειδική κατηγορία ανέργων, που πριμοδοτούνται με 200 μόρια, για τους απολυμένους της ΕΡΤ με την προϋπόθεση ότι «είχαν συνεχή υπηρεσία κατά τα δύο τουλάχιστον τελευταία έτη και δεν είχαν παράλληλη απασχόληση σε άλλο εργοδότη».

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά μέχρι τις 14:00 μετά το μεσημέρια της 2ας Αυγούστου.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι η υποβολή αιτήσεων υποψηφιότητας στην παρούσα ανακοίνωση θα διατηρηθεί και θα ισχύσει σε οποιαδήποτε επόμενη διαδικασία για την πλήρωση θέσεων μέχρι του συνολικού αριθμού των 2.000 ατόμων.


Διαβάστε όλη την προκήρυξη εδώ






Πηγή : protothema.gr

Ερευνητές: Ευάλωτες σε επιθέσεις οι κάρτες SIM εκατομμυρίων κινητών


Εξαιρετικά κρίσιμο κενό ασφαλείας στις κάρτες SIM εκατομμύριων κινητών τηλεφώνων εντόπισε γερμανική εταιρεία ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων. Η «απαρχαιωμένη» μέθοδος κρυπτογράφησης τα καθιστά ευάλωτα σε κακόβουλες επιθέσεις και επιτρέπει στον επιτιθέμενο να «βλέπει» ό,τι είναι αποθηκευμένο στην μικροσκοπική κάρτα του τηλεφώνου, ανεξαρτήτως κατασκευαστή και λειτουργικού συστήματος, δηλώνει ο επικεφαλής των Security Research Labs, Karsten Nohl.
O Nohl θα αναλύσει τις προσπάθειες της ομάδας του να ελέγξει την ασφάλεια των καρτών SIM -το «Άγιο Δισκοπότηρο των χάκερ», όπως τις χαρακτήρισε- στο συνέδριο Black Hat στις 31 Ιουλίου στο Λας Βέγκας και αργότερα στις 4 Αυγούστου 2013 30χλμ έξω από το Άμστερνταμ στο συνέδριο ΟΗΜ 2013 (Observe, Hack, Make).
Τα ευρήματά τους έχουν ήδη κοινοποιηθεί στους αρμόδιους φορείς και η Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών των Ηνωμένων Εθνών βεβαιώνει ότι έχει λάβει γνώση που θα διαχυθεί σε 200 και πλέον εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ανά τον κόσμο. Υπολογίζεται ότι σήμερα χρησιμοποιούνται 6 δισεκατομμύρια κάρτες SIM ανά τον κόσμο, από τις οποίες περί τα 500 εκατομμύρια αποτελούν δυνητικούς στόχους μιας τέτοιας επίθεσης.
Εντούτοις, ο John Marinho, αντιπρόεδρος της ένωσης της βιομηχανίας υπολογιστών και επικοινωνιών στις ΗΠΑ CTIA, υποβαθμίζει τον κίνδυνο, δηλώνοντας στο Reuters πως «δεν είναι αυτό στο οποίο εστιάζουν οι χάκερ, δεν δείχνει κάτι ότι θα τους απασχολούσε». Πάντως, η ομάδα Nohl τεκμηριώνει πως, εάν κράκερ εκμεταλλευτούν το κενό ασφαλείας και την αδυναμία της κρυπτογράφησης DES, μπορούν να στείλουν SMS, να χρεώσουν την κάρτα, να δουν ό,τι είναι αποθηκευμένο (ακόμα και αριθμούς πιστωτικών καρτών εάν είναι εκεί αποθηκευμένοι), ή ακόμα και να εκτελέσουν δικό τους κώδικα μέσω Java applets, αφού προηγουμένως δημιουργήσουν το απαραίτητο υπόβαθρο.
Tο κενό που εντόπισαν οι ερευνητές της Security Research Labs με έδρα το Βερολίνο, αφορά στην μέθοδο/στάνταρτ κρυπτογράφησης που ενώ επινοήθηκε την δεκαετία του 1970 και θεωρείται πλέον απαρχαιωμένη, συνεχίζει να χρησιμοποιείται για να θωρακίσει τα ευαίσθητα στοιχεία κάθε κάρτας SIM. Οι κάρτες SIM συνδέουν το κινητό τηλέφωνο με τον αριθμό τηλεφώνου του συνδρομητή και χρησιμοποιούνται για να πιστοποιείται το μοναδικό αναγνωριστικό της κάρτας από το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας ώστε να προχωρά η εγκατάσταση ενημερώσεων λογισμικού ή άλλες εντολές.
Όταν η κρυπτογράφηση είναι αδύναμη, όπως χαρακτηρίζεται στην προκειμένη περίπτωση η κρυπτογράφηση DES, τότε ο επιτιθέμενος αποκτά τα δικαιώματα του χρήστη πάνω στην κάρτα του τηλεφώνου και μπορεί να διαβάσει οτιδήποτε βρίσκεται γραμμένο επάνω της. "Εμείς γινόμαστε η κάρτα SIM card", λέει χαρακτηριστικά ο Nohl.
Η ομάδα του Nohl εντόπισε το κενό, αξιοποιώντας την κρυπτογραφημένη ταυτότητα της κάρτας SIM (μια ακολουθία 56 ψηφίων) που συνόδευε το μήνυμα λάθους που τους επέστρεψε το κινητό, όταν αποπειράθηκαν να του στείλουν ένα μήνυμα SMS που περιείχε κώδικα που δεν μπορούσε να εκτελεστεί στο τηλέφωνο, απουσία της απαραίτητης κρυπτογραφημένης υπογραφής. Με την βοήθεια των λεγόμενων «πινάκων του ουράνιου τόξου», η αποκρυπτογράφηση του μοναδικού κλειδιού του κινητού τηλεφώνου αποδείχτηκε παιχνιδάκι, αφού δεν χρειάστηκαν περισσότερα από δύο λεπτά σε έναν κοινό υπολογιστή για να παραδώσει το κλειδί στους -ευτυχώς, white hat- χάκερ.






Πηγή : pathfinder.gr