1

Θεσσαλονίκη...

2

Η Πάργα, το μικρό θαύμα του Ιονίου...

3

Ναύπλιο, love is in the air...

4

Αθήνα, το λίκνο του πολιτισμού....

5

Δήλος, εκεί που το Φως βρήκε το σπίτι του...

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Το... στριπτίζ της 41χρονης Gwyneth Paltrow (video)

Το... στριπτίζ της 41χρονης Gwyneth Paltrow (video)
Θεωρείται μία από τις κομψότερες παρουσίες του Χόλιγουντ...
Πέραν αυτού, όμως, η Gwyneth Paltrow, όπως αποδεικνύεται, δεν είναι μόνο κομψή, αλλά και σέξι.
αποδΣτα 41 της χρόνια, δεν διστάζει να φορέσει εσώρουχα και ζαρτιέρες και να κάνει στριπτίζ, απαλλαγμένη από ανασφάλειες, για τις ανάγκες της νέας της ταινίας με τίτλο: «Thanks For Sharing».
Με σέξι διάθεση, η ηθοποιός κάνει στριπτίζ στον συμπρωταγωνιστή της Mark Ruffalo, τον οποίο αφήνει άφωνο, όπως φαίνεται και από το τρέιλερ της ταινίας...






Πηγή : imerisia.gr

Νέο «έξυπνο» ρολόι χειρός από τη Sony

Νέο «έξυπνο» ρολόι χειρός από τη Sony
Η αγορά των «έξυπνων» ρολογιών χειρός απέκτησε ένα νέο μεγάλο παίκτη, αφού η Sony παρουσίασε κατά τη διάρκεια της Τρίτης το Sony SmartWatch 2.

Ο λόγος για μία Android πρόταση που μπορεί να λειτουργήσει ως δεύτερη οθόνη στο smartphone του χρήστη, έχει ειδικά διαμορφωμένο interface (1.6 ίντσες, ανάλυση 220x176 pixels), είναι ανθεκτικό στο νερό και το σώμα του είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο.

Η συσκευή υποστηρίζει ακόμη NFC και Bluetooth 3.0 και η μπαταρία του μπορεί να προσφέρει έως και 4 μέρες λειτουργία με συχνή χρήση.

Η κυκλοφορία του έχει προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο του 2013.




Πηγή : sport-fm.gr

Κλωνοποίηση ποντικού από μια... σταγόνα αίμα

Κλωνοποίηση ποντικού από μια... σταγόνα αίμα
Το θηλυκό ποντίκι-κλώνος που δημιουργήθηκε με χρήση λευκών αιμοσφαιρίων που ελήφθησαν από την ουρά ενός άλλου ποντικιού δότη Credit:RIKEN Center for Developmental Biology)

Ουάσινγκτον 
Τη δημιουργία ενός ποντικιού-κλώνου από μια σταγόνα αίματος που συνέλεξαν από την ουρά ενός άλλου τρωκτικού, ανακοίνωσαν ότι πέτυχαν ιάπωνες επιστήμονες. Μάλιστα το θηλυκό ποντίκι-κλώνος κατάφερε να αποκτήσει και υγιείς απογόνους.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο «Biology of Reproduction», οι ερευνητές του Κέντρου Αναπτυξιακής Βιολογίας RIKEN με επικεφαλής τον δρα Ατσούο Ογκούρα, ήθελαν να επιβεβαιώσουν ότι τα κύτταρα του αίματος μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για κλωνοποίηση. Ως τώρα έχουν κλωνοποιηθεί πειραματόζωα με κύτταρα από διάφορες άλλες πηγές, όπως λεμφοκύτταρα, κύτταρα του μυελού των οστών και του ήπατος.

Με την τεχνική της Ντόλι

Η νέα έρευνα -που βασίστηκε στη δοκιμασμένη τεχνική με την οποία είχε κλωνοποιηθεί το πρόβατο «Ντόλι» το 1996- απέδειξε ότι και τα κύτταρα της κυκλοφορίας του αίματος είναι κατάλληλα για κλωνοποίηση.

Συγκεκριμένα οι επιστήμονες έλαβαν αίμα από την ουρά ενός ποντικιού - δότη, απομόνωσαν λευκά αιμοσφαίρια και χρησιμοποίησαν τους πυρήνες τους στα κλωνο-πειράματά τους. Ουσιαστικώς οι ειδικοί εφήρμοσαν την τεχνική πυρηνικής μεταφοράς σωματικού κυττάρου που είχε εφαρμοστεί και για τη γέννηση της Ντόλι - μετέφεραν δηλαδή τον πυρήνα ενός ενηλίκου σωματικού κυττάρου μέσα σε ένα μη γονιμοποιημένο ωάριο από το οποίο είχε προηγουμένως αφαιρεθεί ο πυρήνας.

Οπως είδαν και αναφέρουν στη δημοσίευσή τους «τα πειράματα απέδειξαν για πρώτη φορά ότι είναι δυνατή η κλωνοποίηση ποντικιού με χρήση πυρήνων κυττάρων του περιφερικού αίματος». Οι ερευνητές προσθέτουν στο άρθρο τους ότι «τα κύτταρα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα για κλωνοποίηση μετά τη συλλογή τους και δεν χρειάζεται να θανατωθούν τα ζώα δότες στο πλαίσιο της διαδικασίας».
Παραγωγή γενετικών αντιγράφων

Σύμφωνα με τους επιστήμονες από την Ιαπωνία η συγκεκριμένη τεχνική μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή γενετικών αντιγράφων διαφορετικών πολύτιμων ειδών ποντικιών, τα οποία δεν θα μπορούσαν να παραχθούν με άλλες τεχνικές υποβοήθησης της αναπαραγωγής όπως η συμβατική εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF) ή η ενδοκυτταροπλασματική έγχυση σπερματοζωαρίων.

Οι ερευνητές του Κέντρου RIKEN έχουν μακρά πείρα στην κλωνοποίηση ποντικών. Αλλη ομάδα συνεργαζόμενου ινστιτούτου του Κέντρου αποκάλυψε πρόσφατα ότι δημιούργησε περίπου 600 ποντίκια με «πηγή» ένα και μόνο ποντίκι-δότη μετά από 25 διαδοχικούς κύκλους κλωνοποίησης.

Τέτοιες κλωνο-έρευνες αποσκοπούν μεταξύ άλλων στη μαζικής κλίμακας δημιουργία υψηλής παραγωγικότητας και ανθεκτικότητας ζώων κτηνοτροφίας.




Πηγή : tovima.gr

Τριπλό ηλιακό σύστημα φιλοξενεί τρεις εξωπλανήτες ικανούς για ζωή

Τρεις νέοι εξωπλανήτες, ικανοί να φιλοξενήσουν ζωή ανακαλύφθηκαν σε ένα τριπλό ηλιακό σύστημα. Οι τρεις πλανήτες έχουν μάζα λίγο μεγαλύτερη από της Γης και περιστρέφονται γύρω από ένα άστρο με μάζα δύο φορές μικρότερη του Ήλιου, το οποίο με τη σειρά του κινείται σε τροχιά γύρω από δύο άλλα παρόμοια άστρα.

Η περιοχή ονομάζεται τριπλό σύστημα Gliese 667C στο οποίο είχαν εντοπιστεί ήδη τρεις πλανήτες στο παρελθόν και βρίσκεται σε απόσταση 22 ετών φωτός, στην κατεύθυνση του αστερισμού του Σκορπιού.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι και τα τρία αστέρια είναι ορατά από την επιφάνεια των εξωπλανητών, ενώ τα δύο είναι ορατά και κατά τη διάρκεια της νύχτας με την ένταση του φωτός να είναι αντίστοιχη με αυτή της δικής μας Σελήνης.

Τις παρατηρήσεις και τη συλλογή στοιχείων έκαναν οι επιστήμονες με το όργανο Harps, εγκατεστημένο σε τηλεσκόπιο 3,6 μέτρων του Ευρωπαϊκού Αστεροσκοπείου του Νότου (ESO) στη Χιλή.

Το Harps ειδικεύεται στον εντοπισμό εξωπλανητών με τη μέθοδο της γωνιακής ταχύτητας: συμπεραίνει την ύπαρξη των πλανητών από τον ασθενή κλυδωνισμό που προκαλούν οι πλανήτες αυτοί στο μητρικό τους άστρο.

Οι τρεις πλανήτες βρίσκονται στην επονομαζόμενη κατοικήσιμη ζώνη, δηλαδή σε σωστή απόσταση από το άστρο ώστε να μπορεί να υπάρχει νερό σε υγρή μορφή στην επιφάνειά τους. Ωστόσο, η σύσταση των πλανητών όπως και οι συνθήκες που επικρατούν στις επιφάνειές τους δεν μπορούν να εξακριβωθούν.




Πηγή : real.gr

Η Sony αποκάλυψε το Sony Xperia Z Ultra

Η Sony αποκάλυψε το Sony Xperia Z Ultra
Μπορεί να ακούγαμε γι’ αυτό αρκετά τον τελευταίο καιρό, ωστόσο η Sony αποκάλυψε επιτέλους επίσημα το Sony Xperia Z Ultra.

Η συσκευή προσφέρεται για χρήση με και χωρίς stylus, έχει οθόνη ανάλυσης 1080p με πυκνότητα 342ppi και τεχνολογίας Sony Triluminous και X-Reality.

Στο εσωτερικό της υπάρχει ένας Snapdragon 800 χρονισμένος στα 2.2Ghz και την επεξεργασία των γραφικών αναλαμβάνει ο Adreno 330.

Η κάμερα στο πίσω μέρος είναι 8MP με αισθητήρα Exmor RS, μπορεί να καταγράψει video σε ανάλυση έως και 1080p, ενώ στο αντίστοιχο μπροστινό μέρος βρίσκουμε μια κάμερα στα 2MP.

Στο χρήστη προσφέρονται 16GB αποθηκευτικού χώρου, τα οποία και μπορούν να επεκταθούν με χρήση microSD καρτών.

Έχει βάρος 212 γραμμάρια, πάχος 6.5 χιλιοστά, υποστηρίζει δίκτυα 4G και αναμένεται να κυκλοφορήσει το τρίτο τρίμηνο του 2013 σε τρία χρώματα και σε τιμή κοντά στα 720€.




Πηγή : sport-fm.gr

Mεγάλος αριθμός Android εφαρμογών περιέχουν κακόβουλο λογισμικό!

Φωτογραφία για Mεγάλος αριθμός Android εφαρμογών περιέχουν κακόβουλο λογισμικό!
Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας ασφαλείας Juniper, 267.259 mobile εφαρμογές κρύβουν κακόβουλο λογισμικό που... είτε ενεργοποιεί SMS trojans, είτε εκμεταλλεύεται κενά ασφαλείας ή ακόμα χειρότερα υποκλέπτει προσωπικά δεδομένα. Από αυτές το 92% είναι εφαρμογές για Android φιλοξενούμενες σε περισσότερα από 500 ανεπίσημα app stores σε όλο τον κόσμο.

Η εταιρεία ανέλυσε 1.85 εκατ. εφαρμογές για smartphones και tablets και όπως μας ενημερώνει το mobile malware μέσα σε μόλις μία χρονιά αυξήθηκε κατά 614%. To 73% αυτών βρέθηκε να είναι FakeInstallers ή SMS trojans που ενώ εμφανίζονταν ως αθώες εφαρμογές είχαν crackαριστεί και περιείχαν κακόβουλο υλικό.

Αντίθετα, ο αριθμός malware που εντοπίστηκε σε iOS εφαρμογές ήταν πολύ μικρότερος εξαιτίας του αυστηρού ελέγχου που ασκεί η Apple σε καθεμία από αυτές πριν εισέλθει στο κατάστημά της. Αλλα και στο Google Play οι περισσότερες εφαρμογές είναι ασφαλείς οπότε και συνεπώς αοι χρήστες που κατεβάζουν μόνο από εκεί δεν συντρέχουν σοβαρό λόγο ανησυχίας.




Πηγή : newsnow.gr

Υγεία: Εθισμός σε… πατάτες και ψωμί

Φωτογραφία για Υγεία: Εθισμός σε… πατάτες και ψωμί
Τα ευρήματα νέας αμερικανικής μελέτης θα μπορούσαν ενδεχομένως να εξηγήσουν γιατί μια πατατούλα δεν είναι ποτέ αρκετή. Σύμφωνα με τους ειδικούς του Κέντρου για την Πρόληψη της Παχυσαρκίας, του Νοσοκομείου Παίδων της Βοστόνης, η κατανάλωση επεξεργασμένων υδατανθράκων όπως π.χ. το λευκό ψωμί και οι πατάτες, ενεργοποιούν μια περιοχή του εγκεφάλου που συνδέεται με την εξάρτηση.

Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν απεικονιστικές μεθόδους για να παρακολουθήσουν την εγκεφαλική δραστηριότητα των εθελοντών μέσα σε χρονικό διάστημα τεσσάρων ωρών από την κατανάλωση κάθε γεύματος.

Το πείραμα του μιλκσέικ

Στο πείραμα έλαβαν μέρος 12 υπέρβαροι και παχύσαρκοι άνδρες, οι οποίοι πέρασαν από αξιολόγηση που αφορούσε τα επίπεδα σακχάρου του αίματος, τα επίπεδα της πείνας και την εγκεφαλική δραστηριότητά τους.

Οι συμμετέχοντες μοιράστηκαν σε δύο ομάδες, στις οποίες διανεμήθηκαν δύο τύποι μιλκσέικ με την ίδια γεύση: το ένα περιείχε υδατάνθρακες υψηλού γλυκαιμικού δείκτη, ενώ το δεύτερο περιείχε υδατάνθρακες χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη.

Οι υδατάνθρακες υψηλού γλυκαιμικού δείκτη απαιτούν λιγότερο χρόνο πέψης με αποτέλεσμα να απορροφώνται ταχύτερα από τον οργανισμό και να εκτινάσσουν γρήγορα τα επίπεδα σακχάρου του αίματος στα ύψη, τα οποία όμως στη συνέχεια πέφτουν απότομα. Αντίθετα, στην περίπτωση των υδατανθράκων χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, η αφομοίωση από τον οργανισμό πραγματοποιείται με πιο αργό αλλά σταθερό ρυθμό.

Εθιστικές τροφές μας φορτώνουν κιλά

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση επεξεργασμένων υδατανθράκων υψηλού γλυκαιμικού δείκτη «φώτιζαν» την περιοχή του επικλινή πυρήνα του εγκεφάλου, που συνδέεται με την ανταμοιβή και την επιθυμία. Παρατήρησαν ακόμα ότι οι εθελοντές που είχαν πιει το «ενισχυμένο» από πλευράς γλυκαιμικού δείκτη μιλκσέικ εμφάνιζαν απότομες αυξομειώσεις ως προς τα επίπεδα σακχάρου του αίματος.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι μέσω της αποφυγής των συγκεκριμένων τροφών, τα παχύσαρκα άτομα θα μπορούσαν να «φρενάρουν» και να μειώσουν σταδιακά την υπερκατανάλωση φαγητού.

«Πέρα από την ανταμοιβή και την επιθυμία για φαγητό, η συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου συνδέεται επίσης με την κατάχρηση ουσιών και την εξάρτηση, γεγονός που θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι τροφές αυτές είναι εθιστικές» αναφέρει ο διευθυντής του κέντρου δρ Ντέιβιντ Λούντβιγκ.

«Τα νέα ευρήματα υποδεικνύουν ότι ο περιορισμός των υδατανθράκων υψηλού γλυκαιμικού δείκτη όπως το λευκό ψωμί και οι πατάτες θα μπορούσε να βοηθήσει παχύσαρκα άτομα να μειώσουν τη λαχτάρα τους για φαγητό και την τάση τους να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες» τονίζει ο ειδικός.

Τα ευρήματα της μελέτης δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο «American Journal of Clinical Nutrition».





Πηγή : newsnow.gr

Ανακαλύφθηκε νέο είδος πουλιού στην Καμπότζη

Ανακαλύφθηκε νέο είδος πουλιού στην Καμπότζη
Ένα νέο είδος πουλιού, που έχει μέγεθος σχεδόν όσο ο τρωγλοδύτης, ανακαλύφθηκε τυχαία στην Καμπότζη. Το επιστημονικό όνομα που του έδωσαν είναι Orthotomus chaktomuk αλλά στην καθομιλουμένη το λένε «πουλί-ράφτης».

Υπάρχουν στον υπόλοιπο κόσμο και άλλα 12 αντίστοιχα είδη, πουλιά - ράφτες, όμως το συγκεκριμένο διαφέρει στα γενετικά του χαρακτηριστικά. Τα λένε πουλιά-ράφτες επειδή χρησιμοποιούν ιστό αράχνης ή άλλου τύπου νήμα για να κεντήσουν φύλλα δέντρων και να φτιάξουν έτσι τις φωλιές τους.

Το συγκεκριμένο πουλί ανακαλύφθηκε στα προάστεια της πρωτεύουσας Πνομ Πενχ με τυχαίο τρόπο. Το 2009, κάποιοι ερευνητές μελετούσαν το ενδεχόμενο η γρίπη των πτηνών να μεταδίδεται μέσω μικρών πουλιών.

Είχαν αιχμαλωτίσει ορισμένα μικρά πουλιά και είχαν φωτογραφήσει τις φωλιές άλλων. Όταν κοινοποιήθηκαν ορισμένες από αυτές τις φωτογραφίες, ο Σιμόν Μαχούντ κατάλαβε ότι ο εικονιζόμενος…φτερωτός ράφτης, έμοιαζε να είναι άγνωστο έως τότε, είδος πουλιού.

Κάθε χρόνο ανακαλύπτονται σε όλο τον κόσμο 5-6 νέα είδη πουλιών.




Πηγή : tanea.gr

10.000 αστεροειδείς και κομήτες γυροφέρνουν τη Γη

(NASA/JPL-Caltech )
Το βράδυ της 18ης Ιουνίου οι αστρονόμοι ανακάλυψαν τον αστεροειδή 2013 MZ5 με τη βοήθεια του τηλεσκοπίου PanSTARRS-1 στη Χαβάη, φτάνοντας πλέον τα 10.000 ουράνια σώματα (αστεροειδείς και κομήτες) που έχουν ανακαλυφθεί να περνούν κοντά από τη Γη.
Σύμφωνα με τον Lindley Johnson, εκπρόσωπο του ειδικού προγράμματος παρακολούθησης διαστημικών αντικειμένων κοντινών στη Γη (Near-Earth Object Program ή ΝΕΟ) της NASA, η ανακάλυψη αποτελεί ιστορικό ορόσημο και πρόσθεσε πως υπάρχουν τουλάχιστον άλλα 100.000 αντικείμενα που απομένουν να εντοπιστούν, προτού οι κάτοικοι της Γης εφησυχαστούν ότι έχουν εντοπιστεί όλα τα αντικείμενα που μπορούν να αποτελέσουν κίνδυνο για τον πλανήτη.
Το νεοανακαλυφθέν αντικείμενο ΝΕΟ, ο αστεροειδής 2013 MZ5, έχει μήκος περίπου 300 μέτρα και η τροχιά του δεν πλησιάζει πολύ τον πλανήτη μας, οπότε δεν θεωρείται δυνητικά απειλητικός.
Ως αντικείμενα ΝΕΟ θεωρούνται οι αστεροειδείς και οι κομήτες που, κατά την περιφορά τους, πλησιάζουν τη Γη σε απόσταση μικρότερη των 45 εκατ. χιλιομέτρων. Οι διαστάσεις τους ποικίλουν από λίγα μέτρα έως 41 χιλιόμετρα για τον μεγαλύτερο αστεροειδή, τον 1036 Γανυμήδη.
Σύμφωνα με τη NASA, οποιοδήποτε διαστημικό αντικείμενο άνω των 30 μέτρων θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντική ζημιά σε περίπτωση σύγκρουσης με τη Γη και παρόλο που τα περισσότερα αντικείμενα αυτού του μεγέθους σημειώνουν προβλέψιμες τροχιές, σε μεγάλη απόσταση από τη Γη ώστε να θεωρούνται ακίνδυνα, εντούτοις λιγότερο από το 1% των ΝΕΟ μεγέθους 30 μέτρων και κάτω έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα.
Το πρώτο αντικείμενο ΝΕΟ ανακαλύφθηκε το 1898 και μέσα στον επόμενο αιώνα ανακαλύφθηκαν άλλα 500. Όμως, μετά το 1998, τα πράγματα άλλαξαν κατά πολύ καθώς η NASA έθεσε σε εφαρμογή το Πρόγραμμα ΝΕΟ και ο αριθμός των ανακαλύψεων αυξήθηκε κατακόρυφα, φτάνοντας πλέον σήμερα τις 10.000.
Όπως προσθέτει ο επί χρόνια επικεφαλής του προγράμματος NEO, Don Yeomans, με την έλευση νέων, πιο προηγμένων συστημάτων ανίχνευσης οι αστρονόμοι μαθαίνουν ακόμα περισσότερα για τις τρέχουσες και μελλοντικές θέσεις των αντικειμένων NEO στο ηλιακό μας σύστημα.
Από τα 10.000 γνωστά αντικείμενα ΝΕΟ, σχεδόν το 90% είναι μικρότερα του ενός χιλιομέτρου και δεν μπορούν να προκαλέσουν σημαντική καταστροφή στη Γη. Εντούτοις, το εναπομένον 10% μπορεί να προκαλέσει σοβαρότατες παγκόσμιες καταστροφές σε περίπτωση σύγκρουσης με τον πλανήτη μας. Ευτυχώς, σύμφωνα με τη NASA, κανένα από αυτά τα μεγάλα σώματα δεν φαίνεται προς το παρόν να αποτελεί άμεση απειλή, αν και εκτιμάται ότι υπάρχουν μερικές δεκάδες ακόμα που δεν έχουν ανακαλυφθεί.



Πηγή : enet.gr

ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ DNA ΖΩΟΥ Αλογο 700.000 ετών στον Καναδά

Το DNA του αλόγου που έζησε πριν από 700.000 χρόνια εντόπισαν οι επιστήμονες σε ένα κομμάτι ξύλου
Το DNA του αλόγου που έζησε πριν από 700.000 χρόνια εντόπισαν οι επιστήμονες σε ένα κομμάτι ξύλου

Επιστημονική επιτυχία, ορόσημο για την εξελικτική βιολογία και τη γενετική, αποτελεί το γεγονός ότι διεθνής ομάδα επιστημόνων αποκωδικοποίησε και χαρτογράφησε το αρχαιότερο γονιδίωμα ζώου μέχρι σήμερα, ενός αλόγου ηλικίας 700.000 ετών.
Με την επιτυχία αυτή, πέραν του γεγονότος ότι αλλάζει όλο το γενεαλογικό δένδρο της οικογένειας των αλόγων, των γαϊδάρων και των ζεβρών καθώς διαπιστώνεται ότι ο κοινός πρόγονός τους κάλπαζε στη Γη πριν από 4-4,5 εκατομμύρια χρόνια (και όχι πριν από 2 εκατομμύρια χρόνια όπως πιστευόταν μέχρι πρότινος), η επιστημονική κοινότητα βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στο να μπορέσει να αποκτήσει στοιχεία για την ιστορία πολλών εξαφανισμένων ζώων.
Η διεθνής ομάδα ερευνητών με επικεφαλής των Eσκε Γουίλερσλεβ του πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, στην έρευνά της που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Nature, αναφέρει ότι πρόκειται με διαφορά για το αρχαιότερο πλήρες γονιδίωμα που έχει ποτέ διαβαστεί, αφού το προηγούμενο ήταν αυτό μιας πολικής αρκούδας ηλικίας 110.000- 130.000 ετών.
Αν και γενικά είναι δύσκολο οι επιστήμονες να βρουν αρκετό διατηρημένο βιολογικό υλικό από εξαφανισμένα ζώα, καθώς τα μόρια του DNA αποσυντίθενται εύκολα σε θερμά κλίματα, οι επιστήμονες είναι αισιόδοξοι.
Στόχος οι άνθρωποι
Πιστεύουν ότι θα καταφέρουν να διαβάσουν γονιδιώματα ακόμα και προγόνων του ανθρώπου, του Homo Sapiens, αφού σε ψυχρότερα κλίματα όπως αυτό των βόρειων περιοχών του Καναδά όπου βρέθηκαν τα απομεινάρια του αλόγου το 2003 το γενετικό υλικό μπορεί να συντηρηθεί μέχρι και για ένα εκατομμύριο χρόνια!
Επιπλέον όπως σημειώνουν οι ερευνητές, θεωρητικά θα ήταν δυνατό να «αναστηθεί» το αρχαίο άλογο, αν το DNA του μεταφερόταν στο κύτταρο ενός σύγχρονου αλόγου, αν και, όπως είπαν, δεν σκοπεύουν να κάνουν κάτι τέτοιο, χωρίς βέβαια αυτό να αποκλείεται να συμβεί στο μέλλον.




Πηγή : ethnos.gr