1

Θεσσαλονίκη...

2

Η Πάργα, το μικρό θαύμα του Ιονίου...

3

Ναύπλιο, love is in the air...

4

Αθήνα, το λίκνο του πολιτισμού....

5

Δήλος, εκεί που το Φως βρήκε το σπίτι του...

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Αν όλοι οι πάγοι λιώσουν... Τι θα γίνει με την Ελλάδα;

Αν όλοι οι πάγοι λιώσουν... Τι θα γίνει με την Ελλάδα;

«Αν όλοι οι πάγοι λιώσουν». Αυτός είναι ο τίτλος άρθρου του National Geographic που παρουσιάζει τη Γη στην περίπτωση που λιώσουν όλοι οι πάγοι.

Το περιοδικό αναφέρει ότι το μεγαλύτερο πλήγμα θα δεχτεί η Ευρώπη αν το επίπεδο της θάλασσας ξεπεράσει τα 216 πόδια.

Πόλεις όπως το Λονδίνο και η Βενετία θα αποτελούν παρελθόν. Η Ολλανδία θα παραδοθεί στη θάλασσα και το μεγαλύτερο κομμάτι της Δανίας δεν θα υπάρχει πια.

Τι γίνεται όμως με την Ελλάδα;
Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι θα εξαφανιστούν όλα τα παράλια ενώ οι περιοχές που θα δεχθούν το μεγαλύτερο πλήγμα θα είναι η Αττική, η Δυτική Πελοπόννησος, η Χαλκιδική και όλα τα νησιά.

Στη Βόρεια Αμερική, ο Κόλπος του Μεξικού και η Φλόριντα θα εξαφανιστούν από τον χάρτη ενώ σχεδόν όλα τα παράλια θα παραδοθούν στη θάλασσα.

Στη Λατινική Αμερική πρόβλημα θα έχουν το Μπουένος Άιρες, η ακτή της Ουρουγουάης και το μεγαλύτερο μέρος της Παραγουάης.

Η Αφρική θα είναι η Ήπειρος με τα λιγότερα προβλήματα, ωστόσο η ζέστη θα είναι τόσο μεγάλη, που η ζωή θα είναι ανυπόφορη. Στην Αίγυπτο, το Κάιρο και η Αλεξάνδρεια θα πλημμυρίσουν από την Μεσόγειο.

Στην Ασία, τεράστιες εκτάσεις όπου ζουν σήμερα 600 εκατομμύρια Κινέζοι θα πλημμυρίσουν, όπως και ολόκληρο το Μπαγκλαντές (με τους 160 εκατομμύρια κατοίκους) και οι ακτές της Ινδίας.

Η ήπειρος της Αυστραλίας θα χάσει τη στενή παράκτια γραμμή όπου σήμερα ζουν τέσσερις στους πέντε Αυστραλούς.






Πηγή : madata.gr

«Καμπανάκι» για παράνομη δραστηριότητα στο ελληνικό facebook

«Καμπανάκι» για παράνομη δραστηριότητα στο ελληνικό facebook
Σημαντική αύξηση παρουσιάζουν στη χώρα μας οι καταγγελίες για παράνομη δραστηριότητα, κρούσματα εκφοβισμού και παραβιάσεις προφίλ στο facebook, γεγονός που έχει ανησυχήσει τους ειδικούς.

Σύμφωνα με στοιχεία της ελληνικής ανοιχτής γραμμής καταγγελιών για παράνομο περιεχόμενο στο Διαδίκτυο SafeLine, δεκάδες έλληνες χρήστες προβαίνουν καθημερινά σε καταγγελίες που αφορούν στη χρήση των κοινωνικών δικτύων.

Ιδιαίτερα αυξημένος είναι ο αριθμός των καταγγελιών για το facebook. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 2.247 καταγγελίες που έλαβε η γραμμή SafeLine το πρώτο εξάμηνο του 2013, οι 1.092 (ποσοστό 49%) αφορούσαν αποκλειστικά στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, το οποίο στην Ελλάδα αριθμεί περισσότερους από 3,9 εκατ. χρήστες.

Οι περισσότερες καταγγελίες αφορούν σε κλεμμένους κωδικούς πρόσβασης και στην παραβίαση των προφίλ χρηστών (τρίτοι αποκτούν πρόσβαση σε λογαριασμούς χωρίς την άδεια των χρηστών με σκοπό να τους κατασκοπεύσουν, να υποκλέψουν προσωπικά τους δεδομένα  ή να κάνουν αναρτήσεις για λογαριασμό τους).

Παρουσιάζονται, επίσης, κρούσματα ηλεκτρονικού εκφοβισμού (cyberbullying) τόσο σε ανήλικους όσο και σε ενήλικους. Συχνό φαινόμενο είναι και η ανάρτηση φωτογραφικού υλικού χρηστών χωρίς την άδεια των τελευταίων (φωτογραφίες που έχουν υποκλαπεί από λογαριασμούς του facebook εμφανίζονται σε άλλες σελίδες εν αγνοία των απεικονιζόμενων).

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της μη κυβερνητικής οργάνωσης Ν.Ε.Ο.Ι., ένα στα τρία ελληνόπουλα έχει πέσει θύμα παρενόχλησης μέσω του facebook και των υπόλοιπων κοινωνικών δικτύων.

Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι και το φαινόμενο του grooming, δηλαδή η αποπλάνηση ανηλίκων από παιδόφιλους που προσποιούνται ότι είναι έφηβοι και μπαίνουν σε κοινωνικά δίκτυα για να προσελκύσουν παιδιά με σκοπό να τα κακοποιήσουν.

Εφόσον γίνει εξακρίβωση του παράνομου περιεχομένου μετά την επεξεργασία της καταγγελίας, η γραμμή SafeLine προωθεί το περιεχόμενό της απευθείας στους διαχειριστές του facebook ή στο Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

10 βήματα για να προστατέψετε το παιδί σας στο facebook

- Μην απαγορεύετε καθολικά την πρόσβαση στο παιδί σας. Συνήθως οδηγεί στα αντίθετα αποτελέσματα.
- Ζητήστε από το παιδί να σας δείξει πώς «δουλεύει» το facebook. Περιηγηθείτε μόνοι σας ώστε να κατανοήσετε το είδος των δραστηριοτήτων που κάνουν οι χρήστες.
- Τονίστε στο παιδί ότι οι πληροφορίες που αναρτά είναι δημόσια προσπελάσιμες. Επομένως, καλό θα ήταν να μην δημοσιεύει στοιχεία και φωτογραφίες που θα το έφερναν σε δύσκολη θέση.
- Εξηγήστε στο παιδί τη διαφορά ανάμεσα στους εικονικούς και στους πραγματικούς φίλους. Μάθετέ το να αντιμετωπίζει τις διαδικτυακές γνωριμίες με επιφυλακτικότητα.
- Συμβουλεύστε το παιδί να μην προσθέτει στη λίστα των φίλων του άτομα που δεν γνωρίζει στον φυσικό κόσμο. Να μην ντραπεί να αρνηθεί μια πρόσκληση φιλίας.
- Συμβουλεύστε το παιδί να διαγράψει από τη λίστα «φίλων» του άτομα που το παρενοχλούν ή του στέλνουν μηνύματα που το φέρνουν σε δύσκολη θέση. Το παιδί μπορεί να χρησιμοποιήσει και το ενσωματωμένο σύστημα καταγγελιών (report) της εκάστοτε ιστοσελίδας.
- Να είστε πάντα ενημερωμένοι για τις διαδικτυακές γνωριμίες του παιδιού σας ώστε, όταν παρατηρήσετε κάτι ύποπτο, να μπορέσετε να δράσετε άμεσα.
- Τονίστε στο παιδί σας ότι δεν θα πρέπει να δίνει σε κανέναν τον κωδικό πρόσβασής στο προφίλ του.
- Συμβουλεύστε το παιδί σας να μην «ανεβάζει» φωτογραφίες όπου φαίνεται η τοποθεσία στην οποία βρίσκεται, ειδικότερα αν πρόκειται για το σπίτι του, το σχολείο του ή μέρη που συχνάζει.
- Εάν χρειάζεστε βοήθεια, καλέστε το 800 11 800 15 ή στείλτε email στο help@saferinternet.gr (Γραμμή Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ)





Πηγή : tanea.gr

Βαρύτατες οι επιπτώσεις του καπνού στη στοματική υγεία



Ο καπνός, και ειδικότερα οι τουλάχιστον 60 χημικές ουσίες που περιέχει, ευθύνεται για τους μη ιάσιμους καρκίνους στο στόμα, στον φάρυγγα και στον λάρυγγα

Οι βαρύτατες επιπτώσεις του καπνού στη στοματική υγεία αναδεικνύονται από τους ειδικούς του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής, με αφορμή τη σημερινή Ευρωπαϊκή Ημέρα Στοματικής Υγείας.

«Οι επιπτώσεις του καπνίσματος στη στοματική κοιλότητα είναι πολλές. Ορισμένες στοματικές βλάβες που σχετίζονται με το κάπνισμα είναι αθώες και αναστρέψιμες όπως η νικοτινική στοματίτιδα, η μελάγχρωση ούλων, η τριχωτή γλώσσα κλπ, άλλες όμως όπως οι προκαρκινικές βλάβες και ο καρκίνος του στόματος έχουν σοβαρή πρόγνωση και μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή του ασθενούς» ανέφερε η καθηγήτρια Στοματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κυρία Αλεξάνδρα Σκλαβούνου- Ανδρικοπούλου, σε εκδήλωση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αθήνας, που διοργανώθηκε με αφορμή την συγκεκριμένη ημέρα που είναι αφιερωμένη στις βλάβες του στόματος από το κάπνισμα.

Ο πρόεδρος του ΟΣΑ, κ. Αθανάσιος Υφαντής τόνισε ότι ο οδοντίατρος μπορεί να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην παροχή βοήθειας στους ασθενείς προκειμένου να διακόψουν το κάπνισμα και κάλεσε τους επιστήμονες του συλλόγου να ενημερώνουν τους επισκέπτες τους με τα ειδικά ενημερωτικά φυλλάδια.

Ομάδα υψηλού κινδύνου οι καπνιστές

Μάλιστα, η  λευκοπλακία, η  συχνότερη βλάβη του στόματος που έχει το δυναμικό να εξελιχθεί σε καρκίνο εμφανίζεται κατά  80%-90% σε καπνιστές. Ωστόσο, η διακοπή του καπνίσματος μπορεί να οδηγήσει σε ποσοστό που αγγίζει το 50% σε υποχώρηση ή και πλήρη εξαφάνιση της λευκοπλακίας σε ορισμένες περιπτώσεις.

Ο καρκίνος του στόματος μαζί με τον καρκίνο του φάρυγγα και του λάρυγγα αντιπροσωπεύει την 6η συχνότερη μορφή  καρκίνου στον άνθρωπο και έχει σοβαρή πρόγνωση με ποσοστό 5ετούς επιβίωσης 40%-50%. Ο κίνδυνος επίσης ανάπτυξης δεύτερου πρωτοπαθούς καρκίνου στο ανώτερο αναπνευστικό ή  γαστρεντερικό σύστημα είναι 2-6 φορές μεγαλύτερος σε ασθενείς με καρκίνο του στόματος που συνεχίζουν την καπνιστική τους συνήθεια.

Ανάλογη βαρύτατη επίπτωση φαίνεται ότι έχει το κάπνισμα και στις περιπτώσεις των ατόμων που φέρουν οδοντικά εμφυτεύματα, που αποτελούν πλέον  αναπόσπαστο μέρος της οδοντιατρικής πράξης, όπως επισήμανε ο κ. Γιάννης Καρούσης, επίκουρος καθηγητής Περιοδοντολογίας στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στη διάρκεια της ίδιας εκδήλωσης ο κ. Σπύρος Βασιλόπουλος, λέκτορας Περιοδοντολογίας στην Οδοντιατρική Σχολή τόνισε ότι τo κάπνισμα αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση Περιοδοντικής νόσου.    





Πηγή : protothema.gr

Βάτραχος «εκτοξεύτηκε» με... πύραυλο της NASA



Δείτε τη φωτογραφία της NASA που κάνει τον γύρο του κόσμου και απεικονίζει ένα βάτραχο δίπλα στο διαστημικό όχημα LADEE την ώρα της εκτόξευσης

Η εκτόξευση του πυραύλου της ΝASA, που μετέφερε το διαστημικό όχημα LADEE με αποστολή να μελετήσει την ατμόσφαιρα της Σελήνης, χαρακτηρίστηκε από απόλυτη επιτυχία.



Ωστόσο, όταν μελετήθηκαν οι φωτογραφίες από τη στιγμή της εκτόξευσης, σε βάση της Nasa στη Βιρτζίνια, διαπιστώθηκε ότι μαζί με τον πύραυλο εκτοξεύτηκε και ένας... βάτραχος!

Το άτυχο αμφίβιο βρέθηκε δίπλα στο διαστημόπλοιο και εκτοξεύτηκε στον αέρα από το ωστικό κύμα που δημιουργήθηκε.



Στην αρχή υπήρχαν ερωτήματα κατά πόσον η εικόνα ήταν πραγματική, ωστόσο  σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της διαστημικής βάσης, δεν πρόκειται για φωτομοντάζ.

«Η ομάδα που είναι υπεύθυνη για τις φωτογραφίες επιβεβαιώνει ότι ο βάτραχος είναι αυθεντικός και απαθανατίστηκε σε μία και μόνο λήψη από τις κάμερες που είχαν στηθεί για να φωτογραφίσουν την εκτόξευση» ανέφερε η NASA.

Εξέφρασε μάλιστα μία μικρή ελπίδα για την επιβίωση του βατράχου, λέγοντας ότι «δεν ξέρει σε ποια κατάσταση βρίσκεται».






Πηγή : protothema.gr

Καταργείται το κόστος περιαγωγής στην Ε.Ε.



Την κατάργηση, από την 1η Ιουλίου 2014, του κόστους περιαγωγής (roaming) στις κλήσεις σε κινητά τηλέφωνα θα παρουσιάσει επίσημα σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Εφόσον εγκριθεί από το Συμβούλιο υπουργών η πρόταση αναμένεται να οδηγήσει σε ριζική αλλαγή του τοπίου στις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, παρέχοντας σημαντικά οφέλη για τους ευρωπαίους καταναλωτές και δημιουργώντας ανακατατάξεις για τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Με βάση την εισήγηση της Κομισιόν, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ δύο βασικών εναλλακτικών προτάσεων στα πακέτα συμβολαίων που προσφέρουν στους πελάτες τους.
Πρώτον, οι εταιρείες θα μπορούν να προσφέρουν πακέτα συνδρομής -με μία μόνη άδεια από έναν πάροχο- που θα εφαρμόζονται στο σύνολο της κοινοτικής επικράτειας με εξίσωση των τελών εγχώρια με βάση τη χώρα καταγωγής της εταιρείας. Εκτιμάται ότι με την εξέλιξη αυτή τα τέλη θα καθορίζονται από τον ανταγωνισμό σε εθνικό επίπεδο. Δεύτερον, οι πελάτες θα μπορούν να επιλέγουν, χωρίς να αλλάζουν την κάρτα SIM στο κινητό τους τηλέφωνο, τον πάροχο με τις ευνοϊκότερες προσφορές για τις υπηρεσίες περιαγωγής.
Η πρόταση της Κομισιόν προβλέπει ακόμη την κατάργηση των πρόσθετων τελών στις κλήσεις προς σταθερά και κινητά τηλέφωνα από τη χώρα καταγωγής του συνδρομητή σε άλλες χώρες της Ε.Ε. Ετσι, τα τέλη στις κλήσεις από κινητό σε κινητό τηλέφωνο εντός της Ε.Ε. δεν θα μπο-ρούν να υπερβαίνουν τις εγχώριες κλήσεις μεγάλης απόστασης με ένα πλαφόν που καθορίζεται στο 0,19 ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Επίσης, προωθείται η κατάργηση των περιορισμών στη χρήση του ίντερνετ ανεξάρτητα από το κόστος και την ταχύτητα σύνδεσης που προβλέπονται από το συμβόλαιο του πελάτη.






Πηγή : imerisia.gr

‘Ιερά’ τιμολόγια από τις... φυλακές Διαβατών!

‘Ιερά’ τιμολόγια από τις... φυλακές Διαβατών!

Μπίζνες με χιλιάδες πλαστά και εικονικά τιμολόγια που εκδίδονταν στο όνομα αχυράνθρωπων, ακόμα και φυλακισμένων, αποκάλυψε το ΣΔΟΕ. Μοναχοί και ιερείς συμμετείχαν στο φαγοπότι των παράνομων επιδοτήσεων και του «μαύρου» χρήματος, με τζίρο 5 δισ. ευρώ. Στο «κάδρο» των επιτηδείων αγρότες, επιχειρηματίες και συνταξιούχοι.


Ιερές» μπίζνες με πλαστά και εικονικά τιμολόγια που εκδίδονταν στο όνομα αχυρανθρώπων, ακόμα και φυλακισμένων, εντόπισε το ΣΔΟΕ.
Σύμφωνα με τα πορίσματα των ελέγχων, δεκάδες μονές στην Ελλάδα συμμετείχαν στο μεγάλο φαγοπότι των 5 δισ. ευρώ μαύρου χρήματος και παράνομων επιδοτήσεων με πλαστά παραστατικά.
Το «παζλ» των αποκαλύψεων του ΣΔΟΕ συμπληρώνουν υποθέσεις απάτης κατά του Δημοσίου με εικονικά τιμολόγια στις οποίες πρωταγωνιστούν χιλιάδες αγρότες, συνταξιούχοι, επιχειρηματίες, κρατούμενοι ελληνικών φυλακών και ιερείς.






Πηγή : ethnos.gr

Νίνης: «Μου είχε λείψει να αισθάνομαι σημαντικός»

Νίνης: «Μου είχε λείψει να αισθάνομαι σημαντικός»

Στην εμπιστοσύνη που του έδειξε ο Χουμπ Στέφενς αναφέρθηκε ο Σωτήρης Νίνης, δηλώνοντας πως το να νιώθει σημαντικός σε μία ομάδα ήταν κάτι που του είχε λείψει.
Στο ντεμπούτο το με την ασπρόμαυρη φανέλα, σε μία θέση που δεν την ξέρει καλά, αναφέρθηκε ο Σωτήρης Νίνης, ο οποίος κόντρα στη Βέροια πήρε το βάπτισμα του πυρρός στον ΠΑΟΚ.

Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός δήλωσε χαρούμενος με την επιλογή του προπονητή του, Χουμπ Στέφενς, να τον βάλει δίπλα στον Τζιόλη, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι τον πιστεύει, κάτι που του είχε λείψει, όπως ο ίδιος τόνισε.

Ακόμη, ο διεθνής επισήμανε πως στόχος του ΠΑΟΚ είναι να συνδυάζει τις καλές εμφανίσεις με νίκες, ενώ πρόσθεσε πως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ:

Σε έκανε να αγχωθείς η επιλογή του προπονητή να σε βάλει δίπλα στον Τζιόλη ως αμυντικό χαφ;
«Με έκανε να χαμογελάσω! Με έκανε να αισθανθώ ότι ο προπονητής με πιστεύει, ότι περιμένει από μένα να είμαι σημαντικός. Δεν φαντάζεστε πόσο μου έλειψε αυτό. Όντως ήταν μια θέση που δεν την ξέρω πολύ καλά, όντως είμαι νέος στην ομάδα, αλλά ο ΠΑΟΚ έπρεπε να κερδίσει αυτό το ματς, είχε ελλείψεις και ο κ. Στέφενς μου έδειξε εμπιστοσύνη. Όχι… δεν αγχώθηκα! Προσπάθησα να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη. Γενικά δεν έχω πρόβλημα να παίξω όπου πει ο προπονητής».

Ντεμπούτο, λοιπόν, με τον ΠΑΟΚ εκτός έδρας:
«Εκτός; Δεν το έλεγες και ακριβώς εκτός έδρας!».

Όπως και να χει, παρθενική εμφάνιση με τα ασπρόμαυρα, πριν καλά-καλά μάθεις τα ονόματα των συμπαικτών σου:
«Ούτε εκεί υπήρξε πρόβλημα. Γύρω μου είχα πολύ γνωστά πρόσωπα. Με τον Κατσουράνη, τον Σαλπιγγίδη, τον Τζαβέλλα ήμασταν πάλι πριν λίγες μέρες στο γήπεδο με την Εθνική. Με τον Κλάους και τον Τζιόλη έχω ξαναπαίξει, δεν ήταν και τόσο μεγάλες οι αλλαγές. Και οι υπόλοιποι είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές, συνεννοηθήκαμε αμέσως».

Ήταν όπως το ονειρευόσουν;
«Ένιωσα πολύ καλά να παίζω με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, ήταν κάτι που ήθελα κι επίσης ήταν πολύ θετικό που κερδίσαμε. Όμως σίγουρα και εγώ και η ομάδα θα κάνουμε καλύτερα παιχνίδια από το χθεσινό, έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης».

Μπορεί να συνδυαστεί το αποτέλεσμα με το καλό ποδόσφαιρο με νέα πρόσωπα και με συνεχόμενα ματς;
«Ίσως όχι σε όλα τα παιχνίδια, αλλά το ζητούμενο είναι αυτό. Επίσης αν δεν είμαστε καλοί, πρέπει να κερδίζουμε, όπως στη Βέροια. Με τις νίκες δουλεύεις με μεγαλύτερη ηρεμία».        





Πηγή : sport-fm.gr

Τ. Μπαλατσινού: Φωτογραφίζεται για γνωστό περιοδικό! Video από τα παρασκήνια



Για το εξώφυλλο γνωστού περιοδικού φωτογραφήθηκε η Τζένη Μπαλατσινού και το αποτέλεσμα ήταν μαγικό. Η γνωστή παρουσιάστρια ποζάρει όλο χάρη μπροστά στο φωτογραφικό φακό της Μάρας Λαζαρίδη και μιλά για όλα στο περιοδικό Adore και την δημοσιογράφο Σοφία Τουντούρη.
Το TLIFE σου είχε εξασφαλίσει φωτογραφικό υλικό από τα backstage και τώρα έρχεται και το video με όλα όσα έγιναν στη φωτογράφηση.


Η Τζένη Μπαλατσινού βρέθηκε στο Μεγάλη Βρετανία μαζί με την ομάδα του περιοδικού Adore και τον fashion director Στέφανο Μάλαμα και το αποτέλεσμα της φωτογράφησης ήταν εξαιρετικό.
Δες το Video με το backstage της φωτογράφησης:


Δες το εξώφυλλο του περιοδικού:








Πηγή : tlife.gr

Έκθεση Φρανκφούρτης. Το Volvo Concept Coupe υποψήφιο για το πιο όμορφο αυτοκίνητο του Σαλονιού



Η Volvo παρουσιάζει την νέα σχεδιαστική της ταυτότητα με το νέο Concept Coupe που κάνει πρεμιέρα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Κρίνοντας από τις πρώτες κιόλας ώρες οι αντιδράσεις του κοινού στη θέα του νέου δημιουργήματος της σουηδικής φίρμας ήταν εξαιρετικές και αν μη τι άλλο κοινή πεποίθηση όλων είναι ότι πρέπει να ανάψει το πράσινο φως για την παραγωγή του.

Το Concept Coupe αποτελεί μια σύγχρονη εκδοχή του Volvo P1800 (ενός μοντέλου από τη δεκαετία του 1960) και έχει ως στόχο να προκαλέσει το πάθος, σηματοδοτώντας μια αλλαγή κατεύθυνσης για την μάλλον συντηρητική σουηδική εταιρεία υπό την ιδιοκτησία της κινέζικης Geely.
Εκτός από την πιο ελκυστική σχεδίαση, το concept παρουσιάζει επίσης τη νέα σειρά τετρακύλινδρωνDrive-E κινητήρων, που είναι δυνατότεροι, με χαμηλότερη κατανάλωση και σαφώς πιό φιλικοί προς το περιβάλλον.

Στη συνέντευξη Τύπου στη Φρανκφούρτη, οι άνθρωποι της Volvo επεσήμαναν ότι το Coupe είναι το πρώτο σε μια σειρά από τρία πρωτότυπα αυτοκίνητα που θα επιδείξουν το νέο σχεδιαστικό DNA της φίρμας, ανοίγοντας το δρόμο για την παρουσίαση του νέου XC90 SUV το επόμενο έτος.






Πηγή : news247.gr

Η απάντηση του Σωκράτη Μάλαμα για το πανό στη συναυλία



Η σκηνή δεν είναι δική μου. Ανήκει στους 7.000 που πλήρωσαν εισιτήριο σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς για ν' ακούσουν τα τραγούδια μου.

Τη δική του απάντηση στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Το Ποντίκι» έδωσε ο Σωκράτης Μάλαμας, σε όλους όσοι τον κατηγορούν επειδή σε συναυλία που έδωσε πριν από περίπου μια εβδομάδα δεν επέτρεψε σε εκπαιδευτικούς να αναρτήσουν πανό διαμαρτυρίας.

Ο γνωστός τραγουδοποιός εξηγεί ότι η σκηνή ανήκει σε όλους αυτούς που πλήρωσαν για να τον δουν live. Συγκεκριμένα ο κ Μάλαμας έγραψε:

«Στην Ελλάδα του Μνημονίου σύσσωμος ο ελληνικός λαός αδικείται. Θέση μου είναι πως πάντα πρέπει να δίνεται βήμα στους αδικημένους να εκφράσουν τα αιτήματα τους. Αυτό όμως, προϋποθέτει συνεννόηση και συνεργασία. Αλίμονο αν τη βία που ασκεί το κράτος εναντίον των πολιτών, την στρέψουμε ο ένας εναντίον του άλλου.

Η σκηνή δεν είναι δική μου. Ανήκει στους 7.000 που πλήρωσαν εισιτήριο σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς για ν' ακούσουν τα τραγούδια μου. Εγώ δεν νομιμοποιούμαι, την σκηνή που αυτοί μου παραχώρησαν, να την εκχωρήσω σε άλλους, χωρίς τουλάχιστον προηγουμένως να έχω συνεννοηθεί μαζί τους.

Οι ευχές μου μαζί σας πιο δυνατές από κάθε άλλη φορά.

Σωκράτης Μάλαμας»






Πηγή : protothema.gr

CINETROLL: Ο «Χάρι Πότερ» επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη κι ο Robocop αποκτάει καινούργια στολή [εικόνα]

CINETROLL: Ο «Χάρι Πότερ» επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη κι ο Robocop αποκτάει καιν

Την ώρα που ο Τάσος (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλος παθαίνει κρίση ηλικίας κοιτώντας τη νέα εντυπωσιακή εμφάνιση του ρομπομπάτσου και συνειδητοποιώντας ότι πέρασαν 26 χρόνια από τότε που τον είδε πρώτη φορά.
Σιγά μην άφηνε η Warner Bros και η συγγραφέας Τζ. Κ. Ρόουλινγκ ένα κινηματογραφικό mega franchise 8 ταινιών, βιβλίων, αναμνηστικών, θεματικών πάρκων και δισεκατομμυρίων έτσι απλά, χωρίς να το στραγγίξουνε. Λίγες ώρες πριν, η εταιρεία και η συγγραφέας ανακοίνωσαν όχι μόνο πως σκοπεύουν να επιστρέψουν στον μαγικό κόσμο του Χόγκουαρτς, αλλά και πως ευελπιστούν στη δημιουργία ενός καινούργιου χαριποτερικού franchise. To οποίο όμως, αν και λαμβάνει χώρα στο σύμπαν του διοπτροφόρου ήρωα, δεν πρόκειται να τον έχει σαν πρωταγωνιστή.
Κι αυτό γιατί η πρώτη του ύλη πρόκειται να είναι ένα από τα σχολικά εγχειρίδια του ίδιου του Χάρι Πότερ: Το βιβλίο «Fantastic beasts and where to find them» (Μυθικά τέρατα και που να τα ανακαλύψετε). Ένα βιβλίο «γραμμένο» από τον φανταστικό συγγραφέα Νιουτ Σκαμάντερ, που η Ρόουλινγκ κυκλοφόρησε το 2001 με πρόλογο «γραμμένο» από τον Άλντους Ντάμπλντορ αλλά και υπογραμμίσεις και σχόλια από τον Χάρι τον Ρον και την Ερμιόνη. Μία μίνι εγκυκλοπαίδεια μόλις 54 σελίδων από το Α ως το Ω όλων των μυθικών πλασμάτων που έχουμε γνωρίσει από το σύμπαν του Χάρι Πότερ.
Το πώς αυτό το βιβλιαράκι θα γίνει ταινία με σενάριο, είναι πλέον θέμα της ίδιας της Ρόουλινγκ που ανέλαβε την κινηματογραφική διασκευή του. Το μόνο σίγουρο είναι πως μολονότι η υπόθεση θα εξελίσσεται 70 χρόνια πριν από τα γεγονότα του Χάρι Πότερ, τόσο η συγγραφέας όσο και το στούντιο έδωσαν έμφαση στο ότι η ατμόσφαιρα και η αισθητική της ταινίας θα είναι ακριβώς όπως αυτή των ταινιών της σειράς που έχουν προηγηθεί. Προφανώς για να μην υπάρξει κάποια παρεξήγηση και χάσουν κανένα πελάτη.
Σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση όσον αφορά το θέμα της αισθητικής φαίνεται ότι θα κινηθεί το πολυαναμενόμενο remake του θρυλικού Robocop από το 1987. Πράγμα απολύτως λογικό αν υπολογίσει κανείς ότι έχουν περάσει 26 χρόνια από την πρώτη εμφάνιση του αστυνόμου ρομπότ (πόσα χρόνια; μαύρα γεράματα μου 'ρθανε του έρμου ). Μόλις σήμερα κυκλοφόρησε η αφίσα της ταινίας που θα βγει στις αίθουσες τον Φεβρουάριο του 2004, με έναν Robocop όπως μπορείτε να δείτε και παρακάτω εντελώς σινιέ, σε γυαλιστερή μαύρη μεταλλική στολή με ασορτί καραμπίνα και ενισχυμένη φιμέ κάσκα σαν φουτουριστικό παρμπρίζ με κόκκινο φωτάκι. Η υπόθεση είναι ακριβώς αυτή τη πρωτότυπης ταινίας με τον Τζόελ Κίναμαν να αναλαμβάνει το ρόλο που κρατούσε ο Πίτερ Γουέλερ. Τους Σάμιουελ Τζάκσον και Γκάρι Όλντμαν να τον πλαισιώνουν. Και τη σκηνοθετική υπογραφή του βραβευμένου με Χρυσή Αρκούδα στο Βερολίνο, βραζιλιάνου Χοσέ Παντίγια για το βίαιο και σπιντάτο «Tropa de Elite», στην πρώτη του αγγλόφωνη ταινία, να εγγυάται ότι το αποτέλεσμα θα αντανακλά την καλοδεχούμενη κομιξάδικη τραχύτητα του ακατάλληλου για ανήλικους Πολ Βερχόφεν που ξεκίνησε το μύθο.

Με το Χόλιγουντ να συνεχίζει να ποντάρει σε σίγουρα, «ανακυκλώσιμα» χαρτιά της μυθολογίας του όταν πρόκειται για blockbusters, αφήνοντας την πρωτοτυπία να ξεκουραστεί αιώνια. Πλασάροντας ταυτόχρονα, τις δοκιμασμένες συνταγές του σε μια καινούργια γενιά καταναλωτών, και προκαλώντας μας κρίση ηλικίας (μα 26 χρόνια από τον πρώτο Robocop; Φτου. Και τώρα τι λέω; Δεν ξέρω, δεν θυμάμαι δεν είχα γεννηθεί τότε;)
*** ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο www.facebook.com/tazthebuzz ή στο www.twitter.com/klarinabourana Κάντε LIKE στην επίσημη σελίδα του fb www.facebook.com/SigaikaProductions για να μαθαίνετε όσα χρειάζεστε, προκειμένου να καίτε τον εγκέφαλο (των άλλων) ή επικοινωνήστε με το terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης.






Πηγή : iefimerida.gr

Για ένα συμπλήρωμα διατροφής πυροβόλησαν τον 37χρονο bodybuilder

Για ένα συμπλήρωμα διατροφής πυροβόλησαν τον 37χρονο bodybuilder

Προφυλακιστέα κρίθηκαν τα δύο αδέρφια που συνελήφθησαν για την υπόθεση

Νέα διάσταση παίρνει η υπόθεση με τον βαρύτατο τραυματισμό του 37χρονου bodybuilder, Μανώλη Καραμανλάκη, που εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος υπεράσπισης των δύο συλληφθέντων για την υπόθεση, η επίθεση κατά του Καραμανλάκη «δυστυχώς, έγινε για ασήμαντη αφορμή. Μια συναλλαγή για την αγορά ενός συμπληρώματος διατροφής».





Πηγή : pelop.gr

Samsung: Οι μελλοντικές συσκευές μας θα διαθέτουν επεξεργαστή 64bit

samsung_64bit_exynos

Νομίζατε ότι η Apple θα μείνει με την πρωτιά του 64bit mobile επεξεργαστή (στο iPhone 5S) για πολύ καιρό; Η Samsung επιβεβαίωσε άμεσα διά στόματος του Shin Jong-khun ότι τα μελλοντικά smartphones της θα χρησιμοποιούν επίσης 64bit επεξεργαστή.

Βέβαια, ο εκπρόσωπος της Samsung δήλωσε ότι αυτό δε θα γίνει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, άρα δε βάζουμε το χέρι μας στη φωτιά για το Galaxy S5. Το σίγουρο είναι ότι ανοίγει μια νέα μάχη, αλλά θα θέλαμε να δούμε πραγματική εκμετάλλευση των δυνατοτήτων ενός τέτοιου επεξεργαστή (όπως υποστήριξη RAM 4GB και άνω) και όχι απλά μια εντυπωσιακή προσθήκη στο φύλλο των τεχνικών χαρακτηριστικών.






Πηγή : techgear.gr

Οι εισαγγελείς και η ΕΛ.ΑΣ έβαλαν τιμοκατάλογο στα ναρκωτικά!



Πόσο κάνουν ηρωίνη, κοκαϊνη, χασίς, έκστασι και άλλα ναρκωτικά στη χώρα μας

Τιμοκατάλογος πώλησης για όλα τα ναρκωτικά, όπως η κοκαΐνη, το χασίς και η ηρωίνη δημιουργήθηκε έπειτα από παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σε συνεργασία με τη Δίωξη Ναρκωτικών.

Αν και προκαλεί μεγάλη εντύπωση ότι ο Αρειος Πάγος σε συνεργασία με τη Δίωξη Ναρκωτικών συνέταξαν λίστα με ενδεικτικές τιμές πώλησης των ναρκωτικών, ο λόγος είναι να διευκολυνθεί η Δικαιοσύνη και η Αστυνομία.

Κι αυτό γιατί τα δικαστήρια κρίνουν τους κατηγορούμενους για υποθέσεις ναρκωτικών βάσει του «προσδοκώμενου οφέλους» που εκτιμάται ότι θα αποκόμιζαν. Υπολογίζεται δηλαδή το οικονομικό όφελος που θα έχουν οι δράστες από την παράνομη πώληση των ναρκωτικών και επιβάλλονται οι ποινές.

Οπως αναφέρει το «Εθνος» επικαλούμενο το criminal.ethemis.gr, ως όριο του ποσού του προσδοκώμενου οφέλους τίθεται το ποσό των 75.000 ευρώ, με τους δράστες οι οποίοι ξεπερνούν το όριο να είναι αντιμέτωποι με ισόβια.

Αστυνομικές πηγές ωστόσο, αντιδρούν στη νέα νομοθετική πρόβλεψη καθώς όπως επισημαίνουν δεν μπορεί να καθοριστεί το προσδοκώμενο όφελος με ευκολία.

Οι τιμές των ναρκωτικών σύμφωνα με την ΕΛΑΣ:


Ακατέργαστη κάνναβη ευρωπαϊκής προέλευσης (υδροπονική καλλιέργεια): 10-20 ευρώ το γραμμάριο

Κάνναβη ακατέργαστη αλβανικής προέλευσης: 3-10 ευρώ το γραμμάριο

Κατεργασμένη κάνναβη: 15-25 ευρώ το γραμμάριο

Κοκαΐνη σε σκόνη: 35-120 ευρώ το γραμμάριο

Αμφεταμίνες σε σκόνη: 5-15 ευρώ το γραμμάριο

LSD: 5-15 ευρώ η δόση

Οπιο: 3-10 ευρώ το γραμμάριο

Καφέ ηρωίνη: 8-45 ευρώ το γραμμάριο

Εκστασι σε δισκία: 5-25 ευρώ το γραμμάριο

Εκστασι MDMA: 50-100 ευρώ το γραμμάριο





Πηγή : protothema.gr