1

Θεσσαλονίκη...

2

Η Πάργα, το μικρό θαύμα του Ιονίου...

3

Ναύπλιο, love is in the air...

4

Αθήνα, το λίκνο του πολιτισμού....

5

Δήλος, εκεί που το Φως βρήκε το σπίτι του...

Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Εθελοντής πυροσβέστης και... εμπρηστής!

Ένας 40χρονος και ένας 59χρονος συνελήφθησαν σε Ρόδο και Πάτρα αντίστοιχα με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση για τις φωτιές που ξέσπασαν στις 12 και 13 Αυγούστου στο νησί και στις 21 Αυγούστου στην Πελοπόννησο.

Ο 40χρονος, εθελοντής πυροσβέστης, που κατηγορείται για την πυρκαγιά στην περιοχή Άγιος Σουλάς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση.

Παράλληλα, ένας 59χρονος συνελήφθη στην Πάτρα ως υπαίτιος της πυρκαγιάς που είχε εκδηλωθεί στις 21 Αυγούστου στη θέση Διάσελο στην Άνω Βασιλική Ναυπακτίας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ο 59χρονος κατηγορείται για εμπρησμό από πρόθεση.




Πηγή : nooz.gr

Προκλητικές αφίσες της Bild κατά της Ελλάδας

Προκλητικές αφίσες της Bild κατά της Ελλάδας
Με... εμπρηστική φαντασία συνεχίζει την πολεμική της κατά της Ελλάδας η Bild.


Το γερμανικό ταμπλόιντ δημιούργησε πέντε αφίσες, «εισηγούμενο» προς τα γερμανικά κόμμτα να τις υιοθετήσουν έναντι του ελληνικού προβλήματος στις επερχόμενες εκλογές.
Κοινός παρονομαστής και στις πέντε περιπτώσεις είναι η απαίτηση να μην δαπανηθούν άλλα χρήματα για την στήριξη της ελληνικής οικονομίας.

Ωστόσο κάθε μία από τις αφίσες είναι προσαρμοσμένη στο «πνεύμα» του κάθε κόμματος: οι Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ φαίνεται σαν να λένε «ούτε ένα σεντ περισσότερο για την Ελλάδα. Η Γερμανία να παραμένει ισχυρή», οι σοσιαλδημοκράτες λένε «Οχι νέα δισεκατομμύρια για την Ελλάδα», ασκώντας έτσι κριτική στη βοήθεια που έχει ήδη προσφέρει η Γερμανία ενώ οι Πράσινοι καλούν τους ψηφοφόρους να μην δώσουν χρήματα στην Ελλάδα με το σύνθημα «ο Γιούρκεν και η Κατρίν δεν δίνουν τίποτα για την Ελλάδα. Εσύ;». Πιο δυνατά στο παιχνίδι -σύμφωνα τουλάχιστον με την Bild- μπαίνει και η γερμανική αριστερά η οποία προειδοποιεί για τον κίνδυνο επανάστασης(!) σε περίπτωση που το Βερολίνο εγκρίνει νέα βοήθεια προς την Ελλάδα.


Στην αφίσα των Χριστιανοδημοκρατών του CDU η Αγκελα Μέρξελ εμφανίζεται να λέει «Ούτε σεντ παραπάνω για την Ελλάδα. Έτσι θα παραμείνει η Γερμανία δυνατή».
Στην αφίσα των Χριστιανοδημοκρατών του CDU η Αγκελα Μέρξελ εμφανίζεται να λέει «Ούτε σεντ παραπάνω για την Ελλάδα. Έτσι θα παραμείνει η Γερμανία δυνατή».


Το συνοδευτικό κείμενο αναφέρει ότι «Ο χορός των αυγών γύρω από το επόμενο πακέτο προς την Ελλάδα συνεχίζεται».

Οπου «Χορός των Αυγών» το γνωστό παιχνίδι-αγώνας δρόμου, στον οποίο οι δρομείς έχουν στόχο να φθάσουν στον τερματισμό χωρίς να σπάσουν το αυγό που κρατούν σε ένα κουτάλι.


Οι Σοσιαλδημοκράτες του Πεερ Στάινμπρουκ λένε: Εμείς αποφασίζουμε: «Οχι άλλα δισεκατομμύρια στους Ελληνες»
Οι Σοσιαλδημοκράτες του Πεερ Στάινμπρουκ λένε: Εμείς αποφασίζουμε: «Οχι άλλα δισεκατομμύρια στους Ελληνες»



«Τώρα η γερμανική κυβέρνηση εμφανίζεται ότι εξαρχής υποστήριζε ότι το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα είναι προ των πυλών την επόμενη χρονιά.
Μετά την αναστάτωση που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, ο υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε επανέρχεται, λέγοντας πόσο απαραίτητη είναι η βοήθεια προς την Ελλάδα.

Η Αριστερά του Die Linke έχει πιο άγριες διαθέσεις: «Να τελειώνουμε με την ενίσχυση των Ελλήνων. ΑΛΛΙΩΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ»
Η Αριστερά του Die Linke έχει πιο άγριες διαθέσεις: «Να τελειώνουμε με την ενίσχυση των Ελλήνων. ΑΛΛΙΩΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ»




Στόχος της νέας δήλωσής του είναι να σταματήσει τις φήμες για ένα επερχόμενο νέο «κούρεμα» για το ελληνικό χρέος, αλλά και κάνει σαφές ότι ήταν πάντα σαφής ως προς το ότι το 2014 θα υπάρξει ανάγκη να αναληφθεί δράση για την Ελλάδα», αναφέρει το γερμανικό περιοδικό.
Ο Τρίττιν των Πράσινων κοιτάζει ήρεμα τους ψηφοφόρους και η αφίσα διατείνεται ότι «ο Γιούργκεν και η Κάτριν δεν δίνουν τίποτα πια στην Ελλάδα».
Ο Τρίττιν των Πράσινων κοιτάζει ήρεμα τους ψηφοφόρους και η αφίσα διατείνεται ότι «ο Γιούργκεν και η Κάτριν δεν δίνουν τίποτα πια στην Ελλάδα».




Το ευφάνταστο άρθρο της εφημερίδας ολοκληρώνεται με τις δηλώσεις πολλών Γερμανών πολιτικών οι οποίοι, μετά την τοποθέτηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αλλά και άλλων αξιωματιούχων ότι ένα νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας είναι η πλέον ενδεικτική λύση, δηλώνουν κάθε άλλο παρά ενθουσιασμένοι με την ιδέα μιας νέας χρηματικής βοήθειας προς τη χώρα του Νότου.


Ο Ράινερ Μπρούντερλε των Φιλελεύθερων του FDP διατείνεται ότι «Ο Έλληνας δεν παίρνει τίποτα πλέον».
Ο Ράινερ Μπρούντερλε των Φιλελεύθερων του FDP διατείνεται ότι «Ο Έλληνας δεν παίρνει τίποτα πλέον».


Κι όλα αυτά που στη Γερμανία το ζήτημα της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα έχει αναδειχθεί σε νούμερο ένα αντικείμενο προεκλογικής αντιπαράθεσης, με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης να φιλοξενούν καθημερινά αναλύσεις και άρθρα πάνω στο θέμα και ζητώντας από τους πολιτικούς της χώρας να αποκαλύψουν στον λαό όλη την αλήθεια σχετικά με τις επόμενες κινήσεις τους πάνω σε αυτό.

Χαρακτηριστικά είναι τα σημερινά δημοσιεύματα της Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία αναφέρει ότι «η ευρωδιάσωση θυμίζει όλο και περισσότερο τραγωδία», της Stuttgarter Zeitung, η οποία εκτιμά ότι ακόμη και ένα κούρεμα δεν θα μπορούσε να συμβάλει στην αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους, αλλά και της Welt, η οποία τιτλοφορεί το άρθρο της πάνω στο θέμα «Η μισή αλήθεια».





Πηγή : ethnos.gr

Τι κρύβεται πίσω από την "επίθεση" Putin στην Ελλάδα


Ο Βλ. Πούτιν με την αναφορά του περί «προβληματικής Ελλάδας» θέλησε να στείλει μήνυμα προς τους ρώσους επιχειρηματίες.

Η αναφορά του έγινε στην περιφέρεια του Ροστόφ, απ΄ όπου κατάγεται να δραστηριοποιείται ο ομογενής Ιβάν Σαββίδης. Ο ρώσος πρόεδρος συνδέεται φιλικά με τον κ. Σαββίδη, αλλά απέφυγε να τον κατονομάσει.

«Με έκπληξή μου ανακάλυψα ότι μια αρκετά σοβαρή επένδυση πραγματοποιήθηκε το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα», ήταν η επίμαχη αποστροφή του λόγου του Βλ. Πούτιν, που φωτογράφησε τον Ιβάν Σαββίδη. Για να ακολουθήσει το «καρφί» περί «χώρας προβληματικής για επενδύσεις» και η ευθεία σύγκριση με την Περιφέρεια του Ρόστοφ.

Η απρόσμενη «επίθεση» Πούτιν έρχεται μετά την αιφνιδιαστική απόσυρση της ρωσικής Gazprom στο διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ.

Κι αν η ΔΕΠΑ φαίνεται να είναι ένας από τους κρίκους στην αλυσίδα των γεγονότων, που προκαλούν μια ψυχρότητα στις  σχέσεις Αθήνας και Μόσχα, οι άλλοι έχουν να κάνουν με την επιλογή του αγωγού TAP για τη μεταφορά του αζερικου αερίου στην Ευρώπη, την επιστολή του Αντ. Σαμαρά για μείωση της τιμής του αερίου προς τη χώρα μας, αλλά και την αναθέρμανση των σχέσεων με τις ΗΠΑ κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού.

Ποιος είναι ο Ιβάν Σαββίδης

Ο 54χρονος επιχειρηματίας είναι στην 30η θέση στη λίστα με τους πλουσιότερους Ρώσους, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

Εκτός της εξαγοράς της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, έχει μισθώσει το ξενοδοχείο “Μακεδονία Παλάς”, έχει αποκτήσει το 50,36% της ΣΕΚΑΠ.

Όπως αναφέρουν τα «Νέα», η εταιρεία του Donskoy Tabak είναι 10 φορές μεγαλύτερη της ΣΕΚΑΠ και σε αυτή ξεκίνησε ως ένας καπνεργάτης προ 30 ετών.

Σήμερα έχει υπό τον έλεγχό του εταιρείες αλλαντικών, ιχθυοκαλλιεργειών και παραγωγής χαβαριού, μέχρι και θεματικά πάρκα.

Ο ίδιος έχει ασχοληθεί και με την πολιτική. Προ 10ετίας εξελέγη βουλευτής της Κρατικής Δούμας, ενώ για τη δράση του έχει λάβει παράσημο τιμής από τον Βλ. Πούτιν.





Πηγή : capital.gr

Χακόμπο: "Έτσι δεν παίρνεις πρωτάθλημα"



Ο Σανθ Χακόμπο τόνισε ότι αν δεν πάρεις αυτές τις νίκες σε ματς με τον Παναιτωλικό, δεν μπορείς να κοιτάζεις ψηλά. Παράλληλα αναφέρθηκε και στη διαιτησία, όχι όμως και στο ματς με τη Σάλκε.



Αναλυτικά όσα είπε ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ:


Αρχικά, δήλωσε ο Χακόμπο: "Δεν θα είμαστε καλά αν παρουσιάσουμε και σε άλλα ματς αυτήν την εικόνα. Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε γι' αυτό το παιχνίδι και να έχουμε το μυαλό μας στη Σάλκε. Είχαμε μιλήσει για τον τρόπο που θα σταματήσουμε τις επιθέσεις του Παναιτωλικού, αλλά δεν το κάναμε. Αυτά τα ματς πρέπει να τα κερδίζουμε και όχι μόνο να παίζουμε με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό".
Για το Βοσκάκη: "Δεν είναι δυνατόν να πάμε να μιλήσουμε στο διαιτητή και να δεχόμαστε κάρτες, να αισθανόμαστε ηλίθιοι".
Ακόμη, όταν ρωτήθηκε για τη Σάλκε, απάντησε: "Τι με ρωτάτε; Ποια Σάλκε; Πρέπει πρώτα να δούμε γιατί χάσαμε εδώ, να το συζητήσουμε και όχι να σκεφτόμαστε από τώρα τη Σάλκε".





Πηγή : sport24.gr

Γυμνή στο video clip η Lady Gaga


Περισσότερες από 5 εκατομμύρια επισκέψεις έχει δεχτεί το νέο βίντεο κλιπ της Lady Gaga στο YouTube, ωστόσο προκαλεί και αντιδράσεις, αφού η 27χρονη τραγουδίστρια επέστρεψε, αλλά δεν εμφανίζεται με το πολύχρωμο μακιγιάζ ή με τα απόκοσμα κοστούμια, που συνήθως φοράει, αλλά ποζάρει γυμνή και με κοχύλια, ως άλλη "αναδυόμενη Αφροδίτη!

Ορισμενοι έσπευσαν να κριτικάρουν το βίντεο κλιπ, όμως πολλοί πήραν μια πρώτη γεύση από το νέο της τραγούδι.

Πλέον, αναμένεται τι αλλο θα σκαρφιστεί για την επικείμενη, αυριανή απονομή των βραβείων του MTV!






Πηγή : megatv.com

Η Βουγιουκλάκη στο You Tube

*Ηταν τόσο μεγάλη η πειρατεία των ταινιών μας, που σκεφτήκαμε πως αντί να κυνηγάμε έναν έναν αυτούς που ανεβάζουν παράνομα τις ταινίες μας, καλύτερα να τις ανεβάσουμε οι ίδιοι, νόμιμα.


Με ένα κλικ μπορείτε να παρακολουθήσετε δωρεάν τις πιο αγαπημένες ταινίες του παλιού ελληνικού σινεμά. Θα τις βρείτε μαζεμένες σε ένα νέο διαδικτυακό «κανάλι», το Finos Film Channel, που έκανε πρεμιέρα αρχές Αυγούστου. Και μιλάμε για 95 φιλμ που σύντομα θα γίνουν 120 - όσες δηλαδή είναι συνολικά οι ταινίες που παρήγαγε ο Φίνος. Ολοι είναι εδώ: από τη Βουγιουκλάκη και την Καρέζη, μέχρι τη Βλαχοπούλου και τη Βασιλειάδου. Και από τον Κωνσταντάρα και τον Μπάρκουλη, μέχρι τον Κούρκουλο και τον Παπαμιχαήλ.
Αρχικά νομίζαμε πως μας κάνουν πλάκα. «Κανένα πειρατικό θα είναι», σκεφτήκαμε. Από παράνομα ανεβάσματα ταινιών στο Ιντερνετ άλλο τίποτα... Ούτε και ο Γιώργος Μυλωνάς, επικεφαλής του οργανισμού συλλογικής διαχείρισης «ΑΘΗΝΑ» (των σκηνοθετών και των σεναριογράφων), είχε ιδέα. «Από σας το μαθαίνουμε», μας είπε, έτοιμος να κινηθεί δικαστικά εναντίον οποιουδήτε θα έκανε κάτι τέτοιο παράνομα. Λογικό. Από την προβολή των ελληνικών ταινιών εισπράττουν δικαιώματα επαγγελματίες ενός πλήθους ειδικοτήτων.
Κάθε χτύπημα 40 λεπτά
Η «ΑΘΗΝΑ» έχει συμβόλαιο με τη Φίνος Φιλμ, που έχει πολύ καλό όνομα στην πιάτσα. «Πληρώνουν πάντα στην ώρα τους», μας είπε ο Γ. Μυλωνάς. «Αν το κανάλι αυτό είναι νόμιμο, σίγουρα θα μας δίνουν τα δικαιώματα που μας οφείλουν. Για κάθε χτύπημα εισπράττουμε 40 λεπτά. Αν και θα έπρεπε να είχαμε ήδη ενημερωθεί».
Και τελικά, ναι, πρόκειται για το επίσημο κανάλι της Φίνος Φιλμ στο YouTube. Επικοινωνήσαμε με τον κληρονόμο και διαχειριστή των ταινιών του Φιλοποίμενος Φίνου, Γιώργο Ξανθάκη, δικηγόρο και μακρινό συγγενή της Τζέλλας Φίνου που πέθανε σε βαθύ γήρας το 2010.
«Κάναμε σύμβαση με την Google και το YouTube», μας είπε ο κ. Ξανθάκης. «Ηταν τόσο μεγάλη η πειρατεία των ταινιών μας, που σκεφτήκαμε πως αντί να κυνηγάμε έναν έναν αυτούς που ανεβάζουν παράνομα τις ταινίες μας στο YouTube, καλύτερα να τις ανεβάσουμε οι ίδιοι, νόμιμα, μέσα από ένα δικό μας κανάλι».
Η Finos Films δεν είναι πια παραγωγός. Λειτουργεί εδώ και χρόνια ως γραφείο διακίνησης των ταινιών του θρυλικού Φίνου που μεσουράνησε για 35 χρόνια στο ελληνικό κινηματογραφικό στερέωμα, σφραγίζοντας τη λεγόμενη «χρυσή εποχή» του ελληνικού κινηματογράφου.
Με μια απλή εγγραφή στο Finos Film Channel ο θεατής μπορεί να ενημερώνεται για κάθε νέα ταινία ή αφιέρωμα που θα υπάρχει διαθέσιμο. Από την 1η Αυγούστου έως σήμερα έχουν εγγραφεί πάνω από 6.000 συνδρομητές και έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 310.000 views.
Η παλαιότερη ταινία χρονολογείται το 1948 και είναι το φιλμ «Οι Γερμανοί ξανάρχονται», με τον Βασίλη Λογοθετίδη. Η πιο δημοφιλής ταινία μέχρι στιγμής είναι το «Κάτι κουρασμένα παλικάρια» (την ταινία είδαν 14.000 χρήστες από την πρώτη Αυγούστου!) και ακολουθούν τα φιλμ: «Μια Ελληνίδα στο χαρέμι», «Τζένη, Τζένη», «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός» και το «Ορατότης μηδέν».
Για κάθε ταινία που προβάλλεται με καλή εικόνα και ήχο, παρέχονται κάποιες μίνιμουμ πληροφορές, που έχουν όμως μια χρηστική αξία για τον ερευνητή που ζητάει να βρει μαζεμένα κάποια βασικά στοιχεία. Θα μάθει λοιπόν ημερομηνία και χρονολογία πρώτης προβολής, είδος, διάρκεια ταινίας και αριθμό εισιτηρίων που η ταινία έκοψε στην εποχή της. Οι ταινίες πάντως είναι μόνο για θέαση - δεν μπορείτε να τις κατεβάσετε.
Το Finos Film Channel, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τις «Αττικές Εκδόσεις», είναι στημένο απλά και λειτουργικά. Και δεν ζητάει ούτε σεντ από το χρήστη-θεατή. Αλήθεια, πώς θα προκύπτουν έσοδα για τη Φίνος Φιλμ; «Από τη διαφήμιση. Με βάση τα views». Πράγματι, πατώντας play στο «Τζένη, Τζένη» με τον Ανδρέα Μπάρκουλη, άρχισε να παίζει διαφημιστικό γνωστής ακτοπλοϊκής εταιρείας. «Πάντως, μη φανταστείτε πως τα έσοδα είναι και τίποτα το ιδιαίτερο», μας είπε ο κ. Ξανθάκης.
Η δωρεάν προβολή όλων των ταινιών της Φίνος στο Ιντερνετ δεν θα επηρεάσει τις πωλήσεις των ταινιών; «Οχι. Θεωρούμε πως απευθυνόμαστε σε ένα εντελώς διαφορετικό κοινό. Αλλοι είναι αυτοί που έχουν τα dvd των ταινιών μας, όπως άλλο είναι και το κοινό που τις βλέπει στην τηλεόραση». Την ίδια άποψη συμμερίζεται και ο υπεύθυνος του πρότζεκτ Θανάσης Πριόβολος.
Πολύ σύντομα θα έχουν ανέβει όλες οι ταινίες του Φίνου. Για να θυμίσουν στους παλιότερους, και κυρίως να συστήσουν στους νεότερους, ένα σινεμά που παρά τις αφέλειες, τα στερεότυπα και το συντηρητισμό του, είναι απόλυτα ταυτισμένο με το παρελθόν αυτής της χώρας. Που σήμερα μοιάζει τόσο μακρινό.
Το κανάλι της Finos Film στο YouTube: http://www.youtube.com/user/FinosFilmsChannel





Πηγή : enet.gr

Δύο συλλήψεις για υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας μέσω Διαδικτύου

Δύο συλλήψεις για υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας μέσω Διαδικτύου

Αθήνα
Στην εξιχνίαση δύο υποθέσεων παιδικής πορνογραφίας μέσω Διαδικτύου προχώρησε η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Οι δράστες φέρεται να είχαν έρθει σε επικοινωνία με ανήλικους μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και τους είχαν πείσει να καταγράψουν βίντεο και φωτογραφίες με άσεμνο περιεχόμενο.

Πρόκειται για δύο ξεχωριστές περιπτώσεις που συνέβησαν σε βάρος μιας 17χρονης και ενός 15χρονου.

Οι Αρχές εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο δράστες, έναν 25χρονο και έναν 28χρονο σε Μεσσηνία και Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα.






Πηγή : in.gr