1

Θεσσαλονίκη...

2

Η Πάργα, το μικρό θαύμα του Ιονίου...

3

Ναύπλιο, love is in the air...

4

Αθήνα, το λίκνο του πολιτισμού....

5

Δήλος, εκεί που το Φως βρήκε το σπίτι του...

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Ups… και η Microsoft δέχεται επίθεση από hackers (όπως η Apple και το Facebook)



Οι επιθέσεις από hackers σε μεγάλες εταιρείες το τελευταίο διάστημα τείνουν να γίνουν «επιδημία». Έτσι, η Microsoft αποκάλυψε ότι και αυτή έχει αντιμετωπίσει πρόσφατα μία «παρόμοια εισβολή» με αυτή που γνωρίζουμε ότι είχε συμβεί στο Facebook αλλά και την Apple.


Συγκεκριμένα, ο Matt Thomlinson της Microsoft σε post του στο Security Response Center blog αναφέρει ότι «ένας μικρός αριθμός υπολογιστών» βρέθηκαν να έχουν μολυνθεί με κακόβουλο λογισμικό, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων στο Mac business unit της εταιρείας. «Δεν έχουμε πληροφορίες ότι έχουν επηρεαστεί δεδομένα πελατών μας και η έρευνά μας συνεχίζεται» σημείωσε χαρακτηριστικά o Thomlinson σχετικά με την επίθεση, την οποία. ωστόσο, δε χαρακτήρισε «έκπληξη».
Απ’ ότι φαίνεται, και οι συγκεκριμένες επιθέσεις στη Microsoft σχετίζονται με την ευπάθεια στην Java που έχει «χτυπήσει» τελευταία αρκετές εταιρείες-κολοσσούς στο χώρο της τεχνολογίας, όπως το Twitter, το Facebook, αλλά και η Apple. Επιβεβαιώνεται, λοιπόν, για ακόμη μία φορά το πώς κανείς δεν είναι άτρωτος…




Πηγή: The Verge

Αλλαγές στο νόμο για τα αδέσποτα και τα ζώα συντροφιάς

Αλλαγές στο νόμο για τα αδέσποτα και τα ζώα συντροφιάς


Τροποποιήσεις στο νόμο για τα ζώα συντροφιάς ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το ΥπΑΑΤ έλαβε σοβαρά υπόψη μετά τη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, τις απόψεις και παρατηρήσεις που διατυπώθηκαν επί των προτεινόμενων ρυθμίσεων του σχεδίου νόμου του ΥπΑΑΤ με τίτλο: «Διοικητικά μέτρα, διαδικασίες και κυρώσεις στους τομείς της υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων και των ζωοτροφών, της υγείας και προστασίας των ζώων ως και της διαχείρισης των ζωικών υποπροϊόντων και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων» και ειδικότερα όσον αφορά το άρθρο 54α αυτού για την τροποποίηση του ν. 4039/2012 «Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό» (Α΄15)
Στόχος του ΥπΑΑΤ είναι η βελτίωση των διατάξεων για την προστασία των ζώων συντροφιάς και σε καμία περίπτωση δεν προτίθεται να προχωρήσει σε τροποποιήσεις της νομοθεσίας που θα μπορούσαν, έστω και κατ΄ ερμηνεία, να εκληφθούν ότι ανοίγουν το δρόμο για μαζικές και αναιτιολόγητες θανατώσεις αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Επιβεβαίωση των προθέσεων του Υπουργείου αποτελεί το επαναδιατυπωμενο κείμενο που αναφέρεται στα «επιθετικά» ζώα συντροφιάς και έχει ως εξής :
«Επικίνδυνo ζώo συντροφιάς είναι το ζώα συντροφιάς, που εκδηλώνει αποδεδειγμένα απρόκλητη και αδικαιολόγητη επιθετικότητα, χωρίς να απειληθεί, προβαίνοντας σε επιτυχή επίθεση ή ανεπιτυχή προσπάθεια επίθεσης ή απρόκλητη και αφύσικα απειλητική στάση και συμπεριφορά προς τον άνθρωπο ή τα άλλα ζώα, καθώς και το ζώο που πάσχει ή είναι φορέας σοβαρού νοσήματος, που μπορεί να μεταδοθεί στον άνθρωπο ή στα άλλα ζώα και δεν θεραπεύεται.»
Τονίζουμε ότι η ουσιαστική διαβούλευση εξακολουθεί να είναι ανοιχτή για οποιαδήποτε περαιτέρω βελτίωση μέχρι την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή και τις συζητήσεις στην αρμόδια Επιτροπή και στην Ολομέλεια




Πηγή : imerisia.gr

Τον Απρίλιο η απάντηση της Microsoft στο Playstation 4

Κόνσεπτ της κονσόλας νέας γενιάς

Ιστοσελίδες για τα ψηφιακά παιχνίδια αναφέρουν ότι η εταιρεία σκοπεύει να ανακοινώσει πληροφορίες σχετικά με τη νέα κονσόλα παιχνιδιών σε ειδική εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο
.
Την επόμενη γενιά της κονσόλας βίντεοπαιχνιδιών της, (η ονομασία Xbox 720 δεν έχει επιβεβαιωθεί), αναμένεται να παρουσιάσει τον Απρίλιο ο αμερικανικός γίγαντας Microsoft ως απάντηση στη Sony που αποκάλυψε τις πρώτες πληροφορίες σχετικά με το επερχόμενο Playstation 4.

Η ιστοσελίδα
για τα ψηφιακά παιχνίδια CVG, επικαλούμενη πηγές της Microsoft αναφέρει ότι η εταιρεία σκοπεύει να ανακοινώσει πληροφορίες σχετικά με τη νέα «παιχνιδομηχανή» σε ειδική εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο. Η ιστοσελίδα VG247, επιβεβαίωσε την πληροφορία.

Αρχικά η Microsoft είχε προγραμματίσει να παρουσιάσει τη νέα κονσόλα κατά την έκθεση ηλεκτρονικών ειδών, Electronic Entertainment Expo (E3), που διεξάγεται κάθε χρόνο τον Ιούνιο, αλλά τελικά επέλεξε να το κάνει δύο μήνες νωρίτερα, πιθανώς μετά τα «αποκαλυπτήρια» του PS4.

Η Sony αποκάλυψε, την Τετάρτη στους δημοσιογράφους, τις πρώτες λεπτομέρειες σχετικά με την επερχόμενη κονσόλα της και ανακοίνωσε ότι η διάθεσή της αναμένεται να ξεκινήσει πριν το τέλος του έτους.


Το PS4 φαίνεται να κερδίζει μέχρι τώρα τους χρήστες/επίδοξους πελάτες, όχι μόνο με τα προηγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά του, που άλλωστε δεν έχουν οριστικοποιηθεί, αλλά με την ελευθερία επιλογής που τούς δίνει η Sony να αγοράζουν και να πωλούν μεταχειρισμένα παιχνίδια, αλλά και να μην είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο για τη λειτουργία της κονσόλας.






Πηγή: skai.gr

"Κούρεμα" στα δάνεια ιδιωτών προτείνει το ΔΝΤ


Κούρεμα στα δάνεια των ιδιωτών προτείνει το ΔΝΤ στην κυβέρνηση, ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να ανασάνει.

Σύμφωνα με το Έθνος οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ιδιωτών και επιχειρήσεων που ξεπερνούν τα 55 δισ. ευρώ είναι γύρω στα 500.000, ενώ αυτή τη στιγμή ένα στα τέσσερα δάνεια δεν εξυπηρετείται.

Με τα στοιχεία αυτά το ΔΝΤ φαίνεται να προτείνει ως μοναδική λύση το «κούρεμα» των ιδιωτικών χρεών, καθώς χωρίς αυτό και με δεδομένη την οικονομική δυσπραγία η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να ανακάμψει.

Ωστόσο, το υπουργείο Ανάπτυξης αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο νομοθετικής παρέμβασης για δραστικό «κούρεμα» δανείων επιχειρήσεων και νοικοκυριών.

Πηγές του υπουργείου αναφέρουν ότι δεν αναμένεται να τροποποιηθούν οι θέσεις του υπουργείου για τα δάνεια των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Μάλιστα, αναφέρουν πως η περικοπή των δανείων είναι πρόταση που προέρχεται από δύο στελέχη του ΔΝΤ και δεν αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης.




Πηγή : nooz.gr

Άλλαζαν στοιχεία θανόντων & έκλεβαν συντάξεις!



Δύο κυκλώματα υπεξαίρεσης αποκάλυψε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας που είχαν στηθεί από δύο πρώην υπαλλήλους του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους και μία υπάλληλο της ίδιας υπηρεσίας η οποία είχε τεθεί σε αργία.

Συνολικά συνελήφθησαν πέντε γυναίκες και ένας άνδρας, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια είχαν υπεξαιρέσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, αλλάζοντας τα στοιχεία συνταξιούχων που είχαν πεθάνει.

Η δράση τους φαίνεται ότι στοίχισε στα ταμεία του κράτους περίπου 600.000 ευρώ ενώ οι συλληφθέντες χωρίστηκαν σε δυο ομάδες. Στην πρώτη ομάδα συμμετείχε μια συνταξιούχος και δυο πρώην υπάλληλοι και η δράση της εν λόγω ομάδας ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2011 και έφθασε μέχρι και τον Μάρτιο του 2012 με το συνολικό ποσό της υπεξαίρεσης να αγγίζει τις 479.000 ευρώ.

Οι υπάλληλοι που συμμετείχαν είτε έβγαιναν στην σύνταξη είτε πήγαιναν σε άλλη υπηρεσία είτε έμπαιναν σε αργία εξακολουθούσαν να διατηρούν τους κωδικούς πρόσβασης στις βάσεις δεδομένων. Διατηρούσαν επίσης "εν ζωή" έντεκα θανόντες συνταξιούχους του Δημοσίου και εξακολουθούσαν να πιστώνουν συνταξιοδοτικές παροχές στα ονόματά τους, συνδέοντας τα ονόματα αυτά πια με δικούς τους λογαριασμούς.

Η δεύτερη ομάδα φέρεται να δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2004 και ήταν σε ισχύ μέχρι και το Νοέμβριο του 2011 και λειτουργούσε με τον ίδιο τρόπο. Μάλιστα, οι υπάλληλοι του γενικού λογιστηρίου έκαναν αλλαγές ακόμα και στις διευθύνσεις των θανόντων ώστε ποτέ οι δικοί τους άνθρωποι να μην μπορούν μέσω της αλληλογραφίας να καταλάβουν ότι οι συγκεκριμένοι τραπεζικοί λογαριασμοί παρέμεναν ενεργοί.




Πηγή : megatv.com

GUCCI: Η "επικίνδυνη θηλυκότητα" του ιταλικού οίκου


"Η γυναίκα του οίκου Gucci σαγηνεύει με την επικίνδυνη θηλυκότητά της. Είναι σκληρή αλλά σέξι" δήλωσε η καλλιτεχνική διευθύντρια Φρίντα Τζιανίνι (Frida Giannini), αμέσως μετά το σόου στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνο.

Ο ιταλικός οίκος παρουσίασε την κολεξιόν του για τη σεζόν Φθινόπωρο - Χειμώνας 2013-2014 και απέσπασε τις καλύτερες κριτικές για τις εμπνευσμένες δημιουργίες του.

Οι φινετσάτες αυστηρές γραμμές και οι θεατρικές τουαλέτες από δαντέλα και μεταλλικές λεπτομέρειες ξεχώρισαν από τη δυναμική συλλογή του σόου υψηλής ραπτικής.

Η χρωματική παλέτα κινείται σε σκούρες αποχρώσεις (μοβ, μπορντό, κυπαρίσσι, μπλε), με το χρυσό να χαρίζει μία φωτεινή glam πινελιά στα πολυτελή σύνολα. ..










Πηγή : fe-mail.gr

To Flix προβλέπει τα 85α Όσκαρ: Καλύτερη Ταινία


Μετρώντας αντίστροφα προς τη βραδιά της απονομής των 85ων βραβείων Όσκαρ την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, το Flix σας ξεναγεί σε κάθε κατηγορία, με προγνωστικά, νούμερα, στατιστικές, trivia, πληροφορίες και κριτικό ένστικτο!


Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι υπάρχει μια ενδιαφέρουσα ποικιλομορφία στην φετινή 9άδα, των υποψηφιοτήτων για την καλύτερη ταινία της χρονιάς.
Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι υπάρχει μια ενδιαφέρουσα ποικιλομορφία στην φετινή 9άδα, των υποψηφιοτήτων για την καλύτερη ταινία της χρονιάς. Τόσο ενδιαφέρουσα όσο το γεγονός ότι οι υποψήφιες ταινίες είναι 9 κι όχι 10, αφού η δέκατη ταινία (που θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε ποια ήταν) δεν συγκέντρωσε το 5% των ψήφων που απαιτείται σύμφωνα με τους κανόνες της Ακαδημίας, για να μπει στη λίστα.
Ακόμη κι έτσι όμως, οι φετινές υποψηφιότητες έχουν απ όλα, από μιούζικαλ μέχρι ξενόγλωσσα arthouse δράματα κι από ρομαντικές κομεντί, ως μικρές ανεξάρτητες, χειροποίητες ταινίες. Κυρίως όμως έχουν μια ενδιαφέρουσα κόντρα ανάμεσα στο «Επιχείρηση: Argo» του Μπεν Αφλεκ και το «Λίνκολν» του Στίβεν Σπίλμπεργκ που παίζουν ακόμη στα ίσια το βραβείο.
Το ποιος θα το κερδίσει, θα το μάθουμε πολύ σύντομα, ξημερώματα Δευτέρας, μέχρι τότε όμως, ας δούμε αναλυτικά την κάθε ταινία της κατηγορίας και τις πιθανότητες της να φύγει με το μεγάλο Όσκαρ της βραδιάς.




Πηγή : news247.gr

H Canonical κυκλοφόρησε Ubuntu Porting οδηγό για Smartphones

ubphon


Η αρχική Preview Developer Ubuntu κυκλοφόρησε για Nexus συσκευές και τώρα η Canonical έχει προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκμάθησης porting.
Η Canonical χρειάζεται το λειτουργικό σύστημα να τρέχει σε μια ποικιλία συσκευών, αλλά μπορεί να επικεντρωθεί μόνο σε μερικές. Η κοινότητα έχει κάνει μια καταπληκτική δουλειά, αν και το λειτουργικό σύστημα παρουσιάστηκε πριν από λίγες μέρες.
Το νέο Ubuntu λειτουργεί πολύ καλά σε επιλεγμένες Nexus συσκευές, αλλά οι χρήστες έχουν αναλάβει οι ίδιοι να μεταφέρουν το λειτουργικό σύστημα για τα νέα κινητά τηλέφωνα όπως τα: Motorola XOOM, Galaxy Nexus, SGS I9000, HTC One XL, HTC Ένα Χ + Τ, Sony Xperia, SGS III, Huawei Ascend G300, SGSIII VZ, ΑΤΤ SGSIII, SGS GT-I9000, Samsung Galaxy Note II και SGS II.
Όπως μπορείτε να δείτε, πολύ σύντομα το Ubuntu Developer Preview Touch θα δουλεύει σε αρκετές νέες συσκευές. Αν σας ενδιαφέρει να περάσετε το λειτουργικό σύστημα σε μια συσκευή που δεν είναι σε αυτή τη λίστα ή εάν θέλετε να συμβάλετε και εσείς, ελέγξτε τον επίσημο Touch Developer Preview Porting οδηγό.




Πηγή : news.softpedia.com

Γιατί το ουίσκι έχασε την πρωτοκαθεδρία του από το τσίπουρο και το κρασί

Γιατί το ουίσκι έχασε την πρωτοκαθεδρία του από το τσίπουρο και το κρασί


Το ουίσκι, όπως δείχνουν τα στοιχεία, φαίνεται ότι χάνει την πρωτοκαθεδρία του στις προτιμήσεις των Ελλήνων, την ίδια στιγμή που... κερδίζουν έδαφος το καλό φθηνό κρασί και το τσίπουρο.
Παρά το γεγονός ότι στις αρχές του 2000 το ουίσκι παρουσίαζε άνοδο στις πωλήσεις μέχρι και 279%, τα τελευταία χρόνια η πορεία τους είναι πτωτική, γεγονός που οφείλεται στην αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Εθνος» την «αποκαθήλωση» του ουίσκι αποδεικνύουν τόσο τα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν μείωση στη ζήτησή του από το 2005 μέχρι το 2012 όσο και τα εμπειρικά στοιχεία που προκύπτουν από την κίνηση σε κάβες, εστιατόρια, μπαρ αλλά και σούπερ μάρκετ.
Από την άλλη πλευρά, παρατηρείται εντυπωσιακή άνοδος στην κατανάλωση τσίπουρου και του χύμα κρασιού.
Πώς δικαιολογείται αυτή η αντιστροφή της τάσης
Ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης αυξήθηκε από το 2009 κατά 125%. Από αυτόν απαλλάσσεται μόνο το κρασί, ενώ τα εγχώρια, παραδοσιακά αποστάγματα όπως είναι το ούζο και το τσίπουρο έχουν τον μισό φόρο κατανάλωσης και η μπίρα το 25%.





Πηγή : iefimerida.gr

Το πρώτο Windows Phone 8 με 4G προσθέτει στην γκάμα της η Cosmote


H Cosmote πρόσθεσε το Nokia Lumia 820 στην λίστα των συσκευών που μπορούν να αξιοποιήσουν το δίκτυο 4G/LTE σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Το Lumia 820 είναι ένα από τα δύο smartphone που παρουσίασε η Nokia στα τέλη του 2012 με την νεότερη έκδοση των Windows για smartphone, δηλαδή τα Windows Phone 8.

H Cosmote επιδοτεί την αγορά του Nokia Lumia 820 το οποίο πωλείται με τιμή λιανικής 520 ευρώ. Η επιδότηση αφορά στα προγράμματα COSMOTE ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ και η συσκευή είναι διαθέσιμη σε όλα τα καταστήματα COSMOTE, ΓΕΡΜΑΝΟΣ, OTE, καθώς και στο εκτεταμένο εμπορικό δίκτυο αντιπροσώπων της εταιρείας.

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως το Lumia 820 κοστίζει € 389,90 (από με νέα συσκευή και νέα σύνδεση, με 18μηνη δέσμευση στο πρόγραμμα Cosmote Απεριόριστα με πάγιο 45 ευρώ το μήνα (στο οποίο μεταξύ άλλων, περιλαμβάνεται κίνηση 300ΜΒ το μήνα).




Πηγή : in.gr

Edward Gorey: "Χαρούμενες, αστείες ανοησίες για παιδιά"

Edward Gorey:  "Χαρούμενες, αστείες ανοησίες για παιδιά"


Αυτό πού τυπικά χαρακτηρίζει τον Αμερικανός συγγραφέας, Edward Gorey που είναι κυρίως διάσημος για την ιδιότητα του εικονογράφου. Τα βιβλία του μπορούν να βρεθούν στα τμήματα καρτούν και χιούμορ των μεγάλων βιβλιοπωλείων. Με ένα μεγάλο λογότυπο, στο οποίο κάθε γράμμα έχει και μία φιγούρα από τα σκίτσα του, η Google τιμά τη συμπλήρωση 88 ετών από τη γέννηση του Edward Gorey.
Βιβλία όπως το The Object Lesson, έχουν κερδίσει το σεβασμό των κριτικών ως έργα σουρεαλιστικά.
Οι πειραματισμοί του — το να δημιουργεί βιβλία χωρίς λόγια, βιβλία που είχαν, στην κυριολεξία, το μέγεθος σπιρτόκουτου, βιβλία τρισδιάστατα (pop-up), βιβλία αποκλειστικά γεμάτα με άψυχα αντικείμενα — περιπλέκουν ακόμη περισσότερο τα πράγματα. Όπως είχε πει ο Gorey στον Richard Dyer της The Boston Globe,
"Ιδανικά, αν κάτι από όλα αυτά ήταν καθόλου καλό, θα ήταν απερίγραπτο"

Ο Gorey κατέτασσε τη δουλειά του ως λογοτεχνικές ανοησίες, είδος που έγινε γνωστό από τους Λιούις Κάρολ και Έντουαρντ Λιρ.

Ως απάντηση σε εκείνους που τον αποκαλούσαν γοτθικό, δήλωνε:

"Αν αυτό που κάνεις είναι ανοησίες, πρέπει να είναι αρκετά απαίσιο, γιατί διαφορετικά δε θα είχε κανένα νόημα. Προσπαθώ να σκεφτώ αν υπάρχουν χαρούμενες ανοησίες. Χαρούμενες, αστείες ανοησίες για παιδιά — ω, πόσο βαρετό, βαρετό, βαρετό. Όπως είχε πει και ο Σούμπερτ, δεν υπάρχει χαρούμενη μουσική. Και αυτό είναι αλήθεια, πράγματι δεν υπάρχει. Και πιθανώς να μην υπάρχουν ούτε χαρούμενες ανοησίες."




Πηγή : madata.gr

Χαλασμένο βιολογικό ρολόι φέρνει παχυσαρκία, διαβήτη

Χαλασμένο βιολογικό ρολόι φέρνει παχυσαρκία, διαβήτη
Οταν οι κιρκαδικοί ρυθμοί του οργανισμού διαταράσσονται, το αποτέλεσμα είναι η παχυσαρκία και άλλα πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας, σύμφωνα με πειράματα ειδικών του Πανεπιστημίου Βάντερμπιλτ σε ποντίκια (Credit:Daniel Dubois, Vanderbilt University)


Ουάσινγκτον
Η απορρύθμιση του βιολογικού ρολογιού του οργανισμού δεν οδηγεί μόνο σε παχυσαρκία αλλά μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο διαβήτη και καρδιοπαθειών.
Όχι μόνο τι τρώμε αλλά και πότε
Αυτό είναι το συμπέρασμα της πρώτης μελέτης που αποδεικνύει πέρα από κάθε αμφιβολία ότι η δράση της ινσουλίνης ελέγχεται από τους κιρκαδικούς ρυθμούς του σώματος. Η νέα αυτή μελέτη, που διεξήχθη από ειδικούς του Πανεπιστημίου Βάντερμπιλτ και η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Current Biology», δίνει μια εξήγηση στο γιατί παίζει σημαντικό ρόλο όχι μόνο το τι τρώμε αλλά και το πότε τρώμε.
«Η μελέτη μας επιβεβαιώνει ότι για να διατηρήσουμε έναν υγιεινό τρόπο διατροφής και ζωής δεν είναι σημαντικό μόνο το τι και πόσο τρώμε αλλά και το πότε» ανέφερε ο μεταδιδακτορικός ερευνητής Σου-κουν Σι που διεξήγαγε τα πειράματα της μελέτης σε ποντίκια στο Κέντρο Μεταβολικού Φαινοτύπου Ποντικών του Πανεπιστημίου Βάντερμπιλτ.
Οι προηγούμενες μελέτες
Τα τελευταία χρόνια πολλές μελέτες που έχουν διεξαχθεί τόσο σε ποντίκια όσο και σε ανθρώπους έχουν δείξει σύνδεση μεταξύ της λειτουργίας του βιολογικού ρολογιού του οργανισμού και διαφορετικών πτυχών του μεταβολισμού. Μέχρι σήμερα είχε γενικώς προκύψει ότι οι αλλαγές στον μεταβολισμό προκαλούνται εξαιτίας απόκρισης του οργανισμού στην ινσουλίνη, μια από τις πιο ισχυρές μεταβολικές ορμόνες. Ωστόσο, κανένας δεν είχε προσδιορίσει τι συμβαίνει σε ό,τι αφορά τη δράση της ινσουλίνης όταν οι κιρκαδικοί ρυθμοί του σώματος διαταράσσονται.
Καθώς τα ποντίκια είναι νυκτόβια, οι κιρκαδικοί ρυθμοί τους δίνουν μια αντίστροφη εικόνα σε σύγκριση με αυτή που αφορά τους ανθρώπους. Κατά τα άλλα, οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι το «ρολόι» του οργανισμού των δύο ειδών λειτουργεί με σχεδόν ίδιο τρόπο σε μοριακό επίπεδο. Οι περισσότεροι τύποι κυττάρων περιέχουν τα δικά τους μοριακά ρολόγια, τα οποία στο σύνολό τους ελέγχονται από ένα κύριο βιολογικό ρολόι που έχει την έδρα του στον υπερχιασματικό πυρήνα του εγκεφάλου, στο πρόσθιο τμήμα του υποθαλάμου.
Μέτρηση του κιρκαδικού κύκλου απόκρισης στην ινσουλίνη
«Υπήρχαν υποψίες σχετικά με το ότι η απόκριση των κυττάρων μας στην ινσουλίνη ακολουθεί έναν κιρκαδικό κύκλο, ωστόσο είμαστε οι πρώτοι που μετρήσαμε αυτόν τον κύκλο» εξήγησε ο καθηγητής Μοριακής Φυσιολογίας και Βιοφυσικής στο Πανεπιστήμιο Βάντερμπιλτ και ένας εκ των επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, Οουεν ΜακΓκίνες και προσέθεσε: «Το κύριο ρολόι στο κεντρικό νευρικό σύστημα οδηγεί τον κύκλο και η απόκριση στην ινσουλίνη ακολουθεί».
Η ινσουλίνη, η οποία παράγεται από το πάγκρεας, παίζει ρόλο-«κλειδί» στη ρύθμιση του μεταβολισμού του λίπους και των υδατανθράκων από τον οργανισμό. Όταν τρώμε, το πεπτικό μας σύστημα διασπά τους υδατάνθρακες των τροφών στο απλό σάκχαρο γλυκόζη το οποίο και απορροφάται στην κυκλοφορία του αίματος. Τα υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα είναι τοξικά και έτσι, σε αυτό το σημείο, υπεισέρχεται η ινσουλίνη ένας από τους ρόλους της οποίας είναι να ενεργοποιεί τη διαδικασία μεταφοράς της γλυκόζης στα κύτταρά μας απομακρύνοντας την επιπλέον γλυκόζη από το αίμα. Συγκεκριμένα, η ινσουλίνη είναι απαραίτητη προκειμένου να μεταφέρει τη γλυκόζη στα ηπατικά κύτταρα, στα μυϊκά κύτταρα αλλά και στα λιποκύτταρα. Παράλληλα μπλοκάρει τη διαδικασία καύσης του λίπους για παραγωγή ενέργειας.
Τη δράση της ινσουλίνης μπορούν να επηρεάσουν πολλοί παράγοντες μειώνοντάς την – σε αυτήν την περίπτωση κάνουμε λόγο για αντίσταση του οργανισμού στην ινσουλίνη. Από τη νέα μελέτη προέκυψε ότι φυσιολογικοί ιστοί ποντικών εμφανίζουν σχετική αντίσταση στην ινσουλίνη κατά τη διάρκεια της αδρανούς φάσης της νηστείας ενώ γίνονται πιο ευαίσθητοι στην ινσουλίνη (επιτρέποντάς της έτσι να απομακρύνει ευκολότερα τη γλυκόζη από την κυκλοφορία του αίματος) κατά τη διάρκεια της δραστήριας φάσης της κατανάλωσης τροφής μέσα στον 24ωρο κιρκαδικό κύκλο. Το αποτέλεσμα είναι ότι η γλυκόζη μετατρέπεται αρχικώς σε λίπος κατά τη φάση της αδράνειας και στη συνέχεια χρησιμοποιείται για ενέργεια ενώ κατά τη φάση της υψηλής δραστηριότητας «χτίζει» άλλους ιστούς.
Ούτε μπουκιά μεταξύ δείπνου και πρωινού
«Για τον λόγο αυτόν είναι καλό να μην τρώμε τίποτα μεταξύ του δείπνου και του πρωινού την επόμενη ημέρα» ανέφερε ο καθηγητής Βιολογικών Επιστημών στο Βάντερμπιλτ Καρλ Τζόνσον, που ήταν επίσης εκ των επικεφαλής της μελέτης.
Οι ερευνητές μελέτησαν επίσης τι συνέβαινε στη δράση της ινσουλίνης όταν διαταράσσονταν οι κιρκαδικοί ρυθμοί ποντικών. Μια προσέγγιση που χρησιμοποίησαν ήταν η μελέτη ποντικιών τα οποία εμφάνιζαν έλλειψη ενός γονιδίου απαραίτητου για τη φυσιολογική λειτουργία του βιολογικού ρολογιού. Ανακάλυψαν ότι τα ποντίκια αυτά ήταν «κλειδωμένα» σε μια κατάσταση ινσουλινοαντίστασης καθόλη τη διάρκεια του κιρκαδικού κύκλου, μια κατάσταση συγκρίσιμη με εκείνη της φάσης αδράνειας/νηστείας. Όταν τα συγκεκριμένα πειραματόζωα ακολούθησαν διατροφή πλούσια σε λιπαρά έτειναν να λαμβάνουν περισσότερο βάρος και να αποθηκεύουν περισσότερο λίπος σε σύγκριση με τα υπόλοιπα. Ωστόσο όταν οι επιστήμονες εισήγαγαν στα ζώα την πρωτεΐνη που παρήγαγε το γονίδιο του οποίου εμφάνιζαν έλλειψη, είδαν ότι ο κιρκαδικός ρυθμός τους αποκαταστάθηκε, η ινσουλινοαντίσταση μειώθηκε ενώ σταμάτησε η αποθήκευση λίπους.
Πείραμα απορρύθμισης του βιολογικού ρολογιού
Μια άλλη πειραματική προσέγγιση που ακολούθησαν οι ειδικοί από το Βάντερμπιλτ αφορούσε την τοποθέτηση των ποντικών σε ένα δωμάτιο όπου τα φώτα ήταν συνεχώς αναμμένα – γεγονός που διατάρασσε τους κιρκαδικούς ρυθμούς. Σε αυτήν την περίπτωση οι ερευνητές είδαν πως τα ποντίκια αποθήκευαν περισσότερο λίπος και έπαιρναν περισσότερο βάρος όταν ακολουθούσαν διατροφή πλούσια σε λιπαρά σε σύγκριση με άλλα ποντίκια που δεν ζούσαν σε μονίμως… φωτεινό περιβάλλον – και αυτό ενώ κατανάλωναν λιγότερη τροφή.
Σημειώνεται ότι η παχυσαρκία και η ινσουλινοαντίσταση που τη συνοδεύει αυξάνουν τον κίνδυνο διαβήτη και καρδιαγγειακών νοσημάτων. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα νέα ευρήματα εξηγούν την αυξημένη συχνότητα εμφάνισης παχυσαρκίας και διαβήτη σε άτομα που δουλεύουν σε νυχτερινή βάρδια καθώς και σε όσους έχουν απορρυθμισμένο βιολογικό ρολόι εξαιτίας μη φυσιολογικών μοτίβων ύπνου.
Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης ότι μια διατροφή πλούσια σε λιπαρά απορρύθμιζε το βιολογικό ρολόι ποντικών που ζούσαν σε έναν φυσιολογικό κύκλο ημέρας/νύχτας. Το γεγονός αυτό δίνει μια εξήγηση στο γιατί η πλούσια σε λιπαρά διατροφή οδηγεί σε αύξηση του βάρους. 





Πηγή : tovima.gr

Διαμαντίδης: "Δεν θέλω να φύγω από τον Παναθηναϊκό"


Ο Δημήτρης Διαμαντίδης τόνισε πως ακόμα και αν του ζητούσε ο Ομπράντοβιτς να τον ακολουθήσει σε άλλη ομάδα εκείνος θα έμενε στον Παναθηναϊκό. Τι είπε για Γκάλη, Γιαννάκη, Αλβέρτη και Γιαννακόπουλο.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και οπαδών που δέχθηκε μέσω του προφίλ της Greek basketball Academy:


Είσαι άνθρωπος συγκρατημένος, χαμηλών τόνων όμως σε είδαμε μετά το τέλος του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας με τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζεις έξαλλα την κατάκτηση του μαζί με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Ήταν μια απάντηση σε όλους αυτούς που σε αμφισβήτησαν τις τελευταίες βδομάδες, λέγοντας πως τελειώνουν τα ψωμιά σου; Πανηγύρισες με τον κ. Γιαννακόπουλο γιατί με αυτόν τον τρόπο αναγνωρίζεις τη μεγάλη προσπάθεια και την τεράστια οικονομική θυσία που κάνει το για το χτίσιμο μιας ομάδας που θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί;
«Ήταν ο πρώτος τίτλος της χρονιάς. Υπήρχε πίεση και άγχος γιατί χάσαμε δυο φορές φέτος στο πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό. Θέλαμε πολύ να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Πανηγύρισα έξαλλα γιατί έτσι μου βγήκε εκείνη τη στιγμή. Ήταν κάτι το αυθόρμητο. Πανηγύρισα μαζί με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο γιατί βάζει πολλά λεφτά στην ομάδα σε καιρούς δύσκολους για όλους και ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας ανήκει σ' αυτόν. Το χαρήκαμε όλοι κι εγώ κι αυτός και τα υπόλοιπα παιδιά. Όσο για το αν τελείωσαν τα ψωμιά μου, δεν έχω να πω κάτι γι' αυτό. Ο καθένας μπορεί να πει ότι θέλει. Εγώ αυτό που θέλω είναι να βελτιώνεται η ομάδα κι εγώ από την πλευρά μου να την βοηθάω όσο περισσότερο μπορώ».
Πολλοί από το «σινάφι» μας λένε πως δεν επιστρέφεις στην Εθνική ομάδα γιατί δεν μπορείς να κρατήσεις δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη και γιατί διαπιστώνεις πως λόγω σωματοδομής και λόγω κόπωσης θα πρέπει πλέον να προσέξεις τον εαυτό σου για να μπορέσεις να ανταποκριθείς στον δύσκολο ρόλο του ηγέτη του Παναθηναϊκού. Τι ισχύει τελικά;
«Έχω πει ότι το κεφάλαιο εθνική ομάδα έχει τελειώσει για μένα. Δεν μπορώ να αγωνίζομαι και το χειμώνα και το καλοκαίρι. Δεν θέλω να αναφερθώ ξανά σε αυτό το θέμα. Το έχω κάνει πολλές φορές. Αυτοί που ανακινούν αυτό το θέμα κάνουν κακό όχι μόνο σε μένα αλλά και στα παιδιά που παίζουν κάθε καλοκαίρι και κάνουν μεγάλη προσπάθεια. Θα πρέπει όλοι να ασχολούνται μ' αυτούς και όχι με τους απόντες γιατί η αυτή η ομάδα έχει χαρίσει σε όλους πολύ μεγάλες χαρές».
Ποιον θεωρείς πιο χαρισματικό από τους προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκες;
«Ο πιο χαρισματικός προπονητής κατά τη δική μου άποψη αλλά και κατά γενική ομολογία είναι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς».
Περιέγραψε μας τη σχέση σου με τον Αργύρη Πεδουλάκη και ποια θεωρείς τα δυνατά του σημεία ως προπονητή;
«Η σχέση μου με τον κόουτς είναι όπως κάθε σχέση παίκτη-προπονητή. Ανέλαβε την ομάδα σε ένα δύσκολο σημείο και προσπαθούμε όλοι μαζί να κρατήσουμε τον Παναθηναϊκό στο υψηλότερο επίπεδο. Όσο για το ποια είναι τα δυνατά του σημεία, δεν είμαι προπονητής και δεν μπορώ να απαντήσω σε μια τέτοια ερώτηση».
Ποια είναι η γνώμη σου για τον προπονητή Παναγιώτη Γιαννάκη;
«Με τον κ. Γιαννάκη συνεργάστηκα αρκετά χρόνια στην Εθνική ομάδα και φέραμε πολλές επιτυχίες. Είναι ένας πολύ καλός προπονητής που έχει δώσει πολλές χαρές στον κόσμο τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής. Η πορεία του όλα αυτά τα χρόνια ως παίκτης και προπονητής το φανερώνει αυτό. Δεν χρειάζεται να πω κάτι εγώ για τη διαδρομή του. Η πορεία του δείχνει ποιος είναι».
Ποιο είναι το ελάχιστο που θα έβαζε θετικό πρόσημο στην εφετινή χρόνια του Παναθηναϊκού; Μόνο το Κύπελλο είναι αρκετό;
«Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να απαντήσουμε σ' αυτή την ερώτηση γιατί είναι σε εξέλιξη η χρονιά. Είναι θετικό που κατακτήσαμε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς και θα πρέπει να προσαρμοστούμε όλοι στα καινούργια δεδομένα που έχει αυτή η σεζόν για την ομάδα. Είμαστε μέσα σε όλους τους στόχους. Στο πρωτάθλημα έχουμε μείνει λίγο πίσω αλλά έχει πολύ δρόμο ακόμη. Στην Ευρωλίγκα θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να προκριθούμε στην επόμενη φάση».
Τι θα μπορούσε να σε κάνει να φύγεις από τον Παναθηναϊκό;
«Δεν το σκέφτομαι αυτό το πράγμα. Εγώ θέλω να μείνω στον Παναθηναϊκό».
Γιατί ο Παναθηναϊκός παρουσιάζει τόσα πολλά «σκαμπανεβάσματα» στην απόδοσή του;
«Γιατί είναι μια ομάδα που έχει κάνει πολλές αλλαγές πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Είχε αρκετούς τραυματισμούς και είναι λογικό να μην παρουσιάζεται όπως θα θέλαμε. Η ομάδα πάντως δείχνει να συνέρχεται και να παίζει καλύτερα όσο περνά ο χρόνος».
Αγωνιζόσουν υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπραντοβιτς για οκτώ χρόνια. Επίσης, από την περσινή ομάδα του Παναθηναϊκού, μόνο εσύ και ο Κώστας Τσαρτσαρής παραμείνατε και φέτος στο «τριφύλλι». Αντιμετώπισες κάποιο πρόβλημα... προσαρμογής στις απαιτήσεις και τα «θέλω» του Αργύρη Πεδουλάκη;
«Σίγουρα όταν γίνεται μια αλλαγή και έρχεται ένας νέος προπονητής αντιμετωπίζεις πρόβλημα… προσαρμογής. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να θέλει να βάλει κάποια νέα πράγματα απ' αυτά που γνώριζες και θεωρούσες δεδομένα. Είναι θέμα προσαρμογής στα καινούργια πράγματα που ζητάει. Προσπαθούμε όλοι να αφομοιώσουμε τη φιλοσοφία και τον τρόπο δουλειάς του προπονητή».
Ξεχωρίζεις κάποιον τίτλο που κατέκτησες;
«Όχι, ο κάθε τίτλος είναι ξεχωριστός διότι έρχεται μετά από μεγάλη πίεση και προσπάθεια. Όλοι οι τίτλοι σε κάνουν να νιώσεις περήφανος όπως για παράδειγμα αυτοί που κατακτήσαμε με την Εθνική ομάδα αλλά και με τον Παναθηναϊκό. Σου δίνουν ένα αίσθημα χαράς και ικανοποίησης και δικαίωσης των κόπων και των προσπαθειών σου. Αισθάνεσαι περήφανος που τα κατάφερες και όταν πετυχαίνεις να τους κατακτήσεις αισθάνεσαι απελευθερωμένος και νιώθεις πραγματικά πολύ όμορφα».
Ποια είναι η καλύτερη ομάδα που είχε ο Παναθηναϊκός;
«Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια. Όλες οι ομάδες στις οποίες αγωνίστηκα από την ημέρα που ήρθα στον Παναθηναϊκό ήταν πολύ δυνατές και φτιάχτηκαν για να διεκδικήσουν και να κατακτήσουν τίτλους. Νιώθω τυχερός που ήμουν μέλος τους και γεύτηκα τη χαρά της κατάκτησης τόσων τίτλων».
Δεδομένων των συντριπτικών αλλαγών που έλαβαν χώρα στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι, σου πέρασε από το μυαλό η σκέψη της αποχώρησής σου από την ομάδα (;) ή αντιμετώπισες την όλη κατάσταση ως μια καινούργια πρόκληση;
«Προβληματιζόμουν με την κατάσταση, με τις αποχωρήσεις παικτών και προπονητών. Ήθελα να δω πως θα εξελιχθούν τα πράγματα αλλά δεν είχα στο μυαλό μου να φύγω. Υπήρξε μόνο κάποιος προβληματισμός με όσα συνέβησαν το καλοκαίρι. Τώρα είμαστε εδώ πέρα, συμμετέχουμε σ' αυτή τη νέα προσπάθεια και προσπαθούμε όλοι μαζί για το καλύτερο».
Περίμενες ερχόμενος στον Παναθηναϊκό πως θα αποτελούσες σύμβολο για την ομάδα και τον κόσμο της, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Φραγκίσκο Αλβέρτη;
«Δεν θεωρώ ότι αποτελώ σύμβολο για τον κόσμο. Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης είναι κάτι ξεχωριστό για την ομάδα. Ήταν ο μοναδικός που έπαιξε τόσα χρόνια, προσέφερε πολλά, κατέκτησε τίτλους. Είμαι χαρούμενος που ήμασταν συμπαίκτες τα προηγούμενα χρόνια. Με τη στήριξη της διοίκησης, εμείς και οι προπονητές, προσπαθούμε τώρα να δίνουμε το 100% για να έρθουν κι άλλες επιτυχίες. Είμαι χαρούμενος που είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Έζησα απίστευτες στιγμές και νιώθω τυχερός και χαρούμενος που παίζω σ' αυτή την ομάδα».
Διαμαντίδης ή Γκάλης;
«Ο Νίκος Γκάλης ήταν, είναι και θα είναι ένας και μοναδικός. Μαζί και οι άλλοι παίκτες που είχαμε την τύχη να τους παρακολουθούμε και μας έδωσαν το έναυσμα να ασχοληθούμε με το μπάσκετ».
Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς είχε προτείνει κάποτε ως λύση την αποχώρηση των ομάδων από το γήπεδο σε περίπτωση επεισοδίων. Έχει περάσει ποτέ από το μυαλό σας ως απάντηση για τη βία στα γήπεδα και αν ναι, γιατί δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη;
«Το θέμα αυτό σηκώνει πολύ μεγάλη συζήτηση. Τα έχουμε πει 100.000 φορές. Δυστυχώς έχουμε φτάσει στο σημείο να εξετάζουμε μέτρα τύπου να φύγουμε οι παίκτες από το γήπεδο. Αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο, είναι πάρα πολύ δύσκολο να γίνει πράξη. Θα πρέπει όλοι οι φορείς που ασχολούνται με το μπάσκετ να κάνουν αυτό που πρέπει για να εξαλειφθούν τα φαινόμενα βίας ώστε να παίζονται σε αθλητικά πλαίσια τα ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό και όχι μόνο».
Ο Παναθηναϊκός βγάζει τον τελευταίο καιρό να νιώθει ένα αίσθημα αδικίας. Νιώθεις πως του έχει γίνει πόλεμος κι αν ναι πως τον εισπράττεις αυτόν τον πόλεμο και πως τον περιγράφεις;
«Προσωπικά δεν νιώθω κανένα αίσθημα αδικίας ούτε εισπράττω κάποιον πόλεμο εναντίον του Παναθηναϊκού. Αυτό που κοιτάω και με απασχολεί είναι να βελτιώνεται η ομάδα και να κάνει βήματα μπροστά. Να προσπαθήσουμε όλοι να δίνουμε το 100% μέσα στο γήπεδο και να παίζουμε καλό μπάσκετ».
Αν ερχόταν ο Ομπράντοβιτς το καλοκαίρι και σου ζητούσε να τον ακολουθήσεις στην καινούρια του ομάδα, θα πήγαινες;
«Δεν θέλω να φύγω από τον Παναθηναϊκό. Επιθυμία μου είναι να μείνω εδώ».
Δημήτρη, εγώ στην θέση σου θα έλεγα στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να σταματήσει να βρίζει τον Σπανούλη. Αυτό περίμενα από τον κορυφαίο γκαρντ της Ευρώπης. Εσύ όμως δεν το έκανες. Γιατί; Κάνω λάθος;
«Την ώρα του παιχνιδιού δεν βλέπω τι γίνεται εκτός γηπέδου. Η δουλειά μου είναι να ασχολούμαι με όσα συμβαίνουν εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου».
Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου μετά το μπάσκετ;
«Δεν ξέρω, δεν μπορώ να τον φανταστώ αυτή τη στιγμή γιατί είμαι εν ενεργεία. Κάνω αυτό που αγαπώ και είμαι πολύ χαρούμενος. Όταν έρθει εκείνη η στιγμή θα δούμε».
Σου έχει περάσει από το μυαλό με όλα τα επεισόδια που έχεις ζήσει στα ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού να πεις ότι δεν παίζεις και να φύγεις από το γήπεδο;
«Σίγουρα μου έχει περάσει από το μυαλό αλλά από το να σου περάσει μέχρι να το κάνεις η απόσταση είναι πολύ μεγάλη. Δεν είναι τόσο εύκολο και απλό από το να το λες μέχρι να το κάνεις».
Πού μπορεί να φτάσει ο φετινός Παναθηναϊκός σε Ευρώπη και Ελλάδα;
«Στην Ελλάδα έχουμε χάσει έδαφος σε ότι αφορά την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Θα πρέπει να δούμε σε ποια θέση θα τερματίσουμε. Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη. Στην Ευρωλίγκα, ο στόχος είναι να πάρουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση. Τα πράγματα είναι δύσκολα και στο τέλος θα δούμε τι έχουμε πετύχει».
Γιατί το 2007 μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκα στην Αθήνα κι όταν ακόμη σε «έβλεπαν» στο ΝΒΑ (πριν ανανεώσεις με τον Παναθηναϊκό) - τον επί δύο χρονιές συνεχόμενες κορυφαίο παίκτη της Ευρωλίγκα - δεν «έψαξες» μία θέση στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου; Μην βιαστείς να πεις τα τετριμμένα περί μη πρότασης... Δεν είχες τέτοια φιλοδοξία ή μήπως σου αρκούσαν τα «πρωτεία» και τα όντως «ψηλά» συμβόλαια του Παναθηναϊκού;
«Καταρχήν δεν υπήρξε ποτέ πρόταση από το ΝΒΑ. Ποτέ δεν έβαλα τον εαυτό μου σε μια τέτοια κατάσταση, να σκεφτεί να πάει στο ΝΒΑ. Ξέρω μέχρι που μπορώ να φτάσω. Ήμουν και είμαι σε μια ομάδα που με καλύπτει αγωνιστικά αλλά και σε όλους τους τομείς. Δεν έβλεπα τον λόγο για να αποχωρούσα ή να αποχωρήσω».
Δημήτρη, ποιοι ήταν οι λόγοι που σας οδήγησαν στην απόφαση να ιδρύσετε την GBA;
«Μαζί με τον Λάζαρο και τον Νίκο ήμασταν πολλά χρόνια συμπαίκτες και φίλοι. Οι τρεις μας μαζί με τον Κώστα ιδρύσαμε την GBA γιατί το μπάσκετ μας έχει προσφέρει πολλά και μέσα απ' αυτή την κίνηση προσπαθούμε να ανταποδώσουμε κάποια απ' αυτά που έχουμε πάρει».
Μήτσο, το σκέφτεσαι κάποια στιγμή να ξαναπαίξουμε συμπαίκτες; (Λάζαρος Παπαδόπουλος - παίκτης ΠΑΟΚ)
«Αν έρθεις στον Παναθηναϊκό, θα ξαναπαίξουμε μαζί»!





Πηγή : sport24.gr

Nokia Lumia 720 και Lumia 520: Διαρρέουν από τον evleaks λίγο πριν το MWC 2013



Όπως βλέπουμε, το Nokia Lumia 720 μοιάζει αρκετά με το Lumia 820, με τη διαφορά ότι το γυαλί στο εμπρόσθιο μέρος του είναι κυρτό, ενώ τα πλαϊνά και η οπίσθια επιφάνειά του διαθέτουν πλαστικό σασί σε διάφορες χρωματικές επιλογές. Ο φακός της κάμερας, όπως φαίνεται στη φωτό, είναι της Carl Zeiss, χωρίς να έχουμε πληροφορίες για την ανάλυσή της. Τα pogo pins στο πίσω της συσκευής, που χρησιμοποιούνται για τη φόρτιση όταν το κινητό βρίσκεται σε dock, καταδεικνύουν ότι μάλλον δεν υποστηρίζει την ασύρματη φόρτιση, χωρίς, βέβαια, αυτό να είναι σίγουρο.
Το Nokia Lumia 520, από την άλλη, μοιάζει με το Lumia 505, με τη διαφορά ότι το γυαλί στο μπροστινό μέρος του είναι επίπεδο. Το bezel γύρω από την οθόνη δείχνει παχύτερο, όσο για την πλάτη του είναι κι αυτή διαθέσιμη σε διάφορα χρώματα, κάτι που φαίνεται ότι «υιοθετούν» οι Φινλανδοί σε όσο το δυνατόν περισσότερες συσκευές τους.
Οι εικόνες των δύο μοντέλων διαρρέουν από τον twitter λογαριασμό του @evleaks, που στο παρελθόν έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αξιόπιστος, χωρίς, βέβαια, περαιτέρω στοιχεία. Τη Δευτέρα το πρωί που η Nokia έχει συνέντευξη τύπου στο πλαίσιο της έκθεσης της Βαρκελώνης μάλλον θα μάθουμε περισσότερα.
Εκείνο για το οποίο αγωνιούμε περισσότερο, ωστόσο, είναι για το «φημολογούμενο» Nokia 1000 ή όπως αλλιώς θα ονομάζεται το PureView Lumia που ίσως ανακοινώσει η Nokia στο MWC 2013. Περιμένουμε με ανυπομονησία…




Πηγή: GSM Arena

CHELSEA TV (Livestreaming 24/7)




Στην προσπάθεια για την καλύτερη αθλητική ενημέρωση, δοκιμαστικά σας δίνουμε τον τηλεοπτικό σταθμό της Chelsea σε ζωντανή μετάδοση όλο το 24ωρο. Ελπίζουμε να μείνετε ικανοποιημένοι.



Για να λαμβάνετε όλες τις ενημερώσεις μας, κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ



Για να δείτε τον τηλεοπτικό σταθμό κάντε κλικ εδώ!



Η τιμή των τσιγάρων θα ξεπεράσει τα 20 δολάρια ανά πακέτο

Η τιμή των τσιγάρων θα ξεπεράσει τα 20 δολάρια ανά πακέτο


Νέο πενταετή πόλεμο κατά του καπνίσματος σχεδιάζει να εγκαινιάσει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστραλίας στην προσπάθειά της να μειώσει τον αριθμό των καπνιστών κατά ένα ακόμα εκατομμύριο.
Η νέα αντικαπνιστική εκστρατεία προβλέπει τη μείωση των ουσιών που κάνουν τα τσιγάρα να μυρίζουν καλύτερα αρωματίζοντας τον καπνό, θεσπίζοντας νέους κανονισμούς που να περιορίζει τις σκηνές που δείχνουν ηθοποιούς να καπνίζουν στις κινηματογραφικές ταινίες και επιβολή νέων αστρονομικών φόρων στα τσιγάρα, που για πολλούς καπνιστές θα τα κάνουν απλησίαστα.
Παράλληλα, θα απαγορευτεί η διάθεση τσιγάρων με εκπτώσεις, ενώ θα μειωθούν δραματικά και οι άδειες στα καταστήματα που θα μπορούν να πωλούν τσιγάρα στους καπνιστές.
Οι καπνοβιομηχανίες, επίσης, θα υποχρεούνται μελλοντικά να δηλώνουν πόσα χρήματα διαθέτουν για τη διαφημιστική προώθηση των προϊόντων τους.
Σύμφωνα με τα σχέδια της κυβέρνησης, οι καπνιστές θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για νέες αυξήσεις της φορολογίας στα προϊόντα του καπνού, ενώ σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η τιμή των τσιγάρων θα ξεπεράσει τα 20 δολάρια ανά πακέτο.
Στη νέα αντικαπνιστική εκστρατεία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης θα συμμετέχουν και οι πολιτειακές κυβερνήσεις.
Μέχρι σήμερα οι καπνοβιομηχανίες ήταν ελεύθερες να χρησιμοποιούν διάφορες ουσίες που αύξαναν την εξάρτηση των καπνιστών στον καπνό και έκαναν τα τσιγάρα έκαναν τα τσιγάρα πιο ελκυστικά.
Για να καταφέρει η κυβέρνηση να θέσει υπό έλεγχο το κάπνισμα θα περιορίσει σταδιακά τις πιο πάνω ουσίες και ιδιαίτερα αυτές που προκαλούν εξάρτηση στους καπνιστές.




Πηγή : chanialive.net

Το τραγούδι του Nick Cave για την Ελλάδα


Με μουσική που θυμίζει κάτι από αρχαία τραγωδία και με αναφορές στο Δία, τους κεραυνούς και τους νέους της Αθήνας, ο Nick Cave τραγουδά για την Ελλάδα, την οποία και λατρεύει.

Το νέο του τραγούδι τιτλοφορείται " Lightning Bolts" και το βίντεο κλιπ, που περιέχει τους στίχους, αφήνει το κοινό του να μπει στη σκέψη του και να ταξιδέψει στην Αθήνα των δακρυγόνων.

Ένας στίχος λέει: " Δύο κεραυνοί μου παραδόθηκαν στο δωμάτιό μου, ήταν δώρο από τον Δία", ενώ σε κάποιο άλλο σημείο τραγουδά " Στην Αθήνα οι νέοι κλαίνε από τα δακρυγόνα, εγώ είμαι στην πισίνα του ξενοδοχείου μου μαυρίζοντας".

Κάνει ακόμα μια αναφορά στο Δία: " Ο Δίας γελάει, είναι απο τα δακρυγόνα, με ρωτάει πώς είμαι, του λέω Δία μη ρωτάς" και συνεχίζει " Στο λίκνο της Δημοκρατίας τα περιστέρια φορούν αντισφυξιογόνες μάσκες".







ΠΗΓΗ: enikos.gr

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Onirama: Το νέο ερωτικό τους τραγούδι με τίτλο "Ε και"

Onirama: Το νέο ερωτικό τους τραγούδι με τίτλο "Ε και"

Μετά τη μεγάλη επιτυχία των τραγουδιών τους Δεν υπάρχεις και Ευτυχώς τρελάθηκα και παράλληλα με τις πολύ επιτυχημένες εμφανίσεις τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη οι ONIRAMA έρχονται δυναμικά με ένα νέο τραγούδι που έχει τίτλο Ε ΚΑΙ! Ένα δυναμικό, μελωδικό τραγούδι που μιλάει για τον έρωτα!

Το νέο single, γεμάτο ενέργεια και ένταση είναι μία διασκευή του ιταλικού LA DIFFERENZA TRA ME E TE σε μουσική του Tiziano Ferro, τους στίχους έγραψαν η Σάννυ Μπαλτζή και ο Θοδωρής Μαραντίνης.

Οι ONIRAMA συνεργάζονται με τον ραδιοφωνικό σταθμό 89,8 ΔΡΟΜΟΣ fm και παρουσιάζουν αποκλειστικά τη νέα τους επιτυχία τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου!

Μέχρι τότε πάρε μία μικρή γεύση από το teaser του κομματιού!






Πηγή : tlife.gr

Στα 1,989 εκ. ευρώ οι δαπάνες του Ιδρύματος Βουλής το 2012


Στα 1,989 εκατομμύρια ευρώ ανήλθαν τα έξοδα του Ιδρύματος της Βουλής για το 2012, όπως καταδεικνύουν στοιχεία που δόθηκαν σήμερα, 22 Φεβρουαρίου, στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τον απολογισμό και τον προϋπολογισμό του Ιδρύματος, οι δαπάνες για τις αμοιβές προσωπικού διαμορφώθηκαν στα 559.783 ευρώ, ενώ 368.221 ευρώ δαπανήθηκαν για τη λειτουργία του Πάρκου Εθνικής συμφιλίωσης στο Γράμμο.

Υπενθυμίζεται πως η δημιουργία του συγκεκριμένου Πάρκου είχε προκαλέσει μεγάλο «θόρυβο» όταν το όλο ζήτημα ήρθε στη δημοσιότητα επί προεδρίας Φίλιππου Πετσάλνικου.

Για εκδόσεις, το Ίδρυμα ξόδεψε το 2012 150.950 ευρώ, ενώ ακόμα 347.713 ευρώ διατέθηκαν για εκπαιδευτικά προγράμματα. Ο κωδικός για έξοδα διοίκησης και διαχειριστικές δαπάνες παρουσιάζει πίστωση 131.028 ευρώ.

Θετικό στοιχείο ωστόσο αποτελεί το γεγονός ότι για το 2013 ο προϋπολογισμός του ιδρύματος είναι μειωμένος κατά 6,67% και κατέρχεται στα 1.856.000 ευρώ.




Πηγή: skai.gr

Eλληνικές παραλίες στις καλύτερες της Ευρώπης!


Σύμφωνα με τον ταξιδιωτικό οργανισμό tripadvisor δύο ελληνικές παραλίες συμπεριλαμβάνονται στις 10 καλύτερες της Ευρώπης, ενώ ακόμη τρεις συπληρώνουν την εικοσιπεντάδα. Η κατάταξη προκύπτει από τη βαθμολόγηση των χρηστών του tripdavisor.com, πολλοί από τους οποίους υποψιαζόμαστε πως είναι Βρετανοί. Δεν εξηγείται αλλιώς ότι 3 στις 10 και 5 στις 25 καλύτερες παραλίες ανήκουν στο Ηνωμένο Βασίλειο(!!!)

Ακολουθούν οι δέκα καλύτερες παραλίες. Στην εικοσιπεντάδα περιλαμβάνονται επίσης η Παλαιοκαστρίτσα στην Κέρκυρα, ο Μπάλος στην Κρήτη και το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο.

10. Παραλία Αγίου Παύλου, Λίνδος, Ρόδος

9. Porthminster Beach, Ντέβον, Βρετανία

8. La Pelosa Beach, Stintino, Σαρδηνία, Ιταλία

7. Iztuzu Beach, Dalyan, Τουρκία

6. Ελαφονήσι, Κρήτη

5. Woolacombe Beach, Ντέβον, Βρετανία

4. Playa de ses Illetes, Μαγιόρκα, Ισπανία

3. Rhossili Bay, Σουόνσι, Ουαλία

2. Playa de las Catedrales, Ribadeo, Ισπανία

1. Rabbit Beach, Lampedusa, Σικελία, Ιταλία




Πηγή : perierga.gr

Τραγικό τέλος για 23χρονη από την νεροποντή

Τραγικό τέλος για 23χρονη από την νεροποντή


Νεκρή μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο στις 11.00 το πρωί της Παρασκευής μία κοπέλα ηλικίας 23 ετών.

Υπέστη ανακοπή καρδιάς ενώ προηγουμένως είχε εγκλωβιστεί με το αυτοκίνητό της λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας.
Η άτυχη κοπέλα οδηγούσε στην περιοχή Αμαρουσίου - Χαλανδρίου, όταν το αυτοκίνητό της ακινητοποιήθηκε σε σημείο με μεγάλη συσσώρρευση υδάτων.
Μάρτυρες ανέφεραν ότι όταν διαπίστωσαν ότι η κοπέλα δεν έβγαινε από το αυτοκίνητό της, άνοιξαν την πόρτα του οδηγού αλλά διαπίστωσαν ότι η κοπέλα είχε χάσει τις αισθήσεις της.
Η 24χρονη μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Τα ακριβή αίτια του θανάτου της και κατά πόσον αυτά έχουν άμεση συσχέτιση με τον εγκλωβισμό που είχε προηγηθεί και το ενδεχόμενο σοκ που υπέστη θα διαπιστώσει ο ιατροδικαστής.




Πηγή : ethnos.gr

Πρώην υπάλληλοι του ΓΛΚ υπεξαίρεσαν 600.000 ευρώ



Εξακόσιες χιλιάδες ευρώ υπεξαίρεσαν τον τελευταίο χρόνο, με τη μέθοδο εκταμίευσης εικονικών συντάξεων, μία υπάλληλος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που βρισκόταν σε αργία, μία πρώην υπάλληλος και μία συνταξιούχος της ίδιας υπηρεσίας.

Συνελήφθησαν μαζί με άλλα τρία άτομα απο τη διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων.

Αναμένονται ανακοινώσεις.




Πηγή: skai.gr

Απήγαγαν & εκβίαζαν συμπατριώτες τους αλλοδαπούς



Στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές, τα μέλη της οποίας απήγαγαν και στη συνέχεια κακοποιούσαν αλλοδαπούς εκβιάζοντας συγγενείς τους και αποσπώντας τους ποσά που έφταναν έως και τα 15.000 ευρώ.

Ειδικότερα, μετά από καταγγελία ενός 39χρονου Μπαγκλαντεσιανού εντοπίστηκε ομάδα 7 ατόμων που διέπρατταν κατ' εξακολούθηση αρπαγές ομοεθνών τους απαιτώντας μεγάλα χρηματικά ποσά, ενώ δραστηριοποιούνταν σε Ζεφύρι και Μενίδι.

Έτσι, μετά από αστυνομική επιχείρηση σε μονοκατοικία στο Μενίδι, απελευθερώθηκε ένας 25χρονος όμηρος, υπήκοος Μπαγκλαντές, ο οποίος είχε απαχθεί προ τετραημέρου και κρατούνταν παρά τη θέλησή του, ενώ συνελήφθησαν 4 μέλη της ομάδας, επίσης Μπαγκλαντεσιανοί, κατά την προσπάθειά τους να διαφύγουν.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν και το δεύτερο κρυσφύγετο των δραστών στο Ζεφύρι, όπου συνελήφθησαν τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης. Όλοι οι συλληφθέντες αναγνωρίστηκαν από τα δύο θύματα.

Στις δύο οικίες που χρησιμοποιούσε η συμμορία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 1 περίστροφο τύπου REPLICA
  • 1 ξύλινη ράβδος μήκους 60 εκατοστών
  • 26 κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.




Πηγή : megatv.com

Ποια είναι η υπάλληλος της Βουλής που παραλίγο να σκοτωθεί

Ποια είναι η υπάλληλος της Βουλής που παραλίγο να σκοτωθεί


Από θαύμα σώθηκε η υπάλληλος της Βουλής που το πρωί παραλίγο να χάσει τη ζωή της επιχειρώντας να βγάλει νερά από το θόλο για να μην πέσουν στην αίθουσα της ολομέλειας.
Πρόκειται για την Μαρία Φωτίου, αρχιτέκτονα και προϊσταμένη του Τμήματος Κτηρίων και Περιβάλλοντος Χώρου της Βουλής που ανήκει στην διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών. Η ίδια μιλώντας σε δημοσιογράφους ανέφερε: «εκείνη την στιγμή δεν μπορείς να καταλάβεις τι έχει συμβαίνει. Δεν πανικοβλήθηκα ούτε φοβήθηκα, απλά προσπαθούσα να καταλάβω τι έχει γίνει».
Την ώρα του περιστατικού στα υπουργικά έδρανα βρίσκονταν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Αθλητισμού Ι. Ιωαννίδης. Το μεταλλικό πλαίσιο υποχώρησε και έσπασαν γυαλιά, που έπεσαν στην αίθουσα, και η υπάλληλος βρέθηκε αιωρούμενη στο κενό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόσταση από τον θόλο έως τα έδρανα της ολομέλειας υπολογίζεται περι τα 20 - 25 μέτρα.




Πηγή : sofokleousin.gr

Κομισιόν: Σε ύφεση το 2013 και το 2014 η Ευρωζώνη

Κομισιόν: Σε ύφεση το 2013 και το 2014 η Ευρωζώνη


Η ευρωζώνη δεν θα επιστρέψει σε ανάπτυξη φέτος αλλά το 2014, προέβλεψε την Παρασκευή η Κομισιόν υποστηρίζοντας ότι η καθυστέρηση της ανάκαμψης οφείλεται στην έλλειψη τραπεζικού δανεισμού και την υψηλή ανεργία.
Η οικονομία της ευρωζώνης, που αντιστοιχεί περίπου στο ένα πέμπτο του παγκόσμιου ΑΕΠ, θα συρρικνωθεί κατά 0,6% το 2012 και 0,3% το 2013. Αναμένει ανάπτυξη 1,4% το 2014.
Η Κομισιόν είχε προβλέψει στα τέλη του περασμένου έτους ανάπτυξη 0,1% για το 2012. Τώρα όμως υποστηρίζει ότι οι δύσκολες πιστωτικές συνθήκες, η περικοπή θέσεων εργασίας και η απουσία νέων επενδύσεων καθυστερούν την αναμενόμενη ανάκαμψη.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η ανεργία στην ευρωζώνη θα ανέβει στο 12,2% το 2013 με τον αριθμό των ανέργων να φθάνει τα 19 εκατ.
Οι προβλέψεις αυξάνουν την πιθανότητα περαιτέρω μειώσεων των επιτοκίων από την ΕΚΤ προκειμένου να επανεκκινήσει η οικονομία, μέσω της μείωσης του κόστους δανεισμού για τις εταιρίες και τα νοικοκυριά.
Η ΕΚΤ ίσως αποφασίσει πιο εύκολα να μειώσει τα επιτόκια κάτω από σημερινό επίπεδο του 0,75%, εάν περιοριστούν οι πληθωριστικές πιέσεις - η Κομισιόν εκτιμά ότι ο πληθωρισμός θα διαμορφωθεί στο 1,8% φέτος.



Πηγή: Reuters

Αναπτύχθηκε τεχνητό αφτί από τρισδιάστατο εκτυπωτή



Ο τομέας τρισδιάστατης εκτύπωσης μπορεί τώρα να δημιουργήσει τεχνητό ανθρώπινο αφτί, που μοιάζει με αληθινό, ανακοίνωσαν οι ερευνητές.
Τα τεχνητά αφτιά θα μπορούσαν να δώσουν ελπίδες σε παιδιά που γεννιούνται με δυσμορφίες αφτιών ή ανθρώπους που έχασαν όλο ή μέρος το αφτιού τους σε δυστύχημα ή από καρκίνο, ανακοίνωσε η ομάδα του Cornell University.
Η νέα διαδικασία ξεκινά με ψηφιακή τρισδιάστατη φωτογραφία του αφτιού του ασθενούς που μετατρέπεται σε καλούπι με χρήση τρισδιάστατου εκτυπωτή. Ειδικό τζελ που περιέχει κολλαγόνο εγχέεται στο καλούπι. Το κολλαγόνο χρησιμεύει ως 'σκελετός' για την ανάπτυξη του χόνδρου.
Η διαδικασία είναι γρήγορη, σύμφωνα με τον ερευνητή Lawrence Bonassar.
Χρειάζεται μισή μέρα για να σχεδιαστεί το καλούπι, μια ημέρα περίπου να τυπωθεί, 30 λεπτά για την έγχυση του τζελ ενώ απομακρύνεται το αφτί 15 λεπτά αργότερα. Κόβουν γύρω το αφτί και στη συνέχεια το καλλιεργούν αρκετές ημέρες πριν εμφυτευθεί.
Τα τεχνητά αφτιά, πρακτικά είναι ίδια με τα φυσιολογικά, σύμφωνα με τους ερευνητές.
Παιδιά που γεννήθηκαν με σπάνια δυσμορφία-μικρωτία-μπορεί να είναι αυτά που θα ωφεληθούν πιο πολύ από τη νέα τεχνολογία.
Ο ερευνητής Dr. Jason Spector, διευθυντής του Laboratory for Bioregenerative Medicine and Surgery, δήλωσε ότι η καλύτερη στιγμή να εμφυτευθεί ένα τεχνητό αφτί θα είναι στην ηλικία των 5 έως 6 ετών επειδή τότε το αφτί έχει ήδη το 80% του μεγέθους που έχει στην ενήλικο ζωή.
H έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό ' PLoS One.'
Αν οι δοκιμές έχουν καλό αποτέλεσμα και αποδείξουν την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα του προσθετικού αφτιού, η πρώτη ανθρώπινη εμφύτευση του νέους είδους τεχνητού αφτιού θα λάβει χώρα ακόμα και εντός 3 ετών, ανακοίνωσε η ομάδα του Cornell.




Πηγή : iatronet.gr

Η πατέντα αποκάλυψε το «iWatch»

Η πατέντα αποκάλυψε το «iWatch»
Το σχέδιο της νέας συσκευής της Apple όπως προκύπτει από την πατέντα που κατέθεσε. Μοιάζει με βραχιόλι και θα μπορεί να συνδέεται με άλλες συσκευές


Νέα Υόρκη
Τους τελευταίους μήνες υπήρχε έντονη φημολογία ότι η Apple ετοιμάζεται να προσθέσει άλλο ένα προϊόν στην γκάμα των i-συσκευών της. Ολοι μιλούσαν για κάποιο είδος ρολογιού, και για τον λόγο αυτόν η άγνωστη συσκευή έλαβε από τον διεθνή Τύπο την ονομασία «iWatch». Επειδή από την εταιρεία δεν υπήρχε καμία απολύτως διαρροή σχετικά με αυτήν, παρουσιάστηκαν στα ΜΜΕ διάφορες πιθανές εκδοχές της. Τελικά η Apple κατέθεσε την Πέμπτη αίτηση για κατοχύρωση πατέντας μιας συσκευής η οποία βρίσκεται ακριβώς στη λογική του... iWatch.

Από τα στοιχεία που προκύπτουν από την αίτηση πρόκειται για μια συσκευή που θα φοριέται στον καρπό του χεριού και θα μοιάζει περισσότερο με βραχιόλι παρά με ρολόι. Η συσκευή διαθέτει μια εύκαμπτη οθόνη αφής και μπορεί να επικοινωνεί και να ανταλλάσσει δεδομένα ασύρματα με άλλες ηλεκτρονικές συσκευές όπως, παραδείγματος χάριν, με κινητό τηλέφωνο ή ταμπλέτα. Μια υπηρεσία που θα παρέχει η νέα συσκευή είναι ότι ο κάτοχος της δεν θα χρειάζεται να κρατάει στο χέρι του το κινητό του τηλέφωνο αλλά θα μπορεί να το έχει στην τσέπη ή στην τσάντα του και να βλέπει τις κλήσεις ή τα μηνύματα που δέχεται στην οθόνη στον καρπό του. 




Πηγή : tovima.gr

Η μετάδοση της Formula 1 μάλλον στην ΕΡΤ Διάβασε το πλήρες άρθρο εδώ: Η μετάδοση της Formula 1 μάλλον στην ΕΡΤ

alonso camera

Το φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 ξεκινά το τριήμερο 15 με 17 Μαρτίου και όλοι εμείς οι τηλεθεατές θα βλέπουμε το αγαπημένο μας άθλημα μάλλον μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ. O Alpha φαίνεται ότι δεν είναι διατεθειμένος να πληρώσει τα σχεδόν 2,5 εκατ. ευρώ που θέλει ο Ecclestone για να παραχωρήσει τα πνευματικά δικαιώματα για τα επόμενα 2 χρόνια, αφού μάλλον είδε ότι δεν τα βγάζει και έτσι στο παιχνίδι αγοράς των δικαιωμάτων μπήκε η Κρατική Τηλεόραση.
Ο ΟΤΕ TV θα εξακολουθεί να δείχνει τη Formula 1 αφού έχει αγοράσει τα δικαιώματα από το 2011 έως και το 2014, αλλά οι περισσότεροι θέλουμε να βλέπουμε τη F1 σε μια ελεύθερη συχνότητα. Η τελική απόφαση αναμένεται να παρθεί σήμερα στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ.




Πηγή : autoblog.gr

Τάσος Κουράκης: Τα αρχαία που αποκαλύφθηκαν στο Μετρό της Θεσσαλονίκης πρέπει να διασωθούν

Φωτογραφία για Τάσος Κουράκης: Τα αρχαία που αποκαλύφθηκαν στο Μετρό της Θεσσαλονίκης πρέπει να διασωθούν

Συζητήθηκε χθες η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης και συντονιστής της ΕΕΚΕ Παιδείας – Πολιτισμού Τάσος Κουράκης, σχετικά με... το θέμα των αρχαιοτήτων που αποκαλύφθηκαν στο σταθμό Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, στην οποία ανέφερε τα εξής:

«Στο σταθμό Βενιζέλου του Μετρό στη Θεσσαλονίκη, οι αρχαιολογικές έρευνες έφεραν στο φως ένα σταυροδρόμι πολιτισμών της πόλης. Εκτός από τον εντυπωσιακό πλακόστρωτο δρόμο και τη μνημειακή διασταύρωση, είναι πολύ σημαντικό ότι αποκαλύφθηκαν και οικοδομικά λείψανα καταστημάτων της εποχής, ένα ιδιαίτερα σπάνιο εύρημα, το οποίο αν διασωθεί θα αποτελέσει ένα εξαιρετικό δείγμα της διαχρονίας της πόλης. Οι αρχαιότητες είναι ανάγκη να διασωθούν και να διατηρηθούν ως επισκέψιμος αρχαιολογικός χώρος στη θέση τους, συνδεδεμένες με τη ζωή της πόλης, σύμφωνα και με τη σύγχρονη αντίληψη για την έκθεση των αρχαιοτήτων, που πρεσβεύει ότι τα αρχαία πρέπει να αποτελούν κομμάτι της σύγχρονης ζωής και όχι να βρίσκονται αποκομμένα πίσω από κάγκελα ή από προθήκες.

Το έργο του μετρό είναι ένα ενιαίο δημόσιο έργο, τόσο συγκοινωνιακό όσο και αρχαιολογικό και αποτελεί δημόσιο αγαθό όπως δημόσιο αγαθό είναι και η πολιτιστική μας κληρονομιά. Η πολιτεία οφείλει να προστατεύει όλα τα δημόσια αγαθά και όχι να προβάλει στην κοινωνία τεχνητά διλήμματα όπως το δίλημμα: αρχαία ή μετρό. Επιβάλλεται λοιπόν να ανοίξει ένας δημόσιος διάλογος για την ανάγκη συνύπαρξης του σταθμού και των αρχαιοτήτων και να αναζητηθεί η κατάλληλη τεχνική λύση που θα το εξασφαλίσει. Το Μετρό είναι επίσης ένα αναπτυξιακό έργο για τη Θεσσαλονίκη και η διατήρηση των αρχαιοτήτων μέσα στους σταθμούς θα συμβάλει σημαντικά στην τόνωση της τουριστικής κίνησης της πόλης, όπως συνέβη και με το μετρό της Κων/λης, το οποίο, λόγω των αρχαιοτήτων, αποτελεί πλέον ένα σημαντικότατο πόλο έλξης τουριστών.

Οι αρχαιότητες της Θεσσαλονίκης έχουν πληρώσει μεγάλο τίμημα για την ανοικοδόμηση της πόλης και στο παρελθόν πολλά μνημεία της έχουν καταστραφεί. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια να χαθούν και άλλα. Ελπίζουμε ότι η πολιτική ηγεσία δεν θα υπολογίσει το οικονομικό κόστος περισσότερο από την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης. Άλλωστε και η λύση της μεταφοράς και επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων στο στρατόπεδο του Παύλου Μελά έχει αρκετά υψηλό κόστος, το οποίο κανείς δεν γνωρίζει ποιος θα καταβάλλει. Προτείνουμε λοιπόν τα κονδύλια που απαιτούνται για τη μεταφορά και επανατοποθέτηση των αρχαίων στο στρατόπεδο Παύλου Μελά να διατεθούν για την εξεύρεση τεχνικής λύσης ώστε να διατηρηθούν οι αρχαιότητες στο χώρο εύρεσής τους.

Επισημαίνουμε επίσης την ανάγκη συνέχισης των αρχαιολογικών εργασιών στο έργο του μετρό και καλούμε την εταιρεία να μην προχωρήσει στην απόλυση των 450 εργαζομένων, όπως έχει εξαγγείλει, αλλά να προσλάβει και άλλο προσωπικό όχι μόνο για τις αρχαιολογικές εργασίες αλλά γενικά για το έργο, γιατί , ενώ είχε υπολογιστεί ότι στο έργο θα απασχοληθούν 3000 εργαζόμενοι, αυτή τη στιγμή εργάζονται μόνο 850.

Ο Υπουργός, αν και συντάσσεται με την άποψη της εταιρίας ότι δεν υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης τεχνικής λύσης για τη συνύπαρξη των αρχαιοτήτων και του σταθμού, ανέφερε ότι η πόλη είναι τελικά αυτή που θα αποφασίσει.

Καλούμε λοιπόν τους πολίτες της Θεσσαλονίκης μαζί με τους επιστημονικούς και τους κοινωνικούς φορείς να αγωνιστούν και να επιβάλλουν τη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης, όπως συνέβη αρκετές φορές στο παρελθόν, όταν με την κινητοποίηση των πολιτών αποτράπηκε η οικοδόμηση της πλατεία Ναυαρίνου ή όταν αποτράπηκε η κατασκευή του υπόγειου παρκινγκ κάτω από την πλατεία Διοικητηρίου .

Στον αγώνα αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ θα είναι ενεργός συμπαραστάτης και θα καταβάλει μέσα και έξω από την Bουλή κάθε προσπάθεια για να έχει η πόλη της Θεσσαλονίκης και το έργο του Μετρό και αλώβητα τα μνημεία του πολιτισμού της».



Πηγή : newsnow.gr

Η πρεμιέρα της οπερέτας «Η Χαλιμά»

Η πρεμιέρα της οπερέτας «Η Χαλιμά»

Στον κόσμο του παραμυθιού ταξίδεψε τους θεατές η, άγνωστη στο πλατύ κοινό, οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη «Η Χαλιμά» στην επίσημη πρεμιέρα της παραγωγής. Στο θέατρο Ολύμπια, όπου σημειώθηκε αρκετά μεγάλη προσέλευση κόσμου, οι θεατές απόλαυσαν τη μουσική αλλά και τις ανατροπές της ιστορίας της Χαλιμάς και του Αλή Μουσακά.

Η υπόθεση, σύμφωνα με το λιμπρέτο του Σπύρου Ποταμιάνου, εξελίσσεται σε ένα παλάτι της Ανατολής, όπου ο κουτοπόνηρος μάγειρας Αλή-Μουσακάς χρησιμοποιείται ως όργανο των ερωτικών σχεδίων της σαγηνευτικής Χαλιμάς και του αιχμάλωτου πρίγκιπα Σαχ-Ρουμάν.

Η σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια είχε παραπομπές στις Χίλιες και μια νύχτες. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Αναστασίας Αρσένη, η χορογραφία του Φώτη Διαμαντόπουλου και οι φωτισμοί της Κατερίνας Μαραγκουδάκη.

Η ορχήστρα της ΕΛΣ ερμήνευσε υπό τον Γιώργο Πέτρου, ενώ η χορωδία τραγούδησε υπό τον Αγαθάγγελο Γεωργακάτο.

Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους υπηρέτησαν οι μονωδοί της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γεωργία Ηλιοπούλου, Γιάννης Χριστόπουλος, Ευδοκία Χατζηιωάννου και Χάρης Ανδριανός. Οι επόμενες παραστάσεις προγραμματίζονται για τις 23 και 24 Φε-βρουαρίου αλλά για τις 5, 14, 15 και 31 Μαρτίου.



Πηγή : tovima.gr

Χωρίς Σημίτη το 9ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ



Δεν θα συμμετάσχει στο 9ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Σημίτης, όπως ενημέρωσε με επιστολή του απαντώντας στην πρόσκληση του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Σύμφωνα με κύκλους της Ιπποκράτους, ο κ. Σημίτης απάντησε «με μια ευγενική, σύντομη επιστολή» στην πρόσκληση που έλαβε από τον κ. Βενιζέλο, με την οποία εύχεται καλή επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου και δηλώνει πάντα πρόθυμος να συμβάλει «στην κοινή προσπάθεια ενός ουσιαστικού ρεύματος ανανέωσης».



Από τους ίδιους κύκλους αναφέρεται ότι η επιστολή Βενιζέλου εστάλη παρά το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι δεν θα πάρει μέρος στο Συνέδριο και ο κ. Βενιζέλος «του απηύθυνε, θερμή έγγραφη πρόσκληση, ως πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πρώην Πρωθυπουργού, το όνομα του οποίου έχει συνδεθεί με μια περίοδο της πολύ πρόσφατης ιστορίας της χώρας».
Ο κ. Βενιζέλος, μάλιστα, ζητούσε από τον κ. Σημίτη, αν το επιθυμούσε, να λάβει το λόγο και να απευθυνθεί όχι μόνο στους συνέδρους, αλλά και γενικότερα στην ελληνική κοινωνία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ΠΑΣΟΚ αναφορικά με τα αριθμητικά δεδομένα του 9ου Συνεδρίου που θα διεξαχθεί από την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου έως την Κυριακή 3 Μαρτίου 2013 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας :
• τουλάχιστον 4.000 θα είναι οι υποψηφιότητες για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
• 3.500 σύνεδροι θα συμμετάσχουν στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ (πάνω από 2.500 θα εκλεγούν την Κυριακή)
• τουλάχιστον 1.500 θα είναι οι υποψηφιότητες για το Συνέδριο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ
• 700 σύνεδροι θα συμμετάσχουν στο Συνέδριο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ
• τουλάχιστον 40-45.000 μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσουν την Κυριακή
• 250 εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν κατά την προσυνεδριακή διαδικασία διαλόγου σε όλη τη χώρα με παρουσία στελεχών της Γραμματείας της ΚΟΕΣ
• 500 συνελεύσεις θα διοργανωθούν κατά την προσυνεδριακή διαδικασία διαλόγου σε όλη τη χώρα με την ευθύνη των στελεχών των ΝΟΕΣ
Στην έναρξη του Συνεδρίου θα κληθούν να στείλουν αντιπροσωπείες «όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου» που εκπροσωπούνται στη Βουλή.



Πηγή: ΑΠΕ

Ο Φίλος Μας X aker Προτείνει για το Στοίχημα




κωδ104 ΓΚΑΖΙΑΝΤ- ΜΠΟΥΡΣΑ Χ  ΟΙ ΤΙΣ ΓΚΑΖΙΑΝΤΕΠ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΩΙΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΒΑΘΜΟΥΣ Η ΜΠΟΥΡΣΑ ΑΝΕΒΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ 4η ΘΕΣΗ ΣΤΟΙΧΙΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο
 ΑΣΟΣ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΤΙΜΑΜΕ ΤΟ Χ
κωδ109 ΝΙΟΡ-ΛΕ ΜΑΝ Χ Η ΝΙΟΡ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΣΑΤΟΡΟΥ Η
ΛΕ ΜΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΔΥΟ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ
κωδ126 ΣΠΕΤΣΙΑ-ΝΟΒΑΡΑ Χ ΕΝΑΣ ΒΑΘΜΟΣ ΧΩΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΗ Η ΝΟΒΑΡΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΕΝΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ
ΤΑΠΗΤΑ ΤΗΣ ΣΠΕΤΣΙΑ
κωδ127 ΕΣΤΟΡΙΛ-ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ  Χ  Η ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗ Η Β ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ 3 ΣΤΗΝ Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΣΤΗΝ Α ΟΜΑΔΑ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΙΓΟΥΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Η ΕΣΤΟΡΙΛ ΚΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΒΓΑΖΕΙ ΦΑΣΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ
κωδ130 ΕΣΤΟΥΝΤΙΑΝΤΕΣ-ΣΑΝ ΛΟΡΕΝΤΖΟ Χ ΚΑΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΕΣΤΟΥΝΤΙΑΝΤΕΣ 2 ΗΤΤΕΣ ΜΕΤΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΝ ΛΟΡΕΝΤΖΟ 2 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ  ΕΧΕΙ ΦΑΝΕΛΑ Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ Χ
κωδ104 Χ
κωδ109 Χ
κωδ126Χ
κωδ127 Χ
κωδ130 Χ 
 ΣΕ ΣΥΣΤΗΜΑ 3-4-5
οι κωδικοι που αναγραφονται αντιστοιχουν σε κωδικους απο το δελτιο ΟΠΑΠ
ΤΟ ΣΤΟΙΧΙΜΑ ΘΕΛΕΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΓΙΝΕΙ ΕΜΜΟΝΗ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
  Χ aker


Το κόκκινο κρασί «θωρακίζει» την ακοή

Το κόκκινο κρασί «θωρακίζει» την ακοή


Ντιτρόιτ
Προστασία ενάντια στην απώλεια ακοής φαίνεται ότι προσφέρει το κόκκινο κρασί, σύμφωνα με αμερικανούς επιστήμονες. Μέχρι σήμερα το κόκκινο κρασί, και συγκεκριμένα η ουσία ρεσβερατρόλη που εντοπίζεται στα κόκκινα σταφύλια, είχε συνδεθεί με προστατευτική δράση ενάντια στην άνοια και στα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Η λίστα αυτή, βάσει των ευρημάτων των ερευνητών του Νοσοκομείο Χένρι Φορντ του Ντιτρόιτ, όπως φαίνεται τώρα μακραίνει με την προσθήκη της προστασίας της ακοής.


Πίνεις και… ακούς
Οι ειδικοί πραγματοποίησαν πειράματα σε ποντίκια. Είδαν λοιπόν, ότι τα υγιή ποντίκια στα οποία είχε χορηγηθεί ρεσβερατρόλη πριν από την έκθεσή τους σε θόρυβο υψηλής έντασης, αντιμετώπιζαν πολύ χαμηλότερο κίνδυνο απώλειας της ακοής τους συγκριτικά με τα υπόλοιπα.
«Η τελευταία μας μελέτη επικεντρώνεται στη ρεσβερατρόλη και στην επίδρασή της σε τυχόν τραυματισμούς – κάτι το οποίο πιστεύεται ότι ευθύνεται για πολλά προβλήματα υγείας συμπεριλαμβανομένων της νόσου Αλτσχάιμερ, του καρκίνου, της διαδικασίας της γήρανσης και της απώλειας ακοής» εξηγεί ο επικεφαλής της μελέτης δρ Μάικλ Σάιντμαν.
«Η ρεσβερατρόλη αποτελεί μια πανίσχυρη χημική ουσία η οποία φαίνεται να προστατεύει τον αντιφλεγμονώδη μηχανισμό του οργανισμού, ο οποίος σχετίζεται με τη διαδικασία της γήρανσης, την λειτουργία του εγκεφάλου και την απώλεια της ακοής» προσθέτει ο ίδιος.
«Αποδείξαμε ότι χορηγώντας ρεσβερατρόλη στα ποντίκια, μπορούμε να περιορίσουμε τα επίπεδα φθοράς της ακοής και των νοητικών λειτουργιών» επισημαίνει ο δρ Σάιντμαν.
Τα ενδιαφέροντα ευρήματα παρουσιάζονται στο επιστημονικό έντυπο «Otoralyncology-Head and Neck Surgery».




Πηγή : tovima.gr

Τι φοβήθηκε πολύ η Ελένη Μενεγάκη σήμερα; Video

Σήμερα η Ελένη Μενεγάκη εξέφρασε τον φόβο της στην εκπομπή της. Η βροχή ήταν η αιτία να φοβηθεί πολύ και να μην στείλει τα παιδιά της στο σχολείο, γιατί όπως είπε, ο δρόμος γλιστράει πολύ, τα αυτοκίνητα και φρένο να πατήσουν γλιστράνε και αυτό την τρομάζει πολύ. Δείτε το video:


Σήμερα η Ελένη Μενεγάκη εξέφρασε τον φόβο της στην εκπομπή της. Η βροχή ήταν η αιτία να φοβηθεί πολύ και να μην στείλει τα παιδιά της στο σχολείο, γιατί όπως είπε, ο δρόμος γλιστράει πολύ, τα αυτοκίνητα και φρένο να πατήσουν γλιστράνε και αυτό την τρομάζει πολύ.
Δείτε το video:







Πηγή : gr.omg.yahoo.com

"Side by Side"με τον Κιάνου Ριβς


Μετά το ταλέντο του στην ηθοποιία, ο Κιάνου Ριβς αποκαλύπτει σε αυτό το ντοκιμαντέρ στο οποίο έχει κάνει και την παραγωγή και τις χάρες του ως δημοσιογράφος!

Το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ του Keanu Reeves Side By Side θα προβληθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, στις 15:30 το μεσημέρι, στον Κινηματογράφο Δαναό για μια και μοναδική προβολή.

Το Side by Side έκανε πρεμιέρα στο 62ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου ως ειδική προβολή.

Στην καρέκλα του σκηνοθέτη κάθεται ο Chris Kenneally, ενώ ο Keanu Reeves εκτελεί χρέη παραγωγού και δημοσιογράφου - παρουσιαστή, αφού ο ίδιος παίρνει συνεντεύξεις από τα μεγαλύτερα ονόματα της κινηματογραφικής τέχνης.

Ανάμεσά τους οι σκηνοθέτες: Martin Scorsese, James Cameron, Steven Soderbergh, David Fincher, George Lucas, Robert Rodriguez, Danny Boyle, David Lynch, Lars Von Trier, oι Διευθυντές Φωτογραφίας Wally Pfister ASC, Michael Chapman ASC, John Mathieson BSC, Vittorio Storaro ASC και πολλοί άλλοι.

Το ερώτημα που τίθεται είναι απλό: Η παραδοσιακή κινηματογράφηση με φωτοχημικό φιλμ θα τελειώσει οριστικά, ή έχει πιθανότητες να επικρατήσει ξανά μετά την επέλαση των ψηφιακών κινηματογραφικών μηχανών που μοιάζουν να έχουν κερδίσει κατά κράτος το μεγαλύτερο ποσοστό παραγωγής ταινιών στον κόσμο;

Κρατήσεις θέσεων: sidebyside@alexandrosmaragos.com ή στο 6936506677
Με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. 




Πηγή : in.gr

Ο Αίσωπος συναντά τον Καραγκιόζη στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών


Ένα σπονδυλωτό ορχηστρικό έργο για τραγουδιστές, ορχήστρα και θέατρο σκιών, με αφετηρία τους μύθους του Αισώπου, παρουσιάζει ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στις 9 και 10 Μαρτίου 2013.

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών ανέθεσε στον συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου ένα σπονδυλωτό μουσικό έργο με αφετηρία τους Μύθους του Αισώπου. Το έργο είναι κατεξοχήν ορχηστρικό με τραγουδιστές και αφηγητή, στην κατεύθυνση δημιουργίας ρεπερτορίου στο είδος από Έλληνες συνθέτες με θέματα από την ελληνική παράδοση. Οι ήρωες των Μύθων ζωντανεύουν από θέατρο σκιών που αγγίζει την παράδοση του Καραγκιόζη, αλλά δεν περιορίζεται σε αυτήν.

Για τον συνθέτη, οι "Μύθοι του Αισώπου" είναι η αρχέτυπη αγωγή του πολίτη. Διαμορφώνουν κοινωνική και πολιτική σκέψη και, σε αντίθεση με τα κλασικά ευρωπαϊκά παραμύθια, δεν περιέχουν τα στοιχεία του μεταφυσικού και του φόβου.

Στην πορεία δημιουργίας του έργου, ο Γιώργος Κορδέλλας είχε την ιδέα της "συνάντησης" του Αισώπου με τον Καραγκιόζη. Κι ενώ ο Αίσωπος "συναντά" τον Καραγκιόζη και οι Μύθοι εξελίσσονται στον ιδιαίτερο κόσμο του θεάτρου σκιών, στον ίδιο κόσμο, ανάμεσα στους Μύθους, ο Αίσωπος/Καραγκιόζης μάς αφηγείται επεισόδια από τη ζωή του.

Ο Αίσωπος ταξίδεψε σε πολλά μέρη. Ίσως γι’ αυτό, πόλεις και χώρες διεκδικούν την καταγωγή του. Κάποιοι πάλι λένε ότι δεν υπήρξε ποτέ. Όσοι όμως αποδέχονται την ύπαρξή του, συμφωνούν ότι ήταν ταπεινής καταγωγής και φτωχός. Εμείς θα πούμε ότι ήταν πρόσωπο υπαρκτό, μια και η παρουσία του είναι ακόμα "αισθητή" και η κληρονομιά του πλούσια.

Οι ήρωές του είναι κυρίως ζώα που ζουν μιλούν και πράττουν σαν άνθρωποι. Οι διάλογοι είναι σύντομοι και οι ιστορίες μικρές. Δεν έγραψε ποτέ ούτε μία ιστορία - αφηγήσεις τους υπάρχουν μόνο. Κι όλες οι ιστορίες κατέληγαν σε ένα διδακτικό επιμύθιο.

Οι Μύθοι του Αισώπου ταξίδεψαν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης. Μέχρι και σήμερα, πολιτισμοί απομακρυσμένοι μεταξύ τους γνωρίζουν τους μύθους του ή έχουν παραμύθια, αφηγήσεις και ανέκδοτα που βασίζονται σε αυτούς. Οι μύθοι είναι πολλοί, και ίσως και να ήταν και περισσότεροι. Κάποιοι είναι πολύ γνωστοί, άλλοι πάλι λιγότερο.

Συντελεστές:
Έργο: Δημήτρης Παπαδημητρίου
Στίχοι-Κείμενα: Γιώργος Κορδέλλας
Θέατρο σκιών: Ηλίας Καρελλάς
Σκηνοθετική επιμέλεια: Δημήτρης Παπαδημητρίου, Γιώργος Κορδέλλας, Ηλίας Καρελλάς
Σχεδιασμός φωτισμών: Φίλιππος Κουτσαφτής
Ιδέα: Ραλλού Βογιατζή
Εκτέλεση παραγωγής: Το Ελληνικό Σχέδιο
Σχεδιασμός ήχου-ηχολήπτης σκηνής: Γιάννης Λαμπρόπουλος

Την ορχήστρα Καμεράτα διευθύνει ο Γιώργος Πέτρου

Ημέρα & Ώρα:
Σάββατο 9 Μαρτίου στις 19.00
Κυριακή 10 Μαρτίου στις 12.00 & 16.00

Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος (για ενήλικες & παιδιά): 15€, 12€, 8€

Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, Λεωφόρος Συγγρού 107 - 109, Αθήνα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 9005 800




Πηγή : nooz.gr

Της παραμόρφωσης: δες πώς κατάντησαν την Sarah Jessica Parker

Της παραμόρφωσης: δες πώς κατάντησαν την Sarah Jessica Parker


Θυμάσαι την γοητευτική Sarah Jessica Parker, που όλοι θαυμάσαμε κυρίως στο «Sex & The City»; Ε, άμα δεις το νέο της εξώφυλλο... θα την ξεχάσεις!
Η δημοφιλής ηθοποιός πόζαρε για το νέο τεύχος του κινεζικού «Harper’s Bazaar» και το ρετούς που έπεσε είναι τόσο μεγάλο που... παραμορφώθηκε.
Το εντυπωσιακό δαντελένιο D&G σύνολο και τα περίτεχνα κοσμήματα που φοράει η 47χρονη σταρ στο εξώφυλλο είναι πραγματικά glamorous και ταιριάζουν στο στυλ της, ωστόσο, το πρόσωπό της «έφαγε» τόση επεξεργασία που κάθε άλλο παρά την κολακεύει!


sarah jessica parker.jpg

Της παραμόρφωσης: δες πώς κατάντησαν την Sarah Jessica Parker

Της παραμόρφωσης: δες πώς κατάντησαν την Sarah Jessica Parker

Της παραμόρφωσης: δες πώς κατάντησαν την Sarah Jessica Parker

Της παραμόρφωσης: δες πώς κατάντησαν την Sarah Jessica Parker




Πηγή : star.gr

Εκτός "κυκλοφορίας" το κακό παιδί της βασιλικής οικογένειας;



Είναι αλήθεια! Ή τουλάχιστον έτσι δέιχνουν οι φωτογραφίες που αποθανάτισαν τον πρίγκιπα Χάρι και την νέα του κατάκτηση,Cressida Bonas, να αγκαλιάζονται τρυφερά στις πίστες σκί του Verbier, στην Ελβετία, αφού προηγουμένως είχαν θεαθεί να φιλιούνται παθιασμένα σε εστιατόριο.

Το νεαρό ζευγάρι, παραβρέθηκε σε εστιατόριο του Verbier, με όλη την βασιλική οικογένεια, για να γιορτάσει τα γενέθλια του θείου του Χάρι, πρίγκιπα Andrew. Κάποιος από τους συνδαιτυμόνες δήλωσε: "Ήταν σαφές ότι δεν μπορούσαν να κρατήσουν τα χέρια τους μακριά ο ένας τον άλλο . Την μια στιγμή κάθονταν στο τραπέζι με τον Andrew, την Fergie και τις κόρες τους και την επόμενη έκαναν σαν έφηβοι σε σκοτεινό κινηματογράφο..."
Αυτό που εξέπληξε τους παρευρισκόμενους, είναι το γεγονός ότι ο άτακτος πρίγκιπας, ο οποίος κατά καιρούς απασχολεί τα ΜΜΕ με τα σκάνδαλα στα οποία εμπλέκεται, δεν δίστασε να δείξει δημόσια την στοργή του απέναντι στην Cressida, αγκαλιάζοντας και φιλώντας την αδιαφορώντας για τα βλέμματα των παρευρισκόμενων σκιέρ.

Η εφημερίδα Telegraph αποκαλεί Cressida "κορίτσι" του πρίγκιπα και αναφέρει ότι το ζευγάρι είναι μαζί εδώ και καιρό. Η πρώτη φορά που θεάθηκαν να κυκλοφούν δημοσίως ήταν τον περασμένο Ιούλιο στο Λονδίνο, στην πρεμιέρα του "Batman: The Dark Knight Rises", παρόλο που τότε είχαν διαψευτεί οι φήμες ήταν ζευγάρι.

Name

Στη φωτογραφία η Cressida μαζί με τη Δούκισσα του Γιόρκ.




Πηγή : sigmalive.com

Εμβληματικός «Ναμπούκο» από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών




Σαν ένα σύμβολο της δύναμης των ιδανικών και της διαμαρτυρίας για τη διαφθορά της εξουσίας, ένα μελωδικό ηχηρό μήνυμα για όσους απειλούν τα ιερά και τα όσια έρχεται από τους μακρινούς Κρεμαστούς Κήπους της Βαβυλώνας.

Ο μαέστρος Γιώργος Πέτρου.
Γιορτάζοντας τα 200 χρόνια από τη γέννηση του σπουδαίου ιταλού συνθέτη Τζουζέπε Βέρντι, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, με μαέστρο τον Γιώργο Πέτρου, με τη συμμετοχή της Χορωδίας του Δήμου Αθηναίων και της Χορωδίας της ΕΡΤ και με διεθνούς φήμης έλληνες λυρικούς τραγουδιστές, παρουσιάζουν την όπερα «Ναμπούκο» σε συναυλιακή παρουσίαση με ελληνικούς υπέρτιτλους, την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, στις 8.30 το βράδυ.
Αποσπάσματα από την όπερα θα παρουσιαστούν - με τους ίδιους συντελεστές - για τους μικρούς φίλους της όπερας, την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, στις 11.30 το πρωί.

Σε μια δύσκολη στιγμή της ζωής του

Ο Βέρντι συνέθεσε αυτό το έργο – σταθμό στην ιστορία της όπερας, σε ηλικία 28 ετών, όταν περνούσε μία κρίση απαισιοδοξίας, μετά την αποτυχία της δεύτερης όπεράς του «Un giorno di regno» (Μια Μέρα Βασιλιάς) και τον χαμό της πρώτης του γυναίκας και των δύο γιων του, και είχε αποφασίσει να εγκαταλείψει τη σύνθεση και να αλλάξει δουλειά. Ο ιμπρεσάριος της Σκάλας του Μιλάνου, Μπαρτολομέο Μερέλι, τον εμπόδισε, του έδωσε το λιμπρέτο, και χρειάστηκαν πέντε μήνες για να τον πείσει να καθίσει και πάλι στο πιάνο και άλλοι επτά για να τελειώσει την όπερα.

Έτσι, λοιπόν, η τρίτη από τις 29 συνολικά όπερες του, ο «Ναμπούκο» (σύντμηση του «Ναβουχοδονόσορας»), μία όπερα σε 4 πράξεις, γράφτηκε πάνω στο λιμπρέτο του εκκεντρικού Τεμίστοκλε Σολέρα και αποτελεί ένα σχόλιο για την εξουσία.
Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη «Σκάλα του Μιλάνου» το 1842, με τον τίτλο «Ναβουχοδονόσορας», και σημείωσε τεράστια επιτυχία, που συνεχίζεται ακόμα και σήμερα, αφού παραμένει σταθερά στο ρεπερτόριο όλων των μεγάλων λυρικών θεάτρων του κόσμου. Ο οριστικός τίτλος «Ναμπούκο», με τον οποίο είναι σήμερα γνωστό το έργο, δόθηκε για πρώτη φορά και καθιερώθηκε από τότε, σε μία παράσταση στην Κέρκυρα, το 1844.

«Είναι η όπερα με την οποία αρχίζει η καλλιτεχνική μου καριέρα. Και παρόλο που αντιμετώπισα πολλές δυσκολίες μαζί του, είναι σίγουρο ότι ο “Ναμπούκο” γεννήθηκε με τυχερό άστρο», είχε πει ο Τζουζέπε Βέρντι.

Διαχρονικός ανεπίσημος ύμνος εθνικής συνείδησης

Με πεδίο δράσης την κατάκτηση της Ιερουσαλήμ από τον βασιλιά της Βαβυλώνας, Ναβουχοδονόσορα, την εκδίωξη των Εβραίων από τον τόπο τους και την καταστροφή του ναού του Σολομώντα, το βιβλικό αυτό δράμα εκτυλίσσεται στην Ιερουσαλήμ, στους Κρεμαστούς Κήπους της Βαβυλώνας και τα ανάκτορά της και στις όχθες του ποταμού Ευφράτη.

Το γνωστότερο κομμάτι του «Ναμπούκο» είναι το χορωδιακό «Va, pensiero» (Πέτα σκέψη), ο θρήνος των εβραίων σκλάβων για τη «όμορφη και χαμένη πατρίδα» τους στην τρίτη πράξη, το οποίο απέκτησε ρίζες στη λαϊκή κουλτούρα και μια δική του ανεξάρτητη ύπαρξη. Έγινε σύμβολο της δύναμης των ιδανικών και ανεπίσημος ύμνος του Risorgimento, του κινήματος για την ενοποίηση της Ιταλίας, τον 19ο αιώνα, ενώ το όνομα του Βέρντι έγινε προτροπή απελευθέρωσης. Ενωμένη πια από το 1861, η Ιταλία αποχαιρέτησε τον αγαπημένο της εθνικό συνθέτη, το 1901, με αυτό το χορωδιακό.

Η Δήμητρα Θεοδοσίου.

Ο μαέστρος Αρτούρο Τοσκανίνι έκανε το «Va Pensiero» αντιφασιστικό ύμνο στη δεκαετία του ’30 και το διηύθυνε το 1946, την πρώτη μέρα που ξαναλειτούργησε η Σκάλα του Μιλάνου, μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Το 2011, το «Va Pensiero» έγινε αιτία να συγκινηθεί ο υπουργός οικονομικών της Ιταλίας Τζούλιο Τρεμόντι - που λίγο καιρό πριν είχε δηλώσει ότι «δεν μπορείς να χορτάσεις με πολιτισμό», και να ακυρώσει τις περικοπές που είχε εξαγγείλει.

Ταυτότητα παράστασης

Μετάφραση: Λένα Ταχμαζίδου, διεύθυνση Χορωδίας Δήμου Αθηναίων: Σταύρος Μπερής, διεύθυνση Χορωδίας ΕΡΤ: Δημήτρης Μπουζάνης. Ερμηνεύουν: Ναμπούκο: Δημήτρης Πλατανιάς, Αμπιγκαΐλε: Δήμητρα Θεοδοσίου, Φενένα: Ειρήνη Καράγιαννη, Ισμαήλ: Μάριο Τσεφίρι, Ζαχαρίας: Χριστόφορος Σταμπόγλης, Άννα: Αντωνία Καλογήρου, Αμπντάλο - Αρχιερέας: Χρήστος Κεχρής.

Πληροφορίες

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης», Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη, Αμπελόκηποι - Αθήνα, τηλ.: 210 7282333. Τιμές εισιτηρίων: 40, 28, 20, 11 ευρώ, ειδικές τιμές: 65+, πολύτεκνοι: 8,50 ευρώ, φοιτητές – νέοι – άνεργοι – ΑΜΕΑ: 6,50 ευρώ.



Πηγή : naftemporiki.gr