1

Θεσσαλονίκη...

2

Η Πάργα, το μικρό θαύμα του Ιονίου...

3

Ναύπλιο, love is in the air...

4

Αθήνα, το λίκνο του πολιτισμού....

5

Δήλος, εκεί που το Φως βρήκε το σπίτι του...

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Επίσημο: Η X4 της ΒΜW



Σας την αποκαλύψαμε την Πέμπτη 4 Απριλίου και την επομένη η BMW προχώρησε στις επίσημες ανακοινώσεις για τη X4 Concept. Το πρωτότυπο μοντέλο θα κάνει πρεμιέρα στις 20 Απριλίου στη Σαγκάη και αποτελεί προπομπό του νέου coupe SUV των Βαυαρών. Μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα με τη Χ3, έχοντας το ίδιο μήκος (4,65 m). Είναι όμως πιο φαρδιά (1,91 m) και πιο χαμηλή (1,62 m), ώστε να εξασφαλίζει πιο sport παρουσία αλλά και οδική συμπεριφορά.
Σχεδιαστικά, το μοντέλο παραγωγής δεν θα έχει σημαντικές διαφορές. Αυτές θα εντοπίζονται στους δύο προφυλακτήρες, στα πλαστικά προστατευτικά στα πλαϊνά του αμαξώματος, ενώ θα αντικατασταθούν και οι τεράστιοι τροχοί των 21 ιντσών. Φωτογραφίες του εσωτερικού δε δόθηκαν στη δημοσιότητα, αναμένεται πάντως να έχει κοινά σημεία με αυτό της Χ3. Με την… οριστική της μορφή, η X4 αναμένεται να παρουσιαστεί τον Ιανουάριο του 2014 στο Ντιτρόιτ, λίγους μήνες πριν αρχίσει η παραγωγή της στο εργοστάσιο του Σπάρτανμπουργκ, στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ.
Το νέο coupe SUV, ή SAC (Sports Activity Coupe) όπως θέλει να το αποκαλεί η BMW, θα δανείζεται από τη Χ3 και τους κινητήρες, τεσσάρων και έξι κυλίνδρων. Λογικά θα απουσιάζουν τα βασικά και λιγότερο ισχυρά σύνολα, ώστε να διαφοροποιηθούν τα δύο μοντέλα. Το εύρος ισχύος των κινητήρων θα αρχίζει από περίπου τα 200 PS και θα ξεπερνά τα 300 PS. Στα σχέδια υπάρχει και η προοπτική δημιουργίας X4 M, προκειμένου να αντιπαρατεθεί με την αναμενόμενη Porsche Macan.






Πηγή : newsauto.gr

Ο Πρόεδρος, η όμορφη εισαγγελέας και η «μοναχική» πρώτη κυρία

Ο Πρόεδρος, η όμορφη εισαγγελέας και η «μοναχική» πρώτη κυρία


«Είναι πανέξυπνη, είναι αφοσιωμένη στη δουλειά της, είναι σκληρό καρύδι… Τυχαίνει επίσης να είναι μακράν η πιο όμορφη γενική εισαγγελέας… Είναι αλήθεια! Ελάτε!». Ουκ ολίγες καταγγελίες περί σεξισμού στοίχισε στον Μπαράκ Ομπάμα - έναν Πρόεδρο που έχει εντούτοις στηρίξει έμπρακτα τα δικαιώματα των γυναικών - αυτό το σχόλιο που έκανε δημοσίως σε μια εκδήλωση συγκέντρωσης χρημάτων υπέρ του Δημοκρατικού Κόμματος αναφερόμενος στην 48χρονη Καμάλα Χάρις, τη γενική εισαγγελέα της Καλιφόρνιας και προσωπική του φίλη. «Σε ποιο πλανήτη στο μυαλό του Μπαράκ Ομπάμα τού φάνηκε σωστό να πει κάτι τέτοιο;», διερωτήθηκε χαρακτηριστικά η αθρογράφος Ρεμπέκα Τράιστερ.
 Αρκούντως σχολιάστηκε στην πολιτικά ορθή Αμερική και μια γλωσσική παραδρομή της Μισέλ Ομπάμα την ίδια εκείνη ημέρα, την Πέμπτη, σε τηλεοπτικό δίκτυο του Βερμόντ. Αναφερόμενη στο μεγάλο της πάθος, την υγιεινή διατροφή και στο πόσο δυσκολεύει τις οικογένειες σε αυτόν τον τομέα η φρενήρης καθημερινότητα, η πρώτη κυρία των ΗΠΑ χαρακτήρισε εν τη ρύμη του λόγου της τον εαυτό της "single mother" - μητέρα που μεγαλώνει μόνη τα παιδιά της. Το διόρθωσε αμέσως και πρόσθεσε με ειλικρίνεια: «Κάποιες φορές, ξέρετε, όταν ο σύζυγος είναι ο Πρόεδρος, μπορεί να νιώσεις λίγο μοναχικά. Αλλά (ο σύζυγος) είναι παρών». Τι σημασία έχει; Το κουτσομπολιό είχε ήδη ξεκινήσει.





Πηγή : tanea.gr

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή


Σταδιακές διακοπές κυκλοφορίας θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή, από την Τροχαία, στους δρόμους γύρω από τον Εθνικό Κήπο, λόγω διεξαγωγής αθλητικής εκδήλωσης για την υγεία, και συγκεκριμένα του γύρου τεσσάρων χιλιομέτρων, με την επωνυμία «LIVE WELL».

Οι διακοπές κυκλοφορίας θα γίνουν από τις 10.30 έως τις 13.30 στις παρακάτω οδούς και λεωφόρους, ως εξής:

Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.


Αθ. Διάκου, σε όλο το μήκος της και στο ρεύμα κυκλοφορίας από Καλλιρρόης προς Λ. Συγγρού.
Λ. Συγγρού, στο τμήμα μεταξύ της οδού Αθ. Διάκου και της Λ. Βασ. Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

Λ. Βασ. Σοφίας, από το Χίλτον μέχρι το Σύνταγμα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο, καθώς επίσης και στο τμήμα μεταξύ των οδών Ζαχάρωφ και Β. Αλεξάνδρου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

Ηρ. Αττικού, στο τμήμα μεταξύ της οδού Ακακιών και της Λ. Βασ. Κων/νου.

Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Ριζάρη, στο τμήμα μεταξύ των Λ. Βασ. Σοφίας και Βασ. Κων/νου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Μελεάγρου, στο τμήμα μεταξύ της οδού Ησιόδου και της Λ. Βασ. Κων/νου.

Ακαδημίας, στο τμήμα μεταξύ της οδού Κανάρη και της Λ. Βασ. Σοφίας.

Βασ. Γεωργίου Β', στο τμήμα μεταξύ της Λ. Βασ. Κων/νου και της οδού Ρηγίλλης και τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

Σταδίου, στο τμήμα μεταξύ της οδού Αμερικής και της Πλ. Συντάγματος.

Λ. Βασ. Κων/νου, στο τμήμα μεταξύ της οδού Β. Αλεξάνδρου και της Λ. Βασ. Όλγας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Λ. Βουλιαγμένης.

Επίσης, κατά μήκος της διαδρομής διεξαγωγής της αθλητικής εκδήλωσης δεν θα επιτρέπεται η κάθετη διέλευση των οχημάτων, η οποία θα γίνεται μόνο από τους παρακάτω ελεγχόμενους κόμβους:

Λ. Βασ. Σοφίας - Ηρ. Αττικού (μόνο για Πυροσβεστική Υπηρεσία)

Λ. Βασ. Σοφίας - Ρηγίλλης

Λ. Βασ. Σοφίας - Μαρασλή

Λ. Βασ. Κων/νου - Παυσανίου




Πηγή : protothema.gr

Καρόλ Μπουκέ: Πολύ όμορφη για… πάντα

Καρόλ Μπουκέ: Πολύ όμορφη για… πάντα


Στην Αθήνα βρίσκεται από την Παρασκευή το απόγευμα η διάσημη γαλλίδα ηθοποιός Καρόλ Μπουκέ, ανάδοχος και ένα από τα τιμώμενα πρόσωπα του εφετινού, 14ου Φεστιβάλ Γαλλοφωνίας που πραγματοποιείται από την Πέμπτη 4 Απριλίου. 

Την Παρασκευή η 55χρονη ηθοποιός παρουσίασε την ταινία της «Κακό κορίτσι» στο Auditorium του γαλλικού Ινστιτούτου, όπου εν συνεχεία βραβεύθηκε για την κινηματογραφική προσφορά της από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών, Γιώργο Λούκο. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης ο συνθέτης Αλεξάντρ Ντεσπλά ο οποίος επίσης τιμάται εφέτος από το Φεστιβάλ, η σκηνοθέτρια Μπριζίτ Ρουάν και ο γάλλος πρέσβης στην Αθήνα Ζαν Λου Κυν Ντελφόρζ.

«Αυτό το βραβείο, όσο και αν δεν το πιστεύετε, είναι πολύ σημαντικό για μένα και με αγγίζει βαθιά, γιατί στη χώρα σας νιώθω σπίτι μου» είπε η γαλλίδα ηθοποιός, η οποία είναι λάτρις της ελληνικής μυθολογίας, όπως έχει επισημάνει και στη βιογραφία της.

Ο Γιώργος Λούκος έκανε ειδική μνεία στο δέσιμο της Καρόλ Μπουκέ με την ευρωπαϊκή κουλτούρα και πιο συγκεκριμένα με τον μεσογειακό πολιτισμό, κάτι που φαίνεται από το γεγονός ότι έχει υποδυθεί ηρωίδες όπως η Φαίδρα και η Βερενίκη. Αγαπημένο βιβλίο της άλλωστε είναι το «Σύμπαν, οι θεοί και οι άνθρωποι» του Πιέρ Βερνάν.

Γνωστή για την κλασική «μεσογειακή» ομορφιά της, η Μπουκέ είχε την τύχη να ερμηνεύσει τον πρώτο ρόλο της στον κινηματογράφο το 1977, παίζοντας στο «Σκοτεινό αντικείμενο του πόθου» («Cet obscur objet du désir»), κύκνειο άσμα του ισπανού σουρεαλιστή Λουίς Μπουνιουέλ.

Η ταινία έδωσε την ευκαιρία στην Μπουκέ να κατακτήσει μια θέση στο διεθνές κινηματογραφικό στερέωμα, ενώ μερικά χρόνια αργότερα η ερμηνεία της δίπλα στον Τζέιμς Μποντ του Ρότζερ Μουρ στην περιπέτεια  «Για τα μάτια σου μόνο» την έκανε γνωστή στο ευρύ κοινό.

Το 1979 η Μπουκέ έπαιξε στην ταινία «Buffet froid» του Μπερτράν Μπλιέ με συμπρωταγωνιστή τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ, με τον οποίο έμελλε να παίξει σε αρκετές ταινίες, ενώ υπήρξε για ένα διάστημα σύντροφός της. Μια από αυτές τις ταινίες είναι το παραγωγής 1984 «Δεξιά όχθη, αριστερή όχθη» του Φιλίπ Λαμπρό, για το οποίο η Μπουκέ υπήρξε υποψήφια για το βραβείο Σεζάρ γυναικείας ερμηνείας.

Σημαντικός τίτλος στη φιλμογραφία της υπήρξε και η ταινία «Πολύ όμορφη για σένα», επίσης του Μπλιέ, και πάλι με τον Ντεπαρντιέ, για την οποία το 1989 η Μπουκέ απέσπασε το Σεζάρ.

Αυτή η ταινία είναι μία από τις τέσσερις της ηθοποιού που θα προβληθούν κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ. H Μπουκέ είναι επίσης εκπρόσωπος της ομοσπονδιακού σωματείου Η Φωνή του Παιδιού (La Voix d' Enfant) και ζει ως επί το πλείστον στο νησί Παντελαρία, όπου παράγει το δικό της κρασί με την ονομασία «Sangre DS' oro».  

Οι υπόλοιπες προβολές ταινιών της Καρόλ Μπουκέ στο 14ο Φεστιβάλ Γαλλοφωνίας

Travaux, on sait quand ça commence… / Δουλειές
Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, 2004 της Μπριζίτ Ρουάν
Η Σαντάλ είναι δικηγόρος που ειδικεύεται στην υπεράσπιση παράνομων μεταναστών. Προκειμένου να ξεφορτωθεί τον Frankie, έναν ερωμένο που την ερωτεύεται σφοδρά και δε λέει να φύγει, αναλαμβάνει οικοδομικές εργασίες για να τον διώξει από το σπίτι της. Προσλαμβάνει ένα νέο Κολομβιανό αρχιτέκτονα.
Την ΚΥΡΙΑΚΗ στις 22.45 στην αίθουσα ΔΑΝΑΟΣ
----------------------------------------------
Mauvaise fille / Κακό κορίτσι
Γαλλία, 2011 του Πατρίκ Μιγ
Η Λουίζ μαθαίνει ταυτόχρονα ότι είναι έγκυος και ότι η μητέρα της είναι σοβαρά άρρωστη. Η ευτυχία και η ενοχή, η ευφορία και η θλίψη, η αγάπη των παιδιών για τους γονείς και η αγάπη έτσι απλά. Θα χρειαστούν εννέα μήνες για να τα διαχειριστεί όλα αυτά.
Το ΣΑΒΒΑΤΟ στις 20.00 στην αίθουσα ΔΑΝΑΟΣ
Την ΔΕΥΤΕΡΑ στις 20.00 στην αίθουσα ODEON ΟΠΕΡΑ
-----------------------------------------------
Impardonnables / Ασυγχώρητοι
Γαλλία, Ιταλία, 2011 του Αντρέ Τεσινέ
Ο Φράνσις φτάνει στη Βενετία για να γράψει το επόμενο μυθιστόρημά του και ψάχνει να νοικιάσει ένα χώρο. Συναντά την Τζούντιθ, μια κτηματομεσίτρια, που επιμένει να επισκεφθούν ένα απομονωμένο σπίτι στο Νησί του Sant' Erasmo. Ο Φράνσις προτείνει: «Αν μείνουμε εδώ και οι δυο μας, υπογράφω αμέσως». Γίνονται ζευγάρι. Το επόμενο καλοκαίρι, η κόρη του Aλίς έρχεται να περάσει τις διακοπές της και ξαφνικά, εξαφανίζεται…
Την ΤΡΙΤΗ στις 18.00 στην αίθουσα ODEON OΠEΡA


«Ασυγχώρητοι», 2011 του Αντρέ Τεσινέ

«Ασυγχώρητοι», 2011 του Αντρέ Τεσινέ




Πηγή : tovima.gr

Εκ των ουκ άνευ θέματα Ζαγοράκη και Καυτανζόγλειου...

Εκ των ουκ άνευ θέματα Ζαγοράκη και Καυτανζόγλειου...


(Αμάν: Επιφώνημα με αραβικές ρίζες. Ουδεμία σχέση με τους χαρισματικούς Α.Μ.Α.Ν της τηλεόρασης βεβαίως, βεβαίως!)
Ο τέως πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατ αρχήν, δεν δικαιούται συμμετοχής στην διοίκηση της, ως πράκτορας της ΟΠΑΠ ΑΕ. Αυτό είναι το τυπικό εμπόδιο Και να δικαιούνταν όμως, δεν εξέλειπαν οι λόγοι της αποχώρησης του. Υφίσταται ηθικό κι ανυπέρβλητο εμπόδιο – βλέπετε - για την επανάκαμψη του στην Τούμπα ως παράγοντα. Το κατόρθωμα του Θοδωρή Ζαγοράκη – επειδή περί κατορθώματος πρόκειται – να καταστεί από εμπνευστής, διχαστής των φίλων του «δικέφαλου».
Ακόμη κι εάν έμαθε από τα λάθη του – λέμε τώρα – δεν υπάρχει περιθώριο εκ νέου διαχείρισης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Δεν έγινε από τη μία ημέρα του ακατάλληλου, στην άλλη κατάλληλος. Έτσι;
Τα δικά του λάθη πάντως, όπως κι «εξ αδιαιρέτου» του Ζήση Βρύζα, πλήρωσε και πληρώνει ο Ιβάν Σαββίδης. Κακώς δε, κάκιστα δεν έχουν ανάψει αμφότεροι οι άσπονδοι φίλοι λαμπάδα ίσα με το μπόι τους (του Θοδώρη Ζαγοράκη θα του βγει φθηνότερη … ) ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης.
Όπως και να το κάνουμε όμως, ο τέως πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποκαταστάθηκε από τον «τσάρο» της Τούμπας κι ηθικά. Λασπώθηκε. Στιγματίσθηκε. Αδικήθηκε βάναυσα ο Θοδωρής Ζαγοράκης με το περιβόητο «άνοιγμα» χιλιάδων ευρώ. Για την ακεραιότητα του ουδέποτε είχαμε αμφιβολία. Δεν έδωσε δικαίωμα. Για την διοικητική του δυνατότητα έχουμε πλέον, άπειρες! Με τόσα δικαιώματα που έδωσε...
Αφήστε λοιπόν, στην ησυχία τους και την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τον Θοδωρή Ζαγοράκη. Και τούτο σε ότι αφορά οποιαδήποτε σχέση τους σε διοικητικό επίπεδο όπως έχουν σήμερα οι καταστάσεις. Αύριο, που λέει ο λόγος; Ποιος ζει, ποιος πεθαίνει. Δίχως ίχνος πεσιμισμού!
Ναι, βέβαια. Οι καλοί μας (εξαιρούνται οι κακοί, οι οποίοι τους έχουν … περικυκλώσει).
Συνάδελφοι δεν τα βγάζουν όλα αυτά από το μυαλό τους. Καρποί ρεπορτάζ είναι όλα αυτά. Καλλιεργούνται εντός κι εκτός Τούμπας από αμετανόητους υπέρ ή κατά του Θοδωρή Ζαγοράκη και του Ζήση Βρύζα. Εξηγούμαστε, για να μην παρεξηγούμαστε.
Για εμάς ποιος Βρύζας; Ποιος Ζαγοράκης ως παράγοντες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ; Ιβάν Σαββίδης. Αυτού – ως αρχηγού – παρόντος πάσα (άλλη παρελθούσα…) αρχή παυσάτω!
Εμείς φυσικά, την άποψη μας καταθέτουμε. Δίχως αυτή να υπέχει θέση μομφής ή ψόγου κατά καλών (επιμένουμε …) συναδέλφων!
Τώρα, για τη μετακίνηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο Καυτανζόγλειο Στάδιο. Αχός βαρύς ακούστηκε … Τζάμπα κόπος έγινε. Όταν κι εάν κι εφ όσον καταλήξει ο Ιβάν Σαββίδης στην απόφαση του για το μέλλον της Τούμπας, θα κάνει την κίνηση του. Όταν κι εάν κι εφ όσον αποφασίσει για την ανακατασκευή της, με λίγα λόγια. Δεν έχει όμως, σε αυτήν την περίπτωση άλλη επιλογή φιλοξενίας από το Καυτανζόγλειο Στάδιο. Είναι πασιφανές. Είναι κι αυτονόητο. Επομένως, προς τι ο … αχός; Μετά μάλιστα, και τις διαψεύσεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και του Σταδίου;
Εξάλλου επενδύοντας σήμερα ένα βουνό χρήματα στην ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό της φαίνεται, να μην έχει προγραμματίσει αύριο κιόλας, να την γκρεμίσει, για να την ανοικοδομήσει. Διαφωνείτε;
Ως εκ τούτων, εμείς, απορούμε για όλα αυτά. Δεν κατανοούμε την δημιουργία – όχι πάντως, από ρεπόρτερ - την δρομολόγηση και την αφετηρία και τον προσανατολισμό τέτοιων θεμάτων.
Κι αναφωνούμε: Αμάν, καλοί μας συνάδελφοι ! Αμάν πια με τα περί επιστροφής Θοδωρή Ζαγοράκη στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Αμάν πια και με τα περί μετακίνησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο Καυτανζόγλειο Στάδιο...





Πηγή : sportdog.gr

Τράπεζες-ζόμπι, γάμοι-ζόμπι: Αδιέξοδο κυβέρνησης-τρόικας


Σκαλώνουν τα «παζάρια» κυβέρνησης τρόικας γύρω από το κόστος διάσωσης των τραπεζών που μοιάζει να μην τελειώνει. Σε χαμηλό 27 ετών γύρισε ο τραπεζικός δείκτης στο ΧΑ. Οι τράπεζες είναι βαριά άρρωστες και θυμίζουν «ζόμπι» (ζωντανές-νεκρές). Επιβιώνουν χάρη στο δημόσιο χρήμα που μετατρέπεται σε δημόσιο χρέος (χωρίς να υπάρχει δημόσιος έλεγχος), ώστε με αυτό τον τρόπο να καλύπτονται οι «μαύρες τρύπες» που προκάλεσαν τα προηγούμενα «τοξικά» ανοίγματα. Αλλά αυτό δεν μπορεί να κρατήσει για πάντα.


Σε χαμηλό 27 ετών γύρισε ο τραπεζικός δείκτης (προς τις 100 μονάδες), παρά τις διαβεβαιώσεις... στυλ Αλογουσκούφη περί «θωρακισμένου» τραπεζικού συστήματος. 
Οι τραπεζικές μετοχές στο χρηματιστήριο έχουν γυρίζει στα επίπεδα του 1977!
Το ταμπλό μερικές φορές δεν λέει ψέματα, επιβεβαιώνει τη χρεοκοπία του τραπεζικού κλάδου που κινείται σαν ζόμπι (ζωντανό-νεκρό) και επιβιώνει χάρη στη δημόσια χρηματοδότηση.
Την περασμένη εβδομάδα στο χρηματιστήριο οι πωλητές είχαν κυρίαρχο ρόλο, συνεχίζοντας τις ρευστοποιήσεις τραπεζικών μετοχών.
Μόνο το τελευταίο εξάμηνο οι απώλειες για τους τίτλους ξεπερνούν ακόμη και το 80%. Η χρηματιστηριακής αξίας της Eurobank έπεσε κάτω από τα 100 εκατ. ευρώ.
Από το περσινό Ιούλιο η Eurobank υποχωρεί περίπου 85%, ενώ σωρευτικά οι απώλειες από τα ιστορικά υψηλά φτάνουν το 98%.
Οι άλλες τρεις «συστημικές τράπεζες» έχουν χάσει κι αυτές τα αυγά και τα πασχάλια στο ταμπλό: Εθνική (-74%), Alpha Bank (71%), Πειραιώς (-66,%).
Στο ίδιο διάστημα του τελευταίου ο βασικός  δείκτης παρουσιάζει οριακά θετική απόδοση, ενώ κατά περίπου 12% υποχωρεί ο δείκτης των blue chips (Ftse Large Cap.), ενώ κοντΆ 75% φτάνουν οι απώλειες για το δείκτη των τραπεζών.
Η  εικόνα αυτή έρχεται να προστεθεί στο συνολικό δραματικό σκηνικό... καμένης γης που παρουσιάζουν τα οικονομικά αποτελέσματα του 2012 για Εθνική/Eurobank και Alpha Bank που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη.
Ζημιές
Συνολικές ζημιές κοντά 5 δισ. ευρώ για τους τέσσερις «συστημικούς» ομίλους, που το 2008 (πρώτη χρονιά της κρίσης) είχαν παρουσιάσει καθαρά κέρδη 3 δισ. ευρώ.
Τρεις όμιλοι γιγαντώνονται μέσω «ειδικών συγχωνεύσεων έκτακτης ανάγκης» για να «θωρακιστεί το τραπεζικό σύστημα» όπως, λένε, οι «ειδικοί» αναλυτές που χρησιμοποιούν τα κυβερνητικά οικονομικά επιτελεία (και των τριών τελευταίων κυβερνήσεων, Αντ. Σαμαρά, Γ. Παπαδήμου και Γ. Παπανδρέου), μαζί με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλο.
Η Alpha Bank με την Εμπορική, η Πειραιώς με την Αγροτική και τα κυπριακά υποκαταστήματα στην Ελλάδα (Κύπρου, Λαϊκή, Ελληνική) και φυσικά ο «ματωμένος γάμος» ΕΤΕ-Eurobank.




Ποιος πλήρωσε, όμως, αυτή την εξαγορά; Ασφαλώς το δημόσιο χρήμα, το χρήμα των φορολογουμένων. Εξαγορές και ξεσκαρτάρισμα με τα λεφτά των άλλων, δηλαδή, του Δημοσίου.
Αυτό έγινε με όλες τις εξαγορές των λεγόμενων «κρατικών τραπεζών» από τον λεγόμενο ιδιωτικό τραπεζικό τομέα, ο οποίος όμως στην πράξη λειτουργεί με δημόσιο χρήμα, χωρίς δημόσιο έλεγχο.
Από την εποχή Αλογουσκούφη και Καραμανλή με τα πρώτα 28 δισ. ως πρώτο «τραπεζικό σωσίβιο», έχουν δοθεί συνολικά κοντά 200 δισ. ευρώ σε ενέσεις ρευστού και εγγυήσεων και τώρα εκκρεμούν άλλα 40 δισ. εκτών οποίω τα 27,5 δισ. πάνε στις βαπτισμένες «συστημικές» τράπεζες (ΕΤΕ, Eurobank, Alpha, Πειραιώς)
Δυο "άρρωστοι" δεν κάνουν έναν "υγιή"
Αλλά ούτε το «μοντέλο» διαχωρισμού των στοιχείων των «προβληματικών» τραπεζών και η πώλησής τους εξασφαλίζει κάποια ντεφάκτο θωράκιση.
Ετσι πωλήθηκε στην Πειραιώς η Αγροτική. Την σπάσανε σε «καλή» και «κακή» τράπεζα προχωρώντας σε πώληση της «καλής» με την «κακιά» να φορτώνεται στο δημόσιο, εν μέσω έντονων αντιδράσεων.
Οι συνενώσεις από μόνες τους δεν αποτελούν λύση. Οδηγούν σε συνενώσεις «προβληματικών» τραπεζών οι οποίες το μόνο που μπορεί να φέρουν είναι μια μεγαλύτερου μεγέθους «προβληματική» επίσης τράπεζα, λένε αναλυτές, η οποία απλά κερδίζει χρόνο στα άγρια μποφόρ της παρατεταμένης ύφεσης και του υπέρογκου χρέους… με παντρειές και προικοδότηση του δημοσίου μέσω του δανεισμού του.


Βουτιά των επενδύσεων στην ευρωζώνη (Morgan Stanley)


Δυο «άρρωστοι» οργανισμοί όταν ενώνονται δεν σημαίνει ότι θα φέρουν ένα μεγαλύτερο «υγιή» οργανισμό, αλλά έναν μεγαλύτερο «άρρωστο».
Αυτό που γίνεται στον τραπεζικό κλάδο δεν έχει προηγούμενο, λένε αναλυτές. Πλήρης αποδόμηση του κλάδου που πάνω του πάτησε όλη η... «ανάπτυξη» της 15ετίας!
Ποτέ κανένας άλλος κλάδος του χρηματιστηρίου τόσο μεγάλη απαξίωση, σε τόσο δραματικούς τόνους.
Πριν ένα χρόνο, ο κλάδος των τραπεζών είχε περί τις 12 μετοχές ενώ τώρα έχει μόλις 5. Έχουν ήδη φύγει από το ταμπλό Ταχ. Ταμιευτήριο, Αγροτική, Proton Bank, Aspis Bank και Emporiki Bank (για λόγους εξαγοράς η τελευταία).
Πρόσφατα βγήκαν από το ταμπλό οι Κύπρου και Λαϊκή μετά τις εξελίξεις στην Κύπρο και είναι εντελώς αμφίβολη η τύχη τους. Οπότε ενεργές μετοχές στον τραπεζικό κλάδο παραμένουν (προς το παρόν) μόνο οι ΕΤΕ, Alpha Bank, Πειραιώς, Eurobank και Attica.
Είναι κάτι παραπάνω από εμφανές ότι υπάρχει δυστοκία στο σύστημα και αδιέξοδο, τόσο στη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης (από το κράτος) όσο και στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από ιδιώτες...





Πηγή : enet.gr

Συντομότερα οι κρίσεις, περισσότερες οι νόσοι για ισόβια αναπηρία



Αναμονή για εξέταση από τις υγειονομικές επιτροπές που υπερβαίνει τους έξι μήνες, στέρηση προνοιακού επιδόματος, αναπηρικής σύνταξης και βιβλιαρίου υγείας για αντίστοιχο διάστημα, εξαναγκασμός των πολιτών σε νέες εξετάσεις με πρόσθετο κόστος για τους ίδιους και τα ασφαλιστικά ταμεία, έκδοση γνωματεύσεων με ελλιπή αιτιολογία και με περιορισμένο χρόνο ισχύος. Αυτές είναι μερικές από τις σοβαρές αδυναμίες που παρουσιάστηκαν κατά τη λειτουργία του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), τις οποίες αναδεικνύει με ειδική έκθεσή του ο Συνήγορος του Πολίτη.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η ανεξάρτητη αρχή δέχθηκε και εξέτασε πάνω από 350 αναφορές πολιτών για το θέμα. Με την ειδική έκθεσή του, ο ΣτΠ τονίζει την ανάγκη λήψης βελτιωτικών νομοθετικών και οργανωτικών πρωτοβουλιών, ώστε να επιτυγχάνεται η ομαλή λειτουργία των επιτροπών του ΚΕΠΑ, σε συνεργασία με τους φορείς που καλούνται βάσει των γνωματεύσεων των επιτροπών να χορηγήσουν κοινωνικές παροχές ή διευκολύνσεις στα άτομα με αναπηρία, σύμφωνα πάντα με το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο.
Οι προτάσεις του Συνηγόρου κυρίως επιδιώκουν τη σύντμηση του χρόνου που απαιτείται για την πιστοποίηση της αναπηρίας μέχρι και την έκδοση οριστικής γνωμάτευσης. Προτείνονται μέτρα για την καλύτερη οργάνωση και στελέχωση των υγειονομικών επιτροπών, αλλά και για τον περιορισμό του έργου που ανατίθεται σε αυτές, μέσω της ελαχιστοποίησης των περιπτώσεων επανεξέτασης ή αναπομπής. Τέλος, ζητεί την αύξηση των νόσων και βλαβών για τις οποίες προβλέπεται ισόβια αναπηρία, συνέχιση της χορήγησης των συνταξιοδοτικών παροχών και παράταση της ισχύος των βιβλιαρίων ασθενείας για όσο χρόνο εκκρεμεί η επανεξέταση από υγειονομική επιτροπή, καθώς και επιστροφή του παραβόλου των 46,14 ευρώ σε όσους κρίνονται δικαιούχοι προνοιακών παροχών αναπηρίας.





Πηγή : avgi.gr

Το θέμα των σεξουαλικών κακοποιήσεων από κληρικούς έθεσε ο Πάπας


Ο Πάπας Φραγκίσκος ο Α' ζήτησε την Παρασκευή από την Καθολική Εκκλησία να επιληφθεί του ζητήματος των σεξουαλικών κακοποιήσεων από κληρικούς. Είναι η πρώτη φορά που ο νέος Ποντίφικας εκφράζεται δημόσια για τις σεξουαλικές κακοποιήσεις που διαπράχθηκαν επί δεκαετίες κατά δεκάδων χιλιάδων παιδιών.


Ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε από τον επικεφαλής της Συνόδου για το Δόγμα και την Πίστη, η οποία «συνεχίζει το έργο της στις κατευθυντήριες γραμμές που χάραξε ο Βενέδικτος ΙΣΤ', να ενεργήσει με αποφασιστικότητα σε ό,τι αφορά τα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης», σύμφωνα με ανακοίνωση του Βατικανού. 

Παράλληλα, ζήτησε να προωθηθούν μέτρα για την προστασία των ανηλίκων και να δοθεί βοήθεια στα θύματα των σεξουαλικών κακοποιήσεων.
 
Ο Ποντίφικας, στην ίδια γραμμή με τον προκάτοχό του, διαμήνυσε ότι πρέπει να συνεχιστούν «οι διώξεις κατά των ενόχων και να δεσμευτούν οι Διασκέψεις των Επισκόπων να διατυπώσουν και να εφαρμόσουν τις απαραίτητες κατευθυντήριες οδηγίες στον τομέα αυτό».
 
Ο Πάπας Βενέδικτος είχε ζητήσει συγγνώμη εξ ονόματος της Εκκλησίας από τα θύματα και είχε ταχθεί υπέρ της μηδενικής ανοχής.
 
Το Μάιο του 2011, η Σύνοδος για το Δόγμα και την Πίστη είχε δώσει διορία ενός έτους στις Διασκέψεις των Επισκόπων ανά την υφήλιο για να καθορίσουν κατευθυντήριες γραμμές στα θέματα της αντιμετώπισης της παιδεραστίας, ζητώντας τους να συνεργαστούν με την αστική Δικαιοσύνη.
 
Ο «εισαγγελέας» του Βατικανού για την αντιμετώπιση της παιδεραστίας, Μονσινιόρος Τσάρλς Σικλούνα, δήλωσε πρόσφατα ότι στα μέσα Σεπτεμβρίου του 2012, το 75% των Διασκέψεων των Επισκόπων είχε στείλει την απάντησή τους.





Πηγή : enet.gr

Βόρεια Κορέα: Τα όπλα έχουν απασφαλιστεί



Η τηλεόραση της Β. Κορέας όπως και το καθεστώς της χώρας έχουν βάλει μπροστά το μηχανάκι του πολέμου. Ανάμεσα στα πολλά στρατιωτικά φιλμ που μεταδίδονται καθημερινά υπάρχει κι ένα σύντομο βιντεάκι που δείχνει τον ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν να επιδεικνύει στους στρατηγούς του πώς λειτουργεί ένα πιστόλι. Οι προετοιμασίες για τις ιαχές του πολέμου ωστόσο έχουν αρχίσει από καιρό.

«Τα λεφτά είναι πολλά»

δοκιμαστικές βολές με βαριά όπλα. Τον περασμένο Δεκέμβριο έγινε μια ακόμη πυραυλική δοκιμή. Και λίγο μετά την επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων από τα ΗΕ, η Πγιονγκ Γιανγκ προχώρησε και σε υπόγεια δοκιμή. Οι ΗΠΑ συγκεντρώνουν την πολεμική τους μηχανή στην περιοχή, η Β. Κορέα πλειοδοτεί σε επιθετική ρητορική και απειλεί με "προληπτικό πλήγμα" εναντίον των Αμερικανών, ακόμη και με ενεργοποίηση πυρηνικών όπλων. Η τελευταία εξέλιξη αφορά τις δυτικές πρεσβείες και το προσωπικό τους. Η Β. Κορέα συνέστησε χθες την εκκένωσή τους. Πρόκειται για έναν ακόμη ρητορικό παροξυσμό ή επίκειται το μοιραίο; «Στις 15 Απριλίου συμπληρώνονται 101 χρόνια από την γέννηση του μεγάλου και δημοφιλούς ηγέτη Κιμ Ιλ Σουνγκ», λέει ο Γιοχάνες Πφλουγκ,
βουλευτής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος. «Μετά από αυτήν την ημερομηνία θα δούμε ότι το καθεστώς θα κατεβάσει σταδιακά τις πολεμικές κορώνες και θα άρει τους περιορισμούς στη βιομηχανική ζώνη Καεσόνγκ. Πρόκειται για δύο δις δολάρια που χάνει η Β. Κορέα ετησίως. Και όποιος παίζει με πυρηνικές βόμβες και πυραύλους χρειάζεται πολλά λεφτά».

«Αρκεί μια απροσεξία για»…


Παρόλα αυτά οι διπλωμάτες κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα και με έτοιμες τις αποσκευές τους. Τα υπουργεία των Εξωτερικών βρίσκονται σε συνεχή επαφή για να συντονίσουν τις ενέργειες εκκένωσης των πρεσβειών τους στην βορεοκορεατική πρωτεύουσα. Ο γενικότερος προβληματισμός εστιάζεται στο πώς η ηγεσία θα αποκλιμακώσει την ατμόσφαιρα πολέμου και θα επιστρέψει στην καθημερινότητα χωρίς να χάσει το γόητρό της. Και ένα τυχαίο περιστατικό μπορεί να οδηγήσει στον πόλεμο.

«Ένας κινέζος στρατηγός μου έλεγε σε σχέση με το πολεμικό τοπίο, ότι τα όπλα έχουν ήδη απασφαλιστεί και αρκεί ένα λάθος για να εκπυρσοκροτήσουν», δηλώνει ο χριστιανοδημοκράτης βουλευτής Μάνφρεντ Γκρουντ. «Που σημαίνει ότι αρκεί ένα τυχαίο γεγονός, μια απροσεξία ανεξαρτήτως πλευράς για να οδηγηθούμε σε μια κατάσταση χωρίς διαχείριση και επιστροφή, κι αυτό είναι που προκαλεί τις μεγαλύτερες ανησυχίες»
.




Πηγή : skai.gr

Γιώργος Παπαδάκης: "Κάποιες σκουληκαντέρες της δημοσιογραφίας είχαν τολμήσει να μας κάνουν κριτική"!

Γιώργος Παπαδάκης: "Κάποιες σκουληκαντέρες της δημοσιογραφίας είχαν τολμήσει να μας κάνουν κριτική"! Ποιο γεγονός δικαίωσε τον δημοσιογράφο;


Με την έναρξη της σημερινής εκπομπής, ο Γιώργος Παπαδάκης άρχισε να βρίζει τους συνεργάτες του και αυτοί με τη σειρά τους να ανταποδίδουν με ανάλογους χαρακτηρισμούς. Οι τρεις τους μιμήθηκαν τα όσα συνέβησαν χθες στην προανακριτική της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ.
Ο παρουσιαστής άδραξε την ευκαιρία να τα πει έξω από τα δόντια για όσους τον είχαν κατηγορήσει το περασμένο καλοκαίρι ότι είχε "στήσει" τον καβγά Κασιδιάρη - Κανέλλη - Δούρου.
"Ρε τι πράγμα ήταν αυτό. Κυρίες και κύριοι, κάποια ποντικάκια της δημοσιογραφίας, κάποια σκουληκάκια, κάποιες σκουληκαντέρες της δημοσιογραφίας, πέρσι με τον Κασιδιάρη εδώ είχαν τολμήσει, τα παιδάκια, που αν δεν είχαν τον μπαμπά και τον θείο και τον ξάδερφο, δεν θα είχαν κάνει ποτέ καριέρα, να μας κάνουν κριτική.
Ότι ήταν μια εκπομπή στημένη, τότε με τον Κασιδιάρη, τη Δούρου και την Κανέλλη. Χθες τι έγινε στη Βουλή; Τα είχαμε πει. Ξέρετε τι είχαμε πει; Καλά εδώ έγινε για να έχουμε τηλεθέαση. Αφού δεν έχει κάμερες στη Βουλή, είχε τηλεθέαση; Ήταν εικόνα κοινοβουλίου αυτή;" είπε ο Γιώργος Παπαδάκης, δίνοντας την απάντησή του σε όσους τον είχαν αμφισβητήσει.






Πηγή : thebest.gr

Μυστηριώδες αντικείμενο φωτογραφήθηκε στο διάστημα από τη Nasa

Φωτογραφία για Μυστηριώδες αντικείμενο φωτογραφήθηκε στο διάστημα από τη Nasa

NASA: Μυστηριώδες αντικείμενο φωτογραφήθηκε στο διάστημα. Η εικόνα που σας παρουσιάζουμε έχει ανακαλυφθεί στα αρχεία του Ευρωπαϊκού Χώρου Αμερικής (NASA), είναι μια φωτογραφία που λαμβάνεται στο χώρο, ποιος ξέρει, ίσως απο το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ή το Διαστημικό Λεωφορείο.

Στην εικόνα μπορείτε να δείτε ένα μυστηριώδες σχήμα αντικειμένου, να αιωρείται στο διάστημα και στη συνέχεια πάνω από την ατμόσφαιρα της Γης. Είναι ένα UFO ή ένας πειραματικός δορυφόρος; Μπορείτε να το βρείτε στην εικόνα και στα αρχεία της NASA σε αυτό το σύνδεσμο.

Μυστηριώδες αντικείμενο φωτογραφήθηκε στο διάστημα από τη Nasa - Φωτογραφία 1

Μυστηριώδες αντικείμενο φωτογραφήθηκε στο διάστημα από τη Nasa - Φωτογραφία 3

Μυστηριώδες αντικείμενο φωτογραφήθηκε στο διάστημα από τη Nasa - Φωτογραφία 4





Πηγή : newsnow.gr

Το Nokia Music είναι πλέον διαθέσιμο για Windows 8 / RT




Η υπηρεσία διατίθεται στο ηλεκτρονικό κατάστημα Windows Store
Αν αναζητάτε περισσότερους τρόπους για να απολαύσετε το Nokia Music, τότε θα χαρείτε ιδιαίτερα να μάθετε πως η υπηρεσία είναι πλέον διαθέσιμη για τα Windows 8 και Windows RT.


Η Nokia κυκλοφόρησε τις εφαρμογές της με μία σειρά από δυνατότητες για όσους χρησιμοποιούν Windows 8, τόσο στον προσωπικό ή φορητό τους υπολογιστή, όσο και σε συσκευές tablet.


Η νέα εφαρμογή περιλαμβάνει δυνατότητα αναπαραγωγής αρχείων ακόμα και εκτός σύνδεσης δικτύου, υποστήριξη τοπικής βιβλιοθήκης και πολλά ακόμα χαρακτηριστικά που εγγυώνται μία πλούσια εμπειρία χρήσης. Επιπλέον, μπορείτε να συνδεθείτε στο Nokia Music+, αφού βεβαίως διαθέτετε κάποια έγκυρη συνδρομή.


Εάν σας αρέσει το Nokia Music για την πλατφόρμα του Windows Phone, τότε σίγουρα θα πρέπει να δοκιμάσετε και την έκδοση για τα Windows 8 / RT.


Μπορείτε να κατεβάσετε το Nokia Music από το ηλεκτρονικό κατάστημα Windows Store, ενώ γι αυτούς με παλαιότερη έκδοση λειτουργικού συστήματος ή διαφορετική πλατφόρμα, η Nokia φρόντισε να τους δώσει τη δυνατότητα να το δοκιμάσουν μέσω μίας HTML5 επιλογής.









Πηγή : digitalnews.gr

ΥΓΕΙΑ: Το «τετράποδο» μυστικό της επιτυχίας των εξετάσεων

Φωτογραφία για ΥΓΕΙΑ: Το «τετράποδο» μυστικό της επιτυχίας των εξετάσεων

Ένα πρωτότυπο και ταυτόχρονα ιδιαίτερα αποδοτικό πρόγραμμα αποφάσισαν να προσφέρουν στους φοιτητές οι... υπεύθυνοι του Πανεπιστημίου του Αμπερντίν, στη Σκώτια: δημιούργησαν ένα ειδικό δωμάτιο με… σκύλους όπου οι αγχωμένοι φοιτητές μπορούν να αποβάλλουν το στρες τους, απλά χαϊδεύοντας τα όμορφα ζώα. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία με στόχο την αποφόρτιση των φοιτητών ιδιαίτερα σε περιόδους εξεταστικών.

Θεραπεία κατά του άγχους και υπέρ των βαθμών

Η πρώτη δοκιμή του προγράμματος για… χάδια, πραγματοποιήθηκε μέσα στον Φεβρουάριο με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους (γκόλντεν ριτρίβερ και λαμπραντόρ) – τους λεγόμενους σκύλους θεραπείας - και σύμφωνα με τους ειδικούς που ανέλαβαν τη δράση, στέφθηκε με επιτυχία.

Αγχολυτική είναι η επαφή με τα ζώα

«Λάβαμε πολύ θετική αντίδραση τόσο από τους σκύλους όσο και από τους φοιτητές» αναφέρει η Εμα Κάρλεν, πρόεδρος φοιτητικών συλλόγων και δραστηριοτήτων. «Η επαφή των φοιτητών με τα ζώα φάνηκε να τους ηρεμεί, γεγονός που μας έδωσε το έναυσμα να χρησιμοποιήσουμε το πρόγραμμα αυτό κατά την εξεταστική περίοδο».

Σύμφωνα με την ίδια, οι πολύτιμες συνεδρίες ηρεμίας με τους σκύλους βοήθησαν τους φοιτητές να διώξουν αποτελεσματικά το στρες, με αποτέλεσμα να βελτιώσουν τους βαθμούς τους.

Τετράποδοι «ψυχολόγοι»

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ψυχολογικής στήριξης με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων δεν είναι καινούργιο. Ήδη χρησιμοποιείται από αρκετά σχολεία και πανεπιστήμια σε ΗΠΑ και Καναδά. Μάλιστα κορυφαία πανεπιστήμια όπως η Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ και η Νομική Σχολή του Γέιλ διαθέτουν σκύλους θεραπείας στις εγκαταστάσεις τους, τους οποίους οι φοιτητές μπορούν να «δανειστούν» προκειμένου να ηρεμήσουν.

Διαβάστε επίσης: Ζώα που θεραπεύουν!

Μελέτες έχουν δείξει ότι η συναναστροφή του ανθρώπου με ζώα μειώνει τα επίπεδα της ορμόνης κορτιζόλης, η οποία συνδέεται με το στρες και ταυτόχρονα αυξάνει τα επίπεδα ενδορφινών – των ορμονών της ευτυχίας.

Πριν από περίπου έναν χρόνο, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Κοινοπολιτείας της Βιρτζίνια πραγματοποίησαν μελέτη στην οποία έλαβαν μέρος 75 εθελοντές που εργάζονταν σε μια κατασκευαστική εταιρεία. Για ένα διάστημα μιας εβδομάδας, οι ειδικοί επέτρεψαν σε 30 εργαζομένους να πηγαίνουν στη δουλειά με τον σκύλο τους.

Διαπίστωσαν λοιπόν, ότι η παρουσία των ζώων στη δουλειά επιδρούσε θετικά στην ψυχολογική κατάσταση όλων των εργαζομένων ανεβάζοντας το ηθικό τους.

Τα αποτελέσματα είχαν παρουσιαστεί στο επιστημονικό έντυπο «International Journal of Workplace Health Management».




Πηγή : newsnow.gr

Ανακαλύφθηκε η πιο μακρινή σουπερνόβα από το τηλεσκόπιο Hubble


NASA, ESA, and Z. Levay (STScI)
Η σουπερνόβα Γουίλσον παράγει ένα συνεχές επίπεδο φωτεινότητας που μπορεί να βοηθήσει τους επιστήμονες να μετρήσουν το ρυθμό διαστολής του σύμπαντος, αλλά και να εξάγουν συμπεράσματα για τη φύση της σκοτεινής ενέργειας.



Το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble της NASA εντόπισε τη σουπερνόβα UDS10Wil, γνωστή και ως σουπερνόβα Γουίλσον, η οποία αποτελεί την πιο μακρινή που έχει παρατηρηθεί ποτέ. Ο αστέρας εξερράγη πριν από 10 δισεκατομμύρια χρόνια και το παραγόμενο φως της έκρηξης έφτασε μόλις τώρα στη Γη.
Οι σουπερνόβα ή υπερκαινοφανείς αστέρες είναι εξαιρετικά φωτεινές εκρήξεις που συμβαίνουν κατά το τέλος της ζωής των αστέρων. Προκαλούν τέτοια έκρηξη ακτινοβολίας που συχνά επισκιάζει ολόκληρους γαλαξίες, προτού «ξεθωριάσουν» μετά από αρκετές εβδομάδες ή και μήνες. Μέσα σε αυτό το μικρό διάστημα μία σουπερνόβα μπορεί να εκπέμψει περισσότερη ακτινοβολία από ότι ο Ήλιος σε όλη τη διάρκεια της ζωής του.
Η σουπερνόβα Γουίλσον ανήκει στην ειδική κατηγορία σουπερνόβα τύπου Ia, η οποία αφορά δυαδικά συστήματα αστέρων, και παράγει ένα συνεχές επίπεδο φωτεινότητας που μπορεί να βοηθήσει τους επιστήμονες να μετρήσουν το ρυθμό διαστολής του σύμπαντος, αλλά και να εξάγουν συμπεράσματα για τη φύση της σκοτεινής ενέργειας.
«Η σουπερνόβα Γουίλσον έθεσε νέα ρεκόρ και ταυτόχρονα μας άνοιξε ένα παράθυρο στο πρώιμο σύμπαν, παρέχοντας νέα στοιχεία για το πώς αυτά τα αστέρια εκρήγνυνται», δήλωσε ο Ντέβιντ Τζόουνς, αστρονόμος του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς και συγγραφέας του επιστημονικού άρθρου που περιγράφει τη νέα ανακάλυψη.



EUROPEAN SPACE AGENCY
Το τηλεσκόπιο Hubble.


Το νέο εύρημα είναι 4% πιο μακρινό από την προηγούμενη σουπερνόβα που κατείχε το ρεκόρ, το οποίο σημαίνει ότι είναι 350 εκατομμύρια χρόνια πιο παλιά. Αυτό θα επιτρέψει στους αστροφυσικούς να ελέγξουν ποιο από τα δύο επικρατέστερα μοντέλα έκρηξης είναι σωστό.

Το πρώτο μοντέλο αναφέρει ότι η έκρηξη προκαλείται από τη συγχώνευση δύο αστέρων «λευκών νάνων», ενώ το δεύτερο ότι προκαλείται όταν ένας λευκός νάνος απορροφά ένα κανονικό αστέρι, μέχρι που συσσωρεύει υπερβολική μάζα και εκρήγνυται.
Σύμφωνα με τα ως τώρα στοιχεία από τις περισσότερες από 100 σουπερνόβα που παρατήρησε η ερευνητική ομάδα, η πρώτη θεωρία είναι πιθανότατα η σωστή, καθώς έχει παρατηρηθεί μείωση εκρήξεων σουπερνόβα πριν από 7,5 δισεκατομμύρια και πριν από 10 δισεκατομμύρια χρόνια. Το γεγονός αυτό βρίσκεται σε αντιστοιχία με τη θεωρία που προβλέπει ότι τα περισσότερα αστέρια στο πρώιμο σύμπαν ήταν πολύ νέα ώστε να γίνουν σουπερνόβα τύπου Ia.





Πηγή : naftemporiki.gr

Κατερίνα Γκαγκάκη: «Ακούω να λένε ότι θα είναι και η σκύλα»

Κατερίνα Γκαγκάκη: «Ακούω να λένε ότι θα είναι και η σκύλα» H Κατερίνα Γκαγκάκη μεταξύ άλλων μίλησε για το νέο σόου του ΑΝΤ1 "Your face sounds familiar"


H Κατερίνα Γκαγκάκη μεταξύ άλλων μίλησε για το νέο σόου του ΑΝΤ1 "Your face sounds familiar", στο οποίο θα είναι μέλος της κριτικής επιτροπής, αλλά και για το αν είναι ερωτευμένη!
Τόνισε πώς αυτή την περίοδο δεν είναι ερωτευμένη: «Δεν είμαι ερωτευμένη. Εγώ ερωτεύομαι πάντα καλοκαίρι... Ένα πράγμα σαν τις μελισσούλες»! Και δεν δίστασε να πει για το νέο σόου του Ant1, που κάνει πρεμιέρα στις 14 Απριλίου και θα είναι στην κριτική επιτροπή: "Πολύ αυστηρή δεν μπορώ να είμαι, αλλά ακούω να λένε ότι θα είναι και η σκύλα".





Πηγή : thebest.gr

Ποια πασίγνωστη τραγουδίστρια παρέδωσε επιταγή 35.000 ευρώ για το “Κοινωνικό Παντοπωλείο”;



Με ιδιαίτερη χαρά η πασίγνωστη τραγουδίστρια  παρέδωσε την επιταγή των 35.000 ευρώ στο "Κοινωνικό Παντοπωλείο". Το ποσό αυτό που συγκεντρώθηκε από το χριστουγεννιάτικο Bazaar της τραγουδίστριας και διατέθηκε εξ’ ολοκλήρου για την ενίσχυση των Κοινωνικών Παντοπωλείων των Δήμων Αθηναίων, Πειραιά και Θεσσαλονίκης.
Ο λόγος γίνεται για την Δέσποινα Βανδή η οποία χαίρεται να βοηθάει τους συνανθρώπους της.
Ντυμένη πιο κομψή από ποτέ και χαμογελαστή έχοντας στο πλευρό της τους συνεργάτες της, έφτασε στις εγκαταστάσεις του Κοινωνικού Παντοπωλείου στην οδό Σοφοκλέους. Λίγο μετά έγινε η παράδοση της επιταγής αποδεικνύοντας έτσι ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που στέκονται στους συνανθρώπους τους και τους βοηθούν με όποιο τρόπο μπορούν.
Την επιταγή παρέλαβε η Διευθύντρια Επικοινωνίας της Μαρινόπουλος Α.Ε., κα Αγγελική Μοτσάκου. 









Πηγή : entertv.gr

Παράνομη διακίνηση χαλκού και λαθραία τσιγάρα ανακάλυψε το ΣΔΟΕ



Εκτεταμένους ελέγχους σε όλη την χώρα, σε συνεργασία με άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες, πραγματοποιεί το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, στην προσπάθεια ελέγχου του παραεμπορίου, του λαθρεμπορίου τσιγάρων και ελέγχου της αγοράς.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:

• Την 4η Απριλίου 2013, σε επιχείρηση «σκούπα» μαζί με την Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης, στο κεντρική αγορά της πόλης και στην Πλατεία Αριστοτέλους, κατέσχεσαν 4.504 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και συνέλαβε 3 άτομα που τα διέθεταν λαθραία. Ακολούθησε έλεγχος σε δύο καταστήματα στα οποία φυλάσσονταν τα λαθραία,  οι ιδιοκτήτες των οποίων επίσης συνελήφθησαν.
Οι συλληφθέντες, με τη διαδικασία του αυτόφωρου, οδηγούνται σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.
• Σε κοινή επιχείρηση του ΣΔΟΕ Π.Δ. Αττικής και Ασφάλειας Αττικής στον Ασπρόπυργο, αποκαλύφθηκαν και κατασχέθηκαν 4.961 χαρτοκιβώτια απορρυπαντικά, αξίας 100.000 ευρώ, που είχαν κλαπεί από αποθήκη μεγάλης αποθηκευτικής επιχείρησης στην Θεσσαλονίκη. Το φορτίο, με πλαστά παραστατικά, ήταν έτοιμο να προωθηθεί στην Αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.
• Στο λιμάνι του Πειραιά, σε έλεγχο του ΣΔΟΕ, αποκαλύφθηκε ότι λαθραίο φορτίο 320.000 πακέτων τσιγάρων είχε δηλωθεί σαν ηλεκτρικές σκούπες από Σιγκαπούρη. Οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται στο ποσό των 1.072.000 ευρώ.
• Τέλος, σε κοινή επιχείρηση του ΣΔΟΕ Δυτ. Ελλάδος και της ΕΛΑΣ την 28/03/2013, για εντοπισμό κλεμμένων ποσοτήτων χαλκού, εντοπίστηκε παράνομη διακίνηση 5 τόνων χαλκού, στην περιοχή Γλαύκου Πατρών. Από το είδος των κατασχεθέντων υποδηλώνονται κλοπές σε νεκροταφεία, αποθήκες, εκκλησίες και αγωγούς ΔΕΗ καθόσον πρόκειται για σταυρούς τάφων, χάλκινα καζάνια, εκκλησιαστικά μανουάλια και καλώδια.




Πηγή : capital.gr

«Όχι» στο τζαμί στον Ελαιώνα λέει ο μητροπολίτης Πειραιώς


Την ακύρωση της κυβερνητικής απόφασης για τη δημιουργία Ισλαμικού Τεμένους (τζαμιού) στον Ελαιώνα Αττικής  ζήτησε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Όπως ισχυρίζεται ο Μητροπολίτης παραβιάζεται το άρθρο 13 του Συντάγματος που καθιερώνει το δικαίωμα της ελευθερίας της θρησκευτικής συνείδησης  και τούτο γιατί προϋπόθεση για την κατασκευή Τεμένους είναι να έχει ερευνηθεί πρώτα εάν η λειτουργία του θα πλήξει ή όχι τη δημόσια τάξη και τα χρηστά ήθη των κατοίκων του Βοτανικού. Κάτι τέτοιο όμως δεν έχει γίνει, όπως υποστηρίζει ο κ. Σεραφείμ.

Ο δικηγόρος του Μητροπολίτη μάλιστα, έθεσε εθνικό θέμα αλλά και θέμα αποδόμησης της συνοχής της κοινωνίας.

Απ΄ την πλευρά του ο δικηγόρος του Μουφτή Κομοτηνής επισήμανε ότι ο Μουφτής εκπροσωπεί χιλιάδες Μουσουλμάνους Έλληνες πολίτες και τόνισε  ότι είναι διεθνής υποχρέωση της χώρας μας να αναγείρει Τέμενος, ενώ ο συνήγορος του Δημοσίου τόνισε ότι δεν υπάρχουν λατρευτικοί χώροι για του Μουσουλμάνους που κατοικούν μόνιμα στην χώρας μας οι οποίοι αναγκάζονται να καταφεύγουν  σε ακατάλληλους και ανεπαρκείς χώρους.

Η Ολομέλεια επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή της, ωστόσο η υπόθεση αναμένεται να έχει και συνέχεια αφού κατά της δημιουργίας τζαμιού -εκτός του Μητροπολίτη Πειραιώς - έχουν ταχθεί: ο Εξωραϊστικός Φυσιολατρικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Αθήνα», ένας καθηγητής Πανεπιστημίου, δύο πλωτάρχες του Πολεμικού Ναυτικού και πέντε κάτοικοι του Βοτανικού. Παρέμβαση υπέρ της κατασκευής του έκανε ο μουφτής Κομοτηνής και η Μουφτία Κομοτηνής.

Να σημειώσουμε ότι το Τζαμί (χωρητικότητας 750 ατόμων) θα στεγαστεί στο Κεντρικό Συνεργείο Αυτοκινήτων του Ναυτικού στον Ελαιώνα και η δαπάνη του, η οποία θα καλυφθεί από το υπουργείου Παιδείας, θα ανέλθει στα 846.000 ευρώ.




Πηγή : protothema.gr

Παγίδα το Ε1 για την εισφορά αλληλεγγύης


Θα δηλώνονται υποχρεωτικά όλα τα εισοδήματα, βάσει των οποίων θα υπολογίζεται ο φόρος
Μεγαλύτερη εισφορά αλληλεγγύης αναμένεται να πληρώσουν εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι, καθώς είναι υποχρεωμένοι να καταγράψουν στη φορολογική τους δήλωση (Ε1) όλα τα εισοδήματα που είχαν το 2012, ανεξαρτήτως αν αυτά είχαν φορολογηθεί με άλλο τρόπο. Δηλαδή, θα πρέπει να αναγράψουν στο Ε1 επιδόματα, αναπηρικές συντάξεις, κέρδη από αμοιβαία κεφάλαια, κέρδη από πωλήσεις μετοχών, τόκους από καταθέσεις, repos, ομόλογα και έντοκα γραμμάτια του ελληνικού Δημοσίου, που εισπράχθηκαν το 2012 και είχαν αυτοτελή φορολόγηση. Αυτά τα εισοδήματα που μέχρι πέρυσι δηλώνονταν προαιρετικά, φέτος θα προσμετρηθούν στα βασικά εισοδήματα (μισθός - σύνταξη κ.λπ.) και ακολούθως επί του συνόλου θα υπολογιστεί η εισφορά αλληλεγγύης. Σημειώνεται ότι η εισφορά αλληλεγγύης θα ισχύει έως το 2015 με συντελεστή φορολόγησης για εισοδήματα:
- Από 12.000 έως 20.000 ευρώ 1%
- Από 20.011 έως 50.000 ευρώ 2%
- Από 50.001 έως 100.000 ευρώ 3%
- Ανω των 100.001 ευρώ 4%.
Ελεγχοι σε ΟΤΑ
Ερευνες σε λογαριασμούς αιρετών προσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε φυσικά πρόσωπα που αγοράζουν μεγάλες ποσότητες χρυσού από τράπεζες διενεργεί το ΣΔΟΕ.





Πηγή : kathimerini.gr

FASHION REPORT:Η Nak φέρνει στην Ελλάδα τις τσάντες Liebeskind

FASHION REPORT:Η Nak φέρνει στην Ελλάδα τις τσάντες Liebeskind

H Nak shoes εισάγει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τις τσάντες Liebeskind. H Liebeskind ιδρύθηκε το 2003 στο Βερολίνο και έκτο- τε χρησιμοποιεί για τις τσάντες της υψηλής ποιότητας υλικά. Οι τσάντες Liebeskind ξεχωρίζουν για την καινοτομία στα σχέδια, τη μοντέρνα επεξεργασία των δερμάτων, αλλά και την προσοχή στη λεπτομέρεια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, η Liebeskind εδώ και 2 χρόνια να βραβεύεται ως το καλύτερο fashion brand του Βερολίνου. Για το καλοκαίρι 2013, η Liebeskind δίνει μεγάλη έμφαση στα μεταλλικά χρώματα αλλά και στα παστέλ καθώς και στα άνετα μεγέθη. Οι τσάντες Liebeskind διατίθενται αποκλειστικά στα καταστήματα Nak shoes αλλά και στο online κατάστημα www.nak.gr με δωρεάν αποστολή και αλλαγή σε όλη την Ελλάδα.




Πηγή : mtvgreece.gr

Μητέρα για δεύτερη φορά η 47χρονη Halle Berry;


Λίγο πριν πατήσει τα 50 η Halle Berry θα γίνει ξανά μητέρα;

Σύμφωνα με την σκανδαλοθηρική ιστοσελίδα TMZ, η διάσημη ηθοποιός και ο αρραβωνιαστικός της Olivier Martinez θα αποκτήσουν το πρώτο τους παιδί. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η 47χρονη Berry είναι τριών μηνών έγκυος και θα φέρει στον κόσμο ένα αγοράκι.

Από τις αρχές του 2011, η χολιγουντιανή αστέρας βρίσκεται στα μαχαίρια με τον πρώην σύντροφό της Gabriel Aubry και πατέρα της μοναχοκόρης της. Η 5 ετών Nahla έχει γίνει το μήλον της έριδος καθώς διεκδικούν την κηδεμονία της και οι δύο γονείς της.

Μετά από έναν άγριο καυγά μεταξύ του Martinez και του Aubry τον περασμένο Νοέμβρη έξω από το σπίτι της Halle Berry, οι πρώην σύντροφοι έκαναν ανακωχή.




Πηγή : nooz.gr

Ο γάμος… παχαίνει!


Ο γάμος… παχαίνει!
Λιγότερο ανησυχούν για τη σιλουέτα τους τα ευτυχισμένα ανδρόγυνα, υποστηρίζουν οι αμερικανοί ερευνητές



Ουάσινγκτον 
Οσο πιο ευτυχισμένο είναι ένα νιόπαντρο ζευγάρι, τόσο μεγαλύτερη τάση έχει να «φορτωθεί» με παραπανίσια κιλά, υποστηρίζει νέα αμερικανική μελέτη από το Πανεπιστήμιο Southern Methodist, στο Ντάλας.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν 169 νιόπαντρα ζευγάρια για μια τετραετία. Μέσα στο διάστημα αυτό τους ζητούσαν με τη βοήθεια αριθμητικής κλίμακας να αξιολογήσουν την ικανοποίηση που εισέπρατταν από τον γάμο τους ενώ ταυτόχρονα κατέγραφαν το βάρος και το ύψος τους.
Διαπίστωσαν λοιπόν, ότι για κάθε μονάδα που αυξανόταν η ικανοποίησή τους, ο Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) των ανδρών και των γυναικών αυξανόταν κατά 1/10 της μονάδας ανά εξάμηνο – γεγονός που αντιστοιχεί σε περίπου μισό κιλό στην περίπτωση μιας γυναίκας με ύψος 1,62μ. και βάρος 54 κιλά.
Ευτυχία… υψηλής θερμιδικής αξίας
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι σύζυγοι που δήλωναν πιο ευτυχισμένοι, ενδεχομένως να μην ανησυχούσαν και τόσο πολύ για τη σιλουέτα τους καθώς δεν έμπαιναν στη διαδικασία να φλερτάρουν με άλλα άτομα με αποτέλεσμα να μην αισθάνονται ότι έπρεπε να διατηρούν μια εικόνα αρεστή προς τους άλλους.
«Κατά μέσο όρο οι σύζυγοι που δήλωναν ευχαριστημένοι από τον γάμο τους, είχαν μικρότερες πιθανότητες να εγκαταλείψουν το έτερο τους ήμισυ με αποτέλεσμα να παίρνουν βάρος» εξηγεί ο δρ Αντρέα Μέλτσερ. «Αντίθετα, τα ζευγάρια που ήταν λιγότερο ευχαριστημένα από τι σχέση τους έτειναν να παίρνουν λιγότερο βάρος με την πάροδο του χρόνου».

Οι σύζυγοι που έμεναν μαζί έτειναν να παχαίνουν, ενώ όσοι έπαιρναν διαζύγιο έχαναν βάρος.«Βάσει τον ευρημάτων αυτών, φαίνεται ότι ο κόσμος συνήθως αντιλαμβάνεται το σωματικό του βάρος περισσότερο ως “εμφάνιση” και λιγότερο ως “υγεία”» καταλήγει ο ειδικός.

Τα ευρήματα των Αμερικανών παρουσιάζονται στο επιστημονικό έντυπο «Health Psychology».





Πηγή : tovima.gr

Είδαν το φως να... γέρνει


Είδαν το φως να... γέρνει
Καλλιτεχνική απεικόνιση της καμπύλωσης του φωτός που προέκυψε όταν ο λευκός νάνος πλησίασε κοντά στον κόκκινο νάνο. Credit: NASA/JPL



Πασαντίνα, Καλιφόρνια 
Διεθνής ερευνητική ομάδα έστρεψε τον φακό του διαστημικού τηλεσκοπίου Kepler σε ένα δυαδικό σύστημα που αποτελείται από ένα λευκό νάνο και έναν κόκκινο νάνο. Στόχος τους ήταν να μετρήσουν τη μάζα των δύο άστρων. Ομως οι παρατηρήσεις επέτρεψαν στους ερευνητές να γίνουν μάρτυρες και διαφόρων φαινομένων τα οποία βοηθούν στο να γίνει καλύτερη κατανόηση των κοσμικών διεργασιών που λαμβάνουν χώρα στη δημιουργία και εξέλιξη δυαδικών συστημάτων.
Η καμπύλωση και το παράδοξο
Ανάμεσα στα φαινόμενα που παρατήρησαν οι ερευνητές ήταν και η καμπύλωση του φωτός που σημειώθηκε όταν ο λευκός νάνος πλησίασε τον… σύντροφο του. Τα δεδομένα που προκύπτουν από τη συγκεκριμένη παρατήρηση θα βοηθήσουν τους επιστήμονες να διαπιστώσουν αν και σε τι ποσοστό είναι συμβατά με τη Γενική Θεωρία της Σχετικότητας στην οποία ο Αϊνστάιν αναφέρει ότι η βαρύτητα καμπυλώνει το φως.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο λευκός νάνος έχει μέγεθος παρόμοιο με εκείνο της Γης αλλά μάζα παρόμοια με εκείνη του Ηλιου. Είναι τόσο… βαρύς ώστε ο κόκκινος νάνος, αν και μεγαλύτερος σε μέγεθος, είναι αυτός που κινείται γύρω από τον λευκό γείτονα του. Η έρευνα θα δημοσιευθεί στο προσεχές τεύχος της επιθεώρησης «Astrophysical Journal».





Πηγή : tovima.gr

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Γράμμα 17χρονου στον Γ. Στουρνάρα: "Τι κάνετε κ. Υπουργέ;"


Γράμμα 17χρονου στον Γ. Στουρνάρα:  Τι κάνετε κ. Υπουργέ;
Τι κάνετε κ. Υπουργέ; Με αυτήν την ερώτηση μαθητής της τρίτης Λυκείου σε σχολείο των Χανίων απευθύνεται προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, μέσα από ένα γράμμα που αξίζει να διαβαστεί αλλά και να συζητηθεί.

Ο Αλέξανδρος είναι μαθητής στο 1ο ΕΠΑΛ Χανίων και σε λίγο καιρό ετοιμάζεται να δώσει πανελλήνιες εξετάσεις για μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ένα από τα μαθήματα στα οποία θα εξεταστεί είναι οι Αρχές Οικονομικής Θεωρίας ΙΙ.

Σε μια παράγραφο, στην τελευταία σελίδα της εξεταστέας ύλης που διδάσκεται στα σχολεία αναφέρεται ότι όταν υπάρχει ύφεση στην οικονομία το κράτος θα πρέπει να στοχεύσει σε ελλειμματικό προϋπολογισμό και αύξηση των δαπανών ώστε να αυξηθεί το εισόδημα και να δοθεί ώθηση στην οικονομία για να βγει από την ύφεση.
Γράμμα 17χρονου στον Γ. Στουρνάρα:  Τι κάνετε κ. Υπουργέ;

Ο νεαρός μαθητής που περνάει το χρόνο του μεταξύ σχολείου, φροντιστηρίου και διαβάσματος και την ίδια ώρα ακούει τους μεγαλύτερους να συζητούν για την οικονομική κατάσταση που βιώνει η χώρα μας, διερωτάται γιατί αυτό που του μαθαίνουν στο σχολείο οι καθηγητές και το οποίο παρουσιάζεται ως σωστό, δεν εφαρμόζεται στην πραγματικότητα. Ο καθ' ύλην αρμόδιος για να απαντήσει είναι ο Υπουργός των Οικονομικών στον οποίο απευθύνεται και το παρακάτω γράμμα:

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 17χρονος μαθητής πηγαίνει στο ίδιο σχολείο, το 1ο ΕΠΑΛ Χανίων από το οποίο πέρασε ο Σάββας Παπαδόπουλος, ένας εκ των δύο φοιτητών που πέθαναν ύστερα από δηλητηρίαση από μαγκάλι στη Λάρισα και που κάποιοι ατυχώς είπαν ότι ήταν θύματα της παιδείας που δεν τους έμαθε να μην βάζουν το μαγκάλι μέσα στο σπίτι.

(Σύμφωνα με τo flashnews το γράμμα έχει πρωτοκολληθεί από το Υπ. Οικονομικών με ΑΠ:03945)





Πηγή : imerisia.gr

Πέτρος Φιλιππίδης: Διέκοψε την παράσταση και έφυγε!



Σύμφωνα με το onlytheater, ο Πέτρος Φιλιππίδης «τα πήρε» με τους θεατές που έτρωγαν πατατάκια την ώρα που ήταν πάνω στο σανίδι!


Ο ηθοποιός με το που τους είδε, έφυγε έξαλλος προς τα καμαρίνια κι οι φωνές του ακούστηκαν μέχρι έξω την πλατεία Καρύτση. Η ατάκα που λέγεται ότι ξεστόμισε είναι η «Αν έπαιζε ο Μινωτής θα έτρωγαν τσιπς;».
Στη συνέχεια την «πλήρωσαν» και οι ταξιθέτριες που τους επέτρεψαν να μπουν στο θέατρο με τα πατατάκια!
Μάταια προσπάθησαν να τον φέρουν πίσω στην σκηνή και πάλι ενώ λίγο αργότερα ο Σιμαρδάνης ενημέρωνε το κοινό ότι για λόγους υγείας δεν θα συνεχιζόταν η παράσταση.
Όπως και έγινε. Αλήθεια ή ψέματα! Αναμένουμε την απάντηση του Πέτρου Φιλιππίδη!






Πηγή : difernews.gr

Η μέλλουσα μαμά Σοφία Καρβέλα ποζάρει για πρώτη φορά με φουσκωμένη κοιλίτσα! Δείτε photo



Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι η Σοφία Καρβέλα και ο σύντροφός της, Θανάσης Πανουργιάς, περιμένουν το πρώτο τους παιδάκι, το οποίο θα είναι κορίτσι. Η κόρη της Άννας Βίσση και του Νίκου Καρβέλα διανύει ήδη τον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης της και η κοιλίτσα της έχει αρχίσει να φουσκώνει.
Η ίδια ανέβασε στον λογαριασμό της στο instagram την πρώτη φωτογραφία όπου διακρίνεται η φουσκωμένη της κοιλίτσα! Όλοι της οι φίλοι έσπευσαν να της ευχηθούν για το μωράκι της, ενώ σχολίαζαν το γεγονός ότι έχει αρχίσει να φαίνεται η εγκυμοσύνη της!






Πηγή : entertv.gr

Κορυφαίοι παρουσιαστές τσακώνονται... γυμνοί στο μπάνιο! (video)



Με ανορθόδοξο τρόπο προσπάθησαν να λύσουν τις διαφορές τους δύο κορυφαίοι παρουσιαστές της αμερικανικής τηλεόρασης! Η κάμερα τους τσάκωσε... γυμνούς στο μπάνιο και κατέγραψε όλη τη σκηνή του άγριου καβγά! Πρωταγωνιστές, η Chelsea Handler που κάνει εκπομπή στο E-Entertainment και ο Conan O'Brian, παρουσιαστής του late night show στο αμερικανικό δίκτυο TBS!
 
«Όλοι γνωρίζουν ότι είμαι η πρώτη γυναίκα που έκανε late night show!» ισχυρίζεται η 38χρονη παρουσιάστρια με τον Conan να την απαντά «Είναι το δικό μου στούντιο! Μου το έκλεψες, θυμάσαι;».
Όλα αυτά βέβαια κάτω από ένα άκρως χιουμοριστικό γύρισμα με θέμα τον... ανταγωνισμό! 






Πηγή : agelioforos.gr

Τι αλλάζει με τους νέους σταθμούς Μετρό σε Περιστέρι και Ανθούπολη



Mε καθυστέρηση δύο ετών παραδόθηκαν την Παρασκευή οι επεκτάσεις του μετρό προς Περιστέρι και Ανθούπολη, σηματοδοτώντας την λειτουργία των επεκτάσεων του μετρό νέας γενιάς. Mε τους νέους σταθμούς ο δήμος Περιστερίου, που είναι ο μεγαλύτερος δήμος της Αθήνας θα διαθέτει συνολικά τρεις σταθμούς (Άγιος Αντώνιος, Περιστέρι, Ανθούπολη) που θα εξυπηρετούν 75.000 επιβάτες. Υπολογίζεται ότι οι κάτοικοι του δήμου θα μπορούν να φτάνουν με τους συρμούς του μετρό σε μισή ώρα στο Ελληνικό και σε δέκα λεπτά στο Σύνταγμα, όταν με το αυτοκίνητο χρειάζονταν 45 λεπτά.   

Οι σταθμοί της Αθήνας θα αρχίσουν να κόβουν κορδέλες διαδοχικά. Θα ακολουθήσουν τον Ιούλιο οι σταθμοί των νοτίων προαστίων (Ηλιούπολη, Άλιμος, Αργυρούπολη,  Ελληνικό) και ο μεγάλος κύκλος προβλέπεται να κλείσει τον προσεχή Σεπτέμβριο με την παράδοση του σταθμού στο Χαϊδάρι. Πρόκειται για έργα  που δημιουργούν μεγάλη ανακούφιση στο λεκανοπέδιο Αττικής καθώς προβλέπεται ότι θα εξυπηρετούν 185.000 νέους επιβάτες και που θα συνεχιστούν με τις επεκτάσεις προς Πειραιά που ήδη έχουν μπει σε τροχιά ανάπτυξης. 

Η παράδοση των σταθμών είχε βραχυκλώσει εξαιτίας της τεχνολογικής εξάρτισης του μετρό από την Siemens. Tα συστήματα σηματοδότησης του μετρό ήταν της γερμανικής εταιρείας που μετά το σκάνδαλο με τις μίζες πάγωσαν τις εργολαβίες. Τα θέμα λύθηκε επί θητείας στο υπουργείο Υποδομών του κ. Μάκη Βορίδη και αυτός ήταν και ο λόγος που στα σημερινά εγκαίνια των σταθμών που πραγματοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης παραβρέθηκε και ο βουλευτής της ΝΔ. «Τα έργα του ΤΡΑΜ, η επέκταση στον Πειραιά, ξεκινάνε. Σιδηροδρομικά έργα ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ μπαίνουν στις ράγες αυτό και τον επόμενο μήνα. Και οι αυτοκινητόδρομοι, ένα έργο που είχε κολλήσει για δύο χρόνια, ξεκολλάνε» είπε ο κ. Χατζηδάκης.

Επόμενο μεγάλο στοίχημα για τον υπουργό είναι το μετρό της Συμπρωτεύουσας το οποίο αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες λόγω οικονομικών προβλημάτων του αναδόχου αλλά και εκτεταμένων αρχαιολογικών ευρημάτων.
Οι πρωτοβουλίες του υπουργείου Ανάπτυξης για να λύσει το γόρδιο δεσμό είναι σε νομοθετικό κυρίως επίπεδο και διεξάγονται αυτό το διάστημα σε δύο μέτωπα. Το πρώτο είναι να θεσπιστεί το θεσμικό πλαίσιο που θα επιτρέψει την αποζημίωση του αναδόχου για καθυστερήσεις στο έργο που έγιναν με ευθύνη του δημοσίου. Το δεύτερο είναι η διαδικασία που θα επιταχύνει το θέμα των απαλλοτριώσεων που απομένουν ώστε να ξεκινήσουν ανέφελα οι επεκτάσεις προς Καλαμαριά. Στην κυβέρνηση πάντως καταλαβαίνουν ότι τα αν δεν ξεπεραστούν τα οικονομικά προβλήματα με την ΑΕΓΕΚ, όλες οι προσπάθειες πάνε στο βρόντο.





Πηγή : protothema.gr

Εισαγγελέας: Ο Θέμος Αναστασιάδης «κομιστής» του DVD Ζαχόπουλου

Χρήστος Ζαχόπουλος

Την ενοχή όλων των κατηγορουμένων στην υπόθεση Ζαχόπουλου για παραβίαση προσωπικών δεδομένων λόγω της διακίνησης του ροζ DVD πρότεινε ο εισαγγελέας Γιάννης Αγγελής.

Στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας τόνισε πως ο εκδότης του Πρώτου Θέματος Θέμος Αναστασιάδης ήταν όντως ο κομιστής του DVD, αφήνοντας αιχμές ότι η ενέργεια του αυτή ενδεχομένως συνδεόταν με την υπόθεση των 5,5 εκατ. ευρώ για τα οποία ελεγχόταν από το ΣΔΟΕ.

Πρότεινε ακόμα την ενοχή του συντάκτη Γιάννη Μακρυγιάννη, του εργατολόγου Χρήστου Νικολουτσόπουλου, αλλά και της Εύης Τσέκου.

Η πρώην ιδιαιτέρα γραμματέας του Ζαχόπουλου, σύμφωνα με τον Εισαγγελέα, δεν επιβεβαιώνεται ότι αποπειράθηκε να εκβιάσει τον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, ευθύνεται όμως και αυτή για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Η απόφαση αναμένεται τις επόμενες ημέρες.



Πηγή : skai.gr