1

Θεσσαλονίκη...

2

Η Πάργα, το μικρό θαύμα του Ιονίου...

3

Ναύπλιο, love is in the air...

4

Αθήνα, το λίκνο του πολιτισμού....

5

Δήλος, εκεί που το Φως βρήκε το σπίτι του...

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Τα δημοφιλέστερα άρθρα της Wikipedia


Μεγάλες διαφορές ανάμεσα στα δημοφιλέστερα άρθρα των διαφορετικών «εκδόσεων» της Wikipedia παρουσιάστηκαν φέτος.

Στην κορυφή της αγγλόφωνης Wikipedia βρέθηκε το Facebook, ενώ το κινεζικό όρος Χούα Σαν (όπου βρίσκεται το αποκαλούμενο ως πιο επικίνδυνο ορειβατικό μονοπάτι του κόσμου) ήταν το νούμερο ένα της ολλανδικής. Τα στοιχεία αυτά δημοσίευσε ο Σουηδός μηχανικός λογισμικού Γιόχαν Γκούναρσον, στο πλαίσιο του προγράμματος Wikitrends.
Εξαιρετικά δημοφιλή θέματα παρουσιάζονται παγκοσμίως το σεξ, η ιστορία και ο χώρος της ψυχαγωγίας. Στο Ιράν, πέρα από τα άρθρα για την Τεχεράνη, μεγάλη επισκεψιμότητα είχαν επίσης καταχωρήσεις σχετικά με το σεξ, την κλειτοριδεκτομή και την ομοφυλοφιλία.
Στην αραβική Wikipedia, στην κορυφή βρέθηκαν η Αίγυπτος και ο Μωχάμετ Αλή Πασάς, ο θεωρούμενος ως ιδρυτής της σύγχρονης Αιγύπτου. Στη ρωσική επίσης τα πρωτεία κατέκτησε το άρθρο για την ίδια τη Ρωσία, αλλά επίσης το ενδιαφέρον προσέλκυσαν τα πορνογραφικά sites και η ανεργία.
Στην ιταλική, νούμερο ένα ήταν η αμερικανική τηλεοπτική σειρά Grey's Anatomy, ενώ στο ίδιο πνεύμα ακολούθησαν τα Gossip Girl και Vampire Diaries. Στην Τουρκία, πρώτη ήταν η εγγραφή για τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.
Το Top 10 της αγγλικής έκδοσης της Wikipedia ήταν το εξής:
1. Facebook
2. Wiki
3. Deaths in 2012
4. One Direction
5. The Avengers (2012 film)
6. Fifty Shades of Grey
7. 2012 phenomenon
8. The Dark Knight Rises
9. Google
10. The Hunger Games
Όσον αφορά την Βικιπαίδεια, ελληνική έκδοση της Wikipedia, το Top 10 ήταν το εξής
1. Ελλάδα
2. Χρυσή Αυγή
3. Σουλεϊμάν Α' ο Μεγαλοπρεπής
4. Χρυσή Τομή
5. Οδυσσέας Ελύτης
6. Αλέξης Τσίπρας
7. Στάσεις στο σεξ
8. Ευρώπη
9. Κατάλογος κωδικών κλήσεων χωρών
10. Θεσσαλονίκη
Την πλήρη κατάταξη μπορείτε να δείτε εδώ
http://toolserver.org/~johang/2012.html



Πηγή : NAFTEMPORIKI.GR

Διάσημη τραγουδίστρια κάνει νέο tattoo και δεν αφήνει τίποτα για τη φαντασία μας!


Μάλλον θα είχε τις μαύρες της πάλι...

Ένα φύλλο μαριχουάνας είναι το νέο απόκτημα της Rihanna στα οπίσθιά της... Ποιος ξέρει, θα βαριόταν το κορίτσι και είπε να χτυπήσει ακόμη ένα τατουάζ αλλά και να μας το δείξει μέσα από το Instagram γεμάτη περηφάνεια...

/
/

Κάτι έχει πάθει δεν εξηγείται αλλιώς! Πρόσφατα μάλιστα ο φωτογραφικός φακός την απαθανάτισε στα νησιά Barbados, να αλλάζει τα μαγιό της το ένα μετά το άλλο, σε πολύ αποκαλυπτικές πόζες!

/
/



Δες τη Rihanna σε ακόμη πιο γυμνές πόζες και αφού έβγαλε το μαγιό της,


διακοπές στα Μπαρμπέιντος και όπως συνηθίζεται, είχε "παρέα" τους παπαράτσι, που δεν άφησαν την ευκαίρια να τη φωτογραφίσουν γυμνή, να τους φύγει από τα χέρια! 

Η διάσημη τραγουδίστρια έπεσε για άλλη μια φορά θύμα των παπαράτσι που δεν την αφήνουν ούτε στιγμή από τα μάτια τους.

Αυτή τη φορά, τη φωτογράφισαν στο μπαλκόνι του ξενοδοχείου όπου κάνει τις διακοπές της. Και τη φωτογράφισαν, όπως τη γέννησε η μαμά της...

Οι φωτογραφίες που εξασφάλισε ο NewsIt είναι... αδιάψευστος μάρτυρας!








Πηγή : newsit.gr

Johnny Depp: Η παραλία του θυμίζει τα οπίσθια της ερωμένης του!


Όταν κάποιος είναι ερωτευμένος είναι ικανός για όλα, λένε κάποιοι. Αυτό φαίνεται να ισχύει για τον Johnny Depp, ο οποίος «βάφτισε» μια παραλία του ιδιωτικού του νησιού με το όνομα της 26χρονης ερωμένης του.

Συγκεκριμένα ο 49χρονος ηθοποιός έσμιξε ξανά με την Amber Heard, ενώ για να «γιορτάσει» το γεγονός αποφάσισε να δώσει το όνομα της αγαπημένης του σε μια από τις παραλίες του νησιού του, που βρίσκεται στις Μπαχάμες και λέγεται «Little Hall’s Pond Cay».

Η παραλία πλέον ονομάζεται «Amber’s Cove» γιατί –όπως ο ίδιος δήλωσε- βλέποντας τη από το χάρτη, του θυμίζει τα… οπίσθια της 26χρονης!





Πηγή : protothema.gr

Συναγερμός για την αιθαλομίχλη


Για σοβαρά προβλήματα στην υγεία του πληθυσμού κάνουν λόγο επιστήμονες εξαιτίας του νέφους που απλώνεται στην πρωτεύουσα και το οποίο οφείλεται στους αυξημένους ρύπους από τις καύσεις ξύλων στα σπίτια.


Είναι ενδεικτικό ότι για το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, το Δελτίο Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης του υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής έδειξε ότι η συγκέντρωση των αιωρούμενων σωματιδίων στον σταθμό της Λυκόβρυσης ήταν 110 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο και στον σταθμό του Αμαρουσίου τα 110 μικρογραμμάρια με όριο τα 50.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Κλέα Κατσουγιάννη, η οποία ήταν συντονίστρια στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα "Αφαϊα", για κάθε 10 μικρογραμμάρια περισσότερα αιωρούμενα σωματίδια, η θνησιμότητα του πληθυσμού αυξάνεται άμεσα κατά 0,6%. "Αν φέρναμε τα επίπεδα των σωματιδίων κάτω από τα 40 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο κατά μέσο όρο και φροντίζαμε να μην έχουμε ακόμα υπερβάσεις σε 24ωρη βάση, θα κερδίζαμε περίπου 5.000 πρόωρους θανάτους ετησίως στην πόλη μας", είπε χαρακτηριστικά.

Από ταράτσα πολυκατοικίας στα Μελίσσια, μάλιστα, ο φωτογραφικός φακός αποτύπωσε ένας ασφυκτικό νέφος από τα τζάκια και τις ξυλόσομπες το οποίο σκέπασε τελείως την Αθήνα και πολλές περιοχές γύρω από τον Υμηττό.

Οι αυξημένοι ρύποι από τις καύσεις ξύλων έχουν προκαλέσει συναγερμό τόσο στο υπουργείο Περιβάλλοντος όσο και σε αυτό της Υγείας. Τις επόμενες μέρες, μάλιστα, αναμένεται ευρεία σύσκεψη με στελέχη των δυο υπουργείων και ειδικών επιστημόνων για να θέσουν επί τάπητος το ζήτημα και αν χρειαστεί να ληφθούν έκτακτα μέτρα. "Για την αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων γίνεται σύσταση στο κοινό για τον περιορισμό της καύσης βιομάζας (χρήση τζακιών και ξυλόσομπας) εφόσον δεν υφίσταται άμεση ανάγκη. Το ΥΠΕΚΑ καλεί τους πολίτες να επιδείξουν την απαιτούμενη προσοχή στην χρήση και καύση ακατάλληλων υλικών", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΚΑ.

Είναι σαφές ότι ο νέος τύπος νέφους αποτελεί απειλή για την δημόσια υγεία και ιδιαίτερα για τους ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα, για τους αλλεργικούς, τους καρδιοπαθείς, τους ηλικιωμένους και τα παιδιά.

"Άτομα με επιβαρυμένη υγεία να εισπνεύσει υψηλές συγκεντρώσεις ατμοσφαιρικών ρύπων και να έχει μια οξεία επίδραση. Αυτή μπορεί να είναι από θάνατος όπως σας ανέφερα την αύξηση της θνησιμότητας μέχρι εισαγωγή στο νοσοκομείο με ένα επείγον περιστατικό, αναπνευστικό ή καρδιαγγειακό", σημειώνει η κα Κατσουγιάννη.





Πηγή : megatv.com

Τι βρήκε η αστυνομία στους χώρους της ΑΣΟΕΕ (vid)



Σημαντικές ποσότητες παράνομων εμπορευμάτων, ακόμη και αντιασφυξιογόνες μάσκες, καθώς και κράνη, κοντάρια, μπουκάλια, αλλά και έναν πλήρη ραδιοφωνικό σταθμό αποκάλυψε η έρευνα της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ.



Όπως έγινε γνωστό από την ΓΑΔΑ, σε χώρους της σχολής, επιμελώς κρυμμένοι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 17 μεγάλοι σάκοι με προϊόντα παραεμπορίου. Επίσης, μέσα στην σχολή βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι αντιασφυξιογόνες μάσκες, 17 κράνη, 40 κοντάρια-βέργες, 150 μπουκάλια και ένας πλήρης ραδιοφωνικός σταθμός. Σημειώνεται ότι έξω από την ΑΣΟΕΕ, κατά την έναρξη της επιχείρησης, συνελήφθησαν 16 άτομα και κατασχέθηκαν άλλοι οκτώ μεγάλοι σάκοι με προϊόντα παραεμπορίου.



Σε δηλώσεις του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκος Δένδιας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «είναι γνωστό σε όλους νομίζω ότι τα τελευταία χρόνια η ΑΣΟΕΕ αντί για άσυλο ιδεών είχε μετατραπεί σε άσυλο παρεμπορίου και σε άσυλο ανομίας. Και πρέπει να πω ότι σε έμενα είναι δυσεξήγητη η στάση που τηρεί αφενός μεν ο ΣΥΡΙΖΑ, αφετέρου η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωση που προκαλεί την κοινή λογική».


Σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ χαρακτήρισε την επιχείρηση «ευθεία επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα, στο άσυλο, στη δημοκρατική λειτουργία των πανεπιστημίων».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει αμετανόητος να καλύπτει την ανομία και να μάχεται την προσπάθεια αποκατάστασης της νομιμότητας», σημείωσε, μεταξύ άλλων, στην απάντηση του το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. 



Πηγή : real.gr

Επίθεση αντιεξουσιαστών στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Αίγιο


Το βράδυ της Παρασκευής

Το βράδυ της Παρασκευής ομάδα περίπου 35 "αντιεξουσιαστών-αντιφασιστών" έφτασαν με άγριες διαθέσεις έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Αίγιο και άρχισαν να πετούν πέτρες γλάστρες και μπουκάλια, σπάζοντας μάλιστα και τη τζαμαρία καφενείου που βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου.

Προκλήθηκαν ζημιές στη τζαμαρία καφενείου που βρισκόταν κάτω από τα γραφεία, ενώ εμβρόντητοι παρακολουθούσαν τις σκηνές οι οδηγοί ταξί της παρακείμενης πιάτσας αλλά και κόσμος που βρισκόταν στο ΚΤΕΛ απέναντι από το κτήριο.

Οι 35 νεαροί τράπηκαν ακολούθως σε φυγή σε στενά.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων υπήρξαν μόνο μικροτραυματισμοί και αμυχές και στις δύο πλευρές, χωρίς όμως να φαίνεται πως υπήρξε κάτι σοβαρό.




Πηγή : protothema.gr

Δώδεκα αλλαγές στις συντάξεις και στις εισφορές από το νέο έτος


Δώδεκα αλλαγές στις συντάξεις και στις εισφορές από το νέο έτος
Τέσσερις αλλαγές για τους ασφαλισμένους


ΑΛΛΑΓΗ 1η
Στις περιπτώσεις θεμελίωσης δικαιώματος συνταξιοδότησης από την 1/1/2013 και μετά, ισχύουν νέα όρια , αυξημένα από 2 έτη έως και 12. Γενικό όριο ηλικίας σε όλα τα ταμεία θα είναι το 67ο έτος (αντί του 65ου) για 15 έτη ασφάλισης και εναλλακτικά το 62ο εφόσον θα συμπληρώνονται 40 έτη ασφάλισης.

Η αύξηση, ανάλογα με την κατηγορία των ασφαλισμένων, είναι επιπλέον 3 έτη (οι 11.100 ημέρες ασφάλισης γίνονται 12.000 και το όριο ηλικία 62 από 59), 5 έτη (με 4.500 ημέρες ασφάλισης το 2013 θα απαιτείται η συμπλήρωση ηλικίας 67 ετών αντί των 62 που ισχύει φέτος), 7 έτη (για μητέρες ανηλίκων με 5.500 ημέρες ασφάλισης το όριο αυξάνεται στα 67 από τα 60 για πλήρη σύνταξη και στα 62 από τα 55 για μειωμένη) και φτάνει στα 12 (για τρίτεκνες και μητέρες και χήρους πατέρες ανήλικων παιδιών, στα 67 έτη για πλήρη σύνταξη από τα 55 που ισχύουν φέτος και στα 62 έτη από τα 50 έτη για μειωμένη).
Χαμηλότερα όρια, σε σχέση με το 62ο και το 67ο, θα ισχύουν παρά τις αυξήσεις για ειδικές κατηγορίες όπως τους οικοδόμους (με 4.500 ημέρες ασφάλισης οι άνδρες στα 60 από τα 58 και οι γυναίκες στα 55 από 53), τους εργαζόμενους σε υπόγειες στοές μεταλλείων ? λιγνιτωρυχείων (στα 52 από τα 50), τους χορευτές (στα 50 από τα 48 με 4.500 ημέρες ασφάλισης), τους ηθοποιούς μελοδραματικού θεάτρου και μουσικούς πνευστών οργάνων (στα 52 από τα 50), τους ηθοποιούς θεάτρου πρόζας, μουσικούς - τεχνικούς θεάτρου και κινηματογράφου (με 4.500 ημέρες ασφάλισης στα 62 οι άνδρες και στα 57 οι γυναίκες) καθώς και για τους παλαιούς ασφαλισμένους σε ειδικά ταμεία (σε τράπεζες, πρώην ΔΕΚΟ ασφαλισμένη μητέρα ανηλίκου πριν από το 1983 θα συνταξιοδοτείται σε ηλικία 52 ετών), τους ναυτικούς (στα 52) κ.ά.
Δώδεκα αλλαγές στις συντάξεις και στις εισφορές από το νέο έτος

ΑΛΛΑΓΗ 2η
Αυξάνονται από 5 σε 6 τα πλασματικά έτη τα οποία μπορούν να αναγνωρίσουν ή να εξαγοράσουν (κατά περίπτωση) ασφαλισμένοι και ασφαλισμένες για να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης το 2013.

Οι χρόνοι αυτοί αφορούν στρατιωτική θητεία, σπουδές, χρόνο που αντιστοιχεί στον αριθμό των παιδιών που αποκτήθηκαν οποτεδήποτε, ανεργία (μετά την υπαγωγή για πρώτη φορά στην ασφάλιση), απεργία, γονική άδεια ανατροφής (η οποία χορηγείται από τον εργοδότη), επιδοτούμενη τακτική ανεργία και επιδοτούμενη ασθένεια, κύηση και λοχεία, χρόνος φυλάκισης.
Δώδεκα αλλαγές στις συντάξεις και στις εισφορές από το νέο έτος
Οι χρόνοι αυτοί (που το 2014 θα είναι 7) αφορούν αποκλειστικά ασφαλισμένους που έχουν θιγεί από τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό από 1/1/2011. Στα 6 έτη συνυπολογίζεται, ωστόσο, κάθε άλλος πραγματικός ή πλασματικός χρόνος που τυχόν έχει αναγνωρισθεί ως χρόνος ασφάλισης στο παρελθόν.

ΑΛΛΑΓΗ 3η
Αυξάνονται έως 33,75% οι εισφορές στον ΟΓΑ. Οι αυξήσεις είναι υψηλότερες για όσους ασφαλίζονται στην 1η ασφαλιστική κατηγορία (δηλ όσους πλήρωναν τα χαμηλότερα ασφάλιστρα) και χαμηλότερες για τους υπολοίπους, προκύπτουν και προκύπτουν από την αύξηση κατά 3% στις εισφορές για τη σύνταξη και την ταυτόχρονη αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των εισφορών για ασθένεια (που ήταν χαμηλότερες σε σύγκριση με άλλους ασφαλισμένους στον ΕΟΠΠΥ). Η εισφορά για ασθένεια (2,5%) αντί να υπολογίζεται επί του ποσού της ασφαλιστικής κατηγορίας που είναι ενταγμένος κάθε ασφαλισμένος, θα υπολογίζεται υποχρεωτικά στην 5η ασφαλιστική κατηγορία (στα 1.065,78 ευρώ).


ΑΛΛΑΓΗ 4η
Μείωση μισθού λόγω παρακράτησης υψηλότερων εισφορών για το ΙΚΑ έως και τα 5.546,80 ευρώ θα έχουν οι υψηλόμισθοι παλαιοί ασφαλισμένοι (πριν από το 1993) που έως τις 31/12/2012 πλήρωναν εισφορές για τα 2.430,25 ευρώ. Θα ακολουθούν, πλέον, το ίδιο όριο των ασφαλιστέων αποδοχών που ισχύει για τους νέους (από 1/1/93 και μετά) ασφαλισμένους.

Κοινή αλλαγή για ασφαλισμένους και συνταξιούχους
Υποχρεωτική θα είναι η ενημέρωση των ταμείων μέσω του ληξιαρχείου (και όπου δεν υπάρχει μέσω συμβολαιογράφου) όλων των δημογραφικών μεταβολών (θανάτων, γάμων, διαζυγίων) των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων. Το μέτρο έχει προαναγγελθεί από τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ι. Βρούτση και αναμένεται να ψηφιστεί τον Ιανουάριο.
ΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΙΚΑ
Από την 1η έως την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα από την περίοδο απασχόλησης θα υποβάλλουν από την 1/1/2013 οι εργοδότες τις Ανακεφαλαιωτικές Περιοδικές Δηλώσεις στο ΙΚΑ. Τη μηνιαία υποβολή των ΑΠΔ (αντί της τριμηνιαίας που ισχύει έως και φέτος) προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 5ης Δεκεμβρίου (ΦΕΚ Α' 237).
Εξι ανατροπές για τους συνταξιούχους
1 Οι καταβαλλόμενες συντάξεις που αθροιστικά (κύριες και επικουρικές) ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ θα «κουρευτούν» επιπλέον των μειώσεων οι οποίες γίνονται. Οι νέες παρακρατήσεις που θα φανούν από το Φεβρουάριο θα γίνονται από το πρώτο ευρώ και είναι για ποσό σύνταξης ή αθροίσματος άνω των 1.000,01 ευρώ και έως 1.500 ευρώ, 5% (χωρίς το τελικό ποσό να πέφτει κάτω από τα 1.000,01 ευρώ, από 1.500,01 ευρώ έως 2.000,00 ευρώ, 10% (και όριο τα 1.425,01 ευρώ μετά την παρακράτηση), από 2.000,01 ευρώ έως 3.000,00 ευρώ, 15% (χωρίς να πέφτει κάτω από τα 1.800,01 ευρώ) και από 3.000,01 ευρώ και πάνω, 20% (και όχι κάτω των 2.550,01 ευρώ μετά την παρακράτηση).
2 Καταργούνται όλα τα δώρα και το επίδομα αδείας για τους συνταξιούχους τόσο για την κύρια όσο και την επικουρική σύνταξη. Θα συνεχίσουν να τα λαμβάνουν, ως προσαύξηση σύνταξής (χωρίς τις περικοπές του 5% - 20%) κατ΄ εξαίρεση, μόνο οι βαριά ανάπηροι συνταξιούχοι που λαμβάνουν εξωϊδρυματικό επίδομα.
3 Τα Ταμεία Πρόνοιας θα καταβάλλουν μειωμένα ποσά εφάπαξ και μέσα στο χρόνο να εκπονήσουν και νέες μελέτες (για περαιτέρω μειώσεις σε όσους συνταξιοδοτηθούν από το 2014 και μετά) έτσι ώστε να μην εμφανίσουν ελλείμματα στο μέλλον. Οι άμεσες μειώσεις είναι ανάλογες με την οικονομική κατάσταση κάθε Ταμείου και φτάνουν έως το 83%. Ειδικά στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων η μείωση είναι 15% για όποιον είχε αποχωρήσει έως τις 31/7/2010, 34,27% για έξοδο από την υπηρεσία από 1/9/2010 - 31/12/2010 και 38,14% από την 1/1/2011 και μετά.
4 Εφαρμόζονται, ανεξαρτήτως του χρόνου συνταξιοδότησης, από την 1/1/2013 οι ποινές για την απασχόληση των συνταξιούχων. Οπως εξηγεί στην «ΗτΣ» ο δικηγόρος και εκδότης του περιοδικού «Νομοθεσία ΙΚΑ» Δ. Μπούρλος, για όσους δεν έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας (και για τους στρατιωτικούς το 53ο) προβλέπεται αναστολή της καταβολής της σύνταξης, κύριας και επικουρικής. Και μετά το 55ο θα γίνονται περικοπές στην κύρια σύνταξη (εξαιρείται η επικουρική) αν απασχολούνται ως μισθωτοί (κόβεται το 70% στο ποσό της σύνταξης που ξεπερνά τα 30 ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη, δηλ πάνω από τα 1.007 ευρώ) ή το υπερβάλλον ποσό από τα 60 ημερομίσθια (άνω των 2.014 ευρώ) αν αυτοαπασχολούνται (καταβάλλοντας προσαυξημένη κατά 50% εισφορά), αντίστοιχα
5 Οι ποινές δεν ισχύουν για συνταξιούχους λόγω θανάτου, του ΟΓΑ και τους πολύτεκνους με παιδί ανήλικο ή παιδί που σπουδάζει (έως 24 ετών), σ΄ αυτούς που εφαρμόζονται οι διατάξεις του Κανονισμού ΕΟΚ κλπ. Ο χρόνος απασχόλησης και ασφάλισης του συνταξιούχου θα «μετρά», ωστόσο, για την προσαύξηση της σύνταξης. Οι συντάξεις όλων των ταμείων, ακόμη και οι επικουρικές και τα μερίσματα του Μετοχικού, θα προκαταβάλλονται στους συνταξιούχους την τελευταία εργάσιμη του μήνα που προηγείται και όχι στις 21 (ΙΚΑ), στις 24 (Δημόσιο) ή την 1η του μήνα (ΟΑΕΕ) κ.ά.
6 Το συνολικό ποσό σύνταξης ή συντάξεων που λαμβάνουν οι άγαμες θυγατέρες δεν μπορεί να υπερβαίνει από 1/1/2013 τα 720 ευρώ. Η καταβολή της σύνταξης των άγαμων ή διαζευγμένων θυγατέρων αναστέλλεται εάν έχουν και άλλα εισοδήματα, εκτός από την κύρια και επικουρική σύνταξή τους, τα οποία υπερβαίνουν το συγκεκριμένο ποσό.
Από την 1/1/2013 καταργούνται και οι συντάξεις των πρώην συνδικαλιστών (θα επαναχορηγηθούν μόνο σε όσους δεν έχουν καμία σύνταξη ή παροχή από άλλες πηγές
Οι απώλειες στις συντάξεις
  • Με τη σύνταξη του μηνός Φεβρουαρίου που θα καταβληθεί στο τέλος Ιανουαρίου θα δουν οι συνταξιούχοι τις νέες μειώσεις. Από τις συντάξεις των πρώτων μηνών του 2013 θα αφαιρεθεί, μάλιστα, σε... δόσεις η παρακράτηση που δεν πρόλαβαν να κάνουν τα ταμεία (αδυνατώντας να αθροίσουν έως το τέλος Δεκεμβρίου τις κύριες και τις επικουρικές που λαμβάνει κάθε συνταξιούχος).
  • Συνταξιούχος που, μετά τις περικοπές στις 31/12/2012 είχε συνολικά 1.200 ευρώ από κύρια και επικουρική σύνταξη (π.χ. 700 ευρώ κύρια και 500 ευρώ επικουρική) θα χάνει 60 ευρώ το μήνα πέφτοντας στα 1.140 ευρώ και συνολικά 720 ευρώ το χρόνο.
  • Συνταξιούχος με συντάξεις 2.000 ευρώ θα λαμβάνει 1.800 ευρώ (-200 ευρώ το μήνα και 2.400 ευρώ λιγότερα σε ετήσια βάση).
  • Συνταξιούχος με άθροισμα συντάξεων 2.500 ευρώ θα έχει μείωση 375 ευρώ το μήνα και θα εισπράττει 2.125 ευρώ χάνοντας 4.500 ευρώ (σχεδόν 2 συντάξεις) το χρόνο.
Οι περικοπές για τους απασχολούμενους
  • Συνταξιούχος ηλικίας 54 ετών με κύρια σύνταξη 1.600 ευρώ και επικουρική 400 ευρώ, αν αναλάβει εργασία υποχρεούται να το δηλώσει στο ταμείο του και θα έχει ως ποινή την αναστολή της σύνταξης.
  • Συνταξιούχος ηλικίας 58 ετών που λαμβάνει κύρια σύνταξη 1.500 ευρώ αν αναλάβει εργασία ασφαλιστέα στο ΙΚΑ θα εισπράττει από τη σύνταξη τα 1.154,90 ευρώ (-345 ευρώ μετά την περικοπή του 70% πάνω από τα 30 ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη). Αν απασχοληθεί με «μπλοκάκι» δεν θα έχει καμία μείωση στη σύνταξη καθώς αυτή δεν ξεπερνά τα 60 ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη (2.014 ευρώ με βάση το ημερομίσθιο των 33,57 ευρώ πριν από το «κούρεμα» των κατώτατων ορίων). Θα πληρώνει, ωστόσο, προσαυξημένα κατά 50% ασφάλιστρα στον ΟΑΕΕ.




Πηγή : imerisia.gr

Το κινητό της Ζωής πρόδωσε τον δράκο της Ξάνθης

Βυθισμένη στη θλίψη, η κοινωνία της Ξάνθης αποχαιρέτησε χθες τη Ζωή
ΜΕ ΒΕΒΑΡΗΜΕΝΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ

Το κινητό τηλέφωνο της 34χρονης Ζωής Δαλακλίδου, που βρέθηκε στο πατάρι του διαμερίσματός του, ήταν το στοιχείο που «έδεσε χειροπόδαρα» τον 27χρονο Χρήστο Παπάζογλου και τον ανάγκασε να ομολογήσει ότι είναι ο δράστης του φρικιαστικού εγκλήματος της Ξάνθης.

Βυθισμένη στη θλίψη, η κοινωνία της Ξάνθης αποχαιρέτησε χθες τη Ζωή
Ο αδίστακτος δολοφόνος, με βεβαρημένο ποινικό παρελθόν και ιστορικό απόπειρας βιασμού, ήταν αρχικά αρνητικός, μέχρι και εριστικός, απαιτώντας στην ανάκριση να αφεθεί ελεύθερος γιατί δεν είχε κάνει τίποτα.
«Εσπασε», όμως, υπό το βάρος των στοιχείων που του παρέθεταν σταδιακά οι αστυνομικές αρχές, με σημαντικότερα το παλαμικό του αποτύπωμα που βρέθηκε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο στον χώρο του εγκλήματος, ματωμένα ρούχα και παπούτσια και κυρίως το κινητό τηλέφωνο του θύματος. Η Αστυνομία διέψευδε τις πληροφορίες για κατάθεση κάποιου σεκιουριτά που τον είδε να περιφέρεται στην περιοχή μεθυσμένος λίγο πριν από την ώρα του εγκλήματος και για την ύπαρξη οπτικού υλικού από κατάστημα τεχνολογίας που τον κατέγραψε να ακολουθεί τις δύο κοπέλες στον δρόμο προς τα σπίτια τους. Οταν διαπίστωσε πως δεν είχε άλλο περιθώριο ελιγμών, ο Παπάζογλου ομολόγησε και περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τις φρικαλεότητες που διέπραξε, αφήνοντας άφωνους τους αστυνομικούς με την ψυχραιμία και την κυνικότητά του.
«Ετσι μου ήρθε και τη βίασα», είπε όταν ρωτήθηκε τι τον οδήγησε στις πράξεις του, ενώ για την πυρπόληση της άτυχης κοπέλας ανέφερε πως το έκανε για να εξαφανίσει τα ίχνη του. Επικαλέστηκε πως βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης (σ.σ.: παραγγέλθηκε εργαστηριακή εξέταση για να διαπιστωθεί αυτό) και μόνο κάποια στιγμή ακούστηκε από τα χείλη του η λέξη «μετανιώνω», αλλά με τέτοιον τρόπο που μόνο μεταμέλεια δεν έδειχνε, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.
Το κινητό της Ζωής πρόδωσε τον δράκο της Ξάνθης
Σύμφωνα με την κατάθεση του δράστη, γνώριζε μόνο κατ' όψη την 34χρονη και του άρεσε. Δεν είχε προσχεδιάσει τίποτα, αλλά την είδε τυχαία μπροστά του επιστρέφοντας κι αυτός από νυχτερινή έξοδο τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης και την ακολούθησε ως το σπίτι της, με σκοπό να τη βιάσει.
Την άρπαξε από τα μαλλιά την ώρα που έβαζε τα κλειδιά της στην εξώπορτα, την αναισθητοποίησε χτυπώντας με μανία το κεφάλι της στον τοίχο και την οδήγησε στο πίσω μέρος της πυλωτής, όπου την κατακρεούργησε σεξουαλικά.
Τα τραύματά της ήταν τέτοια που ο ιατροδικαστής πιθανολογούσε ότι χρησιμοποίησε κάποιο όργανο, αλλά ο ίδιος το διέψευσε, αποκαλύπτοντας πως χρησιμοποίησε μόνο τα χέρια του. Στη συνέχεια την περιέλουσε με βενζίνη και την πυρπόλησε, γιατί, όπως είπε, φοβόταν ότι η κοπέλα μπορούσε να τον αναγνωρίσει.
ΣΕΣΗΜΑΣΜΕΝΟΣ
Τον είχαν αφήσει ελεύθερο
Ο αδίστακτος δράστης ήταν από τους πρώτους στη λίστα των υπόπτων της Ασφάλειας, λόγω του παραβατικού παρελθόντος του. Τον Απρίλιο του 2011 είχε συλληφθεί για απόπειρα βιασμού μιας φοιτήτριας, πάλι σε δημόσιο χώρο. Είχε αρπάξει τότε την κοπέλα στον δρόμο και την είχε παρασύρει πίσω από ένα κτίσμα για να τη βιάσει, αλλά εγκατέλειψε την προσπάθειά του, όταν εκείνη έβαλε τις φωνές και ξέφυγε από τα χέρια του.
Προφυλακίστηκε για διάστημα περίπου 6 μηνών, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση και δικάστηκε στις αρχές του 2012. Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καβάλας τον αθώωσε για την απόπειρα βιασμού, λόγω έλλειψης στοιχείων, και τον καταδίκασε σε φυλάκιση 6 μηνών για πρόκληση σωματικών βλαβών.
Ο 27χρονος διέμενε τον τελευταίο χρόνο κοντά στο σπίτι της οικογένειας του θύματος, ενώ τους τελευταίους δύο μήνες είχε ανοίξει οπωροπωλείο στον ίδιο δρόμο, δύο τετράγωνα μακριά από το πατρικό της 34χρονης. Μάλιστα, άνοιξε κανονικά το μαγαζί του το πρωί της Πέμπτης, λίγες ώρες μετά το φρικιαστικό έγκλημα, και παρίστανε τον ανήξερο, κοιτάζοντας με περιέργεια προς το μέρος όπου είχαν συγκεντρωθεί οι αστυνομικοί.
ΞΕΧΕΙΛΙΣΑΝ Η ΟΡΓΗ ΚΑΙ Η ΟΔΥΝΗ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ
Aπείλησαν να λιντσάρουν τον δράστη
Η οδύνη για το θύμα του πρωτοφανούς εγκλήματος αλλά και η οργή για τον δράστη ξεχειλίζουν στην τοπική κοινωνία της Ξάνθης. Απλοί πολίτες, θαμώνες καφετεριών, κινήθηκαν εναντίον του 27χρονου κατά τη μεταφορά του χθες το μεσημέρι στην Εισαγγελία της Ξάνθης, απειλώντας να τον λιντσάρουν, κάτι που αποφεύχθηκε λόγω της παρουσίας ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και το προηγούμενο βράδυ, έξω από το σπίτι του Παπάζογλου, κατά τη μεταφορά του εκεί για έρευνα, παρουσία εισαγγελέα.
Την ίδια ώρα που οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν ανακοινώσεις για την εξιχνίαση της αποτρόπαιας δολοφονίας, χιλιάδες Ξανθιώτες έδιναν το «παρών» στον καθεδρικό ναό της Του Θεού Σοφίας και με δάκρυα στα μάτια έλεγαν το στερνό αντίο στην αδικοχαμένη κοπέλα.
Φίλοι και γνωστοί της οικογένειας αλλά και άνθρωποι που δεν τη γνώριζαν καθόλου, περνούσαν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας από τον τόπο του εγκλήματος, στην πιλοτή της πολυκατοικίας της οδού 40 Εκκλησιών για να ανάψουν ένα κερί και να αποθέσουν ένα λουλούδι στη μνήμη της Ζωής. Το δικό τους πένθιμο μήνυμα έστειλαν και εκατοντάδες Ξανθιώτες χρήστες του Facebook, οι οποίο αντικατέστησαν με ένα μαύρο πλαίσιο τις φωτογραφίες του προφίλ τους για διάστημα τριών ημερών.
Με δήλωσή της, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Ζέττα Μακρή, προτείνει την επανεξέταση της νομοθεσίας που αφορά τις υποθέσεις βιασμών και όλα τα σεξουαλικά εγκλήματα, με αφορμή το συγκεκριμένο έγκλημα. «Είναι δύσκολο να συγχωρέσει τους φορείς της πολιτείας η οικογένεια της άτυχης κοπέλας. Ο καθένας μας έχει μερίδιο ευθύνης για τα σφάλματα που οδήγησαν στο να κυκλοφορεί ελεύθερος ο δράστης», σημείωσε.




Πηγή : ethnos.gr

Μιχαλολιάκος: Ανάγκη αλλαγής πολιτικής για έξοδο από την κρίση


Μιχαλολιάκος: Ανάγκη αλλαγής πολιτικής για έξοδο από την κρίσηΤην ανάγκη αλλαγής πολιτικής έτσι ώστε να βγει η χώρα από την κρίση ζητά ο Νίκος Μιχαλολιάκος με άρθρο του στη Real News.

O γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής τονίζει πως πέρα από οποιαδήποτε πολιτική σκοπιμότητα πρέπει να βρίσκεται η ευτυχία και η ευημερία της πατρίδας μας ενώ επισημαίνει πως πέραν της οικονομίας υπάρχουν και τα εθνικά θέματα.
«Ότι και να γίνει, όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, πρέπει να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο μέλλον και προπαντός θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι και άλλες φορές η πατρίδα μας πέρασε δύσκολους καιρούς και δύστυχες μέρες αλλά κατόρθωσε τελικά και κέρδισε τη μάχη της επιβίωσης, της αξιοπρέπειας, της περηφάνειας» δηλώνει ο κ. Μιχαλολιάκος.




Πηγή : ert.gr

Στις φυλακές Γρεβενών ο δολοφόνος της Ζωής


Στην ίδια φυλακή με το βιαστή της Πάρου

Δύο στυγνοί εγκληματίες στο ίδιο κελί! Ο δράκος της Ξάνθης που σκόρπισε τον τρόμο και τη θλίψη σε συγγενείς, φίλους και εκατοντάδες Έλληνες πολίτες αναμένεται να οδηγηθεί αύριο Κυριακή 30 Δεκεμβρίου στις φυλακές Γρεβενών.

Ο 27χρονος δράστης της άγριας δολοφονίας της 34χρονης Ζωής θα μεταφερθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στην ίδια φυλακή όπου κρατείται εδώ και λίγο καιρό και ο Πακιστανός που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο μετά τη βάναυση κακοποίηση της 15χρονης Μυρτούς, στη Χρυσή Ακτή της Πάρου το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, παρόλο που συνήθως δε γίνονται μεταγωγές κρατουμένων τα Σαββατοκύριακα, ο 27χρονος δράκος, ο οποίος προς το παρόν κρατείται στο Τμήμα Μεταγωγών Θεσσαλονίκης πρόκειται να μεταφερθεί άμεσα στις φυλακές των Γρεβενών.

Στις φυλακές θα κρατηθεί σε ειδική υποπτέρυγα μαζί με κατάδικους για σεξουαλικά εγκλήματα, οι οποίοι βρίσκονται εκεί υπό το φόβο βίαιων αντιδράσεων από τους άλλους φυλακισμένους.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο 27χρονος δράκος της Ξάνθης θα βρεθεί στη φυλακή των Γρεβενών, αφού το 2011 παρέμεινε προφυλακισμένος εκεί για 5 μήνες κατηγορούμενος απόπειρα βιασμού και πάλι στην Ξάνθη.



Πηγή : protothema.gr

Ρωσία: Τέσσερις οι νεκροί από την πτώση του αεροσκάφους (Video)



Άλλα τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν. Και οι οκτώ επιβαίνοντες ήταν μέλη του πληρώματος. Αρχικά οι ρωσικές αρχές είχαν κάνει λόγο για δύο νεκρούς και 12 επιβαίνοντες, αλλά αργότερα αναθεώρησαν τους αριθμούς.

Το αεροσκάφος, τύπου Τουπόλεφ Tu-204, ήταν της ρωσικής εταιρίας Red Wings Airlines και είχε μόλις φτάσει στη Μόσχα από την Τσεχία.

Το αεροσκάφος βγήκε από το διάδρομο προσγείωσης, έπεσε σε χιονισμένο χωράφι και συνετρίβη.

Την ώρα του δυστυχήματος υπήρχε ελαφρά χιονόπτωση.










Πηγή: skai.gr

Ολα, όσα έγιναν στη συνάντηση Original - Βιντιάδη


"Μέχρι τις 5 Ιανουαρίου δεν μπορώ να πω τίποτα... Προσπαθώ να συγκεντρώσω χρήματα για να μπω στην ΑΕΚ". Αυτά ήταν τα λόγια του Δημήτρη Βιντιάδη προς τους οργανωμένους στους οποίους δεν μπόρεσε να πει με βεβαιότητα για την επόμενη ημέρα της ΑΕΚ.

"Στις 5 Ιανουαρίου θα βγάλω ανακοίνωση και θα εξηγώ τα πάντα. Τι έκανα, τι προσπαθώ να κάνω και τι θα επιδιώξω να πετύχω για την ΑΕΚ" είπε κατά γράμμα ο Δημήτρης Βιντιάδης στα παιδιά της ORIGINAL που τον συνάντησαν και άκουσαν για 2 ώρες όλα όσα είχε να πει...

Στις 2 και 30 ξεκίνησε η συνάντηση της αντιπροσωπείας της ORIGINAL με τον Δημήτρη Βιντιάδη στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρίας της οικογένειας Βιντιάδη. Παρόντες από την πλευρά της μεγαλύτερης οργάνωσης των οπαδών της Ένωσης 8 άτομα. Ανάμεσα τους και ο Δημήτρης Χατζηχρήστος.

Ο Δημήτρης Βιντιάδης έκανε έναν ειλικρινή απολογισμό των όσων έχει κάνει μέχρι σήμερα, δεν πιάστηκε να λέει ψέμματα ή να παραμυθιάζει, ήταν ειλικρινής και αυτό το βεβαιώνουν όλοι όσοι παραβρέθηκαν στην συνάντηση. Όμως δεν μπόρεσε να απαντήσει σε πολλά ερωτήματα που αφορούν στο μέλλον της ομάδας η οποία κινδυνεύει από χθες κιόλας εκτός από τον αγωνιστικό διασυρμό και με διάλυση...

Δεν μπόρεσε να εγγυηθεί για προκαταβολή υπό την μορφή ταμειακής διευκόλυνσης για να ξεπεραστούν οι σοβαροί κίνδυνοι που ελλοχεύουν και μπορεί να αφήσουν την ομάδα χωρίς μεταγραφές και χωρίς εισιτήρια για τους επόμενους αγώνες. Παράλληλα να θυμίσουμε ότι "τρέχουν" ήδη δυο προσφυγές και αναμένονται δυστυχώς κι άλλες. Ούτε και σε αυτό μπόρεσε να εγγυηθεί ο Βιντιάδης ότι θα δώσει δηλαδή αύριο λεφτά για να λήξει το θέμα και να αποσύρουν τις προσφυγές τους Κοντοές και Λαγός.

*"Όλα θα γίνουν στις 5 Ιανουαρίου" είπε ο νεαρός επιχειρηματίας στην αντιπροσωπεία της ORIGINAL μην αφήνοντας κανένα περιθώριο αντίδρασης μέχρι τότε...
Η ουσία είναι ότι θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τότε... Ως τις 5 Ιανουαρίου τουλάχιστον με βάση τα όσα είπε ο ίδιος ο Βιντιάδης δεν θα πρέπει να περιμένουμε απολύτως τίποτα... Τώρα αν γίνει κάποια έκπληξη (;;;) και βρεθούν χρήματα μέχρι τις 3 Ιανουαρίου για να προχωρήσουν οι μεταγραφές και να πάρουμε τα χαρτιά της ενημερότητας (φορολογική και ασφαλιστική) δεν ξέρουμε. Όλα τα έχουμε δει στην ΑΕΚ. Άλλωστε προχθές γράψαμε κάτι ως πληροφορία για τον Παππά, το οποίο ουδέποτε διαψεύσθηκε...

Πάντως ο Βιντιάδης μέχρι τις 5 Ιανουαρίου δεν βάζει λεφτά. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο με βάση τα λεγόμενα του...
Η αντιπροσωπεία της ORIGINAL παρουσίασε στον Βιντιάδη την κατάσταση με την δική της ματιά. Ότι δηλαδή η ΑΕΚ χάνεται και οι ημερομηνίες σφίγγουν θηλιά γύρω από τον λαιμό της ομάδας...

Ο Βιντιάδης απάντησε ότι θέλει να μπει στην ομάδα αλλά δεν μπορεί να υποσχεθεί τίποτα αν δεν είναι έτοιμος. Και αυτή την στιγμή δεν είναι... Ούτε έτοιμος, ούτε σίγουρος για αυτό που προσπαθεί να πετύχει. Για αυτό και η άρνηση του να βάλει μπροστά χρήματα ως ταμειακή διευκόλυνση...
Πάντως υποσχέθηκε πως στις 5 Ιανουαρίου θα μιλήσει.

* Ο Δημήτρης Βιντιάδης ρωτήθηκε στην συνάντηση με την ORIGINAL και για την ενημερότητα που πιέζει.
Η ημερομηνία της 3ης Ιανουαρίου που θα πρέπει να έχουν δοθεί κάποια χρήματα για να μπορέσει να πάρει η ομάδα την ενημερότητα - φορολογική και ασφαλιστική - και να κάνει μεταγραφές είναι πριν από την ημέρα την οποία όρισε ο ίδιος ο Βιντιάδης για να μιλήσει και να εξηγήσει τους στόχους του. "Τι να σας πω, δεν ξέρω" είπε αυθόρμητα ο Βιντιάδης όταν ρωτήθηκε για την ημερομηνία που απειλεί την ΑΕΚ. Το δεδομένο είναι ότι δεν υποσχέθηκε λεφτά έστω υπό την μορφή της ταμειακής διευκόλυνσης...

* Ο Δημήτρης Βιντιάδης ξεκαθάρισε στην ολιγομελή αντιπροσωπεία της ORIGINAL που τον επισκέφθηκε ότι θα "μιλήσει" μέσω ανακοίνωσης στις 5 Ιανουαρίου. Σε αυτή την καταληκτική ημερομηνία που θέσπισε ο ίδιος θα βγάλει ανακοίνωση στην οποία θα εξηγεί τα πάντα όπως άφησε να εννοηθεί.

Το τι έπραξε μέχρι σήμερα, το τι προσπάθησε να επιτύχει και το τι ετοιμάζει για το μέλλον. Η παράταση αυτή την φορά τουλάχιστον έχει και νούμερο. Είναι διάρκειας μιας εβδομάδας και την ημερομηνία την έχει επιλέξει ο ίδιος ο Δημήτρης Βιντιάδης. Στις ερωτήσεις τις αντιπροσωπείας της ORIGINAL γιατί δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τις όποιες ενέργειες του μέχρι σήμερα και ενώ έχει παρέλθει διάστημα πέντε μηνών ο επίδοξος αγοραστής του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ απάντησε ότι έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να έχει λήξει μέχρι σήμερα το θέμα... Φαίνεται ότι εκτιμά πως σε μια εβδομάδα είτε έτσι, είτε αλλιώς θα ξέρει σίγουρα...

* Η αντιπροσωπεία της ORIGINAL που βρέθηκε στην συνάντηση με τον Βιντιάδη ανεβαίνει στα Σπάτα για να ενημερώσει ΟΛΑ τα παιδιά που βρίσκονται στην κατάληψη και να αποφασισθεί η πορεία των κινητοποιήσεων από εδώ και πέρα... Αναμένεται να υπάρχει επίσημη τοποθέτηση μέσω ανακοίνωσης.




Πηγή : sport.gr

Οι Έλληνες της κρίσης εθίζονται στον τζόγο


Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, και ιδιαίτερα την περίοδο των γιορτών, πολλοί στρέφονται στα τυχερά παιχνίδια, ελπίζοντας να γυρίσει η τύχη και να λύσουν τα οικονομικά τους προβλήματα.Το προφίλ του εν δυνάμει εξαρτημένου από τον τζόγο. Πώς ξεκινά η προβληματική σχέση και ποια τα αρχικά συμπτώματα. Κρούουν τον κώδωνα κινδύνου οι ειδικοί. Τι προειδοποιεί το ΚΕΘΕΑΌπως προειδοποιεί όμως το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) πολύ εύκολα η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει και να γίνει παθολογική.

Η προβληματική σχέση με τον τζόγο, ειδικά όταν είναι σε αρχικό στάδιο, δεν αναγνωρίζεται συχνά ως πρόβλημα.
Υπάρχουν, όμως, κάποιες βασικές αρχικές ενδείξεις που συντελούν στη διαπίστωση ότι κάποιος έχει προβληματική σχέση με τον τζόγο:
* Σύμφωνα με το ΚΕΘΕΑ, χαρακτηριστικά αρχικά συμπτώματα του παθολογικού τζογαδόρου είναι τα εξής:
* Αδικαιολόγητη απουσία από το σπίτι ή την εργασία
* Έλλειψη χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς, αδικαιολόγητη υπερχρέωση πιστωτικών καρτών
* Έλλειψη διάθεσης για εργασία, χαμηλή παραγωγικότητα
* Απόσυρση και απομάκρυνση ακόμα και από τα οικεία πρόσωπα
* "Παράξενη συμπεριφορά" (ψέματα, αδιαφορία, εκνευρισμό, μεταπτώσεις στη διάθεση)
Ο μέσος εξαρτημένος από το τζόγο είναι 43 ετών, παντρεμένος, με σταθερή διαμονή και απασχόληση.
Παίζει κυρίως παιχνίδια με αθλήματα και καταναλώνει 5 - 10 ώρες την ημέρα για να μελετήσει πριν παίξει. Κάθε βδομάδα ξοδεύει 200-800 ευρώ, παρότι αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.
Η ηλικία της προβληματικής ενασχόλησης ξεκίνησε μεταξύ 23-35 ετών.

Μπαράζ αντιδράσεων για τη λίστα Λαγκάρντ – Σύσταση προανακριτικής επιτροπής



Η λίστα και το πόρισμα βρίσκονται ήδη στη Βουλή, ενώ ο σχετικός φάκελος δόθηκε προς ενημέρωση στα κόμματα.

Για το θέμα δήλωσε σχετικά την Παρασκευή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου ότι «η κυβέρνηση συμφωνεί με την πρόταση του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτη Κουβέλη για τη διενέργεια προανακριτικής εξέτασης στη Βουλή για τον πρώην Υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου».

Στο μεταξύ, επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της σχετικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με ανακοίνωσή του έκανε λόγο για «εμπαιγμό», καθώς ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων ετών επιχειρείται να περιοριστεί στο πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου.

Όπως υποστηρίζει η Κουμουνδούρου, «η προκαταρκτική για το πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου είναι το λιγότερο στην παρούσα φάση και δεν ικανοποιεί τη λαϊκή απαίτηση για κάθαρση και απόδοση ευθυνών».

Με νέα δήλωσή του, ο κ. Κεδίκογλου απαντά στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρει ότι «Η κυβέρνηση κινείται με σοβαρότητα και συνέπεια βάσει συγκεκριμένων στοιχείων και τηρώντας πιστά τις θεσμικές διαδικασίες. Δεν παίζει με τους νόμους και τους θεσμούς και δεν καταφεύγει σε επικοινωνιακά τεχνάσματα τύπου ΣΥΡΙΖΑ περί δήθεν ''εκατοντάδων ονομάτων που είχαν διαγραφεί από τη λίστα Λαγκάρντ''».

"Τεράστιο ζήτημα ευθύνης του κ. Παπακωνσταντίνου"


Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος προχώρησε στη διαγραφή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου από το κόμμα. Σε ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ τονίζει μεταξύ άλλων ότι είναι προφανές το τεράστιο ζήτημα ευθύνης του κ. Παπακωνσταντίνου καθώς προκύπτουν σαφείς ενδείξεις για αλλοίωση της λίστας.

Απαντώντας, ο πρώην υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι «η Δικαιοσύνη πρέπει να διερευνήσει άμεσα ποιος είχε το κίνητρο να κάνει μια τόσο χοντροκομμένη αλλοίωση, με στόχο την ενοχοποίησή του».

Πολιτικές αντιδράσεις

Δεν υπάρχει κανένα θέμα παραγραφής των αδικημάτων που φέρεται να διέπραξε ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισαν μέσω του ΣΚΑΪ, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης και ο βουλευτής ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος.

«Θα έπρεπε να έχει συλληφθεί ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου» δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

«Ο Παπακωνσταντίνου καίγεται από το σύστημα για να διασωθεί ο Βενιζέλος και κατ' επέκταση ο Σαμαράς», αναφέρει σημερινή ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής. Προσθέτει ότι αν η Ελλάδα ήταν σοβαρό κράτος ο κ. Παπακωνσταντίνου θα έπρεπε να βρισκόταν στον Κορυδαλλό.

Πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης ζητεί σε σημερινή ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ.

«Καμία παραγραφή, να υπάρξει τιμωρία μέσα και έξω από τη Βουλή» δήλωσε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Όπως είπε η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ «βγάζει ακόμα για μια φορά στην επιφάνεια την σαπίλα του πολιτικού συστήματος αλλά και την συνειδητή προσπάθεια να παραμένει σε ισχύ ο νόμος περί ευθύνης υπουργών».

Το βασικό είναι να κατορθώσει η Ελλάδα να πάρει λεφτά από τέτοιου είδους λίστες, όπως έκαναν και άλλες χώρες, δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής για συμβάσεις του δημοσίου, Βασίλης Φλωρίδης.


Πηγή: skai.gr

ΕΛΣΤΑΤ: Στα 10.815.197 άτομα ο μόνιμος πληθυσμός της χώρας

Σε 10.815.197 άτομα ανήλθε ο μόνιμος πληθυσμός της χώρας, όπως αυτός προέκυψε από την Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2011, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Όπως διευκρινίζει η ΕΛΣΤΑΤ, ο μόνιμος πληθυσμός αφορά τον αριθμό των ατόμων που έχουν τη συνήθη διαμονή τους στην κάθε Περιφέρεια, Περιφερειακή Ενότητα, Δήμο, Δημοτική Ενότητα, Δημοτική ή Τοπική Κοινότητα και οικισμό της χώρας. Στο Μόνιμο Πληθυσμό περιλαμβάνονται όλα τα άτομα ανεξαρτήτως υπηκοότητας (ελληνικής ή άλλης χώρας), τα οποία κατά την Απογραφή Πληθυσμού 2011 δήλωσαν τόπο συνήθους διαμονής τους εντός της Ελληνικής Επικράτειας.

Η ΕΛΣΤΑΤ σημειώνει ταυτόχρονα ότι η Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2011 εστίασε στην καταγραφή του Μόνιμου Πληθυσμού της Χώρας σε αντίθεση με τις προηγούμενες Απογραφές, οι οποίες κατέγραψαν τον De Facto Πληθυσμό, δηλαδή κατέγραψαν τα άτομα τα οποία βρέθηκαν παρόντα στη Χώρα κατά την ημερομηνία αναφοράς της Απογραφής. Πέραν τούτου, η μεθοδολογία της Απογραφής 2011 διαφέρει σημαντικά σε αρκετά σημεία από αυτή προηγούμενων Απογραφών, τόσο ως προς τον τρόπο διενέργειας της Απογραφής, πχ τη διάρκεια της Απογραφής (15 ημέρες) και την απογραφή των ατόμων στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, όσο και ως προς την επεξεργασία των συλλεγέντων στοιχείων, πχ τις διαφορετικές και πληρέστερες διαδικασίες ελέγχου, διασφάλισης της ποιότητας και επεξεργασίας των στοιχείων βάσει νέων τεχνολογιών και σύγχρονων μεθόδων. Συνεπώς, τα αποτελέσματα της Απογραφής του 2011 και αυτά προηγούμενων Απογραφών δεν είναι απολύτως συγκρίσιμα.

Από τα αποτελέσματα προκύπτει ότι οι πέντε Δήμοι με τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή πυκνότητα (μόνιμοι κάτοικοι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο) είναι οι Δήμοι Καλλιθέας, Ν. Σμύρνης, Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, και Νέας Ιωνίας, ενώ οι πέντε
Δήμοι με τη μικρότερη πληθυσμιακή πυκνότητα είναι οι Δήμοι Πρεσπών, Ζαγορίου, Παρανεστίου, Σφακιών και Νεστορίου.


Δείτε το αρχείο εδώ



Πηγή : capital.gr

Με κάρτες οι συναλλαγές άνω των 500 ευρώ


Από το 2013 – Μπόνους για τους καταναλωτές που τις χρησιμοποιούν εξετάζει το υπ. Οικονομικών

Σχέδιο για την υποχρεωτική χρήση χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών στις συναλλαγές των πολιτών έχει έτοιμο το υπουργείο Οικονομικών. Σε πρώτη φάση, το όριο των συναλλαγών για το οποίο θα απαιτείται χρεωστική ή πιστωτική κάρτα θα είναι τα 500 ευρώ (από 1.500 ευρώ σήμερα) και πιθανόν μέσα στο 2013 να μειωθεί περαιτέρω. Οπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου, το πρώτο τρίμηνο του έτους όλες οι επιχειρήσεις και κάποιοι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει να προμηθευτούν το σχετικό μηχάνημα (POS) με το οποίο γίνονται οι συναλλαγές μέσω καρτών. Ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης τονίζει στην «Κ» ότι «στο πλαίσιο της αλλαγής που σχεδιάζουμε για το 2013 είναι η παροχή κινήτρων στους πολίτες για τη χρησιμοποίηση μέσων ηλεκτρονικής πληρωμής, προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη διαφάνεια στις συναλλαγές και να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή που διευκολύνεται με τη χρήση των μετρητών στις πληρωμές». Οπως σημειώνει, «τα κίνητρα που μπορούν να δοθούν είναι με βάση την εμπειρία που υπάρχει και σε άλλες χώρες όπου έχει χρησιμοποιηθεί αντίστοιχο σύστημα. Η επιβράβευση στους πολίτες που χρησιμοποιούν κατά κόρον ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής δίνεται μέσω κάποιων δώρων ή χρημάτων».




Πηγή : kathimerini.gr

Το γέλιο τελικά δεν θα φύγει ποτέ από τη ζωή μας...

Το 2012 ήτανε μία χρονιά που μπορεί να στιγμάτισε τον κόσμο από αποφάσεις που δημιούργησαν κατά τόπους πολλές αντιδράσεις. Αυτό που δεν μπορούμε να απαρνηθούμε ποτέ είναι η ανθρώπινη φύση μας και μέσα σε αυτήν είναι το γέλιο. Χωρίς γέλιο για κάποιους δεν υπάρχει ζωή. Ας μη σταματήσουμε ποτέ να χαρίζουμε απλόχερα γέλιο στον συνάνθρωπό μας. Δείτε μερικές από τις στιγμές γέλιου...









Πέθανε για ένα στοίχημα! Κατάπιε 28 ωμά αυγά


Πέθανε για ένα στοίχημα! Κατάπιε 28 ωμά αυγάΈνα νεαρό αγόρι μόλις 20 ετών έχασε την ζωή του για ένα στοίχημα… Όπως έγινε γνωστό ο Dhaou Fatnassi από την περιοχή Kairouan της Τυνησίας έλεγε και ξαναέλεγε ότι μπορεί να καταπιεί 28 ωμά αυγά.

Ένας φίλος του τον προκάλεσε να το κάνει και… το έκανε. Μόλις κέρδισε το στοίχημα έπεσε στο πάτωμα με φρικτούς πόνους. Μέχρι να μεταφερθεί στο νοσοκομείο είχε ξεψυχήσει.

Όπως εξήγησαν οι γιατροί είχε πάθει τροφική δηλητηρίαση. Αν τα αυγά τρώγονται ωμά είναι πολύ επικίνδυνα, είπαν.

Το άτυχο αγόρι έχασε άδικα την ζωή του και κανείς δεν μπορεί ακόμα να το πιστέψει….




Πηγή : madata.gr

Ραγκούσης: Μείζον ηθικό και πολιτικό θέμα η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ


Δήλωση Γιάννη Ραγκούση για τη λίστα Λαγκάρντ: «Πρώτον. Μετά την χθεσινή γνωστοποίηση των στοιχείων που προέκυψαν από την εισαγγελική έρευνα, είναι προφανές, ότι πλέον αναδεικνύονται δύο – και όχι ένα - μείζονα θέματα εξίσου σοβαρά, αυτοτελή, που το ένα σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί ή δεν υποσκελίζει το άλλο.
1. Η αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ με την αφαίρεση τεσσάρων ονομάτων συγγενικών προσώπων του πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, γεγονός απολύτως προκλητικό, αδικαιολόγητο και ασυγχώρητο.
2. Ο τερματισμός της αξιοποίησης της λίστας, που αποφασίστηκε τον Αύγουστο του 2011 προσωπικά από τον κ. Βενιζέλο, όπως παραδέχθηκε δημοσίως ο ίδιος πριν από τρεις μήνες περίπου. Μιας λίστας, ο έλεγχος της οποίας είχε ξεκινήσει μερικώς από τον κ. Παπακωνσταντίνου, που είχε και την πρωτοβουλία να αποσταλεί στην Ελλάδα.
Όπως από την πρώτη στιγμή δήλωσα, ανακοινώνοντας την αποχώρηση μου από το ΠΑΣΟΚ, η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ είναι μείζον ηθικό και πολιτικό θέμα. Ιδίως για μια κυβέρνηση που, επιχειρώντας να αντιμετωπίσει τη χρεοκοπία του μεταπολιτευτικού ελληνικού κράτους, αναγκάστηκε να περικόψει οριζόντια μισθούς και συντάξεις.
Όπως έχω ξαναπεί, οι εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Οικονομικών στο σύνολο τους, τα τρία προηγούμενα χρόνια, ήταν εκ των πραγμάτων μια κυβέρνηση μόνες τους.
Λειτούργησα και λειτουργήσαμε πάντοτε, με καλή πίστη απέναντι τους, θεωρώντας αδιανόητο είτε το ενδεχόμενο της αλλοίωσης, είτε το ενδεχόμενο της μη αξιοποίησης μιας τέτοιας λίστας. Εκ του αποτελέσματος, δυστυχώς προκύπτει ότι κάναμε μεγάλο λάθος που λειτουργήσαμε καλοπροαίρετα και με καλή πίστη.
Σε καμία κυβερνητική - τυπική ή άτυπη- συνεδρίαση που εγώ συμμετείχα δεν έγινε ποτέ αναφορά σε ύπαρξη τέτοιας λίστας, πολλώ μάλλον σε οτιδήποτε σχετικό είτε για αλλοίωση είτε για παύση της αξιοποίησής της. Είναι προφανές ότι σε αυτήν την περίπτωση δεν θα επιτρέπαμε -προσωπικά ποτέ δεν θα συναινούσα- σε μία τέτοιου τύπου διαχείριση της λίστας.
Προσωπικά έμαθα την ύπαρξη της μόλις τον Οκτώβριο του 2012, μετά τις σχετικές δηλώσεις του Γ. Παπακωνσταντίνου καθώς και την δημόσια παραδοχή από τον κ. Βενιζέλο ότι ήταν στη διάθεση του υπουργείου Οικονομικών η λίστα Λαγκάρντ, αλλά από τον Αύγουστο του 2011 ο ίδιος αποφάσισε, χωρίς ποτέ να μας ενημερώσει, να σταματήσει τον έλεγχο επί αυτής .
Δεύτερον. Για την ελληνική κοινωνία, η αποκατάσταση του ηθικού κύρους της πολιτικής πρέπει να είναι καθολική και πλήρης και όχι αποσπασματική και με αποκλειστικό γνώμονα το τρέχον πολιτικό συμφέρον της τρικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά.
Επομένως, η διερεύνηση της υπόθεσης δεν μπορεί να αφορά μόνο στην αλλοίωση και να μην αφορά ταυτόχρονα και στο σκέλος της μη αξιοποίησης της λίστας. Η τρικομματική κυβέρνηση έχει μια τελευταία ευκαιρία να αποκαταστήσει – εν μέρει – την τρωθείσα ηθική υπόσταση της πολιτικής. Παίρνοντας μια καθαρή απόφαση να διερευνηθεί πλήρως και σε βάθος η υπόθεση. Αν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ απεμπολήσουν αυτή την ευκαιρία, θα έχουν υπογράψει την ληξιαρχική πράξη θανάτου του πολιτικού συστήματος με τα σημερινά του χαρακτηριστικά.
Εάν η τελική απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά, είναι να συσκοτιστεί το σκέλος των πολιτικών ευθυνών που αφορά στον τερματισμό του ελέγχου της λίστας Λαγκάρντ, τότε ας μην διερωτώνται κάποιοι γιατί καταρρέει η εμπιστοσύνη των πολιτών στο υπαρκτό πολιτικό προσωπικό και γιατί μέρα με την ημέρα ενισχύεται η εκλογική επιρροή των άκρων» .



Πηγή : kathimerini.gr

Α. Λοβέρδος: Υπουργοί του Παπανδρέου και η Γερμανία μας έβαλαν στο ΔΝΤ


Α. Λοβέρδος: Υπουργοί του Παπανδρέου και η Γερμανία μας έβαλαν στο ΔΝΤ

«Η Γερμανία και ορισμένα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης Παπανδρέου» ευθύνονται για την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ. Σε ό,τι με αφορά, μαζί με τρεις-τέσσερις ακόμη υπουργούς, είχαμε διαφωνήσει με την επιλογή αυτή και μάλιστα έντονα», δηλώνει ο Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «6 μέρες».
Ερωτηθείς για το ποιος ευθύνεται για τη σημερινή κατάσταση της χώρας, ο κ. Λοβέρδος επισημαίνει:
«Οι ευθύνες ανήκουν σε όλες τις κυβερνήσεις μετά το 1980. Δεν είναι πρόσφατες. Αφορούν την έλλειψη ανταγωνιστικότητας και ελευθερίας στο πεδίο της οικονομίας. Δεν έχουμε μόνο πρόβλημα χρέους, αλλά και ανταγωνιστικότητας. Για το πρώτο τα τελευταία τρία χρόνια κάναμε προσπάθειες και ο λαός θυσίες. Για το δεύτερο, όμως, δεν έγινε σχεδόν τίποτε. Τώρα, τα σχετικά με το ΔΝΤ, αποτελούν άλλο θέμα και τελείως διαφορετικό».
Αναφορικά με την Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας ( ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ.), ο Ανδρέας Λοβέρδος δηλώνει ότι δεν είναι κόμμα, αλλά πολιτική κίνηση και ότι στόχος είναι η δημιουργία ενός πολιτικό φορέα, «που θα καλύψει το χώρο από τις παρυφές της ΝΔ έως τις παρυφές του ΣΥΡΙΖΑ».




Πηγή : ert.gr

194 επιβάτες του Queen Mary 2 προσβλήθηκαν από άγνωστο ιό


Εκατόν ενενήντα τέσσερις επιβάτες και έντεκα μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου Queen Mary 2 προσβλήθηκαν από μια άγνωστη μέρη στιγμής ασθένεια, η οποία προκαλεί στομαχικές και εντερικές διαταραχές, δήλωσαν την Παρασκευή ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι υγείας.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, 189 επιβάτες και 31 μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου Emerald Princess προσβλήθηκαν από την ίδια ασθένεια.

Όπως εικάζουν οι ειδικοί, τα συμπτώματα έχουν προκληθεί από ένα μεταδοτικό μικροοργανισμό, ο οποίος μπορεί να μεταφερθεί είτε μέσω της τροφής ή του νερού είτε με το άγγιγμα μολυσμένων από τον ιό επιφανειών, ανακοίνωσε το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών και Πρόληψης.

Ο ιός προκαλεί φλεγμονή στο στομάχι ή το έντερο –οξεία γαστρεντερίτιδα- με αποτέλεσμα οι ασθενείς να αντιμετωπίζουν έντονους πόνους στο στομάχι, ναυτία και διάρροια.

Από τους 194 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου που προσβλήθηκαν από τον ιό μόνο οι 12 έχουν ήδη αναρρώσει.



Πηγή : protothema.gr

To νέο «μαύρο» τραγούδι της Lana Del Rey!


Φωτογραφία για To νέο «μαύρο» τραγούδι της Lana Del Rey!Όχι ένα, αλλά δύο νέα ακυκλοφόρητα τραγούδια της Lana Del Rey διέρρευσαν και πάλι στο διαδίκτυο!

Πρόσφατα σας ενημερώσαμε για τη τελευταία κυκλοφορία της Lana, “Dynamite”. Πέραν όμως αυτού, κυκλοφόρησαν ακόμα δύο νέα ακούσματα, το “Noir” και το “Us Against The World”. Για ακόμα μια φορά η Lana κάνει τσαχπινιές και δημιουργεί ένα μυστήριο πίσω από αυτές τις κυκλοφορίες, διότι δεν πρόκειται για κομμάτια μεσαίας εμβέλειας, αλλά για κομμάτια με μεγάλη δυναμική επιτυχίας. Το μυστήριο έγκειται στο που βρισκόταν όλος αυτός ο όγκος ηχογραφήσεων, και γιατί δε κυκλοφορεί όμορφα και ωραία το επόμενο full-of-hits νέο της album.

Αρχικά, το “Noir”(τουτέστιν «Μαύρο» εις την γαλλική) είναι ένα σκοτεινό κομμάτι που η Lana παραδοσιακά «τσαλακώνεται» και δείχνει τη ψυχωτική πλευρά μιας ερωτευμένης γυναίκας που εγκαταλείπεται επειδή είναι «too good to be true». Και όλο αυτό στη γνωστή ιδιόρρυθμη σεξουαλικότητα που τη διακατέχει. Μοναδικό!

Το “Us Against The World” είναι το επόμενο κομμάτι που διέρρευσε, στο ίδιο μοτίβο με το “Noir”, η Lana Del Rey προτίθεται να κάνει οτιδήποτε για να ικανοποιήσει τον μεγάλο της έρωτα και του προσφέρει την απόλυτη υποταγή.

Ακούγοντάς τα το μόνο που μας έρχεται στο μυαλό είναι ότι θέλουμε κι άλλο! (Τόσο έρωτα όσο και μουσική)






Πηγή : newsnow.gr

Ηρακλής και Νίκη Βόλου για Καρλίνιο


Ηρακλής και Νίκη Βόλου για Καρλίνιο

Πληθαίνουν οι μνηστήρες για τον Καρλίνιο μετά και την γνωστοποίηση της Βέροιας ότι τον παραχωρεί δανεικό.

Ενδιαφέρον φαίνεται να έχουν δείξει δύο ομάδες από τη Football League, ο Ηρακλής και η Νίκη Βόλου. Ο Ισπανός φορ έχει αγωνιστεί μόλις σε ένα ματς με τη «Βασίλισσα του Βορρά» και γι' αυτό η ομάδα της Ημαθίας τον παραχωρεί δανεικό.
Ο «Γηραιός» φαίνεται να έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του 25χρονου Ισπανού ενώ και η Νίκη Βόλου δείχνει ενδιαφέρον για να τον εντάξει στο έμψυχο δυναμικό της.





Πηγή : novasports.gr

Παίκτης της ΑΕΛ ο Φιρινίδης


Παίκτης της ΑΕΛ ο Φιρινίδης

Η πρώτη μεταγραφική κίνηση για την ομάδα της ΑΕΛ ακούει στο όνομα του Γιάννη Φιρινίδη.

Ο έμπειρος γκολκίπερ αναμένεται να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τη θεσσαλική ομάδα την Παρασκευή (28/12) αφού έμεινε ελεύθερος από την ομάδα του Ηρακλή και έτσι οι «βυσσινί» θα είναι ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του 'Έλληνα πορτιέρο.






Πηγή : novasports.gr

Απονεμήθηκαν τα βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών


Στη χθεσινή πανηγυρική συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών ανακοινώθηκαν τα βραβεία με τα οποία το ανώτατο πνευματικό ίδρυμα της χώρας τιμά φορείς και άτομα για το έργο τους.Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιώργος Σκαμπαρδώνης, στον οποίο απονεμήθηκε το βραβείο Διηγήματος για το βιβλίο του «Περιπολών περί πολλών τυρβάζων». Το βραβείο του Ιδρύματος Πέτρου Χάρη συνοδεύεται με το χρηματικό έπαθλο των 6.000 ευρώ.

Με το βραβείο Διηγήματος του Ιδρύματος Κώστα και Ελένης Ουράνη τιμήθηκε η Έλενα Πέγκα για το βιβλίο της «Σφιχτές ζώνες και άλλα διηγήματα». Και αυτό συνοδεύεται με χρηματικό έπαθλο 6.000 ευρώ.

Ο καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Δανιήλ Ιακώβ τιμήθηκε με το βραβείο της Τάξης Γραμμάτων και Τεχνών της Ακαδημίας Αθηνών για την καλύτερη ερμηνευτική μονογραφία ή κριτική έκδοση έργου κλασικής φιλολογίας για το δίτομο έργο του «Ευριπίδης Άλκηστη», το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τραπέζης.
Αναγνωρίζοντας το σημαντικό εκπαιδευτικό και μορφωτικό της έργο, η Ακαδημία βράβευσε ακόμη τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, ενώ βραβεύτηκε και ο Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος Φλωρίνης «Ο Αριστοτέλης» για τη μακρά και πολυσχιδή εθνική και πολιτιστική του δράση, όπως αναφέρει το σκεπτικό της Ακαδημίας.
Τιμήθηκαν ακόμη ο ζωγράφος και χαράκτης Γιώργος Ιωάννου για το σύνολο της καλλιτεχνικής του δημιουργίας, ο αγαπητός σε όλους σκιτσογράφος ΚΥΡ (Γιάννης Κυριακόπουλος) για το σύνολο του καλλιτεχνικού του έργου και οι κινηματογραφιστές Γιώργος και Ηρώ Σγουράκη για το σύνολο του έργου τους, δηλαδή τις τηλεοπτικές εκπομπές που συνέβαλαν στην ανάδειξη του νεοελληνικού πολιτισμού.
Άλλοι λογοτέχνες που βραβεύτηκαν από την Ακαδημία είναι ο Νίκος Παναγιωτόπουλος για το βιβλίο του «Τα παιδιά του Κάιν», ο Δημήτρης Αρβανιτάκης για το βιβλίο «Στο δρόμο για τις Πατρίδες», ο ποιητής Μανόλης Πρατικάκης για το σύνολο του έργου, όπως και η Λίτσα Ψαραύτη, η οποία τιμήθηκε με το βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας.
Βραβεύτηκαν ακόμη ο ποιητής Χριστόφορος Λιοντάκης για το σύνολο του έργου του, ο Γιώργος Συμπάρδης για το μυθιστόρημά του «Υπόσχεση γάμου» και για το σύνολο του έργου τους ο δοκιμιογράφος Γιάννης Ευσταθιάδης και η συγγραφέας έργων παιδικής λογοτεχνίας Σοφία Γιαλουράκη.




Πηγή : makthes.gr

Ζαρντίμ: "Ρίσκαρα και με έλεγαν τρελό"


Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στην Πορτογαλία. Τι είπε για τη ζωή του στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, την προοπτική του Europa, τη σύγκριση με τον Μουρίνιο, το δίλημμα Μέσι-Κριστιάνο αλλά και για τα μελλοντικά του σχέδια.


Έχεις τα χαρακτηριστικά της ηρεμίας και της γαλήνης στον πάγκο. Πιστεύεις πως βαδίζεις στα χνάρια του Ζοζέ Μουρίνιο;
"Αν μπορώ να γίνω σαν κι αυτόν; Ο Μουρίνιο έχει μια καριέρα γεμάτη από τεράστιες επιτυχίες μέσα σε μια πορεία πολλών ετών. Εγώ τώρα ξεκινάω την καριέρα μου σε ένα μέτριο προς υψηλό επίπεδο. Είναι εντελώς διαφορετικές οι δύο περιπτώσεις. Αντίθετα από τον Μουρίνιο, εγώ πέρασα οκτώ χρόνια από τις χαμηλές κατηγορίες της Πορτογαλίας για να φτάσω σε υψηλό επίπεδο στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Στην πρώτη κατηγορία της Πορτογαλίας μετά στην αντίστοιχη της Ελλάδας, στο Champions League και το Europa".
Ήταν πιο δύσκολα τα βήματα στην καριέρα σου;
"Δεν ξέρω αν ήταν πιο δύσκολα. Ήταν μια διαφορετική πορεία. Επομένως δεν μπορούμε να μπαίνουμε σε συγκρίσεις με αυτόν που τη δεδομένη στιγμή είναι ο κορυφαίος τεχνικός του κόσμου".
Ποια γλώσσα χρησιμοποιείς στα αποδυτήρια;
"Δεν μιλάω καλά ελληνικά. Γνωρίζω μονάχα λίγες λέξεις. Έχω έναν μεταφραστή να μεταφέρει τις οδηγίες μου. Υπάρχουν 8 παίκτες, μαζί με τους Ισπανούς, που καταλαβαίνουν στο περίπου τα πορτογαλικά. Έτσι καταφέρνουμε να καλύπτουμε το 70% με 80% της ομάδας. Ο μεταφραστής τα λέει στους Έλληνες και στις υπόλοιπες εθνικότητες περνάμε το μήνυμα σε μικρά γκρουπ".
Είναι δύσκολο να λειτουργήσεις με τόσες διαφορετικές εθνικότητες;
"Δεν είναι εύκολο. Είναι μια καινούργια εμπειρία σε αυτό το επίπεδο. Έχουμε δύο Σέρβους, δύο Αλγερινούς, έναν Κορσικανό, έναν από το Μάλι που μιλά γαλλικά, έναν Πορτογάλο, έναν Αργεντίνο, έναν Ισπανό και έναν Ούγγρο. Θα έπρεπε να είμαι πολύγλωσσος για να δίνω τις οδηγίες μου. Είναι δύσκολο. Το μεγαλύτερο μου πρόβλημα δεν είναι να μεταδίδω τις οδηγίες αλλά το συναίσθημα. Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι συναισθημάτων, πριν και κατά τη διάρκεια των αγώνων, και αντιλαμβάνομαι πως ο μεταφραστής δεν μπορεί να μεταδώσει το συναίσθημα. Αυτή είναι η μεγαλύτερη δυσκολία μου".
Το να κερδίσεις το Europa League θα σου ανοίξει την πόρτα για μεγαλύτερα πρωταθλήματα;
"Το να κερδίζεις είναι πάντα ένας τρόπος να σου ανοίγονται πόρτες. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να το πετύχεις αυτό. Έτσι ανέβηκα σκαλιά στην καριέρα μου και έφτασα μέχρι την Μπέιρα Μαρ με την οποία κάναμε μια εξαιρετική σεζόν αν και μας είχαν φαβορί για υποβιβασμό. Μετά πήγα στην Μπράγκα και τώρα στον Ολυμπιακό. Έφτιαξα την καριέρα μου πάνω σε νίκες, διότι αυτό είναι το σημαντικότερο στοιχείο στο ποδόσφαιρο".

''Μετά την Ελλάδα θέλω Ασία ή αραβική χώρα"

Σε ποια πρωταθλήματα θα ήθελες να δοκιμάσεις μετά το ελληνικό; Στο αγγλικό ίσως;
"Νομίζω πως υπάρχουν τρεις ενδιαφέρουσες περιπτώσεις. Σίγουρα η Αγγλία είναι η χώρα του ποδοσφαίρου στην Ευρώπη. Όμως θα ήθελα να δοκιμάσω σε διαφορετικές κουλτούρες. Όπως στην Ασία, σε χώρες σαν την Κίνα, την Ιαπωνία ή την Κορέα. Θέλω να έχω εμπειρία από μια Αραβική χώρα όπως το Κατάρ, τα Εμιράτα ή η Άιγυπτος. Το ποδόσφαιρο σου δίνει αυτή την ευκαιρία. Να ζήσεις διαφορετικές εμπειρίες και να διευρύνεις τους ορίζοντες σου. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι σε αυτόν τον κόσμο υπάρχουν άνθρωποι με άλλους πολιτισμούς και ίσως καλύτερα από τις δικές μας αρχές".
Ποιο κλαμπ στον κόσμο σε συναρπάζει περισσότερο;
"Αυτή την στιγμή είναι ο Ολυμπιακός. Σταμάτησα να είναι οπαδός πριν πολλά χρόνια. Το ποδόσφαιρο και η αφοσίωση μου σε ένα κλαμπ με κάνει αδιάφορο για τους υπόλοιπους συλλόγους. Έτσι δρούσα πάντα στην καριέρα μου. Αφιερώνω όσα έχω στον σύλλογο που εργάζομαι. Δεν έχω τον χρόνο ούτε να σκεφτώ, ούτε να έχω αισθήματα για κάποια άλλη ομάδα. Έχω καλές σχέσεις με τους ανθρώπους που πραγματικά αγαπούν τον σύλλογο που εργάζονται. Οι αναμνήσεις είναι πάντα καλές ή λιγότερο καλές".
Φοβάσαι να κάνεις λάθος;
"Είχα περισσότερη επιτυχία από ό,τι αποτυχία στην καριέρα μου. Δεν έχω πρόβλημα να αποτύχω. Το λάθος είναι ανθρώπινο. Πρέπει να εμπιστευόμαστε και να πιστεύουμε σε αυτό που κάνουμε καλά και να δουλεύουμε ως τα άκρα. Δεν μπορούμε απλά να καθόμαστε και να περιμένουμε κάτι να συμβεί από μόνο του. Στην πορεία έχω στερηθεί αρκετά πράγματα. Ρίσκαρα πολύ. Κάποτε με έλεγαν τρελό. Αλλά ήθελα να δω αν μπορώ να τα καταφέρω ή όχι. Αν τα πράγματα κυλούσαν θετικά, τότε θα ζούσα το όνειρο μου. Αν όχι θα γύριζα σπίτι μου. Κοιτώντας αυτά τα 10 χρόνια βλέπω πως έχω καταφέρει πολλά και είμαι μόνο 38 ετών. Θέλω να κάνω περισσότερα αλλά είμαι ευχαριστημένος από όσα έχω ήδη πετύχει".
Η περίπτωση του Ολυμπιακού ήταν η σίγουρη λύση; Έπαιζε ήδη στο Champions League.
"To Champions League για έναν προπονητή είναι το μεγαλύτερο γεγονός στην Ευρώπη. Είναι εξαιρετικό να παίζεις σε μια κούρσα τέτοιων διαστάσεων, με τέτοια οργάνωση του παιχνιδιού και σε γεμάτα γήπεδα. Ο Ολυμπιακός πάντα γεμίζει το γήπεδο σε αυτά τα ματς. Αυτά είναι εμπειρίες ζωής που ποτέ δεν θα ξεχάσω".

"Δεν είμαστε φαβορί για το Europa"

Είναι σχεδόν βέβαιο πως θα αναδειχθείς πρωταθλητής με τον Ολυμπιακό. Υπάρχει κάποιος επιπλέον στόχος μέσα στη σεζόν;
"Με τον πρώτο γύρο να έχει τελειώσει και την ομάδα αήττητη, ο πρώτος μας στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο δεύτερος είναι το Κύπελλο Ελλάδας. Βρισκόμαστε ήδη στην φάση των "16". Τώρα θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε όσο μακριά μπορούμε στο Europa League. Παίζουμε με τη Λεβάντε που είναι μια πολύ καλή ισπανική ομάδα αλλά πιστεύω πως έχουμε καλές πιθανότητες πρόκρισης. Αλλά δεν μπορούμε να πούμε πως είμαστε ανάμεσα στις ομάδες - φαβορί για την κατάκτηση του Europa League αφού υπάρχουν άλλοι, πιο ισχυροί σύλλογοι από εμάς στην διοργάνωση. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε φιλόδοξοι. Ας παίξουμε το παιχνίδι".
Ποιος είναι καλύτερος παίκτης, ο Ρονάλντο ή ο Μέσι;
"Για μένα ο Ρονάλντο είναι καλύτερος σε αρκετούς τομείς. Είναι πιο ολοκληρωμένος παίκτης σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού. Στο σημερινό ποδόσφαιρο ένας παίκτης δεν μπορεί να σταθεί μόνο με την ποιότητα του τεχνικά. Σήμερα πρέπει να μπορείς να προσφέρεις στο σύνολο της λειτουργίας της ομάδας. Νομίζω πως ο Ρονάλντο υπερτερεί σε αυτό. Εκτός από την ποιότητα, παίζει και σε μια θέση που βοηθάει αμυντικά. Οπότε νομίζω πως είναι πιο ολοκληρωμένος παίκτης από τον Μέσι. Δεν λέω καλύτερος ή χειρότερος, λέω πιο ολοκληρωμένος".
Πως είναι η ζωή στην Ελλάδα; Υπάρχει τόση φτώχεια;
"Όσον αφορά τα κοινωνικά προβλήματα, η Ελλάδα είναι σαν την Πορτογαλία. Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν καλύτερα και άλλοι που ζουν χειρότερα. Νομίζω πως οι Έλληνες είναι πιο εκφραστικοί και εκδηλωτικοί για τα πάντα. Αυτό καθορίζει το τρόπο που λειτουργείς. Στην Πορτογαλία είναι πιο ήσυχα και σιγά - σιγά θα υπάρξει αποδοχή για ό,τι συμβαίνει... Οι Έλληνες είναι πιο εκφραστικοί. Αντιμετωπίζουν τις ίδιες δυσκολίες όπως στην Πορτογαλία, με την μεσαία τάξη να κινδυνεύει με αφανισμό. Είμαι χώρα με εξαιρετική ποιότητα στον τουρισμό, με νησιά, καλή θερμοκρασία και καλό φαγητό. Σας συμβουλεύω να την επισκεφθείτε, όπως λέω και στους Έλληνες να επισκεφθούν τη Μαδέιρα". 



Πηγή : sport24.gr

Πάνος Καμμένος: Ο Παπακωνσταντίνου και η συμμορία του θα έπρεπε ήδη να έχουν συλληφθεί


panos-kammenos-o-papakonstantinoy-kai-i-symmoria-toy-tha-eprepe-idi-na-exoyn-sylliftheiΟξεία επίθεση προς τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος αναφερόμενος στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, υποστηρίζοντας, στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ, ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών θα έπρεπε να έχει ήδη συλληφθεί.

«Ο κ. Παπακωνσταντίνου και αυτή η συμμορία έπρεπε ήδη να έχει συλληφθεί. Απλά αυτή είναι η πρώτη φορά που δεν κατάφεραν να το κρύψουν» δήλωσε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Παπακωνσταντίνου και η συμμορία του, που έβαλε την Ελλάδα στο Μνημόνιο, έχουν παρανομήσει και έχουν παραβιάσει το Σύνταγμα».

Ο κ. Καμμένος δήλωσε μάλιστα ότι πρέπει να δεσμευθούν οι περιουσίες των εμπλεκόμενων, ενώ επισήμανε ότι η λίστα «ακόμη δεν έχει δοθεί στα κόμματα».



Πηγή : newpost.gr

Σε κίνδυνο επιθέσεων στον κυβερνοχώρο τα «έξυπνα δίκτυα»;



Η έκθεση που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα, προτείνει μια σειρά μέτρων που θα επιτρέπουν στους παρόχους έξυπνων δικτύων να αντιμετωπίζουν δυνητικές απειλές.

Τα έξυπνα δίκτυα και οι έξυπνοι μετρητές λειτουργούν σε εκατομμύρια διασυνδεδεμένους κόμβους, και επομένως υπάρχουν φόβοι ότι είναι ευάλωτοι σε πιθανό χάκινγκ, τρομοκρατικό χτύπημα και ακόμη και διαρρήξεις, τόνισε πηγή στην EurActiv.

Ο Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (TSO)- που διαχειρίζεται την κατανομή ενέργειας σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο- θα πρέπει να εφαρμόσει αυτά τα μέτρα στο υψηλότερο επίπεδο εξέλιξής τους.

«Αυτή η τεχνική καθοδήγηση απευθύνεται στα έξυπνα δίκτυα και τις υπηρεσίες τους που είναι ζωτικής σημασίας και των οποίων η δυσλειτουργία θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην κοινωνία», αναφέρει η έκθεση.
«Επιτίθεσαι σε έναν Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας και δεν υπάρχει ρεύμα σε ολόκληρη πόλη», τόνισε η ίδια πηγή. «Επικρατεί αναρχία».

Έκθεση της McAfee νωρίτερα μέσα στο χρόνο, χαρακτήρισε τα έξυπνα δίκτυα «πρωταρχικό στόχο» για κυβερνοεπίθεση.

«Ο πιο αδύναμος κρίκος»


Ο ENISA προτείνει 39 διαφορετικά μέτρα ασφαλείας, που οργανώνονται σε 3 επίπεδα εξέλιξης και βασίζονται σε στη σοβαρότητα της απειλής.

Τα μέτρα καλύπτουν ζητήματα όπως η ασφάλεια της διακυβέρνησης και διαχείριση κινδύνου, διαχείριση τρίτων μερών, ασφαλή διαδικασία κύκλου ζωής για τα στοιχεία των έξυπνων δικτύων και των λειτουργικών διαδικασιών, ασφάλεια του προσωπικού, ευαισθητοποίηση και κατάρτιση, σωματική ασφάλεια, ασφάλεια των πληροφοριακών συστημάτων και ασφάλεια του δικτύου.

«Ο ENISA εκπόνησε αυτή την έκθεση προκειμένου να βοηθήσει τα κράτη μέλη… παρέχοντας έναν δείκτη ελάχιστου επιπέδου ασφαλείας και ανθεκτικότητας στα κράτη μέλη αναφορικά με τα έξυπνα δίκτυα, αποφεύγοντας έτσι να καταστούν ο «πιο αδύναμος κρίκος».

«Είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι η ανάπτυξη των έξυπνων δικτύων για την διανεμημένη παραγωγή ενέργειας στα μελλοντικά δίκτυα ηλεκτρισμού θα γίνεται με ασφαλή τρόπο», είπε ο διευθυντής του ENISA Udo Helmbrecht.

«Ελπίζουμε να δούμε τα έξυπνα δίκτυα στην επικείμενη Στρατηγική Κυβερνοασφάλειας της ΕΕ», πρόσθεσε.
Ο ENISA που έχει έδρα στην Κρήτη, αναφέρει ότι το κείμενο θα επικαιροποιείται τακτικά ανάλογα με τις διαθέσιμες πληροφορίες. Επισημαίνει επίσης κινδύνους και απειλές σε όλη την ΕΕ.

Μια γερμανική εταιρεία που ειδικεύεται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δέχθηκε σοβαρή κυβερνοεπίθεση δύο εβδομάδες πριν που διήρκησε 5 ημέρες, πλήττοντας τα συστήματα το διαδικτυακό σύστημα επικοινωνιών, αποτελώντας την πρώτη επιβεβαιωμένη ψηφιακή επίθεση εναντίον ευρωπαϊκού φορέα εκμετάλλευσης του δικτύου.

Ιστορικό

Τα έξυπνα δίκτυα είναι ψηφιοποιημένα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας που επιτρέπουν την αμφίδρομη επικοινωνίας μεταξύ των παρόχων και των καταναλωτών, ενώ προβλέπουν ένα έξυπνο σύστημα παρακολούθησης των ροών ηλεκτρικής ενέργειας προς όλες τις κατευθύνσεις.

Παρά την έλλειψη ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την ανάπτυξη έξυπνων δικτύων, το τρίτο ενεργειακό πακέτο που υιοθετήθηκε το 2009, ενθαρρύνει τον μακροπρόθεσμο εκσυγχρονισμό των ευρωπαϊκών δικτύων.
Τον Οκτώβριο του 2009, η Επιτροπή δημοσίευσε τον χάρτη χρηματοδότησης για το Σχέδιο Στρατηγικής για την Ενεργειακή Τεχνολογία. Το εν λόγω σχέδιο προβλέπει 2δις ευρώ δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων στην «ευρωπαϊκή πρωτοβουλία δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας» προκειμένου να επιτρέψει στο 50% των ενεργειακών δικτύων της ΕΕ να λειτουργήσουν ως έξυπνα δίκτυα.


Πηγή: skai.gr

Για ηλιακή καταιγίδα με άγνωστες συνέπειες εντός του 2013 προειδοποιεί η NASA



Σύμφωνα με τη μελέτη, άνευ προηγουμένου επίπεδα μαγνητικής ενέργειας, που προκαλούν οι ηλιακές εκρήξεις, ενδέχεται να προκαλέσουν κάποια στιγμή εντός του 2013 εκτεταμένες διακοπές ρεύματος και παράλυση των τηλεπικοινωνιών για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τα εθνικά δίκτυα ενέργειας θα μπορούσαν να υπερθερμανθούν, ενώ ηλεκτρονικά είδη, συσκευές πλοήγησης και μεγάλοι δορυφόροι θα μπορούσαν να σταματήσουν να λειτουργούν, ενώ σημαντικές θα ήταν και οι διαταραχές στις παγκόσμιες αερομεταφορές.

Η ηλιακή καταιγίδα μπορεί να προκαλέσει ζημιές πολλών δισεκατομμυρίων καθώς και καταστροφικά προβλήματα για τις κυβερνήσεις, σε επίπεδο ασφάλειας, νοσοκομειακού εξοπλισμού, τραπεζικών συστημάτων και πολλών άλλων.

«Γνωρίζουμε ότι έρχεται όμως δεν ξέρουμε πόσο άσχημα θα είναι τα πράγματα», δήλωσε ο Dr. Richard Fisher, διευθυντής του τμήματος ηλιακής φυσικής της Nasa, στη Daily Telegraph.

Να σημειωθεί
ότι η τελευταία μεγάλη ηλιακή καταιγίδα σημειώθηκε πριν από 145 χρόνια. Ωστόσο, η εξάρτησή μας από τα δορυφορικά συστήματα είναι σχετικά πρόσφατη και συνεπώς δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης.

Όπως αναφέρει η καναδική έκδοση του Discovery Channel, αν η ιδέα μίας ηλιακής καταιγίδας ακούγεται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ίσως πρέπει να αναλογιστούμε ότι μία μόνο μεγάλη ηλιακή έκλαμψη έχει πάνω από 1 εκατ. φορές περισσότερη ενέργεια από το μεγαλύτερο δυνατό σεισμό, σύμφωνα με το Space.com.


Πηγή: skai.gr