1

Θεσσαλονίκη...

2

Η Πάργα, το μικρό θαύμα του Ιονίου...

3

Ναύπλιο, love is in the air...

4

Αθήνα, το λίκνο του πολιτισμού....

5

Δήλος, εκεί που το Φως βρήκε το σπίτι του...

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Σοκ για τα φωτοβολταϊκά : Μείωση των εγγυημένων τιμών

Σοκ για τα φωτοβολταϊκά

Μείωση των εγγυημένων τιμών για τα νέα φωτοβολταϊκά και έκτακτη εισφορά ή φορολόγηση για τα οικιακά φωτοβολταϊκά που σήμερα δεν φορολογούνται αναμένεται να ανακοινωθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ παράλληλα εξετάζεται το εθελοντικό «κούρεμα» των εγγυημένων τιμών στα ήδη λειτουργούντα έργα σε συνεργασία με τις τράπεζες και με αντάλλαγμα την επιμήκυνση της σύμβασης πώλησης ενέργειας που έχουν με τον ΛΑΓΗΕ.
Πρόκειται για μέτρα που δεν έχουν συμπεριληφθεί στην τελική εκδοχή του νομοσχεδίου για τις ΑΠΕ, που ανακοινώθηκε την περασμένη Τρίτη, με νέους περιορισμούς για την πράσινη ενέργεια, μεταξύ των οποίων την αύξηση στο εύρος του 37% ως 40% της έκτακτης εισφοράς των νεοσυνδεόμενων στο σύστημα φωτοβολταϊκών (από 25% - 30%), την αναστολή νεών συνδέσεων ως το τέλος του 2013 κ.λπ.
Ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ) χαρακτήρισε το νομοσχέδιο αποσπασματικό, αναποτελεσματικό και αντιαναπτυξιακό, που θα οδηγήσει στο τέλος την ανάπτυξη της εγχώριας αγοράς και ζήτησε την απόσυρσή του. Προειδοποιεί ότι η αναστολή της αδειοδότησης θα συντηρήσει το παραεμπόριο αδειών και υποστηρίζει ότι μπορεί να υπερδιπλασιαστεί ο εθνικός στόχος για τα φωτοβολταϊκά ως το 2020, χωρίς περαιτέρω επιβάρυνση των καταναλωτών, αφού οι τιμές τους έχουν πέσει πια πολύ χαμηλά και μπορούν να αποζημιώνονται με ανταγωνιστικές τιμές.





Πηγή : imerisia.gr

«Τα 'σπασε» στον Μαζώ η Σκορδά


Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από χθες η Φαίη Σκορδά μαζί με τον Γιώργο Λιάγκα και τον μικρό Γιάννη

Η παρουσιάστρια με αφορμή την αυριανή της συμμετοχή στον 8ο Διεθνή Μαραθώνιο ,«ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», είπε να εκμεταλλευτεί το Σαββατοκυριακό της και να περάσει χαλαρές και ήρεμες στιγμές με την οικογένειά της.

Μάλιστα το βράδυ της Παρασκευής επισκέφθηκε και το νυχτερινό μαγαζί που εμφανίζεται ο Γιώργος Μαζωνάκης με την Κατερίνα Στανίση και διασκέδασε με την ψυχή της.

Δείτε τη φωτογραφία που «ανέβασε» στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter...







Πηγή : protothema.gr

Το πρώτο gaming All-in-One PC από τη MSI



Εξοπλίζεται με τρατραπύρηνο επεξεργαστή και αυτόνομη κάρτα γραφικών
Το πρώτο All-in-One PC με οθόνη 27 ιντσών και αμιγώς gaming προσανατολισμό φέρει τη σφραγίδα της MSI.


Το AG2712 βασίζεται στο νέο τρατραπύρηνο επεξεργαστή Intel Core i7 (3630QM χρονισμένο στα 2,4GHz και σε Turbo στα 3,4GHz) στην αυτόνομη κάρτα γραφικών της NVIDIA, GeForce GTX 670MX και σε 3GB GDDR5 μνήμης, προκειμένου να προσφέρει μια υπερ-σύγχρονη gaming εμπειρία.


Η 27άρα οθόνη αφής (10 σημείων) υποστηρίζει φυσικά Full HD απεικόνιση, ενώ διαθέτει οπίσθιο φωτισμό LED και αντιθαμβωτική επιφάνεια επιτρέπει μεγαλύτερη ακρίβεια και λεπτομέρεια κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.


Η HDMI είσοδος και η τεχνολογία της MSI, Instant Display Technolgoy, σας επιτρέπουν να συνδέσετε το AG2712 και σε άλλες παιχνιδομηχανές όπως το PS3 ή να απολαύσετε ταινίες και φωτογραφίες στη μεγάλη οθόνη του.


Το MSI AG2712 αναμένεται στην Ευρώπη στα τέλη Απριλίου, αλλά η τιμή του δεν είναι ακόμη γνωστή.








Πηγή : digitalnews.gr

ΒΙΝΤΕΟ: Εντυπωσιακές εικόνες νεφελώματος απο την NASA

Νέες εντυπωσιακές εικόνες του νεφελώματος Κεφαλή του Αλόγου από τα τηλεσκόπια Herschel και Hubble δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) και τη NASA. Το νεφέλωμα με την χαρακτηριστική εμφάνιση προσελκύει το ενδιαφέρον των επαγγελματιών αλλά και των ερασιτεχνών αστρονόμων και ειδικά το πανοραμικό «στιγμιότυπο» του Herschel προσφέρει την λεπτομερέστερη ως τώρα απεικόνισή του.

Η Κεφαλή του Αλόγου βρίσκεται στον αστερισμό του Ωρίωνα, περίπου 1.300 έτη φωτός μακριά από εμάς. Το νεφέλωμα, το οποίο «διαγράφει» με σπάνια καθαρότητα το σχήμα του κεφαλιού ενός αλόγου, αποτελείται από αέρια και πολύ πυκνή μεσοαστρική σκόνη. Ανήκει στο τεράστιο Σύμπλεγμα Μοριακών Νεφών του Ωρίωνα και γειτονεύει με το Νεφέλωμα της Φλόγας.

Το δυο διαστημικά τηλεσκόπια λειτουργούν με διαφορετικό τρόπο, γι’ αυτό και προσφέρουν διαφορετικές απόψεις του νεφελώματος. Το παρακάτω βίντεο δινει και τις δυο απόψεις.
  • Το Hubble (NASA/ESA), δείχνει μια «νεφελώδη» άποψή του απαθανατίζοντάς το στο εγγύς υπέρυθρο φως.
  • Το Herschel (ESA) «βλέπει» στα μεγάλα μήκη της υπέρυθρης ακτινοβολίας διαπερνώντας τη σκόνη συλλαμβάνοντας τη λάμψη των νεογέννητων άστρων που υπάρχουν πίσω της. Στο αριστερό τμήμα της απεικόνισης διακρίνονται τα «μαιευτήρια» άστρων NGC 2068 και NGC 2071.






Πηγή : onalert.gr

Δείτε το νέο λογότυπο του Facebook

Δείτε το νέο λογότυπο του Facebook
Εντάξει, δεν μπορείς να πεις ότι βγάζει μάτι η διαφορά, αλλά είναι γεγονός ότι ύστερα από πολλά χρόνια το Facebook άλλαξε λογότυπο. Οι πιο παρατηρητικοί μπορούν να δουν ότι πλέον έχει εξαφανιστεί η ανοιχτή γαλάζια γραμμή στη βάση του γράμματος "f". Επίσης, το "f" φτάνει πλέον μέχρι την άκρη κάτω του εικονιδίου.Ο οργασμός νέων υπηρεσιών και η επικείμενη εισαγωγή του Facebook Home και στις iOS συσκευές είναι επαναστατικές αλλαγές που προφανώς απαιτούν και νέο λογότυπο.
Διαφοροποιήσεις, όμως, έχουν γίνει και σε άλλα εικονίδια που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύσωσης. Η εικόνα που ακολουθεί δείχνει όλα τα νέα εικονίδια και τους προκατόχους τους.





Πηγή : news.gr

Αυτές είναι οι πιο εθιστικές τροφές της καθημερινής μας διατροφής

Αυτές είναι οι πιο εθιστικές τροφές της καθημερινής μας διατροφής


Και πώς να τις μετατρέψετε σε ένα υγιεινό σνακ...
Πόσες φορές δεν έχετε αναρωτηθεί γιατί τα γλυκά έχουν τόσα πολλά λιπαρά και όταν κάποιος αποφασίζει να κάνει δίαιτα ή διατροφή να πρέπει να κόψει τις μικρές γευστικές απολαύσεις ή έστω να τις μειώσει; Και γιατί οι άνθρωποι, και κυρίως οι γυναίκες να εθίζονται στα μπισκότα ή τα πατατάκια και όχι το καρότο ή το μπρόκολο; Για όλα υπάρχει εξήγηση γιατί πολύ απλά, σύμφωνα με μία νέα έρευνα, υπάρχουν κάποιες τροφές που είναι πολύ πιο εθιστικές σε σχέση με άλλες, τόσο πολύ μάλιστα, που τα επίπεδα του εθισμού τους αγγίζει αυτά των φαρμάκων ή των ναρκωτικών. Ας πάμε να δούμε ποιες είναι οι πιο εθιστικές τροφές και αν μπορείτε, πράγμα δύσκολο, να τις αποφεύγετε από 'δω και στο εξής...
1. Τηγανιτές πατάτες: Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην λατρεύει τις τηγανιτές πατάτες. Και πως όχι άλλωστε εφόσον πρόκειται για κράμα λιπαρών, ζάχαρης και αλατιού, δηλαδή των πιο βλαβερών και ταυτόχρονα πιο γευστικών πραγμάτων στον πλανήτη! Εκτός φυσικά από όλα αυτά τα εθιστικά συστατικά, περιέχουν και την καρκινογόνο ουσία ακρυλαμίδιο. Προτιμήστε λοιπόν κάποιες παραλλαγές όπως στο φούρνο ή βραστές. Δεν είναι τόσο γευστικές, αλλά και η υγεία είναι σημαντική.
2. Zυμαρικά: Ακόμα ένα λατρεμένο φαγητό το οποίο το προτιμούν σχεδόν όλες οι οικογένειες μιας και είναι από τα ελάχιστα που τρώνε με ευχαρίστηση τα παιδιά! Ωστόσο, τα συνοδευτικά των ζυμαρικών όπως είναι το βούτυρο, οι σάλτσες, η κρέμα γάλακτος και τα τυριά καθιστούν το πιάτο αυτό αρκετά επικίνδυνο για εθισμό! Προτιμήστε λοιπόν να τα τρώτε al dente ώστε να μειώνεται το γλυκαιμικό τους φορτίο, ενώ περιορίστε την ποσότητά τους σε ένα φλιτζάνι! Δύσκολο αλλά...
3. Σοκολάτα: Μα πώς θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα αυτή; Αν τρώτε βέβαια σοκολάτα με μέτρο και σε λογικές ποσότητες δεν έχετε κανένα πρόβλημα, ωστόσο η υπερκατανάλωσή της μπορεί να την καταστήσει πιο εθιστική και από ναρκωτικό. Προτιμήστε την μαύρη σοκολάτα η οποία έχει λιγότερα συντηρητικά και ζάχαρη.
4. Πατατάκια: Το σλόγκαν κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα δεν είναι τυχαίο, γιατί πολύ απλά αν αρχίσει κάποιος να τρώει πατατάκια δεν μπορεί να σταματήσει αν δεν φάει όλη τη σακούλα! Δυστυχώς όμως περιέχουν υψηλές ποσότητες λιπαρών και αλατιού, ακόμα και αυτά που είναι ψημένα στο φούρνο! Αν θέλετε οπωσδήποτε κάτι τραγανό για να μασάτε, προτιμήστε καρότα ή αγγούρια! Δεν είναι το ίδιο αλλά τι να κάνουμε;
5. Παγωτό: Ο βασιλιάς των εθιστικών τροφών είναι το παγωτό γιατί πολύ απλά αρέσει σε όλους! Και σε αυτούς που λατρεύουν τα γλυκά και σε αυτούς που δεν τα προτιμούν, διότι η γεύση του είναι πολύ πιο ήπια από αυτή της σοκολάτας για παράδειγμα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν είναι εθιστικό ή παχυντικό καθώς η μεγάλη κατανάλωση τόσο επεξεργασμένων τροφών μπορεί να μας κόψει την όρεξη για κατανάλωση πιο υγιεινών τροφών!





Πηγή : queen.gr

F1 Grand Prix Μπαχρέιν: Ο Ν. Rosberg κατέκτησε την 2η pole position της καριέρας του



Από την πρώτη θέση της εκκίνησης ξεκινά ο Nico Rosberg (Mercedes AMG GP) στο Grand Prix του Μπαχρέιν. Δίπλα του ξεκινά ο Sebastian Vettel (Red Bull-Renault) ενώ από την δεύτερη σειρά εκκινεί ο Fernando Alonso (Ferrari).
Αυτή ήταν η δεύτερη pole position της καριέρας του N. Rosberg και η δεύτερη συνεχόμενη, της Mercedes AMG GP για φέτος. Ο Γερμανός σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο την τελευταία στιγμής στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix στο Μπαχρέιν αφήνοντας πίσω του 2,5 δέκατα του δευτερολέπτου τον ανταγωνισμό. Ο Sebastian Vettel ήταν αυτός που σημείωσε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο. Ο πρωταθλητής του 2012 θα προσπαθήσει, από την σκονισμένη γραμμή της πίστας να διεκδηκίσει τη νίκη.
Τρίτος ξεκινά ο Fernando Alonso, από τον οποίο αναμένουμε «εκρηκτική» εκκίνηση ώστε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα της F138 στον αγώνα και να πανηγυρίσει άλλη μια νίκη μέσα στη χρονιά.
Όταν άναψε το πράσινο φως για το Q1 κανείς δεν βιάστηκε να βγει στην πίστα. Χρειάστηκε να περάσουν μερικά λεπτά για να δούμε τα πρώτα μονοθέσια ( της Sauber –Ferrari) στην πίστα Sakhir. Τα πρώτα λεπτά ο N. Rosberg ήταν αυτός που έθετε τον ρυθμό, όμως αργότερα ήταν ο F. Alonso αυτός που φαινόταν να έχει την πρωτιά ως το Q3.
Όταν άναψε το πράσινο φως για το Q3 οι F. Alonso, L. Hamilton, N. Rosberg και P. Di Resta βγήκαν αμέσως στην πίστα με τα μεσαία ελαστικά ενώ οι υπόλοιποι 6 οδηγοί παρέμειναν στα pit. Ο Ν. Rosberg στη δεύτερη και τελευταία προσπάθεια του ήταν ταχύτερος με αποτέλεσμα ο Γερμανός να κατακτήσει την pole positon στο Μπαχρέιν.
Το grid του αγώνα θα είναι λίγο διαφοροποιημένο σε σχέση με την κατάταξη των κατατακτηρίων δοκιμών, λόγω των ποινών σε 3 οδηγούς. Ο L. Hamilton και ο E. Gutierrez θα εκκινήσουν 5 θέσεις πιο πίσω. Ο πρώτος λόγω ποινής μετά από αλλαγή στο κιβώτιο ταχυτήτων ο E. Gutierrez για την σύγκρουσή του με τον S. Vettel στην Κίνα ενώ ο Mark Webber θα εκκινήσει 3 θέσεις πίσω από τη θέση που κέρδισε (και αυτός) λόγω της ποινής που πήρε από τη σύγκρούσή του με τον Jean-Eric Vergne στην Κϊνα.
Τα αποτελέσματα 
1. Nico Rosberg Mercedes AMG GP 1:32.330”
2. Sebastian Vettel Red Bull-Renault + 0.254”
3. Fernando Alonso Ferrari + 0,337”
4. Lewis Hamilton Mercedes AMG GP + 0.432”
5. Mark Webber Red Bull-Renault + 0.748”
6. Felipe Massa Ferrari + 0.877s
7. Paul di Resta Force India-Mercedes + 0,905”
8. Adrian Sutil Force India-Mercedes + 0.916s
9. Kimi Raikkonen Lotus-Renault + 0.997”
10. Jenson Button McLaren no time





Πηγή : koolnews.gr

Κέρδη $2 δισ. ανακοίνωσε η Intel

Κέρδη $2 δισ. ανακοίνωσε η Intel

Πτώση 17% κατέγραψε η Intel στα καθαρά κέρδη για το πρώτο τρίμηνο του 2013 στα 2 δισ. δολάρια ή 0,40 δολάρια ανά μετοχή, έναντι κερδών 2,5 δισ. δολαρίων το τέταρτο τρίμηνο του 2012.
Στα επιμέρους στοιχεία, ανακοίνωσε ότι ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 12,6 δισ. δολάρια για την ίδια περίοδο και τα λειτουργικά κέρδη στα 2,5 δισ. δολάρια.
Η εταιρία είχε εισροή μετρητών 4,3 δισ. δολάρια σε μετρητά από λειτουργικές δραστηριότητες, κατέβαλε μερίσματα 1,1 δισ. δολάρια και χρησιμοποίησε 533 εκατ. δολάρια για επαναγορά 25 εκατ. μετοχών.
Ο πρόεδρος και CEO της Intel, Paul Otellini υπογράμμισε ότι «Παρά την κάμψη της αγοράς, η Intel απέδωσε καλά στο πρώτο τρίμηνο και είμαι ενθουσιασμένος σχετικά με τις προοπτικές που υπάρχουν για την εταιρία».
«Διαθέσαμε τους επόμενης γενιάς επεξεργαστές μας για προσωπικούς υπολογιστές, προχωρήσαμε στην εισαγωγή μιας νέας οικογένειας προϊόντων για micro-servers και θα διαθέσουμε τους νέους επεξεργαστές μας για ταμπλέτες και smartphones αυτό το τρίμηνο. Εργαζόμαστε με τους πελάτες μας σχετικά με την εισαγωγή νέων, καινοτόμων προϊόντων για διάφορα λειτουργικά συστήματα. Η μετάβαση στην τεχνολογία 14 νανομέτρων αυτή τη χρονιά θα αυξήσει σημαντικά την αξία που παρέχει η αρχιτεκτονική Intel και η τεχνολογία ολοκλήρωσης για τους πελάτες μας και την αγορά».






Πηγή : sofokleousin.gr

Κορυφώνεται η «βροχή» των Λυρίδων στις 21 και 22 Απριλίου

Η πρώτη βροχή διαττόντων αστέρων της άνοιξης, οι Λυρίδες, άρχισαν δειλά-δειλά να εμφανίζονται στον ουρανό του βορείου ημισφαιρίου, όπου ανήκει και η Ελλάδα. Οι πτώσεις των συγκεκριμένων μετεώρων, που αποκαλούνται και «πεφταστέρια», θα αποκορυφωθούν την Κυριακή 21 και τη Δευτέρα 22 Απριλίου, ενώ θα διαρκέσουν σε πιο αραιή μορφή έως τις 25 του μηνός.

Επειδή πάντως στις 25 Απριλίου υπάρχει πανσέληνος, ο ουρανός τις προηγούμενες νύχτες δεν θα είναι πολύ σκοτεινός και έτσι οι παρατηρητές (στο μέτρο πάντα που το επιτρέπουν οι κατά τόπους καιρικές συνθήκες) δεν θα έχουν ιδανικές συνθήκες, από τα μεσάνυχτα έως τα χαράματα, για να δουν το αστρονομικό φαινόμενο. Στο αποκορύφωμά του αναμένεται να εισέρχονται στη γήινη ατμόσφαιρα και να πυρακτώνονται έως 20 διάττοντες ανά ώρα με ταχύτητα περίπου 50 χιλιομέτρων την ώρα.

Οι Λυρίδες είναι γνωστό ότι καμία φορά δημιουργούν πολύ φωτεινά πεφταστέρια με μακριές ουρές, ορατές στον ουρανό επί αρκετά δευτερόλεπτα. Κάποιες χρονιές μάλιστα, τα μετέωρά τους έφθασαν μέχρι και τα 100 χλμ. την ώρα.

Η εν λόγω βροχή μετεώρων, που καταγράφηκε για πρώτη φορά το 687 π.Χ. από τους Κινέζους, φαίνεται να προέρχεται από τον αστερισμό της Λύρας, από όπου πήρε το όνομά της, και κυρίως από τον αστέρα Βέγα (Άλφα Λύρας), ο οποίος είναι το πιο λαμπρό άστρο του συγκεκριμένου αστερισμού και το δεύτερο φωτεινότερο άστρο του νυχτερινού ουρανού του βορείου ημισφαιρίου.

Η πραγματική, όμως, πηγή προέλευσής είναι ο κομήτης «Θάτσερ», που ανακάλυψε το 1861 ο Αμερικανός Α. Θάτσερ (συνεπώς καμία σχέση με την μόλις αποβιώσασα πρώην Βρετανίδα πρωθυπουργό) και ο οποίος αφήνει στο πέρασμά του μια ουρά σκόνης και σωματιδίων, που διασταυρώνεται κάθε χρόνο με την τροχιά του πλανήτη μας. Ο κομήτης εκτιμάται ότι θα ξαναπεράσει πολύ κοντά από τη Γη το έτος 2276, καθώς η τροχιά του γύρω από τον Ήλιο διαρκεί περίπου 415 χρόνια.

Τα απομεινάρια από την ουρά του, μετά το τελευταίο κοντινό πέρασμά του τον 19ο αιώνα, αιωρούνται ακόμα στο διάστημα και συνεχίζουν κάθε χρόνο να προκαλούν τη «βροχή» των Λυρίδων. Ορισμένοι αστρονόμοι εκτιμούν ότι η επόμενη θεαματική βροχή Λυρίδων θα λάβει χώρα το 2040-41.

Πανσέληνος και μερική έκλειψη Σελήνης στις 25 Απριλίου

Εξάλλου, την Πέμπτη 25 Απριλίου, εκτός από την πανσέληνο, που θα λάβει χώρα περίπου στις 11 το βράδυ ώρα Ελλάδος, θα υπάρξει παράλληλα και μια μερική σεληνιακή έκλειψη, καθώς το φεγγάρι θα βρίσκεται στην ίδια ευθεία με τον Ήλιο, ενώ Γη θα παρεμβάλλεται ανάμεσά τους. Η έκλειψη θα είναι ορατή σε μεγάλες περιοχές της Ευρώπης (και στην Ελλάδα), της Αφρικής, της Ασίας και της Αυστραλίας.

Θα πρόκειται για μια μερική έκλειψη με πολύ μικρή κάλυψη του σεληνιακού δίσκου από τη σκιά της Γης (μόνο το 1,5% της διαμέτρου του φεγγαριού) και θα έχει διάρκεια μόλις 27 λεπτών (η δεύτερη συντομότερη του 21ου αιώνα). Πάντως, παρά τη μικρή κάλυψη, η έκλειψη θα είναι ορατή με τα τηλεσκόπια, με δεδομένο ότι θα υπάρξει και το σκοτείνιασμα μεγάλου τμήματος της Σελήνης από την παρασκιά.

Στην Ελλάδα η έναρξη έκλειψης της παρασκιάς θα γίνει στις 21:03 το βράδυ και η έναρξη της μερικής έκλειψης στις 22:54. Το μέγιστο της έκλειψης θα συμβεί στις 23:07, το τέλος της μερικής έκλειψης στις 23:21 και το τέλος έκλειψης της παρασκιάς στη 1:11 της 26ης Απριλίου.

Τέλος, στις 28 Απριλίου, ο μεγάλος πλανήτης Κρόνος, με τους θεαματικούς δακτυλίους του, θα κάνει την κοντινότερη προσέγγισή του στη Γη, προσφέροντας έτσι στους απανταχού φίλους της αστρονομίας, ιδίως τους ερασιτέχνες, την καλύτερη ευκαιρία για τις σχετικές παρατηρήσεις και φωτογραφήσεις.





Πηγή : protothema.gr

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Η Μάντσεστερ Σίτι προσφέρει 17 εκατ. στερλίνες για τον Κυριάκο Παπαδόπουλο

Η Μάντσεστερ Σίτι προσφέρει 17 εκατ. στερλίνες για τον Κυριάκο Παπαδόπουλο

Η Μάντσεστερ Σίτι θέλει τον Κυριάκο Παπαδόπουλο και μάλιστα προσφέρει στη Σάλκε 17 εκατ. στερλίνες! Αυτό υποστηρίζει η εφημερίδα Daily Star, η οποία αναφέρει ότι οι δύο ομάδες είναι «κοντά σε συμφωνία».

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Ρομπέρτο Μαντσίνι, έχει εδώ και αρκετούς μήνες στη λίστα του τον έλληνα αμυντικό της Σάλκε και θεωρεί πως ήρθε η ώρα να προχωρήσει η ομάδα στην απόκτηση του.

Αλλωστε, το καλοκαίρι αναμένονται αποχωρήσεις κεντρικών αμυντικών, όπως ο Κόλο Τουρέ και ο Τζόλιον Λεσκότ. Ετσι, ο Μαντσίνι θα μείνει μόνο με τους Κομπανί και Νάσταζιτς.

Το συμβόλαιο του Παπαδόπουλου με τη Σάλκε λήγει το 2016. Σύμφωνα με την Daily Star, η Μάντσεστερ Σίτι ενδιαφέρεται επίσης για τον Χέσους Νάβας της Σεβίλη και τον Μάρκο Ρόις της  Ντόρτμουντ.




Πηγή : tanea.gr

Είχαν φτιάξει αποστακτήριο στις φυλακές Σερρών!


Ακόμη  και... τατουάζ έφτιαχναν οι κρατούμενοι στις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών, οι οποίοι μάλιστα τα «έτσουζαν» με αλκοολούχα ποτά που παρασκεύαζαν κάτω από τη μύτη των σωφρονιστικών υπαλλήλων! Τα ευρήματα από τον αιφνιδιαστικό έλεγχο που έγινε την Πέμπτη, είναι εντυπωσιακά.

Η  έρευνα στα κελιά έγινε από υπαλλήλους της εξωτερικής φρουράς Γενικού Καταστήματος Κράτησης Μακεδονίας με την παρουσία ανδρών της Ε.Κ.Α.Μ και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών με εκπαιδευμένους στην ανίχνευση ναρκωτικών και εκρηκτικών σκύλους. Ναρκωτικά δεν βρέθηκαν, ωστόσο σε κάθε κελί που ελέγχθηκε, βρέθηκαν αιχμηρά… ακόντια από κομμάτια σκουπόξυλων που είχαν ακονιστεί, καθώς επίσης δυο μεγάλες λάμες και πέντε αυτοσχέδια μαχαίρια!

Στους  χώρους που ερευνήθηκαν βρέθηκαν  τρεις αυτοσχέδιοι βραστήρες για την παρασκευή αλκοολούχων ποτών, ένα… μοτοράκι για τον σχεδιασμό τατουάζ, δυο κινητά, μια κάρτα SIM, δυο ακουστικά κινητού, ένας φορτιστής αυτοκινήτου για κινητό και μια… τράπουλα! Σε βάρος των κρατουμένων που είχαν στα κελιά τους τα ευρήματα, οι αστυνομικοί σχηματίζουν δικογραφία και διενεργούν προανάκριση για να εξακριβώσουν πώς βρέθηκαν στην κατοχή τους.




Πηγή : protothema.gr

Ολος ο Μάλαμας μέσα από νέα εταιρεία

Σωκράτης Μάλαμας

«Σε μια εποχή που οι δισκογραφικές εταιρείες κλείνουν, εμείς ανοίγουμε μια νέα εταιρεία» είπε ο Σωκράτης Μάλαμας προχθές το βράδυ, στην παρουσίαση της πρώτης δισκογραφικής παραγωγής της νεοσύστατης εταιρείας «Αρτύς».


Πρόκειται για μια εταιρεία η οποία δεν θα περιορίζεται μόνο στις δισκογραφικές παραγωγές, αλλά θα αναλαμβάνει και τη διοργάνωση των ζωντανών εμφανίσεων των καλλιτεχνών που εκπροσωπεί.
Οι δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική δισκογραφία και η προσπάθεια ανεύρεσης διεξόδου οδήγησε τον Σωκράτη Μάλαμα σε αυτήν την ιδέα. Με το κλείσιμο της «Lyra», με την οποία συνεργαζόταν ο τραγουδοποιός όλα αυτά τα χρόνια, οι δίσκοι του δεν κυκλοφορούσαν πια. Ετσι σκοπεύει τώρα να τους επανακυκλοφορήσει μέσα από τη νέα αυτή δισκογραφική ταμπέλα, η οποία έχει ως πρωταρχικό στόχο την υποστήριξη κάθε νέας ενδιαφέρουσας μουσικής προσπάθειας.
Η πρώτη δισκογραφική παραγωγή της νέας εταιρείας έχει τον τίτλο «Κύρβα» και φιλοξενεί 13 πολύ όμορφα τραγούδια του Κρητικού συνθέτη Νίκου Μαστοράκη. Τα περισσότερα από αυτά ερμηνεύει ο Σωκράτης Μάλαμας, ο οποίος έχει κάνει και την παραγωγή, και τα υπόλοιπα ο Ψαραντώνης και η Μαρίνα Δακανάλη. Οπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Σωκράτης Μάλαμας, αυτός ο δίσκος είναι ό,τι πιο ενδιαφέρον έχει ακούσει τον τελευταίο καιρό, καθώς συνδυάζει τον ήχο της Κρήτης με αυτόν της ηπειρωτικής Ελλάδας.




Πηγή : ethnos.gr

«Μόνο στο στήθος έχω κάνει πλαστική, όχι σε στόμα, μάτια ή μύτη», δηλώνει Ελληνίδα τραγουδίστρια

«Μόνο στο στήθος έχω κάνει πλαστική, όχι σε στόμα, μάτια ή μύτη», δηλώνει Ελληνίδα τραγουδίστρια


Για τις πλαστικές επεμβάσεις που έχει κάνει μίλησε -μεταξύ άλλων- η Πάολα σε εβδομαδιαίο περιοδικό.
«Δεν μπορώ να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Η μόνη πλαστική επέμβαση που έκανα είναι στο στήθος μου. Όποιος θέλει, το πιστεύει, όποιος δεν επιθυμεί, δεν το πιστεύει. Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχει άλλη πλαστική. Τη γη ανάποδα να γυρίσουν, δεν θα βρουν ένα γιατρό να πει: Εγώ της έκανα πλαστική στο στόμα, στη μύτη, στα μάτια. Αν εννοούν ότι βάφω παραπάνω τα χείλη μου, επειδή έχω κάνει τατουάζ, τόσα ξέρουν, τόσα λένε». Αυτό δήλωσε η δημοφιλής λαϊκή τραγουδίστρια στο Εγώ Weekly.
Προσθέτοντας, όσον αφορά τον πόλεμο που έχει δεχθεί τους τελευταίους μήνες «Δεν μπορούν να μου κάνουν τίποτα. Όσο και να χτυπιούνται, δεν μπορεί να με πειράξει κανείς. Πορεύτηκα μόνη μου και δεν κρατήθηκα από πουθενά. Δεν χρησιμοποίησα κανένα μέσο για την οποιαδήποτε επιτυχία. Επειδή είπε κάποιος μια βλακεία, δεν σημαίνει ότι με επηρέασε σε κάτι».
Στα πλαίσια της ίδιας συνέντευξης η Θεσσαλονικιά τραγουδίστρια μίλησε για το πόσο ερωτευμένη νοιώθει «Σε όποια φάση της ζωής μου και αν με ρωτήσετε, ακόμα και αν με δείτε στον δρόμο έπειτα από 30 χρόνια, ερωτευμένη θα είμαι. Δεν μπορώ να υπάρχω στη δουλειά μου, στο σπίτι μου, χωρίς να νιώθω αυτό το συναίσθημα. Είμαι πάντα ερωτευμένη».





Πηγή : iefimerida.gr

Δύσκολες ώρες για τον Γιώργο Παπαδάκη


Χωρίς τον Γιώργο Παπαδάκη ξεκίνησε σήμερα το Πρωινό του ΑΝΤ1. Στη θέση του είδαμε την Ντόρα Κουτροκόη και τον Σιωμόπουλο, οι οποίοι στην έναρξη της εκπομπής ενημέρωσαν για τις δύσκολες ώρες που περνά ο δημοσιογράφος.

«Σήμερα θα είμαστε οι δυο μας γιατί ο Γιώργος Παπαδάκης, στις δύο τα ξημερώματα είχε μια απώλεια. Έχασε την αγαπημένη του αδερφή Μαρία. Για αυτό το λόγο δεν θα είναι σήμερα στην εκπομπή» ανέφερε η Ντόρα Κουτροκόη.

Οι δύο δημοσιογράφοι δεν παρέλειψαν να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους και να δηλώσουν ότι «η σκέψη τους είναι κοντά του».




Πηγή : zougla.gr

Ένας γιατρός στην Κέα για 800 μικρούς και 3000 μεγάλους πολίτες





Είδος προς εξαφάνιση  παραμένει για τα ελληνικά νησιά η ειδικότητα του Παιδιάτρου καθώς  σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και το νησί της Κέας δεν έχει παιδίατρο.
Η Κέα προστίθεται στη λίστα των νησιών όπως τα Κήθυρα, η Πάτμος, η Σίφνος, η Πάρος και η Σέριφος που είναι χωρίς παιδίατρο ενώ στο νησί υπάρχει γενικά μόνο ένας γιατρός για μικρούς και μεγάλους ασθενείς.
Όπως καταγγέλλουν οι αρμόδιοι φορείς του νησιού στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Κέας υπηρετεί πλέον μόνο ένας γενικός γιατρός  για να εξυπηρετεί τους 3000 μόνιμους κατοίκους και τα 800 παιδιά του νησιού καθώς παραιτήθηκαν οι δύο αγροτικοί γιατροί που υπήρχαν και ο παιδίατρος. Επιπλέον η νοσηλεύτρια του νησιού απουσιάζει με άδεια εγκυμοσύνης.
 Η απουσία παιδιάτρου είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα όπως επισημαίνει ο ΙΣΑ καθώς στο νησί υπάρχουν και αρκετά νεογέννητα μωρά που χρειάζονται εξειδικευμένη φροντίδα και παρακολούθηση.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών συνεχίζοντας το έργο στήριξης στα ελληνικά νησιά δηλώνει πως θα σταθεί δίπλα  στους πολίτες  της Κέας με εθελοντές γιατρούς σε περίπτωση που οι αρμόδιοι δεν φροντίσουν να διευθετήσουν το θέμα άμεσα.
ΙΣΑ: Για 800 παιδιά στην Κέα και 3000 κατοίκους υπάρχει ένας γιατρός





Πηγή : healthview.gr

Διαθέσιμο τo Office 365 ως υπηρεσία για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις

O Kurt DelBene, πρόεδρος στο τμήμα Office στην Microsoft επισημαίνει πως το Office 365 δημιουργεί νέες προοπτικές και προσφέρει δυνατότητες που ξεπερνούν κατά πολύ οποιεσδήποτε υπηρεσίες διατίθενται μόνο μέσω browser, κάνοντας έτσι μια έμμεση αναφορά στον ανταγωνισμό από την Google.
O Kurt DelBene, πρόεδρος στο τμήμα Office στην Microsoft επισημαίνει πως το Office 365 δημιουργεί νέες προοπτικές και προσφέρει δυνατότητες που ξεπερνούν κατά πολύ οποιεσδήποτε υπηρεσίες διατίθενται μόνο μέσω browser, κάνοντας έτσι μια έμμεση αναφορά στον ανταγωνισμό από την Google.

Η Microsoft Ελλάς ανακοινώνει την έναρξη διάθεσης και στην Ελλάδα μιας σημαντικής νέας αναβάθμισης του Microsoft Office 365 για επιχειρήσεις. Η πιο ολοκληρωμένη υπηρεσία Office cloud της Microsoft μέχρι σήμερα, αποκτά νέα χαρακτηριστικά και διαθέτει πλάνα υπηρεσιών, προσαρμοσμένα στις ανάγκες και τους προϋπολογισμούς των μικρών, μεσαίων και μεγάλων οργανισμών. Εκτός από τις πάντοτε ενημερωμένες υπηρεσίες Microsoft Lync Online, Microsoft Exchange Online και Microsoft SharePoint, οι επιχειρηματικοί χρήστες μπορούν να αποκτήσουν πλέον τις πλούσιες εφαρμογές του Office με τις οποίες είναι εξοικειωμένοι, για εγκατάσταση μέχρι και σε πέντε συσκευές. Οι εφαρμογές  προσφέρονται ως μια συνδρομητική υπηρεσία που ανανεώνεται συνεχώς.

Οι επιλογές που παρέχονται στις επιχειρήσεις εξαρτώνται από το μέγεθός τους:


  • Office 365 ProPlus: To Office 365 ProPlus περιλαμβάνει τις εφαρμογές Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher, InfoPath και Access - που προσφέρονται ως υπηρεσία για εγκατάσταση σε μέχρι πέντε συσκευές. Η Microsoft τονίζει ένα από τα πλεονεκτήματα της παροχής του Office ως υπηρεσία, αφού κάθε συνδρομητής μπορεί απλά να συνδεθεί στο Office 365 από οποιαδήποτε συσκευή, και να έχει πρόσβαση όχι μόνο στα έγγραφα αλλά και στις προσωπικές του ρυθμίσεις. Ο χρήστης μπορεί να συνεχίσει να εργάζεται στο έγγραφό του από το σημείο ακριβώς που το άφησε. Αναφορά γίνεται και στα στον έλεγχο που διατηρούν τα τμήματα IT και συγκεκριμένα η ικανότητα να τρέξουν το Office 365 ProPlus παράλληλα με άλλες εκδόσεις του Office (όπως για παράδειγμα, προηγούμενες εκδόσεις) και εργαλεία για τη διαχείριση των ενημερώσεων για τους χρήστες τους.
Το Office 365 ProPlus είναι διαθέσιμο ως ανεξάρτητη υπηρεσία. Περιλαμβάνεται επίσης, στην ανανεωμένη υπηρεσία του Office 365 για μεγάλες επιχειρήσεις, καθώς και στη νέα υπηρεσία Office 365 για Μεσαίες Επιχειρήσεις.

  • Office 365 Midsize Business. Το Office 365 για Μεσαίες Επιχειρήσεις έχει σχεδιαστεί για τις επιχειρήσεις που αποτελούνται από 10 έως 250 εργαζόμενους. Η υπηρεσία αυτή περιλαμβάνει το Office 365 ProPlus και προσφέρει στις μεσαίες επιχειρήσεις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες επικοινωνίας και συνεργασίας με τις υπηρεσίες Exchange Online, Lync Online και SharePoint Online - μαζί με τα απλουστευμένα εργαλεία που απαιτούνται για τη διατήρηση του ελέγχου και τη μείωση της πολυπλοκότητας. Περιλαμβάνεται επίσης η δυνατότητα ολοκλήρωσης με  το Active Directory, μια Web-based κονσόλα διαχείρισης και υποστήριξης κατά την διάρκεια του ωραρίου εργασίας. Το κόστος είναι €147,6 ανά χρήστη ανά έτος, ισοδύναμο με €12,3 ανά χρήστη, ανά μήνα.
  • Office 365 Small Business Premium. Το Office 365 για μικρές επιχειρήσεις είναι σχεδιασμένο για επιχειρήσεις που αποτελούνται από 1 έως 10 εργαζόμενους. Εκτός από το πλήρες σύνολο των πλούσιων εφαρμογών του Office, η υπηρεσία αυτή περιλαμβάνει e-mail επιχειρηματικού επιπέδου, κοινή χρήση ημερολογίου, εργαλεία για τη δημιουργία του εταιρικού website και τη δυνατότητα τηλεδιάσκεψης με high definition video, μέσω μιας εύκολης στη διαχείριση υπηρεσίας, η οποία δεν απαιτεί  εξειδίκευση σε θέματα πληροφορικής. Το κόστος είναι €124,80 ανά χρήστη ανά έτος, ή σε μηνιαίο κόστος  €12,80 ανά χρήστη, ανά μήνα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Office 365 θα διαθέτει από τον Ιούνιο 2013 επιπρόσθετα χαρακτηριστικά επιχειρηματικής κοινωνικής δικτύωσης με το SharePoint, το Yammer και τη δυνατότητα σύνδεσης Lync-Skype για την ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων (IM) και φωνητικών κλήσεων. Η νέα υπηρεσία Office 365 είναι διαθέσιμη σήμερα σε 89 χώρες και 33 διαφορετικές γλώσσες.

Με τη έναρξη της διάθεσης του Office 365 για όλες τις επιχειρήσεις, η νέα υπηρεσία είναι πλέον πλήρως διαθέσιμη για όλους -επιχειρήσεις, ακαδημαϊκά ιδρύματα και οικιακούς χρήστες.



Πηγή : in.gr

Επετειακή Lamborghini Aventador

Επετειακή Lamborghini Aventador


Η ιπποδύναμη εκτοξεύεται στα 720 «άλογα»

Ο εορτασμός των 50 χρόνων της Lamborghini αποκτά μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς μετά την παρουσίαση της εξωτικής Veneno στην έκθεση της Γενεύης, η ιταλική φίρμα ετοιμάζει και μια επετειακή έκδοση της Aventador.

Πρόκειται για την LP720-4 50 Anniversario, την οποία όπως όλα δείχνουν θα θαυμάσουμε στην έκθεση της Σαγκάης, ενώ η παραγωγή της θα αφορά σε μόλις 100 μονάδες.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, θα εφοδιάζεται με το γνωστό V12 κινητήρα, ο οποίος θα αποδίδει 20 ίππους περισσότερους από την απλή έκδοση, φτάνοντας τους 720!

Το νέο bodykit, με προφυλακτήρα παρόμοιας σχεδίασης με αυτόν της Aventador J, καθώς και τα νέα πλαϊνά spoilers με τον νέο διαχύτη συνθέτουν μια ακόμη πιο επιθετική και εντυπωσιακή εμφάνιση για την Aventador LP720-4 50 Anniversario.

Σε ό,τι αφορά στις επιδόσεις της, για τα 0-100 χλμ./ ώρα χρειάζεται 2,9 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα της ανέρχεται στα 350 χλμ./ ώρα.

Η αεροδυναμική απόδοση, σύμφωνα με την Lamborghini έχει βελτιωθεί κατά 50%, σε σχέση με την «απλή» Aventador.











Πηγή : newsbeast.gr

Mercedes-Benz GLA Concept : Προ των πυλών το μικρό crossover της Mercedes-Benz [Video]

Φωτογραφία για Mercedes-Benz GLA Concept : Προ των πυλών το μικρό crossover της Mercedes-Benz [Video]

Η Mercedes-Benz βασίστηκε εκ νέου στην πλατφόρμα MFA και δημιούργησε το Mercedes-Benz GLA Concept.

Πρόκειται για ένα μικρό crossover το οποίο θα οδηγηθεί σχεδόν αυτούσιο στην παραγωγή σε εκδόσεις με κίνηση στους εμπρός ή και στους τέσσερις τροχούς.

Το νέο δημιούργημα της Mercedes-Benz έχει στενή συγγένεια με τις A-Class, B-Class και CLA 2013 καθώς βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα. Μάλιστα από την τελευταία θα προέρχονται και τα μοτέρ της.

Η Mercedes-Benz GLA Concept φτάνει σε μήκος τα 4.383mm το πλάτος της είναι 1.978mm και το ύψος της 1.579mm.Διαστάσεις που θα υιοθετηθούν και από το μοντέλο παραγωγής. Διαστάσεις που αν μη τι άλλο φέρνουν την Mercedes-Benz GLA Concept αντίπαλη με το Range Rover Evoque την BMW X1 και φυσικά το Audi Q3.

Η Mercedes-Benz GLA Concept χαρακτηρίζεται από το μυώδες αμάξωμά της, από το επιβλητικό εμπρός μέρος με τη μεγάλη μάσκα και τα σμιλεμένα φώτα, τη μεγάλη ποδιά πίσω και τις δύο απολήξεις της εξάτμισης αλλά και από τις πολύ μικρές γυάλινες επιφάνειες.

Το εσωτερικό της Mercedes-Benz GLA Concept πατάει πάνω σε αυτό των μοντέλων που προαναφέραμε, παρουσιάζοντας όμως μία άλλη ποιο φουτουριστική εκδοχή. Χαρακτηριστικά όπως η κεντρική οθόνη στο ταμπλό, οι κυκλικοί αεραγωγοί και η διάταξη των κουμπιών του ηχοσυστήματος και του κλιματισμού είναι και πάλι εδώ, όπως και στα μοντέλα παραγωγής.

Προς το παρόν ο κινητήρας της Mercedes-Benz GLA Concept είναι τετρακύλινδρος 2.0 τούρμπο βενζίνης με 211 ίππους. Το κιβώτιό της είναι διπλού συμπλέκτη, επτά σχέσεων, ενώ είναι εξοπλισμένη και με σύστημα τετρακίνησης 4MATIC. Η πρεμιέρα της Mercedes-Benz GLA Concept θα πραγματοποιηθεί στην έκθεση αυτοκινήτου της Σανγκάη. Η έκδοση παραγωγής λογικά θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.






Πηγή : newsnow.gr

H EA Sports αποκαλύπτει τα νέα χαρακτηριστικά του FIFA 14


H λειτουργία «pure shot» και ένα ολοκαίνουργιο σύστημα ball physics, το οποίο θα δώσει μια πιο αληθοφανή διάσταση στα σουτ, είναι κάποια από τα νέα χαρακτηριστικά του FIFA 14, που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο σε PlayStation3, Xbox 360 και PC.

Το pure shot έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε οι παίκτες να έχουν την δυνατότητα να προσαρμόσουν τον διασκελισμό τους και να προσεγγίσουν τη γωνία που θα τους επιτρέψει να βρουν την κατάλληλη θέση για να σκοράρουν.

Οι καλά ζυγισμένες μπαλιές θα είναι πιο συναρπαστικές και θα ανταμείβουν τον παίκτη. Νέοι τύποι σουταρίσματος περιλαμβάνουν καθαρά, γρήγορα και off-balance σουτ.

Επιπλέον, το real ball physics βοηθάει τους παίκτες να καθορίσουν την τροχιά της μπάλας, επιτρέποντας τους να την κλωτσάνε με δύναμη από απόσταση, να εκτελούν ψιλό-κρεμαστά σουτ με ακρίβεια, ακριβώς όπως τα εκτελούν οι ποδοσφαιριστές στην πραγματικότητα.

Οι fans του ποδοσφαιρικού  παιχνιδιού θα έχουν, επίσης, στη διάθεσή τους τα κατάλληλα εργαλεία για να καθορίσουν τον ρυθμό του αγώνα μέσα από τέσσερα νέα χαρακτηριστικά:

-Το «protect the ball», με το οποίο οι παίκτες θα μπορούν να καλύπτουν τη μπάλα καλύτερα, εμποδίζοντας τους αμυντικούς, ενώ θα έχουν την ευχέρεια να ντριμπλάρουν σε οποιαδήποτε ταχύτητα ή να εκτοπίσουν τους παίκτες της αντίπαλης ομάδας πριν πάρουν μια πάσα.

-Το «teammate intelligence» έχει βελτιωθεί και για τις δύο πλευρές του γηπέδου. Νέες προοπτικές για τη λήψη αποφάσεων φέρνουν πιο στενό και πιο έξυπνο μαρκάρισμα αλλά και βελτιωμένο τρέξιμο σε όλο το γήπεδο, όπου οι αμυντικοί αναγνωρίζουν τα «ανοίγματα» που δημιουργούνται και βοηθούν στην επαναφορά της μπάλας για την ομάδα τους.

Παράλληλα, οι επιθετικοί έχουν πλέον νέους τρόπους να εκτοπίζουν τους αντιπάλους τους με το να δημιουργούν αρκετό  χώρο για να κινηθούν, να τρέχουν διαρκώς στην γραμμή άμυνας και να ελέγχουν τον ρυθμό τους.

-Το «sprint dribble turns» επιτρέπει στους παίκτες να αλλάζουν κατευθύνσεις διατηρώντας την ταχύτητα που έχουν αναπτύξει.

-Το «variable dribble touches» δίνει στους παίκτες βελτιωμένο έλεγχο και καλύτερη επαφή όταν τρέχουν με τη μπάλα.
Το FIFA 14 θα περιλαμβάνει αποκλειστικά online χαρακτηριστικά και live υπηρεσίες που θα συνδέουν τους fans μέσα από το EA Sports Football Club, δημιουργώντας έτσι ένα κοινωνικό δίκτυο.




Πηγή : protothema.gr

Κοστίζει ζωές ..και ευρώ.. Τι είναι;;



Σοκάρουν και ευαισθητοποιούν τα στοιχεία που έδωσε στο φως της δημοσιότητας η Εθνική Επιτροπή Ελέγχου του Καπνίσματος του υπουργείου Υγείας, η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, το ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών και η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία στα πλαίσια της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε για τα Οικονομικά του Καπνίσματος στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας η «κακή» συνήθεια του καπνίσματος είναι υπεύθυνη για 199.028 εισαγωγές στα δημόσια νοσοκομεία, ποσοστό το οποίο αντιπροσωπεύει το 8,9 % του συνόλου των εισαγωγών. Οι εισαγωγές αυτές κοστίζουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας 400.011.801 με 554.123.300 ευρώ αντιπροσωπεύοντας δηλαδή το 7,7 με 10,7% του συνολικού προϋπολογισμού για την Υγεία.
Εάν αναγάγουμε το ποσοστό αυτό στο σύνολο των δαπανών για την Υγεία το κόστος που αποδίδεται στο κάπνισμα ανέρχεται σε 1,76 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως, αντιπροσωπεύοντας ένα ποσοστό της τάξεως 7,9% της συνολικής δαπάνης υγείας τουλάχιστον. Το κόστος φαντάζει ακόμα χειρότερο  αγγίζοντας τα 3,27 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως εάν συμπεριλάβουμε και τις έμμεσες δαπάνες όπως τις απώλειες παραγωγικότητας λόγω  νοσηρότητας και θνησιμότητας.
Η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας υπολογίζει πως αν αυξηθεί η τιμή στα τσιγάρα 10% θα επέλθει μείωση στην κατανάλωση των τσιγάρων κατά 3,7% ενώ εάν αυξηθεί το εισόδημα των καταναλωτών κατά 10% τότε θα επέλθει αύξηση στην κατανάλωση της αγοράς των τσιγάρων κατά 6,7%.
Εάν όμως αυξανόταν η τιμή του κάθε πακέτου τσιγάρων κατά δύο ευρώ το κράτος θα αποκόμιζε έσοδα 1,2 δις ευρώ και το ποσοστό των καπνιστών θα μειωνόταν σημαντικά λόγω κόστους… δηλαδή 330.000 ενήλικες θα έκοβαν το κάπνισμα, 125.00 νέοι θα αποτρέπονταν  από το να το ξεκινήσουν να καπνίζουν, ενώ θα αποφεύγαμε 192.000 πρόωρους θανάτους λόγω τσιγάρου.
Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνουν και οι εκτιμήσεις επιστημονικής ομάδας, απαρτιζόμενης από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Harvard, της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας, του Πανεπιστημίου του Chicago, του Πανεπιστημίου Πειραιώς, του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών και της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, οι οποίοι εκτιμούν ότι μία αύξηση της τάξεως  των 2 ευρώ ανά πακέτο θα οδηγούσε σε μείωση της  κατανάλωσης κατά 20%.
Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον κύριο Μπεχράκη τα στοιχεία καθιστούν επιβεβλημένη τη παρέμβαση της πολιτείας στο ζήτημα του καπνίσματος ενώ μία σωστή φορολογική στρατηγική θα μπορούσε να μετατρέψει το κάπνισμα σε κύριο μοχλό επίλυσης του οικονομικού προβλήματος του ΕΟΠΥΥ.





Πηγή : healthview.gr

Προβλήματα στη λειτουργία του Gmail

Φωτογραφία για Προβλήματα στη λειτουργία του Gmail

Με χθεσινή επίσημη ανακοίνωσή της, η Google παραδέχεται ότι υπάρχει πρόβλημα σε μερικούς λογαριασμούς Gmail. Επιπλέον, η ανακοίνωση κάνει λόγο για ανωμαλίες και στις υπηρεσίες Google Drive και Google Docs.

Η Google κάνει λόγο για διακοπή λειτουργίας στο 0,007% των λογαριασμών. Αυτό σημαίνει ότι από τους 425 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες έχουν πληγεί μόλις οι 29.750.

Κάτι μας λέει, όμως, ότι πολλοί περισσότεροι αντιμετώπισαν πρόβλημα. Ειδικά αν κρίνουμε από την υστερία που επικρατεί γι' αυτό το θέμα στα social media, και ειδικά στο Twitter (Gmail down).

Σε νέα της ανακοίνωση, πάντως, η Google δηλώνει ότι η βλάβη αποκαθίσταται σταδιακά.




Πηγή : newsnow.gr

Ανακάλυψη τριών νέων πιθανώς κατοικήσιμων πλανητών


REUTERS/NASA

Οι δύο πλανήτες, που βαφτίστηκαν Κέπλερ-62 e (κέντρο) και Κέπλερ-62 f (2ος από δεξιά) ανήκουν σε ένα ηλιακό σύστημα με πέντε πλανήτες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της NASA, το διαστημόπολοιο Kepler ανακάλυψε δύο νέα πλανητικά συστήματα, στων οποίων τις κατοικήσιμες ζώνες περιέχονται τρεις πλανήτες ικανοί να διατηρήσουν ζωή.
Με τον όρο «κατοικήσιμη ζώνη» περιγράφεται η περιοχή γύρω από έναν αστέρα στην οποία είναι θεωρητικά δυνατό για έναν πλανήτη να αναπτύξει αρκετή ατμοσφαιρική πίεση, ικανή να διατηρήσει νερό στην επιφάνειά του.
Η αποστολή Κepler, η οποία πήρε την ονομασία της προς τιμήν του διάσημου αστρονόμου του 17ου αιώνα, ξεκίνησε το 2009 με σκοπό την ανακάλυψη πλανητών παρομοίων με τη Γη εντός των κατοικήσιμων ζωνών διαφόρων αστέρων του γαλαξία μας. Μέχρι τώρα, μέσω του τηλεσκοπίου πάνω στο διαστημόπλοιο έχουν εξεταστεί 2.740 υποψήφιοι εξωπλανήτες διαφόρων μεγεθών, 122 εκ των οποίων έχουν επιβεβαιωθεί. Η αποστολή αναμένεται να συνεχίσει τουλάχιστον ως το 2016.
Το Kepler-62, ένα από τα δύο νέα συστήματα που ανακαλύφθηκαν, περιέχει πέντε πλανήτες και βρίσκεται στον αστερισμό Λύρα, στη σχετικά «κοντινή» απόσταση των 1.200 ετών φωτός από τη Γη. Οι πέντε πλανήτες του Kepler-62 βρίσκονται σε τροχιά γύρω από έναν αστέρα-νάνο κατηγορίας Κ2, ηλικίας 7 δισεκατομμυρίων ετών, με μέγεθος ένα τρίτο μικρότερο από τον Ήλιο και φωτεινότητα πέντε φορές χαμηλότερη.


To διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler της NASΑ ανακάλυψε δύο πλανήτες που μοιάζουν στη γη και ίσως μπορούν να φιλοξενήσουν ζώη. Οι δύο πλανήτες, που βαφτίστηκαν Kepler-62e 62f ανήκουν σε ένα ηλιακό σύστημα με πέντε πλανήτες. Οι δύο πλανήτες βρίσκονται σε ιδανική απόσταση από τον ήλιο τους, τον Kepler-62. Έτσι, η θερμοκρασία τους δεν είναι ούτε πολύ υψηλή, ούτε πολύ χαμηλή. Θα μπορούσαν λοιπόν να έχουν νερό σε υγρή μορφή. 


Ο Kepler-62 εμφανίζει πολλές ομοιότητες με το δικό μας ηλιακό σύστημα και φιλοξενεί δύο πλανήτες εντός της κατοικήσιμης ζώνης του, με τις ονομασίες Kepler-62f και Kepler-62e. Ο Kepler-62f ολοκληρώνει μία περιστροφή γύρω από τον αστέρα κάθε 267 ημέρες και έχει μέγεθος μόλις 40% μεγαλύτερο της Γης, καθιστώντας τον το μικρότερο γνωστό εξωπλανήτη εντός της κατοικήσιμης ζώνης ενός άλλου αστέρα. Ο άλλος εξωπλανήτης, Kepler-62e, πραγματοποιεί μία πλήρη περιστροφή γύρω από τον Kepler-62 κάθε 122 ημέρες και έχει μέγεθος περίπου 60% μεγαλύτερο από τη Γη.

Οι υπόλοιποι τρεις πλανήτες του συστήματος Kepler-62b, Kepler-62c, and Kepler-62d, έχουν τροχιά πέντε, δώδεκα και δεκαοκτώ ημερών αντίστοιχα, γεγονός που τους καθιστά ιδιαίτερα θερμούς και αφιλόξενους για τη ζωή όπως την ξέρουμε. Οι δύο εξ αυτών έχουν μέγεθος μεγαλύτερο της Γης, ενώ ο τρίτος έχει περίπου το μέγεθος του Άρη.
Το άλλο πλανητικό σύστημα που ανακαλύφθηκε έχει στο κέντρο του τον αστέρα Kepler-69, ελάχιστα μικρότερο σε μέγεθος από τον Ήλιο, και 20% λιγότερο φωτεινό. Βρίσκεται στον αστερισμό του Κύκνου, 2.700 έτη φωτός μακριά από τη Γη. Ο πλανήτης της κατοικήσιμης ζώνης του, Kepler-69c, έχει διπλάσιο μέγεθος από τη Γη, ενώ πραγματοποιεί μία τροχιά μόλις σε 13 ημέρες.
«Γνωρίζουμε μόνο ένα αστέρα που φιλοξενεί έναν πλανήτη με ζωή, τον Ήλιο», δήλωσε ο Τόμας Μπάρκλεϋ, μέλος της επιστημονικής ομάδας του Kepler, με βάση τη Σονόμα της Καλιφόρνια. «Η εύρεση ενός πλανήτη στην κατοικήσιμη ζώνη γύρω από ένα αστέρι σαν τον Ήλιο μας, αποτελεί ίσως το σημαντικότερο ορόσημο προς την εξεύρεση πλανητών πραγματικά παρόμοιων με τη Γη», πρόσθεσε.





Πηγή : naftemporiki.gr

Ναβάρο : «Ο ΠΑΟ μας έχει βγάλει την ψυχή!


Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο, εξηγεί πως η Μπαρτσελόνα ανέτρεψε τα δεδομένα, μιλάει για το μαρκάρισμα του Διαμαντίδη, εγκωμιάζει τον Παναθηναϊκό και δηλώνει: "Η ιστορία δεν θα επαναληφθεί"!

Δεν είχαν περάσει καλά-καλά δέκα λεπτά από τη λήξη του 4ου προημιτελικού Παναθηναϊκού-Μπαρτσελόνα, που βρήκε την πρωταθλήτρια Ισπανίας να κερδίζει με 70-60 μέσα στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, να ισοφαρίζει σε 2-2 τη σειρά των αγώνων και να ξαναπαίρνει το πλεονέκτημα της έδρας, όταν ο υπεύθυνος Τύπου των "μπλαουγκράνα", επέτρεψε την είσοδο των δημοσιογράφων στα αποδυτήρια της ομάδας του... Το κλίμα ήταν κάτι παραπάνω από εορταστικό καθώς οι περισσότεροι παίκτες ακούγονταν να φωνάζουν και να τραγουδούν μέσα από τα ντους, ενώ οι μοναδικοί που, ως εκείνη την ώρα δεν είχαν ξεντυθεί, ήταν ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους που έδινε συνέντευξη σε ένα καταλανικό ραδιόφωνο, οΆντε Τόμιτς που ήταν ξαπλωμένος σε ένα στρώμα και με τη βοήθεια του γυμναστή έκανε διατάσεις και ο αρχηγός Χουάν Κάρλος Ναβάρο, που είχε το καθένα από τα πόδια του "βυθισμένο" σε έναν τεράστιο κουβά με πάγο κι έπαιζε με το κινητό του...
 
Ο 32χρονος αρχηγός της Μπαρτσελόνα και κορυφαίος παίκτης της, όχι μόνο στον 4ο προημιτελικό (17π., 4ρ., 4ασ.) αλλά σε όλη τη σειρά των αγώνων (μ.ο. 17,0π., 2,3ρ., 2,0ασ. με 91,7% στις βολ., 47,4% στα διπ. & 38,2% στα τριπ.), παρά τους τραυματισμούς που τον ταλαιπωρούν συνεχώς τα δύο τελευταία χρόνια, στους αγώνες με τον Παναθηναϊκό, ανέβασε κατακόρυφα τα νούμερά του και "κουβάλησε" στους ώμους του την ομάδα του και στα τέσσερα παιχνίδια που έχουν γίνει έως τώρα... Λίγα λεπτά, λοιπόν, μετά την πιο σημαντική νίκη των Κυπελλούχων Ισπανίας μέσα στην Αθήνα, απολάμβανε το χαλάρωμα του νικητή κι έχοντας καθαρό μυαλό (απόρροια και 11χρονης εμπειρίας του στην Ευρωλίγκα), μίλησε για την κερδισμένη μάχη του 4ου προημιτελικού, αλλά και για αυτή που θα γίνει την άλλη Πέμπτη (25/04) στο "Παλάου Μπλαουγκράνα"



«Τουλάχιστον η ιστορία δεν θα επαναληφθεί!»
 
«Δεν είμαι σίγουρος, αλλά ίσως η ήττα της Τρίτης (16/04) να μας έκανε καλό, με την έννοια ότι στις δύο μέρες που είχαμε στην διάθεσή μας, μιλήσαμε πολύ μεταξύ μας, αναλύσαμε τα λάθη μας, αλλά το κυριότερο είναι ότι πεισμώσαμε και αποφασίσαμε ότι δεν θα επιτρέψουμε τον... αποκλεισμό μας! Θεωρούμε ότι είμαστε πιο ποιοτική ομάδα και έπρεπε επιτέλους να το αποδείξουμε... Πολύς κόσμος, ακόμη και στη Βαρκελώνη, πίστευε ότι η ιστορία θα επαναληφθεί και όπως και πριν δύο χρόνια, ο Παναθηναϊκός θα κάνει το 3-1 και θα περάσει στο φάϊναλ-φορ! Πλέον, αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι χαλάσαμε το σενάριο κι ελπίζω ότι στο "Palau Blaugrana" θα παίξουμε ένα ακόμη καλό παιχνίδι και με τη βοήθεια των φιλάθλων μας, θα πετύχουμε τον στόχο μας!», μας είπε αρχικά ο Ναβάρο, πριν τον ρωτήσουμε για την επίδραση που είχε η άμυνας ζώνης της ομάδας του, στην "καταστροφή" του επιθετικού παιχνιδιού των "πρασίνων".
 
«Ο Διαμαντίδης ανά πάσα στιγμή... "σκοτώνει"!»
 
«Ξέρουμε καλά ότι πονέσαμε τους αντιπάλους μας μ' αυτή την ζώνη, το σημαντικότερο όμως, είναι ότι αναγκάσαμε τον Παναθηναϊκό να μοχθήσει πολύ για να βρει μερικά ελεύθερα σουτ καθώς επίσης και ότι τα περισσότερα που επιχείρησε ήταν υπό πίεση και υπό κακές προϋποθέσεις! Μπορεί να κρατήσαμε τον Διαμαντίδη στο μηδέν, που είναι πολύ σπουδαίο επίτευγμα, αλλά πιστέψτε με, ο Δημήτρης είναι τόσο επικίνδυνος παίκτης που ακόμη και στην χειρότερη βραδιά του, αν χαλαρώσεις ένα δευτερόλεπτο, μπορεί να σου βάλει το νικητήριο καλάθι και να σε αφήσει ξερό! Το έχει κάνει πολλές φορές, οπότε αυτό δεν είναι είδηση! Απόψε τον παίξαμε καλά, αλλά πρέπει να συγκεντρωθούμε και να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο στο μαρκάρισμά του, γιατί έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση σαν παίκτης και μπορεί να σε "σκοτώσει" ανά πάσα στιγμή!», σχολίασε ο εκ των πλέον αντιπαθητικών αντιπάλων ελληνικής ομάδας (σ.σ.: ίσως γιατί συνήθως μας κερδίζει με την Εθνική Ισπανίας), που όμως, αν τον γνωρίσει κανείς έξω από το γήπεδο, το πιθανότερο είναι να αλλάξει άποψη...
 
«Δύσκολα "λυγίζει" ο Παναθηναϊκός!»
 
Κλείνοντας, τον ρωτήσαμε αν θεωρεί ότι πλέον δύσκολα η ομάδα του μπορεί να χάσει το τρένο της πρόκρισης... «Θα είναι μεγάλο λάθος να πιστέψουμε ότι η πρόκριση έχει κριθεί, γιατί πολύ απλά, τίποτε δεν έχει τελειώσει! Ξέρουμε καλά στα τρία πρώτα παιχνίδια, ο Παναθηναϊκός μας έβγαλε την ψυχή και ακόμη και σήμερα (σ.σ.: χθες), που κερδίσαμε, παλέψαμε πολύ σκληρά για να ανατρέψουμε το πλεονέκτημα της έδρας! Παρά τις μεγάλες αλλαγές που έκανε το περασμένο καλοκαίρι, σε όλη τη διάρκεια της εφετινής Ευρωλίγκα, ο αντίπαλός μας απέδειξε ότι είναι η ομάδα που λυγίζει πιο δύσκολα από οποιαδήποτε άλλη και εκεί που νομίζεις ότι την έχεις καταβάλει, βρίσκει τον τρόπο να επιστρέψει πιο δυνατή και μαχητική! Γνωρίζουμε λοιπόν, ότι δεν θα παραδοθεί και θα έρθει στην Βαρκελώνη για να μας κερδίσει...», ήταν τα τελευταία λόγια του "La bomba", που χθες επιβεβαίωσε και με το παραπάνω το προσωνύμιό του, με το τρίποντο-"μαχαιριά" στο 52-63 (3,5 λεπτά πριν από το τέλος), κι ενώ οι "πράσινοι" είχαν "κατεβάσει" την διαφορά από τους 17 (40-57) στους 8 (52-60)...





Πηγή : gazzetta.gr

Η Britney Spears τραγουδάει... Στρουμφάκια

Η Britney Spears τραγουδάει... Στρουμφάκια

Η Britney Spears πρόκειται να ερμηνεύσει το τραγούδι για τη νέα ταινία "Τα Στρουμφάκια 2", όπως ανακοίνωσε το κινηματογραφικό στούντιο Sony Pictures.

"Πάντα μου άρεσαν τα Στρουμφ όταν ήμουν παιδί και τώρα τα αγόρια μου είναι οι μεγαλύτεροι θαυμαστές τους. Ήθελα να τους κάνω έκπληξη με ένα τραγούδι μου στην ταινία", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η τραγουδίστρια της ποπ και μητέρα δύο αγοριών.

Το τραγούδι με τίτλο "Ου Λα Λα" θα ακούγεται στους τίτλους τέλους της ταινίας που θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 31 Ιουλίου.

Η 31χρονη Spears ηχογραφεί αυτή την εποχή τα νέα της τραγούδια, ύστερα από το τελευταίο άλμπουμ της με τίτλο "Μοιραία Γυναίκα" (2011) και βρίσκεται σε συνομιλίες για τη σύναψη συμβολαίου για εμφανίσεις της στο Λας Βέγκας.

Τον περασμένο Νοέμβριο κυκλοφόρησε το τελευταίο της single με τίτλο "Scream & Shout", σε συνεργασία με τον ράπερ Will.i.am, ενώ στις αρχές του χρόνου παραιτήθηκε από τη θέση του κριτή στο "The X Factor".




Πηγή : imerisia.gr

«Είδα τον βομβιστή να αφήνει την τσάντα!»


Όταν ο Jeff Bauman ξύπνησε στο νοσοκομείο είδε και τα δύο του πόδια ακρωτηριασμένα...Πλάι του βρισκόταν ο πατέρας του. Προσπάθησε να του μιλήσει, αλλά δεν μπορούσε. Κουνούσε μόνο τα χέρια του... Τότε ήταν που ζήτησε ένα χαρτί και ένα στυλό για να περιγράψει στην οικογένειά του την εμπειρία που θα μείνει χαραγμένη για πάντα μέσα του.

«Τσάντα, τον είδα να την αφήνει, κοιταχτήκαμε ευθεία στα μάτια» έγραψε ο νεαρός άντρας. Αυτές είναι οι κοφτές, ανατριχιαστικές λέξεις του θύματος, που είδε τη ζωή του να αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη.

Όπως αποκάλυψε ο αδερφός του Jeff στο Bloomberg, δύο λεπτά αφότου ο αδερφός του είδε τον βομβιστή να αφήνει την τσάντα, έγιναν και οι αιματηρές εκρήξεις.

Ο Jeff Bauman είναι ο άντρας του οποίου η σοκαριστική φωτογραφία κάνει το γύρο του κόσμου... Είναι ο ματωμένος νεαρός που κρατάει το αριστερό του πόδι, ενώ βρίσκεται πάνω σε ένα καροτσάκι. Δίπλα του, στη φωτογραφία, ένας άντρας με καπέλο καουμπόι σέρνει το αναπηρικό αμαξίδιο.

Το FBI έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο δύο υπόπτων για την επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, που στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους και τον τραυματισμό τουλάχιστον 180.

Στη συνέντευξη Τύπου του FBI ο επικεφαλής ειδικός πράκτορας για τις έρευνες του μακελειού της Βοστώνης, Ρίτσαρντ Ντεσλαριέρς. Στη συνέχεια προσέθεσε πως οι φωτογραφίες και το βίντεο προέρχονται από τις κάμερες παρακολούθησης.

Στις φωτογραφίες ο ύποπτος νούμερο ένα -όπως αποκαλείται- εμφανίζεται να φορά ένα σκούρο καπέλο, και ο ύποπτος νούμερο δύο φέρει ένα λευκό καπέλο. Όπως εξήγησε ο ειδικός πράκτορας, ο δεύτερος ύποπτος θεωρείται ότι είναι αυτός, που τοποθέτησε την τσάντα με τα εκρηκτικά που εξερράγη στο σημείο του τερματισμού του μαραθωνίου.

Μάλιστα σήμερα το FBI έδωσε στη δημοσιότητα και νέες φωτογραφίες, σε μία εκ των οποίων οι δύο ύποπτοι βρίσκονται πλάι πλάι.




Πηγή : protothema.gr

Μία σύλληψη μετά το φόνο αστυνομικού στο ΜΙΤ

Μία σύλληψη μετά το φόνο αστυνομικού στο ΜΙΤ

Στη σύλληψη ενός υπόπτου έχει προχωρήσει η αστυνομία στη Βοστόνη μετά το φόνο αστυνομικού μέσα στο χώρο του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ). Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης ακούστηκαν πυροβολισμοί και εκρήξεις, σύμφωνα με μαρτυρίες.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει τραυματιστεί ένας άτομο από τους πυροβολισμούς, ενώ σύμφωνα με τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, ένας άνδρας φέρεται να έχει συλληφθεί. Εικόνες τον δείχνουν καθηλωμένο στο έδαφος, με τα χέρια μπροστά και τα πόδια σταυρωμένα πίσω.
Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Μασαχουσέτης, Ντέιβ Προκόπιο, δήλωσε ότι πιθανώς χρησιμοποιήθηκαν εκρηκτικά κατά των αστυνομικών απόψε κατά τη διάρκεια του περιστατικού στο Γουότερταουν. Δεν έχει διευκρινιστεί, εάν το περιστατικό που ακολούθησε η αστυνομική καταδίωξη κλεμμένου αυτοκινήτου έχει σχέσει με τα πυρά στο ΜΙΤ ή με κάποιο άλλο γεγονός στην περιοχή της Βοστόνης.
Το αμερικανικό δίκτυο NBC, επικαλούμενο πηγές, αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter ότι βρέθηκαν εκρηκτικά και χύτρα ταχύτητος στο σημείο.
Μία σύλληψη μετά το φόνο αστυνομικού στο ΜΙΤ
Η αστυνομία της Μασαχουσέτης ανακοίνωσε ότι θα διεξάγουν έρευνες πόρτα - πόρτα στο Γουοτερτάουν, ενώ συνέστησε στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μην ανοίγουν την πόρτα τους σε οποινδήποτε, εάν δεν τους δείξει αστυνομική διαπίστευση. Σε περίπτωση που δουν κάποιον άγνωστοέξω από το σπίτι τους να καλέσουν στο 911 και να διατηρήσουν τις πόρτες τους κλειδωμένες.
Το χρονικό του φόνου στο ΜΙΤ
Ο αστυνομικός του ΜΙΤ έπεσε νεκρός από τα πυρά του άγνωστου ενόπλου τις 21.48 το βράδυ της Πέμπτης (τοπική ώρα) μέσα στο χώρο του πανεπιστημίου. Η τοπική αστυνομία και το FBI κλήθηκαν λίγο αφότου έπεσαν οι πυροβολισμοί και βρήκαν νεκρό τον αστυνομικό, κοντά στο Κτήριο 32 και περίπου μία ώρα αργότερα άρχισε η καταδίωξη υπόπτων σε κλεμμένο όχημα σε πέντε μίλια περίπου απόσταση.
Σύμφωνα με την εισαγγελία, ο άτυχος άνδρας έφερε πολλαπλά τραύματα και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Δεκάδες αστυνομικοί περικύκλωσαν το κτήριο, γνωστό ως Stata Center, στο οποίο στεγάζονται εργαστήρια πληροφορικής, καθώς και τμήματα γλωσσολογίας και φιλοσοφίας.
Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για το περιστατικό και σε όλους τους χώρους του πανεπιστημίου έχει σημάνει συναγερμός.
Το ΜΙΤ, που βρίσκεται κοντά στη Βοστόνη, συνέστησε στους φοιτητές και τους πολίτες να μείνουν μακριά από τις εγκαταστάσεις, καθώς η αστυνομία έκρινε ότι η κατάσταση είναι «εξαιρετικά επικίνδυνη».
Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ακόμη νωπές τις μνήμες από τη διπλή βομβιστική επίθεση στο μαραθώνιο της Βοστόνης, που κόστισε τη ζωή τριών ανθρώπων. Ωστόσο, το FBI ανέφερε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη να πει ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ των δύο περιστατικών.
Οπως ανακοίνωσε η εισαγγελία, από τους πυροβολισμούς δεν υπάρχουν άλλα θύματα από τους πυροβολισμούς, ενώ δεν έχει γίνει κάποια σύλληψη.





Πηγή : ethnos.gr

Αίτημα της ΕΛ.ΑΣ να δοθούν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των δραστών στη Μανωλάδα

Αίτημα της ΕΛ.ΑΣ να δοθούν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των δραστών στη Μανωλάδα

Να δοθούν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των δραστών της επίθεσης κατά των εργατών στη Μανωλάδα ζήτησε η ΕΛ.ΑΣ από την Εισαγγελία.

Όπως διευκρινίστηκε από τον εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ. Χρήστο Παρθένη, πρόκειται για τρεις Έλληνες, ηλικίας 39, 27 και 21 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι αφού διαπληκτίστικαν με τους αλλοδαπούς εργάτες έφυγαν και γύρισαν κρατώντας δύο κυνηγετικά όπλα και πιστόλι και πυροβόλησαν κατά των συγκεντρωμένων αλλοδαπών.

Στο σημείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε κενά και ένα πλήρες φυσίγγιο, πέντε συγκεντρωτήρες φυσιγγίων, 15 σιδερένιοι σωλήνες και δώδεκα αυτοσχέδια ρόπαλα.

Στο μεταξύ, με εντολή του αρχηγού του Σώματος ανατέθηκε στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η διερεύνηση τυχόν συμμετοχής των εμπλεκομένων στο περιστατικό της Μανωλάδας σε υποθέσεις ρατσιστικής βίας.




Πηγή : tanea.gr

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

«Δεν είχα ποτέ σχέση με την Γερμανού»


Καλεσμένος αυτή την Τετάρτη στις 20.00 στο Movies & Stars, o Ηλίας Βρεττός. Ο τραγουδιστής μιλάει για τη σχέση του με την Ευαγγελία Αραβανή και αποκαλύπτει ποια συμβουλή του έχει δώσει η Ναταλία Γερμανού στην καριέρα του!

«Το κρυφτό με τα media δεν ισχύει γιατί είμαι ένας άνθρωπος που θέλω να ζω τη ζωή μου και όταν έχω ένα άνθρωπο δίπλα μου δεν θα κλειστώ μέσα στους τέσσερις τοίχους. Από εκεί και πέρα αυτό που κάνω είναι να μην ρίχνω λάδι στην φωτιά και να μην κάνω δημόσιες και κοσμικές εμφανίσεις με τον άνθρωπό μου. Αυτό, θεωρώ, είναι σαν μια επιβεβαίωση και εγώ αυτή τη στιγμή δεν έχω τη διάθεση να διαψεύσω ή να επιβεβαιώσω κάτι και δεν μπορώ να το διαχειριστώ όλο αυτό. Μου είναι εξαιρετικά άβολα να είμαι μπροστά στην κάμερα και να πρέπει να μιλήσω για πράγματα που συμβαίνουν στο κρεβάτι μου ή στο σπίτι μου. Γιατί αν βγεις και πεις είμαι με κάποια αυτό είναι ένα γαϊτανάκι που δε σταματά .Όπου και να πας μετά θα σε ρωτάνε. Πως είστε; πως γνωριστήκατε;, θα παντρευτείτε; Κτλ» δηλώνει στον Γιώργο Σατσίδη!

Τι λέει για το σχόλιο του Γιώργου Λιάγκα που χαρακτήρισε τον τραγουδιστή και την Ευαγγελία «Angelina και Brad»: Τ σχόλιο για Angelina και Brad δεν το δέχομαι γιατί από το δίδυμο αυτό απέχουμε πολλά πολλά μίλια... Πρόκειται για δύο ανθρώπους που είναι μαζί πολλά χρόνια και έχουν και παιδιά»
Και τονίζει: «Γενικά μ' αρέσει να καμαρώνω και να θαυμάζω τον άνθρωπο που είμαι μαζί του και θεωρώ πως είναι αφροδισιακό στη σχέση αυτό. Όταν έχεις μια ωραία γυναίκα δίπλα σου είναι ωραίο να την θαυμάζουν και να της κάνουν κομπλιμέντα αρκεί να μην ανταποκρίνεται σ αυτά. Γενικά δεν ζηλεύω αλλά ζηλεύω όταν με ζηλεύουν. Πιστεύω πως η ζήλεια γεννάει ζήλεια».

Και δεν δίστασε να πει: «Η τελευταία μου σχέση κράτησε περίπου ένα χρόνο. Έχω κάνει εφήμερες σχέσεις αλλά και αρκετές αταξίες κατά τα εφηβικά μου χρόνια αλλά και αργότερα».

Τέλος για τη Ναταλία Γερμανού και τη σχέση που ακούγονταν πώς είχαν στο παρελθόν τονίζει: «Η σχέση με την Ναταλία που μας χρέωσαν δεν υπήρξε ποτέ και έχουμε απαντήσει και εγώ και η Ναταλία. Είναι «παιχνίδια» του χώρου όλα αυτά. Όταν σε δουν έξω με κάποια αμέσως θα γραφτεί κάτι. Με τη Ναταλία βγαίνουμε έξω κάνουμε παρέα και μου έχει γράψει και υπέροχα τραγούδια. Δεν σκέφτηκα ποτέ να είμαι μαζί της, ταιριάζουμε πάρα πολύ και υπάρχει επικοινωνία γι' αυτό και κάνουμε παρέα».

Και καταλήγει: «Γενικά δεν ενοχλούμαι με ότι λέγεται και γράφεται για μένα . Είναι μέρος της δουλειάς μου και να τα αντιμετωπίζω χιουμοριστικά. Τον τελευταίο καιρό δεν με έχει ενοχλήσει κάτι απλά μου είναι λίγο άβολο όλο αυτό , ότι βλέπω την προσωπική μου ζωή να υπερπροβάλεται με κάνει να αισθάνομαι έξω από τα νερά μου».




Πηγή : real.gr

Βρήκα ποιος θα παίξει τον Ωνάση


Ο Μεϊρέγιες είχε σκεφτεί τους Αλ Πατσίνο και Χαβιέ Μπαρδέμ για να ερμηνεύσουν τον Αριστοτέλη Ωνάση στη νέα του ταινία, βασισμένη στο βιβλίο του 1968 του Πίτερ Εβανς, «Νέμεσις: Η αληθινή ιστορία του Αρ
Ο Μεϊρέγιες είχε σκεφτεί τους Αλ Πατσίνο και Χαβιέ Μπαρδέμ για να ερμηνεύσουν τον Αριστοτέλη Ωνάση στη νέα του ταινία, βασισμένη στο βιβλίο του 1968 του Πίτερ Εβανς, «Νέμεσις: Η αληθινή ιστορία του Αριστοτέλη Ωνάση, της Τζάκι Ο και του ερωτικού τριγώνου που έριξε τους Κένεντι»

«Βρήκα τον ηθοποιό που θα παίξει τον Ωνάση. Τώρα μένει να βρούμε τις ημερομηνίες. Μου έφτιαξε τη μέρα».

Αυτό το σύντομο μήνυμα έγραψε ο Βραζιλιάνος σκηνοθέτης Φερνάντο Μεϊρέγιες στον λογαριασμό του στο Twitter πριν από έναν περίπου μήνα, χωρίς να αποκαλύπτει ποιος θα είναι ο Αριστοτέλης Ωνάσης στην κινηματογραφική βιογραφία του Ελληνα Κροίσου που έχει στα σκαριά εδώ και δύο χρόνια.
Βασισμένο στο βιβλίο του 1968 του Πίτερ Εβανς «Nemesis: The true story of Aristotle Onassis, Jackie O, and the love triangle that brought down the Kennedys» («Νέμεσις: Η αληθινή ιστορία του Αριστοτέλη Ωνάση, της Τζάκι Ο και του ερωτικού τριγώνου που έριξε τους Κένεντι») και υπό τον συντομότερο τίτλο «Νέμεσις», το φιλμ στοχεύει να αφηγηθεί τα νεανικά χρόνια του Ωνάση στην Αργεντινή, τον ανταγωνισμό του με τον Σταύρο Νιάρχο, τις σχέσεις του με τις Μαρία Κάλλας και Τζακλίν Μπουβιέ Κένεντι, καθώς και τον θάνατο του γιου του Αλέξανδρου. Επικεντρώνεται, επίσης, στη θυελλώδη αντιπαράθεσή του με τον Ρόμπερτ Κένεντι η οποία κορυφώθηκε όταν ο Ωνάσης άλλαξε το όνομα της πρώην πρώτης κυρίας των ΗΠΑ σε «Τζάκι Ο». Πριν από έναν χρόνο, μάλιστα, την άνοιξη του 2012, ο Μεϊρέγιες έλεγε ότι σκεφτόταν τον Μάικλ Φασμπέντερ για τον ρόλο του Μπομπ Κένεντι, όπως και ότι είχε σκεφτεί τους Αλ Πατσίνο και Χαβιέ Μπαρδέμ για να ερμηνεύσουν τον πάμπλουτο Ελληνα.
Πολυαναμενόμενο πρότζεκτ που έχει καθυστερήσει λόγω οικονομικών δυσκολιών, το «Νέμεσις» εμφανίστηκε στον ορίζοντα το 2011, όταν ο υποψήφιος για Οσκαρ σκηνοθέτης, που πρωτογνωρίσαμε με τη φρενήρη γκανγκστερική περιπέτεια «Η πόλη του Θεού» (2002), αγόρασε τα δικαιώματα του βιβλίου.
Με σεναριογράφο τον Μπράουλιο Μαντοβάνι που έγραψε και την «Πόλη...», η ταινία έχει βρεθεί αρκετές φορές στο προσκήνιο, κυρίως την περσινή χρονιά, όταν ο Μεϊρέγιες ανακοίνωνε σε συνεντεύξεις του πως ήταν πολύ κοντά στην έναρξη των γυρισμάτων και ευελπιστούσε ότι όλα θα ήταν έτοιμα για την πρεμιέρα μέσα στο 2013.
Ωστόσο, η παραγωγή έμοιαζε μέχρι πρόσφατα να έχει παγώσει, αν εξαιρέσουμε την πρόσφατη χαρμόσυνη είδηση της εύρεσης ηθοποιού. Σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει ο Βραζιλιάνος δημιουργός, γυρίσματα στην Ελλάδα δεν θα γίνουν γιατί η χώρα μας είναι πολύ ακριβή και θα αντικατασταθεί από την οικονομικά πιο συμφέρουσα Κροατία (ας μην ξεχνάμε πως και το νησί του Σκορπιού δεν ανήκει πια στην οικογένεια Ωνάση αλλά στον Ρώσο επιχειρηματία Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ μετά την αγοραπωλησία που έγινε από την Αθηνά Ωνάση).
«Ο Ελληνας μεγιστάνας»
Η μοναδική κινηματογραφική ταινία για τον Αριστοτέλη Ωνάση και τη σχέση του με την Τζάκι Ο. ήταν το δράμα «Ο Ελληνας μεγιστάνας» του 1978, με τους Αντονι Κουίν και Ζακλίν Μπισέ. Παρ' όλα αυτά το φιλμ ήταν απλώς εμπνευσμένο, κατά τους παραγωγούς, από τον βίο και τις ημέρες του Ελληνα κροίσου, γι' αυτό και τα ονόματα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν... άσχετα (δηλαδή Τεό Τομάσης και Λιζ Κάσιντι για το πρωταγωνιστικό ζεύγος).
Οι αρνητικές κριτικές δεν βοήθησαν το φιλμ, που σκηνοθετήθηκε από τον Τζ. Λι Τόμσον, υποψήφιο για Οσκαρ σκηνοθέτη του πολεμικού δράματος «Τα κανόνια του Ναβαρόνε», γι' αυτό και η «Νέμεσις» του Φερνάντο Μεϊρέγιες έχει ιδιαίτερο πρεστίζ, επαναφέροντας στην πρώτη γραμμή με σοβαρούς όρους τον μύθο ενός διεθνούς Ελληνα. Από τις τηλεοπτικές παραγωγές, που είναι αρκετές, ξεχωρίζει το «Ωνάσης, ο θρύλος» (1988) με τους Ραούλ Τζούλια, Τζέιν Σέιμουρ και Αντονι Κουίν (ως Σωκράτης Ωνάσης).
  • «ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ»
    Ο Φερνάντο Μεϊρέγιες έχει σκηνοθετήσει, εκτός από την επιτυχημένη «Πόλη του Θεού», τα αγγλόφωνα δράματα «Ο επίμονος κηπουρός» και «Περί τυφλότητος».





Πηγή : ethnos.gr

Έξι στους δέκα Έλληνες δυσκολεύονται να πληρώσουν τα φάρμακά τους


Έξι στους δέκα Έλληνες δυσκολεύονται να πληρώσουν τα φάρμακά τους, ενώ το 52% ανησυχεί πολύ, για το εάν θα μπορέσει να καλύψει το κόστος των φαρμάκων που χρειάζεται την επόμενη διετία.

Ένας στους τέσσερις χρόνιους ασθενείς έχει μειώσει τα έξοδα φαγητού, ΔΕΗ και θέρμανσης, για να μπορεί να προμηθεύεται τη φαρμακευτική του αγωγή.

Πρόκειται για ορισμένα από τα πιο μελανά σημεία της πανελλαδικής έρευνας Hellas Health V, η οποία πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Μελετών Υπηρεσιών Υγείας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής.

«Θύματα» της οικονομικής κρίσης, όπως διεφάνη από την έρευνα, δεν είναι μόνο οι Έλληνες ασθενείς... Είναι και τα παιδιά, που μένουν ανεμβολίαστα.

Το 40% των Ελλήνων δηλώνει ως κυριότερο εμπόδιο για τον εμβολιασμό των παιδιών το κόστος του εμβολίου, ενώ ποσοστό 7,6% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι τα παιδιά του δεν έχουν πλέον πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, διότι δεν έχουν ασφάλιση.

Τα δεδομένα αυτά -μεταξύ άλλων- κινητοποίησαν το δυναμικό της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και οδήγησαν στη δημιουργία του εθελοντικού προγράμματος ιατρικής και ψυχοκοινωνικής φροντίδας «Σύμμαχοι Υγείας».

«Πρωταρχικός σκοπός του προγράμματος είναι να καλυφθούν οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες για ιατρική και ψυχολογική φροντίδα ατόμων που λόγω της οικονομικής κρίσης δεν έχουν πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας ή πρόνοιας ή δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν την οικονομική συμμετοχή τους σε αυτές. Θέλουμε να γίνουμε οι δικοί τους Σύμμαχοι Υγείας στην προσπάθειά τους για ιατρική, οδοντιατρική, φαρμακευτική και ψυχολογική φροντίδα» ανέφερε την Τρίτη, κατά την παρουσίαση του προγράμματος, ο πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής, καθηγητής κ. Ιωάννης Τούντας.

Στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν καθηγητές της Ιατρικής Σχολής, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές από τα Τμήματα Οδοντιατρικής, Φαρμακευτικής, Νοσηλευτικής και Ψυχολογίας και σε πρώτη φάση θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μέσω των δημοτικών πολυιατρείων και άλλων δημόσιων δομών της Αττικής.

Ζητούμενο και στόχος όμως του προγράμματος είναι να ενταχθούν σε αυτό όσο το δυνατόν περισσότεροι επαγγελματίες υγείας, καθώς και εταιρείες φαρμάκων, ιατρικών υλικών κ.ά.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα www.symmaxoiygeias ή στα τηλέφωνα 210 74 82 015, 210 74 87 564 και 210 77 59 962.




Πηγή : protothema.gr

Η Αθήνα «βυθίζεται» 10 χιλιοστά κάθε χρόνο

Η Αθήνα «βυθίζεται» 10 χιλιοστά κάθε χρόνο

Η χώρα μας βρίσκεται άλλοτε στα «πάνω» της και άλλοτε στα «κάτω» της - όχι μεταφορικά, αλλά κυριολεκτικά! Ορισμένες περιοχές της Ελλάδας βυθίζονται και άλλες ανυψώνονται στο πέρασμα του χρόνου, σύμφωνα με τις παρατηρήσεις δορυφόρων από το διάστημα, όπως ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA).

Χρησιμοποιώντας δεδομένα ραντάρ που συνέλλεξαν οι δορυφόροι ERS-1 και ERS-2, ένα νέο πρόγραμμα επεξεργασίας, με την ονομασία "Wide Area Processor" (WAP), κατέγραψε τη διαχρονική παραμόρφωση του εδάφους στη διάρκεια περισσότερων από δέκα ετών, διαπιστώνοντας, ότι ορισμένες περιοχές της Ελλάδας βυθίζονται κατά περίπου 10 χιλιοστά ανά έτος.
Υψηλή καθίζηση, μεταξύ άλλων, ανιχνεύθηκε στην Αθήνα, στη Λάρισα και γύρω από τον Κορινθιακό κόλπο. Τόσο καθίζηση όσο και ανύψωση, εντοπίστηκαν μέσα και γύρω από την πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου οι τάσεις παραμόρφωσης ήσαν ανάμικτες.
Ο νέος ευρωπαϊκός επεξεργαστής δεδομένων δημιουργεί χάρτες της παραμόρφωσης της Γης, από τα δορυφορικά δεδομένα των ραντάρ, με περισσότερη ακρίβεια από ποτέ. Αυτοί οι χάρτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανίχνευση και την παρακολούθηση των γεωλογικών φαινομένων.
Όπως τονίζει η ESA, η γη κάτω από τα πόδια μας δεν είναι πάντα σταθερή. Σε ορισμένες περιοχές, το έδαφος βυθίζεται ή υποχωρεί, λόγω της εξόρυξης μεταλλευμάτων, των σεισμών και της εξόρυξης φυσικού αερίου, μεταξύ άλλων παραγόντων. Υπάρχουν επίσης περιοχές που υφίστανται ανύψωση, η οποία μπορεί να προκαλείται από την υπόγεια διόγκωση των ηφαιστείων ή από τη σύγκρουση μεταξύ των τεκτονικών πλακών.
Η μέτρηση αυτών των γεωμορφολογικών αλλαγών δεν είναι πάντα εύκολη, ειδικά όταν αυτές συμβαίνουν σε μέρη που δεν είναι εύκολα προσβάσιμα. Όμως τα ραντάρ των δορυφόρων που ασχολούνται με την παρατήρηση της Γης, μπορούν από ψηλά να χαρτογραφήσουν αυτές τις αλλαγές με ακρίβεια χιλιοστού. Για να το επιτύχει αυτό, ο WAP εφαρμόζει μια τεχνική της συμβολομετρίας. Με το συνδυασμό εικόνων που αποκτήθηκαν με την πάροδο του χρόνου, είναι δυνατό να εκτιμηθούν οι παραμορφώσεις του εδάφους με μεγάλη ακρίβεια.
Το επόμενο βήμα θα είναι να εφαρμοστεί η ανάλυση του WAP σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο. Επιπλέον, ο WAP έχει σχεδιαστεί για να επεξεργάζεται τα δεδομένα από διάφορους αισθητήρες, έτσι ώστε να μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες και από άλλους δορυφόρους (Envisat, ALOS, TerraSAR-Χ και τον μελλοντικό Sentinel-1).
Οι νέες αυτές δυνατότητες θα επιτρέψουν τη συγκέντρωση πολύτιμων γεω-πληροφοριών για την, από το διάστημα, παρακολούθηση των σεισμικών κινδύνων, των ηφαιστείων, των πεδινών παράκτιων καθιζήσεων, της άμυνας κατά των πλημμυρών και των υδρογεωλογικών κινδύνων όπως οι κατολισθήσεις.
Ο βελτιωμένος WAP αναπτύχθηκε από το Γερμανικό Κέντρο Αεροδιαστημικής (DLR) στο πλαίσιο του έργου της ESA «GSE Terrafirma».




Πηγή : ethnos.gr

O θρίαμβος του Sony Xperia Z. 4.6 εκατ. πωλήσεις σε 40 ημέρες

sony-xperia-z-2

Η Sony είναι εδώ… Και με το Xperia Z, τη νέα της “ναυαρχίδα” φανερώνει πως επέστρεψε για τα καλά, με στόχο μόνο την κορυφή.


Οι Ιάπωνες εντυπωσίασαν με το νέο τους smartphone με τα αδιάβροχα χαρακτηριστικά και τα κορυφαία specs, κάτι που φαίνεται και στα πρώτα νούμερα της συσκευής που έφτασε, σύμφωνα με αναλυτές, τα 4.6 εκατ. πωλήσεις μέσα στις 40 πρώτες μέρες κυκλοφορίας του.
Στο επιτυχημένο λανσάρισμά του φαίνεται ότι βοήθησε το σωστό timing κυκλοφορίας του, αρκετά πριν τους σημαντικούς, αυτή τη στιγμή, ανταγωνιστές του, το HTC One (που είχε καθυστερήσεις στην κυκλοφορία του) αλλά και το Samsung Galaxy S4 που κυκλοφορεί τις επόμενες ημέρες στην αγορά.
Και κάπως έτσι, η Sony φαίνεται πως απολαμβάνει τις “δάφνες” μίας επιτυχίας που σίγουρα θα εξαργυρώσει στα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του έτους. Σύντομα θα γνωρίζουμε περισσότερα…





Πηγή : digitallife.gr

«Ασπίδα» κατά της υπέρτασης το παντζάρι

«Ασπίδα» κατά της υπέρτασης το παντζάρι


Λονδίνο 
  Νέα στοιχεία έρχονται να προστεθούν στα οφέλη που προσφέρει το ταπεινό παντζάρι για τον οργανισμό. Σύμφωνα με ερευνητές από το Barts Health της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας της Βρετανίας και την Ιατρική Σχολή του Λονδίνου, η κατανάλωση 250ml χυμού παντζαριού ημερησίως, μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση κατά 10mmHg (χιλιοστά της στήλης υδραργύρου). 
Ενα ποτηράκι παντζαροχυμός την ημέρα, την υπέρταση κάνει πέρα
Στη μελέτη που παρουσιάζεται στο επιστημονικό έντυπο «Hypertension» έλαβαν μέρος 15 ασθενείς. Κατά τους ειδικούς, η αντιυπερτασική δράση του παντζαριού παρατηρείτο μια ημέρα μετά την κατανάλωση του χυμού. «Πρωταγωνιστής» της όλης δράσης φαίνεται να είναι το νιτρικό άλας το οποίο εντοπίζεται στα παντζάρια και διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, διευκολύνοντας την κυκλοφορία του αίματος. 




Τα νιτρικά άλατα εντοπίζονται φυσικά στο έδαφος από όπου αντλούνται μέσω των ριζών των φυτών, καθώς συμβάλλουν στην ανάπτυξή τους.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι αν και εντυπωσιακά, τα ευρήματά τους χρήζουν περαιτέρω μελέτης. «Είμαστε πραγματικά εντυπωσιασμένοι με το γεγονός ότι μια τόσο μικρή ποσότητα νιτρικού άλατος μπορεί να έχει τόσο μεγάλη επίδραση στον οργανισμό» εξηγεί η ερευνήτρια δρ Αμρίτα Αχλουβάλια.
«Ελπίζουμε ότι υιοθετώντας μια διατροφή πλούσια σε λαχανικά με υψηλή συγκέντρωση σε νιτρικό άλας π.χ. πράσινα φυλλώδη λαχανικά ή παντζάρια, οι ασθενείς θα μπορούν να βελτιώσουν εύκολα την καρδιαγγειακή τους υγεία. Για την επιβεβαίωση της μακροπρόθεσμης αποτελεσματικότητας της συγκεκριμένης μεθόδου ωστόσο, χρειάζονται μελέτες μεγαλύτερης κλίμακας» καταλήγει η ειδικός.





Πηγή : tovima.gr

Στα ράφια τα νέα γυαλιά της Google!

Στα ράφια τα νέα γυαλιά της Google!


Στα χέρια των 2.000 ενδιαφερόμενων που είχαν κάνει προπαραγγελίες ήδη ένα χρόνο πριν, καταφθάνουν σταδιακά τα Google Glasses, του τεχνολογικού κολοσσού. Η Google ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την παράδοση των νέων γυαλιών στο καταναλωτικό κοινό από τις 15 Απριλίου, ενώ η εμπορική διάθεσή τους αναμένεται το 2014. (upd)
 Επισημαίνεται, ότι η Google είχε κάνει τα αποκαλυπτήρια της νέας συσκευής στο συνέδριο Google I/O στο Σαν Φρανσίσκο, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον των του καταναλωτικού κοινού.
Χαρακτηριστικά:
Τα γυαλιά διαθέτουν κάμερα 16MP που μπορεί να τραβήξει βίντεο με ποιότητα 720p. Η παρακολούθηση ενός βίντεο μέσα από τα γυαλιά θα μοιάζει με την παρακολούθηση βίντεο σε μια τηλεόραση 25 ιντσών από απόσταση 2.5 μέτρων.
Θα συνδέονται στο ίντερνετ μέσω Wi-Fi ενώ θα επικοινωνούν με άλλες συσκευές μέσω Bluetooth.
Ο ήχος θα ακούγεται μέσω της αγωγιμότητας των οστών, δηλαδή χωρίς ακουστικά.
Η μπαταρία θα είναι αρκετή για να κρατάει σε λειτουργία τα γυαλιά όλη την ημέρα όμως θα χρειάζονται φόρτιση στο τέλος της ημέρας.
Η φόρτιση θα γίνεται μέσα από τον ειδικό microUSB φορτιστή.





Πηγή : sofokleousin.gr

Αίνιγμα παραμένει η συρρίκνωση του εγκεφάλου των «Χόμπιτ»

Αίνιγμα παραμένει η συρρίκνωση του εγκεφάλου των «Χόμπιτ»

Το αινιγματικό και μικροσκοπικό ανθρώπινο είδος που βαφτίστηκε «Χόμπιτ» (επιστημονικά «Άνθρωπος του Φλόρες» ή Homo floresiensis), ίχνη του οποίου ανακαλύφθηκαν το 2003 σε ένα απομονωμένο νησί της Ινδονησίας, δεν ήταν εκ φύσεως νάνος, αλλά φαίνεται πως συρρικνώθηκε σταδιακά.

Αυτό συνέβη ως αποτέλεσμα προσαρμογής στο απομονωμένο περιβάλλον, λόγω έλλειψης επαρκούς τροφής, στο πλαίσιο μιας εξελικτικής διαδικασίας «νησιωτικού νανισμού» που συναντάται και σε άλλα είδη, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις ιαπώνων επιστημόνων.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Γιουσούκε Καϊφού του Εθνικού Μουσείου Φύσης και Επιστήμης του Τόκιο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας «Proceedings B» της Βασιλικής Εταιρίας Επιστημών της Βρετανίας, σύμφωνα με το BBC, το Γαλλικό Πρακτορείο και το «Science», έκαναν νέες απεικονιστικές μελέτες με τομογράφο, στις οποίες διαπίστωσαν ότι ο εγκέφαλος των «Χόμπιτ» ήταν ελαφρώς μεγαλύτερος σε όγκο από τις έως τώρα εκτιμήσεις, φθάνοντας τα 426 κυβικά εκατοστά, δηλαδή περίπου όσο του χιμπατζή.

Οι ιάπωνες επιστήμονες θεωρούν ότι το μέγεθος αυτό είναι αρκετά μεγάλο για να δικαιολογήσει την υπόθεση του νησιωτικού νανισμού, με δεδομένο ότι ο σύγχρονος άνθρωπος (Homo sapiens) έχει μεν σχεδόν τριπλάσιο εγκέφαλο (1.300 κυβ. εκατοστά), αλλά και σχεδόν διπλάσιο ύψος από ότι το μυστηριώδες είδος του νησιού Φλόρες, που έφθανε περίπου το ένα μέτρο και ζύγιζε γύρω στα 25 κιλά.

Οι «Χόμπιτ» (οι οποίοι πήραν το όνομά τους από τα ομώνυμα μικροσκοπικά ανθρωποειδή που φαντάστηκε ο Τόλκιεν στα διάσημα βιβλία του που έγιναν και ταινίες), ζούσαν στο εν λόγω νησί πριν από 90.000 έως 13.000 χρόνια.

Μέχρι σήμερα, οι επιστήμονες έχουν διαμορφώσει κυρίως δύο ανταγωνιστικές υποθέσεις:

- Η μία είναι ότι πρόκειται για ένα παρακλάδι ενός προγόνου του ανθρώπου, του «Όρθιου Ανθρώπου» (Homo erectus), ο οποίος προηγήθηκε του Homo sapiens και έφθασε με κάποιο τρόπο από την ανατολική Ασία στο νησί της Ινδονησίας πριν από περίπου 800.000 χρόνια.

Ενώ αρχικά ο εγκέφαλός του εκτιμάται ότι είχε όγκο περίπου 860 κυβικά εκατοστών, σταδιακά συρρικνώθηκε σε διαστάσεις νάνου, κάτι που έχει διαπιστωθεί και σε διάφορα ζώα, όταν απομονώνονται σε κάποιο νησί (π.χ. νάνοι-ελέφαντες).

- Η δεύτερη υπόθεση είναι ότι οι «Χόμπιτ» εξελίχτηκαν από κάποιον ακόμα πιο πρωτόγονο πιθηκοειδή πρόγονο του ανθρώπου, όπως ο Homo Habilis ή ένας Αυστραλοπίθηκος όπως η «Λούσι», που εξ αρχής είχαν μικρότερο εγκέφαλο και επίσης κατάφεραν από την Αφρική να μεταναστεύσουν έως τη νήσο Φλόρες.

- Υπάρχει και μια τρίτη λιγότερο πιθανή θεωρία, ότι οι «Χόμπιτ» αποτελούν πιο σύγχρονο παρακλάδι του Homo sapiens, που δεν αναπτύχθηκε κανονικά λόγω κάποιας νευρολογικής ασθένειας.

Η πρώτη υπόθεση του νησιωτικού νανισμού είχε χάσει έδαφος τελευταία, επειδή πολλοί επιστήμονες θεωρούσαν ότι ο εγκέφαλος του «Χόμπιτ» ήταν μικρότερος, γύρω στα 400 κυβικά εκατοστά, όγκος που εθεωρείτο πολύ μικρός για να έχει προέλθει από τη συρρίκνωση του εγκεφάλου του Homo erectus.

Όμως η νέα μεγαλύτερη εκτίμηση (426 κυβικά εκατοστά) έρχεται να καταστήσει πιο εύλογη τη θεωρία του σταδιακού νανισμού λόγω της νησιωτικής απομόνωσης.

«Η μελέτη μας δεν αποδεικνύει ότι ο erectus είναι ο πρόγονος του floresiensis. Όμως δείξαμε ότι αυτό είναι δυνατό και καταρρίψαμε το αντεπιχείρημα πολλών ανθρώπων ότι ο εγκέφαλος του floresiensis είναι πολύ μικρός».

Άλλοι διακεκριμένοι ανθρωπολόγοι, όπως ο καθηγητής Κρις Στρίνγκερ του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, εμφανίζονται πάντως πιο επιφυλακτικοί και δεν αποκλείουν ακόμα τη δεύτερη υπόθεση, δηλαδή την πιθανότητα ο «Χόμπιτ» να προέρχεται από έναν άγνωστο έως σήμερα πιθηκοειδή πρόγονο του ανθρώπου με μικρό εγκέφαλο, ο οποίος από την Αφρική έφθασε έως την Ινδονησία.



Πηγή : tanea.gr

Μονακό για Μουρίνιο!


Για... εκπληκτική πρόταση της Μονακό στον Ζοσέ Μουρίνιο κάνουν λόγο βρετανικά δημοσιεύματα, που θέλουν τον Ρώσο ιδιοκτήτη της να «χτυπά» τον Πορτογάλο για να επαναφέρει την ομάδα του στην κορυφή!


Ο σύλλογος του Γιώργου Τζαβέλλα έχει... υψηλές βλέψεις. Βρίσκεται στην κορυφή της Ligue 2 και κατά τα φαινόμενα επιστρέφει στη μεγάλη κατηγορία από την επόμενη χρονιά! Ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεβ, ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης θέλει η ομάδα του να κοντράρει στα ίσια την Παρί Σεν Ζερμέν και για το λόγο αυτό προσέγγισε τον μεγαλοατζέντη του Special One, Ζόρζε Μέντεζ, προκειμένου να τον ενημερώσει ότι θέλει να δώσει... πολλά, σύμφωνα με την Mirror!
Ο Μουρίνιο φέρεται να θέλει 12 εκατομμύρια τη χρονιά για να επιστρέψει στην Τσέλσι και ο Ρώσος της Μονακό δείχνει διατεθειμένος να δώσει περισσότερα, κάνοντας τον Πορτογάλο τον πιο ακριβοπληρωμένο προπονητή στον κόσμο! Στο ρεπορτάζ πάντως αναφέρεται ότι ενδέχεται να κάνει κίνηση και η Παρί...





Πηγή : gazzetta.gr

Γιατί η Rihanna ακυρώνει τις συναυλίες της;

Γιατί η Rihanna ακυρώνει τις συναυλίες της;


Σε μία ακόμη ακύρωση συναυλίας προχώρησε η Rihanna, προκαλώντας ανησυχία αλλά και απογοήτευση στους θαυμαστές της.
Η δημοφιλής ποπ σταρ επικαλέστηκε αδιαθεσία για την ματαίωση της εμφάνισής της στο Τέξας, δίχως ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας της.
Σημειώνεται ότι είναι η τρίτη συναυλία που ακυρώνεται στο πλαίσιο της νέας περιοδείας Diamonds Tour.
Οι «κακές γλώσσες» αποδίδουν τις ακυρώσεις στη χαμηλή προπώληση των εισιτηρίων.
Ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που θυμίζουν τον άστατο τρόπο ζωής, με καταχρήσεις, άφθονο αλκοόλ, κάπνισμα και έντονες φήμες για μανιώδη χρήση ναρκωτικών...






Πηγή : imerisia.gr

Συνάντηση Αγιορειτών με τον πρωθυπουργό για τα μεταλλεία Χαλκιδικής



Εκπρόσωπος της Ιεράς Επιστασίας ζήτησε σε συνέλευση κατοίκων της Ιερισσού την άμεση απελευθέρωση των δύο προφυλακισμένων για τον εμπρησμό στις Σκουριές τον περασμένο Φεβρουάριο. Διεμήνυσε επίσης πως δεν υπάρχει περίπτωση καμία Ιερά Μονή του Αγίου Όρους να παραχωρήσει δασική έκταση που της ανήκει στο δάσος των Σκουριών για να χτιστεί φράγμα από την «Ελληνικός Χρυσός»

Με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, συναντώνται οι εκπρόσωποι του Αγίου Όρους στο Μέγαρο Μαξίμου σε μια προσπάθεια να εξευρεθεί λύση στο ζήτημα των μεταλλείων χρυσού στη Βορειοανατολική Χαλκιδική. 

Νωρίτερα είχαν συνάντηση με τον γραμματέα της κυβέρνησης, Τάκη Μπαλτάκο, στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται πως ο πατέρα Νικόδημος, ο οποίος εμφανίστηκε τη Δευτέρα στην Ιερισσό, μίλησε ως εκπρόσωπος της Ιεράς Επιστασίας του Αγίου Όρους σε συνέλευση των κατοίκων.

Ήταν η πρώτη φορά που εκπρόσωπος του Αγίου Όρους εμφανίζεται σε συνέλευση για την εξόρυξη της Σκουριές και η πρώτη φορά που η Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους παίρνει θέση στο θέμα.

Ο π. Νικόδημος είχε ανακοινώσει στη συνέλευση ότι μεταβαίνει άμεσα στην Αθήνα και στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, για να του επιδώσει επιστολή της Ιεράς Επιστασίας, με την οποία ζητείται η άμεση απελευθέρωση των δύο προφυλακισμένων στις φυλακές Διαβατών για τον εμπρησμό στις Σκουριές τον περασμένο Φεβρουάριο και στην οποία η απόφαση της προφυλάκισης χαρακτηρίζεται "όχι δικαστική, αλλά τρομοκρατική και πολιτική".

Στην επιστολή, επίσης η Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους εγγυάται για το ήθος των δύο συλληφθέντων, τους οποίους οι μοναχοί γνωρίζουν καθώς έχουν εργαστεί στον Άθω, και υπογραμμίζεται ότι πρόκειται για άτομα υπεράνω υποψίας.

Ξεκαθάρισε, ακόμη, ότι δεν υπάρχει περίπτωση καμία Ιερά Μονή του Αγίου Όρους να παραχωρήσει, πουλήσει, διαθέσει ή επιτρέψει απαλλοτρίωση δασικής έκτασης που της ανήκει στο δάσος των Σκουριών για να χτιστεί φράγμα από την «Ελληνικός Χρυσός», σύμφωνα με το σχεδιασμό της εταιρείας.

.


Πηγή : skai.gr

Τραγωδία σε γήπεδο 5Χ5 με θύμα μικρό αγόρι

(φωτό: www.facebook.com/gipedakia)

Την τελευταία του πνοή άφησε ένα αγοράκι το απόγευμα της Τρίτης σε γήπεδο 5Χ5 στην Ηλιούπολη ενώ έπαιζε ποδόσφαιρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δυνατός άνεμος παρέσυρε ένα δοκάρι το οποίο χτύπησε στο κεφάλι και το θώρακα 8χρονο αγοράκι, το οποίο κατέληξε πριν προλάβει να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, το γήπεδο ανήκει στο δήμο Ηλιούπολης και παραχωρείται προς χρήση σε ποδοσφαιρικούς συλλόγους.





Πηγή : enet.gr

Μαφιόζικη εκτέλεση με 30 σφαίρες στην Πάτρα

Ο χώρος έξω από το κλαμπ, μισή ώρα μετά το "χτύπημα" - Στην ένθετη φωτό ο νεκρός Βασίλης Σινούρης

Ανακοίνωση της Αστυνομίας για το μακελειό στην οδό Σαχτούρη:
"Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι αναζητήσεις - έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών για τη σύλληψη δυο αγνώστων δραστών, οι οποίοι σήμερα (17-4-2013) και ώρα 03:21, έξω από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Πάτρα, προκάλεσαν τον θανάσιμο τραυματισμό δυο ημεδαπών.
Ειδικότερα οι δράστες επέβαιναν σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, φορώντας κράνη. Όταν προσέγγισαν το κατάστημα, εξωτερικά του οποίου βρίσκονταν τρεις ημεδαποί (ηλικίας 35, 32 και 42 ετών), ο συνεπιβάτης άρχισε να πυροβολεί επανειλημμένα εναντίον τους.
Ο 35χρονος και ο 32χρονος διακομίστηκαν άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», όπου ο πρώτος υπέκυψε αμέσως στα τραύματα του, ενώ ο δεύτερος κατέληξε μετά από λίγες ώρες. Ο 42χρονος φέρει όλως ελαφρά τραύματα.
Στο χώρο του περιστατικού βρέθηκαν (23) κάλυκες των 9 mm . Στο σημείο μετέβη κλιμάκιο των Εγκληματολογικών Υπηρεσιών για αυτοψία, εξερεύνηση και επιστημονική διερεύνηση του χώρου ενώ έχει παραγγελθεί και νεκροψία-νεκροτομή.
Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών".
ΝΩΡΙΤΕΡΑ
Συναγερμός έχει σημάνει στην Ασφάλεια Πατρών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο αδίστακτων δολοφόνων που έσπειραν το θάνατο τα ξημερώματα έξω από γνωστό κλάμπ της Πάτρας στην οδό Σαχτούρη.
Οι δράστες πυροβόλησαν με αυτόματο υποπολυβόλο εναντίον ατόμων που βρίσκονταν έξω από το κατάστημα, με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός ο 35χρονος Βασίλης Σινούρης, που όπως λένε πηγές της Αστυνομίας "βρέθηκε στο ακατάλληλο σημείο την λάθος στιγμή" και να τραυματιστεί βαρύτατα στον λαιμό ο 32χρονος Κώστας Φράγκος.
Επίσης ελαφρά έχει τραυματιστεί ένα ακόμα άτομο , 42 ετών, με τραύματα στον δεξί μηρό και στην πλάτη.
Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, οι δράστες ήθελαν να δολοφονήσουν δύο συγκεκριμένα άτομα χωρίς ωστόσο να πετύχουν πλήρως το στόχο τους.
Στο σημείο βρέθηκαν 23 κάλυκες ενώ η αστυνομία συλλέγει με προσοχή τα ευρήματα και τις όποιες πληροφορίες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει μέχρι τώρα η Αστυνομία, οι άγνωστοι δράστες φορούσαν σκουρόχρωμα ρούχα και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με λευκά κράνη.
Οι κάλυκες, καθώς και όσα άλλα στοιχεία έχουν συλλέξει μέχρι τώρα οι αστυνομικοί από το σημείο της επίθεσης, θα σταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν αξιοποιήσιμα στοιχεία, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.
Επίσης, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών παίρνουν καταθέσεις, τόσο από τον 42χρονο που έχει τραυματιστεί ελαφρά, όσο και από άλλα άτομα, που εκτιμούν, ότι μπορούν να βοηθήσουν στην πρόοδο των ερευνών. Πάντως οι αξιωματικοί της Ασφάλειας εκτιμούν ότι θα είναι σημαντική κατάθεση που θα δώσει ο 32χρονος, όταν βέβαια το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας του. Στο πλευρό του βρίσκονται στο Νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας" συγγενείς και φίλοι του.
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΜΑΚΕΛΕΙΟΥ ΟΠΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΤΟ THEBEST.GR
5.55: Πληροφορίες του thebest.gr αναφέρουν οτι ένας αυτόπτης μάρτυρας του μακελειού έχει οδηγηθεί στην Ασφάλεια Πατρών.
5.43: Ανθρωποκυνηγητό της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών. Πληροφορίες του thebest.gr αναφέρουν ότι το επίθετο του ενός εκ των θυμάτων είναι ΒασίληςΣινούρης 35 ετών ο βαριά τραυατίας ονομάζεται Κώστας Φράγκος 32 ετών.
5.39: Υπάρχει ένα ακόμα άτομο που χτυπήθηκε από τα πυρά των δραστών. Ωστόσο φέρει ελαφρά τραύματα και η κατάσταση του δεν εμπνέει καμία ανησυχία.
5.33: Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες η κατάσταση του τραυματία που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο είναι πολύ κρίσιμη (έχει πυροβοληθεί στο λαιμό).
5.28: Οι δράστες κινήθηκαν με "επαγγελματικό" τρόπο, όπως αναφέρουν στο thebest.gr περίοικοι. Και από τον τρόπο που έδρασαν, όπως εκτιμά η Αστυνομία, είχαν συγκεκριμένους "στόχους". Έως αυτή την ώρα δεν υπάρχουν νεώτερα για την κατάσταση της υγείας του τραυματία.
5.21: Το όπλο που χρησιμοποίησαν οι δυο δράστες ήταν τύπου "Σκόρπιον" ή "Ούζι" (υποπολυβόλο). Πυροβόλησαν 30 φορές. Αυτή την ώρα η οδός Σαχτούρη είναι κλειστή. Άνδρες της Αστυνομίας συλλέγουν υλικό και φωτογραφίες έξω από το κλαμπ.
5.11: Οι δυο δράστες επέβαιναν σε δίκυκλη μοτοσικλέτα η οποία, όπως εκτιμά η Αστυνομία, ήταν κλεμμένη. Φορούσαν κράνη και μπουφάν. 'Όταν προσέγγισαν έξω από το κλαμπ στην οδό Σαχτούρη και Ρήγα Φεραίου άρχισαν να πυροβολούν προς την πόρτα. Από τις σφαίρες έπεσε νεκρός ένας άνδρας και τραυματίστηκε σοβαρά, χτυπήθηκε στο λαιμό, ένας δεύτερος. Οι δράστες διέφυγαν από το σημείο με μεγάλη ταχύτητα.
ΩΡΑ 04.36: Μακελειό έξω από γνωστό κλαμπ στην οδό Σαχτούρη στην Πάτρα. Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία ύστερα από "βροχή πυροβολισμών".
Το περιστατικό συνέβη στις 3.25 τα ξημερώματα.














Πηγή : thebest.gr