1

Θεσσαλονίκη...

2

Η Πάργα, το μικρό θαύμα του Ιονίου...

3

Ναύπλιο, love is in the air...

4

Αθήνα, το λίκνο του πολιτισμού....

5

Δήλος, εκεί που το Φως βρήκε το σπίτι του...

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Ξενοδοχείο αποκλειστικά για γυμνιστές στη Ρόδο

Κερδίζει έδαφος στον ελληνικό ξενοδοχειακό τουρισμό το κίνημα του γυμνισμού, όπως φαίνεται από το άνοιγμα ξενοδοχείου αποκλειστικά για γυμνιστές στη Ρόδο, το οποίο φιλοδοξεί να προσφέρει στους επισκέπτες την εμπειρία της απόλυτης ελευθερίας χωρίς κανείς να τους κοιτά... "περίεργα".

Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του, το ξενοδοχείο που βρίσκεται μεταξύ Παραδεισίου και Θεολόγου, πέντε χιλιόμετρα από τη γνωστή "Κοιλάδα των Πεταλούδων", ανοίγει τις πύλες του "αποκλειστικά ως κέντρο παραθερισμού γυμνιστών, "με σεβασμό και έντονο το συναίσθημα της ελευθερίας στην έκφραση και την αληθινή επαφή με την φύση".

Σύμφωνα με πληροφορίες το ξενοδοχείο, το δεύτερο αποκλειστικά για γυμνιστές στην Ελλάδα καθώς ένα υπάρχει ήδη και στην Κρήτη, συνεργάζεται με την Διεθνή Ομοσπονδία Γυμνιστών.

Ο επισκέπτης - στους ημερήσιους επισκέπτες περιλαμβάνονται μόνο ζευγάρια και οικογένειες - καλείται να συμμορφωθεί με τον εσωτερικό κανονισμό που απαγορεύει όποιου είδους άσεμνη συμπεριφορά και τη φωτογράφιση.

Όπως αναφέρει "ο γυμνισμός είναι υποχρεωτικός σε όλους τους εξωτερικούς χώρους που βρίσκονται στα όρια των εγκαταστάσεων του συγκροτήματος, από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου. Ο γυμνισμός απαγορεύεται στους εσωτερικούς, κοινόχρηστους και στεγασμένου χώρους (εστιατόριο, υποδοχή, μπαρ, σαλόνι, διάδρομοι δωματίων και ξοινόχρηστες τουαλέτες)".




Πηγή : nooz.gr

Ποιος ο είναι ο "big father" του "big brother" των φαρμάκων




«Μήλο της έριδος» έχει γίνει το νέο σύστημα παρακολούθησης φαρμάκων με τον πρώην υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο από τη μια μεριά και τον  αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά με τον πρόεδρο του ΕΟΦ Γιάννη Τούντα από την άλλη. Αρχής γενομένης από τον κο Λοβέρδο ο οποίος κατηγόρησε τον αναπληρωτή υπουργό Μάριο Σαλμά για μικρότητα και σφετερισμό του δικού του έργου χωρίς να γίνει αναφορά στη δική του συμβολή. Ο κος Λοβέρδος ισχυρίζεται ότι η ηλεκτρονική καταγραφή παρακολούθησης και διακίνησης φαρμάκων και ακύρωσης της ταινίας γνησιότητα στα κυκλοφορούντα φάρμακα είναι απόρροια της δικής του νομοθετικής πρωτοβουλίας και ότι αυτές οι διατάξεις καταψηφίστηκαν από τη Νέα Δημοκρατία. Τα πυρά του πρώην υπουργού δεν άφησαν αλώβητο και τον πρόεδρο του ΕΟΦ Γιάννη Τούντα ο οποίος και επί ημερών του κου Λοβέρδου προήδρευε του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων.
 Επ’ ακολούθησε η δημόσια τοποθέτηση του κου Τούντα σύμφωνα με τον οποίο το νέο σύστημα το είχε σχεδιάσει ο  ΕΟΦ από το 2010 και δεν εμπίπτει σε καμία νομοθεσία ενώ επισημαίνει ότι το άρθρο 63στο οποίο αναφέρεται ο κος Λοβέρδος αφορά στον τρόπο χρήσης της ταινίας γνησιότητα και όχι στο σύστημα ηλεκτρονικής καταγραφής και ακύρωσης. Σε αντίθετη περίπτωση, αναφέρει ο κος Τούντας δε θα παρέλειπε να αναφέρει το συγκεκριμένο νόμο και να εξάρει τη συμβολή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας την τελευταία τριετία στην επίτευξη του στόχου της μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης και των διαρθρωτικών αλλαγών.
Πάντως για να αποδίδουμε τα του καίσαρα στον καίσαρα  αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί. Γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που μία κυβέρνηση έρχεται και υιοθετεί μετά βαΐων και κλάδων έργα της προηγούμενης κυβέρνησης στα οποία είχε σταθεί απέναντι. Και μπορεί να γίνεται μεγάλη φασαρία για την «πατρότητα» του συστήματος παρακολούθησης αλλά όλα αυτά δεν είναι, παρά «περί όνου σκιάς» αφού οι ασφαλισμένοι όλο και περισσότερο δυσκολεύονται να πληρώσουν τη συμμετοχή στα φάρμακά τους και μένουν χωρίς αυτά.





Πηγή : healthview.gr

Νέες αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ από τον Ιούλιο



Μεγάλες αυξήσεις έρχονται από την 1η Ιουλίου στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ΔΕΗ-0,51% λόγω των αυξήσεων που αναμένεται να επιβληθούν στο Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ), πρώην τέλος ΑΠΕ.
Σύμφωνα με εισήγηση του Λειτουργού της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ) -θυγατρική εταιρεία της ΔΕΗ-, τριπλασιάζεται το ΕΤΜΕΑΡ, προκειμένου να καλυφθεί το μεγάλο έλλειμμα στο λογαριασμό του, από τον οποίο πληρώνονται οι παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές (ΑΠΕ). Συγκεκριμένα, ο ΛΑΓΗΕ ζητεί να αυξηθεί το εν λόγω τέλος από 9,3 ευρώ ανά μεγαβατώρα (MWh=1.000kWh) που ισχύει σήμερα, στα 27,3 ευρώ ανά μεγαβατώρα.
 Σημειώνεται ότι το έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ ανέρχεται σήμερα σε 317 εκατ. ευρώ και προβλέπεται να φτάσει, το Δεκέμβριο του 2014, στο 1,471 δισ. ευρώ, εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα.
Χαρακτηριστικά, ο ΛΑΓΗΕ στο μηνιαίο δελτίο ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ που δημοσιεύει, υπογραμμίζει: «Η μεσοσταθμική τιμή του ΕΤΜΕΑΡ, που θα πρέπει να καταβάλουν οι καταναλωτές από 1/7/13 μέχρι 31/12/14, για μηδενισμό του ελλείμματος στο τέλος της περιόδου, με βάση τις ρυθμίσεις που ισχύουν σήμερα, είναι περίπου 27 ευρώ ανά μεγαβατώρα (περίπου τριπλάσιο του ισχύοντος), εφόσον δεν υπάρξουν άλλες ρυθμίσεις για μείωση του ελλείμματος.
Το μέγεθος αυτό μπορεί να αναπροσαρμόζεται, εφόσον οι απαιτήσεις πληρωμών προς παραγωγούς ΑΠΕ μεταβάλλονται συγκριτικά με τις προβλέψεις ή εξευρίσκονται πρόσθετοι πόροι του λογαριασμού».
Σύμφωνα με υπολογισμούς, για τετραμηνιαία κατανάλωση 2.000 κιλοβατωρών, που είναι η μέση οικιακή κατανάλωση, το νοικοκυριό, από 18,6 ευρώ που πληρώνει σήμερα, θα κληθεί να πληρώσει 54,6 ευρώ για την ίδια κατανάλωση, δηλαδή 36 ευρώ παραπάνω.
Εάν τελικά η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας υιοθετήσει το αίτημα του ΛΑΓΗΕ, οι λογαριασμοί ηλεκτρικού θα αυξηθούν σημαντικά από την 1η Ιουλίου, καθώς αναμένεται και η τρίτη φάση αναπροσαρμογής των τιμών ρεύματος, με βάση το τρίτο μνημόνιο. Μνημονιακή υποχρέωση της χώρας μας, είναι οι αυξήσεις στις τιμές ρεύματος να επιβληθούν σε τρεις δόσεις στο πρώτο εξάμηνο του 2013: Η πρώτη από 1/1, η δεύτερη από 1/5 και η τρίτη από 1/7/2013.
Απελευθέρωση
Από την 1η Ιουλίου, απελευθερώνονται πλήρως και τα τιμολόγια ρεύματος στη Χαμηλή Τάση, καθώς στη Μέση και Υψηλή Τάση έχουν ήδη απελευθερωθεί. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, από την 1η Ιουλίου, η κυβέρνηση δεν θα παρεμβαίνει πλέον στη διαμόρφωση των τιμολογίων της ΔΕΗ, και η ΡΑΕ θα είναι ο μόνος ρυθμιστής.






Πηγή : naftemporiki.gr

Διπολική διαταραχή ίσως προκαλεί η γρίπη κατά την εγκυμοσύνη


Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Αυξημένο κίνδυνο απόκτησης παιδιού με διπολική διαταραχή αντιμετωπίζουν οι γυναίκες που έχουν νοσήσει από γρίπη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοισεύεται στο επιστημονικό έντυπο JAMA Psychiatry.

Οι ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Κολούμπια, με επικεφαλής τον καθηγητή Άλαν Μπράουν, μελέτησαν τις περιπτώσεις 814 εγκύων και διαπίστωσαν ότι η γρίπη κατά τη διάρκεια της κύησης σχεδόν τετραπλασιάζει τον κίνδυνο το παιδί κάποια στιγμή να εκδηλώσει διπολική διαταραχή.

Η νέα μελέτη επιβεβαιώνει ανάλογα ευρήματα των ίδιων ερευνητών, που έχουν ήδη συσχετίσει τη γρίπη κατά την εγκυμοσύνη με αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης σχιζοφρένειας στο παιδί. Οι ερευνητές επισήμαναν την ανάγκη οι έγκυοι να κάνουν το αντιγριπικό εμβόλιο.

Ο μηχανισμός που αιτιολογεί την αρνητική επίπτωση της γρίπης πάνω στην ανάπτυξη του εγκεφάλου του εμβρύου, δεν έχει ακόμα εξηγηθεί πλήρως. Η γρίπη δεν θεωρείται ότι κάνει άμεση ζημιά στο έμβρυο, αλλά η αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος της μητέρας απέναντι στον ιό, πιστεύεται ότι κυρίως επηρεάζει την εγκεφαλική ανάπτυξη του αγέννητου παιδιού.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο Δρ Μπράουν, ο κίνδυνος παραμένει μικρός και οι γυναίκες δεν θα πρέπει να ανησυχούν, καθώς η μελέτη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η λοίμωξη από γρίπη κατά την εγκυμοσύνη μπορεί να οδηγήσει σε μια πιθανότητα της τάξης του 3% έως 4% για μελλοντική διπολική διαταραχή στο παιδί. Συνεπώς στη συντριπτική πλειονότητα των περιστατικών διπολικής διαταραχής, δεν υπάρχει ιστορικό γρίπης κατά την εγκυμοσύνη.

Η διπολική διαταραχή προκαλεί απότομες εναλλαγές διάθεσης στον ασθενή, οι οποίες μπορεί να διαρκέσουν για μήνες, με συνέπεια ο ασθενής να ακροβατεί ανάμεσα στην κατάθλιψη και την μανιακή ευφορία. Η πάθηση, που πλήττει περίπου το 1% του πληθυσμού, συχνά διαγιγνώσκεται κατά το τέλος της εφηβείας και μεταξύ 20 έως 30 ετών. 





Πηγή : in.gr

Η Μύκονος στο Us Weekly λόγω… Kardashian

Έχει δεχθεί έντονη κριτική για τις καμπύλες της, το σώμα της, αλλά και τις ενδυματολογικές της επιλογές, τόσο από την αρχή της καριέρας της, όσο και τους τελευταίους μήνες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της. Όμως, όλα τα σχόλια δε φαίνεται να πτοούν την Kim Kardashian, η οποία νιώθει κάτι παραπάνω από άνετα με το κορμί της.

Κατά τη διάρκεια της διαμονής της στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στη Μύκονο, όπου έγινε μέρος των γυρισμάτων του ριάλιτι σόου της οικογένειας Kardashian, η Kim κυκλοφορούσε με το μαγιό της στην πολυτελή βίλα όπου διέμενε, παρά το προχωρημένο της εγκυμοσύνης της.

Φυσικά φωτογράφοι από όλο τον κόσμο είχαν σπεύσει στο νησί και τώρα οι φωτογραφίες που τραβηχτήκαν κυκλοφορούν ανά τον κόσμο. Έτσι και το περιοδικό Us Weekly φιλοξενεί στο εξώφυλλό του την τηλεπερσόνα, η οποία αποκαλύπτει την κοιλιά της, ενώ με την εν λόγω φωτογραφία επιχειρεί να κάνει πολλά σχόλια για τα κιλά της να σταματήσουν!

«Η Kim νιώθει πολύ άνετα με το σώμα της», δήλωσε στο αμερικάνικο περιοδικό πηγή που πέρασε χρόνο μαζί της στη Μύκονο. «Δεν το σκέφτηκε καθόλου προτού φορέσει το μπικίνι της. Πριν από τρεις μήνες ήθελε απλά να γεννήσει και να τελειώνει. Τώρα, νιώθει πιο θηλυκή και περισσότερο… μητέρα».







Πηγή : protothema.gr

Ο ήλιος «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση

Ο ήλιος «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση

Εδιμβούργο 
Ερευνα από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου έδειξε ότι η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία ρίχνει τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης. Είναι βέβαια γνωστό ότι η έκθεση στον ήλιο αυξάνει τον κίνδυνο για εμφάνιση καρκίνου στο δέρμα, όμως τα οφέλη από αυτήν μπορεί να είναι τελικά σημαντικότερα από τους κινδύνους.
Παρότι η νέα έρευνα αφορούσε  μικρό αριθμό εθελοντών και οι επιστήμονες διευκρίνισαν ότι θα πρέπει να γίνουν περεταίρω μελέτες πάνω στο ζήτημα, οι ίδιοι ανέφεραν ότι ίσως μελλοντικά θα πρέπει να αναθεωρηθούν οι οδηγίες για την επιτρεπόμενη έκθεσή μας στην ηλιακή ακτινοβολία.

Η έκθεση στον Ηλιο
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρ. Ρίτσαρντ Γουέλερ, θεωρούν ότι η ηλιακή ακτινοβολία βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, καθώς οι υπεριώδεις ακτίνες απελευθερώνουν από τα δερματικά κύτταρα μονοξείδιο του αζώτου το οποίο, εισερχόμενο στην αιματική κυκλοφορία, χαλαρώνει τα αγγεία με αποτέλεσμα να σημειώνεται μείωση της αρτηριακής πίεσης.
Έτσι, έκθεση στον ήλιο ενδέχεται να βοηθά στην μείωση του κινδύνου για έμφραγμα και εγκεφαλικό. Οι βρετανοί επιστήμονες επισημαίνουν πως οι θάνατοι από καρδιά και εγκεφαλικά λόγω υψηλής πίεσης είναι πολύ περισσότεροι από ό,τι οι θάνατοι από καρκίνο του δέρματος. Όπως εξάλλου είναι γνωστό, ο ήλιος ενεργοποιεί την παραγωγή της ευεργετικής βιταμίνης D στον οργανισμό.
Η μελέτη
Οι ερευνητές έκαναν εργαστηριακά πειράματα με 24 εθελοντές που εξετέθησαν διαδοχικά για 20 λεπτά της ώρας σε υπεριώδες φως όπως το ηλιακό και για επίσης 20 λεπτά σε απλό φως που εξέπεμπε θερμότητα, όχι όμως και υπεριώδη ακτινοβολία. Η έρευνα έδειξε ότι η αρτηριακή πίεση έπεφτε σημαντικά μετά από μια ώρα έκθεσης στην υπεριώδη ακτινοβολία (είναι αυτή από την οποία προστατεύουν τα αντηλιακά) και παρέμενε σε χαμηλά επίπεδα για μία ώρα περίπου. Κατά την έκθεση στο απλό φως η αρτηριακή πίεση σημείωνε επίσης πτώση, η οποία όμως δεν διατηρούνταν, αφού τα επίπεδά της επανέρχονταν στην πρότερη κατάσταση μόλις σταματούσε η έκθεση στο φως.  Οι ερευνητές εξήγαγαν το συμπέρασμα ότι η μείωση της πίεσης προκαλείται από τις υπεριώδεις ακτίνες.
«Υποπτευόμαστε πως τα οφέλη της ηλιακής ακτινοβολίας για την καρδιά υπεραντισταθμίζουν τον κίνδυνο για καρκίνο του δέρματος», αναφέρει σε δήλωση του ο Γουέλερ και τονίζει ότι η ερευνητική ομάδα του θα πραγματοποιήσει νέες μελέτες για να αποτιμήσει τα οφέλη και τους κινδύνους από την έκθεση στον ήλιο. «Αν και οι νέες έρευνες επιβεβαιώσουν ότι το ηλιακό φως μειώνει τη θνησιμότητα από κάθε αιτία, τότε θα πρέπει να αναθεωρήσουμε τη συμβουλή μας για την έκθεση στον ήλιο», πρόσθεσε.
Προς το παρόν πάντως, οι ιατρικές οδηγίες για την έκθεση στον ήλιο δεν αλλάζουν. Ιδιαίτερα οι λουόμενοι κατά τους θερινούς μήνες δεν θα πρέπει να αμελούν να βάζουν κανονικά το αντιηλιακό τους. Οι ερευνητές θα παρουσιάσουν τα ευρήματά τους στο μεγαλύτερο διεθνές δερματολογικό συνέδριο στον κόσμο, το οποίο πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα στο Εδιμβούργο. 





Πηγή : tovima.gr

Depeche Mode: Η συναυλία της χρονιάς


Από το 1980 μέχρι σήμερα οι Depeche Mode έχουν πουλήσει περισσότερα από 100 εκατ. άλμπουμ σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ σαράντα οκτώ τραγούδια τους και 10 άλμπουμ τους έχουν κατακτήσει τις πρώτες θέσεις
Από το 1980 μέχρι σήμερα οι Depeche Mode έχουν πουλήσει περισσότερα από 100 εκατ. άλμπουμ σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ σαράντα οκτώ τραγούδια τους και 10 άλμπουμ τους έχουν κατακτήσει τις πρώτες θέσεις των βρετανικών τσαρτ

Λίγα εικοσιτετράωρα μας χωρίζουν από τη μεγαλύτερη συναυλία της χρονιάς. Το βράδυ της Παρασκευής οι Depeche Mode θα βρίσκονται εδώ στην Ελλάδα, στο Terra Vibe της Μαλακάσας, πανέτοιμοι να ξεσηκώσουν με τα κομμάτια τους και την εμφάνισή τους τους χιλιάδες Ελληνες φαν τους.

Τους το χρωστούσαν εξάλλου από το 2009, όταν ακύρωσαν την τελευταία στιγμή την προγραμματισμένη συναυλία τους στη χώρα μας.
Αυτή τη φορά όμως, θεού θέλοντος και Nτέιβ Γκάχαν επιτρέποντος, το σημαντικότερο συγκρότημα ηλεκτρονικής μουσικής στον κόσμο θα παίξει επί ελληνικού εδάφους.
Η ιστορία
Μια ματιά μόνον να ρίξει κανείς στα νούμερα αντιλαμβάνεται το τεράστιο μέγεθος αυτού του συγκροτήματος. Από το 1980 μέχρι σήμερα οι Depeche Mode έχουν πουλήσει περισσότερα από 100 εκατ. άλμπουμ σε ολόκληρο τον κόσμο! Σαράντα οκτώ τραγούδια τους και 10 άλμπουμ τους έχουν κατακτήσει τις πρώτες θέσεις των βρετανικών τσαρτ, ενώ έχουν συμπεριληφθεί στις λίστες με τους καλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών και τα συγκροτήματα που άλλαξαν τον κόσμο.
Η επίσημη ιστορία των Depeche Mode ξεκινά το 1981 με το πρώτο τους άλμπουμ «Speak and Spell» το οποίο πούλησε 300.000 αντίτυπα. Από την πρώτη τους κιόλας αυτή δισκογραφική δουλειά απέδειξαν πως ήρθαν για να μείνουν. Με τα επόμενα άλμπουμ τους καθιέρωσαν τον ήχο τους και τη φήμη τους και αύξησαν, κατά πολύ, τους θαυμαστές τους.
Το αμερικανικό κοινό τούς έχει ήδη λατρέψει, ενώ αρχίζουν να «εξαπλώνονται» από την Ευρώπη μέχρι την Αυστραλία. Το 1984 θα έρθει η πιο εμπορική δισκογραφική δουλειά της καριέρας τους, το «Some Great Reward», το οποίο πούλησε 1 εκατ. αντίτυπα μόνο στις ΗΠΑ! Το μουσικό ύφος τους αρχίζει πλέον να διαφοροποιείται, καθώς ο σκοτεινός, γκόθικ ήχος κάνει την εμφάνισή του στα τραγούδια τους.
Ακολουθούν το «Black Celebration» το 1986, το «Music For The Mass» το 1987 που άγγιξε τα 5 εκατ. αντίτυπα παγκοσμίως και το «Violator» το 1990 που άγγιξε τα 7,5 εκατ. Οι Depeche Mode είχαν πλέον κατακτήσει ολόκληρο τον κόσμο. Οι παγκόσμιες περιοδείες τους σημειώνουν τεράστια επιτυχία και τα εισιτήρια για τις συναυλίες τους εξαντλούνται σε χρόνο ρεκόρ.
Την εποχή όμως που βρίσκονται στο απόγειο της δόξας τους αρχίζουν τα μεγάλα προβλήματα. Η διετία 1994 - 1995 είναι για το συγκρότημα κάτι παραπάνω από σκοτεινή. Ο Alan Wilder αποχωρεί, ενώ η κατάπτωση του Ντέιβ Γκάχαν από την υπερβολική χρήση ναρκωτικών είναι ολοφάνερη. Δυσκολεύεται να ανέβει στη σκηνή, ακυρώνει τις συναυλίες στο παρά πέντε, συλλαμβάνεται για κατοχή ναρκωτικών, κάνει δύο απόπειρες αυτοκτονίας... Οι Depeche Mode όμως αποδεικνύονται πολύ... σκληροί για να πεθάνουν.
Η νέα χιλιετία τούς βρίσκει με νέο άλμπουμ, το «Exciter», και με μια πολύ επιτυχημένη περιοδεία στο πλαίσιο της οποίας μάλιστα, το 2001, είχαν εμφανιστεί και στην Αθήνα.
  • TO 13ο ΑΛΜΠΟΥΜ
  • Το νέο, 13o, άλμπουμ των Depeche Mode κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό με τίτλο «Delta Machine» και έχει αποσπάσει πολύ καλές κριτικές.
«ΕΦΥΓΑΝ» ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 20.000 ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Η συναυλία των Depeche Mode στη Μαλακάσα θα είναι η δεύτερη της νέας παγκόσμιας περιοδείας τους, η οποία θα περιλαμβάνει 34 συναυλίες σε 25 ευρωπαϊκές χώρες, τις οποίες αναμένεται να παρακολουθήσουν περισσότεροι από 1, 5 εκατ. θαυμαστές τους. Το support group τους θα είναι οι F.O.X., μια νεοσύστατη ηλεκτροπόπ μπάντα από το Εσεξ. Τη συναυλία θα ανοίξει το ελληνικό γκρουπ των Space Blanket που επιλέχθηκε έπειτα από διαγωνισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν προπωληθεί περισσότερα από 20.000 εισιτήρια, ενώ τα VIP εισιτήρια και τα VIP Package έχουν εξαντληθεί. Διατίθενται εισιτήρια των 30 και των 40 ευρώ αλλά και ειδικά εισιτήρια για ανέργους στην τιμή των 23 ευρώ.




Πηγή : ethnos.gr

Τα trailers της εβδομάδας (9-15/5)

Τα trailers της εβδομάδας (9-15/5)

Οι ταινίες δράσης και περιπέτειας κυριαρχούν

Trance

Ένα αστυνομικό θρίλερ του Ντάνι Μπόιλ με τους Τζέιμς ΜακΑβόι, Βενσάν Κασέλ και Ροζάριο Ντόσον.

The Call

Η Χάλι Μπέρι πρωταγωνιστεί σε ένα αγωνιώδες θρίλερ μαζί με τους Άμπιγκέιλ Μπρέσλιν και Μόρις Τσέστνατ.

Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού


Μια νέα, δραματική ταινία του Έκτορα Λυγίζου η οποία έχει ήδη αποστάσει εγχώριες αλλά και διεθνείς διακρίσεις

Dead Shadows


Οι γονείς του Chris σκοτώθηκαν βάναυσα πριν από 11 χρόνια, την ίδια ημέρα που ο κομήτης Haley έγινες ορατός στη γη.

Η αυτοβιογραφία ενός ψεύτη


Ο Γκράχαμ Τσάπμαν μας ξεναγεί στις άσχημες, όμορφες και σκοτεινές πλευρές της ζωής του μέσα από μια ιδιαίτερη μαύρη κωμωδία.

11 συναντήσεις με τον πατέρα μου

Μια δραματική ταινία του Νίκου Κορνήλιου με τους Λάμπρο Αποστόλου, Εύα Γαλογαύρου, Εύα Στυλάντερ.







Πηγή : news.gr

Ηράκλειο: Συνελήφθη καθηγητής μουσικής για σεξουαλική παρενόχληση 19χρονης μαθήτριάς του


Με την κατηγορία της σεξουαλικής παρενόχλησης σε βάρος 19χρονης μαθήτριάς του συνελήφθη ένας 56χρονος καθηγητής μουσικής, σε ιδιωτική σχολή στη Νέα Αλικαρνασσό Ηρακλείου, ύστερα από καταγγελία στην αστυνομία της κοπέλας.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η μαθήτρια είχε μάθημα χθες το απόγευμα στη σχολή, αλλά στο τέλος του μαθήματος ο καθηγητής την απομόνωσε επιχειρώντας να τη θωπεύσει.

Ο 56χρονος οδηγείται σήμερα το μεσημέρι στον εισαγγελέα Ηρακλείου.





Πηγή : kerdos.gr

Μέτριες οι εντυπώσεις για την Κύπρο μετά την χθεσινή 1η της πρόβα στην Eurovision

Μέτριες οι εντυπώσεις για την Κύπρο μετά την χθεσινή 1η της πρόβα στην Eurovision Tα σχόλια αφορούσαν όχι το τραγούδι όσο τα μαλλιά και το φόρεμα της Δέσποινας Ολυμπίου

Την πρώτη της πρόβα στην αρένα της φετινής Eurovision στο Μάλμε της Σουηδίας έκανε χθες 7 Μαΐου η Δέσποινα Ολυμπίου που εκπροσωπεί την Κύπρο και θα διαγωνιστεί στον 1ο ημιτελικό την Τρίτη 14 Μαΐου 2013.
Όπως γράφει το σάιτ gossiptv.gr, η Δέσποινα Ολυμπίου ανέβηκε στη σκηνή του Malmo Arena και η εμφάνισή της σχολιάστηκε μάλλον αρνητικά!
Αρνητικά ήταν τα σχόλια τόσο τα μαλλιά της, όσο και το φόρεμά της.
Ο Παντελής Μήτσου, πρώην συνεργάτης της και σχεδιαστής μίλησε στο σάιτ must ONLINE για την χθεσινή εμφάνισή της Δέσποινας Ολυμπίου στην πρόβα.
«Τι να πω, η κοπέλα εμφανίστηκε στη σκηνή με πανομοιότυπο φόρεμα με εκείνο που της έδωσα να φορέσει στον ελληνικό τελικό αν θυμάστε με τη μόνη διαφορά έλειπαν τα μανίκια. Το φόρεμα είναι φτιαγμένο με τα ίδια υλικά. Από εκεί και πέρα τα συμπεράσματα δικά σας».
Το φόρεμά της όπως αναφέρεται στο σάιτ must, είναι δημιουργία μίας σχεδιάστριας, η οποία βασίστηκε στο αρχικό φόρεμα.
Πάντως τα σχόλια των ξένων δημοσιογράφων για την Κυπριακή εμφάνιση ήταν επικριτικά όχι τόσο για το τραγούδι, την μπαλάντα "Αν με θυμάσαι", όσο και για την στυλιστική επιλογή!
Ένα από αυτά αναφέρει, «όπως και να έχει η Δέσποινα Ολυμπίου θέλει να πιστέψουμε πως δεν θα είναι ποτέ καλή όσο την πρώτη φορά με την μόνη διαφορά ότι η αλήθεια είναι ότι η ομάδα της χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να συντονιστούν».
Ωστόσο ο παραγωγός του σώου, Christen Bjorkman αμέσως μετά την πρόβα είπε τα καλύτερα λόγια και ευχήθηκε καλή επιτυχία στην Κυπριακή αποστολή.





Πηγή : thebest.gr

Πυροβολισμοί στα γυρίσματα του βίντεο κλιπ της JLo

Η Jennifer Lopez αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το πλατό που είχε στηθεί στην παραλία Φορτ Λόντερντεϊλ της Φλόριντα για τα γυρίσματα του βίντεο κλιπ του τραγουδιού "Live it Up", όταν ακούστηκαν πυροβολισμοί στην περιοχή.

Οι σωματοφύλακες φυγάδευσαν τη Λατίνα τραγουδίστρια, η οποία έδινε συνέντευξη στο "Entertainment Tonight" τη στιγμή που ακούστηκαν οι πυροβολισμοί.

Το περιστατικό έγινε γνωστό από τον παρουσιαστή της εκπομπής Rob Marciano με ένα μήνυμα στο Twitter του. Αποκάλυψε επίσης, ότι στην περιοχή έσπευσαν άμεσα ασθενοφόρα, ωστόσο λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι δεν υπήρξαν τραυματίες.

Οι Αρχές της Φλόριντα που διερευνούν το περιστατικό ανακοίνωσαν ότι δεν έχουν ακόμα εντοπίσει τα ίχνη των δραστών, ωστόσο προχώρησαν σε συλλήψεις υπόπτων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της NY Daily News, εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε: "Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν μάρτυρες ή τραυματίες και δεν μας έχει γίνει γνωστή καμία άλλη πληροφορία".




Πηγή : nooz.gr

Για ποια celebrity είπε η Rihanna ότι της προκαλεί εμετό;

Για ποια celebrity είπε η Rihanna ότι της προκαλεί εμετό;

Είναι μία star η οποία δεν μας έχει συνηθίσει ούτε σε φυσιολογική συμπεριφορά αλλά ούτε και σε φυσιολογικές δηλώσεις, οπότε το τελευταίο της tweet παρά το γεγονός ότι ήταν κάπως... προκλητικό, δεν μας ξάφνιασε και πολύ!
Ο λόγος για την Rihanna η οποία φυσικά δεν θα μπορούσε να μην κάνει το δικό της σχόλιο σχετικά με το πολυσυζητημένο Met Ball το οποίο έγινε τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη. Η διάσημη τραγουδίστρια λοιπόν, πόσταρε μία φωτογραφία της Nicole Richie από την εκδήλωση γράφοντας από κάτω: «Αυτή η b...h μου προκαλεί εμετό»! Για να διευκρινίσει αμέσως μετά ότι το σχόλιό της ήταν θετικό διότι την ανακήρυξε μακράν την πιο καλοντυμένη της βραδιάς!
Λίγο περίεγος ο τρόπος που εκφράζει το θαυμασμό της η RiRi, αλλά όπως είπαμε και στην αρχή, το κορίτσι αυτό μόνο συνηθισμένο δεν είναι! Πάντως, για να είμαστε ειλικρινείς, η εμφάνιση της Nicole ήταν από τις πιο πολυσυζητημένες της εκδήλωσης!

H πολυσυζητημένη εμφάνιση της Nicole Richie

 





Πηγή : queen.gr

Και όμως… είναι 52 χρονών!

Και όμως… είναι 52 χρονών!

Οι παπαράτσι την εντόπισαν στην παραλία και φωτογράφησαν την εκπληκτική σιλουέτα της!
Ο λόγος για την Rita Rusic, η οποία μπορεί να μεγαλώνει και να είναι πια 52 χρονών, όμως διαθέτει ένα αξιοζήλευτο κορμί!
Η τηλεοπτική παραγωγός είναι σχεδόν κάθε μέρα στην παραλία του Miami και ο φωτογραφικός φακός την απαθανατίσει συνέχεια με διαφορετικό μαγιό.





Πηγή : gossip-tv.gr

Καστοριά: Ανοίγει τις πύλες της η 38η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς


Με την συμμετοχή 160  εκθετών από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Γερμανία, τη Δανία, την Φινλανδία, την Ουγγαρία, την Τουρκία, την Αμερική, την Πολωνία, την Ισπανία, τη  Ρωσίακαι τον Καναδάανοίγει σήμερα Πέμπτη τις πύλες της η 38η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάςστο νέο Διεθνές ΕκθεσιακόΚέντρο Καστοριάς. Στα εγκαίνια  της έκθεσης που  πραγματοποιούνται στις 10:30το πρωί, την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς, ενώ θα παραστεί και ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρος Καράογλου. Σύμφωνα  με στοιχεία που έδωσε ενόψει της έκθεσης ο  Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας»,δυναμική ανάπτυξηςεπιδεικνύει η αγορά γουνοποιίας, οπλέον εξωστρεφής και ανταγωνιστικός κλάδος της οικονομίας– όπως αποδεικνύεται– στην περίοδο της κρίσης,με προοπτικές να δημιουργήσεινέες θέσεις εργασίαςμέσω των επενδύσεωνπου γίνονται σε εκτροφεία τα οποία μάλιστα σχεδιάζεται να διπλασιαστούν,εκτοξεύοντας την παραγωγή προϊόντων γούναςπάνω από τα 450 – 500 εκατομμύρια ευρώ,στα οποία κυμαίνεται  τα τελευταία χρόνια.Οι  πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις αναφέρονται σε διπλασιασμό των πωλήσεων του κλάδουπάνω από ένα δις ευρώ σε βάθος πενταετίας.Η παραγωγή σχεδόν στο σύνολό της επικεντρώνεται στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίαςκαι συγκεκριμένα στις Περιφερειακές Ενότητες  Καστοριάς και Κοζάνης (περίπου 98%), όπου η τέχνη της κατεργασίας δερμάτων έχει ιστορία από τον 13ο αιώνα.




Πηγή : ert.gr

Πες το μ' ένα φιλί

Πριν από τα τραγούδια, άρχισαν τα... παρατράγουδα. Η αντίστροφη μέτρηση για τη φετινή Eurovision ξεκίνησε, οι συμμετοχές του α' ημιτελικού δοκιμάζουν ήδη, η μία μετά την άλλη, την πελώρια σκηνή του Μάλμε και στο παρασκήνιο δεν στήνονται μόνο τα πηγαδάκια για τα φαβορί, αλλά και για ένα καυτό φιλί που κάνει τις τελευταίες ημέρες το γύρο της Ευρώπης.

Αλλωστε Eurovision χωρίς αλατοπίπερο δεν γίνεται. Ετσι, αφού έχουμε δει επί σκηνής ό,τι μπορεί να φανταστεί ο νους του ανθρώπου σε extreme και κιτς εμφανίσεις (τόνους πούλιες, παγιέτες, φτερά, πούπουλα, φωτιές, μαχαίρια ακόμη και τρανσέξουαλ και μάλιστα δις), φέτος το μενού μάς επιφυλάσσει κι ένα λεσβιακό στιγμιότυπο.
«Παντρέψου με»
Η 27χρονη τραγουδίστρια Krista Siegfrids, που εκπροσωπεί τη Φινλανδία, θέλει μέσα από τη συμμετοχή της να περάσει το δικό της μήνυμα υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων και κυρίως να διαμαρτυρηθεί για την απαγόρευση του γάμου ανάμεσα σε άτομα του ίδιου φύλου στη Φινλανδία, ανταλλάσσοντας ένα φιλί με μια από τις χορεύτριές της. Ντυμένη νύφη τραγουδάει «Παντρέψου με» και στο φινάλε του τραγουδιού φιλάει στο στόμα ένα από τα κορίτσια που την πλαισιώνουν. Το επιχείρησε ήδη στο Eurovision in Consert στο Αμστερνταμ, αλλά είναι διατεθειμένη να το επαναλάβει και στον κανονικό διαγωνισμό. Αλλωστε, όπως δήλωσε και η ίδια: «Είναι live και δεν μπορεί να με σταματήσει κανείς». Το θέμα είναι πώς θα αντιμετωπίσει το θέμα η EBU, καθώς στο διαγωνισμό -που στην πραγματικότητα είναι η μεγάλη πανευρωπαϊκή γιορτή που λατρεύουν οι γκέι- απαγορεύονται από τον κανονισμό οι στίχοι με πολιτικό περιεχόμενο, όπως και οι άσεμνες χειρονομίες. Βέβαια η Φινλανδή τραγουδίστρια τόνισε πως «δεν αισθάνεται ότι το κομμάτι της έχει πολιτική χροιά». Ωστόσο το λεσβιακό φιλί της μπορεί από πολλούς να ερμηνευθεί ως άσεμνη χειρονομία. Οχι τίποτε άλλο, φαντάζεστε την Ελένη Λουκά και μερικές φίλες της να κάνουν ντου στο στάδιο του Μάλμε; 'Η το ΕΣΡ να ρίχνει κανένα πρόστιμο όπως τότε στη σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη; Ιδωμεν.
Ομως ας αφήσουμε προς το παρόν τη Φινλανδία και την προκλητική της τραγουδίστρια, που μπορεί στην τελική να φοβηθεί να επιχειρήσει ξανά το φιλί, κι ας επιστρέψουμε στα δικά μας. Οσοι πιστοί θέλουν να πάρουν μια γεύση όλων των τραγουδιών με τη μορφή βιντεοκλίπ μπορούν να συντονιστούν με τη ΝΕΤ την Πέμπτη και την Παρασκευή στις 16.00. Μέσα από δύο ειδικές εκπομπές με τη Μαρία Κοζάκου, θα παρουσιαστούν άπασες οι φετινές συμμετοχές.
Οσο για τον Αγάθωνα και τους Koza Mostra, θα πάρουν την πρώτη κρυάδα της σκηνής στο Μάλμε την Πέμπτη και μάλιστα πουρνό πουρνό στις 10.00 τοπική ώρα, οπότε και έχει προγραμματιστεί η πρώτη τους πρόβα.





Πηγή : enet.gr

Στροφή στις συνδρομές από το cloud κάνει η Adobe, ορόσημο το CS6

H Adobe προέβη σε μια ανακοίνωση-ορόσημο για το μέλλον των εξαιρετικά δημοφιλών εφαρμογών της, καθώς από το Ιούνιο 2013, θα πάρουν την μορφή συνδρομητικής υπηρεσίας στο λεγόμενο Creative Cloud με μηνιαία χρέωση 61,49 ευρώ.

Οι αυτόνομες εκδόσεις Creative Suite ή CS θα σταματήσουν στην έκδοση CS6, όσοι όμως επένδυσαν στην αγορά τους προσκαλούνται στο cloud με έκπτωση 60% για τον πρώτο χρόνο. Τo CS6 θα συνεχίσει να διατίθεται στην αγορά, ωστόσο δεν θα υπάρξει CS7.

Ανάλογη στροφή στο συνδρομητικό μοντέλο έχουν και άλλες εταιρείες ανάπτυξης λογισμικού, όπως η Microsoft με το Office 365 (μπορείτε να διαβάσετε τα επιχειρήματά της υπέρ του συνδρομητικού μοντέλου στο άρθρο «Οκτώ πλεονεκτήματα του συνδρομητικού Office 365 έναντι του πακέτου»).

Όλα τα αρχεία που παράγονται με τα apps στο Creative Cloud (CC) μπορούν να αποθηκεύονται, να διατηρούνται συγχρονισμένα και να κοινοποιούνται από το «σύννεφο» της Adobe σε περιβάλλον Mac OS, iOS, Windows και Android. Επίσης, οι καλλιτέχνες θα μπορούν να μοιράζονται τις δημιουργίες τους με τα άλλα μέλη της κοινότητας Behance, που φτάνουν τους 1.400.000 επαγγελματίες.

Ως πλεονεκτήματα του νέου συνδρομητικού μοντέλου (έναντι της σουίτας εφαρμογών Creative Suite) θεωρείται η διαρκής ανανέωση του λογισμικού με νέες δυνατότητες, οι οποίες στο παρελθόν συσσωρεύονταν για να συμπεριληφθούν στην επόμενη αναβάθμιση επί πληρωμή. Επίσης, πλεονέκτημα θεωρείται η διαθεσιμότητα του αρχείου και των αντίστοιχων εφαρμογών της Adobe μέσω του cloud σε κάθε μέσο που διαθέτει ο δημιουργός του (π.χ. μια φωτογραφία στο iPad υπόκειται σε επεξεργασία με το Photoshop Touch, η επεξεργασία της οποίας συνεχίζεται όταν ο δημιουργός βρεθεί σε Windows PC ή Mac με το Photoshop CC).

Με το νέο μοντέλο, στο Creative Cloud περιλαμβάνεται η επόμενη γενιά εφαρμογών desktop της Adobe, συμπεριλαμβανομένων των Adobe Photoshop CCInDesign CCIllustrator CC, Dreamweaver CC και Premiere Pro CC. Ό,τι ήταν γνωστό ως Creative Suite (CS) μετονομάζεται σε CC για να αντικατοπτρίσει την μετάβαση και την ενσωμάτωσή στο Creative Cloud. Σε αυτές τις εκδόσεις, υπάρχουν εκατοντάδες βελτιώσεις, αναφέρει η Adobe. Στο Photoshop CC για παράδειγμα, περιλαμβάνεται η λειτουργία Camera Share Reduction που αναλαμβάνει να ξεθολώσει τις κουνημένες φωτογραφίες, το Smart Sharpen που αναγνωρίζει τις υφές και αναδεικνύει τις λεπτομέρειες, το Adobe Camera Raw 8 για περισσότερες επεμβάσεις στην διόρθωση φωτογραφιών. Οι φωτογραφίες μπορούν να δημοσιεύονται άμεσα στην κοινότητα Behance, προς αναζήτηση εποικοδομητικών σχολίων.

Η Adobe δέχεται ήδη εγγραφές στο Creative Cloud, αν και η διάθεση της υπηρεσίας θα ξεκινήσει τον Ιούνιο. Η συνδρομή ανέρχεται στα 61,49 ευρώ το μήνα, για τα ετήσια συμβόλαια με 20GB χώρο φιλοξενίας στο Creative Cloud. Όσοι έχουν ήδη αγοράσει τις προηγούμενες εκδόσεις CS3 έως CS5.5 θα καταβάλλουν μειωμένη συνδρομή 36,89 ευρώ τον μήνα για ένα χρόνο, τιμή στην οποία μπορούν να αποκτούν συνδρομή φοιτητές και καθηγητές. Ανάλογες προσφορές υπάρχουν και για εκείνους που επένδυσαν στην αγορά της σουίτας CS6 το περασμένο μόλις έτος (με ακόμα χαμηλότερη συνδρομή, 24,59 ευρώ το μήνα). Τέλος, η Adobe ανακοίνωσε το Creative Cloud για Ομάδες, υπηρεσία στην οποία προστίθενται 100GB και κονσόλα κεντρικής διαχείρισης με χρέωση 70 περίπου δολάρια το μήνα ανά μέλος.
H Adobe διαθέτει με συνδρομή και τις μεμονωμένες εφαρμογές CC με 24,59 ευρώ το μήνα. Αναλυτικές πληροφορίες περιλαμβάνονται στον δικτυακό τόπο της Adobe στην διεύθυνση https://creative.adobe.com/plans.




Πηγή : in.gr

Προκαλεί αντιδράσεις το νέο του βιντεοκλίπ

Ο Ντέιβιντ Μπάουι υποδύεται στο βιντεοκλίπ έναν διασκεδαστή, η εμφάνιση του οποίου παραπέμπει στον Ιησού Χριστό
Τι κι αν είναι πλέον 66 ετών, ο Ντέιβιντ Μπάουι παραμένει προκληκτικός και ικανός να ταράζει την κοινή γνώμη.

Μπορεί η κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ έπειτα από χρόνια να προσέλκυσε έντονο ενδιαφέρον, ωστόσο το βιντεοκλίπ του νέου του τραγουδιού με τίτλο «The Next Day» ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στους θρησκευτικούς κύκλους.
Το βιντεοκλίπ διαδραματίζεται σε έναν χώρο που θυμίζει κάτι από εκκλησία και κάτι από οίκο ανοχής. Ο Ντέιβιντ Μπάουι υποδύεται έναν διασκεδαστή η εμφάνιση του οποίου παραπέμπει ευθέως στον Ιησού Χριστό.
Στο βιντεοκλίπ συμμετέχουν και δύο ακόμη δημοφιλείς φιγούρες του καλλιτεχνικού κόσμου. Πρόκειται για τον Αγγλο ηθοποιό, σκηνοθέτη και μουσικό Gary Oldman που υποδύεται τον ιερέα και τη Γαλλίδα ηθοποιό Μαριόν Κοτιγιάρ στον ρόλο μιας πόρνης. Ολο αυτό το σκηνικό θεωρήθηκε προσβλητικό από τους πιστούς, οι οποίοι εκφράζουν έντονα τη δυσαρέσκειά τους για τη νέα αυτή επιλογή του διάσημου σταρ.
Η ιδέα του βιντεοκλίπ ανήκει αποκλειστικά στον Ντέιβιντ Μπάουι, ενώ τη σκηνοθεσία έχει κάνει η Floria Sigismudi.








Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Όλοι σχεδόν οι Ευρωπαίοι είναι συγγενείς μεταξύ τους

Όλοι σχεδόν οι Ευρωπαίοι είναι συγγενείς μεταξύ τους

Από το ανατολικό άκρο της Ευρώπης στα Βαλκάνια έως το δυτικό άκρο στην Ιρλανδία, οι Ευρωπαίοι αποτελούν κατά βάση μια μεγάλη οικογένεια, με βιολογικούς δεσμούς λόγω των κοινών προγόνων τους, οι οποίοι ζούσαν πριν μόλις χίλια χρόνια, σύμφωνα με μια νέα γενετική ανάλυση του DNA των Ευρωπαίων από όλη τη «γηραιά ήπειρο». Η μελέτη δείχνει ότι οι κάτοικοι της Ευρώπης συνδέονται στενότερα μεταξύ τους από ό,τι θεωρείτο έως τώρα, κάτι που έχει τη δική του σημασία για την «ανάγνωση» της ευρωπαϊκής ιστορίας.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή εξέλιξης και οικολογίας Γκράχαμ Κουπ του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας- Ντέιβις και τον γενετιστή Πίτερ Ραλφ του πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας- Λος Αντζελες, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας "PLoS Biology", σύμφωνα με το "Nature", συνέκριναν γενετικό υλικό από περισσότερους από 2.200 Ευρωπαίους, οι οποίοι ανήκαν σε 40 διαφορετικούς πληθυσμούς.

Η γενετική μελέτη έδειξε ότι όσο σε μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ τους ζουν δύο πληθυσμοί (π.χ. Βρετανοί και Τούρκοι), τόσο ο βαθμός γενετικής συγγένειάς τους τείνει να είναι μικρότερος. Όμως, ακόμα και δύο άνθρωποι που ζουν στα δύο άκρα της ευρωπαϊκής ηπείρου, συνδέονται από γενετική άποψη μέσω των σχέσεων των προγόνων τους στο παρελθόν.

Μικρές τοπικές διαφορές που οφείλονται π.χ. σε μεταναστεύσεις, καθώς και γεωγραφικοί φραγμοί (όπως οι οροσειρές) ή πολιτισμικά εμπόδια (όπως οι διαφορετικές γλώσσες) μειώνουν κατά περίπτωση τη γενετική συγγένεια των Ευρωπαίων, χωρίς όμως να την εξαφανίζουν.

«Η βασική εικόνα είναι ότι όλοι (οι Ευρωπαίοι) σχετίζονται μεταξύ τους και οι διαφορές μεταξύ των περιοχών δεν είναι μεγάλες», δήλωσε ο Γκράχαμ Κουπ. «Είναι αξιοσημείωτο πόσο στενά συνδέεται ο ένας με όλους τους άλλους. Σε γενεαλογικό επίπεδο, ο καθένας στην Ευρώπη έχει σχεδόν τους ίδιους προγόνους μόλις πριν από χίλια χρόνια», πρόσθεσε.

Η μάλλον απρόσμενη αυτή γενετική συγγένεια είχε προβλεφθεί θεωρητικά πριν από μια δεκαετία και τώρα επιβεβαιώνεται από τη μελέτη των δειγμάτων του DNA, η οποία έφθασε σε βάθος έως 3.000 ετών. Όπως εκτιμούν οι ερευνητές, μια ανάλογη στενή συγγένεια πιθανότατα υπάρχει και σε άλλες ηπείρους του πλανήτη. «Είναι πράγματι πιθανό ότι όλοι στον κόσμο συνδέονται μεταξύ τους κάπως κατά τις τελευταίες λίγες χιλιάδες χρόνια», όπως είπε ο Γκράχαμ Κουπ.

Επειδή ο αριθμός των προγόνων διπλασιάζεται με κάθε γενιά, η πιθανότητα να έχει κανείς κοινό DNA με πιο μακρινούς συγγενείς, μειώνεται γρήγορα. Όμως σε μεγάλα δείγματα πληθυσμού, μπορεί να ανιχνευθεί η γενετική συγγένεια. Οι ερευνητές κατόρθωσαν να εντοπίσουν τμήματα του γενετικού υλικού, τα οποία ήσαν κοινά σε ανθρώπους στα πιο διαφορετικά μέρη της Ευρώπης και, στη συνέχεια, κατάφεραν, να υπολογίσουν πόσο παλιά ζούσε ένας κοινός πρόγονος.

Μεταξύ άλλων, η μελέτη δείχνει ότι οι πληθυσμοί της Ανατολικής Ευρώπης συνδέονται κάπως πιο στενά μεταξύ τους από ό,τι οι λαοί της Δυτικής Ευρώπης, πιθανώς εξαιτίας των σλαβικών επεκτάσεων και μεταναστεύσεων πριν από περίπου 1.000 χρόνια.

Σε κάθε περίπτωση, ο Γκράχαμ Κουπ και οι συνεργάτες του διευκρίνισαν ότι η γενετική, αν και ρίχνει φως στην ιστορία, δεν είναι σε θέση να φωτίσει πλήρως το ιστορικό παρελθόν, κάτι για το οποίο χρειάζεται η αναντικατάστατη συνεισφορά της αρχαιολογίας και της γλωσσολογίας.






Πηγή : imerisia.gr

Ηλιοθεραπεία: Διαβάστε τι κακό μας κάνει

Ηλιοθεραπεία: Διαβάστε τι κακό μας κάνει

Η έκθεση στον ήλιο αυξάνει μεν τον κίνδυνο για την εμφάνιση καρκίνου στο δέρμα, όμως τα οφέλη μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερα από τους κινδύνους, κυρίως χάρη στη γρήγορη και σημαντική μείωση της αρτηριακής πίεσης που επιφέρει η υπεριώδης ακτινοβολία (UV), σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα. Αν και οι επιστήμονες διευκρίνισαν ότι θα πρέπει να γίνουν κι άλλες μελέτες πάνω στο ζήτημα, ανέφεραν ότι ίσως στο μέλλον θα πρέπει να αναθεωρηθούν οι σχετικές ιατρικές συμβουλές για τη σχεδόν πλήρη αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο.

Οι δερματολόγοι του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου δεν έχουν ακόμα κάνει επίσημη επιστημονική δημοσίευση, αλλά θα παρουσιάσουν τα ευρήματά τους στο μεγαλύτερο διεθνές δερματολογικό συνέδριο στον κόσμο, το οποίο πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα στην πόλη της Σκωτίας, σύμφωνα με το BBC.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρ. Ρίτσαρντ Γουέλερ, θεωρούν ότι η ηλιακή ακτινοβολία βοηθά στην πτώση της αρτηριακής πίεσης, καθώς οι βλαβερές για το δέρμα υπεριώδεις ακτίνες απελευθερώνουν μια ουσία (μονοξείδιο του αζώτου) που ρίχνει την πίεση στο αίμα.

Έτσι, ο ήλιος βοηθά στην μείωση του κινδύνου για έμφραγμα και εγκεφαλικό, ακόμα και στην παράταση της ζωής. Οι Βρετανοί επιστήμονες επισήμαναν πως οι θάνατοι από καρδιά και εγκεφαλικά λόγω υψηλής πίεσης είναι πολύ περισσότεροι από ό,τι οι θάνατοι από καρκίνο του δέρματος.

Όπως εξάλλου είναι ήδη γνωστό, ο ήλιος πυροδοτεί την αυξημένη παραγωγή βιταμίνης D στον οργανισμό. Αλλά οι ερευνητές τόνισαν ότι κακώς έως τώρα υπήρχε η εντύπωση πως μόνο η βιταμίνη D συνιστά τη βασική ωφέλεια της έκθεσης στον ήλιο.

Οι Βρετανοί επιστήμονες έκαναν εργαστηριακά πειράματα με 24 εθελοντές που εκτέθηκαν εναλλακτικά σε υπεριώδες φως όπως το ηλιακό ή σε απλό φως που θέρμαινε το δέρμα. Η έρευνα έδειξε ότι η αρτηριακή πίεση έπεφτε σημαντικά μετά από μια ώρα έκθεσης στην υπεριώδη ακτινοβολία (είναι αυτή από την οποία προστατεύουν τα αντηλιακά), ενώ δεν συνέβαινε το ίδιο με το απλό θερμό φως. Οι ερευνητές εξήγαγαν το συμπέρασμα ότι η μείωση της πίεσης επέρχεται από τις υπεριώδεις ακτίνες.

«Υποπτευόμαστε πως τα οφέλη της ηλιακής ακτινοβολίας για την καρδιά υπεραντισταθμίζουν τον κίνδυνο για καρκίνο του δέρματος», δήλωσε ο Γουέλερ και ανέφερε ότι η ερευνητική ομάδα του θα πραγματοποιήσει μια νέα μελέτη για να συγκρίνει τα δύο είδη κινδύνου σε ανθρώπους που έχουν εκτεθεί στον ήλιο σε διαφορετικό βαθμό. «Αν και η νέα έρευνα επιβεβαιώσει ότι το ηλιακό φως μειώνει τη θνησιμότητα από κάθε αιτία, τότε θα πρέπει να αναθεωρήσουμε τη συμβουλή μας για την έκθεση στον ήλιο», πρόσθεσε.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση, οι άνθρωποι, ιδίως οι λουόμενοι στις παραλίες, θα πρέπει να βάζουν κανονικά το αντιηλιακό τους.





Πηγή : pelop.gr

Επίσημη επιβεβαίωση της Nokia για το Lumia 928

Επίσημη επιβεβαίωση της Nokia για το Lumia 928

Αναμένεται να κυκλοφορήσει σε λίγες εβδομάδες στις ΗΠΑ

Τις τελευταίες ημέρες η έντονη φημολογία μηνών σχετικά με τα specs το λανσάρισμα του καινούριου smartphone της σειράς Lumia επιβεβαιώθηκαν άμεσα και έμμεσα.

Έτσι εν όψει του λανσαρίσματος του Lumia 928 αποκαλύφθηκε μια έντυπη διαφημιστική καταχώρηση της αμερικανικής Verizon στο περιοδικό Vanity Fair, αλλά και μια γιγαντοαφίσα επίσης με το logo της Verizon (τηλεπικοινωνιακός πάροχος στις Η.Π.Α.), που το απεικονίζουν -έστω και εν μέρει.Πριν μερικές ώρες, μάλιστα, ενεργοποιήθηκε και ένα teaser site της Nokia, που μπορείτε να δείτε εδώ.

Όλα τα παραπάνω δεν μας δίνουν 100% σαφή εικόνα των specs, αλλά επιβαβαιώνουν την ενσωμάτωση της τεχνολογίας PureView και τις γενικότερα αναβαθμισμένες δυνατότητες της κάμερας, αφού τη διαφημίζουν ως την «καλύτερη σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού» με νέο xenon flash.

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά δεν αναμένονται εκπλήξεις με τα specs να θυμίζουν αρκετά τα αντίστοιχα του Lumia 920 –αλλά με τη Nokia ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος!

Το Lumia 928 αναμένεται να κυκλοφορήσει σε λίγες εβδομάδες στις Η.Π.Α., ώστε να αποτελέσει το δυνατό χαρτί στις προσπάθειες της Nokia και της Microsoft να καθιερώσουν τα Windows Phone.









Πηγή : newsbeast.gr

Ντουμπάι. Και μια Camaro SS για την αστυνομία μετά τις Aston Martin, Ferrari και Lamborghini



Η αστυνομία του Ντουμπάι έχει βαλθεί να μας ... τρελλάνει με τις επιλογές που κάνει για τα αυτοκίνητα που αποτελούν τον στόλο της στους δρόμους του όμορφου εμιράτου. Γιατί, όπως και να το κάνουμε, να βλέπεις περιπολικό supercar, δεν είναι και το πιό συνηθισμένο θέμαμα στον πλανήτη.
Ένας αστυνομικός στο Ντουμπάι, μπορούσε μέχρι τώρα να οδηγήσει μια Aston Martin One-77, μια Lamborghini Aventador ή μια Ferrari FF. Το τελευταίο απόκτημα της αστυνομίας του Ντουμπάι είναι μια Camaro SS.
Μπορεί να μην είναι τόσο εντυπωσιακή όσο τα άλλα τρία supercars, όμως η Camaro SS εξακολουθεί να είναι ένα σπορ αυτοκίνητο και δεν είναι πολλοί οι αστυνομικοί στον πλανήτη που μπορούν να την ... απολαύσουν. Ακριβώς όπως και τα άλλα τρία supercars, η Camaro SS είναι ντυμένη σε ένα λευκό χρώμα με τις συνήθεις πράσινες ρίγες που αποτελούν τα επίσημα εμβλήματα της αστυνομίας του Ντουμπάι.
Στην αγορά των ΗΠΑ, η Camaro SS διατίθεται στην τιμή των 33,535 δολλαρίων. Είναι βέβαιο όμως ότι με όλα τα gadgets της αστυνομίας η αξία της θα έχει αυξηθεί σε περισσότερα από 100.000 δολλάρια 





Πηγή : news247.gr

Το Viber κηρύσσει τον «πόλεμο» στο Skype

Την πρωτοκαθεδρία του Skype θέλει να αμφισβητήσει το Viber, η δωρεάν εφαρμογή που επιτρέπει στους κατόχους smartphone να επικοινωνούν τηλεφωνικά και να ανταλλάσσουν μηνύματα μέσω ίντερνετ. Κι αυτό γιατί η πλατφόρμα επεκτάθηκε πλέον και στους επιτραπέζιους υπολογιστές και τα λάπτοπ, λανσάροντας γι’ αυτό τον σκοπό το Viber desktop.

Μάλιστα, μέσα από το Viber desktop οι χρήστες δεν θα περιορίζονται στις τηλεφωνικές κλήσεις και τα μηνύματα, αφού το πρόγραμμα εγκαινιάζει και την πραγματοποίηση βιντεοκλήσεων.
Οι υπεύθυνοι της πλατφόρμας έχουν επίσης στα «σκαριά» νέες εκδόσεις των εφαρμογών για τις «έξυπνες» συσκευές, οι οποίες θα καλύπτουν τα βασικότερα λειτουργικά συστήματα (Android, iOS, Blackberry).
Με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του Viber desktop, η εταιρεία αποκάλυψε πως έχει 200 εκατ. χρήστες, αυξημένους κατά 60 εκατομμύρια από τα τέλη του 2012. Και με την επέκταση στους επιτραπέζιους υπολογιστές και τα λάπτοπ, στόχος της υπηρεσίας είναι να προσφέρει πρόσβαση από οποιοδήποτε μηχάνημα, όπως ακριβώς και το Skype.
Ο ανταγωνισμός πάντως με την υπηρεσία voIP της Microsoft μόνο εύκολος δεν είναι, κατ’ αρχάς γιατί το Skype έχει ήδη 600 εκατομμύρια χρήστες. Επιπλέον, η αμερικανική εταιρεία εμπλουτίζει διαρκώς τις δυνατότητες της πλατφόρμας, ανακοινώνοντας για παράδειγμα πριν από λίγες ημέρες πως οι χρήστες του Outlook.com θα μπορούν σύντομα να χρησιμοποιούν το Skype απευθείας μέσα από το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο.






Πηγή : kathimerini.gr

Ο Τομ Κρουζ στον ρόλο του πράκτορα Ήθαν Χαντ στην "Επικίνδυνη Αποστολή 5"

Ο Τομ Κρουζ στον ρόλο του πράκτορα Ήθαν Χαντ στην  Επικίνδυνη Αποστολή 5
Ο Τομ Κρουζ υπέγραψε συμβόλαιο ώστε να αναλάβει, για μια ακόμη φορά, τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην επερχόμενη ταινία «Επικίνδυνη Αποστολή 5», υποδυόμενος τον υπερπράκτορα Ήθαν Χαντ, ανακοίνωσε η εταιρεία Paramount Pictures.
Ωστόσο, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό ποιος θα είναι ο σκηνοθέτης της ταινίας, αν και το όνομα του Κρίστοφερ Μακουάρι φαίνεται να είναι το επικρατέστερο. Επίσης, δεν έχει γίνει ακόμα σαφές κατά πόσο ο Τζέρεμι Ρένερ, ο Σάιμον Πεγκ και η Πόλα Πάτον θα επιστρέψουν για ένα ακόμα γύρο δράσης στην επερχόμενη κινηματογραφική ταινία.




Πηγή : imerisia.gr

Ηράκλειο: Έκλεβε την ώρα της Θείας Λειτουργίας

Ηράκλειο: Έκλεβε την ώρα της Θείας Λειτουργίας
Ένας άνδρας 41 ετών συνελήφθη από την αστυνομία γιατί πήρε μέσα από την τσέπη 65χρονου χίλια ευρώ, την ώρα της λειτουργίας στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στον Πόρο.

Ο 65χρονος πήγε στην εκκλησία και κατά τη διάρκεια της λειτουργίας αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Έβαλε το χέρι του στην τσέπη και διαπίστωσε πως έλειπαν τα χρήματα που είχε μέσα.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ «χτένισαν» την περιοχή εντόπισαν και συνέλαβαν τον 41χρονο. Πάνω του βρέθηκαν τα 1.000 ευρώ τα οποία αποδόθηκαν στο θύμα της κλοπής.



Πηγή : ert.gr

Microsoft: Ερχονται τα Windows Blue

Microsoft: Ερχονται τα Windows Blue

Η Microsoft επιβεβαίωσε πως τα Windows Blue, η επόμενη αναβάθμιση του λειτουργικού της συστήματος, θα είναι διαθέσιμη μέσα στην χρονιά που διανύουμε, υποστηρίζοντας μια ευρεία γκάμα συσκευών και διαφορετικών μεγεθών οθόνης. Σύμφωνα με την Tami Reller, επικεφαλής επί του marketing και επί του οικονομικών της εταιρείας, «το update των Windows Blue είναι μια ευκαιρία για εμάς να απαντήσουμε στα σχόλια των πελατών που ακούμε από την παρουσίαση των Windows 8 και των Windows RT.»

Η ίδια αποκαλεί τα Windows Blue ως «την κωδική ονομασία ενός update των Windows 8» χωρίς να αναφερθεί σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, μιλώντας ωστόσο για το πλήκτρο της έναρξης και την απουσία του από την πιο πρόσφατη έκδοση των Windows, δηλώνοντας πως «ακούμε τα σχόλια, είναι σίγουρο πως έχουμε ακούσει σχόλια για το θέμα και τα λαμβάνουμε υπόψιν μας. Επίσης, πραγματικά προσπαθήσαμε να καταλάβουμε τι ζητάει ο κόσμος όταν ζητάει κάτι γύρω από αυτό. Θα έλεγα πως εξετάσαμε μια ευρεία γκάμα επιλογών καθώς παίρναμε αποφάσεις για το που θα πάμε το προϊόν κοιτώντας μπροστά.»

Ακριβείς λεπτομέρειες γύρω από την τιμή και την διαθεσιμότητα της αναβάθμισης δεν έγιναν γνωστές, αν και το υψηλόβαθμο στέλεχος της Microsoft ανέφερε πως οι άδειες για τα Windows 8 που έχουν διατεθεί έως σήμερα ξεπέρασαν τα 100 εκατομμύρια, με την προηγούμενη αναφορά να είναι τον περασμένο Ιανουάριο και τα 60 εκατομμύρια. Όσον αφορά το Windows Store, η Reller τόνισε πως το ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας ξεπέρασε τον αριθμό εφαρμογών που διέθετε το αντίστοιχο της Apple στον πρώτο χρόνο διαθεσιμότητας του.

[Update]: Σύμφωνα με την Julie Larson-Green, επικεφαλής του τμήματος Windows της Microsoft, μια πρώιμη έκδοση των Windows Blue θα κάνει την εμφάνισή της στο Συνέδριο BUILD της εταιρείας, που θα πραγματοποιηθεί στις 26-28 Ιουνίου στο εκθεσιακό κέντρο Moscone στο San Francisco





Πηγή : pelop.gr

405 προσλήψεις γιατρών για τα νησιά : ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΩΣ 23 ΜΑΙΟΥ

405 προσλήψεις γιατρών για τα νησιά
Στην πρόσληψη 405 επικουρικών γιατρών προχωρεί το υπουργείο Υγείας. Η σχετική απόφαση υπογράφηκε από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, προκειμένου να καλυφθούν κενές θέσεις σε διάφορες μονάδες του ΕΣΥ.
Οι επικουρικοί ιατροί θα εργαστούν με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου δωδεκάμηνης διάρκειας. Η υποβολή συμπληρωματικών δηλώσεων από τους ενδιαφερoμένους θα πραγματοποιηθεί έως τις 23 Μαΐου, ενώ η επιλογή τους πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Θα ακολουθήσει απόφαση για ενίσχυση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και των νοσηλευτικών μονάδων της νησιωτικής Ελλάδας.
Στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Υγείας τηρούνται ηλεκτρονικά δύο κατάλογοι εγγραφής επικουρικών ιατρών. Σε αυτούς εγγράφονται, κατά ειδικότητα και κατόπιν αιτήσεώς τους, γιατροί που απέκτησαν ιατρική ειδικότητα κατά την τελευταία επταετία από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Ο πρώτος κατάλογος αφορά μονάδες του ΕΣΥ οι οποίες βρίσκονται σε απομακρυσμένες και νησιωτικές περιοχές και χαρακτηρίζονται ως άγονες. Οι θέσεις που «ανοίγουν» στον συγκεκριμένο κατάλογο είναι συνολικά 145 και αφορούν πλήθος ιατρικών ειδικοτήτων.
Ο δεύτερος κατάλογος αφορά τα νοσοκομεία πρώτης ζώνης και τα νοσηλευτικά ιδρύματα της δεύτερης ζώνης, τα οποία εξαιρούνται από τον πρώτο κατάλογο, το ΕΚΑΒ και το Κέντρο Δηλητηριάσεων. Οι θέσεις που προβλέπονται στην υπουργική απόφαση είναι 244 για τα νοσοκομεία, 15 για το ΕΚΑΒ και μία για το Κέντρο Δηλητηριάσεων.Ο γιατρός που θα επιλεγεί στο Κέντρο Δηλητηριάσεων θα είναι παιδίατρος ή παθολόγος ή γενικός γιατρός ή γιατρός άλλης ειδικότητας.

Κενές θέσεις σε μονάδες του EΣΥ θα καλύψουν οι γιατροί που θα προσληφθούν
Στο ΕΚΑΒ θα απορροφηθούν έξι γιατροί για την κεντρική υπηρεσία, δύο για το Ηράκλειο και από ένας για τη Χαλκίδα, την Πάτρα, τα Ιωάννινα, τη Λάρισα, τη Θεσσαλονίκη και τη Λαμία. Θα επιλεγούν αναισθησιολόγοι, γενικοί γιατροί, καρδιολόγοι, ορθοπαιδικοί, παθολόγοι, πνευμονολόγοι, χειρουργοί, καθώς και γιατροί με πτυχίο επάρκειας στην επείγουσα προνοσοκομειακή ιατρική, ανεξάρτητα από ειδικότητα.
Οι ενδιαφερόμενοι γιατροί θα υποβάλουν συμπληρωματική αίτηση με δύο επιλογές. Οι γιατροί που θα επιλεγούν, θα κληθούν να υπογράψουν σύμβαση με τον διοικητή του νοσοκομείου στο οποίο θα υπηρετήσουν.
Οι κατάλογοι με τις θέσεις που θα καλυφθούν και η σχετική υπουργική απόφαση έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας (http://www.moh.gov.gr).





Πηγή : ethnos.gr

Μετά τον Γκάλη… ποιος;

Μετά τον Γκάλη… ποιος;

Το ταξίδι προγραμματίστηκε εδώ και μήνες. Σχεδόν όσους μήνες διήρκεσε η πιο φαντασμαγορική γιορτή που έγινε ποτέ για Έλληνα αθλητή. Του Αλβέρτη έγινε on time και ήταν ακριβώς στον στόχο. Τηρουμένων των αναλογιών, και δεδομένου του διαφορετικού αθλητικού μεγέθους, ήταν εξαιρετική η διοργάνωση για τον «Φράνκι». Μα εδώ όμως, μιλάμε για κάτι… άλλο. Γιατί όπως λέει και το τραγούδι "Μετά από σένα ποιος"!
Ο Άρης κατάφερε να γίνει ξανά μετά από δεκαετίες το επίκεντρο της αθλητικής Ελλάδας. Για να κάνει το χρέος του. Και να ξεπληρώσει μαζί ένα κομμάτι από το χρέος του. Η εκδήλωση άλλωστε θα αποφέρει στα ταμεία του άλλοτε αυτοκράτορα ένα εξαψήφιο ποσό που θα τον βοηθήσει να ανασάνει και να κλείσει μερικές από τις εκατοντάδες τρύπες που βρήκε ανοιχτές η νέα διοίκηση της ομάδας. Μαγκιά τους αν το πέτυχαν!
Η ουσία δεν αλλάζει: Ο Άρης και η πενταμελής επιτροπή που ασχολήθηκε με την βραδιά του Νικ, έκανε το καλύτερο. Καλύτερο κι από τέλειο! "Excellent organization" όπως έλεγε κι ο Ομπράντοβιτς στο περιθώριο της εκδήλωσης. Και τι δεν είχε αυτή η βραδιά. Τι να πρωτοπρολάβει να σταχυολογήσει κανείς; Δεν είναι τα best of αλλά όσα έμειναν στον δικό μας σκληρό δίσκο από την κατανυκτική ατμόσφαιρα στην Greek Galis Hall…
* Τον Παναγιώτη Γιαννάκη να δείχνει ότι όσο αλτρουιστής ήταν στο γήπεδο, παραμένει και ως άνθρωπος. Ακόμα κι αν ενδόμυχα θα ήθελε (και αξίζει) να ζήσει κι ο ίδιος κάτι ανάλογο, επέδειξε μεγαλείο ψυχής ρουφώντας κάθε στιγμή της εκδήλωσης. Συγκινήθηκε, δεν ήταν ωσεί παρών, αλλά με όλη του την ψυχή. Όπως ήταν και στο παρκέ!
* Τον κόσμο να είναι πραγματικά αντάξιος μιας τέτοιας εκδήλωσης. Συνηθίζουμε να… καταδικάζουμε τη μάζα όταν παρεκτρέπεται, αλλά εδώ δεν είχε τέτοια. Οι Έλληνες ξέρουν να γιορτάζουν, να τιμούν, να μην ξεχνούν. Δεκαοκτώ χρόνια μετά δεν άφησε θέση κενή, περιόρισε τα μπινελίκια στο ελάχιστο. Χωρίς αυτούς όλη η εκδήλωση θα ήταν μισή!
* Τον Σιγάλα που κάποτε πάσχιζε να τον σταματήσει, να έρχεται μετά συζύγου και των δύο αγοριών του στη Θεσσαλονίκη και να σηκώνει το κινητό για να καταγράψει μέσω video την πρώτη είσοδό του στο παρκέ…
* Τον Αντώνη Ασημακόπουλο να υποκλίνεται μπροστά του πριν του απονείμει την καδραρισμένη φανέλα του. Ναι, όπως έκαναν στους βασιλιάδες…
* Την πλειοψηφία των οπαδών του Άρη να αποδοκιμάζουν όσους πρόταξαν την οπαδική τους ταυτότητα "σφυρίζοντας" τον μεγάλο σε όλα του Μπάνε Πρέλεβιτς… Σε μια από τις σπουδαιότερες στιγμές της βραδιάς, οι Αρειανοί χειροκρότησαν τον άνθρωπο που κάποτε έπαιξε μπουνιές με τον Γκάλη.
* Κι ας ήταν… απολύτως φειδωλοί έως ουδέτεροι όταν στο video wall εμφανίστηκε ο Διαμαντίδης να λέει ότι είναι ιεροσυλία η σύγκρισή του με τον Γκάλη. Ο 3D κέρδισε λιγότερο χειροκρότημα κι από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που επίσης αναλογικά της προσφοράς του δεν θα έλεγε κανείς ότι αποθεώθηκε κιόλας, όπως επί παραδείγματι συνέβη με άλλες παλιές δόξες...
* Το κράξιμο στην πολιτικοποίηση που επιχείρησε ο Γιάννης Ιωαννίδης ξεχνώντας ότι εκεί βρέθηκε ως πρώην προπονητής του Γκάλη κι όχι ως υπουργός. Στο άκουσμα ότι θα διαβάσει μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά ο κόσμος ξέσπασε, αλλά το σύντομο του μηνύματος και η ανακοίνωση για τη μετονομασία του Αλεξανδρείου σε Nick Galis Hall το κράξιμο έδωσε τη θέση του στο χειροκρότημα.
* Τον Στιβ Γιατζόγλου να αποκαλύπτει ότι ο σοβαρός Γκάλης παραμένει… Γκάλης. Τι του είπε παραμονή της εκδήλωσης; Την ώρα που ο Στιβ μιλούσε με άλλους All star, πλησίασε ο Νικ και του είπε φωναχτά: "Τι τους λες; Να τους πεις για το πρώτο βράδυ που με αντιμετώπισες και σου έβαλα 50 πόντους¨!
* Χωρίς διάθεση να επισέλθει κανείς στην προσωπική ζωή του Νικ, ο περίγυρός του υποστηρίζει πως η σύζυγός του έπαιξε καταλυτικό ρόλο σε όλα. Ίσως και να του άνοιξε τα μάτια ως προς την διαφορετική οπτική που αντιμετωπίζει ορισμένα γεγονότα. Ζυγίζει τα πάντα, είναι δυναμική, κοινωνική, κρατάει αποστάσεις και ταυτόχρονα τον έφερε πιο κοντά στον κόσμο που τον λάτρεψε. Και παρ΄ ότι είχε ρυθμισμένες όλες τις λεπτομέρειες της βραδιάς, απόλαυσε με διακριτικότητα στο πλάι της κόρης της, όσα συνέβαιναν με επίκεντρο τον Νίκο...
* Η γιορτή ήταν μοναδική κι ανεπανάληπτη. Τίποτα δεν έλειψε! Βίντεο; Δάκρυα; Παρουσίες των μεγαλύτερων αθλητών; Όλα ήταν υπέροχα. Και είμαστε τυχεροί όλοι εμείς, που μας αξίωσε ο Γκάλης να ζήσουμε από κοντά αυτό που πρόβλεψαν οι Γραφές. Τη Δευτέρα Παρουσία!
ΥΓ. Πολλοί σύγκριναν ατυχώς τον Διαμαντίδη με τον Γκάλη. Άλλοι πάλι με τον Σπανούλη ή τον Παπαλουκά. Ο Γκάλης ήταν από μόνος του μια κατηγορία. Ωστόσο κανείς εκ των παραπάνω δεν μπορεί να μπει καν στο ίδιο τσουβάλι με τον Γκάλη σε ό,τι αφορά την επιρροή που είχαν στο μπάσκετ. Ήταν όλοι παικταράδες! Και οι πιτσιρικάδες αυτούς είχαν πρότυπο. Αναμφίβολα! Μετά τον Γκάλη όμως, μόνο ένας είχε επιρροή στο άθλημα έστω και με διαφορετικό τρόπο. Κι ας μην ήταν αθλητής. Κι ας μην ήταν καν Έλληνας. Είναι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Διότι ο Ζοτς δεν ήταν απλά ένας προπονητής. Ήταν καθηγητής. Δίδαξε τους Έλληνες μπάσκετ. Τους "έμαθε" να διαβάζουν ότι, στη νέα εποχή του μπάσκετ, δεν χρειάζεται να σκοράρει κάποιος 30 πόντους για να είναι ο καλύτερος. "Έφτιαξε" γενιά προπονητών, τους βοήθησε να κατανοήσουν καλύτερα το σπορ, το εξέλιξε τακτικά, μετέδωσε γνώσεις, είχε μεθοδολογία, εξήγησε με πράξεις τι σημαίνει σεβασμός στον αντίπαλο. Σβήνοντας μια για πάντα παλιομοδίτικες μεθόδους με εξυπνακισμούς, κουτοπονηριές, βία, ύβρεις που αποτελούσαν κάτι σαν… παράδειγμα μέχρι να έρθει το 1999 ο Σέρβος στην Ελλάδα.






Πηγή : gazzetta.gr

Ξανά στο εδώλιο σήμερα ο Άκης

Άρχισε και πάλι στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η πολύκροτη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου και των 18 συγκατηγορουμένων του για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από τα εξοπλιστικά.

Η δίκη για τις «χρυσές μίζες», που φέρονται ότι διακινήθηκαν επί των ημερών της υπουργίας του Άκη Τσοχατζόπουλου, ξεκίνησε στις 22 Απριλίου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, και έπειτα από διακοπή 12 ημερών συνεχίζεται σήμερα Τετάρτη.

Ο πρώην υπουργός έφθασε λίγο πριν τις 9 το πρωί στο Εφετείο, ενώ από τους κατηγορούμενους απόντες είναι οι
Αρετή Τσοχατζοπούλου, Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, Νίκος Καρατζάς και Φώτης Αρβανίτης.

Η Βίκυ Σταμάτη ντυμένη στα μαύρα κατέβηκε από την κλούβα της αστυνομίας για να μπει στο Εφετείο δείχνοντας καταβεβλημένη.


Η διαδικασία ξεκίνησε με τις τοποθετήσεις της υπεράσπισης στο θέμα της παράστασης του ελληνικού Δημοσίου ως πολιτική αγωγή στη δίκη.

Αυτή την ώρα η δίκη έχει διακοπεί για να αποφανθεί η έδρα αν θα παραμείνει ή όχι το ελληνικό Δημόσιο ως πολιτική αγωγή.

Οι δικηγόροι του με τις ενστάσεις που αναμένεται να καταθέσουν στοχεύουν στην καρδιά του κατηγορητηρίου, που αποδίδεται όχι μόνο στον εντολέα τους, αλλά σε όλους τους συγκατηγορουμένους του.

Ο πρώην υπουργός έχει και στο παρελθόν κάνει λόγο για ακυρότητα του κατηγορητηρίου και πολιτική δίωξη σε βάρος του, ενώ στον αντίποδα ο εξάδελφός του έχει μιλήσει για πρόσωπα και εταιρίες ξεδιπλώνοντας το κουβάρι της νομιμοποίησης των προμηθειών από τα εξοπλιστικά. Οι συνήγοροι του πρώην υπουργού θα δώσουν, όπως λένε, μία νομική μάχη που θα στηρίζεται στην παραγραφή.

Η ποινή που αντιμετωπίζει ο Άκης Τσοχατζόπουλος είναι έως και 20 χρόνια ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η κατάθεση του εξαδέλφου του Νικόλαου Ζήγρα, ο οποίος είναι και ο μοναδικός από τους κατηγορούμενους που έχει παραδεχθεί την ενοχή του, ισχυριζόμενος ότι σε αυτή την ιστορία τον ενέπλεξε ο πρώην υπουργός.

Το δικαστήριο αναμένεται να συνεδριάζει τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, ώστε να έχει ολοκληρωθεί η εκδίκαση πριν συμπληρωθεί το 18μηνο - ανώτατο όριο προφυλάκισης - για όσους κατηγορουμένους παραμένουν προφυλακισμένοι.







Πηγή : protothema.gr

Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Γδύθηκε η Ιρίνα και «τα πήρε» ο Ρονάλντο

Γδύθηκε η Ιρίνα και «τα πήρε» ο Ρονάλντο

Αναρωτιέστε ακόμα γιατί η Ρεάλ Μαδρίτης έχασε 4-1 από την Ντόρτμουντ στο Τσάμπιονς Λιγκ και γιατί ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν ήταν στα καλά του;
Ο Κριστιάνο λίγο πριν ταξιδέψει στη Γερμανία για τον αγώνα με τη Ντόρτμουντ βγήκε μια ρομαντική βόλτα με την αγαπημένη του Ιρίνα Σάικ η οποία φορούσε ένα διάφανο μαύρο μπλουζάκι και φαινόταν καθαρά το σουτιέν της.  Όταν το είδε αυτό ο Ρονάλντο έβγαλε... αφρούς από τα νεύρα και τη ζήλια. «Βλέπεις την κοπέλα πόσο σεμνά είναι ντυμένη;», φέρεται να είπε ο Πορτογάλος άσος της Ρεάλ στην αγαπημένη του...






Πηγή : sportygossip.com

Στις Σπέτσες ο Μάικλ Τζόρνταν


Την χώρα μας και τις Σπέτσες τιμά ο Michael Jordan, μια μόλις εβδομάδα μετά τον γάμο του με την 35χρονη καλλονή.

O "Air" παντρεύτηκε την κατά 15 χρόνια νεότερή του Yvette στις 29 Απριλίου στο Palm Beach της Florida και αυτές τις μέρες το ζευγάρι απολαμβάνει τον μήνα του μέλιτος στην ηλιόλουστη χώρα μας.

Όπως είναι λογικό, ο Jordan προσπαθεί να αποφύγει τα φώτα της δημοσιότητας, αν και εδώ που τα λέμε, δεν είναι και τόσο εύκολο να κρατήσει την ανωνυμία του. Μιλάμε άλλωστε για τον κορυφαίο παίκτη όλων των εποχών, μια φιγούρα που μπορεί κανείς να αναγνωρίσει ακόμη κι αν δεν είναι οπαδός του μπάσκετ.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι παρουσίες όπως αυτή του νυν ιδιοκτήτη των Charlotte Bobcats, μόνο καλό μπορούν να κάνουν στην Ελλάδα και τον τουρισμό της.




Πηγή : sportygossip.com

SOS: H Μενεγάκη χρειάζεται τη βοήθεια σας

SOS: H Μενεγάκη χρειάζεται τη βοήθεια σας

Η Ελένη Μενεγάκη πέρασε τις διακοπές του Πάσχα στα αγαπημένα της Άχλα με τον σύντροφό της Ματέο.

7f113e2e-42bf-4847-9463-5b41a3ee5807.jpg
Χθες το απόγευμα εξαφανίστηκε το Λαμπραντόρ της και η παρουσιάστρια εδώ και λίγα λεπτά κάνει αναρτήσεις στον προσωπικό της λογαριασμό ζητώντας τη βοήθεια του κόσμου.

e54fd787-adb9-400f-8e31-1829fe067af7.jpg
Χαρακτηριστικά γράφει: «Παιδιά βοήθεια!!! Χτες το απόγευμα στην παραλία στα Άχλα κάποιος πήρε μαζί του τον Βίκτωρα τον σκυλάκο μας! Παρακαλώ όποιος τον έχει μαζί του να καλέσει στην εκπομπή στο τηλ 2122127450 Είναι πολύ φιλικό και ζωηρό σκυλί! Σας παρακαλώ βοηθείστε να γυρίσει στην οικογένεια του».

elenh.JPG
Δείτε στις φωτογραφίες τον σκύλο της και όποιος γνωρίζει κάτι να την βοηθήσει.





Πηγή : star.gr

Ακυρη κινδυνεύει να κριθεί η νομιμοποίηση αυθαιρέτων

Ακυρη κινδυνεύει να κριθεί η νομιμοποίηση αυθαιρέτων
Σε διευκρινίσεις, προς αποφυγή κάθε παρερμηνείας, προχώρησαν δικαστικοί κύκλοι, με αφορμή τις αναλύσεις για την επίμαχη απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία ελήφθη σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών και έκρινε ότι είναι αντισυνταγματικός ο Ν. 4014/2011 που προβλέπει την τακτοποίηση των αυθαιρέτων (και ημιυπαίθριων χώρων).

Σύμφωνα με τους κύκλους αυτούς, τα αυθαίρετα που νομιμοποιήθηκαν -αφού πληρώθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα από τον «Νόμο Παπακωνσταντίνου»- διατρέχουν τον κίνδυνο να ακυρωθεί η νομιμοποίησή τους μετά τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης από το ΣτΕ (αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι), εφόσον κάποιος (συνήθως γείτονας, κάτοικος της ευρύτερης περιοχής, Οικολογικός ή Περιβαλλοντικός Σύλλογος κτλ.) πληροφορηθεί τη νομιμοποίηση και προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Βέβαια, τόνιζαν οι ίδιοι κύκλοι, οι πολίτες πριν προσφύγουν στη Δικαιοσύνη μπορούν να ζητήσουν από τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας να ανακαλέσουν τις πράξεις νομιμοποίησης αυθαιρέτων, αλλά αυτό -προσέθεταν- στην πράξη δεν γίνεται σχεδόν ποτέ, κατά συνέπεια η προσφυγή στα δικαστήρια είναι «μονόδρομος». Πάντως, ο πολίτης για την πιθανή αυτή άρνηση της Πολιτείας μπορεί να στραφεί σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου για παράλειψη νόμιμης ενέργειας και να αξιώσει αποζημίωση.

Ο χρόνος (προθεσμία) που έχει δικαίωμα ο κάθε πολίτης ή φορέας να προσφύγει στα δικαστήρια κατά της νομιμοποίησης ενός αυθαιρέτου ή ημιυπαίθριου χώρου ξεκινάει από τη στιγμή που πληροφορηθεί ότι έγινε η νομιμοποίηση.

Ομως, ο γείτονας, σύλλογος, κτλ. δεν μπορεί να προσφύγει στα δικαστήρια, εάν πληροφορηθεί τη νομιμοποίηση ύστερα από μεγάλο χρονικό διάστημα. Η προσφυγή κατά της ακύρωσης αυθαιρέτου θα γίνει δεκτή από τα δικαστήρια, εφόσον πραγματοποιηθεί «εντός εύλογου χρονικού διαστήματος», το οποίο όμως δεν μπορεί να υπερβαίνει το έτος. Πάντως, σε κάθε περίπτωση «ο εύλογος αυτός χρόνος» θα κριθεί από τα δικαστήρια. Ο χρονικός αυτός περιορισμός παρατείνεται «κατά περίπτωση» για όσους απουσιάζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στο εξωτερικό ή είναι μόνιμοι κάτοικοι του εξωτερικού.

Επίσης, όλες οι εκκρεμείς προσφυγές που υπάρχουν στο ΣτΕ και στα Διοικητικά Δικαστήρια της χώρας, κατά του επίμαχου νόμου 4014/2011 αναγκαστικά θα γίνουν δεκτές, αφού ο νόμος κρίθηκε ήδη από το ΣτΕ αντίθετος στην παράγραφο 2 του άρθρου 24 του Συντάγματος. Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι από την ημέρα δημοσίευσης της απόφασης του ΣτΕ και μετά επηρεάζονται όλες οι εκκρεμείς στις Πολεοδομίες, προς διευθέτηση, υποθέσεις νομιμοποίησης.

Μάλιστα, οι δικαστικοί κύκλοι υπενθύμιζαν ότι όταν κρίθηκε αντισυνταγματική η μεταφορά συντελεστή δόμησης, επί μια δεκαετία και πλέον, η Πολιτεία αναγκαζόταν μετά την έκδοση σχετικών δικαστικών αποφάσεων να ανακαλέσει τίτλους μεταφοράς συντελεστή δόμησης, ενώ οι θιγόμενοι ιδιοκτήτες (δηλαδή όσοι είχαν κάνει τη μεταφορά συντελεστή δόμησης) στη συνέχεια διεκδικούσαν μέσω της Δικαιοσύνης αποζημιώσεις από το Δημόσιο. Ακόμη, ανάφεραν οι ίδιοι κύκλοι, ότι προβλήματα θα ανακύψουν και σε όσες μεταβιβάσεις ή αγοραπωλησίες ακινήτων έγιναν μετά τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, οι οποίες και πάλι θα λυθούν από τα δικαστήρια.




Πηγή : tovima.gr

Ελληνίδα αστροφυσικός της NASA στην Αμερικανική Ακαδημία Επιστημών

Ελληνίδα αστροφυσικός της NASA στην Αμερικανική Ακαδημία Επιστημών

Πρόκειται για σημαντική διεθνή καταξίωση για την κ. Κουβελιώτου, η οποία έγινε μέλος του ανώτερου επιστημονικού φορέα των ΗΠΑ, ως αναγνώριση της πολλαπλής συνεισφοράς της στη διαστημική και αστρονομική έρευνα.
Η Χρύσα Κουβελιώτου είναι ανώτερη ερευνήτρια στο Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Μάρσαλ της NASA, στο Χάντσβιλ της Αλαμπάμα και, εδώ και χρόνια, διεξάγει έρευνες πάνω σε διάφορα αστρονομικά-αστροφυσικά φαινόμενα στο πεδίο των υψηλών ενεργειών, όπως οι μαύρες τρύπες, οι αστέρες νετρονίων (πάλσαρ) και ιδίως οι εκρήξεις ακτινών-γάμα.

Η Ελληνίδα επιστήμων άρχισε να εργάζεται στη NASA το 2000 και έχει υπάρξει επικεφαλής ερευνήτρια σε πολλές επιστημονικές έρευνες στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Σήμερα, μεταξύ άλλων, συμμετέχει στην επιστημονική ομάδα που μελετά τις εκρήξεις ακτινών γάμα (Gamma-Ray Bursts ή GRBs) μέσω του διαστημικού τηλεσκοπίου «Fermi». Ακόμα, συμμετέχει στις επιστημονικές ομάδες που κατευθύνουν τα τηλεσκόπια Swift και NuSTAR, μελετώντας τα πιο εκρηκτικά φαινόμενα στο σύμπαν.
Οι μελέτες της Χ. Κουβελιώτου έχουν ρίξει φως στις εκρήξεις ακτινών-γάμα (τα πιο φωτεινά και ισχυρά φαινόμενα που έχουν ποτέ καταγραφεί στις εσχατιές του διαστήματος) και η ίδια συμμετείχε στη διεθνή επιστημονική ομάδα που για πρώτη φορά επιβεβαίωσε ότι αυτά τα φαινόμενα προέρχονται από πηγές εκτός του γαλαξία μας (κυρίως από τη βαρυτική κατάρρευση μεγάλων άστρων και τη συνακόλουθη δημιουργία μαύρων οπών).
Επιπλέον, η κ. Κουβελιώτου με τους συνεργάτες της έκανε την πρώτη επιβεβαιωμένη ανακάλυψη ενός σπάνιου είδους πολύ πυκνών μαγνητικών άστρων νετρονίων (magnetars), που αποτελούν απομεινάρια εκρήξεων υπερκαινοφανών αστέρων (σούπερ-νόβα). Αυτά τα άστρα έχουν μαγνητικά πεδία τρισεκατομμύρια φορές μεγαλύτερα από το γήινο.
Η Χρύσα Κουβελιώτου γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε Φυσική στο πανεπιστήμιο Αθηνών (1975), έκανε το μεταπτυχιακό της στην αστροφυσική στο βρετανικό πανεπιστήμιο του Σάσεξ (1977) και πήρε το διδακτορικό της από το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου στη Γερμανία (1981), όντας πιθανώς η πρώτη επιστήμων στον κόσμο που έκανε PhD στις εκρήξεις ακτίνων-γάμα. Για 12 χρόνια δίδαξε Φυσική και Αστρονομία στο πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά τελικά την «κέρδισε» η έρευνα στη NASA.
Έχει δεχτεί διάφορα βραβεία για το έργο της, όπως το «Βραβείο Ρόσι» (2003) και το «Βραβείο Ντεκάρτ» (2004), ενώ πέρυσι τιμήθηκε με το «Βραβείο Αστροφυσικής Ντάνι Χάινεμαν» (το απονέμουν από κοινού το Αμερικανικό Ινστιτούτο Φυσικής και η Αμερικανική Αστρονομική Εταιρία), καθώς και το Μετάλλιο Διακεκριμένης Υπηρεσίας της NASA. Το περιοδικό «Time» την χαρακτήρισε ένα από τα 25 πρόσωπα με τη μεγαλύτερη επιρροή διεθνώς στο πεδίο έρευνας του διαστήματος, έχοντας κάνει πάνω από 370 επιστημονικές δημοσιεύσεις.





Πηγή : newsbomb.gr

Προφυλακιστέοι οι γονείς της φρίκης στην Πάτρα

Προφυλακιστέοι οι γονείς της φρίκης στην Πάτρα
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα και οι δύο γονείς εξανάγκαζαν τα παιδιά τους να επιδίδονται σε σεξουαλικά όργια. Κατηγορούνται για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων ανηλίκους, αποπλάνηση ανηλίκων, βιασμό κατ' εξακολούθηση και της αιμομιξία.

Σύμφωνα με το patrastimes.gr, ο πατέρας θα μεταφερθεί στις φυλακές Τριπόλεως, ενώ η μητέρα στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.
Η αρρωστημένη ιστορία που ξετυλίγεται τις τελευταίες ημέρες έχει προκαλέσει σοκ στην κοινωνία της Πάτρας.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ένας 40χρονος οικοδόμος από την Πάτρα και η συνομήλικη γυναίκα του επιδίδονταν σε σεξουαλικά όργια και ανάγκαζαν τα τρία από τα τέσσερα παιδιά τους -δύο κορίτσια 16 και 17 ετών και ένα 12χρονο αγόρι- να συμμετέχουν.
Οι λεπτομέρειες σόκαραν ακόμα και τους ίδιους τους αστυνομικούς, που αδυνατούσαν να περιγράψουν τι ακριβώς συνέβαινε πίσω από τις κλειστές πόρτες του σπιτιού. Από τις αποτρόπαιες πράξεις γλίτωσε μόνο το μικρότερο παιδί που είναι τεσσάρων ετών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 40χρονος ανάγκαζε -μεταξύ άλλων- τον γιο του να έρχεται σε σεξουαλική επαφή με τη μητέρα του, ενώ εκείνος παρακολουθούσε. Συχνά ανάγκαζε τα παιδιά να επιδίδονται σε ομαδικά μεταξύ τους σεξουαλικά όργια.
Η εφιαλτική κατάσταση συνεχιζόταν τα τελευταία οκτώ χρόνια. Οι «γονείς» παραδέχθηκαν τις αηδιαστικές πράξεις τους και εμφανίστηκαν στους αστυνομικούς μετανιωμένοι. Ο πατέρας φέρεται να υποστήριξε πως είναι αλκοολικός. Η μητέρα φέρεται να είπε πως ήθελε να κάνει άνδρα τον γιο της και πως συμμετείχε γιατί φοβόταν την αντίδραση του συζύγου της.
Τα παιδιά κατέθεσαν στους αστυνομικούς τον εφιάλτη που ζούσαν. Η 17χρονη κόρη κατήγγειλε πως εκτός των άλλων ο πατέρας της αποπειράθηκε να τη βιάσει. Από την ιατροδικαστική εξέταση στις δύο κόρες δεν προκύπτουν ίχνη βιασμού, αλλά βάσει καταθέσεων και στοιχείων προκύπτει πως τα παιδιά συμμετείχαν με κάθε τρόπο στα σεξουαλικά όργια.




Πηγή : ethnos.gr

Στη συναυλία της Μπιγιονσέ η Κιμ Καρντάσιαν

Στη συναυλία της Μπιγιονσέ η Κιμ Καρντάσιαν

Τι κι αν οι φήμες θέλουν τις δύο σταρ να είναι στα μαχαίρια; Η Κιμ Καρντάσιαν έβαλε τέλος στις κακές γλώσσες με την παρουσία της στη συναυλία της Μπιγιονσέ στο στάδιο O2 στο Λονδίνο.
Μάλιστα, η 32χρονη μέλλουσα μανούλα ήταν τόσο ενθουσιασμένη που κατάφερε να δει από κοντά το εντυπωσιακό “The Mrs Carter Show” της διάσημης τραγουδίστριας, που δεν σταμάτησε στιγμή να βγάζει φωτογραφίες με το κινητό της τηλέφωνο.
Δείτε τις εικόνες από ανάρτησε η Κιμ στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram:
Με τη μαμά της Μπιγιονσέ, Τίνα Νόουλς, (η τρίτη από αριστερά) και το επιτελείο της ποπ σταρ.






Πηγή : news.gr

Απίστευτο κι όμως αληθινό: υπάρχει μουσείο για χωρισμένους

Απίστευτο κι όμως αληθινό: υπάρχει μουσείο για χωρισμένους

Αρχικά ξεκίνησε σαν καλλιτεχνικό project δύο καλλιτεχνών από την Κροατία, της Olinka Vištica και του Dražen GrubišićA, αλλά άρεσε τόσο πολύ σαν ιδέα που τελικά μεγάλωσε και βρήκε τη θέση του στον κόσμο. Ο λόγος για το μουσείο των χαλασμένων σχέσεων, ένα μέρος που εκθέτει αναμνηστικά ερωτευμένων από τις σχέσεις τους που είχαν άδοξο τέλος.
Ένα εσώρουχο, ένα σπασμένο ποτήρι, ένα ερωτικό βοήθημα, κάτι αμελητέο που σημαίνει πολλά για αυτόν που το δώρισε και ίσως τον βοηθήσει να πάει ένα βήμα παραπέρα. Μάλιστα, το ίδιο το μουσείο ενθαρρύνει τον κόσμο να δωρίζει αντικείμενα που είχε στην κατοχή του κατά τη διάρκεια της σχέσης του προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να ξεπεράσει γρηγορότερα τον πόνο από το χωρισμό.





Πηγή : queen.gr