1

Θεσσαλονίκη...

2

Η Πάργα, το μικρό θαύμα του Ιονίου...

3

Ναύπλιο, love is in the air...

4

Αθήνα, το λίκνο του πολιτισμού....

5

Δήλος, εκεί που το Φως βρήκε το σπίτι του...

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Στην άβυσσο του διαστρικού χώρου το Voyager 1


Μετά από μία μακρά περίοδο διαφωνιών, οι υπεύθυνοι του προγράμματος Voyager της NASA συμφωνούν πλέον ότι το Voyager 1, το οποίο ταξιδεύει στο Διάστημα εδώ και 35 χρόνια, βγήκε από το Ηλιακό μας Σύστημα και ταξιδεύει πλέον στην αινιγματική άβυσσο του διαστρικού χώρου.
Το ερευνητικό σκάφος βαθέος Διαστήματος Voyager 1 ξεκίνησε το μακρύ ταξίδι του από τη Γη στις 5 Σεπτεμβρίου του 1977 και το ακολούθησε έναν μήνα αργότερα το αδελφό σκάφος Voyager 2.
Σε όλα αυτά τα χρόνια έχει ακολουθήσει ακλόνητο την πορεία του διασχίζοντας το ηλιακό μας σύστημα και προχωρώντας σε απόσταση 18,2 δις χλμ πέρα από τον Ήλιο, τη μεγαλύτερη που έχει διανύσει ποτέ αντικείμενο που έχει κατασκευαστεί από τον άνθρωπο.
Το Voyager 2, το οποίο ακολούθησε πιο «λοξή» πορεία, βρίσκεται 3,22 δις χλμ. πίσω του. Και τα δύο σκάφη εξακολουθούν να στέλνουν τα σήματά τους στη Γη, γεγονός το οποίο τα καθιστά τα πιο μακρινά λειτουργικά διαστημόπλοια στην ανθρώπινη ιστορία.

Πέρα από την ηλιόπαυση

Στις 16 Ιουνίου αστροφυσικοί της ομάδας του Voyager 1 είχαν ανακοινώσει ότι τα δεδομένα που ελάμβαναν από το διαστημόπλοιο έδειχναν ότι θα έπρεπε να είχε περάσει την ηλιόπαυση, τη ζώνη που αποτελεί το «όριο» του ηλιακού μας συστήματος.
Σύμφωνα με την ανάλυση των δεδομένων που έχουν σταλεί στη Γη και δημοσιεύονται στην επιστημονική επιθεώρηση Science, το διαστημόπλοιο της NASA βγήκε από την ηλιόπαυση κατά πάσα πιθανότητα στις 25 Αυγούστου 2012.
Για την επιβεβαίωση ότι το Voyager 1 εγκατέλειψε το ηλιακό μας σύστημα, οι επιστήμονες ανέμεναν τρία φαινόμενα: (α) αύξηση της κοσμικής ακτινοβολίας υψηλής ενέργειας η οποία έρχεται έξω από το ηλιακό μας σύστημα, (β) μείωση των ιονισμένων σωματιδίων που έρχονται από τον Ήλιο και (γ) αλλαγή της κατεύθυνσης του μαγνητικού πεδίου.
Στα τέλη Αυγούστου οι αναλύσεις των δεδομένων έδειξαν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι οι δύο πρώτες προϋποθέσεις είχαν πληρωθεί: η κοσμική ακτινοβολία είχε αυξηθεί σημαντικά, ενώ τα ιονισμένα σωματίδια είχαν μειωθεί επίσης σημαντικά.
Η αλλαγή της κατεύθυνσης του μαγνητικού πεδίου, όμως, δεν έχει παρατηρηθεί (ακόμη και σήμερα), γεγονός που υπήρξε η αιτία της διστακτικότητας των αστροφυσικών.
Κοντά σε άλλα άστρα
Αυτό που άλλαξε τα δεδομένα ήταν μία νέα δέσμη μετρήσεων πυκνότητας ηλεκτρονίων που έπεισε τους επιστήμονες ότι, πράγματι, το Voyager βγήκε από την ηλιόπαυση. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα δύο διαστημόπλοια θα βρεθούν κοντά σε άλλα άστρα σε περίπου δύο έτη φωτός, αφού διανύσουν δηλαδή περίπου 19 τρισεκατομμύρια χιλιόμετρα.






Πηγή : sigmalive.com

Θεοδωρίδης: "Μεγάλος ο ΠΑΟ, ισχυρός ο ΠΑΟΚ"


Με θερμά λόγια μίλησε ο Σάββας Θεοδωρίδης για τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ. Διαβάστε αναλυτικά όσα δήλωσε σε αθλητική εφημερίδα για τους δύο αντιπάλους του Ολυμπιακού, πριν από το παιχνίδι με την Ξάνθη για την 4η αγωνιστική της Super League.

Διαβάστε απόσπασμα της συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα "ΦΩΣ":

Για το ματς με την Ξάνθη: "Είναι ως δυσκολότερος αγώνας ως τώρα. Πολύ επικίνδυνος. Διότι τρεις μέρες πριν την πρεμιέρα με την Παρί, το μυαλό πολλών μπορεί να πάει σε αυτό το ματς και να πάθουμε ζημιά με την Ξάνθη. Εμείς βλέπουμε τα ματς ένα προς ένα και το πρώτο προσωπικά που με ενδιαφέρει είναι το πρωτάθλημα. Και δεν θα είναι εύκολο το φετινό πρωτάθλημα".

Για το αν έχει δέσει ο Ολυμπιακός: "Το έχω ξαναπεί, μην περιμένει θαύματα ο κόσμος. Έγιναν 17 μεταγραφές και η ομάδα θέλει χρόνο για να δέσει και να μας δώσει αυτό που επιθυμούμε όλοι. Αυτή η εποχή είναι επικίνδυνη για τον Ολυμπιακό, θέλει μεγάλη προσοχή η Ξάνθη".

Για το αν υπολογίζει τον ΠΑΟΚ ως αντίπαλο: "Τον υπολογίζω πολύ. Είναι πάντα σκληροτράχηλη ομάδα, με πολύ δυνατή έδρα, με μεγάλη δίψα και πολύ κόσμο. Φέτος μάλιστα παρουσιάζεται ιδιαιτέρως ισχυρός".

Για το αν ο Μαρινάκης το εννοούσε όταν είχε πει ότι ο ΠΑΟΚ έχει πάρει καλούς παίκτες και καλό προπονητή: "Το εννοούσε 100%. Εμείς δεν σνομπάρουμε αντιπάλους, και έτσι πρέπει, ώστε να βγούμε πρωταθλητές. Ο Μαρινάκης δεν είναι άνθρωπος που του αρέσουν τα πολλά λόγια. Μπαίνει στην ουσία και λέει αυτό που πιστεύει".

Για τον υπολογίζει τον Παναθηναϊκό: "Δεν με αφορούν τα κοροϊδευτικά σχόλια που γίνονται για τον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός είναι Παναθηναϊκός, εξακολουθώ να τον θεωρώ μεγάλη ομάδα".

Για το ποιοι 2-3 παίκτες από τους καινούργιους θα αποδειχθούν πιο πολύτιμοι: "Ολους τους βλέπω σαν παιδιά μου, αλλά έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία για τους Έλληνες. Απορώ πώς ακόμα δεν έχει κληθεί στην Εθνική ο Σάμαρης. Και ο Κολοβός. Μου αρέσει πάρα πολύ ο Μπονγκ. Και ο Ντινγκά λίγο που τον είδα στο Ρέντη. Πολύ καλός είναι και ο Γιαταμπαρέ. Ο Βάις δείχνει με την εθνική Σλοβακίας την κλάση του".

Για τον Χολέμπας: "Μου έκανε εντύπωση γιατί από μόνος του μου είπε ότι έσφαλε με την Εθνική και το μετάνιωσε. Του είπα να μην τον σκέφτεται καθόλου, φτάνει που το κατάλαβε. Είναι παικταράς και τον χρειαζόμαστε".

Για τον Τόρες: "Είναι τραυματίας. Θα χρειαστεί δύο εβδομάδες".

Για τον Φουστέρ: "Θεωρούσα και θεωρώ τον Φουστέρ ένα διαμάντια για τον Ολυμπιακό".

Για τους Τζιμπούρ, Αμπντούν: "Τον Τζιμπούρ έχω να τον δω πολύ καιρό. Αντίθετα ο Αμπντούν με παίρνει συχνά τηλέφωνο. Έχει στεναχωρηθεί πολύ εκεί πέρα".






Πηγή : nooz.gr

Παράνομη εισβολή της ΕΛ.ΑΣ. στα γραφεία της στο Πέραμα, καταγγέλλει η Χρυσή Αυγή



«Σαν κοινοί εγκληματίες διέρρηξαν την είσοδο των γραφείων και διενήργησαν παράνομο έλεγχο, χωρίς να ενημερώσουν κανέναν από τους υπευθύνους», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση

Παράνομη εισβολή δυνάμεων καταστολής στα γραφεία της Τοπικής της Οργάνωσης στο Πέραμα λίγη ώρα μετά τη μία τα ξημερώματα Σαββάτου, καταγγέλλει πως σημειώθηκε η Χρυσή Αυγή μέσα από ανακοίνωσή της στην επίσημη ιστοσελίδα της, μετά την άγρια συμπλοκή με Χρυσαυγίτες με θύματα μέλη του ΚΚΕ στις 12 Σεπτεμβρίου.

«Το καθεστώς του μνημονίου με προσωπική εντολή Σαμαρά, κατέλυσε τους νόμους και το Σύνταγμα. Δυνάμεις καταστολής, διμοιρίες ΜΑΤ και η κρατική ασφάλεια, παρουσία εισαγγελέα, εισέβαλε παράνομα στα γραφεία της Τ.Ο. Περάματος», αναφέρει, μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής, ενώ κάνει λόγο για «χούντα Σαμαρά».

 Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:
«ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 2:29: Αυτή τη στιγμή Βουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου βρίσκονται στην Εισαγγελία Πειραιά, όμως η αρμόδια εισαγγελέας υπηρεσίας, που έδωσε την εντολή για την διάρρηξη στην Τ.Ο. Περάματος έχει εξαφανιστεί.

Αυτή τη στιγμή τα δικαστήρια του Πειραιά λειτουργούν χωρίς εισαγγελέα υπηρεσίας. Εκτός των άλλων μηνύουμε την συγκεκριμένη υπάλληλο και για παράβαση καθήκοντος, γιατί απουσιάζει από την θέση της εν ώρα υπηρεσίας.

Το καθεστώς του μνημονίου με προσωπική εντολή Σαμαρά, κατέλυσε τους νόμους και το Σύνταγμα. Δυνάμεις καταστολής, διμοιρίες ΜΑΤ και η κρατική ασφάλεια, παρουσία εισαγγελέα, εισέβαλε παράνομα στα γραφεία της Τ.Ο. Περάματος.

Σαν κοινοί εγκληματίες διέρρηξαν την είσοδο των γραφείων, διενήργησαν παράνομο έλεγχο, χωρίς να ενημερώσουν κανέναν από τους υπευθύνους και τους Βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Ασφαλώς και δεν βρήκαν τίποτα επιλήψιμο και έφυγαν σαν τους κλέφτες.

Στο σημείο έχουν αφήσει διμοιρίες ΜΑΤ και ομάδες ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ. Στο σημείο μετέβη άμεσα ο Συναγωνιστής, Βουλευτής Β’ Πειραιώς, Λαγός Ιωάννης, την ώρα που οι  κρατικοί υπάλληλοι αποχωρούσαν κακήν κακώς. Βουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου καταθέτουν ήδη μηνύσεις κατά των παρανομήσαντων υπαλλήλων του κομματικού κράτους του μνημονίου, που αθέτησαν τον όρκο τους προς την Πατρίδα, για να εξυπηρετήσουν μικροκομματικά συμφέροντα.

Οι παρανομίες και οι αθλιότητες που συνέβησαν σήμερα δεν θα περάσουν. Το ένοχο και αντιλαϊκό καθεστώς τρέμει την Χρυσή Αυγή και ξέρει ότι οι άθλιες μεθοδεύσεις του τελειώνουν».







Μέσος στρεμματικός φόρος 10 ευρώ για τα εκτός σχεδίου ακίνητα


Σε μέσο στρεμματικό φόρο 10 ευρώ για τα εκτός σχεδίου ακίνητα καταλήγει σύμφωνα, με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών γα το νέο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, ο οποίος θα εφαρμοστεί από το 2014.

Τα ποσά θα είναι κλιμακωτά και θα ξεκινούν από 2 ευρώ το στρέμμα.

Για τις καλλιεργούμενες αγροτικές εκτάσεις ο μέσος όρος θα είναι 4 έως 6 ευρώ, ενώ για τα εκτός σχεδίου «φιλέτα» σε παραθαλάσσιες και τουριστικές περιοχές θα φτάνει τα 30 έως 40 ευρώ το στρέμμα.

Στόχος είναι να εισπραχθούν 945 εκατ. από τη φορολόγηση των εκτός σχεδίου.

Το νομοσχέδιο για τον νέο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.




Πηγή: skai.gr