1

Θεσσαλονίκη...

2

Η Πάργα, το μικρό θαύμα του Ιονίου...

3

Ναύπλιο, love is in the air...

4

Αθήνα, το λίκνο του πολιτισμού....

5

Δήλος, εκεί που το Φως βρήκε το σπίτι του...

Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Δείτε τη γκάφα της Beyonce στη συναυλία της

Δείτε τη γκάφα της Beyonce στη συναυλία της

Η διάσημη star κάνει τις συναυλίες της στο Λονδίνο και ξεσηκώνει πλήθος κόσμου, ανάμεσα στους οποίους και πολλούς διάσημους. Πού να φανταστεί όμως η μελαχρινή γαζέλα πως ανάμεσα στους θαυμαστές της βρισκόταν η πριγκίπισσα Ευγενία; Η τραγουδίστρια ήταν στη σκηνή και ερμήνευε το τραγούδι της «Irreplaceable» κατά τη διάρκεια του οποίου συνηθίζει να καλεί πάνω στη σκηνή μέλη του κοινού και να τραγουδάνε μαζί το στίχο «to the left», «to the left».

Αυτό πήγε να κάνει και με την πριγκίπισσα, την οποία δε πήρε χαμπάρι καθώς νόμιζε πως είναι μία απλή θνητή, αλλά δυστυχώς εκείνη δε γνώριζε τους στίχους κι έτσι δημιουργήθηκε κλίμα αμηχανίας.

Αχ βρε Beyonce, ακόμα και γαλαζοαίματους κοκκαλώνεις!






Πηγή : Queen.gr

26 Ιουνίου η ψηφιακή τηλεόραση στην Κρήτη


Επιβεβαιώνεται με ανακοίνωση του αρμόδιου Υπουργείου το δημοσίευμα των 'Χανιώτικων νέων' για αναβολή της ψηφιακής μετάβασης στις 26 Ιουνίου (αντί για 31 Μαίου) στην Κρήτη, εξαιτίας των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
Μάλιστα, το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, παραδέχεται πως δεν υφίσταται τεχνικό θέμα, όπως είχαν γράψει και τα 'Χανιώτικα νέα', ωστόσο, για κάθε ενδεχόμενο το υπουργείο Παιδείας ζήτησε την αναβολή ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή μετάδοση των θεμάτων.
Στην ανακοίνωση, το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων αναφέρει συγκεκριμένα:
«Παρά το γεγονός ότι δεν υφίσταται τεχνικό θέμα και λόγω της εύλογης ευαισθησίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού για την ομαλή μετάδοση των θεμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων, η ημερομηνία της ψηφιακής μετάβασης στα Κ.Ε. 'Ρογδιά' (καλύπτει το Ηράκλειο) και 'Μαλάξα' (καλύπτει Χανιά και Ρέθυμνο), μετατοπίζεται από 31/5/2013 στις 26/6/2013 - 2 π.μ.
Περίπου 350.000 κάτοικοι του νησιού θα αποκτήσουν πρόσβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Συγκεκριμένα θα καλυφθούν οι πόλεις του Ηρακλείου, του Ρεθύμνου, των Χανίων καθώς και τμήμα των Νομών αυτών.  Οι τηλεθεατές που λαμβάνουν τηλεοπτικό σήμα από τα κέντρα εκπομπής 'Ρογδιά' και 'Μαλάξα' θα έχουν επομένως την ευκαιρία να απολαύσουν ψηφιακά το πρόγραμμα των δημόσιων και ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας με σταθερή ποιότητα ήχου και εικόνας, χωρίς 'χιόνια' και 'είδωλα'. Επίσης θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι η κεραία της εγκατάστασής τους είναι στραμμένη προς τα κέντρα αυτά. Αναφορικά με τον εξοπλισμό είναι απαραίτητο να διαθέτουν δέκτη, τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή, τεχνολογίας MPEG4, τον οποίο και να συντονίσουν στις παρακάτω συχνότητες με έναρξη ψηφιακής εκπομπής».
ΟΙ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ
Στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο υπενθυμίζει τις συχνότητες που θα εκπέμπεται ψηφιακά το τηλεοπτικό πρόγραμμα των σταθμών και οι οποίες είναι:
Για το κέντρο εκπομπής 'Ρογδιά':
• Για τους δημόσιους σταθμούς εθνικής εμβέλειας: 37 (602 MHz), 49 (698 MHz), 56 (754 MHz).
• Για τους ιδιωτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας: 24 (498 MHz), 25 (506 MHz).
• Για τους σταθμούς περιφερειακής εμβέλειας της Κρήτης: 38 (610 MHz), 61 (794 MHz).
Για το κέντρο εκπομπής 'Μαλάξα':
• Για τους δημόσιους σταθμούς εθνικής εμβέλειας: 21 (474 MHz), 24 (498 MHz), 39 (618 MHz).
• Για τους ιδιωτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας: 49 (698 MHz), 56 (794 MHz).
• Για τους σταθμούς περιφερειακής εμβέλειας της Κρήτης: 38 (610 MHz), 57 (762 MHz).
Ακόμα στην ανακοίνωση αναφέρεται:
«Με στόχο την ομαλή μετάβαση των κατοίκων των τριών πόλεων της Κρήτης και των περιοχών γύρω από αυτές στη νέα ψηφιακή τηλεοπτική εποχή, το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και οι εμπλεκόμενοι Φορείς, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, πρόκειται να υλοποιήσουν στοχευμένες ενημερωτικές ενέργειες σε τοπικό επίπεδο».
Ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Μενέλαος Δασκαλάκης δήλωσε: «Το έργο της ψηφιακής μετάβασης στην περιφέρεια της χώρας προχωρά με ταχείς ρυθμούς, με επόμενο σταθμό την Κρήτη, που σύντομα θα υποδεχθεί την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα που υλοποιείται στο νότιο τμήμα της χώρας και θα συμβάλλει στην προσπάθεια για τη μέγιστη δυνατή πληθυσμιακή κάλυψη, δίνοντας τη δυνατότητα σε ακόμη περισσότερους τηλεθεατές να απολαύσουν τα οφέλη της νέας ψηφιακής εποχής».





Πηγή : goodnet.gr

Το Ισραήλ βομβάρδισε τη Συρία

Η ισραηλινή αεροπορία πραγματοποίησε επιδρομή την Πέμπτη ή την Παρασκευή στη Συρία με στόχο να πλήξει κτίριο όπου φυλάσσονταν εξοπλισμοί που προορίζονταν για το σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ του Λιβάνου, είπε Αμερικανός αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί και μετέδωσαν αργά χθες τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το Associated Press αξιωματούχοι του Ισραήλ επιβεβαίωσαν την επιδρομή.

Ο Λευκός Οίκος και το Πεντάγωνο αρνήθηκαν να προβούν σε σχόλιο. Ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ φέρεται να δήλωσε σε δημόσια παρέμβασή του ότι το Ισραήλ βομβάρδισε τη Συρία. "Το Ισραήλ βομβάρδισε τη Συρία την χθεσινή νύχτα", δήλωσε ο Γκράχαμ σε δείπνο που διοργανωνόταν για τη συγκέντρωση χρημάτων, σύμφωνα με τον ιστότοπο ενημέρωσης Politico.

"Οι αμερικανικές και δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών εξέτασαν εμπιστευτικά δεδομένα που δείχνουν ότι το Ισραήλ πολύ πιθανώς πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή την περίοδο από την Πέμπτη έως την Παρασκευή", μετέδωσε από την πλευρά του το CNN, επικαλούμενο δύο Αμερικανούς αξιωματούχους.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC που επικαλείται επίσης Αμερικανούς αξιωματούχους, "ισραηλινοί αξιωματούχοι παραδέχτηκαν την Παρασκευή το βράδυ ότι πραγματοποιήθηκε αεροπορική επίθεση που έπληξε το εσωτερικό της Συρίας".

Η ισραηλινή επίθεση δεν φέρεται ωστόσο να είχε στόχο εγκαταστάσεις όπου φυλάσσονται χημικά όπλα, σύμφωνα με το CNN, που μετέδωσε επίσης ότι κατά την περίοδο στην οποία διεξήχθη η επιχείρηση, οι ΗΠΑ είχαν συγκεντρώσει πληροφορίες που έδειχναν ότι ισραηλινά αεροσκάφη πραγματοποιούσαν πτήσεις πάνω από τον Λίβανο.

Υψηλόβαθμος αμερικανός αξιωματούχος διευκρίνισε στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC News ότι η επιδρομή είχε πιθανώς στόχο συστήματα εκτόξευσης χημικών όπλων.

Σύμφωνα με το NBC, "ο βασικός στόχος του Ισραήλ ήταν ένα φορτίο με όπλα που προορίζονταν για τη σιιτική Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Εκπρόσωπος της ισραηλινής πρεσβείας στην Ουάσινγκτον είπε: "δεν σχολιάζουμε τις αναφορές αυτές αλλά μπορούμε να πούμε ότι το Ισραήλ είναι αποφασισμένο να αποτρέψει τη μεταφορά χημικών όπλων ή τέτοιου είδους όπλων μέσω του συριακού καθεστώτος σε τρομοκράτες, κυρίως στην Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Ομπάμα: Δεν θα σταλούν εκ των προτέρων αμερικανικά στρατεύματα στη Συρία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι δεν προβλέπει να στείλει εκ των προτέρων αμερικανούς στρατιώτες στο συριακό έδαφος, αν αποδειχτεί ότι το καθεστώς Ασαντ κατέφυγε στη χρήση χημικών όπλων.

"Δεν εξετάζω την εκδοχή πως η αποστολή αμερικανών στρατιωτών στο συριακό έδαφος θα ωφελούσε τις ΗΠΑ και επίσης θα ωφελούσε τη Συρία", δήλωσε ο Ομπάμα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την ομόλογό του από την Κόστα Ρίκα Λάουρα Τσιντσίγια στο Σαν Χοσέ, όπου πραγματοποιεί 24ωρη επίσκεψη.

Ο Ομπάμα, ο οποίος δέχεται πιέσεις να δράσει πιο αποφασιστικά στο θέμα της συριακής κρίσης από την περασμένη εβδομάδα που η κυβέρνησή του για πρώτη φορά έκανε λόγο για χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς Ασαντ --κάτι που αποτελεί "κόκκινη γραμμή" σύμφωνα με την αμερικανική ορολογία-- άφησε ένα περιθώριο ελιγμών.

"Γενικά δεν αποκλείω τίποτε ως αρχηγός του αμερικανικού στρατού γιατί οι συνθήκες αλλάζουν και πρέπει να είμαι σίγουρος ότι έχω όλες τις εξουσίες των ΗΠΑ για να υποστηρίξω τα αμερικανικά συμφέροντα εθνικής ασφαλείας", τόνισε.

"Έχω διαβουλεύσεις με ηγέτες της περιοχής που θα ήθελαν πράγματι να δουν τον πρόεδρο Ασαντ να αποχωρεί από τη θέση του και να υπάρξει μια σταθερή κατάσταση στη Συρία, και συμφωνούν με αυτή την εκτίμηση", πρόσθεσε.

Όσον αφορά το θέμα της αμερικανικής εμπλοκής στη συριακή κρίση, ο Ομπάμα υπεραμύνθηκε της πολιτικής του βλέποντας και κάνοντας.

"Είμαστε σήμερα ο μεγαλύτερος χορηγός ανθρωπιστικής βοήθειας στην κρίση στη Συρία. Είμαστε ο μεγαλύτερος χορηγός "μη φονικής" βοήθειας στην αντιπολίτευση. Έχουμε κινητοποιήσει 80 χώρες για να στηρίξουν την αντιπολίτευση" είπε.

Αναφορά στη Χεζμπολάχ

 "Εργαζόμαστε μαζί με τους διεθνείς εταίρους μας με στόχο να ασκηθούν όλες οι δυνατές πιέσεις στη Συρία", είπε ο Ομπάμα που κλήθηκε για δεύτερη φορά σε δύο ημέρες περιοδείας στη Λατινική Αμερική να μιλήσει για την συριακή κρίση.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι είναι απαραίτητο να υπάρξουν πιο ισχυρές αποδείξεις για τη χρήση χημικών όπλων πριν αναληφθεί δράση στο πλαίσιο των διεθνών οργάνων. "Αν διαθέτουμε ισχυρές αποδείξεις που μπορούμε να παρουσιάσουμε στους διεθνείς οργανισμούς και οι οποίες μας επιτρέπουν να πούμε ότι ο συριακός στρατός και η συριακή κυβέρνηση χρησιμοποιούν χημικά όπλα, αυτό αλλάζει τον κανόνα του παιχνιδιού".

Μιλώντας για τη συριακή κρίση, σε μια σπάνια αλλά άμεση αναφορά στο σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ του Λιβάνου --που είναι σύμμαχος της Δαμασκού και εχθρός του Ισραήλ-- ο πρόεδρος Ομπάμα είπε ότι "υπάρχει η δυνατότητα (τα όπλα αυτά) να φθάσουν στα χέρια οργανώσεων όπως η Χεζμπολάχ".

Την προηγουμένη, ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ είπε ότι η Ουάσινγκτον δεν αποκλείει την πιθανότητα να προμηθεύσει όπλα στην συριακή αντιπολίτευση. "Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάνε οπουδήποτε. Είναι επιλογές που πρέπει να εξεταστούν με τους εταίρους μας, με τη διεθνή κοινότητα", πρόσθεσε.

 Όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του υπουργού του, ο πρόεδρος Ομπάμα από το Μεξικό είπε ότι αυτό "συζητείται εδώ και μήνες. Ενώ βλέπουμε περισσότερη αιματοχυσία και πιθανή χρήση χημικών όπλων στη Συρία, είπα ότι εξετάζουμε όλες τις επιλογές. Πριν λάβουμε μια απόφαση, θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι αυτή θα βελτιώσει πράγματι την κατάσταση παρά θα την κάνει πιο δύσκολη και πιο αιματηρή".




Πηγή : protothema.gr

Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Ο επίτιμος Πάπας Βενέδικτος επέστρεψε στο Βατικανό


Με το ίδιο ελικόπτερο που αποχώρησε μετά από την επίσημη παραίτησή του, με προορισμό την θερινή παπική κατοικία Καστέλ Καντόλφο, επέστρεψε στο Βατικανό, όπου θα εγκατασταθεί μόνιμα στο μοναστήρι Mater Ecclesiae (Μητέρα της Εκκλησίας). 

Τον καλωσόρισε ο διάδοχός του, Πάπας Φραγκίσκος και προσευχήθηκαν μαζί.

Στο μοναστήρι, στο οποίο πραγματοποιήθηκαν έργα για την παραμονή του Γιόσεφ Ράτζινγκερ, θα διαμείνει και ο προσωπικός του γραμματέας, Γκέοργκ Γκένζβαϊν και τέσσερις καθολικές καλόγριες που βοηθούν τον επίτιμο Ποντίφικα στην καθημερινότητά του.


Όπως είχε δηλώσει στο παρελθόν, ο Βενέδικτος επιθυμεί να παραμείνει στο μοναστήρι μέχρι το τέλος των ημερών του, όπου θα αφοσιωθεί στην προσευχή.

Αυτή, πάντως είναι η πρώτη φορά που δύο Ποντίφικες συνυπάρχουν στο Βατικανό, ωστόσο δεν αναμένεται να υπάρξουν προβλήματα στις σχέσεις τους, καθώς ο επίτιμος Πάπας δεν προβλέπεται ότι θα έχει ανάμειξη στις αποφάσεις του Φραγκίσκου.

Η Αγία Εδρα, όπως υποστηρίζει ο ιταλικός Τύπος δεν πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα εικόνες από τη συνάντηση των δύο Ποντιφίκων, γεγονός που ενδέχεται να αναζωπυρώσει τις φήμες που ήθελαν την κατάσταση της υγείας του 86χρονου Βενέδικτου να μην είναι καλή.








Πηγή : protothema.gr

Δύο κορίτσια νεκρά από γιαούρτι με... ποντικοφάρμακο

Δύο κορίτσια νεκρά από γιαούρτι με... ποντικοφάρμακο

Δύο κορίτσια ηλικίας έξι και επτά ετών έχασαν τη ζωή τους στην επαρχία Χεμπέι στην Κίνα όταν έφαγαν γιαούρτι που περιείχε ποντικοφάρμακο, ανακοίνωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.
Τα κορίτσια που ζούσαν στο χωριό Λιανγκ, μοιράστηκαν το δηλητηριασμένο γιαούρτι στις 24 Απριλίου, όταν επέστρεψαν από το σχολείο στο σπίτι, ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua.
Σύμφωνα με την αστυνομία η δηλητηρίαση οφείλεται σε διαμάχη στο σχολείο. Μια κοπέλα αντιπάλου σχολείου παραδέχθηκε ότι έβαλε ποντικοφάρμακο στο γιαούρτι και το άφησε, μαζί με κάποια τετράδια, στο δρόμο κοντά στο σχολείο των κοριτσιών, ενώ υπάρχουν υποψίες ότι υπήρχε και συνεργός.
Η Κίνα έχει βεβαρημένο «ιστορικό» από περιπτώσεις θανάτων από δηλητηριασμένο φαγητό. Πριν από πέντε χρόνια δεκάδες χιλιάδες παιδιά αρρώστησαν από μολυσμένο γάλα σε σκόνη.
Τότε είχαν πεθάνει έξι παιδιά και δύο από τους κατηγορουμένους είχαν καταδικαστεί σε θάνατο.





Πηγή : imerisia.gr

"Τουρκία, Γερμανία και Σλοβενία στα επόμενα 'θύματα' της κρίσης"


Πέντε χώρες - η Γερμανία, η Ιταλία, η Σλοβενία, η Τουρκία και η Συρία - θα είναι αυτές που θα "πληγούν" από οικονομική κρίση μέσα στο καλοκαίρι, σύμφωνα με τον οικονομολόγο Μάθιου Λην.
Σε κείμενό του, που φιλοξενείται στο Market Watch, τονίζει πως για την Τουρκία η οικονομική ανάπτυξη των τελευταίων ετών έχει αρχίσει "κόβει" ταχύτητα, σημειώνοντας μείωση 1,7% στο τελευταίο τετράμηνο, ενώ οι ξένες επενδύσεις μπορούν να φύγουν από τη χώρα με την ίδια ταχύτητα με την οποία έφτασαν σε αυτήν.
Για τη Γερμανία αναφέρει ότι η οικονομία της χώρας επιβραδύνει απότομα, λόγω της γενικευμένης ευρωπαϊκής ύφεσης. Μία ύφεση ακόμη και στη γερμανική "ατμομηχανή" δεν είναι μακρυά, κάτι που μπορεί να δυσαρεστήσει τους Γερμανούς φορολογούμενους εν όψει και των εκλογών του Σεπτεμβρίου, με το κόμμα κατά του ευρώ να κερδίζει "έδαφος".
Τέλος, όσον αφορά στη Σλοβενία, οι τράπεζες αναμένεται να προκαλέσουν προβλήματα ανάλογα με αυτά της Κύπρου, καθώς η "φούσκα" των δανείων έχει πλέον "σκάσει" και πολλοί καταναλωτές αδυνατούν να πληρώσουν τις οφειλές τους, κάτι που ενδεχομένως οδηγήσει την κυβέρνηση της χώρας να διασώσει τις τράπεζες, προκαλώντας σημαντικές απώλειες για τους φορολογούμενους.





Πηγή : emea.gr

Παρουσιαστής του BBC ομολόγησε σεξουαλική παρενόχληση

Παρουσιαστής του BBC ομολόγησε σεξουαλική παρενόχληση

Ο 83χρονος παλαίμαχος παρουσιαστής του BBC, Στιούαρτ Χολ, παραδέχθηκε ότι παρενόχλησε σεξουαλικά 13 κορίτσια, από το 1968 έως το 1986.

"Αρπαχτικό και καιροσκόπο" τον χαρακτήρισαν οι βρετανικές εισαγγελικές αρχές. Τρεις μήνες αφότου είχε απορρίψει τις κατηγορίες ως ψευδείς, ο 83χρονος παρουσιαστής παραδέχτηκε ότι τα θύματα έλεγαν αλήθεια.

Ο Χολ παραδέχθηκε αρχικά την ενοχή του στη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας στις 16 Απριλίου. Ωστόσο αυτό δεν μπορούσε να ανακοινωθεί επειδή αντιμετώπιζε το ενδεχόμενο να παραπεμφθεί σε δίκη με την κατηγορία ότι βίασε μια κοπέλα 22 ετών το 1976. Χθες, η υπόθεση αυτή ετέθη προς το παρόν στο αρχείο.

Ντυμένος με σκούρο μπλε κοστούμι και ριγέ γραβάτα, ο Χολ εμφανίσθηκε ενώπιον του δικαστού Άντονι Ράσελ, ο οποίος τον άφησε ελεύθερο με εγγύηση ενώ αναμένεται να αποφανθεί σχετικά με την υπόθεση στις 17 Ιουνίου.





Πηγή : pelop.gr

Το αρχικό σχέδιο των αδελφών Τσαρνάεφ ήταν «επίθεση την 4η Ιουλίου»

Το αρχικό σχέδιο των αδελφών Τσαρνάεφ ήταν «επίθεση την 4η Ιουλίου»
Τα δύο αδέλφια τσετσενικής καταγωγής, Ταμερλάν και Τζοχάρ Τσαρνάεφ, βασικοί ύποπτοι για τις βομβιστικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια του διεθνούς Μαραθωνίου της Βοστώνης στις 15 Απριλίου, είχαν αρχικά προγραμματίσει να εκτελέσουν τις επιθέσεις τους, την 4η Ιουλίου, ημέρα εορτασμού της εθνικής ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ωστόσο, η κατασκευή των βομβών στο σπίτι του μεγαλύτερου αδελφού Ταμερλάν, ταχύτερα από το αναμενόμενο, τους οδήγησε στην απόφαση να «δράσουν» νωρίτερα.

Αυτό μετέδωσαν τη Μ. Παρασκευή τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα δηλώσεις αξιωματούχων των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας, χωρίς να γνωστοποιούν τα ονόματά τους.

Οι αδελφοί Τσαρνάεφ, εφόσον ισχύουν τα παραπάνω, αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν το σχέδιο τους νωρίτερα με δύο βόμβες κοντά στο σημείο τερματισμού του Μαραθωνίου της Βοστώνης σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας 264 άλλους στις 15 Απριλίου, στο πιο αιματηρό τρομοκρατικό χτύπημα στις Ηνωμένες Πολιτείες από την 11η Σεπτεμβρίου του 2001.

Ο 26χρονος Ταμερλάν σκοτώθηκε τρεις μέρες μετά σε συμπλοκή με αστυνομικούς που καταδίωξαν τους αδελφούς Τσαρνάεφ στο Γουότερτάουν και η σορός του αναζητήθηκε μόλις χθες από συγγενείς του, μετά τη συγκατάθεση της συζύγου του Κάθριν Ράσελ.

Ο θείος του Ταμερλάν, Ρουσλάν Τσάρνι, που ζει στο Μέριλαντ δήλωσε ότι θα ακολουθήσει η ταφή από την οικογένεια του νεκρού.

Ο 19χρονος Τζοχάρ Τσαρνάεφ, που νοσηλεύεται σε κλινική κρατουμένων είναι αυτός που δήλωσε στο FBI ότι το αρχικό σχέδιο των δύο αδελφών ήταν «επίθεση την 4η Ιουλίου», όπως αναφέρουν σήμερα τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ενώ οι New York Times σημειώνουν ότι αρχικά, επίσης, σχεδίαζαν επιθέσεις αυτοκτονίας με εκρηκτικούς μηχανισμούς.




Πηγή : tanea.gr

Ηράκλειο: Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του ηρωικού πατέρα

Ηράκλειο: Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του ηρωικού πατέρα

Μέσα σε κλίμα οδύνης και θλίψης κηδεύτηκε χθες ο 42χρονος πατέρας που έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να σώσει το 12χρονο γιό του από την ανατροπή του τρακτέρ στο χωριό Βενεράτο του δήμου Ηρακλείου. Η νεκρώσιμη ακολουθία εψάλει στον οικισμό Πρεβελιανά απ’ όπου καταγόταν ο ηρωικός πατέρας.
Συγγενείς, φίλοι, χωριανοί και αρκετός κόσμος αποχαιρέτησε τον πατέρα που δούλευε ακούραστα για να ζήσει την οικογένειά του και έδωσε τη ζωή του για να σώσει το γιό του.
Την ίδια ώρα στο Βενιζέλειο νοσοκομείο εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, αλλά έχοντας ξεφύγει κάθε κίνδυνο για τη ζωή του, ο 12χρονος γιος της οικογένειας. Το παιδί φέρει εξωτερικό αιμάτωμα στο κεφάλι και κατάγματα τα οποία θα αποκατασταθούν αλλά θα χρειαστεί χρόνος. 





Πηγή : ert.gr

«Γιατί δεν με πυροβολήσατε; Ηθελα να πεθάνω»

Ο δράστης της επίθεσης

Για την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει, κάνει τώρα λόγο ο 49χρονος άνεργος Λουίτζι Πρεϊτι, δράστης της αιματηρής επίθεσης στη Ρώμη, κατά την οποία τραυματίστηκαν δυο καραμπινιέροι και ένας περαστικός, ενώ ζητά «συγγνώμη» από τις οικογένειες των τραυματισμένων και τους δικαστές, επαναλαμβάνοντας ότι στόχος του ήταν να πλήξει τους θεσμούς.
«Σκέφτηκα να αυτοκτονήσω όταν ήμουν στο ξενοδοχείο, αλλά έτσι θα γινόμουν απλώς ένας μεταξύ τόσων, θα με ξεχνούσαν αμέσως μετά. Αντιθέτως εγώ ήθελα να κάνω μια κίνηση συμβολική και για αυτό πήγα στην πλατεία…Πίστευα ότι θα με σκοτώσουν. Η πρόθεσή μου ήταν να πεθάνω, παρότι δεν το πέτυχα» είπε στον δικαστή ο Πρεϊτι και γυρνώντας στους αστυνομικούς, τους ρώτησε: «Γιατί δεν με πυροβολήσατε;».
«Δεν ήθελα να σκοτώσω, αλλά να πλήξω τους θεσμούς. Συνειδητοποίησα ότι προκάλεσα σοβαρά τραύματα στον καραμπινιέρο και ζητώ συγγνώμη από τις οικογένειες. Ζητώ επίσης συγγνώμη από τους δικαστές. Δεν ήθελα να γίνω αντικείμενο της προσοχής σας» υποστηρίζει τώρα ο Πρεϊτι, ο οποίος παραμένει κρατούμενος σε απομόνωση.
«Τα έκανα όλα μόνος μου...Κανείς όμως δεν με βοήθησε. Οι δικοί μου δεν το ξέρανε ότι ερχόμουν στη Ρώμη. Έκρυψα από όλους τις προθέσεις μου. Έφυγα το Σάββατο (27/4) το βράδυ με τρένο...δεν το ήξερε κανείς», ανέφερε ο 49χρονος όταν μίλησε για πρώτη φορά στους ανακριτές.

Φθάνοντας στη Ρώμη, κατέλυσε όπως είπε σε ξενοδοχείο κοντά στον σταθμό Τέρμινι και το πρωί της περασμένης Κυριακής, γύρω στις 11.30 (τοπική ώρα), την ώρα που ορκιζόταν η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας με επικεφαλής τον Ενρίκο Λέτα, φόρεσε σακάκι και γραβάτα και έφθασε στο Παλάτσο Κίτζι για να κάνει μια «εντυπωσιακή πράξη σε μια σημαντική ημέρα» όπως ο ίδιος την χαρακτήρισε. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι ο πραγματικός του στόχος δεν ήταν οι καραμπινιέροι, αλλά οι πολιτικοί που αδιαφορούν για τα προβλήματα του λαού.




Πηγή : ethnos.gr

Προσευχηθείτε για την ψυχή της Katy Perry

Η Katy Perry προδόθηκε από την ίδια της την οικογένειά...

Ο ιεροκήρυκας πατέρας της την χαρακτήρισε "διαβολόπαιδο" και δήλωσε ότι συχνά προσεύχεται γι΄ αυτή και τους θαυμαστές της, που έχουν παραστρατήσει από το δρόμο του Θεού.

Ο Keith Perry και η σύζυγός του Mary, που έχουν βγάλει εκατομμύρια από την επιτυχία της κόρης τους, πραγματοποιούν περιοδείες σε εκκλησίες της Αμερικής για να μεταφέρουν το μήνυμα του Θεού, σύμφωνα με δημοσίευμα της Sun.

Μιλώντας στους πιστούς εκκλησίας στο Σάντα Φε Σπρινγκς, ο πατέρας της Αμερικανίδας τραγουδίστριας δεν δίστασε να δείξει ένα βίντεο όπου η Katy παρουσιάστηκε ως το "δαιμονισμένο παιδί" που χρειάζεται να "θεραπευτεί".

Ισχυρίστηκε επίσης πως ξεσπάει σε λυγμούς όταν παρακολουθεί συναυλίες της κόρης του, επειδή το κοινό λατρεύει την 28χρονη τραγουδίστρια αντί για τον Θεό.

"Πολλοί με ρωτούν πώς γίνεται να διαδίδω το λόγο του Θεού, όταν έχω φέρει στον κόσμο ένα κορίτσι που τραγουδάει ότι φίλησε ένα άλλο κορίτσι", σχολίασε ο Keith Perry, αναφερόμενος στην τεράστια επιτυχία της Katy "I Kissed a Girl".

Και συμπλήρωσε: "Βρέθηκα σε μία συναυλία της μαζί με άλλα 20.000 άτομα. Παρακολουθούσα αυτή τη νέα γενιά και κάποια στιγμή ξέσπασα σε λυγμούς γιατί καθώς φαίνεται λατρεύουν λάθος πράγματα".




Πηγή : nooz.gr

Νεαρό πιστολέρο αναζητά η αστυνομία στην Κατούνα Αιτωλοακαρνανίας

Νεαρό πιστολέρο αναζητά η αστυνομία στην Κατούνα Αιτωλοακαρνανίας Ο δράσης πυροβόλησε κατά του σπιτιού και του αυτοκινήτου κατοίκου της περιοχής

Έναν νεαρό από την Κωνωπίνα αναζητούν οι αστυνομικοί, που σήμερα τα ξημερώματα πυροβόλησε με καραμπίνα κατά οικίας και του αυτοκινήτου κατοίκου της Κατούνας. Ο νεαρός δράστης που μένει στην Κωνωπίνα, είναι γνωστός στην Αστυνομία για διάφορα συμβάντα και χθες το βράδυ με διαφορετικές παρέες, διασκέδαζε στον ίδιο χώρο με το θύμα, στην Κατούνα
Δεν αποκλείεται να έγινε παρεξήγηση που είχε σαν αποτέλεσμα τους πυροβολισμούς. Συγκεκριμένα, αφού το θύμα πήγε στο πατρικό του σπίτι, λίγο αργότερα σήμερα τα ξημερώματα, τόσο το σπίτι του όσο και το αυτοκίνητο του έγιναν στόχος πυροβολισμών από τον νεαρό, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές.
Ο νεαρός δράστης  μετά την πράξη του έσπευσε να εξαφανιστεί.
Αναζητήσεις κάνουν άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος της Κατούνας.





Πηγή : thebest.gr

Η πιο μικρή ταινία του κόσμου – Φτιαγμένη από σωματίδια ατόμου [βίντεο]

Η πιο μικρή ταινία του κόσμου – Φτιαγμένη από σωματίδια ατόμου [βίντεο]

Η ταινία «Το αγόρι και το άτομό του» είναι κι επισήμως η πιο μικρή stop-motion ταινία όλων των εποχών και κάτοχος του Ρεκόρ Γκίνες ενώ έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά από άτομα, τα μικρότερα σωματίδια οποιουδήποτε στοιχείου στο σύμπαν.
Η εταιρεία IBM, που δημιούργησε την ταινία έχει επενδύσει πάρα πολλά τα τελευταία χρόνια στη μελέτη της «ατομικής μνήμης», αλλά, όπως λένε οι συντελεστές της, ακόμη και η νανοφυσική χρειάζεται λίγη διασκέδαση.
Μέσα σε αυτό το πνεύμα οι ερευνητές της IBM χρησιμοποίησαν ένα μικροσκόπιο σκάνερ για να κινήσουν χιλιάδες μόρια (δύο άτομα το ένα πάνω στο άλλο) μονοξειδίου του άνθρακα με στόχο να δημιουργήσουν μια ταινία τόσο μικρή που κάποιος μπορεί να τη δει μόνο εάν τη μεγεθύνει 100 εκατομμύρια φορές.








Πηγή : iefimerida.gr

Σφίγγοντας τις γροθιές μας "γυμνάζουμε" την μνήμη μας

Φωτογραφία για Σφίγγοντας τις γροθιές μας γυμνάζουμε την μνήμη μας
Μπορούμε να βελτιώσουμε την μνήμη μας, σφίγγοντας μόνο  για μερικά δευτερόλεπτα τα χέρια μας σε γροθιές, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μονκλέρ, στο Νιου Τζέρσι των Η.Π.Α κατέδειξαν πώς, όταν σφίγγουμε τις γροθιές μας ενεργοποιείται μια συγκεκριμένη περιοχή στον εγκέφαλο που σχετίζεται με την μνήμη.

Σε έρευνα που έκαναν οι Αμερικανοί ψυχολόγοι σε 50 ενήλικες διαπίστωσαν ότι σφίγγοντας το δεξί χέρι για 90 δευτερόλεπτα υπήρχε βελτίωση στην διαδικασία απομνημόνευσης ενώ σφίγγοντας το αριστερό υπήρχε βελτίωση στην ανάκληση της μνήμης. Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό PLoS ONE, οι απλές σωματικές κινήσεις μπορούν να βελτιώσουν την μνήμη αλλάζοντας προσωρινά τον τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου. "Το σφίξιμο στο δεξί χέρι πριν την εκμάθηση πληροφοριών και το σφίξιμο στο αριστερό αμέσως πριν την επαναφορά τους στο μυαλό σας, φαίνεται ότι μπορούν να βελτιώνουν την μνήμη σας", ανέφερε χαρακτηριστικά η επικεφαλής της έρευνας Ρουθ Πρόπερ.

Ωστόσο, όπως ανέφεραν οι ερευνητές, χρειάζεται περισσότερη διεργασία και έρευνα για να είναι σίγουροι για τα αποτελέσματα. Μια μελλοντική έρευνα μάλιστα θα μπορούσε να εξετάσει κατά πόσον σφίξιμο χεριών μπορεί επίσης να βελτιώσει άλλες ψυχικές διεργασίες, όπως για παράδειγμα τις λεκτικές ικανότητες καθώς και την θύμηση λέξεων ή εικόνων. Ο καθηγητής Νέιλ Μπέργκες του Πανεπιστημίου College του Λονδίνου είπε ότι, απαιτείται μια μεγαλύτερη μελέτη σχετικά με το σφίξιμο των χεριών και την επίδραση του στην μνήμη, που να περιλαμβάνει σαρώσεις του εγκεφάλου για να παρατηρηθεί διεξοδικά η ροή του αίματος προς τα αριστερά ή δεξιά ημισφαίρια του εγκεφάλου.




Πηγή : newsnow.gr

Με κρίση επιληψίας γνωστός ράπερ

Με κρίση επιληψίας γνωστός ράπερ

Το Μάρτιο είχε νοσηλευτεί στο ιατρικό κέντρο Cedars-Sinai στο Λος Άντζελες, ύστερα από επιληπτικό επεισόδιο που υπέστη, περνώντας μάλιστα έξι ημέρες στη μονάδα εντατικής θεραπείας.
Δύο μόλις μήνες μετά, ο Αμερικανός ράπερ, Λιλ Γουέιν εισήχθη για δεύτερη φορά στην κλινική τη Μεγάλη Τρίτη.
Παρέμεινε για νοσηλεία όλο το βράδυ και πήρε εξιτήριο το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης και λίγο αργότερα έγραψε μέσω του διαδικτύου στους θαυμαστές του: "Είμαι καλά σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον".
Γεννημένος στις 27 Σεπτεμβρίου του 1982 στη Νέα Ορλεάνη, ο Ντουέιν Μάικλ Κάρτερ –όπως είναι το πραγματικό του όνομα- έγινε διάσημος με το έκτο προσωπικό του άλμπουμ, "Tha Carter III", το οποίο πούλησε ένα εκατομμύριο αντίτυπα μόλις την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του στις Ηνωμένες Πολιτείες.





Πηγή : news.gr

Τεράστια έκρηξη στην επιφάνεια του Ηλιου κατέγραψε βίντεο της NASA


Η ΝASA έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που προβαλλόμενο σε υψηλή ταχύτητα περιγράφει μια τεράστια έκρηξη διάρκειας δυόμισι ωρών, στην επιφάνεια του Ηλιου, η οποία έστειλε δισεκατομμύρια τόνους ύλης από το άστρο στο Διάστημα.

Το συμβάν που ονομάζεται Coronal Mass Ejection (Μαζική Εκρηξη στην Κορώνα του Ηλιου) είναι μια έκρηξη ηλιακών ανέμων και μαγνητικών πεδίων πάνω στη λεγόμενη «κορώνα» του Ηλιου. Η συγκεκριμένη έστειλε δισεκατομμύρια τόνους αστρικής ύλης στο Διάστημα με ταχύτητες εκατομμυρίων χιλιομέτρων.

Το συμβάν εντόπισε το Solar Dynamics Observatory της NASA, η οποία και έδωσε το σχετικό βίντεο στη δημοσιότητα.



Πηγή : tanea.gr

Μειώνουν τις δόσεις μεθαδόνης στον ΟΚΑΝΑ για να βγάλουν τον μήνα

Μειώνουν τις δόσεις μεθαδόνης στον ΟΚΑΝΑ για να βγάλουν τον μήνα

Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος να μείνει χωρίς φάρμακα μέσα στον Μάιο ο Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ). Ο νέος - βάσει διαγωνισμού - προμηθευτής φαρμάκων του ΟΚΑΝΑ, το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ), ενημέρωσε τη διοίκηση του Οργανισμού ότι μετά τις 20 Μαΐου θα είναι σε θέση να παραδώσει τις νέες παραγγελίες μεθαδόνης.

Το νέο έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους θεραπευόμενους του ΟΚΑΝΑ, οι οποίοι τη Μ. Τρίτη συναντήθηκαν με την πρόεδρο του Οργανισμού κυρία Μένη Μαλλιώρη.

Σημειώνεται ότι στους γιατρούς και στους θεραπευτές των μονάδων του ΟΚΑΝΑ έχει ήδη φθάσει έγγραφο του γενικού διευθυντή του Οργανισμού κ. Δημήτρη Πλατανιά, με το οποίο ζητείται η μείωση της ημερησίας δόσης μεθαδόνης των θεραπευομένων. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν μονάδες του ΟΚΑΝΑ στις οποίες έχει μειωθεί κατά 10% η ημερήσια δόση μεθαδόνης των θεραπευομένων.

Επίσης έχει διακοπεί προσωρινά το «take home», δηλαδή το φάρμακο που έπαιρναν σπίτι τους οι θεραπευόμενοι επί δέκα ημέρες για να μην ταλαιπωρούνται κάνοντας συχνές επισκέψεις στον Οργανισμό. Αυτά τα δύο μέτρα ελήφθησαν προκειμένου να υπάρχει στοιχειώδης επάρκεια του φαρμάκου. 





Πηγή : tovima.gr

Τέλος στα σενάρια συνεργασίας Intel και Apple

Τέλος στα σενάρια συνεργασίας Intel και Apple

Δε θα προχωρήσει η κατασκευή ARM chips για τις φορητές συσκευές του «μήλου»

Τον τελευταίο καιρό υπήρχε μια έντονη συζήτηση για το αν τελικά η Intel θα κατασκεύαζε ή όχι ARM chips για τις mobile συσκευές της Apple.

Ο μέχρι πρότινος CEO της Intel, Paul Otellini ήταν και τελείως αρνητικός σε μια τέτοια συνεργασία αλλά τον προηγούμενο μήνα η ηγεσία της εταιρείας άλλαξε.

Μέχρι και την ανακοίνωση του νέου CEO πολλοί ήταν αυτοί που διερωτώντο για τα αν ο νέος πρόεδρος θα είχε μια θετική άποψη και θα έμπαινε σε διάλογο με την Apple. Η εξέλιξη αυτή θα ήταν στενά συνυφασμένη με το αν το άτομο που θα αναλάμβανε την ηγεσία της Intel θα προέρχονταν από την ίδια την εταιρεία ή θα ήταν κάποιο εξωτερικό πρόσωπο.

Τελικά η Intel ακολουθώντας πάγιες πολιτικές της που κρατάνε από το 1987 ανέδειξε ως νέο CEO ένα δικό της άτομο και συγκεκριμένα τον μέχρι πρότινος COO της, Brian Krzanich.

Όπως αναφέρει το AllThingsD η Intel μετά από πολλά χρόνια προσπάθησε να προσεγγίσει αρκετά άτομα και εκτός της εταιρείας με ονόματα όπως αυτά των Mark Hurd της Oracle, Patrick Gelsinger CEO της VMWare και πολλούς ακόμη.

Τελικά όμως καμιά από τις εξωτερικές επικοινωνίες δεν καρποφόρησε και έτσι η Intel ακολούθησε την πεπατημένη πολιτική της.

Αυτό πλέον σημαίνει πως και επίσημα δεν πρόκειται να κατασκευάσει ARM chips για την Apple μιας και θα συνεχίσει την στρατηγική της στο χώρο των PC παρά τις δυσκολίες ειδικά με την πτώση των πωλήσεων σε αυτή την κατηγορία και για ακόμη μια φορά θα παραμείνει εκτός του mobile χώρου.





Πηγή : newsbeast.gr

Η κορύφωση του Θείου Δράματος, έθιμα και παραδόσεις



Από την Κρήτη ως τη Θράκη και από τη Ρόδο ως τη Κέρκυρα κάθε γωνιά της Ελλάδας γιορτάζει το Πάσχα με το δικό της μοναδικό τρόπο. Έθιμα και παραδόσεις της μεγάλης Παρασκευής ζωντανεύουν στην πλουσιότερη, σε λαογραφικές εκδηλώσεις, γιορτή της χριστιανοσύνης.
Θράκη
Στις Μέτρες της Θράκης, τα παιδιά φτιάχνουν το ομοίωμα του Ιούδα και το περιφέρουν στα σπίτια, ζητώντας κλαδιά για να τον κάψουν την επομένη στον Επιτάφιο. Την Μεγάλη Παρασκευή,  η πομπή του Επιταφίου σταματά έξω από ένα παρεκκλήσι, εκεί όπου βρίσκεται έτοιμη η φωτιά για να καε ί ο Ιούδας. Τη στιγμή που ο ιερέας διαβάζει το Ευαγγέλιο ανάβουν τη φωτιά και καίνε το ομοίωμα. Αργότερα, θα πάρουν μια χούφτα από εκείνη τη στάχτη και θα τη ρίξουν στα μνήματα.
Μακεδονία
Στο Λιτόχωρο Πιερίας, το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής γίνεται στο παζάρι η συνάντηση των Επιταφίων που συνοδεύονται από χορωδίες Λιτοχωριτών.
Κεντρική Ελλάδα
Στο Αιτωλικό, πολλοί προσκυνητές επισκέπτονται το ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου βρίσκεται ο Επιτάφιος, ιστορικό κειμήλιο του 13ου -14ου αιώνα. Την Κυριακή του Πάσχα,  κάθε γειτονιά είναι μία μεγάλη υπαίθρια ψησταριά, όπου ο χορός και το τραγούδι έχουν τον πρώτο λόγο, ενώ προσφέρονται κρασί και παραδοσιακοί μεζέδες δωρεάν.
Στη Ναύπακτο, το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, πλήθος κόσμου, ντόπιοι και επισκέπτες, ακολουθούν την περιφορά του Επιταφίου σχηματίζοντας πομπές, οι οποίες διέρχονται από το λιμάνι, όπου είναι αναμμένες δάδες ειδικά τοποθετημένες στις τάπες του Κάστρου, γύρω από το λιμάνι. Στο μέσον της εισόδου του λιμανιού οι δάδες σχηματίζουν μεγάλο σταυρό που φωταγωγεί ολόκληρο το λιμάνι, παρουσιάζοντας μία φαντασμαγορική εικόνα. Το έθιμο συνδυάζει τη θρησκευτική μυσταγωγία με την ηρωική προσπάθεια του μπουρλοτιέρη Ανεμογιάννη να πυρπολήσει τη τουρκική ναυαρχίδα στο χώρο αυτό.



Κυκλάδες
Η Σύρος βιώνει με ιδιαίτερο τρόπο το Πάσχα. Οι δύο θρησκευτικές της κοινότητες, η Ορθόδοξη και η Καθολική, γιορτάζουν συγχρόνως τις μέρες του Πάσχα. Οι Επιτάφιοι των Καθολικών στην Άνω Σύρο ξεκινούν από τον ναό του Αγίου Γεωργίου. Στην Ερμούπολη, ο Επιτάφιος των Καθολικών ξεκινάει από τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστών, οι Επιτάφιοι των Ορθοδόξων από τις ενορίες Αγίου Νικολάου, της Κοιμήσεως και τη Μητρόπολη της Μεταμορφώσεως. Κατά την περιφορά τους συναντώνται στην κεντρική πλατεία Μιαούλη, όπου γίνεται κατανυκτική δέη ση.
Στην Πάρο, η περιφορά του Επιταφίου της Μάρπησσας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς κατά την διάρκειά της γίνονται δεκαπέντε περίπου στάσεις. Σε κάθε στάση φωτίζεται και ένα σημείο του βουνού, όπου τα παιδιά ντυμένα Ρωμαίοι στρατιώτες ή μαθητές του Χριστού, αναπαριστούν σκηνές από την είσοδο στα Ιεροσόλυμα, την προσευχή στο Όρος των Ελαιών, το Μαρτύριο της Σταύρωσης και την Ανάσταση.
Στη Νάξο, την Μεγάλη Παρασκευή οι κοπέλες καθαρίζουν τις εκκλησιές, στολίζουν τον Επιτάφιο και μετά ακολουθεί η περιφορά. Στο πασχαλινό τραπέζι ξεχωρίζει το παραδοσιακό «μπατούδο», κατσικάκι γεμιστό με εντόσθια, λαχανικά, ρύζι, αυγά και τυρί ψημένο στο φούρνο.

Επτάνησα
Στην Κέρκυρα, ο Επιβλητικός Επιτάφιος ξεκινά από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Φρούριο. Μέχρι της 9.30 το βράδυ, από κάθε εκκλησία βγαίνει ο Επιτάφιος με την απαραίτητη μπάντα της ενορίας, τις χορωδίες, τους πιστούς. Τελευταίος βγαίνει ο μεγαλοπρεπέστατος Επιτάφιος της Μητρόπολης. Στις 9 το πρωί γίνεται η περιφορά του Επιταφίου της Εκκλησίας του Αγίου Σπυρίδωνα, καθώς το 1574 οι Βενετσιάνοι απαγόρευσαν στους Ορθοδόξους την περιφορά του την Μεγάλη Παρασκευή, και από τότε οι Κερκυραίοι πραγματοποιούν την περιφορά μαζί με το Σεπτό Σκήνωμα του Αγίου. Είναι η πιο παλιά και πιο κατανυκτική Λιτανεία που βγαίνει σε ανάμνηση του θαύματος του Αγίου, που έσωσε τον κερκυραϊκό λαό από την σιτοδεία.

Στη Ζάκυνθο, η κατανυκτική ατμόσφαιρα και οι ιδιαιτερότητες του «Ζακυνθινού Πάσχα» με τα ιδιόμορφα «αντέτια» (έθιμα) το κάνουν να είναι ξεχωριστό. Το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής, πλήθος πιστών συμμετέχει στην περιφορά του Εσταυρωμένου που διασχίζει όλη την πόλη. Στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου των Ξένων, η περιφορά του Επιταφίου, σύμφωνα με παμπάλαιο τοπικό έθιμο, γίνεται τις πρώτες πρωινές ώρες του Μεγάλου Σαββάτου, ενώ με την ανατολή του ηλίου, ο Δεσπότης σηκώνει την Ανάσταση. Με το πρώτο χτύπημα της καμπάνας, ο Δεσπότης αφήνει ελεύθερα άσπρα περιστέρια ενώ από το καμπαναριό πετάνε στο δρόμο πήλινα δοχεία, όπως και όλοι οι κάτοικοι του νησιού από τα παράθυρά τους.
Στη Λευκάδα, το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής γίνεται στον κεντρικό δρόμο της πόλης, με κατάληξη την παραδοσιακή, ενετική, κεντρική πλατεία, η περιφορά των Επιταφίων των ενοριών, συνοδεία Φιλαρμονικής.





Πηγή : naftemporiki.gr

Μία γυναίκα στη λίστα με τους πλέον καταζητούμενους του FBI


Πρόκειται για τη Τζόαν Τσέσμαρντ που θεωρείται ένα από τα κορυφαία στελέχη των Μαύρων Πανθήρων και σκότωσε τον αστυνομικό στο Νιου Τζέρσεϊ στις 2 Μαΐου 1973.

Η Τσέσμαρντ ήταν επίσης στέλεχος του Μαύρου Απελευθερωτικού Στρατού που θεωρείται μια από τις πιο βίαιες μαχητικές οργανώσεις της δεκαετίας του 1970, η οποία φέρει την ευθύνη για τις δολοφονίες αρκετών αστυνομικών σε όλη τη χώρα.

Η 65χρονη σήμερα γυναίκα είχε τότε καταδικαστεί για τη δολοφονία του αστυνομικού και φυλακίστηκε, αλλά δραπέτευσε το 1979 με τη βοήθεια εγχώριων τρομοκρατικών ομάδων. Έκτοτε πιστεύεται ότι ζει στην Κούβα με το όνομα Ασάτα Σακούρ.

Το FBI καθώς και η πολιτεία του Νιου Τζέρσεϊ προσφέρουν αμοιβή 2 εκατομμυρίων δολαρίων σε όποιον βοηθήσει στη σύλληψή της
.


Πηγή : skai.gr

Άγκελα Μέρκελ: Μία διαφορετική συνέντευξη


Η καγκελάριος Μέρκελ, γνωστή στα γερμανικά ΜΜΕ ως «καλλιτέχνις της αναποφασιστικότητας», παραδέχθηκε απόψε ότι δίνει στον εαυτό της όσο χρόνο χρειάζεται προκειμένου να λάβει σημαντικές αποφάσεις, αλλά διευκρίνισε ότι, όταν αποφασίσει, τότε δεν το ξανασκέφτεται. Έτσι, δήλωσε, συνέβη και στην περίπτωση της Ελλάδας.
Σε μια διαφορετική συνέντευξη, η 'Αγκελα Μέρκελ βρέθηκε απόψε στην σκηνή του θεάτρου «Μαξίμ-Γκόρκι» στο Βερολίνο, προσκεκλημένη του γερμανικού γυναικείου περιοδικού «Brigitte», για να απαντήσει σε ερωτήσεις προσωπικές, γυναικείες, αλλά και πολιτικές.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με τον τρόπο και τον χρόνο λήψης των αποφάσεών της στην καγκελαρία, η κυρία Μέρκελ ομολόγησε ότι δεν παίρνει γρήγορες αποφάσεις, αλλά τόνισε ότι, όταν έχει αποφασίσει, δεν το ξανασκέφτεται. «Τότε τα πράγματα παίρνουν τον δρόμο τους και εγώ είμαι εντάξει με τον εαυτό μου», δήλωσε και ανέφερε ότι η οικονομική βοήθεια για την Ελλάδα ήταν μια τέτοια διαδικασία.
Η κυρία Μέρκελ εμφανίστηκε ευδιάθετη και απάντησε πρόθυμη στις ερωτήσεις που της τέθηκαν. Όταν εκλήθη να επιλέξει αν θα μιλήσει για τον Θεό ή για τον αντίπαλό της Πέερ Στάινμπρουκ επέλεξε τον Θεό, μεταξύ ανδρών και γυναικών επέλεξε τους πρώτους, ενώ υπήρξε ασαφής όταν της ζητήθηκε να διαλέξει αν θα μιλήσει για την υπουργό Εργασίας Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν ή για την υπουργό για θέματα Οικογένειας Κριστίνα Σρέντερ. Τοποθετήθηκε πάντως σαφώς υπέρ της τελευταίας σε ό,τι αφορά το θέμα της ποσόστωσης για την συμμετοχή των γυναικών σε θέσεις στελεχών επιχειρήσεων.
Η καγκελάριος πάντως απογοήτευσε τις παρευρισκομενες δηλώνοντας ότι δεν είναι φεμινίστρια, ενώ, ερωτηθείσα ποιο σημείο βρίσκει γοητευτικό σε έναν άνδρα, απάντησε «τα όμορφα μάτια» και αρνήθηκε, παρά τις επίμονες ερωτήσεις, να δώσει άλλες λεπτομέρειες.
Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν ήταν και η χαρακτηριστική στάση της κυρίας Μέρκελ, όταν στέκεται με τα δάχτυλα των χεριών της ενωμένα μπροστά της. Η ίδια διέψευσε ότι την έχουν συμβουλεύσει για αυτό επικοινωνιολόγοι και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το ερώτημα είναι τι να κάνει κανείς με τα χέρια του». Παραδέχθηκε δε ότι, «αν κάτι σημαίνει αυτή η στάση, αυτό είναι μια σχετική αγάπη για την συμμετρία».




Πηγή : kathimerini.gr

Τέλος ανοχής στη Χρυσή Αυγή, με ανοιχτή γραμμή Δήμου Αθηναίων - Αστυνομίας

Τέλος ανοχής στη Χρυσή Αυγή, με ανοιχτή γραμμή Δήμου Αθηναίων - Αστυνομίας

Αραγε ήταν η πρώτη κανονιά στον ακήρυχτο πόλεμο για τις δημοτικές εκλογές του 2014 στην Αθήνα; Ή μήπως ήταν η αρχή του τέλους στα συσσίτια και στις αιμοδοσίες «μόνο για Ελληνες» που οργανώνει εδώ και μήνες η Χρυσή Αυγή; Ανεξαρτήτως του ποια είναι η απάντηση, η Πλατεία Συντάγματος έγινε χθες μάρτυρας της αντιπαράθεσης ανάμεσα στον Γιώργο Καμίνη και στο κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου.
Ο δήμαρχος εμφανίζεται πλέον διατεθειμένος να σταθεί απέναντι στις εθνοτικά καθαρές κοινωνικές δράσεις της Χρυσής Αυγής, αλλά και στην πάσης προελεύσεως ασυδοσία διαφόρων ομάδων που τείνει να επικρατήσει σε δημόσιους χώρους. Ολα αυτά, ενώ ο τρίτος παίκτης ήταν χθες η Ελληνική Αστυνομία που με κλούβες και περιορισμένη χρήση δακρυγόνων απώθησε τους μπρατσαράδες με τις μαύρες μπλούζες από την πλατεία.
Ο Γιώργος Καμίνης πάντα επεδίωκε τον συντονισμό με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Το αν βρήκε συνομιλητή και, κυρίως, συμπαραστάτη στο πρόσωπο του Νίκου Δένδια – που είδε χθες τον Πρωθυπουργό – είναι ένα ζήτημα. Ενα άλλο ζήτημα είναι αν έχει αποφασίσει πλέον η κυβέρνηση να τερματίσει την εντύπωση ότι υπάρχει ανοχή απέναντι στη Χρυσή Αυγή. Εντύπωση που τείνει να κάνει σοβαρή ζημιά στην εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, όπου πολλοί αναμένουν από την ελληνική Πολιτεία πιο ενεργητική αντιμετώπιση του εγχώριου νεοφασιστικού φαινομένου. Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης επανήλθε πρόσφατα από ταξίδι στις ΗΠΑ, όπου είχε πολλές και σημαντικές επαφές σε πολλά επίπεδα. Ούτως ή άλλως, φαίνεται ότι θα έχουν συνέχεια τα χθεσινά γεγονότα στο Σύνταγμα αλλά και στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας του Δήμου Αθηναίων όπου ο βουλευτής «Καιάδας» βρήκε τελικά τον Καμίνη, αλλά πέτυχε «αμάχους» με τη γροθιά του.




Μια νεαρή μητέρα, γύρω στα είκοσι, και το ηλικίας λίγων μηνών κοριτσάκι της που κρατούσε στην αγκαλιά της «πλήρωσαν τα σπασμένα» στη διάρκεια επίθεσης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμενή, γνωστού και ως Καιάδα, εις βάρος του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη.
Αφορμή για την προκλητική αυτή επίθεση υπήρξε η ματαίωση χθες το πρωί της διανομής τροφίμων στην Πλατεία Συντάγματος, που διοργάνωνε η Χρυσή Αυγή. Οπως όμως είχε ανακοινώσει ο Δήμος, ήταν παράνομη ενέργεια και είχε ζητηθεί η συνδρομή των αστυνομικών δυνάμεων για να μην πραγματοποιηθεί. Οι διμοιρίες των ΜΑΤ εμπόδισαν τα φορτηγά και τη Χρυσή Αυγή να στήσουν πάγκους και έγιναν μικροεπεισόδια.

Ο ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ. Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα, ο βουλευτής του κόμματος θέλησε να… πάρει εκδίκηση μέσα στο κτίριο του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών του Δήμου Αθηναίων, στο παλαιό Φρουραρχείο, στη συμβολή των οδών Δομοκού και Φιλαδελφείας, απέναντι από τον Σταθμό Λαρίσης (ΟΣΕ), όπου είχε μεταβεί ο δήμαρχος. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η μητέρα ήταν αυτή που τελικά δέχτηκε στο πρόσωπο το χτύπημα από το χέρι του βουλευτή και έντρομες τόσο η ίδια όσο και η μικρή κόρη της έβαλαν τα κλάματα. «Ημουν στον Κόμβο και μοιράζαμε λαμπάδες και παιχνίδια στα παιδάκια», λέει ο κ. Καμίνης. «Χωρίς να καταλάβουμε πότε και πώς μπήκε, ξαφνικά εμφανίζεται μπροστά μου ένας κύριος και βρίζοντας έκανε τσαμπουκά και πήγε να με γρονθοκοπήσει. Τότε παρενέβησαν οι δύο φρουροί και τον απομάκρυναν, και την ώρα εκείνη έφαγε μια σφαλιάρα κάποια κοπέλα που ήταν δίπλα. Συνέχισε να φωνάζει και να εξαπολύει επίθεση κατά των φρουρών και μετά μου είπαν πως είναι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής», αναφέρει στα «ΝΕΑ».
«Δεν τους πέρασε με τα συσσίτια μίσους και κατέφυγαν σε τέτοιες μεθόδους», προσθέτει. Είναι χαρακτηριστικό πως τη στιγμή της επίθεσης με το ένα χέρι κατά του δημάρχου, στο άλλο ο κ. Γερμενής κρατούσε πιστόλι και αυτό αντιλήφθηκαν οι δύο φρουροί.
Παρόμοια εικόνα περιγράφει και η παρούσα στο περιστατικό δημοτική σύμβουλος Ελένη Κατσούλη, αντιπρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), όπου εντάσσεται και η δράση του Κόμβου Αλληλοβοήθειας.
«Σαφέστατα ο βουλευτής αιφνιδίασε. Εισέβαλε στον χώρο χωρίς κανείς να τον καταλάβει και κινήθηκε απειλητικά, με σκοπό να επιτεθεί εις βάρος του κ. Καμίνη, ο οποίος είχε έρθει εδώ για να μοιράσει λαμπάδες και παιχνίδια. Κάποιος τότε φώναξε ότι ο αρχικά άγνωστος αυτός άντρας, ο βουλευτής, "έχει όπλο", οπότε επικράτησε πανικός. Την ώρα που δύο άντρες ασφαλείας του δημάρχου προσπαθούσαν να ακινητοποιήσουν τον κ. Γερμενή, με τα χέρια του αυτός, όπως τα ανεβοκατέβαζε, βρήκε στο μέτωπο τη γυναίκα. Της βάλαμε και πάγο στο καρούμπαλο που της άφησε…», ανέφερε στα «ΝΕΑ».

ΤΟ ΣΟΟΥ. Νωρίτερα, και έξω από τον συγκεκριμένο χώρο, μερικές εκατοντάδες μέτρα από τα παλαιά γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Δηλιγιάννη όπου γινόταν τελικά η διανομή των τροφίμων, σημειώθηκαν επεισόδια, όταν γύρω στα 40 μέλη της Χρυσής Αυγής κινήθηκαν προς το κτίριο του Κόμβου και επιχείρησαν να εισέλθουν από την πίσω πλευρά. Τους απώθησαν, ωστόσο, δυνάμεις των ΜΑΤ, που έκαναν και χρήση χημικών. Επικαλούμενος τότε τη βουλευτική ιδιότητά του, ο κ. Γερμενής εισήλθε μόνος του στον χώρο από την μπροστινή είσοδο, αποφεύγοντας το αστυνομικό μπλόκο.
«Η λογική του τσαμπουκά δεν θα περάσει», επισημαίνει ο δήμαρχος Αθηναίων και για τον λόγο αυτό επαναλαμβάνει πως θα προχωρήσει στην κατάθεση μήνυσης κατά του βουλευτή. «Η δημοκρατία θα νικήσει. Η λογική της ωμής βίας την οποία είδαμε να εκδηλώνεται διπλά σήμερα, και με το επεισόδιο εναντίον μου, και δυστυχώς από βουλευτή εκλεγμένο από τον λαό, δεν πρόκειται να περάσει, δεν πρόκειται να μας καταπτοήσει», ανέφερε εξάλλου σε δημόσια δήλωσή του αμέσως μετά το συμβάν.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, για το περιστατικό σχηματίζεται δικογραφία, στο πλαίσιο της οποίας εξετάζονται οι καταγγελίες για απειλητική κίνηση - επίδειξη όπλου από τον βουλευτή.





Πηγη : tanea.gr

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Βίκυ Καγιά: “Η τηλεόραση ήταν ένα υπέροχο διάλειμμα στην καριέρα μου”

Βίκυ Καγιά: “Η τηλεόραση ήταν ένα υπέροχο διάλειμμα στην καριέρα μου”
Λείπει η τηλεόραση στην Βίκυ Καγιά; «Ήταν ένα πέρασμα ή μια πόρτα που παραμένει ανοιχτή για το μέλλον; Η τηλεόραση είναι ένα υπέροχο και πολύ ενδιαφέρον διάλειμμα στην καριέρα μου! Έμαθα πολλά και εξελίχθηκα σε πολλά επίπεδα! Τώρα, όσον αφορά το μέλλον... κανείς δεν το ξέρει» δήλωσε η Βίκυ Καγιά σε πρόσφατη συνέντευξή της στο TV Έθνος. 




Διάσημος 81χρονος ηθοποιός σε δίκη για κατ' επανάληψη βιασμό το... 1967

Φωτογραφία για Διάσημος 81χρονος ηθοποιός σε δίκη για κατ' επανάληψη βιασμό το... 1967
Ο Γουίλιαμ Ρόουτς, πρωταγωνιστής της μακροβιότερης σαπουνόπερας παγκοσμίως, του Coronation Street, θα αντιμετωπίσει δύο κατηγορίες για βιασμό ανήλικης που αφορούν συμβάντα στο διάστημα από τον Απρίλιο ως τον Ιούλιο του 1967, όπως έγινε γνωστό από τις βρετανικές εισαγγελικές αρχές.

Ο 35χρονος τότε και 81 ετών σήμερα Ρόουτς, και γνωστός στο κοινό ως «Κεν Μπάρλοου» στη σειρά, δεν έκανε κάποιο σχόλιο για την κλήση του να εμφανιστεί σε δικαστήριο του Πρέστον στις 14 Μαΐου.

«Αναθεωρήσαμε τα στοιχεία και καθοδηγήσαμε την αστυνομική έρευνα από την 1η Μαρτίου», είπε σχετικά ο επικεφαλής της εισαγγελίας Ναζίρ Αφζάλ. «Μετά την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας, συμπεράναμε ότι υπάρχουν επαρκή στοιχεία και είναι επιβεβλημένη η δίωξη του κ.Ρόουτς».




Πηγή :  newsnow.gr

Πέθανε σε ηλικία 34 ετών ο ράπερ Κρις Κέλι των «Kris Kross»


Σε νοσοκομείο της Ατλάντα πέθανε ο 34χρονος ράπερ Κρις Κέλι που διακομίστηκε χθες αναίσθητος από το σπίτι του, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Γνωστός από το Jump που έγινε επιτυχία το 1992 ήταν ένας από τους δύο ράπερ των «Kris Kross» που «ανακαλύφθηκαν» από κυνηγό ταλέντων σε ένα εμπορικό κέντρο της Ατλάντα, όταν ήταν μόλις 13 ετών.

Η νεκροψία θα γίνει σήμερα για να ανακοινωθεί επίσημα η αιτία θανάτου του Κέλι ενώ η εκπρόσωπος της αστυνομίας στην κομητεία Φάλτον ανέφερε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο «να πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών ουσιών».




Πηγή : tanea.gr

Να διαλυθεί η ευρωζώνη

Να διαλυθεί η ευρωζώνη

Υπέρ της διάλυσης της Ευρωζώνης, «εφόσον δεν είναι δυνατές πραγματικές υποτιμήσεις και ανατιμήσεις του νομίσματος», τάσσεται ο ιδρυτής του γερμανικού κόμματος «Η Αριστερά» (Die Linke) Όσκαρ Λαφοντέν, σε άρθρο του που έχει αναρτηθεί στην προσωπική του ιστοσελίδα.
Μία ημέρα πριν, ο κ. Λαφοντέν, σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα, είχε υποστηρίξει την επιλογή της παράλληλης κυκλοφορίας του ευρώ και των εθνικών νομισμάτων για τις χώρες της Ευρωζώνης.
Στο άρθρο του ο πρώην υπουργός Οικονομικών επισημαίνει ότι στην περίπτωση διάλυσης της Ευρωζώνης, θα πρέπει οι ισοτιμίες των εθνικών νομισμάτων να καθοριστούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και οι χώρες του Νότου να προστατευθούν από απότομες υποτιμήσεις με παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Αποδίδει δε την αποτυχία του ευρώ στην έλλειψη συντονισμένης μισθολογικής πολιτικής μεταξύ των κρατών.
Η άποψη του κ. Λαφοντέν έρχεται πάντως σε αντίθεση προς την επίσημη θέση του κόμματος, το οποίο αναγνωρίζει δομικά μειονεκτήματα στο κοινό νόμισμα, αλλά θεωρεί ότι πιθανή έξοδος της Γερμανίας από την Ευρωζώνη θα ήταν μοιραία. Αυτή η άποψη καταγράφεται άλλωστε και στο πρόγραμμα της Αριστεράς το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί στο συνέδριο του κόμματος τον Ιούνιο, στην Δρέσδη.





Πηγή : imerisia.gr

Πρετεντέρης: Με διαστημόπλοιο πήγε ο Παπανδρέου στην Κόστα Ρίκα;

Πρετεντέρης: Με διαστημόπλοιο πήγε ο Παπανδρέου στην Κόστα Ρίκα;

Ενας απολαυστικός διάλογος έλαβε χώρα χθες στο δελτίο ειδήσεων του Μega με την Ολγα Τρέμη και τον Γιάννη Πρετεντέρη να προσπαθούν να εξηγήσουν γιατί το ταξίδι του Γιώργου Παπανδρέου στην Κόστα Ρίκα στοίχισε 200.000 ευρώ.
Ο διάλογος έχει ως εξής:
– «Είναι δυνατόν; Ένα ταξίδι 200.000 ευρώ;» ρώτησε η Όλγα Τρέμη.
– «Δεν αποκλείεται», παρατήρησε ο Γιάννης Πρετεντέρης, «αν βέβαια ο Παπανδρέου πήγε με διαστημόπλοιο στην Κόστα Ρίκα»... «Όπως απεδείχθη, Όλγα, λεφτά υπήρχαν»...






Πηγή : iefimerida.gr

Πασίγνωστη τραγουδίστρια τίγκα στην κυτταρίτιδα

Φωτογραφία για Πασίγνωστη τραγουδίστρια τίγκα στην κυτταρίτιδα
Μπορεί η Britney Spears να κάνει τακτικά γυμναστική και στο παρελθόν να είχε... ανακηρυχθεί η ομορφότερη γυναίκα του κόσμου, όμως αυτά είναι περασμένα μεγαλεία τα οποία σίγουρα κλαίει όταν τα διηγείται.

Διότι ότι και να κάνει, δεν μπορεί να απαλλαγεί από την κυτταρίτιδα!

Κάνει φιλότιμες προσπάθειες το κορίτσι, αλλά η κυτταρίτιδα εκεί, στα μπουτάκια της να της θυμίζει ότι πρέπει να προσπαθήσει κι άλλο.

Ο φωτογραφικός φακός την… «τσάκωσε» να πηγαίνει στο γυμναστήριο, φορώντας ένα γαλάζιο, καρό σορτσάκι, , καφέ μπλουζάκι, κόκκινες, καρό κάλτσες και αθλητικά με… κίτρινα κορδόνια.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, το κορίτσι ήταν… «χάρμα οφθαλμών»!

Παρ΄όλ΄αυτά την Britney δεν την σκιάζει φοβέρα καμιά, ούτε καν η κυτταρίτιδα που έχει στρατοπεδεύσει στους γλουτούς της.

Διότι μπορεί να λιώνει στο γυμναστήριο, τα χάμπουργκερ όμως και τις κόκα κόλες δεν τις κόβει, οπότε πώς να γλιτώσει καλέ από την όψη φλοιού πορτοκαλιού;

Πασίγνωστη τραγουδίστρια τίγκα στην κυτταρίτιδα - Φωτογραφία 2

Πασίγνωστη τραγουδίστρια τίγκα στην κυτταρίτιδα - Φωτογραφία 4

Πασίγνωστη τραγουδίστρια τίγκα στην κυτταρίτιδα - Φωτογραφία 5

Πασίγνωστη τραγουδίστρια τίγκα στην κυτταρίτιδα - Φωτογραφία 6





Πηγή : newsnow.gr

Μετέτρεψαν τη Βουλή σε... ρινγκ


Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ν. Μαδούρο
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ν. Μαδούρο

Μπουνιές, κλωτσιές και καρέκλες χρησιμοποιήθηκαν για να επιλυθούν οι διαφωνίες μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Βουλής στη Βενεζουέλα, με αποτέλεσμα αρκετοί βουλευτές να τραυματιστούν.

Ο καβγάς στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του Κοινοβουλίου ξέσπασε όταν βουλευτές της αντιπολίτευσης διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση του προέδρου του σώματος, Ν. Καπέλο, να τους απαγορεύσει τις τοποθετήσεις έως ότου αναγνωρίσουν τη νίκη του Ν. Μαδούρο στις εκλογές της 14ης Απριλίου. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση αλληλοκατηγορούνται για το ποιος έκανε την πρώτη κίνηση ούτως ώστε η συζήτηση να καταλήξει στη βία. Σύμφωνα με εργαζόμενο της Βουλής, τα πνεύματα άναψαν όταν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης χαρακτήρισαν «φασίστα» τον πρόεδρο της Βουλής και σήκωσαν πανό που έλεγε «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα».





Πηγή : ethnos.gr

Η γήρανση περνά... από τον εγκέφαλο!


Επιστήμονες στις ΗΠΑ εντόπισαν για πρώτη φορά σε πειραματόζωα μια συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου, που ελέγχει τη διαδικασία της γήρανσης, είτε επιβραδύνοντας, είτε επιταχύνοντάς την. Αν κάτι ανάλογο ισχύει και για τους ανθρώπους, νέα φάρμακα, που θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν μέσα στα επόμενα 20 χρόνια, ίσως να καθυστερήσουν τη γήρανση και να παρατείνουν τη ζωή.

Ο εν λόγω βιολογικός μηχανισμός, που ίσως να αποτελεί το «κέντρο ελέγχου» της γήρανσης, βρίσκεται στον υποθάλαμο, μια μικρή περιοχή σε σχήμα αμυγδάλου που ρυθμίζει την έκκριση διαφόρων ορμονών, παίζοντας σημαντικό ρόλο στις διαδικασίες της ανάπτυξης, της αναπαραγωγής και του μεταβολισμού. Η περιοχή αυτή φαίνεται πως μπορεί να «χειραγωγηθεί» κατάλληλα, ώστε να αλλάξει η διάρκεια της ζωής του οργανισμού, χωρίς αυτό πάντως να σημαίνει ότι έχει βρεθεί κάποιο θαυματουργό ελιξίριο της αιώνιας νεότητας.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον φυσιολόγο Ντονγκσένγκ Κάι του Ιατρικού Κολλεγίου «Άλμπερτ Αϊνστάιν» της Νέας Υόρκης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature", σύμφωνα με το ίδιο και το "New Scientist", έκαναν πειράματα με ποντίκια και κατάφεραν να επεκτείνουν τη διάρκεια ζωής τους κατά το ένα πέμπτο περίπου (20%), χωρίς μάλιστα τα ζώα να υποφέρουν από μυϊκή αδυναμία, απώλεια οστικής μάζας, προβλήματα μνήμης και άλλες παθήσεις που σχετίζονται με την προχωρημένη γήρανση.

Το επίτευγμα δημιουργεί την προοπτική ανάπτυξης φαρμάκων που θα εμποδίζουν την εμφάνιση στους ανθρώπους τέτοιων ασθενειών, όπως η άνοια, το Αλτσχάιμερ, ο διαβήτης, ο καρκίνος και η καρδιοπάθεια, ενώ κάποια μέρα ίσως και να καταστήσουν εφικτή την παράταση της ανθρώπινης ζωής, επιβραδύνοντας το φυσικό ρυθμό της γήρανσης.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι. Η έρευνά μας υποστηρίζει την ιδέα ότι η γήρανση είναι κάτι παραπάνω από μια παθητική φθορά διαφορετικών ιστών. Μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο και να χειραγωγηθεί», δήλωσε ο Κάι.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μια χημική ουσία (NF-kB) ενεργοποιείται περισσότερο στον υποθάλαμο των ποντικιών, καθώς αυτά γερνάνε. Όταν οι επιστήμονες μπλόκαραν την εν λόγω ουσία, τα πειραματόζωα έζησαν έως 1.100 μέρες, έναντι 600 έως 1.000 ημερών που ζουν κανονικά (όταν είναι υγιή). Όταν οι ερευνητές αύξησαν ξανά αυτή την ουσία στον οργανισμό των ποντικιών, όλα πέθαναν το πολύ σε 900 μέρες. Η συγκεκριμένη ουσία είναι ένα μοριακό σύμπλεγμα πρωτεϊνών που ελέγχει την μεταγραφή του DNA και παίζει κεντρικό ρόλο στις βιοχημικές αντιδράσεις, οι οποίες εμπλέκονται στη διαδικασία της χρόνιας φλεγμονής και άρα στη φθορά της γήρανσης.

Τα πειράματα έδειξαν ότι, μετά από έξι μήνες που η ουσία NF-kΒ είχε μπλοκαριστεί, όλα τα πειραματόζωα είχαν περισσότερους μυς και πιο πολλή οστική μάζα, μάθαιναν καλύτερα και είχαν υγιέστερο δέρμα, σε σχέση με όσα είχαν δεν είχαν υποβληθεί στη σχετική εγκεφαλική «χειραγώγηση» στον υποθάλαμό τους. Συνολικά, οι ερευνητές κατόρθωσαν να επιβραδύνουν το ρυθμό της εγκεφαλικής (γνωστικής - νοητικής) εκφύλισης των πειραματόζωων έως 50%, με βάση μετρήσεις που βασίστηκαν στον χρόνο τον οποίο χρειάστηκαν τα ποντίκια για να βρουν το δρόμο τους σε ένα λαβύρινθο.

Οι επιστήμονες ακόμα ανακάλυψαν ότι η χορήγηση μιας ορμόνης (GnRH), που ρυθμίζει τη γοναδοτροπίνη και παίζει κεντρικό ρόλο στη γονιμότητα και στην ανάπτυξη των σπέρματος και των ωαρίων, παρέτεινε επίσης τη ζωή των ποντικιών, όσο και το μπλοκάρισμα της NF-kB. Η παραγωγή της GnRH μειώνεται από τη δράση της NF-kB.

Έτσι, σύμφωνα με τους ερευνητές, υπάρχουν πιθανώς εναλλακτικοί τρόποι που θα μπορούσαν να επιβραδύνουν τη γήρανση, είτε με φάρμακα που καταστέλλουν τη δράση της ουσίας NF-kB στον εγκέφαλο, είτε με φάρμακα που αυξάνουν το επίπεδο της ορμόνης GnRH. Οι ερευνητές σχεδιάζουν κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους για να ελέγξουν αν είναι δυνατό να επιβραδυνθεί η πορεία της γήρανσης εκτός από τα πειραματόζωα.

Άλλες επιστημονικές ομάδες ακολουθούν διαφορετικές μεθόδους για την καθυστέρηση της γήρανσης και την παράταση της ζωής, όπως ο θερμιδικός περιορισμός, η χρήση ουσιών όπως η ραπαμυσίνη και η ρεσβερατρόλη κ.α.





Πηγή : protothema.gr

Η άσχημη μοίρα όσων υποδύθηκαν κινηματογραφικά τον Χριστό!!! Τι απέγιναν;;;

Η άσχημη μοίρα όσων υποδύθηκαν κινηματογραφικά τον Χριστό!!! Τι απέγιναν;;; (PHOTOS)

Υπάρχει όντως κατάρα που σέρνεται ξοπίσω από τους ηθοποιούς που ενσαρκώνουν τον Ιησού στο μεγάλο πανί ή είναι το λαϊκό θυμικό που αρέσκεται να βλέπει τέτοιες συσχετίσεις; 
Ατυχήματα συμβαίνουν συχνά σε κινηματογραφικά γυρίσματα, πολλές φορές μάλιστα και θανατηφόρα, την ίδια στιγμή που το μέλλον κάθε ηθοποιού παραμένει αβέβαιο.
Τι είναι αυτό λοιπόν που μας προκαλεί δέος όταν ακούμε για την τύχη των ηθοποιών που υποδύθηκαν τον Χριστό;
Μήπως ο θρύλος που θέλει όποιον ερμηνεύει τον Ιησού να μην έχει καλή τύχη; Μήπως ότι το κοινό δεν μπορεί να δεχτεί το πρόσωπο που ενσάρκωσε τον Θεάνθρωπο σε άλλους ρόλους;
Ας δούμε λοιπόν μια σειρά από κινηματογραφικούς Χριστούς που φαίνεται να μετάνιωσαν τη συμμετοχή τους στα φιλμ, την ώρα βέβαια που η «κατάρα» πολύ δύσκολα μπορεί να αποδοθεί στα γεγονότα που ακολουθούν...

Ο Jeffrey Hunter στον «Βασιλιά των Βασιλιάδων» (1961)


Ο 33χρονος Τζέφρι Χάντερ ενσαρκώνει τον Ιησού στο ριμέικ του «King of Kings» του Σεσίλ Ντε Μιλ (1927) και βλέπει ξαφνικά την καριέρα του να κατρακυλά: από πρώτο όνομα πέφτει στα αζήτητα του σινεμά, με τις τηλεοπτικές σειρές που συμμετείχε να κόβονται από την πρώτη κιόλας σεζόν, ενώ αργότερα οι ρόλοι που έπαιζε δόθηκαν σε άλλους. Θεωρεί λοιπόν την ερμηνεία του καταραμένη και ξοφλημένος καθώς είναι από το Χόλιγουντ, αναζητά την τύχη του στο ευρωπαϊκό σινεμά. Ούτε εκεί βέβαια στεριώνει (ούτε φυσικά και στο πέρασμα που πήγε να κάνει από το ασιατικό σινεμά!), οπότε και παρατά το κινηματογραφικό όνειρο για χάρη της προσωπικής του ευτυχίας: 9 χρόνια μετά την κυκλοφορία της ταινίας στις αίθουσες, παντρεύεται την εκλεκτή της καρδιάς του, με τον γάμο τους ωστόσο να κρατά μόλις 3 μήνες, καθώς ο Hunter σκοντάφτει μέσα στο σπίτι του και πεθαίνει από εσωτερική αιμορραγία, έχοντας ήδη υποστεί δύο εγκεφαλικά επεισόδια...
Ατυχήματα και συμφορά στην «Ωραιότερη Ιστορία του Κόσμου» (1965)

Εδώ η «κατάρα» χτύπησε ξώφαλτσα, αφήνοντας μεν τον Μαξ Φον Σίντοφ (Ιησού) άθικτο, δεν έδειξε ωστόσο την ίδια αβρότητα κατά τα γυρίσματα του θρησκευτικού φιλμ «Greatest Story Ever Told». Ιστορική χιονοθύελλα πλήττει την πολιτεία της Αριζόνα (όπου γυριζόταν η ταινία), πρωτοφανής εδώ και μισό αιώνα, καταστρέφοντας ολοσχερώς τα επιβλητικά σκηνικά. Παρά τον οικονομικό όλεθρο, η παραγωγή «ανασταίνεται» και τα γυρίσματα συνεχίζονται, μόνο για να δουν μια δεύτερη, εξίσου δριμεία, καταιγίδα να αφανίζει και πάλι το ντεκόρ! Η παραγωγή της ταινίας αναβάλλεται, ενώ ένα ακόμη γεγονός θα σημαδέψει το φιλμ: ο θάνατος του διευθυντή φωτογραφίας στο πλατό από ανακοπή καρδιάς...
Ο Τed Neeley στο «Jesus Christ Superstar» (1973)

Η κινηματογραφική μεταφορά του περίφημου μιούζικαλ των Tim Rice και Andrew Lloyd Webber μετατρέπει σε Χριστό τον Τed Neeley και κάνει την καριέρα του να τελειώσει πριν καν ξεκινήσει καλά-καλά! Παρά την τεράστια επιτυχία της ροκ όπερας και την προσωπική του δόξα (υποψήφιος για Χρυσές Σφαίρες ανδρικής ερμηνείας και πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιού), ο ηθοποιός δεν μπόρεσε να κεφαλαιοποιήσει το momentum: συμμετέχει έκτοτε σε δυο-τρεις ταινιούλες και γυρνά και μια σειρά από διαφημιστικά, αλλά ως εκεί. Αργότερα βέβαια θα μιμούταν τον εαυτό του στο θέατρο, ερμηνεύοντας τον Χριστό στο σανίδι πια, ενώ κατόπιν θα παρατούσε την ηθοποιία για να στραφεί στην παραγωγή θεατρικών παραστάσεων...

Ο Αλέξης Γκόλφης στο «Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται»


Ο σκηνοθέτης Βασίλης Γεωργιάδης επιλέγει για τον ρόλο του Μανωλιού/Χριστού στην τηλεοπτική σειρά (από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη) «Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται» του 1975-76 τον Αλέξη Γκόλφη. Ο ηθοποιός θεώρησε πως ο ρόλος τον στιγμάτισε, με τον καζαντζακικό Χριστό να τον στοιχειώνει: η καριέρα του παίρνει την κάτω βόλτα, με τον ίδιο -χτυπημένο από την ασθένεια- να καταφεύγει στο αλκοόλ και τις ουσίες για παρηγοριά, ενώ το 2007 θα βρισκόταν ρακένδυτος και νεκρός στην πλατεία Κολιάτσου. Το πτώμα του παρέμεινε δύο μήνες στο νεκροτομείο χωρίς να τον αναζητήσει κανείς...
Ο Robert Powell στον «Ιησού από τη Ναζαρέτ» (1977)

Η απόλυτη ενσάρκωση του Εσταυρωμένου, ο βρετανός ηθοποιός Ρόμπερτ Πάουελ υποδύεται τον Ιησού στην περίφημη τηλεοπτική υπερπαραγωγή του Φράνκο Τζεφιρέλι «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ». Η μνημειώδης και εμβληματική ωστόσο ενσάρκωση του Θεανθρώπου θα του στερούσε κάθε δυνατότητα για καριέρα: ήταν τόσο ταυτισμένος στις συνειδήσεις του κοινού με τον Χριστό που ήταν αδύνατον να γίνει δεκτός σε άλλους ρόλους! Σκηνοθέτες και παραγωγοί αρνούνταν σθεναρά να του εμπιστευτούν συμμετοχή στις ταινίες τους...

Ο Graham Champan στη «Ζωή του Μπράιαν» των Monty Python (1979)


Στην πασίγνωστη κωμική παραβολή της σουρεαλιστικής ομάδας Monty Python, ο Champan δεν υποδυόταν βέβαια τον Θεάνθρωπο, αλλά το βρέφος που γεννήθηκε στη διπλανή φάτνη και όλοι παρερμήνευσαν με τον Ιησού! Ο «Μεσσίας» Μπράιαν πέρασε όλα τα πάθη του Χριστού, ενώ στην πραγματική του ζωή πέθανε νέος: χτυπημένος από καρκίνο, έχασε τη ζωή του σε ηλικία 48 ετών...

Ο Willem Dafoe στο «The Last Temptation of Christ» (1988)


Ο πασίγνωστος ηθοποιός ενσαρκώνει τον Χριστό στον «Τελευταίο Πειρασμό» του Μάρτιν Σκορσέζε, όχι βέβαια χωρίς παρατράγουδα: χάνει την όρασή του εντελώς από το ένα του μάτι κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, έπειτα από αλλεργία που παρουσίασε. Όταν μάλιστα ανέκτησε πλήρως την όρασή του, μετά την παρέλευση αξιοσημείωτου χρονικού διαστήματος, δήλωσε: «Ακόμα και σήμερα δεν μπορώ να πιστέψω ότι είχα το θράσος να θεωρήσω ότι μπορούσα να ενσαρκώσω τον ίδιο τον Χριστό!». Οι αντιδράσεις δε του κοινού στην ταινία ήταν τέτοιες που η ερμηνεία του θα περνούσε στα «ψιλά», την ίδια ώρα που κανείς δεν τον ταύτισε με τον ρόλο του Θεανθρώπου, παρά την πολύ καλή υποκριτική του δουλειά...

Ο Jim Caviezel στα «Πάθη του Χριστού» (2004) 

Όταν είπε το «ναι» στην πρόταση του σκηνοθέτη Μελ Γκίμπσον να ενσαρκώσει τον Εσταυρωμένο, είναι σίγουρο ότι ο ηθοποιός δεν περίμενε να τον χτυπήσει όλη η κακοτυχία του κόσμου! Ήταν στα γυρίσματα λοιπόν του «The Passion of the Christ» όταν χτυπήθηκε όχι μία, αλλά δύο φορές από κεραυνό(!), την ίδια ώρα που τα ατυχήματα τον ακολουθούν πιστά: εξαρθρώνει τον ώμο του καθώς κουβαλάει τον σταυρό, τραυματίζει το χέρι του και παθαίνει αργότερα και υποθερμία. Τα πάθη του Θεανθρώπου περνούν κυριολεκτικά πάνω του, με τα ευτράπελα να μην έχουν τέλος: μέχρι και ουλές απέκτησε στην πλάτη από το βάναυσο μαστίγωμά του στην ιδιαίτερα βίαιη και αιματοβαμμένη μεταφορά της ζωής του Χριστού στη μεγάλη οθόνη. Όσο για την καριέρα του, τίποτα τα αξιοσημείωτο έκτοτε...





Πηγή : txkosmos.gr

Κάνε τις ερωτήσεις σου στον Χιού Τζάκμαν μέσω twitter!

Κάνε τις ερωτήσεις σου στον Χιού Τζάκμαν μέσω twitter!

Τα social media μας έχουν φέρει –ή δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ότι μας έχουν φέρει- πιο κοντά στους χολιγουντιανούς σταρ. Με αφορμή λοιπόν την κυκλοφορία της νέας ταινίας «Wolverine» στις 25 Ιουλίου, διοργανώνεται μια διαφορετική συνέντευξη στο twitter όπου τον ρόλο του δημοσιογράφου παίρνουν τα fanboys του κόμικ θρύλου. Ο Χιου Τζάκμαν θα κάνει μια ζωντανή συζήτηση την Πέμπτη 2/5 στις 7 μ.μ (ώρα Ελλάδας) για την ολοκαίνουργια περιπέτεια, η οποία θα φιλοξενηθεί στο twitter στις σελίδες: https://twitter.com/RealHughJackman και http://twitter.com/WolverineMovie.

Εσείς μπορείτε να υποβάλλεται τις ερωτήσεις σας σχετικά με την υπερηρωική περιπέτεια, από σήμερα κιόλας χρησιμοποιώντας τα hashtags #TheWolverine #AskHugh.

Στο «Wolverine» ο κόμικ ήρωας ταξιδεύει στην Ιαπωνία. Εντελώς απροετοίμαστος και άγνωστος μεταξύ αγνώστων, ο Γούλβεριν θα αντιμετωπίσει την υπέρτατη δοκιμασία, σε μια μάχη μέχρι θανάτου που θα τον αλλάξει για πάντα.

Μην ξεχνάτε ότι το section του σινεμά απέκτησε το δικό του λογαριασμό στο twitter https://twitter.com/AthinoramaCINE μεταφέροντάς σας κριτικές, νέα, συνεντεύξεις, θέματα, απόψεις από το No1 οδηγό πόλης.
Δείτε παρακάτω το τρέιλερ της ταινίας που κυκλοφορεί στις 25 Ιουλίου. 





Πηγή : athinorama.gr

Πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη για το «Αν»

premiera-sti-nea-yorki-gia-to-an

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της ταινίας «Αν...» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη στη Νέα Υόρκη. 

Η πρεμιέρα έγινε στις 18 Απριλίου στο Museum Of The Moving Image και λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κοινού ένας δεύτερος κινηματογράφος προστέθηκε στο πρόγραμμα προβολών για να μπορέσει να καλύψει την ζήτηση που υπήρχε.

Πριν την έναρξη της προβολής στην υποδοχή του Μουσείου, δόθηκε δεξίωση όπου ο Παπακαλιάτης παρευρέθηκε και επικοινώνησε με τον κόσμο, ο οποίος αποτελούνταν από μέλη της Ελληνικής κοινότητας και Αμερικάνους πολίτες.



Πηγή: tv zapping

Εριέττα Κούρκουλου: Οι πρώτες βουτιές της χρυσής κληρονόμου! (φωτό)

erietta-kourkoyloy-oi-protes-voyties-tis-xrysis-klironomoy-foto

Η θερμοκρασία ανέβηκε απότομα και σιγά σιγά οι παραλίες θα γεμίσουν! Η Εριέττα Κούρκουλου ήδη ξεκίνησε εδώ και κάποιες μέρες τα μπάνια και στο πλευρό της έχει τον αγαπημένο της, Πάνο Αντωνάκο.  

Η Εριέττα μπορεί ν' ασχολείται με την κολεξιόν της και την εταιρία της, όμως όταν βρίσκει χρόνο απολαμβάνει τον ήλιο και την θάλασσα!

Δείτε τις φωτογραφίες που πόσταρε στο instagram:








Πηγή : newpost.gr

Το άστρο της Ντιάνα Ντάρμπιν



Από τα μεγαλύτερα ονόματα του Χόλιγουντ στις δεκαετίες 1930 και 1940, η ηθοποιός και τραγουδίστρια Ντιάνα Ντάρμπιν πέθανε σε ηλικία 91 ετών. Την ανακοίνωση έκανε ο γιος της Πίτερ (από τον τρίτο της γάμο, με τον σκηνοθέτη Τσαρλς Ντέιβιντ), ο οποίος δεν διευκρίνισε την ημέρα θανάτου της μητέρας του.
Η Ντιάνα Ντάρμπιν ήταν μαζί με την Τζούντι Γκάρλαντ και τον Μίκι Ρούνεϊ τα εφηβικά πρόσωπα που είχαν φρεσκάρει την εικόνα του Χόλιγουντ στα μέσα της δεκαετίας του ’30. Πρωτοεμφανίστηκε το 1936, σε ηλικία 15 ετών, στη μικρού μήκους ταινία «Every Sunday», μαζί με την Τζούντι Γκάρλαντ. Εκτοτε και έως το 1949 όταν, αιφνιδιάζοντας όλους, αποφάσισε να εγκαταλείψει τον κινηματογράφο σε ηλικία μόλις 28 ετών, η Ντιάνα Ντάρμπιν ήταν μια μεγάλη σταρ που το 1947 έφτασε να έχει το υψηλότερο κασέ στο Χόλιγουντ.
Η Ντιάνα Ντάρμπιν είχε εξαιρετική φωνή και ερμήνευσε πλήθος επιτυχιών που, σε συνδυασμό με την πικάντικη εμφάνισή της, την έκανε μία από τις «αγαπημένες» της Αμερικής. Η πρώτη της μεγάλου μήκους ταινία (με τη Universal) ήταν το «Three Smart Girls», που ήταν υποψήφια για το Οσκαρ καλύτερης ταινίας το 1937.
Το 1939, η Ντιάνα Ντάρμπιν τιμήθηκε μαζί με τον Μίκι Ρούνεϊ με τα βραβεία της Juvenile Academy επειδή ζωντάνεψαν στην οθόνη «το πνεύμα της νεότητας». Η επιτυχία των ταινιών της ήταν τέτοια που λέγεται ότι έσωσε τη Universal από χρεοκοπία στα τέλη της δεκαετίας του ’30, καθώς τα έσοδα από τις ταινίες αντιστοιχούσαν στο 17% επί του συνόλου. Ο μισθός της το 1946 ανήλθε στα 323.477 δολάρια, που την εκτόξευσε στη δεύτερη θέση, κάτω μόνο από την Μπέτι Ντέιβις. Την επόμενη χρονιά ήταν στην κορυφή. Το 1949, στον κολοφώνα της δόξας της και με 21 ταινίες στο ενεργητικό της, αποφάσισε να εγκαταλείψει τον κινηματογράφο και να αποτραβηχτεί σε ένα χωριό στη Γαλλία. Σπανίως έδινε συνεντεύξεις, αλλά σε μία επιστολή που έστειλε το 1958 δήλωσε πως «η κινηματογραφική της περσόνα δεν είχε καμία σχέση με τον αληθινό εαυτό της».





Πηγή : kathimerini.gr

Το μεγάλο μυστικό της Ελένης!


Η γνωστή παρουσιάστρια κάτω από άκρα μυστικότητα ετοιμάζεται να κάνει ένα πολύ σοβαρό βήμα, με το οποίο θα εκπλήξει πολλούς, ανάβοντας παράλληλα πολλές, πάρα πολλές φωτιές!
"Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τ ΄αγ'όρι μου", είναι αυτές οι ημέρες για την Ελένη Μενεγάκη. Παρόλα αυτά αν νομίζετε πως η Ελένη έχει αφήσει την... "Ελένη" της στην τύχη της, απατάσθε. Η γνωστή παρουσιάστρια εξακολουθεί να ασχολείται με πάθος με την εκπομπή της, μιας και από την στιγμή που δεν έχει πέσει ακόμα η αυλαία της φετινής σεζόν, δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του.

Ετσι, τόσο η ίδια, όσο και οι συνεργάτες της, όχι μόνο δεν έχουν μπει στο κλίμα του... τηλε-αποχωρισμού και δεν έχουν κατεβάσει ρολά, αλλά βρίσκονται διαρκώς και στην διαδικασία αναζήτησης νέων ιδεών, προκειμένου να ανανεώσουν την εικόνα της εκπομπής και την θεματολογία της.





Πηγή : newsit.gr

H Google ανέβασε βίντεο πώς να χρησιμοποιούν τα Google Glass οι χρήστες του

google-glass-model

H Google έχει ανεβάσει ένα βίντεο στο YouTube για το πώς να χρησιμοποιούνοι χρήστες το Glass, που δείχνει αυτό το καταπληκτικό κομμάτι της τεχνολογίας σε δράση. Αυτή τη στιγμή το Google Glass Explorer Edition έχει αποσταλεί σε  επιλεκτούς χρήστες που έχουν ανακάλυψη και πειραματίζονται με τις μονάδες τους, μερικοί έχουν ακόμη καταφέρει να να κάνουν root τα Google Glass τους.
Αυτό το βίντεο θα δώσει στους ανθρώπους μια ιδέα για το πως θα ήταν να χρησιμοποιήσετε μια heads-up οθόνη που βρίσκεται ακριβώς πάνω από τη γραμμή της όρασης σας. Αυτό το εισαγωγικό βίντεο δείχνει επίσης πώς το touchpad από την πλευρά του πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να εκτελέσει τις απλούστερες δυνατότητες που έχει, όπως η κοινή χρήση του περιεχομένου με τους φίλους σας ή την κύλιση μέσω πληροφοριών από διάφορες πηγές. Το βίντεο δείχνει απλώς την πολύ βασική αλληλεπίδραση ενός χρήστη με τα Google Glass του.





Πηγή : eparousia.gr

Καθυστερεί το iOS 7



Το iOS 7 αναμένεται να καθυστερήσει να κυκλοφορήσει εξαιτίας των πολλών και μεγάλων αλλαγών που κάνει ο Jony Ive και η ομάδα του στο σχεδιασμό του νέου λειτουργικού της Apple.

Όπως φαίνεται ο Jony Ive το έχει πάρει πολύ προσωπικά το θέμα και εργάζεται ασταμάτητα πάνω στον ανασχεδιασμό του νέου λειτουργικού της Apple.
 
Το νέο iOS 7 θα ανακοινωθεί στο WWDC 2013 που θα γίνει τον Ιούνιο όμως σύμφωνα με πληροφορίες μέσα από την Apple, θέλουν τους τεχνικούς ακόμα να εργάζονται πάνω στο σχεδιασμό του iOS 7 και να έχουν ακόμα πολλές εκκρεμότητες... 
 
Η νέα αναβάθμιση του iOS αναμένεται να έχει νέο σχεδιασμό στα εικονίδια και πολλές σχεδιαστικές και λειτουργικές αλλαγές και όπως όλα δείχνουν όλοι τρέχουν να προλάβουν την προθεσμία του WWDC τον Ιούνιο για να το κυκλοφορήσουν επίσημα κάπου μέσα στα τέλη Αυγούστου - αρχές Σεπτεμβρίου όπως μας έχει συνηθίσει η Apple τόσο καιρό.





Πηγή : newsit.gr

Εμφύτευμα στη μάχη κατά της επιληψίας

Ηλεκτρονικό εμφύτευμα στον εγκέφαλο ενδέχεται να προβλέπει τις επιληπτικές κρίσεις, εντοπίζοντας τα εγκεφαλικά σήματα που εκπέμπονται λίγα λεπτά πριν την κρίση σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων που δημοσιεύεται στο Lancet Neurology. Η συσκευή θα εκτιμά εάν υπάρχει μικρός ή μεγαλύτερος κίνδυνος κρίσης, ανάλογα με το επίπεδο της καταγραφόμενης δραστηριότητας.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Μελβούρνης έκαναν επί τέσσερις μήνες δοκιμές σε 15 ασθενείς ηλικίας 20 έως 62 ετών, οι οποίοι αντιμετώπισαν από δύο έως 12 κρίσεις το μήνα. Οι δοκιμές έδειξαν ότι το εμφύτευμα δουλεύει σε ορισμένους ασθενείς αλλά όχι σε όλους και για το λόγο αυτό θεωρείται πρόωρο να εκτιμηθεί ότι είναι έτοιμο για χρήση.
Το εμφύτευμα (που κατασκευάστηκε από την αμερικανική εταιρία NeuroVista, η οποία και χρηματοδότησε την έρευνα) συλλαμβάνει ηλεκτρικά σήματα από την επιφάνεια του εγκεφάλου και μέσω συρμάτων, τα στέλνει σε ένα άλλο εμφύτευμα στο στήθος. Από εκεί τα στοιχεία αποστέλλονται ασύρματα σε μια φορητή συσκευή, η οποία και επεξεργάζεται τις πιθανότητες μιας νέας κρίσης. Ένα λαμπάκι ανάβει και, ανάλογα με το χρώμα του, δείχνει πόσο μεγάλος είναι ο εκτιμώμενος κίνδυνος κρίσης.
Από τους 15 ασθενείς, μόνο στους οκτώ κατέστη δυνατό να λειτουργήσει πλήρως η συσκευή και σε αυτούς η πρόβλεψη των επιληπτικών κρίσεων είχε επιτυχία σε ποσοστό 56% έως 100%. Όπως είπε ο επικεφαλής της έρευνας, η συσκευή θα μπορούσε με τις κατάλληλες βελτιώσεις να εξαλείψει την απρόβλεπτη φύση της επιληψίας, παρέχοντας προειδοποίηση πολλά λεπτά ή ακόμα και ώρες πριν την εμφάνιση των συμπτωμάτων της κρίσης.
Για "σημαντικό ορόσημο" στη θεραπεία της επιληψίας έκαναν λόγο επιστήμονες και οργανώσεις καταπολέμησης της νόσου, αν και επεσήμαναν πως οι δοκιμές έγιναν σε μικρό δείγμα ασθενών, συνεπώς θα πρέπει να επεκταθούν στο μέλλον.  Η επιληψία, δεύτερη σε συχνότητα νευρολογική πάθηση μετά τα εγκεφαλικά, απαντάται σε περίπου 50 έως 60 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Σχεδόν το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού έχουν χρόνια επιληψία ενώ έως και το 10% μπορεί να υποστούν έστω μία επιληπτική κρίση στη διάρκεια της ζωής τους.
Οι κρίσεις έχουν ως συνέπεια τους αθέλητους σπασμούς του ασθενή και μπορεί να οδηγήσουν σε τραυματισμούς από πτώση, εγκαύματα ή πνιγμό. Το 40% περίπου των ασθενών δεν καταφέρνει να ελέγξει τις κρίσεις με τα υπάρχοντα φάρμακα καθώς  χρειάζονται περίπου 15 λεπτά για να δράσουν και συνήθως δεν έχουν αποτέλεσμα μετά το ξεκίνημα της κρίσης.





Πηγή : enet.gr

Επικεφαλής BlackBerry: "Δεν θα Υπάρχουν Ταμπλέτες Σε 5 Χρόνια"

130501-memnon-BlackBerryRules.jpg?__SQUA

Αν αναλογιστούμε την παταγώδη αποτυχία της ταμπλέτας BlackBerry Playbook, είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί η BlackBerry θέλει να ξεχάσει εντελώς τις ταμπλέτες. Αλλά, άλλο είναι να αγνοείς τις ταμπλέτες, και άλλα να προβλέπεις ότι θα εξαφανιστούν ολοσχερώς.
Μιλώντας στο Ινστιτούτο Milken σε συνέδριο στο Los Angeles την Δευτέρα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της BlackBerry, Thorsten Heins,  είπε ότι δεν χρειάζεται η εταιρεία του να διαθέσει πόρους για την ανάπτυξη άλλης ταμπλέτας γιατί σε πέντε χρόνια θα έχουν εξαφανιστεί από την αγορά.
"Σε πέντε χρόνια δεν νομίζω να υπάρχει λόγος να έχει κάποιος ταμπλέτα", είπε ο Heins, και πρόσθεσε, "Μπορεί να έχεις μία μεγάλη οθόνη εργασίας, αλλά όχι ταμπλέτα. Οι ταμπλέτες δεν είναι καλό επιχειρηματικό μοντέλο".
Και τι θα χρησιμοποιούμε στην θέση τους ρωτάτε; Μα φυσικά συσκευές BlackBerry.
Όπως εξήγησε ο Heins, "σε πέντε χρόνια βλέπω την BlackBerry τον απόλυτο κυρίαρχο στις φορητές συσκευές". Προφανώς μπροστά και από την Apple και από τις συσκευές Android.





Πηγή : insomnia.gr

Αυτός ο αισθητήρας θα κάνει τις βιντεοκλήσεις από το smartphone σας καλύτερες

18mb072mpzgd9jpg

Απαριθμώντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά των διάφορων smartphones και κάποιων tablets, όταν φτάνουμε στην μπροστινή κάμερα που χρησιμοποιείται για την πραγματοποίηση βιντεοκλήσεων, κομπιάζουμε λίγο. Οι περισσότερες είναι μικρές, η δυνατότητά τους να κάνουν λήψη βίντεο είναι ελλειμματική και η απόδοση των βιντεοκλήσεων, σε σχέση με τις λήψεις που κάνουν οι οπίσθιες κάμερες των συσκευών, θυμίζει αναλογικές εποχές που λέγαμε ο ένας στον άλλο «πάρε το μηδέν». Κι όμως, ένας νέος αισθητήρας από την Omnivision μάλλον θα βελτιώσει τα πράγματα, καθώς, στον περιορισμένο χώρο που μπορεί να έχει μία πρόσθια κάμερα, μπορεί να «χωρέσει» καλύτερα χαρακτηριστικά.


Το νέο chip OV2724 έχει πάνω του ένα αισθητήρα 1080p ενώ έχει τελική διάσταση 5x5x3.5mm, μέγεθος ιδανικό για τον χώρο που διατίθεται στα smartphones. Επίσης, ο ίδιος αισθητήρας θα επιτρέπει να πραγματοποιεί η πρόσθια κάμερα του τηλεφώνου, λήψη HD βίντεο στα 60 καρέ το δευτερόλεπτο, επίδοση που δεν έχουμε ξαναδεί σε τέτοια κάμερα.
Πότε θα πραγματοποιείτε τις βιντεοκλήσεις σας με αυτό τον super-duper αισθητήρα και θα δείχνετε τέλειοι; Όχι νωρίτερα από το τέλος του χρόνου, καθώς η παραγωγή του έχει ανακοινωθεί ότι θα ξεκινήσει το καλοκαίρι. Οπότε… υπομονή.





Πηγή : digitallife.gr