1

Θεσσαλονίκη...

2

Η Πάργα, το μικρό θαύμα του Ιονίου...

3

Ναύπλιο, love is in the air...

4

Αθήνα, το λίκνο του πολιτισμού....

5

Δήλος, εκεί που το Φως βρήκε το σπίτι του...

Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Κέρινο ομοίωμα του Κριστιάνο Ρονάλντο ετοιμάζουν σε μουσείο της Μαδρίτης

Παίρνουν… μέτρα στον Κριστιάνο Ρονάλντο
Ένα ίσον κανένα, που λένε.

Μπορεί να υπάρχει ήδη ένα κέρινο ομοίωμα του Κριστιάνο Ρονάλντο σε ενυδρείο του Πόρτο –το οποίο ανήκει στο μουσείο «Μαντάμ Τισό- αλλά η διοίκηση μουσείου κέρινων ομοιωμάτων στη Μαδρίτη θέλει να προσθέσει ένα του Πορτογάλου σούπερ σταρ της… πρώτης ομάδας της πόλης.

Έτσι, δύο ειδικοί της δουλειάς, συναντήθηκαν με τον 28χρονο ποδοσφαιριστή και πήραν τις διαστάσεις του, ώστε να είναι ακριβές το δημιούργημά τους.

Τέλος, όταν ο «CR7» ρωτήθηκε για το ομοίωμά που του ετοιμάζουν, απάντησε: «Δεν ξέρω, θέλω κάτι φυσικό και απλό. Όπως είμαι στο γήπεδο. Με τα πόδια μου σε σχετική απόσταση και να κοιτάω μπροστά».




Πηγή : sport-fm.gr

"Ηχογεωγραφία", στη μικρή αποθήκη της Πειραιώς 260

Μια ηχητική πλοήγηση στη Μεσόγειο, μέσα από δρόμους της σύγχρονης κλασικής μουσικής, εξερευνά το έργο "Ηχογεωγραφία", της βραβευμένης μουσικού Γεωργίας Σπυροπούλου.

Πρόκειται για εγκατάσταση βίντεο και ήχου, με θέμα την θάλασσα και παρουσιάζεται στη μικρή αποθήκη της Πειραιώς 260, από το Σάββατο 1η Ιουνίου, με την έναρξη του Φεστιβάλ Αθηνών.

"Είναι τόσο διαφορετικοί οι τρόποι που μπορούμε να δούμε τον κόσμο με τη μουσική", δηλώνει η Ελληνίδα δημιουργός. Ζει και εργάζεται στην Γαλλία, όπου πήγε για μεταπτυχιακές σπουδές και εγκαταστάθηκε μόνιμα.

Με αξιοζήλευτες σπουδές, τιμητικές διακρίσεις, αναθέσεις, η καριέρα της στο εξωτερικό διαγράφει σημαντική πορεία. Και παρόλο που τα έργα της παρουσιάζονται ευρέως σε πολλές χώρες, στην Ελλάδα, τη γνωρίσαμε πρόσφατα στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, με τις "Βάκχες".

Σε μια δική της, εντελώς νέα ανάγνωση της ομώνυμης τραγωδίας του Ευριπίδη, με τις πιο σύγχρονες μεθόδους σύνθεσης και ενορχήστρωσης, με έναν τραγουδιστή-περφόμερ, μαγνητοταινία και live electronics.

Η έρευνά της στο Ινστιτούτο Έρευνας Ακουστικής Μουσικής (IRCAM) του Κέντρου Πομπιντού, (όπου επιλέχθηκε να εργαστεί), είχε θέμα τις μεταμορφώσεις της φωνής μέσω υπολογιστή και που η ίδια ονομάζει "φωνητικές μάσκες".

Στην "Ηχογεωγραφία" η πρωτοπορία συναντά την προφορική παράδοση, την εκφορά της ανθρώπινης φωνής, ήχων ακόμα και θορύβων, "μεταμορφωμένους" από υπολογιστές. Το έργο ήταν ανάθεση της διοργάνωσης "Μασσαλία 2013, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης".

Αυτό που αντικρίζει ο επισκέπτης μπαίνοντας στη μικρή αποθήκη της Πειραιώς είναι προβολές βίντεο μιας θάλασσας που λαμπυρίζει, σε αέναη κίνηση, αλλάζοντας αποχρώσεις, πυκνότητα και υπόσταση, ενώ ταυτόχρονα ο ήχος αναπτύσσεται από οκτώ ηχεία σαν μια ακουστική περιπλάνηση στο χώρο.

Κάθε χώρα της Μεσογείου εκπροσωπείται από τους ήχους της, ενώ ο συνδυασμός εικόνας και ήχου, γίνεται κάθε φορά σε πραγματικό χρόνο από ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα. Ένα ατμοσφαιρικό περιβάλλον εικόνας και ήχου μας ταξιδεύει στην Μεσόγειο με οδηγό τον "χάρτη ηχητικής πλοήγησης" και "ηχονησίδες, τους τύπους των ήχων", λέει χαρακτηριστικά η Γεωργία Σπυροπούλου.



Η σύνθεση βασίζεται σε μια συλλογή ήχων, που συγκέντρωσε η ίδια, μετά από ανοιχτή πρόσκληση που απηύθυνε για το πρότζεκτ της.

Στη συνέχεια, εξηγεί, "ταξινόμησε τους ήχους σε οικογένειες. Τρεις από αυτές αφορούν την ανθρώπινη φωνή- ομιλούσα, καλέσματα, τραγούδια που αφορούν την θάλασσα. Δεν ήθελε φολκλόρ εκτελέσεις αλλά παλιές, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά".

Από την Ελλάδα διάλεξε τραγούδια από την Κάλυμνο, Μικρασιατικά, από την Γαλλία το τραγούδι ενός ψαρά. Οι άλλες ομάδες είναι ήχοι της θάλασσας - φάλαινες δελφίνια, ήχοι της φύσης - τζιτζίκια, αέρας, μηχανικοί ήχοι από μηχανές πλοίων, ήχοι από σήματα -μορς, καραβιών μέσα στον βυθό της θάλασσας. Άλλοι ήχοι είναι επεξεργασμένοι από την ίδια.

"Απειροι ήχοι από ένα ανεξάντλητο υλικό που δημιουργούν μια σύνθεση στον υπολογιστή η οποία ανανεώνεται διαρκώς", λέει η Γεωργία Σπυροπούλου, εξηγώντας τη δουλειά της.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 17 Ιουλίου.




Πηγή : nooz.gr

Πράσινο φως από το ΔΝΤ για την εκταμίευση των 1,74 δισ. ευρώ

Πράσινο φως από το ΔΝΤ για την εκταμίευση των 1,74 δισ. ευρώ
Με ενδιαφέρον αναμένεται η έκθεση αξιολόγησης στην οποία το ΔΝΤ θα τοποθετείται στο θέμα της κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού για την περίοδο 2015 -2016. Πηγή: (RΕUΤΕRS) 

Το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των 1,74 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα έδωσε την Παρασκευή το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ολοκλήρωσε την τρίτη επισκόπηση της απόδοσης της Ελλάδος στο οικονομικό πρόγραμμα που στηρίζεται από την συμφωνία Διευρυμένου Πιστωτικού Μηχανισμού (ΔΠΜ)». Η ολοκλήρωση αυτής της επισκόπησης επιτρέπει την εκταμίευση των 1,74 δισ. ευρώ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ολοκλήρωσε επίσης σήμερα τις διαβουλεύσεις του 2013 με την Ελλάδα για την έκθεση του άρθρου 4 του Καταστατικού του ΔΝΤ, η οποία εξετάζει τις πολιτικές σε μακροπρόθεσμη βάση.

Η έκθεση αξιολόγησης του ΔΝΤ θα δημοσιοποιηθεί τις επόμενες ημέρες και με ενδιαφέρον αναμένεται το πώς θα τοποθετείται το Ταμείο στο ζήτημα της κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού της περιόδου 2015 -2016.




Πηγή : tanea.gr

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Αντα Λιβιτσάνου: Πώς νίκησα τον καρκίνο

Η σοβαρή περιπέτεια υγείας που είχε, την έκανε να μιλήσει ανοιχτά στο λογαριασμό της στο facebook με σκοπό να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει τον κόσμο.

Ο λόγος για την Άντα Λιβιτσάνου που έδωσε πρόσφατα μάχη με τον καρκίνο (κακοήθη όζο) του θυροειδούς που αφαίρεσε και θέλησε να παρακινήσει τον κόσμο να κάνει προληπτική εξέταση θυρεοειδούς μέσα από το κείμενο που ανέρτησε στο προφίλ της στο Facebook.

Η ηθοποιός που συμμετέχει στο “Your Face Sounds Familiar” με το κείμενο “Ada vs thyroid 1-0” μίλησε για το χειρουργείο που έκανε και την αφαίρεση του κακοήθη όζου που είχε στον θυρεοειδή κάτι που ανακάλυψε τυχαία, μετά από ένα προληπτικό υπέρηχο.

“Είμαι περήφανη για κάθε τραύμα και για κάθε ράμμα το οποίο δείχνει νίκη. Το νέο μου σημάδι από το χειρουργείο θα το φοράω σαν παράσημο απέναντι στον καρκίνο (κακοήθη όζο) του θυρεοειδούς που αφαίρεσα.

Το μοιράζομαι μαζί σας γιατί για τρελή μου τύχη το ανακάλυψα τυχαία κάνοντας έναν υπέρηχο προληπτικό. Ηθικό δίδαγμα: η πρόληψη σώζει ζωές. Σίγουρα δεν είναι το πιο ευχάριστο πράγμα, αλλά είναι ο μόνος τρόπος να διαφυλάξουμε την υγεία μας και τους ανθρώπους που αγαπάμε. Μετά τη διάγνωση και την πλήρη άγνοιά μου με μεγάλη θλίψη έμαθα ότι τα κρούσματα καρκίνου του θυρεοειδούς μετά το Τσέρνομπιλ εκτινάχθηκαν στο 70% πάνω. Θύματα; Όλοι εμείς.

Σας το κοινοποιώ για να σας παρακινήσω να κάνετε προληπτικούς ελέγχους. Ένας υπέρηχος μπορεί να σας σώσει.

Υγεία και φως σε όλους.

Με αγάπη,

Άντα"






Πηγή : protothema.gr

Αρνητικό ρεκόρ για τις μολύνσεις HIV μεταξύ χρηστών έχει η Ελλάδα

Αρνητικό ρεκόρ για τις μολύνσεις HIV μεταξύ χρηστών έχει η Ελλάδα
Προβληματισμό και ανησυχία για το «τοπίο» των ναρκωτικών στην Ευρώπη προκαλεί η ετήσια έκθεση του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για τα ναρκωτικά, που ανακοινώθηκε στη Λισαβόνα.

Η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει, μαζί με τη Ρουμανία, τη θλιβερή πρωτιά νέων μολύνσεων HIV ανάμεσα στους χρήστες ενέσιμων ναρκωτικών ουσιών, ενώ η έκθεση κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ανεξέλεγκτη μετάδοση της ηπατίτιδας C, οι συνέπειες της οποίας θα φανούν στην υγεία των χρηστών μετά από αρκετά χρόνια.

Τουλάχιστον 73 «νέα ναρκωτικά», τα οποία παρασκευάζονται από ουσίες ελεύθερες στο εμπόριο και διαφημίζονται ως νόμιμα διεγερτικά μέσω Διαδικτύου, εντοπίστηκαν μέσα στο 2012 και αποτελούν τον νέο πονοκέφαλο των διωκτικών αρχών.

Η κάνναβη εξακολουθεί να προτιμάται από το 1% των ενηλίκων Ευρωπαίων, οι οποίοι κάνουν καθημερινή χρήση της, με σημαντικές συνέπειες στην ψυχική υγεία τους, όπως παρατηρεί η έκθεση. Η χρήση, αλλά και η προσφορά ηρωίνης μειώνεται στις περισσότερες χώρες, λόγω των προβλημάτων υγείας που συνεπάγεται για τους χρήστες, αλλά και των προγραμμάτων υπακατάστασής της.

Η Ελλάδα μαζί με άλλες βαλκανικές χώρες, γίνεται η νέα πύλη εισόδου της κοκαΐνης στην Ευρώπη, καθώς, τα τελευταία χρόνια, αυξήθηκαν οι κατασχέσεις της ουσίας στην περιοχή. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το στοιχείο που αναφέρει ότι συνθετικά ναρκωτικά, όπως η μεθαμφεταμίνη, πλέον, συναντώνται και σε χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, όπου παραδοσιακά δεν υπήρχαν.

Ενθαρρυντικές είναι οι διαπιστώσεις της έκθεσης για την πρόληψη των θανάτων μετά από χρήση, με τη χορήγηση αντίδοτου και τη σωστή ενημέρωση για τις πρώτες βοήθειες που μπορεί να δώσει κάποιος σε έναν χρήστη που κινδυνεύει. Επίσης, αισιόδοξο είναι το γεγονός, ότι όλο και περισσότεροι χρήστες σε ολόκληρη την Ευρώπη ζητούν βοήθεια για απεξάρτηση.

Όμως, το κάνουν σε μία δύσκολη στιγμή για τις οικονομίες των περισσότερων χωρών, οι οποίες σχεδιάζουν και κάνουν περικοπές, που, όπως εκτιμούν οι υπεύθυνοι οργανισμού της ΕΕ για τα ναρκωτικά, θα κληθούν να πληρώσουν πολύ περισσότερο στο άμεσο μέλλον, σε κοινωνικό επίπεδο αλλά και μέσα από τα συστήματα υγείας τους.

«Με χαροποιεί το γεγονός ότι χάρη στις αποφασιστικές πολιτικές κατά των ναρκωτικών και στα πρωτοφανώς υψηλά επίπεδα των θεραπειών απεξάρτησης, η χρήση ηρωίνης, κοκαΐνης και κάνναβης φαίνεται να φθίνει σε κάποιες χώρες. Είμαι, όμως, θορυβημένη από το γεγονός ότι το ένα τέταρτο των ευρωπαίων ενηλίκων — 85 εκατομμύρια άνθρωποι — έχει κάνει χρήση παράνομων ουσιών και ότι διαχρονικά η χρήση ουσιών στην Ευρώπη παραμένει υψηλή. Προβληματίζομαι, επίσης, με την αγορά διεγερτικών, η οποία χαρακτηρίζεται από μία ανελέητη προσφορά νέων ουσιών που συνεχώς διαφοροποιούνται. Το γεγονός ότι τον τελευταίο χρόνο ανιχνεύθηκαν 70 νέες ουσίες αποδεικνύει ότι οι πολιτικές κατά των ναρκωτικών πρέπει να προσαρμοστούν στις μεταλλασσόμενες αγορές» τόνισε η ευρωπαία επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Σεσίλια Μάλμστρομ.

Η θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας

Οι νέες μολύνσεις με τον ιό HIV ανάμεσα στους χρήστες ενέσιμων ναρκωτικών, αυξήθηκαν στην Ελλάδα περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης, κατάσταση η οποία μπορεί να συγκριθεί μόνο με τη Ρουμανία, όπως προκύπτει από την έκθεση. Παράλληλα, εκτιμάται ότι και οι μολύνσεις από Ηπατίτιδα C είναι ιδιαίτερα αυξημένες ανάμεσα στους χρήστες και αποτελεί, πλέον, ένα σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για το σύνολο της Ευρώπης.

Η ηπατίτιδα C, η οποία μεταδίδεται μέσω της κοινής χρήσης βελονών, συρίγγων και άλλων συνέργων, όπως προκύπτει από τα εθνικά δείγματα, έχει μολύνει ποσοστό 18% έως 80% των χρηστών, οι οποίοι δεν αναζητούν ιατρική βοήθεια. Γνωστή και ως «σιωπηλή επιδημία» η ηπατίτιδα C μπορεί να μη διαγνωσθεί για μεγάλο διάστημα, ενώ πολλοί από τους πάσχοντες εμφανίζουν ήπια ή καθόλου συμπτώματα για 20 χρόνια ή περισσότερο.

«Η έξαρση του ιού HIV/AIDS στους χρήστες ενέσιμων ναρκωτικών, που εμφανίστηκε στο τέλος του 2010, συνεχίστηκε με αμείωτο ρυθμό όλο το 2011 και το 2012»
επισημαίνει η επιστημονική υπεύθυνη του Ελληνικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας (ΕΚΤΕΠΝ), Μ. Τερζίδου.

Παράλληλα, «η οικονομική κρίση επιδρά στον τρόπο χρήσης, καθώς διάφορες ουσίες εναλλάσσονται στην καθημερινότητα του χρήστη, ανάλογα με την τιμή τους και τα διαθέσιμα χρήματα. Επιπλέον, με λιγότερα χρήματα αγοράζεται μικρότερη ποσότητα ηρωίνης και επιστρατεύεται η ενέσιμη χρήση ως πιο δραστική» καταλήγει η κ. Τερζίδου.

Θετικό είναι το γεγονός ότι οι αρνητικές επιπτώσεις της ενδοφλέβιας χρήσης στη δημόσια υγεία κινητοποίησαν τους αρμόδιους, και παρά την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και τις περικοπές, οι χαράσσοντες πολιτική έλαβαν άμεσα μέτρα για την ελαχιστοποίηση των συνεπειών από την ενδοφλέβια χρήση και λειτούργησαν νέες μονάδες χορήγησης υποκαταστάτων.

Τα 73 «νέα» ναρκωτικά και η «συνθετική κάνναβη» 

Το 2012, 73 νέες ψυχοδραστικές ουσίες κοινοποιήθηκαν επίσημα, για πρώτη φορά, μέσω του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης της ΕΕ. Από αυτές τις ουσίες, οι 30 ήταν συνθετικά κανναβινοειδή, τα οποία μιμούνται τις επιδράσεις της κάνναβης.

«Τα εν λόγω προϊόντα, τα οποία μπορεί να είναι εξαιρετικά υψηλής δραστικότητας, αναφέρονται πλέον από όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες»
, υπογραμμίζεται στην έκθεση. Οι 19 ουσίες ανήκαν σε «λιγότερο γνωστές ή λιγότερο μελετημένες χημικές ομάδες».

Επίσης, αξιοσημείωτη ήταν η ανίχνευση 14 νέων υποκατεστημένων φαιναιθυλαμινών, αριθμός που για πρώτη φορά ανέρχεται σε αυτά τα επίπεδα, από το 2005.

Η γνώση μειώνει τους θανάτους

Η χρήση ναρκωτικών είναι μία από τις κύριες αιτίες θανάτου των νέων στην Ευρώπη, τόσο άμεσα λόγω υπερβολικής δόσης, όσο και έμμεσα, δηλαδή λόγω νοσημάτων και ατυχημάτων, βίας και αυτοκτονιών, συνδεόμενων με τα ναρκωτικά.

Συνολικά, το 2011 αναφέρθηκαν περίπου 6.500 θάνατοι από υπερβολική δόση, οι οποίοι συνδέονται κατά κύριο λόγο με τη χρήση οπιοειδών. Παρότι ο αριθμός εμφανίζεται μειωμένος σε σχέση με το 2010 (7.000 θάνατοι) και το 2009 (7.700 θάνατοι), η μείωση των θανάτων που συνδέονται με τα ναρκωτικά εξακολουθεί να συνιστά «μείζονα πρόκληση για την πολιτική δημόσιας υγείας στην Ευρώπη» αναφέρεται στην έκθεση.

Το Παρατηρητήριο περιγράφει, μεταξύ άλλων, τρόπους βελτίωσης των αντιδράσεων των παριστάμενων σε περιστατικά υπερβολικής δόσης, εκπαιδεύοντας τις οικογένειες και τα άτομα στο περιβάλλον των χρηστών να αναγνωρίζουν και να αντιμετωπίζουν τα περιστατικά αυτά, ώστε η έκβασή τους να μην είναι μοιραία.

Ένας τέτοιος τρόπος είναι η αντιστροφή της επίδρασης των οπιοειδών με τη χρήση ενός αποτελεσματικού και οικονομικού αντίδοτου (ναλοξόνη). Πιλοτικά προγράμματα ή προγράμματα διάθεσης ναλοξόνης σε χρήστες οπιοειδών, συγγενείς και φροντιστές αναφέρονται από πέντε χώρες, τη Δανία τη Γερμανία την Ιταλία τη Ρουμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.




Πηγή : tovima.gr

Νέο inbox για το Gmail

Νέο inbox για το Gmail
Νέα μορφή ετοιμάζεται να δώσει η Google στο φάκελο των εισερχομένων του Gmail, με σκοπό να εντοπίζονται πιο εύκολα τα σημαντικά mails και τα "ανεπιθύμητα" να εξαφανίζονται.
Το νέο inbox είναι στην ουσία, μια επανέκδοση του ίδιου πλάνου. Αντί δηλαδή, να προσπαθεί να καταλάβει ποια μηνύματα είναι πιο σημαντικά, για να τα προωθήσει στην κορυφή του inbox, το νέο μοντέλο βάζει στο επάνω μέρος "ετικέτες", καθεμιά από τις οποίες συμβολίζει μια κατηγορία: Βασικά (κυρίως εκείνα από μεμονωμένα πρόσωπα), Κοινωνικά (όπως ενημερώσεις από Facebook και Twitter), Προσφορές (διαφημίσεις), Ενημερώσεις (λογαριασμοί, ειδοποιήσεις κλπ) και Forums (λίστες και αγαπημένα).
Κάθε κατηγορία υποδεικνύει πόσα αδιάβαστα μηνύματα έχει ο χρήστης στη συγκεκριμένη ομάδα, ώστε να μπορεί να ελέγχει τα εισερχόμενά του, ακόμα κι αν δεν εμφανίζονται στην τρέχουσα καρτέλα.
Θεωρητικά, αυτό είναι ένα πιο απλό σύστημα από το υπάρχον Priority Inbox, καθώς το Gmail προσπαθεί να κατατάξει τα μηνύματα σε γενικές κατηγορίες, αντί να αποφασίζει ποια είναι πιο σημαντικά για το χρήστη και ποια όχι. Το νέο inbox αναμένεται να εμφανιστεί στους χρήστες τις επόμενες εβδομάδες, ενώ θα είναι διαθέσιμο και σε εφαρμογές Android και iOS.




Πηγή : news.gr

Χάπι θυμάται τους κωδικούς πρόσβασης του χρήστη

Χάπι θυμάται τους κωδικούς πρόσβασης του χρήστη
Λύση σε ένα «πρόβλημα» που βασανίζει εκατομμύρια ανθρώπους καθημερινά υπόσχεται ότι θα δώσει ένα χάπι σύμφωνα με την αυστραλιανή εφημερίδα "The Sydney Morning Herald". Απευθύνεται σε όλους όσοι διατηρούν λογαριασμούς σε διάφορες υπηρεσίες, κοινωνικά δίκτυα εφαρμογές και τείνουν να ξεχνούν τους κωδικούς πρόσβασής τους σε αυτές.
Το «χάπι», το οποίο δημιούργησε η Motorola, χορηγείται στοματικά και πρόκειται ουσιαστικά για έναν τρόπο ενεργοποίησης των διαδικτυακών λογαριασμών του χρήστη χωρίς ο ίδιος να χρειάζεται να τους θυμάται.

Αποτελείται από ένα μικροτσίπ (χωρίς μπαταρία) το οποίο παίρνει ενέργεια από τα στομαχικά οξέα του χρήστη.
Το ειδικό χάπι, το οποίο δημιούργησε η Motorola, περιέχει ένα μικροτσίπ - δίχως μπαταρία - το οποίο αντλεί ενέργεια από τα στομαχικά οξέα που εκκρίνει ο ανθρώπινος οργανισμός μετά την κατάποση.
Μέσα από το στομάχι, το χάπι εκπέμπει «σήμα αυθεντικότητας» προς τη συσκευή σας - κινητό τηλέφωνο, υπολογιστή - ταμπλέτα κτλ - αντικαθιστώντας την παραδοσιακή μέθοδο εισαγωγής κωδικών πρόσβασης.
Την παρουσίαση του χαπιού πραγματοποίησε η Ρετζίνα Ντούγκαν, επικεφαλής του τμήματος εξελιγμένης τεχνολογίας της Motorola, στο συνέδριο All Things Digital στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.
Ακόμη, το χάπι βρίσκεται σε στάδιο δοκιμών αλλά σύμφωνα με αναφορές εξειδικευμένων διαδικτυακών ιστοτόπων, έχει λάβει ήδη την έγκριση της υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.



Πηγή : tovima.gr

Βαλντές: «Αποχωρώ από τη Μπαρτσελόνα»


Την απόφασή του να αποχωρήσει από τη Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε ο βασικός γκολκίπερ των Καταλανών, Βίκτορ Βαλντές.
Το συμβόλαιο του 31χρονου Ισπανού διεθνή τερματοφύλακα με τους «μπλαουγκράνα» τελειώνει το καλοκαίρι του 2014, ωστόσο, όπως τόνισε δεν σκοπεύει να παραμείνει στην ομάδα που υπηρετεί από την ηλικία των 11 ετών!
«Η Μπαρτσελόνα εδώ και 20 χρόνια που βρίσκομαι εδώ μου έχει δώσει τα πάντα. Της χρωστάω πολλά, τόσο εγώ όσο και η οικογένεια μου. Ο στόχος της ομάδας είναι υψηλός και γνωρίζω καλά από μικρό παιδί ποια είναι η ευθύνη να φοράς αυτή τη φανέλα, μέσα και έξω απ’ το Καμπ Νου. Η πίεση που έχει ένας τερματοφύλακας είναι μεγάλη, ιδιαίτερα σ’ αυτή την ομάδα. Νιώθω εξαντλημένος ψυχολογικά. Ο κύκλος μου κλείνει », τόνισε ο έμπειρος τερματοφύλακας, ο οποίος βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Μονακό για να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα του Πριγκιπάτου.
Ο Βαλντές συνέχισε: «Ξέρω κόσμο που θα ένιωσε απογοήτευση απ’ την απόφασή μου και θα ήθελε να ζητήσω συγνώμη. Δεν είχα την πρόθεση να απολογηθώ,όμως θέλω μετά από μια ζωή σ’ αυτή την ομάδα να αποχωρήσω με ειλικρίνεια και διαφάνεια. Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες και όλους όσοι με υποστήριξαν, ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό που ήταν δύσκολος για μένα. Δεν είπα τίποτα για το καλό της ομάδας. Τώρα θέλω να ξεκαθαρίσω ότι θα υπερασπίζομαι αυτή τη φανέλα και το έμβλημα για πάντα, όπως έκανα σε όλη μου τη ζωή».




Πηγή : naftemporiki.gr

Τέλη Ιουνίου ξεκινά η έκδοση λογαριασμών ΔΕΗ με το ΕΕΤΑ 2013, ανακοίνωσε η ΔΕΗ. Στις εφορίες οι οφειλές ΕΕΤΗΔΕ 2012


Την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου, θα ξεκινήσει η έκδοση λογαριασμών που θα περιλαμβάνουν το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΑ) 2013, ανακοίνωσε σημερα η ΔΕΗ ενημερώνοντας παράλληλα ότι στις 22 Ιουνίου θα προχωρήσει σε εκκαθάριση των ανεξόφλητων ποσών του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) 2012. Δηλαδη θα επιστρέψει στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών για είσπραξη, όλα τα ανεξόφλητα ποσά ΕΕΤΗΔΕ 2012, τα οποία έχουν ενσωματωθεί στους λογαριασμούς ρεύματος και δεν έχουν πληρωθεί μέχρι την ημερομηνία λήξης τους.
Υπενθυμίζεται ότι η χρέωση για το ΕΕΤΑ 2013 είναι 15% χαμηλότερη σε σχέση με το ΕΕΤΗΔΕ, ενώ έχουν θεσπιστεί μειώσεις και απαλλαγές για συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού.

Σε ό,τι αφορά τις οφειλές ΕΕΤΗΔΕ 2012, η ΔΕΗ ενημερώνει ακόμη ότι: -Αν κάποιος πελάτης εξοφλήσει εκπρόθεσμα (μετά την 22α Ιουνίου 2013) λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος που περιλαμβάνει ΕΕΤΗΔΕ 2012, το ποσό που θα έχει καταβληθεί για το ΕΕΤΗΔΕ θα πιστωθεί και θα εμφανιστεί διακριτά στο πρώτο λογαριασμό ρεύματος που θα εκδοθεί μετά την 22α Ιουνίου 2013, καθώς η οφειλή ΕΕΤΗΔΕ 2012 θα έχει μεταφερθεί στην Εφορία.

-Αν οποιοσδήποτε από αυτους τους πελάτες επιθυμεί να του επιστραφούν τα χρήματα που θα έχει καταβάλει για το ΕΕΤΗΔΕ 2012 νωρίτερα από την έκδοση του επόμενου λογαριασμού του, με την προσκόμιση ενός πρόσφατου λογαριασμού και επίδειξη της ταυτότητάς του - ο ίδιος ή εξουσιοδοτημένο από αυτόν άτομο, μπορεί να μεταβεί σε οποιοδήποτε κατάστημα της ΔΕΗ και να παραλάβει το αντίστοιχο ποσό. Για τη διευκόλυνσή τους οι συγκεκριμένοι πελάτες - πριν από τη μετάβασή τους σε κατάστημα της ΔΕΗ - είναι προτιμότερο να έχουν σχετική ενημέρωση για το συγκεκριμένο θέμα, καλώντας στο 11770.

Τέλος, η ΔΕΗ ζητά κατανόηση «για τα όποια πρακτικά προβλήματα προέκυψαν αναπόφευκτα κατά την εφαρμογή ενός μέτρου έκτακτης ανάγκης, που η Πολιτεία υιοθέτησε για επιτακτικούς λόγους εθνικού συμφέροντος, και θέλει να διαβεβαιώσει το σύνολο των πελατών ότι, εξ αρχής κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην αποστολή αυτή, που σε μια δύσκολη συγκυρία της ανατέθηκε από την Πολιτεία, καθώς και για την ελαχιστοποίηση των σχετικών προβλημάτων».




Πηγή : kerdos.gr

Κατάσχεση στο σπίτι ανέργου από την ΕΥΔΑΠ για... 831 ευρώ;

Για μία οφειλή 831 ευρώ προς την ΕΥΔΑΠ ένας άνεργος μεταλλεργάτης, πατέρας δύο παιδιών, κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του, σύμφωνα με καταγγελία του συνδικάτου μετάλλου Πειραιά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ριζοσπάστη, ο οικογενειάρχης δεν κατάφερε να εξοφλήσει στην ΕΥΔΑΠ λογαριασμούς από το 2012 και η εταιρεία του έκοψε την παροχή νερού, ενώ μέσω δικηγόρου εντόπισε την ακίνητη περιουσία του και ξεκίνησε διαδικασίες "αναγκαστικής κατάσχεσης".

Η έκθεση της δικαστικής επιμελήτριας αναφέρει: "Αφού έλαβα υπόψη μου και σε εκτέλεση της με αριθμό ειδικού πρωτοκόλλου 691/22-04-2013 έγγραφης παραγγελίας για κατάσχεση, του Προϊσταμένου της υπηρεσίας Αναγκαστικών Εισπράξεων της επισπεύδουσας εταιρείας με την επωνυμία ΕΥΔΑΠ (...) και του σχετικού πίνακα οφειλών που περιλαμβάνεται στην έκθεση αυτή", "μου δίνεται η νόμιμη εντολή και πληρεξουσιότητα να κατάσχω αναγκαστικά στην κινητή και ακίνητη περιουσία του παραπάνω αναγραφόμενου οφειλέτου".

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως η ΕΥΔΑΠ εκτίμησε την περιουσία του μεταλλεργάτη "για το ποσό των 50.000 ευρώ με τιμή πρώτης προσφοράς για την έναρξη του πλειστηριασμού το ποσόν των 30.000 ευρώ".




Πηγή : nooz.gr

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο «στο απόσπασμα»

Ειδικά μέτρα για τον περιορισμό της χρήσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου, που ισχύουν ήδη και για τον καπνό, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Χωρίς Καπνό. 

Όπως δήλωσε η υπουργός  Μαριζόλ Τουρέν, το ηλεκτρονικό τσιγάρο, που χρησιμοποιούν περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι στη Γαλλία, θα απαγορευθεί στους δημόσιους χώρους και στους ανήλικους. Παράλληλα, όπως ανέφερε η υπουργός Υγείας μιλώντας στο δημόσιο ραδιοφωνικό σταθμό France Info, στα νέα μέτρα θα περιληφθεί και η απαγόρευση της διαφήμισης του ηλεκτρονικού τσιγάρου.

«Θέλουμε να εφαρμόσουμε για το ηλεκτρονικό τσιγάρο τα ίδια μέτρα με αυτά που εφαρμόζουμε στον καπνό», τόνισε η Τουρέν και ανακοίνωσε επίσης, μέτρα κατά του καπνίσματος των εγκύων και των νέων. Ειδικά για τους νέους, η Τουρέν σημείωσε ότι θα προταθούν τρόποι που θα τους βοηθήσουν να κόψουν το κάπνισμα και θα δημιουργηθούν «χώροι χωρίς καπνό» στην ύπαιθρο. 

Η Γαλλία έχει τις περισσότερες έγκυες καπνίστριες στην Ευρώπη, ενώ σύμφωνα με διάταγμα που ισχύει από τις 15 Νοεμβρίου 2006, έχει απαγορευτεί το κάπνισμα σε όλους τους δημόσιους χώρους.




Πηγή : protothema.gr

Σάντος: Εγκλημα τα πλέι οφ!

Μετά το φιλικό 2-0 της Εθνικής επί της αντίστοιχης των Νέων, ο Σάντος ανακοίνωσε την αποστολή για την Λιθουανία, την οποία αποτελούν οι: Καρνέζης, Σηφάκης, Τοροσίδης, Βύντρα, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Τζαβέλλας, Χολέμπας, Ταχτσίδης, Τζιόλης, Μανιάτης, Καταγκούνης, Κατσουράνης, Νίνης, Κονέ, Φορτούνης, Χριστοδουλόπουλος, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Μήτρογλου, Γκέκας.

Αμέσως μετά ο πορτογάλος τεχνικός απάντησε στις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου.

Για τις απουσίες Μαλεζά και Αβραάμ και γιατί δεν κάλεσε άλλον αμυντικό είπε: "Και ο Κατσουράνης και ο Βύντρα μπορούν να παίξουν. Αφού έχουμε αυτές τις εναλλακτικές, δεν χρειαζόταν να πάρουμε άλλους παίκτες".

Για τους λίγους παίκτες που έχει καλέσει από αυτούς παίζουν τώρα στα πλέι οφ: "Για μένα είναι έγκλημα, να κάνεις μετά από τέτοια γεμάτη σεζόν πλέι οφ, να παίζεις έξι παιχνίδια, είναι πάρα πολύ κακό. Βλέπω τα ματς των πλέι οφ στο δεύτερο ημίχρονο φαίνεται ότι οι παίκτες είναι κουρασμένοι και παθαίνουν κράμπες. Δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση θα μας έρθουν οι παίκτες από τις ομάδες".

Για το γεγονός πως κάλεσε δύο τερματοφύλακες και όχι τρεις: "Είναι ένα παιχνίδι και θεώρησα πως χρειαζόταν να πάρω δύο τερματοφύλακες".

Για το φιλικό με τη Νέων και την προετοιμασία που άρχισε πριν δύο εβδομάδες: "Για μένα το σημαντικό ήταν να έχουν ένα ρυθμό οι παίκτες και γι αυτό ξεκινήσαμε νωρίς με λίγους παίκτες και μετά ήρθαν οι άλλοι και το σημερινό φιλικό ήταν πολύ καλό για να δούμε τους παίκτες,και αυτό γιατί έχουμε πολύ δύσκολο ματς μπροστά μας γιατί πρέπει να κερδίσουμε και γιατί στόχος είναι το Μουντιάλ"

Για το ματς με την Λιθουανία: "Θέλουμε στο τέλος του παιχνιδιού να έχουμε κερδίσει εμείς. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα τους περιμένουμε. Από την πλευρά μας το μοναδικό που έχουμε να κάνουμε είναι να είμαστε καλύτεροι από αυτούς, πιο δυνατοί πιο οργανωμένοι να πάρουμε τη νίκη".

Για τον συνθετικό χλοοτάπητα που έχει το γήπεδο της Λιθουανίας: "Δεν είμαστε εδώ για να ψάχνουμε δικαιολογίες, ισχύει είναι μια πραγματικότητα. Θα πάμε εκεί να παίξουμε θα κάνουμε και εκεί προπόνηση και δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες".

Για την ήττα από την Βοσνία και αν ήθελε το ματς με τους Λιθουανούς νωρίτερα: "Περιμένω μια αντίδραση από τους παίκτες μου μετά από αυτό το ματς, αλλά σίγουρα θα ήταν καλύτερα να παίζαμε μετά το ματς με την Βοσνία.

Το κακό είναι πως έχω τους παίκτες μετά από τρεις μήνες πάλι, αλλά δεν ψάχνω όπως είπα για δικαιολογίες, Πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι μέσα στον αγωνιστικό χώρο"
.



Πηγή : sport.gr

Έξυπνα κινητά: Σε επαφή, μια ώρα ημερησίως


Πάνω από 58 λεπτά της ώρας αφιερώνει ο μέσος χρήστης «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων στη συσκευή του, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική πύλη του CNN. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Experian, η οποία ειδικεύεται στον τομέα του μάρκετινγκ προϊόντων.

Σύμφωνα με τη νέα έρευνα, παρά την πληθώρα εφαρμογών και λοιπών διαδικτυακών δραστηριοτήτων που προσφέρουν οι νέες «έξυπνες» συσκευές, την πλειονότητα αυτών των 58 λεπτών, οι χρήστες την αφιερώνουν στην ομιλία.

Όπως σημειώνεται στη μελέτη, ο χρόνος ενασχόλησης με την «έξυπνη» συσκευή ποικίλει ανάλογα με το λογισμικό του τηλεφώνου.

Συγκεκριμένα, οι χρήστες iPhone περνούν περισσότερο χρόνο αφοσιωμένοι στο κινητό τους τηλέφωνο, κατά μέσο όρο περίπου 26 λεπτά παραπάνω από τους χρήστες συσκευών με λογισμικό Android.

Ωστόσο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της μελέτης, οι κάτοχοι iPhone μιλούν και περιηγούνται στο διαδίκτυο λιγότερο από τους αντίστοιχους με κινητά που «τρέχουν» λογισμικό Android.

Αντίθετα, οι κάτοχοι iPhone «ξοδεύουν» το χρόνο τους γράφοντας μηνύματα και τραβώντας φωτογραφίες.

Σε γενικές γραμμές, οι κάτοχοι «έξυπνων» συσκευών επικοινωνίας αφιερώνουν το 26% του χρόνου που απασχολούνται με το τηλέφωνό τους στην ομιλία, το 20% στο γράψιμο μηνυμάτων και το 9% στην αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Όσο για τα κοινωνικά δίκτυα, καταλαμβάνουν το 16% του χρόνου ενασχόλησης των χρηστών με το κινητό τους τηλέφωνο.

Τα παιχνίδια αντιστοιχούν στο 8% και οι λοιπές δραστηριότητες - εφαρμογές, αναζήτηση πληροφοριών κτλ - στο 9%.




Πηγή : skai.gr

Brad Pitt: "Χαράμισα τη ζωή μου στα ναρκωτικά"

Οι εξομολογήσεις συνεχίζονται από το ζεύγος Brangelina.

Δύο εβδομάδες αφότου η Angelina Jolie για τη διπλή μαστεκτομή στην οποία υπεβλήθη, ο σύντροφός της Brad Pitt δήλωσε στο περιοδικό Esquire ότι χαράμισε τη ζωή του στα ναρκωτικά όσο ήταν παντρεμένος με την Jennifer Aniston.

"Έκανα μεγάλη ζημιά στον εαυτό μου κάνοντας χρήση ναρκωτικών για μεγάλο διάστημα", δήλωσε ο 49χρονος ηθοποιός. "Ήμουν ένας περιπλανώμενος, ένας τύπος που αισθανόταν ότι γεννήθηκε στο κενό και ήθελε να δει πράγματα και να εμπνευστεί. Ακολούθησα αυτό το μονοπάτι και ξόδεψα πολλά χρόνια χασομερώντας".

Όταν συνειδητοποίησε ότι είχε χαραμίσει τον εαυτό του, άλλαξε αλλά ήταν πια αργά για να σώσει το γάμο του με την πρωταγωνίστρια της σειράς "Τα φιλαράκια" και τον Ιανουάριο του 2005 ανακοίνωσαν ότι χωρίζουν.

Ωστόσο, ο χολιγουντιανός αστέρας είχε ήδη γνωρίσει την Angelina Jolie, με την οποία τελικά αρραβωνιάστηκε τον Απρίλιο του 2012.

"Πάντοτε πίστευα ότι αν έκανα οικογένεια θα αποκτούσα πολλά παιδιά", είπε στο περιοδικό ο Pitt, που πλέον είναι πατέρας 6 παιδιών. "Ήθελα να επικρατεί χάος στο σπίτι... και στο δικό μας σπιτικό ακούς συνεχώς φασαρία, γέλια, φωνές, κλάματα και τσακωμούς".

"Λατρεύω τα παιδιά μου και τρελαίνομαι όταν λείπουν απ΄ το σπίτι. Μπορεί να περάσω καλά αν μείνω για μία ημέρα στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου και να διαβάσω ήρεμος την εφημερίδα μου αλλά την επόμενη ημέρα μου λείπει η κακοφωνία που επικρατεί στο σπίτι".

"Έχω λίγους αλλά καλούς φίλους και την οικογένειά μου. Είμαι πολύ ευτυχισμένος", είπε χαρακτηριστικά ο γοητευτικός ηθοποιός.






Πηγή : nooz.gr

«Πορνογραφική η “Ζωή της Αντέλ”» λέει η συγγραφέας του κόμικ που ενέπνευσε την ταινία

«Πορνογραφική η “Ζωή της Αντέλ”» λέει η συγγραφέας του κόμικ που ενέπνευσε την ταινία
Η Λία Σεϊντού (αριστερά), ο σκηνοθέτης Αμπντελαντίφ Κεσίς και η Αντέλ Εξαρχοπουλός στην απονομή του Χρυσού Φοίνικα στις Κάννες

Η συγγραφέας του πρωτότυπου κόμικ απορρίπτει την ταινία «Η ζωή της Αντέλ» που βραβεύτηκε με τον «Χρυσό Φοίνικα» ως «πορνογραφική».

Η Ζιλί Μαρό, η συγγραφέας του κόμικ επί του οποίου βασίστηκε η ταινία, δηλώνει απογοητευμένη στο blog της. «Ως φεμινίστρια και λεσβία, δε μπορώ να εγκρίνω τις πρακτικές του Κεσίς. Οι ερωτικές σκηνές είναι βάρβαρες, χειρουργικής αισθητικής, ψυχρές και υπερβολικές – “λεσβιακές” κατ’ επίφαση, που ουσιαστικά είναι πορνογραφικές και με έκαναν να νοιώσω πολύ άβολα. Ελειπαν οι λεσβίες από το σετ των γυρισμάτων!».

Οι ίδιες γκρίνιες είχαν ακουστεί και για το «Φιλαδέλφεια» του Τζόναθαν Ντέμι, εκεί όπου ο Τομ Χανκς είχε βραβευτεί με Οσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου – αναφερόμενες στο φιλί του με τον Αντόνιο Μπαντέρας. Κάποιοι έδειξαν να έχουν το ίδιο πρόβλημα με το «Brokeback Mountain».

Και δεν είναι μόνο η Μαρό που έχει πρόβλημα με την «Αντέλ». Υπάρχουν πολλές καταγγελίες για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά του σκηνοθέτη από το συνεργείο της ταινίας.

Τα ανέκδοτα από τα γυρίσματα απαιτητικών «δημιουργών» είναι πολυάριθμα. Από τις άπειρες λήψεις που ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ μπορεί να απαιτούσε για ένα πλάνο δευτερολέπτων (συχνά εξαντλώντας συνεργείο και ηθοποιούς), ως τις ακραίες απαιτήσεις του δικού μας Θόδωρου Αγγελόπουλου.

Σε αυτή τη «λίστα» μπαίνει τώρα και ο νικητής του φετινού Χρυσού Φοίνικα των Καννών, ο Αμπντελαντίφ Κεσίς. Μιλάμε φυσικά για τον σκηνοθέτη της «Ζωής της Αντέλ» που προκάλεσε ποικίλα σχόλια για τις έντονες ερωτικές της σκηνές ανάμεσα στην Αντέλ Εξαρχοπουλός και τη Λία Σεϊντού. Σκηνές από εκείνες που ο σκηνοθέτης προσπαθεί να γυρίσει με όσο το δυνατόν μικρότερο συνεργείο, ώστε να νιώσουν και πιο άνετα οι ηθοποιοί του.

Ε λοιπόν, το γυρισμένο με προϋπολογισμό τεσσάρων εκατ. ευρώ φιλμ συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στα ΜΜΕ για τις δηλώσεις που έκανε το… συνεργείο του, μια μέρα μετά τη βράβευση. Όπου, ούτε λίγο, ούτε πολύ, κατηγορούν τον σκηνοθέτη για «αυταρχισμό», «τραμπουκισμό», και για παραβίαση των εργατικών τους δικαιωμάτων, «ενώ ο ίδιος έπινε σαμπάνιες. Είχαμε προγραμματίσει γυρίσματα για δυόμιση μήνες, αλλά τελικά δουλέψαμε για πέντε – για τα ίδια λεφτά!». Έφτασαν στο σημείο να ανεβάσουν και χιουμοριστικό blog με φωτογραφίες από την ταινία και σατιρικές επισημάνσεις!

«Ήταν μια τεράστια μάχη. Σκεφτείτε πως δεν μας κάλεσαν καν στην προβολή. Μας είπαν ότι στο τέλος δεν υπάρχουν τα ονόματά μας, λες και δεν υπάρχουμε!». Λένε πως μια μέρα ο σκηνοθέτης απαίτησε να σταματήσει το γύρισμα και να αγοραστεί για μία από τις ηθοποιούς ένα συγκεκριμένο ρολόι, γιατί θεώρησε πως έπρεπε να το κοιτάξει κατά τη διάρκεια της σκηνής. Όταν ένας βοηθός παραγωγής επέστρεψε μετά από ώρα με το ρολόι, ο Κεσίς είχε… αλλάξει γνώμη».




Πηγή : tanea.gr

«Θερμός» θαυμαστής... χούφτωσε την Beyonce ενώ τραγουδούσε!

«Θερμός» θαυμαστής... χούφτωσε την Beyonce ενώ τραγουδούσε!
Εμβρόντητη έμεινε η Beyonce καθώς την ώρα που τραγουδούσε την μεγάλη της επιτυχία «Ιrreplaceable» πάνω στην σκηνή την πλησίασε ένας από τους θαυμαστές της, με σκοπό όχι απλώς να την αγγίξει, όπως οι εκατοντάδες άλλοι φαν που βρίσκονταν κοντά της, αλλά... να της «βάλει χέρι»!
Πράγμα που κατάφερε, έστω και για λίγα δευτερόλεπτα, αποκτώντας έτσι μια πιο... προσωπική επαφή με την αγαπημένη του σταρ και τα πιο «διάσημα» οπίσθια της διεθνούς σόου μπίζνες!
Το περιστατικό συνέβη τη Δευτέρα στη συναυλία της διάσημης τραγουδίστριας στην Κοπεγχάγη και φυσικά απαθανατίστηκε σε βίντεο κάνοντας έκτοτε το γύρο του Διαδικτύου...





Πηγή : imerisia.gr

Ο Μπον Τζόβι παίζει δωρεάν για τους Ισπανούς

Ο Μπον Τζόβι παίζει δωρεάν για τους Ισπανούς
O Τζον Μπον Τζόβι στηρίζει τις χώρες που βρίσκονται στη δίνη της οικονομικής κρίσης.  Γι' αυτό τόσο ο ίδιος όσο και η μπάντα του αποφάσισαν να μην πάρουν αμοιβή για τη συναυλία που θα δώσουν στις 27 Ιουνίου στη Μαδρίτη.
Τα εισιτήρια της συναυλίας έχουν ήδη προπωληθεί, καθώς οι τιμές τους, μετά την απόφαση των μουσικών να εμφανιστούν αφιλοκερδώς, διαμορφώθηκαν σε πολύ χαμηλές τιμές, μεταξύ 18 και 39 ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα καλά εισιτήρια για την ίδια συναυλία στο Λονδίνο φτάνουν τα 99 ευρώ. Ο Τζον Μπον Τζόβι είπε σε συνέντευξή του πως όταν οργάνωναν την ευρωπαϊκή περιοδεία τους, η Μαδρίτη είχε μείνει εκτός, καθώς είχαν εκφραστεί φόβοι πως η συναυλία δεν θα πάει καλά λόγω της οικονομικής κρίσης.
Ωστόσο, ο δημοφιλής τραγουδιστής και η μπάντα του δεν ήθελαν να απογοητεύσουν τους Ισπανούς θαυμαστές τους κι έτσι πήραν την απόφαση να παίξουν γι' αυτούς χωρίς να πληρωθούν.




Πηγή : ethnos.gr

Πώς ο Χατζηνικολάου τα έκανε όλα άνω κάτω στην τηλεόραση

Πώς ο Χατζηνικολάου τα έκανε όλα άνω κάτω στην τηλεόραση
Ενώ όλα έδειχναν ότι και αυτή η χρονιά θα τέλειωνε με ευχέλαια από τους καναλάρχες, που δόξα τω θεώ τέλειωσε και αυτή η σεζόν ή όπου να ναι τελειώνει και τα κανάλια είναι ανοιχτά και λειτουργικά και δεν έχουν μπει φυλακή (όχι όλοι δηλαδή), ο Νίκος Χατζηνικολάου έφερε τα πάνω κάτω.
Όχι στο πολύ μακρινό παρελθόν, για την ακρίβεια 3-4 χρόνια πριν, τέτοια εποχή ζούσαμε πανηγυρικές μέρες και στιγμές διονυσιακού οίστρου από τις τότε μεσημεριανές εκπομπές. Μάιο, είχαμε μπει επίσημα στην περίοδο των μετεγγραφών: Ποιος φεύγει και πού πηγαίνει; Ποιος παραμένει και πόσα θα πάρει; Μετακινήσεις, κρυφά και φανερά ραντεβού, συμβόλαια, ονόματα και εκπομπές έμπαιναν στο μικροσκόπιο κάθε εκπομπής που έχε πάνελ και πολλές ελεύθερες ώρες να σκοτώσει σε ανούσια ρεπορτάζ.
Από εκείνες τις εποχές με τους μεταγραφικούς οργασμούς περάσαμε στην απόλυτη ακινησία. Συμβόλαια λήγουν και είναι σχεδόν σίγουρο από όλους πως δεν πρόκειται να ανανεωθούν ή όσοι το καταφέρουν βλέπουν να πετσοκόβεται ο μισθός τους.
Σε αυτό το κλίμα, που κανείς δεν περιμένει τίποτε, παρά μόνο το χειρότερο σενάριο, ήρθε επιτέλους μια μετεγγραφή που ταρακούνησε λίγο τα νερά. Ο δημοσιογράφος και εκδότης Νίκος Χατζηνικολάου θα μετακομίσει στο Star channel και αν και από μόνη της μια τέτοια είδηση θα ήταν άξια σχολιασμού και τίτλων ανεξαρτήτως εποχής, η σημερινή κατάσταση της δίνει άλλη βαρύτητα, ειδικά σε ένα χώρο που μοιάζει αμετακίνητος και άρρωστα σιωπηλός. Ακόμη και μια τηλεοπτική είδηση είναι πραγματικά παρήγορη.
Από την άλλη αυτή η μετακίνηση αλλάζει πολλές ισορροπίες, όχι μόνο στο star, αλλά φαντάζομαι σε άλλα κανάλια.
Ο Νίκος Χατζηνικολάου θα είναι σχολιαστής σε ένα δελτίο ειδήσεων που φήμες θέλουν να το παρουσιάζει η Μάρα Ζαχαρέα. Η αναμόρφωση όμως του καναλιού τώρα ξεκινάει και το Star θa προσπαθήσει να στριμώξει την life style εκδοχή, σε νέες ζώνες, ώρες ή και μέρες. Άλλες φήμες θέλουν πολλούς από τους παρουσιαστές, αλλά και στελέχη του star, να βλέπουν τη πόρτα εξόδου, μάλιστα κάποια διευθυντικά στελέχη, λέγεται ότι μετακομίζουν στον Alpha.
Μετά από πολύ καιρό υπάρχει πλέον κινητικότητα στον κόσμο της τηλεόρασης που είχε πέσει σε κώμα. Για να δούμε τι θα δούμε..που έλεγαν και παλιά στην κρατική τηλεόραση...




Πηγή : queen.gr

Δράμα: Γυμναστής συνελήφθη για παιδική πορνογραφία!

Έβαλαν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα σε ένα σχολείο της Δράμας! Ο εκπαιδευτικός
που έκανε γυμναστική στα ανήλικα παιδιά, είχε το σπίτι του γεμάτο με υλικό παιδικής
πορνογραφίας και δεν δίσταζε να μεταφέρει τις «σκληρές» εικόνες ακόμη και μέσα στα κινητά του!

Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Δράμας συνέλαβαν τον 44χρονο γυμναστή, όταν τον  εντόπισαν το μεσημέρι της Τετάρτης στο σπίτι του, όπου έκαναν επιχείρηση, καθώς είχαν πληροφορίες ότι κατείχε πορνογραφικό υλικό με ανήλικους. Στην κατοχή του εκπαιδευτικού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα δύο κινητά του τηλέφωνα, ένας υπολογιστής, τέσσερις συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων (USB) και ένας ψηφιακός δίσκος.

Όλα τα ευρήματα εστάλησαν στα εργαστήρια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να εξακριβωθεί αν τα αρχεία που περιέχουν αποτελούνται από βίντεο και φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας και ο 44χρονος γυμναστής  θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Δράμας.



Πηγή : protothema.gr

Βόλτα στο Έβερεστ με οδηγό τη Micosoft! (video)

Βόλτα στο Έβερεστ με οδηγό τη Micosoft! (video)
Μια νέο ειδική πλατφόρμα-εφαρμογή φέρνει το Everest στην πόρτα σας ή μάλλον στην οθόνη σας.

Η GlacierWorks σε συνεργασία με τη Microsoft δημιούργησαν ένα εξαιρετικό project που ονομάζεται “Everest: Rivers of Ice” και επιτρέπει στον χρήστη να εξερευνήσει ολόκληρη την περιοχή του υψηλότερου σημείου στον κόσμο μέσα από τον Internet Explorer.

Η πλατφόρμα όπως αναφέρει το whos είναι συμβατή με όλους τους browsers και διαθέτει την touch-based τεχνολογία του IE 10.  Η web εφαρμογή συνδυάζει αφήγηση με διαφορετικούς τύπους multimedia,διαδραστικούς χάρτες, video και πανοραμικές φωτογραφίες.

Την εφαρμογή για να τη δοκιμάσετε θα τη βρείτε εδώ,ενώ μπορείτε να ρίξετε και μια ματιά στο βίντεο που ακολουθεί και να πάρετε μια πρώτη γεύση για το τι θα δείτε.






Πηγή : patrasevent.gr

Αποκαλύφθηκε η δομή της «πανοπλίας» του HIV

Αποκαλύφθηκε η δομή της «πανοπλίας» του HIV
Λονδίνο 
Επιστήμονες κατάφεραν για πρώτη φορά να δημιουργήσουν ένα λεπτομερές μοριακό μοντέλο της «πανοπλίας» του ιού HIV του ΑIDS, ανοίγοντας τον δρόμο για νέες θεραπείες.
Το καψίδιο και το «φονικό πακέτο»
Το «καψίδιο» του ιού το οποίο έχει σχήμα κώνου είναι εκείνο που προστατεύει το «φονικό πακέτο» γενετικού υλικού που κουβαλά εντός του έως ότου φθάσει η στιγμή της έκλυσής του εντός των ανθρώπινων κυττάρων. Το νέο επίτευγμα λοιπόν που αφορά την κατασκευή του πλήρους «χάρτη» του «καψιδίου» εκτιμάται ότι θα οδηγήσει τους ειδικούς στο να ανακαλύψουν τρόπους για να επιτεθούν… εκ των έσω στον ιό και να παρέμβουν στην ικανότητά του να πολλαπλασιάζεται μόλις εισέλθει στον ανθρώπινο οργανισμό.
Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη των ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ και το Πανεπιστήμιο του Ιλινόι στην Ουρμπάνα-Σαμπέιν η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Nature», τα ευρήματα μπορούν να οδηγήσουν σε μια νέα οικογένεια φαρμάκων η οποία θα αποτελέσει μια εναλλακτική της κλασικής αντιρετροϊκής θεραπείας που έχει οδηγήσει σε ανθεκτικές μορφές του ιού ενώ συνδέεται και με σοβαρές παρενέργειες σε κάποιους ασθενείς.
Χρήση εξελιγμένων «όπλων»
Η ανάλυση της μοριακής δομής του «καψιδίου» του ιού κατέστη δυνατή μέσω της χρήσης ενός συνδυασμού εξελιγμένης μικροσκοπίας, λεπτομερούς ανάλυσης με ακτίνες Χ και ταχύτατων υπερυπολογιστών. Με αυτά τα «όπλα» οι ερευνητές κατάφεραν να εντοπίσουν την ακριβή θέση εκατομμυρίων ατόμων από τα οποία αποτελούνται οι 1.300 πρωτεΐνες που σχηματίζουν την ασυνήθιστη δομή του καψιδίου.
Παρότι το σχήμα του καψιδίου του HIV ήταν γνωστό στους επιστήμονες εδώ και αρκετά χρόνια, η συγκεκριμένη μελέτη είναι η πρώτη που αποκαλύπτει την ακριβή θέση των δομικών πρωτεΐνών που σχηματίζουν τον τρισδιάστατο κώνο.
«Το καψίδιο του ΗΙV διαθέτει δύο εντελώς αντίθετες ιδιότητες. Πρέπει αρχικώς να προστατεύσει το γενετικό υλικό που κουβαλά αλλά, μόλις ο ιός εισέλθει στο ανθρώπινο κύτταρο, πρέπει να εκλύσει το γενετικό αυτό υλικό» εξήγησε ο καθηγητής Κλάους Σούλτεν, που ήταν εκ των συγγραφέων της νέας μελέτης και προσέθεσε:«Αυτό πρέπει να συμβεί με πολύ καλό συγχρονισμό. Δεν πρέπει να γίνει ούτε πολύ γρήγορα, ούτε πολύ αργά. Σε αυτό το σημείο, όταν δηλαδή το καψίδιο ανοίγει, μπορούμε να παρέμβουμε καθώς η στιγμή του ανοίγματος του καψιδίου είναι ζωτικής σημασίας για τη δριμύτητα του ιού».
Η νέα ανάλυση αποκάλυψε ότι το κέλυφος του καψιδίου αποτελείται από μια μήτρα ταυτόσημων πρωτεϊνών που δημιουργούν ένα πολύπλοκο πλέγμα 200 εξαγώνων. Εξι πρωτεϊνικές υπο-ομάδες σχηματίζουν τις επίπεδες επιφάνειες του καψιδίου ενώ περίπου 12 πεντάγωνα, καθένα εκ των οποίων αποτελείται από πέντε υπο-ομάδες, σχηματίζουν τις στρογγυλεμένες γωνίες και τα άκρα του καψιδίου.

Προς νέες θεραπείες
Η επικεφαλής της μελέτης, δρ Πέιτζουν Ζανγκ από το Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ σημείωσε ότι «το καψίδιο είναι πολύ σημαντικό για την αντιγραφή του ΗΙV. Ετσι το να γνωρίζουμε λεπτομερώς τη δομή του μπορεί να μας οδηγήσει σε νέα φάρμακα που θα θεραπεύουν ή και θα προλαμβάνουν τη λοίμωξη από τον ιό. Η συγκεκριμένη προσέγγιση μπορεί να προσφέρει μια αποτελεσματική εναλλακτική στις υπάρχουσες θεραπείες οι οποίες δρουν στοχεύοντας συγκεκριμένα ένζυμα αλλά συνδέονται με ανθεκτικότητα στα φάρμακα εξαιτίας του υψηλού ρυθμού μετάλλαξης του ιού».
Η δρ Ζανγκ διευκρίνισε ότι, όπως αποκάλυψε το νέο μοριακό μοντέλο «το καψίδιο του HIV είναι πολύ ευαίσθητο σε μεταλλάξεις. Ετσι αν μπορέσουμε να παρέμβουμε στις δομές του, θα παρέμβουμε και στη λειτουργία του. Το καψίδιο πρέπει, υπό φυσιολογικές συνθήκες, να μένει ανέπαφο προκειμένου να προστατεύει το γενετικό υλικό του ιού και να του επιτρέπει να εισέρχεται στα ανθρώπινα κύτταρα. Αν αναπτύξουμε φάρμακα που θα προκαλούν προβλήματα στη λειτουργία του πιθανώς θα σταματήσουμε και τον πολλαπλασιασμό του ιού».




Πηγή : tovima.gr

Δημοφιλή παυσίπονα προκαλούν καρδιακά προβλήματα

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Η ιβουπροφαίνη και η δικλοφαινάκη, δύο κοινά μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (ΜΣΑΦ), ενδεχομένως να αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων, όταν λαμβάνονται σε υψηλές δοσολογίες για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με επιστημονική έρευνα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο The Lancet.

Η ιβουπροφαίνη και η δικλοφαινάκη, δημοφιλή παυσίπονα, χρησιμοποιούνται συχνά τόσο για οξείς όσο και για χρόνιους πόνους, όπως η αρθρίτιδα και η κεφαλαλγία, και όπως δείχνει η βρετανική μελέτη η χρόνια χρήση τους συνεπάγεται κινδύνους για τους καπνιστές και τους υπέρβαρους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και στο παρελθόν είχε διαπιστωθεί ότι η ιβουπροφαίνη και η δικλοφαινάκη ενέχουν κινδύνους για την καρδιά, αλλά τώρα είναι η πρώτη φορά που η δράση τους μελετάται σε βάθος.

Η μελέτη δείχνει επίσης ότι μια ακόμη δραστική ουσία, η ναπροξένη, που έχει αντιπηκτική δράση, συνδέεται με μικρότερο κίνδυνο καρδιολογικών επιπλοκών σε σχέση με την ιβουπροφαίνη και τη δικλοφαινάκη. Πάντως ένα ακόμη ΜΣΑΦ, η ροφεκοξίμπη, απεσύρθη το 2004 εξαιτίας ανησυχιών για τις επιπτώσεις στην καρδιά.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης με επικεφαλής τον Δρ Κόλιν Μπέιτζεντ, ανέλυσαν στοιχεία που αφορούσαν περισσότερους από 353.000 ασθενείς που είχαν συμμετάσχει σε 639 κλινικές μελέτες και εστίασαν την προσοχή τους στις δοσολογίες των φαρμάκων (τουλάχιστον 150 mg δικλοφαινάκη και 2.400 mg ιβοπρουφαίνη).

Για κάθε 1.000 άτομα που έπαιρναν ιβουπροφαίνη και δικλοφαινάκη, καταγράφονταν τρία πρόσθετα εμφράγματα (εκ των οποίων το ένα θανατηφόρο) και τέσσερα πρόσθετα περιστατικά καρδιοπάθειας, καθώς επίσης αρκετές περιπτώσεις στομαχικής αιμορραγίας.

Οι παρατηρήσεις αυτές οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι εξαιτίας των εν λόγω φαρμάκων αυξάνει από οκτώ σε 11 ανά 1.000 ανθρώπους ο αριθμός των εμφραγμάτων κάθε χρόνο. « Το ποσοστό τρία τοις χιλίοις ετησίως είναι μεν αρκετά μικρός κίνδυνος, αλλά αυτό είναι κάτι που θα αποφασίσουν οι ασθενείς», εξηγεί ο Δρ Μπέιτζεντ.

Διευκρινίζει δε ότι το συμπέρασμα της μελέτης δεν θα πρέπει να αποτρέψει τους ανθρώπους από τη χρήσης της ιβουπροφαίνης και της δικλοφαινάκης, ακόμη και χωρίς ιατρική συνταγή, αλλά πάντα για σύντομο χρονικό διάστημα. Προειδοποιεί όμως ότι οι έχοντες καρδιακά προβλήματα ή όσοι ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου (π.χ. λόγω υψηλής χοληστερόλης ή αρτηριακής πίεσης), διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο όταν παίρνουν τα φάρμακα αυτά για μεγάλο χρονικό διάστημα και σε υψηλές δοσολογίες. Ίσως αυτοί οι ασθενείς θα έπρεπε παράλληλα να παίρνουν στατίνες, που μειώνουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο.




Πηγή : in.gr

Μειώσαμε το τσιγάρο και... κόψαμε τα μέτρα

Μειώσαμε το τσιγάρο και... κόψαμε τα μέτρα
«Αντικαπνιστικά μέτρα σε κλειστούς δημόσιους χώρους στην Ελλάδα ουδέποτε εφαρμόστηκαν, διότι λείπει η πολιτική βούληση για την εφαρμογή τους». Την παραπάνω απαισιόδοξη δήλωση κάνει στο «Helios Plus» ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τον Ελεγχο του Καπνίσματος, αναπληρωτής καθηγητής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ κ. Παναγιώτης Μπεχράκης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος (31 Μαΐου). Παραδέχεται ωστόσο ότι τα τελευταία χρόνια τόσο το κάπνισμα όσο και ο αριθμός των καπνιστών έχουν περιοριστεί σημαντικά.

Συγκεκριμένα, από το 2007 ως σήμερα παρατηρείται μείωση των τσιγάρων που καταναλώνονται, κατά 35%-40%. Επίσης, το ποσοστό των ατόμων που καπνίζουν σε τακτική ημερήσια βάση φθάνει στο 30,5% και των ευκαιριακών καπνιστών στο 5,5%. Το 2007 το αντίστοιχο ποσοστό των καπνιστών ήταν 45%. Ο κ. Μπεχράκης αποδίδει τη μείωση αυτή κυρίως στη μεταστροφή του κλίματος απέναντι στο τσιγάρο, όπου πιθανότατα συνέβαλε και ο αντικαπνιστικός νόμος. «Κάποιον ρόλο όμως έπαιξε και η οικονομική κρίση» τονίζει.

Παρά ταύτα, η Ελλάδα εξακολουθεί να κατέχει υψηλή θέση - την έκτη - στην κατανάλωση καπνού παγκοσμίως. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Ιωάννη Βλασερό, «το κάπνισμα αναγνωρίζεται ως μια ισχυρή ψυχοενεργή ουσία που προκαλεί ευφορία, γεγονός που την κάνει ισχυρά εθιστική. Ετσι, τα ποσοστά διακοπής του καπνίσματος είναι πολύ χαμηλά συγκριτικά με το ποσοστό όσων επιθυμούν να διακόψουν το κάπνισμα. Υπολογίζεται μάλιστα ότι μόνο το 3% όσων θέλουν να διακόψουν το κάπνισμα καταφέρνει να το πετύχει».
 3,5 εκατομμύρια νεκροί τον χρόνο
Η συχνότητα των ενεργών καπνιστών σε παγκόσμιο επίπεδο αντιστοιχεί σήμερα στο 60% για τους άνδρες και στο 40% για τις γυναίκες. Σύμφωνα με δεδομένα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ως το τέλος του 2020 οι θάνατοι θα έχουν αυξηθεί σε 10 εκατομμύρια ετησίως. Το κάπνισμα υπολογίζεται ότι «σκοτώνει» 3,5 εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο, εκ των οποίων περισσότεροι από 600.000 δεν καπνίζουν οι ίδιοι, εκτίθενται όμως συχνά στον καπνό. «Το κάπνισμα είναι η σημαντικότερη πλήρως αναστρέψιμη αιτία πρώιμου θανάτου. Βέβαια η διακοπή του καπνίσματος δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς μόνο οι πέντε στους 100 καπνιστές κόβουν το τσιγάρο χωρίς βοήθεια» αναφέρει στο «Helios Plus» ο πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Ιωάννης Καλλικάζαρος.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Στέφανο Φούσα, οι καπνιστές είναι επτά φορές πιο ευάλωτοι στον θάνατο από διάφορες μορφές καρκίνου συγκριτικά με τους μη καπνιστές. «Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κατατάσσει το κάπνισμα ανάμεσα στους παράγοντες οι οποίοι αυξάνουν τη νοσηρότητα και τη θνητότητα, μαζί με τον σακχαρώδη διαβήτη, την υπέρταση, την παχυσαρκία και την κατάχρηση αλκοόλ» αναφέρει ο κ. Φούσας.

Τα οφέλη από τη διακοπή
Δεν είναι και λίγα όσα κερδίζουν όσοι κόβουν το κάπνισμα - πέραν του οικονομικού βεβαίως. Ετσι:

  • 20 λεπτά μετά το τελευταίο τσιγάρο η αρτηριακή πίεση γίνεται κανονική και οι καρδιακοί παλμοί επανέρχονται στον φυσιολογικό τους ρυθμό.
  • 8 ώρες μετά το τελευταίο τσιγάρο τα επίπεδα του μονοξειδίου του άνθρακα στο αίμα επανέρχονται στα φυσιολογικά και το οξυγόνο στο αίμα αυξάνεται.
  • 24 ώρες μετά το τελευταίο τσιγάρο η γεύση και η όσφρηση βελτιώνονται.
  • 72 ώρες μετά το τελευταίο τσιγάρο η αναπνοή γίνεται ευκολότερη, αφού οι αεραγωγοί των πνευμόνων χαλαρώνουν.
  • 2 μήνες μετά το τελευταίο τσιγάρο βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος, αυξάνεται θεαματικά η ικανότητα προς άσκηση, ενώ η λειτουργία των πνευμόνων αυξάνεται ως και 30%.
  • 5 χρόνια μετά το τελευταίο τσιγάρο μειώνεται σχεδόν στο μισό ο κίνδυνος του αιφνιδίου θανάτου από καρδιακή προσβολή.

  • 10 χρόνια μετά το τελευταίο τσιγάρο τα προκαρκινικά κύτταρα που δημιουργήθηκαν με το κάπνισμα αντικαθίστανται από φυσιολογικά, ενώ ο κίνδυνος για την εκδήλωση καρκίνου του πνεύμονος, καρδιοπαθειών και εγκεφαλικών επεισοδίων γίνεται σχεδόν ο ίδιος με αυτόν που διατρέχουν τα άτομα που δεν κάπνισαν ποτέ.  



Πηγή : tovima.gr

Αδιανόητο: Ο Παππάς της Χρυσής Αυγής καταγγέλλει διακίνηση και χρήση ναρκωτικών μέσα στη Βουλή

Αδιανοητο: Ο Παππάς της Χρυσής Αυγής ζήτησε να γίνεται έλεγχος στους βουλευτές γ
Συνεχίζουν να προκαλούν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Χρήστο Παππά να ζητά σήμερα στη Βουλή να γίνεται έλεγχος στους βουλευτές που εισέρχονται στο Κοινοβούλιο για εκρηκτικά, ναρκωτικά και αλκοόλ. Μάλιστα στη διάσκεψη των προέδρων είπε πως η Χ.Α. έχει πληροφορίες που μέσα στη Βουλή γίνεται διακίνηση και χρήση ναρκωτικών ουσιών.
Στο αδιανόητο αίτημα του Χρήστου Παππά αντέδρασαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος και της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου, οι οποίοι χαρακτήρισαν απαράδεκτα τα όσα ζήτησε ο βουλευτής της Χ.Α.
Την ίδια ώρα στη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αποφασίστηκε η απαγόρευση των όπλων στο Κοινοβούλιο.




Πηγή : iefimerida.gr

Το κουμπί «Εναρξη» επιστρέφει στα Windows 8

Το κουμπί «Εναρξη» επιστρέφει στα Windows 8
Ο επικεφαλής της Microsoft Στιβ Μπάλμερ (στη φωτογραφία μιλά σε πρόσφατη εκδήλωση για τα Windows 8) αναγκάστηκε να αποφασίσει την επιστροφή του κουμπιού «Εναρξη» στα Windows, η απουσία του οποίου προκάλεσε κύμα διαμαρτυριών

Σε έμμεση παραδοχή του λάθους της να αφαιρέσει από τα Windows 8 το κουμπί «Εναρξη» (Start) προχώρησε η Microsoft, η οποία την Πέμπτη επιβεβαίωσε ότι η διάσημη λειτουργία-σήμα κατατεθέν των Windows θα επιστρέψει στη γραμμή εργασιών του λειτουργικού της συστήματος.

Είχαν προηγηθεί χιλιάδες αρνητικά σχόλια από χρήστες του λογισμικού, οι οποίοι επισήμαναν ότι τα Windows 8 δεν είναι λειτουργικά και καθιστούν δύσκολη την πλοήγηση.

Η απουσία του μενού «Εναρξη», το οποίο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα Windows 95 και έκτοτε υπήρχε σε κάθε έκδοση του λογισμικού, υπήρξε μία από τις πιο αμφιλεγόμενες πτυχές των Windows 8, τα οποία κυκλοφόρησαν τον περασμένο Οκτώβριο.

«Εχουμε βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίον μπορείτε να πλοηγηθείτε, επαναφέροντας το γνωστό λογότυπο Start των Windows το οποίο εμφανίζεται κάθε φορά που μετακινείτε το ποντίκι στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης και είναι πάντα ορατό στη γραμμή εργασιών στην επιφάνεια εργασίας» ανακοίνωσε η εταιρεία.

Στις τρέχουσες εκδόσεις των Windows 8, το κουμπί «Εναρξη» θα εμφανίζεται μόνον όταν οι χρήστες τοποθετούν τον κέρσορα στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης τους.

Στην «ενημέρωση» (update) του λογισμικού, με την ονομασία Windows 8.1, η λειτουργία της «Εναρξης» θα είναι περισσότερο ορατή.

Η δοκιμαστική έκδοση των Windows 8.1 θα κυκλοφορήσει μέσα στον Ιούνιο, ενώ η τελική έκδοση θα είναι διαθέσιμη πριν από το τέλος του έτους. Και οι δύο θα διατεθούν δωρεάν στους υπάρχοντες χρήστες.

Παράλληλα, η Microsoft θα προχωρήσει σε επανασχεδιασμό και άλλων χαρακτηριστικών των Windows 8.

Ο βρετανικός Independent είχε παρομοιάσει την ανακοίνωση για την ενημέρωση του λογισμικού της Microsoft με «τη μεγαλύτερη παραδοχή εμπορικής αποτυχίας ενός προϊόντος μετά τη ‘’New Coke’’ η οποία αποσύρθηκε πριν από 30 χρόνια» (το προϊόν «New Coke» που κυκλοφόρησε η Coca Cola το 1985 θεωρείται ως μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές αποτυχίες όλων των εποχών).




 Πηγή : tanea.gr

O δικός μας κοντινός αστεροειδής

φωτ:Reuters
Με ανυπομονησία περιμένει η επιστημονική κοινότητα το πέρασμα του αστεροειδούς 1998 QE2 διαμέτρου 2,7 χιλιομέτρων, ο οποίος την Παρασκευή θα προσεγγίσει τη Γη στο πιο κοντινό σημείο που αναμένεται να βρεθεί αστεροειδής τους επόμενους δύο αιώνες. Σύμφωνα με τη NASA θα βρεθεί σε απόσταση 15 φορές μεγαλύτερη από εκείνη της Γης με τη Σελήνη κατά προέκταση δίνεται η δυνατότητα στους επιστήμονες να πάρουν εικόνες υψηλής ανάλυσης και να μελετήσουν την επιφάνειά του.

Ο αστεροειδής θα βρεθεί στο πιο κοντινό σημείο με τη Γη στις 20:59 ώρα Γκρίνουϊτς αλλά δεν αναμένεται να δημιουργήσει οποιονδήποτε κίνδυνο δεδομένουν ότι θα βρίσκεται σε απόσταση 5,8 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τον πλανήτη μας. Το πέρασμά του όμως θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό στην προσπάθεια να μελετηθούν τα ουράνια σώματα που δυνητικά μπορούν να είναι απειλητικά για τη Γη.
 
Οι επιστήμονες τον εντόπισαν για πρώτη φορά το 1998. Εκτιμάτι ότι η λάμψη του θα είναι σχεδόν εκατό φορές μικρότερη από το πιο αχνό αστέρι, ορατό σε μια φωταγωγημένη πόλη. Ωστόσο, όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δουν τον αστεροειδή μέσω των εικόνων που θα μεταδίδει το τηλεσκόπιο της NASA και όσοι έχουν απορίες μπορούν να τις διατυπώσουν μέσω Twitter στο @AsteroidWatch με το #asteroidQE2.
 
Εάν ο συγκεκριμένος αστεροειδής χτυπούσε τη Γη θα μπορούσε να προκαλέσει τέραστια καταστροφή καθώς έχει διάμετρο 2,7 χιλιομέτρων.
 
Στις 15 Φεβρουαρίου, αστεροειδής διαμέτρου 45 μέτρων είχε περάσει σε απόσταση 27.000 χιλιομέτρων από τη Γη την ίδια ημέρα που ένας μετεωρίτης είχε διαλυθεί στην ατμόσφαιρα πάνω από τη Ρωσία, τραυματίζοντας χίλια άτομα.

H απόσταση του αστεροειδούς από τη Γη όπως απεικονίζεται από τη NASA




Πηγή : enet.gr

Πάει UEFA ο ΠΑΣ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να πάρει την αδειοδότηση από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ και πλέον ετοιμάζεται να περάσει και τα... τεστ της UEFA, ώστε να οριστικοποιήσει τη συμμετοχή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου
.

Ο ΠΑΣ θα καταθέσει τη Δευτέρα (3/6) στην UEFA, τον φάκελο που έδωσε και στην ΕΠΟ, ελπίζοντας πως δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα και πως θα εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο Europa League.

H λογική λέει πως οι γιαννιώτες δεν θα έχουν πρόβλημα, καθώς η ΕΠΟ διαθέτει πιστοποιητικό ISO και οι άδειες που δίνει αναγνωρίζονται από την UEFA.




Πηγή : sport.gr

45χρονος κατηγορείται για εμπρησμό


Ενώπιον της Δικαιοσύνης αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα 45χρονος Χανιώτης, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση για τη μεγάλη καταστροφική πυρκαγιά στα Μεγάλα Χωράφια.

Ο 45χρονος, ο οποίος διαμένει στην περιοχή που δοκιμάστηκε από τον πύρινο εφιάλτη, συνελήφθη από άνδρες του κλιμακίου της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού που είχε έρθει εκτάκτως στην Κρήτη.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ο 45χρονος ευθύνεται για τη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τη μία προχθές τα ξημερώματα στην περιοχή Μεγάλα Χωράφια Χανίων.
Στον εντοπισμό του φέρεται να οδήγησαν μαρτυρίες που ανέφεραν ότι είχε θεαθεί νωρίτερα να προσπαθεί να κάψει ξερόχορτα παρά τους ισχυρούς νοτιάδες.
Η φωτιά στα Μεγάλα Χωράφια έκαψε αγροικίες, αποθήκες με μηχανήματα, αυτοκίνητα, καλλιεργήσιμες εκτάσεις και ζώα.





Πηγή : ethnos.gr

ΠΑΟΚ : Αυτός είναι ο Πασιένσια

O Ντομίνγκος Πασιένσια βρίσκεται προ των πυλών της Τούμπας, καθώς τα έχει βρει σε όλα με τον Ιβάν Σαββίδη και απομένουν κάποιες λεπτομέρειες για να οριστικοποιηθεί η συμφωνία και να υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις. Το who is who του Πορτογάλου προπονητή.

Ο Ντομίνγκος έκανε σπουδαία καριέρα ως επιθετικός, κυρίως στην Πόρτο, στην οποία δούλεψε με τον Φερνάντο Σάντος. Όπως οι περισσότεροι τεχνικοί που ανδρώθηκαν μέσα από την Πόρτο (ο Ντομίνγκος άρχισε την καριέρα του από τη δεύτερη ομάδα των "Δράκων"), έτσι και ο νέος τεχνικός του ΠΑΟΚ είναι θιασώτης του 4-3-3 και της παραλλαγής του, του 4-2-3-1, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει απορρίψει το 4-4-2, στήνοντας έτσι τις ομάδες του όταν το έκρινε απαραίτητο. Στη δική του οπτική είναι κομβικό για την ομάδα του να έχει χαφ που να μπορούν να είναι παραγωγικά και στον ανασταλτικό και στον επιθετικό τομέα.



Το γρήγορο ποδόσφαιρο της Μπράγκα...
Όσο ήταν σε ομάδες όπως η Λεϊρία, η Ακαντέμικα, αλλά και στην Μπράγκα, στηριζόταν πολύ στο γρήγορο ποδόσφαιρο και στις αντεπιθέσεις. Στη θητεία του στην Σπόρτινγκ, προσπάθησε να παίξει πιο ανοιχτά με ποδόσφαιρο κυριαρχίας, κάτι το οποίο τελικά δεν απέδωσε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Του αρέσει να στήνει ομάδες με έτοιμους παίκτες, χωρίς υψηλό κόστος (το παράδειγμα της Μπράγκα είναι το πλέον αντιπροσωπευτικό). Θεωρεί ότι μία ομάδα πρέπει να έχει ποιοτικό ρόστερ ως βάση για να "χτίσει" πάνω σε αυτό.



Τους βγάζει το λάδι...
Δίνει πολύ μεγάλη βαρύτητα στις καθημερινές προπονήσεις, γιατί όπως έχει δηλώσει "η προπόνηση σε οδηγεί να βρίσκεις λύσεις σε πολλά προβλήματα. Όσο περισσότερο προπονούμαστε, τόσο πιο έτοιμοι είμαστε". Τέλος, στο θέμα της πειθαρχίας που έχει ταλαιπωρήσει τον ΠΑΟΚ φέτος, ο Ντομίνγκος πιστεύει πώς η πειθαρχία δεν επιβάλλεται, αλλά κερδίζεται.



Αυτή είναι η καριέρα του
Ο Ντομίνγκος Πασιένσια ξεκίνησε τη προπονητική του καριέρα στην β’ ομάδα της Πόρτο, πέρασε από την Λεϊρία και Ακαντέμικα πριν κάνει το μεγάλο  άλμα στην Μπράγκα (2009-2011) την οποία οδήγησε στον τελικό του Europa League.
Μετά την Μπράγκα (2011-12) δούλεψε στην Σπόρτινγκ, από την οποία αποχώρησε τον Φεβρουάριο του 2012. Στο διάστημα αυτό την οδήγησε στον τελικό Κυπελλου μετά από 5 χρόνια, ενώ έκανε και καλή πορεία στην Ευρώπη, καθώς την έφτασε στα ημιτελικά του Europa League, όπου αποκλείστηκε από την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Tελευταίος σταθμός μέχρι σήμερα η Ισπανική Λα Κορούνια στον πάγκο της οποία έκατσε μόνο για έξι αγώνες.




Πηγή : contra.gr

«Χάπι εντ» στο ερωτικό θρίλερ

«Χάπι εντ» στο ερωτικό θρίλερ
Εντοπίστηκε τελικά, αργά χθες το βράδυ, η 13χρονη Χριστίνα Κρασσά, που από την περασμένη Κυριακή είχε εξαφανιστεί από το σπίτι της στα Σπάτα. Η μαθήτρια βρέθηκε στο Παγγαίο όρος, εκεί όπου είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό η αστυνομία.

με τις πρώτες πληροφορίες, η μικρή είναι καλά στην υγεία της και μεταφέρθηκε από ασθενοφόρο του «Χαμόγελου του Παιδιού» στο νοσοκομείο Καβάλας για προληπτικούς λόγους. Ο 23χρονος Αλβανός υπήκοος που θεωρείται «υπεύθυνος» για τη φυγή της από το σπίτι αναζητείται. Μπλόκα έχουν στηθεί σε όλους τους περιφερειακούς δρόμους για τη σύλληψή του.
Ο 23χρονος Μάριον Αγιάζι είχε εργαστεί στην περιοχή ως βοσκός και γνώριζε το βουνό. Ο γιος του πρώην εργοδότη του επικοινώνησε χθες μαζί του, προτείνοντάς του να μείνει με την 13χρονη για τη νύχτα σε στάνη που διαθέτει η οικογένεια στη δασική περιοχή στα Λουτρά. Ωστόσο, ο 23χρονος ήταν διστακτικός, επειδή γνώριζε ότι τον ψάχνει η αστυνομία και φοβόταν τη σύλληψη. Τελικά, οι δύο άνδρες συμφώνησαν να περιμένει η μικρή έξω από τη στάνη, προκειμένου να την εντοπίσουν οι διασώστες.
Eτσι και έγινε. Το κλιμάκιο που έφτασε στην κορυφή του Παγγαίου βρήκε τη μικρή. Οχι όμως και τον 23χρονο που εξαφανίστηκε στα γνωστά του μονοπάτια του δάσους. Η κοπέλα είναι καλά στην υγεία της και σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Εθνους» δεν φέρει τραύματα ή χτυπήματα.

Την ίδια στιγμή που η μαθήτρια πήγαινε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, μπλόκα στήνονταν σε όλη την περιοχή για να εντοπιστεί και ο δράστης.
Ολα ξεκίνησαν το βράδυ της Κυριακής, όταν η μαθήτρια της Α' Γυμνασίου έφυγε από το σπίτι της στα Σπάτα. Λίγη ώρα αργότερα, η γιαγιά της έκανε στο Αστυνομικό Τμήμα Σπάτων την καταγγελία της εξαφάνισής της. Πηγές αναφέρουν ότι το κορίτσι συναντήθηκε με Αλβανό υπήκοο, φίλο του «απαγωγέα» της, ο οποίος τη μετέφερε στον σταθμό των υπεραστικών λεωφορείων από όπου και ταξίδεψε μόνο του προς Θεσσαλονίκη και από εκεί προς Καβάλα. Από εκεί πήρε τηλέφωνο φίλη της στα Σπάτα και οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν το στίγμα της.
Κάτοικος της περιοχής ενημέρωσε τις Αρχές ότι ο Μάριον Αγιάζι κυκλοφορούσε με τη 13χρονη με ένα λευκό αγροτικό αυτοκίνητο στην περιοχή της Ελευθερούπολης
Κάτοικος της περιοχής ενημέρωσε τις Αρχές ότι ο Μάριον Αγιάζι κυκλοφορούσε με τη 13χρονη με ένα λευκό αγροτικό αυτοκίνητο στην περιοχή της Ελευθερούπολης
Εκτοτε, η αστυνομία την αναζητούσε στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας. Πληροφορίες του «Εθνους» αναφέρουν ότι ο Μάριος (όπως τον φωνάζουν) Αγιάζι έχει συγγενείς στην Αθήνα που διαμένουν στην περιοχή του Ρέντη.
Κανείς από το περιβάλλον της κοπέλας δεν γνωρίζει προσωπικά τον 23χρονο, ώστε να ξέρει τις προθέσεις του, αλλά και τη συμπεριφορά του απέναντι στο κορίτσι. Η αγωνία είχε κορυφωθεί από την πληροφορία ότι ο 23χρονος έχει στο παρελθόν απασχολήσει την Αστυνομία για υπόθεση ναρκωτικών...
Πάντως, μέσα από το Facebook οι διάλογοι της 13χρονης με τον 23χρονο Αλβανό συμπληρώνουν το παζλ της εξαφάνισης και αποδεικνύουν ότι είχε κανονιστεί από την 1η Μαΐου. Η Χριστίνα Κρασσά γράφει στο Facebook απευθυνόμενη στον Μάριον: «Ετσι είναι οι μεγάλοι έρωτες. Πρώτα σε πάνε στο φεγγάρι και μετά σε αφήνουν εκεί να ψάχνεις τρόπο να γυρίσεις». Ο 23χρονος της απαντά: «Γιατί σε άφησα εγώ, αγάπη μου;» και στη συζήτηση εμπλέκεται και φίλη της Χριστίνας που προειδοποιεί τον Μάριον να «προσέξει να μην την πληγώσει», δείχνοντας πως όλοι γνώριζαν τα σχέδια των δύο μέσω Facebook.
Στην ίδια συζήτηση, η αδελφή της 13χρονης γράφει: «Σε αγαπώ αδελφή! Δεν θα σε αφήσω ποτέ» και τότε ο Μάριον της απαντά: «Καλά, μην κάνεις έτσι. Θα τη βλέπεις, δεν θα την πάω στην Κίνα. Εδώ θα είμαστε». Ομως, η αδελφή της 13χρονης που είναι ενήμερη για τα σχέδια της Χριστίνας διαμηνύει στον Αλβανό φίλο της πως δεν συμφωνεί λέγοντας: «Πες, Μάριε, ότι θα έδινες την αδελφή σου σε ηλικία 13 ετών και μετά θα ήταν δύσκολο να τη βλέπεις και δεν θα ήξερες τι γίνεται, θα μπορούσες; Ε, λοιπόν ΟΧΙ γιατί εγώ δεν μπορώ», ξεσπά η μικρή.
Σε βάρος του 23χρονου σχηματίστηκε δικογραφία, με την κατηγορία της αρπαγής ανηλίκου. Κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 23χρονου Αλβανού.
Απεγνωσμένες εκκλήσεις
Απεγνωσμένη έκκληση «να γυρίσει πίσω», σημειώνοντας ότι δεν θα την πειράξει κανείς, είχε στείλει στη 13χρονη η γιαγιά της. Οι ατέλειωτες ώρες αγωνίας της οικογένειας πέρασαν με επισκέψεις από γείτονες και φίλους που πηγαίνουν στο σπίτι τους στα Σπάτα να τους συμπαρασταθούν.
Η Χριστίνα Κρασσά ζει με τη γιαγιά, τον παππού και την αδελφή της. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», η μητέρα της έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας και δεν ζει μαζί τους. Στο ίδιο σπίτι πάντως βρίσκεται και ο πατέρας της μικρής, που δουλεύει σκληρά για να συντηρήσει την οικογένεια.
Βασικός κηδεμόνας της μικρής είναι η γιαγιά που έχει αναλάβει τη φροντίδα του κοριτσιού. Ηταν εκείνη που κατήγγειλε την εξαφάνισή της στο Α.Τ. Σπάτων. Η αγωνία της τελείωσε μόλις εντοπίστηκε η εγγονή της.
Δύσκολα χρόνια
Σύμφωνα με τους γείτονες, η γιαγιά και ο παππούς της 13χρονης δεν έδωσαν δικαιώματα για σχόλια στην περιοχή. «Παρόλο που έχει περάσει δύσκολα ως παιδί εξαιτίας του προβλήματος της μητέρας της, η Χριστίνα ήταν ένα μικρό παιδί χωρίς πονηριά και κακία μέσα του...», μας είπε χαρακτηριστικά ένας περίοικος. Μαθητές από το σχολείο που γνωρίζουν καλύτερα τη Χριστίνα αναφέρουν ότι τον τελευταίο καιρό «δήλωνε ερωτευμένη με τον 23χρονο», με τον οποίο μιλούσε συχνά μέσω Facebook.
ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ - ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΙΝΤΕΛΑΣ

Πως εντοπίστηκαν
Είχαν βρει καταφύγιο στο Παγγαίο
Σε βοσκοτόπια στο Παγγαίο, πάνω από την περιοχή Λουτρά Ελευθερών, αναζήτησαν καταφύγιο η 13χρονη Χριστίνα Κρασσά και ο 23χρονος Αλβανός φίλος της Μάριον Αγιάζι.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο νεαρός είχε απελαθεί πριν από 3 χρόνια από την Ελλάδα, αλλά επέστρεψε προκειμένου να απαγάγει την αγαπημένη του Χριστίνα, με την οποία φέρεται να διατηρούσε σχέση εδώ και περίπου έναν χρόνο μέσω του Facebook.
Από χθες ήταν σε εξέλιξη η μεγάλη έρευνα της Αστυνομίας στο Παγγαίο, όπου εντοπίστηκε αρχικά το στίγμα της Χριστίνας το βράδυ της Τετάρτης από το κινητό της τηλέφωνο, το οποίο είναι ανοιχτό, αλλά η ίδια δεν απαντά στις κλήσεις της γιαγιάς της που την αναζητά.
Οπως έγινε γνωστό, το ζευγάρι κυκλοφορούσε με ένα αγροτικό αυτοκίνητο λευκού χρώματος στην περιοχή της Ελευθερούπολης, όπου τα προηγούμενα χρόνια ο νεαρός Αλβανός εργαζόταν.
Τους είδε βοσκός
Ενας βοσκός τους είδε το βράδυ της Τετάρτης στο Παγγαίο, σε μια περιοχή όπου υπάρχουν στάνες και βοσκοτόπια, και μάλιστα τους έδωσε φαγητό που είχε μαζί του. Οταν ωστόσο επέστρεψε το βράδυ στο σπίτι του και είδε το amber alert από το «Χαμόγελο του Παιδιού» για τη μικρή Χριστίνα ενημέρωσε τις Αρχές.
Το ζευγάρι κυκλοφορούσε στις περιοχές του Παγγαίου που φαίνεται πως γνώριζε καλά ο 23χρονος, καθώς στο παρελθόν εργαζόταν ως βοσκός, ενώ έχει και γνωριμίες με ομοεθνείς του, που εργάζονται σε κοπάδια και μένουν σε πρόχειρα καταλύματα.
Σε ένα τέτοιο κατάλυμα φέρεται να πέρασαν τα πρώτα βράδια τους κοντά στις Ελευθερές, από την Τετάρτη πάντως κινούνται με το λευκό αγροτικό όχημα.
Στο δάσος
«Ενδεχομένως να έχουν φύγει από το βουνό, ψάξαμε σε μεγάλη ακτίνα το δάσος, δεδομένου ότι έχουν πλέον αυτοκίνητο, το ζευγάρι είναι πιθανόν να βγήκε στην εθνική οδό και να απομακρύνθηκαν», δήλωνε νωρίτερα αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που συντόνιζε τις έρευνες.
Χθες όλη την ημέρα το Παγγαίο «χτένιζαν» αστυνομικοί με τρία ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, δυνάμεις της ΕΜΑΚ, εθελοντές, ενώ από αέρος συμμετείχε το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.




Πηγή : ethnos.gr

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Σπάνιο και ανεξήγητο περιστρεφόμενο άστρο νετρονίων ανακάλυψε Ελληνας αστρονόμος [εικόνα]

Σπάνιο και ανεξήγητο περιστρεφόμενο άστρο νετρονίων ανακάλυψε Ελληνας αστρονόμος
Ενα μοναδικό και ανεξήγητο αστρονομικό φαινόμενο εντόπισε διεθνής αστρονομική ομάδα, με τη συμμετοχή του διακεκριμένου Ελληνα Κώστα Γουργουλιάτου. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σπάνιο περιστρεφόμενο άστρο νετρονίων, το οποίο είναι ό,τι πιο κοντινό σε μαύρη τρύπα μπορούν να παρατηρήσουν οι επιστήμονες
Χρησιμοποιώντας το τηλεσκόπιο ακτίνων-Χ «Swift» της NASA, οι επιστήμονες με επικεφαλής την καθηγήτρια Βικτόρια Κάσπι του καναδικού πανεπιστημίου ΜακΓκιλ στο Μόντρεαλ, εντόπισαν το περιστρεφόμενο άστρο νετρονίων (πάλσαρ) ΙΕ 2259+586 σε απόσταση περίπου 10.000 ετών φωτός από τη Γη, στην κατεύθυνση του βόρειου αστερισμού της Κασσιόπειας.
Το συγκεκριμένο άστρο ανήκει στην υποκατηγορία των λεγόμενων μαγνητικών άστρων νετρονίων (magnetars), τα οποία αποτελούν τους ισχυρότερους μαγνήτες του σύμπαντος, με ασύλληπτα ισχυρά μαγνητικά πεδία, ενώ κατά καιρούς εκτοξεύουν στο διάστημα υψηλής ενέργειας παλμούς.
Οπως εξηγούν οι επιστήμονες ένα άστρο νετρονίων, δημιουργείται μετά την έκρηξη και το θάνατο ενός τεράστιου άστρου (σουπερ νόβα) το οποίο καταρρέει από το ίδιο του το βάρος.
Τα άστρα νετρονίων που μένουν πίσω, ονομάζονται πάλσαρ και μπορούν να περιστραφούν έως 43.000 φορές το λεπτό και διαθέτουν πανίσχυρα μαγνητικά πεδία τρισεκατομμύρια φορές μεγαλύτερα από αυτό της Γης. Μάλιστα, ένα πάλσαρ που γυρίζει γύρω από τον εαυτό του με τέτοια ταχύτητα, είναι ουσιαστικά ότι πλησιέστερο σε μια μαύρη τρύπα μπορούν να παρατηρήσουν άμεσα οι επιστήμονες.
Εκτός από τα ισχυρά μαγνητικά πεδία, το πάλσαρ έχει τεράστια πυκνότητα και η ύλη σε ένα τέτοιο άστρο διαμέτρου μόλις 15 έως 20 χιλιομέτρων είναι τόσο συμπιεσμένη, ώστε μία σταγόνα τέτοιας ύλης θα ζύγιζε ένα δισεκατομμύριο τόνους πάνω στον πλανήτη μας, ενώ μέχρι σήμερα κανένα επιστημονικό εργαστήριο στη Γη δεν έχει καταφέρει να αναπαράγει τέτοιες συνθήκες υπερ-πυκνότητας.
Το πιο εντυπωσιακό ωστόσο με το πάλσαρ ΙΕ 2259+586 είναι η ανεξήγητη συμπεριφορά του: αφού όπως παρατήρησαν οι επιστήμονες, το πάλσαρ απότομα επιβράδυνε την ταχύτητά του, κάτι που ποτέ στο παρελθόν δεν έχει παρατηρηθεί.
Συγκεκριμένα, το άστρο έκοψε ταχύτητα και έκτοτε σταδιακά μειώνει την ταχύτητα περιστροφής του, η οποία αρχικά ήταν μία περιστροφή κάθε επτά δευτερόλεπτα. ΤΟ φαινόμενο αυτό είναι πρωτοφανές, αφού μέχρι σήμερα, οι αστρονόμοι είχαν δει πάλσαρ να επιταχύνουν την περιστροφή τους, αλλά ποτέ να την επιβραδύνουν και αναρωτιούνται τι είδους κοσμική «ανωμαλία» μπορεί να προκαλέσει ένα τέτοιου είδους συμβάν.
Ωστόσο, οι επιστήμονες υποθέτουν ότι η επιβράδυνση της περιστροφής του άστρου σχετίζεται με τη σύντομη αλλά ισχυρή έκρηξη ακτίνων-γάμα που έγινε αντιληπτή από το διαστημικό τηλεσκόπιο "Fermi" της NASA λίγο πριν ξεκινήσει το άστρο να μειώνει τις περιστροφές του.
Στην αστρονομική ομάδα που έκανε αυτή την μοναδική ανακάλυψη, συμμετείχε και ο Ελληνας Κωνσταντίνος Γουργουλιάτος ο οποίος γεννήθηκε το 1982 στην Πάτρα και σπούδασε Φυσική στο πανεπιστήμιο Πατρών. Στη συνέχεια πήγε στη Βρετανία όπου εκανε μεταπτυχιακά και διδακτορικό στο Ινστιτούτο Αστρονομίας στο πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ και σήμερα είναι μετα-διδακτορικός ερευνητής στο Τμήμα Φυσικής του πανεπιστημίου ΜακΓκιλ του Μόντρεαλ και μέλος της Ελληνικής Αστρονομικής Εταιρίας και εταίρος της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρίας της Βρετανίας.





Πηγή : iefimerida.gr

Στον ανακριτή ο «δράκος των σχολείων»


Προφυλακιστέος κρίθηκε ο «δράκος των σχολείων», που συνελήφθη στα Πετράλωνα για ασέλγεια σε βάρος 21 κοριτσιών.

Την ίδια στιγμή οι λεπτομέρειες της απολογίας του 40χρονου δράστη σοκάρουν σε σχέση με το τι πέρασαν τα παιδιά στα χέρια του... Στην απολογία του στον ανακριτή φάνηκε αμετανόητος, αφού επέμεινε, αναφερόμενος στα θύματά του, ότι «δεν τις θυμάμαι όλες». Περιέγραψε μάλιστα ότι υπέβαλε τα κορίτσια αρχικά σε «σωματικό έλεγχο», στη συνέχεια τα έγδυνε και αφού τα έβαζε να ικανοποιήσουν τις άρρωστες ορέξεις του, στη συνέχεια έκλεβε ό,τι αντικείμενο αξίας είχαν πάνω τους ή στα σπίτια τους. Εως τώρα υπάρχουν καταγγελίες για 21 επιθέσεις, ενώ, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο δράστης χρησιμοποιούσε δύο μηχανάκια, τα οποία εντοπίστηκαν από κάμερες ασφαλείας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Αρχές τον έχουν «δέσει» και με DNA που βρέθηκε στα θύματά του.




Πηγή : ethnos.gr

Νέος διευθυντής FBI


Ρεπουμπλικανό που υπηρέτησε στο υπουργείο Δικαιοσύνης επί προεδρίας Τζορτζ Μπους, επέλεξε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα για τη θέση του διευθυντή του FBI, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times.

Πρόκειται για τον Τζέιμς Κόμεϊ, 52 ετών, πρώην διαχειριστή αμοιβαίων κεφαλαίων υψηλού κινδύνου, ο οποίος διδάσκει σήμερα στη Σχολή Νομικής του Πανεπιστημίου της Κολούμπια. Θα αντικαταστήσει τον Ρόμπερτ Μιούλερ, ο οποίος αποχωρεί από τη διεύθυνση του FBI το Σεπτέμβριο.

Η εφημερίδα επικαλείται δυο ανθρώπους που γνωρίζουν την επιλογή του προέδρου, ωστόσο ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε χθες το βράδυ να σχολιάσει την πληροφορία αυτή. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ημερομηνία διορισμού του νέου διευθυντή του FBI είναι άγνωστη μέχρι στιγμής.

Ο Μιούλερ είχε αναλάβει τη διεύθυνση του FBI μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001. Ο Τζέιμς Κόμεϊ ήταν γενικός σύμβουλος της επενδυτικής εταιρείας Bridgewater Associates του Κονέκτικατ και η εμπειρία του θα είναι χρήσιμη για το FBI, το οποίο πρέπει να προβεί σε περικοπές του προϋπολογισμού
.



Πηγή : skai.gr

SuperLeague : Θα αντέξει το τρίτο φαβορί;

Οι ανατροπές στο μίνι τουρνουά των πλέι οφ συνεχίζονται και μία αγωνιστική πριν το τέλος τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει. Οι τρεις από τους τέσσερις συμμετέχουσες ομάδες μάλιστα παραμένουν ζωντανές στο παιχνίδι της πρωτιάς με τον ΠΑΣ Γιάννινα να είναι η μόνη, που έχει τεθεί νοκ άουτ.
Οι γιαννιώτες βέβαια μόνο αδιάφοροι δεν θα είναι στο τελευταίο τους παιχνίδι, αφού η αποφυγή της τελευταίας θέσης θα έχει μεγάλο κέρδος, αφού το ευρωπαϊκό εισιτήριο θα είναι καλύτερο, ενώ τόσο το διάστημα ξεκούρασης, όσο και αυτό της υλοποίησης του σχεδιασμού θα είναι μεγαλύτερο.
Ο Ατρόμητος είναι η ομάδα, που μπαίνει με τις μεγαλύτερες πιθανότητες στην τελική ευθεία μετά το μεγάλο διπλό στην Τούμπα. Οι περιστεριώτες γίνονται με αυτό τον τρόπο η τρίτη ομάδα, που αποκτάει την ταμπέλα του φαβορί στα πλέι οφ.
Τα προηγούμενα δύο πάντως, δεν άντεξαν πάντως, αφού ο ΠΑΣ, που μπήκε δυνατά στα δύο πρώτα ματς (νίκες με Αστέρα, ΠΑΟΚ) δεν κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμά του, ενώ το ίδιο έγινε με τον ΠΑΟΚ, που συνέχισε με νίκες την 3η-4η αγωνιστική.
Μετά τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής η ομάδα του Γιώργου Παράσχου έχει 10 βαθμούς, όσους και ο ΠΑΟΚ, ο Αστέρας έχει 8 και ο ΠΑΣ 7.
Δείτε τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής:
- Ο Ατρόμητος παίρνει σίγουρα την πρώτη θέση με νίκη επί του Αστέρα στο Περιστέρι. Με ισοπαλία θέλει να μη νικήσει ο ΠΑΟΚ. Με ήττα χάνει την πρώτη θέση.
- Ο ΠΑΟΚ τερματίζει πρώτος με νίκη επί του ΠΑΣ αν δε νικήσει ο Ατρόμητος και με ισοπαλία αν χάσει ο Ατρόμητος γιατί στην ισοβαθμία με τον Αστέρα στους 11β. υπερτερεί.
- Ο Αστέρας Τρίπολης τερματίζει πρώτος μόνο αν νικήσει τον Ατρόμητο και χάσει ο ΠΑΟΚ στα Γιάννενα. Σε αυτό το σενάριο, προκύπτει τριπλή ισοβαθμία Ατρόμητου, ΠΑΣ, ΠΑΟΚ που στέλνει τον "δικέφαλο" στην τέταρτη θέση.
- Ο ΠΑΣ όπως είπαμε δεν μπορεί να διεκδικήσει την πρώτη θέση.




Πηγή : sport.gr

Τσουνάμι απολύσεων σε Δήμους, ΙΚΑ και ΟΑΕΔ

Τσουνάμι απολύσεων σε Δήμους, ΙΚΑ και ΟΑΕΔ
Στο στόχαστρο της κυβέρνησης μπαίνουν 384 δημοτικές επιχειρήσεις, 66 Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, 62 επιμελητήρια, ΙΚΑ, ΟΑΕΔ και κοινωφελή ιδρύματα,  που εξετάζεται να αλλάξουν καθεστώς και να μετατραπούν σε Ιδιωτικού Δικαίου, με στόχο να γεμίσουν οι… δεξαμενές των 4.000 απολύσεων  και των 25.000 διαθεσιμοτήτων που προβλέπει το Μνημόνιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες στα παραπάνω ΝΠΔΔ απασχολούνται 38.139 υπάλληλοι, οι οποίοι, αν υιοθετηθεί τελικά το σχέδιο αυτό, θα δουν την πόρτα της εξόδου από το Δημόσιο ή θα μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Τα σενάρια που εξετάζονται είναι τα εξής:
1. Μετατροπή των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, που σημαίνει τη δημιουργία νέων οργανογραμμάτων, με αξιολόγηση του προσωπικού και απολύσεις ή διαθεσιμότητα στην περίπτωση που οι υπάλληλοι δεν περάσουν την αξιολόγηση.
Για τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου εξετάζονται δύο σενάρια:
1. Κατάργηση των νομικών προσώπων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν οι αρμοδιότητές τους στις αντίστοιχες υπηρεσίες των Δήμων. Σύμφωνα με το σενάριο αυτό, οι εργαζόμενοι που απασχολούνται σε απαραίτητες δομές θα μετατάσσονται  στους δήμους, ενώ οι υπόλοιποι θα μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
2. Μετατροπή των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε Ιδιωτικού Δικαίου.

Άλλα σενάρια που εξετάζονται από την κυβέρνηση είναι επίσης:
1. Η μετατροπή των ΝΠΔΔ του τομέα έρευνας σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου
2. Η μεταφορά δύο ΝΠΙΔ που απασχολούν 136 άτομα και δύο ΝΠΔΔ που απασχολούν 93 άτομα και ασχολούνται με την αγροτική έρευνα στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας.
3. Οι συγχωνεύσεις Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων και οι καταργήσεις Γενικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων.
4. Η μετατροπή των Εμπορικών Επιμελητηρίων, του Τεχνικού και Οικονομικού Επιμελητηρίου σε ΝΠΙΔ.
5. Η κατάργηση επτά Κοινωφελών Ιδρυμάτων Πρόνοιας και η μεταφορά των αρμοδιοτήτων τους στις περιφερειακές προνοιακές δομές
6. Η μετατροπή των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων σε ΝΠΙΔ και η μεταφορά τους στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.




Πηγή : star.gr

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

PlayStation 4: Διαφήμιση επιβεβαιώνει ότι θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη μέσα στο 2013

Sony PS4 Coming 2013
Οι επικεφαλείς της Sony είχαν παραδεχτεί ότι θα περιμένουν τη Microsoft προτού ανοίξουν όλα τα χαρτιά τους για το PlayStation 4 και ήδη αρχίζουν να γίνονται ορατές οι πρώτες αλλαγές στον προγραμματισμό της εταιρείας.

Για την ακρίβεια, η Sony είχε αφήσει ανοικτή την ημερομηνία κυκλοφορίας του PS4 για την εορταστική περίοδο του 2013 και μάλιστα χωρίς να αναφέρει σε ποιες αγορές θα γίνει το αρχικό λανσάρισμα, αλλά η επικείμενη κυκλοφορία του Xbox One την ωθεί στο να επιταχύνει τις διαδικασίες για διάθεση του PS4 οπωσδήποτε μέσα στο 2013.

Sony PS4 Advertisement Metro UK
Όπως μπορείτε να δείτε και στο screenshot, το οποίο απεικονίζει μια διαφήμιση σε σελίδα της εφημερίδας Metro (Ηνωμένο Βασίλειο), το PlayStation 4 θα κυκλοφορήσει σίγουρα στην Ευρώπη πριν το τέλος του έτους, επομένως, δε θα έχουμε τις καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν με το PS3 (κυκλοφόρησε στην Ευρώπη 4 μήνες μετά από ΗΠΑ και Ιαπωνία).
Σίγουρα θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες από την E3 2013.




Πηγή : techgear.gr

Ο Μπραντ Πιτ και το σοβαρό πρόβλημα υγείας

Ο διάσημος ηθοποιός δυσκολεύεται να αναγνωρίσει και να θυμηθεί πρόσωπα, που έχει ήδη συναντήσει.
Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό Esquire ο Μπραντ Πιτ σόκαρε, αποκαλύπτοντας πως για χρόνια έκανε χρήση ναρκωτικών. Τώρα, έρχεται στο φως άλλο ένα κομμάτι της ίδιας συνέντευξης, που προκάλεσε ποικίλα σχόλια.

Σύμφωνα με το News ο Χολιγουντιανός σταρ και αρραβωνιαστικός της Αντζελίνα Τζολί εξομολογήθηκε πως δεν θυμάται πρόσωπα, ξεχνά δηλαδή ότι ήδη γνωρίζει κάποιον άνθρωπο κι αυτό του προκαλεί σημαντικά προβλήματα στην καθημερινότητά του.

Τόσοι πολλοί με μισούν, γιατί νομίζουν ότι δεν τους θυμάμαι και κατ’ επέκταση πως δεν τους σέβομαι δηλώνει ο Πιτ και προσθέτει:
Πού και πού, κάποιος θα μου θυμίσει πού γνωριστήκαμε και τον ευχαριστώ που με βοηθάει να θυμηθώ. Με θεωρούν εγωιστή και ψώνιο, αλλά και για μένα είναι μυστήριο. Δεν μπορώ να αποτυπώσω στη μνήμη μου ένα πρόσωπο, παρόλο που η αισθητική παίζει τόσο μεγάλο ρόλο στη ζωή μου.

Ο ίδιος καταλήγει πως σκοπεύει σύντομα να επισκεφθεί ειδικό και να υποβληθεί σε εξετάσεις για να διαπιστώσει τι ακριβώς συμβαίνει στον εγκέφαλό του. Ωστόσο, η νευροεπιστήμονας Μαρλίν Μπέρμαν από το Κάρνεγκι Μέλον, που διάβασε τη συνέντευξη, τον προσκάλεσε για τεστ στο πανεπιστήμιο, μιας και όπως όλα δείχνουν ο ηθοποιός μάλλον πάσχει από προσωποαγνωσία.

Μια πάθηση, που εκδηλώνεται σε έναν στους 50 ανθρώπους και σε σοβαρές περιπτώσεις, οι πάσχοντες δεν αναγνωρίζουν ούτε τον ίδιος τους τον εαυτό στον καθρέφτη!
Φανταστείτε ότι ο εγκέφαλος είναι ένα δίκτυο από ηλεκτρικές συνδέσεις, πολλές από τις οποίες χρησιμοποιούνται στην αναγνώριση προσώπων. Όταν κάποια χαλάει, αυτό επηρεάζει πολλές λειτουργίες εξηγεί η Μπέρμαν.




Πηγή : prismanews.gr

Έκαστος στο είδος του και η Ραχήλ στους …παπαγάλους!


Η γυναίκα που πρωταγωνίστησε την προηγούμενη βδομάδα για το «προκλητικό» ντύσιμο της με τη βεραμάν φούστα και το κοντομάνικο  μακό με τον γλυκύτατο παπαγάλο έδωσε μια ανατρεπτική συνέντευξη στον Γ.Τράγκα και μίλησε για όλα από τα πουλιά και τα ρούχα μέχρι  τους συναδέλφους και το ύψος της !!!
Ο λόγος για την «δίμετρη» βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή, η οποία τραβά συχνά πυκνά τα βλέμματα εντός και εκτός Κοινοβουλίου γιατί εκτός από γοητευτική ξανθιά, είναι και καλλίγραμμη γυναίκα ύψους 1,80 παρακαλώ !!!!
«Μου αρέσουν τα τζιν, τα μπλουζάκια με στάμπες και τα σταράκια. Έχω μπει και με τζιν και σταράκια στη Βουλή» εξομολογήθηκε η κ.Μακρή, τονίζοντας πως δεν είναι η μόνη που σκάει μύτη στο Κοινοβούλιο πιο casual ντυμένη!
«Δεν ψωνίζω  από ακριβά μαγαζιά» είπε η βουλευτής, η οποία είναι και μητέρα δύο παιδιών, τονίζοντας πως ο σάλος που έγινε γύρω από το dress code και το styling της ήταν «για λόγους αποπροσανατολισμού».
«Δεν ξέρω αν ντύνομαι προκλητικά» επαναλάμβανε η κυρία Μακρή, ξεκαθαρίζοντας πως τον κόσμο και τους ψηφοφόρους της δεν τους ενδιαφέρουν τα ρούχα αλλά... σοβαρότερα ζητήματα!
 

Αναφερόμενη τέλος στις πολιτικές πεποιθήσεις η βουλευτής των ΑΝΕΛ, τόνισε πως «αν και έχει ρίξει ψήφο στη ΝΔ,  ΠΑΣΟΚ ωστόσο δεν έχει ψηφίσει ΠΟΤΕ» .



Πηγή : star.gr

"Κουταμάρες" τα περί μαγνητικής καταιγίδας

Από τα πιο επίσημα επιστημονικά χείλη διαψεύδεται η φημολογία ότι η Ελλάδα κινδυνεύει άμεσα από κάποια ισχυρή ηλιακή γεωμαγνητική καταιγίδα.

Ο Ήλιος επέδειξε πράγματι, περιστασιακά, έντονη δραστηριότητα πριν από αρκετές μέρες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν υπήρξαν -ούτε θα υπάρξουν- επιπτώσεις για τη χώρα.   

«Κουταμάρες», χαρακτήρισε τις σχετικές φήμες ο διευθυντής του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου, Διονύσης Σιμόπουλος και τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμία μαγνητική καταιγίδα», ενώ ανέφερε ότι κακώς δημιουργήθηκε το όλο θέμα από αναρμόδια πρόσωπα.

Είπε ακόμα ότι βρισκόμαστε κοντά στο μέγιστο σημείο του περιοδικού ηλιακού κύκλου (που πιθανώς θα συμβεί τον Αύγουστο), αλλά αναμένεται να είναι το ασθενέστερο μέγιστο των τελευταίων 100 ετών.

Όπως ανέφερε, το μόνο αξιοσημείωτο που συνέβη πρόσφατα, ήταν μια έξαρση της ηλιακής δραστηριότητας στις 13 Μαΐου, χωρίς κάποια επίπτωση για τη Γη ή την Ελλάδα ειδικότερα, στις περίπου τρεις μέρες που χρειάστηκαν τα φορτισμένα σωματίδια του ήλιου για να φθάσουν στον πλανήτη μας.

Ο καθηγητής Διαστημικής Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Δαγκλής (μέχρι πριν λίγες μέρες διευθυντής του Αστρονομικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών) χαρακτήρισε και αυτός «σαχλαμάρες» τα περί μαγνητικής καταιγίδας αυτήν τη στιγμή.

«Δεν συμβαίνει απολύτως τίποτε» τόνισε.

Είπε, πάντως, ότι όντως το 2013 είναι ένα έτος έξαρσης του ήλιου, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες για μαγνητικές καταιγίδες φέτος.

Ο καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος και διευθυντής του Εργαστηρίου Αστροφυσικής καθώς και του Αστεροσκοπείου του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ξενοφών Μουσάς, διαβεβαίωσε πως «δεν υπάρχει κανένα θέμα με μαγνητική καταιγίδα» και χαρακτήρισε το όλο θέμα «παρεξήγηση».

Ακόμα, εμφανίστηκε καθησυχαστικός ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας ούτε για το μέλλον.

Όπως είπε, η Ελλάδα είναι μακριά από τους μαγνητικούς πόλους της Γης και αυτό την προστατεύει. Άλλωστε, πρόσθεσε, ο ήλιος βρίσκεται σιγά- σιγά στην καθοδική πορεία του κύκλου του.

Ακόμα κι αν, αργότερα φέτος, υπάρξουν έντονες ηλιακές εκρήξεις, είναι απίθανο αυτές να επηρεάσουν τη χώρα, όπως εκτίμησε.

Τέλος, ο Κώστας Αλυσσανδράκης, καθηγητής Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διαβεβαίωσε, με ανακοίνωσή του, ότι «καμία επίσημη πρόγνωση ή προειδοποίηση για ενδεχόμενη έντονη μαγνητική καταιγίδα δεν υπάρχει (βλ. http://www.swpc.noaa.gov/) ούτε υπήρξε για το προηγούμενο διάστημα, παρά μόνον μικρές διαταραχές (βλ. http://www.swpc.noaa.gov/alerts/archive/current_month.html)».

«Εξάλλου, η ηλιακή δραστηριότητα βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, παρά το ότι είμαστε κοντά στο μέγιστο του ηλιακού κύκλου. Οφείλουμε ακόμα να τονίσουμε ότι γεωμαγνητικές καταιγίδες που μπορεί να επιδράσουν στην ανθρώπινη δραστηριότητα είναι αρκετά σπάνιες».

«Εντυπωσιάζει, βέβαια, η ανευθυνότητα με την οποία τέτοια τερατολογήματα παράγονται και διαδίδονται», κατέληξε.





Πηγή : nooz.gr