1

Θεσσαλονίκη...

2

Η Πάργα, το μικρό θαύμα του Ιονίου...

3

Ναύπλιο, love is in the air...

4

Αθήνα, το λίκνο του πολιτισμού....

5

Δήλος, εκεί που το Φως βρήκε το σπίτι του...

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Carmen Ortega: Η αντικαταστάτρια της Kim Kardashian



Κάποτε της «έκλεψε» τον άντρα και τώρα της κλέβει και τη δόξα, εκμεταλλευόμενη την απουσία της από τις πλαζ, λόγω γέννας...

Η  Carmen Ortega, μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστή στο κοινό, όμως, προσπαθεί πολλά χρόνια να κατακτήσει το χώρο του μόντελινγκ. Τι και αν είναι 29 χρονών, η λατίνα καλλονή δεν το βάζει κάτω και κάνει τα πάντα για να τραβάει τα βλέμματα.

Το μοντέλο από την Ισπανία, αυτή τη φορά με ένα σούπερ σέξι μπλε μαγιό εθεάθη στην παραλία του Μαλιμπού και «ανέβασε» και άλλο τη θερμοκρασία με τις εκρηκτικές της καμπύλες.

Αξίζει να σημειωθεί, πως αρκετά χρόνια πριν, φήμες την ήθελαν να βρίσκεται στα «μαχαίρια» με την  Kim Kardashian, καθώς φαίνεται πως το 29χρονο μοντέλο και ο τότε σύντροφος της Αμερικανίδας τηλεπερσόνας, Reggie Bush, δεν είχαν αρκεστεί μόνο στο να ανταλλάζουν «καυτά» μηνύματα μεταξύ τους, αλλά είχαν προχωρήσει πολύ παραπάνω.

Ίσως αυτός είναι ένας καλός λόγος που εξηγεί γιατί η Carmen Ortega, προσπαθεί μα δε... στεριώνει στο χώρο του μόντελινγκ. Ποτέ δεν πρέπει να τα βάζεις με μία  Kardashian, τελικά...






Πηγή : protothema.gr

Η Πανσέληνος διαταράσσει τον καλό βραδινό ύπνο

Ερευνητές βρήκαν στοιχεία που δείχνουν ότι η Πανσέληνος μπορεί να διαταράξει τον βραδινό ύπνο.


Η έρευνα, όπως αναφέρει το Current Biology, πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 33 εθελοντών για δύο νύχτες υπό αυστηρά ελεγχόμενες εργαστηριακές συνθήκες και έδειξε πως όταν υπήρχε Πανσέληνος οι συμμετέχοντες δυσκολεύονταν να αποκοιμηθούν -κατά μέσο όρο χρειάζονταν πέντε λεπτά περισσότερο- και είχαν κακής ποιότητας ύπνο -κοιμόντουσαν 20 λεπτά λιγότερο- παρά το γεγονός ότι ήταν κλεισμένοι σε ένα σκοτεινό δωμάτιο.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της Πανσελήνου, η εγκεφαλική τους δραστηριότητα, που συνδέεται με το βαθύ ύπνο, μειώθηκε κατά σχεδόν ένα τρίτο ενώ βουτιά σημείωσαν και τα επίπεδα μελατονίνης, της ορμόνης εκείνης που συνδέεται με τους φυσικούς ωρολογιακούς κύκλους του οργανισμού.
Όταν υπάρχει σκοτάδι, ο οργανισμός μας παράγει μεγαλύτερη ποσότητα μελατονίνης. Όταν όμως εκτίθεται σε δυνατό φως το απόγευμα ή σε ελάχιστο φως τη ημέρα, μπορεί να διαταραχθεί αυτός ο φυσιολογικός κύκλος μελατονίνης. Εντούτοις, ο καθηγητής Christian Cajochen και οι συνεργάτες του από το Πανεπιστήμιο της Βασιλείας στην Ελβετία υποστηρίζουν πως οι επιπτώσεις της Πανσελήνου στον ύπνο μπορεί να μην σχετίζονται με το φως της, κσθώς οι συμμετέχοντες δεν είχαν οπτική επαφή με την Πανσέληνο και δεν γνώριζαν το σκοπό της έρευνας, συνεπώς τα ευρήματα δεν μπορούν να αποδοθούν σε ψυχαναγκαστικούς παράγοντες.
Αν και το δείγμα ήταν μικρό, τα ευρήματα είναι σημαντικά σύμφωνα με τους ειδικούς και πλέον η επιστήμη θα πρέπει να ερευνήσει περισσότερο τις επιπτώσεις που φαίνεται να έχει η Πανσέληνος στον ύπνο.





Πηγή : enet.gr

Η αποκαλυπτική φωτογράφιση της Κατερίνας Καινούργιου!


Πιο σέξι από ποτέ πόζαρε Η Κατερίνα Καινούργιου για γνωστό περιοδικό, στον φακό του Θανάση Κρίκη.

Η παρουσιάστρια βρίσκεται στην καλύτερή της φάση! Ο έρωτας της με τον Βασίλη Σταθοκωστόπουλο την έχει ανανεώσει και φαίνεται εύκολα μέσα από τις φωτογραφίες που η ίδια μοιράστηκε μέσα από τα social media.

Η Κατερίνα ανέβασε στο instagram τα backstage από την αποκαλυπτική φωτογράφιση που έκανε στην παραδοσιακή γειτονιά των "Αέρηδων" στην Πλάκα.

Δες backstage φωτογραφίες!

/

/

/

/

Το styling επιμελήθηκε η Πόπη Καραχάλιου, το μακιγιάζ η Χαρά Παπανικολάου, τα μαλλιά της ο Νικόλας Βιλλιώτης.





Πηγή : tlife.gr

Έβδομη στον κόσμο η Ελλάδα στο κόμπο!

Έβδομη στον κόσμο η Ελλάδα στο κόμπο!

Με την Ελλάδα να κατακτά την 7η θέση στον τελικό του κόμπο και τη Ρωσία να επιβεβαιώνει την απόλυτη κυριαρχία της, με επτά χρυσά μετάλλια σε ισάριθμα αγωνίσματα, ολοκληρώθηκε στη Βαρκελώνη η συγχρονισμένη κολύμβηση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου.

Οι Μαρία-Έλλη Αλζιγκούζη - Κομινέα, Κωνσταντίνα Μπαχτσεβανίδου, Εβελίνα Γιαλίδη, Βασιλική Καφετζή, Ευαγγελία Κουτίδη, Εβελίνα Παπάζογλου, Ευαγγελία Πλατανιώτη, Δέσποινα Σολωμού, Γιάννα Γκεοργκίεβα και Σοφία Τσιπουρίδη-Παρασκευοπούλου βαθμολογήθηκαν στον τελικό του κόμπο με 86.850, ελαφρώς χαμηλότερα σε σχέση με τον προκριματικό (87.470 βαθμοί).
Το χρυσό μετάλλιο πήραν οι Ρωσίδες με 97.060 βαθμούς, το ασημένιο η Ισπανία με 94.620 βαθμούς και το χάλκινο η Ουκρανία με 93.350 βαθμούς.
Η ομάδα μας ολοκλήρωσε την καλύτερη παρουσία της σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, έχοντας συνολικά πέντε έβδομες θέσεις (σόλο ελεύθερο και τεχνικό, ντουέτο ελεύθερο και τεχνικό, κόμπο) και δύο όγδοες (ομαδικό ελεύθερο και τεχνικό). Με δεδομένο ότι, πλην της Σολωμού, όλες οι υπόλοιπες αθλήτριες είναι κάτω των 20 ετών, εκφράζεται αισιοδοξία για το μέλλον του αθλήματος στη χώρα μας.

Η οκτάδα του τελικού:

1. Ρωσία 97.060 βαθμοί

2. Ισπανία 94.620

3. Ουκρανία 93.350

4. Ιαπωνία 92.020

5. Καναδάς 90.410

6. Ιταλία 89.550

7. ΕΛΛΑΔΑ 86.850

8. Γαλλία 86.820





Πηγή : star.gr

Τα γάντια στον Χακόμπο δίνει ο Στέφενς

Η πρώτη από τις δυο τελευταίες δυνατές προπονήσεις πριν από τον σημαντικό αγώνα με την Μέταλιστ έβγαλε ειδήσεις σε ότι αφορά τις σκέψεις του Στέφενς για την βασική ενδεκάδα αφού φαίνεται πως έχουν «κλειδώσει» και οι έντεκα θέσεις. Το πρώτο ερωτηματικό μέχρι χθες το απόγευμα αφορούσε τη θέση του τερματοφύλακα.

Ο Χακόμπο φαίνεται πως κερδίζει τη μάχη από τον Γλύκο όπως φάνηκε χθες στο διπλό αφού έπαιξε με τους «βασικούς» στο οικογενειακό διπλό. Στην άμυνα δεν έχουμε καμιά αλλαγή σε σχέση με αυτά που αναφέραμε στο φύλλο του Σαββάτου. Δηλαδή ο Λίνο θα είναι στα αριστερά, ο Κίτσιου στα δεξιά και οι Βιτόρ, Κατσουράνης στο κέντρο της άμυνας με τον Λόπεθ και τον Κατσικά να δίνουν τη μάχη για το ποιος θα είναι στην τελική 18άδα το βράδυ της Τρίτης,

«Κλείδωσε» και το κέντρο

Ο Αλέξανδρος Τζιόλης με τον Κοστίν Λαζάρ αναμένεται να είναι τα δυο αμυντικά χαφ στην έναρξη της αναμέτρησης αφού ο Στέφενς και μέσα από τις προπονήσεις αλλά και μέσα από τον αγώνα με την Νις, έμεινε ικανοποιημένος και θεωρεί πως είναι το κατάλληλο δίδυμο αφενός για να κερδίσει τη μάχη του κέντρου και αφετέρου να δημιουργήσει προωθώντας την μπάλα. Έτσι τόσο οι Λόρενς, Κάτσε όσο και πολύ περισσότερο ο Γκαρσία δεν υπολογίζονται για την έναρξη του αγώνα και μένει να φανεί αν και οι τρεις θα είναι στην 18άδα.

Φανέλα και στον Αθανασιάδη

Όπως φάνηκε στην χθεσινή προπόνηση, ο Στέφενς θεωρεί πως μπορεί να λειτουργήσει το 4-4-2 με τον Αθανασιάδη και τον Σαλπιγγίδη ως δεύτερο επιθετικό. Ο Κλάους ήταν απλός και ουσιώδης στο ματς με την Νις χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το έργο του θα είναι το ίδιο εύκολο το βράδυ της Τρίτης. Στο ένα άκρο της επίθεσης ο Στέφενς υπολογίζει τον Γεωργιάδη και όχι τον Ολίσε ενώ στο άλλο θα είναι ο Λούκας. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι Σαλπιγγίδης και Λούκας μπορεί να εναλλάσσονται κατά τη διάρκεια του αγώνα αλλά σε πρώτη φάση ο «κοντός» αναμένεται να είναι δίπλα στον Αθανασιάδη στην κορυφή της επίθεσης και όχι στα πλάγια.

Το θέμα του επιτελικού

Την ίδια στιγμή που ο Στέφενς καταστρώνει τα τελικά του πλάνα για το ματς, στην ΠΑΕ συνεχίζεται η αναζήτηση του επιτελικού που κυρίως θα ικανοποιήσει τον Στέφενς και μετά τον κόσμο της ομάδας. Ο Τσιστιακόφ φαίνεται ότι χειρίζεται το συγκεκριμένο θέμα την στιγμή που σε ότι αφορά τον Νέτσιντ, το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ τόνισε πως και οι δυο πλευρές θα είναι ωφελημένες: «Ο Νέτσιντ χρειάζεται χρόνο για να επανέλθει. Είχαμε επαφές με τον ΠΑΟΚ που όπως ξέρετε αγωνίζεται ως δανεικός και ο Σέκου Ολίσε με τον οποίο οι Έλληνες είναι πολύ ικανοποιημένοι.

Άλλωστε δεν ανανέωσαν τυχαία τον δανεισμό του» για να συνεχίσει ο Γεβγκένι Γκίνερ: «Ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν στράικερ και συζητήσαμε πως ο Νέτσιντ θα παίζει εκεί συχνά. Μετά είμαι σίγουρος πως θα επιστρέψει έτοιμος στην Ρωσία, θα δούμε τον παλιό καλό εαυτό του. Πρέπει να ξεπεράσει το τελευταίο εμπόδιο. Πρέπει να αποκτήσει και πάλι ρυθμό μέσα από παιχνίδια και ο ΠΑΟΚ θα τον βοηθήσει να ανακτήσει την αυτοπεποίθησή του».





Πηγή : metrosport.gr

Πάρτι Ντόρτμουντ στο ντεμπούτο Γκουαρδιόλα


Όσο πιο νωρίς γινόταν έχασε τον πρώτο τίτλο που διεκδικούσε με τη νέα του ομάδα ο Πεπ Γουαρδιόλα!
Η Μπορούσια Ντόρτμουντ επικράτησε με 4-2 της Μπάγερν Μονάχου σε μία συγκλονιστική και «χορταστική» αναμέτρηση και κατέκτησε το Σούπερ Καπ Γερμανίας παίρνοντας... εκδίκηση από την αντίπαλό της για την ήττα στον περσινό τελικό του Champions League.
Ντεμπούτο με τους... θριαμβευτές έκανε και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος που πέρασε αλλαγή στο 88` στη θέση του Γιντογάν.
Τα πράγματα ξεκίνησαν ιδανικά για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ που μόλις στο 6ο λεπτό προηγήθηκε με τον Ρόις, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Στάρκε που αντικαθιστούσε κάτω από τα δοκάρια τον απόντα Νόιερ.
Ο ρυθμός του αγώνα ήταν καταιγιστικός, με τις δύο ομάδες να πιέζουν και για άλλο γκολ, κάτι που είδαμε με το... τσουβάλι στο δεύτερο ημίχρονο.
Ο Ρόμπεν κατάφερε να ισοφαρίσει στο 54`, αλλά αυτό που ακολούθησε δεν το φανταζόταν ο Γουαρδιόλα ούτε στους χειρότερους εφιάλτες του.
Δύο λεπτά αργότερα ο Φαν Μπούιτεν έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και ο Γκουντογκάν ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1 ένα λεπτό αργότερα!
Ο Ρόμπεν κατάφερε να ξαναβάλει την ομάδα του στο παιχνίδι, μειώνοντας σε 3-2 στο 64`, αλλά το γκολ του Ρόις στο 86` διαμόρφωσε το τελικό 4-2, που «αμαύρωσε» το επίσημο ντεμπούτο του Γουαρδιόλα στον πάγκο των «Βαυαρών» κι έκανε... ονειρικό αυτό του Παπασταθόπουλου που αγωνίστηκε στα τελευταία λεπτά.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Μπορούσια Ντόρτμουντ: Βάιντενφέλερ, Γκρόσκροϊτς, Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτσερ, Μπέντερ (46' Κελ), Σαχίν, Μπλαστσικόφσκι (72' Ομπανεγιάνγκ), Γιντογάν (88' Παπασταθόπουλος), Ρόις, Λεβαντόφσκι
Μπάγερν Μονάχου: Στάρκε, Λαμ, Μπόατενγκ, Βαν Μπούιτεν, Αλάμπα, Τιάγο, Ρόμπεν, Μίλερ, Κρόος (86' Ντάντε), Σατσιρί (67' Σβάινσταϊγκερ), Μάντζουκιτς (75' Πισάρο)


lemn από liendrocito




Πηγή : woop.gr

Καμίνι όλη η χώρα - Στους 38 βαθμούς θα φτάσει σήμερα ο υδράργυρος



-Τους 39 βαθμούς θα σημαδέψουν την Τρίτη τα θερμόμετρα-Ανάσα δροσιάς από την Τετάρτη

Στα τέλη του Ιουλίου και το θερμόμετρο ανεβαίνει στα ύψη, για καλό των αδειούχων του Αυγούστου.

Η ζέστη και η απουσία δυνατών ανέμων «δίνουν» το σύνθημα της εξόδου για τους κατοίκους των πόλεων, είτε προς τις παραλίες είτε προς θερινούς προορισμούς, από δρόμους, λιμάνια και αεροδρόμια, την ώρα που οι προβλέψεις της ΕΜΥ μιλούν για "μίνι καύσωνα" έως και την Τρίτη.

Ο υδράργυρος αναμένεται να πάρει και πάλι την ανιούσα, με θερμοκρασίες ως τους 38 βαθμούς Κελσίου κυρίως στα ηπειρωτικά της δυτικής Ελλάδας.

Αναλυτικά:

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα διαμορφωθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη, αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 ως 35 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά 37 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 36 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά 37 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά μέχρι 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά στην Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια 6 και τοπικά μέχρι 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 33 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έως 35 βαθμούς Κελσίου.


Σύμφωνα με την ΕΜΥ, Δευτέρα και Τρίτη θα είναι ακόμη πιο ζεστές μέρες, με τη θερμοκρασία την Τρίτη να φτάνει και τους 39 βαθμούς.

Οι περιοχές που θα αισθανθούν περισσότερο τις υψηλές θερμοκρασίες θα είναι η Αττική, η Στερεά Ελλάδα, η Θεσσαλία και οι πόλεις, που δεν βρίσκονται κοντά στη θάλασσα.
Πρόκειται για την πρώτη πολύ ζεστή περίοδο του φετινού καλοκαιριού, που όμως, όπως εξηγεί ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Αντώνης Λάλος, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καύσωνας: "Μία ζεστή ημέρα δεν μπορεί να οριστεί ως καύσωνας.

Για να μιλήσουμε για καύσωνα θα πρέπει να έχουμε πολύ υψηλές ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες για τουλάχιστον τρεις ημέρες" υπογραμμίζει μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα διαρκέσουν λίγο, καθώς ήδη από την Τετάρτη ο υδράργυρος θα αρχίσει και πάλι να υποχωρεί.






Πηγή : protothema.gr