Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Να μην κυκλοφορήσει η ταινία «Λάβλεϊς», ζήτησε η εταιρεία παραγωγής

Να μην κυκλοφορήσει η ταινία «Λάβλεϊς», ζήτησε η εταιρεία παραγωγής Η ταινία του 1972 έγινε μια από τις εμπορικότερες του είδους

Η εταιρεία παραγωγής που έχει τα δικαιώματα της ταινίας «Βαθύ Λαρύγγι» κατέθεσε αγωγή, ζητώντας να σταματήσει η διανομή της ταινίας «Λάβλεϊς» («Lovelace») - της βιογραφικής ταινίας της πορνοστάρ Λίντα Λάβλεϊς - η οποία πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα.
Η «Arrow Productions Ltd», ιδιοκτήτρια των δικαιωμάτων της ταινίας του 1972, κατέθεσε αγωγή για τα δικαιώματα ζητώντας 10 εκατομμύρια δολάρια στο αμερικανικό περιφερειακό δικαστήριο του Μανχάταν κατά των παραγωγών της ταινίας με πρωταγωνίστρια την Αμάντα Σέιφριντ και της εταιρείας διανομής της, «Weinstein Company». Σύμφωνα με τη δικογραφία, η εταιρεία παραγωγής χρησιμοποίησε περισσότερα από πέντε λεπτά πλάνων από το «Βαθύ Λαρύγγι» χωρίς την άδεια της ιδιοκτήτριας των δικαιωμάτων, «Arrow».
Η ταινία «Λάβλεϊς» του 1972 έγινε μια από τις εμπορικότερες του είδους και έκανε τεράστιο σάλο, προκαλώντας μάλιστα τη σύγκρουση μεταξύ των συντηρητικών και των υπέρμαχων της σεξουαλικής απελευθέρωσης. Πέρα όμως από όλες αυτές τις προεκτάσεις, έκανε διάσημη, εν μια νυκτί, τη Λίντα Λάβλεϊς. Η ιστορία της πρωταγωνίστριας ενέπνευσε τους παραγωγούς του ιδιόρρυθμου «Howl», Ρομπ Επστάιν και Τζέφρι Φρίντμαν, να σκηνοθετήσουν τη βιογραφία της.
Τα αρχικά σχέδια προέβλεπαν την Κέιτ Χάτσον και τον Τζέιμς Φράνκο στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, αλλά τελικά η Αμάντα Σέιφριντ και ο Πίτερ Σάρσγκαρντ ανέλαβαν να ερμηνεύσουν τη Λίντα και το δυνάστη σύζυγο, ατζέντη και προαγωγό της Τσακ Τρέινορ. Οι δύο ηθοποιοί πλαισιώνονται από ένα πολυάστερο καστ, στο οποίο περιλαμβάνονται και οι Ντέμι Μουρ, Σάρον Στόουν, Έρικ Ρόμπερτς, Γουές Μπέντλεϊ, Χανκ Αζάρια και Έινταμ Μπρόντι.
Η ταινία έκανε πρεμιέρα τον Ιανουάριο στο κινηματογραφικό Φεστιβάλ «Sundance» και πρόκειται να βγει στους κινηματογράφους σύντομα.
Η Λίντα Λάβλεϊς, η οποία αργότερα στη ζωή της έγινε ακτιβίστρια κατά της πορνογραφίας, πέθανε σε ηλικία 53 ετών το 2002, υποκύπτοντας σε σοβαρά τραύματα που υπέστη σε τροχαίο.







Πηγή : thebest.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου