Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Νέες ελπίδες για την καταπολέμηση του HIV


Νέες ελπίδες για την καταπολέμηση του HIV


Αυστραλός επιστήμονας κατάφερε να τροποποιήσει μία πρωτεΐνη του ιού

Αυστραλός ερευνητής κατάφερε να τροποποιήσει γενετικά μια πρωτεΐνη του HIV και να τη στρέψει εναντίον του ίδιου του ιού.

Όπως μεταδίδει το Daily Mail, ο David Harrich από το Ινστιτούτο Ιατρικών Ερευνών Queensland του Μπρισμπέιν δηλώνει ότι δεν έχει ξαναδεί ποτέ κάτι παρόμοιο. Η μεταλλαγμένη πρωτεΐνη εμποδίζει τον in vitro (σε εργαστηριακές συνθήκες) πολλαπλασιασμό του ιού, ενώ σε λίγο καιρό θα ελεγχθεί η συμπεριφορά της in vivo, σε πειράματα που θα γίνουν σε ζωικούς οργανισμούς.

Η μέθοδος που ανακάλυψε ο Harrich δεν αποτελεί θεραπεία για τον HIV, αφού δεν μπορεί να «διορθώσει» τη μόλυνση από τον ιό. Αν όμως τελικά αποδειχθεί λειτουργική, ο ιός θα παραμένει στη λανθάνουσα φάση του, δε θα πολλαπλασιάζεται και ο φορέας δε θα αναπτύσσει AIDS, ενώ το ανοσοποιητικό του σύστημα θα παραμένει υγιές. Έτσι δε θα χρειάζεται αντιρετροϊκή θεραπεία.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού Human Gene Therapy και είναι καρπός εργασίας τριών δεκαετιών από τον Harrich, ο οποίος μελετούσε τον ιό στο πανεπιστήμιο UCLA του Λος Άντζελες από την αρχή της έκρηξής του στα 80s.

Σήμερα, οι φορείς του HIV ανέρχονται σε 32,2 εκατομμύρια παγκοσμίως.






Πηγή : lifo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου