Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Εκπτώσεις από 10% έως 60% στους λογαριασμούς της ΕΥΔΑΠ


Εκπτώσεις από 10% έως 60% στους λογαριασμούς ύδρευσης-αποχέτευσης για πολύτεκνες, τρίτεκνες, μονογονεϊκές οικογένειες με τρία παιδιά και ηλικιωμένους άνω των 75 ετών με χαμηλά εισοδήματα ανακοίνωσε χθες η ΕΥΔΑΠ. Σύμφωνα με την εταιρεία, το νέο κοινωνικό πρόγραμμα έχει τεθεί σε ισχύ από τις 23 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει για έναν χρόνο.
Ειδικότερα:
- Για 4μελείς (μονογονεϊκή με τρία παιδιά) και 6μελείς οικογένειες (δύο γονείς και τέσσερα παιδιά ή ένας γονέας και πέντε παιδιά) η έκπτωση στους λογαριασμούς είναι 10%.
- Για 7μελείς και 8μελείς οικογένειες η έκπτωση φθάνει το 35%
- Για 9μελείς μέχρι 13μελείς οικογένειες η έκπτωση στους λογαριασμούς φθάνει το 60%.
Διευκρινίζεται ότι στους δικαιούχους αυτής της ομάδας η έκπτωση θα χορηγείται αυτόματα, χωρίς να απαιτείται η προσέλευση των ενδιαφερομένων σε κάποιο από τα κέντρα της ΕΥΔΑΠ. Σε ό,τι αφορά τους λογαριασμούς των ηλικιωμένων η έκπτωση είναι 30% και χορηγείται υπό προϋποθέσεις. Εδώ, προκειμένου να χορηγηθεί η έκπτωση θα πρέπει οι δικαιούχοι (ή οι εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποί τους) να υποβάλουν σχετικό αίτημα.
Οπως επισημαίνουν πηγές της ΕΥΔΑΠ, πλέον χιλιάδες νοικοκυριά δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς, παρά το γεγονός ότι κατά μέσο όρο δεν υπερβαίνει τα 30-40 ευρώ. Ενδεικτικό είναι ότι πέρυσι 200.000 νοικοκυριά ζήτησαν διακανονισμό για να αποπληρώσουν τις οφειλές τους, ενώ η επιχείρηση προχώρησε στη σφράγιση 600 ρολογιών λόγω χρεών.





Πηγή : tanea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου