Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Οι μπανάνες της... κοκαΐνης


Πιθανολογείται πως ο αποστολέας έστειλε το φορτίο σε κύκλωμα ναρκωτικών στην Ιταλία, αλλά οι παραλήπτες δεν κατάφεραν να το ξεφορτώσουν (φωτογραφία αρχείου)
Πιθανολογείται πως ο αποστολέας έστειλε το φορτίο σε κύκλωμα ναρκωτικών στην Ιταλία, αλλά οι παραλήπτες δεν κατάφεραν να το ξεφορτώσουν (φωτογραφία αρχείου)

Περισσότερα από 500 κιλά κοκαΐνης, τα 240 εκ των οποίων βρέθηκαν σε αποθήκη στου Ρέντη, εντόπισαν σε κιβώτια με μπανάνες αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, καταφέρνοντας ένα μεγάλο πλήγμα στα κυκλώματα εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.


Το κουβάρι του μεγάλου φορτίου ναρκωτικών ξεκίνησε να ξετυλίγεται την Κυριακή 21 Ιουλίου, όταν έμπορος οπωροκηπευτικών στη Ρόδο, που περίμενε φορτίο με μπανάνες, ανακάλυψε στο εσωτερικό του κοντέινερ 240 κιλά κοκαΐνης! Εκπληκτος ειδοποίησε την Αστυνομία και τέθηκε σε εφαρμογή μεγάλη επιχείρηση για να εντοπιστεί το κύκλωμα ναρκωτικών.
Οι έρευνες της Υπηρεσίας Ναρκωτικών, σε συνεργασία με Περιφερειακές Υπηρεσίας Ασφαλείας, οδήγησαν τους αστυνομικούς σε μία μεγάλη εισαγωγική εταιρεία οπωροκηπευτικών που εδρεύει στου Ρέντη. Από τα πρώτα στοιχεία δεν προκύπτει ανάμειξη της εταιρείας, η οποία δραστηριοποιείται στην εισαγωγή μπανάνας από τη Λατινική Αμερική.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το φορτίο με την κοκαΐνη κρυμμένη σε μπανάνες εστάλη από την Κολομβία και πριν έρθει στη χώρα μας σταμάτησε στην Ιταλία. Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών εκτιμούν πως στην Ιταλία μπορεί να έγινε λάθος στη μεταφόρτωση των κοντέινερ ή να μην πρόλαβαν οι ιδιοκτήτες να τα αφαιρέσουν πριν ξεκινήσουν για την Ελλάδα.
Οι μπανάνες της... κοκαΐνης
Πιθανολογείται, δηλαδή, ο αποστολέας να τα έστειλε σε κύκλωμα ναρκωτικών στην Ιταλία, χρησιμοποιώντας ελληνικές παραγγελίες, αλλά στη γειτονική χώρα να μην κατάφεραν οι παραλήπτες των ναρκωτικών να τα ξεφορτώσουν.
Το δεύτερο σενάριο των αστυνομικών είναι να φορτώθηκαν στην Ιταλία τα ναρκωτικά σε λάθος κιβώτια και έτσι να κατέληξαν στα χέρια ανυποψίαστων μανάβηδων. Η Αστυνομία έχει έρθει σε επικοινωνία με τις ιταλικές Αρχές και αναμένει απάντηση για το αν κατασχέθηκε από τους «καραμπινιέρι» φορτίο κοκαΐνης.
Πέρασαν τα σύνορα
Από τα παραστατικά της εισαγωγικής εταιρείας που βρέθηκαν τα κιβώτια με την κοκαΐνη, προκύπτει πως τα κοντέινερ ήρθαν στην Ελλάδα στις 15 Ιουλίου, όπου αποθηκεύτηκαν σε χώρο μεταφορικής εταιρείας. Στις 18 Ιουλίου ξεκίνησε η διανομή των παραγγελιών με φορτηγά της μεταφορικής σε Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ρόδο και σε άλλες μεγάλες πόλεις. Κατά τη χθεσινή επιχείρηση η Δίωξη Ναρκωτικών ακινητοποίησε φορτηγό με προορισμό το Γύθειο και το γύρισε πίσω για έλεγχο.
Το φορτίο του μισού τόνου κοκαΐνης είναι πάντως τεράστιο για την Ελλάδα. Οπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, συνήθως κοντέινερ με ναρκωτικά για την αγορά της Ελλάδας είναι στο 25%, δηλαδή περίπου 50-100 κιλά κοκαΐνης. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα 500 κιλά είναι πολλά ακόμη και για την αγορά της Ευρώπης.
Μέχρι και χθες αργά το βράδυ δεν είχε γίνει καμία προσαγωγή υπόπτου, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. επρόκειτο να έρθει σε επικοινωνία και με την Ιντερπόλ, καθώς εκτιμάται πως έχουν πέσει σε μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών, με το οποίο δεν αποκλείεται να είναι και Ελληνες συνδεδεμένοι.






Πηγή : ethnos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου