Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Τρέλα για τον "ερυθρόλευκο" Σαβιόλα (pics)

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το... μπαμ με την απόκτηση του Χαβιέρ Σαβιόλα, ανακοινώνοντας την απόκτηση του Αργεντινού για τα επόμενα δύο χρόνια! Ανυπόμονος να πιάσει δουλειά δήλωσε ο ποδοσφαιριστής. Περίπου 2000 οπαδοί του Ολυμπιακού τον υποδέχτηκαν στα γραφεία της ΠΑΕ.


"Θέλω καταρχήν να ευχαριστήσω τους πάντες τόσο για την υποδοχή, όσο και για την αγάπη που μου έχουν δείξει από την πρώτη στιγμή που έφτασα στην Αθήνα", είπε αρχικά το νέο μεταγραφικό απόκτημα των Πρωταθλητών και συνέχισε...

"Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ κι ανυπομονώ να γνωρίσω τους συμπαίκτες μου, να αρχίσω την προπόνηση και να παίξω στους αγώνες. Περιμένω τη νέα χρονιά, θέλω να πετύχουμε όλους τους στόχους μας και είμαι χαρούμενος που όλα πήγαν καλά και είμαι πλέον εδώ".



Ο Αργεντινός έφτασε στα γραφεία της ΠΑΕ στις 20.40GR και αποθεώθηκε με συνθήματα (...την τιμητική του είχε και ο αιώνιος αντίπαλος, Παναθηναϊκός) και καπνογόνα από 2000 οπαδούς του Ολυμπιακού!

Είναι χαρακτηριστικό ότι το αυτοκίνητο που τον μετέφερε έμεινε... ακινητοποιημένο για περίπου 10 λεπτά.

O Σαβιόλα, που έμοιαζε να τα έχει χαμένα με την υποδοχή, ανταπέδωσε μ' ένα χειροκρότημα και μπήκε στα γραφεία της ΠΑΕ, όπου υπέγραψε συμβόλαιο διετούς διάρκειας. Στην είσοδο τον υποδέχτηκε ο Κώστας Καραπαπάς.



Στις 20.50GR έφτασε πεζός στα γραφεία ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος επίσης αποθεώθηκε από τους οπαδούς του Ολυμπιακού

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ και ο Αργεντινός συνομίλησαν για περίπου 20 λεπτά. Πρώτος αποχώρησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ενώ πανζουρλισμός επικράτησε τη στιγμή που ο ποδοσφαιριστής βγήκε από τα γραφέια φορώντας την ερυθρόλευκη φανέλα με το Νο9!





► 22.30GR - Ανακοινώθηκε ο... γάμος!

"Η Π.Α.Ε. Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Αργεντινού ποδοσφαιριστή Χαβιέρ Σαβιόλα για τα επόμενα δύο (2) χρόνια.

Σύντομο βιογραφικό
Ένα από τα πλέον γνωστά ονόματα του ευρωπαϊκού -και όχι μόνο- ποδοσφαίρου, ο Χαβιέρ Σαβιόλα, είναι πλέον μέλος της μεγάλης οικογένειας του Ολυμπιακού! Γεννηθείς στις 11 Δεκεμβρίου του 1981, ο 31χρονος διεθνής με την εθνική Αργεντινής επιθετικός άρχισε την επαγγελματική του καριέρα στην Αργεντίνικη Ρίβερ Πλέιτ. Αγωνίστηκε με τα χρώματα των «μιγιονάριος» από το 1998 μέχρι το 2001. Έκανε 86 συμμετοχές και πέτυχε 45 γκολ!
Μεταπήδησε στην Μπαρτσελόνα το 2001 και παρέμεινε εκεί μέχρι το 2007, παίζοντας όμως ως δανεικός και σε άλλους συλλόγους, κατά το διάστημα της εκεί παραμονής του. Συνολικά με την «Μπάρτσα» έκανε 123 συμμετοχές και πέτυχε 49 γκολ! Στο μεσοδιάστημα, αγωνίστηκε ως δανεικός στη Μονακό (2004-2005, 29 συμμετοχές και 7 γκολ) και τη Σεβίλλη (2005-2006, 29 συμμετοχές και 9 γκολ).
Αμέσως μετά, πήρε μεταγραφή στο αντίπαλο δέος της Μπαρτσελόνα, τη Ρεάλ Μαδρίτης! Από το 2007 μέχρι και το 2009 ο Σαβιόλα σε 17 συμμετοχές πέτυχε 4 γκολ, πριν μετεγγραφεί στην Μπενφίκα. Και στην Πορτογαλία είχε καλή παρουσία, καθώς σε 69 συμμετοχές πέτυχε 24 γκολ. Την περασμένη σεζόν ήταν μέλος της ομάδας της Μάλαγα, η οποία εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις της. Σε 27 συμμετοχές πέτυχε 8 γκολ και πλέον θα φορά τη φανέλα του Ολυμπιακού μας!
Αξιοσημείωτα στοιχεία για τον Σαβιόλα είναι τα δύο ακόλουθα. Στις 16 Οκτωβρίου του 1998 και σε ηλικία 16 ετών και 311 ημερών, ο Σαβιόλα έκανε ντεμπούτο με τη Ρίβερ Πλέιτ, στο ματς εναντίον της Χιμνάσια. Σκόραρε, μάλιστα, μπαίνοντας ως αλλαγή και έγινε ο νεότερος παίκτης που πέτυχε γκολ στο πρώτο του επίσημο ματς στην Αργεντινή!
Στις 17 Αυγούστου του 2004 στο πλαίσιο του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου, Αθήνα 2004, έπαιξε για πρώτη φορά στο Καραϊσκάκη, πριν καν προλάβει να… αγωνιστεί εκεί ο Ολυμπιακός μας και πλέον επιστρέφει σε αυτό φορώντας την ερυθρόλευκη φανέλα. Ο Χαβιέρ Σαβιόλα θα φορά το Νο. 9!"









Πηγή : sport.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου