Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Σε συζητήσεις ο νέος μέτοχος της Forthnet



Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Forthnet, καθώς οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο νέος μέτοχος της εισηγμένης εταιρείας τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, η κυπριακή Fine Life Group, βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για συμφωνία αναφορικά με την τύχη του 27,04% του μετοχικού κεφαλαίου που απέκτησε πριν από μία εβδομάδα.
Οι υπάρχουσες πληροφορίες αναφέρουν πως η κυπριακή εταιρεία, συμφερόντων του κ. Φώτου Πιττάτζη, έχει επαφές με όλους τους ενδιαφερομένους για τη Forthnet, στους οποίους, ως γνωστόν, περιλαμβάνονται τόσο η Wind Ελλάς όσο και η hellas online. Αυτή που δείχνει να έχει προβάδισμα είναι η Wind και μάλιστα ανακοινώσεις επί του θέματος δεν αποκλείεται να έχουμε ακόμη και εντός της ημέρας.
ΕΙΤ
Σε περίπτωση που η Fine Life Group κάνει κίνηση με τη Wind ή με κάποιον άλλο ενδιαφερόμενο, το «μπαλάκι» πλέον θα πεταχτεί προς την πλευρά της Emirates Telecommunications International (EIT), του επενδυτικού fund από το Ντουμπάι, το οποίο ελέγχει το 40% της Forthnet και τα τελευταία χρόνια δεν αποδέχτηκε καμία από τις προτάσεις που είχαν πέσει στο τραπέζι.
Υπενθυμίζεται ότι η Wind τον περασμένο Οκτώβριο προσέφερε 200 εκατ. ευρώ για τον τομέα σταθερής τηλεφωνίας και Internet της Forthnet, ενώ η τελευταία είχε βρεθεί πολύ κοντά στην υπογραφή συμφωνίας συγχώνευσης με την hellas online. Οι συζητήσεις επισήμως είχαν διακοπεί, ανεπισήμως, όπως επιμένουν οι σχετικές πληροφορίες, ουδέποτε σταμάτησαν.
Επίσης, με ενδιαφέρον αναμένεται και η στάση που θα κρατήσουν οι πιστώτριες τράπεζες. Οι δανειακές υποχρεώσεις της Forthnet ανέρχονται σε περίπου 330 εκατ. ευρώ και η εταιρεία έχει ζητήσει από τις πιστώτριες τράπεζες να υπάρξει νέα συμφωνία αναδιάρθρωσης του δανεισμού. Οι συζητήσεις είχαν μεν προχωρήσει, πλέον, όμως, δεν αποκλείεται να υπάρξει αλλαγή των δεδομένων.






Πηγή : imerisia.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου