Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Anonymous: Επίθεση hacking κατά της FEMA

Επίθεση hacking πραγματοποίησαν οι Anonymous στους servers της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών (FEMA), υποκλέπτοντας πληροφορίες σχετικά με τα μέλη εκατοντάδων οργανισμών παγκοσμίως.

Η FEMA (Federal Emergency Management Agency) είναι ένας οργανισμός που έχει την εξουσία να αναλάβει την διακυβέρνηση των ΗΠΑ, σε περίπτωση ειδικών καταστάσεων.

Οι Anonymous δήλωσαν ότι η επίθεση πρόκειται ουσιαστικά για μια υπενθύμιση ότι θα συνεχίσουν να μάχονται έναντι της αστυνόμευσης του διαδικτύου από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Το έγγραφο, το οποίο υποκλάπηκε από το σύστημα της FEMA και δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, περιλαμβάνει διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και στοιχεία επικοινωνίας για εκατοντάδες επαφές: μέλη των εθνικών αστυνομικών και πυροσβεστικών υπηρεσιών, ειδικούς πράκτορες του FBI, οργανισμούς που συνεργάζονται με την αστυνομία, προγράμματα για την καταστολή της τρομοκρατίας και για την αντιμετώπιση καταστροφών.

Το έγγραφο περιέχει επίσης έναν πίνακα με τα αναγνωριστικά (IDs) χρηστών και τα MD5 hashes των αντίστοιχων κωδικών πρόσβασης.

Επίσης περιλαμβάνεται ένα μικρό σύνολο από ασκήσεις του οργανισμού (πχ «Παρακολούθηση των καιρικών συνθηκών και λήψη των αναγκαίων προφυλάξεων») που χρονολογούνται από το 2004 έως το 2007.




Πηγή : nooz.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου