Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Τα γάντια στον Χακόμπο δίνει ο Στέφενς

Η πρώτη από τις δυο τελευταίες δυνατές προπονήσεις πριν από τον σημαντικό αγώνα με την Μέταλιστ έβγαλε ειδήσεις σε ότι αφορά τις σκέψεις του Στέφενς για την βασική ενδεκάδα αφού φαίνεται πως έχουν «κλειδώσει» και οι έντεκα θέσεις. Το πρώτο ερωτηματικό μέχρι χθες το απόγευμα αφορούσε τη θέση του τερματοφύλακα.

Ο Χακόμπο φαίνεται πως κερδίζει τη μάχη από τον Γλύκο όπως φάνηκε χθες στο διπλό αφού έπαιξε με τους «βασικούς» στο οικογενειακό διπλό. Στην άμυνα δεν έχουμε καμιά αλλαγή σε σχέση με αυτά που αναφέραμε στο φύλλο του Σαββάτου. Δηλαδή ο Λίνο θα είναι στα αριστερά, ο Κίτσιου στα δεξιά και οι Βιτόρ, Κατσουράνης στο κέντρο της άμυνας με τον Λόπεθ και τον Κατσικά να δίνουν τη μάχη για το ποιος θα είναι στην τελική 18άδα το βράδυ της Τρίτης,

«Κλείδωσε» και το κέντρο

Ο Αλέξανδρος Τζιόλης με τον Κοστίν Λαζάρ αναμένεται να είναι τα δυο αμυντικά χαφ στην έναρξη της αναμέτρησης αφού ο Στέφενς και μέσα από τις προπονήσεις αλλά και μέσα από τον αγώνα με την Νις, έμεινε ικανοποιημένος και θεωρεί πως είναι το κατάλληλο δίδυμο αφενός για να κερδίσει τη μάχη του κέντρου και αφετέρου να δημιουργήσει προωθώντας την μπάλα. Έτσι τόσο οι Λόρενς, Κάτσε όσο και πολύ περισσότερο ο Γκαρσία δεν υπολογίζονται για την έναρξη του αγώνα και μένει να φανεί αν και οι τρεις θα είναι στην 18άδα.

Φανέλα και στον Αθανασιάδη

Όπως φάνηκε στην χθεσινή προπόνηση, ο Στέφενς θεωρεί πως μπορεί να λειτουργήσει το 4-4-2 με τον Αθανασιάδη και τον Σαλπιγγίδη ως δεύτερο επιθετικό. Ο Κλάους ήταν απλός και ουσιώδης στο ματς με την Νις χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το έργο του θα είναι το ίδιο εύκολο το βράδυ της Τρίτης. Στο ένα άκρο της επίθεσης ο Στέφενς υπολογίζει τον Γεωργιάδη και όχι τον Ολίσε ενώ στο άλλο θα είναι ο Λούκας. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι Σαλπιγγίδης και Λούκας μπορεί να εναλλάσσονται κατά τη διάρκεια του αγώνα αλλά σε πρώτη φάση ο «κοντός» αναμένεται να είναι δίπλα στον Αθανασιάδη στην κορυφή της επίθεσης και όχι στα πλάγια.

Το θέμα του επιτελικού

Την ίδια στιγμή που ο Στέφενς καταστρώνει τα τελικά του πλάνα για το ματς, στην ΠΑΕ συνεχίζεται η αναζήτηση του επιτελικού που κυρίως θα ικανοποιήσει τον Στέφενς και μετά τον κόσμο της ομάδας. Ο Τσιστιακόφ φαίνεται ότι χειρίζεται το συγκεκριμένο θέμα την στιγμή που σε ότι αφορά τον Νέτσιντ, το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ τόνισε πως και οι δυο πλευρές θα είναι ωφελημένες: «Ο Νέτσιντ χρειάζεται χρόνο για να επανέλθει. Είχαμε επαφές με τον ΠΑΟΚ που όπως ξέρετε αγωνίζεται ως δανεικός και ο Σέκου Ολίσε με τον οποίο οι Έλληνες είναι πολύ ικανοποιημένοι.

Άλλωστε δεν ανανέωσαν τυχαία τον δανεισμό του» για να συνεχίσει ο Γεβγκένι Γκίνερ: «Ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν στράικερ και συζητήσαμε πως ο Νέτσιντ θα παίζει εκεί συχνά. Μετά είμαι σίγουρος πως θα επιστρέψει έτοιμος στην Ρωσία, θα δούμε τον παλιό καλό εαυτό του. Πρέπει να ξεπεράσει το τελευταίο εμπόδιο. Πρέπει να αποκτήσει και πάλι ρυθμό μέσα από παιχνίδια και ο ΠΑΟΚ θα τον βοηθήσει να ανακτήσει την αυτοπεποίθησή του».





Πηγή : metrosport.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου