Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Πάρτι Ντόρτμουντ στο ντεμπούτο Γκουαρδιόλα


Όσο πιο νωρίς γινόταν έχασε τον πρώτο τίτλο που διεκδικούσε με τη νέα του ομάδα ο Πεπ Γουαρδιόλα!
Η Μπορούσια Ντόρτμουντ επικράτησε με 4-2 της Μπάγερν Μονάχου σε μία συγκλονιστική και «χορταστική» αναμέτρηση και κατέκτησε το Σούπερ Καπ Γερμανίας παίρνοντας... εκδίκηση από την αντίπαλό της για την ήττα στον περσινό τελικό του Champions League.
Ντεμπούτο με τους... θριαμβευτές έκανε και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος που πέρασε αλλαγή στο 88` στη θέση του Γιντογάν.
Τα πράγματα ξεκίνησαν ιδανικά για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ που μόλις στο 6ο λεπτό προηγήθηκε με τον Ρόις, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Στάρκε που αντικαθιστούσε κάτω από τα δοκάρια τον απόντα Νόιερ.
Ο ρυθμός του αγώνα ήταν καταιγιστικός, με τις δύο ομάδες να πιέζουν και για άλλο γκολ, κάτι που είδαμε με το... τσουβάλι στο δεύτερο ημίχρονο.
Ο Ρόμπεν κατάφερε να ισοφαρίσει στο 54`, αλλά αυτό που ακολούθησε δεν το φανταζόταν ο Γουαρδιόλα ούτε στους χειρότερους εφιάλτες του.
Δύο λεπτά αργότερα ο Φαν Μπούιτεν έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και ο Γκουντογκάν ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1 ένα λεπτό αργότερα!
Ο Ρόμπεν κατάφερε να ξαναβάλει την ομάδα του στο παιχνίδι, μειώνοντας σε 3-2 στο 64`, αλλά το γκολ του Ρόις στο 86` διαμόρφωσε το τελικό 4-2, που «αμαύρωσε» το επίσημο ντεμπούτο του Γουαρδιόλα στον πάγκο των «Βαυαρών» κι έκανε... ονειρικό αυτό του Παπασταθόπουλου που αγωνίστηκε στα τελευταία λεπτά.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Μπορούσια Ντόρτμουντ: Βάιντενφέλερ, Γκρόσκροϊτς, Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτσερ, Μπέντερ (46' Κελ), Σαχίν, Μπλαστσικόφσκι (72' Ομπανεγιάνγκ), Γιντογάν (88' Παπασταθόπουλος), Ρόις, Λεβαντόφσκι
Μπάγερν Μονάχου: Στάρκε, Λαμ, Μπόατενγκ, Βαν Μπούιτεν, Αλάμπα, Τιάγο, Ρόμπεν, Μίλερ, Κρόος (86' Ντάντε), Σατσιρί (67' Σβάινσταϊγκερ), Μάντζουκιτς (75' Πισάρο)


lemn από liendrocito




Πηγή : woop.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου