Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Πες το μ' ένα φιλί

Πριν από τα τραγούδια, άρχισαν τα... παρατράγουδα. Η αντίστροφη μέτρηση για τη φετινή Eurovision ξεκίνησε, οι συμμετοχές του α' ημιτελικού δοκιμάζουν ήδη, η μία μετά την άλλη, την πελώρια σκηνή του Μάλμε και στο παρασκήνιο δεν στήνονται μόνο τα πηγαδάκια για τα φαβορί, αλλά και για ένα καυτό φιλί που κάνει τις τελευταίες ημέρες το γύρο της Ευρώπης.

Αλλωστε Eurovision χωρίς αλατοπίπερο δεν γίνεται. Ετσι, αφού έχουμε δει επί σκηνής ό,τι μπορεί να φανταστεί ο νους του ανθρώπου σε extreme και κιτς εμφανίσεις (τόνους πούλιες, παγιέτες, φτερά, πούπουλα, φωτιές, μαχαίρια ακόμη και τρανσέξουαλ και μάλιστα δις), φέτος το μενού μάς επιφυλάσσει κι ένα λεσβιακό στιγμιότυπο.
«Παντρέψου με»
Η 27χρονη τραγουδίστρια Krista Siegfrids, που εκπροσωπεί τη Φινλανδία, θέλει μέσα από τη συμμετοχή της να περάσει το δικό της μήνυμα υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων και κυρίως να διαμαρτυρηθεί για την απαγόρευση του γάμου ανάμεσα σε άτομα του ίδιου φύλου στη Φινλανδία, ανταλλάσσοντας ένα φιλί με μια από τις χορεύτριές της. Ντυμένη νύφη τραγουδάει «Παντρέψου με» και στο φινάλε του τραγουδιού φιλάει στο στόμα ένα από τα κορίτσια που την πλαισιώνουν. Το επιχείρησε ήδη στο Eurovision in Consert στο Αμστερνταμ, αλλά είναι διατεθειμένη να το επαναλάβει και στον κανονικό διαγωνισμό. Αλλωστε, όπως δήλωσε και η ίδια: «Είναι live και δεν μπορεί να με σταματήσει κανείς». Το θέμα είναι πώς θα αντιμετωπίσει το θέμα η EBU, καθώς στο διαγωνισμό -που στην πραγματικότητα είναι η μεγάλη πανευρωπαϊκή γιορτή που λατρεύουν οι γκέι- απαγορεύονται από τον κανονισμό οι στίχοι με πολιτικό περιεχόμενο, όπως και οι άσεμνες χειρονομίες. Βέβαια η Φινλανδή τραγουδίστρια τόνισε πως «δεν αισθάνεται ότι το κομμάτι της έχει πολιτική χροιά». Ωστόσο το λεσβιακό φιλί της μπορεί από πολλούς να ερμηνευθεί ως άσεμνη χειρονομία. Οχι τίποτε άλλο, φαντάζεστε την Ελένη Λουκά και μερικές φίλες της να κάνουν ντου στο στάδιο του Μάλμε; 'Η το ΕΣΡ να ρίχνει κανένα πρόστιμο όπως τότε στη σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη; Ιδωμεν.
Ομως ας αφήσουμε προς το παρόν τη Φινλανδία και την προκλητική της τραγουδίστρια, που μπορεί στην τελική να φοβηθεί να επιχειρήσει ξανά το φιλί, κι ας επιστρέψουμε στα δικά μας. Οσοι πιστοί θέλουν να πάρουν μια γεύση όλων των τραγουδιών με τη μορφή βιντεοκλίπ μπορούν να συντονιστούν με τη ΝΕΤ την Πέμπτη και την Παρασκευή στις 16.00. Μέσα από δύο ειδικές εκπομπές με τη Μαρία Κοζάκου, θα παρουσιαστούν άπασες οι φετινές συμμετοχές.
Οσο για τον Αγάθωνα και τους Koza Mostra, θα πάρουν την πρώτη κρυάδα της σκηνής στο Μάλμε την Πέμπτη και μάλιστα πουρνό πουρνό στις 10.00 τοπική ώρα, οπότε και έχει προγραμματιστεί η πρώτη τους πρόβα.





Πηγή : enet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου