Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Depeche Mode: Η συναυλία της χρονιάς


Από το 1980 μέχρι σήμερα οι Depeche Mode έχουν πουλήσει περισσότερα από 100 εκατ. άλμπουμ σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ σαράντα οκτώ τραγούδια τους και 10 άλμπουμ τους έχουν κατακτήσει τις πρώτες θέσεις
Από το 1980 μέχρι σήμερα οι Depeche Mode έχουν πουλήσει περισσότερα από 100 εκατ. άλμπουμ σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ σαράντα οκτώ τραγούδια τους και 10 άλμπουμ τους έχουν κατακτήσει τις πρώτες θέσεις των βρετανικών τσαρτ

Λίγα εικοσιτετράωρα μας χωρίζουν από τη μεγαλύτερη συναυλία της χρονιάς. Το βράδυ της Παρασκευής οι Depeche Mode θα βρίσκονται εδώ στην Ελλάδα, στο Terra Vibe της Μαλακάσας, πανέτοιμοι να ξεσηκώσουν με τα κομμάτια τους και την εμφάνισή τους τους χιλιάδες Ελληνες φαν τους.

Τους το χρωστούσαν εξάλλου από το 2009, όταν ακύρωσαν την τελευταία στιγμή την προγραμματισμένη συναυλία τους στη χώρα μας.
Αυτή τη φορά όμως, θεού θέλοντος και Nτέιβ Γκάχαν επιτρέποντος, το σημαντικότερο συγκρότημα ηλεκτρονικής μουσικής στον κόσμο θα παίξει επί ελληνικού εδάφους.
Η ιστορία
Μια ματιά μόνον να ρίξει κανείς στα νούμερα αντιλαμβάνεται το τεράστιο μέγεθος αυτού του συγκροτήματος. Από το 1980 μέχρι σήμερα οι Depeche Mode έχουν πουλήσει περισσότερα από 100 εκατ. άλμπουμ σε ολόκληρο τον κόσμο! Σαράντα οκτώ τραγούδια τους και 10 άλμπουμ τους έχουν κατακτήσει τις πρώτες θέσεις των βρετανικών τσαρτ, ενώ έχουν συμπεριληφθεί στις λίστες με τους καλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών και τα συγκροτήματα που άλλαξαν τον κόσμο.
Η επίσημη ιστορία των Depeche Mode ξεκινά το 1981 με το πρώτο τους άλμπουμ «Speak and Spell» το οποίο πούλησε 300.000 αντίτυπα. Από την πρώτη τους κιόλας αυτή δισκογραφική δουλειά απέδειξαν πως ήρθαν για να μείνουν. Με τα επόμενα άλμπουμ τους καθιέρωσαν τον ήχο τους και τη φήμη τους και αύξησαν, κατά πολύ, τους θαυμαστές τους.
Το αμερικανικό κοινό τούς έχει ήδη λατρέψει, ενώ αρχίζουν να «εξαπλώνονται» από την Ευρώπη μέχρι την Αυστραλία. Το 1984 θα έρθει η πιο εμπορική δισκογραφική δουλειά της καριέρας τους, το «Some Great Reward», το οποίο πούλησε 1 εκατ. αντίτυπα μόνο στις ΗΠΑ! Το μουσικό ύφος τους αρχίζει πλέον να διαφοροποιείται, καθώς ο σκοτεινός, γκόθικ ήχος κάνει την εμφάνισή του στα τραγούδια τους.
Ακολουθούν το «Black Celebration» το 1986, το «Music For The Mass» το 1987 που άγγιξε τα 5 εκατ. αντίτυπα παγκοσμίως και το «Violator» το 1990 που άγγιξε τα 7,5 εκατ. Οι Depeche Mode είχαν πλέον κατακτήσει ολόκληρο τον κόσμο. Οι παγκόσμιες περιοδείες τους σημειώνουν τεράστια επιτυχία και τα εισιτήρια για τις συναυλίες τους εξαντλούνται σε χρόνο ρεκόρ.
Την εποχή όμως που βρίσκονται στο απόγειο της δόξας τους αρχίζουν τα μεγάλα προβλήματα. Η διετία 1994 - 1995 είναι για το συγκρότημα κάτι παραπάνω από σκοτεινή. Ο Alan Wilder αποχωρεί, ενώ η κατάπτωση του Ντέιβ Γκάχαν από την υπερβολική χρήση ναρκωτικών είναι ολοφάνερη. Δυσκολεύεται να ανέβει στη σκηνή, ακυρώνει τις συναυλίες στο παρά πέντε, συλλαμβάνεται για κατοχή ναρκωτικών, κάνει δύο απόπειρες αυτοκτονίας... Οι Depeche Mode όμως αποδεικνύονται πολύ... σκληροί για να πεθάνουν.
Η νέα χιλιετία τούς βρίσκει με νέο άλμπουμ, το «Exciter», και με μια πολύ επιτυχημένη περιοδεία στο πλαίσιο της οποίας μάλιστα, το 2001, είχαν εμφανιστεί και στην Αθήνα.
  • TO 13ο ΑΛΜΠΟΥΜ
  • Το νέο, 13o, άλμπουμ των Depeche Mode κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό με τίτλο «Delta Machine» και έχει αποσπάσει πολύ καλές κριτικές.
«ΕΦΥΓΑΝ» ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 20.000 ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Η συναυλία των Depeche Mode στη Μαλακάσα θα είναι η δεύτερη της νέας παγκόσμιας περιοδείας τους, η οποία θα περιλαμβάνει 34 συναυλίες σε 25 ευρωπαϊκές χώρες, τις οποίες αναμένεται να παρακολουθήσουν περισσότεροι από 1, 5 εκατ. θαυμαστές τους. Το support group τους θα είναι οι F.O.X., μια νεοσύστατη ηλεκτροπόπ μπάντα από το Εσεξ. Τη συναυλία θα ανοίξει το ελληνικό γκρουπ των Space Blanket που επιλέχθηκε έπειτα από διαγωνισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν προπωληθεί περισσότερα από 20.000 εισιτήρια, ενώ τα VIP εισιτήρια και τα VIP Package έχουν εξαντληθεί. Διατίθενται εισιτήρια των 30 και των 40 ευρώ αλλά και ειδικά εισιτήρια για ανέργους στην τιμή των 23 ευρώ.




Πηγή : ethnos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου