Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Αυτοί που φεύγουν και αυτοί που έρχονται


Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται ν' αποχαιρετήσει τους Καρνέζη - Μαυρία και να υποδεχθεί τους Ντιαρά, Καστιλιόν και Νάνο, την ώρα που επιχειρεί να ολοκληρώσει την απόκτηση του Κροάτη διεθνούς Ντάνιελ Πράνιτς.

Ο Ορέστης Καρνέζης έχει συμφωνήσει σε όλα με την Ουντινέζε και κατά τη διάρκεια της ημέρας θα γίνει ραντεβού του μάνατζέρ του με τον Νίκο Νταμπίζα προκειμένου να ολοκληρωθεί η μεταγραφή. Εφόσον δεν προκύψει κάποιο εμπόδιο, ο Παναθηναϊκός θα λάβει 800.000 ευρώ και ο Καρνέζης θα φύγει για την Ιταλία για να υπογράψει τετραετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές 350.000 ευρώ. Το πλάνο πάντως προβλέπει ότι την πρώτη σεζόν θ' αγωνιστεί δανεικός στην ισπανική Γρανάδα.
Παράλληλα την Τρίτη ή την Τετάρτη θα μεταβεί στο Λονδίνο για να υποβληθεί σε εξετάσεις ο Χάρης Μαυρίας. Αν τα αποτελέσματα είναι τα επιθυμητά, ο νεαρός άσος θα υπογράψει στη Σάντερλαντ, με τον Παναθηναϊκό να υποστηρίζει ότι θα κερδίσει τρία εκατ. ευρώ από την πώληση του.


Στα... αεροπλάνα οι παίκτες!
Την ίδια στιγμή οι "πράσινοι" φουλάρουν για να καλύψουν τα πολλά κενά στο ρόστερ και έχουν ήδη έρθει σε προφορική συμφωνία με τρεις ποδοσφαιριστές. Στη διάρκεια της Δευτέρας θα φιξαριστεί η άφιξη στην Αθήνα του Μαχαμαντού Ντιαρά, ο οποίος θα υπογράψει συμβόλαιο που θα προβλέπει αμοιβές ανάλογα με τις συμμετοχές του.
Στο αεροπλάνο για την Ελλάδα θα μπει σύντομα και ο Ολλανδός φορ του Άγιαξ Τζέφρι Καστιγιόν, προσωπική επιλογή Αναστασίου, ο οποίος θα συνθέσει το επιθετικό δίδυμο με τον Μάρκους Μπεργκ. Ταυτόχρονα ο αριστερός μπακ - χαφ Νάνο αναμένεται να εξασφαλίσει την ελευθέρας του και να έρθει για να υπογράψει συμβόλαιο με το "τριφύλλι".


Ο Πράνιτς και το 4-3-3
Εκεί βέβαια που έχουν επικεντρωθεί οι προσπάθειες είναι στην απόκτηση του Κροάτη αριστερού μέσου, Ντάνιελ Πράνιτς. Ο 32χρονος μέσος, με θητεία στην Μπάγερν, ανήκε στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας, αλλά δεν υπολογίζεται. Οι επαφές βρίσκονται σε καλό δρόμο, μόνο που θα πρέπει να μείνει ελεύθερος γιατί ο Παναθηναϊκός δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει τα "λιοντάρια". Ο Πράνιτς υπολογίζεται για τη θέση του εσωτερικού αριστερού χαφ στο 4-3-3 του Γιάννη Αναστασίου.
Σταθερά οι "πράσινοι" ψάχνουν ακόμη για έναν κεντρικό αμυντικό και έναν δεξιό εξτρέμ, θέση για τον οποία παραμένει στο προσκήνιο το όνομα του Ιμπραήμ Σισοκό.


Θέλει έμπειρους παίκτες...
Είναι φανερό ότι ο Παναθηναϊκός κάνει στροφή στο μεταγραφικό παζάρι προσπαθώντας να φέρει έμπειρους ξένους παίκτες. Το είδαμε με τους Μέντες - Μπεργκ, βλέπουμε τη συνέχεια με τους Ντιαρά - Πράνιτς. Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει στις τάξεις του Έλληνα διεθνή, δεδομένου ότι Καρνέζης και Μαυρίας αποχωρούν.
Η δεινή οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ αναγκάζει να βγουν στο... σφυρί παίκτες που μπορούν να φέρουν χρήματα στα ταμεία, καλύπτοντας τα κενά με ξένους ελεύθερους ποδοσφαιριστές. Υπό αυτές τις συνθήκες μπαίνει στην άκρη το πλάνο ελληνοποίησης που είχε εξαγγελθεί στην αρχή της χρονιάς.








Πηγή : contra.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου