Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Αστροναύτης εξέπεμψε SOS λόγω διαρροής νερού

Αστροναύτης εξέπεμψε SOS λόγω διαρροής νερού

Σε εσπευσμένη διακοπή διαστημικού περιπάτου στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) προχώρησε η NASA όταν ο ιταλός αστροναύτης Λούκα Παρμιτάνο ανέφερε επικίνδυνη διαρροή νερού στο κράνος του.


Το σακουλάκι με μισό λίτρο νερού που είχε στην πλάτη του ο Ιταλός αστροναύτης έσκασε για άγνωστο λόγο με αποτέλεσμα να πλημμυρήσει και το νερό να φτάσει μέχρι τη μύτη και το στόμα του.
Η διαρροή ήταν τόσο μεγάλη που ο Παρμιτάνο ζήτησε από τον συνεργάτη του Κρίστοφερ Κάσιντι να τον βοηθήσει για να επιστρέψει. «Είναι πολύ νερό», ακούστηκε να λέει όταν επέστρεψε μέσα στο Διαστημικό Σταθμό.



Το ατύχημα συνέβη περίπου μία ώρα μετά την έναρξη της «περιήγησής» του στο διάστημα, η οποία ήταν προγραμματισμένο να κρατήσει έξι ώρες. Ο 36χρονος Ιταλός, πρώην πιλότος, βγήκε για να κάνει κάποιες εργασίες σε καλώδια και συνηθισμένες εργασίες συντήρησης.
Είναι ιδιαίτερα σπάνιο η NASA να ακυρώνει έξοδο των αστροναυτών από το διαστημικό σταθμό. Η τελευταία φορά ήταν το 2004, όταν είχε διακόψει τον διαστημικό περίπατο ενός Ρώσου και ενός Αμερικανού μετά από 14 λεπτά, εξαιτίας ξανά προβλήματος με τη διαστημική στολή. Αυτή τη φορά, η αποστολή διήρκησε 32 λεπτά.






Πηγή : ethnos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου