Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Βραζιλιάνικο ντελίριο στο «Μαρακανά» (video)

Με δύο γκολ του Φρεντ, στις αρχές κάθε ημιχρόνου, κι ένα ασύλληπτο σουτ του Νεϊμάρ, η Βραζιλία «σκόρπισε» 3-0 την Ισπανία και αποθεώθηκε από 80.000 φίλους της στο Ρίο ντε Τζανέϊρο για την κατάκτηση του τέταρτου, σε σύνολο εννέα διοργανώσεων, Κυπέλλου Συνομοσπονδιών. Χαμένο πέναλτι από τον Ράμος, με απευθείας κόκκινη κάρτα έφυγε ο Πικέ από τον τελικό.
Για κάθε χρονιά που οι "φούριας ρόχας" παρέμεναν αήττητοι (είχαν να χάσουν επίσημο ή φιλικό αγώνα τους από το 2010), η Βραζιλία είχε, τα ξημερώματα, ένα γκολ να τη χρεώσει. Κι αντί ο κόσμος να παρακολουθήσει έναν τελικό που θα τον κρατούσε σε αγωνία μέχρι το τελευταίο λεπτό, κατέληξε να "παραμιλάει" για την ομάδα του Φελίπε Σκολάρι, ακριβώς επειδή μετέτρεψε τον αγώνα σε παράσταση για ένα ρόλο. Αυτόν που, κακά τα ψέματα, ξέρει καλύτερα να παίζει στη φυσική έδρα της, το "Μαρακανά".
Με τον Φρεντ να σκοράρει μόλις στο 2ο λεπτό, αν και... ξαπλωμένος στο χορτάρι, και τον Νεϊμάρ (φωτ.) ν'αφήνει "άγαλμα" τον Κασίγιας, στο 43ο, η "σελεσάο" σφράγισε από το ημίχρονο την κατάκτηση του τέταρτου τροπαίου της.
Και το έκανε να φαίνεται ακόμα πιο εύκολο, όταν πάλι ο Φρεντ σημάδεψε τα ισπανικά δίχτυα (47'), ή όταν ο Πικέ αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του Ολλανδού διαιτητή Κάϊπερς (68'). Αλλά μήπως δεν ήταν σημάδι της καθολικής υπεροχής της το χαμένο πέναλτι του Ράμος, στο 54ο λεπτό (δοκάρι κι έξω); Στη μοναδική άλλη περίπτωση που απειλήθηκε σοβαρά η εστία του Σέζαρ, φρόντισε ο Νταβίντ Λουίζ να βάλει το πόδι του για ν'απομακρύνει, σχεδόν πάνω από τη γραμμή του τέρματος, το πλασέ του Πέδρο.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Σέζαρ, Ντάνι Αλβες, Τιάγκο Σίλβα, Nταβίντ Λουίζ, Μαρσέλο, Παουλίνιο (88' Ερνάνες), Γκουστάβο, Οσκαρ, Χουλκ (73' Ζάντσον), Νεϊμάρ, Φρεντ (80' Zo)
ΙΣΠΑΝΙΑ: Κασίγιας, Αρμπελόα (46' Αθπιλικουέτα), Πικέ, Ράμος, Αλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα, Μάτα (52' Νάβας), Πέδρο, Τόρες (59' Βίγια)





Πηγή : enet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου