Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Ντεμπούτο για το πρώτο «έξυπνο» κινητό με λειτουργικό Firefox

(Πηγή: zte.com.cn)
Στην Ισπανία έκανε το ντεμπούτο του το ZTE Open, το πρώτο «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο με λειτουργικό σύστημα Firefox της Mozilla.

Το ZTE Open διατίθεται στην αγορά από την ισπανική εταιρία τηλεπικοινωνιών Movistar της Telefonica, κοστίζει 69 ευρώ, έχει οθόνη αφής HVGA TFT 3,5 ιντσών, μνήμη 265 MB RAM, αποθηκευτικό χώρο 512 ΜΒ, κάμερα με ανάλυση 3,2 ΜΡ, κάρτα microSD 4GB, ενώ ο χρήστης έχει στη διάθεσή του το πρόγραμμα πλοήγησης Firefox.
Η Mozilla ευελπιστεί πως η ανοιχτή διαδικτυακή πλατφόρμα της θα προσελκύσει νέους πελάτες, ειδικά στις αναδυόμενες αγορές, αλλά και προγραμματιστές-δημιουργούς εφαρμογών.
Και άλλες εταιρίες, όπως η γαλλική Alcatel, η νοτιοκορεατική LG, η ιαπωνική Sony και η κινεζική Huawei, σκοπεύουν να βγάλουν στις αγορές κινητά Firefox έως το τέλος του 2013, ενώ η Mozilla προτίθεται να διαθέσει συσκευές με Firefox και σε άλλες χώρες όπως η Βενεζουέλα, η Πολωνία, η Βραζιλία και η Πορτογαλία, πριν να κυκλοφορήσουν στην αμερικανική αγορά το 2014.
Η Mozilla, παρόλο που επιθυμεί να διεισδύσει στην αγορά των smartphones, γνωρίζει πως απέναντί της έχει δύο πολύ ισχυρούς αντιπάλους, την Apple με το iOS και τη Google με το Android, τα οποία «τρέχουν» στο 22% και στο 69% αντίστοιχα των συσκευών «έξυπνων» κινητών παγκοσμίως.
Οι αναλυτές πάντως πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρξει χώρος και για τρίτο «παίκτη» στη διεθνή αγορά.





Πηγή : enet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου