Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Plug-in Hybrid:νέα τεχνολογία που μειώνει έως και 46% την κατανάλωση καύσιμου στα αυτοκίνητα


Η Toyota,η γαλλική εταιρεία ενέργειας EDF και η δημοτική αρχή του Στρασβούργου ανακοίνωσαν το τέλος της τριετούς δοκιμής της τεχνολογίας Plug-in Hybrid, που ξεκίνησε στο Στρασβούργο στις 27 Απριλίου 2010. Οι εταίροι ανακοίνωσαν τα τελικά συμπεράσματα που αποκόμισαν από τη δοκιμή μεγάλης κλίμακας.

Αυτή είχε σχεδιαστεί με σκοπό τη συγκέντρωση στοιχείων και σχολίων από τη χρήση οχημάτων τεχνολογίας plug-in hybrid σε πραγματικές συνθήκες, προωθώντας παράλληλα την ανάπτυξη μιας ειδικής υποδομής φόρτισης με δημόσια πρόσβαση.

Τα σημαντικότερα συμπεράσματα μετά την τριετή δοκιμή, κατά τη διάρκεια της οποίας καλύφθηκαν τέσσερα εκατομμύρια χιλιόμετρα, ήταν:

- Μέση μείωση κατανάλωσης καυσίμου 46% συγκριτικά με ένα συμβατικό βενζινοκίνητο όχημα παρόμοιων διαστάσεων με μέση συχνότητα φόρτισης 1,1 φορές την ημέρα.
- Άμεση σχέση μεταξύ συχνότητας επαναφόρτισης και κατανάλωσης: υψηλότερη συχνότητα φόρτισης μεταφράζεται σε μικρότερη κατανάλωση.
- Η έρευνα αποκάλυψε 70% μείωση της κατανάλωσης συγκριτικά με ένα βενζινοκίνητο όχημα παρόμοιων διαστάσεων, όταν επαναφορτίζεται 1,6 φορές την ημέρα, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται σημαντική οικονομία 1.400 ευρώ σε ετήσια βάση.
- Δημιουργία ειδικής υποδομής φόρτισης με 145 σημεία φόρτισης (9 σε χώρους στάθμευσης 12 σε δημόσια μέρη).
- Το 60% των επαναφορτίσεων γίνεται στη δουλειά και το 37% στο σπίτι. Τα δημόσια σημεία φόρτισης χρησιμοποιούνται για συμπληρωματική φόρτιση. Η προγραμματισμένη φόρτιση οδηγεί σε μειώσεις των εκπομπών CO2 από 10% έως 15%.
- Το μέσο κόστος επαναφόρτισης είναι περίπου 0,30 ευρώ (συμπερ. όλα τα κόστη).

Τα οχήματα Plug-in Hybrid διαθέτουν υβριδικό σύστημα κίνησης και έχουν τη δυνατότητα να φορτίζουν τις μπαταρίες τους από το δημόσιο δίκτυο μέσω μια κοινής πρίζας.

Το όχημα λειτουργεί αθόρυβα και με μηδενικούς ρύπους στο electric mode (EV) σε μικρές αποστάσεις. Σε μεγαλύτερα ταξίδια, το όχημα λειτουργεί σε hybrid mode (HV) χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό κινητήρα βενζίνης και ηλεκτροκινητήρα με άριστες οδηγικές επιδόσεις και μειωμένο οικολογικό αποτύπωμα.




Πηγή : skai.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου