Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Αποκαλυπτήρια και για το επόμενο Xbox


Στις 21 Μαΐου η Microsoft θα αποκαλύψει τα σχέδια της για το νέο Xbox.

Δυόμιση μήνες μετά την  αναγγελία ερχομού του Playstation 4 και  την παρουσίαση κάποιων νέων τίτλων και ορισμένων βασικών χαρακτηριστικών του –όπως το επανασχεδιασμένο DualShock χειριστήριο, από τη Sony στη Νέα Υόρκη, η Microsoft ανακοίνωσε ότι προγραμματίζει μια ειδική εκδήλωση στις εγκαταστάσεις της στο Ρέντμοντ, με τον εκπρόσωπο της εταιρείας, Major Nelson, να αναφέρει στο προσωπικό του blog: «Θα σηματοδοτήσουμε την αρχή μιας νέα γενιάς παιχνιδιών, τηλεόρασης και ψυχαγωγίας. Θα φιλοξενήσουμε μια ειδική εκδήλωση για δημοσιογράφους και σας καλούμε να συμμετέχετε μέσα από τη ζωντανή κάλυψη στο Xbox.com. Την ημέρα εκείνη θα μοιραστούμε το όραμά μας για το Xbox και θα σας δώσουμε μια πραγματική γεύση από το μέλλον. Στη συνέχεια, 19 ημέρες αργότερα στην Electronic Entertainment Expo (E3) στο Λος Αντζελες, θα συνεχίσουμε τη συζήτηση και θα παρουσιάσουμε την πλήρη σειρά μας από blockbuster παιχνίδια».

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Guardian, ελάχιστα είναι μέχρι σήμερα πραγματικά γνωστά για το επόμενο Xbox, το οποίο συνήθως αναφέρεται ως 720 (από τον πολλαπλασιασμό του αριθμητικού συνθετικού της ονομασίας του απερχόμενου 360), χωρίς όμως να είναι σίγουρο πως τελικά θα λέγεται έτσι...

Σύμφωνα με τις επικρατέστερες εικασίες, ίσως να ενσωματώνει νέο οκταπύρηνο επεξεργαστή, 8 Gb βασικής μνήμης, αναβαθμισμένο υποσύστημα γραφικών και Blu-ray drive. Οπως επίσης σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα και λαμβάνοντας, υπόψη την ανάρτηση του Major Nelson, «είναι μάλλον αναμενόμενο ότι η Microsoft σκοπεύει να προωθήσει τη νέας της κονσόλα ως ένα ολοκληρωμένο σύστημα οικιακής ψυχαγωγίας, προσφέροντας απευθείας πρόσβαση και σε τηλεοπτικό περιεχόμενο, μουσική και κοινωνικά δίκτυα».

Πάντως τόσο το Playstation 4 όσο και το νέο Xbox αναμένεται πως θα βρίσκονται στα καταστήματα των μεγάλων αγορών σε Αμερική, Ευρώπη και Ασία στα τέλη του χρόνου και ενόψει της συνήθως ζεστής καταναλωτικά χριστουγεννιάτικης περιόδου. Μέχρι τότε θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον στην επερχόμενη E3 του Λος Αντζελες, τη μεγαλύτερη ετήσια έκθεση για τη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών.





Πηγή : protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου