Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Συρία: Αιματηρή επίθεση στα σύνορα με την Τουρκία – 20 νεκροί



Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι νεκροί είναι 20 εκ των οποίων οκτώ παιδιά και τρεις γυναίκες. Μάλιστα, το Παρατηρητήριο ανάρτησε ένα ερασιτεχνικό βίντεο το οποίο δείχνει αρκετά πτώματα.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι οι τραυματίες είναι δεκάδες. Μεταξύ των τραυματιών είναι και μία ολόκληρη οικογένεια.

Ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν γνωστοποίησε ότι την επίθεση εναντίων των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι είναι κυρίως αγρότες, εξαπέλυσαν κυβερνητικά τανκς. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι στην συγκεκριμένη περιοχή, η οποία θεωρείται στρατηγικής σημασίας καθώς βρίσκεται στα σύνορα με την Τουρκία, δεν υπάρχουν αντάρτες, παρά μόνο αγρότες.

Στο μεταξύ, αυτομόλησε ο αρχηγός της στρατιωτικής αστυνομίας της Συρίας υποστηρίζοντας ότι αισθάνεται ότι ο στρατός δεν ενεργεί πλέον προς το συμφέρον του λαού της χώρας.

«Είμαι ο υποστράτηγος Αμπντουλ Αζίζ Τζάσεμ αλ Σάλαλ, ο επικεφαλής της στρατιωτικής αστυνομίας της Συρίας. Ανακοινώνω ότι αυτομολώ από το στρατό του καθεστώτος», εμφανίζεται να λέει σε βίντεο που προέβαλε το Αλ Αραμπίγια.

Είπε ακόμα ότι υπάρχουν και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί που θέλουν να αυτομολήσουν, αλλά δεν μπορούν να το κάνουν επειδή παρακολουθούνται στενά από την κυβέρνηση.
Οι δηλώσεις έγιναν ενώ ο υποστράτηγος βρισκόταν κοντά στα σύνορα με την Τουρκία..


Πηγή: skai.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου