Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Στη φυλακή ο χάκερ που αποκάλυψε τις διάσημες γυμνές φωτογραφίες

Στη φυλακή ο χάκερ που αποκάλυψε τις διάσημες γυμνές φωτογραφίες
Με 10 χρόνια φυλακή θα τιμωρηθεί ο χάκερ των διασημοτήτων που αναστάτωσε τις διάσημες και όχι μόνο.
Ο Κρίστοφερ Τσέινι από τη Φλόριντα παρακολουθούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα τους λογαριασμούς email της Κριστίνα Αγκιλέρα, της Σκάρλετ Γιόνχανσον, της Ρενέ Όλστεντ και άλλων διάσημων και άσημων χρηστών.
Από εκεί κατάφερνε να κλέψει τις προσωπικές φωτογραφίες που έστελναν και λάμβαναν οι χρήστες.
Εκτός από τις σταρ, ο χάκερ είχε αποκτήσει πρόσβαση και στους λογαριασμούς 2 άσημων γυναικών και είχε γίνει ο εφιάλτης τους.
Ο χάκερ τώρα πρέπει να πληρώσει 66.179 δολάρια στις 3 σταρ για τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών τους.
Οι κατηγορίες ήταν αρκετά βαριές και μπορούσαν να οδηγήσουν το χάκερ στη φυλακή για 121 χρόνια καθώς αντιμετώπιζε 21 αδικήματα.
Τελικά ο χάκερ αποδέχθηκε την ενοχή του και θα φυλακιστεί για 10 χρόνια.
Ο χάκερ είχε καταφέρει να αναστατώσει τη ζωή πολλών σταρ όπως της Μίλα Κούνις που είδε τις φωτογραφίες από το κινητό της αναρτημένες στο διαδίκτυο.
Το FBI αναζητούσε τα ίχνη του χάκερ για 11 μήνες πριν δέσει τα στοιχεία και τον οδηγήσει στη δικαιοσύνη σε μια υπόθεση που έγινε γνωστή ως Operation Hackerazzi.
Μια από τις πιο διάσημες κλοπές του χάκερ ήταν αυτή από το email της Κριστίνα Αγκιλέρα που έγινε τον Δεκέμβριο του 2010 αλλά και οι σέξι αυτοφωτογραφήσεις της Σκάρλετ Γιόνχανσον.
Πως έμπαινε στο λογαριασμό
Ο χάκερ δεν είχε ιδιαίτερες γνώσεις και αποκτούσε εύκολα πρόβαση στο λογαριασμό των χρηστών.
Κατάφερνε να μπει στο λογαριασμό χρησιμοποιώντας την ανάκτηση password μέσα από την ερώτηση ασφαλείας "Forgot you password?".
Μάντευε τις απαντήσεις στις ερωτήσεις ασφαλείας αφού το πρόσωπο ήταν διάσιμο και κατάφερνε να μπει στο λογαριασμό και να πάρει τις φωτογραφίες.



Πηγή : e-go.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου