Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Η νίκη της χρονιάς (vid)


Το καλύτερο το φύλαγε για το τέλος ο Παναθηναϊκός. Σε μια τόσο ιδιαίτερη χρονιά οι πράσινοι πραγματοποίησαν ένα εκπληκτικό φινάλε: Διεκδίκησαν τρεις τίτλους αλλά κατέκτησαν μόνο το κύπελλο, η ανανέωση έγινε με σχεδόν... βίαιο τρόπο, οι δύο βασικοί άξονες της ομάδας δεν αγωνίστηκαν την Παρασκευή, δύο παίκτες πραγματοποιούσαν την πρεμιέρα τους.



Ε και; Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη έκλεισε το 2012 με έναν πραγματικό θρίαμβο, υπολογίζοντας τις συνθήκες. Ποτέ άλλοτε ο Παναθηναϊκός μέσα σε έναν μήνα δεν έχει προσθέσει τρεις παίκτες δύο εκ των οποίων έγιναν άμεσα πρωταγωνιστές. Χωρίς Διαμαντίδη, Σχορτσιανίτη απέναντι στην εξαιρετική Ζαλγκίρις, με όλα τα προβλήματα ομοιογένειας, φάνηκαν δύο πολύ συγκεκριμένα πράγματα: αυτό το σύνολο μπορεί να αφήσει πίσω του τα βάρη παρελθόντων ετών και να ξεκινήσει τη διαδρομή του το 2013 απαλλαγμένο από... υποχρεώσεις.


Πήραν το ΟΚ από τον κόσμο...
Ο κόσμος έδωσε το... ΟΚ για αυτή την πολύ καινούργια ομάδα. Όλοι συζητάμε πια για τον Καπόνο, τον Μπανκς, τον Μπράμο, τον Πεδουλάκη, αφήνοντας στην ησυχία τους τον Μπατίστ, τον Σάρας, τον Ζοτς. Γι αυτό μέτρησε τόσο πολύ η νίκη της Παρασκευής.
Το δεύτερο, αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι. Εδώ υπάρχει ζήτημα διότι ο Παναθηναϊκός εξελίσσεται στον... εφιάλτη του Έλληνα(και όχι μόνο) προπονητή. Ασχέτως ονόματος. Δύο παίκτες από το ΝΒΑ έρχονται μεσούσης της χρονιάς και μπαίνουν αμέσως για να πάρουν ρολο. Ο Πεδουλάκης τους δείχνει...ήρεμα, αυτοί το υλοποιούν, φαίνεται όμως ότι το DNA τους ειναι διαφορετικό. Το πρόβλημα με την Ζαλγκίρις εμφανίστηκε όταν η ελληνική ομάδα προσπάθησε να παίξει όπως πέρυσι. Το «στοχευμένο κι εγκεφαλικό μπάσκετ» που αναφέρει συχνά ο Αργύρης Πεδουλάκης. Από το 20' έως το 36' ήταν ένα ...μπασκετικό δραμα να προσπαθεί ο Μπανκς να εξαντλήσει τα 24’’ και ο Καπόνο να γίνει αμυντικός εξολοθρευτής. Γι αυτό και μπροστά στο φάσμα της ήττας, ο Άρτζι, έδειξε πόσο έξυπνος τεχνικός είναι, άλλαξε τα πράγματα και αξιοποίησε την ποιότητα των Αμερικανών του.
Το... πτυχίο του Πεδουλάκη
Από αυτή την σύγκρουση φιλοσοφιών είτε θα προκύψει κάτι πολύ καλό, είτε θα διαλυθεί η ομάδα. Εδώ χρειάζεται ένας καλός χημικός και ο Πεδουλάκης κατά το παρελθόν έχει αποδείξει ότι διαθέτει...πτυχίο. Αρκεί να μην φοβηθεί την... έκρηξη. Θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να έχει περισσότερο τρέξιμο αξιοποιώντας τα Αμερικανάκια του. Σε αυτή την ισορροπία, που θα ειναι υποχρεωτική να υπάρξει μόλις επιστρέψουν 3D και Σόφο θα κτιστεί το εγγύς μέλλον.
Καλώς ή κακώς (πολύ, πολύ καλώς) οι πράσινοι φέρνουν ξανά παίκτες επιπέδου ΝΒΑ όχι μόνο καλά συμπληρωματικά παιδιά. Θα πρέπει ο Μπανκς να πάρει το μεγάλο σουτ ή ο Καπόνο να έχει την μπαλα στην τελευταία επίθεση, πολύ απλά διότι δεν διατίθεται πλέον το βάθος και η ποιότητα σε Έλληνες ή κοινοτικούς. Στο τέλος της ημέρας, το μπάσκετ ειναι... αμερικάνικο άθλημα.


Ο Καπόνο και η ανταλλαγή ΝΒΑ...
Για τον Καπόνο δεν χρειάζεται να πούμε τίποτε. Όπως τον σκιαγραφήσαμε αυτά βλέπουμε, συν ότι σε λίγο καιρό θα μπορεί να παίξει και αξιοπρεπή άμυνα.
Τρομερό παιχνίδι από τον... κόκκινο (από πάθος και κούραση) Τσαρτσαρή και τον Μπράμο. Πολύ έξυπνη κίνηση η ανταλλαγή του Γκιστ με τον Πάνκο. Όλα όμως αυτά θα πρέπει να εξελιχθούν σε σύνολο και το σύνολο να φέρει επιτυχίες.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Από σήμερα ο Στέργιος Κουφός ξεκινά την ανάρρωσή του. Οι προσευχές μας έπιασαν τόπο και ο προπονητής του Ρεθύμνου θα ανακάμψει πλήρως. Μία τόσο μεγάλη καρδιά άλλωστε, δεν μπορεί να μην λειτουργεί σωστά. Σιδερένιος.
Καλή χρονιά με υγεία και αισιοδοξία σε όλους.


Πηγή : contra.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου